A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Melisch
9-kor evett utoljára????
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi tudom engedem is de furcsa, hogy szopik és máris az ujját keresi :lol: férjem le is fényképezte, meg felvette olyan aranyos tud lenni ahogy próbálja mindkét markát bekapni :lol: :lol:

ha már itt vagy nem tudod szoptatott babának hány napig jó ha nincs széklete? Petra 3 napig nem kakált és sokszor fájt a hasa, puppolt is nagyokat de kaka nem volt. Sajnáltam így lázmérővel második nekifutással sikerült 2 adagot kinyomni ami kemény volt ahhoz képes amit kakálni szokott és zöldes, aztán reggelre volt a pelusba magától is egy kicsi normális adag a tegnap reggel de azóta megint semmi a pocija meg fáj, csikorog neki. Már gondoltam felhívom a doktornőt. Közérzete normális, az oltás után sem lett láza, más a hangulat tehát gondolom nem beteg csak jó lenn tudni ha ennyi napig nem kakál nem nagyon fájdalmas neki??

Kép
Kép
melisch

ja na megébredt, szokása annyit aludni

Kép
Kép
melisch

Katusnál eddig 5 nap volt a leghosszabb kakimentesség.
Ha csak anyatejet kap, akkor akár 1 hét is lehet...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én napközben nem hagyom ennyit evés nélkül Katust... és aludni se alszik ennyit...
Nappal kimarad az evés, akkor valamikor (éjszaka) fogja bepótolni a kajamennyiséget... és éjszaka nem fog majd aludni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

aha köszi akkor nem aggódom, csak úgy sajnáltam szegényt

kaját meg majd bepótolja, mert most majd 5-6 között eszik, majd 2 óránként míg lefekszik és alszik reggelig már sokszor csinálta

Kép
Kép
melisch

Én jobban örülök, hogy nappal eszik inkább Katus, és este alszik olyan 7-8-tól reggelig. (eszik még este 10-11 körül, mielőtt én is lefekszem és hajnali 1-2 körül)
Reggel 6 és este 6 között meg max. 3-3,5 óránként... ebben az időszakban olyan 4 órát alszik... 3-szorra... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Klári,anyósodnak jobbulást!!

Ircsi,grafikon-köszi :wink:

Tomi 2 napja angyalgyermek :) most kicsit nyűgi de már álmosan, azért,egyébként édesen nézeget,vigyorog,elvan nyugiban,teázgat,jól eszik,2 nap alatt 110-et hízott,stb....Ma anyósnál voltunk,most már fürdésen túl,várunk az evés időre,meg az X faktorra.

Brik,boldog születésnapot!

Dia vendégek megvoltak?

Melisch nekem azt mondta a gyerekorvos,anyatejes babánál normális ha minden pelusban van kaki de heti 1 is normális...

Na a gyerek elaludt az apja kezében :shock: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.10.23 20:41-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Kép

Kép[/img]

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Évi, Tomika nagyon menő ruciban van, az a kis farmer mellény imádnivaló. :lol:

Melisch, Petra most fedezi fel a kezét. Lili is ezt csinálja, van hogy mind a két kezét be szeretné tömni a szájába és persze van, hogy kaja után. Ez is egy fejlődési szakasz hagyni kell őket felfedezni. :D

Bocsi, hogy nem írók külön mindenkinek, de olvastalak ám titeket, de mivel a férjem szabin volt a héten ide-oda mentünk.
Voltunk 2x is egy rövidet kirándulni erdőben. Persze Lili nagyokat aludt, de a kutyánk nagyon élvezte.
Tegnap meg voltunk szüleimnél, már be vannak csomagolva a költözéshez és ha minden igaz nov. végén végre elköltöznek a házba. :D Azért csak akkor, mert ma távoztak a nővéremhez Amerikába 1 hónapra. Én is úgy mentem volna, mivel már nagyon hiányzik a tesóm, de hamar eljön a december és találkozhatunk, na meg a gyerekek is egymással! Szüleimnek adtam egy plusz bőröndőt és így tesóm majd küldi a ruhákat, játékokat. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Évi gyönyörű családod van:-)Imádom a képeket amiket felteszel:-)) Tomika annyira szép:-)

Köszönöm a jókívánságokat! Kivételesen most nem nagyon ünnepeltem:-)) Fogyókúrát tartok, szülés óta 17,5kg lement, de még sok van hátra, így most édesség ki volt lőve, helyette szőlőztem:-)

Kérlek, ha tudtok jövő héten gondoljatok ránk, megyünk a házunkat megmenteni. Kemény, lelkileg meggyötrő időszak ez:-(( Remélem minden rendben lesz.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

[quote="brikancs"]K írta:brikancsérlek, ha tudtok jövő héten gondoljatok ránk, megyünk a házunkat megmenteni. Kemény, lelkileg meggyötrő időszak ez:-(( Remélem minden rendben lesz. Brik

Mi történt?
Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clárika köszi, ez már több éve folyó ügy a bank és köztünk, a tragédia és a párom kétszer kilyukadt tüdeje akadályozott minket hogy kifizessünk két törlesztőt a bank így felmondta a hitelt, próbáltam megmenteni kiváltani a hitelt másikkal, próbáltam egyezkedni, de sajnos nem ment így végrehajtóhoz került a házunk idén, 1,5 hete találtak két megoldást, talán még maradt egy kis esély és sikerül megmentenünk a házunkat, ha nem akkor nem tudom mi lesz tovább. Hát ezért nem jöttem, lelkileg újra kivagyok, de pozitív leszek és reménykedem. :-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Hello!

Évi igen megvolt a vendégség. Olyannyira jól sikerült, hogy éjjel 1 után mentek el. Jól megdajkálták Áront, utána meg társasoztunk. Nagyon jól sikerült. Gyerekek meg úgy aludtak, mint a bunda. :lol:

Tomi nagyon vagányan feszít abban a szerkóban. Édes nagyon :D

Brik utólagosan bár, de nagyon boldog szülinapot!
Szorítok, hogy megoldódjon ez a ház-ügy.

Melisch enyém gyerek is szájába veszi a kezét, de így ismerkedik. Majd szépen sorban mindent beszed, megnyalogat....
Ugyan cumis, de az ujját is szopogatj a ám. Hallod Barbcsi? :lol: :lol: :lol:

Woody kirándulás: :D

Most én is elküldtem apát a 2 gyerekkel a levegőre amíg összedobom az ebédet...

királylány

Brik
Boldog szülinapot!
Drukkolok, hogy skerüljön rendezni a dolgaitokat!

Évi
Nagyon vagány szerelése van Tominak! És ezeken a képeken látszik, hogy milyen hosszú :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönöm a jókívánságokat és hogy drukkoltok nekünk:-) Csütörtökön már talán többet tudok:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Lánykámnak ma nagyon jó alvókája volt.
Fél 11-től aludt fél 8-ig, rövid szopi és persze közbent elaludt majd 11:23-kor ébredt fel. :D
Tegnap jól elfáradt, voltunk úgye anyuáknál utána meg BMC-s fórumtalin.
És egy kipihent Lili. :lol: Kép

woody

Brik, szegénykém. :(
Nagyon-nagyon drukkolok!!!

woody

Woody köszi! Gyönyörű kislányod van!:-) Az jó ha ilyen sokat aludt.

Nekem Bence alig alszik napközben, de szerencsére este olyan jókat alszik:.)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik
Gyönyörűségeidnek nagy puszi! :wink:

Woody
Macilány :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi én meg Katust puszilom!! Imádom nézegetni a képeket amiket felteszel, olyan gyönyörű!!!:-)
Vattacuki után kapott még valami finit?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Persze... finom tejecskét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Az jó:-) Az fincsi:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok
Köszönjük a dicséreteket :)

Brik,fogyókúra,az nekem se ártana...nem is szoptatsz már?
Házhoz drukkolok!!!

Ircsi az etetéssel én is így vagyok,Tomi nappal 5x eszik éjjel 2x.

Dia,örülök h.kikapcsolódtatok!

Woody,Lili nagyon édes.
A te tesód is Amerikában él,nem is tudtuk,elhiszem h.hiányoznak...
BMC fórum? :shock:

Én ma jól megcsúsztam,azaz nem ma hanem a napokban..ugye Tomi 3-4 napig nagyon gázul nyűgös volt...nem jutottam sehova az alap házimunkán kivül,de azt is este,fáradtan.Kb 3 adagnyi ruha vár vasalásra...halogattam napról napra.Ma már nincs menekvés.Ezen kívül nem tudom hogyan de 5 adagnyi mosás jött mára össze...pedig folyton mosok...de ma ágyat húztam,szőnyeget szedtem fel(ez utóbbit kis baleset miatt...)összejött egy adag fehérnemű,egy adag fehér mosás,és egy adag mi ruhánk,babaruhás szennyes szintén tömve...3 adagot tudtam kimosni,nem tudok hova teregetni..és persze akkor it a köv.adag vasalnivaló...főzni akartam,rántott husit HB-val,salival,na ebből sült hús lesz zacskóban,saláta,kenyér,mert Miki elment az autószerelőhöz,így a baba rám maradt és persze jó sokat sírt,nem volt esélyem panírozni,sütögetni...mosogattam,pakoltam,törölgettem,még ott a porszívózás(Miki) és a felmosás,ill.a vasalás..el is kenődtem délelőtt,szerintem valamit rosszul csinálok amiért sose jutok a dolgaim végére és így felhalmozódik...na hát ez van a mai nap erre elmegy...de olyan jól esett tegnap anyósoméknál lenni,csak lazítani,bezsebelni a menő manó dicséreteket..holnap pedig anyukámnál töltjük a napot.

Ja tegnap jöttek babanézőbe barátaink is,erről részletesebben a blogban majd,nagyon csalódtam bennük.

evilany

Jelentkezem, tiszta zizi csajom van ma :cry: 9 óra óta nem alszik :evil: :evil: Ircsi elkiabáltam magam 4 hete átalussza az éjszakát ma meg éjjel 3-kor felkelt, megetettem és másfél órát vont fenn fájt a hasa egy idő után :arrow: csepp :arrow: kis ringatás és végre elaludt 9-ig. Most tata sétál vele, addig fog max aludni míg tolja a kiskocsit. El el van egy darabig aztán fáj a hasa és sír.

Én nem tudom ha normális nála ez a kaka nélküli napok, mert jobban fáj a hasa és a tegnap egy akkorát kakált, hogy a pelus dugig volt tele, az alsó kisnadrágja (nem találtam harisnyát még), a felső nadrág és a szopipárna is tele lett. De olyan büdi volt, hogy majdnem összehánytam magam míg megmostam ő meg elvolt magával tuti megkönnyebbült. Ez normális?

Dia de jó volt én is kikapcsolódnék de mivel messze lakunk a várostól nem jön senki hozzánk. Az itteni barátnőim csak telefonon hívtak de nem jöttek ki.

Évi valóban nagyon jó ez a macsós szerkó :wink:

Brikancs tőlem is megy a drukk, hogy számotokra a legjobban oldódjon meg ez a gondotok. Kitartást!!!! Mi szorítunk neked és meglásd nem lesz gond!

Bocsi most csak ennyi kicsit fáradt vagyok nem aludtam ki magam. Én imádok aludni és nem szeretek korán kelni. Persze este éjfélig kukorékolok :oops:

Kép
Kép
melisch

Évi én is így vagyok a házimunkával, bár most anyával megcsináltuk a nagyját de Petra mellett keveset lehet dolgozni, ezért örülök ha sokat alszik legalább egyszer naponta, mert akkor tudok főzni, aztán még enni is nehezen tudok tőle ha nyűgös :cry: De szerintem csak bele kell jöjjünk. Most olyan jó, hogy apa kivitte, férjem is alig várta adja át Petrát és aludjon egy kicsit, pedig imádja a lányát de ő is kimerült.

Kép
Kép
melisch

Évi
Én a vasaláson sok időt megtakarítok. Csak azt vasalom, amit nagyon muszáj :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én kialszom magam :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha ágyba kerülök, akkor két pillanat alatt elalszom... délután is, ha úgy van, lefekszem, mikor Katus alszik... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

én nappal nem tudok aludni :cry:

mondtam is anyának visszakapom a sorstól amit rázúdítottam kicsiként :lol: én sem aludtam délután, napközibe jártunk és anya kellett beszéljen mindig az óvónénivel, hogy ne büntessen meg, meg ne erőltesse a délutáni alvást, mert én nem tudok aludni. Látom Petra is ilyen nappal :shock:

Kép
Kép
melisch

Ircsi,én is csak azt vasalom úgy értem nem vasalok ágyneműt,törülközőt,stb. magamnak is már olyan ruhákat veszek inkább ami nem gyűrődős,de a Miki pólóit muszáj mert nem járhat gyűröttben és összeteszem a kezem amiért nem kell ingben járnia.És hát a babaruhát,szerintem azt muszáj. :?

evilany

sziasztok!

köszönjük mindenkinek a babanapló dicsit! még mindig nincs meg a végleges formája, de most már sokkal csajosabb... de ahogy apát ismerem :arrow: lesz ez még szebb is!

melisch én is azt hittem, hogy Zoé rossz alvó (én se aludtam sose oviban), de látod csak az ágy volt a gond... lehet egy kis szobaátrendezéssel Nálatok is megoldódna az ügy...

Brik nagyon sajnálom a helyzetet! ez szörnyű! remélem megoldódik! (mitől lyukad ki egy ember tüdeje???) :shock: :shock:

Évi házimunka :arrow: :evil: vedd be az Ircsi féle lesz*rom tablettát!!! nem kell mindig mindennek tökéletesnek lennie!!!

woody aztaaaa! jó kis alvókája van a lányodnak!

Ircsi az "átalussza az éjszakát" Nálad mit jelent? mert ha felkel közben enni, akkor nem alussza át... vagy csak az a baba nem alussza át, aki éjjel sír???
Zoé most így evett: 19.30 - 2.00 - 5.00 - 8.00 (9 körül aludt el, gondoltam, hogy 10 után még felébresztem enni, de valahogy nincs szívem...)

Kép
gtunde75

Évi én nem vasalom a babaruhákat, igyekszem úgy teregetni, hogy ne legyen gyűrött... igazából az összes pamut, szóval ha ügyesen teregetek nem igényel vasalást... (lehet, hogy most megköveztek, de én nem mosom külön a babaruhákat... semmi baja a kis bőrének...) :oops:

Kép
gtunde75

Namármost. Immár 3 kruppos gyerekem van, csak a lányok bírják még magukat. Regönek éjszaka rohama volt, a párom semmit nem vett az adásból. Döncit is próbáltam Edötöl távol tartani, ahogy Regöt is, de csoda lett volna, ha neki nem jut az áldásból. Kivagyok, mert már megint magamra vagyok hagyva, szakad az esö napok óta, a gyerekdoki a héten szünetelt és minden gyógyszerünk fogyóban... Fitt vagyok, mint a mosostt kaki...

Ircsi mit adhatok a legkisebb törpének? Rectodelt van itthon 30 mg, salbutamollal inhalálunk egy csepp 2,5 ml NaCl-be.

Ennek ellenére volt meleg ebéd. Vasalnivaló rám is vár. Kiszedtem már a téli ruhákat, de a nyáriakat még nem tudtam elrakni, fel kel még mosnom, és akkor akár pihenhetnék is, de addigra már öreg este lesz és kezdödnek a rohamok... Páromnak órák óta könyörgök, hogy menjen ki a lányokkal legalább, de mindig halogatja. Lassan már meg is úszta, mert megy le a nap. :( Ennyit a segítségéröl. Ja tudom, könyvelést csinálja és hagyjuk békén, de én nem bírok 3 felé szakadni és 3 fertözö és beteg gyereket egyszerre egyedül ellátni úgy, hogy belölem is döl a már bocsánat a szóért, a takony.

Megyek is, sír a bedem. A másikkal végeztem, orr kitakarítva, megetetve, még inhalálni kell, a törppel már inhaláltam és a 3. páciensem még sehol sincs.

Puszi: én
Vendég

Tündi én se sokáig fogom külön mosni a ruháit,lassan eljön az idő hogy mehet egybe.(szerintem) De a vasalás a mániám :oops: -volt,míg bírtam...

evilany

Tünde
Nálunk az esti fekvés utáni evések szinte "álometetések" (by Suttogó). Katus nincs teljesen ébren, olyan félálomban van... Lehet, hogy ha hagynám, nem is kelne fel, csak nekem így jobb... Nem marad ki hosszú idő evés között, van a cicinek inger, hogy tejet kell termelnie. Félek, hogy ha kimarad az este 10-es és a hajnali evés, nem lesz elég tejem... :oops:

Babaruhákat én is egyben mosom a mieinkkel. Sokszor úgyis összeér a bőrünk :wink:

Barbi
Nem szeretek távgyógyítani :?
Gyerekek croupjának kezelése egyébként sem a szakterületem. :oops:
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/V/5/324main.htm
(Én azért elvinném ehhez értő orvoshoz)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen nálunk is álometetés már az esti,éjszakai,ha úgy vesszük...estinél csukódik le a szeme igen hamar,éjjel ki se nyitja sokszor :)

evilany

[quote="evilany"]I írta:evilanygen nálunk is álometetés már az esti,éjszakai,ha úgy vesszük...:)

dettó!

Kép
gtunde75

Én sem mosom külön Áron ruháit. Vasalni vasalom, de az ágyneműhuzatot, törülközőt már nem (most szoktam le róla).
Ja! És színfogókendőt használok, így van, hogy a színesek a sötétekkel együtt pörögnek a gépben. A fehéreket azt mindig külön teszem.

Évi mostanában én is folyamatosan ( egy adag egy nap) mosok, mert szárítani nagyon nehéz már és nincs is sok helyem teregetni. :?

Woody nagyon aranyos Lili ebben a rugdalózóban (is). :D

Jó volt egy kicsit kikapcsolódni (bár gyerekek itthon voltak), örülök, hogy jól sikerült az este is, meg fogjuk ismételni.

A mai nap tragédiája: meghalt apósom sógora :cry: Összeesett, úgy találták meg a lányáék. Gábor most vitte a szüleit hozzájuk. :cry:

Várom anyukámékat, ma jöttek az üdülésből, legalább segítenek a fürdetésnél.

Ma délután mindenki aludt nálunk :D

királylány

Sziasztok!

Ircsi: egy rövid kérdésem lenne, de emiatt nem akartam ismét privit írni. Met-ről mit tudsz mikortól lehet elkezdeni szedni ismét terhesség után? (Nyilvánvaló hogy szoptatás alatt nem szabad, de azt követően mikortól?) Köszi eőre is.

Évi: nagyon helyes Tomi baba, tényleg nagyon nyurga fiú :) (Én is egyben mosom a ruháinkat, színfogó nálunk is működik és hát a vasalás :roll: Igyekszem Korinna ruháit többnyire vasalni, de nem mindig sikerül.)

brik: sajnálom, remélem mielőbb megoldódik minden

Dia: részvétem az elhunyt családtag miatt :(

bmaas: gyerkőknek jobbulást kívánok!

Tünde: nagyon jó lett a babanapló és micsoda garfikonok :shock:

Ilus: átküldenéd nekem is a nyugdíjpénztárról szóló tájékoztatót? Címem: kovacs.betti@freemail.hu Köszi előre is!

barbcsi: olvastalak a g-n, írok majd privit inkább :!:

szilvi: Tiva nagyon dögös kispasi :D

napsugár: anyatejcsis hiányunk megoldódni látszik, így köszi a kedves választ, de védő nénink nagyon ügyesen megszervezte nekünk a pótlást :)
Vendég

Csibuc
Én abba se hagytam :oops: :wink:
Sok országban évtizedek óta használják, probléma nélkül.
Petrányi is azt írja, hogy nem kell abbahagyni :wink:
"az alábbiakban a metformin terhességi alkalmazásáról írottak a haladó külföldi és saját gyakorlatom tapasztalatain alapulnak. Ez röviden azt jelenti, hogy a PCOS-ben szenvedő teherbeesésekor nem hagyja abba a metformin szedését és azt a terhesség, majd a szoptatás alatt is változatlanul folytatja.

Az anya metformin szedése nem ártalmas a szopó csecsemőre. "

http://pcos.comlu.com/07gravid.html

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[color=indigo]Ircsi még neked akartam írni, hogy szerintem ha éjjel nem kelted Katrust attól nem fog elapadni a tejed. lehet majd nappal többet eszik egyszerre.
Én fejem ugye és már csak napi 4x, de így is jut a mélyhűtőbe....

Csibuc: köszi. Semmi előjele nem volt (szerintem) múlt hétvégén még találkoztam vele.
[/color]

királylány

Csibuc ezek szerint megy a szoptatás,de jó,örülök.

Dia részvétem :( idős volt?

Napi 4xeszik Áron?Vagy napi 4xfejsz?

evilany

Napi 4x fejek, de előfordul, hogy 5x, attól függ.
Áron 5x eszik, de ma pl csak 4x evett. Egész napi mennyisége: 700ml

Nekem Bence is napi 4x evett és végigaludta az éjszakát 2 hós kora óta. Értem ezalatt, hogy még álmában sem evett.

királylány

Mintagyerekek,te mázlista :wink:

evilany

Évi köszi. Igen már idősebb volt, de pontosan nem tudom a korát, én 70-80 között tippelem. Mondjuk annyira nem tűnt idősnek, hogy ne élhetett volna még.
Nem is tudom mi történt, mert a lányáék sem voltak otthon, mikor hazaértek akkor találtak rá az állatoknál (biztosan etette őket).

királylány

Évi: sajnos nem :cry: Kb. 1,5 hétig szopizott Korinna, utána ismét sztrájkolt ha a bimbóvédőt a szájához érintettem. Szabályosan összeszorította az apró szájacskáját és azonnal keserves sírásban tört ki. Próbáltam más formájú bimbóvédőt feltenni, pici tejcit lefejni előtte és rácseppenteni hogy érezze az ízét, megszakítani a tápszeres etetést, gondolván hogy esetleg - ha kevésbé éhes talán - türelmesebb lesz és szopizik. De sajnos ezekkel a trükkökkel sem lehetett "átverni". Nem volt sok tejci és a szopási ingerlés híján napról napra még kevesebb lett a tej. Gyakorlatilag egy-két nap és teljesen el is apad.
De már belenyugodtam, elfogadtam ezt a helyzetet és Korinna is érezhetően nyugodtabb lett az evéseknél. Szépen eszik, büfi szinte azonnal jön a hami után, mosolyog rengeteget és már hetente 4-5 alkalommal átalussza az éjszakát. Szépen fejlődik (ő is nagyon nyúlik) és ez a lényeg :)
A következő babánál már ügyesebb leszek és jobban megy a szopizás is :wink:
Szegénykém most kicsit náthás és jól meg is ijedtünk, mert múlt hétvégén nem tudtuk elképzelni miért nem eszik. Sírt kaja előtt, kaja közben és kaja után. Öklendezett, bukott (a szokásosnál többet) és jóval kevesebbet evett a megszokottnál. Már mindenre gondoltunk (reflux :shock: - még Ircsi véleményét is kikértem priviben erről) de "szerencsére" kedden végre elkezdett folyni az orra és rájöttünk mi balga szülők (és mert a doktor néni is megerősítette), hogy nem kap levegőt az orrán és valószínűleg fájhatott a torka is, ezért nem evett. Náthának persze semmi előjele nem volt keddig, na de onnantól nem győztem porszívózni a nóziját.
Vendég

Sziasztok!

Átalvás:
Réka 1 hónapot betöltve elhagyta a 2 órás evést, majd egy hétre rá a 4 órásat, s azóta este 9-től reggel 7-ig alszik.
Napközben kevesebbet alszik.

És van tejem. :arrow: nem kapott még mást.

Mosás, vasalás:
Mosni én a ruhánkat csak kétfelé választom: világos, sötét.
Rékáét külön mosom,mert én csak 40 fokon mosok, ezért az ő ruháit vasalom, a miénket nem!-teregetésnél jól kirázom, s szépen száradnak....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

És az esetek többségében reggel eszik egyet, s visszaalszik 10-ig :)

Clárika
Kép
clárika

Így alszik most a mi ágyunkban a reggeli evés után:

Kép

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Nálunk ma este olyan jó volt a lánykánk...este 10-kor elalust, és reggel fél7-kor kelt fel enni...úgyhogy szuper éjszakánk volt...utána megint aludt 9-ig, evett, és most megint szunya...annyira cuki...állandóan ölelgetném meg puszilgatnám...

Tegnap megint állandóan fel akart ülni, és nagyont tetszett neki...meg próbál hasra fordulni...a pelenkázón meglátja a popsitörlő dobozát, és azt akarja megnyalni, szerintem lassan rájön, hogy csak lendületet kell vennie, és eléri...
Amúgy meg állandóan meg akar nyalni mindent, egész nap csak azt látni, hogy nézelődik, és meglát valami számára érdekeset, és már nyúlik a nyelve a térdéig...

Tegnap kapott az ágya fölé forgó játékot (eddig is volt forgója, de ilyen játszószőnyeg szerű, úgyhogy így nem kell legalább ki be pakolnom a kiságyából...meg kapott rengeteg ruhát is nagynéném barátnőjétől...és tök jó, neki ikerlányai vannak, de az egyik kisebb, így jó pár ruhából kettő van, és az egyik már most jó, a másik meg a következő méret lesz...

Hétvégén is voltak nálunk vendégek...Petra olyan jól elvolt mindenkivel...Kollégámékra is végig nevetgélt, meg magyarázott nekik, anyósomék is benéztek, nekik is mondta nagyon...
Tegnap meg F1-et néztünk 4-en, Gábor haverjával...Petra akkor is kommentálta az eseményeket (hát volt is mit amúgy) de nagyon édes volt...

Clárika...tündéri ez a lányka...:) a hajától még mindig el vagyok ájulva....:)

Takarítás...én akkor csinálok meg mindent, amikor Petra alszik...úgyhogy a reggeli kaja után visszateszem pihenni, és akkor elpakolok mindent, következő pihinél porszívózás/felmosás, ha kell, v. mosogatás...most már annyival bonyolítom magamnak, hogy főzni fogok (eddig nem igazán főztem, mert Gábor nem eszi meg annyira a másnapos kaját, és rendeltük az ebédet, de mondtam neki, hogy olyan főzhetnékem/süthetnékem van már hetek óta...lehet ez ilyen anyás dolog...:P )
Mosás/vasalás...általában nálam is csak sötét/világos mosás van, meg persze manóé külön, neki magasabb hőfokon is, meg a születéskori kiütések miatt neki biomosószerrel/öblítővel mosom, néha mosódióval, de nekem annak kicsit savanyú a szaga..., a miénket rendessel mosom ki...
Vasalás...Petráét általában kivasalom, nagyon ritka, hogy valamiért nem (pl. büfikendő épp nem volt kéznél, és kikapok egyet a vasalandó ruhák közül), a sajátjainkat én is inkább teregetésnél jól kirázom, és csak azt vasalom, amit nagyon muszáj...

Tök várom már, a héten megyek fodrászhoz...most újhoz, mert eddig az unokatesóm várgta/festette, de olyan macera most eljutnom kőbányáról csepelre, úgyhogy a házunk mellett van egy szépségszalon, oda lemegyek...
Akartam festetni is, de anyukámnak igaza van...mielőtt terhes lettem, direkt visszabarnultam, hogy ne kelljen festeni terhesség alatt a baba miatt, akkor nem pont szoptatás alatt fogom, úgyhogy csak vágunk belőle...de jó lesz...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?