A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Üzenet Timócától:

"Szia! Fekete Olivia vagyok. Ma születtem 4:33-kor 3350g és 56 cm vagyok.Én jól vagyok, anyukám még lábadozik a műtét után (du. kelhet fel)."

Úgy látom a baba beturbózta kicsit magát, de azért gratula nekik! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!
Gratulálok az újdonsült anyukáknak, a műtéteseknek gyors felépülést, és mindenkinek bőséges tejcsit kívánok!Kép

Macs!
Azért kérdeztem, hogy nekem is használ-e hasfájásra a homeos bogyó, mert Kisrobinak akkor fáj a hasa, amikor engem is bántanak a szelek.Kép Tehát első körben magamon próbálnám ki!Kép
Mi a neve ennek a bogyónak?

Pocó!
Mi van ráírva a gyógyszertári szerre? Mert lehet, hogy én nem íratom föl, csak bemegyek a gyógyszertárba, és kérek ilyet.Kép

Noémi!
Kösz a választ cukros témával kapcsolatban, akkor én sem aggódom tovább a lazítás miatt!Kép
Már értem a suli-munkahely összefüggést!Kép

Lányok!
Többen írtátok, hogy UH-ra mentek (koponya, hasi). Miért kell menni? Kötelező? Nekünk semmi ilyet nem mondott a gyerekorvosunk, és az előző gyerekeimnél is csak csípőszűrésre kellett menni. Ott pedig már voltunk is szerdán, sajna 6 hét múlva újra kell mennünk, addig és még 4 hónapos koráig terpeszpelus.

Gabi
efgabi

Magi!
Csak azért akarsz pótlást adni, mert nem eszik többet 80 g-nál? De szopi után nyugodt? Milyen gyakran szoptatod? A helyedben én nem fejéssel gyötörném a cicim, hanem gyakrabban (kb 2 óránként) tenném mellre a picit, ha úgy látnám, hogy nem elég a tejcsi neki. Egyébként kb 6 hetesen van egy nagy ugrás a fejlődésükben, ilyenkor általában megnő az étvágyuk is. Ezt gyakoribb szopival lehet követni, és kb 2-3 nap alatt beáll a rend, több tej termelődik.Kép

Kisrobit még én is két mellből szoptatom, ő igényli még az első után a folytatást. Ettől aztán gömbölyödik rendesen, két hét alatt 80(!) dkg-ot hízott, most 4 hetesen 4,86 kg!Kép

Gabi
efgabi

LányokKép
Tudja valaki, hogy mikor nyit ki újból a Megatoys ? Csak leltároznak, vagy teljes arculatváltás lezs a tulajdonosi változással ? Nagy szemétség, hogy ilyen suttyomban megy ez, miért nem lehet közzétenni a változást ?

Azt tudjátok, hogy a Madrinát is megvette a Brendon ? Mostmár egyeduralkodó lett.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Gabi!

Nincs semmi név ráírna, csak a kikeverős lötty használati utasítása van rajta ( az a sablon cetli, amit rá szoktak ragasztgatni az üvegekre ), meg hogy kinek készült Kép Nekem mindig várni kellett a kikeverésre, szóval nem volt előre elkészítve. Ja még annyi infó róla, hogy 1 hónap a szavatossági ideje.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Mi is kaptunk a doki néni által felírt kikevert löttyöt hasfájásra. A milyent papaverines görcsoldó, aminek van egy kis nyugtató hatása is. Nekem egyenlőre a hűtőben van, még nem használtuk!
Talán ez az amit Pocóék is használnak!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Magi, Pocó, édesek a babák! Kép Úgy, de úgy tudnak nézni! Kép

Borinak és Timócának nagy-nagy gratula!

Nikk, mi nov. 16-án megyünk a Bethesdába.

Gabi, én úgy tudom, hogy ez a hasi és koponya UH olyan rutinellenőrzés, mint a csipőszűrés, de még nem minden doki küld el rá. Esetleg kérdezz rá az orvosotoknál.

Cat, melyik Megatoys van zárva? Mindekettő? Pont hétvégén akartunk menni.

Nem tudom, hogy kinek milyen igénye van a társaságra, de én pl. szivesen sétáltatnám Márkot más anyukával együtt, de itt a környéken nem ismerek senkit. Ha meg látok egy babakocsis anyukát, nem akarom leszólitani, hogy hello, nem sétálunk együtt? Szóval esetleg csinálhatnánk egy táblázatot arról, hogy ki melyik kerületben, városban lakik és igy lehetne közös programokat összehozni. Vagy hülyeségnek tartjátok? Igaz, egyelőre nehéz a picikkel közlekedni, de hátha alakulna valami.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Timóca! Nagy gratula mindkettőtöknek KépKépKép

Az UH-ot nekünk még a kórházban megcsinálták, de csak rutinszűrés címen ( minden ott születő manónak megcsinálták ). Szerintem ha küldenek rá, az is csak rutinszűrés.

Ez a papaverin ismerős, azt hiszem ez volt az egyik összetevője a pocakfájós lötyinek.

Pocó

Kép
Kép
pocó

MacsekKép
Itt írta a topikon valaki, hogy zárva van, mert megvette a Brendon. Ez igaz is lehet, mert ma hívtam őket telefonon (mindkettőt), és nem vették fel. De biztos infom nincs róla.KépKép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nos ugy tudom, hogy ami ujpestnel volt az bezart.
Itt soroksaron nyitva van, de meg nem erdemes jonni, mert nagyon gyer az arukeszlet.
A regieket kiarultak, meg elvittek belole, az ujak meg meg nem erkeztek meg.

En is benne vagyok egy uj tablicskuban. En Dunaharasztin lakom.
A kozelben meg jatszoter sincs nem hogy setalo tars. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy kb. 3,5 kg-osan a ti babátok mennyi idő alatt szopizik/szopizott? Dávid 30 perc alatt is be tud kajálni (de tegnap 10 perc alatt evett 100 gr-ot, ami mondjuk egyedi eset volt, eddig 10 perc alatt 60 gr volt a rekord), de legtöbbször 40-50, néha 60 perc a szopi.
Nálatok mennyi ideig tart? Ha nem nagy kérés, leírnátok, hogy kb. mennyi ideig eszik/evett a babátok mondjuk 3, 4 és 5 kg-osan?
Köszönöm!

A másik gondom mostanában a tisztába tevés. Amióta nagyobb mennyiségeket eszik, ugye, sokkal többet kakil, pisil, és rendszeresen szopi közben, vagy közvetlen utána. Igy muszáj evés után tisztába tennem, viszont ahogy hanyatt fektetem (hiába nem azonnal, hanem fogom egy darabig a szopizás és a peluscsere között), máris bukik. Nálatok nincs ilyen?

Dávidnak volt hasi és koponya-uh-n, és most lesz még egyszer koponya-uh, mert amikor kontrollon voltunk, álmában rángott kettőt a keze (se előtte, se azóta egyszer sem láttunk ilyet tőle), és akkor mondta a doktornő, hogy kér időpontot koponya-uh-ra.

Csípőszűrésre minden babát visszahívnak kontrollra kb. 4-5 hónapos korában is? Vagy csak akinek valami van a csípőjével? Mert nekünk azt írták a papírra, hogy szabad, stabil csípő, de itthon kell tornáztatni, és 4-5 hónapos korában vissza kell vinni kontrollra.

Bocs a sok kérdésért, és köszi előre is a válaszokat.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Nekem az egyik fiam 3500 gr a másik 3700 gr. A szopik hossza sajnos nálam is fájó pont. Ha jó napjuk van, akkor 25-30 perc alatt esznek 100 ml körül, ha nem akkor 45-50 percig is elszüttyögnek a mellemen. Igaz közben böfiztetjük is őket. Ez engem is megvisel, főleg éjjel.

Peluscsere: A doktornőnk azt mondta, hogy a kórházi ajánlással ellentétben Ő azt mondja, hogy evés után egy jó kiadós büfiztetés után pelusozzuk át őket.Nekik rövid még a béltraktusuk, és ha elkezd szopizni már nyomja is ki alul.Kép Sajnos én sem tudom megoldani, mert akármennyit büfiztetjük, akkor is a pelenkázóra bukik.KépKép

Van valakinek jó ötlete ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

ha valakit érdekel, van egy kb két hétig használt Medela Harmony mellszívóm eladó, 8000 Ft-ért (új ára 11.000 körül van)

érdeklödni: b0419@freemail.hu

sziasztok, és jó babázást !
kismaszat

Sziasztok! Kép

Minden friss anyukának szívből gratulálok! Kép

Liv, csípőszűrésen nekünk is ugyanezt írták, de a doki Petinek is előírta a totnát és a kontrollt 4 hónaposan.

Peluscsere - pont ugyanezt játszottuk mi is. A megoldás végül az volt, hogy hagytam inkább a kakis pelusban hosszabban, kicsit aggódtam a popsijáért, de szerencsére jól bírta/bírja a gyűrődést. Mostanában próbálom a kajálások között félidőben tisztába tenni.

Na persze ezt csak azért lehet, mert napközben nagyjából nem alszik - reggel 6 és este 5-6 között kb 2x fél órát szundikál. És hiába majdnem 11 hetes már, napközben 2-2.5 óránként eszik. Mondja a védőnő, hogy szoktassam le róla, de nem tudom, hogy gondolja, amikor lejár a 2 óra, elkezd sírni, 3 perc múlva már zokog, és nem hagyja abba semmi másra, csak a cicire. Pedig próbálom én ringatni, de olyankor azt se szereti. Egyébként nagyon jó kedvű, ha tele a pocak, fülig ér a szája Kép Olyan jó nézni, csak hát nagyjából folyamatosan foglalkoztat, nézelődni sem szokott túl sokat egyedül - örülök, ha be tudom nyomni az ebédet...

Most az óraátállítás teljesen kizökkentette a ritmusából, este 5kor bealszik, és nem is ébred fel, csak későn (9-10). Akkor meg már nem szeret fürdeni. Kép Nem tudom mit csináljak, ráadásul így még kevesebbet tudok aludni, pedig jó lenne - irigykedem rátok rendesen. Kép

Az egyetlen pozitív oldala a nem alvásnak és folyamatos szolgálatnak, hogy potyognak rólam a kilók, már -2nél tartok, pedig eszem én is rendesen a csokit, sütit, túró rudit. Azért még van 10 kiló ami elpárologhat, ez még a terhesség előtti plusz volt, majd csak utána aggódom, hogy elfogyok-e. Kép

A hasfájásunk - úgy tűnik - nagyjából elmúlt, néha még egy kicsit visszajön, de már 2 hete nincs olyan fájdalmas zokogás, mint régen. Próbáltuk mi is az Infacolt, Gripe Watert, köménymagos teát, Espumisant, de azt hiszem, mostanra egyszerűen kinőtte (most kb 6.2 kg, és nem kövér baba, vagyis hosszában is alaposan megnőtt).
Macs, köszi szépen a telefonos felajánlást, igazán nagyon kedves. Kép Igyekszem persze nem apán kitölteni az összegyűjtött feszkót, most, hogy már nem sír annyit, könnyebb lett azért. Olvastam, amit írtál a köldökről, jól be is paráztam, hogy orvosi utasításra rongáljuk a gyereket, aztán a vége az lett, hogy elmentünk a Heim Pálba a sebészetre. Ott a sebész (fiatal doki) leragasztotta a köldökét (tényleg sérve van), most 3 hétig így lesz, aztán 1 hét bőrápolás, és utána kontroll. Kíváncsi vagyok, használ-e, azért jóval profibban nyúltak a témához, mint mi, és az se mindegy, hogy nem kell mindennap lefeszegetni a pocakjáról a ragasztót. Most csak rendesen fürödni nem lehet, hogy ne ázzon át/le a csík. De ha ettől jobb lesz...

Lányok, a ti babáitok szeretnek hason lenni? Peti rémesen utálja még mindig - 1 percen belül üvöltés van, ha hasra fektetem. Csak azon aggódom, hogy hogyan fog így megtanulni forogni, meg kúszni, ha nem hajlandó hason lenni?? A fejét egyébként nagyon szépen tartja már (amikor a vállamon van), meg ha felhúzom ülésbe, ott is egész jól elegyensúlyozik 1-2 percig, de a többi "kunsztot" nem is fogja megtanulni így...
babs

Olyan szépek a képek, amiket felraktok. Kép Itt az én nagylegényem is: KépKépKép
Kép
Kép
babs

Magika

Irtam mailt

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Már jó ideje olvaslak benneteket, de írni még nem volt időm, pedig annyiszor szerettem volna márKép

A kismanóm holnap lesz 6 hetes, Dórinak hívják, és minden az előbbiekben elhagzó tünetet produkál, produkált már... sokat segítetek, mert a környékünkön nincsen hasonló anyuka, akit ismernék, pedig séta közben én is sok csemetét+mamát látok, viszont megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül így ismeretlenül semKép. Kelenföldön a XI. kerületben lakunk.

A kaja utáni pelenkázáshoz egy jónak tűnő módszert mondott a doktornénink: egy díszpárnát teszek afeje és a felsőteste alá, és így nem vízszintesen, hanem kicsit megdöntve fekszik és nem bukik semmit sem. Nálunk bevált.

Üdv mindenkinek és nyugis estét-éjszakát,

ancsa
balancsa

Nikk!

A valasz ment mailon.

Lanyok!

En nem tudom, hogy kinek mikor kezd el dolgokat csinalni a babaja, de nekem ma megfordult a gyerek hasrol hanyatt.
Amiota rajott, hogyan kell egyfolytaba hanyatt fordul.
Ebben az a rossz, hogy nem szeret hanyatt fekudni es miutan megfordul elkezd uvolteni es vissza kell forditani.
De nagyon ugyesen csinalja. Homorit egyett, a fejet hatrafesziti magaala huzza a kezeit es aztan az egyiket kinyujtja es mar dol is hanyatt.
Pedig meg csak ma lett 6 hetes.
Normalis ez szerintetek.
Mondjuk nalunk mar koveti a forgot az agy folott, figyeli az eros szineket, meg a szaj mozgasat, illetve a kezeit ahogy mozgatja.

Nalatok is igy vannak ezek???

Magi
Vendég

Drága Liv!Kép

Látom, hihetetlenül aggódsz mindenen. Ez még egy időre született kisbabánál is megvan, gondolom amiatt, mert Dávid korábban érkezett, még jobban.
Én mégis azt tanácsolnám, hogy engedd el egy kicsit magadat, és élvezd a kisfiaddal az anyaságot.KépKépKép
Nem azt mondom, hogy ne kérdezz, kérdezz csak nyugodtan, én is szívesen válaszolok, de azért lazíts!
Tegnap hallottam pont a szopis baba-mama csoportban egy mondatot, ami nagyon megfogott: "A szoptatás nem egy csecsemőtáplálási forma, hanem annál sokkal több." Ez arról jutott most eszembe, hogy kérdezed azt, hogy mennyi idő alatt szopiznak a babáink. Meg kell mondjam, nekem fogalmam sincs. Az elején még néztem, de csak azért, hogy meglegyen a friss újszülöttként az elegendő idő egy-egy cicin. Most már egyáltalán nem nézem és nem is mérem a szopit, csak a kislányomat figyelem (meg persze a pisis-kakis pelusokat, de azokkal soha sincs gond, tele vannak). Egyáltalán nem biztos, hogy csak azért szopizik Dávid, mert éhes. Valószínű a tejmennyiséghez sincs köze a hosszú szopizásnak. Vannak babák, akik hamar megeszik az adagjukat, és utána nem igénylik a plusz szopit, és vannak, akik szeretnek anyamellen lenniKép, "komfortszopizni", ez megnyugtatja őket. Mi tegnap úgy aludtunk el, hogy Hanna cicin volt. Így aludtunk 1,5 órátKép (én ébredtem fel, mert megjött a férjem), igaz addigra már elengedte.
Fáraszt, hogy ennyi ideig eszik Dávid (Catnél nem csodállomKép...)? Mert ha nem, akkor élvezd az összebújást, vagy olvass, hallgass zenét, stb.
Bukás: ha nekük is épp hami után kell a peluscsere, akkor ő is bukik. Szeritem ez nem gond, igyekszem minél kíméletesebben csinálni.

Babs!

Ilyenkor igazán érdekelne, hogy mivel indokolja a védőnő a leszoktatást a 2-2,5 órás evésről. Minek??? Ez egyáltalán nem gyakori. Az anyatej 1,5 óra alatt megemésztődik. A 3-4 órás idő a tápszerekhez van igazítva, mert a tápszer tényleg sokkal nehezebben emésztődik.
Fárasztó a 24 órás szolgálat, de megéri. Peti jól érzi magát, nem? Egyébként a kérdés az, hogy te mit szeretnél? zavar a jelenlegi helyzet vagy bírod?

Magi!

Szerintemén lemaradtam valamiről. Te gondolod, hogy nem elég a szopizott mennyiség vagy nem is gyarapodott rendesen? Mert akármennyit is eszik, ha van elég pisis-kakispelusa, gyarapszik rendesen, akkor az neki elég, nem érdemes méregetni. Biztos, hogy kell a kiegészítés? Nem tudnád többször mellre tenni fejés helyett?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Pont a sétáltatós témához illik, ami ma történt velem. Elmentünk Kisrobival babakocsival sétálni, jól be is vásároltunk közben. Amikor hazafelé jöttünk, akkor láttam egy anyukát, aki két nagyobb lánnyal volt, az egyik közülük ikerbabakocsit tolt. Kicsit felgyorsítottam a tempomat, hogy utolérjem őket. Meg voltam győződve róla, hogy Linato az. Ahogy melléjük értem, meg is szólítottam az anyukát, hogy ugye ő Linato a Babanetről. Kicsit értetlenül nézett rám, de mondta hogy nem ő. De ha már így megszólítottam őket, nagyon örül, mert ő nem szokott sétálni, mivel nem tudja az ikerbabakocsit letolni az utca végén, most is csak a két nagylány segített neki, akik vendégségben vannak nála. Kiderült beszélgetés közben, hogy egy utcában lakunk, alig néhány háznyira egymástól.Kép
Linato!
Most már jó lenne tényleg veled összefutni. Ti merre szoktatok sétálni, játszóterezni?

Gabi
efgabi

Babs! A nagyobbik lányom anno totál ilyen volt: egy percre sem lehetett hasra tenni, mert az egész lakótelepet felverte az ordítással KépKépKép Le is volt maradva forgásban meg minden hasonlóban, amit ugye hasról szokás indítani. 4 hónaposan fordult először hasról hátra, de hátról hasra meg csak 6 hónaposan. 5 hónapos volt, mikor először elaludt pocakon, akkor is negyedórás ordítás után. Viszont annak ellenére, hogy eléggé le volt maradva egy csomó dologban, 7 hónaposan már kézenfogva sétált, 11 hónaposan egyedül elindult. A csúcslemaradás: mászni 19 hónaposan állt neki, ez eléggé kimaradt az életünkből KépKépKép De majd max Fanni bepótolja, ő meg pocakon imád lenni...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Beszti!

Muszaj valamit adnom neki, mert cicibol csak 50-60 grammot eszik, azt is egy ora alatt, mert mindig elalszik rajta. Igy nem is hizott 100 grammnal tobbet az utolso 2 hetben. Majd mindig azt csinaltam, hogy lefejtem a tejem, majd szopott 50-60 grammot es a lefejtet utana uvegbol, mert csak a cicin aludt el. De ugy hogy nem lehet felkelteni.
NOs a sok fejestol kikeszultek a melleim, Nem tudok minden etetesnel fejni, majd egy ora szopi.
Igy kell valamit tenni. A baba jol nez ki van sok kakis pisis pelenka is. Napi 5-6 teljesen elazott pisis es 1-2 atoltoztetos kakis pelenka is. 3700 grammal szuletett 3320 g volt mikor hazajottunk es most is 4200 gramm 6 hetesen. Kép

Magi
Vendég

Hű,Lányok! Ma aztán termékenyek voltatok! Kép

Először Borikám, bocsi, nem gratuláltam reggel, de nem olvastam vissza, csak feltettem a hírt. Úgyhogy most megy: GRATULA! Kép Csak kicsalogatta a gyerkőcöt az almáspite! ;)

Irtam Sms-t Koczpkapczinak, hogy miujs vele, nem kaptunk hirt róla. Következőket irta:
"Jól esik a hiányolás Kép 10.20-án megszületett Dorottyám, 2600 gramm, 50 cm, egészséges. Mobilom átmenetileg halott volt, net nincs itthon, ezért világtól elvágva élek."

Irtam neki, hogy jó rossz lehet, ha tudunk segíteni, akkor csak szóljon. Most épp babakocsivadászatban vannak. Ha tudtok eladó újszülöttnek való, télen is haszálható kocsit szóljatok, én is nyitva tartom a szemem és fülem!

Sajnos hasfájós szer ügyileg nagyon képzett vagyok, majdnem annyira, mint Beszti a szopiban! Kép

Pocó! Szerintem is ez a papaverines lötty, forintra pontosan 97,- Ft. A harmadik üveg felénél jártunk, amikor elkezdtük a homeós bogyeszliket. Nem szeretem, mert nyugtató tartalmú (ugyan kis mennyiségben, de akkor is!!) Babs, erre neked is felhívom a figyelmedet! Kép Gabi, ezért viszont nem adják recept nélkül!
Györesz! A hűtőben tárolással vigyázz! Nekünk a dokinéni többször is felhivta a figyelmünket, hogy nagyon instabil anyagról van szó, és hiába jó még a szavatossága, ha hópihére emlékeztető kicsapódás látszik benne, ne használjuk többet.

Egyébként a homeó úgy tűnik tényleg bejött. Mellékelten felteszem majd a levélváltásomat a dokinővel, ebben benne van a részletes válasz, és akkor az alapján akit érdekel szintén megpróbálkozhat vele, vagy esetleg érdeklődhet a dokinéninél, meg tudom adni az e-mail címét.
Ebben van érdekes rész a papaverines gyógyszerrről is, nem ért ha elolvassátok, mit ír róla..

Macsek, TÖÖÖXUPER ötlet! Kép Kép Kép Kép Én is nagyon társasági emberke vagyok, jó lenne, ha tudnánk másokkal együtt sétálni. Én még nagyon más anyukákat sem láttam erre felé! II. ker. Margit híd budai hídfőjénél lakom. Ki vállalja a táblázat összeírását? (MACSEK? Mint önként jelentkező... ;) )

Liv! Én szintén a kispárnát tudom ajánlani a fej alá, nekünk is azt tanácsolták pelusozás alatti buki ellen. Csipőszűrésre úgy tudom mindenkit vissza rendelnek még egy kontrollra. Nálunk sokáig egy óra volt a szopi, ne aggódj, tényleg próbáljd meg a te kis angyalkáddal töltött időt boldogan /és nem aggódva, rettegve/ tölteni! Kép

Babs! Ha más gond nincs, csak hogy gyakran eszik, nem fáj már a hasa, stb.. akkor szerintem felesleges kinozni őt és magadat azzal, hogy megváltoztatod az időközöket. Esetleg azzal tudsz megpróbálkozni, hogy amikor elkezd felsirni nem veszed fel azonnal, hanem kicsit kivársz, de nem mindig jön be ez sem nálunk sem! Kép Örülök, hogy jobb a pocitok magától! Kép Kép Kép Köldök ügyileg meg bocs, hogy megijesztettelek! Kép Sajnálom. Kép Tényleg csak azt irtam, amit nekünk mondtak!
Hasról hátra: kicsikém szintén utál hason lenni, ő viszotn ezért tanult meg gyorsan megfordulni. ellenkező irányban nem csinálja.. Kép De ne aggódj, akkor sem, ha nem tanulja meg, azt irják, hogy minden baba másban "tehetségesebb" kicsit, lehet, hogy Ti már 8 hónaposan futni fogtok, vagy 9 hónaposan beszéltek..Ki tudja! Kép

Balancsa! Kép Üdv köztünk! Kép

Nálunk tegnap a kismanó rekordot döntött: pikk-pakk 20 perc alatt benyomott 240 ml-t alig hittem a szememnek. Lehet hogy tényleg rengeteget evett az 1 órás szopik alatt ?? ;)

Ma kimenőt adtam magamnak, és elmentem a kozmetikushoz, hát komolyan mondom, mintha újjászülettem volna, olyan jól esett! Kép És ha belenézek a tükörbe, van arcom, már nagyon le voltam kopva (szőke a szempillám és a szemöldököm is Kép ). a képeken fehérlek mindig mint egy jóvágású hulla! Kép

Na, elég a szófosásból, hagylak benneteket is kibontakozni. Kép

Jók legyetek, puszi a gyerkőcöknek,
a maradék néhány pocakosnek meg még egy kis kitartást!

Macs

<!--attachment: homeoslevel-125774.doc*mime_msword.gif*application/msword*49.7**homeoslevel%2edoc --><center><pre>
Kép
homeoslevel.doc (49.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
maccs

Sziasztok!

Két hét szenvedés árán ma estére végre sikerült beüzemelnem az ADSL modemet!!!! Ne tudjátok meg, milyen idegesítő volt, hogy itt volt az orrom elött, csak nem működött. A végén már az egész Linuxot nulláról újrainstalltam, mert elszállt minden... Most élvezem a gyors hálóelérést.

Magi,
megkérdezhetem, hogy hogyan fejsz? Amíg mellszívóval fejtem, addig én is majd' belehaltam, annyira kikészültek a melleim, azóta azonban megtanultam kézzel fejni, s sokkal jobb, meg gyorsabb.

Benedek se szeret mostanában hason lenni, talán azért, mert úgy nem tud az emberrel szemezni, ami most a kedvenc elfoglaltsága. Én is épp elkezdtem aggódni, hogy fog megtanulni átfordulni...

Tegnap, amikor kimentünk az Orczy-kertbe napozni, a kedvenc tóparti padomon egy másik kismama élvezte a napot babájával. Néha nekem is jólesne élőben beszélgetni egy másik kismamával, de én végképp képtelen vagyok egy idegent megszólítani... Mi a IX. kerületben, Közép-Ferencvárosban lakunk, a rehabilitációs terület kellős közepén. Amióta itt lakunk, felépült melletünk két ház, s most épül velünk szemben egy harmadik, ne tudjátok meg... Tegnap már bőgni tudtam volna, itt volt anyám, dajkálta Benedeket, hogy aludjak egy kicsit, mert nagyon ki voltam készülve, de egyszerűen nem tudtam az építkezés zajától. Amikor a melletünk levő ház épült, hónapokig olyan volt, mintha minden munkagép a hálószobánkban dolgozna. Volt olyan reggel, hogy párnával és takaróval a kezemben vándoroltam a lakásban, képtelen voltam elfogadni, hogy nem lehet sehol sem aludni. És még mindig van velünk szemben egy üres telek, amin majd valamikor építkezni fognak.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Gabi! Hidegkúton szoktam sétálni, Remetén csak autóval. De tényleg jó lenne találkozni. Most betegek a gyerekeim, de ha meggyógyulnak összehozhatjuk.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
KOCZKAPACI 2004.10.20 40+4 DOROTTYA 2600gramm 50cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.29 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm
TIMÓCA 2004.11.05 37+1 OLÍVIA 3350garmm 56cm</pre>

Gratulálunk Koczkapacinak Dorottyához.KépKépKép
linato

Jó ReggeltKép
Koczkapacinak GRATULA így utólag isKépKépKép

Én XIII. kerületi vagyok, Városligettől 1 megállóra.Minden nap sétálunk a Ligetben, babazsákbanKép Várom a csatlakozókat.Kép

Noémi
fantikbaba

Magi!

Hát az tényleg elég kevésKép
Bár egyébként az átlaghízása (ha az alsó határ is), de megfelelő (annyit jelent, hogy 5 hét alatt (a hazajövetetlő óta) hízott közel 90 dkg-ot, ami 17-18 dkg / hét és ez ugyan közelít az alsó határhoz, de azért elég).
Viszont az utolsó két héten tényleg keveset hízott...
És mitől alszik be? Még sárga egy picit?
Szopis tanácsadóval már beszéltél? (http://www.lll.hu/telefon.shtml, pl. Juhász Juditot ajánlom)

Mozgás: ez nagyon változó babánként. Még testvéreknél is. Nálunk Beni 7 hónaposan állt, 10 hónaposan egyedül járt. Nátán meg csak kb. 3 hónappal később csinálta ezeket. Érdekes viszont, hogy Nátán sokkal bátrabb a mozgásos dolgokban. Bukfencezik, egyáltalán nem tartott először sema csúszdától stb., míg Beni kevésbé szeretett ilyenekben próbálkozni (bár később mindig belejött).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Először is: korántsem görcsölök annyira, mint ahogy azt - ezek szerint - gondoljátok. Valószjnűleg azért tűnik úgy, hogy folyamatosan aggódom, mert állandóan kérdezek, tájékozódom. Én ilyen vagyok. Nagyon is élvezem az anyaságot, tökre jól - és lazán - megy itthon minden (lekopogom), de ha valamiben kétségem, kérdésem van, azonnal kérdezek, utánajárok. De ez nem túlzott aggódás, nem görcsölés. Igy most is kérdezni fogok. Kép

Két napja letettük a bimbóvédőt, azóta eléggé kivannak a mellbimbóim. Meg fogják szopni a kiképzést vajon? Az első napokban nektek is fájt?
A másik: bimbóvédő nélkül sokkal kevesebb ideig tart a szoptatás, 20-30 perc alatt meglenne (Beszti, különben nem fáraszt, hogy egy órán keresztül szopizik Dávid, szintén csak kérdeztem, hogy ez másoknál is így van-e!), viszont 20-30 (!) perceket töltünk azzal, hogy Dávid jól kapja be a mellbimbómat. Nem tudom, ez miért van így. Mert hozzászokott a bimbóvédőhöz? Vagy én rakom ügyetlenül a szájába? VAgy esetleg előtte le kellene fejnem egy kis tejet, hogy ne feszüljön annyira a mellem?

Babs, Dávid is utál hason lenni, pár perc után üvölt, muszáj megfordítani. Most már viszont a mi hasunkon szeret aludni, ott tök jól ellazul, és nagyon nagyokat alszik. Közben szépen emelgeti a fejét is, a hasunkon, ha a vállamon van, akkor is szépen tartja a fejét, viszont amikor az ágyra hasra fektetem, akkor még csak kevéssé emeli.

Liv

Kép

Kép
liv

Visszaolvastam a tegnapi hozzászólásom. Nekem nem tűnik túl görcsölősnek, és csodálkozom, hogy az olvasható ki belőle, mert csak kérdések vannak benne. Vagy túl sok a kérdés? Akkor ezentúl csökkentem a kérdéseim számát.

Kép

Kép
liv

A fenti hozzászólásban: nem meg fogják "szopni", hanem szokni! Kép

Kép

Kép
liv

Jah Liv nem mindegyKép
én most sem tudom mennyit eszik, régi mérlegem van, van úgy hogy 5-7 percet szopizik de a maximum 15 perc.Nem aggódom miatta, szép a bőre, van kakis pisis pelus.
Az anyaságban az ösztönösség többet jelent mint bármilyen könyv, minden gyermek másKép
Mióta kevesebbet idegelem magam, a baba is nyugodtabb, szopi után 1 órát szoktunk beszélgetni, nézelődni, ma a konyhában együtt készítettük a reggelimetKép
1 óra mulva 10 perc alatt elalszik, éjszakákat 2 szopival töltjük, utánna szépen vissza alszik(a franciaágyon velem alszik)éjszaka néha ha kaki van felsír, ekkor muszáj segíteni neki és átpelenkázni.
Nagyon fontos a séta, ha tehetitek minden nap menjetek, tudom nem könnyű, de jót tesz mindkettőtöknek.Mióta rendszeresen járunk jobb mindkettőnk hangulata, nincs depiKép

Íme a bizonyíték (nem igéret)KépKép
fantikbaba

Sziasztok

Végre net közelbe jutottam.A tegnapi napom katasztrofa volt.Vizsgázni voltam szolnokon.Du 2-kor indultam este 8 körül értem haza és teljesen kikészültem,eröm nem volt semmihez.

Az evés nálunk is változo volt ugy hogy Bandika 7 perc alatt megette a nagy részét majd még 15 percet csak élvezte de alig evett.
A cim összeirást én is jo ötletnek tartom.

Liv
Én nem használtam bimbovédöt,nekem az elsö 2 hétbe volt olyan hogy már véres volt a bimbom ugy szétszedte a fiam.Aztán hozzászoksz és már nem lesz baj csak addig jusson el az ember Kép Nekem semmilyen krém nem hasznélt,az volt a legjobb ha bekentem anyatejjel és hagytam rászáradni.Még arra leszek kiváncsi mi lesz ha lesz foguk is,állitolag az se tul kellemes mig meg nem szokja a cici.

Volt már aki vágott hajat a babának?Mivel vágtátok olloval vagy géppel?Vagy mit javasoltok?

Kép
Kép
nikk0830

A kis indián Kép Kép Kép

Kép

Kép
Kép
nikk0830

Liv!

Bocs, nem megsérteni akarlakKépKépKép, de a kérdések özönéből tényleg az jött le nekem, hogy aggódsz.
Lehet, hogy csak azért, mert olyanokat kérdezel (pl. mennyit eszik, mennyi ideig szopik), amik szerintem teljesen babafüggök, és ha az ember túl sokat olvas ilyeneket, akkor csak bizonytalan lesz tőle.
Én legalábbis magamon azt tapasztaltam, hogy ha valamiről túl sokat olvasgatok, az általában nem az önbizalmamat növeli (főleg, ha időnként ellentétesek az információk), hanem elkezdek bizonytalan lenni, kételkedni, hogy jól csinálom-e.
Sőt időnként a könyvek és tanácsok szerint tuti nem csinálom jól, de ha másképp csinálnám, akkor meg magamat próbálnám meg erőszakkal átnevelni és abból nem szokott jó kisülni. Megpróbálok egy példát írni, hogy értsd mire gondolok: pl. mindenhol azt írják, hogy jó ha van valamilyen napirend, mert attól lesznek kiegyensúlyozottabbak a babák, stb. Hát nekem ez nem jön be. Egyszerűen nem tudok napirendet csinálni, nincs két ugyanolyan hetünk, és ugyan vannak sarkalatos pontjai a napjainknak (felkelünk, ebédelünk, este fürdés + vacsora), de bizony még van, amikor ez is borul (pl. ált. 1/2 6-6 körül vacsizunk, de hetente 1-2-szer jóval később). Próbáltam, hogy betartok valami napirendet, de nem ment, és ettől ideges lettem. Úgyhogy rájöttem, hogy mivel én magam se vagyok ilyen, a gyerekeim is jobban járnak velem, ha ugyan "szétszórtak" vagyunk, de nem idegesek stb.
Az embernek mérlegenie kell, hogy mik az igazán fontos dolgok, és mik azok, amik nem. Számomra pl.a szopis mennyiség és idő nem az, sokkal könnyedebben tudom venni a szoptatást (pl. egyik gyereknél sem jutott épp emiatt eszembe, hogy van-e elég tejem, mert mindig azt vettem alapul, hogy van), ha ezeken nem gondolkodom, nem számolgatok, csak ahogy Noémi írta ösztönből (és talán én már rutinból is) teszem.
Bimbóvédő: igen, nekem is fájt a szopi (pedig Hanna már a harmadikként szopizik) és ki is sebesítette. Erre mindig azt szoktam mondani, hogy nem szabad elbagatelizálni, mert nagyon sokszor az a gond, hogy nincs rendesen mellen a baba, de (nem hivatalosanKépKép, csak saját tapasztalatként) úgy vettem észre, hogy akkor is előfordulhat ilyen, ha egyébként jól van mellen. Nem gond, ha sokat töltetek el azzal, hogy rendesen bevegye, ezt neki most meg kell tanulnia. Bimbóvédő nélkül a mellet is közvetlenebbül éri az inger, hatékonyabban ki tudja szívni, ezért tart rövidebb ideig a szopi.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, az nagyon igaz, hogy a túl sok információ csak elbizonytalanítja az embert. De ha kérdés van, nem tudom megállni, hogy ne nézzek utána, aztán persze - pont ahogy írod - tök ellentétes válaszokat találok a kérdésemre, pl. a netre ez nagyon jellemző, úgyhogy mostanában már egy csomó mindennek nem nézek utána, csak itt vetem fel a dolgot. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Összeirtam egy táblázatba az eddig kapott infókat a lakóhelyekről, remélem, sikerült a csatolás.

Csipőszűrés: úgy tudom mindenkit visszarendelnek 4 hónaposan kontrollra.

Gyönyörűek a babás képek!

Most megyek, mert a fiam felébredt, majd még jövök!

<!--attachment: lakohely-125863.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*13.8*Lak%f3helyeink*lakohely%2exls --><center><pre>
KépLakóhelyeink
lakohely.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
macsek11

Macs,
Megírnád a homeopátiás doktornő email címét? Hátha tudna nekem segíteni a tejcsi mennyiségének növelésében.
Meg azt is melyik weboldalon találtad Őt? A probléma leírásához van valami séma, vagy az a lényeg, hogy minél részletesebben leírjad, hogy mi a gond és mik voltak az előzmények?

Kormi,
A kézzel való fejést magadtól tanultad meg, vagy valaki konkrétan megmutatta? Én hiába látom képen hogyan kellene, valahogy sohasem sikerül.

Macsek,
mi a VIII. kerületben lakunk, és a Köztársaság téren szoktunk sétálgatni.

Liv,
Pár nap és megszokja a cicid a szopit. Nekem az elején nagyon kiszívta a mellemet a kisfiam, de miután rendbejött, azóta az sem fáj ha esetleg a szopi elején nem jól kapja el a cicimet. Szóval csak próbálkozz, hamar hozzá fogsz edződni.

Üdv mindenkinek

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Macs, olvastam a homeopátiás levelezést, amit leirtál, az szinte egy az egyben igaz Márkra is. Lehet, hogy nekünk is ki kéne próbálni. Már 1 hét alatt volt hatása?

Kép

Kép
macsek11

Beszti,
jaj, köszönöm. Kép Azt hiszem, az önbizalmamnak csak az hiányzott, hogy végre mondja már valaki, hogy nem hülyeség, hogy tényleg IGÉNY szerint hagyom Petit szopni - ha arra van igénye, akkor 2 óra múlva, ha arra, akkor 4 óra múlva. Tényleg nem tudom, miért ragaszkodnak ennyire a ritkább etetéshez az idősebb generációk. Bár persze a napom totál tervezhetetlen, de nem zavar, most úgyis Petié a legnagyobb prioritás, az se zavar, amikor úgy dönt, hogy eltölt egy órát a cicin. Már megtanultam jól felkészülni, van könyvem és innivalóm, ha nem akarná visszaadni a cicit. Kép

Peti egyébként jól érzi magát, annyira helyes kis kölyök lett, kb egy hete elkezdett gügyögni - heö, ghi, meg ilyesmik, bár a húgom esküszik, hogy hallja a holland torokhangot is Kép - azóta még vidámabb, beszélget és vigyorog. Most, hogy abbamaradtak azok az eszetlen pocakgörcsök, egész nap csak nézem, hogy milyen vidám babám van, alig sír. Kép Szóval nem akarok és nem is fogok magunkra kényszeríteni valami időrendet azért, mert egyesek így látnák jobbnak, az összes ösztönöm tiltakozik ellene, hogy ne adjak neki enni, amikor kér.

Pocó,
ez reménytelien hangzik - mármint hogy kúszás helyett inkább járni kezdett a csemete. Kép Remélem, ez nálunk is bejön, ha felhúzom ülésbe, azt nagyon szereti, imádja, ha a kis feje magasabban van, és onnan nézelődhet. Kép

Macs,
ne aggódj, örülök, ha elmondod, amit nektek mond a doki néni, így csak több szempontból látunk mindent. Kép Végül is csak minden ponton meg kell találni, hogy kinek akar hinni az ember, most nekem jó volt a Heim Pál sebészete. Jófej vagy - beszélni 9 hónaposan KépKépKép szegénykém halmozottan hátrányos helyzetű - nem elég, hogy fiú, de még kétnyelvű is, mind a kettőre azt mondják, hogy később szólalnak meg, majd meglátjuk... Azért én rengeteget dumálok neki, hátha mégis hamar megtanulja. Kép

Liv,
Peti az apja hasán néha hajlandó ellenni egy kicsit, az enyémen valamiért nem. Bár az apjáéról is lekúszik a legtöbbször. Nem tudom, hogy csinálja, de ez már igazi helyzetváltoztatás, ha nem fogja az ember, addig ficánkol, amíg lecsúszik a hasáról. Persze ettől ő még hason marad, vagyis nem lesz jobb a helyzete, sőt általában a feje lejjebb kerül a testénél, amit szintén nem szeret, de ettől még kúszik. Kép Olyan aranyosak, nem? KépKépKép
babs

Sziasztok!

Nagyon helyesek a babákKép
Gratulálok minden új kismamának, mostanában szinte csak olvasó üzemmódban működöm, mire eljutok addig, hogy írjak, valamelyik csemetém nyafogKép

Egész jól alakulnak az éjszakáink már, általában legkésőbb 10-kor elalszik, ébredés 2-kor, majd utána fél 5 körül.

Liv: szerintem én az aggódós anyukák táborába tartozom, de mire eljutnék addig, hogy leírjam, mi bánt, valaki leírja és sokan adnak már tanácsokat, amiket tudok hasznosítaniKép

Kb. 2 napja én is mindkét ciciből szoptatok, úgylátszik, most érkeztünk el a 6 hetes váltáshoz, félek is, hogy nehogy el akarjon apadni a tejcsim, de néha annyi kakát termel, hogy háta közepéig olyan lesz, tehát valószínű, hogy van elég. Fejem megint, hogy próbáljam növelni.

Naponta kb. 20-30 grammokat híznak a babák?
Most csak naponta egyszer mérem, fürdés előtt, mert kezdtem beleőrülni, hogy minden szopi után méricskélekKép

Tegnap én is ott aludtam az ágyon délelőtt 10-11-ig, hasamon BalázzsalKép De legalább én is pihentemKép Ma reggel meg fél 7-kor visszaaludt, és aludtunk együtt 8-ig. Amikor felébredtem, látom, hogy nagyfiam behozta a saját takaróját, azzal voltam betakarvaKép

Babs: én is próbálok igény szerint szoptatni, de pl., ha az előző szoptatás kezdete óta csak 1,5 óra telt el, először megpróbálom elringatni, megnyugtatni, ha semmi nem használ, akkor jön a cici. Bár, nagyon szereti a zenét, ilyenkor bekapcsoljuk a rádiót, és együtt táncolunk. De nem nézem az órát, hogy 3 óránként szopizzon. Amikor lehet, megszoptatomKép

Észrevettem, hogy mikor beszélek, vagy énekelek hozzá- képzelhetitek, milyen hangom lehetKép - a szám mozgását figyeli, nem a szememetKép Egyre többet mosolyog, és annyira figyel, megzabálomKép

Megyek, mert nyekereg Balázs, nem tud valami miatt elaludni. A mai délután amúgy is nyűgösebbre sikerült, biztos attól, hogy jön a hideg.

Jóéjt!
Lau
lau

Sziasztok

Babs
csak nem holland a párod? Én 2 évig éltem hollandiába.A beszédröl annyit,hogy az egyik barátnömnek fia van a másiknak lánya ,de a fiu már másfél évesen mondatokat mondott,a lányka pedig 2 éves kora körül kezdett el szavakat.
Van remény Kép

Macsek
Én a VII.ker-ben az Astoriánál lakom.Itt igazán semmi jo hely nincs.Igazi betonrengeteg "egészséges levegö".A muzeum kertbe szoktunk néha lemenni.

Dino
Mi egész közel lakunk egymáshoz Kép

Üdv

Kép
Kép
nikk0830

Sziaztok!
Nálunk is nagyon sírós volt ma délután Kisrobi, végül hordozókendőben magamra kötöttem, úgy megnyugodott és elaludt. De ahogy kivettem belőle és az ágyába raktam, rögtön felébredt.Kép Akkor megszoptattam, azóta alszik (1,5 órája)!Kép

Macsek!
Megnéztem a táblázatot, és felcserélted a sétáltatós helyeket Linato és köztem.Kép Egyébként a lakóhely II/A kerület, Máriaremete, mint a sétálós hely is.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Kisasszoy elaludt, bevált a bébitornáztató nálunkKépLefársztja a kiscsajtKép
Nálunk a hidegre jól reagál a baba.

Babs!
Mi is kétnyelvűek vagyunkKép
Kiváncsi leszek mi lesz az első szava, mondjuk a papa és a mama majd minden nyelven hasonló hangzásúKép

Mint ahogy leírtátok, igényszerinti szopi Kép Mi még mindig egymellezünk, kétségeim vannak azért elég e neki az egyik cici, de amikor átakarom rakni, már nem kell neki, és az első mellet ő engedi el magától.Majd ha 3 hónapos lesz lehet hogy többet igényel majd.

jó éjszakát mindenkinek (babók hamar aludjanak el)
Noémi
fantikbaba

Macs! Kerestem a számlát a löttyről, hátha megvan még, de sajna nem találom ( nem csoda, nem szoktam azért annyi mindent őrizgetni KépKépKép ). Mivel egy csomó mindent vettem, nem tudom pontosan az árát, de valami 100 Ft alatti értékű volt, az tuti. Ez megmaradt, mert nem sok mindent lehet ma már kétjegyű számért kapni... KépKépKép

Babs! Azért a mászáskihagyásnak vannak negatív következményei néha. Pontosabban statisztikai adat, hogy azok között a gyerekek között, akiknél babakorban kimarad a mászás, nagyobb hányadban fordulnak elő a diszlexiások, diszgráfiások KépKépKép Nem jó hír, de ezzel nem tudsz mit tenni, mert nem fogod tudni megtanítani a babát mászni. Mi próbáltunk mindent, 4kézláb közlekedtünk a gyerek előtt napokig, felfüggesztve lógattuk, hogy a négy végtagja érje a talajt ( orvosi tanács!!! ), nem hagytuk, hogy hátra forduljon. De semmi sem jött be KépKépKép Ha egyszer nem "érett" agyilag erre, addig úgysem fogja csinálni, amíg magától el nem jut oda. Ja még annyi a későbbiekkel kapcsolatban: Dóri ugyan nem beszél még 2 évesen, de a kezén már ötig számol... KépKépKép

Egyébként én tatabányai vagyok, ezek szerint nem nagyon fogok senkihez sem társulni sétailag KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Olyan fantasztikusan jót aludtunk délután a babával! Ő már 11-kor elaludt az ágyunkban, délben volt nálunk a plébános családlátogatáson, s utána 1-től én is melléaludtam, nagyon hulla voltam, az éjjel nem aludtam előtte 3 óránál többet. Fél 5-ig aludtunk együtt, ebből az utolsó másfél órát Benedek a cicimen töltötte, néha kiejtette, akkor szólt, hogy kéri vissza. Ált. sajnos én nem élvezem a szoptatást, sokszor fáj, az órát figyelem, a baba pár perc után hisztizni kezd, vagy egyszerűen abbahagyja, aggódom, hogy keveset eszik... Most ez egész klassz volt, arról nem is szólva, hogy milyen alaposan kiürítette azt a mellet. És még egy pozitívum mára: már 10 óra óta alszik! (nem bírta kivárni az éjfélt). Nem is baj, ha kipihenjük magunkat, holnap (azaz ma) lesz Benedek keresztelője.

Dino,
Nekem senki nem mutatta meg a kézzel fejést. Elöszőr könyvből próbáltam megtanulni, de az ott leírt módszer nemigazán ment nekem, aztán a mellgyulladásaim miatt sürgősen beszereztünk egy mellszívót, de az nagyon lestrapált, hiába próbáltam óvatosan bánni vele, volt olyan hét, hogy két réteg bőr jött le a mellemről, s tovább fokozta a mellgyulladás kínjait. Végül a 3. mellgyuszi táján próbáltam ki az lll weboldalán leírt módszert, talán nem túl pontosan azt csinálom, de bevált. Igaz, eleinte beterítettem tejjel a fél szobát, s most is eléggé ragadok a végére, de mostanában a sarokkád belső ülőkéjén forró víz felett ücsörögve fejek naponta egyszer, éjjel, s ezt le is mélyhűtőzöm. Ez a fejés még kell, hogy nyugodtan tudjak aludni, de szerintem ez a fejési módszer segített a tejtermelésem normalizálásában, lassan elfelejthetem a mellgyuszitól való rettegést. Mellékhatásként nálam nagyon felerősödött a tejkilövellő reflex, sokszor ha csak meghallom a baba hangját, már folyik is ezerrel, szopikor a baba főleg az elején sokszor félrenyel, szerintem kissé gyorsan megy neki a tej. Az elején azt hiszem ezért hisztizhet, a végén meg azért, mert ott már dolgoznia kell, s ellustult a drága. Pont az ellustulás miatt hagytam abba az üvegből pótlást, hátha ez is rendeződik.

Nem babás kép, de muszáj megmutatnom a banditáimat:Kép
Balról jobbra Waldemár, Szigfrid, Ginger.
Szegény Szigfridem csütörtökön járt megint állatorvosnál, aki szokás szerint megröntgenezte, s újfent kijelentette, hogy ilyen gerinccel (sajnos most már teljesen kizáródott gerincsérvje van) ez az állat elvileg már nem járhatna. Szigfrid a megfelelő gyógyszerekkel igen vidáman ugrándozik még, remélem még elég sokáig. Szegénykém már túlélt egy elvileg gyógyíthatatlan betegséget, erre most ez van, rájár a rúd. A baba mellett most egy kicsit kevés idő jut az állataimra, leginkább éjjel tudok játszani velük, amikor Benedek alszik.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi!
Tényleg bandita kinézetűekKépSzívós kis állatkák, jópofa neveket adtál nekik.KépKép
Mit esznek ezek a kis szőrmókok? Nekem csak macskám van, akihol embernek hol kutyának képzeli magátKép

PocóKép
Látom próbálkozik a babóKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Ti kiket hívtok meg a keresztelőre: csak a családot, vagy közeli barátokat is?

És most íme, a tegnapi napunk, de először az előzmény: mivel Dávid 2,5 hétig kórházban volt, nem fogadta el a mellemet, csak bimbóvédővel, és úgy szopizott. Többször próbálkoztam, hogy leveszem a bimbóvédőt, nem ment, azonnal fintorgott, elfordította a fejét stb. Aztán egy ideje elkezdett fintorogoni a bimbóvédőre, 3 nappal ezelőtt már annyira, hogy levettem, és megszoptattam anélkül. Nagyon boldog voltam, mert azonnal sikerült, rövid idő alatt sokat szopott, ennek nagyon örültem, hiszen ez teljesen más szopási technikát igényel. Mégis valahogy tudta, hogy hogyan kell szopizni, gondolom, ösztönösen, bekapta a bimbóudvart is, és evett. ez 2 napig műkdött, egyre jobban. Aztán tegnap egyszercsak nem ment. Nem tudom, miért. Ott tartottunk, hogy 2,5 óráig szopott (!), és ebből kb. 1,5-2 órát (!) töltöttünk azzal, hogy helyesen tegyem be a szájába a mellbimbómat, mert egyszerűen nem sikerült jól bekapnia, csak a mellbimbót akarta, a bimbóudvart nem. Tehát, ismétlem, kb. 2 órát töltöttünk el csak azzal, hogy a mellbimbómat a szájába tegyem! Na, Beszti, nem tagadom, itt tényleg begörcsöltem. Ebből a foglalatosságból szerintem 10-20 perc is sok; nem tudom, végül melyikünk sírt jobban. Szóval nem tudom, miért, tegnaptól nem megy a dolog, pedig előtte 2 napig teljesen simán ment. De úgy gondoltam, most vagy soha, muszáj most újra és újra próbálni, nem lehet azt csinálni, hogy vissza a bimbóvédőt, aztán másnap megint anélkül, mert azzal teljesen megzavarom. De a második szopi sem sikerült, az esti sem, a hajnali sem (illetve akkor igen, amikor egyszer-egyszer, nagyon ritkán, véletlenül jól kapta be, de akkor meg nem mindig akart és volt hajlandó szopni is belőle!), Dávid üvöltött, teljesen el volt keseredve, ettől persze én is. Éhes volt, és csalódott, hogy nem tud enni, így végül már feladta, már enni sem akart. Borzasztó érzés volt. Közben persze én is feladtam, és megpróbáltam újra a bimbóvédővel, de azt sem fogadta el! De azt semmiképp sem akartam, hogy egy szopin belül bimbóvédővel is meg anélkül is, mert azzal teljesen összezavarnám, így sem tudja, hogyan szopjon, hát még úgy... Szóval pocsék napunk volt ilyen szempontból. Éhes volt, és tulajdonképpen nem tudott enni. Ma reggel újra megpróbáltam bimbóvédő nélkül (szerettem volna, ha sikerül így, a közelség miatt főleg, nem is annyira azért, hogy rövidüljön a szoptatási idő), de mivel nem ment, azonnal feltettem a bimbóvédőt, hogy ne kínozzam tovább. Mégse hagyhatom éhesen, azt meg, mondom, nem akarom, hogy 10 perc anélkül, aztán 10 perc azzal, mert szerintem az lenne a legrosszabb lehetőség. Igy azonnal feltettem a bimbóvédőt, és 20 perc alatt 130 gr-ot szopizott. Szóval tanácstalan vagyok (de a tegnapi tehetetlenség volt a legrosszabb), azt hiszem, marad a bimbóvédő. Tudom, így a közelség más, és több ideig szopik, és kevesebb tej termelődik esetleg, lehet, hogy vannak más érvek is, és nagyon szerettem volna úgy szoptatni, örültem, hogy magától igényli ezt, örültem, hogy 2 napig teljesen simán ment a dolog, nem értem, a harmadik naptól miért nem sikerül, de képtelen vagyok tovább éheztetni és kínozni őt, annyira el volt keseredve! (És az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam segíteni, akárhogy tartottam, akárhogy próbáltam nagyra nyitni a száját, aztán már bimbóvédővel sem ment, szóval nem semmi egy nap volt.)
Ha van valakinek erről az egészről véleménye, ötlete, nagyon várom.

Puszi, Liv

Ui.: Én Biatorbágyon lakom.

Kép

Kép
liv

Sziasztok !

Szeretném a segítségeteket kérni szopi ügyben, mert most kezdek teljesen tanácstalan lenni.

Marci most múlt 1 hetes, de a tejem sajna még nem állt be rendesen. Még mindkét mellből szoptatok kb. 20-20 percet, Marci rendesen eszeget is, de folyamatosan 30 gr. pótlást igényel. Próbáltam, hogy ezt a pótlást kihagyom, de szopi után keservesen üvölt, tekereg jobbra-balra. Viszont ha megkapja az adagját, akkor tök nyugisan nézegelődik v. alszik. Most 3 óránként szoptatok, éjjel is.

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne behozni ezt a 30 gr-ot?

Köszi előre is,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Újra én Kép
Azt elfelejtettem, hogy a pótlást pohárból, kiskanállal adom neki, igazán ez a kanalazgatás ami totál lestrapál, pláne éjjel Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?