A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Iceberg,
Nekem a derekamba nem szokott belenyilallni, inkább esténként tompán fáj ha átfordulok egyik oldalról a másikra. Lentről szokott néha nyilallni a méhembe, de ez állítólag normális mert ekkor a baba megnyom valami ideget.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:ne is mond pár napja nagyon rosszul alszom ezek végett,mert nekem is nagyon rossz a fordulás kész szenvedés!nem irigyellek téged sem azt aki még ennyire közel áll a végéhez!!!
én mikor megszültem Mátét 38. hétre pont be feküdt az egyik ismim,mert túlhordta és szegény ott sírt és meg is értem,mert én sem szeretném túl hordani most!!de szerinted ilyen esetben nem lehetne megbeszélni a dokival,hogy indítsa be a szülést!??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Csak most értem rá jönni, reggel főzés korház ez meg az.Most pihent el a család, Attika meg már felkelt jot evett aztán aludt. Csináltam husilevest,rizibizit,tejfölös salit meg rántotthust.
Hát velem még az a hejzet hogy kezdek becsavarodni....Annyira szeretnék már tulleni mindenen. Gondolom sokan vagytok igy ezzel Ti is.

Recept: 35dkg darált hús, 1tojás, fél fej piritott hagyma, egy gerezd fokhagyma (v.foghagyma fűszersó) só,pirospaprika,bors, majoranna.Ezt kell igy a nyers hussal elkeverni és ugy fél napot állni hagyni hűtöben. LÉnyegében ugyanaz mint a fasirt csak nincs benne zsemle, és nem szabad sporolni a fűszerrel :wink:
Szenya:vaj vagy margarin a kenyérre, rá a husi és jo vastagin reszelt trappista ( ezt nem azért irtam hogy bárki nem tudja, csakhogy éppugy kell alá vékonyan vaj, mint a másfajta szendvics alá :-) )

Iceberg:örülök hogy azért tűrőd még Te is a bajokat :-) Hát a fene tudja ez a kisleány mit is szeretne... :roll: maradni vagy kijönni... Amugy jol bevásároltál, megérte minden! Amugy énis gondolkodtam hogy utána kérdezek az inditásnak. Nem akarok a fiam szülinapján szülni de komolyan... Hogy érezné magát.... :roll:

Ceyla:hát már énis ugy érzem egybe maradok, szülésnek semmi jele.... Tudom tudom még 2 nap na de akkoris. Sokan ki se huzzák, pláne amiket nekem josoltak... És mégis maradunk a kiirtnál :?

Kri: akkor Te mmég jol állsz hogy egy overál van. Én meg nem merek venni mert nem tudom mekkkora fog kelleni, pedig jo lenne ha meglenne de hanyagolom majd elmegyek a csajszimmal :-)

Sissy:látod csalódnunk kell :-) Ma sincs baba... Bár még hosszu a nap nem? Jol el vagy látva feladatokkal azt meg kell hagyni.

Cherryke:kajcsi jol hangzik, szeretem nagyon :-)Nálunk amugy a papagályok ha párban voltak képzeld nem beszéltek :-( De ha egyedül volt a fiu papgály akkor meg mondott pár szot. A sima hullámos.

dinuci01

Dinuci: a fiú került hozzám, most már 2 éve, pár hónap múlva már utánozta a fütyülésünket, aztán elkezdett beszélni is. Hogy a lány idekerült, akkor is beszél a fiú, sőt a kislány nevét is mondja, meg még újakat amit sokszor hall.

Na kész a babasarok :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kata, gratulálok Somához!!! remélem nemsokára képet is látunk!

Örülök, hogy mindenki jól van, a derékfájás és nyilallások ilyenkor már elkerülhetetlenek. Nekem is három napja újra fáj a bal oldalon a derekam, úgy jövök-megyek, mint egy nagymama. Tegnap azért elvánszorogtunk egy bababoltba és megvettük a kókuszmatracot, meg pár apróságot, lázmérőt, orrszívót, ilyesmiket.

A héten voltam dokinál, zárva volt a méhszáj, megvolt a vérvétel, és az első CTG is. Először aludt a baba (lehet, hogy nem vérvétel után kellett volna menni...), elküldtek enni-inni, utána jobb volt. Most már érzem, hogy egyre fáradékonyabb vagyok, nem tudom, hogy bírom még a jövő héten a munkát.

Nálunk ma vöröslencseleves volt az ebéd, és most sütünk palacsintát. Most már úgyis mindegy, kb. 13 kilónál tartok. :oops: és még 3 hét!

Alakul a lakás végre, bár a kórházi csomaghoz hiányoznak még dolgok, de azért már látom a végét. Rengeteg cuccot kapunk kölcsön szerencsére. Mostanában olvastam pár könyvet, ami a szülésről, szoptatásról, első évről szól. Hát, mindenki annyira mást mond... Igény szerinti szoptatás vagy, rendszeres időközönként, együtt vagy különalvás, stb.

Sissy, nekem is dagad kezem-lábam, reggel alig bírom összeszorítani ökölbe a kezem pl. A zokni meg bevág. Néha lezuhanyozom a lábam hideg vízzel, az szokott segíteni, de semmi más, sajnos.

lynnn

Sziasztok!

Ok csajok kivárom a soromat!!!! :D :D :D

Sajna mai naptól én is dagadok megint, hazajöttünk bevásárlásból, lehúztam a zoknimat, és majdnem elájultam, kétfelé volt szinte vágva a lábam.
Többet kéne pihizni biztos.....De én ezt nem érzem,csak ritkán.
Babaágy összerakva,letakarva, az előző lakhelyünkről várom a fotelt, és Lilla szekrényét /komódját/, aztán vasalás, és jöhet a türelemjáték......Még Tenna betétet kell vennem, de nem tudjátok véletlen melyiket???!!!
SEGÍTSÉG!!!!

Kép
mók

Cherryke:akkor nagyon okos ez a kispapagály :-) Ugylátszik nem az a törvényszerű mégse hogy párok nem beszélnek egymás mellett. Anyám megint okos volt annak idején, onnan jött az én feltevésem is :oops:
Örülök hogy kész a szoba, biztosan nagyon szép lett!

Lynn:te még dolgozol??? :shock: bocs ha valamit elfelejtettem de azért szerintem ezzel vigyázz. Ha nem érzed jol magad, ne menj a világért se. Könyvek: mindegyik annyira mást mondd ez igaz, de ha megvan esetleg Dr.Spock könyve az nagyon jo. Jokat ir, mégha sokszor leirja a "kegyetlen"bánásmódot is. De komolyan. Én hiszek az ő szavában, nekem a fiammal kapcsolatban sokminden bevált tőle. Nos amiket meg hallaszz.... hát egyén dolga. Mindenki másképp lát és másképp nevel :-)

Mók:ügyesek vagytok, de látom a vizesedés téged sem kerül most. :-( Betét: tanát a korházba gondoltad?? Mert énszerintem elég az éjszakai always is. Vagy bármilyen más nagyobb méretű.

Többiek? :-) Esetleg baba?
Az enyém ma nagyon lusta,nem igen mozog. de lehet megérezte hogy kb 2 óta csak lustálkodom, nem volt ilyen a 9 honap latt :-D

dinuci01

Én bealakítottam ma!Leforráztam a jobb kezemen 3 újjamat,de a középső rettenetesen fáj!Most bal kézzel pötyögök.Remélem nem fog meglátszani Balázson!! :cry: :cry:

dinuci:mi lenne,ha hamarább tartanátok meg a szülinapját?hülye ötlet?értem,hogy mire gondolsz,hogy nem lennél akkor otthon!!
:? te ismered Attikát,hogyan reagálna.Esetleg nem örülne ha egy napon lenne a szülinapjuk?? :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci: a babasarok, ha nem is szép, de tiszta, kényelmes és praktikus.

Lynn: az én kezem is olyan, hogy reggel iszonyúan fel van püffedve, alig bírom behajlítani és fáj is. Késöbb lappad picit, de fájni fáj. Dokinak is mondtam, ez már egy hete ilyen, azt mondta, kezdek ödémásodni. Mondtam hurrá...

Ahogy elnézem a jövő hétre 2 babát is várhatunk :) Ceyla és Dinuci :)

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci!
Igen a kórházba gondoltam a tenna betétet. Nekem szülésznő mondta. De lehet tényleg elég az éjszakai always, mert azt már vettem??!!

Kép
mók

mók:én Máténál éjszakai always-t vittem és elég volt!most viszont tennát(extrát) vettem gondoltam kipróbálom azt!800 valamennyi volt és 10db-os.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
A szülésmegindítást valszeg meg lehetne beszélni a dokival, sőt! Szerintem nem is nagyon preferálják már, hogy elérje az ember a 41. hetet. Én azért nem szeretném, mert pl a szomszédasszonynál megindították és sokkal fájdalmasabb szülése volt mint az első spontán megindult babánál. Persze ha ez marad, akkor ez van. :(
Nagyon sajnálom az újjad. Ne félj Balázsodon nem látszik majd, ez csak hülye babona. A barátosnémat aki most szült 21-én megkarmolta a macska a pocakján, de nem mondta, hogy bármi látszana a babán. :wink:

Dinuci,
Hát igen. Régen én is kicsit értetlenül álltam előtte, hogy ha még nincs itt a kiírt idő akkor miért türelmetlenkednek a kismamák, úgy látszik át kell élni, hogy az ember megértse. Én 10 nappal korábban jöttem és annyira reméltem, hogy a kislányom követi a jó példát, dehát nem tette. Utána még azt mondják, hogy a 12. heti UH szerint pontos szokott lenni a baba, nekem ott 5-6 nappal mondták idősebbnek a koránál, nahát az sem jött be mert akkor ma meg kellett volna szüljek. Ennyit erről.
Elhiszem, hogy nem akarod, hogy egy napon legyen a szülinapjuk. Milyen az egy gyereknek, ha meg kell osztani a nagy napját mással. Az én szülinapomat egybe szoktuk ünnepelni a férjem nagyanyja szülinapjával, mert csak 3 nap van köztünk (na meg pár év :D ), de néha még nekem is zavaró.
Örülök, hogy végre pihentél is egy kicsit. Őrült nagy munkába vagy mindig.

Lynn,
Rá se ráncs a palacsintára. Simán megérdemled. Én azt sem tudom mennyit híztam :oops: , de rohadt sokat. Bár bizonyára én lennék a rossz példa.
A hidegvizes zuhanyt még nem is próbáltam lábra.

Mók,
Akkor kivárod a sorod? Helyes! :D
Bár amilyen szerencsém van, lehet Nikim még mindig bent figyel amikor már te régen a babádat dajkálod.

Cherryke,
Rám ne számíts jövőhétre. Én már megmondtam neki, tőlem bent is maradhat. Úgy látszik túl jó dolga van.
Lehet én vagyok már túl depis, de még 1 héttel ezelőtt annyira el tudtam képzelni, hogy a karomban tartom majd és annyira örültem a közelgő találkozásnak. De most leginkább a hisztéria van rajtam és már el sem tudom képzelni sem, hogy milyen lesz, csak azt tudom, hogy fájdalmas és lassan már nem is várom. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók,
nekem tenna extrám van. Szerintem egy csomaggal azért vehetsz, hátha nem elég a sima éjszakai. Nálunk is ezt javasolják a szülésznők.

Cherryke,
én is jövő hétre vagyok. Szombatra. Majd meglátjuk. :lol:

Iceberg,
csak óvatosan. Balázson nem fog látszódni. Ne izgulj.

Dinuci,
mikor lesz Attika szülinapja?

Ceyla,
a fene tudja már így a végén. Már egyre nehezebbnek érzem a pocakom, viszont a szüléstől én félek. De a babát már én is szívesen a kezemben tartanám.

Ma délután akartam aludni Brigivel, nem igazán szoktam ledőlni, de a csaj már napok óta olyan rosszul alszik éjjel. Erre átjött anyósom és a csaj is csak 1 órát aludt. :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kri07 2010.09.26 20:05-kor.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok Csajok!

Ismét itt vagyok én is, igaz mindennap bekukkantok és elolvaslak titeket de sokszor már nincs erőm írni.Tényleg néhányotok előtt le a kalappal hogy ilyen aktívak vagytok, én borzasztó lassan haladok mindennel mert se erőm se kedvem.

Kata16: Garatula a kis Somához, egészséget .boldogságot és sok tejcsit!!!

Lányok köszi az együttérzést a bunkó gyámhivatalossal kapcsolatban, de sikerült annyit elintéznünk a végén, hogy letelefonáltam vidékre ahol azt mondták simán megcsinálják tolmács nélkül,főleg ha beszél németül vagy angolul beszél , így szerdán ha még egybe leszek akkor le kell mennünk és az is el van intézve.
Nem tudom mi van a lányokkal nem akarnak kijönni vagy már ez is megváltozott?
Unokabátyám felesége holnapra volt kiírva , kislányt vártak és ma délelőtt megszületett a baba , az uzsokiba császárral, mert elment a magzatvíz és nem akart tágulni.Képzeljétek el nagyobb hasa volt mint nekem(első baba, 34 éves) és a lányka 50 cm, 2500g-mal lett. Tehát aki fél hogy nagy baba lesz annak mondom hogy sohasem biztos, ők is átlagos termetű emberek!!!Még én mondtam neki 3 hét van köztünk de ha nem siet én megelőzöm!!!

Ma közölték velem otthon hogy mennyire fel van puffadva az arcom, és lennt van a hasam nagyon én modtam hallottam erről, akkor lehet hogy talán lesz vmi???DE okt. 21-re vagyok kiírva tehát még van időm!!ÉN csak azt mondogatom a lánykámnak, még a hetet bírja ki mert mostmár úgy néz ki a hétvégéig sikerül mindent vásárlást is beleértve elintézni, és utána tőlem jöhet, meg ma estétől a dokim is itthon van így nincs tovább miért izgulnom, max. ami nincs meg az meglesz szülés után, de én is úgy vagyok vele hogy jó lenne már túl lenni rajta és itt a kezemben tartani mert már nagy gond nem lehet!!

Vizesedés . derékfájás nekem is van igaz ilyen változások előtt nagyon rosszul alszok.Én is azt mondom hogy azokat a jeleket várom amik a fiamnál voltak, de mivel a terhesség is totál más ezért szerintem a szülés is másként fog megindulni, így figyelek minden jelre.Igaz ma totál aktív volt egész nap a lánykám!!!

Holnap megyek a dokimhoz vizsgálatra utána este pedig szülésfelkészítőre ahla szülőszoba , csecsemősrészleg bemutatása lesz a téma igaz engem csak ez érdekel igazából a többit már átéltem egyszer.Öcsém ma azzal hülyéskedett remélem a szülőszoba bemutatásánál nem közlöd velük hogy hoppá akkor én maradnék is.!!!

Majd este felé megpróbálok jelentkezni!!! A betegeknek jobbulást az utólsó heteseknek pedig hajrá!!!!Gyerünk lányok ideje már jönni a köv. babának!!!

Tünde
btunde

Mók, én is extra méretű Tenát vettem, és éjszakai always-t is. És DM-es eldobható bugyit. Már csak hálóing kéne...

Ti miben viszitek majd haza a babát? Kelleni fog vajon téli, bélelt overáll, vagy elég egy takaró?

Cherryke, ceyla, jó, hogy a nyavalyákkal se vagyok egyedül :roll: Nagyon várom, hogy a vizesedés elmúljon.

lynnn

Kata
Sok szeretettel gratulálok!

[quote="kata16"]S írta:kata16ziasztok lányok!
Csatlakoznék hozzátok,bár még várni akartam, mert elég speciális a helyzetem,de Móknak szeretnék írni egy pár sort ami remélem erőt ad. Az én kis pöszmötöm a 13mmm-es petezsákban sem volt látható,de öt nap múlva a következő ultrahangon 5mm-es volt és dobogott a szíve.Szóval türelem!!!!!A tegnapi ultrahang szerint 22mm-es és 2010. október 3-ára vagyunk kiírva.
Sajnos az átlagosnál több a félnivalóm, már elvesztettem egy babát.
Remélem ez a kis pöszmöt alaposan beágyazódik és kilenc hónapig bent marad.Elég szoros orvosi felügyelet alatt állok,ezért már többször voltam ultrahangon,mint más kilenc hónap alatt. Csak addig a néhány percig vagyok nyugodt, ameddig látom a kijelzőn,hogy minden rendben van és DOBOG A SZÍVE. Szeretnék végig veletek maradni! Légyszíves szorítsatok ti is!

Üdv: Kata16

MEGÉRKEZTÜNK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Akkor az a 2 babu, 3 babu :)

Lynn: majd elmúlik szülés után...

Kriszta
Kép
cherryke

Tegnapi pocak. Most alul nőtt.
Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Jó reggelt!

Nekem is tennám van. illetve van tenna egy csomaggal, éjszakai intimbetét egy csomaggal és még valami közepes erősségű. Ha kell még valamelyikből azt majd vesz a férjecském.

Kri,
A szüléstől én is tartok. Egyre inkább. Lehet ezért lett volna jobb túlleni rajta, akkor az embernek nincs annyi ideje beparáztani magát. Az sem tesz különösen boldoggá, hogy tudom, hogy napról napra nagyobb lesz, pedig már a 35. héten többnek tippelték mint az én születési súlyom. Apa meg már látom amint fel lesz dobódva és vigyorgó arcal visz a kórházba amit az első fájások megjönnek, mintha annak örülne, hogy nekem rossz lesz, pedig tudom nem így van, de még ilyen baromságok is az eszembe jutnak.

Btunde,
Örülök, hogy sikerült elintézni a papírokat végre.
Sajnálom, hogy végül császár lett a szülésből az ismerős/rokon?-nál. A lényeg, hogy megvan és egészséges, Gratulálok nekik!
A puffadással ne törődj, már engem is ijesztegettek vele, kb annyi idős terhes lehettem mint te, a has meg teljesen egyedi, hogy mikor kerül le.

Lynn,
Mi a babának vettünk hazamenetelhez egy vastagabb rugit, felsővel együtt meg sapival. Van orverálja is, de azt csak akkor adom rá, ha tényleg hideg lesz.

Cherryke,
Helyes a pocid. Nincs rajtad súlyfölösleg sem. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla, van súlyfölösleg rajtam. Már 15 kg-nál tartok :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Szerintem azt ott hagyod a kórházba. Ne aggódj! :wink: :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci hogy vagy? Nem akar még kijönni? :)

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok!
Hazaértem a dokitól.Sajnos ismét nem úsztam meg a vizsgálatot :cry: :cry: ,tenyésztést is vett le,jövő héten vérvétel is lesz az ellenanyag újra,mert nem lehet 1 hónál régebbi.Balázs jól van,kis feje a helyén!!
aranyos pocid van cherryke :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ceyla:a tesóm elesett térdre annak idején,és az egyik Babájánál látszott...de szerintem is babona amúgy.

Én Tenna normált vettem.Képzeljétek,az egyik ismerős,aki okt.26-27-re volt kiírva,tegnap megszült...A Férjem meg kérdezte reggel,hogy akkor jövő héttől minden nap bejövök vele otthonról?Hogy közelebb legyek,ha menni kell.De mondtam,hogy max mentőt hívok.De remélem,Lili úgy időzít,hogy ne kelljen,hanem otthon legyen a Párom.

Cherryke:szép a Pocid!!

Tegnap egész nap rámoltunk,kiürítettük a kupi szobát,néha már hiszti-görcs kerülgetett.De aránylag kész,bab szoba is jól áll viszonylag,úgyhogy már "csak" a nagytakarítás van a hétre...

Lehet,hogy most holnap,holnapután nem tudok írni,de remélem,sikerül a Férjemnek kábelt venni a nethez,mert a számítógép másik szobába kerül,és a netet is át kell vinni.De remélem,ma megoldjuk,nem szeretnék hírekről lemaradni,remélem,lesz végre újabb babánk!!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Iceberg,
Sajnálom, hogy nem úsztad meg a vizsgálatot. Látod engem meg nem vizsgáltak meg 4 hete, ha minden igaz ma megyünk.

Sissy,
Milyen hosszú kábel kell? Csináltassak a férjemmel? Ő valamikor vett egy nem tudom hány km-es kábelköteget és a végükre ezt a műanyag vackot, meg hozzá krimpelő fogót, így ha kell mostanában mindig annyit vág le amennyi éppen szükséges. Megvenni a kész kábelt irrelevánsan drága.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!Megnézzük ma haza felé,mert mondták a Média márkt-ot,de ln remélem,reméltem,hogy ez nem olyan horror összeg.De írsz nekem egy telcsi számot,mert még kb 15 ig itt vagyok gépnél,utána viszont,ha drága,és nem vesszük meg,sms-ben meg tudnánk beszélni,ha úgy jó Neked.

Szilvi

sissy01

Sziasztok csajok!

Megjöttem a dokitól , vizsgálat megvolt minden rendben zárt vagyok , csajszikám 2900 g körüli teljesen befeküdt már. Azt mondta szerinte a hetet még kihúzza de a jövő héten már kijön. Ezért mikor már csüt..-ön megyek hozzá nst-re már kéri a vérvételt és a kenetet is leveszi biztos ami biztos, ugye csak a 37 héten vagyok.Mondtam neki hogy 2 napja piszkosul mocorog állandóan szerintem helyezkedik mert szeretne már kinn lenni, tegnap óta pedig mintha leszakadna egyszerre a fenékcsontom és (bocsi nem tudom hogy mondják helyesen) a nunámnál lévő csont!!!

Cherryke szép a pocid lassan jön lefele!!!

Ceyla : a papírt sajna még csak tel.-on intéztük el, oda szerdán kellene leutazni, de a mai előrejelzések szerint tartok tóle hogy mi lesz addig és ha 100 km-t utazunk + vissza mit szól hozzá a kiscsaj, tegnap megtettük ezt a távot mert csak úgy dsöntöttünk lemegyünk a falubucsúba de nem igazán tetszett neki.

Tünde
btunde

Halihó!

Mizu?Hogy vagytok? Örültök ennek a szép időnek? Ma errefele kifejezetten az van :-D
Én most jöttem meg még mindig 2 az egyben :-) Attilával mentem el munkákat nézni mert itthon megbolondulok. Ma nem főzök van még husileves meg rendelek hozzá 2 gyrost. Mára csak ennyi.
Holnap meg ugye fél nap kórház :evil: tényleg jöhetne már a babókám nekem is.

Sissy:ha nem is tudsz irni azért jelezz ha bármi törénne valamilyen ujton modon :-) Egyébként énis ugy vagyok vele hogy nem akarom hogy egyedül kapjon el a szülés :roll: Mindent csak mentőt ne!!!

Ceyla: :-) Te is fura dolgokon gondolkodsz , akkor nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel. Hát jah a férjünkurunk fele tudja hogy viszonyul majd a dolgokhoz, lehet tényleg ott lesz rajtuk a kaján vigyor :-DTényleg lehet nem emléxem de veled megy a párod?

Iceberg:nyugi már nem kell sok vizsgálat, és meglesz a baba :-) Egyébként gratula a 37.héthez!! Jo hogy Balázs feje a helyén, biztosan már ott is marad! Kezedet nagyon sajnizom, de ha gondolod probáld ki SOL X a neve. Nagyon jo ilyenekre.
Attika szülinapját nem akarom előbb tartani mert ehhez most semmi energiám, meg még az ajándéka se jöt meg torta se rendelve :-( De köszi az 5letet.

Cherryke:poci aranyos, és szerintem a pocak alapján (bár nem mindig az a mérvadó) nem lehet ez a bébi olyan kicsike :wink: ugyhogy még egy kicsi és jöhet is.egyébként a sulyfelesleg nem lláccik hogy lenne annyi.

Tünde:örülök hogy mostmár minden rendben lesz. A paráztató emberekre ne hallgass. Hallod nekem már volt ako 2 hete azt mondta meg van dagadva a szám :roll: Akkor mit is keresek én még itt?? De azota nem taliztam vele hogy megkérdezzem tőle is :-D

Kri:Hát látod ez már csak igy van, amikor végre van időd valamira a lányoddal,akkor beüt valami más.
október 10 lesz Attika születésnapja. És a doki csak 8.-án fog befektetni ha addig semmi.Na onnan két nap alatt nem jövök ki babástól, gyogyultan fitten :roll: Szóval nem tudom... Lehet eltoljuk inkább. Na de akkor meg nem lesz sok energiám sütni főzni, lehet anyóséknál lenne megtartva de azzal tul nagy örömet szereznék neki amit nem akarok, viszont nekem meg egy hetes baba mellett jobb lenne.

Megyek csajok, jok legyetek ma már nem jövök mert délután beteglátogatóba megyünk 4 re ki tudja mikor jövünk. Most nincs hozzá sok kedvem de addig kell menni amig egybe vagyok nem? :-)

dinuci01

Atya ég most nézem még 1 nap :shock: vajon tényleg igy lesz? Azért biztos ami biztos teszek fel gyorsan mégegy pocakfotot :-D

Kép

Bár én ugy látom ez a hasi még nincs lennt :-(

dinuci01

Dinuci, ha nem sietsz, a végén jó közel lesz a két gyerek szülinapja :)
Sissy, mi eleve úgy tervezzük, hogy taxival megyünk a kórházba, ha itt az idő, mivel nincs autónk. Mentőt csak akkor hívnánk, ha vérzés van pl.

lynnn

Sziasztok lányok!

Itthon vagyunk!!!!!!Köszi a sok jó kíváságot,bevált: tejcsi minta tenger,a melleimet bármelyik plaboy nyuszi megirigyelné.Tele vagyok mesélni valóval,majd szépen apránként mindenről beszámolok. A kisfiam gyönyörű és nyugodt baba.Most várom a gyerekorvost és a kislányomat haza az iskolából,ma fog először hozzáérni a tesójához,már most elsírom magam.

Majd jövök még hosszabban!
Vendég

Sissy,
Priviben átküldtem a számom.

Btunde,
Te mázlista! Lehet beelőzöl??

Dinuci,
Hogy velem jön-e a párom???
Vissza se lehetne tartani! :D
Sz*rd le az anyóst! Tartsd meg ott a szülinapot. Legyen neki is egyszer karácsony. Az a lényeg, hogy te pihenj!

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci,
akkor majdnem Brigitta napon született. :lol: De miért akar pont pénteken befektetni? 1 nap!

Tünde,
én is fájok már mindenhol. Szerencsére nem állandóan, de ma alig tudtam hazagyalogolni a faluból a csajjal. Nekem a szeméremcsontomnál szokott feszíteni. Nem valami kellemes. Én nem igazán szeretnem mikor előre megmondják, hogy mikor kellene jönnie a babónak. A sógornőnnek két héttel a kiírt időpont előttre "ígérték" és mégis ráhúzott 4 napot, úgy hogy indították. Ha magától indult volna lehet, hogy még több is lesz.

Iceberg,
legalább Balázs jól van, sajnálom a vizsgálatot. :cry: :cry:

Lynn,
én sem tudom, hogy miben kellene hazahozni a babát. Tettem oda téli és átmeneti overállt is. Ha ilyen idő lesz mint ma szerintem elég az átmenti, de ha bejön valami front. Fene tudja.

Ceyla,
ne is gondolj ilyenekre. Biztos izgatott lesz a férjed is, de nagyon fog sajnálni is. Inkább azért mert tehetetlen lesz. Legalábbis szerintem.

Jók a pocakfotók.

Nekem holnap Nst, ha nem szülök. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata,
de jó nektek, hogy már otthon. Majd kérünk képet is és beszámolót!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Kata, de jó, hogy már otthon vagytok, és minden rendben. Azt én is alíg várom, hogy JUli megsimogassa Andrist a sok pocaksimi után :) Majd, ha van időd tényleg mesélj, és ha tudsz, rakjál majd képet is.

Mi ez az elesős, égetős babona? Én még csak nem is hallottam róla, szóval biztos nem igaz :)

Ceyla, Dinuci, Kri, nagyon drukkolok, hogy most már mihamarabb kibújjanak a csajok. Emlékszem, hogy a vége milyen nehéz, az ember minden nap azzal kel, hogy na hátha ma.

Én nem is tudom, van hogy tök türelmetlen vagyok, máskor meg megijedek, hogy hogy rohan az idő. Nekem valahogy fura elképzelni, hogy előbb is jöhet, mert JUli pont a napján született. De ugye Andris nem Juli :) Mindenesetre a 37. hetet azért remélem még kivárjuk. Meg pénteken még nekem is jelenésem van a dokinál. Meg még meg sem gyógyultam. Fújom az orrom, és már köhögök is, szóval szegény Andrinak jó rázós lett így a vége felé odabent :)

Na megyek is kicsit ledőlök, amíg még JUli alszik.
Majd este még benézek, hátha történt valami :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Dinuci!Persze,jelzem,ha van valami,de én még nem vagyok soron...Bár éjjel rosszul aludtam nagyon,Lili sem bírt magával!Lejjebb van az a pocak szerintem...

Mi valószínűleg pólyában hozzuk haza majd.

Ceyla:köszi,felírtam!

Kata:kérjük a fotót ám!Mégegyszer gratula!

Tünde:mikorra vagy kiírva?

Többek?Valahol valami hír?

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Kata16!
Én is várom nagyon Soma fotóját!!! :D

Én ma valami kritikus napot élek meg. Hajnal 6-kor keltünk, mentünk laborbab a cukor miatt. Aztán hazaértem lefeküdtem, kétszer hatalmasat aludtam, 14.30-kor keltem ki az ágyból..... :shock: :shock: :shock:
És egész nap fáj a fejem, babóka nem nagyon mocorog. E miatt mindig úgy kétségbe vagyok esve.
Szerdán ctg, meg cukros doki. Nagyon félek, nehogy inzulin legyen itt tényleg a végére..... :(
Holnap utolsó védőnős látogatás, és megyünk a cukor leletért. Na ettől félek nagyon!!!!!
Szeretném ha jó lenne,és a doki bácsi végre szélnek eresztene. :?
Reméljük nem csak álom......
Még három hét....

Ceyla!
Tényleg érthetetlen számomra is hogy miért fogy el a türelem, és kezdtem el én is reménykedni hogy kibújik Lilla.
Mert minek idegeskedni a kiírt időpont előtt....

Dinuci!
Hajrá a kisbabádnak. Bújjon már ki!!!!!

Lányok!

Köszi a betétes segítséget!!!!!

Kép
mók

Etus:állítólag,ha pocakosan "megsérülsz",beütöd valamid,lehorzsolod,vagy ilyesmi,az születése után a babán is nyomot hagy...viccesen hangzik,de Anyu mesélte,amit már írtam Tesómnál annak idején... :)

Na,megyek,remélem,kapunk kábelt,és nem maradok le semmiről!!!!

Szilvi

sissy01

En is vagyok, csak ugy el voltam a magas vérnyomásommal, hogy irni sem tudtam. NA, de jó hir, hogy a tegnaptól visszaállt a normálisra 110/70-re, nem tudom mitöl volt 3 napig magas, biztos az idöjárás.
Ma reggel voltam bejelentkezni a kórházba, volt UH meg minden, kaptam 2 idöpontot CTG -re többet nem csinált a dokim, mert azt mondta, ugysem lesz rá szükségem mert addig megszülök. Mondtam neki azért ne siessünk ugy, mert oktober 24-re vagyok kiirva. Na, de hogy 3 baba és a tapasztalatai szerint 1-2 héttel hamarabb jönnek. Majd kiderül, várom is meg nem is.

A Kissebbik fiamnak Máténak egész jól megy az óvoda, mától már ott is ebédelt, igy egyszerre hozom el mind a kettöt, nem kell 3-szor menjek egy nap az oviba. Nagyon dicsérik, hogy sokat tanult már németül, és már egyáltalán nem sir. Ez nekem már egy megkönnyebbülés, mert pont mire jön a pici, arra már nem lesz gond az ovodával.

Kata, hát gratulálok a kis Somához és a tejcsihez is :) Örülök, hogy már otthon vagytok, de egy részletes beszámolót azért kérünk, mert akik még nem vagyunk tul rajta, kiváncsiak vagyunk, hogy zajlott le a szülés. Es persze fotot Somáról.

Dinuci, hát ennyi pörgés mellett sem akar kibujni ez a leányzó?
Ne izgulj, meg fog születni Attika szülinapja elött. ;)

Mók, èpp a tegnap olvastam arról, hogy akinek baj van a cukrával, annak már a 37 héten be szokták inditania szülést, vagy ez mindenhol másképp van lehet.

Edit, gyógyulj meg mielött Andris kibujna :)
Ceyla! Nem emlékszem már hogy te irtad-e, hogy alig várja a férjed, hogy mehessetek szülni. Hát nálunk is ugyenez a helyzet volt mind két gyerek születésénél, nem lehetett a vigyort letörölni az arcáról, ugy élvezte a dolgot. A másodiknál már kifejezetten szórakozott, állitgatta a CTG gépet, kamerázott, fotozótt, (persze nem akkor amikor már nagyon fájt), azt hittem agyoncsapom, de aztán abbahagyta amikor komolyra fordult a dolog, mert sok dolga akadt. Nekem folyamatosan a derekamat kellett masszirozni fájás közben, mert ugy éreztem leszakad. De azért hösiesen helyt állt ö is. :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kata
Várjuk a képeket Somáról!

Izgatottan várom a következő babát! :lol:

Noel egy angyalka, mióta nem éheztetjük.
Vendég

Na,van kábel,úgyhogy nem vesztem el... :)

Ceyla:köszi a segítséget,de 20 m-t kaptunk 1600 ért azt hiszem,úgyhogy,ha a gép elkerül az eredeti helyére,akkor is elég lesz oda remélem.

Szilvi

sissy01

Sissy,
Akkor nem votl vészes ára a kábelnek. örülök hogy kaptatok. :D

Mók,
Drukkolok a cukor miatt. Csak megúszod ezt az inzulinos dolgot!!

Rekus,
Nálam anyósnál mindegyik gyerek túl lett hordva. (páromék 3-an testvérek) Biztos hogy egyén válogatja.
Nálunk kíváncsi vagyok mennyire lesz jó derékmasszázsba a párom, ha most is valamiért meg kell masszírozni a derekam, már 1 perc múlva fáj a keze. Mondtam neki, hogy edzen, mert ott lehet órákat kell nyomkodni a derekam. :D

Na ma voltam dokinál a CTG után. Hát semmi jó hír kivéve talán azt, hogy a GBS leletem negatív lett. 4 hét alatt a méhszájam mit sem változott még mindig C2000 :( és fent van még eléggé a méhem is. Azt mondta pénteken megint megnéz és megnéz UH-n is. Akkor töltöm be a 40. hetet.
Viszont most jól megnyomkodta a méhszájat. Úgy jártam mint Iceberg. Nem volt jó. Szerintem direkt piszkálta meg hátha lesz valami.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Mók, én is drukkolok, hogy megússzátok az inzulint! Már olyan kevés van hátra.

Ceyla, szoktak néha kicsit "jobban" vizsgálni a vége felé, hátha lesz valami. Unokatesómat is úgy megvizsgálta utoljára a dokija (mondjuk akkor ő már több, mint egy héttel túlhordta a babát), hogy este már menetek is szülni. Hogy ezért-e, nem tudom, de lehet, hogy ez is segített.

Kata 1002, örülök, hogy jó fiú Noel. Hát igen, az éhség nagy úr.

Rékus, a fiúk hogy jöttek? Időre? Mi ugye pont egy napra vagyunk kiírva. Hát kíváncsi vagyok ki "nyer" a végén :)

Én pénteken megyek dokihoz, már úgy várom. Most megint türelmetlenebb vagyok, de megpróbálok jó sok programot csinálni, hogy jobban teljen az idő.

Egy para van csak, hogy a férjemenek jövő héten van még egy fontos konferenciája. Igaz csak "itt" Németországban, szóval tud ingázni, de hajnalban indul és majd csak 9 után ér haza :( Hát meg fogom mondani a barátnőimnek, hogy mindig tartsák maguknál a telefonjukat :) Mert a férjem ugyan 1,5-2 óra alatt hazaér, de azért biztos, ami biztos.

Na megyek, mert a fürcsi vége felé járnak, és vinnem kell a törit :)
Jó éjt mindenkinek.
Edit

Kép
Kép
etus79

Gyors még egy picit be! :-) Aztán fekszem mert korán kelek 7 re be kell érnem a vizsgálatokra, előtte még azért zuhany meg ilyenek.
Vivike nagyon aktiv nem tudom mi van vele, meg ugy be van állva a hasam, szerintem már ezer felle nyom.

Kata16:örülök hogy otthon vagytok, és a sok tejcsinek is! Várjuk a képeket!

Ceyla: akkor jo te sem leszel egyedül :-) Nem baj ha jol megvizsgált a doki szeriontem tuti szülésben reménykedett :-D De azért jo hogy minden oké majd kinyilsz rendesen. Nekem sincs teljesen csak a kigyó fér ki azt mondta.

Sissy:tényleg még odébb vagy, de történhet bármi, látod mi lennénk soron der már két csodaszép bébi született :-) És mindegyik korábban szép egészségesen! :wink:

Kata002:örülök hogy minden rendben Noellel. :-) Remélem nem kell sokat várni a kövi babára mégha nem is én leszek az.

Rekus : látod nem akar, csinálhatok bármit ugyhogy nem is strapálom magam, minek :roll: A fiad ott is alszik az oviba?

Mók:sajnálom a rossz napodat :-( de megesik az ilyen. Cukor jo lesz, egyszerűen hinni kell benne :wink:

Etus:ne aggodj , Andris elvan odabenn köhögés miegyebek ide vagy oda! :-) De vigyu magadra!!

Kri:lehet te leszel a kövi?? :-D Te is soron vagy már ne feledd :wink: hát ha tulhordanám addig akkor azért! Énsem értem, meg aztse minek befeküdni. Inkább bemászkálok minden nap, 10perc innen kocsival.

Linn:igazad van felesleges a mentő ha nem érzed nagyobb szükségét! Vagy nincs komolyabb baj. Hát lehet közel lesz a kettő :-) De nem tudok már mit tenni.

Majd holnap jövök, ha jövök :-D

dinuci01

[quote="lynnn"]D írta:lynnninuci, ha nem sietsz, a végén jó közel lesz a két gyerek szülinapja :)
Sissy, mi eleve úgy tervezzük, hogy taxival megyünk a kórházba, ha itt az idő, mivel nincs autónk. Mentőt csak akkor hívnánk, ha vérzés van pl.

Taxival vigyázni kell, mert állat módjára vezetnek. Saját tapasztalat. Amikor reggel kell mennem dokihoz vagy laborba, mindig taxival megyek, mert lépcsőzni meg ilyesmi nem szabad. Minden taxisnak szólnom kellett, hogy itt fekvő rendőr van. Satufék. Nem baj, hogy babát várok, ezeket nem érdekli semmi. Kanyarba ezerrel meg miegymás... Már félek a taxiba.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok!

Köszi a sok biztatást, azért remlem a héten még lenne mit elintéznem!!

Síssy: ha jól tudom utánad okt.21, de második baba és én már régóta mondom előbb fog jönni!

Este voltam szülésfelkészítőn igaz most csak a szülőszoba és az egyik alapítványi szoba let megmutatva, de legalább így sem lesz teljesen ismeretlen.Sok jó dolgot megtudtam így most egy kicsit okosabbnak érzem magam! Mondanom sem kell a lánykám mintha tudta volna hol vagyok egyfolytában tombolt. De. mondtam is a dokinak eddig tök nyugodt baba volt most meg 2 napja tényleg úgy érzem mintha csak lefelé fúrná a fejét közben pedig a kezével, lábával 4 felé szakít.Na mondtam is a páromnak holnap még megvesszük ami nagyon muszály és összepakolok hátha indulni kelll!4

Kata16: Örülök hogy otthon vagytok és van tejcsid maradjon is így!

Dinuci, ceyla, kri húzzatok bele! TUdjátok ilyenkor mi kell? Apával jól összebújni!!!Hajrá!!!

Tünde
btunde

Tegnap jött megint unokahúgom Keszthelyről, hozott 1 nagy doboz babaruhát, 1 zsák cipőt, csízmát, 1 zsák zoknit sapkát. Meg egy pihenőszéket. Mondta, hogy Ő azt etetésre használta amikor már ehetett gyümit. Felrakta az asztal közepére, belerakta a Lizát és úgy etette.
Most megint mosok :D zoknikba van elég sok icipici méret, meg a sapkákban is. Van vékonyabb vastagabb.
A dobozba meg 3 méret overáll, jövő téltől. Még jó, hogy nem rózsaszínbe öltöztette a lányát. Így van mindenféle színű.
Párom meg is jegyezte, már most milyen sok széppel jóval el van látva a gyerek. Én azért örülök ennek a sok ruhának, mert így mindig lesz 1 egész adag mosni való.

Én most ezen a moható pelenkán gondolkodom. A tv-be volt multkor, hogy 2 család, az egyik eldobható pelenkát használt, míg szobatiszta nem lett a gyerek, másfél millába volt a pelenka. A mosható pelenkás család, pedig ugye egyszer befektetsz, utána már csak a mosás költége van, ráadásul hamarabb szobatiszta lett a gyerek.
Jó, ha elutazik az ember, vesz eldobható pelust.

Tegnap voltam bnőmnél, végre meg gyógyultam. Akkorát nőtt a fia. És olyan édes. Ébren volt, oldalán feküdt. Simiztem és beszéltem hozzá és a hátára fordult és rám nézett. Majdnem megzabáltam. :)

Ja, a fiam 3tól nem hagyott aludni :D mocorgott. Végül 4kor ettem egy szendvicset, tegnap nem vacsiztam. Akkor meg azért nem hagyott aludni :D Ez még a jobbik eset. Ha kint lesz és ugyanezt megcsinálja... :D

Kriszta
Kép
cherryke

Jó reggelt!

Ki lesz a következő anyuka????

októberi kismamák
Vendég

Cherryke
Ha pocakon kívül lesz Hunor, ne nagyon számíts hosszas alvásokra... főleg az első időkben ne :wink:
Lefekvés előtt bőségesen eszik Noel (kb. 100 ml)... mégis kb. 4 óra múlva kéri a következő adagot.
Vendég

Sziasztok,jó reggelt!

cherryke:Én sem tartom rossz ötletnek a mosható pelenkát én vagy 4 éve kb ,hogy láttam a tv-be!Ha jól emlékszem van külön fiú és lány pelus még minta is van rajta ráadásul nem nézett ki rosszul!Beszéltek akkor az áráról azt tudom,hogy nem olcsó,de már nem emlékszem,hogy mennyit mondtak!Mintha az rémlene,hogy annyiba kerül tán 1 hétre való mint az 1 havi eldobható,nem vagyok biztos benne!Szóval nem hülyeség!Csak gondolom lehet vele sok baj mivel a (kaki) sztem elég jól beleívódik és fehéríteni mosni kell ezerrel nem!??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?