A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

[quote="cherryke"] írta:cherryke
[quote="kata1002"]h írta:kata1002ttp://www.fogyasztok.hu/cikk/20090306/gyermek_baba_tapszer_valasztas_tanacsok_ar_es_korkep?p=1

Ebben annyi hülyeséget ír. Pl: ha már bele evett a baba akár a tápszerbe akár az anyatejbe, a maradékot ki kell önteni... baktérium tanya. A másik, hogy aki mikróban melegíti a baba ételét... no comment. A mi ételünket is szétroncsolja, nem is szeretem használni még magunknak sem.

Én ki szoktam önteni azt ami megmarad... intéztben is kiöntötték....
Vendég

Etus!
Valószínűleg igazad van,mert inkább este van cirkusz....,ma mondjuk inkább csak azért mert egész nap nem aludt csak,max 5-10 perceket,és nagyon fáradt. Anyukám javaslatára tettem a tápszerbe 3 csepp citromlét,és nem akarom elszólni magam,de nem volt lábhúzogatás,meg a szélcső használata után,se kaki,se puki.
Hátha...,már nincs mit vesztenünk.

Cherryke!
Én azt se tudtam hogy szélcsőből vannak méretek,de mielőtt nem volt,én is hőmérőztem. Ma úgy néz ki nem kell a szélcső.

Kata1002!
Vett a párom Mildibé1-et,na az volt ám csak a botrány,Lilla őrjöngött,tehát azt hiszem szükséges a HA. De jövő héten mindenképp dokihoz viszem. Olvastam hogy nem normális ha fáj a baba hasa a tápszertől,csak meg meg kell találni azt ami beválik.
Mint Etusnak is írtam,ősi módszerhez folyamodtam anyukám javaslatára, talán ez bejön.....meglátjuk.

Kép
mók

Mók: citromlé? :D ki gondolta volna :D

Fiam este alkotott...
17 órakor megevett 130 tejet+ 20 tápszert. 19 órakor már éhesen üvöltött. Mindent kipróbáltunk, kiderült éhes... Megevett 130 tápszert, majd 0:30ig aludt... Tényleg éhes volt :D bélpoklos. Azt írja, 3 hónaposan követelőzőbb és éhesebb. De mi még nem vagyunk 3 hónaposak. Valszeg a tej nem volt elég tápláló. Ezért van igény szerinti szoptatás... Nem biztos, hogy elég jó a tej ahhoz, hogy 3-4 órát el legyenek evés nélkül.

Kata: a H A-s tápszer mindenképp kell a babának, ha előtte azt kapott, vagy anyatejes volt. Te sajnos nem tudtál neki tejcit adni és ezt szokta meg. De pl én sem tudnék már/még adni neki nem H A-st.
A beba 600gr-os. Most tartunk a 4. doboznál és még nincs hó közepe... Tehát nem is elég neki az 5 doboz 1 hónapra, mint ahogy fentebb írtam. Kész anyagi csőd... 8doboz X 2600 = több mint 20 ezer havonta :shock:
A héten megyek a dr nénihez és megmondom neki írjon fel mást. Olcsóbbat...

Kriszta
Kép
cherryke

Én mostanában úgy csinálom, hogy ha nem muszáj, napközben nem kap Emma tápszert (kivéve ha sír, és egyértelműen éhes). Viszont este kap egy nagyobb adagot, 100 millit, hogy meglegyen a napi adag. Igaz, nem mérek le minden szoptatást, így pontosan nem tudom, mennyit eszik. Viszont képzeljétek, hétvégén már végigaludta az éjszakát, egyik este 11-től reggel fél 7-ig, majd szopi után még aludtunk 10-ig. Isteni volt, nagyon kipihentük magunkat. Ma este 10-től majdnem 6-ig aludt. Már szinte aggódom, hogy túl sok ez?
Akik tápszert adtok, hogy csináljátok? Kap annyit a baba, amennyit bír? Mert én kicsit félek ettől, hogy túletetem.

Mók, sajnálom, remélem, Lilla hamar hozzászokik a tápszerhez, és nem lesz sok sírás.

Sissy, nekem még mindig jön valami kis nyák időnként, szerint ez még nem menstruáció, csak maradt valami.

Most nagyon várom, hogy Emma felkeljen, mert van egy csomó a mellemben :cry:

lynnn

Sziasztok!

Először is: BABÁK CSODASZÉPKE, EL VAGYOK ÁJULVA MINDEGYIKTŐL!!!! :)))))))

Lynn: nekem is néha barnás néha mintha rózsaszínes valami jönne, de elég a tisztasági betét, majd egyik nap semmi, aztán ismét valami, mintha a hasim is fájna, enyhe görcs, de rendes vérzés nincs...

Mók: elvileg lehet, hogy egyik-másik tápszer nem jó neki, azért van gondolom annyi féle mert baba is sok van, nem lehet mindnek ugyanaz a jó... gondolom én.... :shock:

Nálunk baba bélpoklos, mert 140-től 170i simán eszik már néha kezdek aggódni... ez anyatej meg tápszer, nap elején csak 60-70 cici mellé 70 tápszer, majd nap vége felé már csak 40 cici van néha és utána 100 tápszer amire néha még 30at ráhúz....
Két napja viszont nappal alig alszik, kaja után csak picikét, majd sírás-üvöltés, hiába a torna meg minden.... mondjuk tápszer ellenére is van hogy 4 napig nincs kaki :( tegnap is hőmérő-kúp-kaja után rakott egy akkorát hogy a body-t levágtam róla mert ez egész hát és a kis honcsija is kakás volt már... este meg sírás, nem tud elaludni vagy mi, meg napközben is az elmúlt két napban nem alszik-2-3órát hanem keveset, viszont egész éjjel alszik, 9-től reggel 7-8ig...
De most is evett 8:15kor, 100 anyatej 70 tápszer majd 11:00kor már üvöltés... na mindegy, adtam neki 60 anyatejet 70 tápszert... most talán megpihen...

Cherryke: dejó nektek hogy elvan a kis Hunorka a játszószőnyegen, Gergő a pihenőben is max 10 perc... kaja után sokszor van ugye sírás, gondolom csikarás miatt.... na de csak lesz jobb

Sissy: én is viszem hóba-szélbe-fagyba... csak most bealudt, így meg fuccs a sétának csak később

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Csak ámulok és bámulok (meg irigykedek), hogy milyen jól alszik minden baba éjjel. Hát én már nagyon kezdek elfáradni. Andris még mindig kétszer kel enni, plusz még ha kaki van, vagy dugul az orra akkor ehhez még jön hozzá egy-két kelés. Igaz Andris 8 körül már lefekszik, kb Julival egyidőben. Azt már szépen megszokta, el is alszik egyedül. És mostanában JUli is kel, gondolom mert egyszerre jön épp mind a négy hátsó rágófoga. Na mindegy, majdcsak elmúlik egyszer ez az időszak is.

Nem baj, megyünk haza karácsonyozni, és reggeli szopi után gyerekek mehenek nagyizni, mi meg alszunk :)

Egyébként érdekes, mert már most olyan mintha a két gyerek kicsit összehangolódna. Mert például Andris is reggel 7 körül kel, mint JUli, akkor is ha még nincs kajaidő, és nem is eszik olyankor még, mert nem kéri. Máshol is van ilyen, ahol már van 2 gyerkőc?

Csak délután nem akarnak összehangolódni. Andris általában ebéd előtt és olyan 3-4 től alszik még egy nagyobbat (1-2 néha 3 órát), de bezzeg, amikor Juli alszik ebéd után, ébren van. Most is pihiszékben nézelődik. Viszont ami jó, hogy már sokat és szívesen nézelődik, talán vége a nappali nagy üvöltéseknek (csak el ne kiabáljam). Pihiszéket IMÁDJUK!

Pénteke voltam először egyedül este a két gyerekkel. Egész jól ment.Ezen felbuzdulva férjem ma és csütörtökön és csak éjszaka jön haza, szóval gyakorolhatunk :)

Na most jó sok lettem, és nem is nagyon reagáltam, bocsi.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

gyorsnak kell lennem mert most egyszerre alszanak.

Nagyon édesek a babák!

A szoptatás és a menszesz Brigivel úgy alakult, hogy 1,5 éves volt a csaj amikor először megjött. A barátnőmnek pedig 15 hós múlt a kisfia. Viszont van egy ismerősünk akiknél 15 hónap van a fiúk között, még szoptatott amikor terhes lett és mivel nem jött meg neki kb 4 hónaposan derült ki. Szóval ezzel vigyázni kell. :lol:

Lynn,
jó hogy tudtál jönni. Nálunk is 10 után alszik be a csaj, pedig mi is 7 körül fürdünk. Briginél is így volt az elején, de kb fél évesen már 8 körül elaludt. Én is így kötöm, csak nekem nem rugalmas a kendőm és nem is ilyen hosszú, így nem tudom a hátára ráhúzni.

Réka,
hogy bírja Máté cumi nélkül? Brigitől is el kellene venni, most megígérte, hogy egy csúszdáért cserébe odaadja a nyuszinak. Na kíváncsi leszek.

Mók,
sajnálom, hogy Lilla baba hasfájós lett. Remélem hamar kilábal belőle.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Edit,
mostanában nekünk is egyszerre kelnek és Bettina sem cicizik már olyan sokat, vagyis nem lóg rajta állandóan ha nem éhes. :lol:

Viszont 1 hete elég sűrűn van kaki, jobban mondva pár napig hasmenése volt és nagyon piros lett a popója. Most már talán elmúlt a hasmenés, de így is naponta többször kakil. Hízni viszont hízik szépen, már majdnem 6 kg, így remélem semmi komoly. A dokinő szerint csak akkor vigyem el hozzá, ha hányna, lázas lenne vagy véreset kakilna. Ezek szerencsére nincsenek.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Etus: mi is kelünk éjjel, ez egy kivételes este volt, hogy ennyit aludt. Amúgy 22-23 óra, 1-2 óra 4-5 órakor kel enni. Mi sem tartunk ott, hogy átaludná az éjszakát. Nagyon messze vagyunk tőle.

Kriszta
Kép
cherryke

Etus: nálunk sztem a nappali kevés alvás miatt van alvás este...

Kaki: tudtok vmt h a baba kakiljon? tejcsi+tápszer van ugye, de néha 3-4 napig kaki nuku... de amikor van az nem kemény, normális állaga van... ténylrg, tejcsi-tápszer mellett adtok teát vizet babáknak???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: teát nem szabad... mert "fűből" van és késöbb allergiás lehet az ilyen dolgokra. Babavíz, vagy én a szentkirályi rózsaszínt adom, azt sem kell forralni a babának. De ha több anyatejet kap mint tápit, nem kell neki víz.
Kakira próbáld meg a lázmérőzést. Nekünk 2 napig volt, hogy csak 1et kakilt naponta, megijedtem. Ilyet én még nem hallottam, hogy napokig nincs egy babának...
Vagy egyél olyasmit ami kicsit megindítja... sajnos nem tudom mit csinálj :(

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Ne viccelj! Magam miatt is meg kellett keresnem a receptet, így nem karácsony előtt kapkodok. :D

Cherryke,
Nem semmi vagy, én csak az evéseket vezetem, az ébrenlétet mindig elfelejtem. Mondjuk az nem akarom minden nap, csak kb 2 hetente egyszer leírni, hogy lássam a változásokat.
Látom a fiad már dobolni tanul. :D
Ezek a férfiak milyen jól fejlesztik a gyerekeket! Hihetetlen! :wink:

Kata,
Köszi a képet! Nagyon édes Noel! Mekkora szemei vannak! :D
Persze nem törvényszerű, hogy az össze tápszeres baba elhízzon, az öcsém sem volt kövér baba vagy valami, csak állítólag könnyebb "túladagolni", mint az anyatejet.
Persze nekem nem áll a rendelkezésemre valami nagy statisztika, hanem csak olvastam valahol, bár most hogy utána néztem alaposabban most épp a cumisüveget okolják (utolsó link).
Persze lehet 5 év múlva már megint mást mondanak és tuti, hogy itt is a szabályzó szerep a szülőké. :wink:
Noel viszont teljesen jó súlyban van /személyes vélemény nem orvosi :D/ bár ezt a képeken is látni.
Tényleg, írtad hogy nem kezdted el még a hozzátáplálást. Ezek szerint korábban tervezed? És mivel fogod kezdeni. Ez tuti még egy nagyon izgalmas időszak lesz, kinek mit fogad el a baba, ki mivel kezdi, melyik országban mit ajánlanak.
http://www.szoptatasportal.hu/node/922
http://fujilabor.fotopartner.hu/hirek_c ... k=9876&u=1
http://www.gyermekevek.hu/cikk/a_szopta ... rumEntry=2
http://semmelweis-egyetem.hu/3181/a-cum ... hizas-oka/

Sissy,
Ne aggódj. 400-600 között van a havi normál gyarapodás. Ha pedig lassú az emésztése akkor jobban feldolgozza a kaját!
Hmm petefészket is néztek?? Nálunk nem, vagy csak nem mondták.
Az eső nálunk sem gond, ha nem zuhog kiviszem, de itt nagyon fúj a szél. Mi ugye a város szélén lakunk, mellettünk már nincs több utca, nagyon felgyorsul a szél. A párom az imént mondta, hogy majd kitépte a kezéből az ajtót a szél. Nem messze innen van egy időjárás állomás ott 70 km/h-t mér a mérő (meg lehet nézni a neten), na az bentebb van mint ahol mi lakunk. Lényeg a lényeg, nekem nem éri meg kockáztatni, a városban még csak-csak kivinném, mert ott lefogják az épületek, de itt...

Mók,
Sajnálom szegény Lillát. Remélem hamarosan megoldódik a dolog. Sajnos semmi okosat nem tudok mondani.

Lynn,
Gratulálok! Lehet már neked is át fogja aludni a baba az éjszakát :D Bár ennek van hátulütője is... Mindjárt írom is hogy mi.

Állítólag anyatejes babáknál bármilyen ritka-gyakroi széklet normális, ha az nem kemény. Vegyes táplálású és tápszeres babáknál nem tudom mi a normális.

Szóval amit említettem, az én parám az, hogy Niki keveset eszik. Tudom nincs két egyforma anyatej és a babák is lehetnek különbözőek és nem kellene aggódnom addig amíg gyarapszik, de napi 5-6-szor eszik és ugye éjszaka már alszik. Viszont ha csak 5-ször eszik akkor nem eszi meg a minimumot, mert egy szopival nem eszik eleget ahhoz, hogy összességében elérje a súlyának megfelelő minimumot. Ráadásul nem azért mert nincs tejcsi, még van hogy dől a tej, amikor már nem hajlandó többet enni. Ha 6-szor eszik nincsen gond, de ha megtartja a 3,5-4 órát az evések között és nem reggel fél 6-kor indítja a napot hanem mint ma csak fél 8-kor akkor már a 6. etetés késő éjszakára jön ki és van, hogy meg tudom etetni álmában, van, hogy nem. Az sem járható út, hogy gyakrabban rakom cicire, mert nem fogadja el.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Én már nem értem a szerencsétlen sorozatunkat...,Lilla ma kiütéses lett. Rohanás dokihoz,valamire allergiás. Kikaptam a citrom miatt,meg hogy tápszert váltottunk. Doki is írt újat,ami hasfájós babáknak való. Na,most mikor délután megtettem Lilla 3 órán keresztül ordított,viszont a lábát nem húzgálta. Szélcsövezni próbáltam,de már összeszorítja a fenekét,abbahagytam. Apa megjött,fürdés,na akkor persze nem sírt,most apa altatta,egyenlőre nyugi van,de én eljutottam oda hogy rettegek. :evil: :oops:
Na most sír újra.....,tessék elszóltam magamat. Az látszik hogy fáj valami,de már nem vagyok benne biztos hogy a pocak. A saját betegségem miatt féltem...Megkérdeztem a dokit,azt mondta elkaphatja Lillus,de ha nem rossz a közérzete akkor nem lehet baja. Na most akkor rossza közérzete, vagy mi van???!!!
Úgy tűnik nappal nincs baj,csak késő délután,és este.
Már nem értek semmit!

Kép
mók

Mók,
El sem tudom mondani mennyire sajnálom. :(
A citromleves dolgot ne vedd a szívedre, ez is csak olyan divat hóbort. Régen ajánlották csuklásra is, de most olyan hülyeséget is lehet olvasni, hogy szétmarja a gyerek nyelőcsövét. Nekünk a gyerekorvos is mondta, hogy lehet csuklásra, de Ő már öregebb és adott a saját gyerekeinek is, nem az új irányvonalat követi mindenben. Tehát ezt a citromos dolgot véletlenül se vedd magadra, rosszat biztos nem csináltál, generációk élték már túl. :wink:
A többihez nem tudok hozzászólni, legfeljebb meg kellene próbálni anyatejet. Baromi drága, de ha azzal nem fáj a pocija a tápszer a hibás akármit is mond a doki, ha viszont azzal is, akkor valami más gond van.
Egyébként meg mondja meg a doki akkor ha annyira okos hogy mi baja van. :evil:
Gondolom, hogy kétségbe vagy esve én már sokkal kevesebbért is kivagyok. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók, csak neked akarok gyorsan,
Írtam már, tudom, gogy Julcsi is nagyon sokat üvöltött esténénk az első két hónapban. Csak azért írom, mert mi is a pocira gondoltunk, de nem mindig voltam benne biztos,hogy az a gond. És tényleg egyszer csak vége lett. Pedig már vendégeket sem hívtunk este, mert nem lett volna értelme (mármint a barátaink szerették volna megnézni, de ha üvölt minek). Azt is mondják, hogy ilyenkor már nagyon sokmindent látnak, hallanak, és nehezen tudják még feldolgozni az ingereket, és estére "besokalnak". És persze vannak ebben is érzékenyebb és kevésbé érzékeny babák. Lehet, hogy nálunk is ez volt, és nálatok is. Ki tudja. Tudom, hogy szörnyű hallgatni (tapaszataltból :(), de elmúlik, hidd el. Ha napközben jókedvű, szervi baja csak nem lehet. Persze azért figyelgessed, de valószínű ez csak egy ilyen nehéz periódus.

Tea: itt ajánlják a kamilla és az édeskömény teát hasfájásra, de persze csak nagyon gyengét.

Na megyek, mert kipurcantam. Ma megint egyedül fektettem a két gyerkőt. Meg lehet oldani, csak marha fársztó. És az éjszakánt sem volt rózsás. Talán ma...
Jó éjt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus!

Köszi a biztatást,remélem tényleg "csak"pocak!!!! Kamilla teát kap,napi kb.120 milit. Az édesköménytől már félek,mert a szélhajtóktól mindegyikkel rosszul jártunk eddig.

Ceyla!
Neked is köszi!

Kép
mók

Mók: kömény valóban egyik bajra jó a másikra sokkal rosszabb. Citromlevet, csak higítva szabad adni. Azt adok, ha csuklik. C vitamin is ugyanolyan savanyú, azt is higítom.

Tegnap: 15:15kor megevett 130 humana tapszert, játszottunk vele, majd 17:30kor elaludt. Mikor ébredt? 20:45kor :D fürdés, etetés, megint játszás, majd sirdogált, (nem sírt) elaludt 22:30kor. Ébredt 1:40kor :D etetés alvás 5:30ig. Ilyet... Azt a délutáni evését átrakhatta volna estére :D

Kriszta
Kép
cherryke

Csajok, most voltam kint a kertbe, a kutyának adtam vízet mert befagyott... Nagyon hideg van kint. Ma sem viszem ki a gyereket. Legfeljebb ez a beöltöztetéses-szellőztetéses dolog lesz. A kezem szétfagyott :(

Kriszta
Kép
cherryke

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.02.02 17:48-kor.
Vendég

Sziasztok

ceyla:akkor köszönöm és remélem jól fog sikerülni nekem is :)
majd megírom!

mók:szegénykém!már össze vagy kavarodva,azt sem tudod mit tegyél gondolom!mi lehet az a kiütés!?valamire allergiás?ha most jónak véled a tápszert akkor várj egy kicsit legalább 1-2 hetet sztem,h beálljon.biztos,hogy nincs semmi baj,mert akkor nappal is lenne nem csak este felé!!!nyugodj meg akkor ő is nyugodt lesz,mert érzik a babák,ha feszültek vagyunk.
édeskömény teáról is az a véleményem mint a infacolról....nem jó!a mi gyerek orvosunk azt mondta 2 etetés között lehet adni teát vagy forralt vizet(baba vizet),ha kell.én ha adnék akkor gyenge kamilla teát adnék vagy magában vagy egy kis szőlő cukorral ízesítve.a kamilla amúgy székletlazító is.

etus:nem lehet könnyű két kicsivel!!!én is nyugodtabb vagyok mikor nem egyedül vagyok itthon és úgy teszek veszek!

Képzeljétek!!!Éreztem én és gondoltam én,hogy valami nem stimmel a szüléssel!Mert Máténál nem fájt ennyire és arra gondoltam egyik nap mondtam is a páromnak,hogy tuti,hogy Máténál kaptam egy kis fájdalom csillapítót most meg nem!Erre jött hétvégén az apósom és ő a nőgyógyász "barátja" és szóba jött a szülés és elmondta,hogy nem kaptam fájdalom csillapítót,de "megkérte" a doki,hogy ne mondja el nekünk!Hát szép!!Nem mondom!Ezért szenvedtem én annyira és ezért volt nekem az egész rémálom!Egyszerűen nem tudtam feldolgozni még ,hogy ennyire szörnyű volt a szülés,főleg,hogy már szültem egyszer és van "tapasztalat" ami egy csodásan szép emlékű szülésről szól!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Azt még mindig nem értem, hogy lehet az, hogy a baba csak eszik és nem kakil... Nem fáj neki a hasa????? (Nem csoda, hogy annyi a súlya... Tele van kakival.) Bnőm fia, aki 4kg-val született aug 20.-án, anyatejes, most 6700gr. Még Ő is hatalmas. Pedig neki naponta 4-5 alkalommal van kaki. Tehát az a tényleges súlya.

Ha nekem lenne ilyen, megőrülnék a fájdalomtól, mint ahogy terhesség alatt volt...

Kriszta
Kép
cherryke

Biztos fájhat a pocijuk,mert nincs kaki!!!!!Nálunk nincs ilyen gond,pedig Balázs anyatejet eszik!Amúgy érdekes ez valóban hisz van zsírtartalma is az anyatejnek,folyadék is van benne!Meg van erre a magyarázat valahol!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ha Hunorka nem kap tejet csak tápot (sajna volt rá példa, hogy 3 napig nem tudott adni a bnőm) akkor is napi 1 kaki volt. Ha van tejci is, napi 3-4 kaki van. AMikor csak tejet kapott, minden pelusba volt kaki.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Villámgyorsan, amíg Frici nem ébred fel:

Mi jól vagyunk, a 2 hónapos kontrollon volt 5150 gramm, így egy hónap alatt kerek 1 kilót szopizott magára őfelsége. De szerencsére nem dagadt, inkább hosszú és vékony, bár már a combja kezd hurkásodni.

Mi minden nap sétálunk, kivéve ha undorító idő van egész nap. Nem tudom jó-e, de én nem csinálok olyan napirendet, hogy pl 10-től 11-ig séta, ha törik ha szakad. Inkább akkor megyek ki, amikor kisüt a nap, vagy lecsendesedik a szél, általában amúgy 11 körül, de van hogy este 6-kor megyünk családostul (férj+kutya). Ma éppen másfél órát sétáltunk.

Szerencsére itt tejcsi még van elég, bár a napi 1 literes fogyasztás mellett nemigen tudok félretenni, most olyan 6-7 adag van a fagyóban. Amúgy nem tudom mi van, de most két napja az esti szopinál félidőben Frici elkezd "verekedni", ezzel eléggé megnehezítve az esti csendes szopit. És állandóan kiköpi a cicim, aztán meg rágcsálja az öklét és könnyekkel sír, hogy ő mindjárt éhen hal. Az éjszakai szopiknál meg minden rendben van, 5 perc alatt benyomja ami kell és alszik tovább.... Lehet, hogy ma este cumisüvegből kap enni ha verekedős kedvében lesz. Nem kocsma ez :-)

Mellékelem a múlt havi kedvenc felvételem:
Kép

Ja és egy ajándékötlet karácsonyra, vagy akér magatokat is meglephetitek vele (engem a férjem lepett meg vele "csak úgy" alkalomból): Varró Dániel: Akinek a lába hatos című verseskötete. Kedves rajzokkal, 1790 Ft.

két kedvenc versem belőle:

Csukolgató (csodálkozva csukló csecsemőknek mondjuk)

Hukk! Hukk! Hukk!
Ez meg mi?
Hát mi késztet össze-össze
rezzenni?

Nagypapád, ki negyvenöttel
ment a megengedett felett,
épp ebben a pillanatban
a rendőrnek felemleget:

Eltűnődtem, mit csinálhat
most az én kis unokám,
azonkívül lassan menni
rettentően unok ám!

Nagymamád a bablevesbe
csülköt vesz a hentesnél,
közben rólad áradozik:
Képzelje csak, kedveském,

van nekem egy kisunokám,
ilyen cuki, olyan cuki –
fényképet is mutat rólad,
bólogat a pultos muki:

Tényleg cuki. Roppant cuki.
Gratulálok, nagymama.
Értékelném, hogyha kicsit
dolgozni is hagyna ma.

Emleget az egész család,
a képeket nézik épp,
miket rólad a facebookra
feltöltött a nénikéd.

Ezért kezdtél csukladozni,
hukk-hukk-hukk,
de ahogy jött, el is múlik
ukkmukkfukk.
Vendég

Kötődő nevelés (ezt gyermekünk szalvétával letakart feje fölött falatozva kell mondogatni)

Mutogatnak sokat énrám:
"de helyes kis batyu, lám!"
Hisz a hátára kötözve
cipel engem anyukám.

Vagy előre, a hasára
kötöz erszényszerűen,
azután így tereget, meg
vacsorázgat derűsen.

S ha elöl van a kendő,
mibe engem kötözött,
megesik, hogy a fejemre
potyog egy kis körözött.

A kötődő nevelésnek
folyománya az a tény,
hogy a gyermek leevődik,
ha nincs szalvéta a fején.
Vendég

Remélem tetszettek a versikék.

Nem tudom, hogy jövök-e még karácsonyig, mindenkinek jó készülődést kívánok. Mi 35 fős rokonságunkat látjuk vendégül karácsony harmadnapján, de szerencsére mindenki hoz kaját, így nekünk "csak" a takarítás marad :-)
Vendég

Lina: nálunk ugyanez volt, csak a cumit köpte ki. Ha rágja az öklét, nem biztos, hogy az éhség miatt... büfizni akar. Ezért is van, hogy most már 1-2 alkalommal etetés alatt felveszem büfizni.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="lina84"]K írta:lina84ötődő nevelés (ezt gyermekünk szalvétával letakart feje fölött falatozva kell mondogatni)

Mutogatnak sokat énrám:
"de helyes kis batyu, lám!"
Hisz a hátára kötözve
cipel engem anyukám.

Vagy előre, a hasára
kötöz erszényszerűen,
azután így tereget, meg
vacsorázgat derűsen.

S ha elöl van a kendő,
mibe engem kötözött,
megesik, hogy a fejemre
potyog egy kis körözött.

A kötődő nevelésnek
folyománya az a tény,
hogy a gyermek leevődik,
ha nincs szalvéta a fején.

:D :D :D

Kriszta
Kép
cherryke

2kor evett, 4kor elaludt és most 6kor ébredt :) sírdogált, megfürdettük, akkor meg vigyorgott :) mostanába nem ordít, csak nyafizik és sirdogál. Ha éhes, akkor sem. És nagyon türelmes. Olyan türelmes lett újra, mint amilyen icipicinek volt.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Sajna megint csak panaszkodni tudok.Lillának szerintem fáj valamije,de nem a hasa. Ma délután két órás őrjöngés volt,aztán mire jött a fürdés,már teljesen beájult a fáradságtól.Altatás se ment simán fürdés után.Most se alszik nyugodtan,fújtat,ide-oda forgatja fejét,a kezeit sem tudja hogy tegye.... Nagyon kimerít hogy nem tudok segíteni. :cry:
Akár hogy sétálok vele,ringatom,leteszem kiságyba,pihenő székbe,garnitúrára,vagy csak leülök vele ordít. Itt tuti van valami baj.
Ma beraktam a cicit a szájába,azt se tudja már hogyan kell szívni. Innentől tényleg nem erőltetem. :x
Holnap elviszem megint dokihoz,és addig megyyek még meg nem mondják mi a baja.

Lina84!
Frici nagyon édes baba! :lol:

Cherryke!
Hunorka nagyon ügyes,csak így tovább... :D

Kép
mók

Mióta a humanat adjuk neki, nem eszik 8szor, csak 7szer. A késő esti etetést kitolja éjszakára. Másfél-2 órával késöbb ébred, aztán ahhoz képest mégegy etetést kitol. Tegnap: 9kor evett, aztán fél 2kor, és most fél 6kor.
Ma kell mennünk a Péterfybe vissza kontrollra a koraszülött osztályra. Fürdetéskor elfelejtettük megmérni, majd most mielőtt elmegyünk, úgyis át kell öltöztetni és mérünk egyet. Ott nem mérnek, csak megkérdezik mennyi a súlya.

Kriszta
Kép
cherryke

mók:lehet,hogy nagyon meg vagy már ijedve és ezért képzeled,hogy baj van!írd le nekem hogyan kezdődik egy napotok és hogyan folytatódik!jó?mennyit eszik,mit csinál,büfizik e,pukizik e,minden apróságot!azért mert amit írtál ebből így nem jön le,hogy baj lenne,ezért gondolom,h képzelődsz!tudom,hogy aggódsz és jót akarsz,de amikor meg van ijedve az ember akkor már mindenre gondol,de ne fesd az ördögöt a falra!
nekünk is volt egy rövid időszak amikor szinte nem aludt csak max piciket és össze vissza evett,nem telt el még annyi idő,h kajcsi idő legyen normálisan és még is kérte,meg sírt meg már én sem tudtam,h mi van!idegeskedtem,de utána úgy voltam vele úgy csinálom ahogy most igényli nem idegeskedek!
lehet ám,h nehéz megszokni neki a tápszert a tej után nem lehet tudni!nem menne ki a dokitok?nehogy pont a váróban kapjon el valamit Lilla!van olyan mikor nem jól alszanak és minden kell nekik egyszerre!aludni is akarnak éhesek is ,de még sem mert olyan álmos utána meg még is pillanatok alatt elalszik!szép egészséges kisbabád van látszik a fotón is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

jaaa bocsánat!!SZIASZTOK!!!!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Cherryke:nekem azt mondta a Védőnő és több patikus, hogy főleg anayatejeseknél még,ha egy hétig nincs kaki,az is elfogadható.Mondjuk sztem az már picit túlzás.Nekem azt mondta a Védőnő,amikor nem volt 3 napig,hogy lázmérő és ha nem megy,kamilla tea pici cukorral,majd,ha semmi,fél glicerines kúp.

Tegnap kapott két szurit.4040 g és 59 cm.szóval nő szépen!!Nem volt láz,csak aludt szinte egész nap.Éjjel csak egyszer let 3 kor,és 8-kor.Mi 6-szor eszünk és éjjel egyszer.Remélem,marad.Egy kaja 90 és 140 között mozog.

Ceyla:én is állandóan sakkozom,hogy hogy adjam a cicit,hogy meg legyen a 6 kaja,mert,ha későn indul az első szopi,és 4 óránként kérné,akkor nem jön ki a 6...

Mók:tudom,hogy nehéz,de ne legyél feszült.Minél jobban rátekeredsz,hogy baja van,annál rosszabb.Lehet,hogy mostmár ő is érzi,hogy jön a délután,és feszültek lesztek mind a ketten.Próbálj lazítani,és hátha ő is megnyugszik,lehet,hogy ennyi a baj...(persze nem okoskodni akarok) Kép

Kép Kép
Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Iceberg!
Kezdem estétől:
-19.30 fürdés,etetés,nagyjából 20,20.30 körül alszik,kicsit nyugtalanul,de aztán 23h körül már megnyugodott
- hajnal 2h etetés,alvás /nagyjából 1/2 óra/
- reggel 6.30 ébredés,újabb etetés,el van meg dajkálom,apával játszik,puki vagy 10,kaki folyós /de az új tápszer lazítja a székletet,tehát normális/majd elalszik
- 10 h etetés,azóta alszik,egyszer megébredt,de visszaaludt
-most 13h következő etetés

Folytatással jövök,de tegnap kb.délután 17h-ig ugyanígy nem volt probléma. Viszont csak tegnap óta alszik ilyen nagyokat,előtte 10-20perc volt a maximum.
Tegnap fürcsiés etetés után is volt nagy sírás.

Sissy!
El se hiszed de mikor jön a hiszti,én vagyok a nyugalom szigete /persze tudat alatt ki tudja.../.
Lilike nagyon nagyot nőtt,és nagyon szép,még mindig rád hasonlít!!!!! :D :D :D

Kép
mók

Kata,
Hatalmas gratula a győzelemhez. Most már tuti kihúzzátok. :wink:
Amiket írtál én olvastam a neten és mint a példád mutatja, kellő elhatározással sok mindent véghezvihet az ember. Persze erő kell hozzá az biztos.
Megmondom őszintén ha nekünk az első nap lett volna itthon tápszer akkor ma lehet Niki tápszeres lenne. :oops: Annyira nem volt tejem, hogy hiába fejtem, negyedóra alatt max 10 grammot tudtam lefejni, utána a lefejt tejcsit odaadtam neki kanállal. Nagyon éhes lehetett a kis szentem :( A barátnőmet hívtam lelki támogatásért, neki is nagyon meg kellett küzdeni a tejcsiért. Ő mondta, hogy eszembe ne jusson pótlást adni, mert akkor kevesebbet fog szopizni és a tejcsi még tovább csökken, majd elapad. A védőnő másnap jött és mondta, ha másnapra sem lesz elég tej akkor próbáljak neki anyatejet szerezni valahonnan (ez ment is volna, mert egy másik barátnőmnek rengeteg teje van és a babáink között mindössze 10 nap van). Már úgy volt, hogy a férjem este megy a barátnőmhöz, aki vagy 60 km-re lakik tőlünk, hogy hozzon tejcsit, de mondtam, hogy még tartsunk ki reggelig és akkor lassan, de elkezdett nőni a tejcsi mennyisége. Nagyon örültem neki! Azóta is úgy érzem minden nap egy nyeremény amikor még anyatejet tudok neki adni és egyre közelebb kerülünk ahhoz, a naphoz amikor már nem kell majd pótlás, mert megkezdődik a hozzátáplálás. Azért még pánikolok, mert édesanyámnak 3 hónap után ment el a teje, bár nem biztos, hogy ez a dolog örökletes, pl. az anyósom anyjának annyi teje volt, hogy még tejtestvére is volt, ő pedig egyik gyerekét sem tudta szoptatni. :(

Iceberg,
Kíváncsian várom hogy sikerül neked a süti, majd tegyél fel képet. Olyan jópofa díszítéseket lehet rá rakni! :D
Nem értem ezeket az orvosokat! És kértél fájdalom csillapítót?

Lina,
Gratulálok a szép fejlődéshez! Hány cm most a babád?
A mi napirendünk a szopihoz igazodik. Pl. "második szopi után". Én még korainak érzem, hogy annyira rákényszerítsem valami szabályokra, hogy ettől eddig ez van, utána meg az. Nem akarom ezzel még feleslegesen stresszezni. Az egyik barátnőm azt mondta igazán akkor lehet már időhöz kialakítani a napokat mikor már napi kétszer alszik csak na meg este persze.
1 liter fogyasztás?? Ultrabrutál! De jó nektek. Nekem nem is lenne annyi, de a kisasszony még azt sem eszi meg ami van. Van, hogy elkezd szopizni 2 percig, majd elengedi és elkezd mosolyogni, meg dumálni. Haláli aranyos, csak nem eszik.... :(
Nálam tuti nem kap cumisüveget. Még az kell, hogy rájöjjön, hogy onnan jobban folyik és fejegethessem le a kisasszonynak. Míg én 50-et lefejek 10 perc alatt, Ő akár 140-et is simán megeszik ugyanennyi idő alatt a ciciből ha akar.
Nagyon aranyos a kép! Itt tényleg úgy néz ki mint aki verekedni akar. :D
Nagyon köszi a könyv ötletet. Nagyon tetszik! Tényleg jó versek vannak benne. Szerintem megvesszük majd.
Nekünk csak Nagy Bandó-s verses könyvünk van, a nagyszülőktől kaptuk, dedikált példány és az a vicces benne, hogy még akkor vették amikor Niki útban sem volt. Ezt íratták bele: "Várva várt unokánknak." :D

Mók,
Nagyon sajnálom Lillát! :( Innen nem láthatom mennyire vészes a helyzet, nálunk csak az első itthon töltött napokban volt nagy sírás, de még élénken él bennem az emlék, ezért tudom mennyire rossz. Ha úgy látod mindenképp vidd el orvoshoz, inkább feleslegesen, mintsem hogy ne vidd el és esetleg baj legyen.

Sissy,
Akkor kaja ügyben hasonlóan állunk. Én tegnap már kihagytam az utolsó etetést, mert már megint 11-kor lett volna és ugyan felsírt, de csak pukizott párat és visszaaludt a cicit pedig már nem fogadta el, de így legalább ma normális időben indította a napot. Remélem most nem fog problémát okozni a 6-szori etetés.
Lilianna nagyon szép baba! :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Csajok,
Bocsánat az ilyen hosszú hozzászólásokért, de egyik nap elkezdem a hozzászólást és másik nap fejezem be és mire minden érdekes témára reagálok, sajnos ennyi lesz. :oops:

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla: :lol: még jó,hogy másnap befejezed(ez vicc volt!!!) :lol:
fotó! :shock: kissé körülményes felraknom fotót,mert az én telcsim csinál jó fotókat,de utána át kell küldenem a pároméra,mert arról tudjuk felrakni a gépre,de az ő telcsije nagy felbontású fotókat csinál,szóval át kellene(mert én nem tudom,h kell sajnos) alakítani kisebbre amit csak a párom tud,de már akartam feltenni Bazsiról!!Vagy 3x kértem már és semmi :x ,férfi tudod,de nem adom fel max egymás után addig mondom míg fel nem rakja! :lol:
ORVOS:kérni nem kértem!de Ő megígérte,hogy nem fog hagyni szenvedni!!!ahhoz képest én én tiszta mészárszéknek éltem át az egészet!

mók:amit most leírtál sztem nagyon jól hangzik és hasonlóan telik a mi napunk is!ma délelőtt mikor főzni szerettem volna ,mert most fejeztem be nálunk is ment a hiszti ,mert hiszti kis rafik és kiharcolják maguknak ami nekik jó:D!!!!Balázs fürcsi előtt valahogy nem akar elaludni,először elvan dumcsizunk vele egyebek majd jön a fáradás és a nyűglődés,aztán fürdés!míg fürdik nincs baj szeret fürdeni látszik,de ahogy bejövünk a szobába és tudja,hogy evés lesz jön a vészjelzés,hogy siessünk már,majd amikor evett ő sem alszik el!csak olyan 9 és 10 felé!de ilyenkor alszik hajnal 4ig vagy mint ma 5ig!
egyre többet fognak fent lenni a babák!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla:sem Anyu,sem a Nővérem nem tudott szoptatni,csak 1-2 hétig,a Nagyimnak (Anyu Anyukája) volt rengeteg teje,szóval szerintem nincs összefüggés szorosan,ne aggódj...Nekünk is van,hogy lusta,olyankor megfordul a cumisüveg ötlet,de szó sem lehet róla ugyanezen okok miatt...

Mók:kitartás,ha meg megnyugtat,menjetek dokihoz,de reméljük,semmit nem találnak,és nincs baj.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

ceyla:én is félek attól,hogy 1x csak elmegy a tejem!Máténál nekem is 3 hónapig volt,de nem ennyi sokkal kevesebb!most gyűjtögetem,mert napi 100-120-at le tudok fagyasztani!már van vagy 20 kis csomag a mélyhűtőbe :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mók, ha megnyugtat, vidd el dokihoz, de valszeg tényleg csa egy nehezebb időszakot éltek. Esti balhé gyakori jelenség szerintem.

Ceyla, szerintem amíg rendesen hízik Niki, addig ne aggódj azon, hogy hányszor eszik egy nap. Neki így és ennyi elég akkor. Mert hízik, nem? Nálunk is most már általában eggyel kevesebb szopi van, általában csak 6 vagy néha 7, és ebből 2 éjjel.

A súlyról akartam még írni, szerintem itt minden baba jó súlyban van, akkor is,ha kicsit több, vagy kevesebb az a kiló. Andris pl. már majdnem 6 kiló, pedig még csak alíg 7 hetes. Kicsit már "lufifejű", már bocsánat a kifejezésért, dehát mondhatom, az én gyerekem :), dehát mit tudok csinálni. Én most már nem mérem, hogy mennyit eszik, csak hetente egyszer, hogy mennyit nőtt. Juli is ilyen volt. 8 hónaposan volt 10 kiló, vagyis az első 8 hónapban kb havi 1 kilót hízott. Most meg majdnem 2 és fél évesen 14,5 kiló, és 95 cm, szóval kis csini. Akkor felső mezőnyben volt súlyban, most meg a középmezőny alján :), pedig jól eszik, csak megnyúlt. Szóval ez a súly dolog nagyon változik.

Ezeket csak azért írtam, mert én úgy érzem, hogy otthon egy kicsit túlzottan beparáztatnak minket azzal, hogy mikor mennyit és hányszor KELL enni, és hogy hány kilónak KELL lenni. Itt csak szurikkor mérik le a babát, tanácsadás nem kötelező. Mondjuk nekem otthon is mérlegellenes dokibácsim volt, aki mindig ránézésre dolgozott (jól néz ki ez a gyerek, minek méricskélni). Ez engem akkor nagyon zavart, mert mindenki más meg mást mondott, de most már (de biztos ez azért is van, mert Andris második gyerek), én is ezt mondom. És persze, ha nem eszik a gyerek az aggasztó, de szerintem akkor is elég heti egyszer mérni, és ha hízik, akkor jó, és nem kell méregetni. Ha sokáig ne hízik, az más tészta, de ha jól olvasom, olyan baba itt nincs. De persze, ha valikt megynugtat a mérés, mert engem is megnyugtatott JUlinál, akkor meg szerintem úgy is jó. Na szóval, csak valami megnyugtatót akartam írni, de így átolvasva, nem tudom, hogy sikerült-e :roll:

Velünk meg annyi, hogy nekem tegnapelőtt éjszaka begyülladt a jobb mellem, és azóta is fáj :( Nemtom mi ez, mert csomót nem érzek, csak fáj. Julival csomósodott de ha sikerült kiszívnia, nem fájt. Pedig már tettem rá melegvizes palackot, túrót, meg még káposztát is. Hát remélem, hamar elmúlik, mert ha nem ezt valakinek asszem meg kell mutatni :( Ja és közben tej meg ugyanúgy van szerintem, mert Andris jól lakik.

Na megyek, már lassan ő is 4 órája evett, dehát alszik.
Edit

Kép
Kép
etus79

A tejgyűjtőkről...
Nekem a dr néni kellett volna, hogy azt írjon fel és nem tápot, amikor elfogyott a tejem... A baj, hogy én nemrég találtam meg a neten, hogy kik kaphatnak anyatejet. De mindegy, mert így is meg oldottuk.

Kriszta
Kép
cherryke

Én 1 évesen voltam 8kg. Na a fiam simán leköröz. Mondjuk én csak annyit ettem már csecsemőkoromba is, hogy ne halljak éhen.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:kik kaphatnak tejet?ilyen is van? :shock:

etus:teljesen igazat adok!!pont ezen gondolkodtam,hogy én pl soha nem számolom hányszor evett Balázs!amikor kéri akkor adom és szép formás :roll: kis hurkás :lol: tehát gond nincs!abban is igazad van,h itt megrögzötten csinálják a védőnők egy része az írottak szerint,pedig ha lazább kicsit az ember akkor sokkal jobb,könnyebb!
képzeld párom is észrevette,h feledékeny vagyok és nem tudok több felé most koncentrálni!elég fura remélem elmúlik,mert zavar nem ismerek magamra!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ki kaphat anyatejet?
47/1997. (XII. 17.) NM rendelet a kötelező egészségbiztosítás keretében járó anyatejellátás feltételeiről

1. § A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól (Ebtv.) és végrehajtásáról rendelkező 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 5. §-ának (3) bekezdésében foglaltak szerint térítésmentes anyatejellátásra jogosult
a) a koraszülött,
b) kis súlyú újszülött,
c) az érett újszülött és csecsemő, ha súlyos
ca) táplálkozási allergiában,
cb) felszívódási zavarban,
cc) hasműtéttel járó fejlődési rendellenességben szenved,
és az anya saját tejével táplálni nem tudja.

2. § Az 1. §-ban foglalt eseteken túl térítésmentes anyatejellátásra jogosult a csecsemő, ha az anya
a) fizikailag alkalmatlan az anyatejjel történő táplálásra,
b) olyan fertőző betegségben vagy mérgezésben szenved, amely a csecsemő egészségét veszélyezteti,
c) olyan gyógyszert szed, amely szedése a szoptatás időszakában ellenjavallt,
d) súlyos, gyakori tudatvesztéssel járó állapotban van,
e) pszichés állapota a szoptatást lehetetlenné teszi,
f) a szoptatás időszakában meghalt, vagy a gyermeket elhagyja.

3. § Ez a rendelet 1998. január 1-jén lépett hatályba.

Azért nem számoljátok, hogy hányszor evett, mert a 2. gyerek. Bnőmnek a 3. gyerek, már nagyon lazán veszi. Szerintem már néha úlságosan is.

Tegnap volt az új védőnő nálam. Mit mondjak???? kb 20 éves... ha tankönyvből akar engem felvilágosítani, megmondom neki, inkább elolvasom :D egyébként meg azt mondta, -5fokig ki lehet vinni a gyereket. Na ha én -5fokba sehova nem megyek, ha nem muszáj, a gyereket sem viszem ki. Jól el van a babám itthon is. Megy a szellőztetős modszer azt kész. Mondjuk ma voltunk a Péterfybe kontrollon, de kocsival mentünk. Vettek tőle vért. Én nem értem minek kell nekünk oda járkálni. Februárba is kell mennünk. Van háziorvos, az leméri, át taperolja azt kész.

Védőnő megkérdezte: a baba figyel-e a nevére. Mondtam neki nem. Mivel még nem hallotta a nevét :D babu, babuka, anya csillagvirága, a mami szerelme, stb :D
Majd megkérdezte, ezek közül hallgat-e valamelyikre... Szerintetek normális????????????

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Én Mikuska-Tóth Judit vagyok, és szeretnék hozzátok csatlakozni, ha van még rá lehetõség. Kisfiam, Mikuska Botond Márk, 2010. október 15-én született. Azóta már egy-két nehézségen átestünk. Szeretném ha tanácsaitokat, tapasztalataitokat megosztanátok velem is, hogy tanulhassak.
Köszönöm!!!
Judit
judit75
Budapest

cherryke:super védőnőd van :lol: :lol: tuti olvasta ezt a -5 fokot!!
nem is gondoltam a tejről ezeket,h ki kaphat!kormány rendelet erről is hm :shock: viszont ebből látszik,h mennyire kevés az anyatej!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

judit75:gyere nyugodtan :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Ugye, ugye! Gyorsan hozzászólok még ma nehogy megint több oldalnyi legyen. :D
Milyen operációs rendszered van? Próbálok segíteni a képeket lekicsinyíteni.
Jajj de rendes! Akkor tényleg nem hagyott szenvedni :evil: ha megmarkoltad volna a mogyóróit biztos más szemszögből látta volna ezt a szenvedéses dolgot.
És 3 hónap után hogy ment el a tejcsi? Elkezdett csökkeni? Vagy csak úgy egyik napról a másikra?
Nekem is van lefagyasztva tejcsi, de én direkt nem fejek, akkor se, ha marad, csak akkor ha szopizás marad ki, hogy ne feszüljön a cici és ne csökkenjen a tejcsi azért mert éppen kihagyott egy étkezést a kisasszony.

Etus,
Már nem a hányszoron aggódok, hanem már a mennyiségen is. Bár tény hogy hízik, bár még csak az utolsó két napban evett rosszul, de engem az őrületbe kerget.
Andris nem semmi! Niki ruhában sem több mint 5,70 kajálás után, pedig már több mint 10 hetes.
Az agyam érti amit leírtál és amíg nem volt babám azt gondoltam nem is fogok ilyen hülyeségeken görcsölni, hogy mennyit eszik, "éhen nem hal" felkiáltással, de átélni teljesen más. :(

Cherryke,
Akkor Mók babája is jogosult lenne anyatejcsire.
"c) olyan gyógyszert szed, amely szedése a szoptatás időszakában ellenjavallt,"
Szerintem a dokik sem tudják, ismerik a rendeletet.
Az én védőnőm is -5 fokig mondta, hogy ki lehet vinni a babát. Ezek szerint ez valami irányelv.
Mi ma voltunk kint, bár 0 fok volt, de végre nem fújt annyira a szél.
Hallgat-e a nevére? Nem kutya ez, gyerek! Bár lehet még a 10 hetes kutya sem hallgat a nevére...

Szia Judit!
Üdv köztünk!

Elmesélem mit alkotott ma a lánykám!
05:05-kor 140 grammal indított.
10:05-kor 90 gramm (5 óra telt el!!!)
13:20-kor 130 gramm
16:05-kor 40 gramm és azóta semmi!
És ne dilizzek be!

Szilvi
KépKép
ceyla

Vissza: Várandósság