Új privát üzeneted érkezett!

Bogi, én sem hallottam még ilyenről, hogy ne lehetne 35 év felett simán szülni... :roll: :roll: :roll:

Pedi, meg lehet szülni elsőre is természetes úton egy nagyobb babát, ne aggódj emiatt. Nekem Bencusom 3920 g volt és mindössze 51 cm. Gondolhatod, hogy milyen hurkás volt. :P
A homeopátiás bogyók meg szerintem segítettek a tágulásban a mostani szülésemnél. Zéró fájással ki voltam bő két ujjnyira tágulva amikor a doki megvizsgált a túlhordás kötelező vizsgálatánál. A szülés fájdalmas része is mindössze 35 percig tartott. (Míg Bencénél másfél óra volt a nagyon durva rész...)

Nita, de jók a képek a fiúkról, úgy szeretem nézni az ilyen picuri, épphogy csak kibújt Manócskákat!

Mia, húúúú, de hatalmas a pocid és nagyon vékony vagy!
Tomi elbűvölő a fotón! Te nyírod a haját vagy fodrászhoz hordod?
A vendéglátó szerep tényleg nem a legjobb így pocakosan, pláne ha ilyen b.nkó emberek akarnak erőszakosan, minden áron Hozzátok menni. Nem is értem az ilyet... nagyon gááááááááááz.

Rita, ha Nyúlon volt az esküvőtök, akkor tényleg kell a házassági anyakönyvi kivonat másolata. (Azt hittem, hogy a polgári szertartás Nektek is Győrben volt.)

Képzeljétek, ma reggel megkaptam Gergőtől az első, hosszan tartó, szemembe nézős igazi tejbetök vigyort! Annyira aranyos volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak néztünk egymás szemébe és láttam rajta, hogy tiszta boldogságban úszik attól, hogy magamhoz ölelem!!!!!!!!!!!!! (mindjárt pityergek...)

Kép

Kép


Virág én is szeretem nézegetni.....most nosztalgiázom kicsit!!!!!!!!:)

cuki lehetett Gergő a kis mosolyával:):)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


mia: szerintem is el kéne őket felejteni.mondjad neki mindig mikor menni akarnak hogy éppen dolgotolk van nem értek rá stb.lassan el fognak maradni mellőletek. elég csúnya húzás volt tőlük hogy ennyire kihasználtak benneteket. én tuti mondtam volna hogy most vettétek? érdekes ez tomika ruhája nem hiszem hogy most vettétek. biztosan elszégyelte volna magát vagy nem :) ki tudja az ilyenek sosem veszik észre magukat.

Pedi: Gergő épen rosszalkodik :):):) ma felborította a fenyőt:) még jó hogy nem volt rajra törékeny dísz meg nagyon nem tudott feldőlni sem :) ezért a büntetése ma nem ülhetett a gép elé.

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Nika én is így mondtam volna vissza..vagy csak nagyon erősen utaltam volna rá..........
Gergő hogy borította fel?:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


ugrált a fotelban :) éa a fotel mellett egy kis asztalon van a fa:)

nika70
Salgótarján
 
 


Pedi
Olyan fájdalmaim vannak, ezzel kizárt, hogy végig kihúzom. Remélem január közepe, legkésőbb vége felé meg lesz. Már csak 4 nap és elhagyom a koraszülés elleni gyógyszert, meg a magnéziumról is leállok egy hét múlva, lassan kezdem leépíteni, most 4-ről 3-ra csökkentem. Nem is keményedéseim vannak, hanem majdnem szétszakad a csontom, tágulnak biztos, olyan mint szülés előtt vajúdáskor, csak nem 10 percesek, és kicsit gyengébbek. Meg jóslok is sokasodnak, bár ez természetes. Érzem a baba mozgásán, hogy kicsi a helye.
Egyik ismerősőm 4,5 kilós babát szült természetesen. Nem beszéltem még a dokival, de nincs kizáró oka a hüvelyi szülésnek, a súly abszolút nem. Regivel kicsit lassan tágultam, de most sokkal jobbra számítok, másoknál ez a tapasztalat, hogy legalább a fele, vagy harmada a vajúdási idő. Egyébként maga a kitolás nagyon simán ment, meg se éreztem. De inkább szülnék korábban 3,5 kilós babát, mint később 4 kilósat.

Csillagvirág
Már nagyon várom, hogy elkezdhessem inni a málnalevél teát, nagyon szerettem az ízét. Végre ezt a borzalmas magnéziumot is elhagyhatom. Jövő héten megyek strepto szűrésre, akkor veszek is a teából.
Vendég
 


ritácskám mit csináltál hajnali egykor a gép előtt :) ?

nekem doki terhesgondozáson mondta hogy ő már szülesztett 5 kg-s babát is természetes úton szóval a súly nem mindig ok a császárra. amúgy én a korom miatt folyamatosan veszélyeztetett terhesnek voltam írva.bár semmi gondom nem volt

nika70
Salgótarján
 
 


Jó reggelt!

Brita! Értem én, hogy nem akarod a végéig kihúzni, és drukkolok is, hogy meglegyen legkésőbb egy hónap múlva. Sajnálom, hogy ekkora fájdalmaid vannak. Én a sima szülést nem a nagy súly miatt gondoltam "kizártnak", hanem mert nincs túl széles csípőd, legalábbis így képen sokkal keskenyebbnek tűnik, mint az enyém. Végül is Beze Marcija is eldöntötte, hogy neki jobb idekint! :wink:

Nita! Nagyon szép újszülött volt mindkét fiacskád. Emlékszem Barniról megküldted nekem mms-ben ezt a képet, még lehet a fórumra is én tettem fel?! Már nem tudom!

Az én gyerkőcöm tegnap annyira lusta volt, már idegesített is a dolog. Na, aztán az éjszaka bepótolta a "kis fúrmány"! 3szor ébresztett, és nagyon durván nyomta, az utolsónál úgy döntöttem, nem alszom tovább, még szerencse, hogy már majdnem 8 óra volt! :lol:

Többiek! Nagyon el van tűnve mindenki!

pedi
Kalocsa
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!

Rita drága kitartás.........ahogy látom tényleg nem húzod ki te végig!!!!!!!!!!
vajúdás:pikk-pakk meg fogsz szülni.......úgy mint én:):)

Pedi én is úgy emlékszem hogy neked küldtem ezt a képet:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


pedi, én azért vagyok eltűnve, mert nagyon rosszul kezdek lenni...jövő héten remélem eljutok orvoshoz, de tanulnom is kell, élettan vizsga nem könnyű és szerdán lesz.

Szóval borzalmas émelygés van 2 napja....el vagyok keseredve, mert Milánnal konkrétan 7 hetes koromtól 20. hétig bent voltam a kórházban infúzión. Marcinál megúsztam....de most ugyanaz dereng, mint Milánnál. Nem tudom így mi lesz....

Próbálok jönni, ha jobban vagyok, meg persze a kisfiam ideenged, egész nap rajtam csüng, szó szerint.

Addig is mindenki vigyázzon magára, sok puszi :wink:
chamomilla
Pécs
 
 


miért nem rakja be automatikusan a vonalzót? :evil: :x

chamomilla
Pécs
 
 


Sziasztok!

Virág, én még nem voltam vérvételen! Kedden felhívom majd a védőnőt, akkor kiderül, hogy ki adja a beutalót majd.

Nita, megvettem a hordozót, nem bírtam ott hagyni :)

A szomszédunk csinál házibulit, és oda megyünk majd szilveszterkor, bár nekem nincs sok kedvem hozzá, főleg, hogy holnap még dolgoznom kell!

Egyébként megbeszéltük, hogy február végéig megyek már csak, utána táppénz, mert nem nagyon bírom az egész napozást, csak úgy, hogy ha hazaérek melóból, mindjárt fekszem le aludni...meg nem szeretnék kockáztatni, a gyed-et úgyis a 2010-es bérem alapján fogom kapni, az idő meg meglesz mindenképpen!

Kép
Kép

Moncsi
 
 


Cham bízzunk benne hogy jobban leszel!!!!:)
Mona HELYES hogy megvetted!!!!!!!!!!!!!!!!:):)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Eloszor is:

BEZEEEEEEEEEEEE!!!

Masodszor, huuu, nem is tudom mit irjak.

Viragom! Olyan meghato volt olvasni amit Gergorol irtal! Annyira jo erzes amikor ugy melyen beleneznek az ember szemebe es szinte ugy erzed a lelkedig lelat es erzi is azt. Es ugy ugy erzi az ember, mintha a ket ember lelke talalkozna. Nincs meg gyerekem de a szomszed kis Hanna neha ugy tud ram nezni, hogy en ezt igy erzem ahogyan leirtam most Neked. Az ember a sajat gyermekenel.... annyira varom mar, hogy ateljem ezt az erzest. Az a szeretet ami ekkor aramlik a ket ember kozott, leirhatatlan. Es elgyongit. Nem tudom, jol erzem en ezt? Ilyesmit erez egy anya is??

Nika, gyerek nem semmi, de tobbet tuti nem fog ugralni a fa elott! Bocsi de en tok jot szorakoztam azon ahogyan elkepzeltem, hogy a gyerek ugral es dol a fa, Nika meg jaaaaaaaaaaaaj ugrasra keszen rohaaaaaaan!:):)

Pedi, elhiszem, hogy nem jo erzes ejjel nem aludni mert icificereg a gyerkoc! Jut eszembe, szepek a neveitek!
Agyiko keszen lett vegul? Ma is sutsz-fozol? Ovastosan, ovatosan Pedikem! Gyerkocot kerdezd meg elotte, hogy mit szolnal ha anya fozne kicsit a konyhaban? Ha rug akkor menj, ha nem akkor pihenj meg kicsit es akkor nem fogsz kemenyedni es ejjel hagyni fog aludni!:):) :D :wink:

Rita, jo volt olvasni, hogy mar tagulsz, azt nem, hogy ez faj is es nem jo es stb. Drukkolok, hogy minden ugy alakuljon ahogyan szeretned! Januar kozepe? Az mar itt van!!!! Olyan gyorsan eltelt az ido Veled is! Kivanom Neked, hogy a hatralevo hetek minel kenyelmesebben teljenek Neked. Regike kis tunderke, hamarosan mar 4en lesztek! Olyan jooooo!!!:):):)

Utana olvastam ennek a 35 folotti csaszaros dolognak. Azok a nok nem veszelyeztetettek akiknek a terhessege vegig hogy ugy mondjam normalisan zajlik. Magas vernyomas, magas cukor (hatarertek kozeli), vizesedes, stb. eseten mar csaszar. Na, nekem eleve 140 a vernyomasom es mensi elott 3-5 kiloval is tobbet nyomok a merlegen mert csupa viz vagyok. Par napja a karikagyurum le sem tudtam huzni az ujjamrol este, total bele voltam dagadva. Na, ezek utan mire szamitson az ember lanya? Foleg a ket kimetszeses mehszajseb mutetem utan....:(:(:( Csodak meg tortenhetnek. Ki tudja, talan a hormonjaim ugy osszekavarodnak, hogy megszunik minden bajom. Vernyomas le, viz le!:):) a mehszajseb heg az mar marad. Aszonta a dokkerom anno, attol fugg a csaszi nalam, tagulok e majd a ket heg miatt.(mondjuk ekkor meg nem tudta, hogy van nekem egyeb mas bajom is, a 8 evvel ezelotti trombozisrol nem is beszelve) Nem pofazok tovabb csak muszaj voltam ezt leirni mert ugy sziven utott engem ez a dolog. Vegulis mindegy. Ha az egeszsegunk ezen mulik...legyen.
Vendég
 


Sziasztok!

Virág: köszi a kép dicsiket,sokan azt mondják kép alapján hogy nem nőtt a hasam,ugyanakkora mint 9hetesen volt,ami nem igaz :!: :x
Tominak én nyírom géppel a séróját,de kész tortúra egy hajvágás nálunk :roll: Apa fogja Tomit,Tomi sír én vágom,közben 10-szer megállok mert rángatja a fejét,hú nagyon nem szereti!
1szer voltunk fodrásznál,akkor ollóval lett vágva,de nemakarta engedni...
Biztos nagyon cuki lehetett Gergő bébi :D

Nika: én is egyből ugyanazt gondoltam mint Bogi,jót nevettem ezen a fás sztorin :lol: Nem semmi Gergő,dettó olyannak képzelem mint Tomit :lol:
Mit szólt hogy nem ülhetett gép elé?

Nita:nagyon szépek voltak a fiúk :D Máténak mekkora haja volt már :shock:
Vendég
 


Ettem ropit és most nincs hányingerem. :D Így délben elég jó már....

bog, nekem tökéletes méhem volt, tökéletes vérnyomással, semmi vízzel, és nem voltam 24 éves, mégis császár lett elsőre...reggel 8-kor elfolyt a magzatvíz, éjfélig vártak és toltak a műtőbe. Semmi fájás nem volt, indították, akkor már persze baromira fájt, de nem tágultam SEMMIT, a doki kézzel próbált tágítani fájás alatt (életem legrosszabb élménye), de SEMMI.
Másodiknál szülhettem volna simán, ott fájásokkal indultam, de megállt 3 ujjnyinál. Amikor épp elhatározták, hogy nem hagynak tovább szenvedni, leesett a bébi szívhangja, a következő kép már a műtőben volt, hogy az anesztes üvölt a fejem fölött, mindjárt elalszik és hogy defibrillátort ide....duplán volt a nyakán a köldökzsinór, és utólag az is kiderült, hogy a hegem baromi vékony volt....

kati: nagyon édes bogi az uh képeken!

nita: édesek a fiúk nagyon.

brita: kitartás

minket pincebuliba hívtak, kihagyom...amúgy sem csípem azt a párocskát, akit hívtak :twisted: (férjem baráti társasága, a pasi nem gáz, de a nő kegyetlen ostoba, azt meg nem bíííííííííííírom elviselni)
chamomilla
Pécs
 
 


képzeljétek, az előbb írtam a tanáromnak, hogy szeretnék majd hozzá menni terhesgondozásra, adjon időpontot, erre kb fél perc alatt visszaírt, hogy mivel medika vagyok -és ezt hangsúlyozzam a telefonban az asszisztensének-kérjek időpontot 0. uh-ra, mert ő most szabin van de ne magánra járjak, hanem a klinikára majd hozzá, majd megbeszéljük mit hogyan, mert hallgatótól nem fogad el pénzt. Szóval azt hiszem jóljártam. 8)
chamomilla
Pécs
 
 


Én most azért nem jövök, mert tegnap nagyon megcsappant a tejcsi... teljesen magam alatt vagyok... :cry:
Nem is értem, hogy miért... túléltem a karácsonyi hercehurcát, volt mit adnom Gergőnek, erre most, amikor már talán nyugisabb lenne a légkör, beüt a ménkő. Mondjuk azt érzem, hogy pihennem kellene, de egyszerűen nem megy. Ma is jönnek vendégek... :? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Feküdni szeretnék egész nap és visszahozni a tejet, szoptatni szeretném a gyerekemet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HHHHEEEEELLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép


Virág: óhh :roll: Nyugi,lesz tejcsi!!!!!!
Vendégeket nem lehet lemondani,hogy pihenj egy kicsit??? Pihenésre lenne szükséged,nem pedig ugrálni egész nap!!!!!! Vissza fog jönni a tejcsi meglátod!!!!Ne legyél magad alatt,bár tudom hogy rossz lehet,de nemszabad!!! Most mennyiket eszik Gergő?mennyire csappant meg a tejcsi?


Cham:rendes a tanárod,ritka az ilyen ember a mai világban!
Vendég
 


Cham, jobbulasokat Neked! Remelem nem lesz gond es csak alap hanyingered lesz, mint masoknak!
A tanarod iszonyat jo fej, hogy azonnal vissza irt es korrekt modon all Hozzad. Igaza van Mianak, ma mar ritka, hogy ember ilyen lelkis legyen es hivatasanak eljen csak es ne az anyagiakat helyezze eloterbe.
A ket szulesed nem volt semmi! Koszi, hogy megirtad!
Anyukaddal beszeltel azota?

Virag, ne hajtsd tul magad legy sziiiiiiii!! Tul sokat talpaltal es dolgoztal otthon. Lesz tejcsike ne aggodj, helyre all a beke Nalad! Pusszanat!

Mona, jol tetted, hogy megvetted a hordozot!:):):) Gratulalok hozza! Es szuper, hogy februarig dolgozol csak! Ez tok jooooo!! :):):):)

Nita, most latom a fotodat! hatalmas, suru haja volt a babokanak! Mondjuk Te sem panaszkodhatsz, el vagy eresztve hajjal rendesen!:):)

Kati, Pedi Dikee!!

Kati, jol vagy? Szilveszter?

Nekem meg olyan pocsek a netem. Nem hozza be az oldalt rendesen. Sokszor nem tudok hsz-elni sem mert nem adja be ezt a rublikat csak homokorazik itt nekem. Es van amikor reszleteiben latom az oldalt. ahhhh, mar keszvagyunk. Lassu is, bena is....pedig ugy irnek es olvasnek kivel mizus de nem tudok banyek! :shock: :? :?
Vendég
 


bogi én ezt nem láttam csak hallottam .9 erre ébredtem fel hogy apa leteremti a gyereket hogy mit csinált:):):):):)

mia: el lett neki magyarázva hogy mit csinált rosszul és miért kapta a büntetést. nem is hiányolta:)

cham: látod:):):) mondtam én hogy egy kérdést megér :)

virág: pihenj!!!!!!!!!!!!!!!! a vendégek meg meg fogják érteni hogy ki kellene pihenned magad ha meg nem akkor ne is jöjjenek többet

nika70
Salgótarján
 
 


nita! milyen szép volt újszülöttnek is Máté.

rita! kitartás!

cham! remélem h jobban leszel!

mona! tök jó h megvetted!!!

virág! édi lehetett Gergő nagyon!:)Remélem visszajön a tejed!!!!!

kati! nagyon nagyon édes Bogi!!!:)

KépKép
 
 


Sziasztok!

Csillag! Iszol vmilyen teát? Illetve nem tudom hallotál-e az utrica urens homeos bogyóról. Ha azt szedsz, semmi gond nem lesz a tejcsivel. Nekem az egyik rokonom egy éves koráig szoptatta a kislányát, a nagyobbat 3hóig csak pótlással tudta, és most is ment volna még a szopi, de Ő már nem akart szoptatni. Szóval, azt mondom, szerezz be ilyen bogyót, nem kell azt mindig szedni, de ha érzed, hogy megcsappan, akkor mehet nyugodtan! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne pihenj, de sajnos tudom, hogy a helyzeted nem éppen olyan, hogy egész nap csak azzal tudj foglalkozni, hogy Gergőci mennyit evett.

Nita! Akkor nem is vagyok annyira szenilis! :wink:

Cham! Nagyon sajnálom a rosszullétet, de bízzunk benne, hogy nem lesz ugyanolyan rossz, mint Milánnal! Úgy emlékeztem van egy vizsgád két ünnep között is. Az elmarad? Nagyon rendi a tanárod, hogy ilyen segítőkész!

Bogárka! Én azt mondom, egyenlőre ne dőlj a kardodba. Ahogy írtad is, az is lehet, hogy a hormonoktól rendbe jössz! Majd ráérsz akkor szomorkodni, ha konkrétan azt mondják, hogy csakis császárral szülhetsz, de én azt mondom, hogy egy gyermek bármint megér, nemhogy egy császárt! :wink:

Mona, drága! Ne foglalkozz azzal, hogy most nem tudsz mást csinálni meló után, csak pihenni. Én az első 3hónapban a napi 8órám után szinte csak feküdtem. Akkor nem volt ám sütés-főzés. Zoli takarítani se engedett! Mondjuk nem volt semmi gond a mostani terhességemnél, de az előzmények miatt azért óvatosabb voltam. Egyébként meg elég is lesz neked februárig is dolgozni. A végén már én is nehezen bírtam. Elég lett volna félidőig. Most is mindenkitől azt kapom, hogy milyen sok van még szülésig! Hát nekem nem tűnik soknak az a 9hét ami még hátra van!

pedi
Kalocsa
 
 


pedi! nagyon örülök h befordult a drágátok!!!!

mia! olyan helyes fiú Tomika, neked pedig gyönyörű a pocakod,szép nagy.csak 6 kiló,én mindjárt annyinál tartok :shock: nagyon ügyi vagy!

bogárka! remélem 2011 a ti babás évetek lesz!!!!!!!!!

KépKép
 
 


Jaj, Bogárkám! Az előbb teljesen elfelejtettem. Nyugodj meg, ma és tegnap lusti vagyok. Tegnap csak annyit csináltam, hogy beindítottam egy mosást a mosó-és mosogatógépbe. Ma délelőtt hatalmasat sétáltam, volt egy kis dolgom a városban, utána pedig voltunk a keresztapámat köszönteni, ma 60éves. Volt egy csomó kaja, és most végre ellent tudtam mondani, és annyit ettem, amennyi elég volt! Nemrég értünk haza, most akarok hozzáállni egy kicsit takarítani. Nem tudom, mi lesz így a holnapi nagy sütés-főzésből! :oops:

pedi
Kalocsa
 
 


Köszönöm a biztatást!
A vendégek jönnek, de most nem sütöttem semmit, csak lementem a boltba kész aprósütiért meg sós izékért.
Laktoherb teát eddig is ittam és nagyon jó volt, de most nem...a homeós bogyók, amiről Pedi írt, itt lapulnak a fiókban, most még nem próbáltam, de este majd szopogatok belőle. Ma venni akartam More Milk tejszaporító gyógynövényes kapszulát, de sehol nem lehet kapni... helyette van most valamilyen új herbáriás kapszula, na abból vettem egy dobozzal és elkezdtem szedni, egyelőre semmi...
Emellett 11 óra óta lóg Gergő a ciciken, ha már nem is jön belőlük semmi, akkor is hagyom, hogy komfort szopizzon, azzal is ingerelve a melleimet.
Azt hiszem ennél többet nem tehetek... bízom benne, hogy visszajön a tej, csak most nehéz elhinni. Egyelőre nem tudom átbillenteni az agyamat arra, hogy csak az lebegjen a gondolataimban, hogy sikerülni fog.
DE
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLNI FOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Kép

Kép


Csillag! Nyugi, ha van olyan homeosod otthon, akkor nyert ügyed van! Tessék szépen elkezdi, és nem lesz semmi gond. Egy csomó ismerősöm ezt szedi! Nyugi drága, tejecske marad, Gergőci szépen nő! :wink:

pedi
Kalocsa
 
 


Mia köszi!!!:)
és érdekes mert Máténál egyáltalán nem égett a gyomrom pedig mekkora haja volt......na de Barninál........egész nap ettem a renéét........nagyon égett a gyomrom és alig volt haja:)

Virág nekem ugyan így volt csak 2 hét után......egyik napról a másikra mintha semmi nem volna.....én csinálhattam akármit nem ment....de neked sikerülni fog!!!!!!!!!!!!:):)

Bogi van hajam "egyenlőre" bár már nem hullik olyan mértékbe de régen temérdek hajam volt...nem tudtam egy hajgumival összefogni..most meg........bőven elég......

Dike szép volt Máté de azért látszik rajta hogy megszenvedett.......4 kgrammos volt és 51 cm......:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


sziasztok!

ez már soha nem lesz jobb????
annyira fájok!!!!
mondjuk egy strapás hét van mögöttem. hétfőn csak éjjel értünk haza az uh-ról, mert hoztuk a tesómékat hozzánk. ikrek és 10 évesek. már nem rosszalkodnak, de nem is nagyon tudnak mit csinálni itt, mert ugye nem vagyunk felkészülve gyerekekre. és persze folyamatos készenlétben kellett lenni mellettük.
tegnap jöttek anyuék és elvitték őket, de ma pedig a párom rokonsága állított ide, hogy ők még nem látták a házunkat és jönnének. szóval tegnap este 7kor kezdtem somlóit sütni, ma pedig már 6kor keltem, hogy ebédre készen legyek.
NAGYON fájok. és nem csak testileg(de úgy is tényleg nagyon), hanem lelkileg, hogy miért nem megy ez nekem...

bocsánat, hogy rinyával kezdtem. mindjárt visszaolvasok...

Kép

Kép
 
 


Kati most már nem lesz könnyebb...nő a pocak,nyom a baba..és hasonlók.........nem kell neked már sütögetni meg ilyenek...ha ezt nem értik meg akik mennek el lehet menni...........kismama vagy!!!!!!!!!!!!!
na most el mondtam én is a magamét :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


csillag: tutira lesz tejcsike! szedegesd a bogyókat és minden oké lesz. ééééés! pihenééééééés!!!
az egymásra találás fantasztikus lehetett gergővel. és nyomtattam a konyhába képeket bogiról és sokat nézegetem és beszélek hozzá. remélem nem vagyok hülye... :lol:

pedi: örülök, hogy pihentél!!! tegnap sz én csajom is nagyon inaktív volt. sokszor sütés-főzés közben megálltam és megböktem a hasamat, hogy jelezzen már. aztán este bepótolt mindent. de ma sem túl ficánka. szerintem egyre kevesebb a helye, mert sokszor nem is rúg, hanem befeszít. és néha kifejezetten kellemetlen.

mona: szerintem is jól tetted, hogy megvetted. és ne haragudj, amiért én azt írtam, hogy fiús, de nekem tényleg egy kicsit az. nekem nem színem a zöld, de amíg dolgoztam egy anyuka pont ilyenbe hordta a babáját és akkor tetszett meg nekem is.

cham: milyen rendes a prof!!! remélem, hogy elkerül most a kórház!!! sok vizsgád van még?

nika: okos gyerek gergő és tudja, hogy miért nem gépezhet! de én is vizuális típus vagyok...hihihihi

nita: mennyire szééééééépek a fiúúúúúk!!!!
még van karácsonyi mámor az új játékok miatt?
és a többieknél?

mia: annyira sajnálom a rosszullétet!!! hatalmas, szép pocakod van. nem sok kiló ment rád, ugye?
tomi alakul már a tesóval? beletörődik, vagy nem is forszírozod a dolgot?

betti: sokat gondolok rád!!! már csak pár nap és juhééééé, anyuka leszel!!!!

bogárka, drága!!!! NAGYON várlak!!!! jöhetsz bármikor!!!! februárban, márciusban!!! mondjuk, ha márciusban jönnél, akkor én itt is hagynálak a lányommal és én elmennék kozmetikushoz, meg körmöshöz!!! hihihihihihihihi!
belaktátok már a házat?
én sem félnék a császártól, mert egy baba mindent megér. és bízok a dokimban. szerintem semmivel sem komplikáltabb, mint egy "sima" szülés. persze én is inkább simán szeretnék szülni. nekem a felépülés lenne könnyebb, a babának pedig minden szempontból jobb...

Kép

Kép
 
 


nita: köszi., aranyos vagy!!!! amint felkelek a kanapéról, felrakom a képedet, csak most nincs erőm a kábelért elmenni. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
 
 


Kati hajaj.....van bizony......bár többnyire marakodás van már de inkább Máté részéről....Máté kegyetlenül irigy!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :cry:
már nem is emlékszem milyen képet küldtem :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


csillag! Drukkolok, hogy visszajöjjön a tejci! Nyugi, semmi gond nem lesz, rakd mindig mellre és majd szépen -max 1-2 nap, visszajön.
Keresem neked az általam összegyűjtött tejszaporító ötleteket. A legjobbnak nekem a laktoherb tea illetve a fejés bizonyult. (az a 7-7-5-5...stb technika)

na megvan:

Tejnövelő tippek:
* gyakori szoptatás a leghatásosabb no meg a fejés (van egy 7-7-5-5-3-3 perces technika is, a szoptatás menüben olvashattok róla)

* malátatartalmú italok (alkohomentes sör -Stella Artois a legihatóbb-, malátából készült pótkávé - jó tejbelővelő hatása van)
* birsalmatartalmú dolgok: birsalmasajt, birs-alma ivólé

* búzacsíra, lucernacsíra (nem szabad túl sokat)

* túró (nekem a túróval töltött nudli vált be a legjobban!!!)

* nagy folyadéktartalmú gyümölcsök sárga-görögdinnye, őszibarack (ezek inkább a folyadéktartalma, nem az összetevői miatt)
* fitolac tea
* laktoherb tea (sokan panaszkodnak, hogy felfújja a babát, nálam ez nem tapasztalható)
* karamaltz sör (ebben van a legtöbb maláta, 200 Ft körül van a Tescoban, nekem nem ízlik, mert nagyon édes)
* FLP Lite italpor, este inni, jobb vacsi helyett mert akkor fogyaszt is a tejhozam meg nő! (ez bevált)
* Gynex napi 3*1 csepp étkezés előtt/után, nemcsak tejnövelő, de nem lesz hasfájós a baba (ez is bevált)
* MoreMilk kapszula (elég drága, 6 ezer Ft körül van)
* teakeverék házilag: 100g kecskeruta, 50g kertikakukkfű , 50g ánizsmag, 50g majoranna, 50g csalánlevél, 50g édeskömény
* ez is szoptatós tea: kerti kakukkfű 50g, csalánlevél 30g, ánizstermés 50g, édesköménytermés 50g, kecskerutafű 80g, konyhakömény 40g, bazsalikom 30g, majoranna 40g
* tejserkentő golyócskák:
250g búza 150g árpa 100g zab (mindegyik megőrölve, bioboltokban lehet kapni.
100g keshudió (durvára vágva) Az őrleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni 150g vajat és
150g muscovado cukrot (vagy barnacukorral)
Önteni kell hozzá 1 kis vizet és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Nagyon finom, de mivel hasmenést okozhat, ezért csak naponta 3 db-ot együnk.
* kecskerutafűből készült tea magában is tejserkentő, de pl. 1 liter forró vízzel leöntünk 1 filter laktoherbet és 1 kis evőkanál kecskerutafüvet, lefedve állni hagyjuk 10 percig, majd leszűrjük, a nap folyamán iszogatunk belőle. A kecskerutafüvet gyógynövényboltokban lehet kapni.

* amit eszik az anya, lehetőleg szobahőmérsékletű legyen. A hideg (pl fagyik) nem serkentőek.
A hideg nem előnyös a tejserkentésre, így melegen kell tartani az anya kezeit-lábait (pl zokni, meleg papucs).
zöldfélék, zöldségek.
minden szoptatás után inni kell néhány dl folyadékot (fekete teákat kerülni kell).
* Homeopatias szer: Alfalfa D6 a szoptatas elott 15-20 perccel, szinte nyomban hat. Ha mégsem, akkor Urtica Urens-szel lehet próbálkozni.
* illóolajok: levendula, édeskömény, kömény, ánizs.
* köményes rántottleves
* Mars csoki: (ebben is van maláta)
chamomilla
Pécs
 
 


Kati! Teljesen megértelek. Bár én ugyan nem fájok, de nekem is szurkálgatott a pocakom alja, meg olyan sz@rnak éreztem magam, azért sem csináltam szinte semmit. És engem is idegesít, mert csinálnám én. De beláttam, hogy a dolgok megvárnak, és ha nem akarózik csinálni, akkor nem csinálom. De éppen ma keseredtem el én is, hogy mennyire használhatatlan vagyok. És bizony a dokim is azt mondta, amit Nita, hogy nem akar elkeseríteni, de ez ettől csak rosszabb lesz.
Ami a mozgást illeti, az enyém már azért aktívabb, de ma sem az igazi, vagyis olyan önmaga(ugye sosem volt egy "táncoslábú"). Nem tudom az ünnepek alatt mi volt vele, hogy megállás nélkül pörgött. Ilyen befeszítéseket én is érzek, mintha az egész gyerek megfeszítené magát, na az nekem sem kellemes, de szerencsére az csak egy pillanatig tart.
Ami meg a lelki részét illeti. Hááááát! :oops: Pár napja mondtam Zolinak, hogy annyira fura érzés van bennem. Mintha vmi hiányozna(akkor éreztem ilyet, mikor a nagymamáim meghaltak, és még nem tudtam felfogni, hogy tényleg igaz :( ). Nem tudom megmagyarázni, hogy mitől, de nagyon sokszor elkap, és nagyon rossz. Tartok tőle, hogy jövő héttől bele fogok keveredni egy "jó" kis depresszióba. Nagyon nagyon nem bírom az egyedüllétet, és Zoli meg ugye egész nap nem lesz itthon. Megpróbálok majd minden nap felmenni a városba, átmenni a szomszédba babázni, stb...
Hogy beszélsz neki, és ezért ne lennél normális?! Akkor már ketten vagyunk! :lol: Én szinte mindent kommentálok neki, és minden nap elmondom neki, hogy mennyire imádom! Egyszerűen annyira hihetetlen érzés, de a legjobb a világon! Főleg, amikor Zoli is dumál neki, Ő mindig viccelődik vele. Az előbb pl idejött hozzám, és mondta, hogy szeressem meg, majd odanyúlt a pocakomhoz, és mondta a gyereknek, hogy Ő menjen innen most! Majd mondtam neki, hogy ne mondjon ilyet, és nem hiszitek el, a manó megmozdult a pocakomban. Mondtam neki, hogy apa csak viccel, és hogy nagyon szeretjük. Erre Zoli hozzáfűzte, hogy igen, nagyon fogunk szeretni, ha csendben leszel! :lol: Tiszta zakkant!

Olyan régóta meg akartam kérdezni tőletek, és a dokimtól is(de elfelejtettem :oops: ), hogy szerintetek megfürödhetek én egyszer kádban? Annyira imádtunk télen együtt fürdeni, de idén még egyszer sem fürödtem, és már annyira vágyom rá!

pedi
Kalocsa
 
 



pedi, kati: már csak 2 vizsgám van, csak az egyik az élettan....ami brutál, de ma végre nekiálltam tanulni. a másik biometria, holnap mentem volna, de átraktam január 10-re....mert közöm nincs hozzá, kell hozzá vmi statisztikai program, hogy gyakoroljak...de sehol nem találtam meg a neten. Majd...

Jobbulást, akinek baja van, én is fekszem és úgy olvasgatom a könyvet, fél percenként meg aludnék kb....

bog, anyámmal nem állok szóba....majd jön ő, ha akar.
chamomilla
Pécs
 
 


pedi, amúgy a gynexet csak terhesen nem szabad szedni, viszont amikor mész szülni, előtte közvetlenül kell pár csepp, állítólag megkönnyíti az egész szülést -mint a homeós bogyók-, csak a pontos adagolást nem tudom, de van egy nagyon jó barátnőm, aki az egyik pesti Energy klub vezetője, megkérdezem! Szülés után lehet rögtön használni, az biztos, én is ittam vízzel higítva
chamomilla
Pécs
 
 


pedi, én mindig fürdök :oops: utálok zuhanyozni. Mondjuk itt Pécsett ilyen kis nyomi kád van, ebben nem áztatom magam sokáig, de a budakeszi lakásunkban jó nagy volt, hiányzik is :D gyertyafény, illóolajok (habár az utóbbitól lehet hánynék most) Szóval rám ne hallgass, de én nem is bírnám ki ha csak zuhanyoznék, akkor valahogy úgy érzem, nem vagyok elég tiszta (biztos mert nem ázik ki a fenekem :D :D :D igazából amúgy azért nem ajánlják, mert a meleg vízben tágulhastz, hát nálam ez tuti nem játszott, zárva volt a méhszájam végig.

Depi miatt ne aggódj, normális ám, én is néha kivagyok, mint egy rossz klimaxos, egyszer fent, egyszer lent.....mondjuk a nagyfiamnál nagyon kész voltam szülés után, féltem is hogy úgymaradok -kb öngyi hangulat- de az a rohadt spinális érzéstelenítő miatt volt, 2 hétig olyan migrénem volt, hogy nem láttam.

na megyek tanulni, jaj de nincs kedvem :cry:
chamomilla
Pécs
 
 


Pedi ha nem vagy kinyilva egy picit se akkor mártózz nyugodtan:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


pedi: ez annyira viccces!!!! nekünk találkoznunk kell és a gyerekeinknek is! az előbb el voltam keseredve , de erőt vettem magamon és összeszedtem a cuccomat és elindultam anyósomékhoz belefeküdni a kádba!!!!!
nekünk csak zuhanyunk van, mert a kádas fürdőnkben még nincs kád.
mióta kismama vagyok még nem fürödtem, de most éreztem, hogy MUSZÁJ!!!!!!!
és nagyon jó volt!!!! feküdtem a kédban és engedtem a zuhanyból a vizet. bogi mindig oda türemkedett, ahova folyt a víz. majdnem fél órát játszottam vele. persze nem túl meleg vízban, pedig én imádom a forrót, de arra figyeltem, mert annak tényleg méhösszehúzó hatása van, ami a mi korunkban már nem túl jó!!!

szóval nevetve olvastam most a fürdős soraidat!!!
és már sokkal jobb kedvem van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
 
 


Nahát, Kati! Ez tényleg hihetetlen. Szerintem az, hogy ennyire egy idősek vagyunk még nem tenné törvényszerűvé, hogy mindig ugyanazokat a dolgokat érezzük. Szóval, köztünk lehet vmi "különleges kapocs"! :wink:
De jó, akkor én is megmártózom!!!

Cham! Anno mi is mindig ezt csináltuk Zolival. Gyertyafény, illóolajok(amit tudom, hogy most nem szabad), vörös boroska :lol: !
Amúgy most büszke vagyok magamra, mert emlékeztem rá, hogy holnap vizsgád van! Ez az "én koromban"=terhesség, nagy szó! :wink: :lol:

Képzeljétek, Zoli elkészült a beépített szekrénnyel! Annyira jó lett! Feltettük végre a függönyt is, Ő fent porszívózott, én pedig lent! Most jön egy haverja, akivel nekiállnak összerakni az ágyunkat, mert azt lapra szerelve hozta el, de szerintem az már csak holnap lesz készen. Ha ezek megvannak, akkor teszek fel majd képet, bár az még mindig csak félig ész állapota lesz a szobának!

Jaj, Kati! Még egy dolgot akartam kérdezni! Ha jól emlékszem, Neked is laptopod van. Te hogy szoktál netezni? Asztalon van a gép? Mert én nagyon ritkán beveszem az ölembe úgy, hogy teszek alá egy vastag plédet :oops: (nagyon remélem, hogy nem ártok ezzel a picurnak), de az tuti, hogy nem szereti. Ilyenkor annyira beindul. :roll:

pedi
Kalocsa
 
 


pedi: én a kanapén félig ülve-fekve, hátat párnával megtámasztva és a combomra téve egy párnára a laptopot gépezek. én is sokszor elgondolkozok, hogy jó-e, de nekem mocorog és nem viselkedik furán a picurkám. a férjem ért hozzá és szerinte nem káros. ilyen erővel az egész lakásban sugárzás van, mert rádiós a net. és sokan dolgoznak gép közelben végig. -ezekkel nyugtatom magam, hogy nem ártok!

már nagyon kíváncsi vagyok a hálótokra!

mikor fogtok nekiállni a babaszobának? :lol: mondjuk még ráértek!!! :lol: :lol: :lol:
zsolti most emelte meg a kiságyba a lapot, hogy ne a földön legyen, hanem egész magason van.

Kép

Kép
 
 


Kati! Hát szerintem jövő héten még nem, de utána már kezdjük a babaszobát. Végül is ott a festés lesz a nagyobb meló, mert ugye Zoli mesefigurákat fest a falra. Jaj, de még egy csomó mindent kell vennünk.. :roll:
Amúgy én csak abból gondolom, hogy az én gyerkőcömet idegesíti a gép, mert ha nyugiban is van, akkor mindig elkezd pörögni.

Cham! Tőled akartam kérdezni, bár nem tudom, mennyire tudsz választ adni?! Pár napja nyilallgatást érzek a vakbélhegemnél. Ez lehet attól, hogy tágul a bőröm? Mert eleinte inkább viszketett ott, de ez most olyan, mintha belül nyilallna.

Jaj, olyan jót vacsiztam. Végre megettem egy kicsit több mint egy kiflit, disznósajttal és savanyú káposztával. Ma egy vagonnyi C-vitamint nyomattam neki, mert reggel frissen facsart narancs lével indítottam, most meg a savanyú kápi. Imádom, és érdekes, az nem csinál savat.

pedi
Kalocsa
 
 


virag, még találtam vmi a tejjel kapcs:

Minden anyatejképző szerre igaz, hogy csak akkor jó használni őket, amikor szükség van rájuk. Nem jó állandóan tejképző teákat inni, mert hozzászokik szervezetünk és utána már akkor sem hat, ha szükség lenne rá.

Alapvető megállapítások, jó tanácsok

• Biztosíts nyugalmat magatoknak a szoptatás időpontjaira. Ültesd oda a nagyobb testvért, mesélj neki közben mesét, Vagy egy szobában veletek ő is egyen a kis asztalánál ebben az időben. Esetleg egy ne csengess tábla a bejárati ajtón....stb stb
• Minidg kényelmes helyzetben szoptass! Ne feszüljenek izmaid szoptatás közben.
• Igyál sok folyadékot, de ne túl sokat! (A terhesség alatt illetve előtt megszokott mennyiséget 1 literrel, melegben 1,5 literrel emeld.)
• Egyél állapotodnak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot, ez is legalább annyira fontos mint a folyadék!
• Gyakori, igény szerinti szoptatás, akár óránként is. Mivel a legtöbb tej szoptatás közben termelődik, így érthető hogy a legjobb stimuláció a szopás maga.
• A mell tökéletes kiürítése (fejés vagy szoptatás )


Szaporító fejés

7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni az egyik, majd a másik mellett felváltva. 7 percig az egyiket, majd 7 percig a másikat, majd ugyanígy megismételve 5-3-1 perccel. Akkor is fejni kell, ha nem jön tej, a mellet érő inger a lényeg. Naponta 1-2-szer megismételhető, amíg el nem érjük a kívánt hatást.



Tejserkentés homeopátiváal

Urtica Urens CH5 vagy D6 naponta 2-szer 5 golyó.

Ricinus Communis CH5 vagy D6 naponta 2-szer 5 golyó

Lac Caninum CH9 naponta 2-szer 5 golyó

Alfalfa D6 szoptatás előtt 15 perccel (szinte azonnali tejcsorgást okoz)

Érdemes a szereket egyesével próbálni 3 napon át 3-4-szer 5 golyóval, ha hatástalan akkor váltani a következő szerre. A fenit adagolás a fenntartó kezelésre vonatkozik. 3 hetente érdemes egy hét szünetet tartani és egy másik hatásos szerrel próbálkozni. Egy napon belül is lehet váltakozva szedni a szereket.

kúra szerű alkalmazása a fenti szereknek:

1. Urtica Urens vagy Ricinus Communis – 5 napos k*ra
1-2. nap: 3-szor 5 golyó
3-4. nap: 2-szer 5 golyó
5. nap: 1-szer 5 golyó
2. 5 hetes k*ra
1. hét: napi 1-szer 5 golyó Aconit (szorongás-, feszültségoldó)
2. hét: napi 2-szer 5 golyó Urtica Urens CH5 vagy D6 (eredetileg D12-t javasolnak, de mivel tejserkentésre csak alacsony pontenciában adható szer, így javítottam)
3. hét: napi 2-szer 5 golyó Alfalfa D6 vagy 2-szer 3 golyó D12
4. hét: napi 2-szer 5 golyó Urtica Urens CH5 vagy D6
5. hét: napi 2-szer 5 golyó Alfalfa D6 vagy 2-szer 3 golyó D12
chamomilla
Pécs
 
 


Aromaterápiával (masszázsolaj) a tejserkentésért


Ezt az olajat már a szülés után elkezdhetjük használni naponta egyszer-kétszer körkörös, illetve csilag alakban a mell bőrébe masszírozva. Akár minden szoptatás előtt is lehet alkalmazni.

Bázisolaj:
• Mandulaolaj (Amygdalus communis): Bőrbarát masszázsolaj. Beszívódik a bőrbe, nem hagy rajta zsíros réteget, bőrtápláló. A babának is ideális szintetikus babaolajok helyett. Száraz babaőrre kitűnő hatással van.
• Körömvirágolaj (Calendula Officinalis): gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató. A szoptatás kezdetén a kissé megviselt melleknek nagyon jó.

Nagyobb mennyiségű mandulaolajhoz valamivel kevesebb körömvirágolajat használjunk. Az illóolajakat cseppenként keverjük a nagyobb mennyiségű bázisolajhoz, amíg a kívánt harmonikus, de nem túl erős illathatást elérjük. Egyik illatot se engedjük túlzottan dominálni!

Illóolajok:
• Ánizs (Pimpinella anisum)
• Koriander (Coriandrum sativum)
• Kömény (Carum carvi)
• Édeskömény (Foeniculum vulgare) – A legfontosabb tejtermelő, az anyaság olaja.
• Karottamag (Daucus carota) – támogatja a nyirokfolyamatot, serkenit a máj és epeműkődést.
• Levendula (Levendula latifola) – nyugtató, önbizalmat növelő, megerősíti a hitet a szoptatásban.
• Rózsaolaj (Rosa) – antiszeptikus és görcsoldó hatású.
chamomilla
Pécs
 
 


pedi, valószínű azért érzed, mert tágul a bőröd. Nekem is viszketett --belül inkább- meg nyilalgatott sokszor a császár hege, de csak akkor, amikor már jó nagy volt a hasam. De azért majd kérdezd meg a dokit.

én is úgy ennék vmit, de nem tudom mit....talán egy jó pizzát :D
chamomilla
Pécs
 
 



Cham Drága, köszönöm ezt a szép hosszú listát a tejszaporítás módjairól!!!!! Holnap első dolgom lesz, hogy kinyomtatom és elteszem biztonságos helyre, hogy kéznél legyen, ha szükség van rá.
Millió puszi Neked!!!!!!!!!!!!!

Egyébként valamivel jobb már a helyzet, mint tegnap vagy akár ma délelőtt. Jót tett az, hogy délután végül is nem másfél, hanem 2 és fél órán keresztül cummogott Gergő a "szeren". Eközben Apa elvitte Bencét játszótérre, így nyugiban üldögéltem Gergőcivel jól bebugyolálva egy meleg pléd alatt. A vendégek meg arra voltak jók (ezer bocsi Tőlük, hogy ezt mondom...), hogy tereljék a gondolataimat és ezáltal a stresszt.
Most pedig megyek és megcsinálom még ezt a tejszaporító fejést. Már én is olvastam erről a technikáról a neten, de még nem próbáltam.

Még egyszer Mindenkinek köszönöm a biztatást, el sem hiszitek, hogy mennyi erőt adtok ezáltal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Pedi, még nem kaptam meg a címedet, hogy küldhessem a homeós bogyeszokat. Küldjek Neked email címet és inkább oda írod meg????????????)

Kép

Kép


kati: igen megérti mit miért. kicsi kora óta így magyarázzuk neki el a büntetést.mindig elmondom miért és mennyi a kiszabott bünti. ha a fotelba ültetetm 4-5 percre onnan sem áll fel csak ha én mondom hogy mehet de előtte bocsánatot kell kérnie és meg kell ígérnie hogy soha nem csinál olyan rosszaságot amiért büntiben ült :) de persze ez sosem tartódik be :)

csillag: nyugi van no para. lesz tejcsi

Gergőnél van még :) csak azzal hajlandó jáátszani amit karira kapott :):):

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron