A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi! Gyönyörűű :D :D Puszi a kis hasijára!
Vendég

Jó reggelt
Katus zabálnivaló,micsoda szerelései vannak :) És hogy ül! :shock:

Bmaas,ovi-téma:

:evil: :( igen az a baj hogy a gyerekek isszák meg a levét...micsoda felnőttek... :roll:

Éjszaka:2x kelt enni és 2x hasfájt,ez van...a 3 napos hétvégét regenerálódással töltjük majd,sehova nem megyünk és ide se jön senki,pihenünk amennyit lehet.

Tegnap nagy elhatározásra jutottunk,mégse költözünk el tavasszal(ugye akartunk egy 2.5-3 szobásba) De: 1.itt remek főbérlőnk van,mindent ránk hagy,a bérleti díjat átutaljuk neki oszt jónapot - nem utolsósorban majdnem 70 nm-es lakást bérlünk tőle 40 ezerért,ami vicc pénz Pécs viszonylatban. 2. a költözés marha nagy macera... 3. ki tudja találunk e olyan lakást,főbérlőt,aki megengedi a cicákat, meg ránk hagyja ennyire a dolgokat,festés,bútorok,stb. 4. ez a lakás nagyon jó elrendezésű,és jól kihasználható tágas helyiségei vannak,pl.a fürdő,gardrób,2 nagy szoba,sufni,.tágas előszoba,étkező. 5.szeretek itt lakni...
Na tehát,az étkezőből csinálunk gyerekszobát.Nem nagy helyiség,(kb. 4 méter*2 méter)de ha elköltöznénk egy 2.5 szobás panelba az se lenne nagyobb!Már mindent elrendeztem terveztem fejben,szuper lesz(és végre valami feladat...) Az asztal bejön a nappali egy leválasztott részébe ott fogunk enni,a többi cucc(pl hűtő,komód)lakás más részeibe.Január körül neki is látunk!

Tejpép:én pont most gondoltam rá hogy elkezdem venni,amilyen ára van,nem árt előre.800 ftért láttam,bár a rossmannban sajt márkásat 600-ért,és a bébiételek is jó árban vannak ott,a saját márkásak. Próbálta valaki? (nagyobb gyerkőcnél?)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

jó reggelt!

Évi először nem értettem, hogy milyen az a "sajt márkás"!!! :shock: :wink:
én azért nem merek bevásárolni előre ilyen cuccokból, mert mi van, ha pont azt nem eszi meg?
kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyen lesz a lakás úgy, ahogy átrendezitek! de majd úgyis megnézzük! :wink: és tök igazad van, a költözés nagyon nagy macera! :shock: :?

Kép
gtunde75

Sziasztok.

Évi. Nekünk anno a Kecskeméti bébikaja jött be. Az egyik legolcsóbb volt, sokkal "izletesebb" mint a drágák, és magyar termék. Szóval ha eljön az ideje, én abból veszek. Bár elvileg lehetne kotyvaszani itthon is, az még olcsóbb lenne... :roll:

Bende nagyon szerette...

szilvás76

Sajt márka :lol: :lol: :lol: :lol: bocsi :oops: saját :lol:
Én is csak 2-3 doboznyit gondoltam.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dia. De jó, hogy minden oké... Én már félek dokihoz menni lassan, mert ahányan vannak, annyifélét mondanak...

Szerencse, hogy a Zuram is tűzközelben dolgozik, és van egy-két olyan ismerős orvos, akire nyugodtan rábizom magam. És ilyen volt a nőgyógyim is, és végül a gyerekorvosunk is többé-kevésbé ilyen...

szilvás76

Sziasztok!

Bamass: :shock: basszus esküszöm Te vonzod a káoszt. :D Remélem megoldódik ez a mizéria.

Évi ez tök jó. Én imádok (imádnék) rendezkedni. :lol: 70 m2 az nem kicsi, a mi 1+2 1/2 lakásunk 62 m2.Végeredményről persze képeket kérek :lol:

Tejpép, bébikaja még nem tudom majd milyet veszek. Bencénél én főzőcskéztem és volt bébiétel is a szekrényben. Volt olyan amit nem főztem meg vagy éppen nem volt időm főzni, úgyhogy vegyesben oldottam meg a dolgot. :D

Sajt márka.....hát én is elgondolkoztam vajon mi is lehet :lol:

Katus nagyon csinos!

Szilvi hát bennem is bennem van a para ezekután. Pedig azt hittem minden oké. Mondjuk minden oké, de jobb félni, mint megijedni vagy mi.... :roll:

No közben megreggeliztem. Foglalkozom Áronnal, még fel kell porszívóznom a nappalit, a többi kész meg nekiesek a lépcsőháznak is, mert iszonyatosan koszos és mi vagyunk a sorosak. Ja és némi vasalnivaló is vár rám... :roll: de asszem az még várni is fog :wink:

királylány

Sziasztok!
Jelentkezek :oops:
Vendégeink voltak...netem is elment...Gergő is nyűgös a napokban...stb
Megvagyunk-élünk-"küszködünk" :D
De ez van.
Babák ennivalóak!!!!!!!!!
Tök jó nézegetni őket :D

Apa ma nem dolgozik,lehet később is bekukk :)
Akkor majd átolvasok mindent(megpróbálom)

Öcsémmel-a büszke nagybácsival
Kép
Anita és Gábor-(mintha a sajátjuk lenne-ezt írták a képre)
Kép

Ekkorka volt 3 naposan-most szedtem le a telómról :oops: :?
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dia,vasalás ne is mondd...nekem is van porszívózás,majd délután,meg mosnom kell még egy adagot. Postára megyünk ma,meg sétálni,majd este kivasalok.
A rendezkedést alig várom :) tök jó lesz. Kifestjük,festek a falra,veszek függönyt,lámpát,habtapit a földre mint Clarika :)

evilany

Majd mi is megyünk sétálni, du, Menni kell Bencusért meg összeszedjük apát is.

Feltöltődés lesz neked a rendezkedés :)

Csillag de jó, hogy bekukk. Gyere sűrűbben. :wink:

Limoval meg Bercibóval mi lehet? Régen jelentkeztek. Meg Barbcsi is :roll: Na meg a többiek......

királylány

Sziasztok,

ne haragudjatok, hogy segítséget kérek de a családban van eladó és kiadó lakás, amit föltennék ide (is), hátha vkinek az ismeretségi körében keresnek lakást, akár megvételre, akár albérletnek.

Eladó Bp. VII. kerületében egy 28 nm-es lakás, bővebben itt:
http://www.expressz.hu/secure/showAdver ... 45&cid=346

Kiadó lakás, szintén a VII. kerületben, bővebben itt:
http://www.expressz.hu/secure/showAdver ... 92&cid=346

Érdeklődni nálam lehet.

Köszi előre is, bocs, hogy most csak ennyi!
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Limonak nincs gépe de szerintem jól vannak(remélem..)
Gyerekszoba tervek (azaz a lakás képei)a blogomban.

evilany

Barbcsi majd ír nemsokára, lehet már fogalmaz. Küldtem neki sms-t.

Évi majd nézem csak még odáig nem jutottam el :D
No én is remélem, hogy jól vannak. Remélhetőleg gépe is lesz hamarosan.

királylány

Sziasztok!

Dia! Köszi, hogy hiányoltál! :roll: Igen itt vagyok, fogalmazok. :lol:

Kép

Kép
barbcsi

Főzés : én kitapasztalta azt az időt mikor Bencike nem fáradt és elvan akkor főzök nálunk az úgy működik reggel felkel olyan 7 fele szopizik rendbe teszem és megy a játszó szőnyegre olyankor órákig elvan magában ha nem fáj semmije és én addig gyorsan megfőzök általában 9-re készen vagyok addigra jön az az idő hogy kezd nyűgös lenni akkor eszik és utána általában alszik .

Hozzá táplálás: Nekem az a véleményem hogy a babákat már 3 hónapos kortól lehet hozzá táplálni a mai tudomány egy nagy rakás ..... már elnézést , a régi időkben nem volt tápszer ha nem volt az anyának teje feles tejet ,pirított lisztet ,tejbe darát adtak olyan 3 hónapos korig és utána gyümölcsöket zöldség féléket főztek nekik nem volt az mint most hogy eddig ne add meg addig és ezt ne meg azt ne .Én is már adom Bencének a levesből a sárga répát és szereti és eszi és semmi baja tőle pedig van tejem bőven és még csak most leszünk 3 hónaposak.

Ircsi Katus egy kis tündér baba

Bamass nem irigyellek basszus kijut bőven a jóból neked is :?

Takarítás ablak pucolás függönymosás stb.... majd a keresztelő előtt ami nem is olyan sokára lesz :) akkora akarom fel frissíteni a házat persze minden nap megcsinálom amit kell mert folton jönnek baba látogatóba

Képzeljétek úgy néz ki eladom a lakásom Otthon :) nem merem elkiabálni de lehet megveszik jó lenne legalább befejeznék a padlást ki kell alakítani még 2 gyerek szobát oda ( hely meg van ) mert ugye mindig nem maradhat velünk Bencike és jövőre már itt alhat férjem kisfia Kiki is és neki is kell egy saját birodalom még ha 2 hetente is jön csak .Na mármost a 2 nagyot feltennénk az emeletre a 2 kicsinek meg megmaradnának a lenti szobák hogy a közelünkbe legyenek vagyis az enyémbe mert én vagyok az aki minden moccanásra felkel és megnézi a gyerekeket :oops: (12 éves a nagy fiam és éjjel felkelek hozzá ) :oops: megnézem hogy alszik :) nem tehetek róla anyai ösztön ez nálam . szerintetek ez gáz ???

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Lemaradt a köszönés :x tiszta hülye vagyok :?

Sziasztok :)

lányok basszus elromlott a gáznak a hőfok szabályzója :shock: :? össze vissza kapcsolgat ki-be a gáz ha 15 fokra veszem akkor olyan 20-22 mutat a hőmérő ha 20 fokra felteszem akkor nem bírunk megmaradni olyan 30 fok van benn :x :x :x sík ideg vagyok most hívtam a szerelőt ma jön 5 -re és még ma megcsinálják kiváncsi leszek mennyivel huz majd meg a szerelő :? :( :cry:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc de közben eltelt 30 év! Nem volt ennyi szemét amit megettünk, nem volt ennyi méreganyag a kajában, mint most. Ebben egyetértek Ircsivel, allergia alakulhat ki. De mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobb. Áron fél éves koráig tejet kap csak.

Egyébként nem gáz ha felkelsz a fiadhoz. Ha téged ez megnyugtat. A férj a mi napig ha felébred éjjel akkor őrjáratozik a gyerekszobában, megnézi, betakarja Bencét (is).

királylány

Sziasztok!!

Micsoda jó gyerekes topik ez tisztelet a kivételnek!!! :lol: :lol: :lol:

Mi kivételek vagyunk mi is rosszcsontok,de ez van anya így szereti Lilit nyügösen sírósan már ha nem sírna az lenne a furcsa,Lili sem sír ha folyton ölben fogom akkor elvan és alszik ha tologatom a kocsiban vagy kint van a levegőn erre az elmult napok nem voltak adotta mivel tombolt a szél nah de mindegy majd ma!!!Meg volt a szuri Lili kicsit sírt mire kijöttünk már el is aludt a doktornő mondta várjunk kicsit mert ez fura Lili ilye jó baba és nem sír,azt mondta valószínüleg a szuri nem fájt annyira minta hasa szokott!!!Viszont mennünk kell neurológiára mert Lili egyik pupillája jobban tágul mint a másik én ezt jeleztem a dokinak és kért nekünk időpontott kedden megyünk remélem nem lesz,semmi vagyis ő azt mondja no para de inkább mint valami baj legyen 100 szor feleslegesen mint egyszer okkal!!!Idegrendszeri gondra utal amugy a pupilla tágulás!!!

Babák csoda szépek!!!

Ircsi Katus gépezik Lili tévézni szokott fogjuk az ölünkbe vagy ül a pihenőszékben és nézi a tévét.

Évi szoba rendezés kiváncsian várom!!!! :wink: :wink: Tomi cuki baba,olyan mint Lili kis cserfesek már most azért sírnak ennyit mert majd sokat fognak beszélni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvás kecskeméti bébiétel én is az fogok venni jó árban van most is,ma a mi napunk van jó idővan nem fúj nagyon a szél megyünk ki!!!

Dia kisfiad megy a mamához????Messze laknak ha esetleg nem akar maradni vagy szeret ott lenni???

Kép
bévi

Bence 4 napja alig alszik éjjel, többször felkel, aminek annyira nem örülök, mert eddig semmi baj nem volt az alvókájával, most meg... :shock: Csöppet hulla vagyok... Első nap, mikor kezdte, letettem szokásos időben aludni, kimentem tv-zni a Tomival, bementünk, épp lecsuknám a szemem és Bence ébredt... :shock: És ez már 4 napja így van, lefekszik fél 9kor, felkel fél 11kor, majd még 2-3-4x az éjszaka folyamán. Pedig ő eddig elaludt fél 9kor, majd kelt fél 3kor aztán csak 6kor. De ez a mostani új szokása... és nem tudom az okát, miért van így. Talán a front?! Barátnőm megnyugtatott, az ő kislánya 2 hetente váltogatja az alvási szokásait, pedig ő már 8 hónapos lesz. Így együtt szenvedünk, legalább valaki megért. :D

Hétfőn kimozdultunk, voltunk barátnőmékkel babaklubon és nagyon szuperül éreztük magunkat!!! :wink: :roll: 15 anyuka volt babával. Minden baba 6-12 hónap között volt, mi voltunk a legkisebbek. :oops: De talán a legügyesebbek is, büszke vagyok rá nagyon! 8) Olyan édesek voltak, ott kúsztak-másztak, rohangáltak, jsikongattak, dumcsiztak,játszottak, lehetett vinni játékokat, olyan helyen voltunk, ahol babamasszázst is tartanak, így cipő nélkül, szőnyegen csücsültünk. :) Bence hordozóból nézelődött, jött egy kislány, megsimogatta az arcát, egy másik kislány meg elkezdte hintáztatni, ő volt a lányok kedvence :D, ő meg komolyan nézte, hogy hűű mit csinálnak velem. :lol: Aztán a kezemben volt, sírt 5 percet, kimentünk a folyosóra, ott elaludt, visszamentünk és a nagy hangzavarban aludt az ölemben, csak arra kelt fel, mikor indultunk haza. :wink: Emailben beszélgetünk, hogy miről legyen szó, egy védőnő tartott előadást nekünk a hozzátáplálásról. Nem is előadás volt, mindenki megoszthatta a tapasztalatait és kérdezhetett bármikor nyugodtan. :wink: Havonta egy alkalommal van, jó kimozdulni kicsit. :)

Nappal egyébként semmi gond, alszik délelőtt, ahogy szokott, aztán sokat játszunk, kacag hangosan, és dumcsizik folyamatosan, fedezi fel a világot, a két kis kezét, mindent maga körül. :roll: Nem panaszkodom, akkor sírunk, ha éhesek vagyunk vagy fáradtak vagy ölbe vágyunk vagy unatkozunk.

Évi és Ircsi! Bence is szereti, ha a közelében vagyunk, egy darabig elvan egyedül, de aztán igényli a társaságot, meg mindig körbenéz, hogy van-e a közelében valaki, aki figyel rá, de hát ő még picike. :wink: Vannak napok, amikor ő is igazi kismajom, de én nem bánom. Már 6200 g, én meg talán 40valamennyi lehetek -nem mértem magam szülés óta :oops: - és 1 kézzel cipelem sokszor, ha dolgom van, úgyhogy Évi ha én elbírom, te is el fogod Tomikát, ne aggódj! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Bévi itt laknak a város másik szélén, nincs messze. Most ő akar menni, már alig várja, számolja a napokat :D

Örülök, hogy a szurit jól viselte Lili. Igazad van, inkább menjetek feleslegesen, mint ne és vaami baj legyen. Lehet kiderül miért sír Lili ennyit. Szorítok nektek, hogy ne legyen gond. :D

Itt süt a nap, de iszonyatos hideg van, elő kell vennia télikabátot, csizmát. Olyan becsapós, mert gyönyörűen süt a nap.

királylány

Barbcsi foga , fejlődési ugrás is állhat a háttérben szerintem.... :roll:

királylány

Évi bejelöltelek :lol: :lol: :lol:

Dia az jó ha Bence akar menni akkor enged igazad van és nincs is messze ha gond van hamar haza vihetik meg azért nem kisfiú már :lol: :lol: :lol: komoly fiatal ember!Örülök,hogy Lili jól viselte az oltást és igen elvisszük mert nekem fontos tudjam mi van vele így nyugszom meg persze minden szülőnek az,kivéve akiket tegnap is láttam a védőben atya ég nah mindegy,minden egyes mozdulatát figyelem így vettem észre a pupillát is hogy tágabb,remélem is hogy nem lesz gond csak egy rutin vizsgálat és kész!!!!Hozzá táplálás egyett értek veled egyrészt mert nem volt ennyi minden ami most van igazad van ennyi szenny meg szer meg káros anyag sajnos most ez van,mi megpróbáljuk hamar ezt már mondtam is mert muszáj!!

Nkalri majd írok csak nem tudok!!!

Lili megint felkelt megyünk ki hideg van nagyon de beöltözünk és levegőzünk kicsit felkelt és nézi a tévét :lol: :lol: szereti a tévés vásárlást és pont az megy,pedig én úgy utálom a tévés vásárlást de ő a főnök!!!

Barbcsi mindig változik az alvásuk nem mindig egyforma kitartás!!!!!

Kép
bévi

Cicc! Diával és Ircsivel értek egyet teljes mértékben a hozzátáplálással!!! Pontosan erről beszéltünk, hogy régen ahogyan csinálták a hozzátáplálást, amilyen korán kezdték, azért van az, hogy ma Mo-n minden 2. ember allergiás!!! Gyerekorvos is mondta nekem, mivel én is, Tomi is allergiásak vagyunk (és mily érdekes, 3 hósan kezdtek hozzátáplálni minket...), Bencének 75% esélye van rá, így minél tovább csak szopizik, annál később fog nála kialakulni az allergia. Sajnos elkerülni nem tudjuk. Régen a szoptatással is úgy voltak, hogy nem küzdöttek, ott a tápszer és kész. Ráadásul vizet, teát is kaptunk, pedig a tejcsi szomjoltónak is jó!!! Sose adok a Bencének semmi mást anyatejen kívül, hiszen ha szomjas, ott a tejcsi, minek más? Barátnőmmel is pont ezt beszéltük.

Védőnő mondta, hogy volt egy anyukája, aki félévesen már mindent adott mindkét gyerekének. Egyiknek látszólag nem lett semmi baja, de a másiknak összeomlott az anyagcseréje!!!! Gondolj bele, a hasfájás 3 hós korig tart (vagy tovább, babafüggő), a babák gyomra még fejletlen szerintem a hozzátápihoz ilyen korban.

Persze mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné, de én biztosan fél éves koráig csak és kizárólag szoptatni fogom a Bencét!

És a tudomány, én a tudománnyal foglalkozom, azt tanulom, az az életem, kérlek ne szóld le, az is fejlődik, mint minden más, azért is szép, mert annyi minden titok van még benne. Ha a tudomány nem lenne, nem tartanánk ott, ahol ma... Tudom, van aki rosszra használja, de pl. most már elég sok betegség gyógyítható, persze van még mit kutatni, ezért is szeretnék kutató lenni! :wink: Nem akarok vitát nyitni, csak ez eléggé szíven ütött... :cry: :cry:

Kép

Kép
barbcsi

csajok, a borostyán láncról mi a véleményetek?

Kép
gtunde75

Cicc,dehogy gáz,ez anyai ösztön! Házeladáshoz drukkolok!

Barbcsi remélem visszatér Bence jó alvókája.Elbírom én Tomit,nem az a baj,csak leszakad a karom...

Bévi,a cserfes korszakot alig várom!

Tündi,én félnék hogy beletekeredik,akad... :oops:

evilany

Bévi nálatok azért más a dolog és 4 hósan el lehet kezdeni a gyümit. :wink:

Tündi szomszéd kislánynak van, nekik bejött. Én nem hiszek benne, inkább homeopátia. Fogzáskor gondoltad?

Áron ma éhenkórász :lol:

királylány

Dia! Én is ezekre tippelek... Fejlődési ugrás lehet ilyen korban, a foga azért lehet, mert ömlik már szó szerint a nyála, tiszta fehér és kemény alul az ínye, egyfolytában rág, az öklével masszírozza az ínyét, de remélem még nem... Barátnőm kislánya 8 hónapos lesz, 2 hós kora óta nyálzik, de még mindig nincs foga. Majd meglátjuk, mitől van. :roll: :D De így estére nagyon fáradt leszek, hiába alszom vele egy kicsit délelőtt, valamikor nekem is ennem kell, vasalni, wc-re menni, zuhanyozni, olvasgatni egy kicsit.

Ircsi és Napsugár! Nálunk az egyetemen az egyetem saját tantárgyait nem fogadják el beszámításnak bizonyos idő után. Beszéltem tanárokkal, TO-s ügyintézőnkkel, újrafelvételizőkkel, 2 év alatt annyit változtatnak a tananyagon, hogy már nincs 70%-os egyezés, így nem fogadják el az újrafelvételizőknek :!: És vehetik fel újra, jó nem mindegyiket, de azért durva... Az infón pl. 1 év alatt változtattak, így mi szívtunk, eggyel felettünk járók meg nem értették, miért buknak meg annyian...Nekik nem kellett programozni khmm... :?

Bmaas! Örülök, hogy jelentkeztél! :) Nem semmi, mindig van valami nálatok! :shock: Jobbulást minden kis betegnek!

Dia! Temetés :cry: :cry: Nagyon ügyesen csinálod 2 gyerekkel! :wink:

Évi! Kíváncsian várom, milyen lesz a gyerekszoba! :wink: És a szorongatósrongy! :lol: :lol:

Babák csodaszépek továbbra is!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Csak halkan jegyzem meg, barátnőm barátnője ezzel foglalkozik, ő mondta babaklubban, hogy Lidlben, Aldiban NE vegyetek a piciknek gyümölcsöt, mindig gond van velük... És babakaják közül Hippet ne nagyon, olyan husiból készítik a húsos kajákat, hogy ne akarjátok inkább látni... Ő az Univert ajánlotta, azzal nem volt gond. És ha bio zöldséget, gyümit akartok venni, akkor egy bizonyos kódnak kell szerepelni rajta, akkor tuti bio, de még megkérdem tőle, milyen kódnak.

Bár én főzni fogok Bencének mindent, amit lehet, és minél kevesebb üvegeset adni, de könnyen vagyok, nagyszülők, dédszülők mindkét részről otthon a kertben sok mindent megtermelnek: alma, körte, krumpli, répa, paradicsom... :roll: :wink: És azt legalább tudom, tuti bio, akkor minek vegyek? :)

Na még visszaolvasok. :)

Kép

Kép
barbcsi

Nézem a tesco játékkatalógust,csomó jó játék van ,tanuló kutya 7990,zenélő csiga 3690,sütifaló kincsesbödön 5290,plüssök,pl.,óriás jegesmedve 80 cm-es 2990,90cm-es színes hernyó 1990 stb.Szerintem mi a kutyust megvesszük Tominak karácsonyra.(kendőben szuszog rajtam épp,most jöttünk emg a boltból)
Meg van mászó Micimackó de azt szerintem itt senki nem vesz :lol: :lol: :lol: :lol:

evilany

Barbcsi,hát igen szerintem sok mindent nem akarunk látni miből készül :( :(
A tudomány meg igen fantasztikus hogy fejlődik,de sokszor belenyúlunk olyan dolgokba amikbe nem biztos hogy kéne...én ezt megtapasztaltam az ITO-n...és hát minden a pénzről,(ki)spórolásról szól...lásd iszap tragédia,na ez most nem tusom hogy jött ide,azt akartam írni hogy nyilván lesz*rták a tározó állapotát csak a profitra koncentráltak...

Én is akarok főzni Tominak de lesz olyan amit ilyen kis mennyiségben nem lehet v.egyszerűbb üvegből..meg vész esetére,legyen itthon kajája...

evilany

Én üvegből a sütőtököt, a halas dolgokat és a zöldborsót aDTAM, MERT AZT PASSZÍROZNI KELL. eGYSZER KÜZDÖTTEM VELE AZTÁN JOBBNAk láttam üveges verzióban adni. Bocs capslock :?

királylány

Bévi Lili egyszerűen cukorfalat,úgy megölelgetném!Jók a képek!(iwiw)

evilany

Tündi! Azt hallottam, hogy használ, de én nem merem, egyetértek Évivel, hogy félnék, rátekeredik, beleakad... Majd csak túléljük rágókával, ínyre kenhető géllel,homeós bogyóval, néhány ébren töltött éjszakával... :roll: :roll:

Bévi! Lili tényleg más eset, de szerintem akinek van elég teje, minek kezdje előbb fél évnél? Nagyon szeretném, ha minél később lenne allergiás Bence, tudom, sajnos elkerülni nem tudjuk. :( De a gyerekorvos is azt tanácsolta, hogy ha már egyszer ennyi tejem van, és neki is ez a legjobb, ne kezdjem előbb.
Húgomat is 3 hósan kezdte anya hozzátáplálni, és most allergiás almára, répára és még sorolhatnám... :(

Évi! Volt mikor nekem is majd' leszakadt, de most már hozzászokott a karom. Remélem, hogy visszatér, és ez csak átmeneti állapot.

Közben olvasok vissza. :D

Még Bévi! Nagyon ügyes volt Lili, hogy ilyen jól viselte a szurit! :wink: Persze, hogy szereted, hiszen a te kislányod! Én is nagyon szeretem Bencét, még akkor is, ha mostanság éjjel máshogy alszik én meg hulla vagyok, de ahogy rám mosolyog, elfelejtem, milyen álmos vagyok, nem lehet őket nem szeretni! Majd csak visszaállunk, utólag rájövünk mi is, mitől van ez a más alvási szokás. :) És: igazad van, inkább menjetek 100x feleslegesen, mint egyszer ne, de remélem kiderül, semmi baj nincs!!! Lehet tényleg megoldódik, miért sír annyit Lili.

Igen, itt is szépen süt a nap, tegnap is kint voltunk másfél órát sétálni, de nagyon csalóka, olyan hideg van kint, hogy már mi is télikabátban megyünk ki, meg kesztyű is kéne, mert lefagy a kezünk. :shock: Amikor olyan erősen fújt a szél, mi se mentünk inkább, Bence nem szereti a nagy szelet.

Cicc! Ez az anyai ösztön, teljesen természetes. Én is, Tomi is sokszor ránézünk Bencére, hogy minden oké-e.

Mi napközben nem a kiságyban alszunk, hanem bárhol máshol. :D :lol: Tudja, hogy a kiságyban éjjel kell aludni, jó nagyot. Ha napközben oda teszed le, 10 perc se és sírva ébred. Egyébként ő is nagyon várja a fürdést, mert tudja, utána szopi és alvás! Tegnapelőtt másfél órába telt, mire elaludt, ez is új volt tőle, mert egyből el szokott aludni, akkor meg 3 percet aludt, majd felkelt és dumcsizott majd nyűgösködött 5 percet, aludt 3 percet... Szerintem ez a hülye idő is.

Egyébként babakocsiban csak akkor alszik, ha sétálunk. Ahogy megállunk, pár perc alatt felébred és elégedetlenkedik. Végül is a babakocsi azért van, hogy menjen. :D :lol: Így jó nagyokat szoktunk sétálni másfél-2 óra alatt! :wink:

Felébredt, játszunk egy kicsit, még jövök utána. :)

Kép

Kép
barbcsi

evilany

[quote="evilany"]N írta:evilanyézem a tesco játékkatalógust,csomó jó játék van ,tanuló kutya 7990,zenélő csiga 3690,sütifaló kincsesbödön 5290,plüssök,pl.,óriás jegesmedve 80 cm-es 2990,90cm-es színes hernyó 1990 stb.Szerintem mi a kutyust megvesszük Tominak karácsonyra.(kendőben szuszog rajtam épp,most jöttünk emg a boltból)
Meg van mászó Micimackó de azt szerintem itt senki nem vesz :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaaaaj, a mászó Micimackó, már egészen megfeledkeztem róla... Asszem, szólok a családnak, nehogy VÉLETLENÜL hozzanak egyet!!!

Mi Bendének sütifaló kincsesbödönt vettünk Karácsonyra, nagyon szerette, néha még ma is előszedi... ;-)

szilvás76

Évi! Igazad van, de én most a tudomány arra a részére gondoltam, ami az egészségüggyel, kémiával, biológiával, fizikával kapcsolatos! Hogy ha ezekben a témákban sok mindenre nem jöttek volna rá, akkor most nem tartanánk itt, ahol... Ha Semmelweis annak idején nem jön rá, miért halnak meg az anyák, talán mi sem ülnénk most itt. Ez kicsit sarkalatos és durva példa volt most, tudom, csak éreztetni akarom, hogy eddig ez szerintem jó irányba fejlődött.
Sajnos ez egy hatalmas nagy tudás, ami ha rossz emberek kezébe kerül, akkor rosszra használják, és sok mindent lehet nem is kéne tudnunk, lásd pl. bombák gyártása akár... Sajnos igen pénzmotivált világban élünk, de én most csak a tudomány azon részét szeretném megvédeni, ahol a megszerzett tudást jóra kamatoztatják a tudósok, kutatók! Remélem érted mire gondolok, na tényleg megyek, mert sír már a Bence, aztán jövök még. És szedem össze a gondolataim. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Hello baba gyere utánam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

evilany

[quote="evilany"]H írta:evilanyello baba gyere utánam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
:twisted: :lol:

szilvás76

Én már hetek óta kinlódok, mert amig első héten este 8-tól hajnali 3-4-ig aludt Eni, most már 11-kor felébred, meg 1-kor, 3-4 körül... És álmában is nyugtalan.
Ma éjjel volt az első, hogy éjfélkor nyüszögött, odavettem magam mellé, és elaludtunk 5-ig!!! Akkor is csak azért ébredt meg, mert a kutya nagyon ugatott valamit. Mondjuk a nagyágyban sikerült ez a mutatvány, remélem, ez nem egyfajta tendencia... :roll:

Tea... eddig a HIPP édesköményt itta, de most próba képpen a Milupa C vitaminos, barackos teáját adtam egy napja...lehet, hogy ezért????

Bévi... nem egyforma a pupillája Lilinek??? :shock:

szilvás76

[quote="szilvás76"] írta:szilvás76
[quote="evilany"]H írta:evilanyello baba gyere utánam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
:twisted: :lol:

Jaaaaaaaaaaj neeeeeeeeeeeeeeeeee :twisted: :lol: :lol:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi én nem akartalak megbántani se téged se senki mást mindenki azt csinálja amit jónak lát ,de azért van ez a fórum mindenki leírja a véleményét és a tapasztalatát .

Amugy teljesen egyetértek a ti verziótokkal is és a tudományt sem szólom le !!!!. De nem pont a hozzátáplálás lehet allergia kiváltó ok lehet benne van a génekben ,vagy épp mosószer amit használunk , öblítő , stb ....nem látjuk mit mivel miből készítenek ... vagy egy közeli példát mondok a vigantol cseppes ügy senki nem gondolta volna ,ki tudja milyen káros hatása volt a kicsikre ( remélem sehol senkinek semmi ). Én a 2 nagy fiamat is 3 hónaposan kezdtem hozzá táplálni semmi bajuk hála istennek .

Vannak szerencsésebbek akik tudnak szopiztatni de vannak olyanok is akik nem sajnos nekik teljesen más helyzetük van és a szükség rá viszi őket arra hogy hozzá tápláljanak .

De van tápszer allergia is nem tudom hallottatok e róla ,nem ijesztés képen mondom !

tehát én csak azt akartam ezzel mondani számtalan oka lehet egy allergiának a jövőben és kihangsúlyozom SENKIT NEM AKARTAM MEGBÁNTANI SEM MEGSÉRTENI és nem is akarok ezzel semmilyen vitát kirobbantani .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Jaj ez a maci csudi jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó ilyent és is akarok !!!!! Persze nem magamnak :D

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Helló Anyák! :)

Már rendet raktam, mostam, teregettem, főztem, titeket olvastalak és most írok :)

Annó nálam is korán kezdték a hozzátáplálást, s nincs semmi étellel kapcsolatos allergiám.
Porallergiám van, pedig anyukám törölgetett, takarított :lol: :lol: :lol:
Ez kb olyan, mint hogy "ha dohányzol rákos leszel"... :)

PL.:Annyi de annyi E(xxx)-s dolgot eszünk, ami rákkeltő, s még mindig nem vagyok rákos....

HAJLAM!!!!!
Nem hiába kérdezik: -családban daganatos? ;szívbeteg; cukorbeteg; stb?

Barbcsi, írtad: ha később táplálsz hozzá, akkor késöbb jön ki az allergiája.
Magyarul, ígyis úgyis kijön.....

Fél éves kortól azét KELL hozzátáplálni, mert kevés neki a tej.
Mondjuk kár, mert nekem elég kényelmes, hogy csak előkapom a cickót. :)

Szoptatom, mégis adok neki inni: teát, vagy simán csak vizet, s nem gyengén nyeli ám :)

Én még leves evés közben is iszok pl....

Annó nem volt igény szerinti szoptatás sem, 3 óránként kapott mindenki enni.

Más kor más a nézet....

Tünde!
Sok jót hallottam a Borostyánláncról, én meg szeretném próbálni, hátha jó lesz! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Cicc! Nem bántottál meg egyáltalán! Én sem akarok vitát robbantani, csak leírtam a véleményem, mint bárki más.

Ha valakinek van elég teje, miért kezdené előbb a hozzátáplálást fél éves koránál? Az anyatej a legegészségesebb a baba számára. Nem akarom ráerőszakolni senkire se a véleményem, mindenkinek joga van úgy csinálni, ahogy akarja. DE én mindenképp így fogom csinálni, fél éves koráig csak anyatejet fog kapni a kisfiam, mondom, gyerekorvos is ezt tanácsolta. Húgom is, én is, férjem is, sógornőm is allergiás, mindannyiunknál korán kezdték el a hozzátáplálást, szerintem, gyerekorvos szerint is van összefüggés. Ezért így fogjuk csinálni és pont. Nem játszom az ördöggel... Szerencse, hogy nálatok nem így van. De ez olyan, mint pl.: a cumisüveg, cumi valamelyik babánál zavart okoz szoptatásnál, valamelyiknél nem...
Ircsivel és Diával értek egyet ebben a témában, és senkit nem kövezek meg azért, ha más a véleménye.
A tudomány meg... akkor félreértettem az írásod, bocsi, de nekem ez jött le belőle... Na tényleg ne vitatkozzunk, nem érdemes ilyen butaságokon, mindenkinek van saját véleménye, ettől szép a világ! :wink:

Egyébként itt egy cikk is a hozzátápiról:

http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek

Kép

Kép
barbcsi

500. oldal, hűha mennyit írtunk már! :roll: :wink: :D :lol: Tényleg grafomán kismamák vagyunk! :lol:

Ja, idéznék a cikkből:

Ha túl korán vezetünk be más ételeket, ez a csecsemők egy részénél, különösen azokban a családokban, ahol előfordult allergiás megbetegedés, allergiát okozhat. A kisbabák szervezete ugyanis az első hónapokban különösen érzékeny az úgynevezett fajidegen fehérjékre.
A kis csecsemők szervezete még nem képes más ételt megemészteni, csak az anyatejet. A többi étel feldolgozásához szükséges enzimek csak a későbbiekben kezdenek termelődni.

Tehát MI nálunk allergiát okozhatna, mivel mind allergiásak vagyunk, ezért várunk fél éves koráig. Meg amúgy is: imádom szoptatni Bencét, van is bőven tejem, és 1 éves koráig mindenképp akarom szoptatni.

Most már tényleg eldugulok. Mindenki saját belátása szerint csinálja, de nálunk ORVOSI tanácsra is így fog történni és mert mi így szeretnénk. [/quote]

Kép

Kép
barbcsi

Clárika! DE nem szeretném ha előbb jönne ki az allergiája. Ha már tehetek érte, hogy később jöjjön, akkor teszek is. Csak kicsomagolom a cicim és már eszik is, ennyi. :D :lol: Fél éves koráig elég neki csak az anyatej, benne van minden, amire szüksége van.

Én nem adok neki vizet se, teát se, és mégsincs semmi gondja, ha szomjas, elő a cici, amiből előtte szopizott és pár korty és elég is neki. De eddig ilyen kb. 2-3 alkalommal volt. Egyébként azt olvastam, ha óvatosan megtapogatod a kutacsát és be van horpadva, az lehet azért, mert szomjas...

Babafüggő minden. Látod, mindenki babája más ütemben fejlődik, hízik és mégis mindegyik baba egészséges, szerencsére.

3 óránkénti evés: tápszeres babák annyi időnként kaptak, ezért mondták szopizni is 3 óránként kell, nézd az órát, ne a babád jelzéseit! Anyatej könnyebben emészthető táplálék, mint a tápszer, így hamarabb éhezik meg a baba. Ezt mi is csináltuk védőnő tanácsára, és 10 perceken is variáltunk hogyan foglaljuk le, ő meg csak sírt és sírt, vele én is, aztán csak üvöltött cicin is, hogy most már ne akarj adni, én akkor akartam enni, és feladtam... ÉS: azóta láss csodát! Figyelem a jelzéseit, és saját magától beállt a 3-3,5 órára! És nem üvölt, hogy éhes vagyok, ne várj anya még 10 percet, én most vagyok éhes, hanem épphogy csak sír egy picit, szopizunk és semmi gond. Szerintem ő tudja mikor éhes, nem pedig az óra... Nekünk így jó. És éjjel 6 órát alszik, eszik, majd újabb 4 órát alszik és eszik. (az utóbbi 4 nap kivétel)

DE: hangsúlyozom, minden baba más és más, másak az igényeik.

Mondhatnám azt is: mindenki másképp csinálja! :lol: :lol: És mégis jól! :D :D

Kép

Kép
barbcsi

Mi 2.5-3 óránként eszünk..védőnő nekem is ezt a foglaljam le akár 10 percekre dumát mondta...ehh...
Én is teáztatom és jót tesz neki úgy látom,végülis ha felébredek én is mindig szomjas vagyok,főleg fűtés időszakban!De nem akarok ilyenkor mindjárt szoptatni(mondjuk 1.5-2 óra elteltével)mert akkor megint kolosztrumot iszik és fájni fog a hasa...

Na megjártam a Kikát,körülnéztem,gyerekszoba ügyben :) függöny,ilyesmi...Tomi megint bealudt a kocsiban - bezzeg ott,felsírt többször,hiába, megérezte hogy bent van.

evilany

Szilavás Lilinek nem egyformán tágul a pupillája és ez idegrendszeri gondra utal vagy mi nem tudom sajnos ehez nem értek,de a védőnő azt mondta meg a doki is tuti nincs gond mert ennek más jele is lenne nem egyszerre mozogna a keze vagy a lába meg izom görcse lenne vagy mi nah nem tudom,megijedtem de remélem nem lesz gond!!!!

Évi tescos játékok nekem is tetszenek és örülök hogy Tomi pihen!!Lili is alszik ma egész nap a szuri miatt gondolom,jah és a védőnő ajánlot homeos kupot aminek nyugtató hatása van majd kipróbáljuk esténként!!

Hozzátáplálás én tuti elkezdem majd 3 hónapos kora után izleltetni egy egy kis kanálal Lilivel a gyümit hogy mire betöltjük a 4 hónapos kort tudjam mit szeret,mivel ha nem lesz tejem mit csinálok tápszert nem fogad el muszáj nem kinlódhatok vele megint éhezzen ismét kórház nem ezt nem akarom,allergia lehet lesz allergiája de enni akkor is kell a hugomnak is volt csecsemőkorába a tápszerre,és aki 6 hónapig csak szoptat az készüljön arra is mi van ha el apad a teje pl a szomszédomnak egyik este lefeküdt másik reggel nem volt teje nem tudott szoptatni mondjuk erre ott a tápszer de ha ugyan úgy nem kell majd mint pl Lilinek szóval van mindenek hátul ütője amugy amire most rá van írva 4 hónapos kortól azt régen már 3 hónaptól adták mert akkor az volt ráírva,mióta unios ország vagyunk huztak rá egy hónapot,én is fogom szoptatni Lilit de kapni fog mást is mondjuk napi 3 szor és 4 szer vagy 3 szor szopi,reggel este szopi déli órákban gyümölcs meg amit majd tudok csinálni,ha nem lesz üveges,meg tejpép meg stb.Szóval csajok ezt mindenki ugy csinálja ahogy neki jó szerintem nem szabad erről vitát nyitni,jó tudom most majd azt írják páran nem vitáztak de igen vitáztok a hülyeségen,mert van aki ad teát ad nekem pl doki meg édőnő is mondta de amugy ez is hülyeség mert azt mondja a védőnő hogy adhatom neki a 4 hós teát meg a doki is tegnap rákérdeztem,és ha a másik doki ellenzi akkor most mi van mert neki más a véleménye senki véleményére nem szabad hallgatni mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.Mert vana ki hisz a gyógynövényben vana ki nem meg lehetne sorolni,szóval ha Cicc te hozzátáplálsz jól teszed,Barbcsi ha te nem akarod hiába próbálod meg magyarázni hogy te akkor is ugy fogod meg stb akkor sem érti meg az aki adja neki mert ő nem úgy gondolja.A tea is ugyan ez meg a víz én szivesen adnék Lilinek ha meginná mert nem enne annyit és nem fájna ennyire a hasa mert egyfolytában eszik és én ha rátenném akkor mikor ő kéri akkor minden órában ennénk 100 ml és vissza jönne belőle,mert ő ha szopik is én veszem le magától nem hagyja abba kis falánk,nem mindegy gyerek egyforma!!!

Kép
bévi

Sziasztok!

Megvagyunk, Bálint végre kezd kijönni a takonyból... röpke két hét volt? Már nem is tudom :? Egyébként nagyon aranyos, már előfordul, hogy nem nyögdécselve, sírva ébred, hogy éhes, hanem először megnézegeti az ágynemű-huzatot...

Kristóf sokat fejlődött, olyanokat kérdez, hogy anya akkor is szeretsz, amikor alszom? Le vagyok döbbenve rajta :) És olyan (sokszor rossz)szokásokat vett fel, amiket ovisok szoktak csinálni. Pedig ritkán járunk közösségbe...

Feles tej és hozzátáplálás: míg meg nem született Kristóf, addig nem tudtam, hogy én is feles tejet kaptam csecsemőként. Ráadásul tehéntejet, mégcsak nem is kecsketejet, ami jobban emészthető lenne. Szóval, két éve jöttem rá, hogy miért nem bírom meginni a tejet, pedig szeretem az ízét. Egyszerűen hasmenésem lesz tőle... :oops:

Bévi, még Lili is változhat a tápszerrel kapcsolatban. Kristóf pl. egy bizonyosat volt hajlandó enni. Azt meg kellett találni... S talán egy éjszaka alatt nem apad majd el a tejed, ha rendszeresen szoptatsz.

Mindenkinek szép napsütéses napokat!

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?