A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Lili felkelt majd este jövök!

Kép
bévi

Bévi küldd el a receptet kiváltom és postázom neked ennyit tudok segíteni nekem sajna nincs itthon.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok! :)

Köszike a hiányolást, én is csak rohanok minden nap mint pók a falon.
Intéztem a tv szolgáltató váltást, meg internetet a mobilnet helyett, mert már a f...unk tele volt vele! Ma jönnek bekötni.
Akkor ugye karácsonyi ajándék hajkurászás, meg persze a saját készítésűhöz a hozzávalók, stb.
Akkor tegnap vittem műszakira a kocsit, amit megelőzően nem kis rohangálás, intézkedés előzött meg.... :?
Meg kiugrottam Nővéremhez, ha már a közelbe voltam.
(Meg bedobtam Maresnak a Csillag által küldött csomagot ;) )

Na meg most karácsony előtt mindenki szép akar lenni, így jönnek dögivel, festetni vágatni. Ami persze az anyagi részét tekintve a dolognak egyáltalán meg baj, csak már olyan vagyok mint a mosott szar.
Dolgozni, gyermekemet minden téren ellátni, kielégíteni a kiváncsiságát, imád velem "beszélgetni", mellette mosni főzni na meg takarítani-vendégek után főleg.

Kb 5 napja szeretnék hajat mosni.
Van, hogy este elkezdem olvasni a fórumot, de bele bele alszok, így egy kicsit elmaradtam, elnézést kérek.
-Katus sinlac evését persze megnéztem, hát nekem nagyon tetszett :)
Az a "mi ez a s.ar" arckifejezés, haláli! :)

Ma voltunk oltatni. Az első szurit észre se vette, de a másodiknál úgy sírt, hogy ilyet tőle még nem is hallottam.
Felvettem, s már csend is lett.
63 cm és 4990 gramm.
De még mindig van 2 hónapja hízni egy kg-t :)
Eddig 600 grammot hízott, most csak 500-at....egy hónap alatt.
Irattam fel Sinlacot, ki akarom próbálni, hogy este adok neki egy kicsit, mert egyre többször ébred, s mint aki éhezik cuppan rá az államra mikor kiemelem :lol: .
Ahhoz képest, hogy gyermekem végigaludta az éjszakát, már 1,5 hónapja kel éjjel, eddig csak egyszer, de a napokban már 2x is (fél3 és fél6).... és kezdek kimerülni.
(Igaz, hogy max 10-15 percet eszik, de akkor is megszakad a pihenésem, s nekem szükségem van rá.... :oops: )
Ezért próbálom ki a sinlacot, persze, soha jobbkor, mint amikor készlethiány van :?
Lehet lesz még pár alvatlan éjszakám.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára clárika 2010.12.16 15:48-kor.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi, kíváncsi voltam, ki figyel :lol: :lol: :lol:

Ma megmondtam a munkahelyen.. volt nagy csodálkozás meg öröm! 8)

Kép
xtina75

[quote="bévi"]M írta:béviindjárt vissza olvasok egy ujabb jó hír nem lehet kapni Sinlacot országszerte hiány cikk még van olyan patika ahol van de sajnos itt körzetünkben nincs,ez szuper Lili másfélét nem ehet,és más nincs helyette tápszer de Lili azt nem eszi meg!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mi tegnap vettünk 3 dobozzal...a pécsi budaivámi tescoban van-beplankoltak :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Gyerekek szépek, okosak, ügyesek!

Szex
Nálunk van... :oops: :wink:
Ugye Katust lefektetjük olyan 8 körül, 11-ig miénk a pálya :lol: :wink:

Tina
Az másodlagos, hogy fiú, vagy lány... a lényeg, hogy van, hogy egészséges :wink:
Egyébként mit szeretnél?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina :D :D :D
Még egyszer Gratula!!! (irigykedem) :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Clárika
Remélem, Réka nagyobb lelkesedéssel fogadja majd a sinlac-ot, mint Katus :lol: :wink:

Sinlac helyett NUTRITON is mehet... lényegében ugyanaz!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clarika,növekedési ugrás lehet...kiváncsi vagyok mti szól majd a Sinlachoz!
Hajmosás,uhhh,elhiszem :( (ha megmosod,kihullik egy csomó,sz'al ez vigasztaljon :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Tina :lol: :lol: :lol:
Naaaaa,és ki mit szólt?
Meddig dolgozol?

Ircsi,huhh,majd mi is eljutunk idáig...jön a téli szünet :)

Na megyek mert barackléztünk de hogyan,le kell mosdassam a Tökit :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Szegény Tomi :cry:
Micsoda társítások lesznek majd a kis agyacskájában? Kaja... utána a nem szeretem mosakodás... brrrrrrrr :cry: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, persze hogy másodlagos, hogy fiú vagy lány, csak azért írtam le, hogy tudjátok, hogy még nem tudjuk. Nekem mindegy. Mindkettőnek van előnye is, hátránya is. Mindkettőt imádni fogom! :) Annak fogok örülni, ha már tudom, de csak hogy könnyebben el tudjam képzelni. Addig meg: Prüntyőke! :lol: :lol:

Évi, Mindenki örült, az 5 lányos apuka kollégám közölte, hogy ha fiam lesz, jajj nekem! :lol: :lol: :lol: De tök jót röhögtünk, előadtam, hogy miképpen lehet bejelenteni, hogy babás vagyok:
- kovász van a cipóban
- bohóc van a fiókban
- bekaptam a legyet :lol: :lol: :lol: :lol:
- bölcsőre hízom
- rövidül elől a szoknyám
stb

Kép
xtina75

Tina :lol: :lol: :lol: :lol:

Ircsi,képzeld,élvezte...ki érti ezt...igaz a pelenkázóra tettem,kancsóba meleg víz+szivacs,és azzal törülgettem le...közben názte a játékait,nem kellett beleülni ugye,lemostam,töröltem,öltöztettem...tök jó kedve volt,van... :roll:

evilany

Évi
Fürdőkádba szoktatok tenni játékot?

Kép
Kép

Katus így fürdik...
Valamelyik este addig ficánkolt, amíg teljesen el nem merült, apa persze gyorsan kihúzta a vízből... az én lánykám meg csak vigyorgott :lol: :lol: :lol:

Tina
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Jól eltűntem, de ezer dolgom van.
Megvettük a fenyőt, meg új díszeket (évek óta kék-ezüst fánk volt, ráuntam és piros-arany díszeket vettünk idénre...)

Sajnos visszaolvasni nem volt időm, az utolsó 3 oldalt futottam csak át, de az is csak felületes volt...

Bmaas:
Nagyon sajnálom a fűtéseteket! Tényleg hihetetlen, hogy mindig van valami!!!

Évi:
Remélem alakulni fog Tomika fürdése. De én is azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy fázhatott.

Nálunk van törölközőszárító-radiátor, már az önmagában elég lenne, de direkt a felújításnál padlófűtést tetettem, ami remek ötletnek bizonyult. 28 fok körül van ilyenkor télen ott a hőmérséklet. És nem kell a kádból sem hideg padlóra lépni. Én mindig utáltam, hiába van a kád előtt kilépő, nekem mindig hideg volt.

A tetra kifogónál nincs jobb! Nekünk is van flancosabbnál flancosabb baba törölközőnk, de csak a tetrát használjuk!

Dia:
Nagyon sajnálom a tejet! De nézdd a jó oldalát, legalább eddig tudtad szoptatni! :-)

Egyébként annak ellenére, hogy odaadom a tejem másik babának, így is sikerült 13 litert lefagyasztanom. Ha valami "gáz" lenne, ahhoz mindig tudok majd nyúlni. De egyelőre szerencsére nincs ilyen gondom.

Clárika:
Ahogy olvastam, hogy ennyit ébred éjszaka Réka szopizni, nekem is rögtön a növekedési ugrás jutott eszembe. Ne aggódj, csak átmeneti! :-)

Rólunk annyit, hogy épp ma egy hete voltunk a védőnőnél baba-mama klub volt. nagyon sok babóca volt, Boriszka nagyon jól érezte magát. Aki tartotta az egészet, nem akarta elhinni, hogy még akkor a kisfiam nem volt 4 hónapos. A 6 hónapos babák nem ültek úgy, meg nem figyeltek annyira, mint Ő. :D
Szóval élvezte.
Utána megmértük a súlyát és 77OO gramm volt! Ma az itthoni digitális mérlegünkre álltam rá vele, utána én egyedül és a kivonás után 79OO gramm jött ki... Elvileg jól mér, mert már párszor így mértem, és a védőnőnől legfeljebb 1OO grammos eltérés szokott mutatkozni. Nálunk változó a gyarapodás mértéke, de mostanában átlag 1OO és 15O gramm között van hetente.
A védőnő is mondta, hogy 5 hónapos korára nagyon valószínű, hogy megközelíti a születési súlyának a kétszeresét, ami ugye az ő esetében 854O gramm... Kicsit durva. Dehát ilyen alkat...

ÉS MA 4 HÓNAPOS!!! Istenem, olyan gyorsan nőnek!!!

Ma reggel arra ébredtem, hogy a gyerekem totálisan keresztbe van fordulva a kiságyban, majdnem beszorulva, hiszen már hosszabb, mint a kiságy keresztben. Ott pislog, játszik a játékaival... Természetesen miután meglátott széles vigyor a kis pofiján.

A mai legújabb játéka, a papírzsebkendő atomjaira történő szétcibálása... :lol:

És mostmár tényleg nem hagyhatom egyetlen pillanatra sem magára, mert azonnal hasra fordul, vagy elvándorol valahogy a francia ágyon... És egyre gyakrabban emelgeti a hátát és a csípőjét, de eszméletlen magasra!
Napokon belül ki kell alakítanom neki a földön egy kis kuckót, onnan legalább nem eshet tovább... :lol:

Magamról meg annyit, hogy 1 hét alatt 4 kilót fogytam :shock:
Nem mintha baj lenne, bár az is igaz, hogy igyekszem odafigyelni a szénhidrát bevitelre. Igyekszem annyit bevinni, hogy a tejcsi is jó legyen, meg én se hízzak. Úgy néz ki, beválik.
Persze a gyümölcsök, de főleg a zöldségek kiló számra jöhetnek!

Bízom benne, hogy Veletek is minden rendben (ha már időm nem volt rendesen visszaolvasni) és jól telik a készülődésetek az ünnepekre!

Szép estét kívánok Mindannyiótoknak!

Kép
napsugar1123

Napsi szép súly!

Aranyosak vagytok, de egyáltalán nem élem meg tragédiaként, hogy kevesebb a tejem. Már majdnem 5 hónapos Áron és ugye a tápszertől sem lesz semmi baja.
Mélyhűtőben nekem is van lefagyasztva elég szép mennyiségű tej, legalább elfogy.

Clárika te sem unatkozol ahogy látom. Igen, így ünnepek előtt mindenki szépülni szeretne. Én is mennék a jövő héten fodrászhoz.
Réka szerintem is fejlődési ugrást tart, remélhetőleg gyorsan visszaáll a rend éjszaka.

Áron ma napközben nem nagyon aludt, most szundikál.

Holnap lesz a karácsonyi műsor az oviban :D

Ma voltunk fotózáson és az én vigyori kisfiam a megváltónak sem akart mosolyogni. Rágta volna Bence kezét. :lol: Azért egy félmosolyt sikerült kicsikarni belőle. Majd megmutatom ha készen lesznek a képek.

királylány

Sziasztok!

Sajnálom, hogy így elhanyagolom az írást, olvasást, de megint beteg vagyok... A múltkoriból tanulva, most előbb észbe kaptam, remélem, a mai napnál vészesebb nem lesz.

És Kristóf is beteg. :cry: Amióta itt lakunk (4 hónap), többször volt beteg, mint azelőtt egész életében... És én sem szoktam egy szezonban egynél többször beteg lenni...

Ezt ki kell bírni, majd az új otthonunkban más lesz. Már van építési engedélyünk, remélem, senki nem fellebbezik, és hamarosan jogerőre emelkedik.

Párom is beteg, de persze, ő azt hiszi, még az elmúlt rendszerben élünk... Talán túl nagy hangsúlyt fektettek a töritanítás során anno a sztahanovista munkamorálra :?: :?: :?: :?: :?:

Csak Bálintomnak ne legyen semmi baja... :roll:

Kezdem úgy érezni, hogy ez sok. :oops:

Tina, örülök, hogy már 12 hetesek vagytok!

bekri

Kedves ismerőseim kérték, terjesszem, ahol tudom.
(ha érdekelnek nyakláncok)

www.terezakata.hu

Bocs, reagálni most nem megy... :oops: :cry:

bekri

Sziasztok!
Dia! Mostmár értem, tápszerrel együtt OK. csak azért volt fura, mert az enyémek mindent megkostoltak, de mire mennyiséget ettek, és ki lehetett az adott étkezést váltani vele, az sokm idő volt. Csak nálunk a vegyes kaja mellett maradt a szopi, de az ebből a szempontból mindegy, h tápi v anyatej.

Egyébként nálunk az esti szopizás maradt fent legtovább minden gyerkőnél, aa nagyot 15hós kora körülválasztottuk el, kicsitgyorsított menetben, a második 22hós koráig szopott (ott elmentem nyelvtanfolyamra, úgy szokott le a napközbeni szopiról), Az ikrek 26 hós korukigh szopizva aludtak el.

Évi! ízek: nem ártasz vele, ha kóstolgat. egyébként az anyatejnek ez az előnye is adott a tápszerhez képest, h az anyatej íze kicsit változó a szerint, h mit evett a mama. van ami tök karakteresen átmegy, azt mondják, pl a fokhagyma, de az anyatej édessége is változó. így az anyatejes babától nem idegen az , h többféle íz létezik!
Én 6 hós korukig tartottam a csak anyatejet, nem volt utána gond, mindenfélét megkostoltak, volt ami jobban ízlett, volt ami kevésbé, de eléggé mindenevők lettek.
Megyek, mert nonó bedühödött: Claire
claire

Bekri
Jobbulást nektek!

Napsugár
Borisz is szép nagy fiú :lol:

Dia
Aza ajó, ha az ember elfogadja, hogy tápszert kell adnia. Ettől senki sem roszabb anya, mint az, aki szoptat :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="lombikbaba"]B írta:lombikbabaekri
Jobbulást nektek!

Napsugár
Borisz is szép nagy fiú :lol:

Dia
Aza ajó, ha az ember elfogadja, hogy tápszert kell adnia. Ettől senki sem roszabb anya, mint az, aki szoptat :wink:

EZ ÍGY VAN!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó éjt mindenkinek!
Holnap gyógytorna (csípő)
Csak kíváncsi leszek az oltásos bedagadt lábát hogy fogja meg?!
Hiába borogatom jegelem,maszírozom...kemény neki :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szegény Gergő :( puszi a lábikójára :(

Bekri,nektek jobbulást!!

Napsi,tényleg jól eltűntél,de végre írtál :)
Szép szál legény Borisz is!
13 liter tejci,húúha.(nekem kb.fél liter van a fagyóban :) )

Claire,jó sokáig szoptattál,nem semmi! :wink:

evilany

Na Petra ma este is hozta a formáját. Délután fél 5-ig aludt akkor evet, 7 körül megint éhes volt így a lefekvés tolódott 9-ig. Szopi és látom alszik. Beteszem a kiságyba betakarom, kijövök 3 perc és halljuk felsír.
Apára lett bízva az altatás én végre mentem hajt mosni (ez így is volt előre megbeszélve)
Apa először örült, hogy nem kell altasson de első nyekergésre bement a kisasszonyhoz én meg tusolni. Mivel nálam ez sokáig tart és a hajamat is megszárítottam már 10 óra is elmúlt mire kijöttem a fürdőből.
És mit gondoltok mire jövök Petra a nappaliban játszik :shock: :evil: :x még magyaráz is. Apa panaszkodott, hogy semmilyen pozicó nem volt jó sőt míg a világosba ki nem jöttek ment az ordítás, ahogy kilépett a nappaliba Petra elhallgatott neki így játszottak.

Az nem zavart ha 9 fele mentünk aludni de 11-ig ne aludjon az már sok :x :x

Napsi már gondoltam, hogy rákérdezek merre jársz. Ti aztán jó nagyok vagytok :shock:

Dia képet várom!!!

Calrika nem irigyellek, nálunk is éjjel 3 körül ismét evés van. Remélem csak fejlődési ugrás, de 3 hete is ez volt. Most azért jobb eddig evésbe belealudt, múltkor 2 órát sírt.

Kép
Kép
melisch

Évilány! Igen, igyekeztem, sok az allergia apai vonalról. De mi is anno előbb kaptunk már mindenféle kajcsit, mert akkor az volt az ajánlat, és nyilván mg 1000 módon lehet etetni, leszoktatni, stb a gyereket, és azrt felnőnek.

Dia! na 8 hóig fejstől is el bagyok mindig ájulva :shock: Nem is hallottam mg olyat, h vki fejéssel ilyen soká anyatejet adott a picinek!!!

C :D
claire

Jó reggelt!

Csillag
Árnika krém nagyon jó lehet Gergő lábijára :wink:

Melisch
Ha Katus is aludna délután fél ötig, akkor őt se tudnám letenni 8-kor.
Petra délutáni alvását nem tudod előrébb csúsztatni?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A karácsonyi ajándékokhoz saját kisérőkártya lesz. Az este csináltunk hozzá képeket...
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt,

Ircsi,
nagyon drága Katus :D :D

Clárika,
jó, hogy jöttél már én is aggódtam érted! Én szerdán voltam fodrásznál és gondoltam is rád, hogy bizti te is sokat dolgozol most, mert a fodrászomnál is folyamatosan csöngött a telefon. Rékával kapcs. együttérzek veled, mert lassan 2 hónapja Oliver is ébred 2 óránként, és úgy eszik mint akit éheztetnek.... :? :? :? .

Melish,
enyém gyerek is szokott ilyet csinálni, hogy nem alszik el, hanem inkább játszik.... na és nekem is akkor csinál ilyet, ha éppen megyek fürödni és hajat mosni :roll: :roll: :roll: . Eközben Apa ideges lesz a végére, mert sokszor nem vált át a gyerek dumálásba, hanem leragad a sírásnál... :roll: :roll:

Évi,
de jó, hogy nem sírt Tomi. Jól értem, hogy letörölgetted csak? Eközben nem fázott? Gumi kérdéssel hasonlóan vagyunk :oops: :oops: :oops: . Emiatt én kellően el vagyok szontyolodva... csak remélni tudom, hogy ez alakul majd... :roll:

Csillag,
szegény Gergő, majd mesélj mi volt a gyógytornán! Puszi Gergő combijára!

Bea,
jó, hogy jöttél, az már kevésbé, hogy beteg vagy! Gyors gyógyulást mindenkinek!

Napsi,
nem semmi méretei vannak Boriszkának! Fogyás: :D Én ha 4 kilót fogynék 49 kiló lennék a 169 cm-hez, ami már naooon gáz lenne.. Én is fogyok, pedig eszem mindent, gondolom a szopi miatt. Padlófűtés jó lehet, én csak ábrándozom róla.

Mi carul aludtunk megint, nem tudom mikor lesz, hogy végre alszom egyben 4-5 órát. Minimum 2x kel éjszakánként, akkor eszik is, van, hogy 2 ciciből, ezek után nem értem miért ébred 2-3 óránként újra :?: :!: :idea: Napközben van, hogy 4-5 órát is alszik, nem éhezik, éjjel akkor miért? Délelőtt alszik egy 3-4 órás etapot, du. van, hogy nem, vagy csak fél óra-1 órát, így nem alussza túl magát ez biztos. Ötlet? Próbáltam neki teát adni, de semmire se mentünk... nem szeretném még hozzátáplálni, még csak hétfőn lesz 4 hós.

na mennem kell, apának átadni a gépet.

szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!Szép fehér reggelünk van ismét :) De nagyon hideg van kint :( (fagyos természet vagyok)
:D

Ircsi-köszi a tippet :) :wink:
Pont van itthon Árnika krém...de olyan büdi :( bleeeeeee...azért bekenem :D

Sucer-naná,hogy mesélek :D

Gyógypuszikat átadtam a combijára :) :P

Este 5kor Fanninak énekkari fellépése van a karácsonyi gálán a suliban...nem tudom mikor érünk haza,de muszáj ott lennem!!

Aki rosszul érzi magát-annak jobbulást! (nekem baromira fáj a fejem)

Gergő vasárnap lesz 5 hónapos :D
Milyen nagy már :)

Na puszim...megyek készülődni!
Szép napot mindenkinek! Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!
Kb. egy hete voltunk kontroll SIDS szűrésen Tivával. Érdekes ez az egész. Amit leszűrtem: Vannak SIDS veszélyeztetett bébik http://www.vital.hu/themes/sid1.htm amit szűrni lehet, viszont ezután már csak tüneti kezelés létezik. A tüneti kezelés abból áll, hogy ébren, ébrebben tartják a csecsemőt. Amit a szülő megtehet, hogy légzésfigyelőt használ és felkészül életmentésből, egy rövid tanfolyam elvégzésével.
Nos 2 hét után nem adtam Tivának az "ébren tartó" szert, mert láthatóan be volt pörögve tőle. Nagyon keveset aludt és állandóan járt keze-lába, hányt.
Ebből kifolyólag már nem is igazán szimpatizálnak velünk a kórházban (úgy éreztem), de ez nem fontos.
A kontroll leletére szerintem az van írva, mint ezelőtt, tehát a helyzet változatlan. A doki néni viszont teljesen mást mondott és azt is, hogy már nem kell mennünk.
Nem igazán tudok ezen kiigazodni.
Így hát figyeljük a kicsit, légzésfigyu is figyeli és talán már tudunk mit tenni, ha netán tán baj lenne, de nem lesz.
szilvi35

sziasztok!

alvás :arrow: Zoé napközben 4x alszik 30-45 percet, este 9 körül eszik utoljára, majd ébred enni 1 és 2 között és 5 és 6 között, majd 8 és 9 között...
most éjjel rendellenes volt :arrow: napközben csak 2x aludt, ezért este 7-kor evett utoljára, fél 9-kor beájult... tök örültem... gondoltam hátha alszik végre egy nagyobbat egyhuzamban... de nem :arrow: fél 12-kor ébredt, 2-kor és 5-kor... :(
nem tudom, hogy mikor lesz ennek vége, de én is kezdek nagyon elkeseredni... a legszebb ajándék pillanatnyilag az lenne, ha tudnék 6 órát egyben aludni... (és nem kívántam nagyot, mert nem 8 óráról álmodozok egyenlőre...)

Clárika jó, hogy jöttél! ne tűnj el ilyen sokáig!

Szilvi35 azért valamikorra kinövi ezt... ugye?

Kép
gtunde75

sziasztok gyorsan bekukk és elpanaszkodom ami böki ma a csörikémet :(

Képzeljétek reggel olvasom az emailjaim és irt egy hapsi nekem hogy hetek óta nem tudja felvenni a kapcsolatot és nem reagálok az emailjaira :shock: néztem mi van és akkor olvasom hogy mi is történt ..a tesz-veszről vettem egy kb 3 hete 1 baba szivacskockát Bencének kemény 2 ft-ért + a posta így kb 180 ft lett volna .Na de én ezt elutaltam amikor a többi játékot fizettem karácsonyra a nagyoknak .És ez a hapsi mínuszt adott és ez miatt letiltatott tesz-vesz-ről !!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: és akkor ne legyek mérges és ha ez még mind nem lenne elég akkor vaterán a húgom kisfiának vettem egy zenélő játék hegedült had boldogítsa a szüleit és még mindig nem ért oda mert ugye spóroljak a postán rögtön oda kértem de váltig állítják hogy feladták postán de se pénz-se játék és nem reagálnak az emailjaimra sem !!!! komolyan mondom ez a világ legpocsékabb napja ráadásul ha a tortán párom ma ment utóljára dolgozni :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

bocsi hogy igy a nyakatokba zúdítom a bajaim de ki kellett írjam magamból fuuu :? :? :?

Amugy kicsi fiam tegnap nagyon nem jól volt az oltás utóhatása végett ordított egész nap piros volt a szuri helye is és hiába borogattam neki akkor is fájt nagyon :( De estére konkrétan fél 8-ra bealudt és fél5-ig pihent , utána vissza aludt és 8-kor kelt de most megint alszik a csöppöm :)

Most megyek ki kell teregetnem megállt a gép majd még vissza nézek . :wink:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok lányok!

Ja igen, Évi, arra nem válaszoltam, hogy meddig dolgozom: az első percben azt mondtam, hogy ameddig bírom. Nagyon jól telt az első trimeszter, szóval, ha így megy tovább, akár a 8. hónapig. Nagyon jól eltelik itt az idő, irodai munka, nem gáz, ha megunom, jövök ide olvasgatni :-))) Otthon egész nap sikálnék, mosnék... meg azon kattognék, hogy most akkor tuti nincs baja a babámnak?! Így meg elmegy a nap, estére hulla vagyok (álmos), és hamar megyek aludni. Hétvégén is sokat pihenek.

Tegnap elmentem végre fodrászhoz, vágatni, festetni, olyan jóóóóóó, hogy emberi fejem lett!!! :lol: :lol:

Kép
xtina75

Na én el is dugoluok hiszen Petra legnagyobb esetekben enged 6-7 órát is aludni egyhuzamban, az más, hogy én felébredek amióta nem alszik jól, megnézem nincs-e meleg/hideg a szobába ki/be takarom de ő alszik, főleg ha este későn dől ki.

Ircsi régóta ne aludt ennyit egyhuzamban és nem is ebben az órában. Konkrétan tegnap reggel 7-kor kelt, evet visszaaludt 8:35 körül ébredt és aztán majdcsak 13:15-kor aludt el és aludt fél 5-ig. Máskor ha reggel 7-kor kell max 8:30 körül visszaalszik, 10-11-ig alszik és 12 után megint alszik keveset mert nem sokkal lépi túl a 3 órás evést és aztán már estig nem alszik többet (max szopi alatt)

Cicc sajnálom :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
melisch

Tina tökéletes gondolkodás!!!!! Bár ülni lehet nem fogsz tudni, 8. hónap közepe fel, az irodába, kényelmetlen lett nekem az ülés és Petra csak úgy reklamált, hogy nyomom. Babának is jót tesz majd olyan 34 héttől ha többet pihensz feküdve.
Azonban tökéletesen kikapcsolódtam munka közben, vigyáztam ne stresszlejek és nem felejtsek el enni inni közben. De ez az a hozzáállás ami most neked kell!!!

Kép
Kép
melisch

[quote="melisch"]T írta:melischina tökéletes gondolkodás!!!!! Bár ülni lehet nem fogsz tudni, 8. hónap közepe fel, az irodába, kényelmetlen lett nekem az ülés és Petra csak úgy reklamált, hogy nyomom. Babának is jót tesz majd olyan 34 héttől ha többet pihensz feküdve.
Azonban tökéletesen kikapcsolódtam munka közben, vigyáztam ne stresszlejek és nem felejtsek el enni inni közben. De ez az a hozzáállás ami most neked kell!!!

nem biztos... én is irodában dolgoztam, csütörtökön dolgoztam utoljára, szombaton szültem... tehát mondhatjuk, hogy végig... és nem volt kényelmetlen...

Kép
gtunde75

Sucer :lol: :lol: nálunk is ideges lesz apa ha Petra sír nála, bár hála az égnek nagyon ritkán sír. nálunk a nyafogás a menő :lol: addig nyekereg míg fel nem vesszük, persze nem hagyom sokáig így nem jut el a sírásig. Sír ha altatni akarjuk és ő nem akar, ha megijed valamitől/valakitől vagy éppen lefejel :oops:

Szilvi kitartást!!!

Megyek ébredt Petra

Kép
Kép
melisch

Jó reggelt!

Ma reggel hajat mostam :D
Már lejárt a második mosás is. Mindjárt ki is teregetek.
Tegnap bekötötték a tv-t meg a netet :)
Furcsa h nem tetü lassú :)

Éjszakánk az eddigi leszörnyűbb volt :
Aludni letettem fél9kor.
Kelt: fél1, fél3, fél6, fél8.... ebből egyszer nem volt kajás :arrow: popesza az égnek kidugva, s durrogtatott :D

Reggel megmértem a hőjét (tegnap kapott oltást), ahogy betettem a mérőt a popsijába, olyan adag kaksit nyomott ki (4 napja nem kakilt), hogy azon töprengtem, hogy hol volt ez mind benne? :)
37,5 volt a hője leszámolva.
De már csak 36,5.

Teregetés után nyakunkba vesszük a várost, sinlak ügyben, meg kell vennem hajfestéket stb.....

Hű, 15-én volt egy éve h összetörtem a kocsit, s ugyanúgy 14-én esett le a hó(hogy meg is maradt), nekem meg kocsiba kellett ülnöm....bennem volt a para, de óvatos voltam :)

Sucer
Uggyanez a szitu, s nem értem mi van.... fejlődési ugrásnak nekem hosszú ez az idő.
Azt egy két napban szok lenni, nekünk meg már 1,5 hónapja van :shock:

Hab a tortán: megfáztam :(
Taknyom nyálam egybe folyik :(

Na megyek, hogy haladjak!

Tünde
Megpróbálok nem eltűnni ilyen sokáig :wink:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Egy napig nem vagyok és tele írtok 2 oldalt….
Bocsi, ha regényt írtam…

Barbcsi, itthon nem tudom hol lehet ilyenek kapni, de szerintem sehol…
Viszont ha minden igaz akkor 3 hónap múlva megyek ki a nővéremékhez, és akkor tudok neked hozni ilyet, persze ha akkor is kell még neked.
Ja és nem vagy buta, tapasztalatlan anyuka. Jó hogy leírod a véleményed én teljesen egyetértek veled, hogy ha van tejcsi akkor 6 hónapig csak az legyen.
Sajnos nálam ez nem adatik meg, félig tápszerezek, de én így sem szeretném abbahagyni a szoptatást.
Reggel 8-kor ébred utána csak szopi, majd 11 csak szopi (eddig van elég tejem) majd 14:30 szopi+kis táp+kis tejpép, 18:00 körül szopi+tejpép és este fürdetés után szopi + tápszer!
Azért nem délelőtt kapja a tejpépet, mert akkor van még elég tejem és nem akarom, hogy az is csökkenjen, ha nem szívja ki. Sajnos nálam a fejés nem jön be….

Évi, Tomi meghaladta Lili súlyát, mi hétfőn voltunk 6060g-ok!

Nálunk még nincs meg a duplázás, de szerintem 5. hónapos korára meglesz.
Ja és megnéztem, hogy én mennyi voltam 4. hónaposan és csak 5000g pedig 3100 volt a születési súlyom. Ja és duplázás 9 hónapos koromban volt. (anyukám mindent szépen írt a bébinaplóban) Így tuti nem volt meg az előírt növekedés, de még is itt vagyok!

Csillag, nagyon aranyos Gergő a rugós hintában. És persze szép nagyfiú már!
Most nézem még hóembert is csináltál. Fantasztikus!

Tina, annyira örülök, hogy minden ok volt az istenhegyin!!!
A szülőknek tényleg egy gyönyörű karácsonyi ajándékuk lesz és persze nektek is.
Emlékszem tavaly már mennyire más volt a karácsony, hogy a pocakomban volt Lili, és már el is repült az 1 év és már őt is odarakhatom a fa alá!

Sucer, Olivér is jó nagyfiú!
Ilangnak nagyon gratulálok, ügyes kislány! Büszke lehetsz rá!

Bévi, sajnálom a dolgokat. Csak annyit tudok mondani, hogy kitartás, nagyon erős csajszi vagy te!!!

Clárika, látom nem unatkozol. Ügyes vagy, hogy Réka mellett van időd dolgozni.

Napsi, jó hogy jelentkeztél.
Szép súly…

Dia, kíváncsi leszek a képekre…
Mi is csináltunk végül képeket, ez a mi karácsonyi ajándékunk (első karácsony a kislányunkkal, már évek óta erre vártunk). Ma lesznek készen, már alig várom.

Bekri, jobbulást nektek!

Ircsi, Katus nagyon aranyos, igazi kis karácsonyi ajándék!

Szilvi, tuti nem lesz semmi baj!!! Ott a légzésfigyelő, nyugi!

Cicc, gyógypuszi Bencus combijára!
Sajnálom a tesz-veszes, vaterás dolgot…

Lányok, tegnapi esténk nem volt valami jó (nem Lili miatt). Férjemtől azt kaptam névnapomra, hogy elmehetünk valahova vacsorázni ahova én szeretném. Eddig persze nem tudtunk elmenni, mert neki minden este valami programja volt és később jött haza. Na most idehívtuk nagyikat és vigyáztak Lilire, mi elindultunk a városba, ja este hét volt már. Bár ne tettük volna…
Olyan, de olyan sokan voltak az egész városban dugó volt. És persze nem is tudtunk megállni parkolni. Köröztünk és köröztünk egy idő után teljesen feladtuk a dolgot. Nagyon messze tuti meg lehetett volna állni, de -13fok volt, valahogy nem volt kedvem magas sarkú csizmába, sapi, sál, kesztyű nélkül mászkálni.
Gondoltuk, akkor irány egy másik hely, ha már itt vagyunk. Na de ott sem lehetett megállni. Így még köröztünk egy kicsit néztük a karácsonyi fényeket és már jó késő volt, tudtam, hogy Lilihez haza kell menni, így elindultunk hazafelé a dugóban, de férjem kitalálta, ha már eljöttünk menjünk be a sarki pizzériába ami nálunk itt van. De nagyon aranyosan mondta, hogy azért januárba elmegyünk ismét, hiszen ez volt a névnapi ajándékom.

Most meg esik a hó, kutyának reggel kiraktam a vizet és már be is fagyott. Szegénykém csak nézett rám, hogy ő nem tud inni.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

[quote="woody"]
írta:
woodyClárika, látom nem unatkozol. Ügyes vagy, hogy Réka mellett van időd dolgozni.

Csak azokon a napokon dolgozok, amikor itthon van az apja.

Most úgy gondolta alszik még egyet mielőtt elmegyünk :)
Nem baj, így megebédelek legalább :)

A karácsonyi nagytakarításra leszek kiváncsi, hogy MIKOR fogom megcsinálni :shock:

(Megkérdeztem a házunkkal szembeni faárust, mit kóstál egy normál méretű fenyő? : 12.000.- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Kukk csak....megint :roll: ....dolgom ezer.... :roll:

Clárika karácsonyi nagytakarítás: majd JÖVŐRE! :lol: Nálunk nem elsz karácsonyi nagytakarítás. Slussz-passz. Olyan nagy kosz meg nincsen (ugye aki takarításmániás)

Woody szép névnapi ajándék. :D Gondolom nem baj ha csak jövő év elején jön össze.

Ööööööö elfelejtettem mit akartam még írni :oops:

királylány

Bekri neked jobbulást! Remélem kimásztok ebből a nyavajából. Bence is ismét taknyos....

Sex: az meg mi? :lol: Hát nem erről szól az életünk mostanság.....örülök ha alhatok....

Bévi: fejem mostanában nem fáj....kopp-kopp-kopp Lili nagyon aranyos a képeken :D

Ircsi tökéletesen egyetértek veled ebben a tápszer kérdésbewn.

Claire hát igen, én vagyok a kivétel. Mert ugye azt mondják, hogy csak fejéssel 5 hétig tartható fenn a tej mennyisége. (Most akkor elgondolkozok, hogy mennyi lenne ha szoptatnék) Szerintem most azért is van csökkenőben, mert nem tudok annyit pihenni sem. Azért mennyivel könnyebb volt az első gyerekkel. Nem volt ennyi rohanás. Megmondom őszintén, hogy bele is fáradtam a fejésbe, nem vagyok annyira lelkes, mint Bencénél. Nála nagyon sokáig keltem éjjel 3-kor fejni. Most meg amint átaludta az éjszakát Áron nem nagyon keltem fel azért, mert fejni kellett.

No végzem a dolgom (többek között fejnem is kell)......

királylány

Áhh! Már nem aggódom. Van légfigyu, meg éleszteni is tudunk. Meg, hát baj sem lesz. csak olyan faramuci ez az egész helyzet. Meg, ha tehetetlenek az orvosok, jó lenne, ha nem kerítenének ekkora feneket a diagnózisnak, hiszen nem tudnak mit tenni. Pontosabban a kivizsgálás iszonyat rossz volt Tivának és mit értünk el vele? Gyakorlatilag semmit. Mindezt, egy sima megfigyelés után is lehetett volna diagnosztizálni és ugyan így légfigyu és életmentő tanfolyam a vége. Csak éppen nem szurkálják, nyomkodják, bökdösik össze-vissza.
MIndegy, egyébként nem vagyok elkeseredve, csak sajnálom Tivadar.
Ja! Nálunk is megvolt az oltás, se láz, se semmi. 70 cm és 8 kiló a drágám :)
Aszongyák olyan a tekintete mint az anyjának :lol: (legalább tőlem is örökölt valamit)
Ja! És kinövi persze. A légzésközpont az agyban nem elég fejlett a SIDS-es babáknál, de ezt idővel kinövi mind. Sok veszélyeztetett baba van, csak nem viszik őket dokihoz.
szilvi35

Királylány!
A fejésért minden tiszteletem! Nekem nincs idegrendszerem hozzá. Lehet nem is jól csinálom, de az elején jött, azóta is, ha próbálkozom 10-20 ml (szopi után szoktam néha még nyüsztetni). Pedig állítólag nekem jól jön a tejcsi. Mennyi idő alatt fejsz le, mennyit?
szilvi35

Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.12.17 14:03-kor.
szilvi35

Rékus jól bealcsizott, még mindig alszik.
Remélem azért sikerül elintéznem az elintéznivalókat!

Szilvi
Szép súlya van, hihetetlen mekkora különbségek vannak a gyerekek között :)
Mondjuk Tiva nagy baba volt már születésekor is.

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]
írta:
clárikaSzilvi
Szép súlya van, hihetetlen mekkora különbségek vannak a gyerekek között :)
Mondjuk Tiva nagy baba volt már születésekor is.

Zoé és Réka között születéskor 40 gramm és 1 cm volt a különbség... most közel 2 kg!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
gtunde75

vicces, ahogy most így belenéztem, és a táblázatok vezetése félbe lett hagyva... a várandós táblázatunkban 60 hetes terhesek vagyunk! :lol: :lol: :lol:
de amit Csillag elkezdett, hogy ki mikor szült... na az sincs befejezve... :(

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Jelentkezem a hó alól :cry:
Itt már megint esik a hó... Frankfurtban egy csomó repülőjáratot töröltek a hó miatt :evil: :evil: :evil: :evil:
Csak 26-án legyen repülésre alkalmas idő! :oops: :wink:

Sucer
Én olyan 4 órákat alszom éjjel...
DE nem nagyon bánom, hogy kelünk éjszaka... SIDS megelőzésre nagyon jó!
Igaz, én pillaatok alatt vissza tudok aludni... és alvás közben is hallom, hogy Katus mit csinál...

Szilvi
Mit kellett volna adni Tivának? (ébrentartó)
SIDS... ha általános lenne a szűrés, akkor kb. 90%-os "veszélyeztetettség" jönne ki... Azóta lett ez annyira felkapott téma, mióta léteznek a légzésfigyelők. Egyébként alvás közben mindenkinek periodikus a légzése...
8 kiló :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Tünde
Kitartást!
Katus este 8 körül kerül ágyba... éjfél és hajnali 3 körül eszünk... utána 6-7 óra felé ébred... :wink:
(estére javasolta a hugim bevezetni a pépet, hogy akkor az jobban teliti a pocakját :wink: )
Megnéztem a boltban: a gyári gyümölcspépek nagyrésze rízsörleményt tartalmaz.... ha azt adod a gyereknek, olyan mintha pépet adnál... :wink:

Cicc
Én az ilyenek miatt vagyok a netes vásárlás iránt bizalmatlan! :?
Bencus oltásos lábijára puszi és árnika krém :wink:

Tina
Amíg jól érzi magát az ember, nem árt a munka... én is elég sokáig dolgoztam... Otthon lehet, hogy megzizzentem volna...

Melisch
Akkor te ne is panaszkodj, ha Petra alszik 6-7 órát :lol: :lol: :lol: :wink:

Clarika
Jobbulást neked!
Baleset :cry:

Woody
Sajnálom, hogy nem jött össze a vacsora!

Dia
Csináld úgy, hogy a TE lelkednek is jó legyen! Az a legfontosabb... Nálam a tápszer és az anyatej lényegében egy kategória... TEJ mindkettő... és bármelyiket adjuk a babának, fejlődhet egészségesen... a törődés a lényeg!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?