A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

...és nem eszem semmit, amit nem lehet. Betartom amit mondtak. Ezért a vitamint és ásványi anyagot (mivel jellemzően zöldségeket és egészséges dolgokat nem lehet enni) igyekszem jól távol tartani magamtól.
szilvi35

Látom sok helyen lesz hal, nyami, nálunk nem férfiak utálják ezért soha nem volt ünnepi menü így én sem tudnám elképzelni, inkább szilveszterkor sütött anya párat.

Sajnos mi sem voltunk kint manapság, Petrát ilyenkor az ablakon adtuk ki/be mivel az autóban nagyon meleg lesz és ne kelljen annyira felöltöztetni majd levetkőztetni.
A bundazsákja iszonyúan meleg, ráadtam egyszer, autóban kicipzároztunk mégis a buksija jól meg volt izzadva ahogy rajta feküdt ezért nem adom többet rá, csak jó meleg nadrág, vastag pulcsi hátára kabát és plédbe csomagoljuk míg az autóig érünk vele + persze sapka.
Ha meg elalszik és hazaérünk pléd rá és apa leparkol az ablak elé és én meg beemelem hordozóstól.
A hó miatt kiskocsival nem tudok kimenni ölbe meg nem akarom nehogy megcsússzak a sok ruha miatt. Remélem elolvad hamar a hó és akkor pár percre kimegyünk levegőzni.

Jelenleg még ha szellőztetek is csak jó festős levegő jön be :twisted: :twisted: mindenhol fűstől a kémény.

Petra imádja a meleget, ha jól be van takarva és meleg van a szobába képes 2 órát is aludni napközben.

Szilvi TSH ne is mond nekem is 7 valamennyi és az anti TPO több százszorosa a határértéknek.
Szeptemberben pedig alig volt 0,10 a TSH jó nagy ingadozás van nálam is (kicsit kételkedem az eredményben más laborban lett nézetve).
De doki néni szerint nálam ez szülés utáni ingadozás és elmúlik 1 éven belül.

Kilók még van + 5 kg (nem csoda ha manapság volt 3 db bejglim, mindet én ettem meg, darázsfészek, csokik). Unalmamban is eszem és más nem kell. Engem nem zavar és soha nem leszek kalória nézegető.

Kép
Kép
melisch

Az esténk nekünk kis szörnyű volt :cry: :cry: Petra ilyen sokáig és keservesen még nem sírt amióta megszületett. Biztos a fogacskája, kapott fájdalom csillapító kúpot más nem volt itthon. Ki gondolta, hogy 4 hónaposan fogzani fog?

Fél 1-kor sikerült elaludnia, oylan fáradt volt már, hogy csak a szemét dörzsölte állandóan de a fájdalom miatt nem tudott elaludni. Szívem szakadt meg, ringatni sem tudtam a folytonos sírás miatt csorgott a tejem, apa ringatta de ha a szobába voltam a szemével engem követett muszáj volt átvennem. Szopni sem akart, odatettem és húzta el a fejét, üvöltve. Most alszik szegénykém :cry: (persze éjjel jól aludt fél 8-kor ébredt enni, pedig féltem nem fogunk aludni)

Dia gyógypuszi!!!

Többi betegnek is jobbulást!

Kép
Kép
melisch

Mindjárt visszaolvasok....

Woody hasonló etetőszékünk van:
Kép
A miénk nem tud ennyi mindent. Az csak 2 pozícióba dönthető asszem....

Itt meg tudod nézni a jellemzőit. Mi is kb ennyiért vettük anno....Vácon

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 5&pageno=3

királylány

Szilvi sétálás címszó alatt nálunk is a posta, üzlet, gyógyszertár (ide bérletem van), ovi szerepel. Most ez utóbbi kiesett, mert már összevont csoportok vannak, így Bence itthon van (egyébként ő is taknyos).

Kilók: rámjön a terhesség előtti nadrágom. Van még mit leadni, de számszerűsíteni nem tudom, mert nem találkoztam mostanság mérleggel. :roll:

Melisch ilyenkor meg még kisebb korban elkezdhet már mocorogni, készülődni a fogacska. Ez nem jelenti azt, hogy ki is bújik. Valószínűleg Áronnál is beindult (bár semmi nem látszik még az ínyén) de fel-fel sikongat. Vettem kúpot, majd meglátjuk.

királylány

Hát én még ilyen gyereket nem láttam... :shock: Egyszerűen nem tudom kanállal etetni. Próbáltam a tejpépet, de ki sem nyija a száját csak néz rám.....lehet, hogy még nem érett meg rá? Létezik ilyen vagy én vagyok ennyire béna??? Bencével nem volt ilyen probléma.....igaz fél éves volt már.

királylány

Dia Petrának lent látszik az első fogacskája sőt a már a mellette levő is érezhető :wink:

Kép
Kép
melisch

basszus-nem küldte el amit írtam :(((((((((((((((((((
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

UJRA

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

SZÉP NAPRA ÉBREDTÜNK TEGNAP.áT AKARTUK RENDEZNI A SZOBÁT-ÉS CSODÁK CSODÁJÁRA EGY KEDVES ISMERŐSSEL TALÁLKOZTUNK:

Kép

Sírva fakadtam-nem bírom!Felmentünk anyóshoz amíg a fiuk rendbe tették a szobát-természetesen szánkóval,a gyerekek had élvezzék!!!

Kép
Laca húzta őket hősiesen :)

Kép

Anyóséknál 24-26 fok volt-mit ne mondjak el bírtam viselni :P
Reggel fél 7kor ettünk,9kor visszaaludtunk és fél 11kor keltünk ismét kajcsizni.
Aztán jött értünk apa-megcsinált mindent itthon...
Hazaérve hóangyalt csinltak a gyerekek az udvaron :) :P

Kép
Gergő hóangyalka :)

Kép
Fanni hóangyalka :)

Nehezen kivehető-de ott van :)
Na beértünk-vetkőzés.pakolás...főzés...és már pihi :)

Pécsi csajok látták a tv-s részt...most ilyen lett:

Kép

Kicsit kreatívkodtam is...magamnak-hogy jobban érezzem magam (tegnap reggel)

Kép

Ígérem mihelyt tudok visszaolvasok-ha kell reagálok...
Holnap délelőtt még talán leszek aztán lázas készülődés...öcsémék 22-én jönnek...sütés főzés...
Én nem megyek szenteste senkihez..ide sem akarnak jönni :(
úgyhogy az egész kari itthon lesz!
Eddig mindig mi mentünk...most jöhetnek a nagyszülők is egyszer!!!
Részemről ennyi

Mindenkinek jó éjt!!
Iparkodok visszaolovasni
Puszim

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Viszont a táj gyönyörű :D

Kép

...és a szülinapi csokrom :)

Kép

tényleg leléptem-sziasztok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag! Gyönyörű helyen laktok! Itt esetleg az Almássy teret tudnám lefényképezni :)

Melisch! Örülnék a 7egészakármennyi TSH-nak. Az utóbbi fél évben nem ment 22 alá :( Sebaj, lesz ez még így se :wink:

Ma megbeszéltük, hogy nem idegeskedünk karácsonykor a kaján és semmin sem :) (csütörtökön elkészítek előre mindent)
szilvi35

..hazudtam. Nem mindent, hanem a rám eső részét ... Apa is főz :)
szilvi35

Milyen nem receptköteles fájdalomcsillapítás van fogzásra? Dentinox van itthon, más?
szilvi35

Sziasztok
Dia,lehet,hogy nem érett a kanálra... :? pohárból se iszik?

Szilvi35,kilók,ne is mondd,van rajtam min 15 de inkább 20 kg plusz.De terhesség óta,itt maradt... :oops: :oops:szülés után lement 12 kg,majd a napokban 1.5,így már nem 8-al kezdődik a súlyom... :oops: :? de jön a karácsony :)

Séta.napokig azért nem vagyunk bent,a postára,boltba elsétálunk de ma órákig kint voltunk.(8 fok volt :) )

Fogázásra:Nurofen, Viburcil kúp.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dia, köszi megnézem a széket majd élőbe is...

Csillag, nagyon sajnálom a penészt.
Viszont csodás helyen laktok!

Lili nagyon nyügi. Mikor végre elaludt, akkor csörgött a telefon és felébredt. Eldöntöttem, ha alszik akkor kihúzom.
Sajnos nem lehet lehalkítani, vagyis van halkítva, de az is nagyon hangos.

Beszéltem ismét nővéremmel. Sajnos nem valami jó a helyzet... :cry: :cry: :cry: :cry:
2 gép indul holnap Chicagoból az egyiket törölték, szerencsére nem az övékét, de Londonból nem indulnak el Budapestre a járatok még. Tehát ha el is jutnak Londonba, akkor kérdés, hogy Bp-re sikerül-e. Holnap reggel döntik el, hogy bevállalják-e így 2 gyerekkel az utat.
Néztek már más járatokat is tele van minden. Illetve ha még el is jutnak Európába nem tudnak Bp-re jönni. Pl most néztem, törölték holnap is a párizsi, frankfurti, varsói járatokat is.
Most az egész család nagyon drukkol, hogy el tudjanak jönni, mert ha nem akkor nem jönnek haza később sem (férje dolgozik már januárban). :cry: :cry: :cry:

Annyira vártam már ezt a karácsonyt, hogy az egész család itt legyen. Most megyek fürdetni, és közben próbálok nem sírni.... :cry:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody drukkolok nagyon!!!!

Bévi,rossz álom,sajnálom,tele vagy stresszel,én is nagyon rosszakat álmodok,gyakran Tomi fenekén nagy fekélyek vannak álmomban mert nem jól ápolom,akkor apukám szinte minden éjjel itt van,meg még egy csomó rossz dolog..de tessék ne eltűnni,nem ez a megoldás...!! Panaszkodás,az is jót tesz,hidd el,én már megtapasztaltam.

Csillag,penész ááááhh :((((
Képek jók!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

Woody
Drukkolok!
Londonban kb. 10 centi hó van! Ez bénít meg egy olyan nagy repülőteret, mint a Heatrow...a kisebb repülőterek üzemelnek :oops: :?

Csillag
Képek nagyon jók! Penész :cry:
Kreatívkodás: nagyon jó! Lefoglal, és a sikerélmény örömet okoz :lol:

Én most 67 kiló vagyok... :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tamásoknak
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Ircsi,az egy jó súly,nekem célkitűzés!

Petra babákat (és Tomi bébimet) isten éltesse névnapjuk alkalmából!

Névnaposomat ma 2x combon bökik :( :(
Apa most indul "dolgozni"(évvégi ünnepély) délben jön haza,jön velünk oltásra.
titkon remélem kicsit megtömik a zsebét :oops: :oops: :wink:

evilany

A frankfurti reptér reggel 5-töl megint teljesen zárva...
Hát nem is csoda, amennyi hó megint hirtelen leesett.

Mi is nemsoká megyünk oltásra, aztán megint 24 óra izgalom részemröl.

Dönci rekordot állított fel. Tegnap du. lefektettem egy kicsit pihenni, este vártuk, hogy biztos felébred és nem tud éjszaka aludni, erre reggel 6-ig aludt, akkor hányt egyet, mert üres volt a gyomra, reggelizett, majd visszafeküdt még egy órát aludni, aztán megint reggeliuzett, s most hemzseg, mint migdig.

Lassan elkészülök, a fotós naptárak készen vannak, az egyedi üvegdíszekkel is végeztünk tegnap, s mivel a lánykám este közölte, hogy másnap aprósütit kell vinnie az iskolába és pont elfogyott az utolsó szemig, hát este hétkor nekiálltunk még sütni.

Mentem kiteregetni.

Barbi
Vendég

Barbi jó nagyot aludt a kisfiú! Nem semmi :)
Naptárak,milyen,kinek? (lehet már írtad,bocsi)

ma répalét kóstolunk(jó is,mert hasmenése van :? )vettem,de fuff,nagyon xar íze van...

evilany

Digitális képeket hívattam elö papír formában és azokat ragasztottam be anyáméknak, a párom nagybácsijának, a nagyszüleimnek és az anyám asszisztensnöjének, aki egyszersmind a kisebbik lányom keresztanyja.

Répalé nekem se jött be.

Mentem vasalni, aztán oltás... Be vagyok sózva.
Vendég

Sziasztok!

Na öcsémék jól befürödtek a pesti bababolttal...ahonnan eddig is vásároltunk :(
85%ban hiányzott minden a listáról-így rájuk bíztam a döntést...így még nekem is meglepi miket kap Gergő tőlünk :( és a nagyiktól :(
Hát ez van!

Fogzásra:

Nekünk a Dentinox tökéletesen bevált....és a borostyánlánc ellenére is igen csak nyálzik :)
De én pozitívan állok hozzá-és hiszem(szeretném) hogy segít! :D
Mindenki más és más véleménnyel van róla!
Nurofen is van mindig itthon-germicid is...beplankolva az eshetőségekre.
kari menüből nem csinálok ügyet-úgy sem jön senki :(

Csinálok egy Sharlotte-t... :) :oops: :wink: Bár már én unom :)-mások szeressék és tetszik nekik
Lesz töltött kápi,sajtos-pulykamell rétegezve...rántott hal-és hús illetve krumplisaláta.
Ennyi a nagy menü

Csinál apa Baileys-t (remélem elírtam) :D
Üdítők..szörpik...ha esetleg mégis beesne valaki.
Ennyi!
De legalább az idei szenteste itthon lesz családi körben (5ösben)

Tamásoknak nagyon boldog névnapot!!!

Legfőképp "ikrünknek" kívánunk boldogságos örömteli,nyugis névnapot!

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Woody sajnálom. Remélem azért sikerül valahogyan eljutniuk.

Csillag: penész :( Nálunk le lett kezelve a fal az ablakok alatt és amennyire lehetett szabadon hagytuk (bútoroktól mentes) de azért nagyon kell figyelni, mert jön vissza. :twisted: Már nem tudom mit lehetne csinálni. Használna-e a nyílászárócsere (pénz az nincs rá). Talán a legjobb az az lenne ha le lenne szigetelve kívülről a ház, de ez esélytelen (többi lakó nem menne bele, nem mintha lenne rá keret)
Bababolt: :(

Tominak:
Kép

Áron éjjel remekül aludt a körülményekhez képest. Megemelte Gábor a kiságyát. Kicsit szörcsögött de én is tudtam pihenni. Bencének is iszonyúan tele van az orra, pedig szívjuk, orcseppet kap. Hihetetlen.

Évi nem iszik pohárból sem, nem is próbáltam neki. Várok még a hozzátáplálással asszem. Mondjuk nagy marha vagyok, mert gondolhattam volna, hogy betegen nem fog menni. :roll:

Oltásokra puszka.

királylány

Boldog Tomika napot kívánok! :) :) :)
szilvi35

Sziasztok!

Évi, Tomi babának BOLDOG NÉVNAPOT! (most tartjátok?) Puszi a combikájára!

Csillag, kreatívkodás jóóóóóóóó, penész :twisted: .

Barbi, Döncinek jó alvókája van :wink: .

Woody, mi Egerben járunk Dévényezni, itt 2 konduktor csajszi van összesen. Holnap megint "kínzás" :oops:

Ircsi, Katus nagyon édes, látom ő is úgy élvezte a nagy vizet, mint Peti.

Karácsonyi menü: 24-én délben mákos guba, este halászlé, süllő. 25-én sült kacsa, hagymás burgonya (római tálban készítve együtt), párolt káposzta. 26-án libamáj sütve. Nálunk ez szokott általában lenni. Anyósom készít húsos káposztát, de 25-én és 26-án közösen szoktunk étkezni. Ő már 80 éves, egyedül van, így nem igazán számíthatok rá. (Na jó sütiket azért ő süt.) Én csak gyümölcsös túrótortát készítek (sütés nélkül), a bejglit nem szeretjük.
Nálam sem gond, ha eszem káposztát, karfiolt stb. Peti jól tolerálja. Mi még csak kizárólag anyatejesek vagyunk, nem erőltetem, így is elég egyszerre egy cici. Ha kevesebb lesz még a másikkal is be tudok segíteni. Szeretném így 6 hónapos korig végigcsinálni.

Én soványabb vagyok, mint a terhesség előtt, igaz, csak 1-2 kg-mal. 56-57 kg a jelenlegi súlyom.

Kép
Peti a nagy vízben

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

sziasztok!

Boldog Tomi napot!!!!

Dia amikor Zoé 2 hét után se gyógyult ki a náthából, a doki javaslatára vettem neki oscillococcinum-ot... 2 nap alatt "szárazra" gyógyult, végre eltehettem a porszívót.... azóta is heti egyszer megelőzésképp adom neki...

woody drukkolok nagyon tesódéknak!

az én anyukám is a várt este 10-es érkezés helyett hajnali fél 6-kor futott be Németországból (busszal)... mondjuk már az indulásnál volt 5 óra csúszás! :shock:

Kép
gtunde75

Woody, az előbb lemaradt, drukkolok nektek, h a család együtt lehessen!!!

Dia, örülök, h tudtál éjszaka pihenni! Kell is két lurkó könnyen lestrapál! :wink:

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Köszönjük a köszöntéseket :wink: igen ma tartjuk,a naptár szerint ez a hivatalos.Most alszik a drágám,aztán szopi és indulás a dokihoz..

Bols milyen szép a kisfiad!
(Tomit tennénk csak a vízbe :lol: :lol: az esti fürcsi is üvöltős volt :( )
Micsoda menü,nem semmi,(kezdek szégyenkezni az én kikeverősömmel :) ) tök jó!

Tündi itt van anyukád?Marad is karácsonyra? És a párod mikor jön?

evilany

Évi párom már szombaton befutott, és végig együtt leszünk! :lol: :lol: :lol: anyu is marad karira, bár mi 25-én megyünk Pestre pár napra, de akkor addig legalább végiglátogatja a barátait! :wink:

Zoé tegnap annyira túlpörgött, hogy éjfélkor még éberen rúgkapált... az apja nagy nehezen elaltatta, és fél 6-kor kelt enni, majd aludt tovább fél 9-ig... így végre tudtam aludni 5 órát egyhuzamban!!! de jó volt!!! :lol:

Kép
gtunde75

Tünde Bence szedi ezt, vettem Áronnak is, de ő már jól van. Majd megelőzésképp adom neki.
Tök jó, hogy már a párod is otthon van, na meg, hogy anyukád is megérkezett szerencsésen. :D

Bols: Peti nagyon helyes pasi :D Menüre összefutott a nyál a számban.....nem győzök nyeldesni :lol:

királylány

Évi! Boldog névnapot Tomikának!!! Csókoltatom anyucikájával :) :) :) :)

Kép
xtina75

Sziasztok!

Tomiknak, Petráknak boldog névnapot!
Csillag, neked meg boldog szülinapot!
Utólag is...

Sajnálom ezeket a repülőteres-közlekedéses mizériákat. Azért Angliában nem lehet piskóta a 10 centi hó, nincsenek ilyesmihez szokva. Drukkolok, hogy mindenki találkozhasson a szeretteivel, Ircsiék, Woody...

Nagyon finomak lesznek a karácsonyi menük, én már letettem róla, hogy bármit is fogok itthon alkotni. Gyakorlatilag örülök, hogy egyáltalán élünk. Egy dolgot kértem karácsonyra: gyógyuljon meg a kis családom.
Már Bálint is beteg. Tegnap kihívtam a gyerekorvosunkat. A dokinéni vérprofi, nagyon ért a gyerekek nyelvén, már sokszor bizonyította. Főleg most láttam, amikor mindkét gyerekkel kellett foglalkoznia.

Na, megyek is, már Kristófnak rég aludnia kéne.

bekri

Sziasztok!

Ircsi! "Lenyúltam" a manslater videót, ha nem baj, de nagyon tetszik! :D :lol: A fürdőkádas kép, kísérőkártyás kép nagyon tetszik! És az uszodás is! Mi is szívesen mennénk Bencével, biztosan nagyon élvezné! Csak hát hová, ez a kérdés... Inkább akkor már élményfürdő, vagy nem tudom, de mi még várunk vele... Remélem repülővel nem lesz semmi gond, nem törlik a járatot és eljuttok Amerikába! Nem tudom, válaszoltál-e rá, ha nem, újra kérdezem: hordozóban fog utazni a repülőn Katus? :roll:
Egyébként nálunk is nagy hó volt, most már olvad, bár a hóemberünk még bírja. :)

Megpróbálok mindenre reagálni, meglátjuk Bence meddig engedi, most éppen alszik. :)

Dia! Tudom, hogy nem rosszból írtad. :wink: Fotózásos képek még nincsenek készen? Kis betegeknek jobbulást! Nem te vagy béna, egyszerűen még nem áll készen rá Áron és ennyi. Nagyon édes a képeken egyébként!

Évi! Hordozás: tegnap megpróbáltam elölről kötni Bencét, hát rosszabb, mint kézben tartani... :( Pedig imádok kendőzni vele! Hátamra én félek felkötni, mert nem látom mit csinál, plusz azt tudod hogyan kell feltenni, nem? Bele a babát és úgy a hátadra, de Bencének hogyan mondjam, hogy kapaszkodjon? :? Plusz én is szeretem simogatni a buksiját, és puszilgatni, érezni, ahogy odabújik a mellkasomhoz és ott szuszog. :roll: Csípőn hordozva is közel lenne, de még nem tud stabilan ülni, ez a baj, úgyhogy most ezt várom, aztán újra kendőzünk! :wink:

Bévi! Ez csak egy rossz álom volt, nincsen semmi baj! És gyere, beszélgessünk, azért vagyunk egymásnak! Bár közelebb laknánk hozzátok! Azt hiszem, kapnál egy kis fenékbebillentést, hogy tessék megnyugodni! Hasfájás: az nem jó, ha folyamatosan tele a pocija, egyrészt hozzá szokik és akkor mindig csak enni akar, ahogy egy kicsit ürül a pocija, másrészt a pocakjának sem tesz jót, attól (is) fájhat.

Tina! A legfontosabb kiderült: egészséges, és csak ez számít! :wink: Olyan gyorsan telik az idő, már 13 hetes vagy, észre se vesszük és már el is telik a 40 hét és lesz egy csodaszép kisbabátok, akit annyira megérdemeltek! :wink:

Sucer! Lányodnak a matekhoz szívből gratulálok! Én is szeretem a matekot, csak ezt az egyetemit nem. :?
A kérdésedre válasz: mennyiség, ahogy Bence engedi (na meg, mennyire vagyunk hullák :oops:), minőség szuper (pedig féltem, mert sokan mondták, hogy változni fog és nem biztos, hogy jó irányba, de szerencsére nem így van :) )!

Melisch! Este most nálunk is változtak a dolgok... Fürdés, szopi majd alvás következne, de Bence nekiáll dumcsizni, vigyorogni, még levezeti a fölös energiáit, utána újra cicire kívánkozik, és elalszik és negyed óra múlva már a kiságyban alszik.

Évi és Melisch! Napközben is van olyan, hogy elalszik cicin, vagy ha nem, akkor ugyanúgy ringatással altatom el. Régebben akár 1 órát is szenvedtünk ezzel, most meg ha jól eltalálom a pillanatot, akkor 2 perc, ha nem, akkor is negyed órán belül elalszik és kb. 5 perc múlva már le is lehet tenni. Hál' Istennek bárhol, bármikor el tud aludni, és nem csak nálam, altatta már a Tomi is, anyósom is, sógornőm is sikeresen. :wink:

Bekri! Jobbulást az egész családnak! Azért örülök, hogy jelentkeztél! :wink:

Alvás: Bence délután szokott aludni 3 órát (kb. 2-5-ig), de ha nem tehetné, akkor az este szörnyű lenne... Már volt ilyen, hogy nem hagytuk aludni, csak fél órát max, és este képtelen volt elaludni, átesett a ló túloldalára. És ettől a sok alvástól még ugyanúgy fürdik 7kor és utána tud aludni, akár 4-5 órát is! Mostanában viszont megcserélte: délelőtt alszik 3-4 órát, délután pedig 1-2 órát, de észrevehetően nyűgösebb is egy picit fürdésig. Viszont 7-nél előrébb nem akarom hozni a fürdést, mert akkor hajnali 5-6 körül már ébren lenne, így meg 8 körül kelünk. :wink: :roll: 8) Régebben 6 órát engedett egyhuzamban aludni a fiatalember, ez most már jobb esetben 4 órára redukálódott, de nem bánom, örülök, ha ennyi megadatik... :roll:

Most ébredt Bence, de egyenlőre jókedve van, így még folytatom. :)

Szilvi35! Ha kinövi, akkor megnyugodtam! Egyébként légzésfigyelő nálunk is van, és a polcon ott figyel a leírás, hogyan kell újraéleszteni, de remélem soha nem kell alkalmaznunk! Szép súlya van Tivának! Kilók: nekem +1 terhesség előtthöz képest, de ez is nagyon kevés (42 kg :oops:), reméltem több marad rajtam szülés után... Olyan jó lenne! :roll: Pedig még van olyan, hogy éjjel is eszem, napközben is többször, mégsem hízok... :oops:

Woody! Köszi szépen a felajánlást, lehet igénybe veszem és kérem, hogy hozzál nekünk. :roll: Remélem nálatok is megoldódik a repülés, és nővéredék haza tudnak jönni hozzátok, hogy együtt töltsétek a karácsonyt! Nálunk még mindig 1 ciciből eszik egész nap (kopp kopp kopp), ha kevesebb lenne egyszer csak, még mindig ott a lehetőség, hogy 2 ciciből, így tényleg kivárjuk a 6 hónapot, nem látom értelmét előbb kezdeni a hozzátáplálást. Fejés: én még csak most jöttem rá, hogyan is kell, eddig mindig túl hamar feladtam... Mi most vettünk etetőszéket, mert most árazták le, amit kinéztem, nekem nagyon tetszik! Lehet 6 féle magasságba állítani, 3 pozícióba dönthető, jó nagy tálcája van pohártartóval, szerintem kényelmes az ülése (na nem próbáltam :D, csak megtapintottam), be is linkelem neked:

Kép

Itt a pontos leírás róla, brendonban vettük:
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/29374?storetype=store&store=40

Azért ilyet vettünk, mert szeretném, ha a kistesónak is jó lenne majd! Többnyire mindent igyekeztünk így vásárolni, hogy majd a kistesó is tudja használni. :wink:

Clárika! Tetszett a videó és a képek is, nagyon édes Réka! Nem hullik a haja? Azt vettem észre, hogy Bencének a "régi" alatt nő az új haja és nem látszik, hogy hullik, ugyanolyan sok maradt, mint volt. :wink:

Csillag utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Kép

Kép
barbcsi

Megjöttünk,említettem a dokinak a tegnap óta tartó vízszerű hasmenést,oltás elhalasztva.
64 cm és 6300 gr a drágám. (Mi már múlt héten is 6300-nak mértük,a digitális mérlegre állt vele Miki,de lehet a hasmenés miatt kicsit fogyott..)
Miki is itthon,indul a vakáció :wink:

evilany

Tomiknak nagyon boldog névnapot! (A férjem egyébként március 7-én ünnepli, de felköszöntöttem ma is, meg majd 29-én, mindig viccelünk ezzel, hogy neki szinte mindig névnapja van, nekem meg csak 1x... :D :lol:)

Bmaas! Én is irigylem a sok energiád! Ahogy olvastam az egyetemről szóló részt, hogy akkor hogyan csináltad... Könnybe lábadt a szemem. :( :cry: Sajnos nem tudom, mit csináljak, ez az én nagy gondom... Nem tudom, mi legyen, hogyan legyen az egyetemmel... :cry: :cry: Mindegy, emiatt mostanában sokat vagyok szomorú, egyfolytában ezen jár az agyam, lassan kiborulok tőle, a tetejébe még egy levelet is kaptam pár hete, amiben olyan volt, hogy csak még inkább kétségbe estem. :( :(

Karácsonyi menü Hétvégén anyósommal megcsináltuk a mézeskalácsot, linzert, lesz még sport szelet, bejglit vettünk (mákosat, diósat), lesz halászlé (nekem, Tominak húsleves, nem szeretjük a halat :oops:), gödöllői töltött csirkecomb, rizs. Anyáéknál lesz halászlé, rántott hal, majonézes krumplisali, 25-én megyünk, akkor lesz nyírségi gombócleves, őzpörkölt, sajttal, májkrémmel töltött pulykamell. Sütit nem árulta el.

Clárika! Éjszakák miatt teljesen együtt érzek! Sajnos nálunk is hasonló a helyzet, Bence most már köztünk sem alszik jól. :( Tegnapelőtt 30 percenként felsírt és semmi nem volt jó neki: se szopi, se ringatás, se kiságy, se köztünk, semmi az égvilágon, már majdnem vele sírtam! De mitől? Tényleg csak a fogzásra tudok gondolni... Viburcol kúpot lassan beszerzünk szerintem. Nurofen van itthon. Napközben nálunk sincsen semmi baj, szépen eszik-alszik, játszunk, csak az éjszakák problémásak...

Évi! Bence se nagyon szeret hason, és azért elég nagy ám a pocakja. :wink: Egy darabig elvan, aztán begurul, mert ő mászni akar, de nem megy neki. Sajnos a türelmetlenséget és maximalizmust tőlem örökölte... :roll: Forogni rengeteget forog oldalra a pelenkázón, hasról hátra egyszer sikerült neki, azóta sem csinálja, de nem erőltetem, van még idő. Szoktuk lepedőben forgatni, nem tudom, még mit kéne tenni, tornáztatni is szoktam.

Szopi alatti tiltólistás kaják: én nem eszem sem hüvelyeseket, sem K betűseket, sem erősen fűszereset, füstöltet, sőt köményeset sem, utóbbit egy életre megtanultam... :evil: :x Szabad idővel bevezetni újra az étrendbe, ha elmúlt a baba hasfájása, de én nem szeretnék kísérletezni, kibírom ezek nélkül is.

Séta Mi nem mentünk, az utóbbi időben -10 fok is volt. Én sem örülnék, ha egy babakocsiban kéne feküdnöm mozdulatlanul ilyen hidegben, még ha nagyon nagyon fel is lennék öltöztetve... Tegnap +1 fok volt, kint is voltunk, Bence is élvezte. -5 fokot nekünk is gyerekorvos ajánlotta. Ha több gyerekem lenne, és mennem kéne érte oviba, bölcsibe, suliba, akkor nem ez lenne. De amíg egy van, addig könnyű így csinálnom. :roll: Jól van na, kicsit féltős anyuka vagyok... DE még soha nem volt beteg a 4 hónap alatt, egy csöpp megfázás se volt! Én se szeretek hidegben sétálni :oops:, csak síelni! :wink: :roll:

Szamóca! Örülök, hogy jelentkeztél! Képeket kérhetünk? Nálunk Bence is karácsonykor finomat kap: anyatejet eredeti csomagolásban! :D :lol: Max. kötök a cicimre egy masnit, hogy
ünnepiesebb legyen! 8) :wink:

Mondóka: ami épp eszembe jut, vagy én költök. :)

Napsi! Én a helyedben simán kimennék! Nem lesz gond, Borisz ügyes baba! Szoptatni meg bárhol lehet! :wink:

Hétvégén szaloncukrot kötöztünk, lassan ajándékot csomagolunk, mert 24-e kicsit sűrű lesz, és valamikor össze is kell pakolni, amit viszünk 25-én anyáékhoz. Ma megyünk még egy-két dolgot beszerezni a játéknagykerbe, bredonba, libribe, C&A-ba, intersparba, gyógyszertárba.

Amúgy jól vagyunk, csak hát az éjszakák... Most itt fekszik mellettem a földön a játszószőnyegen és szórakozik a nyálával, berreg és dumcsizik, megzabálom! :) :wink:

Tudom még mit akartam. Nálunk cumisüveg sincs. Bence 1 naposan úgy ivott pohárból, hogy csak lestem! :wink: És erre minden baba képes! Legalább nem kell erről sem leszoktatnom. :roll: Kap ilyen varázsitató poharat, aminek van füle és csőrös,hogy kicsit könnyebb legyen először, aztán majd áttérünk a pohárra. :)

Így néz ki:
Kép

Na mindjárt hozok képet Bencéről is. :)
DM-ben van is hozzá kuponunk!

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Évi! Tomikának nagyon boldog névnapot kívánunk Boriszkával együtt!
Kilók... Annyi vagyok, mint a teherbeesés előtt, bár én eleve pár kiló többlettel indultam neki. Nekem a magasságomhoz a 67 kiló pont ideális (Ircsi, irigykedek!!!!!!!! :lol: ), az nálam 38-as ruhaméretet jelent. Most sajnos egy számmal nagyobbakat hordok. De, hogy 2 hete méginkább megreformáltam az étkezésem, szó szerint olvadnak le rólam a kilók, szerintem nyárra bomba formában leszek. Ráadásul, ha Boriszka fél éves lesz, Apával én is fogok újra konditerembe járni.

Bévi! Bár én nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy ennyire magad alatt vagy, de biztos vagyok abban, hogy senki nem fog rád neheztelni azért, mert itt kiöntöd a szíved! Mindenkinek jól esik kibeszélni (írni) magából a problémáit, hát mi itt vagyunk és a messze távolból igyekszünk beléd lelket önteni!

Ircsi, Woody! Én is élénken figyelem a híradásokban a repterekről szóló bejátszásokat, mindig gondolok is Rátok. Bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Bols! Peti nagyon édesen lubickol!!! Én nem akartam még uszodába vinni, így kijött hozzánk egy szakember és kádusztatunk. Hát imádja!!!!!!!!

Barbcsi! Én épp ma beszéltem a várandós barátnőmmel a cumisüvegezésről. Mivel a kisfiam csak és kizárólag cicizik, és fél éves koráig így is tervezem, biztos vagyok benne, hogy már nem fogok a szájába cumisüveget tenni. Hiába van itthon vagy 5 db, eddig sem volt egyszer sem a szájában ilyesmi, később meg már én is itatópohárból, meg sima pohárból fogom itatni (a Medela cégnek van nagyon jó babaitató pohara, majd olyat veszek). Sima "cuclit" sem használunk...

Szépek ezek az etetőszékek, de mi úgy döntöttünk, hogy a hagyományos, szétszedhető, fa etetőszéknél maradunk. Nekem is az volt és 5 éves koromig tudtam használni, nem csak evésre, hanem rajzoláshoz, gyúrmázáshoz...

Azt hiszem idén kihagyjuk Bécset, ma a férjemnek mégis be kellett mennie dolgozni, tegnap vásároltunk, holnap-holnapután meg már készülődünk az ünnepre. Valahogy most nem is voltam annyira ráhangolódva. Egy biztos, jövőre kint leszünk. Idénre meg marad a Vörösmarty tér... Úgyis a tőszomszédságában lakunk...

Én nagyon szeretek keresztszemes dolgokat és gobelint varrni, így idén Boriszka kap egy kis képet tőlem. Nagyon remélem, hogy legkésőbb csütörtökre elkészül! Amint kész lesz lefotózom és megmutatom Nektek is!
Megyek is gyorsan, folytatom!

Szép napot!

Évi

Ja, meg Apa vacsorára steaket rendelt, még azt is elő kell készítenem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.12.21 15:00-kor.

Kép
napsugar1123

Évi! Mit mondott, mitől van a hasmenés?

Bizonyíték: bárhogy el tudok aludni :)
Kép

Kép

Apa és a tegnapi alkotása, nekünk :roll:
Kép

Kép

Na, de Anya, már megint fotózol... :)
Kép

Megyek dolgomra, mert sosem érek a végére. Majd még jövök, remélhetőleg este. :)

Kép

Kép
barbcsi

Még annyit!

Napsi! Teljesen egyet értek veled! (cumisüveg) És igen, nálunk sincs cumi sem. És jól megvan nélküle. :wink:
A madelás poharat be tudnád nekem linkelni? Érdekelne! :)

Nekem a fa etetőszék nem tetszik, mert túl kicsinek tűnik. Ahogy láttam a boltban, nem tudom, bele tudnám-e tenni nagyobb korában... A műanyagban az is tetszik, hogy a tálcát könnyen el tudom mosni, huzatot csak leveszem és kimosom, ha leeszi. Ha elaludna, csak hátradöntöm. Ha nem tud ülni, akkor is lehet használni, mert dönthető. Nekem kényelmesebbnek is tűnik. Egyébként most már műanyagból is lehet olyat kapni, hogy szétszeded kisasztallá és kisszékké. :) Bár fában jobban néz ki...

Na most már tényleg megyek. Sziasztok!

Kép

Kép
barbcsi

A babaetető pohár linkje:

http://www.medela.hu/index.php/termekei ... eszkoezoek

És egy kép:
Kép

Kép
napsugar1123

Hasmenés:lehet vmi enyhe vírus,adott széklettartályt hogy dobjuk be az ANTSZ-hez a napokban a biztonság kedvéért.Láza nincs és a kedve is tök jó amúgy, De f*sik :( adtuk a répalét amit a doki felírt(répalé+rizs,rehidráló folyadék) nyelte :)

evilany

Nem tehetem meg hogy nem szólok és nem osztom meg azokkal az emberekkel a véleményem akikre sokat számíthattam eddig is!!
Ezért reagálok mert a szívem így kívánja,ha nincs is jó kedvem,panaszkodni nem fogok itt ünnep előtt,nincs pénz mert fizu sincs de enni lesz mit és ne legyünk betegek és kész aztán meg majd csak lesz valahogy...

Barbcsi menütök jó karácsonyra etetőszék is szép nekem még maradt egy a boltból anno egy rózsaszín macis így Lilinek az lesz vadonat új szóval nekem nincs válogatás :lol: Bence nyügi Lili is viburcol nekünk jó volt szoktam neki néha panadolt adni vagy ha nem adok akkor az bekenem az innyét!

Napsi nektek is jó menütök lesz ha nem gond áttugornék egy kis töltött kápira imádom :lol: a halászlevet is bár idén mi kihagyjuk mert nem lesz rá idő megcsinálni de ki tudja!

Dia jobulást nektek sajnálom hogy betegek vagytok!!

Woddy Ircsi nektek meg ezerrel mennek a drukkok helyre álljon a rend........szurkolok nagyon_!!

Csillag penész nálunk minden hónapba meg kell csinálni az egész házat lemosni a falat stb,sajnos ezt csinálom 2 éve minden télen új ház ez van......szépet alkottál főzés nem semmi ügyi vagy,torta receptet dobnál nekem nem tudom mi a neve de sejtem tudod miről van szó!!! :lol: :lol:

ÉviTominak sok boldogat és gyógyuljon meg a drágaságom szegényke,sok puszi neki!!

Nekünk holnap szuri :cry:

Kép
bévi

Cumisüveg Katusnak se barátja. Én is a "varázsitatóban" gondolkozom...
Egyébként a hagyományos kávéspohárból (aminek kicsit kifelé hajlik a széle) nagyon jól tudnak innni a babák!

Betegeknek jobbulást, oltásos lábikra anyai gyógypuszik...

Barbcsi
A repülőn adnak babaülést.
Annyi, hogy kell Katusnak is jegyet venni... kedvezményes áron adják... (ha nem vennénk neki jegyet, akkor nem foglalhatnánk el egy külön ülést, csak ha nincs tele a gép... egyébként meg a 9 órás út alatt csak ölben lehetne...)
Babakocsit vihetjük a felszállásig, akkor az utaskisérők elrakják, leszállás után megkapjuk...
Tápszert még a szigorú ellenőrzések mellett is lehet vinni a fedélzetre. De nekünk egyszerű a dolgunk... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaEgyébként a hagyományos kávéspohárból (aminek kicsit kifelé hajlik a széle) nagyon jól tudnak innni a babák!

Kép
még segít is :)

Clarika? Réka jobban van?

evilany

anya megeszlek!!!!

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tominak Boldog névnapot kívánok!

:cry: :cry: :cry:
Sajnos törölték a London-Budapest gépet.
Ircsi, igen az a vicces, hogy 12 cm hó miatt van ez az egész, azt mondják, hogy lefagytak a pályák.
Van olyan ismerősünk aki 4 napja nem tud hazajönni a gyerekeivel. :evil:

Lényeg, hogy nem lesz egy tökéletes karácsonyunk ahogy elterveztük. Egész család szomorú.
Most a sógorom megpróbál szabit kérni január első hetére, de nem hiszem, hogy megkapja mivel év végi zárás van. :(

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Gyerekek, Isten áldása ez a viburcol kúp! Fürcsi után megkapja, utána "vacsizik" , fél9kor megy aludni (leteszem és alszik). Fél4kor eszik, majd 7kor!

BOLDOG NÉVNAPOT TOMINAK!

Barbcsi
Rékusnak is kopik a haja, de nől is.

Tünde
Rékus is így rácuppan az államra nem kicsi vákummal...

Sajnálom a repülős dolgokat!

nemtom mit akartam még... Majd holnap írok. Hulla vagyok...

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ircsi
Megint egy súlyban vagyunk! :-)

Most híztam 1kg-t.
16 kg ment le a 29 felszedettből, de még mindig jócskán van rajtam a kezdeti 52-höz képest!
Majd lemegy! -Vagy nem... :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

67 kg vagyok én is :( Még soha az életemben nem voltam ennyi :(

Nodehát megérte!!!
szilvi35

Jó reggelt
Pfff én meg annyiról indultam :cry: :cry: :cry: (volt idő mikor 52 voltam... :roll: na de 86 is voltam már és nem csak terhesen :lol: )

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?