A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Mint aki a kocsmában ül :oops: :)

Sense: Jobbulást!!

Kép

Kép
agica1126

Agica :lol: :lol: :lol: Ugy latom, Petrusnak unalmas volt a veled kettesben toltott szulinapi buli :lol: :lol:
Vendég

Remelem, en is megkapom a kepeket, amit Rania szulinapjan csinalt a rokonom...
Kepzeljetek, szegeny Alexnek meg nincs is kep az elso szulinapjarol... :oops: (Latszik, hogy egymas kozt az otodik gyerekunk..) Az ugy volt, hogy en megsutottem ugyan a tortat, de a szulinapjan egesz nap S. apukajanak a tiszteletere tartott egesz napos csaladi banzajon voltunk...aztan mire hazaertunk elaludt. S. nem birta ki, hogy ne egye a tortabol...mondom, hogy csinalunk kepet????? Azt mondta, hogy majd photoshoppal osszehozzuk.... :oops: :? :lol:
Vendég

Niki: szerintem se lehetettem valami nagy szám :D igy betegen :D Ez a kettesbe buli megdöglött :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
agica1126

Ráadásul ő is tiszta taknyi. :oops:

A böcsibe se alakított valami nagyot a gyertyáját a gondozónéni fújta el mert Petra szégyenlősködött és oda bújt az egyik társához :D

Elmentünk státuszra az új védőnőhöz.Hááát jó rég voltunk az biztos...16kg 103cm/2009.08.31-én mérték utóljára és 12kg volt/ és ezeket se akarta hagyni hogy megcsinálja kapaszkodott belém mintha most valami nagy baj készülődne.Egyszerűen nem tudom mi van ma vele :roll:

Kép

Kép
agica1126

Ágica, R. is tiszta kerge ma.
Ráadásul a fejét is alig tudja tartani, olyan fáradt.

Azért a kép nagyon ott van :lol:
Elmehetne valami depressziós magazinba címlapnak :wink: 8)

Vacsora, de jövök még. :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo: Depressziós címlaplány :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez jó :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
agica1126

Emlékezetes marad a 3.szülinapja :lol: :lol: :lol: Főleg ha majd később erre a képre nézek tuti h Vindo fog eszembe jutni. :lol:

Kép

Kép
agica1126

Ja és a védőnő kérte mutassa meg hol az orra? Meg kérdezett tőle és mint valami bugyuta úgy válaszolt: ő nem nem nem akajom. :shock: Nem győzdtem ott magyarázkodni hogy ő valójában nem ilyen gyerek :roll:

És most se hagy békén közli velem hogy: Ő következik ő fog netezni :shock: :lol: :lol:

Kép

Kép
agica1126

kérdezett=kérdezte

Kép

Kép
agica1126

Depresszios Petrus :lol: Agica, szerintem az volt a baj, hogy tul koran kelt....

Vegre magam vagyok, gyerekek agyban, S. suliban. Ugy szeretnek relaxalni, olvasni, vagy valami ilyesmit, de muszaly tanulnom.... :x
Vendég

Vindo, nem gondoltam, hogy egyszer toled kerek fozesi tanacsot, de leirnad, mit raktal meg a saliba? :lol: :lol:

Lanyok, nektek is megjelenik az oldalteton az a szoke csaj, aki masszirozza a pasit, es kozben suhog a keze korbe? Nkem az agyamra megy.... :x :evil:
Vendég

Niki: Nekem nincs ott vagyis nem látom :D
Kicsit pihenj is ne csak tanulj!!

Kép

Kép
agica1126

Niki, majd beleírom a receptjeinkbe:)

Paradicsom, uborka, hagyma (kevés), olíva, mozzarella, rá só meg bazsalikom :lol: Alatta az olíva- meg a sajt leve.
Nem azt mondom, hogy iszonyatosan finom, de nekem meg Gábornak bejött. Egyszer összedobáltam, ami itthon volt, így született a remekmű. Amúgy komplikáltabb dolgokba nem megyek bele, ez az összedobálás még belefér Rugó mellett.

Ágica, akkor egy örök emlék maradok neked:)
A védőnőnél szinte minden hároméves úgy viselkedik, mint aki nem tiszta. Szerintem :roll:

Kép
vindolanda

Ágica! Ez a szülinapos kép... :lol:

Szeli is tiszta nyügi volt ma egyébként, főleg reggel. Már ott kezdődött, hogy alig akart felkelni... :roll:
Aztán egész úton nyügi, alig akart bemenni a bölcsibe, pedig máskor szívesen megy...

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!
Bocs, kicsit belefáradtunk ebbe a napban, inkább csak röviden jövök:

Ágica, Petrust megzabálom, annyira aranyos a tortás képen! :-)
Gyógyuljatok meg mielőbb!

Sense, drága, Te is gyógyulj meg hamar!

Niki, jó tanulást!!!

Vindo, ezen a melltartószivacsos Rugón szétröhögtem magam ;-)
Nagyon édes és komoly fiú ez a Rugó!

Csajok, ha én most választhatnék a régi csanánk és az ovi helyett és a pénz nem számítana, szemrebbenés nélkül a csanát választanám. De lehet, h csak önző okok motiválják ezt, mert kezdek kicsit berágni az ovinkra. Minden nap van valamin a drámázás és siránkozás. Ma azon, hogy Ádi bekakil alvás közben és nincs ott pelenkázó, csak a bölcsis csoportban és akkor át kell vinni és addig a csoportot magára kell hagyni... Jáj. Hát akkor mire van a dadus az óvónő mellett? Miért nem lehet odahívni???
Miért kakil be: én tudom, azért, mert azt tanulta meg, hogyha pelus van rajta, nyugodtan belekakilhat. Itthon ez fel sem merül, mert csak éjjelre van rajta, de akkor nem szokott kakilni (nappali kakilós :lol: ). Vagyis azt kéne kiiktatniuk, hogy a gyerek pelenkát kapjon alváshoz, azért kapott ugye, mert mindig bepisilt, de azért pisilt be, mert 1. beszoktatás alatt van, stresszes neki, 2. náthás és allergiás, ettől többet pisil, 3. jóval hűvösebb van az oviban, mint itthon, a hidegben többet pisilünk.
Már bocs, hogy ezt mondom, de én ezt itthonról nem tudom megoldani, hogy OTT ne kakiljon be. Mire föl van az óvoda, ha minden extra kérés, és egy 3 éves dolgai ekkora csodaszámba mennek?
irina

Ui: És undokul fog hangozni, de azt gondolom, hogy amíg az ovi fütyül arra, hogy a szülő hogy oldja meg a betegeskedő gyerek mellett a munkahelyi dolgokat és nincs apelláta (míg tudok olyan oviról, ahol enyhe bajokkal be lehet gyereket adni, mert tudják, hogy ősztől tavaszig folyamatos a nátha és egyebek), addig is úgy gondolom, hogy nem az én problémám, hogy 26 fős a csoport. Ha az ovi úgy döntött, hogy fizetősöket is enged be, az az ő felelőssége, így a nagy létszám is (nekem is jobban tetszene, ha mondjuk csak huszan lennének).
Na, eleget dühöngtem, de tényleg egy vicc, ami megy, és tudom, hogy nem ez az általános az ovikban. Nem értem, miért probléma minden, ami a gyerekkel kapcsolatos? Nyilván ideális lenne, ha mindenki 3 évesre tökéletes szobatiszta, jólnevelt, nem agresszív, nem sírós, barátkozós, ultraokos lenne, de ugye mi a valóságban élünk.
irina

Halihó!
Megvolt életem első szülői értekezlete. Kicsit fura érzés... Olyan felnőttes dolog. :oops:
Előtte el kellett mennem még valahova így kb 1 órát ültem az autóba betettem egy régi faith no more cd-t. Legalább 7-8 éve nem hallgattam meg. De még mindig kívülről ordítottam végig. :lol: Annyira jól esett, és már nem is éreztem magam annyira "asszonynak". :lol: :lol: 8)
Egyébként a szülői rém semmitmondó volt.
folyt köv

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hú, Sense, amikor tavasszal elvezettem autóval Kunhegyesre meg Tiszaroffra, olyan jó volt zenét hallgatni az autóban, hogy azt az érzést nem felejtem el, míg élek :roll: :shock: 8)
Akkor már vagy két és fél éve nem tudtam Rugótól hallgatni semmit normálisan :D
Szóval már megérte a szülői :wink:

Irina, egy bekakáló hároméves szerintem nem kellene, hogy megfogjon egy óvodát :roll:
Nem hiszem, hogy Ádi az első ilyen gyerek az intézményben.

Küldjük oda Rugót is. Akkor vajon mit szólnának??? :roll: :lol: Vele aztán beszélgethetnének, mikor telepakolja :lol: 8)

Kép
vindolanda

Gábor amúgy elaludt Rugóval együtt, én óravázlatot írok, vagyis még csak olvasok hozzá. 11 körülre szeretnék kész lenni mindennel :arrow:
Fél szemmel itt vagyok azért 8)

Kép
vindolanda

De valahogy csak eltűnt mindenki.
Azért kitartok :roll:

Kép
vindolanda

Irina!
Megértelek...
Neked már meséltem, hogy nekünk is van némi gondunk. Botond ugyanis még mindig csak pelenkába kakil. Volt egy hét júniusban, amikor azt hittem, megoldódik az ügy, de visszatért. És azóta sincs változás. Mondanom sem kell, hogy már mindent megpróbáltam. Nem is tudom, hogy hova forduljak, ki segítene nekem ebben! Vagy legalább valaki adna tanácsot...
Szóval ma is mondtam a helyzetünket az óvónéninek. Már beszéltem neki erről, de gondoltam tudatosítom benne, hiszen hétfőn kezdünk. Hát nem repesett az örömtől. Még azt is megpedzette, hogy nem lehetne-e pár hónappal a kezdést eltolni... Nem lehetne. :evil:
Szerintetek mit tegyek???

Ágica!
Petrus még mindig gyönyörű. Így 3 évesen és depisen is. Isten éltesse.

Vera!
Amikor Lotti elkezdett beszélni, nem tudta kimondani, hogy Botond, és bobózta. Ráragad. :lol:

Mesélek
:wink: :

Egyelőre nagy vonalakban, aztán majd ha eszembe jut, részletesen.
Botonddal mostanában voltak gondjaim. Ő alapjában egy nagyon jól kezelhető, jól terelhető gyerek, de mindig is hajlamos volt arra, hogy süketté váljon. Az elmúlt pár hónapban felül (vagy alul) múlta önmagát ezen a téren. Elképesztően szófogadatlan volt. Semmit nem úgy csinált, ahogyan kellett volna. Néha annyira felhízott, hogy szikrákat szórt a fejem... :evil: Talán most már visszatérőben vagyunk a normális mederbe, de kissé kiakadtam. Persze amikor kiabáltam vele, utána jött a lelkiismeretfurdalás, ami méginkább felidegesített. Ö nyilván érezte, és annál inkább csinálta a hülyeségeket. Nem volt jó időszak.
Közben Lotti elkezdett folyékonyan beszélni. Mostanra 4-5 szavas mondatokban beszél, ragoz, igeidőket használ, rövid mondókát mond, a hosszabaknak pedig az utolsó szavait. Azt hiszem, a beszéd váltotta ki Botondnál a negatív viselkedést. Féltékeny volt arra, hogy mindenki lelkesedett, azért, ahogy Lotti kommunikál. (17 hónaposan pl kinézett az udvaron, és közölte : "Megy a motor az autópályán" Szó szerint. :shock: Döbbenetes volt.)
Egyébként még mindig lelkesen cicizik. Éjjel - nappal. Az éjjelinek nem örülök annyira. :roll: Továbbra is anya (utána Botond, utána Apa )az isten, de azért már sokakat közel enged magához. A Lotti egyedül korszak kb 4 hónapja kezdődött. Őrjítő. Egyedül akar enni,inni, öltözni, menni. MINDENT. Egy kis bújós cica.
:)
Bobóval is minden oké, a fenti két dolgot kivéve. Nagyon kis okos. Mindig meglepődök, hogy milyen elképesztő logikája van az ekkora gyereknek. A nyár slágere a bicaj volt. Egész nyáron tekert körbe-körbe az udvaron. Sőt ha nagyon megerőltetem magam, akkor a boltba is elmegyünk bicajjal. Persze visszafele nekem kell tolnom a biciklit, mert addigra elfárad. :lol:

próbálok feltenni képeket.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép tesók Kép alkotás közben Kép korfu Kép nézi a tengert :) Kép quad Kép próbálozott beeszélni a görög kislányhoz de nem válaszolt neki... :) Kép lotti vezet Kép a szülinapos várja az ajándékokat. ( a kukactortát annapeti miatt kellett csinálnom)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vindo, én vagyogatok még, dolgozok, remélem, mindjárt vége.

Sense, angyali Boti és Lotti, és TE JÓ ÉG, MÁR MEKKORÁK?!!!!!!!!!!! Csodaszépek.
Abszolút megértem a dilemmádat, de erre nincs jó válasz.
A jó hír az, hogy ha felvették Botit, kakidolgok miatt el nem utasíthatják, az, hogy ez a pelusba kakilás nem tetszik az óvónőnek, igazából a magánügye (nincs törvény rá, h szobatiszta gyerek vehető csak fel).
Nézd, én azt látom, hogy az ovikban is -- ahogy egy barátnőm még réges-rég mondta -- "homloktörölgetés" zajlik. Jaj, de sok a munka, a sok gyerek. Megértem, oké. Az én munkám meg olyan, hogy éjjel is dolgozom és bizony senki sem látja és senkinek sem nyavalyoghatok (legfeljebb S-nak és Nektek ;-)). Kit érdekel? A magánügyem, nem? Ez a szakmám, oldjam meg.
Szóval nekem ez a pelenkás dolog.
Amúgy meg azt gondolom, ezek a kicsik pikk-pakk beletanulnak az óvodai rendszerbe, de nem kéne frusztrálniuk őket és a szülőket (és a szülőkön keresztül a gyerekeket ugye). Mert őszintén, ki mástól várhatna az ember pedagógiailag korrekt hozzáállást és megértést, ha nem egy ezt tanult ÓVÓNŐTŐL?!! Én ezért hüledezem, amikor jön a pelusprobléma - amikor (remélem) általános ismeret, hogy a gyerekek a szobatisztaságot illetően szórnak, sőt értelmesebb gyerekeknél is nagyon elhúzódhat a dolog.
Most mégis mit várnak tök új környezetbe került 3 évesektől?!!!!
Szóval szerintem relax.
Nekem most az a technikám, hogy végighallgatom őket (egyébként ezeket a hülyeségeket leszámítva kedvelem is őket), együttérzek, biztosítom őket, hogy a gyerekkel beszélünk a dologról, közben mindig elmondom, én mit tapasztaltam és ennyi. Aztán azt gondolok, amit akarok. Az óvónők nem szeretik a harcias szülőket, hát működjünk együtt. A normál ész keretein belül.
irina

Ui: Isteni a kukacos tortád, Sense!!! 8)
irina

Sense, ilyesmi korszakunk nekünk is volt/van Ádival, ami Neked Botival. Még szerencse, hogy egy idő után elmúlik.

Ja még egy dolog, amin kiakadtam, már megint Ranschburg: azt mondta valahol (egyébként zseniális más gondolatokkal körülvéve), hogy a hiszti az csak az, ami 2 és 3 éves kor között van, ami utána, az már szocializációs szempontból zavar (majd előkeresem), nem kéne, hogy legyen.
Hát köszi.
Akkor a hisztiző óvodás nem hisztizik, csak rosszul szocializálták (vagy nem elég jól a szülei), vagy amit csinál, az nem is sírás vagy ilyesmi, csak annak tűnik. :lol:

VINDO, OLVASTAD A PRIVIT A VONATÉRKEZÉSRŐL?
irina

Igen, olvastam :wink:

Sense, Lottit nem ismertem volna meg :shock:
Nagyon ügyeske akkor :D

Rugó is ebben a cipőben jár, de a csana az más tészta, még soha nem szóltak egy rossz szót sem miatta.
Pucéran meg nyáron ment minden, mint a karikacsapás, de ruhástól direkt nem kezd el vetkőzni és ül a bilire :roll:

MOst már kész vagyok, pakolgatok lassan holnapra 8)

Kép
vindolanda

Akartam is kérdezni, hogy voltatok-e G.országban, de akkor igen :wink:

Irina, mintha válaszoltam volna, nem? :roll:
Lehet, csak begépeltem, és nem küldtem el. Hülye vagyok :roll:

Kép
vindolanda

Ja, fasza csajok éjszaka dolgoznak a nappali nonstop gyermeknevelés után 8) :lol:

A hiszti végét mások továbbra tolják. Remélem, nekik van igazuk :lol: Csak nem szocializáltam félre ezt a csodálatos teremtményt :?:

Kép
vindolanda

Jó éjt mindenkinek, lefekszem aludni.
Holnap talán délelőtt tudok benézni, aztán folyamatosan tanítok estig.
Hat előtt meg nem érünk haza, aztán csütörtök megint munkanap, pénteken meg elutazok :roll:
Azért jövök majd.

Kép
vindolanda

Jó reggelt! :)

Sense! Nagyon tuti lett a kukacos tortád! :)
Nekem meg Annapeti miatt kellett emeleteset sütnöm! ;) De szóba jött a sünitorta is... :lol:
Édesek a gyerkőcök! :)

Irina! Nem semmi, hogy így kiakadtak. Ezek szerint abszolút nincsenek felkészülve pelenkás gyerekre... :roll:

Ilyenkor áldom magam, hogy úgy döntöttem, Szeli még egy évet bölcsibe jár, ott olyan rugalmasak, családias a légkör, Szeli is nagyon szereti, én is elégedett vagyok. Reggel közölte, hogy "bölcsibe akarok menni" :lol: Nem mintha lett volna más választása... :lol: De örülök ennek.
Délután játszóház. :D

Kép

Kép
regcsiken14

most csak Sense!
kiakadtam tegnap este jó értelemben :)
Míra elkezdi mondani,h. Anya Botondnak is tegnap volt a szülinapja,mint Bálintnak :shock: nem értettem kire gondol :)
Aztán néhány perc értetlenkedés után benyögtre: Tudod akik Bagon laknak Botondnak :shock: :lol:

:arrow: irány ovi :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Irina, Sense birom, ahogy harcoltok az óvónénikkel :roll: nekem, ha ilyesmit mondanak majd, többet nem megy Péterke és kész :roll: Anyu is ilyen, nem járt tesóm sem, csak az utolsó évet, 3 évesen az óvónők gondatlansága miatt megsérült, 5 öltés van az ajkán, na nem látták egy jó ideig :roll:

Ez a munkájuk, nem értem miért kell dilemmázni! Sőt már a szobatisztaság se feltétel, ha pelenkás volna azt is fel kellene venni, és ugy most már 2.5 évesen is kezdhet a gyerek, hát itt még sok gyerek nem volt szobatiszta akkor :roll: :roll:

Nekem Péterke nem tud öltözni, leül és várja, hogy történjen valami :roll: nem tudom mennyire segitenek ebben a óvónők :roll:

Néha nálunk van, hogy becsorog a pisi, mert sokáig tartja, hát az oviban biztos hagyják majd pisis bugyiban, mig én itthon kicserélem, vagy wc papirt nyomok be, ha kicsi a folt, hogy ne hidegitse.

a jöv héten elmegyünk délután megnézni az ovit, majd látom mit szól P. , de szivem szerint kiteleltetném őket együtt itthon és tavasszal vinném,de majd meglátjuk még :roll:

Heni
KépKép
heni81

Jo reggelt! :D

Ma egy fokkal izgalmasabb napunk lesz, mint tegnap, dedimamaval megyunk a varosba, miutan Alex felkelt :D

Sense, nagyon edesek a gyerekek, Lotti milyen ugyes! :shock: :)

Na, ezek az ovonok... hat, nem tudom, mit szolnanak Raniahoz....o meg egyaltalan nem szobatiszta. :? Ezert szerintem nem is viszem addig, valoszinu karacsony utan, nem nagyon akarom, hogy az ovonok megjegyzeseket tegyenek egymas kozt, pl: "A francba ez a gyerek megint besz@rt"... :roll: (Lehet, kicsit paranoias vagyok, de tuti, hogy tesznek megjegyzeseket...)

Most megyek hajat mosni, keszulodni, benezek neha.
Vendég

Szép napot, én is bejelentekezek.

Sikerült holnapra a fodrásznál időpontot foglalnom, megint levágatom a hajamat. Megnőtt :roll:

Tényleg, Heni, a két és fél éveseket még javában kell majd pelenkázni. Rugó akkor még halvány jelét sem mutatta a szobatisztaságnak :idea:

Niki, jó sétálgatást.

Én kb. három hónapot jártam óvodába, de a betegségek miatt lett csak ennyi. Anya viszont szépen nevelt, szóval hátrányom nem lett belőle. Szerintem az, hogy a különböző társaságokba nehezen tudok beilleszkedni, nem ennek köszönhető, a természetem ilyen. Vagy ki tudja :lol:

Lotti tényleg nem semmi. Ha Rugó mondatokban beszélne, lerágnám a kezemet örömömben.

Készülök egy órára, fénymásolok hozzá anyagokat :arrow:

Kép
vindolanda

Niki én is ilyen paranojás vagyok :oops:

Vindo szerintem nem az ovin múlott :wink: az egyikünk ilyen a másik olyan. Péterke bárkihez oda megy, kommunikál vele, mig Áron kicsit visszahúzódóbb.

Mi ma voltunk kint, sétáltunk, hintáztunk, és néztük a traktorokat 8) jó melegen süt a napocska , jól feltöltődtünk:-)

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Heni, majd eldöntitek, az szuper, hogy egyáltalán van döntési helyzetetek az ovi témájában. :D

A vicc az, hogy ugye Ádi nappali szobatiszta és csak extrém helyzeteket nem bír ki, de amúgy oké a pisilés és a kakilás is.
Mindegy, az apja reggel szólt, hogy mit gondolunk, miért megy mindig a kaki a pelusba. Tán lesz foganatja.

Vindo, új frizurára kíváncsi vagyok. (Figyu, most írt az egyik szervező, hogy a pontos cím Egyetem utca 2., elírták, nem 18.). De ettől még a BTK ;-)
Kész lettem az imént az előadással. Filmeket is írtam ki Neked. További jó tanítást!

Én meg futok, mert elszaladok könyvekért valahová, aztán Ádihoz az oviba.
irina

Hello!
Az ovitéma (is) eléggé megosztja a véleményeket. :roll:

Heni!
A beirakozáskor én is sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán menjen-e Bobó oviba. Kb ugyanazok voltak a pro és kontra érvek, mint nálad. Helyi ovi kilőve, én még otthon vagyok, elég jól el volt akkor még egyedül stb. Végül szerintem jól döntöttünk hogy beirattuk, mert mostanra már nagyon szereti a vele egykorú gyerektársaságot. Voltunk benn az oviban párszor, ezt is nagyon élvezte. Csak ez a kakiügy ne lenne. Egyébként mindenben teljesen önálló. Egyedül vetkőzik, öltözik, eszik, fogat mos, törölközik. Boldogul mindenféle csattal, patenttal, zipzárral.
Az a durva, hogy másfél éve tudja szabályozni a kakit. Képes visszatartani akármeddig, amíg nem adok rá pelenkát.
:evil: Ilyen egy hülye szokást.
Bár ma érdekes dologra jöttem rá. Gondoltam kicsit bekeményítek, és nem hagyom , hogy állva kakiljon, hanem pelenkástól rá kell ülnie a bilire vagy wc-re. kiakadt. Krokodilkönnyeket hullatott, hogy ő állva szeret kakilni, a polcba kapaszkodva... :shock: Tuti vmi pszichés dolog nála. :roll:

Vera!
Nem semmi emlékezőtehetsége van Mirának.
Itt az ideje újra jönnötök, nehogy elfelejtse Bagot. :wink: Van kedvetek?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hazaértem, de mindjárt megyek tovább, viszont ehhez muszáj hozzászólnom:

Sense, szerintem semmi baja nincs Botinak, a kakilás ilyen módjához ragaszkodása is tök normális (én csak Vekerdy-re tudok itt hivatkozni, de ő nekem elég sokat tud a gyerekekről -- hm, ő csak a szülőkhöz kegyetlen néha ;-))
A kakit még a saját részüknek tekintik ilyen korban a gyerekek és nehezen válnak meg tőle, ill. rituálékat alakítanak ki (szerintem is sokkal logikusabb a WC, mert ugye minél távolabb akarom magamtól tudni a kakit, de a kicsiket a fizikai érintkezés nem zavarja ez esetben).
Ez egy hosszú folyamat, mint Vekerdy írta valahol, és TÖK NORMÁLIS, HOGY ENNYI IDŐSEN MÉG EZT CSINÁLJA.
És az, hogy önálló egy sor dologban, az viszont ennyi idősen nem általános, hanem ritka!
Puszillak!
irina

Sense hova irattad egyébként?
kaki dolog hasonló volt a szomszéd kisfiúnak, csak ő elbújt kakilni, egy ideig az ágy mögé bújva kellett biliztetni, aztán meg valahogy egyik napról a másikra wcbe akart, biztosan meg fog oldódni nálatok is!

Irina igen , van választási lehetőség:-) én siettetni nem akarom, tudod 2 óvónővel is itt a háttérben, akik azt mondják, hogy nem kell sürgetni, ráér.

Mi itthon is rengeteget foglalkozunk velük, sőt képzeljétek ma ahogy sétáltunk én köztük fogom a két kezüket és Áron láncra zárt, megfogta Péterke kezét és elkezdett táncolni:-) :-) :-) jaj a néniknek itt a szomszédben de teccett:-) Igy szoktunk táncolni:-) legalább látják, hogy foglalkozok velük :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, aranyos lehetett ez a korbe tancolas :D
En azt mondom, ha az anyuka oromet leli abban, hogy a gyerekek otthon vannak (es meg is teheti..), es a gyerek is happy, akkor mindegy, lesz-e ovoda, vagy nem.... en nem hiszem, hogy ezen mulik, hogy a gyerek kesobb mennyire szeret vagy sem tarsasagban lenni. En is csak egy evet jartam oviba, suli elott, megsem ert semmi lelki karosodas, es nagyon konnyen baratkoztam mindig, mindig onallo es talpraesett voltam..

En nagyon szivesen tartanam meg itthon Raniat, marcsak azert is, mert ugye keson kezdett el beszelni, es igazandibol most elvezem igazan az egyuttletet vele, olyan sokat szamit, hogy tudunk kommunikalni! Meg Alex-szel is most kezdenek jokat jatszani, eddig Alex tul kicsi volt. Olyan edesek, ahogy kergetoznek, birkoznak es nagyokat kacagnak :D Az en bajom az az, hogy itt mindig rossz ido van, nehez lekotni oket, kicsi a nappalink is nagyon, a tobbi szoba meg itt az emeleten van, szoval par negyzetmeterbe vagyunk egesz nap bezarva, igy nagyon nehez.... Mindig ki kell talalnom valamit, de kinti program ugye itt nem igazan johet szoba. Vagy baratnozni megyunk, vagy jatszohazba....
A masik, ami miatt elobb utobb mennie kell: nagyon kene egy kis szabadido, mindig el vagyok maradva a tanulassal, hazimunkaval, biznisz is csak egy helyben toporog, semmi plusz energiam nincs. (Arrol nem is beszelve, hogy magamra aztan tenyleg semmi idom.)
Itt mar akkor megszunt a gyesem, amikor Rania 8 honapos volt. Azota egy fizetesbol tengodunk...

Na, jol kipanaszkodtam magam, pedig nem is terveztem ezeket leirni :D Csak az jutott eszembe, ha egy tagas hazban elnenk, es foleg olyan helyen, ahol kicsit tobbet sut a nap, mint itt, es az uram is tobbet keresne, en bizony allitom, hogy a gyerekemnek itt lenne a legjobb hellye!! :D (termeszetesen, ha en is akarnam :lol: )

Pakolaszok egy kicsit, aztan tanulok, S. szerintem kb 1 ora mulva jon, addig meg bekukkantok :)
Vendég

Jó reggelt!

Maggievel beszéltem tegnap, netes gondjuk van hétfő óta, így nem tud jönni. Amúgy jól vannak, nem betegek :P

MOst röviden ennyi, majd benézek Böszörményből.

:arrow:

Kép
vindolanda

Z ment hajnalban dolgozni. Két gyerek ébren, egyik hisztis másik éhen akart halni. Erre felhív Z, hogy itt vannak a kőművesek a kapu előtt. Csak ő elfelejtette nekem mondani, hogy ma jönnek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Király napom lesz :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ma jövök mesélni, tegnap isakartam csak nagyon mozgalmas napunk volt.

:arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jo reggelt
En is csak bekoszonok, egy ora mulva indulunk Caterpillar klubba :D
Utana jovok
Puszi
Vendég

ááááááááááááááááááá

minkettő nyűgös.
Gergőci matrica, cicust meg eszi a féltékenység :?
holnapot akarok!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hú, jöttem olvasni, de nem nagyon van mit :D

Ez a matrica-dolog nem esett le elsőre.

Kép
vindolanda

Halihó!

"Visszavagyok!!!!" :lol: :lol: :lol:

Végre ismét műxik minden. :lol:
Hú, gyorsan átfutottam az utóbbi napok termését. Csak lestem. Valami horror, amik az óvodában történnek. :roll:
Szerény véleményem szerint ez is egy szolgáltató ágazat, ahol bizony nekünk kell a gyerekek igényeihez alkalmazkodni. Nyilván közben azért úgy, hogy bizonyos alapvető szabályokat azért elsajátítsanak, de a gyerek lenne a fontos.
Nem fényezni szeretném magam, de én például szinte soha nem panaszkodom a szülőnek. Pedig nem problémamentes egy-egy nap, de ahogyan Irina is írta, az adott helyzetet ott nekem kell megoldanom. Könyörgöm, ez a munkám. Ezt választottam.

Vindo, tényleg Rugót hova akarjátok majd vinni óvodába? Mert én jószívvel ajánlanám azt, ahova Bercó is megy :lol: holnaptól :lol: . Én itt csak jókat tapasztaltam, nagyon gyerekközpontúak, figyelnek a gyerekekre, segítik őket maximálisan.
Például mi a héten délutánonként ismerkedni megyünk. A bölcsi után elautózunk az óvodába és az udvaron játszogatunk. Nagyon természetesen fogadják ezt is, sőt örülnek is neki. Holnapra gyereknapot vettem ki, hogy ott tudjak lenni Bercóval. Majd meglátjuk, hogy ott akar-e aludni.

Nagyon izgalmas!!!

Most gyorsan csak ennyit, mert lassan indulnom kell Bercóért.
dmaggie

Na, matricám alszik végre és cica is beájult :)

Kedden voltam szülőin, hát nem fog a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozni. Hogy eggyes szülők milyen hülyeségeket tudnak kérdezni :shock:
Na nem ez a lényeg. Én bent voltam a szülőin cica meg kint az udvaron.
Nagyon jót játszott. Döntés megszületett. Oviba megy. Holnap már beviszem 1 órára, hétfőn többre. Kedden pedig már bent fog ebédelni. Eleinte ebéd után haza fogom hordani aztán majd meglátjuk mi lesz.
Most még be kell szereznem csomó mindent. Ovis zsák és társai. Pénzünk most nincs, várjuk a fizetést :oops:
Úgyhogy hétfőn még lesz egy nagy rohanásom, hogy mindent le tudjunk adni amit kértek.

Tegnap voltam oep-nél és az apeh-nál. Nem sok sikerrel. Hónapokba fog telni mire talán sikerül majd előhalászni a munkáltatómat. Addig is szívás van, vagyis csak a gyes :evil:

Gréti elköszönt a csanából. Nagyon aranyosak voltak az Andi nénik. Kapott búcsúajándékot tőlük, könyvet és egy feladatlapot. Sajnálják, hogy nem megy többet. Ő volt a csapat húzóereje 8) Engem is megdicsértek, hogy nagyon szépen van nevelve :D

Azért búcsúzóul törtönt egy kis baleset. Felborították az asztalt. Az ráesett cica lábára és elég csúnyán vérzett is :(
Na de hamar gyógyul.

Sense micsoda torta :D
Lotti nagyon sokat nőtt, na meg Boti is :D
Grétike sokáig csak sátorban kakilt, teljesen elbújva.

Dettyk én is kinéztem cicusnak azt a pizsicsomagot :D
Tuti csini lesz benne a kiscsaj :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Rohanok :oops:

Móni, minden rendben volt a kőművesekkel?
Szerintem jól döntöttetek.
Mi a helyzet a munkáltatóddal?

Maggie, aranyos vagy :wink:
Jelenleg a helyi óvoda és iskola a befutó, mert nagyon közel van. Ha be akarnánk vinni Db-be, akkor hat körül kellene kelnünk minden nap :roll: Haza pedig nem is tudnánk hozni, mert G. kiszámíthatatlanul jön-megy, néha este nyolcig is benn van, én meg heti három napot vagyok Böszörményben, kettőt itthon, kocsink meg csak egy.
Jövőre veszünk egy biciklit, és azzal fogom Rugót hazahordani majd, biciklivel kb. két perc az út. Gyalog meg a suli van öt-hat percre :roll:
Normál iskola, tehát nem egy elitképzés, de a Heni által említett probléma nem jellemző. Így meg elég lesz hét után kelni minden nap, amíg 14 éves lesz.
De nagyon örülök, hogy jó óvodát találtatok :P

Maggie, Te egy ideális munkaerő vagy:)) Klónozunk, és alkalmazunk a problémás óvodákban.

Rugóval már talán lehet lassan beszélgetni.
-Rugó, van a gatyádban valami?
-Nincs.

Ez komoly dolog. Meg most mondja a szavakat a Dóra után. Swiper, Csízi, open, stop, a csanában meg a tea ment ma. Szóval azt mondták benn, ne idegeskedjek :roll:

Tegnap este kiadta a kezei közül az első felismerhető rajzot is. Autót rajzolt, két kereke is van, meg egy kasztnija 8) 8)
Azért kivehető.

Vége lassan a fürdésnek.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?