A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Mók
Nyugi!!!! A leírások szerint jól csináltad!
http://www.lll.hu/szfuzet/hogyan

Noel olyan max. 2 órát alszik egyfolytában (naponta 1-szer), 2-3 alkalommal meg olyan 30-40 percet.

és nem csak az ágyában, hanem bárhol (hordozó, babakocsi, hinta, pihenőszék, nagyok ágya) képes elaludni.
Vendég

Kata, Mók,
Na igen, ez szépen hangzik, de mindennek van azért egy határa.
Pont legutóbb mondta a védőnő, hogy volt egy anyuka, aki feszt szoptatott, mégis fogyott a gyerek, mert a hátsótejhez soha nem jutott. Na meg az sem mindegy, hogy az egész napodat kitölti és nincs idő pl másik gyerekre, főzni, enni, személyes higiéniára, mert vagy altatsz vagy szoptatsz.
Ezért azt gondolom Mók jól csinálod, hogy próbálod egy kicsit kihúzni a szoptatási időt, de csak kis lépésekben tudod. És másfél óránként meddig hagyod rajta?
Egyébként az is lehet, hogy nem éhes, csak cumizni szeretne a cicin, na meg így veled lenni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla
Írtam, hogy a "leírások szerint" :lol:
Vendég

Miért kell altatni a gyereket?
Én nem szoktam altatni Noelt.
Ha álmos, elalszik, ha biztosítom a megfelelő körülményeket. DE ha nem álmos, akkor én csak magamat fogom teljesen behergelni... "miért nem alszik beste kölyke?" :oops: :wink:

Normális körülmények között tartott kisbaba elalszik magától, ha fáradt. (csecsemőotthonban a gondozó, hogy altatna el 10-12 gyereket?)

Egyet nem szabad elfelejteni. A babák alvási ciklusa jóval rövidebb, mint a felnőtteké. Kb. 40-50 percenként egy felületesebb alvási szakba jutnak... Ha akkor éri valami inger, felébredhet.... (ez a túlélést szolgálja...)
Vendég

Ceyla!

Így kb. 20 perc lett a szopi. próbálom kihúzni hogy bőven egyen, nem is engedem bealudni a cicin. Eddig 30 grammokat evett :oops: , így ma sikerült egyszer 50, egyszer pedig még 70 gramm is.
Ma levittem 20 percre sétálni is, hátha attól jobban alszik. Na viszont most még mindig alszik. :shock:

Kép
mók

Mók,
Akkor úgy tűnik jól eszik, eleget, nekem sem evett többet első héten, ha jól emlékszem.

Kata,
Na én sem azért altatom, mert zavar hogy ébren van. :D Hanem amikor már látom, hogy fáradt, sírdogál, de elaludni nem tud. A védőnő szerint minden babának meg kell tanulnia, hogyan altassa el magát. Érdekes, hogy az első héten ez nem volt gond, mert elaludt magától amint letettük, de most evés után nézelődik, akkor beszélgetünk, meg játszunk, majd amikor fáradt feszült lesz és elkezd "hisztizni" és amíg meg nem nyugszik addig nem tud elaludni, viszont ha nem alszik el akkor ez a rossz hangulat marad és semmivel nem lehet megnyugtatni, max a cicivel, de abból sem eszik csak beveszi a szájába, majd kiköpi, majd megint beszívja, sír rajta, majd megint kiköpi.... Ilyenkor muszáj megnyugtatni, mert sírni is lehetne hagyni, de azt ugye inkább nem... Én sem tudom hogyan csinálják 10-12 gyerekkel, bár a gyerekek sem egyformák.
Így mi, lehet teljesen helytelenül, kézben elaltatjuk, majd lerakjuk és ha felébred a bölcsiben és gügyög, vagy csak nyögdécsel akkor ott marad, amíg visszaalszik, vagy ha már sírdogál akkor megpróbálom felvevés nélkül megnyugtatni a bölcsőben, ha ez nem jön be és sírni kezd akkor megint felveszem és ha pelus és minden egyéb rendben, akkor megint visszaaltatom.
Ha éhes annak elég nyilvánvaló jelét adja.

Szilvi
KépKép
ceyla

Képzeljétek egy nagyszerű dolgot találtam.
Medela bimbóvédő kagyló.
Már olvastam máshol a neten, hogy ajánlották a teaszűrőt a cici védelmére, hogy levegőzni is tudjon és ruhát is felvehessen az ember. Na én már hetek óta levegőztetem a cicim, csak poló van rajtam, szopi után még az sem. Ma láttam a neten, hogy létezik ilyen. Na vetettem is a férjemmel és nagyon jó, végre fel tudtam venni egy melltartót és a cicimhez sem ér semmi, nem is irritálja semmi.
:D Végre embernek érzem magam!
Két új krémet is vetettem a párommal, az egyiket az egyik, a másikat a másik cicin próbálom, egyenlőre mindkettő biztató eredményeket mutat, de majd pár nap múlva pontosan referálok. :wink:

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Ceyla:100 Folkcelsius (hú,nem néztem meg hogy írják :oops: ).De szeretnék most újakat majd,Halász Judit,meg Grillus Vilmos.Szeretném zenéhez szoktatni.

Tegnap nagyon elfáradtunk az egész napos kiruccanásban,sok volt egy picit.Most meg szoktathatom vissza az egyedül való elalváshoz délelőtt,és napközben,mert ugye,ha jönnek,vagy Nagyizunk,kézről kézre jár,és könnyű elkapatni...

A fürcsizésnél most,hogy hason van,nem sír.Tegnap egy nagy cicakaki jött kis az orrunkból egyben,de napok óta érkezett szerintem,mert azóta nem volt semmi,úgyhogy remélem,ez még ilyen maradék volt.

Kri:hát,meglátjuk,mert mi nagyon cumisok lettünk,de az nyugtatja meg.

Dinuci:és a Picit kire hagyod?Mi megyünk 8-án temetésre,és már most azon parázok,hogy 2-3 órára leadom Lilit...

Mi ezér is cumizunk,nem akartam,hogy a cicin lógjon egész nap.Mondjuk nekem tényleg mázlim van,mert Lilkó 20 perc után nem is kéri.És ebben is kb 8-10 prec cicizés van már,mert a kaja kb 10-15 perc alatt lecsúszik neki.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Mók,
Briginél én is úgy éreztem, hogy egész nap szoptatok. Ezért is nyúltunk a cumihoz. Nálunk a szopizást szerencsére nem érintette károsan. Bár Brigi nagyon imádott cicizni. Csak még mindig cumizik és ezért is próbáljuk most cumi nélkül. De ha más nem jön be érdemes lenne megpróbálnotok. Csak valószínű előbb el kell tőle venni, nem úgy ahogy mi csináltuk. Egyébként Briginél én is próbáltam kihúzni a 3 órát a szopik között, mert ő is hasfájós volt. A védőnő javasolta, hogy ne csak a hígabb tejet egye a baba, hanem a zsírosabbat is. Hát nem volt egyszerű és nem is csináltam csak kb 1 napot. Nagyon nem jött be. Bettinánál most arra figyelek, hogyha 3 órán belül megéhezik, ami rendszerint megtörténik :lol: , akkor ugyanazt a cicit kapja vissza és kb 3 óránként van csere.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri!

Cumit még a kórházban próbáltuk, mert nem volt tejcsi még, és ott akkor elfogadta, még tán szerette is. Nem is bántam, ha már etetni nem tudtam.... :oops:
Itthon nem fogadja el,pedig többfélét vettünk, próbáltunk, egyszerűen nem lehet átverni.
M a egész nap eszik, alszik felváltva. Nagyon jó baba!!!!! :D
Kopp,kopp, kopp...

Bár amit írtok hogy csak úgy el vannak a gyerekek az ágyukban sírás nélkül, na az nekem nagyon távolinak tűnik.
Remélem egyszer mi is eljutunk ideáig.
Az egész napos alvása miatt félek az éjszakától...... :?

Kép
mók

Mók,
még olyan pici Lilla baba, ne izgulj aludni fog éjszaka is. Bettina már 1 hós múlt és még mindig sokat alszik napközben. (majdnem egész nap)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Megjöttünk el is fáradtam, meg itt voltak a dédiék is ugyhogy megvolt a mai program. Na de holnap nem főzök nem is csinálok semmit ( most még ugy néz ki) ugyhogy pihi lesz :-D

mók: szerintem se stresszeld magad ezen hogy a baba picit nyűgősebb ha nincs mindig cicin! Neki az nem akkora fájdalom a kis lelkének, egyszerűen csak mérges. Azt viszont sajnálom hogy nem veszi el a cumkót mert az nagyon jo lenne neked!

Kata: akkor nagyon hasonlon alszanak a mi babáink. Énis nagyjából ugyanezeket mondhatom el Viviről :-) Egyébként abban tök igazad van hogy a baba ugyis elalszik ha álmos! Igaz ez szülői dolgok kérdése. Én vagyok olyan "kemény" hogy nem veszem ki az ágyból s nem ringatom álomba. ( Na azért néha emiatt megvan a lelkifurdalás nekem is :oops: )

Sissy:akkor viszont probálj egy picit pihenni ha igy kimerítetted magad! Tudom nem könnyű, de valahogy aztis kell. Kérdezted hol volt a pici: anyunál volt. Megetettem azt 1.5órán belül meg is fordultunk. Idén csak győrbe voltunk pont a baba miatt. Te meg ne aggodj ellesz nélküled 1-2 órát hidd el :wink:

kri:mi ugy szoktattuk le Attit hogy azt mondtuk neki elvitte a télapó krampusza a cumit :-D Ugyis jön a mikulás probáld meg és egyszerűen csak tedd el vhova a cumit. Ha nem jön be a dolog majd azt mondod visszaküldte postán :-) Ez csak egy ötlet, ha esetleg kiprobálnád.

Képzeljétek tegnap tökre kikattantam, nem tudom volt e veletek már ilyen?! Elkezdtem kiabálni nekem elegem van, csendet szeretnék egy percre és ehhez hasonlok. Lehet hogy besokalltam egy picit? :roll:

Megyek mert jön a fürdetés és ez általában egyenlőre tiszta őrültek háza. Nektek meg további szép estét.

dinuci01

Kata1002!

Mit csinál Noel mikor nem alszik, és nem sír,??????
Ahogy olvastam elég sokat ébren van.

És a többieknél????

Kép
mók

Ja és még egy kérdés....
Szoktátok hasra tenni a babákat???

Kép
mók

Sziasztok!!!

Tegnap óta itthon vagyunk Emmával. Remélem holnap lesz időm visszaolvasni és írni részletesen, most csak egy gyors beköszönésre futja az erőmből! Emma tündéri, nem tudunk betelni vele. Sajnos a szoptatással vannak gondok, de erről majd holnap.

Jó éjt!

lynnn

Jó reggelt!

Ceyla
Miért nem tud elaludni, ha fáradt? A körülményeket kell az alváshoz megteremteni...
Kézben elaltatni most még könnyű, de néhány hét múlva? És majd erről le kell szoktatni...
Nálunk ugye nincs cicin elaltatás, cicin megnyugtatás, evések is eléggé kötött időkben vannak... :wink:
Ráadásul Noel egy nyugodt baba....

Mók
Ne stresszelj! Az a legrosszabb... a te feszültséged átragad a babádra is!
Noel elég sokat nézelődik, beszélgetünk, leteszem a földre, hogy tornázzon.
Általában a közelemben van, együtt csináljuk a dolgokat.
Gyógytornász javasolta, hogy ébrenlétes időszakban tegyem hasra minél többet.
Vendég

Egyébként.... teljesen mindegy, hogy ki, mit, hogyan csinál. Egy a fontos, stabil érzelmi alapokat adjunk a gyerekeinknek. Szeressük őket, figyeljük meg, reagáljunk a jelzéseikre...

Mindenkinek nagyon ajánlom:
Mérei Ferenc--V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan
Vendég

Sziasztok!

Lynn!
Nagyon vártalak, hozd a fotót is.... :D

Kata1002!
Köszönet a mellékletekért.

Mi ma teljesen egyedül leszünk, apa egész nap dolgozik, kicsit izgulok,de megoldjuk!!!!
Anyósom tegnap bejelentkezett hogy jönne látogatóba, de az éjszakánk nem volt túl fényes, és nincs erőm jópofizni. Viszont hozzá energia kell, ami nekem ma nincs :x :x :x
És persze szem előtt kell tartanom hogy az unokája Lilla..... :(

Kép
mók

Elunk..elunk! A heten csak egy gyermekem lesz szoval hatha tudok jonni.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Mi is nézelődünk,ha nem alszunk,meg mostmár vannak a napirendnél is változások.Azt próbálom tartani,amikor délelőtt itthon vagyunk ketten,szopi,felkelés után öltözés,hordóban nézelődés,Anya reggelizik,aztán a bölcsőbe leteszem,megy a zene,és önállóan alszik,vagy nézgelődés aztán alszik.Aztán kaja,nézelődés,vagy séta,attól függ,hány óra.Este meg hárman vagyunk,beszélgetünk vele,fürcsi előtt meg még kis pihi.Néha borul.A fürcsi után meg szerencsére tudja,hogy éjszaka jön,és csak enni kelünk.Viszont sajnos muszáj egyszer tisztába tenni hajnalban,vagy vmikor,mert különben minden maszatos reggelre.De ezt még kísérletezzük.És ált.én is figyelem,hogy miért sír,mert annak mindig oka van (kaki,éhes,álmos).

Lynn:várunk a képekkel,hírekkel.

Mók:amikor mellet vagyunk,teszem hasra.

Tegnap apja ölében iszonyúan emelgette a fejét:Édes volt!

Dinuci:köszi,remélem,nem kavar be,ha netán cumisüvegből kell Anyósomnak megetetnie,lefejt tejjel.Remélem,attól nmég elfogadja a cicit majd.

Szilvi

sissy01

jajj az egesz napcicizes Floranak is nagyon menne....ami masodik gyereknel meg inkabb megoldhatatlan
napkozben igyekszem tartani a 2-3 orat, ami delelott megy is mert rajtam van kendoben mig jatszozunk, igy o alszik. delutan mar nehezebb...

hat nem tudom Flora se tud egyedul elaludni:(sot leginkabb sehogy mashogy mint cicin:(ennek a sulyat ejjel erezem igazan...faraszto nagyon. de cumit nem fogadja el, ringatassal is ritkan elaltathato...

Amugy o ha ebren van, tuti enni akar, es nem igen van el csak ugy nezelodve...De ez minden nappal javul am! De tenyle gmindenki aki aggodik emiatt, ahogy nonek, erik a kis agyuk, mar nem fognak olyan hamr elfardni az ebren letben meg erdeklodobbek lesznek, es mar nezelodni fognak, az le is koti okat meg el is fardnak, hatha akkor nem kell a cici, a ringatas...

Amugy azzal azert egyet ertek ne szoptasson az emebr egesz nap. Nem jo se a babanak se az anya nem egy tejesflaska, meg cumi. Meg ha jo is a babanak a megnyugvas a kozelseg az anyatej, stb....En most erzem hogy neha mar ez is terhes, hogy estenkent 3 orat csung rajtam... Szerintem egy no se koteles felaldozni onmagat a mozgasteret, stb...ilyen mertekben a gyerekert, mert igy aztan kimerul teljesen. Persze ha valakinek ez jol esik, feltolti, pihentetni, megnyugtatja, akkor ok, de engem nem....

KépKép
tavasziszel

hasonfekves: Flora szinte egesz nap ugy van. azt szereti meg a dokink mondta hogy a kotott csipoje miatt minel tobbet legyen ugy. ejjel is ugy alszik

kerdes: ki hogy veszi ki a kaki foltot a ruhakbol???????????

KépKép
tavasziszel

Ötletek a baba szórakoztatására :wink:

1.Az első hetekben nincs szükség semmiféle tárgyi szórakoztatási eszközre, hiszen aludni és szopni fogtok nagyjából egész nap. Amit már ilyenkor is érdemes: mindig beszélj a babához, ha pelenkázod, ha öltözteted, ha szoptatni viszed…Mindig mondd el a dolgokat, meg kell valahogy tanulnia a nyelvet, máshogy nem megy. Nem lehet elég korán kezdeni.
2.Énekelj, ne szégyeld magad, még ha hamisan is énekelsz, az is sokkal többet ér, mintha megvonod tőle. A zenei hallás kifejlődéséhez szükség van az anyai énekre (még ha hamis is). Persze hallgathattok baba zenét, komoly zenét is, ami tetszik a babának és apa sem mászik a falra. Eleinte az egyszerűbb altató dalok, mondókák, népdalok szoktak bevállni. Most még nem kell sokfélét megtanulnod, néhánnyal is el lesztek egy darabig.
3.Szeretik a fekete-fehér vonalakat nézegetni. Rajzolj ilyeneket, nem kell művészinek lenni, nem kell hozzá egyéb, mint néhány A4-es lap és egy fekete vastag filc. (párhuzamos egyenesek, cikk-cakk vonalak, négyzetek, rombuszok, téglalapok, háromszögek, hullámos vonalak, kör…) Figurát is rajzolhatsz, innen lehet ötleteket meríteni.
4.Szeretik az arcokat nézegetni, fényképeket.
5.Akár már most is lehet neki felolvasni, ha van kedved.
6.Nézelődni a lakásban, talán ez lesz az egyik kedvenc foglalatossága az elején. Hurcold a válladra fektetve, így megismeri az otthonát. Neki még minden új, ne felejts el közben magyarázni.
7.Hasznos, ha a babaszobában nem csupasz falak vannak, szeretik nézegetni a képeket. A forgó lógattyús játékokat még ráérsz később felszerelni.
8.A baba bár magatehetetlennek látszik, de a pici fejében sokkal több van. Tekintsd értelmes, egyenrangú partnernek és úgy bánj vele, ahogy te is elvárnád a saját anyukádtól.
9.A másik aranyszabály, hogy mindig az érettségének megfelelő játékot adj a babának.
10.A csörgőnek most még semmi értelme sincs, nem tud érte nyúlni, tudatosan megfogni, ráér pár hónap múlva elővenni, megvásárolni.

http://www.dokimami.hu/2009/06/09/csecs ... /#more-283
Vendég

[quote="tavasziszel"]k írta:tavasziszelerdes: ki hogy veszi ki a kaki foltot a ruhakbol???????????

Clorox, domestos, DM folttisztító... ami éppen van itthon...
Frissen be kell áztatni!
Vendég

Igen be szoktam de valahogy nem akar kijonni( csak amit feheriteni is lehet)
Sajna Flora kedvence szabadon kakilni es hat sokszor lo mindenfele:)
De remelhetoleg azert ebben is valtozni fog, mert amennyit mosok.. meg amennyi ruha igy tonkre megy....

Flora kedvence , mint Annae is volt a feher fal nezese:)) De tenyleg, hiaba teszek oda format, kepet mintat, ok a feher falra szavaznak:)
Anna is vagy 3 honapos volt mire vegre jatek is erdekelte.
De amugy en is ezt csinaltam, mosolygo fej, csikok egy lapra es azokat tettem melle....
Nalunk most meg a "tanc" a meno:) HA mar nagyon nyafka es nem tudok mit kitalalni tancolunk egyet, attol megnyukszik. MEg szombat ota a fuggo hintat is hasznaljuk es ha jo passzban van, elvan benne.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Mi is élünk virulunk csak sajna gép elé ritkán kerülök!Pedig hiányzik a társaság!Kezdek kicsit befordulni!Azért probálkozom többször jönni!

Szerdán voltunk védönönél Nöttünk 4centit(55cm) és már hiztunk egy kilot (4770g)!

Kép

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Sziasztok!

Kata,
Miért nem tud elaludni?? Jó kérdés. Még kisgyerekeknél is van olyan, hogy már fáradt nyűgös, hisztizik, mert már álmos, de az alvásra gondolni sem gondol. :D
Nálunk az van, hogy ha fölébred eszik, majd utána tisztába rakom, ekkor nézelődik egy darabig, ha jó kedve van le lehet rakni a játszószőnyegre, ahol nem a játékokat nézi még hanem a színes ívet és a bőrkanapé oldalát, esetleg a lámpát ha fel van kapcsolva. Majd megunja, akkor kitalálunk valami mást, de ha elálmosodik akkor sírni kezd és nem alszik el csak úgy ahol éppen van. Ekkor nem marad más mint a séta. Ha leteszem amikor már alszik, félig felébred, de nem bánja, hogy le lett rakva, vissza alszik. Azt még nem próbáltam meg hogyha elkezd sírni simán beteszem az ágyába és hagyom hogy álomba sírja magát. Azt az én idegrendszerem nem bírná, vele sínék és tök szemétnek érezném magam.

Mók,
Niki szeret hason aludni. Azt vettem észre ha úgy alszik el tovább alszik. Ezért Ő szokott háton, oldalt, hason is aludni.

Tavasziszél,
Én a foltokat, ariel folteltávolítóval szoktam befújni mosás előtt, és/vagy ha nagyon gáz akkor egy kis venish szappannal is bekenem. Persil senzitívvel mosok, 40-50 fokon és eddig még minden folt kijött (kopp-kopp).
Nekem is van hogy csak a táncikálás jön be ha nagyon nyügi a bébi. Akkor keringőzünk, azt szereti. :D

Napirend!
Másnak a napirendjét is szívesen meghallgatnám. Nálunk még csak kialakulóban van és nem tudom, hogyan fixáljam igény szerinti szoptatás mellett.

Szilvi
KépKép
ceyla

Tüncü,
1 kg-t? Az igen! Mi még csak olyan fél kilónál tartunk. :oops:

Nagyon helyesek a csajok!

Szilvi
KépKép
ceyla

Csajok,

tegnap este néztem - kisebb-nagyobb megszakításokkal - a P.S. I love you-t . Alapból nagyon le vagyok maradva a filmnézéssel, mostanában már a tv-ben sem néztem, inkább csak a sorozatokat. Hát ezen a filmen kész voltam, de nagyon tetszett.

Napirendünk nekünk egyáltalán nincs, eszik, alszik, nézelődik. Bár a nézelődés egyedül még nem igazán megy, hamar elunja és jön a sírás. Brigivel eddig délután jártuk ki levegőzni, vagyis akkor hosszabban, most ezt át kell tennem délelőttre, mert hamar sötétedik és Brigi sokszor 4-ig is alszik. Bár délelőtt meg főzni kéne.

Tavasziszél,
vanish szappant használok és áztatok. Eddig kivitte a kakát. Anna hol van?

Dinuci,
az iwiw-hez nem tudok hozzászólni. A Télapót már mondogattuk neki, hogy majd jön és akkor oda kellene adni neki a cumit, eleinte beleegyezik, majd nemet mond rá. :oops:

Lynn,
várjuk a képeket és a beszámolót ha lesz időd.

Ceyla,
javul a melled?

Többiek, egy kis életjel?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri,
Köszönöm kérdésed, a cicimen a seb nem mutat javulást, viszont kevésbé fáj. Bár lehet javul a seb is csak nem látom, így nap-nap után.
Viszont Niki egyre lazábban cicizik, főleg abból a ciciből amiből könnyebben jön. Hagyja kijjebb csúszni a bimbót, majd valahogy keresztbe fordítja egy pillanatra. :shock:
Na mindegy! A lényeg, hogy már jobb.
Nálunk a nézelődés csak rövid idegig tart egyedül. Azért van hogy tudok egyet fogat mosni, wc-re elugrani...

Mosás: éppen most mosok egy body-t ami derékig kakás lett, na arra most mindent rátettem, kíváncsi vagyok rendesen kimegy-e belőle. Nem ártana, mert az pont kölcsön ruha.

Szilvi
KépKép
ceyla

En is ezekkel a szerekkel kiserletezek:) De azert van ami nem jott ki:(

PS I love you en nagyon szeretem mar ketszer lattam:)

NApirend: kb 8kor kel, akkor oltozes, pelus csere, kis cici, de eppen csak, aztan ebren, volt mar hogy nem nyuglodott ha igen, kezben van. 10kor nagy eves, elalvasig, ha nem alszik el nyuglodes mig kendobe nem kerul, 11kor indulas boltba, jatszora, setalni... 13ig alvas kendoben, akkor fel, ebed, es innentol esetlges, sajan mar nem igen alszik el( o egyaltalan nem tud egyedul elaludni, es szerintem ez tipus kerdese, Anna se tudott soha, ugyanakkor ismerek gyereket aki meg egy evesen is ha fardt volt ott ahol eppen volt elaludt), szoval ringatas, vagy ujra kendo....Es kb 2 orankent kaja, de van hogy tudom tartani a 3at.
Ha itthon van Anna akkor meg 3tol fel 5ig jatszo, akkor is alszik kendoben, aztan este 6tol nyuglodes a kobon, durvan, mindenhogy. 7kor furdes, fel 8 8tol meg cicizes, jobb esetben csak fel 10ig rosszabb esetben 11ig:((
aztan alvas 11-11.20tol fel 1-1ig, kaja, majd alvas fel 4-4ig, nah es ekkor mar nem igen tud visszaaludni:(( 4tol 6ig nyuglodes, 20 percenkent keles, de 6-8ig egy melyebb alvas.
HAt kb igy nez ki.De pl ma csk nyuglodes volt, most is ram kotve alszik.

KépKép
tavasziszel

vegre bekepeltem a szuletes tortenetet

Flóra érkezése

Hajnal 4kor felébredtem,-hű ez fájt.
Majd újra. Ekkor már gondoltam rá, kimegyek a telefonomért, hogy lássam valóban 10perc telt e el, mint gondoltam, de a lustaságom győzött.
Viszont Anna tejet kért, így kénytelen voltam felkelni. Kimentem, épp jött megint egy fájás, így magammal vittem a telefont.
Visszabújtam az ágyba, rendszeresen, 10 percenként jöttek a fájások, így kezdtem reménykedni, hogy nem csak jóslók.
De kiindulva a mólt emlékeiből, nem sokat reméltem ezektől a fájásoktól, próbáltam nem is koncentrálni rájuk.
Anna viszont mintha megérzett volna valamit, átjött a nagyágyba és nagyon nyugtalan volt, ezért kimentem a kanapéra, hogy tudjon aludni.
Aleko kelt, készülődött..Gondolkodtam, szóljak e neki, de végül úgy döntöttem, hol vagyunk még a végétől, nem idegesítem fölöslegesen.
Elbúcsúztam tőle 6kor, majd gyors serénykedésbe kezdtem:vizet forraltam a borogatáshoz( közben gyorsan utána olvastam hogy mi is használ a fájdalom enyhítésére), tejtit csináltam Annának, ebédet főztem( már előző nap kitaláltam hogy csak mirelit sztrapacska lesz hisz délelőtt ctg re kell mennem), mosogattam, elindítottam egy mosást, leszedtem a száraz ruhákat. Amikor jött a fájás leguggoltam, jó forró borogatást tettem a hasamra, aztán csináltam tovább a dolgom.
Nem bírtam sokáig titokba tartani, mikor 7 percenként jöttek a fájások, írtam Alekónak egy smst , hogy lehet ma szülünk.
Fél óra múlva hívni is próbáltam mert folyt a magzatvíz is, de nem vette fel.
Ekkor mentem el zuhanyozni, borotválkozni, majd fürdővízbe feküdtem. Aleko hívott hogy nem tud 8 előtt eljönni, mert egyedül van. mondtam nem baj, majd 8 körül írok smst van e értelme hazajönnie. De ő fél 8kor már otthon volt, ami tán nem is baj, mert én nem tudtam eldönteni, hívjak e már taxit. Ő hívott. Ekkor 5 perces fájásaim voltak, de még jól bírtam őket.
Tamásnak(aki szerda éjjeltől nálunk aludt ha éjjel kéne menni) szóltam, hogy megyünk, majd hívjuk. kikészítettem Anna mit vegyen fel, meg mibe menjen le, mit egyenek(amit öcsém okosan reggelire adott oda neki), aztán mentünk, mert megérkezett a taxi. Igen hamar a korházban voltunk. Csöngettem a szülőszobán, mondták várjak , mindjárt jönnek.
Aztán felgyorsultak a dolgok. Szülésznő (Molnár Gizella)mondta öltözzek át, megvizsgált utána, 3ujjnyi, 3 perces fájások.
Tisztáztam vele a szülési „tervem”, beöntést mindenképp szeretnék, gátmetszést pedig semmiképp nem.
Aztán jött volna a ctg, de odaért a doki , aki szintén megvizsgált, majd jött a papír munka, rakat kérdés mindezt 2 perces fájásokkal. Mire végzett minden protokoláris dologgal, jött volna a beöntés, zuhany…de mondta a Gizi inkább megvizsgál előtte nehogy a wcbe szüljek. Ráérzett, nem volt idő beöntésre, 4 ujjnyi, elsimult méhszáj, szülőszoba.
Ekkor szóltak Alekonak hogy öltözhet, jöhet. Mire odaért én túl voltam 3 nagyon hangos, kiabálós, könyörgős, sírós, fájáson. Kb még 2 ilyen volt, majd mondták nyomjak.
Én meg erősködtem, hogy de nem tudok, nem tudom hogy kell, Annánál se tudtam megcsinálni. De mondta a Gizi, ne izguljak, megtanítja hogy is kell, és menni fog. Igaza lett. Mondta mikor meddig nyomjak, én meg nem láttam, nem hallottam, nem éreztem semmit, csak nyomtam mint az esze veszett. Aleko fogta a fejem, borogatott kis hideg vízzel, a szülésznő csinálta a gátvédelmet, egy másik figyelmeztetett, hogy vegyek levegőt, meg kerítettek egy orvost( aki vizsgált már műtőben volt).
Kb a 3ik 3 levegős nyomás után kicsusszant kicsi Flóra, aki nem is olyan kicsi:55cm és 3480gr.
Odaadták, Aleko elvágta a köldökzsinórt, majd ment vele fürdésre, ahol megvizsgálták, felöltöztették….
Én addig kaptam néhány öltést, mert bár NEM vágtak, lett kis repedés a régi heg mentén, de megígérte a szülésznő, hogy nem fog fájni, ami így is lett. Örök hála érte Gizi szülésznőnek, és a doktornak a szép öltésekért(még ha nem is tudom ki volt ott)
Jött Flóra és Aleko, kezembe kaptam az édes kis szuszogó csomagom
A világ legpuhább, legillatosabb, leggyönyörűbb Flórája, aki a mienk.
Cicire tettem, szopogatta és csodáltuk egymást( Aleko meg a szülőszobát).
Beszélgettünk mindenrőlAleko közben elintézte a protokoláris telefonokat, smseket.
Aztán Flórát elvitték felmelegedni, én zuhanyozni mentem, Alekot meg elküldtem reggeliért.
Én friss voltam, és jól éreztem magam, nem szédültem, nem voltam gyenge, kimerült. Szárnyaltam, könnyű és boldog voltam, mert az én csoda kislányom olyan örömet adott-megérkezésével és valóra váltva a gyors, könnyű, szép szülésről dédelgetett álmom- aminél nagyobb nincs a földön.
Köszönöm kicsi Flórám!
És köszönöm drága férjem, egyetlen Alekom a támaszt, a jelenléted, a bíztatást, az erőt, a hitet, a szeretetet és ezt a gyönyörű gyermeket, Anna hugicáját, a csodás Flórát!

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél
Ügyesek voltatok!

Ceyla
Álomba sírni magát :evil: Azt tanulja meg a gyerek, hogy cserben hagyod.
Ha figyeled a gyerekedet, észreveszed rajta azt a fázis, amikor még nem túlfáradt az elalváshoz... :wink:

Nekünk van napirendünk
Evés: 6-9-12-15-18-24-kor (ezek nem merev időpontok, vannak +/- eltérések)
Alvás: 8-9 között, 13-15 között, 17-18 között... és 20-6 között (éjszaka egyszer még felébred enni)
Fürdés: 1/2 8 körül...
Vendég

Tavasziszel:köszi,megható volt,ahogy leírtad!

A kaki foltokkal kűzdök én is,mert nem mindig tudom azonnal mosni...

Kri:én is így voltam a filmmel... :)

Kata:köszi,majd válogatok belőle.

Szilvi

sissy01

A csecsemő, amikor elalszik, 20 percig még egy éberebb alvó fázisban van. Emiatt van az, hogy amikor elalszik a kezedben és leteszed a kiságyba, általában forgolódni kezd és felébred. Ezzel szemben a felnőttek az elalvás után azonnal mély álomba kerülnek. A csecsemőnél azonban ez a szakasz csak az éber alvás után jön. Újszülötteknél ebben a 20 perces szakaszban látható, hogy a szemük oda-vissza mozog, sokszor nyitott állapotban is: ők gyakran és sokkal hosszabb ideig vannak ebben az alvási szakaszban. Ahogy múlnak a hónapok, a baba egyre rövidebb ideig van az éber szakaszban és egyre könnyebben tud elaludni, nagyjából másfél-két éves, amikor az alvása már a felnőttekéhez hasonlatos.
A csecsemők mélyalvása 30-45 percig tart, ezután ismét felületesebben alszanak, ilyenkor szoktak felébredni, éjszaka felsírni - ha valami megzavarja őket. Ez a "valami" lehet akár
a saját éhségük,
egy izom összerándulása (nagymozgások fejlődésének időszakában ez gyakori),
saját mozgása (pl. amikor a kicsi rájön, hogy oldaltfekve is tud aludni és forgolódik álmában),
fájdalom (fogzás, növekedési fájdalom),
külső zajok, fények,
zavaró tényezők (orrdugulás, köhögés stb.),
lelki eredetű okok (szeparációs szorongás, félelem a sötétben).
Ha ebben a felületesen alvás periódusban támogatást kap, odabújhat hozzánk, cumit kap, megsimogatjuk a hátát, sokszor magától visszaalszik, ha viszont nem vagyunk ott a közelében felébred, és segítséget kér a visszaalváshoz.
Vitatott kérdés, hogy vajon valóban segítenünk kell-e neki a visszaalvásban, vagy tanítsuk meg magától önállóan visszaaludni. Valójában mindkét tábor indokai érthetőek:
ha önálló alvásra akarod szoktatni, ahhoz komoly elhatározás és akár heteken (de legalább 5-6 napon) át tartó kitartó munka szükséges, ami alatt talán még kevesebbet alszol majd, mint előtte, mivel akár 45-60 percig (kitartóbb gyerekeknél akár másfél óráig) is eltarthat mire hajlandó magától elaludni (és korántsem biztos, hogy pár hét múlva nem kell előlről kezdeni majd az egészet)
a "könnyebbik út" ha az együttalvás mellett döntesz, ez gyakran azonnali eredményt hoz és már a következő éjszaka jól alhattok

Vannak egyéb módszerek is annak elérésére, hogy megtanuljon önállóan visszaaludni a baba:
néhány napig Apa megy be hozzá éjszaka: ez a módszer akkor szokott beválni, ha a baba éjjel felkel és csak szopizásra alszik vissza (csak akkor, ha már elmúlt 1 éves)
ugyanerre a problémára nyújt megoldást az is, ha szoptatás helyett csak vizet kap éjszakánként (csak akkor, ha már elmúlt 1 éves)
amikor szopizik, még mielőtt teljesen elaludna, beteszed a kiságyba, ha felébred és sír, visszateszed a melledre, de megint leveszed, még mielőtt mély álomba merülne. ez a játék sokáig eltarthat, de a végére a baba megtanul anyamell nélkül elaludni (ezt se alkalmazd 8 hónapos kor előtt!)

(Vida Ágnes írása)
Vendég

Sziasztok!

Ma délután egy kiadósat tudtam sétálni, szerencsére a szél is elállt. Rendesen el is fáradtam.
A mi napirendünk is csak most kezd kialakulni. Habár a tegnap este minta volt. Este fél 8-kor fürdettem meg, aztán szopizás. A következő este 11-kor volt,majd éjjel 3-kor én ébresztettem fel,mert ugye még nincs 2 hetes, és utána csak reggel 8-kor kért enni. Igaz még mindig velem alszik, kiváncsi vagyok hogy a héten elkezdem az átszoktatást akkor mi lesz.

A foltokhoz bár nálunk még nincs igazán ilyen probléma az oxi -t használom a folyékony ariellel.

Tavasziszel: ez szép és gyors szülés volt.

Úgy néz ki hogy a cicijeim is beedződtek... most amikor szopizza és beindul az áradat akkor feszit de az keményen tat 1-2 percig :D alig birja sokszor nyelni :D:D
Igaz hogy azóta indult be rendesen amióta iszom a teákat. Dm-es mama teát meg a mecsek teát. De már ennek ellenére sajna használnom kellett az espumisan cseppet, mert szegény nagyon begörcsölt. A patikában ajánlották még a dioscorea villosa-t. Hát majd meglátom ha később kellene, hogy melyik lesz a jobb.

Dinuci: én ugy tudom hogy nincs és nem is lesz ilyen funkció az iwiw-en, pontosan azért mert akkor sokan visszalépnének.

Hasgörcsökkel hogyan álltok? Ki mit használ?

Kép
Kép
Kép
andinet74

Nekünk egyenlőre csak a pelusba van kaki folt :)

Holnap a babát visszük a Péterfibe kontrollra.
Már 50 centik vagyunk :)

Nekem akkor eszik amikor akar. Már a 90-100akat eszi... Nem is értem, hogy fér el benne.

Napközben 2és 1/2 3 óránként eszik. Éjjel 4, van hogy 5 órát is alszik.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kata:nekem van,hogy 3,van,hogy 3,5 néha a három órát sem várja ki,és éjjel 4 óra is eltelhet szopik között.Ez annyiból nem jó.hogy nem tudom kiszámítani,de ez van.

Andi:nem tudom,jól gondolom-e,de van egy olyan elméletem,hogy szerintem a szoptatós teáktól is görcsölhet a Babák hasa...lehet,hogy ez hülyeség,de így gondolom.

Szilvi

sissy01

Kata: Ur ISten de irigylem az ejjeleiteket! En kezdem feldobni a bakancsom a faradsagtol. Es hiaba nincs itthon Anna, nem tudok napkozben pihenni, mert napkozben sem alszik Flora nagyobbat:(((
MOst ejjel fel 10kor letettuk, kelt 11.17kor, szopi, visszaaltatas, majd kelt 00.43kor , ismet etetes, altatas, nah ezutan aludt 3 orat, majd fel 4tol 6ig eves, hanyas, kakai, altatas, siras, vegul nem birtam, kinn hagytam egyedul a mozeseben, nyekegve valahogy alomba ringatta magat, de 7kor mar kelt is:( meg egy ora felig alva lustizs, es azota ebren van.
hat mit ne mondjak nekem nagyon nem eleg 3 ora egyben alvas, meg 3 megszakitasokkal....
Minden ejjel azon agyalok en nem fogom birni ezt es atterunk tapra, ez szamomra kegyetlen hogy ejjel nappal cicin akar logni.
MA kemeny leszek vele es napkozben betartom a ket es fel 3 orat. meg nem tudom hogy de muszaly, mert eg a cicim, meg szerintem neki se jo ez.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
Gyönyörű történet volt! Köszönöm!
Hát a napirendetek nem semmi. Akkor már azt hiszem a miénk szerencsésebb, bár semmi következetesség nincsen benne, csak a fürcsit próbáljuk este 8 körülre beszorítani, meg délután egy kis levegőzést beletenni, de még mindig rühell kint lenni. Bár ma már este 6-kor megfürdettük, mert nagyon rossz hangulata volt és mikorra sikerült megnyugtatni, akkorra már nem akartam vissza altatni mert este 9 után ébredt volna és 10 után tudtunk volna fürdetni.

Kata,
Na látod ezért is nem hagynám sírni a kis drágámat. :wink:
"ha önálló alvásra akarod szoktatni" Miért kell ha magától elalszik? Na jó, ez költői kérdés volt...
A neten én is találtam tippeket, de persze üdvözítő megoldást ami minden babánál jól működik sajnos nem. Szerencsés vagy, hogy Noel nálad ilyen könnyen elalszik.
Egyébként látom én hogy mikor álmos és elhiheted, hogy nem kezdek akkor síppal dobbal hadonászni mellette, hogy ne aludjon, de sajnos nem mindig úgy álmosodik el, hogy nyilvánvaló legyen, hanem, van, hogy a békés nézelődés csap át sírásba.

Hasgörcsök:
Nálunk nincsenek, vagy csak nem voltak? Egy kicsit bizonytalan vagyok. Mert mostanában vannak olyan esetek amikor elkezd szopizni, már akkor sír. Pl. tegnap. Teljesen kiborultam. Elkezdett cicizni, és közben fel-fel sírt. Máskor is volt már ilyen de hamar elmúlt, azt mondta a védőnő, hogy olyankor beindul a bélrendszer és az fájhat neki kicsit. Így is volt eddig az első trottyig feszenget, de most nem így volt. Olyan sokszor felsírt, hogy már el kellett vennem tőle a cicit, mert nem tudott rendesen enni. Nem is evett sokat a bal ciciből, gondoltam átteszem a jobbra ott kevesebb eséllyel szokott a probléma előjönni, de tegnap ott is sírt, nagyon keservesen tuti valami fájt neki, így majd 2 óráig tartott mire megkajáltattam, mert idődől időre felkínáltam neki a cicit, de volt hogy el sem fogadta, végül evett egy normális mennyiséget és meg tudtuk fürdetni. Fürdés után egy darabig jó volt, de utána megint sírdogált és majd 11 volt mire le tudtuk fektetni.
Éjszaka pedig mindössze az egyik ciciből evett 60 grammot, majd bealudt azonnal.
Tehát ez nem tudom, hogy hasfájás-e és ha igen, miért csak délután volt...

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok

Bele olvasgatok amiket írtok!!!Csak pár napja elég kimerültnek érzem magam,de majd beállok!Nem mindig jön össze ,h pihenjek kicsit és az alvás idő alatt megcsinálom a dolgaimat,estére már elég fáradt vagyok!Voltunk vasárnap is levegőn meg tegnap is!Bírom mindenki azt nézi,hogy kire hasonlít Balázs!Főleg anyósomék!Szerintük csak a páromra,de sajnálom én vagyok az anyukája tehát rám is! :)
Balázs is még 2x van fent éjjel és ő is van amikor kevesebbet eszik mint ahogy ceyla írta,de el is alszik!Persze aztán van olyan is amikor nem volt elég és azért nem bír elaludni,de akkor megoldom!
Pénteken volt a védőnő és megmérte Balázst és 4450g :roll: ,2 hetes :roll: :D ,de szép formás!Mindenki azt mondja,h akkora mint egy 1 hónapos baba!Mi 7 óra felé fürdünk és már egy ideje nincs sírás!Kicsit szorosabban fogom a kezét,persze nem úgy ,hogy meglátszódjon csak azért,h érezze,h fogom nem kell félni!Már mozgatja is a kis lábát a vízben,szerintem érzi,h nem is olyan rossz a fürcsi :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mi is hazaértünk. Még nem olvastam, hogy miket írtatok, de remélem, mindenki jól van.

Andris nagyon cuki, de folyton cicizni akar, a folytont kb szó szerint kell érteni. Remélem, csak az elején van ez így, mert Julival nem tudom ezt megcsinálni. Remélem előbb utóbb Andris is tekintettel lesz a nővérkéjére :) vagy ha nem, hát jön a cumi...

Majd dolvasok, és még jövök.
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit: ugyan ez van nalunk is....Es meg csak a cumit se fogadja el. Epp ma van ridegtartason, kinzom:)) minden aron ki kell birni a ket es fel 3 orat:) Eddig ment, de mindig az este a kenyes dolog, az 5tol 8igas etetes kozt csak nyig es nyig....

A hasfajasban en sem vagyok biztos, de neki is neha van, olyankor huzogatja fel a labat es csapkod a karjaval, alt neki ha kijon a kaki megnyugszik. De a sok evestol van neki.
Vettem dm-es hasmasszazs kremet, mert Annanal nagyon bejott, erre utalja mikor masszirozom:(

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Sissy: ahogy olvastam ezekben a teákban édeskömény, meg ánizs kivonat van és ez a tejen keresztül elméletileg segíti az emésztést. A doki néni is csak natur édeskömény teát javasol a babáknak, már a nagyobbaknak. Nagyon mohó szopizás elött,szerintem inkább ez áll az egész mögött.

A kimerülés már nálam is kilátásban, pedig sokat segit a nagylányom. De ennek is egyszer vége lesz és átalszom az éjszakát :D:D

Kép
Kép
Kép
andinet74

Tavasziszél!

Köszönet a történetért, úgy látom szép szülés volt. Kicsit irigykedem is.....De kárpótol Lilla baba. :D

Na hát nálunk az éjszaka nagyjából működik, csak mondjuk 23h-kor alszik el, de tegnap éjszaka egyszer keltünk, és én nagyon kipihentnek éreztem magamat végre. Meg is dicsértem hogy szuper baba.
A nappalok viszont továbbra is keservesek, csak rajtam alszik, az ágyában nem, és a szopi még mindig zűrös....
Nem tudom mi a megoldás... :cry:

MEGYEK IS MERT FELÉBREDT.

Kép
mók

Mégse...csak felsírt,de visszaaludt. Apa vett ma neki rezgő, pihenő széket, még azt kipróbálom, de őszintén szólva, nagyon el vagyok keseredve.

MA voltunk a kórházba varratszedésen, azt jól viselte, bár a kórházban sírt egy kicsit.
Sétálni még csak egyszer voltunk,de annak is sírt a végén.
Nem tudom mit rontok el. Ha van ötlet várom lányok!!!!

Kép
mók

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak titeket :oops: , és most jutottam el odáig, hogy végre irjak is :). Októberben született nekem is a kisfiam Máté, aki pont ma 4 hetes. Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok :). Nagyon jó társaságnak tűntök!!!

Üdv:

Dóri
baumdo
Győr

Iceberg,
Valahol azt olvastam, hogy a babák a kezdetekben jobban hasonlítanak az apukájukra, a biológia ezzel zsírozza le azonnal a szerelmet. :wink:
Tudom neked igazozlni, hogy a fiad 1 hónapos nagyságú, mert Niki ma 1 hónapos és hasonló súlyban van. :D

Etus,
Akkor már otthon. Gondolom a Juli nagyon örült.
A folyton cicire nem tudok mit mondani, nekünk az első napokban volt csak ilyen, de amikor hazajöttünk már nem akart mindig cicizni, csak ha éhes volt.

Mók,
Sajnos a rajtad alvásra nem tudok mit mondani, mi is most erre felé kacsingatunk sajnos, bár szerintem fáj valamije és azért akar közelebb lenni, vagy a fene se tudja...

Hasfájásra a barátnőmnek és a munkatársamnak az espumisan cseppek jöttek be, kajálás előtt adják oda a babának.
Kínomba ma én is vetettem a férjemmel, hátha Nikinek is a hasa kezdett el fájni. Egy biztos egyenlőre, az íze bejött neki. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem, de ezek az első napok elég zsúfoltak. Jönnek látogatók, próbálok pihenni, tanuljuk a szülőséget. Olyan gyorsan elmegy egy nap.
És sajnos a szoptatással gondok vannak, de ezt majd leírom a szüléstörténetünkkel együtt. Próbálok felrakni képeket addig is.

lynnn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?