A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 3 gyermekes anyuk

Mindenki eltűnt? :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Igen. :D :D :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Hali!

Csak benéztem, látom más is elfoglalt, nem csak én, nem kellett sokat visszaolvasnom. 8)
Lecseréltük a kocsinkat nagyobbra, most már jöhetne a gyerök is...ez a hónap pont jó lenne fogantatásra, akkor júliusi lenne, mint a másik kettő. :D
Anyós elhúzott haza, az én szüleim megérkeztek, hízókúra indul... :lol:
Suliból még két hónap hátra van, néha elég stresszes, főleg az én maximalista természetemnek. Ma este megírom a matek tesztet és annak vége, egy gonddal kevesebb. :wink:

Orsi
Kitartás az apanélküliséghez!

Fanetta, Nono, Pókica????? Többiek?????

Mindenkinek üdv!

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi, és akkor kész is vagy a sulival, vagy csak ezzel a félévvel?

Csajok, olyan éjszakám volt... :shock: mondjuk a legrosszabb 10-ben benne van. :? Samu 8 körül elaludt, majd fél 10-től kezdve kb. félóránként kelt. Szopott, aztán ahogy leraktam, alig telt el 10-15 perc, megint kelt.Ezt játszottuk hajnal 1-ig, amikoris meguntam a dolgot, mert látszott, hogy most semmi baja, csak arra gyúr, hogy mellettem aludhasson :? . Alhatott is volna, csak épp egyrészt akkor tuti rendszer lenne belőle, másrészt meg én nem nagyon tudok úgy aludni, ha ő ott van.
Merthogy mellettem semmi baja nemvót, meg kézben sem, a vízszintérzékelő egyedül a saját kiságyába téve kapcsolt be. Ráadásul az utolsó szopikor még jól meg is harapott. Úhhogy miután már úgyis pocsék éjszaka volt, gondoltam nincs több ciccentés, aludjon el egyedül. A derekam meg annyira fáj, hogy alig bírok létezni. A sok hajlongás, ágyból kivevés, berakás.

Egy órán át játszottuk, hogy üvölt-várok 2-3-4-majd 5 perceket, aztán bemegyek, simi stb. Utána egyszercsak elaludt, és reggel 8-ig meg se mukkant. De asszem az alatt az egy óra alatt egy évet öregedtem. :( Az egész repertoárt előadta, a nyekergéstől a repedt fazékig, a végén már azt hittem, átjön a szomszéd és lelő minket. Pedig tuti nem volt semmi baja, akkor nem nyugszik meg felvéve sem, meg mellen sem.

Hát nem tudom, eddig halogattam, de mégiscsak elő kéne venni ezt az "aludj jól gyermekem" módszert, mert már nem bírom sokáig, minden éjjel legalább 4-5-ször kel.
Bár kétségeim vannak vele, Emi mindig egyedül aludt el, s egy idő után mégis rossz alvó lett, pedig nem tutujgattam sosem altatáskor, Beni meg cicin aludt el 21 hónapos koráig, mégsem kelt fel 11 hónapos kora után éjszaka, s a mai napig a legjobb alvó a 3 közül. Kár, hogy nem olyan egyszerű, mint ahogy azt megírják, az életben minden bonyolultabb...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2010.10.21 09:03-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Nincs valakinek tuti tippje az éjjeli szopitlanításra?

Van két irányzat, az egyik a nembajhaszopikéjjelmajdleszokik (anyuka meg közben megőszül), a másik a haddsírjonnembajerősödikatüdeje. ez a két véglet, a többi ezek között oszlik el, valami közbenső kéne.

KépKépKépKépKép
uxi

Hú, Uxi!
Andrissal pont így jártam. Csak ő már 19 hónapos volt. És nem tudtam leszoktatni az éjjeli szopiról.
Nálunk egy véletlen baleset segített, elesett a kiskádban, és elharapta a nyelvét. Persze fájt neki, így inkább nem szopott. 3 nap múlva meg már nem kérdeztem, akar-e újra. :D

Ismerőseimnél még az vált be, hogy 4-5 napig apuka kelt a gyerkőchöz, és anyuka elrejtőzött éjszakára.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Egcsi, Orsi, köszi az üdvözlést! :lol:

Egcsi, mit tanulsz? Hanyadik féléved? Kitartást a félévhez!
Én óvodapedagógiát, idén kezdtem, de pár napja majdnem feladtam. Besokalltam, ott voltam, hogy nekem két gyerek meg Kispocak mellett sok a suli is, de aztán átgondoltam, meg mindenki óvatosan, de mondta, hogy ezt a félévet csináljam meg, szóval folytatom. Hétvégén lesz a következő vizsgám, nov. végéig majdnem minden hétre jut vmi beadandó dolgozat, vagy vizsga. De már csak 1,5 hónap, és vége. Utána mindenképpen halasztanom kell, jöhet a babázás, később pedig folyt köv...

Uxi, ismerős az éjszakai cicizés fejezet nekem is. Nagyobbik lányom nem volt cumis, 8 hónapos koráig aludt, mint a kisangyal(8-10 órákat éjszaka), onnantól kelt állandóan. Én a végén már magunk mellé vettem, mert úgy kényelmesebb volt. Oda is szokott szépen :D 1,5 éves korában próbáltam elválasztani, mikor pocakban volt már a kistesó, de nem ment, nagyon ragaszkodott a cicihez, órákon keresztül képes lett volna üvölteni, addig, míg meg nem kapja. Én három este 1-1 órás üvöltés után feladtam, viszont ennek az lett az eredménye, hogy éjszakára elhagyta, csak nappal cicizett. Anna már kapott cumit is a cici mellé, mert nem akartam, hogy ő is ennyire cicifüggő legyen. Éjszakára miután már nem az evés miatt kellett a cici, neki elég volt a cumi. De azért 22 hónapos koráig ő is cicizett. (Akkor hagyta abba magától, mikor várandós lettem, és szerinte "bübüs" volt a cici :lol: Meg nem tetszett neki, hogy lecsökkent a tej mennyisége. Sárát ez cseppet sem érdekelte anno...
Szóval ettől a sok irománytól nem lettél okosabb, sajnálom, hogy érdemben nem tudtam segíteni. Tényleg a kettő között az arany középutat kéne megtalálni. (sokszor "őszültem" én is Sárával éjszakánként...)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hali!

Uxi!
Nekem az a véleméynem(ha már kérdezted:))hogy minden gyerek más és más...lehet hogy a te kicsidnek igenis a testközelségre van szüksége ahhoz hogy aludjon...mert ugye azt írtad hogy szopizás után aludt volna simán ha othagyod magad mellett...nekem a 3 fiam alvási szokásai mások és mások voltak...pl. az 5 és fél éves gyerek most szokott a nagyágyba mert annyira fél hogy retteg és nem tud,nem bír egyedül elalduni...próbálhatnám én nevelhetni meg hagyni sríni de nem látom éretelmét..valamilyen szinte nekünk szülőknek is alkalmazkodni kell a gyerekek igényeihez és nem csak nekik hozzánk..tudom hogy miről beszélek hidd el,hisz tudom hogy mennyire fáradt lehetsz, de sztem mindenkinek az a jobb ha nem üvölt éjjel a gyerek hanem az egész család alszik..ki itt-ki ott,ki így-ki úgy...én az említett könyv ellen vok nagyon :evil: ..a Kismama magazinban már nem 1x neves szakemberek leszólták ezt a könyvet,köztük az általam nagyre becsült R.J. is.

Sztem egyébként 9 hósan még nem feltétlen kéne teljesen leszoktatni az éjjeli szopizásról,de te tudod.

És egyébként a férjed partner volt benne hogy hagytad sírni éjjel a gyereket?Ezt most nem bántásképp kérdem..csak mert nálunk apa egyik gyereket sem hagyta sosem síratni...pedig volt vagy lett volna rá alkalom amikor igenis nem volt más lehetőség pl.nappal ha épp a nagyokkal csináltam valamit(pl.kajáltatás,fenék törlés vagy stb)..de apa nagyon apaoroszlán olyankor.. azt mondja egyik gyereke sem sírhat..persze ez így jónak is hamgzik csak hát amikor épp egyedül voltam a srácokkal akkor muszáj volt pár percre hanyni.Direkt mi sosem hagytuk egyiket sem sírni...mi ezt az elvet eleve elvetettük és eddig sikerült is betartani...és sztem ezután is így lesz.
Sokat olvastam a témában...kutatások bizyonítják hogy azok a gyerekek akiket sosem hagytak direktbe sírni és mindig felveszik őket,azok a gyerekek sokkal kiegyensúlyozottabbak és jobban teljesítenek később az iskolában is,nagyon érzelmi biztonságban vanna,ellentétben azokkal akiket hagytak dikert sírni mindenféle számomra "idétlen"indokkal...gondolok itt arra amit te is írtál,hogy"erősödjön a tüdeje"meg hogy "a gyereket nem szabad elkapatni"..ezektől a frázisoktól a falra tudok mászni!!!Ezeke nélkül az idomítások nélkül is lehet gyereket nevelni....és ezt nem egy tapasztalatlan anyuka mondja :wink: 3 gyerek tapasztalatával a hátam mögött talán van hitele a mondandómnak.

Na úgy látom szófosásom van...lépek is mert mennem kell Márkért.

pusza

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kicsit én is eltűntem, csak a hát a sok pakolás a költözés miatt...hm, szóval sok.
Uxi, nálunk ugyanez megy Tündinél, kb fél óránként ébred éjjel, 10 fölött már sosem számolom. Én azon az állásponton vagyok, hogy nem baj, úgyis leszokik majd róla, hiszen a fiamnál pont ugyanez volt. Anyuka sem őszül meg, mivel nekem ezzel semmi bajom, egy szobában vagyok vele és imádok mellette aludni. Ahogy felébred azonnal cicizik minden alkalommal és azonnal alszik is vissza. Én is, ő is félálomban vagyunk, reggelre teljesen kipihent vagyok. A fiam 23 hós koráig szopizott éjjel is, ezt a fél óránkénti keléseket kb 15 hónaposan kezdte el ritkítani.
Akárcsak nálatok, a fiam is mindig szépen átalussza az éjjeleket, mióta már nem szopik éjszaka.
Szóval nekem ez így természetes, a nagylányom volt egyedül akinél nem volt ilyen, ő már az elejétől szépen aludt.
De sírni hagyni???Á, soha, teljesen kizárt!A szívem szakad meg azokért a babákért, akiket így akarnak átalvásra kényszeríteni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Panny, de jó volt olvasni amiket írtál! Pont ugyanígy gondolom! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Panny, nagyon jókat írtál, én is teljesen így gondolom. Mi sem hagytuk őket direkt sírni, az az egy kivétel volt, mikor Sárát próbáltam elválasztani(kismamaként nagyon hulla voltam a sok ébredéstől, és fájt is a cicim, már nem bírtam tovább, és akkor próbáltuk, hogy meddig bírja, de ő "győzött".
Abban teljesen igazad van, hogy minden gyerek más-és más. Van, aki el tud aludni egyedül, külön szobában, és nem zavarja ez. Az én gyerekeimnek szükségük volt arra, hogy köztünk aludjanak. Sőt, még most is egy szobában alszunk. Az egész szoba egy "ágyraktár", össze van tolva egy franciaágy, meg egy kanapé, +egy gyerekágy. Így bőven van hely, és a gyerekek sem kelnek fel éjszaka, mert közel érzik magukat hozzánk.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hát nem tom. Majd alakul, eddig is mindig alakult... :wink:

Igazából az volt az eredeti tervem, hogy hadd aludjon mellettem, de nem bírtam tőle elaludni. És sajna most már az éjjeli szopik közben sem tudok, pedig eleinte jót szundítottunk így. Na meg résen kell lenni, Samu harap, mióta 4 foga van.

Eddig még egyik gyereket sem hagytam sírni sosem, ez most így alakult. Zombi anyuka próbálkozik :wink:

Panny, ezeket a dolgokat egyedül kell megoldanom. A férjem első reakciója, ha problémásabb éjszaka van, hogy lemegy a földszintre a nappaliba, és alszik tovább... :? Hétvégén is, ha beteg valamelyik, akkor is

Annyira nem lelkesedek a módszerért, szerintem hanyagolom is, de nem vagyok híve a Kismama által sugallt elveknek sem, azt meg a másik végletnek tartom.

KépKépKépKépKép
uxi

ÉS szerintetek egy ilyen kicsi felfogna valamit abból, ha betenném a tesókhoz egy szobába?
Mióta a két nagy együtt alszik, sokkal jobban alszik Emi is, nem fél. De Samu még nem abban a korban van. Mármint nem tudom, mit érzékelne abból, ha egy légtérben szuszog vele a két nagy.

KépKépKépKépKép
uxi

Na akkor most mondok vmit, amin nagyon megbotrankoztam a héten. Meséltem egy szulésznonek, h Elisa ataludta ugyan az éjszakakat 2-3 honaposan, de 1 honapja nem alszik, mostmar 2x kel éjjel és kivagyok (Uxi, minden elismerésem!!). Na szoval azt mondja, h szerinte zavarja a gyereket, h velunk egy szobaban van. tegyem a tesokhoz. vagy kulon szobaba, ami nincs. Vagy a mososzobaba vagy a folyosora (!). Na itt abbahagytuk a beszélgetést...

én sem akarom az agyba szoktatni, de van amikor elalszom szoptata kozben és arra ébredek 2 ora mulva, hogy még mindig vagy mar megint szopik.

én amondo vagyok, hogy ha mar megmutatta, hogy at tudja aludni az éjszakat, akkor neki is jobb lenne, ha aludna éjjel. én kényelmi szempontbol szoptatok éjjel, mert igy nincs siras és mindenki alszik. és most még kérdéses az is, elég-e neki még a tej. szoval emiatt is adok neki éjjel.
Viszont 9 hosan, amikor mar eszik napkozben fozeléket, hust, stb én ugy probaltam leszoktatni a nagyokat az éjjeli szopirol, h vizzel kinaltam oket, poharbol. és bevallt. ettol fuggetlenul szépen szoptak 13 hos korukig, de éjjel mindig volt egy minimum ido, amikor nem szoptattam oket. nem emlékszem mar, de 8 ora talan. annyit ki kell birnia egy 9 honaposnak evés nélkul. ez az én véleményem.

Samu egyébként egyedul alszik, egy kulon szobaban?
s.orsi

Igen, a két nagy együtt van, ő meg egymaga.
Most éjjel jobb volt, csak kétszer kelt. És először 2-kor. :D
A víz nem vált be nála, se a cumi, se a tápszer.

Na mindegy, nem pörgök a témán, majd alakul. Csak most épp nem túl jó passzban vagyok a kialvatlanságtól.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Sztem megpróbálhatnád egy szobába rakni őket ha van elég helytek...van akiknél nagyon beválik!!

Mi most pont azon próbálkozunk hogy Olika menjen Krizsivel egy szobába ,mert eddig mindenki külön aludt(Krizsi ahogy írtam az utóbbi időben köztünk9...de így ő se félne,sőt kifejezetten örült az ötletnek...igenám,de Olika meg úgy néz ki ragaszkodik a kiságyhoz...azért is vettünk neki nagyágyat és tettük Krizsihez hogy szép lassan kiköltözzön a kiságyból és ne februárban kelljen és nehogy ezért megorroljon a picire...de most bajban vagyunk mert ugyan tetszik neki a nagyágy de határozottan tíltakozik hogy benne aludjon...imádja a kiságyát :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Beni is kiságyban nyomja még :wink: .Igaz, a nagyobbik fajtában, Samué a kisebb.

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk Peti köztünk nyomja, Tündi születésétől nagyágyban. :lol:

Úgy unatkozom, apa elment a nagyobbakkal moziba 3D filmre, én hazajöttem a picivel a másik autóval, Tropicáriumozni voltunk.

Most is itt ülök ahelyett, hogy pakolnék, nyakamon a költözés.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Mindent alulmúló éjszakánk volt. :evil: Samu óránként kelt szopni, fél 10-től kezdve. Ennyit arról, hogy fél 9-kor lefeküdtem, hátha legalább este alhatok kicsit...:x :x . Nálam betelt a pohár.

Majd megírom a tapasztalatokat, ha kitaláltam, mit is kéne tenni, de tenni fogok valamit, mert ez már nem állapot. :roll: A hátam is rettenet fáj, meg zombi vagyok a kialvatlanságtól, s szerintem neki sem jó, ha egy éjjel 8-10-szer ébred enni.

Amire eddig jutottam, hogy megvariálom a szoptatást, és este fürdés előtt fog szopni kapni, nem utána, hogy ébren le tudjam tenni. Aztán hogy hogy alszik el cici nélkül, azt nem tudom, de legalább megpróbáljuk. Éjjelre meg megpróbálok kitűzni egy időpontot, amíg nincs szopi.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, szörnyű lehet, én sem bírnám, leírom ami nálunk bevált.Én fürdés előtti evésnél adok neki pépet, amit nagyon szeret,(nálunk köles van anyatejjel és vízzel) kb egy óra múlva fürdés és utána egy órán keresztül szopizik,játszik felváltva de aztán alszik reggelig.Nekem sem alszik el csak cicin, viszont így teli van a pocak éjjelre.
süni69

háj jányok, vagyok csak nem volt netünk.

a szolgáltató váltás gáz volt. az egyik szólt a másiknak h húzzák le a rolót szerda éjfélkor ők meg felnyomják..ez a szünetmentes átállás. na a lehúzásig ment is csak a másik nem volt képes adni netet....elszállt mindenem, lemaradtam pár ebayes licitről ami bosszantó de a legrosszabb h rájöttem mennyire be vagyok szükülve és h valójában milyen illuzió is ez a net. azt hiszem minden szupi h vannak barátaim és ha nincs net olyan egyedül vagyok mint a kisujjam....tök gáz volt. egy csomószor nekiindultam h ezt vagy azt megnézek, pl csak időjárás h hogy öltöztessem a kölköket vagy a műsor és rájöttem még az sem megy....nem volt email nem volt semmi. na erre hívtama csomó régi játszótéri ismit h tali? persze senki nem ért rá ami nem az ő hibájuk de a többség 2 gyerek után lezárta a sort, sokan bölisek és mentek melózni és rájöttem h akikről tudok vmit azt is a neten a blogjukból és ez illuzió mert a valóságban már más a dolguk és a ritmusuk és már nem olyan mint amikor együtt babáztunk itthon mega játszón....szval car volt a felismerés.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Süni, nálunk most (még) így van: vacsora 6-fél 7 körül, általában- 1,5- 2 dl joghurt+ még valami kis apróság (kölesgolyó, kis kenyér, vagy hasonló), utána fürdés 7 körül, fél 8 körül szopik, 8 körülre végez, addigra el is alszik. Szóval tuti nem fekszik le éhesen, se szomjasan. :wink:
Tejpépet nem fogadta el, se a tápszerért nem rajongott, a joghurt csúszik neki, már jó ideje azt kap vacsira.

KépKépKépKépKép
uxi

Nono, szia!

Ez egyszer nekem is érdekes felismerés volt, már két babás generáció lecserélődött, akikkel bandáztunk, csak azok maradtak állandók, akik szintén tovább szaporodtak.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, nekem, ha 6 fél 7 körül eszik (mint ma) akkor inkább nyolckor beiktatok még egy evést, h az elalvás ne legyen előbb mint fél tíz. ma pl a fél hatos evést direkt kevesebbre vettem, és így nyolc után belakmározott. most aludt el, szopizott majdnem kétszázat tíz után.Mi nem ehetünk tejpépet, ezért anyatejes kölespépet csinálok, a dm-ben vettem ilyen tejmentes kölespépet.A sinlaccal dúsított kaját sem fogadja el Samu? mert nálunk az a másik csodaszer.Nekem a joghurt vacsira kevésnek tűnik, és méred mennyit szopik utána?egyszer egyszer érdemes volna, hátha csak cumizik, nálam előfordul ilyen, igaz én mérem mindig, így ilyenkor nem engedem még elaludni teljesen.bocsi, nem okoskodni akarok, hátha tudok segíteni.nálunk más a baj, éjszaka alszik, de alig akar valamit az anyatejen meg a kölesen kívül megenni,pedig muszáj, mert a tejcsi meg fogytán...
süni69

Sinlac nálunk feketelistás, a szentjánoskenyérmag-lisztre úgy reagál, hogy végighányja az éjszakát.

Sajnos nem csak a Sinlactól, hanem mindentől, amibe ezt beteszik adalékanyagnak, így árgus szemekkel lesnem kell, nehogy olyat adjak, amiben van. Bio jughurtokban gyakori, de krémtúróban/ halkonzervben is láttam már. Nem mintha halkonzervet adnék neki, csak kíváncsiságból megnézem azt is, amit mi eszünk, mi mindenbe teszik bele.

Soha nem mértem a szopikat, nem is fogom, szerintem eszik jócskán, látom-hallom.

Lehet majd teszek egy kis kölespelyhet/baba gabonapelyhet a joghurtjába, ez jó ötlet.
Az ALDiban lehet kapni egy jófajta joghurtot, ami két decis, abból szereti a meggyeset, meg a mangósat, jó sűrű, és nincs telerakva adalékanyagokkal. Ezt szoktam adni, meg sem bírja enni az egészet általában.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, bocsi, tényleg írtad már :oops:
miért ragaszkodsz este a joghurthoz?az olyan lightos kaja szerintem,előző gyerkőcöknél uzsi volt vagy tízórai, most meg nem ehetünk ezt sem :(
süni69

Uxi!

Sztem sem biztos hogy jól lakik a joghurttal hosszan,pl.egész éjjelre...én is tejpépet adtam szopi előtt kb.egy-másfél órával nekik és utána még a szopi ...az esetek 90%-ban aludtak reggelig.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nem ragaszkodom a joghurthoz, csak eddig ez volt az egyetlen, amit megevett nagyobb menyiségben is. :D
Tejpépből kb fél deci csúszott, igaz, az már kb egy hónapja volt. Lehet már megenné. Este majd kipróbáljuk. Hátha hátha :mrgreen:.

De mitől jobb tejpép? Több benne a kalória?

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, szerintem is próbálkozz mással!!és tejpépből is ezerféle van.Nálunk az íztelen gríz és a köles megy csak, neki hiába tettem hozzá finom gyümölcsöt, nem kellett, sőt az almaízűt sem ette meg először, pár hét múlva már nem köpte ki.Sajna nekem is van néhány olyan doboz itthon, ami már összeáll magától.Nem olcsó a hercegnőnk kedvencét megtalálni :(És igen a joghurt szerintem nem egy laktató étel, fogyókúrás inkább,meg nasinak való.
süni69

Tejpép nem jött be. Megszívtam, megevett kb. fél dl tejpépet, aztán már a joghurt sem kellett. :?

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, ne add fel, találd meg neki azt a fajtát ami ízlik, erre írtam, h drága játék lesz ez sajna :(
süni69

Majd megpróbálok valami grízeset. De úgy látom, neki is az ízetlenek jönnek be inkább.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, a humana-nak van tejmentes és gluténmentes "gríze" (tejmentes és grízmentes tejbegríz) :D és a babylove (dm-es) termékek között van még ilyen mindenmentes,semleges ízű,ezeket egy kis tápszerrel,anyatejjel, ami van, és vízzel kell készíteni
süni69

Köszi, majd megnézem.
A glutén nálunk már nem érdekes, régen kapja, és bírja is.

Ma délután cici nélkül aludt el. Kénytelen volt, nem aludt el szoptatás közben, mert előtte jöttünk haza, és 10 percet aludt a kocsiban, az viszont kevés, de arra elég volt, hogy ne aludjon el szopi közben.
Annyira nem volt vészes, kicsit sírt, de nem sokáig.

Asszem holnap délután is megpróbálom így.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha lehet.

Hétfőn ugyanis pozit teszteltem vagyis útban a harmadik gyerköcöm :D
bubucat

Üdv.Bubucat!

Uxi!

Pont azokat tapasztaltam mint Süni...nálunk is csak a natúr vált be és mi is a Humana-t vagy a DM-s vagy Rossaman-os natúr pépeket vettük.....vagy van szintén ezek márkákból gríz is ahogy Süni is írta..azokat is szerették natúran és nagyon laktatók...kicsit megdagad a pociban és jóllakott lesz...és sztem is,a joghurt nem lakatja jól hosszan mert könnyű étel,inkább nasi.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bubucat, gratula a harmadik babához! Mennyi idősek a többiek?

Én meg ma 5 éve lettem anya :D .

Alvás: ma délután nem hagytam cicin elaludni, utána tettem csak le. 5 perc alatt elaludt EGYEDÜL:D :D :D , szinte nem is sírt, csak pár másodpercet.
Ha a nappali elalvás már stabil lesz, megpróbálom majd az estit is, éjszaka egyelőre nem csinálok még semmi újat, hátha rájön magától is a "logikájára" és kevesebbszer ébred.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: helyesbítek oks? ma 5 éves és pont 9 hónapja lettél anya! 8)

tegnap megjártam a dokit. a külső méhszáj bő egy ujjnyira kinyílt de szte ez 3. babánál simán belefér. pihizzek sokat....hehehe 2 gyerek és a háztartás mellett....simán fog menni....Lili 1600gr, korának megfelelő és még ül. befordulhat de azt mondta egyenlőre nem baj ha nem mert a kobakja sokkal jobban fogja nyomni a méhszájat ami kinyílhat úhogy pár hétig még ülhet aztán ráér. hát majd meglássuk mi is lesz. remélem nem húzom ki a végéig de azt is h korabab se lesz. a 36-37 hét már megfelelő elöbb ne jöjjön. lassan meglesz mindene, még a kórházi motyinkámból hiányzik ez az de nem sokminden a java már megvan. egy pelenkázó szekrényt veszünk még neki mert sehol sem fér el a ruhája már azt hétvégén megejtjük. ha megvan kimosom a holmiját és elteszem. ebay-en venni akarok neki egy maxi cosi bundazsákot kifejezetten a hordozójához. azt is megejtem még köv héten aztán már csak az 56os bady hiányzik majd.

utána néztem a kórház elhagyásnak 24 óra után. hát bevallom nem sok jóval kecsegtet. egyrészt a szülés után 72 órát kórházban kell lenni az oep csak akkor finanszírozza a szülést a kórháznak azaz a kórház a zárót se biztos h kiadja, ergo aki ezt előre bejelenti az önmaga alatt vágja a fát. csaszi után 48 óra kell a kórházban...ezt a baromságot ki érti. a gyerekorvosnak ki kell járni naponta meg a szülésznőnek is, sok rémhír kering arról h sok szívbetegség csak a 2.3. napon jön elő stb....szval nem egyszerű.....sőt, majdnem hasonló felelőtlenségnek tartják mint ma az otthonszülést....sajnálom h ez van. no mindegy. úhogy lelkiekben készülök h benn leszek...és tudomásul veszem h ez rosszabb mint bármi más....erre nem tudok felkészülni....szörnyű élmény maradt mindkétszer... :(

üdv bubucat

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Bubucat :)
Gratula és üdv! :D

Nono
Nem is tudtam, hogy te olyan hamar szándékozol távozni a kórházból. Itt 24 óra után hazaengednek normál szülésnél, csaszinál azt hiszem 48. Engem csütörtök este vágtak és szombat reggel már hazaengedtek volna, ha az ügyeletes doki arra tolta volna a képét...csak délután jött. 8) Szóval a 48 sem olyan szigorú ezek szerint.
Csak maradjon a kiscsaj odabent amíg kell, tartsd zárva a kiskaput! :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nono, azért pihenj, ha tudsz. Pár hétig még bent kellene maradnia.
Bölcsivel végülis mi lett?

Hol fogsz szülni? Ha van rá lehetőség, kérjél 1 v. 2 ágyas szobát, még ha fizetni is kell érte, megéri. Én csak a harmadiknál kértem, ott kétágyas volt az alapítványi.
Összehasonlíthatatlanul jobb, mint az 5 ágyasok. Emivel és Benivel 5 ágyasban voltam, semmit nem tudtam aludni, mert a babák természetesen felváltva sírtak... mire hazamentünk, zombi voltam. Egy 3 gyerekes anya úgyis hamar azzá válik, legalább a kórházból ne úgy menjen haza.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, a kétágyas az nekem is tetszett volna, de pénzért csak egy ágyas volt, amúgy három ágyas, de semmit nem aludtam 3 napig én sem, tejem sem volt, szörnyű volt így negyedjére ez a kórházasdi.otthon napokig csak feküdtem mire észhez tértem, és közben a tejcsi is beindult rendesen.
bubucat, gratulálok!!!
süni69

uxi: végülis maradt a családi napköziben. túléltem az elválás okozta lelki traumát. Ő meg kivirágzott. dumál verset mond nem olyan kis félénk (2 év alatt egy verset se tudtam neki megtanítani). aki látja mindenki azt mondja teljesen kivirult. még akad reggeli sírás nyüszi h nem megy és sajnálom is de csak heti 3-4 de van ott. ha beteg volt elötte héten és nem ment akkor 4de ha jól volt akkor 3 de. aludni nem altatom ott mert annyira nem szimpi a magánböli se de ennyi kikapcs nekem is kell. ráadásul iszonyat gáz éjjeleim vannak így a kikapcsolódásom úgy néz ki h reggel 8ra beviszem és hazajövök, nyugisan megreggelizek és alszok fél 12 ig aztán felkelek, ebédelek (rendelek ha egyedül vagyok) és megyek érte és még vele is alszok itthon vagy 1-1,5 órát. totál zizi vagyok. Lili gyerek vagy a hólyagomon ül vagy könyökből bökdső hajnali 2 é5 5 között. Közben ha el is szundítok akkor tuti v.melyik nagyobb akar vmit. szval a hullafáradtságot elkerültem (még).

egcsi: a gáz nem az h 48 órával csaszi után haza mehetsz hanem h 72 órával a sima után. Bevallom aszittem a csaszi komolyabb mint a sima szülés...a tv szerint nem.

Ma jönnek lakás nézők este. nesze nekünk árat a béka segge alá tolni....10 hét max a szülésig 8 hét karácsonyig....nyitott méhszáj ami tuti nem tart ma is úgy görcsöltem, de ma itthon van mind a 2 gyerek...sztetek mennyit lehetett pihenni? plusz a lakást is kinyaltam a nézőnek. bár doki szerint ha nem pihenek is 40 hétre szülök. Hát ha költözünk akkor oks, ha nem akkor nem tartanék ki a végéig. Amúgy semmi alternatívánk nincs. sajna. ma megnézek egyet meg holnap h legalább lássam mi a kínálat de valójában nincs olyan amibe beleszerettünk volna vagy ha mégis az ára olyan hogy nem nekünk szánták. de bízom benne csak lesz vmi és nem kell anyóshoz menni....újszülöttel...hej....az nem lenne jó. szeretem nicns vele bajomd e azt hiszem azért működőképes a japcsolatunk mert a távolság megvan, így ha neki nem tetszik valami akkor hazamegy és kidühöngheti magát én detto és mire talizunk ismét mindenki a jobbik felét mutatja. de bakker 3 gyerek meg egy férj anyósáapós 120nm-en....hm hajaz az erősen pigmentáltak lakhatási szokásaira....

dr_nono

ha lehet tuti kérni fogom az alapítványi szobát. de nem mindig szabad sajna. Istvánban szülök majd.

dr_nono

Ó, hát onnan ki fognak dobni hamarabb, Benit ott szültem, dehogy volt az 72 óra. :D
Volt, akit 48 óra múlva kitettek. Ezt az egy pozitívumát tudom említeni a Szt. István kórháznak, de ez jó volt. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: sajna én tipikusan a front után szülő vagyok. MIkor tele a szülőszoba én nem megyek csak utána 2 nappal, ennek hála a 72órát percre pontosan kiszámolták és nem engedtek el. Ha kari elött jönne Lili az azért is lenne jó mert két ünnep meg ünnepek között senki nem akar majd műteni így a sok progi csaszit be szokták tenni kari elöttre, meg sokat hallottam egy kis rásegítéssel is h elinduljon a szülés és ne karikor....egy erősebb vizsgálat meg társai...szval tuti teltház lesz, hátha én is bemehetek szülni és a sok kismama miatt engem is kivágnak 36 órával a szülés után...vagy mondjuk azonnal is kirakhatnak ha minden oks. 8)

dr_nono

Nono,
én az 1-vel két napig voltam, a 2-kat ambulans szultem, 4 oraval a szulés utan tavozhattunk. de a 3-nal itt szo sem lehetett ilyesmirol, nem divat. és igy utolag nekem nagyon jo volt, mondjuk egyagyas szoba meg minden luxus, de én nagyon jol kipihentem magam és orultem, h 4 napig voltam benn. szerintem kell neked is a két nagy nélkul egy par nap, mar ha tudsz pihenni...
A méhszaj pedig maradjon zarva!! Lilivel beszéld meg!
Koltozés még most?? Huha! hat megértem, h anyoshoz nem kivankozol...

nekunk nagyon sz@r hetunk volt. A picinek bronchitisze volt, rémiszto, igy az asztmaval egyszerre. Naponta jarunk kineziologushoz, haaat azt a kinzast! de jot tesz neki! most mar jobban van, viszont a férjem megbetegettn remélem nem fertozodik felul...
s.orsi

sorsi: ambuláns szülés? itthon magyarországon? sajnálom a bronchitist. mi 3x voltunk miatta kórházban míg kicsi fiam 9 hós nem lett. neki asztma nem rosszabbította de szörnyű volt. nagyon kivoltam miatta. tudom milyen ilyesztő.

dr_nono

nem Mo-n volt az ambulans szulés. Németorszagban.
s.orsi

Sziasztok!

Megtörtént a csoda! :D

Samu ma éjjel átaludta az éjszakát! Életében még sosem csinált ilyet.

Fél 5 körül arra ébredtem, hogy nem ébredt még fel :D .Aztán bementünk hozzá a férjemmel, nem halt-e meg, vagy nincs-e valami baja, de nem, szépen békésen aludt. :wink: Persze az ajtónyikorgásra felébredt, de már úgyis erős szoptathatnékom volt.
20 perc szopi, azóta még mindig alszik.
E sem hiszem. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Hurrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa! Gratula Samunak!
s.orsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?