sziasztok!
a gtépem letiltotta a netet, mire helyreállítottuk, ti 100 oldalt teleírtatok!
enyémek tegnapelőtt voltak 3 hósak, Jonatán 5810g, és kb 62cm, Noémi 4610g és 57-58cm. A héten végre újra híztak, mert a kórházas héten nem. Meg azt hiszem az antibigyó (Joninak jó sok) megviselte a még alig kialakult bélbaktérium flórájukat. igyekszünk most probioval helyrehozni.
Ami a táplálkozási kérdést illeti: én igyekszem odafigyelni, hogy lehetőleg értékes kaját kapjanak a nagyobbak is. Minden gyerekem 6hós korig csak szopott, bébi kajából csak a 4hósaknak valókat vettem, a nagyobbakéban már annyi vacak volt, meg összetettebb kajcsikat inkább adtzam hazait. _DEŰ: ha csak nem adjátok majd őket magán-bio bölcsibe-oviba-suliba, akkor nehéz lesz a menzát kikerülni, meg a gyerekzsúrokat, stb. Ezért én mértékkel, mindenféle kaját adok nekik. űPersze amit mi sem fogyasztunk, pl csipszeket, azt ők sem kapnak, nem is veszünk. De ha egy zsúrban szembejön, és eszik belőle, nem lesz semmmi baja. Nem járunk pl Mc döncibe, de előfordultunk már velük is ott, amikor pl sírelésből hazafelé az autópályánál azt lehetett enni, stb. És szülinaspkor van kóla is... Nem hiszem, hogy ennyi ártana. Ja, meg én pl csak olajjal főzök, de eszünk a nagyszülőknél, és anyósom pl zsírral. Nyilván nem fogom megváltoztatni azt, ahogy 50 éve főz, de visszautasítani sem fogom. Szóval érdemes odafigyelni, de rugalmasan kezelni. És ha te nem is veszel nekii, de fognak kapni csokimikulásokat és nyuszikat, ha a családban le is kártyázod, h inkább aszalt gyümit, stb, majdf kap az ovi, meg a munahelyi mikulástól!
Adok nekik aloét, h ami méreg bemegy, az némiképp kipucolódjon.
Ja, FOG. fontos a jó fogápolás, dühös is vagyok, h a suliban már nem mosnak ebéd után, de azért a genetika is ludas a dolgokban. Nekem a 4ből 2nek jobb 2nek rosszabb a foga, sőt ez úgy jön ki, h az ikrekből a kislánynak jó, a kisfiúnak már 2,5 évesen tömettük. Ugyanazt eszik....
Szoptatós kaja: én hüvelyeseket nem eszem, annak nemcsak a rost taratalma a gond, meg egy ideig a K betűsöket, de ubi, paradicsom, paprika megy befele rendesen, nem vettem észre, h gond lenne, én viszpnt nem üzemelek sali, sok-sok zöldség nélkül.
Hagyma terhesen nem ment, de most örülök, h újra OK. Az nem baj, h változó az anyatej íze, később is változatos ízeket akarunk neki adni. Nem vettem észre, h ezért elutasítanák as tejcit. Az tény, h az édesebb anyatejet jobban csíppik a csecsemők, sőt már a magzatvízből is akkot isznak többet, ha jó édes.
Gratula a sok szép babához. ha eljutok a kicsinyítésig, teszek fel képet.
Claire