A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Képzeljétek páromnak fáj a torka és nekem is szegény Lili így elég nagy veszélyben van hogy elkapja kicsit szörcsög is,párom kint aludt a napaliban de én akkor is vele vagyok,mindig van valami.Mennem kell felébrent a picike sokat aludt ma is :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Sziasztok,

Claire,
visszaolvastam, hogy mi van veletek, nagyon sokat gondolok rátok, szorítok a pici Joninak, hogy mielőbb felépüljön! Minden rendben lesz!! Mit mondanak, honnan kaphatta ezt a fertőzést? Ilyenkor mindig belémbújik a para és sasolom a manót, hogy minden rendben van-e vele... :( :( :( .

Dia,
őszinte részvétem a nagynénéd miatt! :cry: :cry: Teljesen természetes, hogy sírsz, a párod is elment pár napra, nem könnyű napok vannak mögötted! Pihenj amikor lehetőséged van rá!

Évi,
biztos Tomi is érzi, hogy nyugtalanabb vagy. Én az estékkel vagyok így, kezdek ráparázni úgy 6-tól, mert indul az esti szeánsz, fürdés, fekvés, időre Ilangocska miatt, már eéőre stresszelek, amitőla család is tiszta ideg lesz és ez gáz! Azon vagyok, hogy lenyugodjak, nem éri meg idegelni magam, csak elrontok mindent. Persze nekem se sikerül minden napon, de alakulunk :wink: . Nagyon jó a kendő, teszveszen vetted? Hogy tanultad meg fölkötni? Én is gondolkodom rajta...

Woody,
igen nehezebb, hogy sulizik Ilangom, de megoldjuk, csak kell egy kis idő az összecsiszolódáshoz :D :D . Édes Lili baba! Az pihenőszék amiben csücsül?

Ircsi, Tündi,
édesek a picilányok!

Lányok,
a kedvencem mostanában, hogy ha sír a pici a családtagok (elsősorban nagyik) egyből azzal jönnek, hogy "hisztizik" a gyerek. Persze mindig igazam lesz, mert nem hisztizik, csak momentán pont nyakig caros, vagy egy hatalmas büfi bántja, vagy kaja idő van. Miért gondolja mindenki, ha sír egy baba, akkor az csak hiszti lehet?? Ettől falnak megyek, de nem akarok vitába bocsátkozni. Így is megkaptam már, hogy kényeztetem a gyereket, minek szoptatok, böfizetetek 1 órán keresztül, fölösleges elkapatnia gyereket. Könyörgöm egy 5 hetes babát elkapatni. Nem mellesleg ez a drága kölök, tényleg akkor sír, ha vmi baja van, nem hasfájós, szóval egy büdös szava nem lehet senkinek se! Én vagyok túl "engedékeny"? Sztem ki kell minden pillanatot élvezni, mert aztán olyan gyorsan fölnőnek ezek a manócskák, aztán lehet futni utánuk, hogy adjanak már egy puszit, visszasírjuk még ezt a dajkálós időszakot...

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ircsi,
a 2 hós oltás mi ellen véd? Milyen betegségek ellen kapják a picik? A Rota első etapját csak most lehet beadatni, vagy később is? Itthon 2 etapban adják és az első adag 18e Ft. Sajnos most nem futja rá. :( :( , de pár hónap múlva ki tudnánk gazdálkodni. Vagy akkor már késő? A gyerekorvos minden "plusz" oltásról el akar beszélni, megvetéssel beszél róla, fölöslegesnek tartja, mi viszont be szeretnénk adatni pl. a pneumococcus (nem biztos, hogy így írják) baci ellen, mert ingyen adható és sok betegséget okoz(hat) ez a baci törzs.

Ebédidő van. (gyöngytyúk leves lesz :wink: )

Vanilla,
gratulálok a nagy naphoz! Nálunk lesz keresztelő jövő május végén, a keresztszülők is megvannak, fölkértük már őket és el is vállalták :) .

Bévi,
Ilangom is hasfájós volt, kisértetiesen hasonlít az eseted az enyémhez. Kitartást kívánok, nálunk 2 hós korára szépen helyrejött minden, de addig.... :roll: :roll: .

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bévi,
mi is meg voltunk fázva, de több orvos is azt mondta, hogy az anyatejes babák nem kapják el nagy valószínűséggel. Jó ne tüsszögjünk, köhögjünk rá ez természetes.

Olivér is szörcsög hajnalban, de csak akkor. Délelőttönként ki szoktam szívni az orrát, akkor jön áttetsző szmötyi. Szopi közben nem szörcsög, csukott szájjal alszik napköben, csak hajnalban szokott "röfögni", szörcsögni. Most akkor szívjam neki vagy se?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bévi az anyatejjel védettséget kap a baba az a baci ellen is ami benned van,nyugi

Kendő:barátnőmtől kaptam és a pécsi hordozókendőt értékesítő/népszerűsítő anyukánál voltam tanulni kötni.De pl youtube-on is van video a megkötésről,onnan is lestem az elején.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="bévi"

Klari Baby mecsek melyiket adod a babának,nekünk is lehet jobb lenne egy kicsi mert az a gond Lilinél is nem ürül a gyomra!!!

Csak ennyi van a dobozon, Mecsek Baby, de szerintem barmilyen babatea jo, ami edeskomenyt tartalmaz. Ha nem fogadja el a cumisuveget, (nekunk is idobe tellett mig rendesen megtanult belole inni, elinte csak nyalogatta) hasznalj muanyag kiskanalat.
En higabbra csinalom,mint ahogy irjak, egy filtert kb 7-8 dl vizbe teszek es ebbol naponta max 2 dl-t iszik meg Babom.
nklari80

Évi,
köszi :)

Klári,
én még nem is üdvözöltelek, üdv itt! :) :) Enyém gyerek úúútálja a cumisüveget, ha brutálisan éhes akkor se fogadja el a cumisüveget (még a lefejt tejet se hajlandó meginni üvegből), a mecsek teát meg úgy köpte rám/ránk, hogy öröm volt nézni... nem tudom, hogy ennek örüljek-e, vagy se, de nálunk egyelőre semmilyen cumi, cumisüveg nem jött be. Mondjuk nem is nagyon erőltettük.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Nagyon jó nézni a babaképeket :lol: :lol: :lol: :lol:

Pécsi lányok!
Jó pletyózást :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sucer
Én is dajkálok! Imádom a kis majmocskámat :lol: :wink:
http://www.oltasbiztonsag.hu ezen az oldalon egy csomó infó van az oltásokról...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer nem csodálom sok a dolog két gyerekkel nekem egy is sok és sokszor érzem nem csinálok jól dolgokat,és nem vagyok türelmes jó anya sajnos,másnak nyugot babája van csak én nem tudom megnyugtatni,most babakocsizunk még birja lszik félkézzel tologatom,neked sok erőt kívánok és nyugalmat..

Évi remélem ne kap el semmit a párom most kint alszik és olyan rossz,hogy nincs bent velünk este a hálóba de Lili riad a köhögésére meg félünk el ne kapja,remélem jó a tali

Ma volt lent a védőnő azt mondta ne adjak teát Lilinek meg probáljunk napirendet estére,viszont holnap mennem kell a dokihoz,azt mondta lehet a mellemből ki kell vágni a keményedést mert nagyon gyulladt és ha így haladok ki is fakad,pedig mindent kipróbáltam rá hiába és kezdek lázas is lenni.....

Kép
bévi

Sucer a temetésen kisírtam magam, jó ha róla beszélek akkor most is megkönnyezem, de jobb már a helyzet.
Szerintem nem kényezteted el a gyereket. Én is szoktam dajkálni Áront. Meg agyon puszilgatni :lol:

Bévi Dm-ben, Rossmannban, patikában is lehet kapni ilyen teát. Egyébként esténként Áron is nyűgös. Olyankor jó ha van valaki kéznél aki leköti a figyelmét, általában ilyenkor kézben szeret lenni.

Le kellene vinni Áront levegőzni, mert délelőtt esett, nem voltunk sehol, de annyira nincs kedvem a sétáláshoz :?
Jó, hogy Gábor ma itthon van, ő ment Bencéért így még pihenni is tudtam délután. :D

királylány

[color=indigo]Bévi nem eszik azt olyan forrón.....először antibiotikumot kapsz, ha az nem használ majd akkor lesz beavatkozás. Állj forró zuhgany alá, masszírozd majd fejd ki! Tessék sűrűn kifejni vagy Lilit rátenni.
Estére elfáradnak ezek a picúrok, annyi inger éri őket, így dolgozzák fel.
Teától meg nem lesz semmi baja. Próbáld ki, lehet el sem fogadja.
[/color]

királylány

Dia úgy szoktam zuhany és fejés,de Lili szokta szopizni amugy meg az a bimbóm van szét repenve is,igen nyügik ezek a szépségek mi már két napja nem voltunk kint de olan szél fúj tegnap meg egész nap szakadt az eső nah megébredt akkora szemekkel megyek mert flamó lesz...puszi a kis Áron babának mikor puszilgatod adj neki a nevembe is...

Kép
bévi

Tali megvolt,lett pár kép de lemerült a gép :? minden baba aludt,kérem :shock: biztos front van,ma nem volt pajtizás.De mi kipletykáltuk magunkat :lol: most etetek,aztán doki - 6 hetes kontroll.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="bévi"] írta:bévinekem egy is sok és sokszor érzem nem csinálok jól dolgokat,és nem vagyok türelmes jó anya sajnos,másnak nyugot babája van csak én nem tudom megnyugtatni,most babakocsizunk még birja lszik félkézzel tologatom,neked sok erőt kívánok és nyugalmat.

BEvi, ne mondj ilyen butasagot! TE jo Anya vagy!!! Lili nem azert sir, mert TE valamit rosszul csinalsz. Egyszeruen csak faj a pocija.
Botikam is sir, sokszor vigasztalhatatlanul. Pl most ill. fel oraja. Torka szakadtabol. Persze probaltam nyugtatgatni, maszirozni kis hasat,tornaztatni stb de akkor is sirt. :( Aztan trotyizott es mintha kicsereltek volna. :D
Ezt ismetelgesd: Jo Anya vagyok!!!
Es ezt hidd is el! Ha legkozelebb sir, erre gondolj es ne azon stresszelj hogyan fogod megnyugtatni.
A vedono nekem is azt mondta hogy ne adjak teat, csak anyatejet,de ezzel szerintem artani nem fogsz.
Ja es meg valami, biztos nem mondok ujat, de ugy ringasd Lilit hogy a pocija lefele legyen es "logjon", nalunk ez a tuti poz.
nklari80

Itt is nagyon rossz ido van, napok ota esik... :(
Gondoltam kuldok egy kis vidamsagot, nem virus, ne izguljatok.

Nemrégen hallottam, hogy a monitorod tele van baktériummal,
porral és egyéb kosszal belülről is, és ez veszélyes lehet az egészségedre.
Az alábbi linket tőlem kapod,hogy megelőzze az egészségedet esetleg fenyegető veszélyt.

http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf
nklari80

Jó reggelt
Klári :lol: :lol:

Mekkora köd van :shock: :( és hideg...

Doki megvolt,mindent rendben talált,méhszáj kialakult,a vérzés normális ha még kicsit van,méhem 8.5 cm,szinte normál nagyságú. Irt fel fogamzásgátlót,Azaliát,amit lehet szopi mellett is szedni. Nem fogadott el pénzt :shock: következő gyermeket kb 2 év múlva javasolja,a császár miatt.

Felteszem g-re a tegnapi képeket,a pécsi csajokhoz.

evilany

Sucer! A dokiknak is talány, hogy honnan kaphatta, mert ez ellen 15éve oltanakl, és a legidősebb tesó is 12 éves. azt mondta, inkább felnőttek hurcolják, pl a torkukban, tünetmentesen. Kérdeztem, h az anyatej miért nem véd ellene, mondták, h minket még nem oltottak erre, én meg vagy találkoztam vele, vagy nem, és ha igen, ami elég valószínű, akkor sem tudni, h mikor, és milyen erős immunitás alakult ki, és az mennyire került át az anyatejbe.
Mindenesetre ne parázz, de érdemes résen lenni, és ha a gyerek nem olyan, mint szokott, akkor szólni az orvosnak, inkább nézzenek párszor "idétlentúélaggódósanyuka"-nak, mint hogy egyszer későn kapcsolj. Valszeg nálunk is előny volt, h (remélhetőleg) időben kapcsoltam, meg a gyerekorvosa is.

Tegnap este kapott Joni 15ml anyatejet, (előtte teát), remélem mostmár haladunk erre. Gyomorszondán kapja egyelőre.
Ma újabb vérvétel, nagyon izgulok az eredményen, talán ebből kiderül, h jól hat-e az antibiotikum. drukkoljatok! C
claire

Claire
Az már jó, hogy Joni kapott tejecskét!
És az tényleg hatalmas szerencse, hogy IDŐBEN észre lett véve, hogy baj van a gyerekkel.
Szerintem, ha normális anyuka azt veszi észre, hogy egy csecsemő, kisgyerek viselkedése hirtelen megváltozik, vagy anyukának olyan érzése van, hogy "valami nem stimmel" a gyerekkel, inkább vigye orvoshoz!

Klári
Nagyon aranyos a monitort nyaló kutyus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Sebes mellbimbót (meg az épet is) lanolinnal lehet kenegetni. Nagyon jó!!!
(Medela-nak vak ilyen krémje, meg a Lansinoh ilyen... gyógyszertári kenőcsök alapanyaga is, ott is lehet venni)

Keményedés: Egyes tejjáratok eldugulnak (nyomja a melltartó, STRESSZ)
Szopi, fejés előtt melegítés, mell masszírozása kívülről befelé haladó körkörös mozdulatokkal.
Lilit próbáld úgy cicire tenni, hogy a kemény rész felé essen az álla. Szopi közben is lehet azt a területet melegíteni, masszírozni.
Szopi, fejés után HIDEG borogatás (nagyon jó a káposztalevél is) kb. 20 percre.
Pihenés, sok folyadék, C-vitamin segíthet még!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Jó, hogy rendben vagy!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
overall Tominak,kinőttük az 56-osakat

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon jó kép!!

Indulunk az Északi sarokra(apa szerint)
Kép

mai:
Kép

evilany

Sziasztok!

Claire továbbra is drukkolok és várlak a jó hírekkel, hogy hat az antibogyó. Az már jó, ha kapott tejet. :)

Klari: :lol:

Évi örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Én is Azáliát kaptam. Folyamatosan kell szedni. :wink: Overall: nagyon aranyos.
Áron is úgy nől, mint a gomba :D Csütörtökön megyünk oltásra, akkor lesznek a paramétereiről is információk. :lol:

Katus :D

királylány

Katusnak szép kék a szeme.A mienk már barna.Többieké?

evilany

Dia milyen árban van?(Azalia)

evilany

Áron szeme még változik, olyan érdekes sötét színű de nem tudom pontosan meghatározni, nekem sötétszürkének tűnik.:roll:

Azalia nem tudom, egészségpénztári kártyával fizettem és vettem mást is :oops: De legközelebb figyelek és megmondom vagy ha megyek, megkérdezem :wink:

Itt jó idő lesz ma, süt a napocska. Mondjuk biztosan hamar lehül az idő meg árnyékban hűvösebb van.....

királylány

Ja nem fontos,ma megyek arra megkérdem...(patika) :)

Claire,nagyon örülök a jó híreknek,további gyors felépülést!!!!

evilany

Milyen megrémülten néz Tomi :wink:

Fogamzásgátló
Nem szedek. Inkább most nem tömöm magam hormonokkal. Ha meg netán bekopogtat hozzánk a gólya, nem fogom elzavarni.... :wink:

Itt is hideg van... olyan 8 fok...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,én se örülök(fog.gátló) azelőtt Nuvaringet használtam de azt nem lehet szopi mellett :? még nem váltom ki...ráér...(de a csaszi miatt a kistesó érkezése kb.2 év múlva lehet...)

evilany

A neten néztem most, elég szélsőséges az ár, de ezt csak a fórumokon találtam. Gyógyszertári oldalakon nincs feltüntett ár.

királylány

Dia,igen,én se találtam.Nem baj,majd séta közben beugrunk.

evilany

Évi
Akkor kb. egy év múlva terhes lehetsz :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen,kb... :wink: kb.így is van tervben... :roll:

evilany

Sziasztok...csak röptiben gyors átfutottam.
Szépek a babák!
Tali nyugisra sikeredett :)
Gergő szeme kék :) mééééééééééég
Még mindig szörcsögünk-nyűgös egész nap...tegnap hulla voltam :(
Most is csak bekukk :(
Évi-látom sok termékre licitáltál amire én is akartam :) :wink:
Nem verek rád(az összegre) :)
Majd másikat keresek :D
Puszi-ha tudok jövök!

Kép Kép Kép Kép

Most vasárnap Búcsú lesz nálunk...remélem ki tudunk mozdulni :wink: :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag bocsiiiii :lol: :lol: így van ez ha az embernek egykorú fiai vannak :) mik voltak azok?

evilany

Én csak megfigyelem és a végén nyomok ha kell :D
pl:
62-68-as aranyos plüss naci 1ft (1230755390)

de már van helyette más :D
Igen-így van...de ez nem baj!
Csak jót mosolyogtam-egyforma az ízlésünk?! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

ez is jó árban van...

http://teszvesz.hu/item1230755298_68_as ... elado.html

de én már vettem másikat :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Milyen nagyfiú már Gergő!
Miért van rajta kesztyű????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönjük Ircsi :) - valóban nagy fiú lett :)
Most kb 5200gr és 55 cm magas :D

Állandóan kikarmolja magát.
Nem szeretném a körmét lekerekíteni :(
...és mellesleg nem is hagyja hogy levágjam rendesen...hadakozik,kapálózik :(
Ha alszik akkor sem megy...mivel hason alvós :(
Hanyadt nem is tud elaludni.
Evés közben szintén reménytelen,mint a bajnok szorítja ökölbe a kezét :(
Fantasztikus egy pasi :)

Szóval ha van tipped (tippetek) hogy csinálja...várom :) :wink: 8)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tomi is karmol,hiába van rövidre vágva a kis körme :?
Csillag 2 hét múlva újra tali,várunk oda már! :wink:

7 hetesek lettünk

Kép

evilany

Köszönöm Évi!
Milyen egyformák sokszor a gyerekeink :oops: (Tomi és Gergő) :shock:

Egyébként hideg is van...és mindig jégcsap a kezecskéje.
Az utolsó képemen azt hiszem látszik is hogy be van kenve Gergő nozija...majdnem a szeme lett :(

Fáj a hátam és a mellhasam (ezt így fogadta el a szótáram :shock: ).
Remélem nem tüdőgyula!!! :) (na ez nem tetszett neki...azért is így írom :P )

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

megyek mert a kiskirályfi nem bír magával... :)
majd még bekukkolok :)

Tünde minden ok?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Én akkor vágom Katus körmét, mikor alszik. Nem a babaollóval, hanem rendes, éles kisollóval.
(akkor vágom, mikor az ölemben alszik el :wink: )
Tudod, most már szüksége lesz a kezére... szinte az az első játékszere... kezdi felfedezni, nézegeti, próbál fogni... :wink:
Hideg :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (nálam folyamatosan megy a fűtés :oops: )

A téltől már előre fázom... :evil:
http://www.indexveszprem.hu/index.php?o ... Itemid=549

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi brrrr de utálom a hideget!!

Tominak fél 10kor kellett volna ennie :shock: alszik mint a bunda.. :roll:

evilany

Évi
:lol: :lol: :lol:
Szegény Tomi! Sose tud a kedvedre tenni! :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ja deeeeee,ez nem panasz volt :lol: kényezteti az anyját épp :)

evilany

Jaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Épp mellettem:
Kép

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?