A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ja képzeljétek az a koraszülött kislány akinek hordják a tejem az 12 nap alatt hízott 25 dekát :shock: :shock: :) 2 naponta jönnek és közel 1 litert visznek el .

Bencikém képzeljétek hétvégén oldalra fordult meg vissza ezzel szórakozott azóta semmi :?

Kajcsinál már cici mellett megeszi a 1,5 bébi desszertet 1 nap szétosztva tegnap kapott huslevest kiskanállal jaj de cuppogót törtem hozzá zöldséget répát nagyon bejött a cucc :wink: neki :)

Hozzá szoktattuk a háton alváshoz mert sajnos a hason alvás hátránya hogy a lábai kifelé fordulnak és szét áll csípőjével minden rendbe de át kellet szoktatni a háton alvásra na nem könnyű meló volt most nappal háton éjjel hason alszik éssssss cumizik de csak elalváshoz és van alvókendő amit a kis arcához húz és elaltatja vele magát pont úgy mint férjem másik kisfia ugyan úgy alszik benci is :) meglátszik testvérek a vér nem válik vízzé ... :wink:

Mostani új szokásunk még sikolyán egész nap de olyan erővel hogy sokszor zavaró és addig csinálja ameddig nem figyelünk rá :) na meg a tv de úgy vagyok vele tudom nem jó de ha már nézi akkor olyant nézzen amint pl vuk .

Na jó mára befogom :roll:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Szilvás,örülök h.jobb a helyzet nálatok!!
Igyekszem Tomit ésszel szórakoztatni,nem a vállamon cipelni naphosszat...egyre jobban megy,talán.Most pl.megpucoltam 1 dupla ablakot(8 üveglap..)addig ő csörgőzött a székében,nyekergett,megöleltem,áttettem a játszószőnyegre,folytatom az ablakot..

Bévi gyere szépen írogatni!

Cicc,nem semmi,örülök h.ennyi tejed van és segít a kislánynak!

Utólag meg kell cáfoljam kicsit a nyűgös baba / (terhesség alatt is) idegbeteg mama gondolatot.
Tegnap jöttünk rá Limoval,hát ha valaki,akkor ő aztán végigparázta a terhességet(érhető okoból) :arrow: Bercibónál nyugodtabb,kedvesebb babát még sosem láttam,olyan mintha nem is baba lenne hanem egy kis bölcs felnőtt
Ugyanakkor Szilvás szerintem egy tök nyugis csaj,és Enikő meg nem annyira... :roll:
Persze nem magamat védem,tudom h.paráztam,de azért volt is mint.Talán..első terhesség,majd a másodiknál jobban megy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, bocs. Benyaltunk valami hányós vírust. Bence egész éjjel hányt, hajnalban betársultam én is. Áront most elvitte anyukám, hogy össze tudjuk szedni magunkat. Benec kemény 2 napig járt oviba! :shock:

Ha jobban leszek, jövök.....

királylány

Dia, jajjjjjjjjj, gyógyulgassatok. Jó hogy a Picit el tudtad "küldeni", neki aztán ez nem hiányzik. Feltankoltad tejjel, és ott is alszik Anyukádnál?

szilvás76

Sziasztok!

Pécsi csajok: elnézést hogy tegnap nem értem oda, de Gergő későn kelt, éppen oda értünk dokihoz, vagyis hogy én azt hittem, de aztán meg csomót kellet várni. Sírt a drágám, fúj, szegénykémnek 2 combija is meg lett bökve :( utána egész jól volt egy órát, majd jött a következő etetés és utána már este meg éjjel igen nyűgös volt, láza nem volt, és én BUTA ne adtam neki a kúpot, pedig ha jól tudom attól nyugisabb lett volna a kis drága!

Dia: szegényem, gyógyuljatok meg gyorsan!!!

Évi: valamiről learadtam?? Mikor lesz a next-baby?? :) ( ezer millió hála a pelusokért, most pampers van alul rajta meg a dm-es, és így nincs "baleset" , azóta nem pisisek a rucik!!!

Cicc: bár nekem ennyi tejem lenne :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

sziasztok!

[quote="kfmares"]S írta:kfmaresziasztok!

ezer millió hála a pelusokért, most pampers van alul rajta meg a dm-es, és így nincs "baleset" , azóta nem pisisek a rucik!!!

jól értem? :arrow: két pelust adsz rá? :shock: :lol:

Dia jobbulást!!!

elvittem a zembert a háziorvosomhoz, mert a saját orvosa Pesten látatlanban nem írja ki táppénzre (az enyém nem ilyen :arrow: simán kiírt volna hasonló helyzetben, ha odatelefonálok)... belenézett a torkába és majdnem dobott egy hátast! azt mondta, hogy ez nagyon randa!!! :?
várjuk a javulást, szerencsére láz már csak este van, napközben csak hőemelkedés...

Kép
gtunde75

[quote="szilvás76"]
írta:
szilvás76 Azt vettem észre, hogy bár mindkét keze-lába kalimpál, mindkét kezével fog, fordulni mindig jobbra fordul. Arra feszíti magát, balra nem. Ez nem baj?

Zoé is csak jobbra kezdett el feszíteni, majd a jobb oldalára fordult, aztán jobbra fordult meg hasra először, egy hét múlva (tegnap) már balra is átfordult a hasára, minden előzetes jel nélkül...
de kb 3 hétig (akkor kezdett először feszíteni) csak a jobb oldal létezett...

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]
írta:
gtunde75
Zoé is csak jobbra kezdett el feszíteni, majd a jobb oldalára fordult, aztán jobbra fordult meg hasra először, egy hét múlva (tegnap) már balra is átfordult a hasára, minden előzetes jel nélkül...
de kb 3 hétig (akkor kezdett először feszíteni) csak a jobb oldal létezett...

Huhhhh... Jaj de jó... :roll: Mármint hogy nem egyedi a "gondom" és valószínűleg nem baj.

Csütörtökön megyünk státuszvizsgálatra, azért megkérdem. Szegénykémet, ha nem lesz lázas, szurkálják megint... :?

szilvás76

Sziasztok!

Igen!! meg kell védjem Évit és az aggódós anyukákat, hogy nem biztos, hogy van összefüggés. Én baromi sokat aggódtam az egész terhesség alatt, a szülés körül és utána, pedig olyan állapotba kerültem, hogy arról már jobb nem is beszélni.....s lám Bercibó nagyon nyugis baba. Problémáim azóta is vannak, csak most más jellegűek, mégis szuperül vagyunk Bercivel.

Napirend: 6-kor ébredés vagy ébresztés kaja (tápszer) visszaalvás 9-ig. Ekkor átöltözés, játék, 10kor kaja (tápi, gyümölcs) 11-ig játék....ügyintézés, bolt, stb... 14 körül ebéd (bébikaja, s ha még kell tápi) játék, alvás kb. 2 óra fél6 körül kaja (tejpép) játék....7körül viszont muszáj kicsit ringatnom, és akkor az ölemben szundizik egy 20-30 percet, :wink: na ekkor nem marad meg mással....8 körül fürdés, 9 vacsi (tápi)

Tündi! Hiányoztatok!!!! Jobbulást!

és jobbulást minden kis betegnek! meg a nagyoknak is ha vannak!

A fotókat majd küldöm!
limo73

Köszönöm. Jobban vagyunk valamennyire. Azért az én gyomrom még forog.
Áron nem alszik ott,csak most napközben felügyel rá anyukám.

Enyém gyerek nem fordul. Lusta dög :lol: Néha-néha oldalra....

Gábor sziloplasztozza az ablakokat én meg takarítok utána......jó kis pihenés.... :?

királylány

Az anyai stresszállapot káros hatásairól a gyerekre éppen most olvastam egy cikket a LAM-ban (Lege Artis Medicinae) :wink:

Betegeknek jobbulást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Az meg utalhat izomtónus-eloszlási zavarra, ha csak nagyon egy oldal felé "húz" a gyerek.
Ha ilyen zavar van, azt gyógytornával rövid időn belül lehet orvosolni, de később komolyabb problémákat (tanulási zavarokat) okozhat!

Katust éppen ennek a kiszűrése miatt vittem gyógytornászhoz, ő mutatott gyakorlatokat, majd januárban megyünk ellenőrzésre...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Nagyon szuper lehetett a tali. Kicsit irigy is vagyok, hogy nem lehettem ott.

Claire, nagyon jók a képek! Most már tuti, hogy a te lánykáddal beszéltem augusztusban a Jánosban (amikor toltam vissza Lilit a csecsemősökhöz. Megismertem a képről. :lol:

Ircsi, én is utálom a telet vagyis a hideget. A havazást azt szeretem, de az utána lévő latyakot nem. És ami most van az utcánkban az borzalmas. Ráadásul murva út, így jó nagy gödrök vannak. :evil:

Sucer, Olivérnek jobbulást!

Szilvás, örülök hogy jelentkeztél és hogy a gyerekek már jobban vannak.
És már Eni is egyedül alszik el, ez szuper! :D

Cicc, hol lesz a tali januárban? Lehet, hogy én is benevezek!

Dia, Jobbulást nektek!

Nálunk az volt a gond, hogy kifli alakban fekszik (egyik oldalra jobban húz). Ezért is járunk mi is tornázni hetente 1x, de már ezt kinőtte. Most a kulcscsont törés miatt nem tartja hason annyira magát.

Voltunk oltáson, az elsőnél nem sírt viszont a másodiknál igen. Persze utána a kezemben már megnyugodott.
63 cm és 6310g (ruhában) nem is értem miért így mérik, mivel tegnap ruha nélkül 5870 volt!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok

Mégis itthon :(

Tali szuper volt...asszonyságék hiányoztak de egy gyors személyes tali azért volt...:D

Képeket mindjárt nézem.

Holnap doki...előtte Évinek viszem a mágneseket.

Tünde-apának jobbulást.

Minden babának és szülőjének Jó egészséget,nem lebetegedni karácsonyra.

Örülök,hogy tetszett az ajándék :)
:oops:

Nem egy nagy vásziszdász :) de mégis gondoltam egy kis mosolycsempészés a szülők arcára :D

Kezembe vettem az intézkedést!Rendeltem fát-holnap hozzák!
Hogy miért nem maradtam pécsen????????Évinek elmeséltem
BRUTÁLIS csalódás!!!!

De majd a picológusnak is elmondom
Dilibogyó muszáj...különben tényleg olyanok jutnak eszembe,hogy....hagyjuk is...

De ami fő!
Ma még egy szemet sem vettem be
Tegnap anyóséknál aludtunk...Tibit este fél 10kor rángattam vissz aértünk :(

Nem kívánok senkinek hasonlót!!!
:? :twisted: (sííííír)
Holnap doki után jelentkezek!!!

Szép estét!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csak hogy mindenki lássa a vonalzóm lényegét :) :wink: :oops: Kép
Remélem Tünde-ez is tetszik :) :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag :) fel a fejjel!! Vonalzó szuper :) Holnap várlak,szar idő lesz,erős szél :( sztem én nem megyek sehova,így amikor alkalmas,gyere nyugodtan.

Fordulás: Tomi oldalra fordul szépen,tegnap hasról visszafordult 1x nagy nehezen hátra.

Ma nehéz napunk van,talán a front miatt,sokat sír.

Szilvás köszi!!!

Dia jobbulást nektek :(

Woody,bármikor jöhettek :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Hűha!
Ilyen komoly a dolog Zoé és Gergő között? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]H írta:lombikbabaűha!
Ilyen komoly a dolog Zoé és Gergő között? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

nem :D
csak anyukák (én) szórakoznak :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="evilany"]C írta:evilanysillag :) fel a fejjel!! Vonalzó szuper :) Holnap várlak,szar idő lesz,erős szél :( sztem én nem megyek sehova,így amikor alkalmas,gyere nyugodtan.

Fordulás: Tomi oldalra fordul szépen,tegnap hasról visszafordult 1x nagy nehezen hátra.

Ma nehéz napunk van,talán a front miatt,sokat sír.

Szilvás köszi!!!

Dia jobbulást nektek :(

Woody,bármikor jöhettek :wink:

rendicsek-lehet egyedül megyek busszal...Tibi kocsival nem mer akkor elindulni,Gergő se fagyoskodjon..majd lesz valahogy!
Garnitúra nem jött meg? :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ja,de,megjött.

Nem mer elindulni???? Inkább buszozzatok viharos szélben???? :shock: :shock: :shock: Hmmmm :evil: :evil:

evilany

[quote="evilany"]J írta:evilanya,de,megjött.

Nem mer elindulni???? Inkább buszozzatok viharos szélben???? :shock: :shock: :shock: Hmmmm :evil: :evil:

neeeeeeeeeeem-csak én megyek pécsre...ő marad itthon Gergővel!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!
Köszönöm a dicsérő szavakat! :D hogy mennyit segít (iletve inkább azt mondom vállal itthon a párom?) Most sokat, de nem volt mindig így. SOk tényezős dolog ez, nem részletezem, nálunk sem volt mindig minden fenéákig tejfel. ( De most tényleg nagyon rajta van a dolgon, pláne amikor kórházban voltunk , és vaqn ami úgy maradt. Meg igyekszem kevesebbet elhurcolni Jonit pl nagytesókért, stb, h kevesebb fertőnek legyen kitéve, így elég sokat intéznek a családtagok. Párom reggel elmegy, hazafelé majdnem mindennap hozza vmelyik gyereket, vagy inkább gyerekeket. Reggel ovisokat leginkább most apósom viszi, délután anyám viszi őket úszni meg efféle. egyéb intéznivalók: beosztjuk, ahogy tudjuk, tegnap pl én voltam gumisnál a kocsival, meg oltáson a kölykökkel. Most a házimunka zöme az enyém, hétvégén azért befogjuk as gyerekeket rendet rakni, meg a párom vásárol most, néha kicsit takarít, de azt igyekszem nem hjétvégére hagyni, miértg ezzel teljen a közösen tölthető idő. A gyerekekkel hétvégi progira, hangverseny, karate vizsga, stb leginkább az apjuk megy.)

Betegeknek gyógyulást!!!

Woody :D nem lep meg, elég cserfes a leányzó!

Cicc! milyen jó, h tudod ki kapja a tejedet, és milyen szépen fejlődik tőle :shock: gratula! Igazi tejtestvére van a gyerkődnek!

Bébik nagyon érzékenyek, biztos hat rájuk az anya lelki állapota, de nyilván nem csak az, pl az ikrek között is nagy a temperamentum beli különbség!

Mozgásfejlődésben nag ykülönbségek adódhatnak, nem érdemes azon parázni,k h a másik bébi már mit csinál, viszont érdemes megmutatni szakembernek, h minden OK-e!
claire
claire

Bévi! Bévi! Bévi Bévi!

Gyere vissza, és meséld el, mi a baj, szeretnénk tudni, megvigasztalni!

Kép
xtina75

Jó reggelt
Mesés éjszaka volt,aludt este 9-től,1xevett félálomban fél 4-kor,és fél 7-*kor mi keltettük enni,mert már nagyon fájt a mellem(ez az 1 gáz van ezzel,hogy erre ébredek,feszül,fáj,folyik,nem tudok így aludni,lefejni meg nem merem,mert mi van ha pont kel 10 perc múlva enni,)
Most a játszószőnyegen van de már fogy a türelme ahogy hallom,túl sokat kiabált és mérges lesz tőle(kurjongat,de a vége sírás..)
Ma barátnőm jön, este meg fogdoki,talán utoljára.

evilany

Sziasztok!!!

Köszönöm mindenkinek aki hiányolt,nem nagy a baj csak mostanság kicsit sok volt úgy minden és azon veszem észre csak panaszkodom panaszkodom és ez a topik nem azért van hogy itt panaszkodjak folyton hanem,a babáknak és a mamáknak szóval kicsit magamnak is sok voltam és nem akartalak titeket is ezzel "fárasztani".

Olvastalak beneteket minden nap,gyönyörűek a babák és közeledik a karácsony egyre érzékenyebb is vagyok,tavaly ilyenkor tudtuk meg jön Lili,meg sajnos ez az év nem lesz olyan mint a többi de próbáljuk feldolgozni,mindenkinek nehezebb lett sajnos anyagiakban,és ez nagyon rossz,de fő hogy egészség legyen már kaja meg van csak meg kell csinálni,veszünk fát és örülünk egymásnak,valószínüleg idén nem lesz ajándékozás,mert most másra kell,megbüntettek gyorshajtál 60-helyett 80 fő úton Lilivel siettem időpontra,30 ezer,plussz páromnak letörték a tükörjét a kocsin mentek az uton és össze ért,mivel nem tudtak igazságot tenni igy mind a kettő fizet,plussz a cégnél volt egy nagy baki amiért nem csak ő a felelős valószínű ott is lesz bünti de ott 100 ezrek szóva ennyi,de próbálok a gonddal megbarátkozni,itt vagyunk egymásnak Lili kap valami kis jelképes ajándékot de nem nagy dolgot,bár nem mintha hiányt szenvedne mert ami kell úgy is megvesszük neki,nah csak rossz mindegy,ez is baj volt!!!Nem akartalak titeket ilyenekkel zavargatni,mondjuk az a fő szépen megvagyunk Lili egészséges és majd beteszük a fa alá :lol: :lol:

Tina sokat vagy ám eszembe,van az a reklám mikor a fenyőfára van akasztva egy kis cipő,mindig te jutsz róla eszembe milyen szép karácsonyi ajándék :lol: :lol:

Csillag fel a fejjel bár nem tudjuk mi a baj de biztos nyomós okod van sajnálom,és a gyógyi nem jó hogy szeded,ismerős az idegesség de én mostanság próbálok nyugodt maradni,ha ideges vagyok megölelem Lilit nekem ő a nyugtató a közelsége az ilata és mikor mosolyog....ha kivagyok akkor leteszem játszani és megmosdok hideg vizzel nagy levegő és vissza hozzá.

Woddy Lilinek sok puszi oltásra remélem jól van.

Évi Tomi jó fiú láttod,csak néha neki is rossz napja van mint nekünk....

Ircsi meglepő és elgondolkoztató mennyire rohan az idő Katus már nem sokára féléves lesz és olyan mintha most olvastuk volna megszületett.

Dia sajnálom a betegséget a picur remélem nem kapja el nektek pedig jobbulást,fejfájás nálam minden napos,valószínű fütés miatt van,konvektor van nálunk vissza emlékszem tavaly is fájt mindig....és már reggel úgy kelek.

Szilvás jobbulást a csipet csapatnak és neked is,szuper a kép a szülinapról a blogban megkukultam....

Clarie örülök,hogy kicsit könnyebb a helyzeted és többet segítenek azért van mit csinálj így is.

Mi jól vagyunk tegnap le takarítottam a penészt a szobába és este még 7 kor nem tudtunk bent lenni csak nyitott ablaknál szavóval csináltam hát soha többet nem fogom a hipó sokkal hamarabb kimegy egésznap nyitva volt pedig az ablak,bevittem a kis olaj radiátor oda huztam Lili kiságyához a konvektor feltekerve és ablak nyitva ez ment este 11 ig,de még akkor is érezhető volt sajnos ma fügönyt mostam meg ma is szellőztetek többször már nagyon jó a levegő!!!!

Kép
bévi

Kép

VÁROM A KARÁCSONYT!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Kép

Kép
A MINTA GYEREK! :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Bévi mintagyerek :lol: :lol: :lol: :lol: az én mintafiam is anyamajma ma is,de hát ez van...most épp vidáman rotyogtat a székében de eddig rajtam lógott.Remélem megint a válla is kakás lesz mint tegnap :)

Nagyon sajnálom az anyagi gondokat(még ez is :( :( )
De azért Te csak gyere. Panaszkodunk vagy sem,ezért vagyunk egymásnak.Az örömöt is megosztjuk hiszen.Segítjük egymást,tanácsot adunk,ha kell és tudunk,vagy csak drukkolunk a másiknak :)

Tündi,ideért a cucc,köszönöm,szuperek!!!

evilany

sziasztok!

Évi hasról hátra megfordulni sokkal nehezebb ám, mint fordítva!!! :wink: :lol: Tomi rögtön a nagy fába vágja a fejszéjét! :wink: :lol: :lol:

Csillag naná, hogy tetszik! tök jó!!! :wink: :lol:

Bévi sajnálom a gondokat!

Nem akármilyen nap lesz ma (front)! mindenkinek sok erőt és kitartást hozzá!!

Kép
gtunde75

Évi nem is az anyagi gond hanem az,hogy nem teremthetek olyan dolgokat meg amiket lehet meg tettem volna ha nem másra kellene a pénz,és igazságtalan dolgokra fizetjük ki,gyorshajtál nem értek vele egyet mert akinek 3 meg 4 ezres autója van és 200km/h szaladgál azt nem büntetik meg mert annak van lézer blokkolója és szt nem tudják bemérni,és én aki főúton nem mentem még 90km/h sem épp egy ott felejtett 60 tábla miatt kapok 30 ezres csekket mert megelőzztem egy kamiont aki verte rám a sarat mert esett az eső és nem szerettem volna neki menni valakinek!!!Plussz a másik két dolog is igazságtalan a páromé,nah mindegy ez van,csak fáj és bosszant mondjuk így is meg lesz minden,csak olyan még nem volt egymásnak ne vegyünk semmit,és fura lesz,nah de majd Lili felvídit bennünket,most nem az ajándékozásról szól a karácsony tudom,csak mindig megszoktuk lepni egymás egy pici aprósággal és olyan jó hogy nah eszébe jutottam a másiknak!!Mindegy nem agyalok ezen,meg az is a baj az ember minden pénzét fizese ki ilyenre,és olvassák a fűtésünket is és mi általányt fizetünk 35 ezret általában még 100 ezerrel meg kell pótolni mindig hiába gyüjtöttük,szóval ezeken örlöm magam,de hála az égnek itt van Lili és felvidít.

Kép
bévi

Bévi :cry: :cry:

Tündi,kénytelen,mert hasra raktuk,és uuuuuutálja,kitolja a popót és addig teker míg megfordul :) :)
Akartam kérdezni,hogy álltok a levekkel,pépekkel? Nálunk ugye az alma nem jött be,de most 3 napja baracklevet kap na az nyamiiii :)

evilany

Kép

Kép

evilany

Sajnálom a gondokat Évi, de attól még gyere, meghallgatunk, veled vagyunk! Én a gyorshajtással mindig úgy vagyok, hogy nem lehet mindig a táblának megfelelően menni, nagyon sokszor lehetetlen (nálunk a fél város 30-as táblás, hát köszi), így az ember néha belecsöppen abba, hogy megbüntetik. Nem hajtok, mint a barom, de az ottfelejtett táblákat nagyon utálom.

Lili nagyon cukker, legyen sok örömed benne!

Front: igyatok sok folyadékot, az megelőzi, enyhíti a fejfájást, migrént, rosszullétet.

Mindenkinek szép napot!!!

Kép
xtina75

Évi az almától első nap Zoénak is fájta a hasa, de most már nem, és már nem is csak a levét kapja, hanem lereszelve... igaz nagyon minimális mennyiségben... :wink: :lol: 1-2 kanálkával... gondoltam rá, hogy veszek neki barack babykaját, mert ugye barackot nem lehet kapni sehol... Te melyik fajtát adod neki? csak levet, vagy a babyételt?

Kép
gtunde75

Tündi,egyenlőre levet,Hippest vettem. Kaját gondoltam elsőt én is adok üvegest,próbaképp,és akkor majd ki lehet olvasztani amiket eltettem nyáron neki.
Hány nap után adtál pépet is? Jól bírta a pocak?

Tina,még ha csak minket viselne meg a front..(nálad inkább az igaz,vigyázz magatokra)de a babók,huhh...szeles időbe Tomi kikészül...

evilany

Tegnap olvastam egy Baba újságban hogy sárgarépa főzeléket,levet,meg sütőtököt ne kapjanak bébik minden nap a talpuk és orruk sárga lehet tőle :lol: :lol: :lol: :lol:

evilany

Sziasztok!

Nálunk 172 km/órás szelet regisztráltak :!: :shock: Olyan szar idő van, a nagy tuját majd' kicsavarja a szél, fürdőszoba ajtót csapkodja, nincs meleg víz, szakad a hó, de hófúvás van, és egyedül vagyok itthon a Bencével, és olyan nagyon nyűgös, mert utálja a szelet, végre talán most sikerült elaludnia szegényemnek! :( :cry: És raknom kell a kazánra, vasalnom, ebédet csinálnom, anyósomnak is szegénynek tovább bent kell maradnia dolgozni, Tomi Győrben intézi a záróvizsgára jelentkezést, úszik, lehet nem is jön ma haza, annyi helyre kell rohannia és ott alszik apuéknál. :( :( :cry: :cry:

Uuuuutáááálooooom ezt az időt :!: :evil: :x :oops:

Ma 1 éve tudtuk meg, hogy végre szülők leszünk. :roll: Akkor még nem tudtuk, hogy egy ilyen csodálatos Törppicúr születik. :roll:

Na Bence ébredezik is... Kénytelen leszek vele lemenni megnézni a kazánt, egyedül nem hagyom fent!

Na mindjárt reagálok mindenre, de gyorsan rakok a kazánra, mielőtt elalszik és be kell gyújtanom újra...

Kép

Kép
barbcsi

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Évi hasról hátra megfordulni sokkal nehezebb ám, mint fordítva!!! :wink: :lol: Tomi rögtön a nagy fába vágja a fejszéjét! :wink: :lol: :lol:

Hmmm.... én azt hittem hátról hasra nehezebb.
Réka már 1 hónaposan hasról hátra fordult, de hátról hasra még mindig nem tud, csak az oldalára.

Amúgy jó "reggelt" :)

Tünde
Tényleg hiányoztál a taliról, olyan még sohase nem volt, hogy te nem voltál ott!
Nem hangzik valami jól, még így olvasva se a párod torka, megmondom őszintén, nem cserélnék vele! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Lányok ez hasznos nézzétek :) mozgás fejlesztés

http://www.youtube.com/user/mozgasfejle ... x1Lt69W4PU

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Évi sütőtök tényleg sárgaságot okoz ha minden nap megeszik a baba egy üveggel,egy hónapig kb,védőnő azt mondta,mert anya rögtön felhívta a figyelmem rá mikor mondtam neki Lili azt imádja,vagyis egyenlőre répa,burgonya,alma nem kell neki.

Barbcsi sajnálom hogy így alakult a napod a szél itt is brutális,eszméletlen ami van,egyik percben még semmi épp ebédeltem egy nagy feketeség,és kb 5 perc mindent felboríott azóta is tart,sajnálom hogy egyedül vagy,mert nem könnyű tudom főleg fűteni is.Remélem az áram nem megy el.mert Lili este fél a sötétben gyujtunk gyertyát de az elég kevés lesz.

Tina vigyázz magadra,nagyon gyorshajtás,hát ez van sajnos,a kép az nagyon szuper :wink: :wink: :wink:

Kép
bévi

[quote="clárika"]
írta:
clárikaRéka már 1 hónaposan hasról hátra fordult, de hátról hasra még mindig nem tud, csak az oldalára.

lehet, hogy azért, mert Réka már akkor könnyedén felkönyökölt! emlékszel? fókázás!!
valahol olvastam, hogy hátról hasra könnyebb, de biztos nem minden babánál van ez így...

[quote="clárika"]
írta:
clárikaTünde
Tényleg hiányoztál a taliról, olyan még sohase nem volt, hogy te nem voltál ott!

köszi! és valóban... hm... nem volt jó hiányozni!!! :(
köszi a párom állapota lassan-lassan javulgat...

Kép
gtunde75

Lányok FORGÁS FORDULÁS MINDEN BABÁNÁL MÁS MUTATOK PÁR LINKET AKIT ÉRDEKEL.

http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/c ... s-segitese

http://www.terapia.imtbt.hu/node/31

http://www.dokimami.hu/2010/02/04/csecs ... babatorna/

MEGSÚGOM MÉG MISEM FORGUNK ÉS NEM IS FORDULUNK CSAK NÉHA 1-1- PRÓBA DE VISZONT ÜLNI ÉS BÉBY KOMPBAN ÁLLNI AZT SZERETNÉ A KIS PISZOK :)

BOCS BERAGADT A CAPS LOCK

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Az átfordulás segítése:
Előkészítés: Már 2 hónapos kortól tegyük naponta többször pár percre hasra az ébren lévő babát, hogy erősödjön a hát és a nyak izomzata! 3 hónapos kortól legyen egyre többet hason a baba! Ekkor már érdemes nappal leköltöztetni a földre egy plédre vagy játszószőnyegre. Ez kellőképpen kemény és biztonságos felület a támaszkodás és a forgolódás megkezdéséhez. A hát- és nyakizmokat úgy is erősíthetjük, ha ráhasaltatjuk a babát egy nagy labdára (ha van otthon ülőlabda vagy fitness labda), és a csípőjénél fogva lassan előre-hátra görgetjük. Ahogy gördül a labda, úgy csökken az a alátámasztás, és a babának egyre több erőt kell kifejtenie saját feje megtartásához. (A gyakorlat csak akkor hatásos, ha a baba már önállóan emeli a fejét, és nem simul rá tehetetlenül a labdára.) Szintén a nyakizom erősítését szolgálja, ha a babát kezénél fogva hanyattfekvésből lassan felhúzzuk ülésbe, majd lassan visszaengedjük. A gyakorlatot egymás után max. 3-5x ismételjük meg!

Csalogatás: A mozgásfázisok jelentős része a fejtől indul el, ezért érdemes először mindig a fej elmozdulását ösztönözni. Mutassunk fel a babának egy játékot, csörgőt, majd vigyük lassan oldalirányba, hogy a tekintetével követve elforgassa a fejét! Ahogy utána is nyúl, követni fogja a mozdulatot a váll és a karok, majd a törzs, végül a lábak.

Lábingáztatás: Az átfordulás egyik fontos tényezője a törzs, ezen belül is leginkább a csípő mozgékonysága. Segíthet a forgás előkészítésében, ha a babát hanyatt fektetve, a két lábát jobbra-balra ingaszerűen mozgatva forgatjuk a csípőjét (mondókára vagy énekre). A gyakorlatot később már úgy is végezhetjük, hogy csak az egyik lábát fogjuk, a másikat pedig a baba maga viszi utána.

Passzív forgatás: A 2-3 hónapos babák nagyon szokták élvezni, ha eleinte óvatosan, később már nagyobb lendülettel hengergetik őket. Ez jó alkalom arra is, hogy megbarátkozzanak az átfordulás élményével.

Aktív forgatás: Fektessük a babát egy plédre, majd lassan emeljük meg a szélét, mintha le akarnánk róla gurítani a gyerkőcöt! Eleinte csak oldalra fordulásig végezzük a gyakorlatot, majd később döntsük tovább egy olyan szögig, amikor már magától be tudja fejezni az átfordulást! Idővel egyre korábban hagyjuk félbe a fordítást, hogy minél nagyobb részét a babának magának kelljen elvégeznie! Először majd segíteni kell neki, hogy ne akadjon meg a saját kezében (pl. simítsuk a karját a talajra a feje mellé), de ahogy ügyesedik, már önállóan is meg tudja oldani ezt a problémát.

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

még ezt elküldöm és mára befogom csak gondoltam vannak lustább babák mint mi :oops: és hátha másokat is érdekel a dolog

Mikor kell szakemberhez fordulni?

az otthoni gyakorlás csak az alapvetően normális fejlődésmenetű babáknál lehet eredményes, súlyosabb problémák esetén azonban szakemberhez kell fordulni. Mi az, amire a szülőknek figyelniük kell?

1 hónapos babák ugyan tehetetlenek, de van egy bizonyos fokú tartásuk, és belesimulnak az őket tartó személy karjába. Problémát jelez, ha testüket állandóan és túlzottan megfeszítik, vagy éppen ellenkezőleg, nincs tartásuk, izmaik petyhüdt, tónustalan.
a 2 hónapos babák elkezdik hason fekvésben emelni, illetve átfordítani a fejüket. Problémát jelez, ha erre nem tesznek kísérletet, vagy csak egy irányba tudják elfordítani. Szintén szakember segítségére van szükség bármilyen egyéb „féloldalasság” esetén, pl. ha a baba az egyik oldalon található végtagjait kevesebbet vagy nem mozgatja, illetve ha a fejét ferdén tartja, vagy bármelyik más testrészén kényszertartás észlelhető.
A 3-4 hónapos babák már ügyesen emelik magukat hason fekvésben, lábuk elnyúlik, és ha ülésbe húzzuk őket, megtartják a fejüket. Problémát jelez, ha hasalás közben még mindig hiányzik a fejemelés, a lábak pedig felhúzottak, illetve ha ültetés közben hátraesik a fej, vagy megtartott, de ferde.
Az 5 hónapos babák már biztosan fel tudnak támaszkodni hasalásból. Problémát jelez, ha eközben nem nyitják ki a tenyerüket, illetve ha szinte állandóan ökölbe szorul a kezük, valamint nem kezdik megfogni a tárgyakat. Szintén szakember segítségére van szükség, ha a baba egyik vagy mindkét oldali végtagját hanyagolja.
A 6 hónapos babák megkezdik a helyváltoztató mozgások valamelyikét. Innentől kezdve egyre nagyobb a különbség fedezhető fel a gyerekek fejlődésében. Problémát jelez, ha a baba a 6. hónap végéig egyik irányban sem kezd el forogni, ha a 8. hónapban nem kúszik, és 18 hónapos koráig nem indul el.

remélem segítettem picit

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="evilany"]
írta:
evilanyHány nap után adtál pépet is? Jól bírta a pocak?

rögtön másnap! a doki azt mondta, hogy első nap lé pár kanállal, másnap pép pár kanállal, harmadnap már mehet egy teljes adag... én ennél azonban óvatosabb vagyok... eddig csak egy-két kanálkával "evett", ma már jobban ráharapott, és megvolt vagy 5 kanál is! :wink: :lol: :lol: :lol:
rendesen nyitja a száját! tök cuki! azt hittem nehezebb lesz!

Kép
gtunde75

Szerintem ma már nem fogok jönni,nagyon cudar idő van.
Ha Lili felébred megyünk be a szobába és játszunk meg beszélgetünk,párom megy pakolni a tisza partra árad és mivel van ott szórakozóhelyük fel kell hordják a butorokat az épületből,mert oda zárták be szezon végén,de sajnos fel kell pakoljanak iszonyat hideg van...keresek gyertyát meg előkészülök majd az estéhez ne akkor kelljen kapkodni,ha esetleg nem lesz áram,jó pihenést minden babának és mamának.....

Kép
bévi

Zoé ügyes!!Lilinek nem kell addig öklendezik ami nem izlik neki míg össze hányja magát :? :? jaj ezzel a táplálással is mondanak mindent nekem azt mondta doki meg védőnő hetekig csak egy iz és 3-4 kanálal :? Lili ki szopja a kanálból,de ha nem adom hanem mosom a tányért el akkor sír még kell neki,de nem kap csak 3-4 kanál tököt!

Kép
bévi

Cicc ez nagyon jó kis összefoglaló...
érdekes, hogy a lábingáztatást, a passzív és aktív forgatást ösztönből már jó ideje csinálom vele... lehet, hogy ezért kezdett ilyen korán forogni?

Kép
gtunde75

Tünde nem tudom de érdekessel ezek a dolgok mi például lusták vagyunk forogni de ülni azt igen egész nap az ölembe vagy ágyon kitámasztva baba székben ,és állni a saját lábán persze én nem engedem mert ahhoz túl kicsi és ártok a gerincének is vele .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?