A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ja és annyira hulla vagyok h a mellem kezd zacsi lenni! Ma ki se kelek az agyból, s h ezt meg tudjam tenni, Rékusnak felajánlom melleimet! :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Frankfurtból a kora reggeli gép elindult Chicagoba :lol: :lol: :lol:

London még bedugulva....

Woody
Tesódék nem tudnak más útvonalon jönni????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="clárika"]J írta:clárikaa és annyira hulla vagyok h a mellem kezd zacsi lenni! Ma ki se kelek az agyból, s h ezt meg tudjam tenni, Rékusnak felajánlom melleimet! :D

Ez a legjobb, amit tehetsz :lol: :lol: :lol:
Én is szoktam ilyent csinálni! Olyan jó összebújni a picurkával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Amiket ajánlotok, recept nélkül kaphatók? Borostyánlánc: Passz, lehet a nélkül még rosszabb lenne... Sose lehet tudni!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Csillag
Meg a szopipárnán lehet jól hasaltatni a gyereket :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nurofen szirup tudomásom szerint recept nélküli... én azt használom láz-, fájdalomcsillapítónak Katusnál...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem is olyan rossz így olvasni, azt hittem rosszabb lesz. Meg jó h wifis a net.

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

csak bekukk....

Clarika: VIBURCOL kúp. Próbáld ki, hátha bejön.

Mentem dolgomra....

királylány

Vasalok,fiúk játszanak..aztán ebéd,du.X faktor nap :wink:
Norbi kiesett :?

Clarika,jó pihenést,rádfér...
Vény nélkül kapható szerek ezek.

Dia mit dolgozol?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

Clárika a Viburcol kúpot már én is beszereztem előre, sok jót hallottam róla!

Ircsi az a baj ezekkel a dolgokkal, mint pl a borostyánlánc, hogy nem tudod, hogy nélküle milyen lenne...

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]s írta:gtunde75ziasztok!

Clárika a Viburcol kúpot már én is beszereztem előre, sok jót hallottam róla!

Ircsi az a baj ezekkel a dolgokkal, mint pl a borostyánlánc, hogy nem tudod, hogy nélküle milyen lenne...

Mindenkinek hite szerint :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi semmi különöset. Megmostam a hajam, ebédet készítettem, megy a mosógép, leszedtem a száraz ruhát, stb.....
A pasik nagyon jól néznek ki a képen.

Tünde szerintem annyit nem javít a helyzeten. Max nem csorog a gyerek nyála olyan nagyon. Bár én nem hiszek benne. :oops:

Ircsi hát nem tetszik Áronnak a pép. Most kihagyok pár napot, aztán újra megpróbálom. Lehet közrejátszik, hogy megint taknyos. Én nem tudom hol szedik össze állandóan ezt a nyavaját. Bencének is folyik orra, köhög.....egy hetet járt oviba :roll: Méghogy anyatejes babák nem betegszenek meg.....Áron a 4 hónap alatt már 3x volt taknyi.... :?

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Évi semmi különöset. Megmostam a hajam, ebédet készítettem, megy a mosógép, leszedtem a száraz ruhát, stb.....

:wink: :wink:
Én megyek főzni...mert du.tv-zni akarok fél szemmel :lol:
Sétálni nem lehet menni,-8 fok van...reggel óta figyelem :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na akkor du megnézem hogy alakul az idő, s annak függvényében meglátogatom a patikát valami segítségért. Holnaptól megen meló van... A homeopátiás kúpot is lehet ott kapni?

Clárika
Kép
clárika

Amúgy reggel óta kisangyal... Eszik -játszik- alszik! Hihhetetlen!

Clárika
Kép
clárika

Gyors be kukk próbálok reagálni ami eszembe jut :oops: :oops:

Viburcol mi már anno használtuk jó volt patikában van!

Ircsi szuper a vizes kép ügyik vagytok remélem tudtok utazni!!

Woddy sajnálom tesódékat remélem megoldódik!!

Dia Áron is mondhat nemet valamire :lol: majd belejön Lili is utál mindent ami nem tej ez van,ő ha meg is eszik egy két kanálal az is fekve ülve nem kell neki :shock:

Évi pasik aranyosak és Tomi ügyes hogy eszeget!

Csilag boldogat neked!!

Nem tudom lehet van akinek nem reagáltam bocsi :oops: szerintem nem leszek egy ideig egy hete kaptam vérvételre papírt gondoltam majd elmegyek,de sajnos este álmodtam egy rosszat azt hogy rákos vagyok és egy szobába be voltam zárva Lili már tudott menni és kintről nézet és sírtam hogy nem foghatom meg,tiszta kopasz voltam nahmindegy megyek holnap valahogy vérvételre segítség nincs Lili megül a hodozóban mig leveszik nem tudok mást,páromnak ma is találtak programot így a vasárnap délelőtt amit mi együtt töltöttünk az is eluszott,a hajam brutál módra hullik,tincsekbe :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ezért volt az állom is és a fejem is fáj még mindig,lassan egy hete vérzek,a jövőhét tartalmas lesz Lilit is viszem oltásra elég nyügös este kelt óránként nappal sem alszik,főznök kell mert akkor nem tudok mit enni,és nem lesz tejem,ha megenné a tápit akkor már rég nem szoptatnám és csak vele foglalkoznék,nah megyek sokat sírtam már ma kicsit ki vagyok!!És nem akarok mindig ide azért jönni hogy panaszkodjak igy kicsit kimaradok inkább!!!
BOLDOG ÜNNEPEKET NEKTEK VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!!!!!!!

Jah akit elfelejtettem :oops: Szilvi35 sok puszi annak a cuki kis krapeknak és vigyázz rá nagyon!!!

Kép
bévi

Még egy ember akit kihagytam TINA vigyázz nagyom magatokra!!!!

És puszi mindenki másnak is rövid az eszem sajnos!

Kép
bévi

[quote="evilany"]
írta:
evilany Sétálni nem lehet menni,-8 fok van...reggel óta figyelem :?

Én kivittem Katust -12 fokban is... amikor olyan tiszta az idő, szerintem a hideg annyira nem gáz... csak fel kell öltöztetni a gyereket...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Ne gondolj már butaságokra!
Fáradt vagy, vitaminhiányos vagy, a hormonjaid össze-vissza vannak... és főként... a lelked van darabjaira hullva...
Ha még Debrecenben lennénk... autóba ülnék... elmennék hozzád... és kiporolnám a fenekedet :wink:
(és jól megdögönyözném Lilit :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Ircsi :) lehet az is vashiányom van nem szedtem a terheség alatt sem plussz szülés után sem csak az elevitet szedtem a terheség alatt,a lelkem tényleg ki van,de ezen most nem tudok változtatni!

Kép
bévi

Ircsi már rég kérdezni akartam Debrecenben ismered dr.Józsa Tamást Lili doktornénije őt ajánlotta nekünk sérv dologban Lilinél!Vélemény ha ismered!Köszi!

Kép
bévi

Sziasztok

Nagyon régen írtam :oops: de szoktalak benneteket olvasni :D A babák gyönyörűek egytől egyig, és olyan nagyok már, pedig csak "most" születtek.
Nálunk zajlik az élet, mint mindig. 2 hónapja elköltöztünk, pontosabban kecót cseréltünk apukámmal, így nagyobb helyünk van, mindenkinek van külön szobája. Ezerrel felújítunk, kosz van, por van, de már majdnem kész, és ami nincs meg annak karira kész kell lennie.
Máté álom jó gyerek, eljátszik, éjjel alszik (volt hogy 12 órát aludt éjjel), estefelé szokott nyűgösködni kicsit, de az belefér.
Tegnapig csak anyatejes volt, tegnap kapott először alma-banánt, eszegette, ma már többet kapott.
Borostyánlánc nekünk is van, még Kristófnak vettem, soha nem volt gond a fogzás, nem tudom hogy emiatt, vagy amúgy sem lett volna, én nem hiszek ezekben a dolgokban, a homeopátiában sem.

Karácsonyi készülődéssel hogy álltok? Mit süttök, főztok? Mit kapnak a babák?

Megyek teregetni, és most már jövök gyakrabban. Puszi nektek :)

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Csillag! Sok boldog szülinapot! Ne haragudj, figyelmetlen vagyok!És a csöppnek is boldog hófordulót!

Bmaass! Nagyon kemény a tempó! Végül is..., he nekd így jó :) Hajrá!

Bévi! Bééévíííí! Amikor még rendszeresen olvastam a topikot, akkor is mindig ki voltál bukva. Ne csináld ezt magatokkal! Biztosan van valami jó, kellemes, boldog történés is körülötted :) Naaa! :wink: Most azonnal egy fülig vigyor! Ez parancs!!!

Királylány! Azért kérdezem ennyire, mert nekem mindig "para" volt a tejtermelés. Pontosabban, van bennem egy kis elfojtott aggodalom, hogy "mi lesz, ha elfogy" , pontosabban, hogy "nem szeretném, ha elfogyna egy darabig". Persze van itthon tápi. Meg annyire nem rettegek, de mégis kicsit...

Tündériek a babák. Milyen nagy már mindenki!!! Nagyon gyorsan telik az idő...

Szülés után +5kg volt rajtam, ma már +10kg. Van még valaki hasonló cipőben? Gondolom a hipothyreosis sem tesz jót az anyagcserémnek. De akkor is...

Csillag! Mozgás= szerintem ne parázd túl a dolgot. Tornáztasd, ahogy szoktad és szépen lassan úgy is elkezd mocorogni, forgolódni. Tiva babát látta dévényes, gyógytornász vagy 2-3-szor és mindig azt mondták rendben van, pedig oldalra fordul és éppen ennyi :). Viszont 8 kiló!!! A nagyobb súlyú, pocakos babák nem szoktak annyira ugrálni :) aszongyák az okosak. Persze mozgatom én is, meg reptetem, meg hintáztatom, meg dobálom, meg kijárunk focizni a gangra... szóval van mozgatva, de nem szabad, nem kell sürgetni őket semmiben. Ilyen csöppeket is lehet ám frusztrálni. Egyébként meg olyan tapasztalt vagyok már ebben a témában, hiszen van 1 azaz egy gyermekem :wink:

Már nem tudom mit akartam még...

Ja! Réka nagyon cuki :)

Lehet akkor veszek én is borostyánnyakit (két ennyel)

Sajnálom a repülős dolgokat!

Betegek meg gyógyuljanak hamar pricc-pracc-prucc!!!
szilvi35

Ircsi,a védőnő és dokibácsi javasolta h.-5 alatt ne vigyem ki.(de msot -3 van,mindjárt megyünk)

Szilvi35,Bévi leírta az elmúlt hetekben mi a gondja,gondjuk,g-n is ott van.

evilany

Gyors bekukk, Petra belealudt a szopiba letettem a kiságyba és alszik tovább, este megint ringathatom 11-ig :lol: na mindegy aludjon.

Woddy gondoltam rátok mikor a reptereket mutatták a tv-be, sajnálom de remélem már elindultak, amugy esőt mondanak jövő hétre Ircsi-ék nem kell akkor már aggódjanak :wink:

Bévi fel a fejjel nem VAGY BETEG ezt mondogasd mindig magadnak és persze menj el vizsgálatra, tuti nincs semmi gond csak a sok átvirrasztott éjszaka.

Dia :shock: :shock: :shock: ilyen sok tejcsit is ki lehet fejni én 70ml még nem láttam több anyatejet egyben :lol: Néztem Áron képeit iwiwen nagyon édes kiskrapek már most és mennyire hasonlít Bencére. Gyógypuszit nektek!!!!!!

Tünde akkor nem vagyunk egyedül akik későn fektetik le a gyereket, már kicsit szégyelltem magam amiért nem tudom "megnevelni" de nem fogom keltegetni, hogy utána tiszta kóma legyen.

Évi ne légy elkenődve Tomika aranyos, egészséges, mozgékony kisbaba nincs vele semmi gond csak te is sokat vagy egyedül vele és azért kicsit fáradtabb vagy. Tomika majd kinövi és hamarosan eljátszik egyedül.

Pl mi nagyon ritkán kacagunk hangosan, azt ki kell érdemeljem és ki kell csalnom belőle.

Tényleg kinek mi válik be mint mondóka.
Én már unom amit Petrának mondok de ez az egyetlen amin nevet: (egy puha rongyot az arcán húzogatok): ciróka/ miróka/ mit főztél/ estére/ kását/ lencsét/ pap macskája mind megette (itt nem simogatom a ronggyal csak ránézek)/ kácz-kácz-kácz (és ilyenkor kacagva megcsikolom a hasát).
Nagyon élvezi, már mikor megállok a simogatással nevet, amikor csikolom sokszor hangosan felnevet és tudom kicsit tetőzni azzal, hogy cuppogós puszit nyomok az arcára.

Kép
Kép
melisch

Amugy jelentem Petrának látszik az első fogacskája!!!!!!!!!!!!! Lent, már a recéje látszik és jól érezhető is. Eddig kipp-kopp csak nyáladzott de ezek szerint jó lesz beszerezni valami fájdalomcsillapítót!!

az éjjel kicsit több mint 7 órát aludtam egyfolytában, a 8 csak azért nem volt meg, mert nem feküdtem le csak fél 12-kor

Kép
Kép
melisch

[quote="szamocamoca"]
írta:
szamocamocaKarácsonyi készülődéssel hogy álltok? Mit süttök, főztok? Mit kapnak a babák?

Mi még sehogy :oops: érdekes lesz utolsó napokban pici babával rohangálni, de rohad anyagiak így hozták. Azonban összeállítottam a menüt:
- sütik: bejgli (diós, mákos), hájas- krémes, keksz tekercs kókuszkrémmel, kókuszgolyó - és ha nem elég Rigó Jancsi
- narancsleves (mint a madártej),

Olyan sültek ami sütőben készíthető, rántott husit férjem szezámmal kérte azt meg azt hiszem előre bepanizorom és csak gyorsan kisütőm.

Igyekszem majd kitenni magamért, már amennyire Petra engedi. Annyira örülők, hogy anyáék és sógornőmék is itt lesznek és végre én láthatom őket vendégül. Nagyon izgulok!
Anyáék már 23-án jönnek, így szerintem mindent előkészítünk, ketten meg nem lesz gond a főzéssel.

Kép
Kép
melisch

[quote="bévi"]M írta:béviég egy ember akit kihagytam TINA vigyázz nagyom magatokra!!!!

És puszi mindenki másnak is rövid az eszem sajnos!

Évi-Bévi! Vigyázok, vigyázok, te meg a kis lelkedre vigyázz, meg Lilikére... Annyira kívánom neked, hogy rendbe jöjjenek / megoldódjanak a dolgok valahogy... ezer puszi!

Kép
xtina75

Szamóca :wink: végre..lakáscsere:tök jó! Képek a csemetékről?
Karácsony: semmi extra...még semmi sincs meg a kajához se,csak az ötlet...ugyanaz lesz mint tavaly,őzgerincben sült csirkemell,franciasaláta,kr.püré. Sütés nélküli almatorta,püspökkenyér,anyukám hoz kókuszgolyót és Mirinda szeletet.

Melisch,alvás:tök jó!
Mondóka:ecc-pecc kimehetsz...közben fekszik az ágyon és a kezeivel kalimpálok,fel,le,oldalra :) ő meg nevet :)

evilany

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, nincs sok időm, illetve mostmár van, csak fáradt vagyok és megyek pihenni.

Csillag, Isten éltessen nagyon sokáig!!!

Ircsi, Woody! Ne aggódjatok! Jövő héten enyhülés, nem lesz semmi gáz!!!!!

Ma Nagymama vigyázott Boriszkára, mi Apával megvettük, ami még hiányzott a karácsonyhoz.
Zöldség, gyümölcs, dió, mák... stb
4 rekeszt kellett felcipelnünk. Én csak piacon, meg ismerősnél vagyok hajlandó vásárolni, így inkább ritkábban megyünk, de akkor rendesen bevásárolunk.
Megvettük még a hiányzó karácsonyfa díszeket is, így mostmár van vagy 15O db díszünk. Az már csak elég lesz... Meg vettünk 3 db 1OO izzós égősort is, remélem tetszeni fog a kis "Mókustojásnak"... :lol:

Jövő héten már csak pár dolgot kell venni, leginkább húsféléket, hogy azok legyenek frissek.

nálunk a menü:

szenteste - halászlé (saját fogású halacskákból), sült halak (lazac, pisztráng, kárász, meg ami még megtetszik) többféle salátával, sütit még nem tudom, de valószínűleg Édesapám kedvenceit sütöm (mágnás-diós pite; szilvalekváros papucs; tepertős, leveles pogácsa) Ráadásul imádok kelt tésztát csinálni, főleg, ha még leveles is kell legyen... :lol: (Tudom, furcsa egy "állat" vagyok) Sok macera van vele, de imádom!!!

Többi napon meg húsleves (idén fácánból), töltött káposzta (szigorúan savanyú káposztával és füstölt hússal!!!), sültek és saláták (tzatziki, görög sali, és vegyes sali rukkolával, madár salátával, jégsalátával, uborkával, több féle paprikával, paradicsommal, avokádóval, kaporral meg még sok-sok más finomsággal!)

Meg persze amit még a férjem kitalál!

Ja, és feltétlen sütök mákos-meggyes kalácsot!

(ebből mondjuk én nem sokat fogok enni, de legalább a családomat jól el fogom látni...)

Na, megyek és pihenek.

Sok puszi Nektek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.12.19 16:46-kor.

Kép
napsugar1123

Napsi,Töltött káposztából te is eszel...?

evilany

Igen, már a múltkori családlátogatásnál (november elején) is ettem és hála az égnek, semmi gondunk nem volt.
Sőt, azóta már ettem kelkápsztát is, persze nem kiló számra, de azzal sem volt gondunk.
Karfiolt is ettem már, úgy tűnik bírja az Úrfi...

Kép
napsugar1123

Én egyszer ettem frankfurti levest,de gond volt belőle...nem tudom azóta vajon jobban bírná...?
Imádom a karfiolt,a káposztát...
A savanyú káposzta is puffaszt..?

Na,fürödtünk,40 fokos vízben,én vittem,habos,jó meleg szoba :arrow: sírt végig.Ehh.

evilany

Bévi
Írtam PÜ!

Szamóca
Jó, hogy jelentkeztél!
Képek?

Évi
Amerikai mentalitás szerint nyugodtan kivihető a gyerek minusz fokokban is. Ott azért elég nagy területeken előfordul, hogy télen hetekig is minusz sok fok van... :wink:

A múltkor nem tudtam megállni és ettem egy kis káposztás bablevest. Katusnak ízlett :wink:

Karácsonyi menű
Amit adnak az étteremben. Én most nemm nagyon főzöcskézek, a csomagolással leszek inkább elfoglalva... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi
Neked is kiutalk egy virtuális fenekelést!
A hypothyreosist megfelelően kezelni kell! Gondolj arra, hogy TIVÁNK SOKÁIG SZÜKÉGE VAN MÉG ANYÁJÁRA!!!!!

Melisch
Én szoktam mondókaszerűségeket költeni... annak megfelelően, hogy éppen mit csinálunk :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Viburcol kúp beszerezve meg a Nurofen szuszpenzió is!

Clárika
Kép
clárika

Persze az Árkád tetőn nem tudtam parkolni, meg a közelbe se. Az utak nincsenek takarítva, jó volt babákocsival...

Clárika
Kép
clárika

Nővéremnek tejapasztásra mondták a káposztát. Így én míg szoptatok nem eszek káposztát! Tegnap a zöldségesnél folyt a nyálam a savanyú káposzta illatától!

Karácsonyi menü:
Rántott hal + krumpli saláta, mint minden évben szenteste! Sütit meg nem tudom.
Aztán anyunál szarvaspöri lesz mikor megyünk. Már nagyon várom! :-)

Clárika
Kép
clárika

Káposzta
Nem akkor van tejapasztó hatása, ha a káposztalevelet használod hűtő borogatásként a mellre?

http://www.lll.hu/node/11
http://www.lll.hu/node/185

Töltött káposzta
Meg lehet enni a tölteléket, kicsi káposztával :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi, nem kell ilyen rosszakat álmodni. Minden ok veled!
Kérlek, gyere azért karácsony előtt.

Dia, milyen az a szék. Tudnál küldeni egy képet róla, vagyis hol lehet ilyet venni?

Szamoca, jó hogy jelentkeztél. Képet kaphatunk?

Ircsi, én is azt mondom, ha a gyerek fel van öltöztetve, akkor ki lehet vinni. Nem lesz semmi baja. :wink:

Most beszéltem nővéremmel, csak keddre kaptak helyet. Nincs előbb lehetőség hazajönni. :cry: Minden járat tele van. Most azért drukkolunk, hogy elinduljon hétfőn a gép Chicagoba, és akkor kedden el tudnak indulni azzal a géppel.

Nekünk is már csak a húsit kell megvenni karácsonyra. Most csinálom a mézeskalácsot, csak állnia kell még egy kicsit.
Én imádok főzni a férjemmel, most is kitaláltunk egy jó kis karácsonyi menüt és azt csináljuk meg közösen. Lili meg a pihenőszékből figyel majd minket és segít nekünk ő lesz a mi kis kuktánk. :wink:
De mi csak 24-re főzünk, mivel 25,26 megyünk a szülőkhöz.

Ma sétáltunk egy nagyot. Kutyát is elvittük, ő találkozott a pajtásaival és jól kifáradt na meg én is, mivel játszottam velük a hóban. Közben a férjem babakocsiban tologatta Lilit, persze ő meg jó nagyot aludt. Utána mentünk közösen fát venni, még haza is hozták ingyen. :wink:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Hüha nagyon beindult a sok finom virtuális ételtöl a nyálelválasztásom! Képeket ne felejtsétek el, ha már így messziröl meg a szadizás. :)

Évi én ezen sose gondolkoztam, hogy ha -5 fok van, ne menjek ki a babával. Amikor En i megszületett, mennünk kellett Magdeburgba csikorgó télen, alig volt két hetes, a gátsebem nem volt terhelhetö, szoptatnom is kellett, stb. Bejártuk a város -12 fokban, Eni nagyon be volt csomagolva, plusz duplán birkabörbe betekerve, olyan meleg volt bent a babakocsiban, hogy legszívesebben mi is bebújtunk volna mellé. Nem fázott meg se akkor, se máskor, pedig rengeteget voltunk kint minden gyerekünkkel télvíz idején is. Eni amikor már két éves volt, imádott hintázni és a legnagyobb fagyokban is kint voltunk vele este 7-8-9-ig másfél-két órát a játszótéren hintázni, Imi meg a birkában a melegedöben. Átlagosan minden nap 4-5 órákat voltunk kint mindig télvíz idején is. Ma is megvolt az 5 óránk, szánkóztunk, hógolyóztunk, nagyon jó volt. Az összes gyerekem kinti höfokra van beállítva, itthon nem alszanak sokat az éppen aktuális babák, de kint a legnagyobb hidegben simán 3-4-5 órás alvásokat rendeznek. Megszoptatok a játszótéren mínuszokban is, aztán mehet tovább a buli.

Fogzás az összes gyereknél borostyánlánc (nem hiszek benne) és fájdalomcsillapítómentesen zajlott. Van itthon minden végszükség esetére, de sose kellett.

Ami meg a kaját illeti: lehet, hogy én vagyok szerencsés, de egyik gyerekem se volt hasfájós, a terhesség alatt is mindent ettem (eltekintve a nyers tejböl készült sajtoktól) és azóta is mindent eszek. A feltehetöleg puffasztó kajákat is, sose volt gond belöle. Szilva, káposzta, karfiol és még sorolhatnám, minden megy.

Valakitöl azt tanultam, hogy szezon gyümölcsböl a magunk készítette pépet a legjobb jégkockagyártóba tenni, mert akkor kis porciók alakulnak ki és föleg az elején, a hozzátáplálás kezdetekor nem megy annyi feleslegesen kárba.

Na eldugultam, mentem hemzsegni. Férjemböl embert faragtam, levágtam a haját, megföztem, most fektetés és ennyi mára.

Barbi
Vendég

Ircsi, pont ezen az oldalon olvastam, hogy mértékkel mindent lehet enni. Így én ettem már rakott karfiolt, brokkolit stb...

woody

[quote="bmaass"] írta:bmaassMegszoptatok a játszótéren mínuszokban is, aztán

:shock: brrrrr

Bevallom,én betartom ezt a "szabályt"szívesen amit nekem adtak,én se szívesen megyek ki ilyen dermesztő hidegben.
(voltunk ma kint egyébként)

evilany

Most sokkolt a férjem, hogy mi lenne, ha gyerekestől elmennénk még karácsony előtt Bécsbe??? :shock:
Hát, nem is tudom??? Napra pontosan (dec. 19-én) egy éve is voltunk a vásáron.
Nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e???
Na, majd kiderül... Csak meglepett. Nem tudom bele merjek-e vágni egy ilyen csöpp babával?
Szerintetek??????????

Egyébként én is mindent eszek, mértékkel. A frankfurti levestől sem volt gondunk.
(mostanában persze szénhidrátot nagyon visszafogtam a "fogyózás"miatt, idén karácsonykor én nem sütizek... :cry: de azon kívül minden jöhet)

Kép
napsugar1123

Jó reggelt!

Napsugár
Én simán elmennék Katussal. Eszik, alszik bárhol...

Evés
Ésszel, mértékkel mindent lehet... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Napsi! Én eléggé fázós vagyok, és 600 réteg volt rajtam 2 hete Bécsben, de majd' megfagytam. Ha bírjátok a hideget, menjetek nyugodtan, megbánni én se bántam meg... Jól öltözzetek fel!

Sokan kint voltak egyébként babakocsis kicsikkel, nagyon jó volt a hangulata...

Kép

Kép
xtina75

Jó reggelt!

Car éjszakám volt. Áron olyan nyűgöen aludt - gondolom a nátha miatt - nem győztem hozzá átmászkálni. Szegényt most jól leverte a lábáról. Kis hőemelkedése is van neki.

Áron vigyorog mindenen, nem kell nenki hozzá mondóka sem :lol: (biztosan félálomban vigyorogva csináltuk :lol:) De nagyon jó, hogy van itthon egy nagyobb testvér, Bence mindig énekel vagy mondókázik neki. :wink:

Szilvi értem. Az elején bennem is bennem volt - amikor még nem volt kellő mennyiségű tejcsi - hogy jajj mi lesz a gyerekkel, hiszen a nagyobbnál nem volt "gond". Most már úgy vagyok vele, hogy van még a mélyhűtőben (hozzá is kell nyúlnom, igaz egyelőre csak minimális mennyiségben) és van tápszer is itthon. De nekem nem szopizik Áron hanem csak lefejt tejet kap (azért van ez a mennyiség) lehet ha Tiva is lefejve kapná, meglepődnél mennyi tejed van :D

Menü: jó dolgom lesz (idén is) halászlé, rántott hal, majonézes krumplisaláta, rántott csirkemell, rizs. Szentesete délutánján anyukámékhoz megyünk, így nem kell főznöm, ott ebédelünk és hozunk is kaját. Este itthon leszünk. 25-én Gábor dolgozik, 26-án pedig anyósomékhoz megyünk.
Sütit készítek: keksztekercset, stollwerk szeletet, meg lehet meggyes sütit is.

Ajándékokkal még hadilábon állok: fényképeket ki kell válogatni és előhivatni, majd albumba rendezni a nagyszülőknek. Még Gábornak sincs meg, valószínű aktatáskát kap (szétment a másik neki) meg az enyémet is meg kell vegyem(elektromos habverő, mert tönkre ment). Idén nekünk ilyen praktikus ajándék jut.
Sógoromnak naptár, de még ezt is meg kell szerkesztenem.

Szamóca képeket kérünk. Örülök, hogy minden rendben van veletek és Máté ilyen jó gyerek. Kristóf hogyan viseli?

Séta: van, hogy ki sem mozdulunk itthonról, de ha menni kell akkor megyünk. Gyerek felültöztetve, slussz.
Évi igazad van abban, hogy ilyen hidegben te sem mozdulsz ki szívesen. Én sem. De igyekszem úgy csinálni, hogy ne maradjon a gyerek több napig levegő nélkül. Előfordul, hogy csak a sarkon lévő üzletbe sétálunk.

Gyorsan összedobom a lakást és nekiállok a tennivalóknak.....

királylány

Napsi a múlkor is jól bírta Borisz az utat, azzal nem lesz gond most sem. Te meg nagyon talpraesett vagy, menjetek nyugodtan :wink:

királylány

Napsi, ez nem kérdés én tuti mennék! :lol:
Borisz már nagyfiú, te meg ügyes csajszi vagy. Jó melegen felöltözni és kész.

Mi is voltunk november végén Puchbergben és Bécsben is már 2 napot. (Shopping Sity Süd, és Mariahilferstrasse) Semmi gond nem volt. :wink:
Ha véletlenül nagy a tömeg a karácsonyi vásáron van a közelben több kisebb is. Én mondjuk ezeket jobban szeretem, mivel más hangulatuk van. :wink:

Én egy olyan áruházban szoptattam, mint a Kika. Volt szép szoptató sarok benne fotel, pelenkázó, cumisüveg melegítő stb...

woody

Karácsonyi menü. Hehe. Még sosem törtem a fejem ilyesmin, idén először. Tivadar az oka mindennek :D
Szóval lesz virsli meg krumpli sali. Lesz muffin, tiramisu ami biztos, aztán meg ki tudja? Lesz csirke, talán megsütve. Szerintem a párom valami halat is készít, mondjuk halászlét. Anyumék meg majd hoznak töltött kápit (szigorúan csak a tölteléket eszem).

Nem szívesen megyek ki "szibériába" sétálni, ezért Tiva sem. Csekket fizetek, bevásárolok és ennyi a mínuszokból. Tiva nagyon jókat alszik a meleg lakásban :wink:

Hogy álltok a kilókkal? Senki nem nyilatkozik?

Ircsi!!! Jó kislány vagyok, kezelve van a betegségem :). Havonta csapolnak és vacakolunk, mert a terhesség alatt és most szoptatás alatt sem lehet beállítani a gyógyszert sajna. TSH az egekben és valamelyik T-m sem okés. De ez van. Hízok... majd lemegy.
szilvi35

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?