A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Vicky!Írtam privit!

Kép
Kép
missancsi

Andi: nincs meg a száma,de nem életbevágó a kiscsizma,rábízom a véletlenre :)
Majd holnap megnézem,hátha maradt :D

Majd megkérdem anyumat,hátha megy a másik felé,neki az lenne közel :)

hulla vagyok,és a cicim éjjelre úgy fájt,hogy akárhogy rendeztem magam,nem bírtam hason feküdni,hiába támasztottam alá,stb...
ez a babácska nagyon rendezkedik odabent! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ancsi: Vuk megérkezett már?
nálam zacsi bekészítve,a közérzetem borzasztó,de rókakomával még nem randiztam :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na a ciciről ne is beszéljünk!!!!!!!...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kb. mintha ólom-kövek lennének a helyükön..... :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

sajt: Már nem olvasod, de igen, ez az. És még olcsóbb is lett. Kéne vennünk majd egy ilyet.

vikus: Nekem mindig csak annyit mondott Zeke, hogy ez pihis ciklus, mensivel ki kell ürülnie a cisztának. Ha nem, akkor le kell szívni. Szerintem nálad már akkor mensi előtt is ott kellett lennie a cisztának, nem?
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Vicky!
Breki!Nálam egyenlőre semmi!Cici persze fáj!Már kényelmes,sima egyszerű,nem merevítős melletartóban alszok, így kényelmesebb,főleg reggel ha felkelek,mert legalább tartja a ciciket!Hangulatom mosottszar!Hasonló dolgogat tudok csak enni:pl.:a krumpli eddig bevállt:sósan vagy sütve!Mellé nem kívánok semmit!Itt van egy csomó mandarin, de most semmi pénzért nem kell!Már aggódom a jövő hetem miatt!Remélem minden oksi lesz!Nekem egyenlőre sehol sem szúrkál!Kéne??! :?
Irigy vagyok, hogy holnap mész! :D ..énisénisénis!!!

Kép
Kép
missancsi

Andi: nálam még csak kavicsok,de ja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mostanra nagyon durva már!!!
Az elején is fájdogált,de valahogy tudtam aludni rajta,no de most??

Kornéllal oldalasan egész jól elhelyezkedtem hajnalra,de hason nem az igazi,akárhogy rakom magam :?
Vendég

Ancsi: ne irigykedj,mert még csak azt fogom látni,amit Te már egy hete láttál! :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztán gondolom egy hét múlva mi is repetázunk,mikor Nektek is kell menni :)

épp így vagyok én is!!! krumpli,meg a semleges ízek jöhetnek,de nekem is itt a narancs,mandarin,és hát annnnnyira nem kívánom azt se,meg mást se!

Tegnap magamba erőszakoltam egy narancsot,de nem esett jól...

álmosság?
Vendég

Nézzétek meg ezt a hülyét... érdemes.... behaltok!!! :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=2XID_W4n ... re=related

és egy másik akciója :-D

http://www.youtube.com/watch?v=rXWE_k5W ... re=related

andrea-1

Mintha a saját macskámat látnám!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mekkora ez a nyuszis doboz...!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Először önző módon magamról.
Megvolt az uh, nagyon kis cuki volt :)
Most olyan kissrác érzésem van, de persze majd meglátjuk.
Nagyon ficánkolt, kaptam képet is, de csak sima papírra, nem látszik semmi.
Nyaki redő 2 mm, az ülőmagasság meg 5,9 cm.
Mary szerint 13 hetes, a számított adatok alapján 12+5, de én tudom, hogy 12+1 :)
Szóval minden rendben!
A vénámat szétcseszték a kombinált tesztnél, fájt is, hát ez van...
Ami meglepett, hogy ez már hasi uh volt, nem erre számítottam...

Béku
Köszi a gratulációt!
Bejelentést jól fogadta a család (főleg unokatesók), úgy tettek, mintha örülnének :) csak cuccokat nem tudnak adni, mert már nagyok a gyerekek és mindent elajándékoztak.
Hát igen, jó nálunk a cafeteria.
Nem tudom, mit kell pontosan érezni, én nem hánytam (csak a bécsi kolbászt küldte vissza egyszer), úgyhogy maradt az állandó rosszullét.
Mennyit kéne karácsonykor utaznod?
Hú, én csináltam már ikeás mandulás sütit, nagyon jó lett, kéred a receptjét? Mondjuk összességében lehet, hogy drágábbra jött ki, mintha megvettem volna fagyasztva az Ikeában :)

Andi
Én is drágállom a babakocsit, ezért próbálok rá vadászni használtan...
Mivel elég új, nehéz. Múltkor volt egy teszveszen, kb egy nap alatt le is csaptak a fix árra...
Szerintetek nagyon gáz a 13. hétben megvenni egy babakocsit??? Meg a piros az elmegy fiúnak is? Piros-szürke kombináció, így néz ki... Meg a lábzsák narancssárga:
http://www.babakocsipiac.hu/spd/shop300 ... _5_szinben

http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.p ... menu=&kat=
Találtam most egy eladót 55-ért, 1 éves, egy gyerek használta és nagyon szép állapotban van.
Van hozzá minden, hordozó, mózes, pelenkázótáska...
Vidéken van, de karácsony előtt fel is hoznák nekünk Pestre...
/Végülis ha később bármi baj történne, én is eladhatom... De persze nem lesz baj.../
Vélemények???
Ami negatívumot eddig olvastam róla az annyi, hogy nem állítható a tolókar iránya, és a sportrész csak egyben dönthető 3 fokozatban, nem lehet külön a háttámlát, de amúgy agyon dícsérik. Meg kicsi a csomagtartója, de úgyis kocsibal végezzük majd a negybevásárlást.

Éves bérletet is lehet kérni nálatok?

Judit
Jó, hogy így egy időben vagyunk hasonló tünetekkel :)
Hasszúrkák vannak, de nyilván kell is mindennek alakulnia...
Drukkolok jövő hétre a genetikához, ott is minden rendben lesz!
Amúgy úgy irígyellek, hogy tudod már, mi az a szülés, én ma voltam először bent a kórházban, eddig magánrendelő volt, hát görcsben volt a gyomrom bent...

Csucsu
Örülök, hogy minden rendben volt!
Huh, méhszájcsípés nem hangzik jól!
Drukkolok nagyon 30.-ra!!!

Zsuzsó
Basszus, nagyon sajnálom a kórházat!!!!
De nyugi, jó kezekben leszel és mindent jól beállítanak!

Kubu
Liza iszonyt édes a párnán!

Kecsmary
Nekem nem tűnnek rossznak az értékeid, de nem vagyok szakember...

Sajti
Huh, jól megkopasztottak a gyógyszertárban!
Család jól fogadta a hírt, ilyenkor senki nem mondja, hogy a francba, szegény gyerek, vagy valami :)
Ja, apám közölte, hogy amilyen idióta a családunk, kérdés, hogy a gyerek milyen lesz :)
Drukkolok a kiskatona-eredményekhez!

Kispatak
Melóban még tudom titkolni, a héten bő felsőkben jövök :)

Kép Kép
estrella22

Hát, Ő Maru... olyan felvételek vannak fent Róla, hogy potyognak a könnyeim a röhögéstől!! :)

andrea-1

Estrella, örülök, hogy rendben volt a kombinált teszt...vv miatt részvétem... én mint a téma avatott szakértője, átérzem a helyzetet :)

Igen a bérlet is a cafetéria elemek egyike.. én arra pályázom... ha minden igaz még az idén megveszi a cég, mert úgy olcsóbb... :shock:

Amúgy ezen a babakocsin jár az agyam, amióta mutattad... Nagyon tetszene a súlya..... Bár mondjuk nekem sokat számít, hogy mekkora a kosara, mert mi ezzel járnánk el vásárolni majd napi szinten a kis és közepes dolgokat és tőlünk az itteni kisbolt úgy 1 km-re van... És szerintem többször mennék be vele az Örsre (alacsony padlós járatok is vannak errefele, azzal)... Úgyhogy emiatt valszeg kilőve ez a modell... :(

Viszont ami eszembe jutott, hogy egy 4 kilós babakocsi vajon mennyire stabil???? Nem borulékony túlságosan ??? Erről nem tudsz semmit?? Arra gondolok, hogy van mindenféle barom aki nekimegy az embernek itt-ott és hát ha egy tumultusba kerülsz, vagy hirtelen kell megállni a kocsival, , illetve tömegközlekedésen esetleg fékezésnél, nem lehet gond a stabilitással? :shock:

Amúgy nagyon szép ez a piros színű is! :) Fiúnak lehet kicsit lányos szín, úgyhogy ha ezt veszitek meg, készüljetek fel max. hogy a kívülállók azt hiszik (ha fiúcska lesz is), hogy kislány van benne, ezen majd nem kell megsértődni...... DE ez a legkevesebb... (amúgy nekem az álmom a rózsaszín vagy a lila kocsi lenne...de azt már tényleg nem tudnám sehogy sem kimagyarázni egy fiú esetében..... :lol: :lol: :lol: )

andrea-1

Vicky!
Nem tudom,Sz csinált uh-t és akkor nem volt... :shock: :shock:
Holnap meglátjuk!
vikus82

vikus: Akkor nem tudom, elméletileg mensikor nem keletkezhetne ciszta. Miből? Nem?

Szerintem ha alkalmi vétel a babakocsi, akkor meg kell venni. Én itt láttam már az espirot élőben, nem tűnik borulékonynak. Ha nem vettem volna meg a take offot, akkor én is ilyet vettem volna. Apának jobban tetszett, csak a take offot kisebbre lehet zárni.
vicky79
Budapest III. kerület

Estrella: klassz lehetett látni a manót!
Akkor megnyugodtál :)

Igen,én hallottam,hogy a 12.hétig van csak hüvelyi UH,onnantól hasi :)

Huhh,mandulás süti recept jöhet! :D
Nem is tudtam,hogy van fagyasztott változat is az ikeában :shock: :shock: :shock: :shock:

akkor talán nem is kéne vele szenvednem Karácsonyra? :lol: :lol: :lol: :lol:
de azért örülnék a receptnek,ha bevált :)

Egerbe kéne utaznom,de még azt se tudom,hogy kocsival,busszal vagy vonattal kell-e,mert többen mennénk,de talán anyum engem akarna vinni,bár a kocsiban rosszabbul lennék,mint a vonaton...

No asszem az émelygés-érzés utolért...
úgy 80%-ra vagyok biztos,hogy ez az,de ott a maradék esély,hogy csak valami rosszat ettem/ittam....
Vendég

Sziasztok!!

Estrela!!
Gartula a jó eredményekhez!!Most aztán ne tessék nyugtalankodni,Manóka jól érzi magát,minden oké,élvezd a terhességet!!!! :lol: :lol: Szépek a babakocsik!! :D

Én/Mi ezt a babakocsit néztük,nagyon tetszik,egyik ismerősünknek ilyen van,szeretik nagyon.www.olcsobabakocsi.com.Lehet mazsolázni.

Vikus!!
Köszi,reméelm pénteken jó híreket kapsz,és kezdhettek,nagyon drukkolok!!!

Ann!!
Elvagy tűnve,tessék jelentkezni.Minden oké??Holnap lesz a nagy nap!!Drukkolok nagyon!!!

Vicky!
Örülök,hogy nem kell kórházba menned.Barbusnak jobbulást!!

Woody!!
Köszi Neked is a drukkokat!!!Jól vagytok???

Andi!!
KOrnél már úton Apósodhoz??? :D Behaltam a macsekon.. :lol: :lol: :lol: Lagjobb a nyuszis dobozos.

Sajtikám!!
Drukkolok Nektek,hogy jó eredményeket kapjatok!! :D Nem is lehet másképp!!

Kubukám!!

Liza valami tünemény,jajjj,de kell Nekem is egy ilyen csomagocska.Tegnap Apával 1-2 bébikét kinéztünk a falon,akit így hipp-hopp simán elhoztunk volna. :D :D

Én ma már jobban,bár a pcakom néha szurkál,gondolom normális folyamat ez.Csajok Én anynit aludtam tegnap,és most is simán tudnék,nem tudom mi lesz Velem ha jön a bébi. :D :) Délután durmoltam 2 órát,aztán fürcsi,elaludtam a Barátok alatt is,aztán 10-6-ig nyomtam,Apa elment dolgozni,pina gólyó fel, :lol: :lol: 9-kor keltem ki az ágyból.MOndjuk lehet túl pihentem Magam. :D :D De ez most nagyon jól esik.

Béku!!
Holnapi uh-hoz drukk,lélekben Veled leszünk!!!!

Zsuzsó!!
Jajjjj,de sajnálom a kórházat!!Kitartás!!!!!MInden oké lesz,és mehetsz is haza.Puszillak!!
csucsu99
Budapest

Megnéztem az Ikea készletén,és egyikben sem kapható jelenleg a mandulás torta fagyasztva...
pedig milyen vicces lett volna egy olyat beszereznem a holnapi szülinapozásra,legalább nem kéne sütnöm! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csucsu: köszi a drukkot!!! :D

a fáradtság érzése csak egyre erősebb lesz innentől!! :D
felkelek reggel 8-kor,fent vagyok 10-11-ig,és már akkor érzem,hogy mindjárt beájulok...

tegnap pl. 10-kor keltem,és délben már szívesen lefeküdtem volna...
állítólag a baba kiköveteli a pihenést :)
Vendég

Csucsu, aranyos vagy hogy eszedbe jutottam. Megvagyok, próbálok kikapcsolni, elég nehezen megy. Pedig holnap megyünk bogyókákért. Az a baj, hogy 3. napja olyan nehezen kapok levegőt, persze kapok, de amolyan légszomj van rajtam. Éjjel tudok aludni, azzal nincs gond. Tuti pszichésen van, mert tök mind1 fekszek, ülök, állok, ugyanaz az érzés. Ha a víz nyomná a tüdőt akkor fekve rosszabb lenne a légvétel. Ha nagyon eltereli vmi a figyelmemet, el is felejtem és kapok rendesen levegőt. Nincs semmi puffadás, sehol sem, még a nacim is be tudom gombolni, úgyhogy ez tuti nem túlstimu. Anyukámnak is volt ilyen amikor terhes volt velem, és semmi baja nem volt, csak idegi alapon. Eléggé elkeserít, már néha sírni tudnék...:( Ja, és úgy kezdődött, hogy becsípődött a hátam. Már nagylabdán is próbáltam de semmi, akkor közvetlen utána kicsit jobb, de alapvetően semmi változás. ÁÁÁÁÁÁÁ nagyon elegem van ebből...
Csucsu ha a pihenés esik jól, pihenj, most ennek van itt az ideje!!
ann74

Ann: ez biztos hogy a belső stressz miatt van!!!!!!!!!!!!!! Kéne innod egy pohárka jófajta vörösbort..... az tutira ellazítana!!!!! :)

andrea-1

Ann: ez biztosan pszichés alapon van,próbálj meditálni picit,vagy nézz meg egy vicces filmet,hogy kikapcsoljon!!! :)

A holnapi nap lesz az egyik legcsodásabb az életedben,így gondolj rá,ne úgy,mint egy próbatételre!

Fájdalmat nem fogsz érezni egyáltalán,még altatás sincs,úgyhogy nincs min aggódnod! :)

Nyugi! :)
Vendég

Na jó,Andi tippje is jó lehet!!! :lol: :lol:
Vendég

Ann: Holnap ilyenkor már mindjárt ANYUCI leszel!!!! :)

andrea-1

Csajok de aranyosak vagytok!!!
(A labdán a nyújtást akartam írni, csak már lemaradt..)
Ma bejöttem kicsit dolgozni, hogy eltereljem a figyelmem. Ez a vbor ötlet jól hangzik, mióta meforalt szedek nem ittam semmit, iszok koradu 1-2 dl-t. Na persze nem ütöm ki magam az ET előtt :))
Tudjátok amikor volt a leszívás ott volt az a hiperstimus lány, na onnantól kezdve rettegtem, és sikerült beparáztatni magam. Mert tényleg, még 2 kg-val kevesebb is vagyok mint leszívás előtt, nincs pocim, nem fáj semmim. Még lehet a vízivást is túlzásba vittem, mert 5-6 liter simán leugrott. Áhh csak nem akartalak benneteket már fárasztani.
Néha úgy érzem, hogy úgy kisirnám magam, de nem megy. Stimu kezdete óta egy csepp könny nem hagyta el a szemem. Talán megkönnyebbülné.
Ettől függetlenül meg mejd meghalok úgy várom h. holnap lássuk a mi kis bogyókáinkat.
ann74

Na Ann.... pedig a sírás sokszor nagy segítség a belső feszültség (gőz) kiengedésében...
Iszol egy kis bort... utána tedd be a Titanicot, Angyalok városát, P.S. I Love You-t, vagy bármelyik szirupos köptetést... tutira kijön az a gőz, garantálom.... és megkönnyebbülsz!!!!!!!!! Frankóra!
A holnapi napnak is könnyebben vágsz neki :)
Hidd el, ha ezt egy paragép mondja..... :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Szóval a lényeg, hogy attól rettegtem, ne legyek hiperstimus, és ezért állandóan figyeltem magam... és ez lett az eredménye.
ann74

Andi!! Annyira DRÁGA VAGY!! :)

A legutóbbi ilyen filmem volt a "Szerelmünk lapjai". Ezt elejétől a végéig végigbőgtem. Annyira csodás, gyönyörű, de komolyan mondom nem is olyan szirupos film. Ma lelépek hamar hamar, még 1dül leszek otthon, és megnézem újra. Ja, előtte beugrom sparba vmi fincsi száraz vöriborért.
ann74

Ann: Meglásd egyből sokkal kerekebb lessz a világ, ha kiadod Magadból a feszültséget.... :wink:

És ha valakit megbotránkoztat az ivásra rábeszélésem, furcsállják ezeket a szavakat egy kismam szájából..... jelzem, nem célom az alkoholizmusba belevinni senkit sem.... :) De kis mértékben vannak olyan élethelyzetek, amikor egy jófajta itóka orvosság lehet... és ez most szerintem az... :wink: ....."ennek most van itt az ideje...." :wink:

andrea-1

Ann: figyelni nem kell semmit,csak sokat inni!!!! :D

Akkor biztos lehetsz benne,hogy hiába figyeled a tüneteket,nem lesznek :)
Azért a hiperstimu nem olyan sűrű jelenség,és mivel tudod,mivel lehet megakadályozni,nyert ügyed van! :)

én is paragép vagyok,de ezen nem aggódok :)

én aztán keveset iszom,nekem azelőtt 1 liter ment le MAX.!!!
A stimu alatt és azóta napi 3 litert iszom,és ez elégnek bizonyult :)

Mondjuk tegnap a folyamatos rosszullét miatt inni se nagyon tudtam,de ma próbálom visszaküzdeni magamat a 3 literes szintre :D

Holnap egyszerre láthatjuk a bogyóká(i)nkat!!! :D :D :D
szerintem mi 9 körül érünk be,fő a lustaság!! :)
Vendég

Andikám: szerintem nem botránkozunk meg ezen! :)
azt meg már kitárgyaltuk,hogy a kismamának is jóra jöhet 1-1 pohárka vörösbor :)

Ann: nem ismerem a Szerelmünk lapjait,de kiváncsivá tettél,úgyhogy utánanézek :)
Vendég

kukk

Sajti,
jóeredményekért szorítok.

Zsuzsó,
óóóóóóóóóóóóóóóóóó ölellek Drága !

Ann,
szerelmünk lapjai (kedvencem) egy kis bor és csudaszép délutánt kívánok, nagyon szorítok holnap !

Kisbeeka,
kizárt hogy ne lenne mandulás tojta ikejában :-)

én tanulok, L alszik, apa fenyőfát beszerez, totál eufória

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

http://www.youtube.com/watch?v=S3G3fILPQAU

Hát nem tudom, pocakosan hogy szabad-e ilyen nagyon sírós filmet nézni, de valamikor feltétlen nézzétek meg ha még nem láttátok. Csodás film!!
ann74

Kedves Lányok! Csak bunkó módon egy gyors kérdés! :oops:
Akik már szültetek... nektek mikor jött meg először szülés után??? Nekem a 6. héten :shock: :shock: :shock:
Ez normális? Úgy olvastam, h. nem baj, na de akkor is :twisted:

Aztán majd jövök olvasok, de alig van időm :roll: Egyébként jól vagyunk, Zorka baba imádnivaló, de már kicsit rafkózik a saját ágyban alvással! Le kell törni a szarvait :lol:

Ja és egy másik kérdés: valaki használ/t hordozókendőt? Vélemény?
Azt hiszem nem ártana, ha a segge fogásán kívül mást is szeretnék csinálni :lol: Azért nem ennyire brutál a helyzet, de bizony néha elkelne vmi cipelős dolog!

Béku! Hogy van a kismami???

Andi, melleid kősziklák... na majd szoptatásnál milyenek lesznek!!! :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár

bor, pálinka "simán" !
lombikos barinőnek dokker ajánlotta olykor-olykor mindenféle bajra, ne mondjam 2 éves lánykája csudaszépgyönyörű hercegnő :-)

kubuspace

Bocs, de most már a kezemben is van... enni kér :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Nava,
Marcinál pár hónapra, Lizánál 4 hónappal a szülés után már 4 mensiztem, nekem is megjött 6-7 hét körül.
hordozókendő simán :lol:

kubuspace

navared: Nekem is elég hamar meg jött, de ez attól is függ hogy meddig szoptat az ember. Hordozókendőm nem volt, csak fekvős kengurum. De ezt én csak bkv-záshoz használtam. 3 hónapos korától használtuk helyette a mei tai-t. Ez sokkal kényelmesebb, azóta is ez van. A tesónál azívesen kipróbálnám majd a kendőt, mert rájöttem hogy egyáltalán nem kell tartani attól hogy nem biztonságos. Azt hittem majd nem tudom megkötni, de a mei tai-t is megtanultam. Úgyhogy szerintem próbáld ki bátran.
vicky79
Budapest III. kerület

Navi: sajnos hallottam már olyanról,hogy 6 hét után megjött....
úgyhogy szerintem normális,de mindjárt megnézem a mindentudó könyvecskémben,hátha írja! :)

Én megvagyok,köszönöm!!! :)

Vuk még nem járt erre,enyhe émelygésszerű kísért néha,plusz állandóan aludnék! :D

Izgulok nagyon a holnapi első UH miatt,hátha lenne már szívhang!! :D :D :D :D
Neked mikor volt először? :)
Vendég

Navi: azt olvastam,hogy az egyéni hormonérzékenységtől függ,hogy kinek mikor jön meg először,és nem feltétlenül van összefüggésben azzal,hogy ki hányszor (naponta) és meddig tud szoptatni...,szóval ez is eléggé egyéni...

van,akinek akár még 1-2 ÉVIG (!!!) sem jön meg utána,valakinek nagyon hamar,hiába szoptat többször egy nap!

Nekem nagyon tetszik a mei tai,olyanom tuti lesz! :)
Vendég

Andi
Na igen, gondoltam rád a vérvétel után :)
Holnap megnézem élőben a babakocsit, aztán referálok!
Ennek a kosara használhatatlan, azt írták is… Igen, nektek kocsi nélkül azért neccesebb! Én max a pékségbe szaladok majd el vele kenyérért, vagy a zöldségeshez, szóval semmi nagy cipekedést nem tervezek.
1 km-re van bolt tőletek??? Nem azt mondtad, hogy új építésű rész? Ott azért szoktak nyitni boltot, fura…
Meglátjuk, stabil-e, arra nem panaszkodtak! Inkább a 3 kerekűeknél szokott ez gond lenni.
Hú, én is meghalnék egy lila babakocsiért, de azt nem szabad :)

Vicky
Szerintem 55-ért megéri mindennel együtt!
Köszi a megerősítést! :)

Béku
Jaj, nagyon jó volt az uh, most nem is sírtam, csak vigyorogtam :)
Holnap már te is látni fogod!

SVÉD MANDULATORTA (IKEA)

Hozzávalók:

-80g törtmanduladarabkák
-4 nagy tojás
-250g darált mandula
-250g kristálycukor
-150 ml tejszín
-220g vaj (nem margarin!!!)
-30g porcukor

Elkészítés:

Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört
manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük, félretesszük.
Alap:
A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan hozzá.
A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy
sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük a tortaformába.
Krém:
A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy
fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár
percig kevergessük amíg a krém már csak langyos.
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört
manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.

Na látom nincs már készleten, akkor kénytelen leszel sütni! :(
Kocsival talán jobb utazni, félre tudtok állni, ha rosszul vagy…
Vuk odaért akkor, hátha este már be sem néz hozzám :)

Csucsu
Köszönöm :) Tényleg megnyugodtam…
Olyan kis aranyosan ugrált, amikor nem tetszett neki az uh :)
A te linkeden is vannak jó kis kocsik, ez a Tako Jumper is tetszik, de ez is 82e + hordozó…
Aludj is sokat, kell most a pihenés!

Ann
Jaj, de jó, holnap már itt is van a nagy nap!!!
Próbálj meg megnyugodni, a vörösbor jó ötlet!

Kép Kép
estrella22

Estrella: köszi!!! :)
meglátom,mikor tudom kipróbálni :D
Vendég

Békus, mi szerintem olyan 1/2 10kor fogunk érkezni, mert 10re kell mennünk, de ugye mi most biztos lent leszünk. Mire a záróért felmegyünk, addigra már remélem túl leszel egy gyönyörűséges picurkanéző uh-n :))
ET után mindig fel kell még menni a záróért és még ücsörögni kell?
ann74

Ja igen, holnap ott lesznek a barátaink is Sz-nél, ők eredményhirdetésre mennek. Azt mondja a lány nem érez semmit, nagyon remélem ez még nem jelent semmi rosszat. Reggel még csinál majd egy tesztet.
ann74

Ann: a beülti rész kb. 5 perc,utána 1 órát feküdni kell,aztán lehet menni a záróért!

Az enyémet elég későn csinálták,így a váróban már sötét volt,mikor mindannyiunkat behívtak Sz-hez.
Szerencsére addigra én már felöltöztem,úgyhogy elsőként mentem be a papírjaimért :)

Az már csak annyi,hogy megbeszélitek,hogy 3-4 nap fekvés,utána lehet sétálgatni,sok fehérjét kell fogyasztani,és sokat inni!!
ja,és semmi együttlét,semmi sport,és semmi megerőltető tevékenység! :)
Megmondja,hogy mikor kell menni eredményhirdetésre,és ennyi :)

ez is kb. 2 perc,csak kérdés,hogy hányan lesznek a váróban addigra...
Vendég

Köszi Lányok!!! Igen, eléggé változó ez a mensi-dolog, csak meglepett! :shock: :)

Béku, nálunk, ha jól emlékszem 7. vagy 8. héten volt már szívhang és utána bocsátottak el!
Ne izgulj, nálatok is lesz!! :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Hahó!

Gyors bekukk!

Ann: most akkor hány babó van, lehet lemaradtam, megvan a 8 gyöngyszem? Ne idegeskedj.

Estrella: jaj de jó, hogy ficánkol. Szerintem is fiú, mostanában olyan sok lány született itt!

Breki: szerintem ha teheted autóval menj, de ha nem kell, akkor maradj otthon

Vbeni: jól összejöttek a dolgaid. Most dolgozol valahol hivatalosan?

Sajti: hol lehet kapni ezt amit a Scholl-boltról irtál. Kérdeztem és nem tudnak róla. Hol/hogyan keressem?

Vicky: az ajtórács szerintem IKEA-ban is van. Remélem csökkent már Mary.

Navi: nekem még hamarabb jött meg, 4 hét után. Kinek-kinek hogy. Aztán az elmulásban is lehetnek évnyi különbségek. Nekem igen korán kezdődött, van akinek bőven 50 felett is tart még. Embere válogatja, hiszen nem vagyunk egyformák.

Andi: jól láttam én, hogy ott a környéketeken sehol semmi, egy jó nagy lakópark, parkoló nélkül leginkább, meg jó sok családi ház, bolt viszont sehol semmi. Mivel tudsz Örsre menni? Nekem is leginkább csak az autó jó oda, mert még közlekedés sincs arra, ahol én megfordulok.

Este még jövök

üdv kispatak
Vendég

Sziasztok, zugból elő.

Estrella,
Az Espiro nálunk is a legnagyobb favorit. Nem 3 kerekű, sportosabb, tehát hátul nagy, elöl kicsi (2 egymáshoz közelebbi) kereke van. Nem borulékony. A boltban jó alaposan teszteltük :wink:

Nálunk továbbra is minden ok (pénteken megyek terheléses vv-re), holnap kezdődik a 25. hét és pasi volt/van/lesz/marad :D
kpn

Laptető felét megtartom, másik fele Macséknak, továbbá a szívhangra, beültetésre és cukorbeállításra váróknak ++++++
kpn

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?