A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Etus,
Lehet, hogy igazad van a fejlődési ugrással kapcsolatban, de összességében így egész nap kevesebbet evett mint máskor, na jó nem sokkal, de csak kevesebbet.

Rékus,
Ezek jó hírek és még itt a laptető is!

Iceberg,
Nagyon aranyos vagy, hogy próbálsz segíteni. Nagyon hálás vagyok érte. A bimbóvédőt kipróbáltuk, vetettem a férjemmel egy aventeset még múltkor. Hát nem volt nagy sikere :( , lehet én csináltam valamit rosszul, de amikor felraktam egy kicsit megdöbbent, de pár perc múlva sírni kezdett rajta és nem szívta.
Olvastam én is amiket írtál, hogy szabadon kell hagyni a cicit etc, be is tartom, melltartót is csak néha veszek fel.
Beszéltem ma a laktációs tanácsadóval, holnap délre jön házhoz, remélem ad valami jó tippet, majd leírom mit mondott.

Szilvi
KépKép
ceyla

Drukk a babaknak hogy kibujjanak!

hat a szoptatasi tanacsadon en is napok ota gondolkodok, kezdek teljesen kimerulni ettol a 3- 5 oran at cicin csung a gyermek mert kulonben ordit:( tenap este 6tol ejjfelig ez ment:( es tudom nem jo ez igy, csak nem tudom mi massal tudnam megnyugtatni: cumit kikopi, ringatas maszkalas nem segit....kicsit faradt vagyok:(

KépKép
tavasziszel

Hú,Tavasziszel,nem irigyellek,mi "csak 18.30 kb fürdetés végéig üvöltöttünk tagnap,már vörös volt Lili,aztán szopi után 9 felé megnyugodott,és 4-4,5 óránként evett éjjel.De egyre többet vagyunk ébren mi is.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Lynn, úgy várom már a jó hírt!!!!!! Remélem, tényleg "magától" megindult a dolog, és talán már kint is van a kislányotok!

Rékus, nem sértődök meg, ha beelőzöl :) Valakinek végülis utolsónak is lennie kell... Elég bízató dolgokat mondtak neked akkor, szóval csak sétálgass, hátha már ma lesz valami.

Ceyla, drukkolok, hogy a szopis tanácsadó mondjon valami értelmeset. Majd ha lesz időd írdj, hogy miket mondott, mert még jól jöhet.

Tavasziszél, sajnálom, hogy ilyen nehezen nyugszik meg Flóra. Nem lehet így könnyű a két kicsivel.

Én ma már jól kisétáltam magam, hátha :) Julival elmentünk egy éneklős foglalkozásra, amit nagyon szeret, Kb olyna 30-35 percre van gyalog, és mivel itt ma gyönyörűen süt a nap, gondoltam nekivágunk. Végülis egész jól bírtam. Hazafelé meg még be is vásároltunk. Egyelőre persze semmi.

Juli épp küzd az elalvással, hallom, hoigy még dumálgat az ágyában, de sz biztos, hogy én is lefekszem egy kicsit, mert annyit sikerült megint elérnem, hogy dög fáradt vagyok :)

Ja és képzeljétek, Juli mostanában egy 1,5 literes ásványvizes palackkal alszik :) Pár napja bekunyizta az ágyba, és a férjem végül megengedte neki, és azóta a palack a kedvenc alvótársa (ja és teli, bontatlan palack...). Eddig macikkal aludt. Végülis mindegy, csak irtó mókás.

Na megyek mert talán most már csönd van, délután meg még barátozunk, hgy menjen az idő.
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

Lynn,
mennek a drukkok!

Réka,
név már van? Nálam is mindkét lány hóvégén és csütörtökön született.

Edit,
az elemes orrszívót nem próbáltad? Mondjuk elég drága a porszívóshoz képest, de elvileg halkabb. Most vetettem egy kézit éjszakára, de olyan furcsa képet vág Bettina ha azzal próbálkozom. Így marad a porszívós. Nagyon édesen hagyja még éjjel is.
Recept érdekelne.

Ceyla,
remélem segít majd a tanácsadó. Fontos lenne, hogy begyógyuljon a melled, mert így egy ördögi körben vagy.

Tavasziszél,
nagyon sajnálom. Nem lehet egyszerű. Cuminál próbálkoztál a hagyományos cseresznye alakúval? Brigi is állandóan cicizett volna, így kapott cumit. De nem volt nagy sikere. Viszont a latex cseresznyés bejött. Ez hasonlít legjobban a mellbimbóra. Na azóta is cumizik, így Bettinát megpróbáljuk cumi nélkül felnevelni.

Kata nagyon édes.

Kata16, Mares, Cherryke, Gira, Tünde, Iceberg, Lina régen jöttetek!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ma lemondtam a tanácsadást, mert betegek a csajok, erre a jövő héten szabin lesz a dokinő, így majd két hét múlva megyünk. :oops:
Holnap be kell ugranom a melóhelyemre a papírokkal, még nem intéztem semmit, vagyis csak a gyest mondtuk le, mert eddig a férjem kapta, erre tegnap megjött a levél, hogy nem 30-val ahogy Betti született szüntetik meg a gyest, hanem 7-vel ahogy postáztam a levelet. Ez azért gáz, mert így 1 hétre nem tgyást kapok hanem gyest. :twisted: :twisted: :twisted: Tegnap marha mérges voltam. Bezzeg amikor átkértük a nevemről a férjemére, mert táppénzre mentem, akkor meg tudták csinálni visszamenőleg. Érdekes mindenesetre.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri, ez a recept. A mindemegettén találtam, onnan másoltam be. Ebből tényleg kijön négy dag, szóval én általában fele mennyiségekkel szoktam csinálni, és 2xre esszük meg. És ha felezem, akkor azért olivaolajból kicsit többet rakok 1/4 dl-nél. Nekünk nagyon bejön, mert nem kell hozzá sok idő, és szerintem tök fini. Ja és nekünk van egy lyukacsos aljú pizzasütő tepsink, abban még nem ragadt le, de múltkor a barátaink is itt ettek, és rendes tepsibe tettük, és úgy leragadt. Szóval gondolom a rendes tepsiben kell alá sütöpapír, vagy ki kell olajozni.
Edit
* 1 kg finomliszt
* 2 evőkanál só
* 1 evőkanál oregánó
* őrölt bors
* 2 csomag porélesztő
* 1/2 evőkanál cukor
* 6 dl langyos víz
* 1/2 dl olívaolaj
Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. Majd a száraz és nedves anyagokat is jól összekeverem. 45 percig kelesztem, 1 cm vékonyra sodrom, és mehet rá a feltét. Majd előmelegített sütőben készre sütöm.Sokkal finomabb, mint a boltokban kapható fagyasztott pizzalapok vagy kész pizzák. Nagyon kiadós, nekem általában 4 nagy gáztepsi szokott kijönni belőle.

Kép
Kép
etus79

Köszi Edit, így kapásból nagyon hasonló mint Stahl Judit pizzareceptje. Azt én is nagyon szeretem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok :)

ceyla:probálok segíteni,mert átérzem!amiket írtál már evvel kapcsolatban kicsit hasonló volt nekem is kivéve a sérülést!
Mátét nem tudtam szoptatni sajnos,de Bazsinál sikerült és örülök még akkor is ha bvédővel megy,olyan jó érzés!sajnálom,hogy babucid nem fogadja el,idegen neki biztos szegényke(kék)!!kíváncsi vagyok mit fognak mondani neked,érdekel.azt mondta nekem a védőnőm,hogy ha nincs úgy bimbóm akkor többször rakjam rá és majd sikerül meg csinál majd ő nekem bimbót!de én nem akarom szenvedtetni Bazsit,elég volt a kórházban már úgy sajnáltam!

etus:ez vicces tényleg!!nem hallottam még ilyet! :D hátha a séta megteszi hatását estére vagy esetleg holnapra!én is szülés előtt sétáltam vagy 2 órát másnap itthon csináltam a szokásos menetrendet fájt is lent feszült nagyon alig bírtam menni és estére meg lett a csoda :D

kri:jövögetek csak mindig van mit csinálni :roll: vagy talán mindig kitalálok valamit!most át állt Bazsi és 2 óránként eszik!tejcsim olyan mintha egyre több lenne!szopi után mindig kifejem a maradékot,hajnalban szoktam kicsit csalni,mert gyorsan vissza alszik Bazsi és én is kihasználom az alkalmat.2x van fent éjjelente.a fürdésnél nagyon sír egyem meg a köldökünk is ott van még ezzel volt is problémánk,mert a dokik között nagyon eltérnek a vélemények!!tegnap bent is voltunk a sebészeten,közben Máté fütyijét is megnézettük meg is csinálták neki újra!volt ám ordítás és sajnos az egyik golyója fel s le ugrál ezért injekciót fog kapni többet is kúra szerűen,ha nem lesz jó a hatása akkor megműtik! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mi elgondolkodtunk a légzésfigyelőn,mert fent van a szoba és ha lent vagyok(vagyunk) a konyhában akkor nem hallani Bazsit és idegesít!Mikor főzök akkor is olyan rossz,mert hiába csendben csinálok dolgokat akkor sem hallom és zavar!
Van valakinek otthon?Ha van akkor milyen,melyik a jó!
A kórházban volt mindegyik kiskocsin Angel care légzésfigyelő az nem tünt rossznak!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Hogy vagytok? :-) Azért az elmult napokhoz képest többet termeltetek a forumra igy elég nehéz most követnem titeket :?
Vivike felvette azt a formáját miszerint nappal is bömbizik :-(

Viszont jo hir hogy tegnap voltunk védőnéninél és 3630grammos a babám, vagyis elég jol hizott mert 2980-al hoztam ki a korházból.
Nőtt 1.5cm-t is :-D

Látom még vannak egybelévő kismamik :-( Hát nagyon jo lenne ha már előbujnának a babák, megkönnyitve az anyukák dolgát!!

Iceberg: sajnálom Mátét, biztosan nagyon fájhatott. Reméljük nem fordul rosszabbra a dolog. Azért az jo hir hogy ennyi tejcsid van!!:-)
Szerencséés vagy Te is!

Etus: jol hangzik a recept!!! :-) Lehet ha nagyon ráérek kiprobálom! Hát éjjelre tényleg ne maradj egyedül! Remélem nem kell sokáig ilyen dolgokon gondolkoznod. Emléxem énis azon paráztam legyen itt valaki ha beindulnak a dolgok :-) Bezzeg ha előre tudná az ember hogy ugy inditják...

Kri:sajnálom a csajszikat :-( Akkor most nem lehet neked sem könnyű, kitartást! Hát megvan rendesen a kálvária ezekkel a pénzügyekkel az biztos. Én tegnap kaptam valami 29.000-et.De dunsztom nincs mik azok???? Mert nekem ugy jön hogy MEP ellátás.
És ez most táppénzből meg még valamiből tevődik össze. Meg állitolag Novemberben kapok valamit Októberre visszamenőleg. Kész káosz az egész. :evil:

Tavasziszél:ne keseredj!! Én nem akarok okoskodni de nem lehet hogy kevés a tejcid??Igaz nálunk épp ez megy! Semmi nem segit, pedig tápszeres elvileg jol kell lakjon :roll:

Ceyla: drukkolok hogy menjetek valamire ezzel a tanácsadóval, remélem nem lesz hiába! Én sajna nem tudok tanácsot adni szivesen segitenék de egyik babám sem tudtam szoptatni :-( :-( De neked sikerüljön ugy ahogy szeretnéd!

Linn: jajj de jó!!! :-D Már ne gyere ma haza!!! :-D Csak a jo hír jöjjön!

Rekus: Lehet már Te is szülsz??? Nem akarok boszi lenni de szerintem nem mész el 29.-ig!!! :wink:

Kata1002: Noel egyre csinibb kisfiu lesz ! :-)

Csajok azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mért nem alszik el este a baba? Meg van etetve fürdetve minden ok és nem akar elaludni! Vagy 1.5 órán keresztül képes sirni. Állitolag akkor éli aktiv napi időszakát. Létezik ilyen? El fog ez valaha mulni? Tudom érdekes kérdés pont tőlem mikor már van egy fiam, de minden gyerek más..

dinuci01

Iceberg: Nekem Angelcare van :-D De csak kölcsön :-( Remélem még maradhat. Szerencsére nem volt még baj! De ne is legyen. Sose akarom hallani a hangját!!! :roll:

dinuci01

Sziasztok!

Ma jöttünk haza. Köszi a gratulációkat.
Mi is gratulálunk minden újonan érkezett babának!
:D :D :D

A szülésünk elég hosszú volt és nem igazán jó élmény, mert végül császár lett, mint ahogy a párom is írta... :evil: :evil: :evil:
De majd jövök rövid kis történetünkkel, csak jelentkezni akartam.
Hozzá teszem a doki néni, és a szülésznő nagyon szuper volt, csak köszönetet mondhatnék nekik!

Köszönöm hogy gondoltatok ránk. :P
Ha lesz egy pötty időm képet is dobok fel.
mók

Tavasziszél,
Szerintem is jól teszed, ha segítséget kérsz. Az egyik munkatársnőmnek a fia nem akart szopizni és nekik is sikerült megoldani a problémát, hátha neked is tudnak segíteni. Persze egyértelmű, hogy nekik a cicin a legjobb, de azért órákat ott tölteni mégis csak sok.

Sissy,
A babák egyre éberebbek. Mi is jelentősen többet vagyunk fent. Az elején csak evett és aludt, most már nézelődik is és nem igényli feltétlenül, hogy azonnal visszaaltassuk.

Etus,
Persze feltétlenül megírom mit mondott a tanácsadó, hátha majd egyszer valakinek segít. Egyenlőre össze kell gyűjtögetnünk a pelusokat és írni, mikor mennyit evett.
A lányod aranyos lehet azzal a vizes palackkal :D Te, adtok inni annak a gyereknek???
:wink:

Iceberg,
Hát nem biztos, hogy fájdalommentes lenne, ha ő csinálna neked bimbót. Nem tudom mi nem tetszett a bimbóvédővel neki, de mintha még kevésbé boldogult volna a szopival, úgy hogy az is ott volt.
Nekünk is Angel Care légzésfigyelőnk van. Lehet kapni olyat ami bébiőrrel együtt van, igaz az drágább. Arra kell nagyon figyelni, hogy jól felfeküdjön a matrac, mert nálunk a bölcsőben elég egyenetlen a matrac alatti rész és hiába kis felület meg van két érzékelő is, már volt hogy éjszaka ki kellett kapcsolni, mert olyan sokszor bejelzett, mert valahogy pont úgy helyezkedett el Niki, hogy ne érzékelte az érzékelő.

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg, nekünk is Angelcare van, asszem ez a leggyakoribb márka. Nekünk Julival jó volt, de azért néha beriasztott ok nélkül,pont ugyanazért, mint Ceyláéknál. Hát én mindig frászt kaptam, mert persze szinte mindig akkor történt, amikor mi is aludtunk. De azért engem megnyugatott. Itt Svájcban szinte nem is ismerik :)

Dinuci, szerintem ezek a nehezen elalvások jönnek-mennek. Persze nem könnyű, de Julinak is volt ilyen időszaka kicsinek. Azt mondják egyre jobban fogják már az ingereket, és estére nagyon fel tud gyűlni, mert nem tudják feldolgozni, szóva ezért sírnak. Meg a poci is lehet, mert Juli egy idő után csak este kakilt, és addigra már nagyon kínlódott. DE biztos lesz jobb is (meg rosszabb is :wink: )

Na megyünk vacsizni. Aztán meg majd még benézek, hátha jön még ma valami jó hír.
A drukkokat mindenkinek köszi. Hát mostmár csak eljön a mi időnk is egyszer...
Edit

Kép
Kép
etus79

Ice:mi kölcsönöztünk,Angelcare,3 hónapra,de meg fogjuk venni,mert nagyon megnyugtató nekünk is,bár éjjel van üzemben főleg,mert akkor van a kiságyban Lili.Így beleszámítják a kölcsönzési díjat a vételárba.Nekem jó érzés,hogy van!

Cumi:én nem vagyok ellen,majd leszokik,ha nagyobb lesz.Most megnyugtatja.Csak ne csuklana ennyit!Ti mit csináltok vele olyankor?

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Én is gyorsan benézek.
Mindenki, akinél mostanában érkezett a gólya szeretnék gratulálni, és sok tejcsi kívánok!
Gát: Nekem is elég nagyot metszett a doki, a fenekemnél is van ami elég nehezen gyógyul, szóval az ülés megyedet de még nem 100%. Én nagyon sokat mosom minden nap, és a neomagnollal is szoktam öblíteni. Segít, ma nem sikerült,érzem is, hogy nem vagyok most túl jól.
Szopi: A kórházba nekem nem nagyon akarták megmutatni a szopit, és az utolsó nap nézte meg egy csecsemős, aki kijelentette rossza mellbimbóvédő, amit a férjem hozott.Köszi,jókor szóltak. Közbe meg jólle lettem szídva, hogy miért nem szólok, hogy nem megy a szopi, amikor állandóan zaklattam valakit. Szerintem már örültek, hogy hazajöhettünk:-)
Itthon a védőnéni mutatta meg a szopizást, és addig el nem ment amíg nem látta, hogy a Bogyi is jól szopik. Hát én is aventes bimbóvédőt használok, és nem érdekel, mert így szopizik, ami megnyugtat, csak bennem van,hogy félek keveset szopizik és nem szeretném, hogy kiszáradjon, vagy éhen maradjon.Van mérleg de mindíg mást mutat, és a okinéni letíltott róla:-) Szegény gyerek a végén gurulni fog a végén addig tömöm:-)
Cumi: Hát most én is adtam neki, és megnyugodott,vééégre. Hát azért bennem van a para, hogy hogy fogom leszoktatni róla, mert én nagyon későn szoktam le a cumiról.
Sissy: Nem fogod elhinni,de én is ezen agyalok, hogy 2 gyerekkel hogy fogom bírni. Mert mi is agyalunk, hoyg majd kellene egy tesó. Bár a szülés nekem nem volt egy szép élmény sajnos, de meg ér minden pénzt egy kis manó, meg hát kell egy tesó, pl egy hugica a bratyónak:-)
Nálunk volt olyan, hogy délután 4-től este 10-ig volt fent, egyszerűen nem tudtuk megnyugtatni. Ma délelött is nagyon sokat volt fent. Majd belejövünk ebbe az egész dologba.
Na megyek egy kicsit pihenni, most éppen nyugalom van. Csak el ne kiabáljam:-)
Én is nagyon várom a fejleményeket, hát ha ma éjjel valakinél megérkezik a babóca, drukkolok ezerrel.
gira06

Én nem vagyok cumi ellenes, de ha nem kell, akkor direkt nem fogom adni. Majd meglátjuk. Julival szerencsénk volt, mert kicsinek alváshoz néha jól jött, de aztán magától eldobta olyan 9-10 hónaposan (konkrétan kidobálta az ágyból). Mondjuk mi csak altatáshoz használtuk, ha csak úgy fent volt, de nyűgösködött, akkor nem adtuk oda neki. Majd Andtisnál is ezzel próbálkozunk.

Mók, de jó, hogy már ti is otthon vagytok! Majd gyere, ha lesz időd.

Látom, még semmi hír. Nálunk szokás szerint most épp fürdés van, ezért tudtam kicsit jönni.
Majd még lefekvés előtt talán benézek, mert olyan jó lenne valami jó hírt kapni.
Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79

Mók,
Csak most vettem észre a bejegyzésedet. Örülök, hogy már otthon vagy.
Remélem neked előbb indult a tejcsi mint nekem.
Kíváncsian várom a szüléstörténeted!

Sissy,
A csuklás elmúlik magától, ha mégsem akar akkor vissza kell tenni cicire, ha partner ebben a baba és 1-2 perc szopi után elmúlik.

Szilvi
KépKép
ceyla

Noel cumizik :wink:
Evésnél a Tommee Tippee cumija jött be. Meg a NUK...

Kri
Jobbulást a lányoknak!

Iceberg
És arra nem gondoltál, hogy valamiben Bazsit vidd közelebb? Pihenőszék, játszószőnyeg, utazóágy...
Nálunk Noel csak az alvások idején van az ágyában, egyébként a közelemben van. Beszélgetünk, nézelődik... :wink:
Máténak jobbulást!

Dinuci
Napközben mikor, mennyit alszik?
Hasa nem fáj?
Vagy akkorra fárad el?

Mók
Várjuk a képeket, beszámolót!

Sissy
Csuklás a babánál szinte természetes. Én olyankor adok kis vizet, vagy pár korty tápszert.

Gira
Neomagnollal mosod a gátad? Az lényegében hipó... :roll: :roll: :roll:
Ilyen lemosásra inkább a hipermangánt szokták használni, vagy betadinos oldatot...

A gólyák meg elköltöztek?????? :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Kata1002: Nekem azt mondták, hogy fertőtlenít, így az jó a sebre, mert gyógyítja. Nekem segít. De ikább csak simán vízzel öblítem, reggel, és este szoktam neomgnolt használni.
Nagyon édesek a babák. Én is felteszek egy kedvenc képet. Kép
Apa kezében:-)
gira06

Gira
NE!!!!!!
Az ép bőrfelületet is nagyon károsítja!
Neomagnól KLÓR tartalmú! Vízben oldva olyan, mint a hipó! (natrium-hipoklorit)

A férjem azt mondta, hogy még állatoknál se használják!!!!

Bálint gyönyörű!
Vendég

Kata:Köszi az infót, akkor át állok másra, csak úgy éreztem, hogy sokkal hamarabb gyógyul így. Na remélem nem tettem kárt ezzel. Köszi az infót még egyszer.
gira06

Gira
Vegyél hipermangánt, vagy betadint, vagy octeniseptet... ezek mehetnek a sebbe... Nem károsítják a nyálkahártyát (hüvelyben, végbél, húgycső)
Vagy nagyon jó lehet a sima kamilla is!
Vendég

Sziasztok jó reggelt!
sissy:Utána nézek hátha lehet kölcsönözni is!Adtál egy ötletet köszi!
Éjjel tényleg akkor a legjobb használni talán nyugodtan aludhat az ember!

ceyla:köszönöm a tanácsot a légzésfigyelővel kapcsolatban!!!ez is fontos valóban!háát igen én is gondoltam arra,ha ő csinál nekem bimbót akkor azt nem fogom elfelejteni! :)

kata1002:deee gondoltam!!még hozzá arra,hogy addig leviszem magammal és belerakom a babakocsiba úgy is kényelmes nagy telepjáró babakocsink van.ha fent van Bazsi én is amikor mászkálok beszélek mindig hozzá,hogy hallaj ott vagyok nem hagyom magára!!

gira:én intim mosógélt használok!nekem is sokat segít a többszöri tusolás,de tanácsolják is!

cumi:nekünk is van és néha alváshoz kell Bazsinak.kicsit vonakodtam a cumitól,de könnyebben el alszik vele,meg onnan gondoltam,h kell neki amikor nem hamikált a cicimből,hanem csak cumizott! :roll:

szüléstörténet:16-án szombaton este néztük az Xfaktort,feküdtem az ágyon!az nap már alig ment a takarítás alig bírtam menni is!ahogy feküdtem éreztem egy ici-pici görcsöt és egy furi érzést a hasamban!nekem olyan volt mint amikor Máténál kipukkant a magzatburok!mondtam is a fiúknak megyünk szülni!!meglepődtek,de elkezdtek készülni gyorsan!Mátékám egy egyre azt kérdezte,jön Bazsi?Ma jön Bazsi!? :) ekkor fél 10 felé járt az idő a párom elvitte Mátét az osztálytársához.közben én még egyszer letusoltam,de magzatvíz nem folyt csak fájdogált alól a hasam meg pisi és kaki ingerem volt!párom hívta a mentőket ,de már 5 perce kb hogy csörgette és nem vette fel senki úgy döntöttünk megyünk kocsival úgy is este van!útközben felhívtam a kórházat,hogy megyünk.10 óra felé bent is voltunk.kikérdeztek ctg-re raktak,majd mondta a szülésznő,h az is lehet,hogy csak vak lárma és mehetek haza,de majd jön az ügyeletes doki és megvizsgál.közben fél 11-kor elkezdtek jönni a fájások 5-6 percesek!jött a doki és megvizsgált majd közölte,hogy jóó 3 újjnyira nyitva vagyok!erre a szülésznő mondja,hogy akkor maga túl van a nehezén már csak szülni fog!nemsoká jött is dokim ekkor már az ágyon feküdtem,mert ctg-re kötöttek!mivel nem is repedt a burok ki,ezért burok repesztést csináltak!(na ez nagyon rossz volt!!!!nagyon fájt és borzalmas volt!!NEKEM)a párom mind végig ott állt mellettem és fogta a kezem és nagyon jó érzés volt ,hogy ott van velem!!!kaptam oxitocint is,ami szépen kifejtette a hatását,mert őrülten jöttek a fájások nagyon fájt!!a méhszájam sajnos gyorsabban tágult mint a medencém,de közben jöttek a toló fájások!nekem esett a doki lent és tágított a szülésznő fent nyomta lefelé a babát én meg azt hittem megőrülök úgy fájt!kezdtem kimerülni már,de végül is 3 nyomásból meglett Bazsikám és nagyon gyorsan felsírt!rámrakták és én egyre csak azt azt mondtam neki ,de cuki,de cuki
a varrás háát az is brutál volt!én is érzek a fenekemnél is varrást.a dokim nagyon meg dícsért,hogy ekkora babát hoztam világra síma szüléssel!
a varrat szedés egyáltalán nem fájt hála!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jó reggelt!
Látom még nincs hír babákról :(
Én ma irtó rosszkedvűen ébredtem, de erről ennyit. Remélem hamar elmúlik, vagyis biztos, mert jön egy kisgyerekes barátnőm.

Iceberg, köszi a szüléstörténetet. Jó, hogy gyorsan ment, de a végéért a leírtak alapján nem irigyellek!

Majd még jövök. Megyek összeszedem magam, meg Julit.
Edit

Kép
Kép
etus79

Szió mindenkinek!

Látom nem érkezet ujabb baba :-( Nem baj ami késik nem mulik :wink:

Hamar átolvasom mit irtatok mert mennünk kell csipőviszgálatra. A mult héten el lett halasztva a költözés miatt viszont most már nem lehet, mert azért ez fontos. Csak az a baj itt fél 12-kor kell sorszámot huzni, aztán fél 1 től van a rendelés. Nem nagyon értem ebben a logikát, hiszen ugyse kezdik el időben sose a rendelést ahogy hallottam. :roll:

Megint szép esténk volt: Vivike fél 8tól háromnegyed 9 ig nyűglődött. Aztán adtunk neki a 100-on kívül még 30 ml-t és egy 10 percen belül elaludt. Lehet a kaja mennyisége a ludas, na de hogy pont este... :roll:

Veletek miujság? Mit csináltok ma? Azthiszem ma szép napos idő marad, délutáni sétára tök jo. :-D
Kajcsi mi lesz?
Én hamar főzök pörit, meg tésztát a tegnapi borsóleveshez. Feltéve ha ideér időben a husi :-)

Etus:kellemes időtöltést akkor mára :-) Reméljük a napocska előcsalogatja a babádat, feltéva ha ottis süt...

Iceberg: hát tényleg ügyes vagy hogy ilyen szép súlyú babát szültél,mégpedig simán!Tényleg le a kalapppal. A fájdalmak meg idővel elmulnak ugyis :-) A párod jelenléte tényleg sokat segithetett!

Gira:sztem is vigyázz miket használsz!A baba tündéri :-D Nekem is tetszik a kép.

Kata:nem fáj a hasija mert a kezemben nem sir... De nem foghatom egész nap. És mindig enne ugy veszem ésre. :roll: nincs el a babyhordoban sem. Attika elvolt kivittem magammal mikor főztem meg ilyesmi.Kérdezted az alvást:mostmár nappal nem alszik, kezdi az esténkénti mókát :-( Aztán ájjel alsziik,olyan 2 fele eszik egyszer.
Jó hogy neked Noel igy elvan melletted.

Mók:Örülök h otthon, lényeg a lényeg bármilyen kellemetlen szülés volt egészségben tértetek haza :-)

Sissy:nekem is megnyugtató hogy van a figyelő, de nem tudom megbizható e. Bár ha kiveszem a babát, mindig sipol :-)

Énsem vagyok cumi ellenes sőt majd leszoknak maguktol a babák. Ők tudják mit meddig kell, vagy akarnak. Bár Vivit ha nyűgös egyátalán nem nyugtatja, de van hogy el sem lehet venni tőle.

Na megyek mert időközben megjött a husi is, Vivike meg nyűglődik ujfent. Megint ki be ki be főzés lesz :-)
Majd jövök, további szép napot nektek!

dinuci01

Sziasztok!

Na,hogy beszéltünk a légzésfigyelőről,éjjel háromkor beriasztott...Úgy pattantunk át a Férjemmel a gyerekhez.Szóltunk hozzá,meg felvette.Nem derült ki,hogy vaklárma volt,mert elmocorgott Lili,vagy nem.De ijesztő volt.Én amúgy is attól vagyok kiakadva,amikor nekiáll telitorokból hisztizni,és nem vesz levegőt.Olyankor megmozdítom,és frászt kapok.Vagy,amikor félrenyelünk.Nekem ezek a parásak... :oops:

Ice:köszi a törtrénetet.

Gira:csodaszép a Baba!Kemény lesz kettővel,néha,most,hogy többet vagyunk ébren,ez sem egyszerű...

Ceyla,Kata:köszi a választ.

Kata:hordozóban van melletted Noel?

Többiek,mi hír?Jöhetne már Baba...vagyis a Gólya..... :)

Szilvi

sissy01

Jó nagy a csend, remélem jót jelent:-)
Iceberg:Milyen mosógélt használsz?
Most a férjemet kértem, hogy vegyen kamillát, most azt próbálom ki. Valami csak be fog válni.
Sissy: Hogy tudtad feltenni a vonalzót,én még a várandós vonalzót sem tudtam feltenni, tudom béna vagyok. Tegnap is próbálkoztam és sehogy sem sikerült.
Hajrá kismamik!!!!!!!!!
gira06

gira:VIDAL intimo,mandulás és pumpás kiszerelés,nagyon kellemes az illata!

sissy:mit mond ezekre a dr?mert ilyen picike babánál ez nem lehet még szerintem hiszti!a barátnőm kislánya,de ő már nagyobb volt 1-2 éves is,ő hisztizett így,h nem vett levegőt,meg elkezdett öklendezni!
nekem is rossz amikor nagyon sír Bazsi,nálunk fürdésnél van nagy sírás!olyan hangos,hogy kár is beszélnem hozzá max kiabálva,de annak semmi értelme csak megijedne még jobban!később meg majd ki sem akar szállni a kádból :)

dinuci:este nálunk is van ilyen,h nem alszik el olyan hamar mint napközben!de ha jól van lakva akkor csak elnézelődik meg csendben van addig amíg nem jön az újjabb kajcsi idő!tornáztatni is kell Vivike csípőjét otthon?

Lányok!anyukák :D mentetek már boltba a picivel???

Fúú képzeljétek!tegnap jött el először az anyósom megnézni Balázst!a gyomor ideg bennem volt,de nem hiába!egyfolytában rám akarta erőszakolni a tanácsait,de az a baj,hogy nem egyszer mondja el hanem többször aztán meg elkezdi mutatni akkor apósom is belekotyog hülyeségeket!nagyon idegesítőek voltak alig vártam,h elmenjenek.utána ki is borultam nem bírtam cérnával sírtam nagyon!amúgy is szülés óta olyan sírós vagyok,h nagyon könnyen elsírom magam!!!én nem akarom,hogy beleszoljanak mit hogyan csinálok!úgy csinálom ahogy én szeretném,ahogy látom,hogy Bazsinak is jó!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

Lynn, Rékuci mi újság? Már babáztok? Reggel csak Editet láttam írni. Remélem baba van a dologban. :lol:

A cumival kapcsolatban én sem ellenzem, viszont elég nehéz leszoktatni róla Brigit. Már lassan 3 éves lesz és még mindig cumizik. Mi ezért is nem adunk most Bettinek. Bár Brigi is azért kapott mert folyton a cicin lógott volna. Őt sem lehetett letenni. A cumival meg elvolt.

Iceberg,
nem semmi szülésed volt.

Gira,
nagyon édes.

Mók,
gyere ha lesz időd.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

Bettina éppen cicizett, míg Brigi ebéd után próbált elaludni és mindkettő kidőlt

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri:édik nagyon!

Ice:ez a fajta erőszakos sírás a pelenkázás kezdetekor,meg fürdés elején van.Nem tudom,hogy meddig nem fogja szeretni a fürcsizést...de nagyon sajnálom olyankor!!

Gira:megnézem,és megírom!

Szilvi

sissy01

Iceberg
Babakocsi is jó megoldás :wink:
Tanácsokat hallgasd meg, és csináld úgy, ahogy NEKTEK jó!

Sissy
Van, hogy a hordozóban, de van pihenőszékünk is. Vagy a bölcsőben...
Hiszti :roll: :roll: :roll: (Ennyire nem lehet Lili okos. Ahhoz, hogy hisztizzen, tudat kell... és ezeknek a piciknél ezek az idegpályák még tökéletesen ki sem alakultak... :wink: )
Fürdés: lehet, hogy a víz, a levegő hőfoka nem tetszik... nem érzi magát biztonságban...

Gira
Vonalzó... megcsinálod és a bbcode sort kell a profilhoz bemásolni...

Kri
Gyönyörűek!
Vendég

Sissy
Mi is kisérleteztünk a fürdéssel. Noel a jó meleg vizet szereti, nem kell sok víz a kádba... és gyorsan fürdünk, nincs még nagy pancsizás...
Vendég

A 100. oldalra jó lenne gólyahír :wink:
Vendég

Vegre megérkezett közénk kislanyunk, Emma Sara! Hosszu, kemény vajudas utan csaszar lett. 56 cm, 3800 g, es persze csodaszép :-) lynn
Vendég

Lynn
Kép
Vendég

Kép

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Végre sikerült feltenni képet Balázsról! :D
Kép
Kép

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lynnn: NAGY GRATULÁCIÓM KÜLDÖM NEKED ÉS SOK-SOK TEJCSIT KIVÁNOK!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lynn!
Gratulálok a kis Emmához! Örülök hogy végre oda talált a gólya!

Lányok!
Nálunk tegnap indult be tej, nem is kicsit, a jobb mellem olyan mint a kő, a gyerek nem akarja szopizni csak a balt. Próbálom fejni,de félek hogy begyullad. :evil: :evil:

Szüléstörténet pár szóban:
Csütörtök este felhelyeztek valami tágító zselét, és ezzel kellet feküdnöm a vajúdóba 4 órát. Aztán kiderült nem ért semmit, bár ezt így nem mondták ki, de nem tágultam semmit az addigi 1 ujjnyihoz képest.
Másnap reggel szülésindítás, fél8 helyett 10-kor! Kaptam sima infúziót, aztán bekötötték az oxitocint, 5perc múlva baba szívhangja nagyon leesett, ezért azonnal lekötötték. Aztán arra vártunk nagyjából 8 órát hogy legyen műtő szabad, mert a nélkül nem mertek újra az oxival próbálkozni. Aztán újra bekötötték, jöttek is fájások, bár állítólag nem elég erősek....Megint eltelt kb.5 óra, és nagyon lassan sikerült a 2 ujjnyi, de éjfél előtt fél órával megint leesett a szívhang, elfáradt a baba. Tehát éjfél előtt fél órával jött a műtét, ahol már idegileg elfogytam ,és bár szégyellem de a műtőben akkorát hisztiztem hogy azt hittem le fognak nyugtatózni...Aztán éjfél után 6 perccel kiemelték Lillát, és kiderül kétszer szorosan a nyakán volt a köldökzsinór, plussz a karjára is rátekeredett, ezért nem tudott lejjebb jönni a méhből, és hát simán sose tudtam volna megszülni.Apa még állítólag sírt is mikor a kezébe adták.Rá fél órára toltak ki engem, addig is élvezték egymás társaságát. :D :D :D

HÁT ENNYI....

És én amitől a legjobban félek hogy esetleg nem vesz levegőt, így lehet mi is veszünk légzésfigyelőt.
mók

Sziasztok!
Áááá nem tudom feltenni, valamiért nekem nem hajlandó elfogadni a vonalzót.Már többen próbálkoztak, de hiába.
Kri07: Jaj nagyon édik a csajok.
Nekünk jól megy a pancsi hááála.De vetközni,öltözni utál. Tipikus pasi:-)
Ma 2x is voltunk lent sétálni. Egyszer 20 percre, egyszer meg tovább, mert elugrottunk a dm-be venni cuccokat. Mert persze most romott el a kocsi.
De jó! Lynn nagyon sok boldogságot a picihez, és sok-sok tejecskét!
Nagyon szépek ezek a babucik.
gira06

LYNN, éljen!!!! Nagyon-nagyon gartulálok! Sajnálom, hogy nehezen ment, de még szép, hogy gyönyörű!

Rékus, már nagyon rég nem írtál! Várom már azt az smst.

Sissy, afürcsi nálunk is sírós volt Julival az elején, de mióta rájött, hogy azért ez jó dolog, azóta néha alig tudjuk kiszedni a kádból. Tényleg nem kell ám sok víz, 2-3 cm, és rövid ideig, hogy szokja.

Hát én egyben. Holnap ctg, meg UH. Remélem, minden rendben.
Nem akarok panaszkodni, mert már magamból is elegem van, de már marhára várom a végét. És amitől irtóra tartok, hogy nehogy indítás legyen belőle. Egyrészt az még egy hét, másrészt, ahogy azért az itteni szüléstörténetekből is látszik, az azért mindig nehezebb, és sokszor császár is a vége :( Drukkoljatok, hogy Andrisnak végre kedve támadjon kibújni. Én minden este szuggerálom.

Na megyek, mert férjemnek kell a gép (német házit ír :)
Jó éjt!
Etus

Kép
Kép
etus79

Iceberg!

Fiúk gyönyörűek!!!! :D :D :D

Holnap megpróbálok én is tenni képet de most sajna nincs még a gépen. Lillát meg most altattam vissza.
Hát egy csoda minden baba... :lol:
mók

Én is akartam írni, hogy nekünk is van légzésfigyelőnk, és én így sokkal nyugottabb vagyok. Bár volt már hogy bejelzett, egyszer a gyerkőc is megijedt, na mi meg főleg, nem tudom mitől.Lehet, hogy nálunk is elmozdult az érzékelőről és bejelzett a készülék. Így legalább tudom, hogy jól működik ez a kütyü:-)
Nekünk is Angelcare van.
Etus79: Tudom, hogy ez nem megnyugtató, de nekem is indított volt, és természetesen jött ki Bogyi. Szal van remény:-) Drukkolok, hogy magától induljon be a szülés az még is természetesebb, én is ennek a híve vagyok, de lehet, hogy még én is egybe lennék, annyira jól érezte bent magát a drága.
gira06

Jó reggelt!

Na itt vagyunk. Megyek nemsokára ctgre. Majd azért beszámolok.

Iceberg, nagyon szépek a fiúk.

Mók, hát nem lehetett nektek könnyű... A képet várom, nagyon.

Gira, persze tudom, hogy nincs azért minden veszve :) Csak tegnap nagyon rossz kedvem volt. Ma valahogy jobb, ki tudja min múlik...
Szép napot!
Etus

Kép
Kép
etus79

Lynn, Hatalmas Gratuláció nektek, örülök, hogy megszületett a pici. Sok sok tejcsit és várunk vissza.

Hát igen még én is itt vagyok, ne izgulj Etus nem hagytalak cserben ;)
Most az éjszaka is sétálgattam a lakásban, annyira keményedett a hasam, hogy nem tudtam aludni, mire elaludtam, jött a következö. De sajnos csak 12-10 percenként, reggelre persze már jobb, már rendszertelenül jönnek a fájások. A tegnaptól, már jön valami rózsaszines is, de ez sem jelent semmit ugy néz ki. Lehet, ha nekem is nem segitenek be, inditással, akkor még jövö héten is egyben leszek.
Ma reggelre már nagyon elfogyott a türelmem, nem tudom meddig birom, ezeket az erös fájdalmakat és a tudatot, hogy nem akar már kijönni ez a gyerek.
Lehet, hogy mégis csak megvárja a 29-ét ? Hát az nagy szenzáció lenne az apjának. Na valahogy addig még kibirom, de tovább már nem.

Etus! várom a hireket, a Ctg-röl. Vagy sms-t?

Ma is szép napnak igérkezik itt mifelénk. Igaz az éjszaka -4 fok volt.

Szép napot mindenkinek, igyekszem még jönni, hacsak nem vagyok nagyon magam alatt :(

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Etus, ma neked jutott a laptetö :)

Azt hiszem már csak ketten maradtunk, ´legalább nem kell rólunk táblázatot csináni Katának :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Lynn: hatalmas gratula a kicsi lányhoz :D:D:D

Etus, Rékus hajrá :wink:

Kép
Kép
Kép
andinet74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: