A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011 júniusi babavárók :)

nem dolgozom.és soha nem tudnék napközben aludni,és nem is vagyok álmos!ez a bajom!:(

KépKép
dike

sziasztok!
Bocs, kicsit elmaradtam, de jöttem olvasni egyik nap, akkor láttam, hogy van itt valaki Szekszárd környékéről: én is Szekszárd környéki vagyok. :D
Örülök, hogy mindenki jól van, a babák meg nőnek. Mi is jól vagyunk, a Duphaston használt szerencsére. A közérzetem viszont soha ilyen pocsék nem volt, de nem panaszkodom... :) Én is mindig aludnék, hamar elfáradok - lehet mondjuk ehhez a 2 kisgyerekem is hozzájárul, úgyhogy, Dike, ne bánkódj, hogy nincsenek tüneteid; a baba jól van, szerencsésnek mondhatod magad. ;-)
Zsófi, pihenj csak, tök jó, hogy ilyen hősiesen viseled a kórházat! Nem lesz semmi baj a tesókkal. :)
Én nem vagyok lombikos, de nekem is gyakran beleszúr a petefészkembe, ha hanyatt fekszek és röhögök... vagy köhögök. :D
Kombinált tesztre én dec. 14-én megyek, Pécsre. A 12. hetet dec. 10-én töltöm...
Újaknak üdv! :D

Emma :D

Kép
Kép
Kép
Kép
emma04
Dunaszentgyörgy

Üdv az újaknak!

Zsófi, jó, hogy jeleztél, ha tudsz, írj.

Szex: Hát mi nem fogjuk vissza magunkat, de nekem nem is volt semmi bajom, simán jött a baba, és azóta se semmi bajom, egyik gyerkőcnél sem volt. :oops:
Végre választottam dokit, de még nem tudom, tud e fogadni, ha jól tudom, újakat nem szokott. Szerdán megyek hozzá, szorítsatok lányok, hogy tudjon fogadni, mert ha nem én itthon szülök, annyira nehezen szültem meg ezt a választást is.
:D

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs

Migej, drukkolok a doki miatt! :D Nekem is nagyon fontos, hogy ahhoz járjak, akihez járok. Az életemet merném rábízni. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
emma04
Dunaszentgyörgy

csajok egy hsz-m már volt, de szeretném megkérdezni ismertek e pesten olyan uh-t ahol beutaló nélkül esetleg előjegyzésre lehet menni?
Koraterhességgel?
babaszett

Babaszett, én Pesten sajnos nem ismerek, mert nem ott élek. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
emma04
Dunaszentgyörgy

Sziasztok!

Örülök, hogy van egy ilyen topik, és remélem nem bánjátok, ha csatlakozom, mert sajnos most az ismeretségi körömben nincs kismama, akivel tudnék a velejáró dolgokról beszélgetni.
milli80
Aba

jajj képzeljétek felhívtam a pesti 4D genesist és bejelentkeztem...dec 23.án megyek 11re és aznap leszek 14 hetes de mivel 4 nappal előbb fogant én tom,a lombik miatt így pontosan 14+4:))) azt mondta a 14.héttől már teljes pontossággal megmondható a neme! hogy az én szüleim mennyire nagyon fognak ennek örülni,h karácsonykor beteszem a dvd-be és elindítom az ajándékukat jajjjjj de váárom!!!!!!

milli! sziaa gratulálok! hányadik hétben vagy? tüneteid? h érzed magad?

KépKép
dike

Sziasztok!

Ma voltam uh-on és sajnos az "A" babánk már nem él :cry: :cry: :cry:
A "B" babóca viszont szépen fejlődik, pont 9 hetesnek felel meg a méretei alapján (pontos adatokat nem tudok írni, mert a leletemet oda kellett adnom a nővéreknek).
Sajnos valóban a császármetszésem hegvonalában tapadt meg, és nem kapott elegendő tápanyagot :cry:
Most sokáig maradok még itt a kórházban, mert most nem szabad, hogy kilökődjön, mert akkor a másik babó is meghalhat :cry:
Fekvés, fekvés, fekvés...
Köszönöm Nektek a sok szurkolást és bíztatást! Jelentkezek amint lesz valami hírem.

Mindenkinek csodaszép babavárást kívánok!

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)

zsófi! nagyon nagyon sajnálom!!!!! :cry: de vigyázz a másik kincsedre,pihenj sokat...nem lehet gond!!!puszi!!!

KépKép
dike

Zsofi,
Nagyon sajnalom! Pihenj sokat es legyel pozitiv!
Andi

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Sziasztok,

Zsófi, sajnálom! De hajrá B-baba!!!!! :!: :!: :!:

[quote="babaszett"]c írta:babaszettsajok egy hsz-m már volt, de szeretném megkérdezni ismertek e pesten olyan uh-t ahol beutaló nélkül esetleg előjegyzésre lehet menni?
Koraterhességgel?

Budán is jó? www.mensmentis.hu

Kép Kép
kriszti0921

Nosztalgiabol kicsit beneztem a forumotokra, kivanok mindenkinek nagyon boldog babavarast es egeszseges babat!

Szemi
talan meg halvanyan emlekezhetsz ram egy par evvel ezelotti forumrol. Szerintem 2005 volt, de az is lehet, hogy 2007. Nagyon orulok, hogy mar van egy szep kicsifiad, es hogy ismet babat varsz! :D

gemini

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek!

Én Pécsről írok, és örülök, hogy itt lehetek, így megoszthatom félelmeimet, érzéseimet. Nekem ez az első terhességem. Tegnap kezdtem a 8. hetet, tehát ha minden igaz, 8+2 vagyok?!:) Nagyon szerettem volna a babát, és aránylag hamar össze is jött. Mindig gyerekcentrikus voltam, ám valamiért engem ez a terhesség kifordít magamból teljesen. Először is, nagyon sokat sírok. Úgy érzem teljesen bepánikoltam, pedig mint írtam, nagyon akartam a babát. Most mégis olyan gondolataim vannak, hogy biztos itt az ideje, készen állok, pedig 30 vagyok, tehát mikor ha nem most??Teljesen meglepődök magamon, hogy miért ilyen reakcióval állok a tény előtt. Nem tudok aludni én, aki máskor alig kelt ki az ágyból. Na most fent vagyok minden reggel 5-kor, függetlenül attól, hogy mikor feküdtem le. Minden reggel 5-kor, mit valami kakas, és csak forgolódok, éppen, hogy csak nem kukorékolok. Nem értem én ezt. Tegnap végre találkoztam a védőnővel és megkaptam a kis könyvet. Nagyon kedves a védőnő, jó volt vele beszélgetni, kár, hogy 4 hét múlva lesz a következő találkozásunk. Azt mondta, addigra elmúlik ez az érzés, csak legyek türelemmel a 12. hétig. Szóval, hajrá türelem:) Két hete voltam életem első ultrahangján, nagyon vártuk a párommal együtt, erre fel az orvosom elfelejtetett, elment tanítani, így két órát várakoztam az ultrahang előtt. Írtam neki egy sms-t, hogy hallo itt vagyok és megy az idő, na akkor tanítás végén délután megjelent, gondolhatjátok, hogy esett. Addig ott csücsültünk a párommal, és vártunk. Már az ultrahangot bezárták, minden kismama elment, mi meg csak ültünk. Aztán végül meglett, erre nem kaptunk képet róla, mert nincs papír a gépben. Na remek, több sem kellett. Első baba, első felvétel, telefonnal fényképezte le a párom a monitort. Legközelebb egy tekercs papírral megyek. Mondanom sem kell, azonnal leváltottam az orvost. Remélem akit most választottam több szerencsém lesz nála. Szóval, úgy érzem, nagyon döcögös az eleje. Hányni szerencsére még nem hányok, egyszer fordult elő az irodában, ott a papírkosárba sikerült hánynom, felkavarodott a gyomrom. Hányingerem az viszont szokott lenni, de nem annyira vészes. Inkább a buszozástól, az ott keveredett szagoktól, ami a fűtés még jól megfűszerez. Sajnos 20 km-re van a munkahelyem, így oda busszal kell átjárnom. Azt hiszem röviden ennyi, és szívesen beszélgetek veletek, hátha rendelkeztek hasonló tapasztalatokkal, talán többen leszünk, így talán nekem is könnyebben telnek majd a hetek, amíg ebből az időszakból kimászok, mert remélem el fog múlni és nem csak én élem így meg.

Szép napot kívánok mindenkinek!
milli80
Aba

Szia Milli!
Nincs semmi gond veled,csak hogy megnyugtassalak ez teljesen normális érzés.Én is így éreztem tele aggodalommal!Fogom-e szeretni,jó anya leszek-e,minden miatt aggódtam és érzékenyebben érintett, ha valaki nem úgy állt a terhességhez.Egyszer még sírtam is mert egy tapló asszisztens lebaszott,hogy miért most jöttem,hol vannak a papírok stb..azt érzékelette hogy felelőtlen vagyok,pedig akkor már 2-szer látott orvos,ő meg nem hitte el,mert nem találta a gépben az adataimat.
Az első gyereknél nagyon bizonytalan az ember és ha valaki mást mond az hazudik!Ha megszületik akkor se várd azt az érzést,hogy Úristen de boldog vagyok!Szerintem idő kell,míg megszereted,de akkor az életedet is odaadnád érte-de majd megtudod.
Most meg azon aggódom,hogy a követekező babát is fogom-e úgy szeretni,ahogy a kislányomat?!
Mindig lesz valami,mert már anya vagy!!! :)

Kép
Kép
bell25

Szia, Milli!
Udv itt nalunk es koszonjuk a kis beszamolot:). Ne aggodj az erzesek miatt, a hormonok teszik.

Ma kaptam ezt, nagyon szep:

Két magzat beszélget az anyja hasában

- Mondd, te hiszel a születés utáni életben ?
- Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Lárifári ! A születés után nincs semmi ! Onnan még senki nem tért vissza ! S különben is, hogy nézne ki ?
- Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak... S talán a saját lábunkon fogunk járni, s a saját szánkkal eszünk.
- Ez már végképp ostobaság ! Járni nem lehet ! S még, hogy szájjal enni Nevetséges ! Hát nem látod a köldökzsinórt ? S ha már itt tartunk, : gondolkodj el egy picit : azért nem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid .
- Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.
- Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.
- Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk...
- A Mama ? Te hiszel a Mamában ?
- Igen.
- Ne nevettesd ki magad ! Láttad már valahol ? Egyáltalán látta már valaki ?
- Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony, neki köszönhetjük, hogy vagyunk.
- Na, most már hagyjál békén ezzel az ostobasággal, jó ? Majd akkor hiszem a Mamát, ha látom.
- Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét.
Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni fogod óvó kezét .

Eskuszom, mindjart elbogom magam :cry: .

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Zsófi! Kitartás!!!
Dike! Komolyan már 14 héttől meg tudják mondani a nemét 4D ultrahangon?De jó!Lehet én is elmegyek...
Annánál nem nézettem meg egész terhesség alatt,de most a család nem "engedi",nagyon kíváncsiak! :D

Kép
Kép
bell25

Sziasztok! Ma reggel voltam UH-n, minden rendben, bár a Manónk hátul volt, így nehezen volt látható, de voltak végtagok, szívverés :) És bár 9+4-en vagyok, de az UH 10+2-nek mért. De ez még rendben van. Felmerült a genetika, úgy néz ki, hogy magzatvíz vizsgálat lesz, mivel lombikos, ICSI-s vagyok. Ezt támogatja a doki, én meg bízok benne. De még van egy pár napunk megálmodni... Valaki volt ilyen vizsgálaton? Állítólag ez 99%-ban szűri ki a fejlődési rendellenességeket, míg az UH+vérvétel 60-70%-ban. És bár a vetélés is nő 1%-al , de... Szóval megy az agyalás.
Viszont öröm volt nézni, hogy szépen fejlődik a babánk, immáron 30,3 mm-es :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

bell! nekem a genesisbe azt mondták h igen,tuti...persze ha eltakarja magát akkor gondolom nem...de ezt nem mondta!:)

milli! nekem is vannak egyfajta gondolataim....:((nekem az a nagyon nehéz h sok mindenről le kell mondanom, egy unalom lett az életem pedig 3 éve vártam ezt a pillanatot...és még is minden más hiányzik:((

nyuszika! örülök h minden rendben volt. én nem tudok segíteni, de én is lombikos vagyok...akkor kell genetikai?magzatvízvétel?

KépKép
dike

Dike, én ICSI-s vagyok és javasolják, mert az alap fejlődési rendellenességi százalékot ez a tény, hogy a sejtek nem maguktól estek szerelembe + 5%-al növeli a kockázatot. Én Dévais vagyok, Ők alapból alá iratják, hogy ezt vállalod, bár persze le is mondhatsz róla, de most olvastam, és nem vész. Állítólag 0,5-1%-al nő a vetélés, 200 emberből 1. Szóval még emésztem a dolgot és nem félek. Masszív gyermekünk van, kibírja ezt is :) Én meg bármit kibírok érte :)

nyuszika85

Sziasztok!

Üdv Milli!Az első babámnál ilyeneket éreztem,mint te.Természetes,hogy "érzékenyebb" lettél,majd figyeld meg,amikor elsírod magad kisgyerekekkel kapcsolatos reklámok miatt.Sőt most bennem is felmerült, hogy lehet-e ugyanúgy szeretni 2 gyereket,nem fogom-e az egyiket egy picivel jobban szeretni.
Doki :x
Szemeteskosár :lol:
(Szép város Pécs, anno 1 hetet töltöttünk el Tettyén,nagyon szép hely.)

Dike,szép karácsonyi ajándék lesz a szüleidnek,írtam korábban,hogy a dokim anno már a 11.héten megmondta a baba nemét.

Zsófi!Sajnálom az "A" babát,de Veled maradt egy szívós "B" babácska!

Nyuszika gratula a 3cm babához,ez a bizonyos chorionboholy-biopszia,amiről írtál?

Csüt-ön találkozom a védőnővel,dec.7-én megyek a kombináltra.
Szemi

Kép

Kép
szemi_dévisz

Sziasztok!

Milli!
Én is pécsi vagyok. :P
Ki volt ez a kedves orvos?

Zsófi!
Nagyon sajnálom, ami történt, és eddig nem akartam írni, tekintettel rád, de nálam is két pici indult, csodálkoztam is rendesen, de nekem az elején mondták, hogy a 14-16. hétig bármikor eltűnhet az egyik, ez sokszor előfordul, így itt sem szóltam róla. Hát a legutóbbi ultrahangon nálam is már csak egy szívhang volt, tesó felszívódóban, legalábbis nem nőtt. Szóval megértem, mit érzel.
Viszont én valahogy nagyon ijesztőnek tartottam volna egyszerre két picit, nem is tudom hogy bírtam volna....

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs

Zsófi
Szívből sajnálom! :( Pihenj sokat, vigyázz magatokra! És jelentkezz, ha van fejlemény!

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado

Szemi, ez az amniocentézis. Beszúrnak egy tűvel a pocakba és megszúrják a burkot, kiszívnak egy kis magzatvizet, mert abban sejtek vannak, amiből 99,4%-os biztonsággal meg tudják mondani, hogy van-e kromoszómarendellenesség. Tartalmilag ugyanazt nézi, mint a 13. heti genetikai vizsgálat, csak annak a bizonyossága állítólag kevesebb. Ezt nem rossz értelemben mondom, ezer baba született a sima genetikai vizsgálattal gond nélkül, csak a dokim azt mondta, ezt csináljuk. Persze nem erőltette, de hallgatok rá. És amilyen aggódós vagyok, jobb is lesz :) Így, ha ezt csináltatom, kimarad a genetikai UH, 2 vérvétel és az APF.
Akik a sima genetikára mennek, még ott is lehet olyan érték, amire azt mondják, szúrással lehet biztosat mondani. Sok történetet olvastam ma, volt egy pár olyan..... Pl. egy lány elment az UH-s genetikára, voltak vérvételek, AFP, majd közölték, hogy tuti down kóros a baba. Elment szúrásra, ahol meg kijött, hogy semmi gond nincs. És egészséges babát szült. Egy ilyen eset után:
- hogyan élvezed a terhességedet
- bízol-e még az orvosokban?!

Persze Mindenki maga dönt, mi is, de mi inkább hajlunk a szúrásra, nem félünk a következménytől, mert nem lesz! Ha csak abból indulok ki, hogy a lombik előtt milyen tájékoztatót kaptunk....Ezerszer meghalhattam volna már a stimulációban...........

nyuszika85

Sziasztok.
Köszönöm a segítséget.
tegnap elmentem a 4d-s ultrahangcenterbe és bekucskáltunk, s hálisten nekem is van egy 15mm es babám gyönyörű szívhanggal.
Eddig nem nagyon mertem örülni, mert sok vetélésem volt, egyszerűen nem sikerül idáig eljutni, ha viszont ilyen szépen fejlődik, akkor már a kétszarvú méhem hibájából nem vetélek el.Viszont tudom más okból is áll a zászló mindenkinek.
Figyellek titeket és mindenkinek grat.
Ritkán jövök mert nagyon sokat dolgozok.
Ja és szültem már van egy 2 éves kisfiam, előtte utána sok vetéléssel.
babaszett

Zsófi, sajnálom :(
De koncentrálj a másik babádra, kitartás!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Zsófi, nagyon sajnálom, de tényleg koncentrálj a másik babára, ne félj, nem lesz semmi baj mostmár, és kitartást!!

Kép
Kép
Kép
Kép
emma04
Dunaszentgyörgy

Milli, üdv, az érzéseid teljesen normálisak, én is csak megerősíteni tudom; nekem ez a 4. terhességem és ugyanígy vagyok, mint te az elsővel. :lol: A hányingerrel is hasonlóképpen vagyunk - úgy láttam, itt többen -, én már várom, hogy jobb legyen. (Bár akkor meg azon fogok parázni, hogy miért nincs hányingerem... ) Papírkosár... :mrgreen: A dokihoz no komment, teljesen megértem, hogy leváltottad. JObban is odafigyelhetett volna rátok.
Migej, sajnálom a babódat, dehát úgy látszik, ennek így kellett történnie...
Ez tök jó, hogy már ilyen korán ki lehet mutatni a nemüket. :D Én is kíváncsi vagyok, mi lesz a miénk; én kislányt szeretnék (és akkor itt jön a közhely, hogy tökmindegy, csak egészséges legyen - ez így igaz is, de hát csak kislány jó lenne... :D )
Babaszett, gratula a kis 15 millishez! :D Tuti nem lesz mostmár semmi baj. :)
Én tegnap voltam védőnőnél. Hogy milyen ronda kiskönyvet nyomtatnak manapság... :shock: :D
Nyuszika, én is sokakról hallottam, hogy inkább a magzatvízvételt választották - nem vetéltek el, semmi bajuk nem lesz, nektek sem lesz, dehát ezt tudod is. :) Én félek a genetikai vizsgálattól (az UH-tól), az eredménye miatt... Nem azért, mert utána magzatvízvételre kell majd mennem, hanem attól, hogy ott is rossz lesz az eredmény... :roll: Borzasztó vagyok. :)
Szép napot mindenkinek!
Jah, még egy kérdés: ti beadatjátok magatoknak az influenza (madár - és A és B) elleni oltásokat? Én be szeretném, főleg, mivel a nagyok az oviból minden vackot hazahozhatnak... De nem tudom, jól teszem-e.

Kép
Kép
Kép
Kép
emma04
Dunaszentgyörgy

Emma, én nem adatom be, én nem kockáztatok. Nekem a környezetem megkapta (na nem a kollégák, hanem a család), így is védve bennünket. Szerintem korai még a terhesség kockáztatni....:(

nyuszika85

Sziasztok,

En biztosan nem adatok be influenza elleni oltast (nagyon oltasellenes vagyok egyebkent is).
Amniocentezis: ha rossz lesz a kombinalt teszt eredmenye (NEM LESZ ROSSZ!), akkor allok elebe, egyebkent nem.
Nekem mahoz egy hetre lesz a genetikai UH.

En mintha... mintha ereztem volna ma valami kis pukkanast ott lent, es nem hiszem, h belmozgas vagy akar belso puki :) lett volna.
Azt mondjak, tobbedik gyereknel hamarabb megerzi az anyuka... Nem tudom, de jo hinni benne, hogy o volt.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, a 3. gyermekünket várjuk, ma léptem a 9.hétbe. Ultrahangon 6 hetesen voltam utoljára, akkor még csak sejthető volt a szívhang, a héten megyek újra, remélem minden rendben lesz.
Mi még nem mondtuk el senkinek a jó hírt, csak ketten tudjuk a férjemmel, majd a 12.hét után tervezzünk a nagy bejelentést 8) .
Érdekes, mert nekem eddig mindhárom várandóságom másmilyen tünetekkel indult, az elsőnél rettentően fájt a gyomrom, állandóan fel voltam fújódva. A fiamnál napi 24 órában aludtam volna és a szagoktól/illatoktól teljesen kivoltam. Most viszont állandóan émelygek, nincs étvágyam, olyan szorítás-féle van a gyomromban.

Ti voltatok már a védőnőnél? Van Kiskönyvetek?
Ha nem bánjátok, jövök máskor is.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület

babaszett!!nagy nagy gratula vigyázz magatokra,néha adj hírt magadról!

andrejja! tuti ő volt!!!de jóó! nekem már ma azt mondta a védőnő h ha fekszek nagyon figyeljem a hasam, a kis buborékokat,mert már mozog és vki ilyen korán megérzi...gondoltam magamba hogyne.........de te tényleg érezheted már!

emma! én se hiszem h beadatom.

kisbarack! gratulálok nektek is!persze h gyere!!!én ma voltam pont védőnőnél.

voltam védőnőnél...beszélgettünk,kérdezősködött,vérnyomás,súly mérés.el kell mennem vérvételre,először is beutalóért,meg időpontot kérni,meg a belgyógyra is. és már most vinnem kell glükoz port a vérvételre.
és persze meg van a kis könyvem:))

csajok egymás hegyén hátán fogunk szülni de jóóó lesz:)))

vkinek esetleg Rubliczki Levente nem lesz a dokija.nekem ő.

KépKép
dike

Sziasztok!
Mindenkinek gratula, újaknak üdv.

Én holnap megyek védőnőhöz.

Ahogy így olvaslak benneteket elkezdtem irigykedni, hogy ilyen felkészültek vagytok, hogy ilyen vizsgálat meg olyan. Én pillanatnyilag látástól vakulásig dolgozom és ha van egy kis szabad időm, akkor alszom, már este 8tól. Nekem a legnehezebb ezen a fáradtság dolgon túltenni magam. Eddig olyan aktív voltam, most meg egy lemerült elem...

A teendőkről is kb. annyit tudok, amennyit a dokim mond, hogy most menjek ide vagy oda. Na, azért jó, hogy legalább tőletek megtudok dolgokat.

Van aki Pesten szül? Melyik kórházban?
20140503222551

Én Pesten szülök, vagy a Jánosban vagy a Bajcsyban, de inkább Bajcsy.

nyuszika85

Én is Budapesten szülök, a fiam a Jánosban született, most is ott tervezem.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület

Mi a véleményed a Jánosról? Én ügyeleten voltam ott, sokat nem láttam, csak hallottam :) Éppen szült egy nő, férjem ki is akadt :)

Bajcsyban volt már valaki? Ismeritek Gyopár Ernő doktor urat?

nyuszika85

Sziasztok, szép estét mindenkinek, már ha van még valaki, aki nem alszik. Lassan nekem is leragad a szemem, nem csoda, az öt órai kelés a hobbim lett vagy mi:)
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat, remélem, hogy a liftezés a hormonjaimmal hamar lecseng. Ma csak kétszer bőgtem el magam:) Nem is tudom melyik a jobb....ha maradok dolgozni (bár ott kicsinálnak) .....vagy ha nem megyek többet dolgozni (akkor meg magamat csinálom ki). Szerintetek? Bár én szeretek dolgozni, és addig is lekötöm magam.
Pécsett dr. Hartmann Tamásnál jártam....ő volt olyan "figyelmes", hogy többet nem megyek hozzá. Utálom ezt az orvos választást. Nincs az embernek elég problémája akkor még ezen is agyalni, hogy megfogadjam-ne fogadjam, de melyiket, ha még nem szültem soha. Itt Pécsett pedig azt mondják olyan a klinikán szülni, mint a szalagmunka, annyian vannak, és csak a klinikán lehet már. Megszülsz és két nap múlva mehetsz haza, mert tele van kismamával.

Én is a héten voltam először védőnőnél és megkaptam a kis könyvemet. Fehér és snassz, teljesen egyszerű. Nekem is mennem kell fogorvoshoz és azt mondta a védőnő hogy belgyógy kivizsgálásra is. Kértem időpontot a háziorvosomtól, mondtam neki, hogy miért, de azt mondta ott helyben kivizsgálnak, nem értik miért kéne belgyógyászati vizsgálat. Most akkor mi van? Ennyi a tapasztalatról. Azt tudom, hogy csinál Ekg-t meg .....mit is? Mert laborba csak el kellene küldenie. Vagy akkor végképp nem értem, hogy hogyan is működik ez. Vagy megírjátok nekem:)) vagy rájövök egy hét múlva. :))
Nagyon lassan telik az idő....ez is csak nálam van így? Várom, hogy újra mehessek már valami vizsgálatra, újra történjen már valami, pörögjön az egész, de amennyire várom, olyan lassan telik az idő. 12 hetesen már lehet egész szépen látni? Kaptam a védőnőtől egy tájékoztatót, hogy majd mikor mit kell megcsináltatni, de hát a 12. hétig szinte semmi. Pangás....

migej,
te melyik orvosnál vagy Pécsett? Illetve helyileg merre vagy?

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba

Sziasztok, üdv az újaknak!

Milli, kezet foghatunk, szintén korán fekvő, 5-kor fennkukorékoló sírós p... lettem :lol: :lol: :lol:, aki azon filózik pont, amin te (munkahely - bent kicsinálnak, otthon megenne az unalom, meg a hülye gondolatok)

Én védőnőhöz jövő hétfőn megyek, akkor van bent a gondozóban. És lesz kiskönyvem... de jó. Utána labor. Azt tudom, hogy teljes vérkép, teljes vizelet, máj és vesefunkció, vércsoport, ellenanyagszűrés (RH- vagyok), Wasserman. Csütörtökön meg UH.

Tegnap fájt a hasam / méhem, nem tudom, remélem, csak nyúlnak a szalagok...

Kép Kép
kriszti0921

Bajcsyrol csupa jo tapasztalataim vannak, ott szultem a kisebbik lanyomat (Polgar dokinal).
Van tobbfele szuloszoba, sarokkad, labda, de van hagyomanyos szuloszoba is, ha valaki azt szereti.
Szules utan ketagyas szobat kertem, de szerencsem volt, senki nem jott a masik agyba, igy kettesben voltunk a picivel. Room-in rendszert kertem, allandoan velem volt.
Engem csaszarozni kellett, utana attoltak egy pihenoszobaba, ahova bejohetett mindenki es a baba is ott volt. Nekem ez nagyon tetszett, mert tudtam, hogy mindenki egeszseges a latogatok kozul es jo volt egyutt lenni veluk.

A MAV korhazban szult egy ismerosom, hat... tiszta kokorszak, engem nem gyozott meg.

Hogy itt hogy lesz, nem tudom. Az biztos, itt is room-in-t szeretnek, az elso pillanattol vele akarok lenni.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Andrejja, köszi az infot. Éppen tegnap este döntöttünk a férjemmel, hogy maradunk a régi nődokimnál és akkor Bajcsyban szülünk. :) Már csak a doki bólintása kell, mert én hozzá csak kb. a 20. hét felé tudok menni, tudjátok lombik miatt még van egy pár jelenésem a meddőségiben. Magyarán még idán a meddőségibe járok gondozásra, januártól meg a nődokimhoz.

Most úgy döntöttünk, hogy elmegyünk vagy jövő héten vagy azután a nődokimhoz és letisztázzuk vele ezt a kérdést. És ha már ott vagyunk, lehet megint kukucskázni :) Addigra már a 12. hétben leszek juhéjj :))))

nyuszika85

nyuszika: én is a Bajcsyban tervezem a szülést, csak a saját dokimat ismerem ott, Nyitray
de a sógornőm is ott szült és hasonló jókat mondhatok, mint Andrejja, már amennyit a szülőszobábó láttam
nahát, akkor lehet, hogy találkozunk:)

Ma reggel voltam a védőnőnél, úgyhogy már nekem is van kiskönyvem.
20140503222551

Tinus, igen, ki tudja ki mikor fog szülni :) Jó lesz már ott tartani, amikor tudod, hogyha elindul a baba, akkor sincs semmi gond, mert nem lesz baja. Bár, addig meg élvezni kell a perceket. Én azt várom, hogy növekedjen a hasam, de még nem nő, vagy nem amiatt.. :) Mindig is kicsit alhasas voltam, így azért inkább a hájra gyanakszok :)

nyuszika85

Sziasztok!

Nyuszika a Jánossal kapcsolatban nem tudok semmi rosszat mondani, igazából nem a kórház, hanem az orvosom miatt szültem itt, de nem bántam meg. Egyágyas szobában voltam(fizetős), a baba végig velem lehetett az első pillanattól kezdve. Viszont ha többágyas szobába kerültem volna, nem biztos, hogy ugyanez lenne a véleményem, mert a látogatók állandóan ki-be sétálgattak a kórtermekben, engem ez nagyon zavart volna.

Lányok, nektek már látszik valami a pocitokon, éreztek valami változást? Én semmit, olyan a hasam, mint eddig. Persze egyből beképzeltem, hogy valami gond lehet, ezért nem érzek semmi változást. Komolyan, mint egy első babáját váró anyuci
kisbarack01
Budapest II. kerület

Sziasztok, kb egy hete már jártam felétek, aztán kicsit babonából, kicsit munka miatt sajnos nem tudtam jönni. Van ám itt élet. :)
Rólam/rólunk annyit, hogy Manó az uh szerint 9 hetes, de holnap megyek megint a dokihoz, és remélem akkor már pontosat mond, és azt is megtudom, hogy mikorra várhatom. Ami még biztos, hogy a Bajcsyban fogok szülni. :)
Voltam védőnőnél, és nem vagyok vele megelégedve. Többet tudok én róla, mint ő rólam. Kérdezni sem igen hagyott. Ugyanakkor elvárja, hogy havonta menjek hozzá. :?

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Szami, nem a kiskönyvbe írják a szülés várható időpontját? Vagy ezt majd a doki határozza meg?

Gratulálok a manóhoz, vigyázz rá nagyon! :)

nyuszika85

milli! ugye én is tegnap voltam védőnőnél..nekem kell vérvétel(sok mindent néznek)vizelet,cukros lötty,meg belgyógy vizsgálat amire a háziorvosom ad beutalót.az tuti h az ekg takarja de h még mi mást azt nem tudom. de nekem azt mondta a védőnő, h ha megvannak a vérvétel eredményei akkor menjek belre..pasz én se értem,lehet felhívom.

kriszti!nekem nagyon sokat fáj a méhem:(( meg görcsölök is sokat!

nekem beírta a védőnő a szülés időpontját!doki még nem mondott semmit.

kisbarack!én nagyon felvagyok az elejétől puffadva!nagyon nagy a hasam,nadrágjaim,farmerokat nem tudok begombolni:(

szami!gratulálok! mit mondott a védőnő?

vem semmi kül...semmi hányinger már rég óta. nagyon sokat görcsölök,éjjel hasmenésem volt:(mitől hogyan?passz.
remélem nagyon h minden rendben a babánkkal.
ja és megint híztam 1 hónap alatt 2 kilót itt nagyon nagy bajok lesznek........55voltam lombik előtt,58 a 4.héten.most a 9.meg 59.6.:(((

KépKép
dike

milli! megkérdeztem....belgyógyászati vizsgálat takar egy ekg meg egy vérnyomás mérést a háziorvostól....ennyi.

KépKép
dike

Úgy kezdődött, hogy mondta a doki, hogy menjek el a védőnőhöz kiskönyvért, és utána megnézzük, hogy mikorra várható a szülés. A védőnéni nem is kérdezte, és nem is számolta. Egyébként nekem is mondta, hogy menjek belgyógyászati vizsgálatra, ahova beutaló kell, tehát a háziorvos az első. Mivel én egy hónapja voltam komplett kivizságáláson azt elfogadta, nem kellett mennem sehova.
A védőnőnél még annyi volt, hogy gyorsan eldarálta, hogy mikor mire kell menni, majd hozzátette, hogy ha aktuális lesz úgyis mondani fogják. Kitöltött mindent amit kell, de nekem mást nem mondott. Kicsit ki is akadtam, mert ott ültem 3,5 órán keresztül, mert bejelentkezni nem lehet, és gyakorlatilag semmi tanácsot nem kaptam, holott első terhességről van szó. Még jó hogy vannak a környezetemben friss babások, illetve, hogy rátok leltem :)

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Andrejja, én is a MÁV-ban szültem, vagyis ÁEK-ben, de abszolút nem volt kőkorszaki :) Sarokkád, labda, bordásfal, bár Fruzsi az odaérkezésünktől számítva 70 percen belül kibújt, így ezeket nem tudtam igénybe venni. Én most is ott szülök :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Milli: Kertvárosba lakom most és Varga Tamásnál kötöttem ki nagy nehezen. Valószínű hozzá fogok járni. Te merre laksz és kihez fogsz járni?

Holnap védőnő nekem is, én inkább úgy érzem, hogy tök gyorsan megy az idő, végülis a 11. hét végére orvoshoz és védőnőhöz is eljutok :D, pörög itt az élet. Szegény védőnő is úgy adott időt holnapra, hogy mondtam, hogy én dolgozom a tanácsadás idejében és egy ideig nem tudok akkor menni.
Én még decemberben dolgozom, bár sok a szabim már akkor is, aztán nem (ill. lehet hogy az egyik helyen minimálisat még fogok a legvégéig). Hát egyáltalán nem aggódom azon, hogy unni fogom magam itthon, majdcsak kitalálom mit tegyek.
:D

A hasam pedig nagyon nő, mondjuk 3. gyerkőc, de kb. a 2. napon széjjelment a derekam, és a hasfalam kifele nyomódott. De már érzem a gombócot is a hasamban, Ti nem?

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?