A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi :lol: :lol: :lol: hihetetlen jópofák ezek a babók!
Tomi egyre hangosabb,kiabál a játékoknak már,élvezi a hangját :)

A történelem ismétli önmagát:
Kép

Még a fülek is ugyanolyan elállóak,hatalmasak :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="evilany"]A írta:evilany felső én vagyok,32 éve,az alsó meg a fiacskám

Kép

Azt a mindenit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Naggyon kemény! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Nálunk kész a káosz. A krupp után a hányás-hasmenés talált ránk, illetve kis szerencsével csak Imire. No ö viszont telibe hányt mindent, még a tapétáról is a vacsora csurgott, a szönyegpadló, két garnitúra ágynemü, matrachuzat, plüssállatok, takarók, soroljam? Kétszer tusoltam le Imit éjszaka és mostam meg a haját, mert az istenért se volt hajlandó vödörbe hányni. A hajam égnek áll, a mosás meg hegyekbe. Ehhez még az is hozzájön, hogy a pincéböl felhozott téli göncök dohosak lettek, a papír doboz fóliával letakarva nem védte meg öket, újra mosni, vasalni nagy élmény...

Látom parázs vita folyik a homeoról pro és contra. Nem is olyan régen volt a Der Spiegel-ben egy cikk a homeoról és annak a hatásáról. A cikk írója szerint annak a valószínüsége, hogy a szer hat, nincs túl nagy esélye, mert statisztikailag elhanyagolható az az eltévedt egy-két molekula hatóanyag, ami a kiszerelésben megtalálható. Osztom azt a véleményt, miszerint a hit sokat segít a gyógyulásban, ezt anyám, mint gyerekorvos sokszor megerösíti. Az itteni gyerekorvosomnak égnek áll a haja, ha a homeos dolgokról lesz szó ill. a nép oltásellenességéröl. Nálunk az a divat a hoeos körökben, hogy az mint csodaszer, mindent felülmúl, hiszen minden nyavalyára van valami megoldás, így a védöoltások is feleslegesek, nem oltatnak kötelezövel sem. Szamárköhögésen már mások is sikeresen túlestek, a többi se olyan vészes alapon...
Ez talán hasonló, mint a borostyánlánc esete és a fogzás. Anyám már gondolkozott azon, hogy kirak a rendelöbe egy plakátot borostyánlánc által megfulladt csecsemök képeivel. Hát elég radikális megoldás a sokkterápia.

Ne haragudjatok meg, tisztelem azokat is, akik más véleményen vannak, de én oltatok, ésszel gyógyszerezek és nem használok borostyánláncot - sem.
Akik közületek gyakorlott orvosok, azok igazán megmondhatnák, hogy miért nem lehet minden praxishoz egy gyors labort is kapcsolni és nem egy széles spektrumú antibiotikummal belelöni az erdöbe, aztán hátha eltalálom az egyetlen futó célpontot, hanem célirányosan a megfelelö gyógyszerrel kezelni. Én ugyan csak állategészségüggyel foglalkoztam, de ott is ugyanez volt a baj. Erre a bajra, mindig ezt és ezt adjuk, pont. Kérdeztem, hogy akkor miért is nem gyógyul a tehén, már rég hatnia kellett volna a gyógyszernek. Hát nem mindegy, megy akkor a vágóhídra és kész (telegyógyszerezve)... Vettem magamnak a fáradtságot és leteszteltem a bacikat és mind rezisztens volt a standard szerre, söt a legtöbb mastitisnek a fejök saját betegsége volt az oka, azoktól is vettem próbát és miután tehén és fejö kikúrálódott, müködött is a rendszer újra, de nem lettem szimpatikusabb. A kórházban is sokszor beszélgettem az orvosokkal erröl. Ök is csak annyit mondtak, hogy elég vacak a helyzet, mert az ember leteszteli a stanadrdokat, ha nem az van a betegnek, szívott, több nem fog kiderülni. Másik: ha a tenyésztés egy hétig tart, azt a legtöbb beteg nem várja ki, hanem nemes egyszerüséggel és kis szerencsével meggyógyul azzal, amit tapasztalatból felírva kapott. Akkor mire volt jó a tenyésztés? Esö után köpönyeg.

Mentem aludni, fáradt az elmém.

Barbi
Vendég

Évi ezt a hasonlatot :shock: :shock: :shock:

Dia jó, hogy jöttél nagyon hiányollak :cry: jobbulást a családnak!

Katus hozza a formáját :wink:

Enyém lány elmúlt 2 napban aludt egyhuzamban 2 órát napközben (igaz éjjel 5-kor kelt enni és másfél órát volt fent).
Komolyan mondom annyi huncutság van benne már most :lol: :lol: addig nyafog, sírdogál míg nem adok neki 100% figyelmet és akkor jöhet a gőgicsélés és mosolygás. Majd megeszem 8) 8)

Ma porszívózni akartam, beraktam a hordozóba és áttettem a másik szobába jó látta a tv-t (mértékkel szokta nézni, kívánságkosár volt). Nyugodtan felporszívóztam a szobákat, gondoltam gyorsan a fürdőt is felporszívózom (rengeteg hajam miatt) mire visszajöttem lányom keresztbe a hordozóban, jól beijedtem, jó, hogy nem esett ki. Ki gondolta, na most aztán már csak lekötve hagyhatom abban is. Kép

Kép
Kép
melisch

Estére szopi után 1 órát aludt a párnán az ölemben, majd lepakoltam, ott már nem maradt sokáig :roll: de már nem bírtam egy helyben tovább ülni Kép

Kép
Kép
melisch

Jó reggelt!
Gyerekülés: igen, be kell kötni, őket, meg nem lehet bárhol otthagyni, mert a legváratlanabb pillanatban tanul meg vmi újat...pl lefordulni a heverőről. Sőgoromék fia egyszer az ilyen üléssel együtt leesett az előszoba padról, ülés a hátán, mint egy kis teknősnek, senki nem tudja hogy tudta csinálni. Szerencsére nem lett komoly baja, csak jól megijedt!

Homeo és társai: tényleg működik gyereken, állaton, ha ez annak a tudatától van, aki beadja a szert (fent említett prof szerint), akkor viszont a tudatunk baromi erős, és akkor a mentális technikákra jóval nagyobb súlyt kéne fektetni! (Múltkor hallottam Dr Domján Lászlót beszélni, ő eredetileg belgyógy-reumatológus, ő hozta be az agykontrollt Mo-ra, hát elég érdekeseket mondott.
Meg ebbe a magyarázatba hogy illesztik be azt a tényt, h homeos szertől előbb romlik sokszor az állapot, meg is ijed ilyenkor a beteg. Azt hiszem sok mindennek nem ismerjük a működését, nem tudjuk megmagyarázni, ez nem jelenti azt, h ne használjuk, vagy ne gondolkodjunk a magyarázatot.
A mi gy. dokinkban pont azt bírom, h nem ront ajtóstul a házba, ha nem nagyon komoly a baj, akkor csak bevált házi gyógymódokat ajánl, aki elfogadja (de csak annak) esetleg homeopátiát,, és akkor nyúl a keményebb szerekhez, amikor muszáj, akkor nem vacakol. Így persze azoknak ahatása is jobb, mert nem alakult ki rá rezisztencia! Ja, és ha van rá mód, idő, akkor ő azért csináltat tenyésztést, de sokszor addig már muszáj adni vmit!
Azt hiszem a gyógyításnál (is) tartózkodni kell a szélsőségektől, az embert nézni, és kombinálni a meglévő ismereteket.
Az a szűklátókörűség, ami némely orvos sajátja, amikor nem embert gyógyít, hanem pl lábat kezel, az többet árt, mint használ, de szerencsére nem mind ilyen. Ami az egyetemet illeti, tényleg jó (lenne) vmi féle nyitottság, bár a tudomábynak némi képp konzervatívnak is kell lennie, így egy képzésnek is. A tanárokon, előadóko sok múlik, de a nyitottság nem feltétlen egyetemi katadráról oktatható paraméter.
Én nem tanultam orvosnak, ezért erről nem nyilatkoznék. Uöcsém a sotén végzett, fel lehetett venni kőlón homrós képzést, járt is rá.használja is.
no mennem kell: Claire
claire

Jó reggelt,

Homeo: nekem aztán tök mindegy, hogy a hit gyógyít meg, vagy a szerben valami, a lényeg, hogy jobban vagyok.

Kép
xtina75

Jó reggelt!

Psziché
Betegek állapota rohamosan romlik minden pszichés meggterhelés hatására... Számtalanszor láttuk hogy gyógyuló tumoros betegek hirtelen rosszabbodnak, szövődmények lépnek fel... és amikor beszélgettünk velük, sokszor derült ki ilyen-olyan probléma (családi, munkahelyi, stb.)
Altatás körüli időben is pl. nagyon befolyásolhatóak a betegek. (saját megfigyelés: jól vezetett betegek több, mint felénél lehet pszichés ráhatással, szuggesztióval álmokat létrehozni... :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szűk látókörűség...
Amikor a pszichoterapeuta képzésre jártam, nehezen jutott el az illetékesek tudatáig, hogy az aneszteziológia-intenzív terápia gyakorlati tudomány...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Melisch :lol: :lol: a kis Petra biztos meg akarta nézni hol van az anyukája :lol: :lol: nagyon aranyos. Komolyra fordítva,bizony,ilyeneket tudnak már,és lassan még többet...néha én is bekötés nélkül hagyom a pihenőszékben de rá kell szokjak hogy bekapcsoljam...így is félek attól is hogy egyszer majd annyit mozog benne hogy lefordul a kanapéról(mert oda szoktam tenni napközben...majd ezt is elfelejthetem :) )

Bmaas,jobbulást nektek...
Az a webalbum megvan még amit anno belinkeltél a gyerekekről? Nézegetném...

Ma jön anyósom,megfűzöm hogy jöjjön el velünk boltba(azaz sétálni,ő kint marad babakocsival míg én vásárolok gyorsan)aztán sütök,a mosás már megy,kifőzöm a cumikat(a mai az ágy mögött landolt pl)du.jön a csontkovács barátom végre,aztán Mikivel séta,és pihi...holnap reggel Miki elmegy anyukájának segíteni költözni,aztán Komló,Mikulás ünnepség,és anyám,ebéd,temető,du.sipirc haza mert jönnek babanézőbe.Vasárnap megyünk anyóshoz,aztán tervezem az árkádba megnézni a karácsonyi díszítést,meg pár fotót ellőni,főleg a naptárakhoz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok jó reggelt

Képzeljétek elég nagy baj történt nálunk 2 napja sík ideg vagyok vagyis az egész család . Párom 12,5 év munka viszony után elbocsátották létszám leépítésre hivatkozva :cry: felszámolják a céget :cry:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

közben vissza olvasok az kicsit nyugtat :(

oltás : mi sem oltatunk senkit sógornőm ismét nem ajánlja

karácsony : én már megvettem mind az 5 gyereknek az ajándékot(3 fiam , párom fia és a húgom fia) mivel a kicsivel nem nagyon tudok ugrálni így netről rendeltem .főzni én fogok mint mindig érdekes lesz idén a kicsitől hogy fk :) de megoldom mint mindig :shock:

évi az alvása Bencinek mostanában ugyan olyan mint Tomié .A képek tök jók mekkora hasonlóság :wink: . Tök jó hogy közel lesznek rokonok nekem csak le kell kopogni és már jönnek is fel :cry:

szopi zavar ha mások előtt kell a nők igazán nem csak a férfiaknál.Olyankor elküldöm őket vagy ha pl egy bevásárló központban jön ránk a kajcsi hipp-hopp előbújik a táskából a bébi kajcsi és hazáig megelégedik vele.

Napsi, Borisz Laughing imádni való

Claire nekünk 14.-én volt a keresztelőnk tudom mit viszel végig :) párom testvére és férje voltak a kereszt szülők össze jött a nagy család Tolna megyéből és Pest megyéből képzelheted .....

ircsi: képeid mint mindig imádom :)

bmaass hányás hasmenésen mi már túl vagyunk ugyan ugy mind ti minden tele volt fertőtlenítettük 2 napig az egész házat mindenkin végig ment kivéve Bencén nem is értem hogyan talán az anyatej miatt.

tegnap voltam aids vérvételen tök steril volt minden és nem tartott tovább 10 percnél várakozással együtt.

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

bocs ha valakit vagy valamit kihagytam teljesen másfelé jár a gondolatom.... :?

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Vanilla, rettentően sajnálom... főleg így az ünnep előtt... :cry: Remélem, hamarosan talál új állást!

Évi, döbbenetes a hasonlóság :wink:

Csillag, Gergőnek jobbulást!!!

Én a pici vödrös fa híve vagyok, eddig még mindig volt jelentkező a kiültetésre is :D :D

Homeopátia: elgondolkoztató, még nem jutottam végső új álláspontra.

Oltáson voltunk tegnap: 7010 gr Bálint és összement egy centit :lol:

Dia, Bence Mikulás-farewell-jén oltári jót nevettem :lol: Milyen segítőkész és illedelmes volt :wink:

Claire, nagyon bírom a gyerekszájat :lol: Eszter meg igazi nőci lehet :D

Kristóf valahol megfázott, már kifelé jön a betegségből.
Ha kint fúj a szél és itt bent odaállsz az ablakhoz, úgy jár a levegő az ablak menti réseken, hogy nem kell szellőztetni sem... :evil: Ingünk-gatyánk a téli fűtésszámlára fog elmenni :?: :?: :?:

bekri

Cicc nagyon sajnálom,végkielégítést kap legalább?

Bekri tavaly még nálunk is ez volt de nyáron Miki leszigetelte az ablakokat most nagyon jó!

evilany

végkielégítést nem hiszen még az utalványokat is elvonták se karácsonyi ünnepség se civil nap semmi csőd....

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc sajnálom :cry: :cry: sajnos ilyen időket élünk :cry: én sem tudom mit hoz számunkra is a jövő, férjemnek nincs már új munkálata kilátásban, lehető is is csődöt jelent :cry: :( Mondta lassan, keres munkahelyet magának, na de velem mi lesz?

Míg nálatok a gyest felemelték 3 évre itt levitték 1 évre. Pontosíttok még nincs megszavazva csak akarják de az Európai Unió kéri a felvett kölcsön miatti megszorításként.
Könyörgök mit csinálok majd egy 1 éves babával?
Bölcsi nincs, segítség nincs, max több mint a fél fizum rámenne egy dadára...jó mi... :evil: és nevelje idegen a gyermekem, lássa első lépését, hallja első szavát, stb.
Szívem összeszorul ha rágondolok, na de igyekszem nem aggódni a tejcsi miatt..eddig is volt valahogy majdcsak ezután is lesz.

Évi téged nagyon irigyellek, hogy anyósék mellétek költöznek :D ha unatkozol átmentek Tomikával, néha ott is hagyhatod és ha megunod hazamész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melisch 2010.12.03 11:54-kor.

Kép
Kép
melisch

Vanilla hogy ilyesminek is pont egy nagy családot és pont ünnepek elött! Disznóság!

Csak Imi kapta el és nem ment végig mindenkin. Nagyon ügyelünk a higiéniára és általában nincs epidémia házon belül. Ez már csak azért is csodás, mert két szobával nehéz a nagy szeparálás, úgy kell müködnie, hogy a beteg és a környezete tudja mire kell ügyelnie, hogy a többit ne fertözze. Nagyvonalakban egész sikeresnek mondható a rendszer, a gyenge pont Dönci, mert ö két évesen még nem ügyel arra, hogy ne köhögje le telibe a vele szemben ülöt, viszont a kézmosás a mindene és az orrfújás is nagyon megy neki.

Dia mondtad, hogy gyenge a lego felhozatal a boltokban. Tegnap voltam a Müller-ben és nagy leárazások vannak. Lego Atlantis nagy szet 60-ról 30-ra, duplo vonatos starter 50-röl 40-re, lego ház kék tetövel szintén 35-röl 25-re, ha jól emlékszem, lego pizzaház és busz 50-röl 40-re és sok más lego cucc is legalább 10, de van amelyik még több Euroval van leengedve.
www.mueller.de
Ha valami kell, beszerzem és elküldöm. Mindig van hazafelé fuvar, elég jól müködik a magyar körökön belüli nemzetközi futárszolgálat. :)

Évi az albumok mind aktívak. Ismered a többi gyerekét is? Van egy csomó, ha érdekel, elküldöm a linkeket priviben. Nagyon jó visszanézni, hogy miböl lett a cserebogár. :)
Mivel évek óta digitálisan archiválom a fényképeket napra és hónapra pontosan szortírozva, azt is vissza lehet nézni, hogy mit csináltunk pl. a mai dátum szerint tavaly, tavalyelött, stb.
Továbbá felírok minden lényegesebb történést is a fényképekhez hasonló rendben. Ezen infók alapján megállapítottam, hogy az aktivitásaink évszakonként változóak, de évenként hasonlóak, pl. zömmel a téli hónapok ugyanazon napjain megyünk uszodába, vagy mindig január elején voltam a gyerekekkel az állatkertben. Visszatérö jelenségek.

Ma elpattanunk csokiért a Ritter Sport gyárba, viszek haza a népnek. Kell valakinek valami édes rémes? 2,5 kg csoki vegyesen (1-2 nagyon nagy tábla, sok normál 100 gr-os és egy-két doboz aprótáblás van benne) 10 Euro. Olyan csoki, mely nincs táblánként csomagolva, hanem mint törtcsoki szerepel (nincs összetörve, csak éppen nincs is táblánként, hanem együtt 5 tábla egy papírcsomagolásban), az még olcsóbb. Átlagosan 55 Cent egy tábla normál csomagolt csoki a bolti 89 helyett...
Aztán néha szokott nutella is lenni 2,5 kg-os vödörben, mely ugyan nem olcsó, mert olyan 6 Euro körül van, de sokkal finomabb, mint a nutella, lényegesen több mogyoró van benne.
No meg nápolyit szoktam venni, amit az olasz piacra gyártanak. Isteni! Abból is van több féle, mogyorós, ugyanez tejcsokival vagy étcsokival bevonva, kakaós és az is még bevonva vagy nélküle, stb.
Mi mindig meg szoktuk a hütö egyik zöldséges fiókját tölteni és rájárunk hónapokig. A gyerekek is tudják, hogy ebéd után ehetnek egy táblát együtt, többet nem is szoktak kívánni. Nincs eldugva, bármikor rájárhatnának, mégse teszik. Talán a biztonság tudata, hogy ott a csoki, nem hiánycikk, nem kell aggódni, segít. :)

Mentem fözni, utána mennem kell a suliba Eni matektanárjához konzultálni. Eni ma az osztállyal kirándulni ment az iskolamúzeumba.

Boriszka nagyon formás kislegény, csuda helyes kerek kobakja van!

Elszivárgok, mint a talajvíz. Annyi a dolgom, hogy ki se látszok belöle. Próbálom magam ütölérni, de mindig futok magam elöl. :)

Barbi
Vendég

sziasztok!

Cicc sajnálom! drukkolok, hogy hamar megoldódjon!

Évi hihetetlen hasonlóság! nálunk ugyanez van, csak a párom gyerekkori képére hasonlít így Zoé... mintha ua a gyerek lenne...

karifa nálunk élő! mindig is az volt és mindig is az lesz! még a fenyőtüskék koppanását is imádom a padlón... :wink: :lol:

Évi, Csillag megérkezett a "cucc"! talira hozom!

homeo két hét taknyosság után, ami folyamatosan rosszabbodott, a gy.orvos tanácsára kipróbáltuk az oscillococcinum-ot Zoén... 2 nap alatt tökéletes gyógyulás! lehet, hogy én gyógyítottam meg a pszichémmel, de akkor abban is hihetünk, hogy ezek szerint egy alien vagyok! (ezt támasztja alá a transzlokációm is!) :wink: :lol:
azóta is adom neki heti 1x megelőzés céljából! na meg persze Cvitamint! mert én viszont abban hiszek! :arrow: the power of Cvitamin!!! :wink: :lol:

Tegnap előtt Zoé a hátáról a hasára fordult! igaz a kezét még nem tudja kihúzni maga alól, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar "megtörténik" :lol: (Évi mielőtt elkezdenél aggódni :arrow: van aki csak 5 hónaposan!!!) :wink: :lol:

hm... mit akartam még? jaaaaa

Csillag jobbulást a gyerekeknek!

Napsi bár én nem vagyok oda a régiségért, sőőőőőt... de tök jó, hogy ilyen szép ajándékot kaptál! milyen színűre húzatjátok át?

még1x vissza kell olvasnom.... a felét elfelejtettem... :(

Kép
gtunde75

oltás maximálisan megbízom a gy.orvosunkban! én azzal oltatom be a gyereket, amit ő javasol! a kötelezőkön kívül eddig a gennyes agyhártyagyuszi ellen kapott bökőt...
az influenzákat meg ahogy felfújják! :arrow: nevetséges! hisz ez nem más, mint üzlet!

Kép
gtunde75

[quote="melisch"]
írta:
melischMíg nálatok a gyest felemelték 3 évre itt levitték 1 évre.

nem felemelték, hanem visszaadták az egy évet! eddig is 3 év volt, csak lecsökkentették 2 évre, most pedig visszaállítják 3-ra...

vigyázz Petrára, nehogy kiugorjon a hordozóból!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="bekri"]
írta:
bekri
Oltáson voltunk tegnap: 7010 gr Bálint és összement egy centit :lol:

ez aranyos! :lol: :lol: :lol: :lol:
nem tudjátok leszigetelni valahogy az ablakokat?

Kép
gtunde75

Tünde aha, bocsi nem tudok mindent mi történik sokszor itt hát még a határon túl :wink: mégiscsak klassz dolog otthon ülni 3 évig, baba már simán jár oviba, anyuka nyugodtan mehet dolgozni

Kép
Kép
melisch

Melisch, sajnos, nem ülhet itthon 3 évet az anyuka, mert utolsó évben havi 20 párezer forint a gyes, abból pedig nem lehet sok mindent kezdeni... Utána amikor 3 éves a gyermek, nem veszik fel óvodába, mondván, hogy ott a kistesó illetve, ha nincs kistesó, akkor az az indok, hogy nincs férőhely az oviban (így is 20-30 fős csoportok indulnak, ami brutális). Tudom, hogy nálatok még rosszabb a helyzet, de valahogy itt sem túl fényes...

Claire, jó keresztelőt! Ti milyen vallásúak vagytok? Ha nem tolakodó és privát nagyon a kérdésem :oops:

Tünde, tök jó pozitív kisugárzása van az írásodnak :D

bekri

Melisch,

Én már a GYEDből se tudnék otthon maradni, mert több a kiadás. Még jó, hogy raktam félre. Másképp fél év után (+kivenni a szabit) mehetnék vissza!

Kép
xtina75

Sziasztok!
Gyes: igaz, visszaadták a 3. évet, viszont korlátozták a gyes melletti munkavállalást újra, asszem max 4 órában lehet dolgozni. Pedig nem volt rossz, hogy lehetett teljesben, aki tudott dolgozott úgy, aki nem, az félben. Én az előzők után visszamentem félállásba, aztán egy idő után teljesbe.
Ráadásul nem tudom, most aktuálisan hogyan állunk az ikrekkel, az előzőeknél 6 éves korukig járt gyes, és dupla. 1 évig úgy dolgoztam, h dupla gyes+teljes fizetés (jó, tanári, nem vittem haza a bankot :lol: sajnos :cry: ), de azt azért el lehetett viselni. Viszont dupla gyes+fél állás valszeg alig kevesebb, mint a teljes állás. Sajnos a fél állást még most is nehezen engedélyezik, pedig tanároknál még megoldható a feleóraszám, de az egyetem nem nagyon szeret belemenni, csak anno nekem kijárta a főnököm.

a gyesből tényleg nem élsz meg, fő előnye, hogy fizetik a TB-t.

Keresztelő: nem kényes a kérdés, mi "sima" (római) katolikusok, meg a ker mama is, de a ker papa református. Nincsenek felekezeti előítéleteink.

Nonó elég sokat szundít a tegnapi oltás miatt (gondolom). Hátha ezalatt nyugszik a fognövesztés is. Jonival nem tudtunk ma fülkontrollre menni, úgy szakadt a hó.

Na meg próbáld meg érvényesíteni a sok gyerekre járó adókedvezményt egy fél tanári fizetésre....
claire

Sziasztok!

Ma is csak gyorsban nyomom.... :roll: :D

Cicc sajnálom :( Remélem hamar talál másik állást.

Bekri ja-ja, hát nem kell a szomszédba mennie a beszólásokért... :lol:
Bálint szépen növöget :wink:

Tegnap előtt nekünk is esedékes lett volna egy státusz, de szakadt a hó én meg 2 gyerekkel egyedül, így nem vittem. Oltatni tegnap akartam, de megint folyik az orra és köhög, így az is átcsúszik a jövő hétre.
Tegnap kellett volna Pestre mennünk Bencével, de visszamondták, majd csak január végén megyünk....

Melisch Petra nagyon aranyos :D Én mindig bekötöm Áront (is) a hordozóba, babakocsiba. Ördög nem alszik.....

Tünde jó, hogy jelentkeztél, már hiányoztál :)

Ma Gábor visszavitte Bencét a drnőhöz, hétfőtől ovi. Utána vigyázott a kettőre, míg én körbeszaladtam a várost. Megvettem Bencének karácsonyra a legos kamiont :D Kapott egy hótaposót, két overall nadrágot, egyik kantáros, a másik sima. Megvettem a hobby boltban a gyertyatálakhoz a kellékeket (ajándék lesz), majdnem mindent el is intéztem...
Most vendégek jelentkeztek be délutánra, így még gyorsan kitakarítok valamennyire. :wink:

Bamass nektek jobbulást!
Köszi aranyos vagy. Igazából nem a mennyiséggel van bajom, mert sok van itt is a Lego-ból, csak a Bencének valóból nincs kínálat. Ő az ilyen speckokat nem szereti, mint pölö a star wars, bionicle, stb....A Lego City-t szoktuk neki venni, de most ilyen huszonezresre nincs keret....

Évi fejfájás: nem tudom, jön és leterít. Mindig is fejfájs voltam, de most nagyon durva, a homlokom közepén fáj, de iszonyatosan. Megint kezdi csak remélni tudom, hogy most megúszom, de mindjárt veszek be gyógyszert (ezen élek lassan)

Katus, hogy élvezi mikor Ádám csetel :lol:

Na menek a dolgomra.....

királylány

Dia..akkor ennek oka van..()folyamatos fejfájás) TE rendben vagy? Labor?...vérszegénység?...kialvatlanság? Vérnyomásod?..

Ma reszeltem almát,és kinyomtam a levét -(jó édes fajta) megkínáltam Tomit vele,(2 kanálnyit) cuppogta befelé :)

evilany

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="melisch"]
írta:
melischMíg nálatok a gyest felemelték 3 évre itt levitték 1 évre.

nem felemelték, hanem visszaadták az egy évet! eddig is 3 év volt, csak lecsökkentették 2 évre, most pedig visszaállítják 3-ra...

tuti?

evilany

Évi szerintem tuti! csak nem képzeled, hogy a narancs egy népszerűtlen szoci döntést nem csinál vissza ha hatalomra jut!?!?

Kép
gtunde75

Tündi,jah,de már a nők nyugdíjáról is kiderül h.elhamarkodott igéret volt.

evilany

Kép

Fülig vigyor...

Kép

Mindent szeretek megrágicsálni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Melisch
Ha a földön volt a hordozó, nagyot nem esett volna belőle :wink:
Már be kell kötni, ha nem akarod, hogy kimásszon, vagy kialakítani valami játszóhelyet neki...
Szopi párnában nagyon jókat tudnak általában aludni, körbefogja a testüket...

Évi
Nálunk a pihenőszék, hinta csak akkor kerül mostanában elő, ha nem tudok Katusra figyelni (WC, zuhanyzás). Akkor mindig bekötöm, gyébként meg a padlón van... onnan nem esik le...

Cicc
Párod munkája :cry:

Bekri
Mi az albérletben szilikonnal szigeteltük le az ablakréseket.
http://www.kolor.hu/termek.php?up=kol_1993
Bálintot meg ne átassátok annyit a vízben, hogy összemenjen :lol: :wink:

Bmaass
Albumlinkek nekem is jöhetnek!

Tünde
Egy-két npos gyakorlás után majd a kezét is kihúzza Zoé!

Claire
Éppen néztem, hogy a nagyfizetésüeknek kedveznek igazából az adókedvezménnyel is. Nem az egyszerű közalkalmazottaknak... :?

Dia
Fejfájás :cry:
Pihensz eleget? Kikapcsolódás neked?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,írtam pü-t,szeretném ha leírnád,Te mit gondolsz...(ha van időd)

evilany

Melisch, nagyon édesen alszik a párnán Petra! :lol:
Én sem merem már az ágyon otthagyni Lilit, mivel már átfordul az oldalára, már csak egy kicsi és a hátáról átfordul.
Már a pelenkázásnál is forgolódik, mivel észrevette a pelenkázó szivacs mintáit és az nagyon érdekes.

Évi, jó mozgalmas hétvégétek lesz. :D

Cicc, nagyon sajnálom a férjed munkahelyét. :(

Dia, hova viszed a gyerekeket fotóztatni?
(mivel én is szeretnék menni valahova, de még nem néztem… és már itt az ideje)

Ircsi, Katus már igazi nagylány! :lol:

Claire, gondolom sokat dolgozol ma is, majd azért meséld el, hogy milyen volt a keresztelő!
Holnapra jó időt kívánok nektek, várjuk majd a képeket!

Barbcsi, nem jelentkeztél, hogy milyen volt a keresztelő!

Ma voltam a Tescoban. Lilinek vettem pár bodyt, imádom az ottani dolgokat. Minden le volt értékelve 30%-kal. Megnéztem és a 3-6 hónapos még nagy rá, de majd belenő és vettem későbbre is 6-9 hónapost is.

Na szüleim végleg elköltöztek (szuper időben :roll: ). Apukámnak azért tuti nehéz lehet, hiszen ő születése óta abban a lakásban élt.
Annyira furi lesz, nekem is hiszen én meg ott nőttem fel. De szerencsére vissza tudok járni a házba, mivel én is abban a házban laktam régen és az én lakásomat a sógornőm vette meg. És az egyik szomszéd idős családhoz is majd visszamegyünk Lilivel, annyira imádom őket (kicsit az unokájuknak tekintenek engem).

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

[quote="evilany"]I írta:evilanyrcsi,írtam pü-t,szeretném ha leírnád,Te mit gondolsz...(ha van időd)

Válaszoltam...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csibucékért aggódom...

evilany

Vendég

Sziasztok!

Ircsi, Katus tényleg igazi kis hölgy! Az alvós kép haláli... :lol: :lol: :lol:
A kis csíkos rugdalózó nagyon helyes!

Évi, Tomi babát szerintem klónozták odafönt!!!

Bmaass, mindig csodálom, hogy mennyi minden történik Veletek, Te pedig milyen ügyesen veszed az akadályokat... Hihetetlen, nagyon erős nő vagy! Minden elismerésem!
Tényleg, az ovis dolog rendeződött????
Na igen, Boriszkának tényleg kis kerek a kobakja. Amikor először meglátta a védőnőnk felkiáltott, hogy "jaj, ez a kedvenc fej formám!!!!!" :lol:
(Mostmár nekem is! :wink: :lol: )

Melisch, igen mostmár nagyon oda kell ám figyelnünk a babócákra, egy szempillantás és már nem is ott vannak, ahová tettük őket...

Cicc, nagyon sajnálom... Borzasztó, hogy az ember egyik napról a másikra hogy járhat!

Tünde, még nem döntöttük el, hogy milyen kárpitot kap, én valami csíkosra gondoltam. Így nehéz elmagyarázni, majd keresek képet és felrakom, hogy milyet képzeltem el.
A férjem mindig meg tud valamivel lepni... Hihetetlenül kreatív!

Királylány, nagyon kis ügyes vagy, hogy ennyi mindent elintéztél!
Mi is törtük a fejünket, hogy mi legyen Boriszkának a karácsonyi ajándéka. Abban maradtunk, hogy már most elkezdjük felvásárolni a Duplo és Lego dolgokat, mire akkora lesz, akkor már legyen mivel játszon. Úgyis annyira drágák, hogy apránként érdemes elkezdeni gyűjtögetni őket.
Más "hülyeséget" meg minek vegyünk? Mindene van, pluszban még egy 847. játék minek? Ráadásul biztos kapni fog a családtól is...

Woody, majd biztosan jó lesz nosztalgiázni...

Mi ma megvettük az új mellszívót, mintha a fogam húzták volna... :roll: De mit csináljak? Kell...
Egyébként az eddigi is jó, mint kiderült, csak én voltam a béna. De amúgy is kellett volna venni egy másikat, mert az eddigi "kicsinek" bizonyult, nekem meg lassan iparit kell venni. :lol: :lol: :lol:

Eltűnök, mert mindjárt jön Apa, Boriszka is ébredezik, a konyhát meg még rendbe kell tennem.

Szép estét kívánok Nektek!

Évi

Kép
napsugar1123

Lányok, olyat mondjatok, amivel ha lekezelem a tetőtéri ablakot, utána ki tudom nyitni.

bekri

[quote="bekri"]L írta:bekriányok, olyat mondjatok, amivel ha lekezelem a tetőtéri ablakot, utána ki tudom nyitni.

Nagyon egyszerűen meg lehet csinálni... tescoban, praktikerben nagyon sokféle szigetelőcsík kapható...
Kissé bonyolultabb a bemarásos technika...
http://szigeteles.marketpages.hu/

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bmaas,épp akartam írni,h.jöhetnek a linkek,de megelőztél :)

Ircsi,köszi..

evilany

Duplo: aranyárban van, Napsugár, jól teszitek, hogy elkezdtek rá beruházni. És a legértelmesebb játékok egyike. Nálunk ez az egyetlen, amivel hosszabb ideig is játszik Kristóf és míg kezdetben "csak" rakosgatta, jó ideje már szerepjátékokat játszik vele. Masszív is (nálunk minden más milliószor eltörött már), jól variálható, nem túl nagy, nem túl apró stb. stb.

bekri

Ircsi, sajnos nagyon el vannak vetemedve az ablakkeretek :?

bekri

Szóval ebben a gyesben ott is van kanyar :x :evil: miért nem csodálkoztam :roll:
Itt hétfőn döntenek van 5 variáns (RMDSZ nagyon optimista ő 3 évet akarna itt is ellenben kevesebb havi bérrel)

Kép
Kép
melisch

Szóval ebben a gyesben ott is van kanyar :x :evil: miért nem csodálkoztam :roll:
Itt hétfőn döntenek van 5 variáns (RMDSZ nagyon optimista ő 3 évet akarna itt is ellenben kevesebb havi bérrel)

Kép
Kép
melisch

Napsi el tudom képzelni, hogy milyenre gondoltál... valami ilyesmi?
Kép
egyébként a tejtermelésre milyen bogyót szedsz?

Kép
gtunde75

Dia köszi! ari vagy! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Tünde: igen valami hasonlóra, esetleg világosabb színben (talán beige színben). De ez is nagyon szép! :-)

Bea: sajnos nagyon drágák. De apránként el lehet viselni...
mi is azért döntöttünk a Duplo mellett, mert tökéletesek a méretei és fejleszti a logikát is. Később meg jöhet a Lego.

Kép
napsugar1123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?