Örökbefogadáson mi is gondolkodtunk. Engem megnyugtatott, hogy mindenképp anya leszek, és mindenképp lesz gyermekünk. Ahogy ebbe kezdtem belelélni magam - a 4. sikertelen lombik után -, és ráhangolódtam, hogy na jó, ha másképp nem is, de örökbefogadás révén anya lehetek, na mintha ezt várta volna az én kis Lilum. Ahogy megértem erre az elhatározásra, végre sikerült a transzfer.
Egyébként többektől a Gólyahír Egyesület nevét hallom a "jobbnak". Egy ismerősünknek úgy lett általuk kisbabája, hogy az 1. sikertelen lombik után felhívták őket, és jelentkeztek örökbefogadó szülőnek. Tudták, hogy ha mégis összejönne - mert a lombikot nem akarták abbahagyni - még mindig visszamondhatják a kérelmet. Aztán a 4. sikertelen lombik után (ez bő 1 év várakozást jelent) megcsörrent a telefon, hogy megszületett egy kisbaba Nyíregyházán. Ha meglátogatják őt és a szülő anyát, és szimpatikusak egymásnak, övék a kisfiú.
Mentek rögtön oda a kórházba. A kisbaba édesen aludt, az anyukája csendesen üldögélt. Egy kamasz sebzett, érzékeny lány volt. Tetszettek egymásnak. 6 nap múlva már itt volt velük a baba a saját otthonukban. Ez nyílt örökbefogadás. Nyugaton nagyon elterjedt, Mo-on most kezd. Az örökbeadó és fogadó tarthatnák a kapcsolatot, de általában ezzel nem szoktak élni.
Ha téged megnyugtat, indítsd el a dolgot. 1 évnél hamarabb nem szokott csörreni a telefon. Ez alatt az 1 év alatt pedig "lefut" a 4 hátralévő lombikotok, ha egyáltalán lesz még a januárin kívül...
De én jó ötletnek tartom, ha elindítjátok az örökbefogadást. Sikertelen transzferek után azt mondják, nagyon jó érzés tudni, hogy azon a bizonyos másik szálon, azért telik az idő, és minden nap közelebb kerülsz a babádhoz. Mindegy ki szülte. A te babád. Ha meg sikerül, és lesz vérszerinti gyermeked, lemondhatod a kérelmet. Bár, sokan nem teszik, akik 35 felett vannak. Hiszen így látnak esélyt arra, hogy többgyermekesek legyenek. Lujzáról már biztos hallottatok. Karmen jobban ismeri a storyt. A lényeg: ők is 4 vagy 5 lombikon voltak túl, elindították, aztán spontán baba lett a dologból
November közepétől kezdi férjem a leszokósdit...
Mindeki vigyázzon magára reménybeli kismamik!!!
Dóri

Remélem abbamaradnak és nem lesz piros a vége!