A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Akit érdekel, itt a tejről egy kis olvasnivaló:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Nyuszi!
Gyere majd, h mi volt a lábaddal és a viszereiddel!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba

Nem értettem én félre semmit :lol:

[quote]A írta:múgy sztem vmit nagyon félreértettetek a Nikinek szánt hsz-emből. Nem a vegaságra mondtam, h nekem durva, hanem arra, ahogy beszélt róla, h amíg a gyerekek velük vannak, igenis azt csinálják, eszik, amit ők mondanak. Ergo, ha a gyerek azt kéri 10 évesen, h anyu süssél csirkét, nem fogja neki megsütni.

Én ezt ugyanígy gondolom, csak mindenre ami nem vegyes táplálkozás. :wink: Ti se adtok neki ezt azt, ő meg arról van meggyőződve hogy neki meg nincs szüksége húsra.
Mások a szemléletek mások az életmódok, társadalmi szokások..
Én mindent elfogadok, más élete, más családja, más gyereke...
Ahogy te is mondtad, mindenki azt csinál a gyerekével amit akar. :wink:
Én inkább mérgezem :lol: :lol:

A vegák is biztos alátudják támasztani ilyen olyan írásokkal hogy ez az egészséges legyél te is vega! :wink: Nem mindenki vallási okokból vega, vki úgy hiszi hogy tényleg ez az egészséges, mint ahogy ti a paleolittal. Biztos ott is itt is van ezer érv ami miatt jó és ezer ami miatt nem.
Én nem vagyok benne se ebbe se abba. Nem is jártam utána a témának. Két nagyanyám 90 és 87 éves és még élnek nem is rosszul, nagyapám 83 évesen halt meg tüdőrákban 70 évi dohányzás után. Szalonnán kolbászon házi tejen,túrón, joghurton nőttek fel. Nekem ez így kerek, ezért úgy gondolom, hogy szép kort éltek/nek meg így is. Maradi vagyok, én felnőttem és igen lehet hogy a 80 év helyett 75 élek ,de legalább azt ettem egész életemben amit akartam és kívántam. :wink: :lol:

Holnap jön dédi készülj fel! :wink: :lol:

Boo

Karrierista nő :arrow: Na ez dúrva! :shock:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok! Képzeljétek ma délután csajos programra voltam hivatalos, dédi jött Hédire vigyázni. Mikor indultam csimpaszkodott,picit sírt, de mire kiálltam a hídról már integetett. fél 4kor mentem el itthonról és apával közösen 7kor értünk haza. Mi fogadott? Dédikét már leverte a hideg veríték, Hédi az előszobaajtóban bömböl...persze dédike nem hozott telefont, hazajöttem volna ha szól.Állítólag este 6ig nem volt semmi gond,aztán azóta kisebb nagyobb megszakításokkal sírt a drága az ajtóban :cry: :cry: :cry: Negyed óra csimpaszkodás után tudtam letenni, utána már nem volt semmi gond....Nagyon meglepődtem,mert bár ritkán hagytam másra,soha nem volt gond...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Bond, Ikoka!

Köszönöm a köszöntéseket :wink: !
Bármikor szívesen fogadom őkat :lol: .

Bond!

Ahogy nőnek a gyerekek, várható volt, hogy ez lesz, a legtöbb fórum drasztikusan lemorzsolódik, főleg nálatok két pici.... . Látod, nekem is nagyon kevés időm van mostanában, de ez így van rendjén: zajlik az élet :wink: . De tudom, hogy azért zugolvasol majd, szóval én jól nem köszönök el :twisted: :lol: :wink: .

Szonibaba!

tejet nem heppből, vallásból, nem adok a gyerekeimnek, hanem azért nem, amiért pl. kábszerrel sem tömöm.
Hűűűhaaa, átjött a drámaiság :twisted: :lol: :wink: :wink: :wink: .
De sztem ne általánosítsunk, mert én rajtad kívül még istibizti senkitől nem hallottam ezt, nemhogy anyukáktól, de még orvosktól, és védőnőktől sem, pedig jóanyám is gyerekdoki vóna :roll: . Nyílván vannak olyan felvilágosult szellemű szakemberek, akik már eszerint adják a tanácsokat, de a jórészük még tuti nem, mert itt a fórumon se számolt be senki róla, hogy a védőnő feszülettel hadakozott volna meghallva a tej szót :twisted: :lol: :lol: .
Meg ne bántódj, poénkodok! Én tiszteletben tartom a te szokásaidat, és meggyőződésedet, és nem akarlak meggyőzni a sajátomról :wink: . Főleg nem erőszakosan :wink: .

Ronmay!

Ámen :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Szerintem erre nincs megoldás, csak majd az idő. Ahogy Botond nagy szabadságvágyára sem, meg az enyém mimózaságára. Nagyobbak lesznek és múlik. Miron majd nem csapkod, Botond nem szökdös el (annyira messze :wink: ), enyém meg kibújik társaságban a seggemből. Remélem.
Nekem is annyira gáz, egy pillanatra sem pattan le rólam, mert amúgy itthon meg a már "megszokott" idegen helyeken nagyon autonóm, ti meg mindig csak azt látjátok, hogy rám van szik-szalagozva :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Mosmémondodhogyszökdösik?!?!?! :roll:
:lol: :lol: :lol:
Akik nem voltak ott:
Gyermekem 10 perc jógyerekvagyok beetetés után, fél órán át szándékosan esett-kelt, mert bazi vicces volt neki, hogy a puha fűben nem üti meg magáta letőn, aztán meg folyton elszaladgált, én meg utána, és ez szerinte még viccesebb volt.
Oda minden tekintélyem :oops: .

Én úgy fogom megregulázni, hogy holnap lefuttatom vele a félmaratont! Nesze te kis szaros, fussá! :twisted: :lol: :lol: .
Jaaaj neeem.... :wink: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Okéé, te maratont futtatsz, Boo vízzel terrorizál, és én meg mit csináljak az enyímével??? Kérjek neki Óztól bátorságot??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ikoka! Itt vagyok, olvasok, csak közbeszólni nem nagyon akarok, illetve nem is tudok. Nekem sok minden furcsa, mint pl. ez az együttpisilés,el nem tudnám képzelni, hogy csak azért, mert sír kinn a gyerek, ne csukjam magamra az ajtót. Csak kibír már 1 percet.
Amúgy a tejre nekem is azt mondta a doki, hogy inkább várjunk 2 éves korukig, előbb ne nagyon. Mondta, hogy miért, de már nem emlékszem olyan tisztán, hülyeséget meg nem akarok írni. De amúgy is, nekünk olcsóbbra jön ki a tápszer és sokkal több vitamin lehet benne, mint ezekbe a bolti tejekbe. NÁlunk van tejautomata, ahol friss tejet lehet kapni, majd onnan akarom hordani nekik, csak így nem egyszerű azt sem. (amúgy teljesen más íze van a frissen tehénből "csapolt" tejnek, mint a bolti hígított izének.)
Úgy néz ki, meggyógyultunk, az éjszakáink javulnak, talán már nem is kelnek fel, de nem merem magam elszólni, nagyon jól elvagyunk napközben is és két hét múlva kezdődik a bölcsi. Már nagyon várom, izgatottan.
Az ütögetésre: teljesen normális ebben az életkorban, mert még az indulataikat nem tudják elfojtani, hanem hirtelenjében így jönki. Az enyémek: ütnek, harapnak, marnak. Persze nem normális, de ez van. Majd kinövik.

Kép
pagika

Sziasztok!

De kár,hogy nem tudtam elmenni a talira :cry: Aztán este jutott eszembe,hogy apa simán kimehetett volna Lilivel,amíg én nem voltam itthon,ment is volna szivesen,de anya hülye volt :oops:

Lilin most meglepődnétek,mert mostanában mindenkit puszilgat a játszón is és itthon is,méghozzá cuppanósat :lol: Olyan édes!!

"Megcsinálták" a lábam,csak az injekció volt szar,de magát a lézert már nem éreztem. Most 3 napig ilyen köcsög harisnyát kell hordanom éjjel-nappal,csak zuhanyzáshoz vehetem le.
Aztán este kínunkba áttettük Lili ágyát máshova,mert már nem tudunk mit kitalálni a nem alvására :arrow: nem jött be :oops: Ha lehet,akkor még többször ébredt,úgyhogy apa megint beköltözött hozzá. De legalább kizárhatjuk azt a tényt,hogy az ágya nem jó helyen van :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nagyon sajnálom , hogy végülis nem jutottunk el tegnap. Már 10-kor átjött Kriszta barátnőm és Lili lánya. A gyerekek is és mi is nagyon jól elvoltunk : játszottunk , sétáltunk, beszélgettünk. Csak épp aludni nem akart az én Kisfiam, így kimaradt a délutáni nagyszundi, illetve nem kimaradt, hanem 3 körül mentek el és fél4 körül aludt el a Drágám. Így nem tudtunk volna menni, mert ha nem aludt volna akkor szétszedi a társaságot. Legközelebb viszont mindenképp szeretnénk ott lenni, mert olyan régen nem volt már együtt Zsombi a cimboráival.

Nyuszi : Zsombi mint már említettem most már átalussza az éjszakát, de csak fájdalomcsillapítóval. Mihelyst nem adok neki, egész éjjel fél-1 óránként ébred és sír, mert fáj az ínye. Viszont a fájdalomcsillapítás sem vált be addig , míg az éjszakai ivásról le nem szoktattuk. Ez volt ugye az a bizonyos 2 nap, amikor hagytuk ordítani. Nem tudom Lili miért nem alszik éjszaka, de nem hiszem , hogy jó ötlet beköltözni hozzá. Nem okoskodni akarok, mi, illetve legtöbbször én is ültem sokat az ágya mellet a földön, de már elég ha fogom a kezét, amíg elalszik. erre is csak a napközbeni alvásnál van szükség, mert este vagy a cumison alszik be, vagy utána még tartom a kezemben és nézem a tévét. Tudom, hogy ez sem a legjobb , de bevált és 10 percen belül elalszik.

Pagika : dejóóó, hogy vagy. :wink: Zsombi nem ütöget...viszont néha harap. :roll: :twisted: :D

Kép
ikoka7

Nyuszi : visszér műtéthez : milyenek voltak? kidudorodósfájóskék vagy hajszálérszerűizé ? magándokinál voltál ? Mennyibe került ? ????????

Kép
ikoka7

Apa munkája : tegnap hazaért kb. fél 4 -re, de 5-kor már mehetett vissza és 8 után ért haza. Ma reggel 8-ra kellett mennie és elméletileg dél-1 óra között itthon lesz. :? :roll: De a mai világban jó, hogy van munkája. :D

Kép
ikoka7

Tejeskávé második felvonás. :wink: Gondoltam iszom még egyet, úgyis olyan lusta vagyok. Sehol senki ? Olyan unalmas itt egyedül. :cry:

Kép
ikoka7

Ikoka! "csak" hajszálér volt,de nem volt valami szép és néha már fájt is. Igen,magándokinál voltam,21 ezer Ft volt ,ebben mindkét láb benne van.

alvás: igen,le kéne szoktatni őt az ivásról,én is tudom,de mivel cumizik,mindig úgy megsajnálom,hogy mi van,ha tényleg kiszárad a torka neki közben :oops: Éjjel meg nem akarom sírni hagyni,mert iszonyat hangja van,meg nem akarom,hogy még jobban felkeljen.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi : nem akadékoskodni akarok és tudom hidd el milyen az , amikor úgy sír, hogy úgy érzem kiszakad a dobhártyám, ráadásul a szívem is megszakad, mert sajnálom, DE - NPOT KI KELL BÍRNOTOK Nektek, Neki és a szomszédoknak max. szóljatok, hogy 1 hét ordításra számítsanak. Ez így nem jó nekik!!! Mármint a babáinknak, hogy nem alusszák át az éjszakát, nem mellesleg nekünk sem jó.De ezzel hidd el, hogy csak jót teszel a jó ügy érdekében. Megyek, mert felébredt Mazsola.

Kép
ikoka7

Nyuszi, én is teljesen egyetértek Ikokával, tudom, hogy nagyon gonosz dolog és iszonyatos a hangja( Natinak is, tudom,milyen az, hogy HANG!) éN IS CSAK így tudtam leszoktatni őket a nemevésről és szerencsére sikerült is. Ráadásul 4 nap alatt (éjszaka) a hármat, akik egymást is zavarták azért a félórás sírásokkal, szóval lehet Lili 2 nap alatt leszokna róla. De azt se feltétlen muszáj, hogy sírni hagyod, hanem amikor elkezd sírni, bemész és megpróbálod megnyugtatni. Ez tényleg csak szokás és hidd el, nem fog kiszáradni a cumizástól.
Na, megyek, mert elaludtak már egy ideje és nekemmennem kellene vásárolni. CSak még én is ittam egy kávét.. :wink:
Ja, és a 21 ezer nem is sok! És most sem fáj?

Kép
pagika

khm..mi sem pisilünk együtt, de Roló nem ordít. én persze résnyire nyitva hagyom az ajtót, hogy halljam minden ok(nem mintha hirtelen bármit is tudnék tenni :lol: ). Van hogy odajön, de ő nem kinyitja hanem rám zárja az ajtót :lol: rend a lelke mindennek :lol:
abszolút nem érdekli a klotyó, kíváncsi is vagyok hogy lesz szobatiszta :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!
Dehogy bántódom meg, csak tisztázni akartam, h nincs bajom a tehenekkel :)
Amúgy a mi (volt)gyerekdokink aztán pont nem a felvilágosultabb fajta.

Pagika!
Amikor Bodzival az ölemben ejtem meg a pisit, akkor nem azért veszem az ölembe, mert őt sajnálom, hanem magamat :)

Nyuszi!
És látszik vmi külsérelmi nyom a lábadon? És javulás? Vagy ahhoz még korán van? Húúú 21-ért kaptál két lábat? :)
Puszilkodós Lili ééédes. De azért gyakorolj rá nyomást, h kit szeressen puszilni.

Ronmay!
Dédire rákészültem, ahogy láttad :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo,

Apa tényleg jól bírta, mondjuk hullafáradt volt, és némileg másnapos is szerintem, mert csütörtökön ottalvós céges bulin volt :lol: :lol: :lol: :lol:

Játszóteres nőci: én is nézek néha, hogy milyen szerzetek jönnek - full smink, csini ruci és magassarkúúúúúúú, és néznek körbe hogy mindenki látja-e ők mennyire királyok... én meg megyek a kis kényelmes szakadt ruciban, aminek nem árt a homokozó meg a földön ülés...)

Nyuszi,

harisnya gáz, de utána hiperszuper lesz megint :lol: :lol: :lol: :lol:
Lilire azért vigyázz, nehogy átessen a ló másik oldalára a nagy puszilgatással :wink: :wink: :wink:

Lois,

Nimród is ilyen kis mimóza, de ő már azért kezd kicsit leszakadni - hidd el, Zé is idővel belazul majd, főleg, ha viszed a Ringatóra és Csiribirire, megszokja hogy a saját környezetén kívül is el lehet Anyától távolodni. Szerintem nálunk is ez segített.

Bond,

azért gyere néhanéha legalább egy bejelentkezés erejéig, hogy mi van veletek!

Mi ma elnéztünk az Alma koncertre a Millenárisra, tök jó volt, szétröhögtük magunkat, ezek a pasik kattantak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (kár hogy Nimród hullafáradt volt és rajtunk csimpizve kómázott... próbált volna aludni, de a hangzavarban ugye nehéz... aztán megsajnáltuk és kijöttünk, persze feléledt és nem aludt :twisted: )

Holnap a Szt István parkban vannak gyerekprogramok...

KépKép

KépKép
kispocok13

CSak annyit jegyeznék meg gyorsan, hogy szerdán apa szabadnapos volt, ergo ő tolja a babakocsit. Épp ezért merészkedtem felvenni egy magassarkú ciipőt (kb. 4 centi, de akkor is magasabb, mint amiben járok) és kicsit ki is öltöztem, hogy végre nőcisebbnek érezzem magam. És mi történt, kitaláltuk útközben, hogy menjünk játszótérre. Szóval engem is biztos jól kiröhögtek, hogy ráadásul három gyerek után futkosok magassarkúban, de én nem így terveztem... :oops: :lol:
Viszont nem vagyok milliomos (sajnos)

Kép
pagika

Pagika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jó reggelt !

Tényleg olyan keveset írtok mostanában. :cry: Tudom mindenkinek ezerrel pörög a gyereke/gyerekei+háztartás+Apákok, de nekem annyira jó ez a közösség. Ígérem én is megpróbálok több időt szánni az írásra és legközelebb ott leszünk mi is a babatalin.

Apa szülinapja jövő hét vasárnap lesz, akkor szerintem megkapjuk végre a nyaralós képeket és küldhetek már belőle. Meg most megint rákattantam a fényképezésre és teszek fel képeket.

Dodi : ne tanúúújááá mán annyit na. :wink:

Boo : szegény Miron :cry: , olyan rossz ez, mert hiába vagy ott vele mégis történnek ilyen balesetek. De hát nem tarthatjuk őket burokban továbbra is sajnos. Oldalas ???? És hogy készítitek el ? Loisapa módra ? Az milyen ??? énisénisénis

Nyuszi : éjszaka ????? változás ??? puszizkodós Lilinek Zsombi is adna puszit :D Itt volt pénteken Kriszta barátnőm az Ő Lilijével. Lili ült a babakocsiban, Zsombi odament hozzá, megsimizte, valamit dumáltak és olyan puszit nyomott a szájára, hogy belepirultam :wink: :D :D :D

Kép
ikoka7

Boo, amúgy igen, ez az, hogy ti nem tudjátok, milyen hárommal, én meg nem tudom, milyen eggyel. Mindannyian csak elképzelni tudjuk. Aztán lehet, ha nekem is csak egy lenne, úgy elkényeztetném, hogy csak na, aztán lehet mégsem, nem tudom és már soha nem is fogom, nekem így adatott meg. (persze azt azért mérlegelni tudom, hogy eggyel egyszerűbb lenne az élet :D ) Na, de nem azért mondom én ezt, mert bánnám, hogy így lett, sőt! annyira édik most is és olyan jó látni, ahogy szeretik egymást, és már most látni a viselkedésükben is a különbségeket, vagyis kezdem őket kiismerni, hogy kinek mi kell (na, látjátok, lehet ti az egy babákat már rég kiismertétek, nekem ez nehezebben ment, mert sokszor arra sem volt időm, hogy megfigyeljem úgy őket.) Na, hát nem tudom, értitek e, nem arra gondolok, hogy eddig nem ismertem őket.
Amúgy most kezdek kicsit tartani a bölcsitől, nem tudom miért. Eddig nagyon akartam, most meg kezdek betojni. De amúgy meg nagyon várom is. Reménykedem azért benne, hogy nekik talán könnyebb lesz, mert ha egymásra néznek, legalább látnak ismerős arcokat. :)
Én Natinál félek az efféle akcióktól,mint amit Miron is csinál a kakás pelussal. Ráadásul Nati már akkor is totál kakás tud lenni, ha még csak a gatyát húzom le, mert bedugja a kis ujjait a pelusba...
Nikolnak meg az a mániája, mikor már ráadtam a tiszta pelust és keresem a bodyk végeit, hogy összepatentoljam, addig csendben, huncutul néz rám, közben meg kitépőzárazza a pelust és ha sikerül neki, akkor jól kiröhög.
na, megyek, mert elvonultak a babaszobába, és ilyenkor kipakolják az egész szekrényüket, ameddig felérnek. Tegnap pl a zoknis fiókot húzták ki és persze nagy csendben voltak. Hallgatóztunk apával, bemenetem és látom, hogy azegyik ott ül a fiókban. Majd próbálok feltölteni én is képeket.
Ikoka! És nálatok milyen volt az éjszaka?

Kép
pagika

Pagika : Szia ! Köszönöm, jó . :) A szokásos 5óra 6 perckor kelt, ivott kicsit és most fél 8-ig aludt. Olyan édes, hogy hagyott minket Apával aludni : Bölcsitől ne félj. Te is és a csajok is nagyon ügyesek vagytok .

Kép
ikoka7

Ezt a sz@r időt ! :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Zsombi alszik, Apát megint behívták melózni, de hamarosan itthon lesz és Zsombi is ébred . El kéne menni valahova..de hova ? Azt hiszem elnézünk az Ikea-ba, mert vasaló deszkát kell vennünk és ott láttam a múltkor olyan széleset, amilyet szeretnék.

A hideggel még csak csak kibékülök, de ez a latyakos szutymákos idő. Ilyenkor Ti mit csináltok ? Egész nap otthon ?

Kép
ikoka7

Ikoka,

mi pl ma a Közlekedési Múzeumban voltunk, Nimród teljes extázisban rohangált, imádta a vonatokat, hajókat, terepasztalt, repülőket :lol:
Ráadásul most van egy gyerekrész is, Mirr-Murr a kandúr és egyéb régi mesékről...

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok,
Talit sajnálom, hogy kihagytuk, de egyrészt nem tudtam jönni olvasni se, így nem is tudtam róla, de egyébként se tudtunk volna jönni a bölcsi miatt.

A bölcsiben sok minden történt...
Valamelyik nap nagyon durván próbálta megetetni a gyerekemet a gondozónő, nem részletezem, de egy hajszál tartott vissza attól, hogy el ne küldjem a k@rva anyjába... Kiderült, hogy a másik 3 anyukának is komoly fenntartásai vannak a gondozónőt illetően, így másnap reggel beszéltünk a másik gondozónővel. Ő már régóta dolgozik itt, kiderült, hogy ő is észrevett dolgokat, amik nem tetszenek neki. Később, mikor a hülye gondozónő bejött, beszélt is vele.
Onnantól picit változott a helyzet, de mi anyukák azt látjuk, hogy sok neki ennyi pici gyerek. Ő most kezdett, régen már dolgozott bölcsiben, de most valami vállalkozásból jött.
Majd meglátjuk mi lesz, ha kell, akkor beszélünk a vezetőnővel.

A hét amúgy borzasztó nehéz volt lelkileg, fogytam is 2 és fél kilót. Sokat sírtunk mindketten.
Kedden 2x15 percre kellett kimenni, szerdán 1x30 percre + az ebéd teljes idejére, és nem is mi altattuk el őket. Csütörtökön pedig reggel már ott kellett őket hagyni és csak készenlétben kellett lennünk, de alvás végéig nem is láttuk őket. Pénteken pedig már uzsonnára is ott maradtak.

Petra alig eszik bent, de itthon szerencsére jól eszik. Mikor ott hagyom sír, de pénteken pl. kb. 2 perc után abbahagyta (ott szoktam maradni hallgatózni).
Napközben is sokat leskelődtem, de kint az udvaron egyáltalán nem sírt. Nem mondom, hogy szétvetette a jókedv, de elvolt a homokozóban.

Kíváncsi leszek, hogy holnap mi lesz a hétvége után. :roll:

Pagika!
Van Petráéknál egy ikerpár, ők a második héten a beszoktatás alatt lebetegedtek. Egy hét múlva hozta őket az anyjuk, ők meg simán besétáltak, egész nap jól elvoltak. Pedig mi azt hittük, hogy majd újra kell kezdeni az egész beszoktatást.
Látszik rajtuk, hogy ők egymás miatt nincsenek egyedül. :wink:

Képzeljétek, Petra olyan erősen szopja most az ujját, hogy jönnek a fogai, hogy teljesen kisebesedett. :( Majd holnap felhívom a védőnőt, addig is Motherlove bimbóvédővel kenem neki, azt elvileg nyalhatja. Bár elalvás után kenem be neki, olyankor már nem szokta szopni.

Szonibaba!
Még neked akartam írni, hogy Isten ments, hogy kiábrándítsalak, de bizony ma Magyarországon vannak olyan családok, ahol az apuka keresete nem elég ahhoz, hogy eltartsa a családot.
Nem kell feltétlenül, hogy egy anyuka egyedül maradjon, ahhoz, hogy vissza kelljen mennie dolgozni a pénz miatt. :roll:

Kép
katy76

Még a vegetáriánus életmódra nevelésre akartam reagálni.
Apa nagybátyja +nagynénje vegetáriánus kb. 20 éve. Ők igazi állatbarátok, semmit nem esznek meg, aminek szeme van. Van egy 7 éves lányuk. Ő se kapott soha húst, és úgy nevelik, hogy szeresse az állatokat.
A kislánynak esze ágában nincs húst enni, pedig a közös családi étkezéseknél van ez is, az is az asztalon.

Szóval szerintem az értékrend és az elvek neveléssel abszolút átadhatók. Nem is lesz kíváncsi a húsra az, aki úgy van nevelve, hogy bizonyos elvek miatt (legyen az vallási, vagy állatbaráti) nem eszik pici kora óta.

Lehet, hogy serdülő korában majd mégis megkóstolja stikában, de ezt vehetjük egy kalap alá a cigivel, piával, amit szintén az emberek 99%-a kipróbál legalább egyszer serdülő korában.

Kép
katy76

Sziasztok Lanyok!

Hat, en mar nagy szakertoje vagyok, hogyan szorakoztassam a gyerekeimet az esos napokon...itt majdhogynem csak olyanok vannak.... :?

Orulok, hogy azert a fejemet nem vettetek le ez miatt a vega kerdes miatt, azert Boo, Dodi.... nelkuletek nem maradtam volna legeny a gaton! :D :lol: Es Szonibaba, koszonom a dicsero szavaidat, jol esett! Intelligens vita volt, szerintem is! :wink:
Csak egy osszegzes, aztan tenyleg befejezem a temat:
Lehet vallasos hattere a vegetarianus dietanak (mint nalunk): minden embernek egyedi a gondolkodasmodja, neveltetese, korulmenye, mindent mashogy csinal, igy teljesen termeszetes, hogy a nagy kerdesre, az elet, halal ertelmere is mas-mas valaszt talal szimpatikusnak, hozza kozel allonak. Valaki egyikben sem hisz, csak a tudomanyban. Mindegyik teljesen ok. Mi (es S. joval elobb, en oaltala ismertem meg jobban ezt a hitet) hiszunk abban, hogy egy allat megolese artalmas a spiritualis letunkre. Szerintem akkor lennenk furcsak, ha azt mondanank: Hu, ez a huseves rossz nekunk, de gyere ide kisfiam, te egyed csak! :roll: :) De meg kell jegyeznem, hogy senkit nem itelunk el amiatt, hogy masban hisz, mast tart jonak. Hisz az igazsagot senki sem tudja, itt tenyleg az a kerdes, melyik variacio all kozelebb a szemelyisegunkhoz. Erdeklodoek vagyunk, szeretunk olvasni masok kulturajarol, vallasarol, sot, a Korant is olvastuk tobbek kozott.
Rengeteg baratunk van, mindenfele kulturabol. Sot, egy hazaspar akinek a kislanyanak a keresztelojere megyunk egy honap mulva vegyes-hitu. A srac portugal-kereszteny, a feleseg indiai-hindu. Tiszteletben tartjak egymas hitet, a kislanyuknak mindkettot be fogjak mutatni, mindket tradicio szerint "megkereszteltek" es ket neve van, egy indiai es egy portugal: Vrishni Isabella. Ez szamomra nagyon meghato. Elszomorit, ha csaladok veszekednek, tonkremennek csak azert, mert nem fogadjak el egymas kulturajat, vagy epp rakenyszeritik a masikra, feltetelkent szabjak egy hazassaghoz. Furcsa.
Es azert szeret mindenki hozzank jarni vendegsegbe, mert halal is meg koser is. :lol: (na, ez csak vicc volt, zsido baratunk az per pillanat nincs. :) )

Egeszsegugyi szempontbol: Egy emberi testet sokmindennel lehet taplalni, nagyon szivos!!! :) Nem mondjuk egy szoval sem, hogy a hus artalmas az egeszsegre, dehogy! Valaki ezzel taplalja a testet, valaki azzal, valaki koran meghal, valaki sokaig el...semmi koze ahhoz, hogy hust eszik vagy sem, vagy rovarokkal taplalkozik, vagy epp iszik tejet, vagy sem... (S. anyja sosem fozott, szegeny pasim ragcsalta a konyhaszekrenyben talalt dolgokat....bajnok atleta es kosaras volt.... :lol: )
Nincs lelkiismeretfurdalasom.. gyerekeim minden tapanyagot megkapnak, izletesen, valasztekosan fozok, es probalom a leheto legjobb minosegu alapanyagot hasznalni.

Tenyleg ennyi volt, bocsi, csak sok reakcio jott az elmult par napban, en meg nem tudtam jonni, hulyen ereztem volna magam, ha masrol kezdek irni, ezekre meg nem reagalok.

Bond, te azert ezt nemigen teheted meg, hogy csak ugy lelepsz, hisz nagyon fontos szemelyiseg vagy ebben a topikban :!: :) Nem baj az, ha nem egy oldalas egy hozzaszolasod, csak par mondatos, hidd el! Gyere neha!

Boo, tok normalis Miron csapkodasa...Alex a multkor hatulrol ugy fejbe vagott a fakanallal, hogy csillagokat lattam, de szo szerint!

Nalunk ejszakai alvas-gondok nincsenek. De teny, hogy az elso gyerekemmel volt neha. Masodik, harmadiknal mar nem olyan vajszivu az ember, es nem lehet atrazni olyan konnyen! :lol: Es ezt tudjak, igyhat alszanak. :)

En is szeretnek talalkozni veletek, egyszer talan sikerul megoldani, hogy szervezunk egy talit, mikor otthon vagyunk :wink:

Alex gyonyoru gondor hajkoronajat letolta apa. :? Igy is iszonyuan jokepu, de azert kicsit szomoru vagyok.. :(

Most kicsit tanulnom kene, holnap suliba megyek, egyre nehezebben megy a fejembe az anyag! :? :)
Vendég

Bond!
Sajnálom, hogy elköszönsz tőlünk, de remélem, hogy még sokszor fogsz jönni ennek ellenére.

Dodi!
Utólag is boldogságos születésnapot kívánok! :D

Tike!
Sajnálom, hogy Hédi sírt. Szerintem ebben a korban már másként nem megy, ha eddig nem szokott hozzá a nagyidhoz.
Petra az anyukámon és az apján kívül szintén nincs el mással sírás nélkül. Az anyósomra nem is hagyom egyedül már jó ideje.
Viszont ha áprilisban kezditek a bölcsit (jól emlékszem?), akkor azért nem árt néha egy-egy fix emberre hagynod. Eleinte biztos fog sírdogálni, de talán könnyebb lesz megszoknia a bölcsiben a gondozónőjét.

Kép
katy76

Katy, kivanom, hogy minden jol alakuljon a bolcsiben, nemsokara sokkal konnyebb lesz, hidd el, ezek a Babucik nagyon jo alkalmazkodok, Petra draga nagyon ugyes, es nemsokara ez lesz a normalis neki! Masik topikba, ahova Raniaval valo varandossagom idejen kezdtem irni, volt egy anyuka, aki ebben a korban kezdte a bolcsit, a kisfia szuperul vette az akadalyt, semmi gond nincs es nem is volt soha. En is azt gondolom, hogy egy ideig a babaknak mindenkeppen az anyjuk mellett a helyuk. De sajnos a mai tarsadalmi es szocialis elvarasok nagyon kemenyek, es nem eppen csaladcentrikusak. Egy 14-15 honapos baba pedig mar nem is olyan baba, ok mar okos gyerekek, en hiszem, hogy peldaul Alex kicsattanna oromeben, ha bolcsibe mehetne, mert akarhanyszor jatszohazba megyunk, mondhatni teljesen elfelejt, imad jatszani es baratkozni.
Na, tenyleg megyek, mielott atveszem Bond szerepet a hosszu hozzaszolasaimmal! :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én nem foglalnék állást táplálkozás kérdésben, toleráns vagyok, és mindenre nyitott :roll: Vannak vega és vegán barátaink is, nem egyszerű (főleg az utóbbiakat) vendégül látni de meg szoktuk oldani.
Én is amondó vagyok, hogy mindenki tegye és egye amit a legjobbak vél, de attól a mondattól, hogy "18 éves korodig azt csinálod amit én mondok", na ettől óva intenék mindenkit, már ha nem akarja elüldözni a zsenge korú gyermekét. legalábbis az én személyes saját bőrömön megélt tapasztalatom ez.

Boo!
És hogy csináltátok meg az oldalast? :D
Vérzés :? Zéténynek egyszer volt vérző bibije(orrvérzés) más még nem. Azt akartam már kérdezni, hogy a sütőajtóval hogy vágta fejbe magát?? Nálunk ahhoz le kéne hajolnia, vagy nálatok hol van??
EnyémGyerek is tiszta zizzent volt egész délután, mondjuk az ínye brutál be van állva, kapott egy fél Nurofent, azután már nem akartam kizárni a kutyaházba :oops: Barátaink 6 hónaposa tündérkébe nyomta, enyém meg hisztipicsába :oops:

Pocok!

Tényleg ennyire kafa az Alma élőben...hm...nem tudom hogy kivitelezzem, két hét múlva lesz itt is, de déli 12 órára tették :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

Én is egyedül pisilek :roll: :roll: Akkor is ha egyedül vagyok itthon vele. Mondjuk Zétény nem üvölt, szerintem tök megszokta már, hogy mindig becsukom az orra előtt az ajtót mikor nyomulna utánam :oops:

Nyuszi!
És mit csinálnak a hajszálerekkel? A tesómnak csináltak rendes visszérrel, olyan eltávolítósat is, meg olyan sós feltöltést is, az mindkettő bevált, de a barátnőmnek a hajszáleres injekciózás tökre nem. Ezért érdeklődöm, hogy a lézeresdi mennyire hatékony. Neked nagyon eres volt??

Katy!

Sajnálom :( :( :( Nekem is a szívem szakadna :cry: :cry: :cry:

Bond!
Azért majd adj életjeleket néha :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jo reggelt!

Boo, szegeny Miron, jo sok serulese van! Hat igen, a gyerkocok konnyen keresztulhuzzak a terveket...
Louislane, termeszetesen nem ugy telnek a napjaink, hogy tobbszor elmondjuk a gyerekeknek, hogy "majd ha 18 leszel, addig kuss!" :lol: Mar azert sem, mert azt az ertekrendet, eletmodot, amit peldakent mutatunk, remeljuk, hogy folyatatjak akkor is. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nyilvan egy gyereknek a felnott diktalja, hogy a fontos dolgok hogy tortennek az eletunkben, es ez nalunk is igy van, mi diktaljuk nekik azt, ami szerintunk a jo nekik.

Itt ma is esik, raadasul Alexet oltasra viszem... :( A multkorinal Apat beszerveztem, en be sem mentem, ugy sajnalom, erre a budos kolke nem is sirt!! :? :)
Vendég

Niki értem én amit írsz az életmódotokkal kapcsolatban, csak azt nem, hogy miért csak az állatokat nem szabad leölni? Én például nagy növényszerető vagyok és ha így gondolkoznék, akkor szinte a növényeket még előrébb is tartanám, mert ők még csak arrébb se tudnak menni, nem tudnak megnyikkani, hogy éppenséggel learatják, leszedika terméseiket stb. Persze nem azt mondom, hogy jobb állatot ölni, de én meg úgy vagyok vele, hogy az emlősök többsége is ragadozó, szóval eszik húst, amiért meg kell küzdenie, ez az élet természetes velejárója. Az ősemberek is ettek már húst, vadásztak és gyüjtögettek. Ha nem ettek volna húst, lehet még ma is azon a szinten tartanánk. Nekem ez a hitem. Persze ettől még tiszteletben tartom a tiédet, csak akkor már gondoltam, leírom az egyémet is.
Katy, akkor most már igazából be is szokott, vagyis arra még kell 1-2 hónap, de jövőhéttől már akkor csak beviszed,aztán meg mész érte, ugye? Nálunk is így lesz a menet. Hát azért még kíváncsi leszek, nálunk is úgy lesz e, mint ahogy azoknál az ikreknél. REmélem, de majd kiderül.
Na, most megyek, mi még kicsit mégis betegek vagyunk, vagyis inkább már csak Nikol.

Kép
pagika

Niki!
Én sem gondoltam, hogy a 3 és 1 éves gyereknek ezt skandáljátok :wink: , de ha ez kimondva vagy kimondatlanul ott lóg a levegőben, az frusztráló egy családban :) De te persze rutinosabb vagy a kérdésben, hisz majd felnőtt gyerekeid is vannak, igaz?
Az enyém nem szülői, inkább amolyan gyermeki tapasztalat :roll:

Boo!
C. instrukciója :arrow: 200 fokon fólia alatt sütni 2 órát, fólia levesz, husi megpirul, átforgatod, másik oldala is megpirul :arrow: Kész a ropogós oldalas :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Katy: épp azért furcsálltam,mert bár ritkán, de eddig mindig a dédire hagytuk és soha nem volt gond. Olyan volt, hogy mikor otthagytam picit sít, de kb 2 perc után már el is lettem felejtve és jól eljátszott a dédivel. Bár mostanában nagyondurván anyjamajma. Remélem hamar elmúlik ez is...illetve nem tudom,hogy a még mindig ki nem bújt 3 fog mennyire játszik közre :roll: Ő nem szopja az ujját hanem inkább rágicsálja, és pár napja én is észrevettem,hogy majdnem sebes...mivel állandóan forgatja a szájában azt még nem sikerült kitalálnom,hogy az alsó 4 fog sebzi fel, vagy a nagyondudorodó ínye

Tegnap vettem ki Hédit a kocsiból és hallottam,hogy roppant egyet a derekam, de nem volt semmi gond azután. Erre ma felkelek és egyáltalán nem bírok hajolni, iszonyatosan fáj és azon a ponton ahová bekötötték az érzéstelenítőt a csaszihoz :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike!
Kéne szerezned egy jó masszőrt! :mrgreen:

Kép
katy76

Katy : milyen vicces kedvedben vagy ma :wink: . Ennek nagyon örülök, mert mostanában elég keserű hangvételűek voltak a hozzászólásaid a bölcsi miatt.

Kép
ikoka7

Tike : jobbulást :roll: :? :wink: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ikoka7

Katy!
Háát nem akarok vitatkozni és nem is ábrándítottál ki. Mindenki teszi amit jónak lát, de a bölcsi témáról biztos, h nem fogtok tudni meggyőzni, éppúgy ahogy pl. az abortuszról sem. Én már csak ilyen fafejű és maradi vagyok. De azért remélem nincs harag ;)
Egyébként arra nem gondoltál, h lehet, h nem a foga miatt szívja sebesre az ujját?

Ezek szerint, aki nem vega, az nem szereti az állatokat?

Niki!
Nem is volt vita, lis én nem szántam annak :(
Kíváncsi leszek, h ha Alex haja elkezd nőni, megint göndör lesz?

Boo!
A szárító legalább tele volt vizes ruhákkal, amiket teregethettél újra? Mert Bodzi rendszeresen eljátsza, h amit én felterítek, azt ő lelkesen körbehordozza a lakáson és itt-ott találok meg egy-egy ruhadarabot (mondjuk nem tudom miért panaszkodom, mert a felmosással így nincs gondom)
Cumit kerestesd meg Müzlivel! Vagy a másik opció, h elmegyünk hozzátok és Bodzi megtalálja. Ő úis mások cumiját előszeretettel kaparintja meg, ellentétben a sajátjával. Bár egész jól haladunk a cumira szoktatással.

Alma bácsiékat kötelező mindenkinek legalább egyszer élőben megnézni, utána úgyis rájuk fogtok szokni ;)

Pagika!
Növényvédelmeddel kapcs.: én is pedzegettem Nikinek hasonlót, de nem reagált rá ;) :)

Tike!
Gyere rendbe gyorsan!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba, bocsi, nem rossz ertelemben gondoltam a vitat :D
Mi nem azert nem eszunk hust, mert szeretjuk az allatokat. De: szeretjuk az allatokat, akkor is szerettem oket, amikor husevo voltam :)

Jaj, novenyeves, reagalok (azert nem reagaltam, mert nem akartam nagyon belemenni, ugyhogy akinek mar sok vagyok, nezze el :) ) csak nagyon nagy vonalakban:
A vedikus tanitasok szerint az ember van a felso fokon a letran (mert tudata is van, igy minden cselekedeteert felelos, plusz jelenlegi eleteben tett dolgok befolyasoljak a kovetkezot)
-aztan az allatok (ok nem tudatosan elnek, hanem osztonosen, igy nem felelosek semmiert, amit tesznek)
-legalul a novenyek. A novenyt megesszuk, de a vedikus hit szerint Istennek felajanlva karma-mentes lesz, igy nem felelunk erte.

S. nagyon huseges hivo - en kovettem ot, mert szimpatikus volt ezen magyarazata eletunk, halalunk ertelmenek, az egesz vedikus-ezoterikus tanitas nagyon ertheto volt szamomra. De en nem vagyok 100 szazalekig belemelyulve. Viszont a tudatom mar ugy atalakult a sok eves hus-nemeves miatt, hogy nehez lenne hust ennem. Halott testkent latom - nem erintem meg, nem szeretem nezni, es ha ennem kene, ugyanugy undorodnek, mintha legalabbis egy embert kene felzabalnom. (olyan, mintha husevo idoszakom alatt azt mondtak volna, egyek patkany-sultet)

Alex haja: nagyon durvan gondor afro: szerintem majdnem tuti, hogy gondor lesz megint :D
Vendég

Szonibaba : cumiraszoktatás ??? :shock: Nem leszoktatást akartál írni ?
Amúgy meg nem akarok vitát szítani DE a bölcsitémához ezt még szeretném leírni : Az , hogy Te nem értesz ezzel egyet az egy dolog, de biztosan van olyan helyzetű család , ahol igenis dolgoznia kell a nőnek is és bölcsibe menni a kölöknek. Számszerűsítsünk ( és ez most nem a Katiék példája, mert nem tudom a pontos anyagi helyzetüket, de akár az is lehetne ) :
-ha Apa jövedelme 120.000-
-Anya gyed-e+cs.p. 95.000-
--------------
215.000- Ebből mondjuk 50.000 a hitel, 50.000 a
rezsi 20.000 a pelenka, stb, akkor azért 90.000-ből elég nehéz megélni, de ha az sikerül is, akkor sincs előrelépés. Ha valami gond van Isten ments, akkor nincs egy kanyi félretett pénz sem.

Ha Anya visszamegy dolgozni legalább 50.000-el több a havi bevétel vagy többel, na ez az ami számít. A gyermekével töltött időben pedig adja a maximumot, amit lehet sokan nem tudnak attól , mert egész nap a gyermekükkel vannak . És még mindig azt mondom, hogy a bölcsi nem a mumus tanyája.
:wink: :roll: :D

Kép
ikoka7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?