A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

kétszer ment,bocsi! :lol:
panni76

Sziasztok csajok!

Egy picit nem jön ide az ember és máris mennyi hozzászólás terem!!!
Vendégeink voltak tegnap, szinte le sem ültem pörögtem ezerrel, jólesik most egy kis olvasgatás!!! :wink:

Hendyala- Bababörze - én úgy tudom - kétszer van egy évben tavasszal, és ősszel.

Nyufó
ez a fotel FANTASZTIKUS!! irigy-irigy :)
Pelenkatartót bizony olyat veszünk, méghozzá holnap már át is vesszük: vaterán, új, 2000Ft volt a beszerzés egy csomag zacsival. Holnap vesszük át. Szeptemberben az egyik babás újságban vannak Brendonos kuponok, így vettünk akciósan utántöltőt is.
Pelenka-csomagolást valahogy meg kellett oldani, mert a 4.-en lakunk is nincs lift. Nem igazán díjaztam volna állandóan lerohangálni a használt pelusokkal.

Csicsi Rákoskeresztúron lakunk, az is a Bajcsy kórházhoz tartozik, lemértük 10 perc alatt ott vagyunk autóval, és rá sem kellett lépni igazán a gázpedálra :D
Baldahin mi az ággyal kaptunk egy komplett ágyneműgarnitúrát, huzattal, ágyrácsvédővel, és baldahinnal. Másikat én függönyanyagból és babás méteráruból tervezek varrni, mert olyan piszok drágák...
Apás szülés férjem ott lesz végig velem, de megbeszéltük, hogy a kitolási szakaszt ő a folyosón tölti. Szegénykém egyrészt nem bírja ha szenvedek, másrészt már a Dr House alatt is rosszul van + ha már tőlem vért vesznek is bezöldül... szval jobb lesz mindenkinek ha kint vár :lol:

Tyuntyi textilpelenka áraktól én is rosszul voltam! A héten volt akció pont az Aldiban, férjem hozott is gyorsan egy 10-s csomaggal. Amúgy vaterán és kínai boltban érdemes körbenézni, mert pl a kínaiban sok helyen lehet kapni a Cseh tetra, és a Baby bruin márkájút. Ahol NE az a Tesco nem semmi mennyivel drágább, még a Brendonnál is!

Avent és Tommee Tippee cumisüveg tényleg amit sokan dicsérnek! Mi TT kezdő szettet vettünk, abban összesen 3kicsi 2 nagy volt. Amit mondtak róla, azon kívül hogy BPA mentes, és nem csak mikróban, hanem simán forralva is kifőzhető!sterilizálható. Valamint olyan az etetőcumija (formája és az áteresztő képessége), hogy nem szokik le a szopizásról a baba.
evian19

Na már megint rövid voltam :lol:
A helyesírásomért előre és utólag is bocsi!!!

Amin még sokszor agyalok, hogy mi lesz ha úgy indul be a szülés, hogy a férjem dolgozik, és nem érem el telefonon. Hogy jutok el a kórházba?
Ismerős nincs, szülők messze laknak, marad a taxi vagy a mentő. Taxi, vagy mentő???

Jobban aggódok emiatt, mint a szülés miatt. "Évi zizi" :oops: :oops: :oops:
evian19

Katogocsy üdv a fórumon :lol:

Csicsi nagyon örülök hogy találtál kedvedre valót az oldalon amit belinkeltem :D :D :D Húúú ne hari, nem tudom mennyi idő alatt jött meg a rendeléstől, mert több mint két éve volt és anyukám rendelte meg nekem és amikor voltunk otthon akkor hoztuk ide ki. Ha megúszom a császárt akkor megint apás szülés lesz nálunk :D

Panni sajnálom hogy külön fogtok aludni apával. Azt nem mered hogy a pici külön szobában legyen és bébiőr meg nálatok, ha sír, akkor meg mész?

Evian miért mennyi idő alatt ér haza a párod a munkahelyéről? Az első szülések ritkán szoktak gyorsan lezajlani.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt mindenkinek!

Katogocsy: Üdv közöttünk. Nagyon szépen köszönöm a 4D genesis-es felvilágosítást.

Nyufó: Köszi a cumisüvegről a leírtakat. Az aventet hallottam, hogy jó, de pont a másikat, ezt a TT. néztem ki a tescoban. Máshol nem is láttam, de nekem pont az volt szimpatikus. Akkor ha jól értelmezem, a legkisebb üveget kell megvennem, amihez egy lyukú cumi van. Lehet, hogy ma megveszem.

Kat: A sapkát megnézem a C and A-ban, ott mostanában nem jártam. A bajom az a sapikkal, hogy a vastagok mind nagyok, vékony sapink meg már van. Köszi az infót.

Csicsi: A jogsim szerdához egy hétre készül el, én szeretnék vezetni egyedül, persze amíg tudok pocakkal. Ha nem is messzire, de itt a környéken egyelőre biztosan.

Evian: Neked pedig a textilpelus infót köszönöm. Nekem, ha választanom kellene, hogy mivel menjek szülni, csakis a taxit választanám. A mentő soha nem biztos!!! Vagy oda ér vagy nem.

Panni: Örülök, hogy jobban vagy!!!

Örülök, hogy elkezdtem írni, egy csomó kérdésemre rögtön kaptam választ. Még egyszer mindenkinek köszi.
Na megyek, tegnap ablakot takarítottam, mára csak egy maradt, azt még be kell fejeznem. Azért ma még bekukkantok. Mindenki vigyázzon magára!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Jó reggelt!

Tyuntyi biztosan ablakot akarsz pucolni?? Keddtől jön az eső (jó szamár megérzi :D )

Nyufó férjem teljesen változó, hogy tudom elérni: van amikor 20 perc alatt hazaért, műskor több mint két óra :cry:

Együttalvásról: sokat tapasztalt 3 gyerekes anyukám támogatásával mi két ágyat vettünk. :) Egy ágy teljesen a franciaágyunk mellett van (Ikeás 6000Ft volt akciósan) amíg át nem alussza az éjszakát, leszedtük az egyik oldalán a rácsot, így együtt, de külön alszik.
Persze lett babaszobája is a picinek ahol napközben pihizhet, majd később teljes nap.

Mi nem veszünk légzésfigyelőt, és bébiőrt. Egyre több embertől hallom hogy nem jó, beriaszt amikor nem kellene, és nagyobb traumát okoz mintha nem lenne...

Szülés után mekkora lesz az ember??? :roll: Konkrétan a kismamanadrágba jövünk haza, vagy beleférünk a régibe??? Mit vigyek majd be?
evian19

Nagyon érdekes amit irtok.én is mostanában éjjelente mindig felébredek és tök sokáig nem tudok vissza aludni.ez minden nap igy van,reggel meg ali tudok felkelni.És nem a gyerek kelt fel,hanem csak úgy kipattan a szemem.

KépKép
bettike83

Szülés után állitolag még nem a régi gatyóidat vidd mert a has még nem huzódik vissza annyira,mondjuk azt a nacit amit még a terhesség elején használtál,de inkább legyen egy nagyobb is nehogy bajban legyünk.Én is kettőt akarok vinni,feső meg mindegy mert az ugyis rámjön.

Kabáttal vagyok most bajban,mert ami van az tuti nem lesz jó erre a pókhasra :D és le fog fagyni a poci,majd valamit kell néznem az tuti.

egyűttalvás:

én nem akarom oda szoktatni,elvileg lesz bölcsője mert kapunk kölcsön,és azt az ágy végébe vagy mellém teszem és ha bármi van akkor kiveszem.közelben lesz,de mégsem azt szokja meg h velem alszik mert utánna nem akar elköltözni :D és azért rosz mert éjjel is attól fél az ember h rá ne feküdjön stb.de ha viszont jó baba lesz,akkor a szobájában fog aludni,majd az elején ugyis kiderül.

KépKép
bettike83

Sziasztok kismamák!

Rászántam magam, hogy regisztrált felhasználó legyek. Unokatestvéremtől kaptam az ötletet, hogy érdemes lenne, mivel Skóciában élek, és nem nagyon lesz segítségem a páromon kívül, majd ha megszületik a babánk, és hogy ez a fórum majd segít nekem, ha esetleg egyedül érezném magam.

Most egyébként itthon vagyok Magyarországon, még másfél hétig.

A kislányunkat január 23-ra (vagy 20, vagy 26 :D ) várjuk. Eddig nem volt zökkenőmentes terhességem, ami létezik, az összes kellemetlen tünet kijött rajtam. De amig a baba jól van, addig én sem panaszkodhatom :)

Sokaknál olvastam, hogy már vesznek dolgokat a babának. Kicsit úgy érzem, mintha le lennék maradva, mert mi eddig nem vettünk semmit, csak nézelődtünk, ölteteket gyűjtöttünk. De miután visszamegyek, majd elkezdünk neki venni dolgokat, amit már alig várok :)

4D-s ultrahangon először pénteken voltam, belestünk a morcos kisasszonyhoz. Nem nagyon tetszett neki, hogy alvásidőben piszkáltuk, és emiatt ráncolta a szemöldökét és húzgálta az orrát. Igazi lány :)

További szép napot mindenkinek, és kellemes pihenést :)
snowball

Próbálkozom a vonalzóval :D Úgy látom végül csak sikerült :) Remélem tetszik

Kép

Kép
snowball

Snowball

örülök hogy jöttél :)
nem vagy még annyira lemaradva a vásárlással,talán mi siettünk a kelleténél jobban :D még ha most elkezdesz vásárolni,simán minden meglesz még szépen apránként is :)

KépKép
bettike83

Én pedig örülök, hogy itt lehetek.

Nem is igazán aggódtam, mivel már mindenki kérdezősködött, hogy na, mit vettetek eddig a picinek? :) Tehát nem lepődtem meg, hogy mások már javában pamutpelenkákat vesznek :D Meg igazság szerint a párom erősködött, hogy ráérünk még, mert talán túlságosan babonás, eltérőek a szokásaink, mivel ő orosz-lett származású. A babánk eléggé meg lesz kutyulva származásilag.

Kép

Kép
snowball

Tyuntyi ha szükséged van cumisüvegre, akkor a kicsi jobb az elején, főleg hogy az újszülöttek nem igen esznek 60 ml-nél többeket, a 260 ml üveg meg elég kezelhetetlen ilyen kis mennyiségnél. Nekem is a TT a kedvesebb, apának meg az aventos jött be inkább. Mi mindkettőt kipróbáltuk. Az meg rá van írva mindig a dobozra, hogy a cumisüveghez tartozó cumi milyen idős babának van, azt kell figyelni, mert többféle cumival árulják. Azért csak óvatosan azzal a takarítással!

Evian még a két óra is simán belefér első babánál. A kórház mennyire van? Sok légzésfigyelő megbízhatatlan tényleg. De aki akar venni, annak melegen ajánlom az Angelcare 401-es modellt. Elég drága de hibátlanul működik. A 301-est azt szidták sokan, az a korábbi modell. Mi a 401-est két éve használjuk, egyszer nem volt vele gondunk. Másfél évig a légzésfigyelő részét, aztán mióta rendes ágyban alszik Regi már csak a bébiőr részét. A kicsi megkapja, tuti hogy még őt is kiszolgálja. Két éve lassan minden nap megy és semmi baja, egy téves riasztás se volt. A has nem húzódik vissza azonnal, kell neki akár pár hét is, esélyesebb a kismamagatya saját tapasztalatból. 9 hónapig nyúlik a bőr, nem megy vissza eg nap alatt sajna.

Bettike csak csatlakozni tudok, hajnali 3-5-ig rendszeresen fent vagyok :twisted:

Nálunk Regi külön szobában volt az elejétől. A pici csak azért lesz most velünk az elején, hogy Regi tudjon aludni, de ha már a kicsi átalussza az éjszakát megy át Regihez.

Snowball üdv a fórumon! Mióta élsz Skóciában? Pároddal mi a közös nyelv, az angol?

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó8 Már több, mint 2 éve élek Skóciában, Edinburghban. Ott ismerkedtem meg a párommal, mikor kimentem. Egyelőre az angol a közös nyelv, de próbáljuk mindketten elsajátítani egymás anyanyelvét. Ő a magyarral szenved, én pedig a lettel. Az orosszal meg sem próbálkozom :) A baba magyar-angol anyanyelvű lesz.

Kép

Kép
snowball

Snowball tetszik hogy próbáljátok elsajátítani egymás nyelvét. Mióta kint élünk (4 és fél éve) több olyan magyart megismertem, ahol a férj nem magyar és mindenhol angolul beszélnek egymással csak, nem próbálkoznak megtanulni egymás nyelvét, így a nagyszülők is gondban vannak, ha nem beszélnek angolul. Sokat esik felétek? Regi is a tvből már annyi angol szót felszedett, hogy legalább annyit tud angolul mint magyarul pedig még nincs két éves, nagyon ragad rájuk. Pedig mi nem beszélünk vele angolul. A párod anyanyelvét nem is fogja megtanulni a gyerek?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

No, ismételten itt vagyok! :) Visszaolvastam az eddigieket, és pár dolgot hozzáfűznék:

Először is, üdvözlöm az új fórumozókat! :D

Nyufó: ez a terepjáró nagyon-nagyon szép!!! :lol: Sőt, gyönyörű!!! Igen, valóban érdekes terepjáróból visszaülni egy "földszintes" autóba... Nagyobb biztonságban éreztem magam a magasabb autóban, és szerintem vezetni is könnyebb. Az pedig külön élvezet volt, mikor a szomszédok bevallották, hogy nézték az ablakból, ahogy tolattam be a viszonylag szűk kapun... :lol:

Sapi fiúknak: ma vettem az Árkád Brendonjában kesztyűt kisfiúnak, és elég sok sapi is volt!

Tyuntyi: Gratulálok a vizsgádhoz!! :D

képzeljétek, voltam babaelsősegély tanfolyamon!!! Nagyon jó volt! Tanultunk újraélesztést, stb. Bízom benne, hogy nem lesz rá szükségem, de biztos ami biztos elmentünk rá a férjemmel! Mindenkinek ajánlom! (Volt szó a babaőrző készülékekről is...) Viszont idejében kell jelentkezni, mert nagy az érdeklődés!

Téli ruha kismamáknak: már nekem sincs sok ruhám, és nem is szándékozok bevásárolni erre a pár hónapra.. Viszont ha már ennyit utaztam a tanfolyam miatt, végignéztem pár üzlet kínálatát, és jól ki is akadtam: vagy nincs megfelelő ruha, vagy nagyon drága! Szerencsére én nem irodában dolgozom, így kevesebb gondot okoz, hogy mikor mit vegyek fel, viszont kabátra azért szántam volna pénzt, de szintén nem találtam. Így beértem egy XXL-es férfi kabáttal, amit a Hervisben lőttem... (Megjegyzem, most sok minden akciós..)

Most megyek aludni, lehet, hogy csak kedden leszek megint!

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
sajti

Jó reggelt!

Láthatóan én sem tudok aludni, aztán egész nap kómás fejjel közlekedem! :? Este nagyon-nagyon tudnék aludni, de akkor kezdi a táncórákat picuri.

Snowball szia! Laza kismami vagy! Én azt hiszem pont az ellentéted vásárlás ügyben!

Sajti picit tudsz többet írni a tanfolyamról, miket csináltatok, miket javasoltak stb? Légyszi-légyszi! :)
Sapikat én is nézegetek, kevés az újszülöttre való + vastag.

Téli ruha kismamáknak: kabátot én nem gondoltam külön venni, nagyon úgy sem fogok autó nélkül közlekedni, ha hideg lesz. Autóba meg elég a kardigán+ polár-poncsó. Nadrágokkal nagyobb bajom van. Olyan piszok drágák!!! Kismama farmert meg a piacon nem találok, csak ezt a vékony anyagút.

Kismamik ki jár tornázni? Otthon dvd? Mennyit mozogtok? Hogyan tartjátok a súlyotok?
Én rájöttem, hogy bele kell fognom mert nagyon ellustultam. Muszáj lesz minden nap egy jó nagy sétát nyomni + legalább 3* tornázni. (kállai Ildikósat kaptam.)
Kajálással is próbálom csökkenteni a napi édesség-bevitelemet de nem igazán megy :oops: Este muszáj legalább egyteát innom. Próbáltam, hogy csak gyümölcsöt vacsorázom, de égett a gyomrom, úgyhogy azt csak napközben...
Töredelmesen bevallom én eddig 10 kilót híztam! Ahhoz képest, hogy az első 4 hónapban 1 kiló fogyás volt elég durva (és nem ikrek )! :D
evian19

Sziasztok!

Megkezdem a visszaolvasást :wink: Örülök, hogy ennyire "pörögtetek" csajócák!

Csicsi: ilyen éjjeleim nekem is vannak! És hülye álmok terén sincs semmilyen hiányom :lol: Sokszor elfilózok azon, hogy oké, most elviselem, hogy sokszor ébren vagyok éjszaka, hogy előfordul, hogy 1-2 órát virrasztok, de aztán megkérdezem magamtól: "Akkor is ilyen nyugis leszek, ha majd a csöpik nem hagynak éjjel aludni?" Néha úgy érzem a szervezetem furcsa játékot űz velem, s már arra az időszakra készít fel, amikor vége lesz a nyugalmas éjszakáknak. :D

Tyuntyi: textilpelenka valóban k...a drága! Javasolnék valamit! Nem tudom, vagy-e regisztrálva tesz-vesz-en, de ha igen:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=14021992
Én tőle vettem (csak a Licit.hu oldalon..) textilpelenkát, nekem szerencsém volt, mert Bettike bedobta a linket és aztán még aznap le is csaptam a 20 pelusra, de szerintem kérdezd meg, biztosan van náluk még! És tényleg jó minőségűek. Sokszor néztem a boltban, meg ezeken az aukciós oldalakon, hogy sokszor úgy jön ki az ára, hogy bőven 3-400Ft vagy afölött van DARABJA! Én postaköltséggel együtt fizettem 250Ft/darabot és még mellé lett 4 kifogóm is :D

4D Genesis: egy vizsgálat 12 ezer HUF, ebben benne van a teljes videó dvd felvétele, egy CD, melyre a hölgy képeket csinál a babáról, és egy általatok szabadon kiválasztott képből csinál egy képeslapot. Ha pedig 2x is mentek, és visszaviszitek a korábban csinált dvd-t és arra írja ki, akkor van kedvezmény, azt hiszem akkor csak 10 ezer HUF, mert folytatni tudja a korábbi lemezt. Nekem legfőképpen azért tetszett, mert a várakozás ott ritkaságszámba megy, a hangulat mesés, a hölgy annyira kedves, imádja amit csinál, imádja a magzatokat! És ez sokat számít! :D Mi ezelőtt is vagy 45 percet moziztunk :D

Katogocsy: üdv. itt és boldog pocakosodást kívánok! Márton szép név :)

Evian: taxi vagy mentő kérdésedre, ha csak szimplán megindul a szülés, a vajúdás elhúzódhat órákra is, tehát nem rögtön kell indulni sokszor, hanem van időd pl. tusolni, hajat mosni, stb., az alatt az idő alatt meg akár elérheted apát is. Ha elfolyik a magzatvíz, az már más szitu, akkor sürgetően bekell menni, én erre a mentőt javasolnám, a korábbira pedig a taxit.
De a babák édesek és kedvesek, és vagy hétvégéhez közel, vagy éjszaka akarnak előbújni :wink: :lol:
Hazajövetelre nem ajánlják a régi nadrágokat, hanem a kismamanacit, mert pikkpakk nem megy össze a poci 3-4 nap alatt az eredetire :wink: Látom Bettike is ezt írta :wink:

Snowball: regeléshez gratula, üdv. közöttünk :D Problémamentes pocakosodást a hátralévő időszakra!
Vásárlás: tényleg nem vagy elkésve, és innen sok ötletet meríthetsz, mert többen leírtuk, hogy mit vennénk, mennyit, milyent, és azt is többször, hogy mit nem :D

Sajti: a tanfolyam hol volt/van helyileg?

Most megyek, 11:30-ra megyünk szívUH-ra :D
Sép napot mindenkinek!

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt!

Katogocsy Üdv!

A fájdogálásokkal én is így vagyok mindig akkor van valami amikor várni kell még mire meg megyek jelentéktelen lesz.De végülis itt is kapok minden kérdésemre választ,tök ingyen :D
Hogy állsz a vásárlással látom mindenki beindult.?

Snowball jó,hogy te is jöttél!

Szuper,hogy a pároddal így is szótértesz mi csak magyarul beszélünk egymással de még így sem értjük meg sokszor egymást :)
Most pláne a vásárolgatás terén engem már hajt valami,hogy mostantól elkezdek gyűjtögetni szerinte meg nagyon ráérünk még ezzel,persze a tejfakasztó buli már le van beszélve az még nem korai :? Hol szeretnéd inkább felnevelni a picit?Jobb most Skóciában a helyzet mint itt?

Evian

Régen sokat jártam Keresztúrra ott dolgoztam a Kis utcába meg lakik ott sok barátnőm a családi házas részen a számozott utcákba.
Én ha valami történne elöbb hívnék taxit szerintem gyorsabban beérnék bár ez tényleg helyzet függő is de biztos nem kell majd ilyenen agyalnod.
Én járok tornázni hetente egyszer ha meglesz a jogsim akkor 2x is elmegyek,nekem jól esik nagyon de híztam már én is 7 -8kilót jó abból az elsó harmadban kapásból 4-et,de én nem érzem hogy ez annyira durva lenne.Bár ezt akkor fogom látni szerintem igazán ha már nem lesz hasam és látom magam rendesen a tükörbe mindenhol :)

Kismama ruhák:A H&M-ben jó mami ruhák vannak én farmert ott vettem,pulcsiból jó még az L-s méretek kabátot én sem látok majd ha valaki találkozik ilyennel írja meg.Haza még tuti kismama nadrágba jövünk de szerintem télen is még bőven jó lesz.

Kis-Csillag

Tényleg érdemes körülnézni a teszveszen én is szoktam venni ezt azt,én most az Aldiba vettem 10db/csomag mintás textil pelust 1900ft.-ért.Nem tudom ma milyen árakon mozog darabja de nekem jónak tünt.
Biztos minden rendben lesz az ultrahangon de azért megy a drukk,majd írd meg mi volt.Csak a szivüket nézik?Miért kell?

Tegnap egész jót aludtam kivételesen de minden éjszaka jut valami jó kis álom.Ti nem szoktatok a babákkal kapcsolatban rosszakat álmodni?Azt mondják biztos csak a stressz miatt van,hogy izgulunk értük de engem padlóra küldenek az ilyenek min.1-2 napra ha ilyet álmodok.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Csicsi: azért kellett az UH, egyrészt, mert az orvosom alapos, másrészt mert lombikbabák (ICSI). Csak a szívüket nézték nagy felbontásban, meg a keringésüket, a Botallo-vezetéket foramen ovale-t (de mindkettő nyitva ahogy kell lennie magzati korban..)
Úgyhogy minden ok! Múlt kedd óta mindketten megfordultak, jelenleg kvf-ben vannak :lol:

Totál negatív lett a h. kenetem 8) :lol: Szuper! Aggódtam miatta kicsit, de tudtam én hogy minden ok :lol: Pénteken vizelet kontroll így az AB után..

Szép délutántot! Puszmák!

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!
Újra Pesten, illetve Budán:)
Szóval én is sokszor vagyok fent 3-5 között, és nehezen alszom vissza, és nem bálint ébrszt, inkább én ébresztem őt.
Mi is a 4D a Genensis-ben készítettük el. Nagyon kedves volt a szonográfus nő, és mindent megtett, hogy Bálintról a legjobb képeket készítse, de ebben a hapsi nem volt partner. Árban benne van a dvd, és ez így 10500ft, volt és a közben készített képek képeket 1500ft-ért írja ki egycd-re, innen könnyebb vele, ki tudod nyomtatni, feltenni a gépedre, és küldözgetni. Szóval nekem bejött.

Én het 2x tornázom, és nagyon jól esik, és teljesen megmozgat.

Kabátot láttam a B.bloom-ban, és a hello baby-ben. de 20-30ezer között. Ma voltam az Ázsia Cebterben, és csondálkoztam, hogy az emeleten az egyik bolotban volt kismama nadrág 4500ft-ért, igaz mépg elég vékony volt, de hátha lesz télen vastagabb, és ott sokféle kabát volt, elég jó áron, igaz nem kismamás, de sokféle, és így talán könnyebben lehet L, XL-es mérteből választani

Húú kicsit hosszú lettem,de le voltam maradva

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok, végre itthon!

Evian: Az ablakpucolást befejeztem, ahogy jósoltad, az eső is megjött. De muszáj volt megcsinálni, később már nem álltam volna létrára. Így is fostam, mint az állat, de ép bőrrel megúsztam. A derekam és a fenekem fáj a létrára való mászkálástól, de ez belefér.

Erről jut eszembe, de nem tudom, hogy ki kérdezte, a tornát. Én össze-vissza egyszer próbáltam. Elég jó volt, gyógytornász tartja a tornát, (ez egy dvd.) Én a terhesség előtt heti kétszer jártam futni egy órára, de mióta terhes vagyok, ezzel felhagytam. a kezdeti rosszullétek eléggé megviseltek, mindenhez volt kedvem, csak futni nem. Most már nagyon hiányzik a futás, alig várom, hogy szülés után, persze,ha lehet, mehessek újra szaladni.
A tornával sosem voltam kibékülve, de most már igazán rá kell szánnom magam, mert állítólag ez a dvd-m, ami itthon van a hátfájásra is jó.

Nyufó:
Cumisüveg tippeket köszi, végül megvettem tegnap a TT-t, de a nagyobb üveget. Ott meditáltam, hogy mi legyen,s arra jutottam, hogy a nagyobba belefér a kevesebb kaja is. :lol:

tyuntyi

Kis-Csillag:
A Genesises infót neked is nagyon köszönöm, már nagyon várom a csütörtököt, akkor megyünk este hatra. Annak is örülök, hogy veletek is minden oké. A textilpelust meg megnézem. A vaterára és a tesz-veszre is regisztrálva vagyok, épp egy bébiőrre hajtok a vaterán. Remélem holnap az enyém lesz. :lol:

Snowball:
Üdv közöttünk! :lol:

Sajti: Neked is köszi a sapka ötletet, megnézem az árkádban is.

Ami a kabátot illeti, nekem hála Istennek vannak régi kabátjaim, amit nem hajítottam ki, mert ahhoz jók, de nem hordom őket. Így a szüleimnél vannak. Most hozom vissza őket. Remélem kihúzom velük a baba születéséig. Elég bő mind a kettő.

Ami pedig a külön alvást illeti, nálunk külön szobája lesz a lurkónak. Úgy gondoltuk, hogy kezdetben, pár hétig, vele alszom egy szobában egy szivacson, de utána szeretnék visszamenni a férjem mellé. A hálószobánkba egyébként sem férne be a babaágy, a gyerek szobájába pedig a miénk, így ezt a megoldást választottuk. Úgyis menet közben derül ki majd minden.

tyuntyi

Ma voltam védőnőnél. Megnézte a baba szívhangját. Mivel még csak másodjára voltam nála, egyszer pedig ő járt nálunk, így ilyet még nekem nem csinált. De minden oké, dobog Csani szíve rendesen. Olyan jó volt hallani, Istenem!!! Ilyenkor mindig megrohamoznak az érzelmek!!! Alig várom, hogy a karomban tarthassam a kisfiúnkat! De már nem sokat kell várnunk, nem igaz?

Ajánlott egy doktornőt is, pont őt néztem ki én is a neten. Homeopátiával is foglalkozik, ami nálam nagyon nyerő!!! A szülészorvosom is homeos doki, s a szereknek is köszönhető, hogy teherbe estem.

Na jó, mára befejezem. Puszi mindenkinek.

tyuntyi

Sziaszotk!

Csiscsi
igen és a X.ker. ben lakom kb.3,5 éve akkor költöztem a páromhoz. A Polgár rendes csak néha úgy kell kihuzni belőle a dolgokat, de lehet, hogy csak nekem tűnik így.
Aludni már nekem is nehezebb éjjel sokszor én is fent vagyok annak ellenére, hogy mindig fáradtan fekszem le.

Mi nálunk apás szülés lesz szerencsére nem jól birja az ilyen dolgokat apa, és nem is akarna egyedül hagyni ez neki nem is volt kérdés, hogy ott lesz velem. Január 3.ra vagyunk kíírva és már karácsonytól január közepéig otthon marad velem, hogy tudjon segíteni nagyon készül már ő is az apa szerepre és szerencsére ő aktívan részt szeretne mindenben venni.

Téli kabáttal nekem is gondjaim vannak azt hittem jó lesz a tavalyi mert A vonalú, de rá kellett jönnöm nem elégé, de drágán nem akarok venni a régi is még alig használt.
Én eddig egy kismama nadrágot vettem és van egy csipő farmerom ami még mindig jó szerintem végig jó lesz bandázzsal hordom hogy a derekam ne legyen ki.Én még szeretnék egy farmer szoknyát, de olyan húzos árak vannak, hogy turiban vettem egy farmer szoknyát és azt átalakítom magamnak. Szerencsére a felsőim még jók, de azokat elég ha egy számmal nagyobbat veszünk és olcsóban be lehet őket szerezni.

Tornázni én az elején Rubint Rékára tornáztam csak besürüsödtek a programok és abba maradt most szeretném folytatni illetve van a Bajcsyban kismama torna arra szeretnék elmenni.

Kép
hendyala

Sajti én is pont ezt éreztem, hogy olyan biztonságban vagyok a terepjáróban, magasan, a személyautók felett, aztán amikor visszakerültem a födszintre sokáig nyomasztott mire megszoktam megint. Tök jó hogy voltatok a baba elsősegély tanfolyamon, én nem voltam, de ajánlottam ismerősnek. Ha otthon élnék tuti elmentem volna. A ruhákkal hasonlóan vagyok, nem nagyon veszek semmit, erre a rövid időre minek.

Evian én nem tartom a súlyom, az én súlyom meredeken ível felfele :oops: Szóval lesz randim a futópadommal szülés után... Én már messze többet híztam mint te, de már az elején is jött fel rendesen mert egész nap hányingerem volt és az segített ha rágcsálok, így egész nap ettem. Már most látom hogy többet fogok felszedni mint az elsővel, pedig akkor is 20 kg volt, de nem érdekel, akkor is leadtam, most is le fogom :wink:

Kis-Csillag ilyen baba elsősegély tanfolyam több helyen is van, kapásból tudok kettőt is. Érdemes ránézni a neten hogy hozzád közel eső helyen van-e valahol.

Csicsi szerencsére én nem szoktam rosszat álmodni a babával. Reginél álmostam sokszor hogy megszülöm és úgy nézett ki mint a kutyánk. Akkor még nem tudtam mire számítsak és addig a kutya volt a gyerekünk, gondolom ezért is volt. A picivel még nem is álmodtam, érdekes.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt anyukák!

Hűha, itt aztán pörögnek az események. Sajnos tegnap nem volt időm ide ülni, mert császkáltam ruhák után. Képzeljétek! Vettem pár dolgot a picinek is. Sapkákat, pár bodyt, takarót :D , zoknit, stb. De több mindent nem nagyon tervezek itt venni, mert rettentő ára van mindennek. Amit még keresek, az a tappancsos nadrág, mert azt nem nagyon láttam Skóciában. Vagy nyufó esetleg neked milyen meglátásod van ezzel kapcsolatban? És egyébként te hogy vagy megelégedve az orvosi ellátással? Ha már lehet ezt így nevezni. A minap beszélgettem a háziorvossal, hogy itt miért nincs fogadott orvos? És mosta, hogy mert "sértik a személyi jogokat" és sok kismamát ezt rosszul érintette, hogy be akar nézni az orvos...
Borzasztó idő van nálunk, pont említettem valakinek tegnap, hogy amilyen idő Debrecenben volt tegnap és tegnapelőtt, az a skót nyárnak felelt meg.

Kabátot én sem találtam! Az M-es már-már kicsi volt, az L-es a pocakomon jó lett volna, viszont máshol úgy nézett ki rajtam, mint egy sátor :D Alapvetően pedig S-es a méretem. Viszont nagyon jó pulcsikat találtam. Kismama nacim nekem is H&M-ből van.

csicsi84 : természetesen ott szeretném felnevelni a babát, mert sok lehetőség nem lenne. Vagy lehet túl sok is?! Mivel a párom lettországi, én magyar vagyok, valahol meg kell állapodni, hogy jó legyen. Egyébként sem jönnék haza, az itteni árakat és helyzetet látva mindig csalódnom kell.

evian19 : én sem járok tornázni. Sohasem voltam aktív alkat, és most meglepő, hogy nem mozgok. Viszont mivel első babánk, így nagyok sok fájdalmam volt. Egy-kettőnél meg is ijedtem. De meg lett magyarázva, hogy csak az ínszalagok nyúlnak. Szerencsére ezekkel a fájdalmakkal nincs problémám. Van helyette más :D

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én a legelső hónapoktól még a mai napig is néha küszködöm hányingerrel. Ezelőtt ez katasztrófa volt, éjszaka is felkeltem hányni. Ez mostmár nincsen, viszont jelen pillanatban is hűségesen tömöm magamba a müzlit hogy jobban legyek :D Ami nyavalya egy kismamát elérhet, az mind meglátogatott engem. Még kiütés is volt az arcomon :cry: De azzal nyugtatom magam, hogy amig a baba jól van, addig én sem panaszkodhatom.

Szép napot!

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek mióta nem írtam :lol:
A ruhakérdéshez hozzászólva,én még a nyárom vettem egy farmerszoknyát a c&a-ban kb 7-8 ezer forint volt,de ezen kívül a nyáron mást nem,mert akkor még minden jó volt rám,a szoknyát meg ugye télen is feltudom venni csizmával.Viszont arra nem számítottam,hogy képzeljétek megerősödött a lábam és szép ki csini cipőimnek búcsút inthettem már vagy 5-6 hete :cry: és a csizmámat is mikor felpróbáltam nyomta a lábfejemet,amúgyis magasabb volt eddig az átlagnál a lábfejem,de most méginkább.Így amióta bejött a rossz idő maradt a magasszárú tornacipő amibő a fehér mellé vettem egy feketét .Viszont nadrágot azt vettem kettőt a b.boom-ban ,mert egy volt csak amit a barátnőmtől "örököltem" az viszont fehér farmer amit nem mindennapos használatra találtak ki.Igaz,hogy a két naci huszonezer forint volt és mint akinek a fogát húzzák úgy adtam ki rá a pénzt,de valamit csak hordani kell majd a szülés után is,mert ahogy elnézem körülöttem utána még jó pár hónapig marad a kismama nacizás az anyukáknál(persze vannak kivételek,én nem leszek az :cry: ) Kabátom viszont nekem sincsen,van egy pufi mellényem ami kicsit olyan mintha a hasammal együtt nőne :lol: ,de ha már nagyon vastag pulcsit akarok alá venni akkor kényelmetlen,úgyhogy nem tudom mit fogok hordani!

Álmodással kapcsolatban az az érdekes,hogy az elején amikor még nem tudtam,hogy jön a baba,reggel mikor felébredtem emlékeztem rá,hogy mit álmodtam és megnéztem az álmos könyvben a jelentését és gyermekáldást jelentett :lol: ,rá egy hétre tudtam meg,hogy terhes vagyok.Utána viszont kétszer is álmodtam gyerekkel,de mind a kétszer lányom volt az álomban,akkor még nem tudtuk,hogy fiunk lesz,úgyhogy itt tévedett az álmom. :)

Én ezt a hízás dolgot sem értem,van,hogy hetekig semmi aztán egyik napról a másikra +2kiló ugrik fel :cry: ,így már hét kilónál tartok,ráadásul én nem tornázhatok,dehát ez legyen a legkissebb áldozat.
panni76

panni76 : nem vagy egyedül a lábad pufiságával, én tegnap vettem észre, hogy a lábujjaim mókásan puffadtak, és ezelőtt nem tudtam hogy miért szorít a csizmám. Egyelőre még rám jön, de lassan ideje lesz egy kényelmesebb cipőnek. Szerencse, hogy legalább még a cipő piacon tudunk magunknak vásárolni, nem úgy, mint a kabátokkal :D Ahogy látom, mindenki bajban van. Szerencséd van a mellényeddel, az enyém jó ideje felmondta szolgálatát, nem volt hajlandó velem nőni.

Én eddig maximum 5 kilót szedtem fel, azt viszont csak a negyedik hónaptól kezdtem magamra szedni, mikor már túl voltam a reggeli (egész napos) émelygésen. Kíváncsi vagyok, hogy januárig mi vár rám és a mérlegemre.

Hátfájásra édesanyám masszázsszéke jelentett csodát, de majd sajnos ezt magam mögött kell hagynom, mikor jövőhéten majd visszautazom :cry:

Kép

Kép
snowball

Snowball mi az a tappancsos gatya??? Az orvosi ellátás egy kataszrófa, a szülésem überbrutál volt... De ha érdekel, a fórum elején írtam részeletesen ezekről az első pár hozzászólásomban ha jól emlékszem, rögtön az első oldaltól. Gratulálok az 5 kg-hoz. Úgy látom te is kezdesz vizesedni. Repcsivel mentél gondolom haza? Majd szülésre mennek ki a szülők, vagy mi a terv?

Panni akkor te is vizesedsz, gondolom azért nőtt meg a lábfejed. Én se férek a cipőimbe. Jópofa hogy megálmodtad a gyermekáldást :lol: .

KépKép

KépKép
nyufó8

Lányok, szedett valaki már antibiotikumot április óta? Tegnap azt írt fel az orvos, hüvelykrémet meg tablettát is, elég durva mindkettő... Teljesen el vagyok kenődve... :(

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

snowball,nyufó
még jó,hogy hűvösebb napok vannak és jön a hideg,mert nyáron gondolom mégjobban dagadna a lábunk!?
nyufó,szerintem snowball arra a nacira gondol ami olyan mint egy félbevágott rugdalózó és úgy értette a tappancsot,hogy zárt a lábfejrésze!Gondolom én ,de aztán lehet,hogy nem egyről beszélünk :)
panni76

panni76 : igen, arra gondoltam :D Fogalmam sincs, hogy mi a pontos neve, én így hivatalosítottam magamban :D Meleg vagy hideg, szerintem még nőni fog a lábunk.

zöldtea : én szedtem antibiotikumot még a terhességem elején, és az orvos direkt olyat írt fel, aminek nincs kihatása a babára. Szerintem tudatosan neked is ilyet írhattak ki. Ráadásul mikor még nem tudtam, hogy kismama vagyok, piszkosul beteg voltam, mindenféle gyógyszert bekapkodtam, de szerencsére nem lett baja a picinek. Ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy ügyelnek Rád. Jobbulást!

nyufó8: igen, repülővel jöttem, egyből le is ültem a vészkijárathoz a gépen, mert ott nagyobb a hely és ki tudtam volna nyújtani a lábamat. Sajnos elültettek onnan, mert látta a stewardess, hogy kismama vagyok, és hogy nekünk nem szabad ott ülni. Mivel csak anyukám számít családnak, majd ő jön ki hozzám miután megszületik a baba. Nővérem Svédországban lakik, ő is majd meglátogat, mikor ideje engedi. Neki is 2 gyereke van már, mellettük nem nagyon lehet csak úgy utazgatni ide-oda. Majd visszaolvasok, hogy miket írtál. Remélem nekem nem lesznek gondjaim a szülésnél. Úgyis ki kell jönnie valahogy :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Tyuntyi: akkor már csak 2 nap a 4D-ig, szuper! Én is a héten fogok bejelentkezni hozzájuk :wink:

Zöldtea: ha kell a gyogyó, akkor be köll szednyi, nincs mese! Én most tudok magam mögött egy Zinnat kúrát, és pénteken, vagy legkésőbb hétfőn kiderül, hogy kell-e még egy vagy nem.. Az orvosod tutira csak olyan dolgot ír fel, amit terhességben szabad alkalmazni, ennyi esze neki is van.. :wink:

Snowball: irigyellek a masszázsszék miatt, de én úgy tudom, hogy ilyenkor csak masszőr masszírozhat speciálisan, mármint kismamát.. :roll: De lehet én vagyok elfogult és túlaggódó..

Lábgondok: a terhesség előtt 36-37-es méretet hordtam, és nyáron ért a csalódás, hogy most meg összement a lábam 35-ösre! Azt hittem röhögőgörcsöt kapok az üzletben :lol: A lábboltozatom nőtt, a lábméretem összement.. Gondolom szülés után majd visszaáll, csak így vegyek ilyen kicsi cipőket hogy utána lehet nem is tudom már hordani? Szemétség :twisted: :roll: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

kis-csillag: nem hiszem, hogy ez a kis zizegés gondot jelentene a babának, és nem is viszem túlzásba az ücsörgést, mert nem szeretem a masszázst, viszont most jól esik néha. Köszönöm az aggódást :wink: Ha jól szűrtem le, akkor neked ikreid lesznek?! És még a lábad is összement? Inkább menjen össze erre a pár hónapra, a kisebb láb egyébként is csinosabb. Én nem örülnék neki, ha a 38asomból még egy vagy 2 számmal nagyobbat csinálna a terhesség :)

Kép

Kép
snowball

Snowball: a zizegés biztos nem árt meg, ezért is vagyok picit irigy :twisted: :D Igen, ikreink lesznek, lombikbabák..
Ok, összement a lábam, de ha most veszek egy csinos topánkát vagy csimmát, micsinálok vele ha szülés után visszamegy 6-7-es méretre? :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

kis-csillag: hogy majd mit csinálsz??? Könnyes szemmel gondolsz majd vissza mikor még falatnyi lábad volt :D
Lombikbabák??? Gratulálok, szerencsés szülők vagytok!!! :) Eddig még nem találkoztam olyan párral, akiknek sikerült a beültetés. Örülök nektek!

sikerült ma is lejárnom a lábam, és ismét szereztem a csemetémnek egy kis apróságot. Jajj lányom, kellett nekem olvasgatni, hogy ki miket vesz, azóta megszállottja lettem a boltoknak :D

Megyek meg is zizegtetem a hátam egy picit :P

Kép

Kép
snowball

*lányok

Kép

Kép
snowball

Zödtea ne aggódj, vannak antibiotikumok amiket lehet terhesen is szedni és kevesebbet ártasz vele, mint a kezeletlen problémával. Ilyenkor már elég nagyok a babák is. Nekem 5 hetesen kellett antibiotikumot szedni :cry:

Panni igen, a lábdagadás nyáron sokkal intenzívebb, úgyhogy szerencsésebb is nekünk hogy a terhesség nehezebbik része már hüsiben van

Snowball mivel én nem használtam ilyen tappancsos nacit, így nem is kerestem itt, foggalmam sincs hogy itt árulnak-e. Ha még van időd, akkor jobban jársz ha veszel otthon. Gondolom most már nem mész haza, majd csak babával, lassan már nem nagyon lehet repkedni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok.

Rettenetes ez az idő semmihez nincs kedvem bevackoltam magam itthonra.

Hendyala

Én is a 10.kerületben lakom az Örsön,szeretem azt a környéket jó közel van minden meg jó a közlekedés.
Tök jó,hogy még rámegy a csípődre a nadrág én ilyennel meg sem próbálkozom. :) Most rájöttem,hogy szerintem veszek valami jó kis poncsót,egyenlőre talán jó lesz kabát helyett meleg is meg kényelmes is.
Az én dokim is ilyen akartam kérdezni a szüléssel kapcsolatban 1-2 dolgot,ilyenekre gondolok,hogy:éjszaka bejön e ha akkor jön a baba vagy hogy egyálltalán elvállal e,erre azt mondta ráérünk még ezzel foglalkozni. :?

Nyufó

Amit írtál a kutyás álmodról azon nagyon jót nevettem sajnos vizuális tipus vagyok és elkébzeltem :) De nekem inkább olyanok,hogy valaki azt monfja,hogy beteg lesz elég ilyesztő de remélem ez csak a tudat alatti aggódás.Nálatok jár közösségbe a Regi?Petra még nem volt bárányhimlős és félek,hogy idén elkapja vagy télen mikor meglesz a pici és én még nem voltam bárányhimlős asszem,úgyhogy nem is szeretném meg gondolom egy csecsemőnek sem tenne túl jót.Gondolkozom,hogy beadattasam neki a védőóltást.?

Nem bírtam ki megvettem a szoptatós fotelt ma érkezett meg :D
Sajnos nagyon belejöttem a vásárolgatásba apa rám is szólt,hogy lassítsak egy kicsit.
Nézegettem a légzés figyelőt,mellszívót,sterilizálókat elég húzós árban vannak.Van olyan itt köztünk akinek megvan már?Milyet érdemes venni?

KépKép

KépKép
csicsi84

Szia Csicsi!

Én a Szent László tér környékén lakom, de így is elég közel az Örs az Árkád meg a Sugár, de azért picit csendesebb. Akkor te is a Bajcsyban szülsz?
Ma voltam a dokimnál és rájöttem, hogy ami fontos azt megkérdezem egyenesen, mindig összeírom mik amik érdekelnek. Hétfőn megyek hozzá ultrahangra azt mondta elvégzi a 28. héten amit mostanában kell.
Mondjuk még nem kérdeztem rá a szülésznőre mert szeretnék azt választani, valahol azt halottam a 30. hét táján érdemes.
Már olvastam a netten egy két személyről, de még nem kértem fel senkit gondoltam ha hétfőn bemegyek a kórházba megnézem ki van benn hátha az akit én szeretnék.

Van akinek van már?

Mi légzés figyelőt bérelni a karunk a Hepinetnél voltunk 4D. és náluk van lehetőség bérelni.
Mellszívót én Aventeset vettem, bár nem gépit, csak kézit.
De nagyon sok mindennél átgondolom, hogy valóban szükséges vagy csak a mai kor akarja elhitetni a kismamákkal, hogy elengedhetetlen dolog a gyermekgondozásban.
Én sok mindent nézegetek vaterán, teszveszen is, ott is kilehet fogni jó áron.

Kép
hendyala

Sziasztok!

Kicsit eltűntem. Rámjött a depresszió, ilyenkor jobb ha senki nem lát-nem hall-nem olvas...

Csicsi én már "szinte" minden nagyobb dolgot megvettem. Mellszívót 3 félét dícsérnek mindenhol: Avent, Medela, Tommee Tippee. Ezek kezdőkészletben is vannak, azokban van hozzá általában sterilizáló, cumisüveg, melltartóbetét. Változó kinek melyik jön be. Nekem a védőnő kifejezetten Aventet ajánlotta, de TT-t vettem mert a kezdő szett egy tízessel olcsóbb.

Légzésfigyelőt eldöntöttem nem veszek, bébiőrzőt meg kapunk kölcsön.

Kengurukat nézegetek folyamatosan, hátha lesz vaterán, vagy tesz-veszen az a három fajta, amire leszűkítettem a kört.

Most próbálom összepakolgatni mekkora méretű ruhából mennyi van, mert hál' Istennek elég sokat kaptunk.

A másik szórakozásom, hogy játékokat nézegetek. Először nem akartunk semmit venni, de végül úgy vagyok vele. hogy egy zenélő-forgót a kiságyra + pár csörgőt, rágókát beújítok.
Attól függ mi tetszik mert nem semmi áruk van azoknak sem...

Most nézegettem délelőtt, hogy mit-hol kell intézni a családi pótlék, TGYÁS, anyasági segély ügyileg hát skacok nem semmi!
Megkérdeztem anyut, azt mondta az "Ő idejükben" a szülészetre bejárt egy ügyintéző, és nála kellett minden papírt leadni. És ennyi!!! Mi meg mehetünk anyakönyvvezetőhöz, OEP-hez, Államkincstárhoz tiszta dili!
evian19

Sziasztok!

Röviden magunkról. Ma voltam cukorterhelésen. Nagyon remek volt reggel hatkor benyomni ezt a cukros löttyöt, utána elmenni vérvételre a kórházba. kérdezte is a dokim, hogy jól vagyok-e. Mnodtam neki, hogy fél hétkor nagyon vissza akart jönni a szirup, de megbeszéltem magammal, hogy én még egyszer nem iszom meg ezt a vacakot, így kibírtam. Nekem muszáj volt a cukros löttyöt meginni, mivel apukám cukorbeteg, ami örökölhető, így a zsömlés verzió szóba sem jöhetett.

Csicsi:
Mi légzésfigyelőt kapunk, mellszívót és sterilizálót sem szándékozom venni. mellszívóra azt a tanácsot kaptam, hogy várjam meg, hogy lesz-e tejem, hogy mennyi lesz, s legfeljebb akkor. Több embertől is hallottam, hogy nem kellett.
Talán Hendyala írta, hogy sok mindennél érdemes átgondolni, hogy valóban szükséges-e vagy csak a mai kor hiteti el velünk, hogy szükséges a gyerek gondozásában. Pont ezt mondta sógornőm is, hogy nehogy vegyek sterilizálót, elég a folyadék, de majd hétvégén leszek okosabb ezügyben. akkor avat be a részletekbe.

tyuntyi

Angliában élők!!!
A párom megy ki jövő héten és kérdezte mit hozzon. Van ott valami nélkülözhetetlen babacucc, amt itthon nem tudok beszerezni?

KépKép
KépKép
kat78

Evian:
Depresszió? Mi a baj? Remélem nincs gond.

Hendyala: Mivel valószínűleg én császárral szülök, így nem néztem szülésznő után. Fogalmam sincs, hogy mikor érdemes felkérni vagy megkérni vkit erre a feladatra. Kérdezd meg a dokid. Egyébként te mennyi idős terhes vagy? Már 28 hetes leszel?

a lábdagadással kapcsolatban érdekes dolgokat írtatok. Hála Istennek ilyen gondom nincs, de ha ne adj Isten lenne, akkor tudni fogom, hogy ne rémüljek meg.

Zöldtea:
Én antibiotikumot nem kaptam a terhesség alatt, de gondolom nem véletlen adták ezt neked. Én hörgőtágítót kaptam most a terhesség alatta hülye allergiám miatt. Arra is rá van írva, hogy ne használják terhes mamák, de három orvos is megnyugtatott, hogy az rosszabb, ha én nem kapok levelőt, mert akkor a baba sem, s rendellenességet pedig nem okoz. Gondolom minden gyógyszerre ráírják, hogy ne eszedjük, ezzel védik ki magukat a gyógyszergyárak. Jobbulást neked!!!!

Nyufó:
Rémséges szülésed volt? Nem is olvastam.

tyuntyi

snowball:
Gratulálok, hogy csak 5 kilót híztál. Nagyon-nagyon ügyi vagy!!!

tyuntyi

Sziasztok!

Hűha, ez aztán a termés! :shock: Fel is írtam egy cetlire, hogy kinek mint szeretnék leírni, nehogy elfelejtsem (mostanában az agyam sem a régi... :oops:

Babaelsősegély tanfolyam ( http://www.babaelsosegely.hu ):

Dr. Csomai Zita tartotta, 2 gyermek édesanyja, orvos-természetgyógyász, sürgősségi mentős is volt. Volt elmélet és gyakorlat is. Vinni kellett babát, vagy macit, és rajtuk gyakoroltuk az újraélesztést, kötözést, stb. Elméletben is átvettük ugyanezeket, valamint a mérgező növényeket (erről listát is kaptunk), a háztartásban előforduló balesetveszélyes dolgokat, mentő hívását, babafigyelő készülékek típusait és elektroszmog kibocsátását, baba-házipatika kellékeit, lázas állapotokat, töréseket, égéseket, és szerencsére sok példát is mondott ezekre. Azt is lediktálta, hogy mikor szükséges feltétlenül antibiotikumot beadni, és mikor lehet alternatív módszerekkel megoldani. Ez az én szempontomból nagyon jó, mert a természetgyógyászat a szívem csücske... Könyvet is jelentetett meg a az elsősegélyről, és a természetes gyógymódokról is, nagyon jók (nekem mind a kettő meg van..), és a tanfolyamon sokkal kedvezményesebben meg lehet vásárolni őket. Nagyon jó hangulatú volt a tanfolyam, észre sem vettük, hogy reggel 9-től du. 4-ig voltunk ott... Ennyit egy szuszra, ha kérdésetek van, szívesen válaszolok rá! :D

Snowball: képzeld, az első pár hétben (kb. 5-6 hétig) kb. este 8-tól éjszaka 2-ig hánytam, sőt néha reggel és délben is... Nagyon rossz volt, azt gondoltam, soha nem lesz vége... Fogytam kb. 5 kilót, de mostanra visszahíztam kb. 7-et... (a leadott 5 kg + 2 kg) Most már szerencsére nem hányok, szépen fokozatosan elmúlt (kb. a 14. hétre múlt el) Amúgy nekem is vannak bőrproblémáim, pedig régebben elkerültek... :(

Torna: no, én nem tornázom, pedig már vettem pár dvd-t (intimtorna, Réka, Béres A.), pedig kellene... Régebben ui. eléggé aktív voltam: futás, vízi sportok, stb.. Szerintem elkezdek tornázni, ui. elég nagy babának ígérkezik a Drága, és erősíteni kellene a gerincemet...

Álom: a hülyeségek nálam is jönnek mostanában... Valamelyik este azt álmodtam, hogy a Babómnak nyúlszája van és felül lyukas az orra... Gyorsan be is jelentkeztem 3D-4D ultrahangra megnézni, de a múltkorin nem látszottak ilyen dolgok... Reméljük, csak a hormonjaim szórakoznak...

KépKép
sajti

Sziasztok!!

Eladó egy 40 db-os Kislány babaruha csomag.Minden nagyon szép állapotban van.
12 db bady(56-62-68-as méretek vegyesen)
5 db h.újju póló
10 db rugi(pamut,plüss,polár vegyesen,56-62-68-as méretben)
1 db 68-as kantáros farmer ruha
1 db farmer naci
1 db kord kisnaci
3 db kispulcsi(plüss,polár)
1 db polár kismellény
1 db szörmés,kiskabát (62-es)
1 db plüss,pihe-puha kezes-lábas(68-as méret)
+3 db kisnaci(pamut,otthonra)

Egyben 6000 ft!! 150 ft/db!!!!!

Budapesten megtekinthető!!

Írjatok bátran,árban megegyezünk!!
csucsu99
Budapest

Sziasztok!

Tyuntyi! Köszi a kérdésed már jobban vagyok, eddig túlpörögtem azt hiszem: állás, másodállás, esküvőszervezés, másoddiploma volt egyszerre. Most itthon vagyok táppénzen és furcsa ez a nagy csend körülöttem. Teljesen be tudok fordulni, de aztán magamhoz térek, hiszen minden oké, és itt nő bennem egy tündér!

Sajti hú nem semmi, hogy ilyen jól tartod a súlyod! Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad mi volt!

Álmok - én is rengeteg butaságot álmodok, de bébusról nagyon ritkán, és sohasem látom az arcát.
Ma azt álmodtam, hogy férjem el ment hajnalban dolgozni, nyitva hagyta az ajtót. Bejött egy betörő és mellém feküdt. Alig mertem kinyitni a szemem, ahogy felkeltem :D
evian19

Vettem néhány játékot: olyan édik!!!

Kép Játék

Kép Játék2

Kép [/url]
evian19

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?