A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Jó "reggelt"!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szuper éjszakánk volt!Roli 4 óránként kelt,lehet,hogy az új tápszer kicsit jobban telíti :lol: +teázunk is,bár nem nagyon akartam,de muszáj :?

És tegnap hülyeséget írtam,mert nem 1 hónap alatt hízott 1 kilót,mert akkor is ennyi volt a súlya amikor haza jöttünk,az pedig 3 hete volt. :lol:

Suzy!
Cipike nagyon kis fotogén kedvében volt,mert ez a kép szuper lett!
Tudok pihenni,bár ezt az éjjel 1-2 óra közötti kelést kihagynám.
Kórházi cucc jó,hogy kész van,látod nekem is szerencsém volt,hogy nem bírtam magammal és korán össze raktam.

Szandri!
Gratulálok a kukishoz!
Harisnyáról nem tudok semmit :roll:

Erika!
Nagyon izgi!Te nem tudnál üzenni valakinek,ha beindul valami?

Gyevacska!
Jobbulást neked!!!

Evita!
SZépen nő a pocid :wink:

Vivi!
Nem keseredtem el a tej miatt,sajnos várható volt,anyunak 2 hétig volt,pedig mi szopiztunk. :?

Andi!
Dóri baba nagyon édes!És szép lett a szoba is,látom ti is a sárga-zöld kombinációt választottátok :wink:

Hencsi!
Én is sokat feküdtem háton amíg terhes voltam,de én se vettem észre semmi ideg nyomódást.Vagy lehet,hogy nem is érezhető? :roll:

Orsi!
Tegnap felétek voltunk Rolival!Legközelebb felmegyünk! :wink: Roli csajozni akar :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Nálunk úgy volt,hogy az anyakönyvi kivonatot(2.nap meg volt) és a taj kártyát(10.nap meg volt) a kórház intézte.

A tgyásthoz az anyakönyvi kivonat kell,azt mi elintéztük hamar.Ma jött is a szeptemberi tgyás arra a pár napra (24.-től)
Céges könyvelő nyomtatott hozzá mindent.
Erről pedig majd kapok egy levelet,hogy pontosan meddig jár és a lejárat előtt egy hónappal már lehet intézni a gyedet,amihez kell még majd a magánnyugdíj pénztári belépő nyilatkozat is.

A családit meg az anyaságit pedig apa intézte személyesen,én még mindíg csak akkor vagyok nyugodt,ha látom,hogy minden oké a papírokkal.
Az anyaságit írtam is,hogy hamar megjött.
A családi pedig nov 2-án lesz utalva,ezt az interneten olvastam,van egy lista egész évre az utalási napokról.

Önkormányzati 1×-i anyasági pedig nincs már Csepelen,de mindenki kérdezzen rá a lakcím szerinti önkormányzaton,mert van ahol 40-50e ft. :wink:

Ma megint szép idő van,megyünk sétálni később!

:lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cukigabi 2010.10.28 11:15-kor.

Kép
cukigabi
Budapest

Nomi!
Jó,hogy jöttél!Szuper,hogy minden oké! :wink:

Kép
cukigabi
Budapest

Sikerült megvagyok a gmail-essel:)
ha gondoljátok nézzetek meg:) :oops:

Kép
böbe baba

Böbe!
Szépek vagytok ti is! :wink:

Kép
cukigabi
Budapest

Nomi
Hát már azt hittem már megszültél! :lol: Milyen jó,h férjed otthon volt tegnap! Már nagyon izgatottan várjuk a híreket!

Gabi
Tök jó,h Roli csak 4 óránként kelt! Szupi! Hát igen, lehet,hogy jobban telíti! Roli csajozni akar :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neked is köszönjük az infokat!! Ezt az anyaságit nem értem! :oops: Kaptál egyet, ami a 64 e Ft-os, és ezen kívül még az önkormányzattól is lehet igényelni 1x-i anyaságit? :oops: Lehet,h valamit nagyon félreértettem, akkor bocsika! :oops:

Böbe
Nagyon szépek vagytok! Te is jó fiatal vagy! :lol: :lol: Bejelöltelek iwiw-en! :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!

megyek is jelöllek:)igen még fiatalka vagyok :oops: :)

Kép
böbe baba

Evita!
jó kérdés erre én is kíváncsi vagyok! :)

Kép
böbe baba

Igen lányok!Önkormányzata válogatja,hogy ad e ilyen anyasági támogatást.Sajnos itt már nincs.
De a 64e az jár mindenkinek akinek meg van 4 terhes gondozásról az igazolás.

Kép
cukigabi
Budapest

Halihó!

Látom Mindenkivel minden okés.....
Szupiiii! :lol:

Nomi, Erika,Suzy!
Hát Lányok, szoritok Nektek, már tényleg nagyon a célban vagytok!!!!
Jóslók jöhetnek......de az nem baj, mert tudjátok, hogy vmi készülődik!!!!
Pihenjetek sokat...ne pörögjetek, mint anno Én tettem.....bárnem érzem hátrányát, de azért többet kellett volna pihizni.....most is kellene, de nem tudok napközben aludni!!!! :?
Ugye azt mondják, amikor a baba alszik aludj Te is....hmmm, ez szép és jó.......ne de ki mos,vasal,főz, takarit...és még sorolhatnám!!!! :evil:

Suzy!
Nagyon boldog vagyok, hogy eljutottatok Cipikével idáig!
:P

Szandriii!
Pöcsössssss a Drága!!!!! Hurrráááá! :wink:

Evita!
Suli???Birod?

Gabi!
Hát felhivhattál volna :twisted: :P , mi is vagy 1,5 órát sétáltunk tegnap délután!!! Randizzanak má' ezek a gyerkőcök!!!

Rólunk:
Éjszakák továbbra is csendesek, 1szer kelünk.....Nekünk nem mondta a doki, hogy keltseük fel 2-3 óránként szopni.....úgyis kel, ha éhes....!És Én tartom is ezt, tudják a babák mi kell nekik!

Dalma nagyon cicifüggő.....és megmondom őszintén, ha iró nyűgös alkalmankén engeden, hogy "csócsálja" egy kicsit a cicit..... :?
Bedtam neki én is a cumit, de szerencsére nagy ritkán kell csak neki..... :wink: Vannak elvek, ami sorra dőlnek meg......
de úgy gondolom kőkeményen kell alkalmazkodni a gyermekünkhöz, neki mi a jó!!!!!
A kiságyból való kikapkodás......ezt tartom, igenis ott aludjon, az az ő helye, persze ha szoptatok és közbe elelszik akkor azt az ágyon teszi és egy-egy fénykép erejéig ott maradhat, de utána szigorúan megy az ágyikójába!
Ha fent van pedig a pihiszékben van, fekteteve!

A két maci ami rajta van a széken nem levehető, de a csőszerű izén amin lógnak oda húzhatsz fel akármit......most éppen egy bohóc lóg nekünk a két maci között, amit fel lehet húzni!

Már nagyon érdeklődő.....reggelente transzba esünk Apa gitárjaitól amik a falon lógnak....két fekete és egy barna...a fehér falon, valószinűleg elég nagy kontraszt, emiatt nézi meredten vagy 20 percig! :lol:

Rendszeresen gitároz neki Apa, és az esti altatásnak is megvan a maga menete......3 dal kiséretében! :)
Valamint a kedvenc dalunk Anya torkából..pffff.../képzelhetitek, valószinűleg azért ilyen figyelmes, mert rohadt rossz!!!/ a VUk.....fürge rüka lábak...surranó kis árnyak...hipp..hopp..... :lol:

Most alszik végre, még vasalnom kell meg porszivózni........és végre ennem kéne vmit......

Gabi, Vivi!
Hasitok milyen?
Azért nekem sikerült csikocskákat összeszedni a köldököm körül van 4.....és a bőr még elég plöttyedt! Kenem......még tornászni nem merek, de amint azt mondja a doki, hogy lehet....én már megyek is....egy kis hasim még van, de beleférek a régi farmeromba már.....igaz nem mindbe, de 2be igen, bár ezek akkor voltak anno jók amikor picit ducibb voltam. a terhesség előtti nacijaimba nem tudok belebújni....szóval...jó is meg nem is... :roll: :)
Na megyek!

Mindenkit puszilunk!!!!!!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Böbe!
A kutya mindenit.....de jól nézel ki!
És micsoda MÁCSÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :D a szived szerelme!

Naggyon kis szépecske vagy!!!! :wink:

Jah,Csajok Én is megkaptam már ezt a 64 ezret, őőőő, hétfőn jött meg.....egész gyorsan, mert ugye a pairok leadásával meg kellett várni amig megjön Dalma TAJ kártyája is!
Cirka 2 hetet kellett várni a pénzre, szerintem az nem is sok..... :roll:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

sziasztok lányok...
még nem tudtam visszaolvasni de majd este ha hazajövök....
megyek megint a klinikára szülésfelkészítőre :D
gyorsan telnek a hetek!megint csütörtök van...
majd írok mi volt

Kép
menion
Budapest

Nomi!Jó hogy jöttél :!: Örülök nagyon h minden rendben van veletek.

Gabi!Bocsi de nem értem a kérdést :oops: :roll: .Mármint közületek valakinek :?: ha beindul valami.
Örülök hogy Roli jól alszik éjszaka és hogy sikerült meg venni a tápszerét.

Böbe!Szépek vagytok!

Kép
erika12

Orsi!
Háááááááát hasam még nekem is van,ment lejjebb,de nem az igazi még+löttyedt nekem is. :twisted: .Csík nincs a hasamon,csak amikor összenyomom a bőrt ott látszik,hogy a szövetek meglazultak. :roll: szerintem az el se fog múlni.
Rám 1 nadrág jó egyenlőre,de nem akarok venni,mert mindenképpen le akarom adni a felesleget és ez még pluszba ösztönöz.

Kép
cukigabi
Budapest

Orsi!Örülök h jól vagytok és h Dalma jól alszik éjszaka.Szuper!
Én sem szeretném fel szoktatni ölbe,remélem anyósék nem fogják mindig ölbe fogni,mert akkor Én lennék bajba. :roll: .

menion!Várunk este!

Szandri!Gratulálok a kisfiúhoz!!!

Kép
erika12

Orsi
Tök jó,hogy továbbra is ilyen jó alvó Dalmus! Csak így tovább! Amúgy szerintem is felébred egy baba,ha éhes! Szerintem a koraszülötteknél fontos ez, akik kicsi súllyal születtek!
Hát a suli gáz! Utálom, nem haladok a szakdolival, pedig már nincs sok időm! :cry: :cry: :cry:
Ha Dalmus és Roli találkozik kérünk fotókat!!!!

Menion
Jó szülésfelkészítőt! Várunk a sok hasznos infokkal! :oops: :lol:

Erika
Igen Orsi arra gondolt,hogy nem tudnál-e nekünk valamelyikünknek írni egy sms-t,hogy beindult a szülés, meg amikor megérkezett? Vagy csak amikor megérkezett! Igazából szerintem,ha kintről írsz, akkor csak annyi,hogy nem úgy írod be a telefonszámot,hogy 06-tal kezded, hanem helyette +36, és utána 20/30/70 attól függ kinek írod!

evita10
Budapest IX. kerület

Erika!
Igen közülünk valakinek tudsz e üzenni?Nem tudom onnan kintről hogy megy ez. :roll:

Kép
cukigabi
Budapest

Evita!Sms-t birok küldeni,köszi h megírtad a +36-ot,mert nem tudtam hogyan kell kintről írni.

Gabi!Igen,majd üzenni fogok valamelyikőtöknek.Telefonszámot találok a gmail-on.Köszi.

Kép
erika12

Sziasztok!

Evita
Engem egyáltalán nem zavar, ha a babamozgásról írsz, sőt! :wink: Jó ilyet olvasni. Szép a pocid, jól alakul! Majd írj, hogy mi volt a védőnőnél!

Menion
Remélem, megúszod antibigyó nélkül! Tea, C-vitamin, pihi biztos segíteni fognak!
Jó szülésfelkészítőzést délutánra!!!

Suzy, Nomi, Erika
Nagyon drukkolok nektek, tényleg szépen sorban jön a Ti időtök is! Szóval csukláson nem meglepődni, csak mi emlegetünk! :wink: Pihizzetek nagyon sokat, gyűjtsétek az erőt.

Gabi
Sajnálom, hogy a tejecske elapadt… De ahogy írod, úgy látom, hogy a tápszeres téma sem zavarja nagyon Roli babát! Csak így tovább!
Nekem az anyatejről az jutott eszembe, hogy volt kolléganőm pl az állomás kihagyásával juttatta el egy ismerős családhoz. Árban is megegyeztek, ki is lett vizsgálva, hogy megfelelő-e, szóval működött a dolog. Ezzel csak az a baj, hogy nem mehetsz oda az anyukákhoz lecsekkolni, hogy mennyi tejük van… De ezt az összeöntögetést nem hallottam, engem nagyon meglepett… :shock: Mindenesetre ha marad a tápszer, az sem a világ vége, tápszeres babák is nőttek fel és lettek szépek, egészségesek!

Szandriii
Örülök, hogy minden rendben veled és annak is de nagyon, hogy megtudtátok a babó nemét. Gratulálok a kisfickóhoz!!! Érezzétek jól magatokat Németo-ban és vigyázz magadra nagyon! Aztán ha tudsz, gyere a híreiddel, addig is kellemes időtöltést! A lényeg, hogy minden rendben van!
Gumihariról én sem tudok túl sokat! De a lényeget te is leírtad, hogy a pangó vér ellen jó. Amennyire tudom, olyan, mint egy jó szűk sztreccsnaci és mivel szorítja a lábat, így a vénafalat is, így a vér könnyebben és gyorsabban áramlik vissza a szívbe. Gondolom, hogy a picinek is jobb, ha rendes a véráram. Amúgy a pangó vér esetén a lábfelpolcolás is hasznos, bár kocsiban nem túl kényelmes/biztonságos.

Gyevacska
Jobbulj meg minél hamarabb! Kocsi-dolog szuper, kíváncsi vagyok a babakocsidra is!

Böbe
Nagyon helyesek vagytok, és tényleg igaza van Evitának, te is jó fiatalka vagy! ;)

Orsi
Dalma tényleg jó kislány éééés, hát tudja, hogy mi kell neki (gondolok az éjszakai felkelésre)! Jaj, annyira édes lehet, hogy óriásai szemekkel bámulja Apa gitárjait. Olyankor meg tudnám enni a kis drágákat!

Nekem tegnap fárasztó napom volt. A csapunk elromlott a fürdőben és csak a harmadik boltban találtam hozzá alkatrészt, jól kigyalogolta magam. Ráadásul mérges voltam, mert vékonyan öltöztem. Gondoltam, jó idő lehet, ha süt a nap! A fenéket, hideg volt!
A mai nap meg… a délutánom nem ígérkezik túl jónak… majd hnap megírom, ha ma nem is ülök le gép elé.
Vigyázzatok magatokra, babócákra kint vagy bent!

KépKép
manama

Köszönöm szépen csak aranyosak vagytok!:)igen még fiatalka vagyok 22 éves:) :oops:

Kép
böbe baba

Orsi!

felolvastam a páromnak amit írtál róla és rólam...mondanom se kell , hogy dagadt a melle:Dszereti ha dícsérik:)
és azt még hozzáfűzte , hogy biztos rá írtad azt is h szépecske :lol: :lol: :lol:

Kép
böbe baba

Böbe!
Hát perszeeee..... :lol: :wink:

Ohh, ezek a PASIK mennyire, de mennyire szeretik, ha fényezzük őket.....zárójelbe megjegyzem.....mi is szeretjük.....és akarjuk is hallani! :D

Dalma még mindig alszik, nem akarom felkelteni, de séta lenne....még várok egy picit!

Életbiztositásokat kellene nézegetnem.....mert lejár Apáé....nem biztos, hogy kötün újat, de néznem kellene milyen konstrukciók vannak...bár, röhej, mert 10 év befizetés után kevesebbet kap vissza....jó pár ezressel...jah kérem a gazdasági válság....de azt nekem ne mondja senki, hogy a biztositó nem csinált belőle magának sokkal sokkal többet....pffff!Neki meg még azt sem tudja visszaadni amit befizetett.... :evil: :roll: :?
Szóval, néznem kellene másokat...de olyan száraz szövegek bealszok rajtuk.....
Inkább...........a youtubon keresgélek....olyan szupi számokat találtaaaamm...1998ból...hajajj...jó pár évvel fiatalabban ezekra nyomtam a dizsibeeeeeeeeeee, kellemes emlékek.... :P :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi!
Kiváncsi vagyok mikre nyomtad a dizsibe!Linkelj be párat!

Kép
cukigabi
Budapest

Mi most jöttünk meg a sétából :P :lol: Jól leizzadtam :oops:

Kép
cukigabi
Budapest

Örülök, h mindenki jól van :wink:

Gabi
csodaszép idő van, a legideálisabb volt a séta :wink: örülök, h jól vgytok :!: :wink: köszi az infókat tőled is :!:

Orsi, Gabi
és nem furcsa, h nincs nagy pocak :?: úgy meg lehetett szokni, h odabent mozgolódik, nem :?: de most meg csodáljátok őket kintről :roll: :wink:
majd lemegy az a pocak :!: :wink:

Erika, Noémi
kíváncsi leszek kinek a jó hírére fogok jönni legközelebb :roll: :lol: gondolom izgultok már :roll: :?:

Orsi
ügyes lánykád van, és persze ez a Te érdemed :!: :wink:
köszi, Én is örülök és boldogok vgyunk, h valóban eddig eljutottunk és remélem minden rendben lesz ezután is :!: :roll: kicsit izgulok egyébként, mert vasárnap betöltött 36.hét lesz és leáll a magnézium, remélem nem lesznek görcseim :!: :roll:

A védőben minden ok volt...elvittem a kis listámat, h nehogy itthon maradjon vmi fontos dolog, amire nagy szükségem lenne a kórházban, de azt mondta, h hibátlan, szuper a lista tartalma :!: :wink: ja és azt tanácsolta, h ne igyak majd Laktoherb teát, mert igaz, h beindul tőle a tej, de mivel tartalmaz édesköményt a babánál hasfájást okoz :!: inkább sok folyadék, mentes víz és almalé :!: :roll: majd meglátjuk :!: és nagyon tanácsolta, amit Vivi is, h vigyek a szülőszobára menetes vizet, jól fog jönni szülés után :!: :roll:
84 kg vgyok, szeptember elején mért 80-at, azt mondta szuper, vizelet tiszta, vérnyomi szokásos alacsony, de a pulzusom már megint 100 felett van :!: :shock: szülésig ezzel nincs teendő, majd utána visszatérünk rá :!:
Cipikém mozog ezerrel :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Győzlek benneteket olvasni! Örülök hogy minden ok!
Szandrii! Gratula a kis fütyköshöz! Ugye ezt is vártátok? nem mondta Apa hogy ő aztán csak tudja hogy mit csinált...célirányosan :D

Orsi! Nagyon szerencsés vagy Dalmussal! iogazán tündér lehet. Egyetértek veled...minden gyerkőc más és nem lehet a nagykönyvhöz görcsösen ragaszkodni, mivel nem biztos hogy jó neki.

Gabi! Lassan alakulgat akkor a kajcsi dolog. Ha már nem kelt akkor tényleg laktatóbb lehet ez a tápszer, meg lehet kezd beállni a szervezete is. Pocakfájásokkal hogy álltok? Lett megoldás rá?

Evita! gondolom hogy utálhatod most a sulit. órákkal hogy állsz? Zh időszakod van, vagy lecsengett?

Suzy! Ez szeptember eleje óta tényleg jó. Akkor már csak Cipikére gyúrsz. Enni bírsz rendesen? Gondolom már mindenhol nyom a kis drága. Sok jött föl terhesség eleje óta?

Manama! Sajnálom a csapot...nem hiányzott Neked ez a potyakör. Itt is a nap ellenére hűvös volt, szerencsére úgy is öltöztem.

Erika!Olyan izgi! Mindjárt itt az idő. Érzel valami eltérést, mozgással vagy bármi mással kapcsolatban. Megrögzötten hiszek még mindig benne hogy vannak előjelei, csak sokan nem igazán figyelnek már rá....azért jókora nyomást jelenthet ez a tudat hogy most már bármikor....

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől! Elég gyors volt, pár perc alatt lezavartuk! Vizeletet is nézett, és az negatív,de hogy mire, és mit nézett azt én nem tudom! :oops: :lol:
2,5 kg-ot híztam 6 hét alatt. Hát nem rossz,de azért lehetne jobb is! :lol: Megnéztük a szívverését is Babónak! Ahogy rátette a hasamra a kütyüt, már hallottuk is! Olyan jó volt! Olyan szépen ver a kicsi szíve! Közölte,hogy jövő szerdán vagy csütörtökön jönne hozzánk! :? Szerda reggel 9et beszéltünk meg. Mondtam,hogy jó lesz, mert az egész lakásban felfordulás van! Mondta,hogy nem számít! Pár percnél tovább nem marad, de kötelező kijönnie! Úgyhogy hamar lezavartam a dolgot, és már jöttem is!

Manama
Sajnálom a csapot, és hogy sok utánajárás volt az egész! :cry:
remélem azért kellemesen csalódsz, és mégis jó lesz/volt a mai délutánod! Várunk nagyon holnap!

Orsi
Hát ez elég durva,hogy kevesebbet kapsz vissza,mint amit befizetsz! :shock: :shock: :shock: Minimum ugyanannyit kéne, de inkább többet,hisz kamatozik! hát jobb ha keresel valami jobbat!
Végül mennyit aludt Dalma?

Suzy
Ügyes vagy,hogy mindent jól összepakoltál! Izgi lesz, ha abbahagyod a Magne B6-ot. Ügyes vagy, keveset híztál! Teljesen tökéletes!

Yokka
Óráim már nem nagyon vannak! Csak szerdánként járok be, csak szakdogát kéne írnom! Pfffúj! Várjuk ám a Te képeidet is a gmail-re! :P :P Pocakos kép meg egyebek! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Halihó :!:

Böbe
nagyon csinosak vgytok :wink: és milyen fiatalok :roll: :wink: a párod egy pár ajtó csapkodást megér :oops: :D és az a pocak :roll: szépen alakul :wink:

Yokka
most egy fokkal jobb már az étvágyam, de szó sincs zabálásról :!: :wink: ma annyira megkívántam a narancsot :roll: az elején volt, h szinte csak gyümit ettem...rengeteget iszok...és a legjobb a sima mentes víz :!:
már nem tudom pontosan mennyi, mert nem tudom, h honnan is számoljam...sok hormont kaptam a baba projekt eleje óta...66-ról indultam azt hiszem :!: :roll:

Evita
kicsit izgulok, mert nem a magne b6-ot szedem 6 hét óta, hanem a magnézium citricit, abban 500mg MG van, míg a magne b6-ban csak 48 mg...a méhszáj felpuhulás óta szedem napi 3x2 :shock: na ez azért sok MG...de muszáj abbahagyni, h a ctg mutasson méhösszehúzódásokat, fájásokat...remélem nem lesz erős még most, majd 39 hét után :!: :wink:
hajrá szakdoga írás :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

na voltam a tanfolyamon de nem sok haszna volt most...a TERHESSÉG ÉLETTANA volt a téma és elkezdték a fogantatástól átrágni az egészet... :? nem sok új dolgot mondott el és hát azt se értettem minek taglalja azt hogy mikor kell tesztet csinálni és mikor kell először uh-ra menni hisz ezeken már mindenki rég túl volt....
inkább a 3.trimesztert kellett volna jobban átbeszélni de hát ez van...
ami érdekes volt az az hogy a vizesedést még több ivással kell "orvosolni"mert az ozmoláris nyomás révén jobban beindul a folyadék kiválasztása...vagyis aki vizesedik az nem hogy kevesebbet hanem több folyadékot igyon illetve polcolja a lábát :!: epebajok az epe sűrűsödik ezért epekő epe pangás lehet a szervezetben is felhalmozódik az epesav és ez okozhat sárgulást a bőrön illetve VISZKETÉST :!: ez úgy lehet kerülni hogy nix zsíros fűszeres étel nix puffasztó kaja( K betűsök babok lencse stb) :!: ....pulzus az utolsó harmadban a megnövekedett vérmennyiség és egyéb munka miatt a pulzus emelkedett 110ig bezárólag teljesen normális a szív tengelye balra tolt hisz a rekesz felfelé nyomódik a babától :!: tüdő a légvételek száma nem több de a légvétel térfogata 10-15%al megnő mivel több O2-re van szükség :!: gyomorégés ez megint csak természetes a terhességnél több sav termelődik illetve a rekesz felnyomja a gyomrot így a gyomorszáj feljebb kerül és ez okozhat gyomor égést refluxot...
hát ennyi jutott eszembe amit érdemes leírni a többi vagy már nem aktuális nekünk vagy szerintem tudjuk úgyhogy nem írom le

Kép
menion
Budapest

Hát Helloka!

Visszajöttem, igaz kicsit később.....

Gabi!
Összeszedem és belinkelem, holnap!
Jah, Ti korábban mentetek, mint Mi!
Azért remélem összehozunk egy közös sétát és pitézést a Kölkökkel!!!! :wink: :lol:

Suzy!
Hát, nem is tudom.....
Az elején volt ilyen fantom érzésem képzeld, Dalma kint volt, de mintha éreztem volna bent a mozgást.....fura volt!!!! :oops:
De nem tudom megmondani, fura is meg nem is........néha elfelejtem, hogy már feküdhetek hasra.....!!!!! :)

Ne izgulj, most már bármikor jöhet és ha idő előtt jönne is, már minden rendben lesz! Mindenesetre figyeld magadat, ha abbahagyod a Mg-t, és még kevésbé fáraszd ki magadat!!!
:!: :)

Yokka!
Sokminden megdől, meglátod!!!! :wink:
És nem is kell vaskalapossan ragaszkodni a leirtakhoz, áááááhhhh!

Evita!
Végül 16 óra után pár perccel ébredt, szopi és séta.....majdnem 18-ig lent voltunk. Jó nagy kört mentünk! Ez neki is jó, és nekem is mozgás!
Persze, peluscsere, öltöztetés és azért ez egy tortura.....amikor ráadtam mindent akkor jött egy hatalmas puki...és hát rotyogott mint állat.....tehát levetköztetés és kezdhettem előről! :wink: :lol:

Jah, eléggé lehúzás ez is a biztositóktól....de nem volt kedvem keresgélni..... :? ....lehet jobban tennénk, ha másba fektetnénk!
:idea: :?:

Menion!
Tömik a buksitokat rendesen! :D
Hasznos és érdekes infok ezek! :wink:

A terhesség előtt imádtam a hagymát, főleg a lilát.....de mióta megszültem, képzeljétek...meg megbirom enni, de olyan szarul vagyok utána, hogy csak na! És most már tuti, hogy a hagymától, mert megint ettem, husizsirral és ugyanúgy szarul voltam.....pff! :roll:

Pozitiv viszont, hogy nem kellett visszaemelni a szivgyógyszeremet, juhhéjjjj! :wink: :lol:
Nagyon remélem igy is marad..... :shock:

Na megyek zuhizni és fekvés!
Puszi Nektek és nagyon jó éjszakát Mindenkinek! :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

andicsiga köszi a szabi infót...most már csak azon kell drukkolnom hogy ne szünjön meg a munkahelyem mire visszamennék...mert a doki már 68 éves és lehet hogy addigra nem dolgozik majd viszont a praxisát nemigen tudja majd eladni így szélnek ereszti majd a betegeit..így a munkahelyen gyakorlatilag meg fog szünni akkor..vagyis csak a dokim tűnik el ő meg egy kft tagja... :roll:
szandriii ne aggódj mind ilyenek vagyunk ha ilyen hírt kapunk...gumiharisnya bizony jó ilyenkor!mindenképp vegyél!és ha tudod tedd fel a lábad bár terhesen nem tudom hogy lehet megoldani ezt egy autóban :roll: jó utat!vigyázz magatokra!
suzy köszi igen egyre jobban vagyok...már jóval kevesebbet fújom az orrom és az alvás is jobban megy... a fekvés és a forró fürdő csodákat tesz! és tényleg jól felöltöztem ma is...
orsi a gyerek bizti vájt fülü lesz :lol: milyen jó neki hogy apu és anyu saját koncertet ad neki

Kép
menion
Budapest

biztosítás én kötöttem kereset kiesésre...na hát mikor táppénzre kellett mennem akkor derült ki hogy nem fizetnek terhességgel kapcsolatban rehabilitáció miatt idegbaj miatt baleset miatt akut és krónikus egészségkárosodás miatt....
lényegében az ég világon semmi miatt....
ezek után hogy le akartam mondani akkor a telefonos diszpécser nem tudott segíteni hogy hogyan is tehetem meg....
persze amikor megkötöttem a biztosítást azt praktikusan telefonon megtehettem...cukiiiii

Kép
menion
Budapest

andicsiga köszi a szabi infót...most már csak azon kell drukkolnom hogy ne szünjön meg a munkahelyem mire visszamennék...mert a doki már 68 éves és lehet hogy addigra nem dolgozik majd viszont a praxisát nemigen tudja majd eladni így szélnek ereszti majd a betegeit..így a munkahelyen gyakorlatilag meg fog szünni akkor..vagyis csak a dokim tűnik el ő meg egy kft tagja... :roll:
szandriii ne aggódj mind ilyenek vagyunk ha ilyen hírt kapunk...gumiharisnya bizony jó ilyenkor!mindenképp vegyél!és ha tudod tedd fel a lábad bár terhesen nem tudom hogy lehet megoldani ezt egy autóban :roll: jó utat!vigyázz magatokra!
suzy köszi igen egyre jobban vagyok...már jóval kevesebbet fújom az orrom és az alvás is jobban megy... a fekvés és a forró fürdő csodákat tesz! és tényleg jól felöltöztem ma is...
orsi a gyerek bizti vájt fülü lesz :lol: milyen jó neki hogy apu és anyu saját koncertet ad neki

Kép
menion
Budapest

opsz ezt elszúrtam bocsi :oops:

Kép
menion
Budapest

Jóreggelt Minden Babónak és Kismaminak!

Orsi! A hagymával kapcsolatban én annyit hallottam hogy szopikor nem célszerű enni, mivel erős az íz és illatanyaga és a tejcsi is átveszi. Lehet tudatalatti hogy nem esik jól. Nekem is napolnom kellene a fűszeres dolgokat de néha valami csípős olyan jól esik. Érdekesek a biztosítók. A felmondás csak személyesen...mi is végigjártuk az utat, és kevesebbet adtak vissza...talán fele körül vagy egy kicsit több. De időben utaltak (30 nap)

Evita! kértem címet, de nem jött át priviben... :( nem is tudtalak meglesni benneteket. Tegnap csináltam képet a pocakomról, látszik hogy 2 hét alatt nődögélt...bár még sokan mindig nem látnak semmit. Akkor hasalás a szakdogán...Hogy állsz vele? Az alap már megvan? Szerintem most a babavárós téma jobban menne...izgibb :)

Suzy! Jó sok Mg...már szinte ennyivel jól is lehet lakni. Szerintem nem lesznek erős összehúzódások....megnőtt már így is eléggé a tűrőképességed....majd a finishben. Ilyenkor sokan azt mondják a kilók annyira nem számítanak, sokszor csak a védőnők meg az orvosok veszik véresen komolyan az egészet.

Menion! Elég érdekes hogy az elején kezdik...családtervezés-fogantatás nem került elő témába. Köszönjük a hasznos infókat! Én azt hittem felkészítőre csak azok mennek akik már a végén tartanak...ezek szerint nem csak.

Kismamatornára jár-járt valamelyikőtök? Néztem itt Szegeden van az Újklinika alagsorában heti 2x. Csak nem tudom van-e értelme, mennyire élvezhető-hasznos.

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Mire visszaolvasok és reagánék mindig szólít a kisFőnök és mikor visszajövök, addigra túlhalad a fórum.... :( :? :(
Mondjuk ez nem baj, de így teljesen lemaradok mindenről. :(

Ami hirtelen eszembe jut.
Kérdeztétek tegnap a pocit.
Szinte teljesen visszament, csak laza maradt a bőröm és tényleg kellene majd tornászni h az elmúljon.
Tegnap felpróbáltam és simán jó rám legalább 2régi farmerem. (Mondjuk én nem voltam amúgysem olyan szép karcsú mint itt egyes csajok! :wink: :) :D ) -->Nagyon szépek vagytok a fotókon!!!! :)

Orsi
Biztosítás: Mi pont akkor kötöttük volna amikor az autóbaleset volt. (Végül is utána héten azért meglett.) Mi az Alianz életprogramosat csináltuk. 10.000Ft befizetés havonta, ebből 1.000Ft a biztosítás, a többi kötvényes kamatozos. (Különböző kockázatú kötvények közül lehetett választani. A min kock. kamata kb. 6% körül van. Nekem ez jónak tűnt... Bár annyira nem értek hozzá... :oops: :oops: :oops: :? )

Szandrii
Jó utat és jó hétvégét!

Erika, Nomi, Suzy
Nagyon sok drukkkk++++ És váom mjd lassan a jóhíreket!
:) :D

Menion
Ez olyan vicces, h a te Párod is beleolvas és írogat. :) :D Mint a párologtatós és mérleg sztori. :) :) :) :)

Evita
Csak ügyesen a szakdogaírással! :wink: :) Kitartást hozzá! :)

Gabi
Rolika már egyáltalán nem pocak fájós? Mert úgy tűnik elkiabáltam és Barni elkezdte.... :? :cry: :(

Gyereksírás
Különösen az első időbe, még nem nagyon tudja az ember, h miért sír a Pici, és olyankor az embernek a szíve szakad meg tőle, h nem tud segíteni. :( Próbáljuk mi is nem felkapkodni, elknyeztetni, de amikor a pocakfáj, az a legjobb neki (úgy vettem észre) ha melegítgetjük. (Többnyire ölbe... :oops: :oops: :oops: :oops: :? )

Jaj, megint nyikogás.

Majd folytatom...

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok lányok!!!!:)

Suzy köszi szépen a bókokat;):):)

Kép
böbe baba

Sziasztok Lányok!

Most csak annyit,hogy valaki küldje el Yokkának priviben a gmailes felhasználónevet, és jelszót, mert nekem nem akarja elküldeni! Inkább kapja meg többször!Köszi

Yokka
Ha így se megy át, akkor szólj, megoldjuk másképp! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Én elküldtem Yokkának , szerintem el is ment:)

Kép
böbe baba

Sziasztok!

Jajj Csajok! Koszi a drukkot! Evita szama el van mentve a telcsibe,Neki megy majd az sms :lol: :lol: Felek,izgulok,de tul akarok lenni mar rajta. Szoval varom a NAGY TALALKOZAST

Suzy! irto aranyos Cipike

Szandri! Gratulalok a kisfiuhoz :wink:

Gabi,Orsi! hu,nagy setak....azert meg mindig irigykedem egy picit Csepel miatt :oops: :oops: :oops:

Erika! en is varom a hireket...vajon lesz a hetvegen ujabb baba????? es kinel????? ez mar tenyleg izgi :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Helló!

Poci fájás:
Gripe water vált be nekünk,de azt csak 1 hónapos kor után lehet adni,sajnos addig csak próbálkoztunk,espumisan enyhített,infacol talán jobb volt.Közben masszír+torna.Kaja után még szokott kicsit nyűglődni,de nem vészes.

Életbiztosítás:
Nekem nem befektetés alapú van sajnos,de mi úgy kötöttük,hogy baleset,műtét,rokkantság és halál esetén fizet+kórházi napok után is.Így kaptam én a császár után is.Aegon-nál kötöttük,pont egy éve.

Gyereksírás:
Hát már majdnem mindíg tudom miért sír,ha sír.Próbálom nem felkapkodni,de azért néha elgyengülök. :oops:
A délutáni alvás mindíg a mi ágyunkon van,azt hiszem ezt már el rontottam. :oops:

Kismama torna:
Én nem jártam,pedig jó lett volna.A lustaság győzött :evil:

Suzy!
Nekem nagyon furcsa volt a pocak nélküliség,olyan jó volt kismamának lenni,a kellemetlenségek ellenére is.

Ma voltunk doki néninél.Semmi különös,kaptunk beutalót hasi-és koponya uh-ra.Orsi ez ügyben majd hívlak. :wink:
Roli egész jól tűrte a "nyúzást".Agyon dícsérték,hogy milyen szépen gyarapodik és nő :D

Ma főzök egy kis pörit nokedlival és rendet teszek a hűtőben,mert már nagy káosz van benne.

Holnap a 2 nagyi vigyáz délután Rolira,mert megyek a barátnőm esküvőjére,sajnos a férjem nélkül.Kicsi esküvő lesz és még nem tudom,hogy a vacsorára maradok e.

Csajok!
Nagyon várom,hogy ki lesz a következő :D :D :D

Kép
cukigabi
Budapest

Juj!Mára voltam kiírva! :roll:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok csajok!

Bocsi de semmi időm nincs,csak beköszönni jöttem,aztán rohanok is tovább.Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!:) :wink:
Vigyázzatokk magatokra és a babókra,a kintiekre meg a még bentiekre is!!!:) :wink:

Puszillak titeket!!!!!

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Gyors.....főzök!
Dalma elelaudt!

Gabi!!!!
Tényleg ma jöt volna Roli.....na de sebaj....fő hogy minden rendben van!!!!!

ÉÉssssssss....JÓ AZ A RUHAAAAAAAAA!!!! :lol: :lol: :lol:

Én is megyek ma megvenni a Gripe Watert..... :( , asszem szükség van rá! Kicsit nyüglődik Dalmus is! Ez a rohadt hasfájás utolér mindenkit????!!!!!hm............

Dalma ma 1 hónapos!!!!!
Apa reggel firtatta mit vegyünk neki...néztem rá bután, mondom most minden hónapban megünnepled a születése napját.....jeleztem neki, hogy Én is beállnék a sorba.....élvezném minden hónap 16-án a meglepetéseket és a tortáááátt......... :wink: :P :D :lol: :oops:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés!
Hétvégén utazunk Anyósékhoz Fehérgyarmatra, úgyh nem hiszem hogy tudok jönni, de majd visszaolvasok!

Gabi
Örülök, hogy rendben volt minden a dokinál.

Orsi!
Boldog 1 hónaposságot Dalmának:)

Hasfájás
Nekünk az espumisan vált be, de ez minden babánál más. Infacol egy hétig jó volt,, utána nem használt. Ezt a vizet nem próbáltuk.

Többieknek is sok puszi és bocs, de most pakolok, mert este indulunk, hétfőn jövök
Jó hétvégét és izgis hogy ki a következő:)

puszi

andicsiga

Köszönöm! Dobtam is föl képet. Nekem is jobb hogy már archoz tudom kötni a neveket :)
Olyan szépek vagytok pocakosan, a csöppségekről nem is beszélve. Ugye lesznek még fönt folyamatosan újabb csemetés képek...olyan gyorsan nőnek, nem lehet eleget csinálni.
Orsi! Apácskától ez nagyon aranyos volt....1 hónap...telik az idő rendesen.
Ez a pocifájás mindenkit utolér? Gabi! Azért próbára teszi a szülőket az ilyen folyamatosan fenálló probléma. Szegény Roli baba....de akkor ezek szerint most már egész jól vagytok.
Azt nem tudjátok véletlen mi okozhatja ezt? Anyukám mesélte hogy én meg öcsém nem voltunk hasfájósok, csak nővérem. Ezek szerint valamire érzékeny a baba gyomra? Az orvos mit mond rá?

Voltunk nővéremmel meg a kislányával játszóterezni. Libikókáztunk, meg mászókáztam a lánnyal...lehet most jót alszik, egész jó idő van..

KépKép
yokka03

hát én ma bejártam a várost....
elvergődtem a vérvételre a laborba...mire bejutottam letuszkoltam 3 deci vizet a torkomon de nagyon nem kívántam...mindegy sikerült a vérvétel úgyhogy volt haszna...egy maroknyi csővel levettek...aztán az egyiket el kellett vinnem a másik laborba immunológiára...jól kifáradtam a sok mászásban...az az eredmény kb másfél hónap múlva lesz meg...
az sztk-ba levett vért meg kb kedd felé kapom meg abból jut majd a házidokinak a nőgyogyinak a maszek nőgyogyinak és az endokrinológusnak :roll:
és csak remélni tudom hogy az eredmények jók lesznek és akkor nem kell tovább mennem orvostól orvosig...

orsi boldog hónaposságot! :lol:

Kép
menion
Budapest

Böbe, Evita, Menion! köcke mindenkinek.
Sajnálom a vérvételt, remélem minden rendben lesz. Én már előre szóltam Apácskának hogy kísérjen el ha mennem kell. Sajnos rosszul tudok lenni.

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Éjszaka úgy görcsölt a vádlim...! :cry: Reggel egyszerre mindkettő begörcsölt, próbáltam befeszíteni,hogy kiálljon belőle, de nem sikerült. Úgy felpattantam az ágyból, ráálltam,hogy majd úgy abbahagyja a görcsölést, de úgy fájt,hogy ordítani tudtam volna! :shock: :shock: Mivel hirtelen kipattantam az ágyból jól elszédültem, gyorsan le kellett ülnöm! :shock: Elég izgisen indult a reggel!
Érvényesíttetni akartam a diákigazolványom, ami persze nem sikerült! Mire odaértem olyan tömeg volt, hogy már nem adtak ki új sorszámot! :?
Ennek örömére elmentem az Aréna Plázába, meg akartam nézni azt a terhes farmert, ami úgy tetszett, csak úgy gondoltam,hogy 1 számmal nagyobb kéne, hátha szélesedik még a csípőm, de ebből a számból sehol sincs. Nagyobb kisebb van, de pont az nincs! Így felpróbáltam még egyszer azt a számot, ami alapból jó volt rám, csak féltem,hogy később nem lesz jó, de most rájöttem,hogy még,ha szélesedik a csípőm is, akkor is jó lesz mert nagyon tágul! Úgyhogy úgy döntöttem megveszem, főleg amiatt,hogy 20% kedvezmény volt rá! :lol: :lol: :lol: :lol: Így is drága volt szerintem 8000 Ft-ért, de megérdemlem! :oops: :oops: Úgyhogy most nagyon örülök neki! :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evita10 2010.10.29 15:10-kor.

evita10
Budapest IX. kerület

Suzy
De fokozatosan hagyod abba, vagy egyszer csak már nem fogod szedni? Biztos nem lesz semmi gond! :wink:

Menion
Én a gyomorégéstől félek nagyon, már volt, de szerintem lesz még sokszor, mert én alapból is gyomorégős típus vagyok! :cry: :cry:

Orsi
hát akkor egy jót aludta Dalmus! El tudom képzelni,hogy mennyire örülhettél,hogy mire felöltöztetted, kezdhetted előről. Ezek a babák tudnak ám alkotni! :lol:
Dalmusnak boldog egy hónaposságot!

Yokka
Sehogy se állok vele! Inkább nem is mondom! Szarul, de most igyekezni fogok a 3 napba itthon! Én nem járok tornára, de nem is lenne időm rá! :oops: Pedig jó lenne!
Megnéztelek gmail-en jó téged is látni! :lol: Csini vagy! Kezd kerekedni a poci! :lol:

Vivi
Tök jó,hogy visszament a pocid. Majd megerősödik, nem kell azt sürgetni! :wink: Igen az a baj,hogy ha fáj a pocak, akkor kézben van, és ha sokat fáj, sokat van kézben, és utána nehezebb visszaszoktatni. tesóm kislányával is ez volt! Vele nagyon sokat szenvedett tesóm. Rengeteget fájt Lillus hasa! :cry:

Nomi
Már nagyon izgi! Én is kíváncsi vagyok,hogy lesz-e hétvégén újabb babánk! Akkor várom majd az sms-t!

Gabi
Ügyesen növekszik Roli baba! :lol: Örülök,hogy bevált ez gripe water! Én nem is hallottam róla! :oops: Szerintem tesóm se! Lehet,hogy Lillusnak is jó lett volna! Na majd én észben tartom, de remélem elkerül minket ez a hasfájós mizéria!

Andi, Hencsi
Jó hétvégézést!!

evita10
Budapest IX. kerület

Akit érdekel feltettem gmail-re képet a nacimról! :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?