A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Judit,
nem lehet háj hiszen alig eszel. :wink: az bizony babó kell legyen.
:lol: :lol:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó
Nekem is kérte a védőnő a Wassermannt!
És pont ezért vagyok ideges, mert a doki semmit nem írt rá a laborleletre, mert ugye csúszott a rendelés és még kint vártak vagy hatan, csak egy sima nagylabort kaptam...
Holott kért a védőnő ellenanyagot, meg mindent! Így is 2 hete kell várni egy laboridőpontra, meg nem is könnyű nekem munka mellett otthon megoldani, nincs kedvem kétszer menni!
Hepatitist ugye nem kell mégegyzser, azt nézték a BMC-ben?
Köszi, akkor nem voltam kemény...

Kisbeeka
Na akkor majd tudósítok, ha megszületett a biológus babája :)

Megnéztem, amit küldtél, akkor toxoplazmózisra szűrnek automatikusan???
Ezen aggódom, mert ette azért kolbászt meg ezt-azt...
Kértem a gyógyszerész barátnőmet, hogy hozzon olyan tesztet, ami kimutatja a vizeletben a fehérjét, kérdezte, hogy beteg-e a kaméloen :)
Még nem tudja, mert nem telefonban szerettem volna elmondani neki...
Béku, Te azért 5 évet vártál a picire...
Én 6+2 naposan voltam dokinál, akkor már volt szívhang...

Judit
A védőnő nekem is ráírta a lapora, hogy RPR-t kér, a doki meg nem!
Tudom, hogy máshogy viselkedik, akinek elsőre összejön...
Néha rágódom ilyeneken, hogy miért van az, hogy valakinek minden az ölébe hull (szerető család, esküvő után apucitól kapott újépításű lakás, baba elsőre), nekünk meg miért kell mindenért megküzdeni...
És nem irígység (a fenét nem vagyok irígy, hogy ő nem fizet 20 évig lakáshitelt és nem görcsöl azon, hogy hogy fognak hitel mellett 1 fizuből megélni :))...
Tudom, annak kell örülni, ami van, csak néha már fárasztó ez az állandó küzdés és csalódás...
Nekem is van már pocakom, gőzöm sincs, hogy titkolom el még bent 1 hétig, pont ma mondta az a srác, aki tudja, hogy azért most már kezd mindenhol látszani rajtam... Pedig bő cuccokat hordok...
Hogy mit veszek fel szombaton a céges vacsira!

Kép Kép
estrella22

Estrella: bejelentés szempontjából számít még az a 2 nap ide vagy oda? :)

Én a helyedben talán pont azt az alkalmat fognám ki bejelentésre :D

Mondjuk nálam a babás babonák nem számítanak,max a létra alatt nem megyek át... :)
Igen,mi elég sokat vártunk arra,hogy összejöjjön,kb. UH-kor lesz 5 éve :D :D :D
Vendég

Érdekel majd a tudósítás Ilona babájáról! :D
Úgy örülök neki :)

és nagyon jól áll neki a pocak :D
Vendég

Estrella,
toxoplazmózist nekem Sz kért, nem tudom a házidoki kér(het)-e. semmi gáz nem lesz a kolbásztól, nem napi 3X eszed!!!
a Wassermannra azt mondta a védőnő hogy arra házidoki nem is adhat... :evil: szerintem hívd fel a dokidat és amíg vársz az időpontra simán tudnak írni egy jó beutalót, végülis ők cseszték el, ne te szívj esetleg miatta...
a hepatitiszre jó a bmc-s papír, de inkább a vér ellenanyagot nézi a védőnő asszem.
ja meg kell a vércsoportod, az lehet nem lesz a laboron, vigyél majd legalább egy olyan leletet, amin rajta van. a zárókra is asszem rá szokták írni.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

A vércsoport kérdéshez csak annyit,hogy mindenképp kérdezzetek rá,hogy kell-e új vércsoport meghatározás,mert nekem pl. NEM fogadták el az egyik helyen a fél évvel azelőttit.......

Ne kérdezzétek,hogy miért,de S.O.S-ben elküldtek egy újabb vizsgálatra,szerencsére még a műtét előtt meglett (asszem pár nap alatt elkészül).
Vendég

Ma nyomi vagyok én is .Nem hinném, hogy a vérnyomásom az egekben lenne!Próbálok pihizni!
Ilona biológusunknak egyébként mikor jön a baba?..és hány éves lehet?Ő is olyan fiatalka, nem?

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: szerintem is fiatal,de hogy mennyire,azt nem tudom megtippelni,ebben nem vagyok jó :D

párom még mindig csatangol valahol,olyan rossz egyedül itthon....
Vendég

Adjatok tanácsot!
Pár napja már megint nem akar rámjönni az ihlet a wc-n! :cry:
Mit egyek?Aszalt és egyéb gyümik ne, mert azokat egyáltalán nem kívánom!

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: tamarin lekvár patikából... (szintén zenész... :shock: ...)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Ancsi: sajna én erre nem tudok mit írni :(

Néha előfordul,hogy elakad nálam is,de másnapra rendbejön :)
Lekopogom,de a vitaminhoz képest egész jól megy! :D
Én az időzítésen változtattam,mert ha nem reggel veszem be a magzatvédő vitamint,hanem du.,vagy este,akkor nem kavar be annyira ;)
Vendég

most kéne ebédelnem valamit,de olyan álmosság jött rám......
talán kaja helyett most az alvást választom :)
Vendég

Ancsi,
patikában, bioboltban kapható aszaltszilva-ital az is hatásos!

Kép
judit0713

ancsi: Stodalaxot vehetsz be. Mi a kórházban este egyet vettünk be és reggelre lett eredménye. Nálam csak lazább volt a dolog, a párom alig ért be a munkahelyén a wc-re. De szerintem ő reagált rá túlságosan, a kórházban senkinek nem volt ilyen.
vicky79
Budapest III. kerület

:)köszönöm a tippeket!...most egy kis sós krumpli+halrudacska!Ezt kívántam! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Tegnap én is halat kívántam krumplival :lol: :lol: :lol: :lol:

csak én sült halat citrommal,héjában főtt burgonyával,vajjal :)
Vendég

Ma én is halat ettem :)
ann74

Ma én is halat ettem :)
ann74

Estrella, jó a Suttogó könyv. Van egy-két hasznos info benne, de azért én nem mindennel értek egyet.
Szerintem még ez nagyon jó, még anyukámnak is megvolt a régi kiadása
http://www.libri.hu/konyv/spock-doktor- ... ozasa.html

Toxoplazmára kell kérni külön beutalót. (nekem tuti kellett a nőgyógyásztól)
Én még nem estem át rajta, pedig van egy kutyám.
A lényeg, hogy vigyázni kell az állatokkal (főleg macska), mert tőlük lehet elkapni (ja és a földdel pl. virágültetés csak kesztyűben!).
Ja és ha negatív akkor a terhesség alatt 2x is megnézik ezt, mivel nem jó a magzatnak ha akkor kapod el. És akkor adnak gyógyszert rá!

Pancsi, Hatalmas Gratula! Tényleg jó gyors szülésed volt.
Várjuk a képeket!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Kukk

Ann, Csucsu
a világ szeme rajtatok ! nagyon szorítok csajok !

(Ann eszembe jutottál tegnap, amikor padlizsánt sütöttem (ha jól emlékszem Te kérdezted) szóval én nem vágom félbe a sütéshez hanem egybe megsütöm kinyomkodom fakanállal összetöröm, hagyma, majo, só, bor :-)

Woody,
gyógysimik Lilinek.

Pancsi,
gyönyörűek vagytok, hatalmas gratula !

spock..... az unokája véget vetett az életének..... számomra ő már egy kicsit vaskalapos volt

mit mondjak még ? esélyem sincs visszaolvasni 10-20 oldalt :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

jaaa és a legjobb Liza forog jobbra-balra mármint hátról hasra és közben röhög, vége a nyugalomnak :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

Kubu,
milyen nyugalomnak???? :roll: :roll: :roll:
hogy állsz a sulival?
Mikulás milyen volt Marcusnak? gondolom bölcsibe is jött. :wink:

Woody,
toxop-t kutyától is lehet kapni, nem csak cicától? :shock:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó, kutyától is igen. De veszélyesebb a macska.
És ami még fontos, 3 havonta kell féregteleníteni a kutyát.
Nálunk ezt az állatorvos mondta és most, hogy gyerek van akkor is.
Valamint vigyázni kell a bolhanyakörvekkel is, az sem lehet mindegyiket felrakni a kutyára. Inkább cseppet kell használni.
Ja és a legfontosabb, mindig kezet kell mosni simogatás után.

Lilypie Second Birthday tickers
woody

nincs jó napom.... de nem publikus.... munkahelyi balhé.....

miért nem lehet egy terhességet nyugiban végigcsinálni? :?
Vendég

Breki,
táppénzen vagy, nem? Milyen balhé érhet utól otthon???

Kép
judit0713

Sziasztok Csajok!

Csucsu!!!!!!!!!!
tudtam,h vhonnan ismerlek :wink: :wink: ,velem beszélgettél mig vártunk Sz-re,Én mondtam,h hagyd nekem nyitva az ajtót!
örülök,h minden rendben volt!
Nálam már csak 16mm-es a ciszta!!!!

Pusz mindenkinek
vikus82

Sziasztok!

Egy picit levagyok maradva,de azért igyekszem behozni.

Ancsi:
Gratulálok a petezsákhoz!

Andi,Judit:
Ezek aztán sztárfotok!Hatalmas nagy gratula!!!!!

Vicky:
Nagyon ügyes voltál a vizsgával,neked is hatalmas gratula!

Békú:
Csúcs szuper a teszted,én is mindig ilyenre vágyok!

Zsuzsó:
Pocak ügyben te hogy állsz?Gondolom kerekedsz Te is már rendesen.

Pancsi:
Még egyszer gratulálok a kislányodhoz.Ez aztán gyors szülés volt.

Ann,Csucsu:
Akkor reggel rendizunk,én is korán megyek terveim szerint legkésöbb 8-kor már ott szeretnék lenni.

Estrella:
Szerintem nem voltál bunkó,nekem is van egy "barátnöm",akiröl már irtam,hogy mennyire a lelkembe gázolt ezzel az egész BMC-s dologgal,Ő is mindig igy viselkedik,nem törödik azzal,hogy mi mit meg nem teszünk egy babáért,mindig nyomja a hülye dumáját,szerintem direkt csinálja és ráadásul mindig elmondja,hogy náluk pikk-pakk összejött és nem érti,hogy mi miért nem huzunk bele,mit tökölünk annyit, mire várunk.Már meg sem hallom amit mond.Úgy vagyok vele,hogy az okosabb enged....

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Sziasztok!
Bocs, hogy bepofátlankodok, de hálás lennék, ha válaszolna valaki.
Lombikra készülve a 7. napi vérvételnél
-éhgyomorra kell menni?
-a reggeli l-thiroxint bevegyem?
-a cetrotide-et be kell adni előtte?
Előre is köszi!

hofeherke

Szia Mara!

Jó rég jártál erre!
A vv nem éhgyomorra van, a cetrotide-et beadhatod előtte.
A másik gyógyszert nem ismerem, bocs :oops:
Ügyesen! Szorítok!!!

Kép
judit0713

mara: Hali! Mi újság veled? Ezek szerint elkezditek a lombikot? Beilleszkedtetek már teljesen? Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, de majd a lányok segítenek.
vicky79
Budapest III. kerület

Judit: Köszi a választ! Tényleg ezer hála és köszönet... :)
Vicky: Kösz velünk minden rendben. Megy minden a maga útján.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket! És a lehető legbabásabbat! ;)

hofeherke

Judit: írtam p.ü.-t! :(
Vendég

Woody,
köszi. nem saját, hanem szomszéd és kinti kutya, de ha találkozunk mindig meg "kell" simogassam. :-) de akkor majd csak úgy fogom, ha azonnal kezet is tudok mosni.

Mara,
ln sajna nem tudok válaszolni, de helyette drukkolok hogy minden oké legyen. :-)

Zsuzska,
még egyelőre fogyó ágban vagyunk Vuk miatt :? de azért az látszik, hogy átrendeződik a pocak. :-)

Breki,
mivel csesztetnek még betegácsiban is? :evil: remélem eszedbe nem jut visszamenni :!: :!: :!: :idea:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó: dehogy megyek,már a hírek is felzaklattak...
asszem ők is arra készülnek,hogy ne is lássanak többet...
Vendég

Breki,
ment a válasz! És NYUGI!!!

Kép
judit0713

Nicsak, nicsak!

Jelentem a Titok ismét müködik. Napok óta járt az eszemben, hogy valaki régen irt, egy mesefigura a neve, és ime megjelent. Hófehérke! Isten hozott vissza, irjál magadról - mert hiányzol innen! Reméljük a mostani alkalom neked is meghozza a várva várt sikert, hiszen mostanában leginkább itt sikerszéria van! És még Matiszklinika is - hurrá spontán babák!

Hófehérke: legjobb ha nem eszel semmit, kajcsi veled. Ott még mindig lehet enni, nem?!

Zsuzska: na az ilyen ismerős nagyon szép, mintha ez parancszóra menne, érthetetlen!

Breki: ne is engedd, hogy még az otthonodban is zavarjanak, mit csináltak? Állj a sarkadra ill. a férjed. Ha nem hagynak békén, szerintem egy jó kis levél helyre teheti őket, tudják már merre hány m. Ők piszkáltak téged ott is nem?

Kubu: nyugalom? Hát nem baj, ez a dolga Liza babának is!

Ancsi: együttérzek veled. A terhességem során ez volt a legnagyobb probléma. 4 hónap csak és kizárólag kuppal, mellette jó kis aranyér, közben is meg szülés után is.
Tamarin lekvár, aszaltszilva, káposzta: de hát a vastabletta sajnos ez ellen dolgozik. Egyszer bementem a kh-ba és kaptam beöntést mert már nem volt más megoldás, megkönnyebbülés jött utána.

Estrella: mikor lehet már bejelenteni, mire kell még várni - gondolom a 12. hét. Na én kicsit butácska vagyok, ez milyen fontos dátum egy terhesség életében?

Huh én is szeretném ha már 3-an lennénk, de még levél se jön, nem még más. Pedig névnap is volt, külön mindenki irt - válasz nincs - No comment.

Ann: Hajrá!

üdv kispatak
Vendég

Breki,
hiába készülnek erre, nem tehetnek ki. ne idegeskedj!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Judit, Breki,
boldogságos névnapot nektek!!!! :D :D :D

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó: köszönjük szépen!!! :)
Vendég

Kispatak: addig szekálnak,míg bírnak...
Vendég

Békú:
Ovú tesztel kapcsolatban sikerült valami megoldást kitalálni?
Mikor mentek a BMC-be?Talán lehet,hogy az jólenne?
Már csak azért is,hogy feleslegesen ne mászkálj,nem hiányzik neked most egy megfázás!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Békú:
Most olvasom,hogy a meló helyen megint áll a bál.Nyugi,ne húzd fel magadat,ha ennyire szemetek nem éri meg velülk foglalkozni.

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Zsuzsi, hi hi hi ugyanazt a vonalzót választottuk! :D

Maccs
vörösmacska

Béku ne idegeskedj kérlek!

Gratu az új kismamiknak, simi a lelkemnek, hogy ennyien sínen vagytok!!!! :wink: :D :D :D :D :D

Maccs
vörösmacska

Zsuzska:
Ha jársz arra,az Örsre elküldöm párommal melóba,és oda egész nap be tudsz menni érte. :)
holnap nem,de utána levő napokon igen! és akkor mihamarabb jusson el Hozzád!

Megnéztem,annyira nem sok,9 darab... de jobb,mint a semmi :)
Vendég

Maccs: de édes vagy,remélem jót tesz a lelkednek!! :D

Köszönjük a gratulát!
Mára már maradt az idegesség,remélem reggelre elmúlik... :roll: :roll:
Vendég

Macs:
Bizony -bizony egyforma a vonalzonk,csak sajnos az enyém nem babás vonalzó,de majd legközelebb remélem én is babásat szerkeszthetek.

Békú:
Végül is ez a megoldás is tökéletes.Még nem tudom,hogy pontosan mikor,de valószinü,hogy csak jövöhéten lesz ebböl valami.Majd még eggyeztessünk.

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

székrekedős kismamik
nekem a hideg tej volt ami bevált, mert előtte volt hogy napokon át gyűjtöttem és nem szabadultam, még írtam múltkor a házi tejet is mikor mieza is ezzel kínlódott, a kisfiam utálja a tejet, de valahogy utóbbi időben megszerette mert ahogy csináltam egy sütit megittam a maradékot a pohárból ami nem kellett hozzá, ezen felbúzdulva a kis makim ő is kér, na adtam neki azóta minden este iszik egy kis bögrével de csakis hidegen hajlandó, utána 30-40 perc és rohan hogy kakálnia kell ....

minden beavatkozás előtti kismami jelöltnek szoritok és várom a teszteket majd.
friss kismamik sok pihenés nem idegeskedés és beszélgetés a babucival.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Itt vagyok
vnbeni

Sziasztok!

Előszöris:

KISMAMIK!!!!! SZÍVBŐL GRATULÁLOK MINDENKINEK!!!! ÉLJEN, ISMÉT SIKERSZÉRIA VAN....ÉN IS SZERETNÉK MÁR CSATLAKOZNI!!!! :D

Bocsánat az eltűnésért!
Bejött egy külföldi út, ami kissé elhúzódott!
1 hétre készültünk, de 2 és fél lett belőle :oops: :roll: majd elmesélem...

Szánom bánom, mert annyi mindennel tartozom... recept, válaszok...de már megint elveszítettem a fonalat :oops:

Iszonyatos lemaradásaim vannak, de igyekszem mihamarabb pótolni!!!!

puszi :)

eszter82
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?