A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pocok! Nekünk azt mondta a doktornő,hogy 4-10 nap a lappangási idő,tehát Nimród pont most van a 4.napon,simán lehet az oltás miatt ilyen. Nekünk mondta a doktornő,hogy taknya-nyála egybe folyhat,ne lepedőjünk meg. Hú,akkor várom,hogy Lilinek mikor romlik el az alvás,nehogymá abból kimaradjunk :lol: :lol: Amúgy ma nekünk sem volt jó éjszakánk,pedig ő még csak tegnap kapta az oltást,de megint fáj a foga,küszködik a 9.-kel és a 10.-kel. :cry:

Dodi!Tegyél be több cumit Botond ágyába,nálunk ez bevált,Lilinél mindig kettő van,simán megtalálja :wink: ,bár tudom te inkább leszoktatod. Én úgy vagyok vele,hogy éjszakára megkapja,napközben már csak ha nagyon fáradt.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay!

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a másodikat is csaszival szülném inkább, és ha belegondolok talán van is ebben valami. Egyrészt azért, mert a cukorbetegség már önmagában indok a császárra (épp mint az epilepszia!), és az, hogy nálam egyáltalán felmerült a spontán szülés lehetősége, már önmagában nagy dolog. Más miatt nem sikerült sajnos, de nem az én lelki felkészülésem, vagy hozzáállásom volt az ok. Tényleg nem volt bennem lelki gát, vagy ilyesmi. Egyszerűen sajnos ha racionálisan végiggondolom a dolgot, ugyanazok a dolgok fenn fognak állni most is vlsz. :( .

Másrészt mindenki jobban fél az ismeretlentől. Én egy csaszit már átéltem. Szar volt, de legalább tudom milyen. Biztos, hogy jobb a spontán szülés, de azt sajnos nem tudom milyen... Ezért talán tényleg a csaszi felé húz kicsit az agyam.

De a szívem nem! Tudod milyen szülésről álmodtam? Hogy éjszaka vajúdni kezdek, megfürdök, elkészülök, felkeltem apát, bemegyünk, amíg bírom vajúdok szépen, aztán esetleg kértem volna EDA-t, gyűjtöttem volna egy kis erőt, és megszültem volna a fiamat, és könnyes szemmel összebújtunk volna 3-an, mint a lávli hálivúdi filmekben. Ehelyett én sírtam bent egy rideg műtőben, a férjem meg sírt kint a folyósón. De nem számított boldog voltam... :cry: :D . Csak ne vádoljon senki azzal, hogy ezt én választottam, mert nem igaz.
És titkon a második szülésemről is így álmodozom, főleg hogy esetleg 4 babára gondolunk, ami csaszival nem is lehet :( .

Sajnálom, hogy indulatos voltam tegnap. Hosszan, és normálisan megfogalmaztam a véleményem, csak aztán eldurrant az agyam, hogy nem fogok én itt senkinek sem magyarázkodni... De már nincs bennem indulat egyáltalán. És igazad van, van bennem hiányérzet, ilyenkor,mikor mások, akiknek megadatott a term. szülés, ilyesmivel vádolnak, meg ha apa viccesen megjegyzi ha a szülés jön szóba, hogy "nem megszülted, kivették belőled". Na ja, kivették... :(

Talán ha a második kislány lesz, és nem ilyen kuglifejű, mint a bátyja, akkor sikerülhet :wink: . Pedig a természet most is nagyon igyekezett: 8(!) centit szélesedett a medencecsontom, voltak napok, hogy alig bírtam menni, annyira kilazult a medencém, de még így is kevés volt. De bánni tényleg nem bánom, mert sose tudhatom mi lett volna, ha... és így nyugodt a lelkiismeretem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

Neked akartam még írni, hogy sztem egyáltalán nem biztos hogy a következő is ilyen sok vajúdás lesz és dévényes. Látod, Roló 4 óra alatt született, mégis enyhe hypotoniás volt. És nekem is azt mondta a gyógytorni csaj, hogy a szülés gyorsasága miatt. Ergo az se jó ha gyorsan jön és az se ha lassan?Szal nem értem.
Szonibabáéknál, aszem Szonja 5-6 óra, Marci 6 óra, Bodza meg 12? óra után jött. (Persze Szonibaba jobban tudja) Egyiknél se lett semmi, nem jártak dévényhez..Szal érdekes, de a gyógytornászok mindig azt mondják a szülés miatt van...
Jó lenne amúgy több gyerekes anyukák véleményét is hallani, mert pont most néztem, hogy mi akik maradtuk ebbe a topikba zömében egy csemeténk van(még).

Elevenpark, rákerestem, egész jó kis hely, ott van babás rész is?

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!

16 fog! :shock: :shock: az már nem az összes??
4 baba? :shock: :shock: :lol: húú Szonibabának szoktam mondogatni, hogy 4eske már ott figyel :lol:

Hát igen...álmok, nekem is van.. Afrikába menni 4 hóra és csak mászni és mászni :lol: :lol:
DE viccen kívül, érdekes, soha nem álmodtam még a szülésről..de tök jól írtad le.

Amúgy a cukros dologról akartam azt kérdezni, hogy örökletes?Vagyis Botond is simán lehet cukros?
Nem vagyok orvos nem tudom, hogy milyen betegségeknél lehet, ajánlott még szülni vagy, melyiknél abszolút nem.

Meg mondjuk amit Tike írt azt is tökre megértem, egy x.ik vetélés után tuti másképp áll mindenki a témához...vagy egy nehezen összehozott lombik után... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Kispocok

Cicin alvás:
Sógornőm a másik, a második gyerekét(13hónapos) cicin altatja, mert azt mondja másképp nem megy. Ergo éjjel 1,5óránként kel, napközben se tud másképp elaludni a gyerek. Tök kivan.
Gyorsan fellapoztam a Suttogó2. mert ott olvastam vmi storyt ezzel kapcsolatban. És lám meg is találtam. Az anyukának a végkimerültsége addig ment míg balesetet szenvedett.
Tudom, nálatok nincs ez, de ne is legyen! A storynak az a lényege, hogy a kiscsaj nem tudod a REM fázisból magától visszaaludni. És egyáltalán elaludni.Mint az unokaöcsém. Nem tanították meg!
Szal vigyázz nagyon, ne jussatok ide. Rohadt nehéz egy rossz szokást kiiktatni. Inkább jobb megelőzni. Amúgy az oltás be tud rendesen kavarni...

Rolónál is változott az alvás. Délután pl, mikor berakom az ágyba van hogy egy órát játszik alvás előtt, és már úgy kell bemennem hogy most aztán alvás van..DE ha bent maradok vele és leülök mögé, úgy hogy nem is lát, de tudja hogy bent vagyok 5 perc alatt alszik. Pedig nem vertem meg és szögeztem az ágyhoz. Este nem kell ott lenni vele 20-30perc játék után alszik, igaz nálunk minden este Apa mesél fektet.
Ja és furi, de Rolót soha nem rakom már le délután úgy hogy álmosnak látszik. Mégis elalszik, és alszik 3 órát. Sztem beállt az órája, meg a rituálék, hogy 13 órakor alvás van, ha tetszik ha nem. Úgy vagyok vele, ha nem is alszik, akkor is legyen bent az ágyban 15ig. BÁr ilyen soha nem fordult elő. Csak azt tudom, hogy az oviban is így van...Ha arra várnék, hogy ő magától jelezzen hogy álmost, estig várhatnék. Egész nap el lenne.És így hogy ennyit alszik, csak megerősít benne hogy igazából nagy szüksége van rá.

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay: Igen ezt anno mi is így tanultuk a gyógypeden, a szülés közbeni sérülések két csoportja a túl gyors és a a túl lassú szülés. Túl gyorsnál a veszély, hogy a fejével töri az utat, túl lassúnál pedig ugye az oxigénhiány.

Egyébként nekem akkor ott nem tűnt annyira soknak a 12 óra, a végére mondjuk nagyon elfáradtam. Talán könnyebb lett volna,ha ihatok egy picit vagy legalább felkelhetek, de nekem végig feküdnöm kellett. 1x fordulhattam az oldalamra,de mivel gyengültek a fájások nem sokáig hagyták.

Nekem is van több olyan ismerősöm, ahol az első császár után a második simán született, csak ahogy az orvosom mondta elég sokmindennek kell passzolnia hozzá. Dodi: Viszont van olyan ismerősöm is akinek 4 gyerkőce van, mind császáros, bár a 4. nagyon kockázatos volt és komplikáció is volt a műtét alatt. :roll:

Én abban is hiszek, hogy agyban is sokminden eldől. Én mondjuk attól paráztam a legjobban, hogy nem érünk be a kórházba. Apa összevissza vidéken dolgozik, a családra meg nem igazán hagyatkozhattam. :arrow: Lehet, hogy ezért nem indult be magától?

Én mindenesetre úgy érzem ( éreztem), hogy annak ellenére, hogy csaszi lett a vége egy kicsit mindkét változatát megtapasztalhattam a szülésnek. És szerintem mindenki, aki nem programozott császárral szült, hanem menet közben alakult így.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Hédi ebéd utáni alvása ma 20 perc volt :shock: most meg tiszta nyűgös én meg mindjárt megőrülök! Szeretm, imádom, de az előbb már kiabáltam vele, most meg persze furdal a lelkiismeretem :twisted: :roll: na meg az sem vidít fel,hogy ma óraátállítás :arrow: ha korábban leteszem aludni, ami a déli alvás miatt szinte biztos, korábban kel. Na de ő eddig is hajnali pacsirta volt. Máskor ilyen esetben 6kor kelt ( az még kibírható), na de az holnap csak 5 lesz :roll: :twisted:

tike

Az óraátállás nem holnap van?
Nekem nem tudom miért az maradt meg bennem...

KépKép

KépKép
ronmay

Csibe!
"én nem itélek el senkit,ha
csaszis..." Miért, ki mondott itt ilyet?
Gratula a penci telektulajoknak ;)

Dodi!
Nem akarlak újra felkavarni, de ezt muszály még leírnom.
Ne mondd már, hogy még egy olyan esetet sem hallottál, hogy a nő kifejezett kérésére döntött a doki a császár mellett? Vagy, h a doki aszerint dönti el, h mikor indítja be a szülést v. császároz meg egy nőt, h éppen mikor van ügyeletben. Ezt te minek neveznéd, ha nem kényelmi szempontnak? Mert, h nem a gyerek érdekeinek az biztos.
Cumi ügy: hááát veszélyes vizekre eveztél.

Pocok!
Bodzinak is szokott néha (kb. havonta 2-szer) olyanja lenni, h nem akar az ágyában elaludni. Fogalmam sincs, h mi lehet az oka. Ilyenkor olyan egyértelműen sír, h nem is próbálkozom lenyomni, kiveszem, befekszünk a szülői ágyba és b. 2 perc múlva már alszik is. Akkor becsempészem a saját ágyába és reggelig alszik, mintha misem történt volna.
Ilyen felpörgetős oltás rám is rámférne.

Ronmay!
4-eske ott figyel...valahol, de hogy nem nálunk az tutibiztos.
Születési idők (csak a történelmi hitelesség kedvéért):
Szonji: 7óra, Marci: 5és fél óra, Bodzi: 13 óra.

Tike!
Hol szültél te, h nem ehettél, nem ihattál, nem mozoghattál? Ez nem hangzik vmi jól. Nem lehet, h pont azért gyengültek a fájások, mert nem lehettél olyan pózban, ahogy neked jó lett volna?
Kitartás a 20perces Hédihez!

Lois!
Képeket akkor nem kapunk?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Fogadd őszinte részvétem! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

tike

Szonibaba: egy megyei kórházban szültem és végig nst-re voltam kötve ezért nem mozoghattam. Szerintem is jobban ment volna tágulás,ha nem kell feküdnöm. Nem tudom,hogy miért döntött így a dokim, előtte mikor beszéltünk a szülésről ő és a szülésznő is azt mondták,hogy azt szokták javasolni, hogy minél tovább sétálgasson a kismama :roll:

fél4 körül megpróbáltam elaltatni Hédit, mondván max este kicsit csúszunk,de mindegy úgyis óraátállításs. Majdnem aludt amikor apa hívott :twisted: :twisted: Szokásos időben ment aludni.

tike

Draga Boo, szavakat sem talalok, nagyon-nagyon sajnalom, fogadd oszinte reszvetem... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Boo,

veled érzek, nem is tudom mit mondjak... hívj bármikor ha bármiben...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike,

grat a fogakhoz!
(Nálunk is már 8+8 van, mint Botondnak, nagyon durva... és a +8at megint egyszerre növeszti, van ami már félig kinnt van, és van olyan is ami még épphogycsak áttört.)

Ronmay,

este Apa rakja le, akkor csak előtte cicizik kicsit. És ha babysitter van vele, ő is lerakja úgy hogy előtte iszik cumiból tejet, és arra kicsit bekómál.
Tudom hogy át kell állni a teljesen egyedül elalvásra, csak nem bírom a gyereksírást... neeeeeeeeem, próbáltam csütörtökön, össze is jött, de másnap már annyira felhergelte magát, hogy abból nem tudott volna elaludni,így kivettem. Magyarul felesleges volt az előző napi szenvedés, mert nem voltam következetes, tudom :evil: :evil: :evil:
Most meg hogy ilyen szarul van, nincs szívem hozzá.
Ha kilábalunk az oltásos mizériából, belevágok.

Tike,

de jó hogy ilyen simán alakult a nap hátralevő része!

KépKép

KépKép
kispocok13

Nimród ma is nyűgös volt, de itthon aludt 50 percet déltől, aztán délután az autóban megint 50 percet, utána a Tesco-zást elég jól viselte (előtte itthon csak járkált körbe-körbe és sírt).

Elvittük délután ügyeletre a biztonság kedvéért, dokinéni szerint kicsit piros a torka, és a láz még nem az oltás miatt van, mert az a 7.nap után jelentkezik majd. Hurrá.

Viszont most úgy néz ki, elaludt, csak kétszer sírt fel... kopp-kopp.
(na, most megint sír...apa bement, álmában sír szegényem...

KépKép

KépKép
kispocok13

van pár új videó fennt:

vicces
http://www.youtube.com/watch?v=skFaj3fzrf4

evősek
[url]http://www.youtube.com/watch?v=OTyEIc-M0lw

http://www.youtube.com/watch?v=XrQ2d3h9Rhs[/url]

házimunkás
http://www.youtube.com/watch?v=9JIfHI0MWvI

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok: Hédi sem tud teljesen egyedül elaludni. Már jóideje nem cicin alszik el, napközben egyáltalán nincs is cici, csak este. Berakom az ágyába és ott vagyok vele amíg elalszik.Vagy apa...mert mostanában este apát kéri...Nem is várom el tőle,hogy egyedül elaludjon, és azt tapasztaltam, hogy én minél jobban próbálom rászoktatni ő annál jobban tiltakozik. Elfogadtam és mióta nem próbálkozom simán megy adolog. Mostanában napközben berakom,puszi,simi és sokszor már alszik is. eleinte ha felébredt nem tudott visszaaludni,keresett, de ma már visszaalszik ezzel sincs gond. Persze vannak rosszabb napok is és akkor akár közénk is jöhet éjszaka...

Szerintem nem kell mindennek papírforma szerint működni, ha kis lépésekben haladtok,lehet,hogyhamarabb célba értek :wink:

Jobbulást Nimródnak!

Fogzásban mi valóban lasabban haladunk, hisz 11 hónaposan még egysem volt :roll: szóval én már a 6nak is nagyon tudok örülni. A felsőket sokkal jobban megszenvedi és lasabban is jönnek ki...mi lesz itt a rágófogaknál :roll:

tike

Milyen szépen eszik Nimród :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Hédi nagyon malac módon műveli. Sőtmostanában nagyon feszegeti a határokat, kiköpködi akaját, aztán szétkeni,közben röhög...na ma elszakadt a cérna, a sokadik rászólás után bizony rácsaptam akezére...érdekes utána tudott szépen enni :twisted:

Új szokása,hogy amikor valami olyat csinál amiről tudja,hogy nem szabad,de mi nem látjuk,hogy csinálta, akkor vigyorogva elénk szalad és egyik kezével ütögeti a másikat ( pedig csak 2x ütöttünk akezére istibizi :oops: ). Lebuktatja saját magát :lol: :lol: :lol: Eleinte nem értettük mit akar, ilyenkor megmutatta,hogy mit is csinált :twisted: :lol:

tike

Boo!
Nagyon sajnálom :cry:
Ilyenkor nem nagyon lehet okosat mondani (lehet, h nem is kell). Nehéz megbirkózni, de kívánom, h lelkileg épülj fel amilyen gyorsan lehet.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tike!
Akkor téged jól átvágott a dokid meg a szülésznőd. Micsoda barmok (bocsánat, remélem nem vagytok szoros viszonyban, ha igen bocsi). Dehát, hogy lehet már ágyhoz szögezni egy vajúdó nőt?
Sajátkézrecsapkodós Hédi ééédes pofa :) Ilyenkor még milyen őszinték :)

Pocok!
Aztaaaa, milyen ügyesen bánik a fiad a kanalakkal...egy virtuóz :)
A megijedős videó meg bepisilős :)
Na akkor szép lesz, ha a mostani állapot mellé még bejön majd az oltás miatti láz is :S Lehet, h a betegség miatt van a cici ügy is? Bár én nem erőltetném a helyedben a leszoktatást, ha ennyire igényel téged, kivéve, ha már neked terhes a dolog. Pár hete én azt hittem, h Bodzi le fog állni a ciciről, de csak vmi hülyeség volt nála, mert aztán visszaállt a megszokott rituáléja.

Bodzi új szokása, amit kb. 3 napja művel: van egy Thomas-os vizi játékunk, amit a csempére kell tapasztani, egy házikó alakzat. Van egy kéménye, amibe fürdetőt kell tenni és van egy gomb, amit ha nyomogatunk, a kéményből előtör a hab, mintha füstölne. Namármost, Bodzi szépen felpumpálja a habot, belenyúl, majd megmossa a popóját és a nuniját. És ezt többször elvégzi egymás után, biztos ami biztos. Zabálnivaló.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tike!

Uhh, 12 óra fekve?! Én nem bírtam feküdni, brrrr :? . Ülve még rosszabb volt, szóval én végig álltam, amikor meg jöttek a fájások, ringattam a csípőm jobbra-balra, és dúdoltam :lol: . A vége felé már fogtam az infúziós állványt és azt is toligáltam ütemre :lol: . De hihetetlenül gyorsan elment az idő, mert én sokkal több tágulási időre számítottam, és úgy "szívtam fel magam", hogy min. 12-16 óra lesz, de 4 óra alatt eltűnt a méhszájam :wink: . Mondjuk már este óta voltak fájásaim, de azt hittem jóslók, mert már másfél hete minden áldott este jöttek menetrendszerűen :? . Szóval aludni is tudtam pár órát, bár meg-megébredtem a fájásokra :lol: . Szóval végülis 14-15 óra volt tényleg, de burokrepedéstől (itthon) lettek igaziból fájdalmasak, és az 4 óra volt.

Kispocok!

Akkor összenyalt valamit a játszóházban? :? Mi nem voltunk betegek, a nyála csak a foga miatt ömlött :roll: :wink: . Bár ha mondod, hogy jön a foga is, plusz a szuri, biztos kicsit fogékonyabb volt az immunrendszere,ott meg azért biztos voltjó sok ismeretlen baci :( . De tudod, anyu szokta, mondani, az ilyn nyavalyák csak megerősítik őket :wink: .

Botond is épp az előbb sírt fel, gondolom a cumi miatt, de nem kapott, visszasimiztem :wink: . Sztem még egy pár ilyenre számíthatok...

Szonibaba!

Mi tényleg nagyon elbeszélünk egymás mellett :lol: !
Persze, ez totálisan kényelmi szempont, AZ ORVOSÉ! Nem az anyukájé! De abban is igazad van, hogy vannak anyukák, akik maguk kérnek császárt, de ez inkább a tengeren túlon divat, itthon nagyon ritka. Ezzel persze én sem értek egyet, és tök igazad van, hogy ez gáz!!! De ti annyira egy kalap alá vettétek az összes csaszis anyukát, hogy az tényleg bántó volt! Hidd el, az esetek 99%-ban az anyuka csak sodródik az árral, és - leírtam már többször - megnézném én azt az anyukát, aki ellent mond, mikor akudt helyzetben közlik,hogy császározni kell. Vagy mikor hetekkel a kírt időpont előtt közlik, mint Katyval, hogy többszörösen a baba nyaka körül van a zsinór, és programcsaszi kell. Te komolyan mondod,hogy kötnéd az ebet a karóhoz?! Én ezt képtelen vagyok elhinni :roll: . Az, hogy azzal az egy százalékkal (vagy akár többel) nem értetek egyet, aki maga döntött így, azzal teljesen egyet értek (bár ahhoz sincs közünk, mert nem ismerjük az indokokat). De ez a legtöbbünknél nem így volt! Másképp mondom, hogy tiszta legyen: fel sem merült más opció!!!!! Most olyan dolgon vitázunk, hogy eldöntse-e egy anyuka, hogy megszüle-e, vagy örökre terhes marad :lol: . Én az itteni sztorikat ismerem, nem volt választás! De még ha lett volna is, és valaki így döntött volna, akkor sem lenne korrekt leugatni szerintem :roll: . Ettől senki sem jobb, vagy rosszabb anya. Ezzel az erővel mondjuk az indítás meg a burokrepesztés gázabb, mert arról viszont dönthet az ember :roll: . És gondolom neked az EDA is mumus :lol: . De ez van, nem mindenki ilyen ősanya típus :wink: :lol: .

Ja,és lehet, hogy úgy jött le, hogy favorizáltam a császárt, de akkor félreértettétek: nem általában preferálom én a császárt, hanem konkrétan, Pocok bnőjénél, ebben a szituban. Nem általában! :wink:

Tudom, tudom, ti megszívtátok a cumival, és mélyen el is raktároztam az infót, így időben közbe is léptem, már cumi nélkül alszik :wink: . Tanultam a ti károtokon :twisted: :lol: .

Boo!

Őszinte részvétem! Tudom, nem sokat jelent, de most veled sírok egy kicsit :cry: :cry: :cry: . Nekem a halál csak valami újnak a kezdete, én nem anyukádat síratom, hanem titeket, akik ittmaradtatok nélküle. Kérlek, hidd egy picit, hogy jobb neki már...

KépKép

KépKép
kicsidodi

most csak annyit,h...

Boo!
Őszinte részvétem!!!én sem tudom mit írhatnék még...
borzalmas lehet elveszíteni az édesanyánkat...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
csibe83

Boo! Fogadd őszinte részvétem :cry: Nem találok szavakat,nagyon sajnálom. Az vígasztaljon kicsit,hogy neki már biztos jobb,nem kell többet szenvednie :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!
Innen is szeretném kifejezni őszinte együttérzésem! :cry:

Kép
katy76

Boo

....sajnálom....ezek a legrosszabb dolgok az életben.... :cry: :cry:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!
"És gondolom neked az EDA is mumus" az bizony :)
Annyira, h amikor szonjit vártam, anyós minenáron arra akart rábeszélni, h legalább kérdezzem meg a dokit, h mi az az utolsó pont, amikor még kérhetem, de mondtam, h nem kérdezem meg, mert úgysem fogok kérni. Persze ettől függetlenül majd' 9 hónapig nyomatta a témát. De legalább a másik kettőnél már nem hozta fel :) És mielőtt tovább gyűrűzne ez a téma is: abszolút nem izgat, h vki kér-e fájdalomcsillapítót v. sem. Én azért nem kértem, mert úgy akartam átélni a szülést, ahogy van, egyszerűen kíváncsiságból, nem mazohizmusból. Aztán végülis nekem bejött, ezért nem kértem a többinél sem. Meg én jobban félnék attól, h vmit félre szúrnak.
Én nem értelmeztem úgy, h egy kalap alá vettem volna az összes császárost, írtam is, h az indokolt az tök ok és nyilván nem kötném senki kutyáját, de szomorú az biztos lennék.
És nem vagyok ősanya típus, ha rám céloztál, kikérem magamnak :)
Cumi ügyben örülök, h segíthettünk :) Ha már mi szívtunk, legalább másnak ne kelljen.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Én sem kértem EDA-t bennem se merült fel..én is parázok a gerinc környéki dolgoktól, meg hogy nem érzem azt amit kell. unokatesóim kértek és sztük ők arra esküsznek...kinek mi..
Én most sem szeretnék...és igazából most jóó lenne gátvédelemmel is szülni, Roló annyira gyorsan jött, hogy idő nem volt semmire se.szomorú is voltam. Na de most! :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Én 2 dolgot szerettem volna elkerülni a gátmetszést és a gerincérzéstelenítést. Persze jóelőre tudtam,hogy csak az egyiket fogom tudni :roll:

Én is tartottam a gerinc közeli szúrkálástól és nem alaptalanul. Mivel gerincferdülésem van,nem olyan könnyű eltalálni amit kell...hát nem is sikerült.Az egy dolog hogy a műtőben halálra idegesített az altatós a hülye kérdéseivel ( kevésbé hideg mint az előbb, mit érez? mintha egy tűvel karcolnának éles vagy tompa? karcolja meg magát és megtudja :twisted: ), de hogy a jobb lábam végig mozgatni tudtam a műtét alatt és a végén azon a felemen bizony nem csak tompa fájdalmat éreztem :oops: :twisted: Kaptam is valamit az infúziómba, mert utána nincs meg minden emlékkép...No és a fejfájás...én még életemben ilyet nem éreztem, senkinek nem kívánom...arról meg már nem is beszélek,hogy a szúrás helyén azóta is mintha becsípődne valami, úgy hogy megérek menni...
Szóval én még nem szültem simán, nem tudom mennyiben más az eda, de hogy ezek után nekem nem kéne az tuti :twisted: :twisted: :twisted:

tike

Szonibaba, Ronmay!

Nálam mondjuk az EDA sem volt opció :roll: . Mármint, hogy ne kapjak, mert - jaaj, már nem emlékszem miért :oops: - de cukrosoknak csak úgy szabad spontán, persze ha elhúzódik a dolog. Így nálam ez nem volt kérdés, de én ettől függetlenül is kértem volna. Tudom van mindenkinek rengeteg sztorija pro és kontra, nekem akkor még csak 2 bnőm szült, és az egyikük EDA-val szülte mind a két gyerekét, vajúdott pár órát, mikor már nagyon fogyott az ereje, kérte a szurit, pihent egy picit, erőre kapott, és 2-3 tökös tolással megszülte a bébiket, és a varrása sem fájt. A másik előre mondta a dokijának, hogy nem kér semmit, 20 órát vajúdott, a végén már könyörgött a császárért, de nem kapott semmit, mert előre így volt megbeszélve. A kitolásnál voltak pici gondok, mert már semmi ereje nem volt, és a varrását végig érezte. Azt mondta pokoli volt, és semmi eufória nem töltötte el utána sem, annyira megviselték a történtek, hogy ezért nem vállal több babát :( . Tudom, ez épp két véglet, de előttem tényleg csak ez volt, meg anyu aki detto így szült,mint az utóbbi bnőm.
Persze, azóta sok-sok pozitív szülésélményt hallottam fájdalomcsillapító nélkül is, és részben változott a véleményem, de ezt tényleg mindenki maga érzi, hogy mit bír az adott pillanatban :wink: . Én pl. a tágulási szakaszt nagyon jól bírtam, de biztos azért, mert a dárga gyerekem már másfél hete trenírozott elég rendesen :twisted: :lol: . Vagy azért,mert időnként epegörcseim vannak már kiskamasz korom óta, és sajnos már megszoktam azt a típusú fájdalmat :( . De talán engem meg a kitolás vágott volna haza, mert az pl. most sem tudom elképzelni, hogy tudnék kinyomni egy sárgadinnye méretű fejet...? :roll: :lol:

Na, a lényeg, hogy nekem a második EDA lesz, ha mehet spontán, de ha úgy alakulna, én magamtól is kértem volna, szóval végülis ezt sem bánom, sőt :wink: . Én már csak ilyen kényelmes típus vagyok :oops: . Autómata mosógépem is van, és mosogatógépem, sőt porszívórobotom is. Mit vártatok? :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote]A írta:utómata mosógépem is van, és mosogatógépem, sőt porszívórobotom is. Mit vártatok?
- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lehet én is jobban jártam volna, ha az elcseszett gerincemhez egy tapasztalt altatóst kapok, de ez egy fiatal csaj volt. Ő is érezhette, hogy valami nem volt teljesen ok,mert bejött másnap és megkérdezte hogy vagyok,meg minden ok-e,meg ne mozgassam ám a fejem - szóval végülis kedves volt, de attól még nem sikerült a dolog túl jól :roll:

tike

Tike!

Uhh, szegénykém :( . Hát igen, az a baj,hogy az aneszteziológus hozzáértésével senki sem foglalkozik, mindenki leragad a dokinál, meg a szülésznőnél :? . Persze nálunk sem én voltam az okos, hanem mivel nálam tudtuk, hogy mindenképp kell anesztes vagy az EDA-hoz, vagy a spinálishoz, anyum "előjegyezte" az anesztes főorvosnőt, és kikötötte, hogy csak ő szúrhat meg. Így is lett, mondjuk épp dolgozott is, és tökéletesen szúrt, alig éreztem, teljesen érzéketlen lett, 4 óra múlva kiment belőlem, és utána sem fájt semmim. Nekem mondjuk a lelkemre kötötték, hogy a fejemet csak oldalra fordíthatom, semmi esetre se emeljem meg, mert akkor jön ez a fejfájás, amit mondasz. Mondjuk elég undi érzés bénának lenni, de hát a csaszihoz sajna kellett. Viszont EDA-hoz nem bénítanak le, csak tompítják a fájdalmat. Ennek az ansztesnek a betegei, mindig sétálgatnak közben, mert ott a cél nem a bénítás, és fontos is, hogy érezd a fájásokat, csak nem olyan intenzívek. Na, az azért megváltás tud lenni, egy jó 12-14óra után :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo
Őszinte részvétem...nem tudok mit mondani, és azt hiszem ilyenkor nem is lehet...próbálj Mironból erőt meríteni, rengeteget jelent, hogy Ő és a férjed is itt vannak Neked.Sok-sok erőt kívánok Neked, hogy sikerüljön feldolgoznod, ezt a szörnyű tragédiát. :cry: Azt hiszem, anyukádnak már jobb így, szegény nagyon sokat szenvedett, ahogy a soraidból kivettem. :cry:

Szülés: szerintem nagyon gáz, amiket gépelgettek. Ki így, ki úgy szül/szült. Ki ezt, ki azt tartja előnyben, és akkor mi van??? Szerintem is szülessen csásárral, ha már most gondok vannak a terhesség alatt., vagy túl nagy a baba.
Ronmay csak egy apróságot felejtettél el a szövegeidben: anyáink így-úgy szültek..ect.,ect. JA, csak nem szedtek terhesvitaminokat, és még sorolhatnám...öreganyáink meg szalonnát ettek vöröshagymával, oszt' mééééé kell akkor a vega, meg diétás, meg mittomén milyen kaja? változnak az idők, ahogyan esznek mást az emberek, változnak, és igen, valószínű, hogy kihat a terhességre, akár szülésre is bármi más tényező. Étkezés, légszennyezés, sugárzások, mesterséges megtermékenyítés, stb.
Én császárral szültem, és most kapaszkodj meg: kértem is! Volt választási lehetőségem, mivel az orvosomat érdekelte, hogy én mit gondolok, és mennyire félek, mik a megérzéseim. Azt tartotta, hogy nagyon sokat jelent, hogy egy nő hogyan, milyen érzésekkel áll a szüléshez. Rossz megérzéseim voltak, és a terhességem sem volt egyszerű. ÉS MILYEN JÓL DÖNTÖTTEM! Lányom nem is tudott volna megszületni másképpen! S lehet, hogy nem "csak" nagyfokú hypotoniával születik, hanem még belegondolni is borzalom. Pont a napokban olvastam egy cikket a fogós szülésről, minden 20 (!!) gyermek ezzel születik Nagy-Britanniában...akkor már inkább a császár, mint egy nehéz szülés...

http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/k ... mnt_page=1

f.nikici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.23 08:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Sokszor gondoltam erre, talán még írtam is, hogy hihetetlen fintora az életnek, hogy anyukád a halálával is a "javadat szolgálja". Biztos vagyok benne, hogy ez még inkább összekovácsolt titeket K-val, meg hogy mostantól saját otthonotok lehet...
Talán neki ez volt a sorsfeladata...

Nekem nincs halottam, akiért gyertyát gyújtsak ma, de anyukádért gyújtunk egyet...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nikici!

Az, amit írtam, a term. szülésre is igaz: hogy ha a dokid úgy dönt, menni fog spontán, nem nagyon tiltakozol :roll: . Legalábbis az emberek többsége nem bírálja felül az orvosa döntését, szerintem... Bár ez a császárnál még hangsúlyosabb, de itt is igaz.
Ezeknek az eredménye a fogó, meg a vákuum. De ezt nyílván nem direkt csinálja egy doki sem, ezt nem lehet előre tudni! Ez nem ugyanaz... :roll:
Amúgy magyarországon már nem használnak fogót,vagy akkor nem leglálisan,mert pár éve betiltották. Vákuum van, de azt meg akkor alkalmazzák, ha a baba elakad a szülőcsatornában, olyan helyen, ahonnan már nincs visszaút, ergo nem lehet császározni. Én a vákuumtól is parázok, és az is okozhat komplikációkat, de hiába, ha másképp nem tudna kijönni...

A lényeg az, hogy te úgy érzed, jól döntöttél, és Dorkili egészséges :wink: . Már tulajdonképpen nem is számít... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Képzeljétek, most olvastam egy fórumban, hogy egy csaj kérdezte a szülésznőjét, milyen csodában higgyen a tágulást könnyítendő (málnalevél tea, gát olajozás, homeós bogyók...stb), erre a szülésznője azt mondta, hogy szeretkezzenek minél gyakrabban, mert nincs annál jobb a hüvely felkészítésére. Aztán ezt többen meg is erősítették, és ha belegondolok, mi ugye végig aktívak voltunk, és jól is tágultam... :wink:

Szóval Szonibaba, Ronmay, titeket is lelepleztelek :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! Dodi akkor lehet,hogy én a 36 hét eltiltás miatt nem tágultam :twisted:
Az éjszaka szinte semmit nem aludtunk :twisted: éjféltől fél 4ig ment a műsor. 2-ig időnként vissza tudtam simizni, átcuccoltam a szobájába. 2kor apaapaapa volt, apa átjött, ok akkor én megyek aludni...anaanaana....vissza, egyikünk ölében sem volt jó,sehogy sem volt jó...mindenki át a hálóba, Hédi úgy sírt mint még soha, hálózsákból ki,pelusvizit,még a cici sem kellett,cumi sem,isza sem semmi sem...3körül elpilledt, fél 4ig még magyarázott :arrow: reggelre meglett a 7. fogunk

Egyébként nem vagyok benne biztos,hogy végiga foga miatt volt, mióta megint fogzik ugye ébred éjszaka, de az utóbbi pár napban mindig ugyanakkor...kezd hozzászokni..de amíg fogzik nem tudom leszoktatni...ördögi kör

Ma este akartam neki adni viburcol kúpot, nem tudtam beadni, úgy tiltakozott :twisted: :twisted: :twisted:

tike

Dodi!
:oops:
Marcinál tényleg volt akció azon az estén amikor elindult, meg is lett 5és fél óra alatt.

Tike!
Jajj, szegény Ti. Remélem a mai éjszakátok jobb lesz.
Az érzéstelenítős sztorid sem semmi :(

Bodzi ma olyat esett a fotelből, h azt hittem rohanhatunk a kórházba. Miből vannak ezek a gyerekek, gumiból? Egy felnőtt ember sztem a nyakát törte volna :?
De jól megfenyegettem a nagyokat, h ne merészeljenek mégegyszer felállni egy bútorra sem, mert őket utánozza ez a kis majom.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

köszönjük a jókívánságokat, mi úgy néz ki, túl vagyunk a nehezén (tegnap reggel még 38,6 volt, ma már teljesen láztalan), a tegnapi éjjelt már átaludta, bár napközben még mindíg nem volt hajlandó aludni, annyira örült hogy apja itthon van...3-kor elmentek autózni, az bejött, 10 perc alatt elaludt...

Tike,

Hédi elalvása azért már elég nagylányos Nimród cicin beájulásához képest!
Éjszakát sajnálom, most már tényleg tudom, milyen car ez... fogacskához hurráááááááááááááá

kanalazás :arrow: azért amikor megunja a kajálást, ő is ledobja ám a falatkákat a fölre...

önmaga lebuktatása cuki lehet!

Gerincszurkálás - na ettől én is parázok, mert az én gerincem is rohadtul elcseszett...

Szonibaba,

ciciről leszoktatás :arrow: a durva az hogy már csak elalváshoz "használja" napközben. Este még próbálkozunk de már két napja nem kell neki, annyira várja Apját a tejitallal.... szóval esti cici után Apa itatja tejjel, és rakja le aludni.
Reggel mikor bemegyek hozzá, látja a cumisüveget és a cici eszébe sem jut - max a napközbeni alvásból ébredéskor, néha. Mondjuk olyankor van hogy még 20 percet kómál az ölemben :lol: :lol: :lol: :lol:
Brutál módon nem akarom leszoktatni, de a bölcsi miatt meg kell tanulnia majd úgyis magától elaludnia ott- bár ha nem vagyok ott, szerintem megy neki, mert a babysitter is le tudja tenni.

Bodzi mosdása :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

esés :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: hát igen, félelmetes, hogy miket úsznak meg egyetlen karcolás nélkül!

Dodi,

lehet hogy a játszóház, de lehet hogy valami bújkált benne, tököm tudja...bacik miatt nem aggódok, tudom hogy így edződik! :D :D :D :D
(csak olyan car volt vörös, karikás szemekkel látni, ahogy kóvályog a lakásban és nyüglődik)

Boo,

jól döntöttél, az elején biztos sok seb felszakad majd hogy Ő nincs ott Abban a lakásban. De így tényleg még közelebb leszel hozzá!
Mikor költöztök? És merre van a lakás?

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Kedves Boo!

Én is szeretném őszinte részvétemet kifejezni,nem nagyon lehet ilyenkor mit írni........sajnálom nagyon :cry:
20140328174041

Szonibaba: örülök,hogy nem lett semmi baj. Nálunk még csak most tud felmászni Hédi a kanapéra,ágyra...nem is vagyok nyugodt :twisted:

Az előbb álmában beadtam neki a kúpot :oops: :roll:

Én is remélem,hogy ma alhatunk,mert én aludtam ugyan délután vele, de Cs. nem tudott elaludni, rohadt sokat dolgozik mostanában, szüksége lenne a pihenésre :roll: No meg Hédinek sem mindegy másnap,hogy milyen éjszakája volt

tike

Átaludtuk az éjszakát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tike

Tike,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bár én már ott leakadtam hogy hogyan tudod álmában beadni a kúpot...az én fiam tutira felébredne!

KépKép

KépKép
kispocok13

F.Nikici

A te tested, te életeted, te döntésed. Neked ez így volt jó.
No komment. Én másképp gondolkodom, és nem is akarom még egyszer leírni.

Dodi

khmm...mi azért aktívak voltunk vagyunk mindig is... :oops:
Ha azt veszem nem tom van e ehhez köze, hisz én 1,5 újnyival mentem be és 2 óra múlva már 4,5 voltam..gondolod hogy a keksz miatt? :roll: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo! Örülök,hogy írtál. Ennél jobb döntést szerintem nem is hozhattatok volna,anyukád is így akarná. Nagyon sok erőt kívánok neked az elkövetkező időkre,most még nehéz lesz,de meglátod,napról napra egyre könnyebb :wink:

Pocok!Örülök,hogy Nimród jobban van.

Én nem tudom,hogy nálunk mi kavart be,az óraátállítás vagy az oltás vagy a foga,de egy biztos,2 napja fél 8kor kéredzkedik be az ágyába,amivel nincs is gond,mert neki ugyebár fél 9 van még egy darabig,DE: hajnali 5-kor kel :shock: Szerintetek??? Áthozom magunkhoz,de nem alszik vissza,szerintem éhes,de csak nem fogom 5.kor megkajáltatni :oops: Fél 7ig kihúzzuk valahogy és akkor kap reggelit. Gonosz vagyok? És így,hogy ilyen korán kel,megint délelőtt(most) alszik egy nagyot és ennyi. Próbálom neki legalább egy félórával kitolni mindent este,de nehéz,mert nagyon fáradt addigra. Viszont átalussza az éjszakát :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi: Nálunk szinte ez a normális napirend :lol: :lol: Na jó nem 5kor,hanem 6kor kel :roll:

Mi viszont most kezdünk bajban lenni a tej kérdéssel. Esti szopival semmi gond,de reggelre nincs annyi amennyi a kisasszonynak kéne :roll: Dühösen húzkódja a pólómat,csapkod,hisztizik és hiába mondom,hogy elfogyott a 15 perc cirkusz megvan. Utána megnyugszik,de nem alszik vissza. Próbáltam ilyenkor adni neki tejet,babatejet,kakaót - na azt a fejet látnátok :twisted:

tike

Tike! Pont ma gondoltam rá,hogy milyen jó is lenne,ha Lili inná a tápszert/tejet/kakaót,mert akkor odaadnám a kezébe és hátha arra vissza aludna,de hát ugye egyiket sem issza :oops: Na mindegy,remélem azért legalább beáll arra,hogy 6-kor kel,az mégiscsak "jobb" :lol: Azért nem értem,mert ő eddig fél 8kor kelt,kvázi most akkor fél 7kor kellene,nem?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi próbáld meg úgy húzni az estét,hogy a fürdést veszitek hosszabbra. Nálunk bevált, mert Hédi akármilyen álmos is,azért a kádban felélénkül. Minden nap egy picit lehet csúsztatni, pár napig 10 perccel tovább van pancsi, aztán utána 10 perccel később van pancsi. Mondjuk órákat nem tudsz vele elcsalni, de szerintem egy jófélórát lehet :wink:

tike

Nálunk is van egy kis kavar az alvásnál. Mi ugye reggel 8-8,30kor keltünk, sőt nem egyszer én keltettem. Most két napja meg 6,20 6,40. Ami annyira nem lenne gáz ha én ezt megszoktam volna :lol: Az ötös kelésekhez meg istenes. De én még hagyom 20 percet az ágyban játszani :roll: igazából nekem az ideális az lenne ha 7-7,30 kor kelne, de vhogy eddig ezt az időt nem tudtuk eltalálni :lol: remélem pár nap és minden visszaáll..a fektetés nálunk ugyanakkor van mint az óraátállítás előtt..

Boo

sztem is jó döntés...! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?