A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Ceyla:Tündéri!!

Apu volt,egyébként a reggeliben is ma ő volt bent,ha látta valaki... :)

Cherryke:Mi is néztünk annak idején meseszépeket!Csakhát megfizethetetlen,akkor is,ha építenéd.

Mók:jó,hogy otthon vagy végre,majd gyere,ha tudsz!

Tunde:ne hagyd aludni nap közben annyit.Nekem is volt,hogy Lili 6 órát aludt nappal egyben kétszer is,jó éjjel is aludt,de többször felkelt.Ma én felkeltettem 3 óra alvás után,akkor telt le a két szopi közt 3 óra.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Ceyla: de édes :D

Sissy: igen, én nézelődtem kivitelezőknél... még úgy ahogy beleférne (persze nincs rá keret, csak ha eladom ami most van) de megbízható kivitelezőt találni, aki valóban annyiért csinálja meg és nem jön közbe semmi... Egyébként a rönkház elég gáz, mert még évekig helyezkednek a rönkök és iszonyú zajjal jár. Alszol, és recseg ropog minden...

Ma apa hazajött melóból, én meg leléptem a dm-be vásárolni. Mostmár a pamersbe ezt a fehéret, az újat vesszük. A 2-5 kg-ig. 78 db és 3000ft a dm-be. Meg vettem magamnak arcápolókat és kézápolókat, mert a terhesség végére elfogyott, és azóta nem használtam semmit :(
Holnap is lelépek , és a héten minden nap :D

Viszont nem tudom fürdetni a babut, mert annyira fáj a hátam... Megmosom elől, meg kéne fordítani, ahhoz meg ki kéne egyenesedni, de nem tudok. Úgyhogy apa fürdeti, én meg előkészítek mindent és pancsi után én kenegetem, masszírozom :) aztán apa öltözteti.

Karácsonyra ti mit főztök? Engem most nem hat meg a karácsonyi menü, úgyhogy csinálok marha hús levest, töltött húst apának, magamnak meg sütök egy kacsát :) dinsztelt káposzta és rizi-bizi. Meg sütök almát és tököt.
Most nem kívánom a töltött káposztát sem és a halászlevet sem. Anyám biztos hoz káposztát meg pogit :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Először is babák gyönyörűek!!!! :D Nagyon jók a fotók!!!!

Rólunk: Lilla gyönyörű, nőtt is hízott is, és a kis értelme is nagyot fejlődött egy hét alatt. Úgy tűnik boldog! :D
Nekem nehéz,mert még nem vagyok csúcs formába,el is fáradtam így estére, és hát a rendszer is más lett etetés, altatás, és egyebek ügyében.

Sissy!
Vasárnap ügyeletre kellett mennem mert elviselhetetlen fájdalmaim voltak, már ott olyan erős fájdalomcsillapítót kaptam hogy nem szoptathattam volna két napig. Na ettől a fájdalomcsillapítótól estére olyan rosszul lettem hogy ki kellett hívni megint az ügyeletet. Végül is ez az orvos irányított ideggyógyászatra, mondván ideggyulladás van a hátamban és az tud vándorolni is az ideg mentén / már több helyen volt fájdalmam elől, hátul/. Hétfő ideggyógyászat, ahova időpont kellett volna /egy hónapos előjegyzés/,de bekönyörögtem magamat, és az a doki mondta hogy olyan idegfájdalom nincs ami mindkét oldalon jelentkezik. Így tovább küldött a tüdőgondozóba,mert mellhártya gyulladásra gyanakodott. Én jót röhögtem magamban, hogy ez megint zsákutca, és sose lesz vége ennek a kegyetlen fájdalomnak... A tüdős doki megnézett röntgennel, és közölte kétoldali tüdőembóliám van, folyadékkal a tüdőmben! :shock: életveszélyes állapot, haza se jöhettem ruhákért, azonnal kórház.
Ott két napig vizsgálatok, meg se mozdulhattam, mobil wc meg ilyenek,fel se állhattam. Aztán szerencse a szerencsétlenségben, kiderült csak kétoldali tüdőgyulladás, folyadékkal a tüdőmbe.
Öt napi, napi 22 darab gyógyszer....stb.
NA így derült ki a dolog. Sose gondoltam volna, lázam egyszer se volt, csak a fájdalom. :shock:

Cherryke!
Karácsonykor valószínűleg anyósomék itt lesznek, menü: majonézes kukorica, tojássaláta, francia saláta, halászlé /ezt anyukámtól hozzuk/, oldalas, halrudacska, krumpli püré, párolt káposzta,tartármártás. Aztán egy-két desszert,de olyan amit veszek,nem én csinálom azt már.

Kép
mók

Sissy,
Miért nem mondtad, hogy rokonságban állsz a télapóval? :lol:
Ha előbb mondod néztem volna!

Karácsonyi menüről még lövésem sincsen.
Tényleg aki szoptat, azokat kérdezem, hogy megkockáztatjátok-e a töltött káposztát karikor?

Cherryke,
Milyen az a sült alma? Egyszerűen csak megsütöd?

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: Szerintem már elég nagyok lesznek karira a babák, hogy káposztát lehessen enni.

Kimagozom és be sütőbe. Nagyon szeretem az illatát is. Csirkébe is szoktam rakni, ha sütök. Lehet, hogy a kacsa köré is rakok.
Magába is megeszem de savanyúság helyett is jó, sültek mellé.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok anyukák :)

sissy:én nagyon jónak találom a fából épített házakat,bár biztos sokat kell ápolni!?de itt Magyarországon nyugodtan lehetnének fából a házak,mert nincs (még) tornádó ami elsöpörje és olcsóbb is lehet,főleg az Erdélyből hozatott fa!
Mennyi idő alatt lett kész?

ceyla:Máté oviban kapta el a bárányhimlőt!Azt mondják 2 hét kb a lappangási idő.Mi lesz ha a Niki is ott kapja el??Mit csinálsz akkor?? :shock: Töltött káp??én úgy gondoltam csak a gombócot fogom enni,max kipróbálok egy kis kápot és ha nincs gond akkor kicsit eszek azért belőle.

mók:örülök,hogy haza mehettél és ,meg gyógyultál!!!!valóban veszélyes,de hogy lettél beteg ennyire :shock: ,lazán öltöztél?

kri:nekünk is barnul a szemünk,pedig én is zöld szemű vagyok és először úgy nézett ki mintha zöld lenne majd a szeme,de hááát Balázs sem az én szemem színét örökli!Aminek nagyon örülök,h Mátém édesanyám szeme színét örökölte(kék).

cherryke:most én sem kívánom a halászlevet és nem is akarom a pancsolással tölteni az időt!nálunk most gyöngyösből lesz husi leves meg sült pulykát csinálok valami körettel meg hideg salátát,de lesz töltött káp is!csirkével én is sütöttem már almát és nagyon finom!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Úgy emlékszem valaki talán pont te mók kérdeztél homeos orvost,hogy ki tud!?találtam orvost, ha érdekel valakit.
http://www.homeopatika.hu/rendelok_homeopatia.htm

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Akkorra majd beoltatom magam. A mostani állás szerint szeretnénk majd még egy babát (a császár miatt 2 év múlva legkorábban) és előtte mindenképpen szeretném magam beoltatni bárányhimlő ellen.

Vicces, hogy ott ahol tényleg gyakrabban sújt le a hurrikán és egyéb veszélyes elemek, előszeretettel építenek könnyűszerkezetes házakat, ahol meg pl itt, még az erősebb szél is évi 1-2-ször fordul elő kő-beton-tégla házakat építenek.

Én tuti, hogy csinálok lazacot karira. Már évek óta van lazac előételnek, csak azért hogy valami hal legyen és ezt szeretjük is és könnyen gyorsan készen van.
Eddig mindig csináltam mézeskalácsot is, de azzal több a meló, de nem hiszem, hogy képes leszek róla lemondani. Nálunk senki más nem csinál. Képzeljétek tavaly úgy csomagoltuk az ajándékot, hogy a keresztnevek kezdőbetűjét ráírtam a mézeskalácsra és az került rá a csomagra. Nagyon csini volt és jópofa és illatos és finom. :D Szintén tavaly csináltam http://www.edenkert.hu/elet-mod/wellnes ... ikor/1848/ de sajnos inni már nem igazán mertem belőle, ugye mert már akkor terveztük a babát.
Gyümölcskenyeret is szoktam sütni, ami nem egyszerű, mert nem szeretjük a legtöbb aszalt gyümölcsöt, de van egy receptem amibe jó sok banán van és csak aszalt sárgabarackot teszek bele és gyorsan készen is van. Nyami.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:látod ezt nem is tudtam,h be lehet oltatni magad!hála!!
ezért írtam én is a fa házat,mert itt tényleg szinte minden ház beton meg tégla..............de minek!!
:roll:
nekem kell a mézes kalács recepted,ha van időd leírnád??még nem csináltunk mindig vettem Máténak pedig ő nagyon szereti!
nagyon jó ötletnek tartom amit írtál,hogy hogyan csomagoltatok :D
még nem ettem lazacot,de egy ideje már szemezek vele csak az a baj,h nálunk én szeretem a halat nagyon ezért sajnos ritkán van vagy magamnak csinálok a többieknek mást!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Elfelejtettem írni,hogy van egy telcsi számom ahol Homeos tablettákról adnak tanácsadást,hogy mire mi való,ha kell valakinek akkor privibe ki adom!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: én kérdeztem homeo orvost, köszönöm :)
Gondoltam, személyes tapasztalata van valakinek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cherryke 2010.12.07 12:39-kor.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: azért ápítenek könnyűszerkezetest hurrikán veszélyeztetett területen, mert csak azt fizeti a biztosító. Olcsóbb a helyreállítás illetve az újra építés.

Kriszta
Kép
cherryke

De a könnyűszerkezetes, nem egyenlő a faházzal... A faházak nagyon jól össze vannak ám rakva. Ápolni kell, de én úgy tudom 4-5 évente elég.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:személyes tapasztalatom nincs sajnos,de híve vagyok a homeos bogyóknak szedtem is már, szedek is meg Máténak most érdeklődtem egy bogyót.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hűha, ennyit már rég kellett olvasnom egyszerre :) DE jó volt.

Mók, nagyon örülök, hogy haza mehettél. Nem semmi tortúrán mentél keresztül.

Ceyla, én fogok enni töltött káposztát. Az az igazság, hogy már ettem is, mert anyu főzött, mikor itt voltak, és nem tudtam ellenállni. Csak a káposztájából nem ettem olyan sokat. Nem lett gond.

Hát én pénteken megyek dokihoz, de nekem sajnos sokat kellett varrni, és a gátam még nem tökéletes. Na majd meglátjuk.

Képzeljétek, hétvégén vettünk egy pihiszéket (Ricardon, az az itteni vater), és Andris úgy szeret benne lenni :)) Éljen-éljen! Tök jól elnézelődik, nagyon nagy segítség.

Krivel egyetértek, elveszettek gyertek, ha tudtok!

Bocs, de most megyek, mert véletlenül egyszerre alszanak a manók (ki tudja meddig), és egy kicsit le akarok feküdni, mert az éjszakáink még mindig nem a legjobbak. Igaz Andris tegnap csak 2x kelt, de JUli hajnalban háromnegyed órát műsorozott nekem szegény :( (Anya bújj ide, szertgess meg..., pedig nappal nem is látszik rajta semmi, dehát valahol rajta is ki kell hogy jöjjön a feszültség)
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus: pihenőszéket Hunorka is szereti. Az éjféli etetés után, ha nem akar elaludni, beteszem a széket a kiságyba, beleteszem a babát, 5 perc és már alszik is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Én is azon csodálkoztam,hogy miért építenek hurrikános területen könnyűszerkezeteseket,de így már értem.
Igen,kezelni kell,de kb.2-3 évente elég.Mi ezt bevállaltuk,mert nagyon tetszett a hangulata.Azért a rönköt is elfogadtam volna.... :)

Én is ettem már töltött kápit,de csak a belét,a káposztát nem.

Ceyla:legközelebb már tudod... :)

Nekünk jönnek Anyum,Apum,Anyós,Nagyanyós,Férjem tesói.Hoznak halászlét,halat,töltött kápit,én csinálok levest (husi),meg túróscsuszát,meg francia sali.Sütiből beiglit,linzert és mézest.Szóval kemény lesz a Karácsony előtti hetem.... :)

Tényleg,elveszettek hol vagytok?

Mók:ez durva!Tényleg,hogy kaptad el?

Szoptatás:Csajok!Az baj,ha mindkét ciciből szoptatok egyszerre?Mert nem vagyok a híve,de,maikor már nem ömlik a szájába a tej Lilinek,akkor muszáj megkínálnom a másikból is,és akkor van türelme az "eredetit" tovább enni,ha már nem éhes annyira.Nem gáz?

Szilvi

sissy01

Sissy,
szerintem nem gond, azért szokták inkább az egy mellből való szoptatást ajánlani, mert a tej az elején inkább szomjoltó és kicsit hígabb, míg után már zsírdúsabb. És a hasfájást is inkább a "hígabb" tejcsinek köszönhetjük. Bár szerintem már elég nagy Lili baba, talán nem fog neki gondot okozni. Szopiztass úgy ahogy Neked és Neki a legjobb. :lol:

Töltött káposztából már én is ettem gombócot.

Mók,
örülök, hogy otthon vagy. Gyógyszert szedsz még? Szopi ugrott?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri. Nem a hasfájás miatt nem ajánlják. Pont a hígabb része miatt. Nem tápláló mint az utána jövő tej. Ezért szokták az elejét lefejni. Bnőm is azt csinálja.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Amint lesz időm megkeresni a receptet leírom.
Ami nekem van az a vékonyabb omlósabb típus. Anyu meg a vastagabb, inkább mézes puszedli szerűt csinálja.
Más halat mi sem nagyon eszünk, párom nem is szeret nagyon mást. Én még a törpeharcsát paprikás lisztben sütve imádom! :)

Cherryke,
Jó tudni. Bár a téglás házban kevesebb kár keletkezne, könnyűszerkezetesként meg viszi az egész házat. Valamelyik ismeretterjesztő csatornán csináltak egy tesztet, kilőttek egy fadarabot mintha egy hurrikán dobná neki egy háznak. A könnyűszerkezetesnek a falán úgy ment át mint kés a vajon, a tégláén meg szétzúzódott.

Etus,
Örülök, hogy nem lett gond a káposztától. Én is úgy gondolom most, hogy majd megkísérlek egy kicsit.
Niki is szereti a pihiszéket. Én úgy szoktam, hogy szopi után leteszem egy kicsit a járókába, ott egy darabig dumál a lámpának vagy a Lóri bohócnak, majd amikor megunja akkor még bohóckodok neki ott egy kicsit a játékokkal, majd átteszem a pihiszékbe és még ott is elvan egy darabig. Utána nyűgösködni kezd, megnézzük a házat, majd magam felé fordítom és bealszik majd lerakom.

Sissy,
Ez nem semmi lesz. Jó sokat bevállaltál karácsonyra.
Szerintem nem gáz, hogy így szoptatsz, csak vigyázz arra, hogy felváltva terheld a ciciket. Pl ha előzőleg jobb-bal-jobb volt akkor utána a bal-jobb-bal-t.
Valóban úgy van, hogy a tejcsi eleje vizesebb, de az is kell a babának, szomjoltásra. Szerintem nem kell kifejni.

Én is két ciciből szoptatok, mármint a bal után mindig kell a jobb is, de a jobb után sosem kell szinte a bal. Rendesen gyarapszik a baba így is, hogy nem fejem ki előtte a hígabb tejcsit.

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke
a "hígabb" tejnek magasabb a laktóz tartalma ami hasfájást okozhat. A védőnő mondta.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri!

Igen nagyon erős gyógyszereket szedek, szopi ugrott!!! :cry:
Bár a doki szerint még lehetett volna később ha nem szedek gyógyszereket lefejt anyatejet adni Lillusnak,de egyrészt kezd elapadni, másrészt a gyerekorvos, és a védőnő szerint más lesz már akkor az íze,és nem fogadja majd el. Én a gyógyszerek hosszú hatásától félek,ezért kizártam a szoptatást. ma voltam nőgyógyásznál /6 hetes kontroll/, kértem gyógyszert elapasztásra.....

Páran kérdeztétek hogyan kaptam el:
Hát valószínűleg a SOTe-n, mert császár után pucéran feküdtem, és izzadtam, melegem volt, kitakartattam magam, vékonyabb takaró maradt,viszont valami ajtót, vagy ablakot ránk nyitottak. Gondolom friss levegő miatt, vagy ilyesmi......Arra ébredtem hogy nagyon fázok.
Hát szerintem így! :evil:

Csípőszűrésen voltunk: kicsit kötött a bal oladala Lillának, ágyat meg kellett fordítanunk, ennyi a gyógymód, mert így balra fog mozogni, arról vár minket! :shock:

Hasi,és koponya uh, nagyjából rendben, illetve valami van a veséjénél, és mivel tüdőgyulladásom van, vizeletvizsgálatot javasoltak. Nem tudom hogy jön össze a kettő,de rosszul leszek ha ártottam a kislányomnak!!!

Kép
mók

Csajok, nekem péntek óta megvan és nagyon. Nem akar csökkenni... 2 óránként kell betétet cserélnem. Vastagot...
Ma elkezdem hívogatni a dokit, csak felveszi. Ha nem, péntek du elmegyek.

Mók: neked is császár volt? nem is tudtam. Akkor kettőnknek volt.

Kri ezt nem tudtam. De ezért is jó lefejni az elejét. Az én babumnak nem fájt a hasa az elejétől sem.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt

Én úgy tudom nem kell kifejni előtte a hígabb tejet,mert a szopizós babáknak az a folyadék,ezért is nem kell folyadék pótlás max nyáron mikor nagyon meleg van.

mók:sajnálom ami történt veled,biztosan nagyon bánt a szopi,de ne aggódj!MEGGYÓGYULTÁL egy veszélyes betegségből és a tápszernél mindig tudod mennyit evett Lilla!Van jó oldala is meg rossz is!Kicsit könnyebb lesz tápszerrel az etetés.
Biztos akkor úgy fázhattál meg a leírtakból könnyen megeshetett!!

ceyla:köszönöm!sztem egy gyereknél mindegy,h vékony vagy vastag a tészta! :wink: lényeg,h édesség és finom :D csak én még nem csináltam és úgy vagyok vele egy bevált recept elsőre a legjobb lenne.

Kocsonyát csináltok lányok????én igen,mert én meg Máté nagyon szeretjük!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke:nekem is meg volt,de nem így ahogy írod!max 4 nap és alig!
reméljük felveszi a dokid!!!!!görcs is van??mi lenne ha betelefonálnál a nőgyógyászatra és elmondanád?biztos mondanak rá valamit!megijedtél ,pici babád van tuti mondanak valamit!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Kicsit elveszve, de azért jöttem!!

Babák csodaszépek!!!!!

Mók: szegényem, örülök h jobban vagy, ne aggódj, csak nem ártottál picurkádnak!!!

Cherryke: keress valakit, ahogy ice is mondja!!!! nem játék ez!

Sissy: pocakosan és máskor simán, Gergővel nem hiszem h ennyi sütiig eljutok, mint TE :oops: ügyike vagy!!!Én is régen 2 ciciből szoptattam de Gergőnek 120-140 kell, annyi meg sajna nincs a 2ben már...

Nekünk tegnap megvolt a 2 oltás a 2 kis drága combiba, láza nem volt , de igen nyűgös este és éjjel volt :(

de jó hír: Gergő 4080g és 55,5 cm :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Nektek már megjött??? nekem még semmi.... pedig lassan már hol is, a 9. hétnél leszek ...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares:azt olvastam van akinek a szopi végéig meg sem jön! :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: nem egyszerűbb tápszerrel etetni :( állandóan mosogatni sterilizálni a cumisüvegeket, megcsinálni... Este a fürdetés után csinálom az éjszakaiakat és a reggelit. Hűtőbe kell tárolni és az mire megmelegszik, szegénykém kisírja a lelkét is.
Nekem könnyebb volt szoptatni és fejni. Szoptatás közbe olvastam. De így tápszeresen nem tudok semmit csinálni, csak az etetés...
Ráadásul egy csomó idő elmegy etetés előtt és után. Fárasztó ám.

Nekem ez már a 3. menzeszem szülés óta. Az előző kettővel nem volt gond. Rendesen volt meg.

Kriszta
Kép
cherryke

Mares: Gergő jól belehúzott a növésbe :)
Mi is tegnap elértük a 4kg-ot :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kocsonya nem lesz. Már tavaly sem volt. Mindig apu csinálta, de tavaly nyáron elment szegénykém :(

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:nekem könnyebb volt mint most!Mátém tápszeres volt!
mindig forraltam előre annyi vizet ami kellett egy napra nem kellett azzal foglalkoznom,h mit egyek mit ne egyek!tudtam mennyit eszik és elég volt jól lakott,evett aludt,néha volt has fájás is.a cumisüvegeket kifőztem mint most is .....ha szopizunk akkor is lefejem a maradt tejcsit és folyt kövi.....

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szaisztok!

Cherryke, szerintem is kérdezz azért rá a vérzésre, de ne izgulj, lehet, hogy ez még csak valami tisztulási folyamat.

Mók, örülök, hogy jobban vagy, és ne izgulj, ez a vesében gyakran van a babáknak kis tágulat. Asszem Iceberg írta, hogy Balázsnak is van. VAgy rosszul emlékszem?

Mares, nem semmi nagyot nőtt Gergő! NEkem Julinál csak fél év múlva jött meg.

Sissy, most már én is sokszor 2 ciciből szoptatok, főleg délután meg este, mert nagyon Beles Andris, és akkorra már nincs elég egyben.

Én nem fejem le az eljét. Szerintem biztos jól találta ki a természet az elosztást.

Én nem főzök semmit karácsonykor, mert 24-én repülünk haza :) Na jó 23-án azért lesz valami fini, de csak annyi ami aznap el is fogy.
Már úg várom, hogy menjünk. Most, hogy Andris megszületett egy ideje erősebba honvágyam. És nem is a segítség hiányzik, mert megvagyunk, hanem a jó kis családozások. És Julinak is úgy hiányoznak a nagyszülei, folyton papás-mamásat játszika legóival. Persze nem szomorkodik közben, vagy ilyesmi, csak őnála így jön ki, hogy hiányoznak neki. Azért persze nagyon cuki közben.
EDit

Kép
Kép
etus79

etus:igen én írtam!azt mondta a dokink és a Uh-s drnő is,h ez el fog múlni nem kell megijedni!!!ilyen van a legtöbb babának!van akinek már a pociban is észreveszik!el fog tünni,csak a biztonság kedvéért kell vissza mennünk 3hó múlva!
etus!!!!a család nekem is hiányzik!!!!mikor eljöttek a párom szülei először megnézni Balázst és hazamentek utána én úgy sírtam,mert akkor döbbentem rá,hogy hozzám már sem édesanyám sem apukám nem jön! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
http://www.pelenkaakcio.hu/pelenkak/kinalat.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Köszi a válaszokat!Én is úgy tudom,hogy nem, kell az elejét kifejni,mert az a folyadék.Plusz,ha kifejem,akkor az veszik el,hogy dőljön a kis szájába a tejcsi,mert türelmetlen.Ma voltunk vásárolni,Anyunál volt Lili.Aztán visszamentem megszoptatni,és újra elindultunk,hogy neki is megvegyük az ajit.

Hát,nagyon parázok ettől a széltől,amit mondanak holnapra...Remélem,nem lesz igazuk!

Mók:ez komoly,ha ott kaptad el...Férjem Apuja is kapott tüdőgyuszit annak idején kórházban,infarktus után,csak neki nem vették észre,hogy az az,és vízben állt a tüdeje sokáig,mire rájöttek,hogy az.Évekig szenvedett utána,aztán a gyenge szíve,és ez az elcseszett tüdő vitte el év végén.Úgyhogy mázlid van,hogy észre vették időben,ennek örülj!!

Cherryke:majd mondd,hogy mizújs!

Én is úgy tudom,hogy szopi alatt elv.nem jön meg.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Sissy!
Én is hallottam hogy amíg van szoptatás, addig nincs mensi! Aztán biztos történtek már csodák a világtörténelemben! :wink:

Iceberg!
Pelus árak jók! Kár hogy amit mi használunk az nincs a repertoáron!

Mares!
Gergő szépen növekszik! :P Anyatej mellé tápszert adsz kiegészítésnek?

Mi jól vagyunk,bár el akarom vinni Lillát doikihoz,hogy megbizonyosodjak, rá tényleg nem volt hatással a betegségem.
Tápszer brutál drága,ami elkeserítő,és nagyon fogy.....

Sissy!
Jut eszembe fülbevalóval kapcsolatban érdeklődnék, hogy kellett-e kezelnetek a füllyukat miután berakták a fülbevalót???

Kép
mók

Sziasztok!
Csak gyorsan benézek. Ádám ma először végig aludta az éjszakát :D
Ja, és nekem is van újra vérzésem :shock:

Kép
Kép
Kép
andinet74

A fiam meg visszafejlődik :D tegnap kezdte, ma folytatta... este 7-8kor eszik, aztán 10-11, 1-2, 4-5. Visszatért az éjszakai 3 órás evésre :D mondtam neki, így halad 2 óránként fog enni :D A 10-11 órásit már kihagyta, helyette 12-1 volt, és úgy kelt 4-5kor.

Kriszta
Kép
cherryke

Mók: tápszer tényleg drága. Ha receptre van, akkor is. De nem megyek hetente felíratni, ráadásul, 1 doboz kb 5 napra elég. Az havi 6 doboz. 15-18 ezer forint.
Úgyhogy sokminden szól a tápszer ellen... Én amikor szoptattam, éjjel nem fejtem. Kényelmesebb volt szoptatni, nem beszélve az anyagiakról...

Kriszta
Kép
cherryke

Hú,én azt hittem,a tápszerért,ha receptre van,nem kell fizetni....ez nagyon gáz!!!

Mók:nekem azt mondták,ha váladékozna,akkor kell alkoholozni,de én nem tettem rá semmit,nem kellett!

Lili ma 8 órát aludt,de általában egyszer alszik 5-5,5 órát,a kövi meg 4 óra múlva van.CSak tegnap nagyon elfáradt.Félek a holnaptól:uh,csípőszűrés,biztos ki lesz...ÉS este meg jönnek hozzánk barátok... :?

Szilvi

sissy01

Sissy: és tudod mi a még nagyobb gáz? Hogy szabadáras. Van ahol 2600, van ahol 2900. Először ugye receptre vettük 2600ért. Ugyanott recept nélkül 2800. Boltba is lehet kapni. Én meg agyon aggódtam magam, amikor a dr néni nem akarta felírni. Régen csak receptre lehetett és csak patikába.

Kriszta
Kép
cherryke

De örülök, hogy a bnőmnek még mindig van teje és napi 3 etetést tudok neki adni tejciből.

Kriszta
Kép
cherryke

Kriszta
Kép
cherryke

Ők vitték át a fiamat az Istvánból a Péterfibe.
http://www.pca.hu/

Na ez a nem semmi
"2008. 03. 25.

Tisztelt Támogatók!
Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött, és mellékelt levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.
Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.
Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszunik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a muködés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja."

Na de itt nem politizálok...

Kriszta
Kép
cherryke

Szisztok!!!

Bakker, mekkora szél van...

Sissy: hát igen, a sok program, meg barátok nálunk is néha bekavar...

Mók: igen, sajna kap tápszert is, sőt az elmúlt napokban inkább volt tápszer mint ciic, pedig eszek, meg pihenek, nem értem... én szeretek szoptatni!!! :(

Cherryke: hát igen, a tápszer k.....-va drága... de komolyan... és még az ember lánya örüljön, hogy nem ikrei vannak! Na ott mennyi fogyna??? vagy náluk van valami támogatás?? Hát erről amit most küldtél nem is mondok semmit, ennyit a pénzhiányról!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Mók,
Ti milyen pelust használtok?
Összeszedtem neked a tápszer előnyeit, hogy csökkentessem a csalódást, hogy nem lehet szoptatnod. :(
- mindig tudod mennyit evett, nem kell méregetni
- biztosan tudod, hogy nem azért sír mert keveset evett
- mindegy hogy mit eszel ha sír biztos nem te okoztad azzal, hogy olyasmit ettél ami neki nem jó
- elkezdhetsz fogyózni, attól még neki elég kaja jut
- a tornára ugyanez vonatkozik
- társaságban is bármikor megetetheted, nem kell azért félre vonulnod
- sőt megetetheted vásárlás közben is akár, vagy ha otthon marad bárki más megetetheti aki vigyáz rá
- vannak olyan cumisüveg melegítők amik a megfelelő hőmérsékleten tudják tartani a tápszert egy ideig.

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke,
Nekem nem hasfájós Niki pedig soha nem fejtem ki a tejcsi elejét. Viszont nem is adok neki egyéb folyadék utánpótlást.
A szopi elején amikor lassan indult be a tejcsim és nem volt elég Nikinek nekem is szóba került, hogy a barátnőmtől kap pótlást. Szerencsére végül nem kellett. Igaz 1 napon múlt. Azt mondtam, ha akkor sem lesz elég a tejcsi akkor megy a tejért a férjem, de szerencsére elég lett. Remélem már nem fog csökkenni 6 hónapos koráig, mert azóta már a barátnőm babájának van 2 állandó tejtestvére is, nekünk már aligha jutna.

Kfmares,
Sajnálom, hogy kevés a tejcsi és pótolni kell.
Megpróbáltad a mecsekteát, görögszénát, milk and love kapszulát vagy a more milk-et? Én az első hármat próbáltam, nálam bejött, igazából a mecsek teát még most is iszom, igaz gyengébben 1 literbe teszek 2 filtert.
Ezen kívül még a szaporító fejést meg lehet próbálni, van akinél csodát tett.
Nem okoskodni akarok. De hátha valamelyik tipp segítene. :)

Iceberg,
Köszi a pelusos linket!

Etus,
De jó lesz! Jöttök haza? Nincs annál jobb mint a hazai koszt! :D

Nekem még mindig barnázásom van, van hogy kevesebb, van hogy több. Nem értem mi ez és mikor lesz már vége???
Jó hír hogy a citológiám tökéletes lett.

Tegnap voltunk mi is a 2 hónapos "olajcserén" :D .
Szegénykém megkapta a szurikat. Annyira sajnáltam. Fogta a kezem és közben úgy nézett rám mintha azt mondaná, anya miért nem védesz meg? :cry: Már akkor kivolt amikor a rotarixet a szájába erőltették, pedig szerintem kiskanállal is simán megette volna. Aztán dilemmában voltam, hogy most a védőnőre hallgassak és csak akkor adjak neki kúpot ha láza lesz, vagy a két anyuka barátnőmre akik azt mondták, hogy amint hazaértünk adjak neki kúpot. Végül adtam, nem is volt gond, estére lehet volt egy kis hőemelkedése, de akkor már nem adtam neki semmit. Teljesen bealudt a kis lelkem már az esti etetésre sem kelt fel, de álmában sikerült megetetnem este 10-kor. Utána kb 2-3 óránként megnéztük este nincs-e láza. Reggel 7-kor kelt fel végül.
A jó hír, hogy szépen gyarapodott a drágám. 61 cm és 5270 gramm. Fej, mellkas 39 cm.

Szilvi
KépKép
ceyla

Én sem tudtam, hogy ilyen drága a tápszer. Azt hittem azért jobban támogatják, mert hát nem tehet róla az emebr, ha nem tud szoptatni. DE egyetértek Ceylával, bár én örülök, hogy egyelőre van tejcsi, azért a tápszrenek is sok előnye van.

Átaludott éjszaka..., hol van az még? :) Mi ugye 8kor fekszünk, aztán kelés éjfél körül, négy körül és hét körül. DE nem panaszkodok, mert könnyen visszalaszik, nem kell vele fent lenni. Egyszer meg majd csak mi is végigalusszuk az éjszakát, úgyis mi vagyunk itt a legfiatalabbak.

Nekünk szurira jövő hét pénteken kell menni először. Az otthoni dokink azt mondta, hogy ő annak a híve, hogy mindig mondjuk el a babának, hogy mi fog történni, soha ne titkoljuk el, ha szurit kap. És bár hülyeségnek hangzik, de azt mondta, hogy már az ilyen kicsiknek is mindig mondjuk el, mi lesz. Én így is csináltam Julival, és most is megmondom neki, ha szurira megyünk, és nem tudom, hogy ezért-e, vagy csak azért, mert ő egy ilyen gyerek, de soha nem volt nagy balhé a szuritól, és nem is fél a dokitól. Mikor mentünk most a köhögés miatt, úgy nyitotta a száját, hogy a dokinéni még meg is dícsérte :)

A héten megint elmerészkedtünk két délelőtti játszóba, kedden meg ma. A keddit Andris végigaludta, a mait végig nézelődte, és aztán persze irtó nehez aludt el itthon. Sajna én mindig parázok, hogy nehogy elkapjon valamit, nem is engedem fogdosni, dehát Juli meg szereti ezeket a helyeket, és most már kell neki a társaság.

Nem is tudom, hogy mit akartam még. Ja igen, volt ma a játsziban egy csaj, aki a 11 hóapos 11 kilós kisfiát kb 15 percenként megszoptatta. Hát ennyire igény szerint soha nem akarok szoptatni :) Szegény Andrsinak a 2 órát mindig ki kell bírnia, de most már elég jól megy a három is általában :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus,
15 percenként???? :shock:
Az már csak komfortszopi vagy inkább szomj oltás szerintem.
Én is elmondtam a szurit Nikinek és szegénykém úgy tűnt érti is, mert nem mosolygott közben. Ezért is lehetett feszültebb. Az első orvosi vizsgálaton egy kis angyal volt, meg sem nyekkent. Most már a vizsgálat alatt is vigasztalni kellett. Persze lehet belemagyarázom és csupán annyi volt a gond, hogy nem közvetlen kajálás után mentünk és már egyébként is nyügi volt, mert kajálás előtt aludni szokott Nálunk nagy általánosságban kaja után tisztába tevés van, majd nézelődés, séta és alvás, ezért pont alvás időben voltunk a dokinál, mert a rotarix-et nem lehet kaja után, nehogy vissza bukja.

Szilvi
KépKép
ceyla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?