A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Helló,

nálunk az van hogy Nimród tegnap elkezdett köhögni, mert hülyeanyja hideg vizet adott neki. Szal szerintem csak ennyi, semmi más tünete nincs, de mondjátok ti hogy mehetünk-e!

Nyuszi,
remélem Lili jól fogja viselni, Nimród aznap elég nyügi volt, és a lába még tegnap is fájt kicsit.

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok : részünkről gyertek, egy kis köhögés nem vészes. DE HOL ÉS MIKOR ???????????????????????????

Kép
ikoka7

Ja a hol az az Eleven Park. Ugye ? Az ott van a Budafoki úton ugye ahol a tesco is van ?

Kép
ikoka7

Ikoka! Igen,az az Eleven Park.

Pocok! Szerintem sem gáz a köhögés,hozzad nyugodtan :wink: Igen,én is ettől tartok,hogy Lili elég nyűgös lesz,és ilyenkor meg nagyon bújós,le sem száll rólam. De majd a délutáni alvás után meglátom.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pocok!
Részemről nagyon nyugodtan :wink:

Nyuszi!
A bújós gyerekhez nekem oltás sem kell :)

Érkezések? Ki hány felé? Mi mennénk már viszonylag korán, Zé a kocsiban fog aludni, csak tudnom kéne van e értelme :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Jó, köszi, akkor próbálunk érkezni majd, már ha Dodi is rá mondja az okét.

Időpont: hát, fogalmam sincs, mert Nimród alvása elég kiszámíthatalan a héten (tegnap 2kor aludt el és én keltettem fél ötkor). Megpróbálom ma korábban lerakni, és érkezni 3 körül, de ne hozzánk igazítsa senki az óráját...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Oké, többiek?
Én 1-nél tovább nem tudom húzni az indulást, szóval mi 2 vagy 1/2 3 felé már tuti ott lennénk.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

2 körül nekünk tökéletes. Zsombi szerintem kb. 1 óra múlva alszik, már erőteljesen dörzsöli a szemét. Alszik, felkel, eszik, öltözünk , indulunk. Úgyhogy Lois gyere bátran, mi ott leszünk, Pocok te meg hátha le tudod tenni ma korábban Nimródot . Dodi szerintem rugalmas. :wink: Nyuszi Te meg gyere, még ha bújos is, majd jól összebújnak Zsombival. :roll: :D , mert Zsombi mostanában ölelget, puszilgat, szeretget mindenkit, de jó csajok előnyben.

Kép
ikoka7

Boo : sajnálom, hogy nem jössz, de azt sajnálom, amiért nem tudsz jönni. Édesanyádnak millió puszi.

Kép
ikoka7

Ha megyünk,akkor mi is olyan 3 körül érkezünk.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kispocok!

Hát most mit mondhatnék, ha már a többiek rádhagyták....? :roll: :twisted: :twisted:
Jaaaj, csak viccelek, persze, hogy gyertek, a hidegvíz nem fertőz. Max a hülyeanyaság :lol: :lol: :lol: .

Mi is megyünk, max. nem érünk oda, mert dunsztom sincs hol van, amiről beszéltek :roll: . Na mindegy csak megleljük... :wink:

Akkor 2 felé mi is érkezünk,remélem :lol:

Boo!

Örülök,hogy anyudat át tudtátok vinni,annak meg főleg, hogy neki is jó így :wink: .
Kész a szakdogám, szóval tényleg bevethető vagyok, ha gondolod. Hívj bármikor :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gézengúzgyerek kb. fél órája alszik, úgyhogy 2 és 3 között ott vagyunk.
:arrow: vasalni, mosogatni, fürdeni.

Kép
ikoka7

Sziasztok! Jó talizást nektek, Boo örülök, hogy anyud belement, hogy hozzátok vigyétek! Bizonyos szempontból talán könnyebb lesz így mindenkinek.

Csak egy gyors kérdés: Lehet, hogy a szoptatás, ami lassan a végéhez ér, mert már drasztikusan kevesebb a tejci, kavarja meg a ciklusomat? Mindig 30 napos ciklusaim voltak, az áprilisi műtét után pedig 28-26-26-28 - 31, erre ma a 25. napon vérezgetni kezdtem. :roll: :roll: Remélem csak ez áll a háttérben, mert lassan mi is belevágnánk a kistesó projectbe :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Egy kis segítség,annak aki a LÁgymányosi felől jön. Vagy mondjuk úgy mondom,hogyha a Kopaszi gát felől jöttök,mert ott már voltatok. Ha a Kopasziról kikanyarodtok balra,akkor végig jöttök azon az úton a lámpáig,majd a lámpánál balra kanyarodtok és akkor már a Budafoki úton vagytok,jöttök kb. 1 kilométert,jobb oldalon lesz egy OMW kút,ott lekanayrodtok jobbra és utána egyből balra,ott lesz az Újbuda Center,ahol van a játszóház.Remélem érthető voltam :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jaj,lányok annyira sajnálom,hogy nem tudtunk elmenni,de üzentem Loisnak,hogy Lili csak fél 2kor aludt el és persze most aludt 4-ig :shock: ,utána kaja,már nem volt értelme elindulni. Az oltást amúgy magához képest jól viselte,remélem nem lesz tőle baja majd.
Ha hazaértetek,írjatok,hogy hogy tetszett a játszóház és hogy milyen volt. :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi

Természetes szülés:
Ömm, sokat gondolkoztam , hogy írjak-e a témához vagy sem, végül is ha nem is mindent írok le ami ezzel kapcsolatos csak pár gondolatomat. Mivel ebben a topikban rengeteg volt a császáros (avagy lehet más topikokban is), nem is várok olyan nagy egyetértést.
Én nem értek veled egyet. Sztem a természet azért talált ki minket nőket, hogy gyermekeket szüljünk, a férfiakat meg azért hogy csinálják. Nekünk és gyerekeinknek át kell érezni azt a fantasztikus érzést amit a szülés hordozz magában. És erre törekedni kell. A mai világban minden második nő császáros, és mindenkinek azt mondják indokolt. Én olyan császáros nőről nem hallottam még aki beismerte volna, hogy azért választotta ezt mert félelmei voltak a szüléssel, fájdalommal kapcsolatban. Nekem ezzel nincs bajom, ha beismeri és nincs megmagyarázva hogy de azért mert…. Anyáink idejében nem volt UH, nem tudtuk mekkora lesz a baba, nem tudtuk a fejét, súlyát nemét. Mégis szültünk, jóó sokat. Nem mondom, hogy nem is haltak meg szülés közben nők, de ha felmérnénk az arányt, még mindig a szülés lenne a többségben. Vidéken, pl. Debrecenbe ahol éltem és a szüleim élnek, még mindig nem „divat” a császár. Mindenki aki teheti spontán szül, és az orvosok ezt támogatják. Itt Pesten ha odamész egy orvoshoz és azt mondod, félek és szeretnék császárral szülni, nem fog lebeszélni róla. Neki több pénz, kevesebb kockázat, kevesebb meló, jobban irányítható.
Te azt mondod ez csak egy kis vágás. Nem. Ez egy komoly hasi műtét, aminek számos szövődménye lehet. Főleg ha második, esetleg harmadik gyereket szeretnél. Unokatesóm epilepsziás, három gyereke van, mindhárom császáros. Ezt választotta, mert komoly oka volt rá. És én tökéletesem megértem, hogy ilyen betegségnél az ember nem kockáztat. Mégis a harmadik császárnál majdnem ott maradt és utána azt mondta, hogy Tudod, csak egyszer érezhetném azt milyen szülni, de már nem fogom. És ha nem is most, akkor később előjön a hiányérzet.
Másik ismerősöm 25 óra vajúdás után megszült, olyan helyen ahol ezt támogatták. Ha máshol lett volna azt mondják, csaszi. Kemény volt, de azt mondta nem bánja sőt, az az érzés mikor kijön belőled a baba és hirtelen megszűnik a fájdalom ahhoz az érzéshez foghatót nem talált, és minden szenvedést megért. Vki kevésbé bírja a fájdalmat, és ezzel nincs baj. De nekem ne mond hogy minden második embernek indokolt a császár. Te azt mondod, az gáz ha a 36. héten fordul be a baba. Miért? Örüljön hogy befordult! Mert oka van? Miért? Magyarázd meg az x.ik sikertelen lombikos párnak, hogy oka van mert nem fogan meg a gyereked és az Isten így akarja….És annak is oka van ha császárral kell „szülnöd”, akkor ha most lenne rég, akkor minden második nő meghalna vagy a babája, mert mindegyik indokolt és oka van hogy császár?
Én azzal se értek egyet, hogy egy hét túlhordás után miért inditják be, főleg ha nincs semmi gond.
Roló a ciklus 30. napnál fogant, vagyis számolás alapján legkésőbb a 42. héten +egy hét szülnöm kellett volna. Na de hol hagytak volna 43. hétig? Valszeg a 41. héten kiveszik, mert túl kockázatos, ŐK nem vállalnak felelősséget.
Igen, nem irigylem azokat a nőket akik sokat vajúdtak, sőt én is kerülhetek oda. És azt is tudom, hogy a sok órás fájdalom azt mondatja velünk akkor, hogy mindegy csak legyen már vége! Én ezt is megértem!
Írásodból nekem az jött le, hogy azt mondod te a természetes szülés híve vagy, de gyakorlatilag azt ecseteled a császsár mennyivel biztonságosabb. Így van. De soha nem tudod mit veszítesz. Csak az aki átélte legalább egyszer. És lehet én túlmisztifikálom, de a gyereknek szüksége van arra a kemény feladatra életre törekedésre amit végig küszköd a szülőcsatornán.
Aszem volt itt egy lány. Mónika, aszem. Három gyereke volt, első spontán, második császár harmadik szintén spontán. Ő tudta jól milyen mind a kettő, mégis a harmadikat spontán, sőt gátvédelemmel akarta megszülni. És sikerült. Vajon miért ezt választotta?
Félre ne érts. Vannak indokolt esetek, amiket támogatok, csak már boldog boldogtalan mondja azt hogy indokolt volt…közbe meg nem…
Úgy csak ennyit szerettem volna írni. Fogalmam sincs ezt a babát hogy fogom megszülni, hány órát fogok vajúdni, mennyit fogom túlhordani. De egytől rettegek a legjobban, hogy elveszik tőlem azt az érzést, amit az életadást jelent, és azt az érzést, hogy küszködések árán is, de látom és érzem a buksiját kicsusszanni a lábaim között…

Természetesen hozzászólásom egyik mondatával se akartam bántani, csak másképp gondolkodok. És lehet elítélni hogy felelőtlen vagyok, én egyáltalán nem így érzem, hisz ha komoly oka lenne biztos engednék, de komoly ok kell hozzá.... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!
Nem nagyon értem, h miért személy szerint nekem címezted a császárt az egekig magasztaló hsz-od, de mindegy.
Én alapvetően természetes szülés párti vagyok, de azért gondolhatod, h hülye nem és nyilván nem azt mondom, h márpedig mindenáron ragaszkodni kell hozzá, de azért már bocsi, de az sem normális, h anyud már a terhességed elején a császárt nyomatta neked. És igen, nagyon sok dokinak kényelmi kérdés, h császároz-e v. sem. A baba mérete..hát sztem az is elég furi, mert hallottam már olyan eseteket, h közel sem volt akkora a baba, mint amekkorának jósolták.
Hogy a gyereknek miért jó a normál szülés? A neten tuti, h sok erre vonatkozó kutatás, cikk van fent, amire lehet legyinteni, h pszichológiai blabla, de én hiszem, h jobb a babának, ha megéli a születést és nem kiműtik. Amúgy 1,5hét túlhordás miatt igazán nem kéne rögtön a császárhoz nyúlni, simán lehet elszámolás, mint ahogy pl. az öcséméknek is elszámolták, h mikor fog megszületni a gyerek. Ezért is akarom most rábeszélni őket egy normális szemléletű kórházra.

Pocok!
Külön sajnálom, h császár lett a barátnődnek.

Ronmay!
Húúúú, asszem nagyon ki fogsz kapni, meg én is, de majd nyalogatjuk egymás sebét, mert minden soroddal egyetértek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Én azért némely ponton nem értek egyet veletek lányok, bár való igaz nem szültem rendesen....

Én túlhordtam 1 héttel Hédit és a dokim nem akart indítani. Igen sírva fakadtam aznap reggel és nem csak azért mert 40 fokban kellett minden reggel 1 órát autóznom nst-re....2 baba elvesztése után rettegtem attól, hogy ennek a pici lánynak baja lehet. Egy hang nélkül vajúdtam 12 órán keresztül és csak arra gondoltam jó ha fáj, mert minden fájás közelebb visz hozzá. Tudtam mosolyogni olyan fájások után is, aminél mások már állítólag ordítani szoktak. Egyetlen kérdésem volt mindössze, hogy ugye ő is jól bírja...Ennek ellenére mikor döntöttek császár, azt sem bántam, elfáradtam és nem tudom ha arra kerül sor ki tudtam volna-e nyomni Hédit. Nem tudom milyen érzés mikor érzed és látod kicsusszani a babát, de tudom milyen mikor a fejedhez emelik, ugyanúgy elfelejtesz minden addigi fájdalmat, minden fáradtságot és nem létezik más csak ő! Aztán őt elviszik és jön a dolog kellemetlenebbik része...Igen volt hiányérzetem, ezért is kérdeztem rá a kontrollon,hogy a következő mehet-e simán? Aztán pár hónappal később kiderült az oxigénhiány, mikor a heti dévényeken végig kellett néznem az 1 órás küzdelmet,ordítást sokszor jutott eszembe, bár korábban lett volna a császár, bár nyavajogtam volna kicsit jobban, bárcsak elkerülhettük volna ezt...

Szóval értem én a ti szemléleteteket is, azaz próbálom megérteni, mert érteni valóban csak az érti aki átélte, ahogy a császárra is igaz ez!Mindösszesen egyetlen mondatod van Ronmay amivel abszolút nem tudok egyetérteni, ami talán kicsit bánt is:"De egytől rettegek a legjobban, hogy elveszik tőlem azt az érzést, amit az életadást jelent,"
Azt hiszem azok is életet adtak akik végül császárral hozták világra babájukat, azok is ugyanúgy végigélték a várandósság minden napját a maga minden örömével és nehézségével. Ők is megismerték az életadás érzését, mégha ezek az érzések mások is mint a természetes szülésnél...mégha ezek az érzések azok előtt ismeretlenek is akik simán szültek.

Kicsit felkavart ez a téma, a visszaemlékezés, no meg kicsit ösztoribi is vagyok, de azért remélem értitek, hogy mit is akartam mondani a császárosok védelmében, de mégis a természetes szülés híveként :roll: :roll:

tike

Tike!

JAj, nem nem úgy.Persze te is életet adtál, jaj, hülye fogalmazásom...
Ne hari nem úgy akartam, azt a fajta életet, azt a küzdelmes fájdalmas, fárasztó el nem tudom mondani dolgot..caa ebből már úgysem jövök ki jól :oops: igazad van. Bocsánat.
Én írtam, nem ítélem el a császárosokat, ha indokolt. CSak arra is szerettem volna rávilágítani, hogy minden csaszis indokoltnak tartja a sajátját. Hogy önigazolásból e vagy sem ezt mindenki maga dönti el, maga érzi. Én nem neveztem meg személyeket, mert nem tudok megnevezni, kinek volt jogos a császár kinek nem. És nem is akarok.
ÉS pláne nem bűntudatot ébreszteni másokban, akiknek tényleg nem volt más választásuk...
Én csak azt írtam, hogy lehet hogy most nincs hiányérzet, de sztem lesz, még akkor is ha nem vallják be...és arra akartam ösztönözni mindenkit, hogy igenis próbálja meg spontán a dolgot, még akkor is ha az első nem úgy sikerült ilyen olyan okból, akár valós okokból, akár kényelmi okokból..
Mert hidd el megéri! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

írtam és elszállt :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval hiányérzet nekem van/volt.Az indokoltság kérdése szerintem meg elég bonyolult,mert nem csak orvosi szempontból érdemes nézni. Egy napon szültem egy nővel, lombikbaba sokév próbálkozás után, programozott csaszi. ZAvartalan lefolyású terhesség,semmi extra, a kiírt napon csaszi. Orvosilag nem biztos,hogy indoklot volt a dolog, de ha emberileg nézem őket is meg tudom érteni...

A magam részéről a 2.at simán szerettem volna, de ez a hosszas dévényezés meg az ezáltal átélt érzések hatására ma már nem ragaszkodom hozzá...egy a fontos: a baba egészsége

tike

Egyébként meg tényleg nem tudom mi ez az ösztroribiség nálam, eddig max hisztis voltam ilyenkor, most meg simán magamra vettem és sírva fakadtam, pedig az eszemmel tudom és értem is, hogy mire gondoltál Ronmay :wink: Szóval nem bántottál meg én vagyok hiperérzékeny ma :lol: :lol:

Remélem helyre állnak a hormonjaim,mert nem vagyok én ehhez hozzászokva :twisted:

tike

Elevenpark:

Hiperszuperzseniális volt, Lois majd prezentálja a képeket :-)
Sajna mi kicsit később értünk oda, és Nimród az első 10 percet a nyakamba csimpaszkodva töltötte, de aztán feloldódott :-) Volt egy pillanat, mikor hárman kerestük hogy hol van...
Az elején a piciknek fenntartott részben voltunk, aztán uzsi után belendültünk: ugrálóváraztunk, bicikliztünk (két ülés van rajta, picik elöl ültek, Anyák meg tekertek), meg mászóváraztunk és csúszdáztunk. Szokás szerint befutott Közelbendolgozó Pocokapa is.
Mikor megyünk legközelebb? :-)

Lehet hogy túl sok volt Nimródnak az élmény, alig bírt elaludni pedig hulla fáradt volt... aztán Apa zörgött, gyerek felriadt és fél órán keresztül félálomban sírt az ölében, csak Anya használt (és a cici).

Nyuszi,
kár hogy nem jöttetek, de még szerintem arra a másfél órára is megérte volna! Fél7ig voltunk...

Ikoka,
mostmáraztán irgumburgum sosemjöttök :-(

Ronmay,

Értem, mire gondolsz.
Nekem is van hiányérzetem, pedig az elején paráztam és úgy mentem a dokimhoz mikor pozitívat teszteltem, hogy nekem ugye császár, merthogy a korom, meg a gerincem meg egyéb nyavalyáim is vannak.
Ő a természetes szülés híveként mondta, hogy nem így van az, próbáljuk csak meg ahogy azt a természet kitalálta, aztán majd ha szükség lesz rá, esetleg beszélhetünk a császárról.
Aztán úgy alakult hogy mégis vágtak - és sajnálom, mert én is szerettem volna átélni a dolgot, úgy igazán. De ettől nem érzem magam kevesebbnek :-)
Sőt, utólag kiderült hogy a köldökzsinór a nyaka körül volt, és amikor a császár mellett döntött a dokim, a szívhangja sem volt valami biztató. Hiszem hogy jól döntött, és kettőnk egészségét tartotta szem előtt.

KépKép

KépKép
kispocok13

sziasztok!
hát én inkább nem folyok ebbe bele,mert én nem itélek el senkit,ha
csaszis...
ez mindenki maga döntése és belátása...
viszont mivel én 1héttel túlhordtam a kisasszonyt és nem nagyon akarták
meginditani...szóval lehet a Margit kórház nem ilyet,vagy lehet a doki...
de végül nem is kellett szerencsére...

na meséljetek milyen volt a tali???

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba, Ronmay!

Nagyon sokat írtam, de kitöröltem, mert nagyon elbeszélünk egymás mellett :( . Teljesen félreértettetek engem, de inkább nem is kívánom megvédeni magam.

Ti komolyan azt gondoljátok, hogy a császár kényelmi döntés lehet?!?!?!?! Hát ilyet csakis az gondolhat, aki nem volt császáros, vagy akik egyáltalán nem szültek még!!! Saját magatoknak mondtok ellent! Mégis miért mondják a már is-is szülők, hogy inkább spontán? Mert olyan hawaii hetekig egy 20 centis sebbel szaladgálni? Én 4 órát vajúdtam, teljesen kitágultam, normál esetben már a kitolás jött volna, de beszorult a fiam. Császár lett. A vajúdás kutyaf@sza nem volt az utána lévőkhöz képest! Nem azt akarom, hogy bárki is sajnáljon, jól viseltem, túléltem. De ti úgy csináltok, mintha a császárnál levennék a gyereket a polcról, és a kezünkbe adnák... Ez igenis sértő! Én nem életam át a szülést. Sajnálom, ilyen kripli vagyok :( . De ti sem éltétek át a császárt!.... Én mégsem nézlekle titeket!

A másik, amiről vagy fogalmatok sincs, vagy komolyan magatokra erőltetitek a rosszindulatot, hogy a császárt fényévente egy nő kéri csak! Azok, akik szerintetek csak megideologizálják a császárukat, azokat -elmondanám- hogy kész tények elé állították!

Mikor közlik veled, hogy beszorult a gyereked, és meghalhat, ha nem császároznak meg, kíváncsi lennék melyikőtök állna le szakértelem nélkül a spontán szülés mellett kampányolni.

Én igenis spontán akartam szülni, de még ha nem is így lenne, akkor sem tartoznék nektek magyarázattal. De az, hogy effektív hazugnak, meg sumáknak tituláljátok a nők egy részét, az baromira bántó, és én momentán magamra vettem! Lehet, hogy az orvosaink elhamarkodták a döntést, de mi nem vagyunk velük egyenlőek, és féltünk ellentmondani, mert így talán nem spontán született gyerekünk van, de VAN, és ezt sose kockáztatná egy épeszű ember sem, mikor az orvosa közli, hogy indokolt a császár. Ez nem a mi döntésünk volt!!!!!!!! Nem volt választásunk!!!!!!!

És bocsánat a stílusért, kedvellek titeket,és nem szeretnék veszekedni tényleg!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Pontosan ez az, szó sincs arról, hogy ez mindenkinek a maga döntése!
Sem TIke, sem Kispocok, sem Katy, sem Ikoka, sem én, nem magunk döntöttünk! NEM MI! Csak ez bánt, ennyi amivel nem értek egyet minden mással igen! Ronmaynél, és Szonibabánál is!

KépKép

KépKép
kicsidodi

És az elenevpark hiperszupi jó volt, de most teljesen elment a kedvem a beszámolótól, sajnálom.... :oops: :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi!
igaz bocsi,bocsi.
rosszul fogalmaztam,viszont azokra értettem akiknek nem lenne
indokolt és mégis a csaszi mellett döntenek...
nekem is a barinőm császárral szült,m neki is beszorult a fia.
most meg küzd mert rosszul varták össze a hasizmát vagy vmi ilyesmi...
de mégsem itélem el ezért...

nekem is ha indokolt lenne 2eskénl,akkor nem haboznék és a csaszi
mellett döntenék...

Kép
Kép
csibe83

megint eltűnök pár napra,m megyünk a telekre.
kihasználjuk még ezt a pár nap jó időt...

jaj és a legnagyobb hirt nem is meséltem...
tegnap óta telek tulajdonosok vagyunk...
végül nem vácdukán vettünk,hanem 5km-rel messzebb pencen...
gyönyörű a táj...

Kép
Kép
csibe83

Elmúlt a mérgem/sértődöttségem :lol: .
ittam egy málnalevél teát. Biztos amiatt. Vagy inkább a pohár bor? :roll: :lol:

Csibe!

Juhhhu, telek. Pncről csak hallottam,de úgy tudom csudaszép :D ! Mennyire van Pesttől?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Már megint Lacika van a tévében,már megint sírok :cry: . Hülye hormonok. Hülye élethelyzetek.... :(

KépKép

KépKép
kicsidodi

Húúúúúúúúúúúúúú, Lányok, de nagyon dúlnak az indulatok-érzelmek... szerintem sokan túlreagáltuk a témát, nem?

Csibe,

telek, aztaaaaaa, gratulálok, Pencről én is hallottam, hogy gyönyörű!
Sok boldogságot hozzá!

Dodi,

tea, bor :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok, ilyen még nem volt, asszem minket most ért el az, amit Dodi °írt, hogy semmi sem volt jó Botondnak alvás szinten. Nimród még mind°íg nyüglődik, fél9 óta....
Én az előbb voltam bennt nála az előző hsz-em óta kb 4szer próbáltam letenni de ahogy felálltam vele a fotelről, felriadt. A fotelben az ölemben remekük elszundikált. Most Apa van bennt nála.
Nem tudom mi lehet :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Köhög, de nem lázas, látszik rajta hogy valami nem jó, de nem tudjuk mi. Nem éhes, nem szomjas...

Tegnap és ma napközben próbáltam nem cicin elaltatni, hanem ébren berakni az ágyába cumisüveggel. Tegnap 2 perc őrjöngés és 15 perc dünnyögés után elaludt, ma 10 percet őrjöngött aztán kivettem és az ölemben aludt el. Lehet hogy kiakadt és megutálta az ágyát?????

Szegénykém... úgy sajnálom és nem tudom mit csináljak....

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi,

kapcsolj el, ne nézd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(én is láttam a hiradóban, de csak elszomorodtam... vagy érzéketlen lettem, vagy túl kemény :-( )

KépKép

KépKép
kispocok13

Huhh, micsoda indulatok :shock:
Véleményem az van, de inkább lenyelem, mert ez parttalan vita. ..........................
NA itt most írtam azért mégis, de utána egy teátrális mozdulattal kitöröltem, nekem jól esett hogy leírtam és ennyi. Nem volt annyira puskaporos mint itt egynéhány, inkább értetlen. Na mindegy mivel ugye álláspontomat megtartom magamnak 8)

Tali szuper volt, Elevenpark szerintem bitang jó, mégmégmég :D Kölköm (és én is :wink:) nagyon élvezte :D

Nekünk minden gömbölyű volt, játszi után a Ded be is szunnyadt a kocsiban, aztán 10 perc múlva kicibáltam szegényt, utána nem nagyon talált vissza az alvókájához, utolsó negyed órában volt némi szundi, aztán itthon már nagyon élt újra. Bár elcsúszott az esténk, minden később volt, mint ált szokott, de nem volt semmi gond.
Képek majd a képeknél :wink:
Pár képet ide is teszek csak a Kölkökről, már ha nincs ellene kifogásotok, Pocok és Dodi :roll:

Pocok!
Nekünk is volt pár hete pár ilyen este, meg múlt héten volt egy ilyen délutáni alvás. Sztem sose tudom meg mi volt a bibi, elmúlt :)

Csibe!

Királyság, gratulálok!!! :D :D Remélem hamar állni fog a házikótok is :D

Dodi!

Én is épp a málnalevélszörpimet szürcsölöm :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kispocok!

Sokan túlreagálták...
Én :oops: :lol: . Ilyenem volt, na. Néha lehet, nem? :lol:

Neem vagy érzéketlen, csak nekem még nem ürültek ki sajna teljesen a hormonok :( .abból is sejtettem,hogy baba lesz, hogy ilyen picsogós lettem :lol: . Most meg baba nincs, de a picsogás még igen :? . De elvileg pár nap és az is rendeződik :wink: .
Biztos akkor a csaszi témát se vettem volna ennyire magamra :oops: .

Szegény Nimród :( . És szegény ti :( . Hát, ez nem lesz egyszerű menet :roll: .Én nem tudtam, hogy Nimród még cicin alszik el, nagy meló lesz leszoktatni szerintem, sajnos :( . Tudom, nem vígasztal, de én azóta is melóban vagyok Botonddal, mert már sztem nem fáj semmije, de hülyanya (én, én :oops: ) odaadtam neki sajnálatból a cumit,mikor felébredt éjszaka, most meg már kéri, és sír, ha nem találja, és azért kel föl. Szóval mától megint nincs cumi, de pont mázli, hogy apa nincs itthon, mert így őt nem kelti fel, amíg "átállítom" :lol: . Szabolcs meg vmi ufó,mert valamelyik nap is fél órán át visított csóri gyerek a foga miatt a mellette lévő helységben,ő meg meg se hallotta :shock: :lol: . Szóval szabada pálya :twisted:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Képet, képet, képet:D:D:D:D. A mi orcánkat itt már mindenki megcsodálta :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

De az enyém az kész rejtély 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Én olyan szülésre vágytam, mint a tied, szóval lapítsál is :twisted: :lol: :lol: :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

persze, jöhetnek a képek!

Dodi,

cicin alvás csak napközben van, este Apa rakja le.
Na, megyek, megint Ajjjjja-Ajjjjjja ord°ítás van, szerintem Apa is besokallt 40 perc után.

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Igen-igen....bár ha ilyen fejem lenne én is titkolnám :roll: .
:twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Neeem-nemmm, naon csini vagy :wink: . Aki nem látta még, megsúgom, hogy Lois egy pornóstanárnéniszemüveges szőke ciklon, és modellkedett is, szóval jóó csúnya :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

40 perc?! Ricsi 5perc után besokallna :roll: . A durva az, hogy Botond soha(!) nem hisztizik apának. Éjszaka is, ha nálam sír, meg dobálja magát, és Ricsi nagy nehez felkel, akkor egyből elhallgat,és csak lapít :shock: :lol: . Pedig Ricsi sem alkalmaz semmilyen fenyítést. Szerinte túlhamar ugrok a gyerekhez. De nemisigaz :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Tényleg??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
Akkor ezt jól felvázolom a Drágámnak is, hogy nem is vaksi vagyok mint egy bányaló, hogy pornóstanárnénis ciklon, szóval értékelje kiváltságos helyzetét, hogy bármikor megtanárnénizhetem 8) 8) 8) 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Hiszti nálunk is csak nekem van :? Bár alváshoz szinte sosem, más alkalmakra tartogatja. Ma épp azért, mert nem hagytam, hogy az elektromos tűzőgéppel a pizsamájához tűzze a kezét :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Megvolt az első átalvatlan éjszakánk! Földön aludtam Nimróddal, aki egész éjjel félálomban volt, mászott-forgolódott-magyarázott-elmutogatta az összes mondókát amit tud-felsírt, nem aludt el kb 3-ig, de kelt 8 előtt, ahogy szokott... Kemény volt.
Olyan volt mintha lázálmai lennének, vagy alvajárna, és folyt róla a víz... 38,3-al kelt. Ja, és azóta mióta megkapta az oltást, fel van pörögve, mintha nemistudom hány kávét ivott volna meg.
Úgyhogy nem vagyok túl fitt.

Utánaolvastam, az oltásnak lehet köhögés-orrfolyás is a mellékhatása a lázon kívül, ami mind bejátszik már.
Most azon gondolkodom, elvigyük-e ügyeletre hogy hallgassák meg a tüdejét legalább.

Nyuszi,

Lili?

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Huhh, sajnálom, kemény lehetett :shock: :?
Az MMR oltásnak 8-10 nap múlva jönnek ki az esetleges mellékhatásai, legalábbis én így tudom. Mikor kapta meg?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szerdán kapta... Én is azt olvastam
hogy később jön ki, de másra egyszerűen nem tudok tippelni...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Zétény múlt hét hétfőn kapta, kedden meg produkált egy olyat :shock: :shock: :shock: Napközben sztrájkolt be, semmit sem aludt, szerintem akkor tettem fel ide egy képet, ahogy kinyúlt estére a habtapin.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Igen, emlékszem!
Nimród is azóta szenved a napközbeni alvással, tegnaptól meg az éjszakaival is.... Szegények! Tiszta karikás a szeme, de rohangál mint egy mérgezett egér...

KépKép

KépKép
kispocok13

Hú csajok mi 8-án megyünk oltásra, de ha az én lányom még ennél jobban felpörgeti , akkor nem tudom milesz....Pocok remélem Nimród hamar túl lesz rajta és te is tudsz pihenni. Nekünk a tegnap előtt éjszakánk volt szörnyű, Hédi negyed 1 től fél 4ig sírt kisebb megszakításokkal, de mára 6fogúak lettünk :lol: :lol:

Csibe: gratulálok a telekhez, kezdődhet a tervezgetés. Hidd el ez a legjobb része az építkezésnek :wink:

tike

Dodi

Ömm, aszem nem olvastad el az írásom alaposan, összefoglalva:
-Nem ítélem a csaszisokat, de nem hiszem hogy mindegyik indokolt, és mindenki azt állítja hogy indokolt.
-Amikor ott fekszel a szülőágyon mindent be lehet adni. Értem alatta, ha nekem is azt mondják, nem jön ki csaszi, biztos elhiszem, mert olyan körülmények között az ember túl szeretne lenni az egészen. Ezért fontos az, hogy az az orvos akihez megyünk, a legeslegutolsó gondolatának kell lennie hogy császár. Nem pedig, azonnal az.
-Én nem mondtam, hogy a császár nem fáj. Azt mondtam az egy komoly hasi műtét, aminek számos következménye szövődménye lehet vagy akkor vagy később. Egy szülésből, akár milyen rossz azért fél év alatt felépül az ember és a következőt is szülheti spontán. Császárnál a következő gyerek nagy valószínűséggel is császár lesz, főleg ha rövid idő telt el, és az orvosok is azt pártfogolják, hisz még nagyobb a kockázat egy spontán szülésre. DE ha az Anya akarja és agyilag pszihésen és mindenhogy felkészül rá, és olyan orvost választ gond nélkül szülhet másodikat. Nem egy példa van rá.
-Kb. azt is akartam sugallni ergo neked is, hogy attól, hogy császárral szültetek attól sokkal pozitívabban is állhatnátok a spontán szülés mellett ergo, hogy igen megpróbáljátok ez az.
-De a te szavaidból az jött le, hogy mivel biztonságosabb, majdhogynem ez a normális. És nem bántásból isten ments, de sztem te a másodikat is így szeretnéd világra hozni. ÉS ezzel nincs baj, mert neked így jó vagy a te dolgod. Én csak azt próbáltam sugallni, hogy attól mert neked megfelelt úgy ahogy, attól nem kell mindenkinek azt hangoztatni, hogy amint van egy icipici ez vagy az akkor vágjunk.
-Senki én sem kockáztatnám a gyerekem életét, és írtam is, hogy számomra komoly indok kell.
-Igen, nem az anyák döntése, ott a helyszínen….de a felkészülés lelkileg szellemileg az igen.
Emlékszem Tabatira, kinek faros volt a babája. Spontán akart szülni, de mivel nem fordult be, császár lett. Tök maga alatt volt és tökre megértettem.
-A szomszéd lány császáros volt, mert faros volt a kislánya, Mávban szült, méhgyulladása lett utána, majdnem ott maradt. Teje szinte elapadt. Napi 20ml ről hozta vissza, úgy hogy egy évig szoptatta. Óriási kínok között 2 óránként fejt. Nagyon felnézek rá.
Te azt mondod a császár biztonságosabb, igen, az adott pillanatban, de később nem.
Nem kell megsértődni, mert nem akartalak megsérteni. A véleményemet írtam le, ami nem egyezik a tieddel, vagy csak nem értem mit akarsz mondani. :D

Tudom, hogy én nagyon elvakult és kocka fejű vagyok dolgokban, és azt is tudom, ha vmi nem úgy jön össze akkor eléggé ki tudok lenni. Ezért félek is picit, de igyekszem nem rágondolni.
Azt tudom, hogy szülni akarok. :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Kispocok!

Sajnálom az éjszakát :( .

Tike!

6 fog :shock: :D . Botondnak 16 van :roll: :lol: :lol: . Jó, mondjuk a szemfogai csak most bújtak ki, és azokkal együtt. Nem tudom hova siet vele, de végülisnem ánom, hogy hamar letudjuk :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?