A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011 júniusi babavárók :)

Panndi, ne izgulj, nem lesz gond. Csak erre gondolj. Persze megértelek, de nem szabad idegeskedned. És amúgy genetikai UH-n derült ki, vagy egy szimpla UH-n? Sajnálom, de vígasztalódj, van két csodaszép lányod és most Benned növekszik egy EGÉSZSÉGES baba :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Leírhatom, meg azt hiszem, talán még az elején le is írtam. Hydropszos volt, egyrészt a tarkóredője a megengedett 3 mm helyett 9,1 mm volt, ez borzasztóan magas, már ez is elég ok lett volna az aggodalomra. De ami főleg baj volt, hogy az egész kis testét körbevette egy vizenyős réteg, ami kezdte elnyomni a szerveit. A genetikai UH után az összes doki egyértelműen a terhesség megszakítását javasolta, mivel a baba kb a 20. hétig tudott volna életben maradni bennem. Vártunk egy hetet, műtét előtt csináltunk még egy UH-t, de addigra ez a vizenyős réteg még nagyobb lett, már majdnem olyan vastag volt, mint maga a baba :cry: Élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség...
Azt mondták, ez egy szerencsétlen véletlen, ami nem fog megismétlődni. Hát úgy legyen...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Úgy lesz Panndi!!!!!!!!!!! Minden rendben lesz!!!!!!!Tuti!

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület

Panndi, tényleg szörnyű ez a történet, de higgyél az orvosokban, többször ez nem fordul elő!!! Tudom, hogy csak az UH után nyugszol meg, érthető, de bízz a babádban!!!! :)

nyuszika85

Aranyosak vagytok lányok, köszi, és igyekszem!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hű, volt ám itt élet délután :)
Csibe, örülök, hogy minden rendben. :)
Panndi, ne aggódj, minden rendben lesz. Az orvosok is megmondták, hogy nem fordul elő többször, és ez így is lesz.
A 12. heti uh-tól egyébként én is tartok egy kicsit, és addig még van két hét! Persze tudom, hogy semmi okom rá, de mégis. Pedig nem akarok para-mami lenni!!!
Többiek, Ti mikor mentek? Kiért mikor kell izgulni?

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Szami, én dec. 6-án megyek genetikai UH-ra, akkor leszek 12+4 napos. Érdekes, engem elöntött a nyugalom, én nem izgulok, hogy baj lenne a babával :) Hiszem, hogy minden a legnagyobb rendben :) Mindig is optimista voltam, most is az akarok lenni :)

nyuszika85

Sziasztok,
Megjottem az UH-rol :).
Eeeeedes volt! Eloszor aludt, aztan felpiszkalta a dokibacsi es elkezdett mocorogni, azt hiszem, az ujjat szopizta :).
CRL 42 mm. Picikeeeeeeee :). Viszont megint masik gep es masik orvos, ugyhogy erre nincs sokat adni.
NT: 1,8, orrcsont megvan.
BPD-t nem irtak fel es a doki olyan halkan beszelt, hogy nem hallottam.
A gepuk nem volt jo, ezert nem tudtak megnezni, mi a kombinalt teszt eredmenye, de majd hivnak.

4 het mulva kell mennem szulesznohoz.
Kb akkor akarunk 4D-re is menni.

Olyan fantasztikus elmeny volt!!!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Andrejja migej! nagyon drukkolok h minden rendben legyen!

csibe! persze h maradhatsz:) örülök h minden rendben volt. dobj majd képet!

kisbarack! szupi h nálad is minden rendben volt!

panndi! sajnálom! de ez biztos többet nem fog előfordulni!!!!

szami! én dec 6.án megyek 12.heti uhura!én is nagyon nagyon izgulok!

nyuszika! egy napon megyünk:)

andrejja! dejóóóóó gratulálok!!!! :lol:

én ma elmentem Fehérvárra csomó dolgom lett volna, de elő utam a kórházhoz vezetett,a beutalóért,amit ott hagytam. nem volt parkoló hely...én kerestem...és durr neki tolattam egy fának,pedig néztem a törzsét,viszont az ágat nem vettem észre..kitörött az egész hátsó szélvédő! :cry: mehettem a szervizbe,ott is hagytam. az üveg meg munkadíj 50 ezer de ha a horpadást is megcsináltatom akkor 70.ezer. :cry: ez is kurva jókor :(
még jó h anyum Fehérváron volt és vele hazajöttem, ja azért bementem a kórházba, de senki nem volt a meddőségin, így beutalót se tudtam elhozni.

még mindig fáj a hasam, de csak ha megyek:(

KépKép
dike

sziasztok!
Látom zajlik az élet. Úgy irigylem azokat, akik már ennyi mindent láthattak a piciből. Na én jövő hétfőn megyek vizsgálatra, (sajna még nem a 12. heti) még nem tudom pontosan mi lesz, mert a doki azt mondta, hogy repülés előtt meg kell látogassam, megvizsgál, ad valami papírt (nem tudom mire) és akkor utazhatok.

holnapután pedig jön hozzánk a védőnő, megnézni hogy élünk:) pedig lehet, hogy elköltözünk, vagyis nagyon remélem

már kezd múlni ez az állandó fáradtság, aminek marhára örülök és a rosszullétek is kerülnek, szóval remélem hamarosan beköszönt az az időszak, amire mindenki azt modja, hogy csodás érzés. de ti biztos jobban tudjátok, mert többségeteknek nem ez az első
20140503222551

Úgy örülök, hogy ennyit írtatok, már azt hittem behal a topik!

Andikáááám,

Itt is nagy-nagy gratula!!!!!!

Panndi,

Minden oké lesz, erre kell koncentrálni! Én is betojok néha, de legyűröm, mert erős vagyok!

tinus,

Nekem is első... és én is sereghajtó vagyok (jún 28.), 9+1, szóval hol van még a 12. heti UH... de holnap lesz egy UH "csak úgy"... és már nagyon várom! Meg megyek reggel laborba.

dike,

Sajnálom a kocsit... én akkor jártam így, amikor felhívtak a laborból, hogy 11.8 lett a hcg-m... Tele volt a fejem mindenfélével, aztán meghúztam a szomszéd kocsiját :shock: :shock:

Kép Kép
kriszti0921

Nálunk is minden oké, alig lehetett befogni a babát a képre, folyton elmászkált, nagyon aktív volt. Méretei is rendben, 5,4 cm van orrcsontja és a tarkója is 1,7.
Most egy ideig nyugi lesz, majd csak 3-4 hét múlva kell orvost látnom, ha minden jól megy.
Lányok, nekem mindkét gyereknél terhességi cukrom volt, rengeteget húztak, vontak, hát higgyétek el, én addig vagyok nyugodt, míg nem látok fehér köpenyt.
Szóval most örülök, hogy egy ideig nem kell mennem sehova és rendben is találtak mindent.

Dike, hát ez nem a te napod volt ezek szerint, biztos nagyon rossz ekkora váratlan kiadás, de az jó, hogy neked nem lett bajod.

Nekem már semmi kellemetlenkedő tünetem nincs, egész felszabadultam, viszont jött valami helyette... 2-3 hete szinte minden éjjel intenzív rémálmaim vannak, mindig más, nem visszatérő, de nagyon nehéz, rossz álmok... A munkámra gondoltam egyrészt, mint ok, mert elég megterhelő pszichésen, bár ezelőtt bírtam... Nem tudom. Ti álmodtok?

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs

sziasztok!
köszi,h maradhatok...

andrejja és migej!
nektek is viszont gratula a jó eredményekért...

mindenki próbáljon olyan optimista lenni a 12hetes uhuval kapcsolatban,mint nyuszika...
biztos nem lesz most semmi baj...
és nyugodt békés babavárás vár ránk...

dike!
nem semmi nap,de tényleg a lényeg,h neked nem lett bajod...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Először is Zsófi,örülök,hogy jól vagytok minda2.Szépen növöget a babád!
Szia Csibe!Üdv itt :lol:

Akik voltak ultrahangon(kisbarack),vizsgálaton (andrejja,migej) gratula az eredményekért,de jó,hogy láttátok a babákat.

Dike,sajnálom a koccanást,és a pénzkiadást.
Lehet,hogy növöget a méhed,azt érzed,amikor mész.Nekem bele szokott még nyilalni.

Tinus,ilyen korán megy a védőnő?Hozzánk akkor jött ki egyszer,amikor már meg volt a baba.

Panndi,csatlakozom a többiekhez,nyugi nem lesz semmi baj.

Nammado, halkan érdeklődnék egy táblázatfrissítés felől :)
Tudom,írtad,hogy dolgozol és még várunk csatlakozókat.

Szemi

Kép

Kép
szemi_dévisz

Judit,

En almodok es nagyon nagy hulyesegeket!
A multkor pl azt, hogy a nagylanyomnak skinhead baratja lett.
Ez mar onmagaban is borzaszto gondolat szamomra, hat meg, hogy Niki meg csak 14 eves (OK, elobb-utobb eljon a fiuzas ideje), arrol nem is beszelve, hogy a ferjem afrikai...

Aztan olyat is almodtam, hogy ultrahangon voltam es egy palcikafigurat mutattak, mint a babat, sot, egybol kettot is :).

Na meg... gondolom a maganytol, hogy ket es fel hetig egyedul voltam/vagyok, rengeteg ize... kekszualis almom volt :oops: .
Igazi remalom szerencsere elkerult eddig.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

O itt pedig Bumbi :).

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Sziasztok!

Migej, a furcsa, néha horrorisztikus álmok nálam is megvannak, és ami érdekes, hogy nagyon intenzíven élem meg őket. Nekem amúgy eddig mind a három várandósságom alatt voltak furcsa álmam, szerintem a hormonok játszanak velünk...

andrejja nagyon édes Bumbi és milyen nagy már!!! :wink:

Dike, úúúú szegény, sajnálom a koccanást, a lényeg, hogy csak az autó sérült, neked semmi bajod.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület

Dike, vigyázz magatokra...bár én is azt veszem észre magamon néha, hogy szétszórt vagyok. Nem is vezetek mostanában, csak ha nagyon muszáj.
Judit, rendszeres rémálmaim nincsenek, de valamelyik éjjel én is elég furcsát álmodtam. Jöttek valami földönkívüliek, és ők manipuláltak. ÉS csak engem, mert én voltam a kiválasztott. Fel is ijedtem, és nem mertem utána kimenni wc-re.
Tinus, ha még messze is van a 12. hét, szerintem fog csinálni uh-t a dokid hétfőn. Nekem eddig mindig csinált. Viccelődtünk is a férjemmel, hogy elég drágán fotózkodik a gyerek, pedig még meg sem született :D Ezt a védőnős dolgot én sem értem. Mindenki azt mondja, hogy csak a születés előtt vagy után ment hozzá a védőnő. Remélem nálunk is minél később teszi tiszteletét :-)
Mi jól vagyunk, és mintha azt érezném, hogy nő a pocakom :-)
Szép napot mindenkinek!

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

andrejja! nagyon szépséges!!!

KépKép
dike

Sziasztok!

migej
Sajna mostanában nem volt időm gépezni, így a táblázat is várat magára, de előbb-utóbb meg fog érkezni! :wink:

dike
Tegnap ismét éreztem a mozgását Pocoknak! És nem csak én, Bercimnek is sikerült kitapintania, olyan aktív volt a drágám. Na volt is nagy öröm, mert előző nap bohóckodtam vele, amikor odarakta a fejét a pocakomhoz. Meglöktem a hasammal, de azután bevallottam, hogy ezt nem Pocok csinálta! :) Nekem nagyon érzékeny a hasfalam. Bercimet a 11. héten éreztem először, de most ugye márt tudtam, hogy kb. milyen érzésre kell figyelnem. Ott lent már nincsenek belek, így más nem lehetett. Nekem inkább kaparászásnak tűnt, mint bugyborékolásnak.
December 8-ra kaptam UH időpontot. Nekem is 6-ra akartak adni, de én aznap dolgozom. Hidd el, nem lesz semmi probléma. (Egyébként a legtöbben csak a 16. hét körül érzik először a baba mozgását.)

andrejja
Nagyon szép kép Bumbiról! Gratulálok hozzá!

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado

nammadó! ez nem semmi, h már most érzed nagyon jó neked,én is akarom!!!!

KépKép
dike

Sziasztok,

Túl vagyok a laboron, minden oké. Uh is volt ma, CRL: 25 mm:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kriszti0921 2010.11.26 17:51-kor.

Kép Kép
kriszti0921

Kriszti, gratula a jó eredményekhez. Szép nagyok vagytok Ti is. :-)
Csak így tovább!

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

kriszti! labor eredményhez gratulálok, apróságod csodaszép!!!

KépKép
dike

Krisztikem, gratula! :)

Lanyok, vettem egy Angelsounds babaszivhallgato ketyeret.
Nekilattam, hogy megkeresem a szivhangot. Sokiag kutakodtam, aztan lementem alfaba :), azaz probaltam lazitani - es meglett... de mint most kiderult, az sem az volt!
Susogo, ritmusos hang a koldokom alatt - nem atallottam megszamolni, es a hasi veroeremet hallhattam, mert kb egy ritmusu volt a sajat szivhangommal.
Viszont utana tenyleg meglett az igazi babaszivhang, kb dupla olyan gyors es ez mar nem susogott :). Ez mar tenyleg Bumbi volt, a nagyobbik lanyom is hallotta!
Gondolkodtam, hogy berajzolom filccel, hol talaltam meg, de aztan letettem rola. Mostmar nagyjabol tudom, merre keressem :D.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Eeeees megvan a kombinalt teszt eredmenye is: 1:260, ami 35 eves kismamanak jo eredmeny es igy az orvosom nem ajanlja az amniocentezist.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Sziasztok! Én ma voltam védőnőnél, nagyon kedves, egy órán keresztül beszélgettünk, mindent elmondott, kaptam kismama újságot, jó tanácsokat :) Legközelebb januárban találkozunk.

Szóval most készülök a következő, sokkal izgibb orvosi találkozóra, azaz a szerdai UH-ra!!!!!!!!!!!

Tegnap olyan fejfáájásom volt, hogy azt hittem belehalok.............:( Persze egyből parázni kezdtem, remélem nem azt jelezte a fejem, hogy baj van a babánkkal........:( Ma reggel meg bevettem egy algopirint, most sokkal jobb, szinte nem fáj, csak fáradt vagyok, rossz volt az éjszakám is emiatt......

nyuszika85

kriszti, andi gratula!

szemi és szami: nekem a védőnő azt mondta, hogy előírás, hogy az első felkeresés után kb 2 héten belül meg kell látogatnia, sőt azt mondja, hogy valami 4szer ki kéne jönnie a szülésig, de ha nem ragaszkodom hozzá akkor nem jönne, csak írjam alá a papírt. én meg dehogy ragaszkodom, majd aláirogatok. Amúgy nagyon helyes nő, persze mondta, hogy jó lenne, ha tudnánk továbbköltözni, még a szülés előtt. én is ezt remélem, mert nagyon szűkösen lennénk és ki akarok költözni a belvárosból...

nyuszika, neked is fájt a fejed? nekem szabályos hányós migrénem volt tegnap, nem is mentem dolgozni. Úgy tűnt, hogy nem javul és akkor végül egy homeopátiás csoda segített. ma már jól vagyok. a legrosszabb az volt, hogy nem vehettem be semmi fájdalomcsillapítót (amúgy azt mondják algopirin sem kéne...). Eddig nekem nem nagyon váltak be a homeopátiás szerek, de most áldom. Elmondhatatlan fájdalmaim voltak. Sajnos mondják, hogy előhozhat ilyen dolgokat a terhesség, meg el is mulaszthat. Ne izgult nyuszika, biztos nálad is ez van, amúgy ez a babára nem hat, engem erről világosítottak fel legalábbis. Én megszívtam...
20140503222551

Lányok, nekem ma fáj a fejem....nem lehet, hogy köze van ennek az időjáráshoz? Mert egyébként azt figyeltem meg, hogy mióta várandós vagyok az időjárás változására fejfájással reagálok.

Szami
Kép
szami78
Budapest X. kerület

Lehet az időjárástól fejfájás... Nekem ma sem tiszta, de tegnap megpusztultam..., úgy mint Tinus... Az algopirinre azt mondta a védőnő, hogy lehet enni, de nem naponta, akkor nem árt. És eleve, ha lázas beteg vagy, akkor is kell csillapítani, akkor is ez javallot. Sőőőt, elmentem a gyógyszertárba, mert persze nem volt nálam csillapító, és mondtam, hogy algopirint vagy aspirint kérek. Aspirint szabály szerint nem akartak adni, mert kismamára az ártalmas. Azaz a babára. Így rendesek voltak, megszántak két szem algopirinnel... Mert ugye ez meg vényköteles............

Én sem nyúlok gyógyszerhez azonnal, de ez már túlzás volt.......

Szami, hétvégére havat ígérnek, egy hete meg a novemberi hónaphoz képest kánikula volt..... El tudom képzelni, hogy megérezzük.... És Igen, Tinus, csak ez lehet, a baba lubickol a biztos meleg helyen. Anya meg szenved, de ez van :)

nyuszika85

andrejja! de jó neked h már hallod a szívhangját!!:)) mennyiért vetted megkérdezhetem? 12 hét előtt nem érdemes mi? de utána én is veszek mindenképp!!!
gratulálok a jó eredményhez szupeeeer!!!!

nyuszika!sajnálom a fejfájást! drukk szerdára!

nammado! én hiába koncentrálok nem érzem a mozgást,pedig az uhu nagyon aktív volt,még szombaton.annyira szeretném érezni. vékonyka vagy talán azért?

KépKép
dike

Kicseréltem az UH-képet fent egy jobbra.

dike, Andi külföldön vette az övét, de Te is tudsz venni a Brendonban: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22361
Vagy itt: http://www.minimano.hu/termekeink/egyeb ... lgato.html
Én is szeretnék ilyet, de még ráér, csak a 9. héten vagyok.

Dec 15-én megyek kombinált tesztre az Istenhegyi Géndiagnosztikába, Hajdú Krisztinához. Már nagyon várom, de kicsit félek is.. :oops:

Kép Kép
kriszti0921

Dike, zselevel egyutt az Amazon.com-rol 28 Eur-ert vettem (Belgiumba ingyen van a kiszallitas).
Par nap alatt itt is volt (es ma vettem eszre, h feltettek a postaladak tetejer es senki nem nyulta le).
Azt irja, 12 hetes kortol lehet vele hallani.
Van a bebe-nek is hasonlo, de az nem doppleres es csak a harmadik harmadban lehet vele hallgatozni, de akkor minek? Akkor mar mozog a bebike.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

kriszti! na akkor dec 6.án meg is veszem a 12.heti uhu után!:)

KépKép
dike

lányok, reggel az ágyban 2 szer egymás után 5 perces szünettel annyira de annyira begörcsöltem, h azt hittem ott maradok,elmondhatatlanul fájt:(((( :( miééért?de nem akarok mindenért dokihoz rohangálni:( de nagyon rossz érzésem van.

KépKép
dike

dike, annyira szeretnélek megnyugtatni... Mensis görcs vagy nem lehet, hogy inkább emésztés? Nekem volt olyan, nagyon megijedtem, aztán kutattam az emlékeimben és nekem a kakaótól szokott olyan lenni, hogy hétrét görnyedek... Vagy nem hirtelen mozdultál..?

Kép Kép
kriszti0921

kriszi! nem,feküdtem:( az nagyon sokszor van,h begörcsöl,és utána szellentenem kell....ezzel lehet talán összefüggésbe.de most nagyon nagyon fájt huuu.

KépKép
dike

a magnézium jó a görcsökre... sztem ez inkább emésztési gond...

Kép Kép
kriszti0921

Sziasztok!

dike
Nekem genetikailag ritka a hasfali kötőszövetem, ezért érzékenyebb is! Én azt is mindig tudom, hogy melyik petefészkemből indul épp el az érett petesejt. Így Bercimnél is, Pocoknál is tudom, melyikből érkeztek! Ezért érezhetem én már most Pocok mozgását! Ne izgulj, előbb-utóbb te is érezni fogod. Sajnos ebből voltak a szülés előtti problémáim is: toxémiás lettem, leállt a vese- és májműködésem, mert nem tágult a hasfalam megfelelően és befelé Manóm elnyomott mindent! Úgyhogy ez nem mindig áldás, de ilyenkor nagyon jó. Igaz én is csak akkor érzem Pocok mozgását, ha nagyon-nagyon aktív!
Ami a hasi görcsöt illetti... Könnyen lehet, hogy kissé szelesebb vagy, mint szoktál, és az megszorult valahol. Gond akkor van, ha bekeményedik a méhed. Nekem Bercimmel (a 11.-12. hét környékén) volt egyszer olyan, hogy hajnalban arra ébredtem, hogy begörcsölt a méhem. Kitapintható volt, nem csak fájdalmas! Egy kb. grépfrút nagyságú kőkemény "labdát" képzelj el a hasam alsó felében. Na akkor én is megijedtem! Simogattam, lassan, néhány perc után lazult. Alig vártam a reggelt! Irány a doki! Hála az égnek minden rendben volt. Magne b6-ot kellett szednem, napi 3x1-et vagy 2-őt (már nem emlékszem) majdnem a terhességem végéig. De soha többé nem jött elő. A 37. hét utolsó napján egészséges 3490 g-al és 54 cm-el megszületett Manó! Úgyhogy nyugi, de az orvosodnak mond el, hogy mit tapasztaltál!

Kép
Kép
Kép
nammado

nammado és kriszti! remélem akkor h nincs nagy gond!:( köszönöm a nyugtató szavakat,ti olyan rendesek vagytok:)

KépKép
dike

Dike, nyugodj meg, nekem is szokott ilyen tipusu gorcsom lenni. Huz, csavarodik, puffadok, eles fajdalom aztan puki :oops: .
Nincs mit tenni :). Majd elmulik.

En olyan boldog vagyok, ma jon haza a ferjem!!!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja

Sziasztok kismamik:))

Nem semmi végigolvasni a héten történteket:))

Örülök, hogy mindenki jó hírrel szolgálhatott az ultrahangos eredményekkel kapcsolatban. Gratulálok mindenkinek.
Mindennap ránézek a topikra (melóhelyről is tudok rosszalkodni:), csak gondoltam megvárom a hétvégét, amíg mindenki átesik a vizsgálatokon. Kicsit irigyellek titeket, hogy zajlik körülöttetek az élet. Mivel csak holnap kezdem a 10. hetet, így van még időm az ultrangig. Csak dec. 6.-án megyek a dokihoz, gondolom rá egy hét az uhu, mert akkor kezdem csak a 12.-t.
Ahova a héten eljuthattam az a fogorvos:))
Voltam szerdán háziorvosnál, fél 5-re volt időpontom. Elmentem, erre nem volt az orvos. Csupán csak másfél hetet vártam, erre pont aznap délután nem rendelt. Na mindegy. Majd most szerdán megyek újra. Csináltam az asszisztens egy ekg-t, vérnyomást mért......aztán majd a doktornő megvizsgál szerdán....és ennyi. Azt mondta, hogy nem ők küldenek laborba, hanem majd az orvos vagy a védőnő. Dec. 6. az orvossal való randim, dec. 13. a védőnővel való tali, most akkor nem gáz, hogy addig semmit sem tudok?????? Annyira semmit, hogy még a vércsoportomat sem. Tehát egy fogászati vizsgálattal és egy ekg-vel kell meglennem a 12. hetes vizsgálatig? Arról nem is beszélve, hogy ugye akik olvastátok, először én egy másik dokinál kezdtem, csak elfelejtette, hogy várom az ultrahang előtt vagy két és fél órája, mert elment tanítani, s amikor írtam egy sms-t hogy hahóóó, akkor azért lesietett, de képet nem kaptam, stb, stb..... Ezért leváltottam, mert ha majd szülök, akkor ne menjen tanítani....szerintem:) Szóval okt. 26.-án ő csinált citológiát, aminek a mai napig nem tudom az eredményét, mert sosem érem el telefonom. Nov. 4.-én , amikor voltam nála 6 hetesen ultrahangon rákérdeztem, hogy eredményt tudunk-e, erre közölte, hogy ááááá....még a táskájában van a cucc. Jah, köszi.......akkor repült!!! Egy hét alatt ki kell derítenem, hogy az orvosomnak meg tudjam mondani a cit. eredményem, ő meg elérhetetlen.

Szóval ennyire gáz az én terhességem orvosi bigyós része.
De őszintén szorítok mindenkinek, és jövök még, nem tűnök el, csak hát így nehéz:)) (de ha jövök, úgyis regényt írok:)))

Puszi mindenkinek:) és kellemes vasárnapot, és ne felejtsetek el a pocaklakókkal együtt adventi gyertyát gyújtani ma:))) (ehhez legalább nem kell doki:)

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba

Szia Milli,

Nem tudod elérni esetleg a doki asszisztensét? Lehet, hogy ő is ki tudja adni. A 12. hét után / körül - elvileg - ezek kellenek:

1. Kiskönyv: védőnő adja ki, csak egy papír kell a dokitól, hogy élő magzat (van szívhang), nem kell semmi mást vinni még
2. Labor (háziorvos is felírja): teljes vérkép, teljes vizelet, vércsoport-meghatározás és ellenanyagszűrés. Van ahol még HPV és szifilisz-szűrést is csinálnak (Wassermann)
3. Belgyógyászati vizsgálat, ami tulképpen EKG és vérnyomásmérés
4. Fogorvos, de nem veszik le a fejed, ha még nem volt meg
5. Citológia (nekem szerencsém volt, pont szept elején volt az éves szűrés, nem kellett újracsinálni)
6. 12. heti (genetikai) ultrahang vagy kombinált szűrés eredménye

De ha neked az első talid a védőnővel a 12. héten lesz, akkor sztem menj el előtte a háziorvoshoz. Vagy a nőgyógyász is kiírhat laborra. Jó kis lista, mi? Persze van, ahol ezt vagy azt komolyabban, mást lazábban vesznek.

Kép Kép
kriszti0921

Sziasztok!

Kriszti,örülök,hogy minden eredményed ok lett.Szép nagy baba!

Andrejja,de jó ez a szívhanghallgató,most már a férjed is meghallgathatja.Gratula a kombinált teszt eredményéhez!(Én jan.-ban leszek 35 :lol: )

Tinus,hozzám egyszer se jött ki a várandósságom alatt a védőnő,csak a baba születése után.Nem írtam alá semmi papírt.

Nyuszika,nekem a császár miatt aspirint adtak a kórházban,ez ugye véralvadásgátló.Itthon a védőnő lecseszett,hogy miért szedem,mert a babába az anyatejjel átmegy és hígítja a vérét.(Döntsd el,hogy szeded vagy nem,sebed vagy a baba,persze abbahagytam).

Dike,tegnap arra ébredtem,hogy jobb oldalt,a petefészkemnél begörcsölt,csak görnyedve tudtam járni,mintha beszorult volna a levegő és egy kis gombóc ott maradt.Ma délután szűnt meg,azért kicsit paráztam,de elolvastam a hozzászólásokat és én is kicsit megnyugodtam.

Milli,nekem a nőgyógyászom írta meg a beutalókat és ezekkel mentem a kórházba,ahol dolgozik.(mondjuk fizetős volt a labor).Az eredményekkel kell menni a védőnőhöz,ő írja be a kiskönyvbe ezeket.
Hátha mond neked valamit,amikor mész hozzá.

Velem semmi extra.
Szemi

Kép

Kép
szemi_dévisz

Sziasztok!

Nekem még fogorvosról szó sem volt. Na majd a védőnénivel szerdán megbeszélem... A többi meg van. Igaz a labor eredményt 13-ig (akkor talizom a dokimmal) nem tudom. De 8-án megyek a 12 hetes UH-ra. Már alig várom! :) Terveim szerint viszem a pasikat is! (Páromat és Manómat) Ha apjuknak sikerül magát szabaddá tenni aznapra.

Valaki írt itt feljebb az álmokról... Csupa negatív álmot olvastam. Én is álmodtam a múlthét valamelyik délutánján. Természetes úton (guggoló pozícióban) hoztam világra az egészséges kisbabámat. Segítség nélkül. Azt hiszem vészhelyzet lehetett. Egy idegen nő volt velem, és vissza kellett volna tartanom a babát. De egy idő után azt éreztem, hogy nagyon nyom ott lent, és mindjárt szétszakadok. Lenyúltam és a baba fejét éreztem a kezemmel! Utána hamar meg lett a baba. Ott láttam magam előtt lucskosan, de láthatóan egészséges volt. Nem tudom a nemét. Nem láttam és nem is volt fontos abban a pillanatban. De szép nagy baba volt. Csupa pozitív dologként éltem meg ( a körülmények ellenére is). Azután felébredtem.
Az egészben az a legérdekesebb, hogy Bercim császárral szültem. Így fogalmam sincs, milyen a természetes szülés. Mégis nagyon élethűnek tűntek a tolófájások és az egyéb körülmények.

Bocsi, hogy ömlengek itt, csak gondoltam leírom, ne csak rémálmokról lehessen olvasni. :D

Kép
Kép
Kép
nammado

Sziasztok, jó reggelt!

nammado,
Én nem álmodom. De jót, se rosszat. Vagyis Freud szerint minden éjjel álmodunk, csak nem emlékszünk rá. Nekem már nincs meg semmi álmom, mióta babás vagyok. Úgy alszom, mint akit fejbevertek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
kriszti0921

Dike, Te is lombikos voltál, Neked, hogy vannnak a petefészkeid? Nekem közepes hiperstimum lett és emiatt a terhesség megállapításakor 10-10cm-esek voltak a normál 3 cm helyett.... Emiatt sok vizet és fehérjét kellett bevinni, így jobb lett a helyzet mára. DE!!! A jobb petefészkemnél még most is van, hogyha hirtelen felállok, vagy nyújtózkodok, begörcsöl. Akkor várok nyugodtan pár másodpercet és elmúlik. Ne izgulj! És a dokim, meddőségis, azt mondta, Magne B6-ot nyugodtan lehet szedni, akár 2*1-et is, az nyugtat. Szóval szedd be, és nem lesz gond! De ha nyugodtabb lennél, hívd fel a dokidat és vagy behív, vagy megnyugtat! :)

Kriszti, én dec.6-án megyek at Istenhegyibe Hajdú doktornőhöz :) Reméljük mikulásra csupa jó híreket kapunk.

Én most inkább a szerda miatt izgulok, szerdán megyünk UH-ra, és olyan régen láttam a manót.. Hiszem, ha a szerdai és hétfői UH alatt minden ok lesz, akkor nem lehet már baj!!!! De addig izgulok, és éjjel 2* is azt álmodtam, hogy UH-znak és van orra a gyereknek.... Szörnyű.... Várom már, amikor nő a pocak és mozog a baba, akkor tudni fogom, hogy van. De így nem érzek semmit, és hiányzik a visszajelzés...Simogatom a pocakom, de "nem simogatnak vissza"....

nyuszika85

Laptető.... Most örülök neki, jól jön az elkövetkezendő napokra :)

nyuszika85

Hát csajok, nem egy pörgős ez a topik így! Nincs senkinek semmi újság, valami UH, eredmény, pocakgömbölyödés, öröm, bánat? Osszátok meg! Kinél vannak már nevek pl.? Meséljetek...

Kép Kép
kriszti0921

sziasztok egy pillanatra jó hírrel jövök, egyébként mindig olvaslak benneteket, csak írni már nem jut időm

Kép

28 mm es babám van minden teljesen rendben vele 9+6 napos vagyok[/img]
babaszett

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?