A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Na, kész is vagyunk.

Rugó egy lego-traktorost kapott traktorral, az emberkét ő pakolja össze :P

Aztán pizza-vacsora. Most újítottunk, G. hozott két nagy pizzát a Don Pedrotól.

:arrow:

Kép
vindolanda

Elkezdek forralt bort készíteni, abban profi vagyok. A traktor is alakul.

Kép
vindolanda

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Nálunk is megvolt az ajándékozás.. :) Mi sem bírtunk tovább várni :D

Lefényképeztem a már megkezdett ugyan BOCSI egyszerű gyors tortát. Irina erről írtam:
Kép

És ő volt a mi ünnepi másodikunk:
Kép

Nem tudom mi volt a gond,nem lettek túl jó képek :evil:

Kép

Kép

Ma nagy fiam szolgáltatja a zenét.. :) Megállás nélkül nyomja.. :)
varga tünde

Sziasztok! :P

Vegre ideertem, azt hittem, ma senki nem lesz itt, aztan tessek :D

Bekes Boldog Karacsonyt kivanunk Nektek!

Orult nagy hajtasban voltam az elmult napokban, rengeteg rendeles volt, sokan meg szerettek volna kapni karacsonyig... nem mindig jott ossze sajnos, foleg a magyarorszagi kuldemenyekkel, itt leesik 2 cm ho, es megall az elet... :x

Osszevissza karacsonyozunk iden, itt a mai nap nem kulonleges, angolok nem tartanak szentestet. Viszont eddig mi tartottunk, meg hat par karacsonyt otthon is toltottunk... most viszont ugy hozta a helyzet, hogy nincs szenteste nalunk, eleg depis is vagyok emiatt, es honvagyam van... :( a nagy hajtasban alig volt idom keszulni, igy ugy dontottunk, itteni szokas szerint a gyerekek reggel kapjak meg az ajandekot. Mi meg jol osszekaptunk S-vel, hogy teljes legyen a nap :lol: ritkan szoktunk veszekedi, de valahogy ez most ilyen idoszak... :?

szoval ez a helyzet itt nalunk :lol:

Betegeknek jobbulast, es draga Moni, kitartast!!

Viranka, iszonyu ugyes vagy :D

Vindo, ez a pizza vacsora szentesten iszonyuan tetszik, mennyivel okosabb dolog, mint a konyhaban izzadva tolteni a karacsonyt :!: :D
Vendég

Békés boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek

Tündi nagyon guszta az a süti, na meg az aszaltszílvás husi is :D
fiúk nagyon aranyosak :D

Vindo jó pizzázást :D

Irina majd következő karácsonykor sikerül.
Ha minden tökéletes volna nem tudnátok pár évmúlva miről nosztalgiázni :wink: :lol:

Nálunk is volt már a Jézuska, meg megvolt a vacsora is.
És nagyon jól sikerült, ahhoz képest milyen fáradtan csináltam 8)
Baconbe göngyölt csirkemell filé sárgarépával, cukkinival töltve. Vörösborban párolva. A köret zöldséges rizs. Volt még rántott cukkini és rántott brokkoli. Na meg tejszínes-zöldséges mártás. Desszert pedig túrórudi kuglóf.

Niki mi is veszekedtünk ma Z-vel :roll:
Egész nap játszott volna én meg kiakadtam, hogy segítsen.

Mennem kell játszani a Bogyó s Babóca társasjátékkal :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

:)
Gyerekek még fent :shock: játszanak :) +mi is :)
Jó volt persze az APA és BALA által készített babaháznak van a legnagyobb sikere :) meg persze a tűzoltóautónak :)

:arrow: Bálint megjött,megyek motort keresni a tűzoltóhajóhoz :)

ui: MI kivételesen nem vesztünk össze :shock: :lol: :lol:

KépKép
viranka

Békés, boldog Ünnepeket csajok!

Nálunk is még fenn a gyerekek, de már fürödtek, kakaóztak is.

Az ajcsiknak nagyon örültek, de a fa a legnagyobb szenzáció:-)

Nálunk semmi extra kaja nem volt, próbáltuk követni a hagyományokat is, böjtöltünk. Fura is nekem, hogy van aki húst eszik szenteste :roll: Holnap anyunál karácsonyozunk.

Mi is kicsit összezörrentünk.

Péterke még köhög, de ördögfiókák, egész nap mindig kiművelnek együtt valamit :roll:

Heni
KépKép
heni81

Szeli apámtól kapott egy elektromos zongorát, egyfolytában azt nyomogatja... :lol:

Kép

Én ma még nagyon beteg voltam, hétfő óta küzdök egy vírusos torokgyulladással, nem használt a coldrex, így elkezdtem ma kalmopyrint szedni, az használ... :?
Zsolti segített töltött káposztát főzni, mert én nagyon kész voltam :(, nagyon ügyes volt, én csak asszisztáltam. Finom lett! :D
Zserbót se tudtam sütni... :( Talán holnap.
Ez most egy ilyen beteges karácsony lett. Mindhárman elkaptuk, Zs köhög, Szelinek az orra folyik... De most már javulunk talán :!:

Kép

Kép
regcsiken14

Hu, akkor nem vagyunk egyedul a szentestei-veszekedessel.. :roll: :lol:

Heni, erdekes, a bolgar baratnom is azt mondja, hogy vegetarianust esznek szentesten... meg azt hiszem a lengyelek is. Nalunk vegetarianus is volt, meg nem is. Na, ez csak vicc, mert tudjatok, mi nem eszunk hust, de rohogni fogtok, ez volt a menu:
Sult pulyka, baconbe gongyolt lincolnshire kolbasz - mindez persze szoja-termek :lol: hagymas chili-paprikas grillezett gombafejek, fokhagymasan piritott apro burgonya, es parolt zoldsegek: sargarepa, cukorborso, brokkoli, sparga, kelbimbo, kaposzta, zoldbab. Es mivel ma honvagyam volt, eletemben eloszor csinaltam vegetarianus toltott kaposztat :lol: (de abbol mar nem tudtam enni..)
Desszert pedig feketeerdo torta volt, tojasmentes piskotaval keszitve :lol:

Regi, angyon szep Szeli :) ezek szerint van kapcsolatod apukaddal?

Na, en meg most megyek es becsomagolom az ajandekokat :lol:
Vendég

Vindo, te meg jol eltuntel forraltborozas kozben :D

Tunde, szepek a fiuk, es jol nez ki a vacsi :D husevo koromban szerettem az ilyen edes-husos osszeallitast :D
Vendég

Niki a keresztény vallás szerint ma böjtölni kell, délben tészta félét szoktak, szilvás gombóc, mákos guba, meg ilyenek, vacsora pedig halászlé, káposzta leves-hal féleségek a főétel is.
Holnap pedig dinom dánom, kacsa liba, disznó, sültek ezerrel....

Ilyen szokások vannak itt, hát mi grizes tésztát ebédeltünk ( Péterke kedvence, evett is bőven ) Vacsi pedig fokhagymakrémleves volt és rák zöldségágyon és mákos guba. Próbáltam úgy összeállitani, hogy a gyereke is egynek , meg gyorsan meg is legyen, ne kelljen egész nap főzni, mert nem szerettem volna.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

na egy hülye kérdés így hajnalban:
a hal az nem hús?

no és pulyka szójából? vagy pulykaízesítésű szója? :oops:

Hajnal 6kor babaház bútorai ágyunkba költöztek,most már vissza kerültek a helyükre :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Igen, eltűntem, mert mielőtt megittam volna a forralt bort, telefonált a kisebbik bátyám, hogy nála vannak a gyerekek, és ha van kedvünk, ugorjunk át. Mivel G. már ivott, én vezettem. A gyerekek sem voltak túl rosszak (hárman néha borzalmasak szoktak lenni) :roll:
Kilenc felé keveredtünk haza. Este az altatásba elaludtam, és csak most ébredtünk.

Szépek a képek :D

Mi majd pakolunk lassan, dél körül indulunk haza. Próbálok még addig képeket is feltenni, nem sok van :roll:

Gáborék családjában a nők vallásosak, de a férfiak annyira szeretik a húst (és nem is vallásosak), hogy egy idő után fellázadtak, és nem böjtölnek azóta.

Jön.

Kép
vindolanda

Kép Kép

Karácsonyi vacsora a dvd előtt a földön ülve:
Kép

Kép
vindolanda

És van akinek már volt ideje képeket tenni :lol:
És milyen finom menük voltak mindenkinél. :)
Mi is nagyon sokáig fent voltunk tegnap. Nálunk ünnepi ebéd volt a gyerekek miatt. Estére már csak bejglit ettünk. Nem is kívántunk mást.
Lilla nagyon élvezte a karácsonyt. Dani kissé maga alatt volt :( nem volt olyan lelkes és bontogatni sem nagyon akart...:(
Azt hiszem fogzik a kicsi bogár. Kissé hisztiske mostanában.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Nalunk is megvolt az ajandekozas, gyerekek orultek mindennek, ha lesz kis idom kesobb, rakok kepeket :D

Nemsokara megyunk kis rokonlatogatasra.

Viranka, termeszetesen pulyka izesitesu szoja, de olyan elethu dolgokat lehet itt kapni, az allagat is olyanra csinaljak... :roll:

Igen, bennem is az a kerdes merult fel: a hal nem hus? Igazabol ezert nem kotodok egyik vallashoz sem, mert mindegyikben vannak dolgok, amik nem logikusak szamomra... )Peldaul egyik a kereszteny vallasban ez: mi ertelme van egyik nap bojtolni, a masikban meg megolni jo par allatot, es belakmarozni :lol: ) persze ezen husevo koromban nem gondolkodtam :lol:

Nagyon aranyos Rgo, elvezte a karacsonyt :D

Tovabbi szep karacsonyt, majd jovok :D
puszi
Vendég

Bőröndök készen, minden bepakolva. Sziasztok lányok, majd jövök szilveszter előtt pár nappal, pontosan még nem tudom :roll:

Jó pihenést mindenkinek :arrow:

Szilveszteri cset-parti? Ahogy szoktuk?
Mondjuk a főtérre kimegyünk este Rugónak halálfejes lufit szerezni, de az csak egy két óra max.

Kép
vindolanda

Szép napot!

Vindo jó utat nektek
jók a karácsonyi képeitek :D

Niki várjuk a képeket :D

Fleur bejgli, de szívesen ennék most egy kis mákos dejglit :roll:

Mi javulóban. Gergőke már csak 3-4 alkalommal ébredt éjszaka. Így már órákban számolható az alvással töltött idő mennyisége mind a kettőnknél :) Most Z van dögrováson, remélem holnapra jobban lesz.
HP-ék legnagyobb megrökönyödésére nem mentünk haza. Mert szerintük egy lázas, beteg gyerekkel igazán lehet autózni :?
Anyumék símán megértették, sőt Ők azt mondták, ha úgy adódik ne is menjünk, majd jönnek Ők ha apus tud szabit intézni.
Na mindegy............

Ha mindenigaz holnap reggel megyünk 3-4 napra.

Szilveszterkor itthon leszünk Vindo :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Jöttem Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánni Mindenkinek!!!

Betegeskedünk rengeteget,emiatt megvagyok zuhanva,kicsit rendeződünk aztán jövök és elmesélem bővebben,hogy mi van velünk...
Addig is puszi mindenkinek!!!

juba0

Áldorr ünnepeket mindenkinek!

Mi rohangálunk ide-oda, ma is már 2x elmentünk itthonról, szóval még itthon nem voltunk, de mostmár hazaértünk, s holnap sehova sem megyünk... :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Vindo! Jó utat! Mi is itthon leszünk szilveszterkor!

Móni nektek is jó utat,ha mennétek.. :) Az jó,hogy javultok! :) Csak így tovább.... :) :)

Juba nem jól hangzik.. :(
varga tünde

Sziasztok csajok:-)

Hát ez a hal dolog érdekes, a keresztények nem tartják húsnak :roll:
MA volt kacsasült, knédli, káposzta, meg rostélyos :roll: Niki :roll:

Péterke még mindig köhög, Áron is kezd :? nagyon sok szép ajándékot kaptak, élvezik a bontogatást :D

Heni
KépKép
heni81

Na, itt vagyok, mindjart kicsinyitek, aztan teszek fel par kepet. S. mamajanal es anyukajanal voltunk csak, aztan a testverekhez a jovo het folyaman megyunk. Nagyon csendes ez a karacsony, tavaly mind az 5 gyerekunk itt volt, most csak a kozos ketto... :? Nem baj, majd jovore :D

Heni, nehogy felreerts, semmi bajom a husevokkel, hisz en is ettem 33 evig :lol: (meg szerintem akkor se lenne, ha nem ettem volna :) ) csak azt akartam mondani, hogy a vallasi szabalyokat sokszor nem ertem.. nem csak a keresztenyben. Lehet, hogy csak az irott szabalyokat nem szeretem? :D
Jobbulast Peterkenek, meg a sok betegecskenek... :?

Moni, orulok, hogy alakultok :D

Na, csinalom a kepeket :arrow:
Vendég

Nki tudom én, értem én. Én sem értem a szabályokat, csak bele születtem és próbálom tartani, bár hivők vagyunk, de amióta gyerekek vannak nem járunk rendszeresen templomba. :oops:

Heni
KépKép
heni81

Kép Alex kibontatlanul is orult az ajandeknak

Kép

Kép Ordog alruhaban :)

Kép Dora baba :)

Kép Alexrol nehez volt jo kepet kesziteni, mert ha belemerul valamibe, tatva van a szaja, es a nyelve is kilog :)

Kép itt meg nyugodtan jatszott, kicsit kesobb mar rajott, hogy a legjobb a tetejere maszni...
Vendég

pár kép,B. ölemben :)
Angyalkák megjöttek
Kép
A babaház-by Apa-,"mely szebb,mint a Fűzfaházikó és olyan boldog vagyok" mondta Míra
Kép
bútorok,esztergálva,vágva,ragasztva :) Apa alkotta őket :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Balu állomása, felüljárója,szintén Apa csinálta :)
Kép Kép

KépKép
viranka

Ügyi a párod -férjed Verus! :) Szépek a gyerkőcök.. :)
varga tünde

Sziasztok:-)

Vera nagyon ügyes az urad:-)

Nike jaj de édesek a gyerekek:-)

Hoztam én is pár képet a beteg gyerkőcökről:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni,hú de jó az a vonatos kép :) Fogadjunk Lali játszik vele legtöbbet :)

:arrow: M. elkezdett huhugni,reméltem tudok írni,na majd később :)

KépKép
viranka

jó reggelt!

Hát Árika is jó beteg lett :evil: el is küldtem LAlit stodalért, ez az ACC ami itthon van, nem a legjobb :roll:

Péterke már elég jól aludt éjszaka, Áron nem annyira, hányt is este, aztán nem is mertem semmit adni neki enni, csak tea volt benne, de az bőven. MA reggel is csak banánt evett össze törve piskótával.

Verus, hát igen nagyon szerep apjuk is játszani, autóversenypálya az egyébként, Péterke már érti a lényegét, Aron mindig kézzel tolná :D

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Túl a család látogatáson 3 nap / 4 hely! :-)

később jövők mesélni + képek!

Most Emma örül h végre itthon vagyunk nem is akar csak szánkózni menni sehova máshova. :-)

megyünk is le..esik a hóóóóóóóóó bár a karinak vége de azért jó hogy van egy kis hóóóóóóó

KépKép
kaqk
Debrecen

Szankozasbol megjottunk. Melegszunk, ebedelunk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt nincs hó.. :( SÜT a nap! De tök hideg van. Fiúk alszanak.

Jobbulást Áronnak! Ő is köhög?

Emma? Ő hogy van köhög még?

Móni Vera Fleur ti,hogyáltokv betegségügyileg???????

Nálunk még szakad fel ropog,mikor köhög,de nem vészes.Jobban köhögött....Remélem már kimenőben vagyunk..++++++
varga tünde

Tündi: hát köhög néha még..meg taknyos még mindig ..ez az enyhe idő nem segített..talán ez a -4 fok, meg a kinti séta ...:-)
remélem most már mindenki meggyógyul +++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni, Kaqk, Tündi és Többiek, jobbulást a kicsiknek!!!

Niki, Heni, Viranka, nagyon édesek a kicsik! Verus, Robi nagyon tud! :-)

Hoztam pár karácsonyi képet:

Kép Kép Kép Kép Kép
irina

Találtam egy nagyon jó oldalt! Odaátra bemásolom és hozzáfűzöm amit akartam ezzel.. :)

Én is remélem Kaqk! :)
varga tünde

Apánknak átadtam dícséreteket :) köszöni :)

Tünde,jobban,már csak az orra folyik meg néha köhög :) de már nagyon eleven :) holnap elviszem azért dokihoz,hallgassa meg

Irina,mióta B. meglátta Ádi gitáros képét azóta szeretne Ő is.Tegnap mit kapott nagybátyáméktól ? :) Azóta "pengeti,rázza magát közben :) :)

Kaqk,Heni,jobbulást

KépKép
viranka

Halihó!

Viranka, én is csatlakozom. Az államat még mindig nem nagyon találom. :lol: Egyszerűen gyönyörűek. Ebből még üzletet is lehetne csinálni.

Képek csodásak.
Én valószínűleg nem tudok feltenni majd, mert elfelejtettem szólni előre, hogy töltsük fel az akksikat, így a fényképező két kép elkészítése után feladta. A Kedves videózott, de az meg még nincs digitalizálva.

Szenteste nálunk szokott lenni a család, most is így volt. Olyan sok kaját sikerült csinálnom, hogy még ma is az maradékot ettük ebédre. De holnap húsmentes napot tartunk. :wink:
dmaggie

Minden kis betegnek gyors gyógyulást kívánok!
dmaggie

Hali

Hát már vége a karácsonynak! Hol van mindenki???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, szerintem még sokan vidéken a rokonoknál vannak. Illetve nekem most hirtelen csak ez jut eszembe.

Maggie, képeket várunk! ;-)
irina

Hogy van Emma?
irina

Mi itthon csak jött a mama látogatóba. Mi még köhögünk,annyira szakd fel neki,ma jobban mint tegnap.Ti mennyi napot voltatok benne.Borzalom alig várom,hogy már ne legyen semmi..

Iszom egy kávét,míg fiúk legoznak.. :)
varga tünde

Tündikém, pár nap, és túllesztek rajta! Addig is gyógypuszik mennek!
irina

Már jó lesz..:) Egy hete nyomjuk.. :?
varga tünde

Közben elkezdtem nézni : The Descent 2 részét..

Én is taknyos lettem.Fülem félig bedugulva,torkom fáj,köhögök is.. :S

Apával is van valami kerülgeti,de már régóta.Hiába mondom neki,hogy doki,nem megy.-kiütéses elől mellkasa,meg éjjel is hányingere volt meg kemény volt a hasa.. nem tudom mi lehet,de már 4hete húzza.. :(
varga tünde

Tündi, akkor Nektek is mielőbbi gyógyulást!!!
Apára ráférne egy vérképvizsgálat...

Én már nagyon várom az év végét, az itthoni punnyadást kb. 2 napig bírom... igaz, az én döntésem az is, h Ádit nemigen viszem most közösségbe, de nem akarom az újévet betegséggel kezdeni. A parkban szánkózhattunk volna, ha lenne elég hó, de nincs.
irina

Tündi, a The Descent-et nem ismerem, milyen?
Én most az In treatment-re vagyok rákattanva, félórás részekből álló sorozat, a magyaron A terapeuta címmel ment állítólag. Hát valami szuper. 8)
irina

Barlang ,hát kérlek vérengzős film..Arról szól,hogy van 4 barátnő elmennek egy barlangtúrára,és csak az egyik éli túl,mert élnek fehérbőrű valamik lent és azok brutálok..
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?