A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

jó reggelt kismamik!

Sajti

Nekem azt mondták utánna a seb gyógyulására stb.,de mivel "mindenre jó" elvileg,szerintem lehet előkezelésre is.De elötte amúgy minek kell?Hogy rugalmasabb legyen?

Nyufó

Reginek jobbúlást!
Dobj fel képet majd mit készítettél :)
Megértelek,mi szinte minden hétvégén megyünk haza Pestre,de már azt az 1 -2 óra kocsikázást is unom.Megbeszéltük,hogy mostmár max. még két-három hétvégét majd megyünk és egyenlőre ennyi.Úgyis egyre több lesz itthon a teendő.

KépKép

KépKép
csicsi84

Véletlenül elküldtem elöbb :?
Szóval,
Valaki multkor sapikat keresett:tegnap voltunk a Brenbonban pelenka szemetest venni és volt egy egész állvány fiú+lány téli sapó.Remélem itt volt róla szó,ha nem akkor bocs,kismama agyam van elég szét szórt vagyok mostanság :)

Légzés figyelő:
Mi az angelcear 401-est vesszük 2in1 és elvileg tényleg megbízható.
Mi mindenképpen veszünk,nekünk van egy ismerősünk akiknek van történetük ezzel kapcsolatban(nem akarom leírni mert nem rémizgetek) és én úgy vagyok vele ha csak 10000-böl is csak 1 az esélye hogy megtörténik velünk ha van rá mód én akkor is kikerülöm ha lehet,persze a légzés figyelő se garancia.
Nálunk is külön szobában lesz+két szinten lakunk úgyhogy elkel mind a kettő.

Annyit forgplódok éjszskánként hogy ma eszembe jutott,hogy szegény Bibi mit élhet át odbent úgyhogy próbáltam nem 15 percenként megfordúlni.
Úgy tudom,háton nem nagyon lehet aludni 10 percnél tovább mert nem megy elég oxigén se a babónak se nekünk.Én nem is birok mert 3 perc után elkezd zsibbadni a karom.Úgyhogy marad a balról-jobra.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Regi jól lebetegedett sajnos, nagyon csúnyán köhög, taknyos meg minden. Este egy órát aludt csak a szobájában aztán már nálunk is volt, egész éjszaka nálunk aludt, sok forgolódással, köhögéssel, nem sok esélyt látok rá hogy megússzam, főleg hogy az orrom már folyik...

Itt van az új horgolás, eredetileg kékes-zöldes színekből állt, de én lányosítotttam:
Kép
Kép

A vérvétel megvolt reggel, szerencsére csak elírták a nevet és ha nem 100 %-ig stimmel, hiába valószínűsíthető a tulajdonos, akkor is újra kell venni, úgyhogy csak ennyi volt szerencsére.

Snowball az Angelcare-ből csak a 401-es jó!!!! A régebbi modellek még nem, arra vigyázz!!!! Aranyos vagy hogy gondoltál rám, köszi! Szerencsére ügyes keze volt a nővérkének, nem fájt.

Csicsi én imádok vezetni, mennék én, de már marhára nem kényelmes :cry: Meg már be se férek a kormány mögé rendesen... Én is sokat forgolódok már hetek óra, evvan, mondanám hogy majd alszunk szülés után, de hát pont nem :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Alvás az kezd nekem is probléma lenni, én is egész éjjel forgolodom jobbról-balra aztán a hátamon kötök ki. És ez sokszor így megy egy órán keresztül mire talán elalszom. Van szoptatós párnám, de eddig még nem nagyon segített.Ez így megy két éjszakán aztán a 3.on alszom mert addigra elégé elfáradok.

Köröm gomba nekem egyszer jelent meg kb. egy hónapja, de el is tűnt szerencsére és nem is jött ki újra.Akkor kérdeztem a gyógyszertárban és egyik kapható krémet sem használhattam mert kismamáknak nem ajánlják.

Sajti: nekem is általában estére kezd felélénkülni a pici pár mozog reggel és napközben is picit.Aztán éjszaka szokott még tornászni és helyezkedni. sokan mondják, hogy ha már most éjjek fent van akkor születése után is így lesz. De én ezt nem hiszem mert hát honnan tudná most, hogy mikor van nappal és éjjel.

Nyufó: megint szépet alkottál. Velem is úgy szokott lenni, hogy ha valamibe bele lendülők akkor addig csinálom mig el nem készül.
Jobbulást a lányodnak.

Az aloe first én is halottam pont most próbálok beszerezni.Jól fog az jönni sok mindenre lehet használni egy munkatársam fog fájásra is használta.

légzés figyelő mi bérelni szeretnénk mert nálunk külön szobája lesz a picinek, feltéve ha elkészülünk, annyira nincs ötletem, hogy milyen lesz egyelőre, de majd talán adja magát.

Snowball: hát gondolom nem lehetet könnyű Tesco raktárba dolgozni, gondolom ők sem a legbarátibb munkahely, mint amilyen általában szokott lenni a multi. Nem is gondoltam volna, hogy kint is van Tesco.
Én is azért hagytam már ott a melót és vagyok itthon mert nem egy kismama barát munka volt és persze az volt nekik a lényeg, hogy te minnél többet adj, de ők már kevésbé. Az utolsó időben már a babó sem akart gondolom bemenni mert valami miatt mindig volt valami gubanc.Főleg mikor mondták, hogy bent kell lennem a leltáron éjszaka.

Kép
hendyala

Sziasztok!

nyufo: nagyon szep lett a labdad! Es Regi is milyen gyonyoru kislany. A masodik babatoknak tudjatok mar mi lesz a neve? Vagy egyelore nem publikus? :) Orulok, hogy jol ment a vervetel, es mondtam neked hogy ne aggodj ;)

En egyelore tudok aludni, igaz csak az oldalamon, de maskepp nem is nagyon szeretek. Neha a hason alvas hianyzik, foleg mikor elalszom. Max pisilni kelek fel 1-2x, utana pedig apahoz bujok es vissza alszom :)

Fincsi paprikas krumplit foztem meg karfiol levest, jol estek ezek az egyszeru izek, es most a picilany is ugrandozik odabent. Vasarlas kozben pedig azt hittem majd kibujik a boromon keresztul.

Nezegettem par mellszivot. Elektromosra eddig nem gondoltam, csak a kezire, es azon belul is az Avent marka. Ti mit fogtok hasznalni, vagy tudtok valami jot tanacsolni nekem? Amit meg lattam, az a Tommee Tippee.

hendyala: bizony nem volt egyszeru munka, viszont ez nem uzelhaz volt, hanem csak a raktar, ahonnan megy a kiszallitas egesz Skocia teruletere. Raadasul en a raktar +1 fokos reszen, vagyis a hutohazban dolgoztam, es csak az utolso par honapot tolottem a szarazaru reszen. Sehol sem volt konnyu, nagyon nagyon sokat dolgoztam akkor. Feltem is, hogy a sok emelgetestol nem lehet majd babank, de megis osszejott kisebb probalkozas utan :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Nyufó ez döbbenetes!!!! :shock: Eszméletlenül jól néz ki ez a labda!! Nem csodálom, hogy tetszett Reginek, én is szeretnék egy ilyet! :lol: Hű, de jó, hogy "csak" elírás volt a laborban! Jobbulást kívánok Neked és Reginek is!

Csicsi: a gátat elméletileg a megfelelő, helyes arányban kevert illóolajok "lazíthatják", tehát felkészítik a szülésre. (nem mindegy, milyen illóolajat használ az ember, mert nagy részük meg van tiltva várandósság alatt..). A First szerintem hidratál, égésre, csípésre, stb. jó, de abban nincs tapasztalatom, hogy szülés előtt is használ-e a gátnak. Utána biztos jó, mert az aloe vera elősegíti a sebgyógyulást.

Alvás: nos, az már nekem is gond, pedig jó alvó voltam. Éjszakai pisilés már aktuális, utána nehezen alszom vissza, akkor is felületesen, és hülyeségeket álmodok, de sokszor nem is emlékszem rá! Próbálok napközben is aludni, hogy valahol behozzam a lemaradást...

Snowball: nekem kézi Avent mellszívóm lesz (Tesómtól kapom), de fogalmam sincs, hogy milyen, hogy jó-e... Tesóm szerint jó, neki volt is teje rendesen, sokáig szoptatta a kisfiát!

Munkahely: őszintén szólva én az előző munkahelyemen pont ilyenek miatt mondtam fel, amiket írtatok... Szerintem az is gáz, hogy nem lehet megmondani 3 hónapos kor előtt a babavárást, mert akkor veszélybe kerül az állás. Már örülök, hogy szinte csak a szép dolgok maradtak meg az előző munkahelyemről az emlékezetemben, de az biztos, hogy ott a babavárókat sem kímélték, főleg nem idegileg...és a magyar ember csodálkozik azon, hogy kevesebb a gyerkőc... Na, mindegy, nem panaszkodom, most már jobb dolgom van..

Babarugdosás: Lányok, én nagyon örülök, hogy aktív a Babóm, de szerintetek nem tud ártani a lepénynek? Tegnap este akkorát rúgott, hogy még én is meglepődtem! Most lefelé fordulva van (tehát fejjel lefelé), és a lepény hátsó fali..

Holnap reggel megyek védőnőhöz.. Nem tudom, mit fog szólni, ui. kb. 3 kilót híztam az elmúlt 5 hétben... Érdekes módon csak a hasamon látszik, de azon nagyon... :o

KépKép
sajti

Hendyala kitartás a nem alváshoz, ismerős, én is pörgök egész éjszaka mint a ringlispil :wink: Amikor meg már végre megint lehetne aludni, akkor meg a babaóktól nem fogunk tudni... Ezt én is már hallottam hogy ha éjszaka mocorog, kint is úgy fog, de gyakorlatban sokan megcáfolták ezt, úgyhogy szerintem se igaz.

Snowball Anna :lol: Nekem Aventos kézi volt... Hát, izé, most ajándékoztam el a barátnőmnek. Nekem elég gyenge a csuklóm, nehezen nyitok ki bezárt üdítős üveget is akár, hajlamos vagyok az izületi gyulladásra, nekem nagyon gáz volt, meg idegörlő is. Most úgy vagyok vele, inkább beruházok elektromosra, azon belül is a Medela Swing-et néztem ki, két fázisban fej, ahogy a babák szívnak. De előre nem biztos hogy érdemes mellszívót venned, nem is biztos hogy fog kelleni, venni meg lehet azonnal ha kell. Én számolok vele hogy fog kelleni, mert a kislányom se volt hajlandó szopni, én is csak üvöltöttem anyun, ez valószínű valami családi hülyeség, így most se várok mást... Le a kalappal, +1 fokos raktárrészen???? Mirelit csirke lett volna belőlem az tuti, marha fázós vagyok.

Sajti örülök hogy tetszik a labda. Könnyű ám megcsinálni :wink: Amit az alvásról írsz, hasonló nekem is. Én hetente hízok egy kg-ot, de itt szerencsére nem foglalkoznak vele :oops: Nem hiszem hogy tud ártani a pici a lepénynek :roll:

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Remelem mindenki tudott aludni legalabb olyan jol mint en :P Na jo nem szemtelenkedem, mert meg fogok en sem aludni a kovetkezo par honapban...evben :D

Gat es egyeb problemak miatt nem nagyon aggodom, mert tudom, hogy utana lesz mi kezelnem ott lent... mar kijott mostanaban az aranyerem egy picit, es "csak" szekrekedes miatt. Mar lelkileg felkeszitettem magam, hogy lesz seb, aminek majd kell gyogyulnia.

nyufo: en se szoptam jol, csak 3 honapig tudott anyu etetni, az is nyogvenyelsen ment, viszont tegnap anyosomtol kerdeztem, hogy a parom meddig volt hajnaldo enni cicibol, es o szep 11 honapot huzott le. Tehat most abban remenykedem hogy legalabb 6 honapot atlagot ki fog huzni a baba a kettonk eredmenyebol. Mellszivot pedig szerintem be fogok szerezni, mert nekem eleve erzekenyek a melleim, es plusz ha meg be lesznek durranva, nem hiszem hogy lesz turelmem varni akar egy percet is :) Meg hatha szukseg is lesz ra. A raktarban megerosodtek az izuleteim, foleg a kezemben, remelhetoleg a kezi fejestol nem lesz baja a kezeimnek. Ha a raktarat tulelte...akkor ezt muszaj lesz nekik :D

Munkahely: mivel nincs meg tapasztalatom az anyasagrol, es nem volt meg a kello informaciom, hogy mikent es hogy lehet elhagyni a munkat ugy, hogy ne legyek fizetes nelkul, tobb, mint 3 hete otthagytam a munkat. Igazabol csobe is lettem huzva, mint iment kiderult, mert a hely ahol dolgoztam, a szerzodesem lejart szeptember 24-en, es azutan meg nekem hivatalosan 3 hetet kellett volna dolgoznom. De mivel haza is mentem szabira, mar a felmondo levelet otthagytam a munkahelyen, amit kulon a fonok fogalmaztatott meg velem, ugy voltam vele, hogy a szabi utan akkor mar nem fogok vissza menni dolgozni arra a maradek egy hetre. Viszont... sem szabadsag penzt nem kaptam, ami jart volna meg...sem az anyasagi papirjaim nem lettek intezve, mert ido elott nem lehet elkuldenem oket... tehat itt voltam minden nelkul. Szerencsere porblema nem volt belole anyagilag, de azert ez akkor is csunya...na felkerekedtem, bementem a regi munkahelyemre, es sikerult lecsengetnem a szabadsag penzemet, meg visszamenoleg is, amiket eddig nem vettem ki napokat ;) Az anyasagi papirjaimat is tegnap adhattam fel hivatalosan, szoval az is intezoben van... Nem olyan egyszeru ezeket elintezni, meg egy papir kitoltese is figyelmet jelent, mert nem mindegy hogy mikor mit hova merre hany meter.... borzaszto, de mostmar tenyleg csak varni kell... Ez kb roviden az en kalvariam
:evil: De egyebkent mint mondtam, nem voltam en sem eleg tajekozott, de akkor nem a munkaltatonak kellene felvilagositani? Egyszerubb alairatni velem a felmondo levelet 3 hettel a hivatalos idopont elott...

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Voltam védőnőnél, képzeljétek, az elmúlt 5 hétben 5 centit nőtt a hasam körmérete!! Elég jól nézek ki... Senki nem akarja elhinni, hogy január 10-re vagyok kiírva...lassan már én sem.. :shock: No mindegy, majd jövő héten megyek ultrahangra, ahol a doki gépe meg tudja becsülni a Babám súlyát is.

Snowball: látom, máshol is olyan a helyzet, mint itt, Magyarországon.. Itt is csak nagyon kevés kismamát világosítanak fel, hogy mi a teendő.. A munkáltatónak meg persze jobb, ha a "problémás" kismamával nem kell tovább törődnie. Most itt hoztak pár rendeletet a gyermekvállalás ösztönzésére. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Bár szerintem először a fejekben kellene rendet tenni. Hihetetlen például, hogy amióta nő a hasam, egyre-másra megállítanak a biztonsági őrök a boltokban, hogy belenézzenek a táskámba. Sőt, múltkor Anyummal, és a keresztfiammal voltunk egy boltban, akkor is! Egy nagymama, egy kismama és egy kisgyerek biztosan nagyon veszélyes elemnek számítanak!! Mi lesz, ha majd meg lesz a Baba???? Kísérgetni fog pár sötét napszemüveges, mikor kenyeret veszünk???

Képzeljétek, ma tisztára olyan volt a napom, mint valamilyen TV-showban: csináltam fűszeres pálinkát karácsonyra, már érlelődik! :) A kandírozott narancsot majd holnap rakom bele, ui. itt, vidéken nem lehet kapni egyik boltban sem, így vettem narit (már az is csoda, hogy az volt..), és magam kandírozom...
Most töltött csirkét csinálok, aztán pedig nekiállok kreatívkodni, ajtódíszt készítek filcből. Közben pedig vágtam citrom-, és narancs karikákat, amelyek szépen száradnak a radiátoron... Ezt minden évben megcsinálom, olyan szép és egyszerű díszeket lehet belőlük készíteni! :D

KépKép
sajti

Sziasztok!

Ma voltam a 28 hetes UH: 76mm Bálint feje, és 1kg 10dkg. Az összes adatai alapján nagyobb, kb 30 hetesnek felel meg, Ami csak azért izgi, mert az inszem dátuma fix, így nem lehet 2 héttel nagyobb, így valószínúleg egy óriás pasi lesz. Jó lenne, ha jók lennének rá az 56os rucik, legalább egy-két hétig, így nem érezném, hogy feleslegesen vettem :)
Abba maradtunk, hogy dec.29-jan.4 között kéne kiszedni őt, én szeretném , hogy 2011-es legyen, a doki meg azt kérte, hogy 3-4 legyn, mert akkor a kórházban már nem ügyeleti rendszr van, így valószínű jan3

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok, ne haragudjatok a zavarásért. Testvéremnek segítenék eladni feleslegessé vált kislányruháit.HA esetleg valakit érdekel írjon privit.köszönöm türelmeteket és boldog babavárást!

:lol:
itt megtekinthetőek:
http://picasaweb.google.com/bonihard/El ... directlink
Vendég

sajti: szegeny, elhiszem hogy kellemetlenul erzed magad az uzletben neha. Aranyos, ahogy asszonyoskodtal otthon :D Szaritott gyumi, es tarsai. Ma en feltehettem a labam, mert nem sok teendom volt. Tegnaprol maradt eleg kaja, amit most szivesen ennek is, csak eg a gyomrom, es varom hogy egy kicsit csillapodjon... Csak egy kis csokis muffint loktem ossze, mert megkivantam. Meg is lett az eredmenye, csokis dolgok utan mindig sok a savam. Szepen no a pocid is! irigykedem picit, hogy otthon rendszeresen vizsgalnak titeket. MAr legutobb azt sem tudom, hogy mikor voltam vedononel. Talan szeptember elejen... Vagy augusztus? Nem is tudom... Meg a haziorvosom is meglepodott, mikor latta, hogy a kovetkezo jelenesem az november 1-en lesz.

Ma kitalaltam, hogy hol fogok sok-sok penzt otthagyni :D Talaltam egy baba aruhazat a varosunkban, ahol eleg jo arban van minden!!! Meg persze a minoseg... De nem ertem, hogy a textilpelenka mitol ilyen draga? Minden orszagban? :D Az csak egy kis anyag... es valljuk be, nem fogjuk a babank feneke ala tenni, hanem mas szolgalata lesz. Jovoheten megyunk az IKEA-ba kisagyat venni, mar alig varom :)

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt.

Kat

Nagyon szépek az eredményeid én kicsit irigy vagyok mindíg ha látom,hogy valakinek már elérte a babája az 1 kilót.Nekem Petra 2500g-mal született,nekem hiányzott róla az a +1 kiló.Nov 3.-án megyek 4D re akkor meglátjuk,hogy mekkora :)
Akkor lehet,hogy Te leszel köztünk az első akinek meglesz a Baba :D

Snowball

Hm...Ötleletet adtál egy jó kis csokis muffinhoz :) Ezer éve nem edtem.Nálatok nem is jár ki a védőnő?
A szoptatás miatt ne aggódj,biztos nem lesz semmi gond,szerintem egy mellszívő valóban csak segíthet hogy beinduljon vagy a kézzel fejés,amiben én sajnos nem vagyok otthon :)

Sajti

Biztos szép pocid lehet,én még nem is mértem de majd most...
Tök jó,hogy így elvagy,kreatívkodsz otthon.Nekem most pont olyan napjaim vannak,hogy semmihez nincs kedvem.

Hendyala

Hogy segít a szoptatós párna amúgy az alvásba?Nekem van de még nem is gondoltam rá.

Nyufó

Hát megint szépet alkottál :) Remélem Regi jobban van,nagyon helyes kislány.
Neked van kint fogadott dokid vagy szülésznőd?Vagy olyan ott nincs is?

KépKép

KépKép
csicsi84

Zöldtea,Panni,Dbeus,Rozinate,Katogocsy,Tyuntyi,Evian!

Van aki már rég nem volt,remélem velük is minden ok!Ha van időtök írjatok :D

(Ha valakit kihagytam,nem direkt,bocsi...)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok,

Regi tegnap szegénykém egész nap tök nyűgös volt, a nap felében kb. a kezemben volt, taknya-nyála egyben, nagyon csúnyán köhög ráadásul egész nap az arcomba köhögött, este már fájt a torkom rendesen, folyik az orrom, hurrá... Siralmas éjszakánk is volt, Regi végigszenvedte meg mi is. Ez valami nagyon szemét virnya, mert annyira fáj a torkom, hogy köpni nyelni nem tudok, nem csodálom hogy szegény pocok így megszenvedi. Ma is szinte csak kézben van el.
Belekezdtem egy kisebb horgolós projectbe, de ezt most saját ötlet alapján, a horgolótűimnek akarok varrni kis tokot, kíváncsi leszek mi lesz belőle. De jópofa ez a horgolás, mert saját ötlet alapján is lehet jópofákat csinálni, csak még nem tudom hogy fogom majd a lezárást megoldani, de azt is kisütöm.

Snowball én azt hallottam hogy szoptatásra megszűnik a mellek érzékenysége, de nem tudom igaz-e, nem volt alkalmam kipróbálni... Nagyon szemét volt a céged :cry: De ügyes vagy hogy sikerült kibogozni a dolgokat! Én is nov 1-én megyek a midwife-hoz. Mielőtt ikeába mész ágyat venni, azért nézd meg ezt a honlapot:
http://www.kiddicare.com
Az egyik legolcsóbb árhuház, ugyanazok a termékek futnak rajta mint a motercare-ben vagy bárhol, de jelentősen olcsóbban és akkora akciók is vannak. Ha 5-ig rendelsz, másnap már nálad is van. Mi már sokszor rendeltünk innen, sokat spróroltam.

Sajti nem dobsz fel egy pocak fotót :lol: ? De fura hogy azóta macerálnak mióta nagy a pocid :shock: Nem is értem. Ügyes vagy, mi mindent csináltál! Majd a kreatívkodásról dobhatnál fotót!

Kat szép méretek! 2011-es baba, hajrá :lol: Én meg 2010-est szerettem volna, a páros számok jobban bejönnek., de ha csaszi lesz akkor dec. közepe körül meglesz.

Csicsi itt nincs magánorvos, se fogadott szülésznő. Szoptatós párnát ha oldalt fekszel, tud elvileg segíteni, mert kikerüli a pocit, a lábad közé tudod fogni, nekem Regivel a vége felé már segített, de csak az utolsó hetekben.

KépKép

KépKép
nyufó8

Szaladok vasarolni, de muszaj vagyok ezt megosztani gyorsan, csak most hirtelen olvastam ezt a tortenetet, es gondoltam belinkelem nektek, ha esetleg meg nem fedeztetek volna fel itt a babaneten... meg en is elpityeredtem :)

https://www.babanet.hu/te_torteneted.php?id=2807

Kép

Kép
snowball

snowball

Nagyon helyes történet olyan ritkán hallom,hogy egy pasi mesél a szülésről vagy a várakozásról.
Csak nem a bébinek vásárólsz? :)

nyufó

Sajnálom Regit,kapott valami gyógyszert?
Jó,hogy mindig kitalálsz valamit ami lefoglal.Honnan kezdtél el kötni,lehet kipróbálom :)

Ma nagyon sz.r napom van elmentem vezetni de olyan gyatrán ment,hogy mondtam az oktatónak,hogy 2 óra helyett ma csak legyen 1 óra.
Bementem apához az üzletbe,ott ült és tök rossz volt a kedve,haza is jöttem mert csak rosszabb kedvem lett.
Lefeküdtem aludni és arra kelltem,hogy a bal fülem "zizeg"folyamatosan mintha víz lenne benne vagy nem tom de már 3 órája csinálja és kivagyok tőle mi lehet ez.

KépKép

KépKép
csicsi84

Na most már olyan szarul vagyok mint régen nem, az egész fejem K.O., nem kapok levegőt, recseg a fülem, fáj az arcom, a torkom a tüdőmig ég. Tuti most éjszaka se fogunk aludni, már látom előre. Regi egész nap nem eszik nem iszik, kézben van. Mára már alig volt a hasraütéses horgolásomból de csak mostanra tudtam befejezni.
Kép
Kép Kép

Snowball köszi a linket, nem ismertem, tényleg nagyon megható!!!

Csicsi kötni sehonnan, csak horgolni :lol: Youtube-on megtalálod videón az összes alapöltést, hogy tartsd a tűt, stb., magyarul is van, rengeteg segítség van fent. Először pár napig csak ezt gyakoroltam, hogy tartsam a tűt, egyenletes legyen a horgolás. Aztán sorban jöttek videó alapján a munkák, most már leírás alapján is megy. Így fejlesztem magam, mindig tanulok valamit az új munkák során. Sajnálom hogy ilyen vacak napod volt! A füledből elmúlt a víz? Nekem is ugyanez van, remélem nem leszel beteg!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Szerintem biztos a borúsabb idő miatt van mert nekem tegnap volt pocsék napom teljesen elkedvetlenettem, hogy mostantól itthon vagyok mindig és jön a tél is amikor már hideg van és hamar sötétedik még inkább be van zárva az ember. De mára próbáltam pozitivabban nézni mindent.

Nyufó:jobbulást mindkettőtöknek, én is nagyon félek, hogy nehogy valami torokfájást elkapjak mindennél jobban utálom, és most amúgy is nehezebb, hisz alig van valami amivel tudod csillapítani a fájdalmat. Remélem mind ketten hamar rendbe jöttök.
Nagyon jól néz ki az új munkád nagyon bele jöttél.

Nekem mostanában alvásnál az a furcsa, hogy ha jobb oldalamon aludnék akkor elzsibbad az egész oldalam, elég furcsa.

Csicsi: Nekem honapók óta mindig bedugul a jobb fülem, elment dokihoz vele és azt mondták ez a várandóssággal jár megduzzadnak a nyálkahártyák.A szoptatós párnát alvásnál úgy lehet használni, hogy mikor oldalt fordulsz veszed a lábadhoz illetve magad mellé.

sajti: valaki kezd karácsonyi hangulatba jönni, de amúgy én is szoktam narancsot, citromot száritani az illatuk is nagyon jó.
Remek, hogy te otthon kandirozol, erről már én is olvastam.

Ma bementem körbe nézni a keletinél a használt bababolt Hádába vettem egy cuki vastagabb nacit pulcsit és talpas nadrágot. Tele van téli cucokkal és nagyon sok jó minőségű.

Kat:nekem is a 28. héten 1200 grammra mondták és jan.3 ra írtak ki. Én is jobban örülők, hogy 2011 lesz a babó.

Kép
hendyala

Nyufó

Jobbúlást akkor neked is,igyál sok meleg teát+c vitamin aztán takarózatok be jól Regivel hátha segít :?
Az első hetekben nekem is volt tüsszös torok gyulladásom,engem jól ki is akasztott a háziorvos,hogy árthat a babának aztán meg a nődokim azt mondta nem lesz semmi baja ne hallgassak senkire.
Engem is a tea meg a meleg takaró hozott helyre.

Még mindig érzem a fülem de már nem annyit olyan mintha kidugulna aztán vissza csak ezt 3 másodpercen belül.Már bemagyaráztam,hogy a vérnyomásom miatt van.
Még tetézte,hogy elkezdett szúrkálni a méhem jobb oldalon legalúl,elmentünk a gyógyszertárba vettem magne b6-ot de azt mondta a gyógyszerész,hogy ne vegyek be csak ha az orvos tud róla.Bár lehet,hogy csak a szallagok nyúlnak,remélem nem több.
Ja akartam venni c vitamint is de mivel vettem elevitet is azt mondta ne szedjek mellé+-ba.Gondoltam eddig is bevettem mellé 200ml-g-ot minden nap de mindegy.

Hendyala

De jó,hogy neked is ilyen szép nagy már a babád.Lehet nekem is ez a bajom most olyan tök feleslegesnek érzem magam már alig várom a hétfőt,hogy mehessek dokihoz meg vegyünk hétvégén ezt-azt.

Nektek be van már szerezve a kórházi cucc?
Még nincs hálóingem sem meg semmi,lehet az lesz a következő.

KépKép

KépKép
csicsi84

Annyira fáj a torkom hogy nem bírok aludni. Regibe meg az esti tápszert se tudtuk belerakni.... Remélem jobb nap lesz ma, bár nem lenne rossz reggelig aludni egy kicsit... De legalább Regi alszik egy ideje. Oké elkiabáltam, most hallom hogy sír... Gondolom neki is marhára fáj a torka.

Hendyala nekem is a torokfájás a halálom, semmi nem használ rá. Nem emlékszem hogy gyerekkoromban így fájt volna, mint az utóbbi pár évben :evil: Kép a szerzeményekről?

Csicsi neked is akkor jobbulást! Kórházi cucc? Hát még nem foglalkoztam vele egyáltalán. Majd novemberben összerakom. Mit terveztek venni hétvégén?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok betegecskeim! :(

Latom mindenki hervad... Nekem is borzaszto ejszakam volt, alig tudtam elaludni, es utana sokszor fel is keltem ejszaka es visszaaludni se tudtam. Reggelre olyan nyugos lettem, mint egy gyerek, a cickoim is fajtak rettenetesen. Nektek nem erzekenyek?

csicsi: de, tegnap elbuszoztam az egyik baba boltba, kiesik varoson kivul, igy egy egesz kirandulas lett belole :D Egyedul mentem, apa dolgozott, de nem is volt baj, mert egy-ket drogeriaba es ruhas boltba is beugrottam, szedem ossze a karacsonyi ajandek otleteket is. Most a pelenka-kuka (vagy mi :D ) volt felarra leakciozva, csak nem volt kedvem hazaig cipelni.

nyufo: megneztem a kiddicare-t, de amire meg nekem szuksegem van, az csak tipego, mert sikerult otthon minden mast beszereznem/kapnom. A mothercare-ben voltam tegnap, es ott 3 tipego van osszecsomagolva, es az ara £7-£14 kozott van. Nagyon megeri. Meg ez a pelenka kuka is jo arban volt, azt hiszem £13. Hogy ha nagyon ramatyul vagy, vegyel be tiszta 500 mg-os paracetamolt, az nem art, es jobban leszel tole. Es tenyleg probalj meg pihenni Regivel egyutt. Ot pedig kuraljad, nehogy jobban megfertozzetek egymast. A horgolast meg lehet en is megnezem majd, de most lett nyelvtanulassal kellene a szabadidomet toltenem :D

Olyen elveszettnek ereztem magam, a cumisuvegek kozott. Rengeteg volt, mindegyik ugyanolyan dobozu, ugyanolyan keppel, es most igy talaljam ki, hogy nekem melyikre van szuksegem. Valaki tud nekem tanacsot adni, hogy megis hany cumisuveg legyen keznel kezdesnel? 2 eleg?

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Igen, most én is punnyadok.. Babó annyira nem, ő szorgalmasan húzogatja a térdecskéit a bőröm alatt, nagyon "kellemes"... :) De inkább csinálja, mint hogy ne csinálja..

Snowball: tényleg gáz ez a kinti védőnői rendszer.. Ahogy hallom a híreket innen-onnan, rá kell jönnöm, hogy itt Magyarországon tényleg jobban figyelnek a kismamákra.. viszont a kórházbeli figyelmet meg kell fizetni... Csokis muffin! Én is megkívántam! :)
Cumisüvegben sajnos nem vagyok otthon.. Így is tesóm mondja, hogy miket kell még vennem, még cikkszámokat is keres a netről, mert tudja, hogy utálok vásárolni! :oops: Így vettem tegnap 2 kis kesztyűt (ha a gyerkőc hosszabb körmökkel születne...), és egy olyan kis lepedőt, aminek egyik oldala vízhatlan, és rá lehet gumizni a szivacsra.
Nekem régebben érzékenyebbek voltak a cickóim, de most megint kezdik...

Kat: tényleg szép súlya van a babádnak! :D Jó az is, hogy így tudjátok tervezni a szülést. Én attól parázok kicsit, hogy túl korán megyek be, vagy esetleg nem tudom, mit kell éreznem, minek kell fájnia, és esetleg túl későn..

Csicsi: a szoptatós párnát én már hónapok óta használom alváshoz! Kiterítettem hurkába, és a lábaim közé kaptam (oldalfekvéshez), sőt, sokszor még a fejem is azon van! Amikor pedig fájt a torkom, és éjszaka légszomjam volt, összehajtottam, és úgy tettem a felsőtestem alá, és kiválóan megtartott egész este, így kaptam levegőt is... Mondjuk nem valószínű, hogy szoptatáshoz fogom használni, de most minden nap vele alszom!
Elmúlt a füledből a víz?

Nyufó: Ez a tolltartó ismét nagyon szép lett!! Hogy vagytok? Próbáltad a torkodra a tiszta méz evését? Lassan kell lenyelni, hogy tényleg a torkodon maradjon, ui. a méz nagyon erős fertőtlenítő is! Teát (ne feketét) pedig szerintem langyosan igyál, és langyosan is ízesítsd be igazi citrommal és mézzel. Most úgyis lassabban múlnak ezek a bajok.. Múltkor nekem 1 hónapig is eltartott a torokfájástól a köhögésen és légszomjon keresztül a gyógyulásig...
ok, majd dobok fel pocakfotót, de lehet, hogy nem ezen a héten, mert most nincs itthon gép. Amúgy tegnap voltam bőrgyógyinál, és még ő is meglepődött a hasamon... A váróban pedig egy idős hölgy elkezdte mondani, hogy amikor az ő egyik ismerőse ikreket várt......... :?

KépKép
sajti

Hendyala: csak egy rövid kérdés: a Te pálinkád átlátszó, vagy nem? Ugyanis beleöntöttem a narancslevet és zavaros lett... :cry:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Ma már valamivel jobb napom volt,elmúlt a fülemből az a fura hang meg a méh szurkálás is reggelre.Most meg éppen csuklik a Bibi a pocakban :)
Rájöttem,hogy kismamaként sokkal beválalósabb vagyok,elmentem ma fodrászhoz és a szőke hajam befestettem sötét réz vörösre utánna elmentem a Pepiért az oviba és tökre kiakadt mikor meglátott,szinte rám se mert nézni és csak annyit mondott,hogy ő a szőke anyát akarja.Húúú na erre nem számítottam. :? Remélem megszokja.
Ma megérkezett végre a baldahin meg a baba ágynemű,olyan jó nézeget legszivesebben felraknám ma, de még ki kell festeni na szobát addig felesleges.

Nyufó

Hogy vagy?Jobb már?Csak azért írtam a kórházi cuccot mert tegnap is elgondolkodtam a szurkálás miatt,hogy ha bármi lenne /de ne legyen/,nem is tudnék mit bevinni.Szép lett a tartóka,ügyi vagy.A légzés figyelőt szeretném megvenni meg a sterilizálót ma jutott eszembe hogy szombat ünnepnap úgyhogy marad a vasárnap.

Snowball

Hát attól félek ez az alvás már így marad én már arra is gondoltam,hogy odébb rakatom az ágyat vagy megfordítjuk a matracot.Én egy hete kezdtem el érezni reggel mikor felkeltem,hogy megint érzékenyebbek a melleim de ez már természetes ilyenkor,van akinek ilyenkor van már elő teje is.
Mi is pelenka szemetest vettünk a hétvégén a Brendonba 4500.-ft volt és volt benne egy korong zsák.Én azt hittem drágább állítólag nagy találmány,legalábbis az apukák esküsznek rá,kevésbé bírják a szagokat.

Sajti

Jó,hogy írtad a kesztyüket olyat nekem is be kell szereznem.
Köszi,elmúltak a fülemből a hangok már nem hallom :)
Végül nem mondott semmit a pöttyökre a doki?Ikrek? :)
Ezt úgy birom mikor valaki ilyen okos,de ha szülés után azt írod,hogy megszülettek akkor visszaszívom:)

KépKép

KépKép
csicsi84

Én kifogtam a védőnénit. Jelentkeztem nála, hogy újra bekönyvelheti az adatok a kiskönyvembe,mert mást nem csinál, és ismét közölte, hogy itt jár a körnéyken ekkkor és ekkor, és felugrik. Mondom neki, az nem jó, inkább mennék én, erre ő kicsit értetlenkedett, de mondta, higy jó, de akkor következőnek megin tő jönne.
Miért kell neki ennyit nálam lenni? Ha meg lesz Bálint, akkor is ide fog járni? és Minek?
Sajna jó lehene ez a hálózat, mert ahigy hallom nincs ilyen külföldön, csak arra nem jó, amire kéne. Sok anyuka úgy hozza óvodába a gyerekét, és igen le van maradva a mozgásfejődésében, és erről én szólók neki először, pedig havonta látja őt a gyerkorvos, és a védőnő.
Na mindegy, csak nekem ennyire nincs szükségem arra, hogy feljárjon a lakásomra.
MÁS: baba cérnakesztyűt én a TESCOban vettem 2 db-ot 400ft-ért

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Ma a fél napot a konyhában töltöttem megígértem apának, hogy készítek házi hambucit, de annyira házi, hogy a hambuci zsömlét is én sütőttem. Megérte mert egyből megevett 3 belőle pedig méretes darabok voltak.

Sajti:a pálinka nem teljesen átlátszó illetve majd kitisztul, de amúgy kicsit barnás színe van a rumtól meg az aszalványoktól.

Nyufó:a méz tényleg a legjobb ilyenkor nekem mikkor pici voltam akkor is mindig azt adtak és a mai napig ezt használom. A szerzeményekről hozok képet.

CSicsi
: kórházi cuccom nekem sincs sok meg és nincs is össze rakva, de remélem időben elkészülők vele majd nov.ben terveztem.
Nagy változás lehetett a szőkéből a vöröses szín. Én anno mikor a világos vöröst vissza festettem sötét barnára akkor a meló helyemen újra bemutatkoztak.Ez lehet, hogy valami vírus mert mostanában én is gondolkodtam, hogy szeretnék valami új hajat, pedig most voltam fodrásznál, de csak vissza vágott.
A pelus szemetes jó áron volt a Brendonban azt hittem drágább, bár még nem tudom veszek-e mert én mosható pelusokat szeretnék és azt máshogy kell tárolni mármint a koszosokat.

Kat
: A védönőm nekem is érdekes, de a tied ellenkezője, még fel sem hozta eddig, hogy meg szeretne otthon látogatni, bár én ezt nem is bánom. Minden felesleges dologról fecseg aztán rájön, hogy mennyit beszél és viszlát pedig még nem is foglalkozott velem, legszívesebben újat néznék, de sajna már nem lehet.Illetve ugyanott van egy normális is néha ő helyettesít, de hülyén jönne ki ha megkérdeném nem járhatnák inkább hozzá.

Kép
hendyala

Sziasztok!

Csicsi: Ez nagyon jó volt! :lol: A pöttyeimre kaptam egy egyszerű rázókeveréket. Szeretem, ha a doki nem csak "valamilyen" receptet ír, hanem kreatív, és összerakja a keveréket veszélytelen dolgokból. Ez persze általában drágább is, de most ez nem érdekel... amúgy elég sok "iker" kijött volna a pöttyökből! :lol: A doki szerint egy baba, szerintem is, az UH szerint is, úgyhogy nagyon meglepődnék, ha a szülésnél szólnának, hogy: "maradjon még anyuka, jön a következő!" :shock: Pont most próbáltam az Anyumtól kölcsön kapott csíkos pulcsikat, úgy nézek ki bennük, mint egy óriási méhecske! 8) A kórházi cucc összepakolásán már én is gondolkoztam, de megvárom még az okt. 26-i ultrahangot, ott majd megmondja a doki, mennyire kell előre gondolkoznom.. Előtej ügyben is már régóta érintett vagyok...

Hendyala: köszönöm a választ! Nos, az enyémnek nagyon bele kell húznia a kitisztulásba, ugyanis most egyáltalán nem látszik át, pedig igazi narancsból van a narancslé is...
Védőnő: cserélhetsz védőnőt, ha a mostani Neked nem jó! Létezik olyan is, hogy MAVE (www. mave.hu), itt tudnak segíteni Neked, ha úgy érzed, nem a megfelelő bánásmódban részesülsz...

Kat: elég komolyan veszi a dolgát ez a Te védőnénid! Az enyém - hála az égnek - személyesen még nem jelent meg, de meg is lepődne, ui nálunk még novemberben cserélik az ablakokat, festik a szobát, és november végén (!!!) fognak jönni a szekrények is... Persze addig nem tudom kimosni a babakelengyéket sem, mert nem tudom hová rakni őket... Az összes többi cucc is még Anyumnál és Tesómnál tobzódik... Megsúgom: a védőnő a szülés után hetente fog menni, legalábbis itt ez a szokás....
Itt is vannak olyan gyerkőcök, akik el vannak maradva, és anyuka szabadulni akar tőlük, ezért beadják a bölcsibe, azt gondolván, a fejlesztés a bölcsi dolga... Pedig nem, de ezt nem fogod tudni megmagyarázni nekik... :x

KépKép
sajti

Jó reggelt!

Ma semmi de semmi dolgom kész vagyok ettől,lehet nekiállok a pálinkának én is.
Úgy volt ma megyek vezetni erre reggel 7-kor hív az oktató,hogy ne menjünk ma :? Lehet elege van már belőlem :)

Kat

Nekem meg is mondta a védőnő,hogy nem fog jönni majd csak a babához vagy majd a vége felé 1x.Nekem sem hiányzik.
De ha meglesz Nektek Bálint akkor elvileg tényleg hetente megy ki,megszokták nézni,hogy szoptatsz ha nem megy segít,megnézi,hogy gyarapszik a baba.
Nekem azt is mondta valaki,hogy majd kérjem meg nyugodtan,hogy fejjen meg :D :) De azt én kihagynám :)
Pont vettem a Tescoba egy kis sapit asszem láttam is mellette de akkor valahogy nem jutott eszembe.

Hendyala

Ja én is úgy mentem a fodrászhoz,hogy a szokásost,aztán ez lett belőle.Csak szegény Pepit sajnálom,még mindig olyan furán néz és ez olyan rossz érzés.Mondtam,hogy vissza festetem,de apa meg mondta hogy ne már.Ő meg nem bírja a szőke nőket :)
Nekem egyik ismerősöm sem használt ilyen mosható pelus azt se tudom,hogy néz ki és hogy kell kimosni,a teli pelust be kell rakni a gépbe?
Le a kalappal aki ezzel is foglalkozni tud majd én maradok jó kis eldobható változatnál.

Sajti

Persze ha eddig egy baba volt akkor már valószínűleg az is marad .
Méhecske az nem is rossz,én egy dongónak érzem magam :)
Nekem sehol semmi előtej még,remélem ez nem jelent rosszat csak reggelenként az érzem,hogy jobban feszül.
Én is novemberben pakolok mindent,nálunk is akkor lesz festés addig én sem mosok meg semmi.
És múlnak a pöttyök?

Nekem azt mondta a védőnő,hogy nem lehet csak úgy cserélgetni őket,ha valami gondod van bejeletheted írnak jegyzőkönyvet hogy mi a problémád ,kivizsgálják és majd úgy kapsz egy másikat.Én azt hittem szabadon választható ez is,de nem.

Olvasgattam a Novemberi topikot már ott is született baba :D Már olyan közel vagyunk én már úgy izgulok :oops:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok lányok!

A dögrovásos osztag is bejelentkezik. Tegnap annyira szarul voltam hogy nem volt lelkierőm jönni írni a nagy fazék hagymaleves, meg méz meg citrom mellett se. Éjszaka persze úgy fájt a torkom, majd megnyuffantam és még levegőt se kaptam. Mára a helyzet csöppet se javult, sőt... Na igen, eljutottunk az orvoshoz és megint megállapítottam hogy mi a jó francnak csesztünk el egy órát a napunkból. Azt tudni kell hogy itt igen szépen keresnek az orvosok, de a tudásuk szerintem a töredéke se az otthoniaknak. Regi úgy köhög, majd kiköpi a tüdejét, azt hiszitek kapott bármit is rá? Én se kaptam lószart se, paracetamolon kívül mondta nem tud mást adni. Fáj a fülem, a szemem, az egész arcüregem K.O., nem kapok levegőt, a torkom totál bedurranva, de semmi gyógyi. Valamit látott a nyelvem végén valami fertőzést, ami állítólag akkor szokott lenni ha valaki, cukros, megszúrt, persze jó volt az érték. Arra írt fel gyógyszert, amit a patikában nem akartak kiadni, mert hogy nem szabad terhesnek... Fél órát vártunk, mert felhívták az orvost, egyezkedtek vele, aztán kiadták. Mire hazaértünk, telefonáltak a patikából hogy ne bontsam ki a gyógyszert, mert kicserélik mégis. Ez egy akkora kabaré. Most ezek után bízna bármelyikőtök egy ilyen sarlatánban aki még azzal sincs tisztában milyen gyógyszert írhat fel? Még abban se vagyok biztos hogy egyáltalán jól látta-e ezt a gyulladást. Mondta hogy nyissam ki a szám, én nyitottam, de nem látott a torkomig, mondta nyissam még jobban, szerintem maga a torkom van úgy bedurranva, hogy nehéz belátni, erre lehet hogy elkönyvelte ezt a hülyeséget? Nem tudom mit csináljak, de már három napja összevetve nem aludtam annyit mint amennyit egy éjszaka alatt szoktam, hurrrá....
Reggel még orvos előtt elintéztük a heti nagybevásárlást, azt hittem kihalok. Meg elmentünk a képért amit beadtam kereteztetni. Azon röhögtünk hogy 3,50 fontért (kb. 1200 forintért) túrtam charity shop-ban (az olyan mint otthon a túrkáló csak mégis teljesen más, az emberek beviszik a megunt mindenféle dolgaikat, nem csak ruha van, hanem rengeteg könyv, játék, csecsebecse, dísztárgy, bútor, amit el tudsz képzelni, ami van egy lakásban, ez szépen rendezve, a ruhák is fazon méret szerint szétszedve, szóval nagyon igényes, de fillérekért hozzájutsz bármihez, könyveket pl. olyan 300 ft körül szoktam venni, a mostani bestsellereket is akár), szóval ilyen helyen szereztem a képet és 62 fontért keretezték be (több mint 20 eft), végül is elég vicces :lol:

Snowball írtad hogy kiságy is kell, azért is küldtem a kiddicare oldalt, mert bútortól a hordozó, babakocsi, minden van. De később is érdemes nézni ha kell valami. Cumisüveg, ha sikerül szoptatni elég a kettő is szerintem, hisz ha valamiért nem tudsz szoptatni, max akkor kellhet, de ha nem, akkor viszont szerintem kettő marha kevés. A fene se akar állandóan sterilizálni. 3-4 óránként etetsz, így is az elején volt hogy 2x is sterilizáltunk egy nap. Ami nekem szempont hogy BPA free legyen. Mi az Anentot és a Tommee Tippee-t használtuk, apának az avent nekem a tommee tetszett jobban, de mindkettő jó különben.

Sajti ne bíztass ezzel a hónapos dologgal, meg is halok ha addig nem mászunk ebből ki. Méz+citrom megvan, meg teázok is de azt külön mert forrón esik jól. Most kaptam az a trükköt hogy mézet kicsit megmelegítesz (én egy pici meleg vizet rakok hozzá) hogy felolvadjon bele a citrom és azt elkortyolgatni. Kicsit mar is, érzem ahogy dolgozik a citrom is, elég jó. Írtad hogy meglepődött a doki is a hasadon, de tudott azért kezdeni vele valamit, kaptál valamit rá? Most olvasom hogy igen, használ? Vagy még korai kérdés?

Csicsi kedves az új avatar képed! Pepi édes lehetett, majd megszokja az új fazont, jó lehet. Párodnak hogy tetszik? Tudott a tervekről? Mi két éve használjuk a kakakukát, nagyon jó!!! A pisist kár belerakni, de a kakásat tényleg jól bentartja a szagokat.

Kat érdekes hogy ennyiszer jön a védőnő :roll: Én a többiektől úgy hallottam egyszer kijön szülés előtt, felmérni a terepet és kész. Fura a tied nagyon.

Hendyala nekem a méz sosem ért semmit, csak a fenekem nő, de szeretem, úgyhogy azért tolom lefele... :lol: A kórházi cuccot szerintem én is novemberben rakom össze.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: nincs kint Tamtuma Verde, azt lehet használni terhesen, és gyereknek. És van fújós lötty belőle, ami kicsit zsibbaszt, és szopogatósa (a citromos) nagyon finom, és van gargalizálója. Nekem ez vált be. Meg én állandóan párologtatok a fűtés szezonba.
Nagyon rossz, amikor az ember ilyen nyamvadt. Szerintem telefonálj haza az itteni dokidnak mielőtt ezt a kétes gyógyszert beveszed. Lehet, hogy a paracetamoltól, és az egyéb dologoktól is elmúlik lassan. azt hallottam a láz a gáz.

A védőnéni nagyon lelekes. Nem akarom őt bántani. egy vidéki faluból jött fel a II.kerületbe, és szerintem sokkal kevesebb dolga van, és ezt ő nem tudja elengedni. Nem akarnám lecserélni, de nekem sok egy kicsit.

KépKép
KépKép
kat78

Jo reggelt!

Ugy tunik ma en vagyok a legfrissebb. Apa elment dolgozni, es en edig mar nem tudok vissza aludni. Nem is baj, mert el kell mennem boltba szerezni egy kis daralt hust a husos palacsintahoz.

nyufo: tegnap megneztem youtube-on, hogy hogy kell horgolni. Lession 1-nal kiakadtam, meg a szemem is belegabalyodott, ahogy neztem hogy mit es hogyan kell csinalni.
Nem csodaltam egy percig sem, hogynem irt ki a hazirovos nektek semmit sem. Irtad, hogy faj az arcod, ebbol arra kovetkeztetek, hogy lappang valami arcureggyulladas. De ha meg van telve az arcod, akkor is faj (sajnos eleg jartas vagyok a temaban :? ). Szedtem erre Sudafed-et, elo is kerestem, hogy megnezzem neked hogy szedheted-e, mivel recept nelkul kaphato. Erdemes lenne elmenned a gyogyszertarba es megkerdezni, hogy szedhetsz e ilyet az utolso trimeszterben. Sudafed Decongestant a neve. Nekem szepen kihozta amit kell az arcombol par nap alatt... Paracetamollal ugyis csak a fajdalmat mulasztod el, az okat nem. Az pedig nevetseges volt, ahogy a gyogyszertarban hezitaltak a gyogyszereddel kapcsolatban, meg ilyet nem hallottam! :shock: De mindezek mellett remelem jobban vagytok.

csicsi: de aranyos vagy, a novemberi topikot is bujod? :) En biztos vagyok benne, hogy a babank 2011-es lesz, mert elegge a kozepe-vege fele vagyok kiirva. 23 volt a hivatalos, de a 4D ultrahang utan azt mondtak hogy januar 20. Na, majd meglatjuk. En mar alig varom, hogy kint legyen! :) Nem azert, mert bosszusagot okoz, hogy nem alszok, vagy hasonlo, hanem mar szeretnem latni, meg szeretgetni :) Viszont korhazi cuccot meg en se pakoltam ossze, jo lenne egy szexi haloinget beszerezni, mert igencsak nem allithatok oda pizsama nadragban :D Pelanka szemetest ugy dontottem, hogy meg fogom venni, mert a hamradikon lakunk, es nem hiszem, hogy barki is le fog szaladgalni a kakas pelenkaval a minuszos hidegbe, csak hogy ki legyen dobva. A pisis meg elfer az orrunk alatt egy ideig :) Csak nekem az nem vilagos, hogy egy ujratolto korongban hany zacso van? Vagy 100??? Kerestem a dobozon de ra se volt irva :?

Ki hogy all elotej ugyben? 2 napja esti furdesnel eszrevettem, hogy jott ki valami sargas, gondoltam ez az. Utana olvastam, es tenyleg :) Megiscsak latom a fenyt az alagut vegen, hogy lesz tejcsi bocieknal :D

Kép

Kép
snowball

nyufo: az lemaradt, hogy a gyogyszernek a dobozabol persze eltunt a betegtajekoztato, igy nem tudom, hogy kismamaknak lehet e szedni Sudafed-et, a hatuljara pedig csak annyi van irva hogy konzultalj az orvosoddal. Azert irtam, hogy kerdezd meg a gyogyszertarban!

Kép

Kép
snowball

nyufo: az lemaradt, hogy a gyogyszernek a dobozabol persze eltunt a betegtajekoztato, igy nem tudom, hogy kismamaknak lehet e szedni Sudafed-et, a hatuljara pedig csak annyi van irva hogy konzultalj az orvosoddal. Azert irtam, hogy kerdezd meg a gyogyszertarban!

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Nyufó

Sajnálom,hogy ilyen betegek vagytok,talán tényleg van olyan amit már utolsó harmadban lehet szedni.Remélem van aki segít most neked és tudsz pihenni.
Nálunk most apának sérült meg egy ideg a fogába és 3x1 szem antibiotikunot kapott rá szegény,hétfőn meg mehet vissza gyökér kezelésre. :?
Neki tetszik a hajam,mert alapből nem tetszik neki a szőke haj bár nem is értem ezt hisz úgyis ismert meg,lassan 10 éve szőke volt a hajam max barna csík vagy valami volt benne.Gondoltam megkérdezem a fodrászom,hogy szerinte hogy állna erre kikeverte és felkente :)

Snowball

Olvasom az októbert(bár azt már nem sokáig),novembert meg a decembert :D Olyan jó olvasni ahogy megszületnek a babók ilyenkor mindig közelebbnek érzem már a mi időnket :D már én is kiváncsi is vagyok meg már a kezembe tartanám,persze még ne jöjjön de azért jó,hogy telik az idő.
Ma én is sütök palit,de édeset mert a főétel ma csülkös bableves lesz.
Attól függ milyen pelenka szemetest veszel,nekünk angelcear van majd mingyárt kibontom és megnézem,mert a dobozára ennek sincs ráírva csak hogy van benne egy korong.
Most,hogy olvastalak előkaptam és elkezdtem nyomkorászni és jött belőle nekem is :wink:
Most tök boldog vagyok én is,feldobtad a napom :)
Én is ráállok a hálóing sztorira ha valaki tud jókat jó áron,írja meg.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: jaj de jo, orulok hogy orulsz!!! En is az elobb elokaptam a cickokat, es megnyomtam, es jott belole tej!!! En meg igy nem is lattam, csak mindig furdesnel lattam hogy sarga volt a cicim teteje... onnan gondoltam, hogy ez lehet az elotej, de most hogy megnyomtam, tenyleg ki is csordult belole, en pedig majdnem sirtam oromomben!!! Elso babankat varom, es nekem ez olyan nagy ujdonsag...es ha emlekszel, akkor en voltam az, aki aggodott a tejcsi miatt. Jaj ugy megnyugodtam... :) Fel is hivtam apat, o is orult neki :D
En orulok, hogy hajszint valtottal, jot tesz a valtozas, foleg ha a parodnak is tetszik. En legutobb mikor bevallaltam hogy a feketebol szoket csinaltatok, le egett a hajam :D Pedig mar jol alltam, mikor mar barna volt es meliros, de turelmetlen voltam, es azt kertem hogy szivja le a maradek barnat is, es hat igy egett le a hajam... Azota ismet fekete vagyok, ezzel legalabb sok baj nincs :D
A husos palik felig keszen vannak, csak varom hogy kihuljon a husi es toltom bele a palacsintaba... Muszaj volt leulnom picit, mert mar faj a hatam :S

Kép

Kép
snowball

Snowball

Emlékszem,hogy írtad,hogy aggódsz de látod a természet mindent megold.Petránál nem voltak sikerélményeim ezzel kapcsolatban de remélem most más lesz.Hm...még sose csináltam húsos palit ha lesz időd,dobd be a receptes topikba :)
Remélem azért azóta regenerálódott a hajad.Amúgy fodrász vagyok és pont ezért nem nagyon változtatok,mert tudom az milyen a hajamnak és amúgy sincs se sok,se nem jó minőségű.Nekem egy leszívás olyan lenne,hogy a Pepi szerintem nem a szintől ilyedne meg,hanem hogy anya hirtelen kopasz lett :)
Nekem is egyre jobban fáj mindenem,hiába ez már az utolsó harmad.
Ebéd után ledöltem és most ébredtem föl :? Nem tom milyen alvás lesz ebből éjszaka :shock:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Hát mára se lettünk jobban, szarul aludtunk, reggel 6-kor már felkeltünk, úgy fájt a torkunk. Úgy be van dugulva az orrom hogy már az inhalálás se tudta kidugítani, ma egész nap teljesen blokkon vagyok, remélem ez már csak jobb lesz. Regi talán jobban van egy kicsit, bár enni még mindig nem hajlandó, de a kedve meg jobb. A párom is szenved, taknyos, fáj a torka, szóval teljes családi lerobbanás.
Látszik hogy most nem vagyok 100-as különben. Kitámolyogtunk a parkba egy rövid sétára, gyereken a csodaszép új kabátja, a park bejáratánál belecsúsztam egy fém mélyedésbe ami tele volt fekete sárral, és úgy végig terítettem a gyereket, hogy a vállától a gatyája aljáig tiszta kosz lett. Hát én úgy röhögtem, majd bepisiltem, közben meg tökre fájt a torkomnak, de nem bírtam abbahagyni.
Aztán amikor hazaértünk, bevágtam a kabátot, gatyát egy rövid programra a mosógépbe... Jön apa, hogy mi zörög a mosógépben, mit raktam be. Mondom kabát, gyatya. Kabátnak esetleg csatja kérdezi apa. Nincs, mondom. Akkor jöttem rá hogy elfelejtettem megvizsgálni a dobot, ami fontos, mert a gyerek sokszor telepakolja ezzel- azzal. Hát hátom matchbox volt a ruhák mellett "csak"... :lol:

Kat ezt már ajánlották többen ezt a Vedet-t de nem találtam itt :cry: Párologtatunk mi is :roll: Szerencsére nincs láz, csak már napok óta nem alszok az a szar :cry: Meg gyanítom hogy most se fogok, mert még mindig marhára fáj a torkom, meg el vagyok dugulva.

Snowball mi reggel 6-kor keltünk, előtte én meg két óránként... Én a horgolást nem úgy csináltam, megnéztem az alapöltéseket, azokat gyakoroltam egy kicsit, hogy szokjam a fonalvezetést, az egyenletes horgolást, és utána már csináltam is a konkrét munkákat videó alapján, közben is sokat tanulsz! Szerintem úgy élvezetesebb. Van egy nő aki nagyon jól mutatja hogy mit kell csinálni, tőle horgoltam a virágot, macit, katicát, őt ajánlom neked:
http://www.youtube.com/results?search_q ... eresa&aq=0
Nekünk is fura volt hogy a gyógyszertárban akadékoskodtak, de látod a végén nekik lett igazuk, mert mégis csere lett belőle és kiderült az orvosról hogy ő volt a hülye... Hát tuti hogy elkerüljük ezt a dokit legközelebb. 4 doki van itt, már mindegyiket végigpróbáltuk de egyik se jobb az a gáz. Amikor épp kidugul az orrom (a séta alatt azért összejött), akkor egyből nem fájt a fülem meg semmim, úgyhogy bizakodom hogy nem arcüreg, de ha most már 1-2 nap alatt nem javulok, akkor megnézem azt amit te ajánlasz, köszi! A korongban nem különálló zacskók vannak, hanem képzelj el egy zacskóhengert ami folyamatos. Amikor belenyomod a kakás pelust, elforgatod párszor, akkor lesz egy pár tekerés a hengeren. Ilyen "gombócokból" áll az egész, amikor tele a kuka, van rajta egy vágó, amivel el tudod vágni, és kiszedni. Na hát lehet nem volt túl érthető.. Nehéz leírni. Úgy emlékszem talán hónapokig is elég volt egy henger az elején amíg kicsi volt a pelus, most meg talán egy hónap körül, de csak a kakásat rakjuk bele.Nekem nincs előtej, Regivel se volt. Arra vigyázz, én úgy tudom hogy az előtejnek és a valós tejmennyiségnek nincs köze egymáshoz.

Csicsi gyökérkezelés brrr., szegény, de legalább utána már nem fog fájni! Az jó ha tetszik a párodnak az új szín, gondolom jó a változatosság is, hogy most új nője van :lol: Neked se jött össze a szoptatás elsőre? Nekem se :roll: Na reméljük most sikeresebbek leszünk!

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Matol hivatalosan en is az utolso trimeszterbe leptem 8) Tegnap a nagy tejes felfedezes utan megneztem egy dvd-t a szuletesrol es a szopatatsrol, en majom meg itt sirtam egy magamban, hogy milyen csodalatos meg jaj hogy az en pici babam is uton van :) Tiszta orulet, mar a hormonok tulsagosan tombolnak bennem. Vegig se tudtam nezni a dvd-t, mert kozben hazajott a parom es nem hiszem hogy erdekelte volna kulonosebben egy szoptatasrol szolo kis film :D

csicsi: hat ebbol a hajas tortenetbol en is rajottem, hogy mi a hajamnak a hatara, mit kepes elviselni, es mit nem. Ugy voltam vele akkor,hogy mar minden fele szinu voltam, kiveve szoke. Voltam is, kb fel oraig, es az is sarga volt, es a hajam jo nagy resze a foldre hullott. Terhesseg ideje alatt eleve nem is nagyon lehetne festeni a hajat, de probalom ritkan festeni es akkor is szinezovel, ami meg raadasul ammonia tartalom nelkuli is. De borzasztoan nez ki, hogy ha no le a hajam, es a vilagosbarna ott uvolt a tovenel... A husos palacsinta receptet mindjart bedobom a topikba, megprobalom majd erthetoen fogalmazni, hogy megis hogy kell osszegongyolni :D Este meg sutottem egy ksi edes palacsintat is, megkivantam toletek :D

nyufo: szegeny gyereket beteritetted a fule hegyeig sarral es meg te kacagtal rajta :D Megneztelek volna titeket. Remelem nem lesz szukeseged arra a gyogyszerre, amit irtam, de biztonsag kedveert jo tudni, hogy mi a jo. Emlekszem, hogy mikor en szedtem, mar legalabb 2 honapja gyotort arcureggyulladas, vagyis nem tisztult ki az arcuregem, es mindig visszatert. A 12 bogyobol 5-ot vettem be, es lekopogom, szerencsere hatott es azota se jott vissza. Ez akkor volt, mikor probalkozni kezdtunk a babaval. Nem is csodalom, hogy nem jott ossze par honapig, allandoan csak beteg voltam. Akkor is, amikor mar terhes voltam, csak en nem tudtam rola. Eletemben nem voltam olyan beteg, mint akkor :shock: Na de ne is beszeljunk ilyenekrol, felesleges az ordogot a falra festeni.
A tejcsi mennyisege tudom, hogy majd a baban fog mulni, hogy o a kezdetek kezdeten hogy fogja szivni, mert majd attol fog megindulni. Tehat az elotej nem azert izgatott fel, hogy na majd lesz sok tejem, hanem mert hogy jol esett latni, hogy tenyleg anyuka leszek, es majd tudom etetni a babamat :) Ha lesz oly kedves es szopcsizik... :)

Noverem se tudott szoptatni az elso babajaval, az ra sem fanyarodott a cicire, de a masodik fiu mar husegesen szopizott eleg sokaig. Meg is latszik rajta, mai napig az anyjaba van ragadva, nagyon anyas, de mostmar szegyenlos kicsit, mert megis csak fiu es mar lassan 5 eves :D

Kaptam egy emailt a skot kozigazgatasrol (hoppa :D ), es ajanlottak, hogy oltassam be magam az idei infulenza jarvany ellen. Sosem oltattam be meg magam ez ellen, nem tudom, hogy most lenne-e ra az ido... Ti hogy latjatok?

Kép

Kép
snowball

Nyufó: nem irigyellek. Úgy utálom ezt az őszi takony időszakot. Óvónőként a apályám elején mindent elkaptam, és utáltam. Mostmár kicsit megedződött a szervezetem, de azért egyszer a tél alatt levesz valami a lábamról. Általában tüsszöd mandulagyulladás Magas lázzal és ütős antibiotikummal. Tavaly 3 és fél hétig szedtem az augumentin duot, mert elmúlt a dolog, és újra visszatért, így én is igyekszem már az elején megfogni, ha érzem, hogy van valami. Sajnálom, hogy nincs ott Tantuma Verde, mert nagyon jó. Kicsiként sokszor voltam füles, és akkor anyu sót melegített és egy zsákba töltötte, ha nincs zsák zokni is jó, és belebugyolálta egy törölközőbe, és arra fektettem a fülemet. ez oldja a trutyit a hallójáratokba, és jól is esett. Most a DM ben lehet kapni cseresznyemag párnát, az is ezt tudja.

Előtejem nekem nincs, de nagyon nem bánom még, de a mellem háromszororsa, most vesze a műsodik új garnitúra melltartót, és még mondták, hogy nem ez lesz az utolsó.

elég fura a mérete, mert sose volt ekkora:)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Nyufó

Igen,sajnos nem volt nagy sikerélmény a szoptatás.Azt hittem minden rendben a legnagyobb rendben,aztán mikor vittük a dokinkhoz,kiderült hogy nem gyarapszik semmit úgyhogy szinte az elejétől pótolnom kellett tápszerrel.Vagy nem volt elég tejem vagy nem volt benne elég tápanyag de inkább az utobbi mert amúgy nem volt sírós aludt is rendesen én úgy láttam rajta eleget cicizett.
Ne de majd most,vettem a hipp naturalt,majd azt fogom iszogatni az tele van mindenféle tápanyaggal+vitaminnal.
Nem semmi a sétálós mosógépes sztorid :D Jó,hogy tudsz nevetni az ilyeneken,én állandóan kiröhögöm magam.
Remélem már jöttök kifelé a bacikból :? Most nézem,hogy már a 30.hétben vagy :) Mikorra vagy kiírva?Tényleg,homeos bogyókat nem lehet nálatok kapni?

Snowball

Gratula az utolsó harmadhoz :D
Hát ez az oltásos dolog nehéz.Én egyenlőre úgy vagyok vele,hogy megpróbálok vigyázni magamra,remélem idén nem lesz annyi vírus+beteg.Én félek minden ilyesmitől,gyógyszert is utálok szedni.
Nem tom ott kint mennyire komoly vírusos betegségek vannak télen.Én a Petrától tartok miket hoz majd haza :?

Kat

Én pont annak örültem (annak is) mikor terhes lettem,hogy majd most lesznek szép nagy cicik.Erre egy centit nem sok annyit se nőtt pedíg híztam azért egy pár kilót.Sajnos nekem jók a régi meltarók :) Hogy csináltad? :)

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi84: "mellügyben " sok segítségem nincs, de ma vettem a Tezenisben 4-es méretű melltartókat, mely remélem jó lesz szotatáskor is. És sosem gondoltam, hogy ezt a méretet én valaha hordani fogom.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Na ma éjszaka már aludtam valamennyit, viszont a dugulás, torkfájás maradt mára is, Reginek meg megy a hasa, szóval még mindig nem akar alakulni a dolog.

Snowball a h1n1 oltás? Mert abba be vannak vonva a kismamák is itt. Gratulálok a 3. trimeszterhez. Én úgy tudom lehet hajat festeni, nem a festés káros a babára, hanem ha beszívod a szagot, ezért jó szellőztetés mellett vagy nyílt helyen lehet festeni nyugoddtan. Hosszú volt a hajad amikor leégetted a feséssel? Én nagyon tudok röhögni vicces szitukon, amíg nem fáj senkinek, magamat is ugyanígy kiröhögöm. Ma is elmentünk a parkba, persze ahogy közelítettünk az ominózus helyhez, már rajtam volt a röhögés ahogy eszembe jutott a történet...

Kat annyian dícséritek ezt a Tantum Verde-t most már be fogok spajzolni ha otthon járok. A mandulagyulladás elég kemény lehet. Nekem nincs, de cserébe meg azért van ez az erős torokgyíkom mert nem fogja fel a bacikat a mandula. A mellméretem nekem is jó pár számot nőtt terthesség alatt Regivel is és most is, szerintem fejenként másfél kilósak, terhes az biztos.

Csicsi január 1-re, ha csaszi lesz, akkor meg kb. 10 nappal korábban, de ez majd nov. 18-án derül ki. A hipp natural az mi? Én is gondoltam már rá, hogy ha most összejön a szoptatás, akkor csak kéne szedni valami vitamint, de tanácstalan vagyok mit szoktak. Nem tudom milyen homeós dolgokat lehet kapni, mert sose szedtem otthon se, szóval nem vagyok jártas a témában. Lehet hogy te akkor abba a típusba tartozol, akinek szülés után amikor beindul a tejcsi nő meg a cici.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt

Nyufó

Örülök,hogy jobban vagytok mostmár biztos egyre jobb lesz.
De jó akkor már te is babázhatsz karácsonykor :)
Nem biztos hogy jól írtam,lehet,hogy hipp natal a neve,igazából olyan mint az elevit vagy más terhes vitamin csak inni kell naponta asszem 20ml.-t.Barátnőm ezt issza és nagyon szépen fejlődik a kislánya jó tejcsije van.A Brendonba meg a drogériákba is lehet kapni meg gondolom gyógyszertárban.

Kat

Én azt sem tudom,milyen az a 4-es méret :) Sima 80b-s a kényelmes most.Kimondottan szoptatós melltartókat vettél?Mennyi be került ha megkérdezhetem?

Ma megyek dokihoz,remélem minden rendben,éjszaka megint úgy éreztem mikor megfordultam hogy begörcsölt a jobboldalamnál alul,csak azt nem értem ha nyúlnak a szallagok akkor a bal oldalamon nincsenek? :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Jaj lányok,tegnap beleszerettem ebbe a pihenő székbe.Nem tom mit tegyek...Nálatok lesz?

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84

Jo reggelt!!!

csicsi: nekunk lesz pihenteto szek. Noverem hasznalta, (minden tudasom tole ered :D ), es o nagyon szerette, mert ha fozott, tett-vett, ott volt a pici mindig keznel, es akarhova pakolhatod magaddal. Elvan a picur benne, es kenyelmes is nekik.
Nem ertem, hogy a bal oldalad miert nem nyulik :D De megsugom, altalaban nekem is a jobb oldalon szurodott egy idoben. Ki tudja mi lehet ott bent. Mar ilyet meg se merek kerdezni a vedonotol, vagy a haziorvostol, mert kiakadnak, ez valoszinu kimeritene a tudasukat :D De te azert kerdezz ra ma, kivancsi vagyok, mit mond.
Hipp natal utan majd en is keresek, egyelore csak Laktoherb teat vettem, de azt meg otthon.

nyufo: szegenykeim, nagyon nehezen labadoztok ki ebbol a nyavalyabol. Az emailben nem volt neven nevezve az influenza virus, szerintem csak az idei taknyos idoszakra vonatkozo virus. Aminek nem tudom mi a neve. De szerintem nem fogommagam beoltatni, eddig azt hallottam, meg gyerek fejjel is, hogy sokszor tobb kart okoz a szuri, mint ha nem is oltatnam be magam. Eddig sohasem kaptam, nem erzem ugy hogy most jott el volna az ideje. Szerencsere ritkan talal meg ez a csunya influenza, de akkor ledont a labamrol. Ez tortent, mikor par hetes kismama voltam, biztos, hogy nem fogom megint elkapni ugyanazt. Legalabbis remeljuk. Inkabb maradok a vitamin bombaknal :) Amikor a hajam leegett, akkor nem volt hosszu hajam, legalabbis kb vallig ero, es meg ebbol is le kellett vagni. En is olyan vagyok, hogy ha elszabadul a pokol, az isten se tudja abbahagyatni velem a nevetest, de ez a hajeges nem volt egy kikopott olyan szituacio :D Mostmar lekopogom novoget a hajam szepen :) Pedig azota pothajjal is kinoztam kicsit, de azt jol turte.

Mikor mondtam anyunak anno, hogy kismama vagyok, mondta hogy na vegre akkor majd nonek a cickoim, ahogy mindig is szerettem volna. Persze... azota max egy szammal nott, de akkor sem sokszorosa :D Fajni pedig faj...megis csak dolgozik belul... Mostmar buszken 75os melltartokat hordok, es mar egy nyolcvanas is be lett szerezve, ha netalantan megtortenne a csoda

Kép

Kép
snowball

Hú de nagy a csend itt mostanában,azért remélem mindenki jól van.

Voltam dokinál,teljesen zárt a méhszáj megkérdeztem a kúpokat milyet lehet,mondta hogy gond nélkül használhatok nem árt.Persze a szalagokat elfelejtettem :)
Nov.15.-én megyek ultrahangra hozzá,meg beszéltem telefonon a szülésznővel,nagyon szimpi volt jókat nevettünk,elég lazának tűnik,15.-én megyünk hozzá is a korházba beszélgetni,meg megmutat mindent.Azt mondta egy nap van amire nem vállal az a szilveszter mert valami óriási szülinapi,szilveszteri buliba megy :D Mondtam neki,hogy aznap akkor meg se moccanok... :wink:

Snowball

Döntöttem,kell nekem ez a pihenő szék :) Hintázik meg zenél is úgyhogy bizti segít majd,ráadásul valahova le kell tennem ha lent vagyok főzök,stb...
Szerintem drogériába ott is lehet kapni hippes dolgokat.
Te sem jössz már haza szülésig?
Megint rámjött ez az állandó álmosság mint az elején,ásítozok egész nap :?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Bocs, hogy eddig nem jöttem, de az utolsó heteimet, most már az utolsó napjaimat töltöm a munkahelyemen, s van hajrá rendesen- Át kell adni az ügyeimet, stb... Még a múlt héten előadást is tartottam. Jövő héttől már itthon leszek, s akkor fogok tudni rendszeresen jönni.
Most sem leszek hosszú, reagálni sem fogok tudni, de vmikor ma még megpróbálok jelentkezni.

Mi jól vagyunk, Csanád nagyon élénk, néha azt hiszem, hogy kirúgja az oldalam. Csütörtökön megyünk dokihoz, remélem mindent rendben talál. A hasam nő, a hátam időnként fáj, de hála Istennek más bajom nincs.
A munkahelyemen elbúcsúztattak tegnap, s kaptam tőlük egy aranyos micimackós kifogót, gyerekjátékokat, s egy pihenőszéket. Így Csicsi, neked üzenem, hogy nekünk lesz! :lol:
Kaptunk volna kölcsön, de így nem kell.

Most tényleg mennem kell, még megyek melózni. A betegeknek jobbulást, remélem mihamarabb meggyógyul mindenki.

Ma vagy holnap jövök, s reagálok mindenkire.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Ismét gépközelben vagyok! :) Hétvégén anyósoméknál voltunk, nagyon jó volt, nem kellett csinálnom semmit.. Kicsit furcsa is volt, hogy mindenki kiszolgált.. Elmentünk 1-2 helyre vásárolni is, de rájöttem, hogy most már tényleg marad az internet, ugyanis nem bírom már ezt a tempót. szinte mindenhol le kellett ülnöm pár percre, főleg délután..

Nyufó: hát, Ti jól belenyúltatok ebbe a vacak kórságba! Remélem, most már gyógyulgattok. Az pedig egyenesen felháborító, hogy nem tudnak mit kezdeni egy beteg kismamával... Amikor nekem volt hasonló problémám, bementem a gyógyszertárba, elővették a nagy régi könyvüket, és kevergettek mindenféle gyógyhatású dolgot, ami lényegesen megkönnyítette a betegség átvészelését! Jó lenne, ha a "finisben" már mindenki egészséges lenne...
A hasam méretén lepődött meg a doki, a pöttyökön nem... Kaptam rá rázókeveréket, azzal kenegetem, de észrevettem, hogy a sima babahintőpor használ. A pöttyök eltüntetéséhez a por és a keverék jó lenne, mert mindkettő szárít, viszont a bőröm vízhiányos, tehát most felváltva porozom és hidratálom. Most már vége lehetne ennek a dolognak, ui. már kb. 14 hete küzdök valamilyen bőrös dologgal, holott korábban semmi problémám nem volt.... :cry:

Snowball: én nem fogom beoltatni magam, az előző nőgyógyászomat is azért hagytam ott, mert erőszakoskodott, hogy oltassak... Itt amúgy is most a tavalyi, már augusztusban lejárt szavatosságú, átcímkézett oltóanyagot adják ingyen a "rászorulóknak", tehát a nyugdíjasoknak, eü. dolgozóknak, kismamáknak... Viszont igyekszem elkerülni a plázákat, nagyobb közösségeket, és inkább kis boltokba járok, és sokat pihenek + immunerősítés.

Csicsi: Szalagok: ha csak a jobb oldalon érzed, tüsszents egy nagyot, tutira fogod a bal oldalon is! :lol: Na jó, nem akarok szemétkedni, de nekem is csak az egyik oldalam húzódott, és aztán egyszer csak tüsszentettem...utána pedig majdhogynem fekve ordítottam 5 percig.... :D Azóta minden tüsszentés előtt elhelyezkedem ülve, lábak behajlítva, csak hogy ne feszüljön semmi..
Pihenőszék: már múlt hónapban vettem, ui. én is beleszerettem, csak a Concord Rioba, és pont volt múlt hónapban egy kupon a Baba magazinban, amivel 10 ezer forinttal olcsóbban tudtam megvenni... :) Utána mondta Tesóm is (2 gyereke van), hogy ennyi tapasztalattal a háta mögött ő venne egy pihenőszéket... Tehát szerintem jól döntöttem!

Snowball: Tesóm is laktoherbet ivott, nem voltak giga-mega cicijei, mégis elég sokáig tudott szoptatni!

Tyuntyi: jó munkát kívánok, ne hajtsd túl magad! :)
Most már én is itthon leszek, nem szándékozom szülés előtt már semmilyen hosszabb utat bevállalni, max. a megye határáig!

Ma este megyünk ultrahangra! :D

KépKép
sajti

Sziasztok

Tyuntyi

Jó,hogy még így birod a munkát,azért vigyázz magatokra.
Mi az a micimackós kifogó? :) Mit fogsz majd ki vele? :) Bocsi ha hülyeséget kérdezek :? Látom Te is betöltöd a 30.hetet a héten,nagyon megy az idő.
Jó,hogy kaptál pihenő széket,szerintem is segítség lehet.Ma meg is veszem,mert 3 napja ezeket bújom és már egyre drágábbat akarok 8)

Sajti

Én is egyre nehezebben veszem rá magam mindenre néha egy pórszívózás és felmosás után is úgy érzem magam mint valami rokkant.
Tüsszenteni alapból csak úgy merek,hogy elötte keresek valami pozíciót amibe tuti nem görcsöl be semmim :) Bőven elég a jobboldali görcs,nem azért panaszkodtam mert hiányolom a baloldalit :D
Azon csodálkozok,hogy vádli görcseim még nem voltak éjszakánként.
Írj mindenképp Uh.után,légyszi :)

Most hívott tesóm,hogy beteg lett a kutyám :(
2 éve otthagytam nálunk Pesten tesómmal mert ide nem hozhattam le és tesóm beleszerett mondta ő bevállalja úgyhogy tesómnak adtam.Amúgy egy írtó cuki bishon havanesse.Én oltatom,nyiratom van amikor felhív,hogy vegyem meg a kajáját is és persze fizetem az állatorvost.
Erre felhív,hogy tök beteg a kutya de csak csütörtökön viszi el állatorvoshoz mert addig más dolga van.Amúgy nem dolgozik,úgyhogy nem a munka miatt.Fú most olyan ideges lettem feltudnék robbani.Közbe meg tök nagy lelkiismeret furdalásom van.
Lehet elkénen ajándékoznom valakinek aki normálisan foglalkozik vele de most hogy vegyem el tesómtol?

KépKép

KépKép
csicsi84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?