A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ez is nagyon szép, de csak 150 cm... :(
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek ... ?id=239801

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép

Beájult szopi közben

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Clárika: oksika, csak nem kérdeztem tegnap anyut, mert rohantam és nem akartam hogy elmaradjon... a szürke időről meg ne is mondj semmit, ... Gergő is felkelt, evett vagy 2 órát aludt, majd evett és most nyühi után ismét alszik... de attól tartok ezek után ismét rémes éjszakám lesz, akkor bezzeg nem alszik így!! :evil:

Cicc: köszike, végül megoldottam, csak itt nálunk 2 otp van, persze a rosszba mentem de ez csak fél óra után derült ki, és ugye rohanás a másikba, közben meg néztem az órát hogy a következő etetésre még visszaérjek.... :)
Látom nálad is alszik a kis drága...

Ma ilyen idő van??még az elvileg nehezen elalvós babák is alszanak??? ( éjjel miért nem hat rájuk ez a dolog??? )

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lehet h.éjjel is alszik majd. Sétáljatok egyet majd du,az jót tesz nekik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi: de édike :) milyen-naptárakat-mivel készítesz? ( kicsit én is szundizok mert este nem sokat aludtam...)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: igen, mennék én, szoktam most ilyenkor is 12-13ig meg utána is... de hát esik, vagy lemaradtam és elállt már? :shock:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

cicc, köszi 8)

clárika, jól fel ment az ára 2007 óta! :cry:

Kép
xtina75

Clárika
Kép
clárika

Mares,esik bizony...

Naptár készítő:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/tk ... -RD12.html

evilany

Shopie, GRATULÁLOK!!!
Sok tejcsit kívánok!!!

Ircsi, nőverem is azt mondja, hogy amíg nem mászik v. jár addig könnyebb utazni.
Mi március végére tervezzük…..

Évi, Lili is pont most ájult be a szopi közben.
Nálunk is Lili naptár lesz a nagyszülők ajándéka.

Karácsonyfa: nagy és élő!
Gyerekkoromban mindig 3 méteres fánk volt. A plafonig ért, számomra egy karácsonyfa szép magas. Így nálunk is mindig az van, ok itt a belmagasság nem olyan nagy, de így is plafonig ér.
Régen mindig luc fenyőnk volt, de most normandot szoktunk venni. És mindig a Kikánál. Ott nagyon akciós szerintem. Viszont tavaly mikor már terhes voltam nem akartunk elmenni olyan messzire és itt vettük meg a sarkon és sikerült olyan árért megvenni, mivel alkudtuk (mivel hibás volt a fa, 2 csúcsa volt és a törzsénél kicsit ferde). Az egyik csúcsot levágtuk és feldíszítve meg nem is lehetett látni, hogy van benne egy pici kanyar.

El akartam menni ma vásárolni ajándékokat, de nem lesz ebből semmi. Olyan hóvihar van itt.
Autóval nem merek elindulni. A közértbe is kellene menni, mivel a párom késő este ér csak haza, de a babakocsit meg nem tudom tolni ebben a nagy hóban. Szuper!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi az előbb akartam még írni neked a tablóképen lecserélnéd másikra a Bencus képét ?

Benci is ma eszik-nyűglődik-alszik-eszik-nyűglődik-alszik... dettó mint Tomi :) ez az időtől van meg a fogzástól és a kettő így együtt :wink: :?

Mutattam apának is a babáinkat azt mondta gyönyörűek és mindben van valami hasonlóság azon kívül hogy augusztusi topic babák :wink: :?

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc,persze,hozd a képet.

evilany

Sziasztok
Gyors bekukk

Sophie-Gratula-jó egészséget sok boldogságot és rengeteg tejcsit!!!!

Gergő éjjel kúppal aludt csak :(
Ma már nem lázas...(eddig) ,de nagyon jót alszik-kimeríti ez a betegség :(
Remélem hamar rendbe jön Fancsámmal együtt!
Köszi mindenkinek. :)

Évi-olvastam-intézkedem feléd :) :wink:

Ha tudok még bekukk-de gyorsan főznöm is kell még...tarhonyás husit
:)

Puszi

Nekem tesco-s fehér fám van :) :( :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Hát, szép időnk van... :?

A kis betegeknek jobbulást kívánok! (Boriszka is taknyos még, de egész jól viseli az orrszívásokat... Meg is vagyok lepődve.)

Tina, nagyon szép a fa! :)
Én Ircsivel értek egyet, nekem is szükségem van a fenyő illatra, nálunk igazi fenyő szokott lenni, többnyire gyökeres, de sajnos nem sikerül minden évben megmentenünk... :oops:
Persze ma már gyöntörű műfenyők vannak (ahogy a mellékelt "ábrák"is mutatják...) de az illatos műfenyőt is kitalálhatná már valaki!!! :-)

Clárika, igen most töltöttem a 25. életévemet. :wink:
Soha senki nem akarja elhinni, hogy ilyen fiatal vagyok... Biztos ennyire _zarul tartom magam... :P
Meg a férjem is jóval idősebb nálam... Bár sohasem volt velem azonos korú párom, a legkisebb korkülönbség 8 év volt. Biztos apa-komplexusom van! :wink: :lol:

Máris teszek fel képeket, amin látható az "új" garnitúránk.
Az biztos, hogy átkárpitoztatjuk, csak még ki kell választanunk a legmegfelelőbb kárpitot. Persze én így is imádom, de úgy lesz az igazi!!!!!!! :-)

Kép Már megint fényképeznek!

Kép Apa kedvéért vettük ezt a szerelést. Majd visz magával, ha anatómiát fog tanítani... :D

Kép Anyáék ágyán a legjobb a játék!

Kép

Kép Az ágyneműkkel szeretek a legjobban játszani...

Kép kukucs

Kép IKEA-ban voltunk

Kép Katus, nem csak Téged éheztet az anyukád! :D

Kép

Kép Kis vigyorim

Kép Boriszka felavatta a kanapét

Kép

Kép Ez még nem a végleges helye a garnitúrának, épp csak lerakták a lakásban... Ja, és két fotel van, csak a másik nincs a képen

Kép De szép!

Kép Anya még félig pizsiben...

Kép
napsugar1123

Napsi nem semmi!Szép!
A csontvázas rugi nagyon tuti :)

Csillag,Gergőnek jobbulást.Piszok idő van,gondolom fűthetsz rendesen :?

evilany

El is felejtettem nektek mesélni az éjszakánkat:
este fél tízkor elaludt Boriszka, ahogy szokott. Mindig hajnal 3 és 4 között nyögdécsel, hogy éhes, akkor szopizik és alszik 9-1O óráig.
Már az én belső órám is rá van állva erre, magamtól felébredtem 3:58-kor. Nézem az ágyból a gyereket, látom, hogy a kis keze mozog, na gondolom mindjárt felkel, kimegyek pisilni, ha visszajöttem szopizik és alszunk tovább. Felkeltem, odamegyek, erre látom, hogy gyanúsan mozog a kiságyánál lévő holdacska (nekünk is van ám, mint Tomikának, csak a miénk kisebb és egy katica ölelgeti... :-) ).
Közelebb lépek, hát nagy szemekkel játszik a kis mókustojás a holddal, egyetlen szó nélkül... :shock: Meglát, elkezd vigyorogni... Gondoltam, akkor most ébresztő, vagy mi a fene??????? Kivettem, szopizott és belealudt...
Hogy történt? Fogalmam sincs. Én minden egyes kis neszre felébredek. Feltételezem felébredt és jobb híján elkezdett játszani.
Annyira édes volt, lapult, mint az a bizonyos a fűben... El se tudom képzelni, hogy mióta játszhatott ott egymagában. :) Reggel meséltem az apjának, hát ő is csak nézett és vigyorgott...
Csúcs ez a kiskölyök!!!! Imádom! :-D

Kép
napsugar1123

Napsi: ez a történet nagyon édes :) remélem egyszer Gergővel is megélem ezt hogy így alszik és alig kel fel...

Évi: egész nap ESZI-ALSZIK ÜZEMMÓDBAN van Gergő! ha evés után nem teszem le hiszti van... mi várható így rám este????? más most félek!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Nyugiiiii este is aludni fog!!

evilany

Mares,
nekünk szerencsénk van, mert egyetlen álmatlan éjszakánk sem volt eddig (gyors le is kopogom). Születése után is legfeljebb kétszer, ritkán háromszor kellett etetnem. Másfél hónapos kora óta meg csak egyszer kér...
Ma Boriszka is sokat alszik, tuti, hogy az időjárás miatt. Ne aggódj előre, mert akkor tuti úgy lesz, ahogy nem szeretnéd!!!!
Majd Gergő is "beáll". Kitartás, állítólag 3 hónapos kor után egyre ritkábban fog fájni a kis pocija is!

Kép
napsugar1123

Sophie,
Gratulálok a pici lányhoz! Jó egészséget nektek és sok tejecskét, nyugalmat nektek!

Napsi,
nagyon szépek vagytok! Szuper a szalonbútor! Édes Boriszka csontvázas rugija :wink: :wink: Édes lehetett Boriszka, ahogy hajnalban játszott :)

Mares,
fog aludni Gergőd, ne aggódj! Ma enyém gyerek is nagy sokat aludt.

Fenyőfa: nálunk élő és általában cserepes van. Tavaly vágott fenyőnk volt, olyan 2 m-es. Imádom az illatát!!!

következő téma: oltatni vagy sem? Ti hogy véditek a piciket és magatokat az influval szemben?

jó éjt!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

[quote="sucer"]S írta:sucerophie,
Gratulálok a pici lányhoz! Jó egészséget nektek és sok tejecskét, nyugalmat nektek!

Napsi,
nagyon szépek vagytok! Szuper a szalonbútor! Édes Boriszka csontvázas rugija :wink: :wink: Édes lehetett Boriszka, ahogy hajnalban játszott :)

Mares,
fog aludni Gergőd, ne aggódj! Ma enyém gyerek is nagy sokat aludt.

Fenyőfa: nálunk élő és általában cserepes van. Tavaly vágott fenyőnk volt, olyan 2 m-es. Imádom az illatát!!!

következő téma: oltatni vagy sem? Ti hogy véditek a piciket és magatokat az influval szemben?

jó éjt!

na ezt jól leírtam: élő és cserepes.... :lol: :lol: :lol: .

szóval nem mű. Ezt akartam írni, kicsit káó vagyok már.

Bévi,
már akartam írni, hogy köszi kérdésedet, a hiszti még megvan, igyekszünk kezelni. Ezt ki fogja nőni, nekünk meg túl kell élni.

Ja ma a kislányom az órán 100%-os matekot írt. Aztán az első dolgozata 84%-os lett, alá is kellett írnom. Büszke vagyok nagyon, főleg, hogy itthonról úgy tűnik, nem megy neki, sokat gyakorolunk. Nem hiába :) :) .

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer,gratula Ilangnak!

Én nem szoktam,de idén kivételesen oltattam,meg Miki is...

evilany

Évi!
Jól tetted, tőlünk a gy.orvos kérte, h Joni körül oltassunk, gyerekek is, mi is influ ellen. Persze Nonó nem.
claire

Évi!
Jól tetted, tőlünk a gy.orvos kérte, h Joni körül oltassunk, gyerekek is, mi is influ ellen. Persze Nonó nem.
claire

Nekünk még itthon soha nem volt karácsonyfánk (soha nem voltunk itthon eddig), idén lesz élő és ha lehet szeretnék egy nagyot, mert otthon mindig csak kicsi volt. Nálunk meglátom milyen lesz a kari, félek tőle. 3 napra jönnek sógornőmék, de csak a lányt hozzák.

Mivel anyáék már sokszor voltak most akkor nem jönnek, engedik őket. Nagyon szeretem őket, de hiányozni fognak a szüleim nagyon :cry: ez lesz első karácsonyom messze tőlük, öcsémtől, nagyszüleimtől.

Nem tudom, hogy fogom állni a sarat 3 nap főzni és Petra, hogy fogja viselni a nagy mozgást körülötte. Remélem azért tekintettel lesznek és sógorom tud csendben is beszélni. Szeretem őket, ők meg minket, de szíven összeszorul, hogy anya nem lesz itt. Ezt most jó ide leírni, mert senkinek nem mondhatom hangosan ki.

Sógornőm szerinte nem válogat de kritizálni utólag szeret és azt aztán sokáig hangoztatni pl anyáéknál sima kávéfőző van, ami ugye gyengébb kávét főz mint az ő eszpresszója - amit persze tőlünk kapott szülinapjára addig neki is csak egy olcsó szar volt. Na mai napig is hallani, hogy nem tudok kávét főzni és köszöni ő olyan kávét nem kér. Meglátom mit iszik nálunk, mivel az eszpresszónk el van törve és csak a másik működik.
Nagyimnál Petra tuti azért sírt, mert nagyon száraz volt a levegő, mert neki nagyon fájt a feje, meg a lányának is - érdekes akkor még voltunk rajtuk kívül legalább 7 a szobába és nem volt fejfájásunk.
Én ha vendégségbe vagyok kussolok ha nem tetszik valami ő meg kritizál.

Másik én szégyenlős vagyok, idegenek előtt ha nem muszáj nem szoptatok, sógorom előtt sem. Mikor megkértem ne jöjjön be kicsit megsértődtek. Saját öcsém nem akart bejönni, meg apukámon is láttam az elején furcsa volt neki is meg nekem is de hát egy lakásban laktunk, anya meg levegőztetésre parancsolt az elején. Kellett kis idő míg megszoktam. Sógornőm meg nagy hangon hangoztatja, hogy ez milyen természetes dolog ő anno sógorai, apósa előtt csak úgy kidobta utalva arra, hogy én miért vagyok ilyen. Csak, mert pont ezért nem mindenki egyforma. Kíváncsi leszek mi lesz, remélem ha elvonulok tiszteletben tartják. A csajok nem zavarnak.

Kép
Kép
melisch

Sophi GRATULÁLOK!!!

Beteg babáknak gyógypuszi!

Évi Tomika krokodilkönnyei, majd ahogy bealszik a szőnyegen, mit nem adnék ha Petra egyszer elaludna nem csak ha fél órát sétálok vele a karomon a szobába :cry:

Napsi Boriszka milyen nagy már és gyönyörű baba!!! Így tud már ülni? Tudom ez csap pár per de szerintem Petra nem bírná :D Pizsi nálam is sokáig van a nadrág, pólót szopi előtt felveszem de a nadrágot mikor hogy tudom lecserélni.

Na bocsi ennyi volt carakodik a net, ragadnak le a szemeim.

Ma Petra jó kislány volt :wink: délután a 2 órai szopi közben bealudt és következő szopiig aludt azaz majdnem 5 óráig. Ilyen sem volt már hetek óta :lol:

Kép
Kép
melisch

Clarika,

Ha esetleg van ismerősöd, aki Pest környékén jár, a Cora újságban láttam:

Kép

Én is szeretem az igazi fenyőt, de amióta kertem van, megbecsülöm azt, hogy mennyi időre van szüksége egy növénynek, hogy akár egy métert is nőjjön. Amikor a tujáimra nézek, amit szeretgetve nevelek már 3 éve, el nem tudnám képzelni, hogy kivágassak egy 2m-es fenyőt. Szerzek ágakat, volt, hogy fenyőágak voltak az adventi "koszorúban", mindig megvan az illat is:

Kép

Melisch,

Nem semmi a sógornőd. Én már biztos beszóltam volna neki. Úgy helyretevősen. Pl hogy kiváló ötlet lenne, hogy vegyen egy új kávéfőzőt anyukádéknak karácsonyra :) Ha már ennyire ért hozzá...

Kép
xtina75

Nagyon édesek a babák!

oltás
Mi változatlanul nem oltatunk. Itt nem is annyira propagálják....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

ez a szoptatás tényleg egyéni kérdés, Én bárhol szoptatok, persze nem köldökig kigombolkozva a tér közepén :lol: :lol: , de megszoktam, h csak úgy tudok több gyerekkel mozdulni, meg igény szerint szoptatni. De van, aki nem szeret így, és ezt illik tiszetletben tartani sztem. NO meg ahogy nő a baba, tökre eltereli a figyelmét ha ott van vki.
egyébként létezik ilyen célra egy szopis kendő, a neten láttam, ha vkit érdekel megkeresem, h mi volt a lap címe!

Jó lenne tudni fagyos-e az út. Le kéne reggel rohannom fodrászhoz, és visszaérnem velük Noni oltására :roll: , Fodrászhoz akkor akartam menni, amikor Joni beteg lett, (szept 24), azóta halasztódik...képzelhetitek, mint egy banya :( .
Na, megyek, csinálok reggelit a kölyköknek, h el tudjak indulni, ha lehet.

Claire
claire

Jó reggelt
Melisch,karácsonyi hajsza,huhh,nem semmi,de csak besegít valaki majd?...
Szoptatás:én se szívesen szoptatok mások előtt,csajok nem (annyira) zavarnak,de pl múltkor munkahelyen a nővérszobában kellett,ott dumáltak hozzám 2-en is kicsit zavarban voltam.
Takard el magatokat majd tényleg,ha muszáj lesz így is.
Alvás:na ez a ritkább,hogy elalszik,tegnap este is 3x tettük le az ágyba 3x vettük fel üvöltve,de a szeme már csukva mégis kiabál :)

Tina ágakat én is szoktam rakni.

evilany

Claire,biztos fagyos :( ónos eső esett :((

evilany

A felső én vagyok,32 éve,az alsó meg a fiacskám

Kép

evilany

Évi, hihetetlen!!! mintha ugyanaz a baba lenne! Vajon kire ütött ez a gyerek????!!!! :lol:

Melisch, én sem szeretek mások előtt szoptatni. És ha valaki a kérésem ellenére megzavarna, biztos, hogy sárkány válna belőlem!

Mi nem oltattunk és nem is fogunk.
Sajnos én a kötelező oltásokkal sem értek egyet (hosszan tudnám ecsetelni, hogy miért), de kénytelen vagyok beadatni őket.
Rengeteg szakirodalmat olvastam róluk, többnyire idegen nyelven, mert természetesen Magyarországon ezek az anyanyelvünkön nem elérhetők... Szerintetek ugyan miért?! :arrow: money, Geld, деньги...
(Azt hiszem elég érthető voltam...)
Lényeg ami lényeg, többet ártanak, mint használnak.
Több nyugat-európai országban már másképp állnak a dologhoz, sőt már Oroszországban is (ott pl. egyáltalán nincs már KÖTELEZŐ oltás, mindenki eldöntheti oltatja-e a gyerekét vagy sem...).
Na befejezem, még mielőtt túlságosan elragadtatom magam... :oops:
Napokig tudnék érveket sorolni!

Kép
napsugar1123

Ja, még csak annyit, hogy a gyerekem a legutóbbi oltás óta nem tud kilábalni a betegségből...
Ma reggelre megint felment a láza...
ANYUKA, NYUGODJON MEG, NINCS ÖSSZEFÜGGÉSBEN AZ OLTÁSSAL!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Én meg a falvédőről jöttem le...
És ez még csak egy "kis" probléma! Örülhetünk, ha ennyivel megússzuk! Másoknál miket okozott már!!!!!!!

Kép
napsugar1123

Sziasztok!

Évi-ikrek :D Tomi és te... :)

Bocsi csajok-nem igen tudok lennei...bedöglött a gép...apa este jön meg...laptop lassú...örültem,hogy 12:10 óta bejött az oldal :(
Remélem hamar megoldódik ez a gond is-és akkor jelentkezek!!!

Évi-ma nyélbe ütöm a dolgot (pü-ben ígért,megbeszélt) ha ez a hülye oldal nem dob le...mivel lassú :(
A bank 5 perc tétlenség után autómatice kiléptet!!!
:(
ááááááááááá

Boriszka gyönyörűséges...nekem is tetszene az ágynemű

Fenyőág nekem is lesz bent...sőt ha Tibi kivágja a ház előtti fenyőt...az egyik csúcsa lehet bejön :D
Kaput is feldíszítem :D

Na iparkodok-gergő nyűgös még :(

Puszi
:wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

Évi! ez tényleg hihetetlen!!!!

Oltás: Én sem oltatok szíre-szóra, de most ez az útja, h Jonit egy kicsit "körbevédjük". a mi gy orvosunk homeopata is, akik eleve nem túl "oltósak". azért én nem bánom, h léteznek kötelezők, sztem a teljesen szabad döntés a másik véglet, népesség átoltottsága bizonyos betegségek ellen, stb. Tehát én próbálok vmi arany középúton megmaradni. (Én is olvasgattam róla (magyarul is), meg a nővérem Froban él, ahol szintén kicist más a felfogás az oltásokról. de azért kötelezők ott is vannak.)
egyébként az hiszem, h más, amikor az ember otthon van az első vagy második gyerkőjével, ha még a nagy sem jár közösségbe. Jobban meg tudod válogatni hova mész el, kit, és vele együtt mit engedsz be a ygerek közelébe!

Mi ma délelőtt nagyot alakítottunk: voltam fodrásznál, előtte beadtam 2 zsák ruhát a Máltaiba, utána beoltattam Nonit (kicsit késtünk :oops: , de megvolt), aztán bevásároltunk a DMben!
egész hatékony! :D
Délután sütnöm kell a keresztelőre, meg vasalni, meg....

Claire
claire

Napsi,jobbulást Borisznak :( :( szegényke...

Csillag,ne aggódj,ráér,nem szaladsz el vele :)

Claire,huhh,hatékony nap :)

Képzeljétek jó hírt kaptam,anyósomék hétvégén ide költöznek a szembe levő utcába :) (eddig kb 40 percre laktak) lesz ki vigyázzon Tomira,meg ugye a másik menye(együtt élnek)10 hónapos kislánnyal,szintén jönnek,lesz kivel babasétáljak végre :) átugorni beszélgetni ha magányos vagyok,stb.

evilany

Claire, én Téged is megértelek.
Én igazság szerint azt szeretném, hogy ne kötelezzenek mindenféle oltásra, hanem szabadon dönthessek róla.
Én senkit sem akarok lebeszélni az oltásról, mindenki a saját ismeretei és meggyőződése szerint kellene, hogy döntsön... De ez csak az én magán véleményem.

Sajnos közel sincs annyi anyag magyar nyelven, mint angolul vagy németül. Olvastam én is a neten pár dolgot, meg egy könyvet is magyarul, de azok közel sem tartalmaztak annyi és olyan megdöbbentő hivatalos (!!!) kutatási eredményt, mint az idegennyelvű szakirodalmak...

Kép
napsugar1123

Napsi, annyira aranyos Borisz! :lol:
Imádom a mosolyát!
Na és a garnitúra is szuper!
Sajnálom, hogy szegényke még mindig beteg...

Évi, az a kép, fantasztikus. Nagyon hasonlít rád Tomi!

Claire, nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent megcsináltál egy délelőtt. Mikor lesz a keresztelő, most hétvégén?

Mi nem oltatunk. Nem vagyok egy oltás párti.
Viszont az más lenne, ha van egy ovis gyerekem és haza hozna mindig valami betegséget. De még akkor is meggondolnám.
Viszont én Claire-t megértem, mivel most Jonira nagyon kell vigyázni.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Oltás
Nagyon sok védőoltást beadattunk magunknak, nagyon sokat megkap Katus is. Az influenza az, amit mindig kihagytunk...
Tavaly nagyon fel lett fújva... :?
DE... mindenkinek szíve-joga eldönteni... aztán majd meglátjuk, hogyan vészeljük át ezt a nyúlós-nyálas időt... :wink:
Katus eddig még nem volt beteg..(kopp-kopp)
Amerikában is oltják a gyerekeket...

Évi
Így Tomi tisztára Te vagy! :lol:
Jobban el leszel, ha lesz társaságod! Kevésbé fogod feketének látni a dolgokat :wink:

Szoptatás
Én bárhol, bármikor... el lehet azt intézni úgy, hogy nem látszik ki semmi...

Szakirodalom
Pro és kontra is van mindenről adat... és az ember azt hiszi el inkább, ami a saját meggyőződéséhez közelebb áll... (pl: homeopátia szerintem nagy kóklerség... bocs, aki hisz benne :oops: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Napsi!
Te egy tájékozott, több nyelven beszélő és olvasó, nyitott , értelmes nő vagy. De lássuk be, nem mindenki az, és nem is várható el. Biztos nem mindig döntenek jól az oltási rendről a szakemberek, de azért alapból én nem bíznám az egészet a jónépre. Amit Ircsi írt, h adatok vannak erre is, meg az ellenkezőjére is, az azt hiszem minden tudomány területen igaz. Magam is ártottam bele magam kutatásba, ha nem is túl mélyen, csak egy disszertáció erejéig, de azért tapasztaltam dolgokat....
Ami viszont azt illeti, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a régi nagy járványok közül hányat védtek ki oltásokkal. viszont ha csak néhányan vannak beoltva, ö-vissza, aki akar alapon, akkor a népesség átoltottsága olyan alacsony bizonyos tényleg durva kórságokra, hogyha felüti a fejét, kész a baj.
Ami az influt illeti, én régen sose oltattam magam, tök fölöslegesnek tartottam. Tavaly először, akkor is inkább azért, mert ovikba, isikbe jártam, nem akartam terjeszteni semmit a gyerkeknek. Meg azt gondoltam, (még nem voltam várandós), hogy nem kéne filózni, hogy a kismamáknak árt vagy használ, ha mi körülöttük beoltatnánk magunkat, akkor ők akár ki is hagyhatnák.
Kicsit olyan kérdés ez, mint az antibiotikumok. Mikor feltalálták, felfedezték, mindeki hatalmas lehetőségeket látott benne (nem is alaptalanul), aztán már mindenre adták, megelőzésnek is, átestünk a ló másik oldalára. Mára sokan, a jó orvosok is (én magam is egyetértek ezzel) nagyon meggondolják, h mikor adnak, és igyekezunek célzottat, nem széles spektrumút adni. sokan szinte már menekülnek az antibigyólk elől. az én gyerekeim sem szoktak kapni, csak ha nagyon muszáj. De ne felejtsük el, h olykor életet ment ma is, és tényleg hatalmas vívmánya az orvostudománynak, csak jól és jókor kell alkalmazni!

Ircsi! nekünk egyik prof azt mondta (pszichofiziológiát tanított a dr suliban nekünk), h szerinte a homeopátia úgy hat, mint a placebo, hat, ha hiszel benne :D . Mondtuk neki, mindegy, professzor úr, csak hasson. :D (felőlem most Jonira akár rá is olvashatnának, csak ez a füles mizéria abbamaradna!) Azért nem véletlen, h a sámánok is tudtak gyógyítani, amíg a törzs hitt bennük! sőt, szerintem egy bizonyított hatóanyagtartalmú gyógyszer sem hat úgy, vagy nem is hat, ha a betegnek az a meggyőződése, h nem fog meggyógyulni, vagy hogy hülye az orvos, stb.

Keresztelő: Igen , szombaton lesz, kicsit aggódom az utak állapota és az időjárás miatt. egy régi sporttárs-barátnőm és a férje lesznek a kerszülők, és a lány bátyja, akivel szintén együtt edzettünk, pap lett, ő fogja keresztelni :) .

Mióta hazajöttünk 2x ment a mosógép, gyártottam egy sütit, csak ez a vasalás nem jön össze :oops: Rá fogok kényszerülni, mert benne van a keresztelős rucijuk is :lol: .

Claire
claire

Münchenben az egyetemen hallgattam homeopátiát. Zseniális, hogy ott mennyire alkalmazzák illetve mennyire megtanítják a leendő orvosoknak, sőt ott már évek óta lehet külön homeopátiát is hallgatni.
Ehhez képpest itthon is volt "szerencsém" az egyetemen ilyen előadáshoz, hát mondanom sem kell, minden _zarnak lemondta az előadó... :?
Sőt a homeopátia lényegét, a működési elvét "felejtette el" ismertetni a kedves hallgatósággal. És ha előtte én erről nem hallok, valószínűleg az itthon hallottak alapján és is baromságnak tartom...
Fantasztikus, hogy itthon az egyetemen milyen "agymosott" orvosokat képeznek ki. (Félre ne érts Ircsi, eszem ágában sincs megbántani, magadra ne vedd, vannak azért kivételek!) Éppen ezért sem vagyok biztos abban, hogy itthon akarom-e folytatni az egyetemet...
Itthon még mindig divat a szűklátókörűség.

Szokták hangoztatni, hogy a homeopátia placebo. Kétlem. Állatoknál, pici babáknál is működik...
Nálam tejszaporításra fantasztikus. Szülésnél is alkalmaztuk, eszem ágában sem volt fájdalomcsillapítót kérni és még sorolhatnám, hogy mi mindenre használtam már. Persze erre is rá lehet fogni, hogy alkati kérdés. :)

Na mindegy, nem szeretnék erről vitát nyitni, csak leírtam az álláspontomat. :) Persze ettől függetlenül szívesen meghallgatom mások eltérő véleményét is.

Kép
napsugar1123

Sziasztok!

Csak kukk, most is....

Évi ez a gyermek tiszta anyja! Komolyan, olyan, mintha fénymásolták volna :lol:
Tök jó, hogy lesz a közelben társaságod :wink:

Oltás: nem oltatunk. Nem szoktunk, kivétel volt tavaly a H1N1. Köteleuzőkről az a véleményem, hogy nem véletlenül kötelező....Nem csinálok belőle ügyet, beadatom oszt kész.

Ma megvettük a fenyőt. Mű. Persze a legdrágábbat sikerült kiválasztanunk. 210cm és gyönyörű. Vettem illatosítót is, karácsonyit így meg lesz a feeling is majd. Már csak az ajándékokat kell beszereuzni, de most olyan car felhozatal van Lego-ból is, hogy elképesztő. Áron "csak" valami csörgő, zenélő valamit kap, majd böngészgetek még a neten.
Családnak SK ajándék lesz, lesz egy köröm a hobby boltba is :D
Na meg viszem a srácokat karácsonyi fotózásra és slussz.

Fejem olyan szinten fáj, hogy van mikor sem megszólalni, sem nézni nem bírok.

Sophie: gratulálok és sok boldogságot kívánok!

királylány

Napsugár
Tejszaporítás: elhitted, hogy hatni fog...
Fájdalomcsillapítás: a fájdalomnak nagyon sok pszichés komponense is van...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Jobbulást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia fejfájás :( :( :( :( mitől fáj...?

evilany

Kép

Kicsit unalmas apa csetelése... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Megeszlek anya....

Kép
Chloe 2010.07.02.