A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Judit: bocsi :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:
most már én is ettem volna,tegnap óta készültem rá...

én amúgy koktélrákot ennék :roll: :roll: :roll:
Vendég

Húúha, ezer éve nem volt laptetőm :shock:
De ezt most aztán szépen igazságosan elosztom mindannyiunk között, és persze Macsekéknak és a többi éppen "lógós" fórumosnak is jut belőle szeletke, hogy mindenkinek csodálatos új ezstendőt hozzon majd, minden széppel és jóval, egészséges babucikkal!

Kép
judit0713

Andi: mi épp most esszük a káposztát. Apjuk mondjuk nincs oda érte, de hát most ez van, ritkán kibirjuk. Dobnék neked oda egy kicsit!
Jól gondolod ezt az etetés dolgot, bizony-bizony, kellene ott már más is, ill. kellett volna régen. Hogy lehet egy nő ennyire bolond? El nem tudnám nézni, hogy a gyerekem könyörög a kajáért, mert kvázi éhes -tuti az!

Köszönöm a drukkokat, ahogy irtam, ez most nem a nyerő. Inkább marad ami van, megbeszéltük apával.

üdv kispatak
Vendég

Andikám,
jól megmondtad ezt az etetés dolgot. :-) olyan Andisan. :-) :-)
szegény kis gyerkőc, kéri a kaját és nem kap?! :evil: nem is értem azt az anyukát. :shock:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kispatak: hát a környéken nem ismerek senkit,kismamát errefelé pedig még sose láttam...
A szomszédos házakban idősebbek laknak...

Zsuzsó: igen,köszi,olvastam,hogy sokan járták már meg ezzel,hogy egy héten egy nap van csak a "kiválasztott" :)

Párom már telefonál ezügyben,hogy megtudja,kihez és mikor kell menni :)
Vendég

andi: Nem akarlak már most befolyásolni, de a nagyik véleményét és a mi is felnőttünk hozzáállást sem követném. Szerintük azért mert én már elég korán ettem zöldséget meg gyümölcsöt, ezért mi az hogy csak 3 hónaposan kapott a gyerek. Hozzá tartozik, hogy az akkori tápszerek nem voltak valami jók és én mindent kihánytam. Hát persze hogy örültek, ha valami bennem maradt. Ha tudtam volna rendesen szoptatni, akkor én is csak fél évesen kezdtem volna el a kóstoltatást. És ahhoz képest, hogy akkor a feles tejet kaptuk, Barbus 1 éves koráig biztosan nem kap tejet. Gluténnal mostanában úgy vannak, hogy az hamarabb mehet. Egyébként a húslevessel sincs gond, de gondolj bele mennyi fűszer és főként só van benne. Ha rászokik a gyerek ezekre, akkor a natúr ízeket nem fogja megenni. És a bébikajákban legalább nincs semmi olyan, amit a gyerek nem ehet (persze vettem én már málnás ízű bébiételt, amitől Barbus teljesen kipattogott és utána mondták, hogy málnát, epret 2 éves koráig inkább ne). Szóval nagyon nehéz dolgok ezek, de meg kell találni a középutat a szalonna és a tápszer között.
vicky79
Budapest III. kerület

Nálunk a húslevesben csak só van,meg zöldségek,semmi fűszert nem használunk hozzá pluszban,az ízét a zöldségek és a hús adja :)
az szerintem simán mehet...
Vendég

kisbeeka: Én pl. azért is csak később adtam Barbusnak, mert a húsból elég sok zsír (pl. csirkecomb szokott benne lenni, meg tarja vagy karaj) is kifő és nem akartam hamar megterhelni a kis gyomrát. De amikor már husit evett, onnantól megy a húsleves.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát igen,ha olyan husi van benne,akkor az is belefő!

Mondjuk mi ezek közül max. a combot rakjuk bele,de lehet mellehusával is készíteni,az elég sovány :)
Vendég

Asszem pénteken se lesz kagylóm,mert aznap meg már szilveszteri menü van,és abban nincs fekete kagyló.... :? :? :?

nővéremnél vendég van,úgyhogy most inkább nem mászkálok ki főzőcskézni...
Vendég

Sziasztok Lányok!

A segítésegeteket szeretném kérni, főleg azokét akiknek már volt inszeme! :)

A BMC-be járok Zekéhez. Az 1. inszemnél (ami nem sikerült) Clostyt szedtem (lett is 6 tüszőm, de a nyálkahártyám nem lett túl vastag 15. nap 9 mm-ig mérték), most inkább megpróbálnám a Merional injekciót (Zeke is azt akarata elsőre is, de én akkor még nem), hátha az jobban beválik!
Próbálom Zekét (és a BMC-t) is hívni, de senki nem veszi fel! Mint már kiderítettem nem dolgoznak a héten. Ma vagyok az 1. napon, holnap mennék itthon UH-ra, hogy nincs-e cisztám, utána el kellene kezdenem szúratni az injekciót, hogy januárba mehessünk inszemre!
A kérdésem az lenne, aki már szúrt Merionalt, hogy mettől-meddig és milyen dózisban kell szedni! Amúgy nekem normál 28. napos ciklusom, 14 nap körüli pé-el van! Az itthoni nőgyógyászom felírja a receptet, de ha bevallom neki, hogy nem sikerült beszélni az orvossal, akkor valószínű nem! Adjatok tanácsot légyszi, nem szeretnék még egy hónapot várni!
Én úgy gondoltam, hogy kb. a 3-4 naptól 5 napon át 1 szuri (75NE) biztos nem ártana, persze folyamatos UH mellett, aztán azt már tudom, hogyha 20 mm a tüsző akkor kell beadatni a tüsző repesztő szurit és 2 nap múlva menni inszemre!
Mivel vidéki vagyok nem tudok minden egyes kérdéssel, vizsgálattal Pestre „rohangálni”, így is örülök, hogy még a mostani munkahelyemen (remélem) nem sejtenek semmit, az előzőről már kirúgtak a gyerek „téma” miatt. Sajna nem engedhetjük meg magunknak, hogy munkanélküli legyek, így próbálok a lehető legkevesebbszer hiányozni. Rólam még annyit, hogy már volt 4 vetélésem, gyerekem még nincs sajna és már 33 éves vagyok! Eddig viszonylag hamar (pár hónap alatt) teherbe estem, de most már lassan 1 éve próbálkozunk az utolsó vetélés óta. Spontán is szokott 1-2 tüszőm lenni és meg is szokott repedni (szoktam UH-ra járni). A férjemmel sincs semmi gond, és nekem sincs semmi szervi bajom, de valahogyan most még se akar összejönni! Lehet, hogy öregszünk (a férjem 39 éves)? :) :(

Előre is köszi a segítséget!

Mandy
mandy05
Gyöngyös

Szia Mandy!
Üdv itt nálunk!
Zeke azt mondta, hogy elég a saját dokidhoz menni kezdés előtt? Így is megcsinálja a bmc az inszemet?
Második inszem még nem a világvége, az öregedésre meg ne is gondolj, mi sokkal idősebbek vagyunk (jövőre 40!) és mégis itt a baba a pocakban...de a vetélések miatt nem küldtek semmilyen plusz vizsgálatra? :shock:
Nekem két inszemem volt itt, mindkettő merional-os stimuval.
A 3. napon kellett kezdeni szúrni, majd az 5-6. napon UH, akkor ha kell dózis-korrekciót is csinálnak és megmondják meddig szúrd még, és mikor menj vissza uh-ra. A második alkalommal mondják meg a tüszőrepi idejét, amit nagyon pontosan be kell tartani (percre!) mert ehhez képest vannak ütemezve a beavatkozások. Ekkor kapod meg a papírt az inszemre, amin rajta van az időpont és hogy mit vigyél magaddal.
Ügyesen!!!

Kép
judit0713

mandy: Hali! Nekem is Zekével volt inszemem, de nekem még két ciklus dózisa sem volt ugyanannyi. Szúrtam 3/4-edet és 1,5-et is. Attól függ hogy alakulnak a tüszők. Szóval nem tudom hogy lehet ezt megoldani vidékről, bár lehet hogy én az inszemet Kaáliban csináltam volna, az több helyen van és vidéken inszemet csinálnak. Mondjuk ott fizetni kell. A vetélések okának kivizsgálását én is furcsálom, arra kellett volna koncentrálni, ha eddig nem volt gond a teherbe eséssel. IR vizsgálatod volt? Az okozhat vetélést.
vicky79
Budapest III. kerület

Üdv itt Mandy!

Én itt a fórum "nagyija" nem akarok neked semmi rosszat, a gyakorlott kismamik biztos segítenek.

Kivánom, hogy mielőbb oldódjon meg a probléma, és legyen babácska!

Mint régi netező, azt tudom, hogy Zeke dr-nál te nagyon jó helyen jársz! Esetleg magánrendelés este? De hát valamikor akkor is menni kell BMC-be ahol rengetegen vannak amugy.

Ahogy Vicky is irja vidéken intézet, persze attól függ, merre laksz. Meggondolandó hogy a távolság/idő/pénz/munkahely miatt melyik intézetet engedheted meg magadnak. Hozdd meg a legjobb döntést, de saját magad orvosa ne légy.

üdv és sok sikert kispatak
Vendég

mandy: Sokat sajnos nem tudtam segíteni. Megyei kórházakban nem csinálnak inszemet? Csinálhatnának.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!
holnap vki jön a BMC-be?

MAra !
Láttalak,a férjeddel Sz-nél nagyon gratulálok!!!!!
vikus82

Mandy: az inszemhez nem értek,de azért egy ilyen Merional-tipusú gyógyszert semmiképp nem kezdenék el orvosi felügyelet nélkül!!!

Van,akinél fél (!!!!) adag alkalmazása is túlstimulációhoz vezetett,nekem legutóbb napi 4 adagom volt,de a szobatársamnak pl. napi 12 adagot adtak,így lett 1 db. petesejtje,ami még csak meg sem termékenyült...

Igaz,ez lombik volt,csak érzékeltetni próbáltam,hogy ez nem játék!!

Ne kezdj bele orvos nélkül,mert ebből nagy baj lehet...!
Csupán jóindulatból írom!

A sima nőgyógyász nem tudom,mennyire ért ehhez,de nyílván nincs benne gyakorlata... :?
Vendég

Jaja, nekem is volt 5 stimum 4 inszemmel. Volt hogy 8 tüszőm lett 1 merionáltól, volt hogy 1,5-től 1. Az utolsónál az állítólag erősebb puregontól semmi, a merionáltól meg 4. És tényleg volt már hogy felet kelletz szúrnom, volt hogy 3/4-edet. Ki érti ezt?
vicky79
Budapest III. kerület

szia Mandy,

én meggondolatlanságnak tartanám, ha orvosi utasítás nélkül injekcióznád magad. a bmc-ben az uh-k alapján mondják meg, hogy mennyit kell szúrni a merionalból és mikor kell beadatni a tüszőrepesztőt.

megértem az utazás és a munkahely problémádat és drukkolok hogy sikerüljön jó megoldást találni, de szerintem Zekével mindenképp beszélj, hogy az általad elgondolt verzió után ő egyáltalán vállalja-e az inszemet.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Vicky,
csillagszemű Barbus :-) jól van?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

zsuzsi: Köszi, már jobban. Ma már egyáltalán nem volt láza. Kicsit sok most a hiszti, mert otthon a nagyik is ölbe szoktatták és mi is többször felvettük hogy beteg volt. De most meg állandóan ölbe akar jönni. Persze már nem fogunk egy 8 kilós gyereket ölbe hurcolászni, hiszen már lassan 1 éves lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsó:
Mi volt ma a dokinál?

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Béku
Védőnőnél tényleg az számít, hol laksz, nem az, hova vagy bejelentve…
Én úgy tudom, lehet enni kagylót, de csak ha jól meg van főzve! Van, ahol épp csak bedobják forró vízbe és ki is kapják, azt nem szabad most nekünk…
Hú, de imádom én is, mennyit ettem, míg apu Brüsszelben élt!

Judit
Én még fogyóágban vagyok, bár nem is 52 kilóról indultam, mondjuk az nagyon kevés is lenne a 175 centimhez…
Remélem kitisztul holnapra felétek is az idő és küldesz képet!

Kubu
Köszi a pocidícséretet :)
Na voltunk ma Ikeában, hát semmi akciósat nem vettünk (mint még soha vásárkor), babacuccokat nem akcióztak..
Most leálltatok a házkereséssel?
Tényleg ettél penészes sajtot terhesen??? Nekem az nagyon hiányzik, imádom!

Andi
Barátnődre nem próbálsz hatni? Vagy eteted titokban a kicsit? Szegény gyerek…
Az otthonszülős kolléganőm még mindkét gyerekét szoptatja, a nagyobbik már iskolába jár (!), a kicsi még ovis, hát ez nekem durva kissé…

Zsuzsó
Drukkolok nagyon az AFP-hez!
De ha nem lesz jó, akkor se ijedj meg, tudod, külföldön már nem is csinálják, annyira megbízhatatlan. Barátnőmet is ezzel szívatták, hogy milyen rossz a lelete, erre makkegészséges a kis egyévese!

Mandy
Hívogasd a BMC-t, ne kezd el saját kútfőből gyógyszert adagolni magadnak!!!
Sajnálom a vetéléseket, de szerintem mindenképpen vizsgáltasd ki magad, hogy mi az ok!

Kép Kép
estrella22

Vicky,
hát igen, a jót könnyű megszokni... :wink: remélem hamar visszaszokik majd az otthoni rendre.

rólunk:
megjöttünk az uh-ról, babánkkal minden rendben, a korának megfelelő nagyságú. :-) legközelebb 3 hét múlva megyünk, azt mondta Sz. ügynök akkor megmondja a nemét is :wink: cukrom elvileg időben jó kezekbe került, így ha folyamatosan figyelik nem lesz gond. hát remélem így lesz.
képet most nem kaptunk, el is felejtettünk kérni, nade majd 3 hét múlva...
cukros dokinéninél tegnap voltunk, kicsit talán jobbak az értékek, de jövő hétfőn ismét jelenésünk van nála, addig is persze szigorú diáta. brrr... :?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Estrella: hát jól bezsongattak,hogy kagylót fogunk enni,de mivel így elbénázta az étterem,egy másikba megyünk pénteken.

Ott is van fekete kagyló,bár oda másért megyünk,de mondta a párom,hogy mellé ehetek azt is,és szívesen elcsomagolják,ha a kismama úgy dönt,nem érzi jól magát :D

Én is imááádom a penészes sajtot....!!! Múltkor is nézegettem a sajtpultot,majd' megszakadt a szívem érte,aztán 2 méterrel arrébb meg sushit árultak.... :lol: :lol: :lol: :lol:

No akkor kíváncsi vagyok,melyik védőnőhöz kerülök a 21-ből :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

zsuzsi: Már te is lassan félidős leszel. Hogy rohan az idő!
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsó: nagyon örülök,hogy minden rendben a babácskával!!! :)
Klassz,hogy 3 hét múlva már a nemét is megtudjátok! :D

Cukorértéknek is örülök,az persze nem jó,hogy diéta,de még mindig jobb,mint más alternatíva,úgyhogy hajrá,biztos rendben lesz,nagyon ügyesen csinálod! :)
Vendég

Hahó!

Én most nem értem van akkor BMC vagy sincs, hiszen van aki azt irja volt ott, mig szegény Mandy hiába próbálja?

Mandy: én nagyon óvatosan próbáltam neked irni, amit itt "hála az égnek" a lányok elég jól leírtak, hogy bizony ne tégy a magad szakállára semmit!

Tulstimu: én csak hallomból tudom, hogy az mi - tavaly Karácsonykor valaki egész ünnepet kh-ban töltötte az infuzióval ilyen állapotban. Ti is irtatok multkor egy fiatal asszonyról, aki mellett az anyukája idegeskedett nem?

Zsuzsó. hajrá babszem, már neme is meglesz? Hol tartasz most?

Estrella: ne fogyjál, hová fogysz? Kagyló: biztos jó lehet, de én talán most kihagynám, nem? Ezt a szoptatós ismerőst hogy gondolod? Csak nem az iskolás gyerekét is igy eteti? Még az óvodás is elég durvának hangzik. Ez nem betegség már?

Hajrá Barbus! De jó hallani, hogy jobban van!

üdv mára

kispatak
Vendég

Kispatak: BMC 14h-ig van csak nyitva...
utána hiába is hívja bárki,nem veszik fel a telefont,max. a János kórház ügyeletét lehet hívni,ott ügyelnek a BMC-s dokik is.

de szerintem egyik BMC-s orvos se menne bele egy látatlan stimulációba......
Vendég

Zsuzsó:
Örülök,hogy minden rendben a babácskátokkal.Gratula a cukorértékekhez,tudom még mindig nem tökéletes,de rosszabb ne legyen!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Az én legutóbbi beültimkor volt szobatárs egy fiatal lány,akinek hiperstimuja volt,ráadásul a lány cukorbeteg is volt,nála volt ott végig anyukája.

Ő aznap tudta meg,hogy babá(ka)t vár,és nem elég,hogy rengeteget itatták,és kapta az infúziót is,mielőtt eljöttem,le kellett mennie,és megműtötték....

Szóval nem játszanék a hiperstimuval sem,meg amúgy sem a hormongyógyszerekkel.
Vendég

kispatak: Túl jól is, esze ágában nincs aludni. Mostanában össze-vissza alszik. Régen kétszer aludt délelőtt és még max. 4-kor egy fél órát. És teljesen simán le lehetett tenni 7-kor aludni. Most meg délután 5-kor elalszik (már próbáltuk kihúzni fűrdésig, majd orra borult), ma aludt 2 órát és most meg megy a harc. Nem fogom hagyni enmyit aludni, már így is mi keltettük fel.
vicky79
Budapest III. kerület

Hali... :) megvan a káposzta, szerintem már most fini... de holnap lesz majd a teszt-evés... mert ugye a tötöttkáposzta az melegítve a jó...... Mifelénk nem bebugyolálva csinálják, csak sima gombócokkal... nem főtt szét és nem kemény, ez a lényeg :)

Ja és akinek nagydolog probélmája lenne (Ancsi ha jól emlékészem szintén ilyen zenész).... hm.... nagyon nem ecsetelném.... de bő 2 napja nem voltam..... főzés előtt megittam a leöntött savanyúkáposzta levet... kb 4,5 deci..... több kilóval kevesebb lettem szerintem azóta...... :lol: :lol: :lol: :lol:
(rengeteg mindent próbáltam amúgy az utóbbi időben....tamarin, mira víz, rostos kutyaf....sza is tán....de ez a leg gyorsabb és leg hatásosabb az már biztos.... ja és nem volt semmi görcs, csak jött az ihlet :)...)

Estrella: barátnőmre maga az isten se tudna hatni... meg se próbálom... párszor szemtanúi voltunk, mikor a szegény férje ellent próbált mondani neki.... férj amúgy ott egy áldott jó lélek.... hát... Rajó csak annyit mondott, mikor egy-egy ilyen mutatvány után hazajöttünk, hogy örül, hogy engem fogott ki... pedig nekem is van ám egy piszok rossz kos természetem.. :shock: :shock:
Gyereket sajnálom, de inkább a távolságtartás mellett döntöttünk, mert a csaj tök kifordult magából mióta gyerekük van.... sajna.... :shock: Én meg nehezen állom meg, hogy ne tegyem szóvá ami nem tetszik......de hát ezt az oldalamat pontosan ismeritek!!! :)
A kislány mondanom se kell iszonyat anyás, csak az anyjánál marad el, apja egyáltalán nem tudja megnyugtatni ha valamiért elkezd bőgni..... ha megbotlik az anyja jajjveszékelve ugrik kapja fel, öleli magához, puszilgatja, tyutyujgatja..... a gyerekben már kialakult emiatt egy számomra egészségtelennek látszó félelemérzet mindentől.. bakker hát essen el, ez a dolga, hogy megtanulja hogy hogy idővel bizotsan jöjjön-menjen nem??? Na mindegy nem részletezem, mert csak felhúzom magam... :)
Amúgy nekem már az az állapot is nagyon fura, hogy egy ekkora gyereket, aki már jár, van jópár foga még mindig mellből szoptassanak reggel-este.... Csecsemő korban oké, de egy lassan már 1,5 évesnek inkább normál kajára lenne szüksége... kötve hiszem hogy annak a tejnek meglenne a megfelelő tápanyag értéke egy ilyen korú gyerek számára napi két étkezésben.... :shock:

Zsuzsókám: Remek, hogy kisbébivel minden rendben.... kíváncsi leszek nagyon a nemére.... :) Ha jól emlékszem ugye Te is lányt szeretnél inkább, ugye??? Érdekes, hogy ez a mostani eresztés milyen egy hullámhosszon van lányt kívánós fronton :)))))

Vicky: ezek, amit írtam, nem a nagymamák hatására jött gondolatok nálam...egyszerűen én a mindennapokban szeretem a józan paraszti logika alapján tenni a dolgokat, nem túlbonyolítva... és nem vagyok feltétlen híve annak, hogy bedőljek az épp aktuális új trendeknek..... amúgy ahogy Te is írod, az arany középút lesz a megoldás... szalonnával biztos nem bombázom, de ahogy nálunk készül a húsleves azt kis túlzással de az újszülöttnek is adnám... (én nem bírom a zsírosat meg a nagyon fűszereset se)... szal abból egy kis lé, meg zöldség összetrutymákolva pár hónaposan biztos terítéken lehet majd :)

Jajj gyerekek, ma megint bementünk a brendonba, még a bevásárlás előtt... szerencse hogy sokadika van, meg karácsony után... mert el tudtam volna tapsolni ott egy kisebb afrikai ország éves költségvetését kb.... :)... Néztem a baldachinokat, rácsvédőket... hát egy álom amik vannak :)... Persze megint megkukkoltuk a kocsit, most másik színben volt kitéve... de továbbra is megvan a szerelem az irányába :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Andi: az én húslevesem is ilyen,ahogy írod,nem fűszeres,nem zsíros,és tuti hogy mi is kaptunk,úgyhogy ami nekem jó volt,az az én gyerekemnek is az lesz :D

abban is igazad van,hogy foga nem véletlenül van egy akkora gyereknek...!!

Brendon.... óóó,ott olyan jó mászkálni,de pocakosan még nem voltam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na majd egy hét múlva,ha megyek dokihoz,benézek asszem ;)

Káposzta terén: most legutóbb 2,5 kuktányit készítettem,de úgy,hogy mind3 edénybe kerüljön töltött,és sima gombócok is azok kedvéért,akik a káposztáját nem szeretik.
Én szeretem,de ahogy beszéltük,most csak gombócoztam :D
na jó,azért a nyers savanyú káposztára rájártam főzés közben picit... :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:
Még nem volt ilyen,hogy sima gombócos is legyen,úgyhogy húgom nagyon örült,mert ez főleg az ő kedvéért volt :D
Vendég

Ancsi: ha nem tudod,mit egyél: én egy nagy adag zöldborsó főzeléket készítettem,már napok óta kívánom a zöldborsót... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bevált a sült krumpli? :D
Vendég

Hahó!

Még benéztem!

Andi: jó hogy vettél káposztát, milyen jót tett neked! Biztos jó lesz enni is, de vigyázz vele. Az ilyen "gombócos" káposztát nálunk az egyik mama csinálja. Tényleg nem fő szét, és nagyon finom, dunántuli származás?
Szomszéd: az nem furcsa hogy szopik, de hogy anyja direkt nem ad neki mást, ez már az. Nekem van egy fórumos barátosném, ott is bőven szopik még a gyermek, de ott a kicsi nem hajlandó lemondani róla. Szóval jó hogy nem volt pénz veled. Majd megveszed amit lehet! De ahogy láttam multkor talán Breki tette ide fel a babakocsi diszkont weblapját? Ott nem akarsz szétnézni vagy nagyon nehéz lenne a kocsi?

Vicky: nehéz az anyasors, én már csak tudom. De sajna lesz még vele nehezebb is, igy fogd fel!

Breki: akkor te irtál arról a szegény lányról. Vajon mi lehetett vele?

viszlát

kispatak
Vendég

andi: Úgyis te fogod majd látni, hogy a gyerek mire vágyik és mire érett. A rácsvédővel kapcsolatban ha lehet egy tanácsom: nekünk gyönyörű volt, de rácsvédőnek használhatatlan. Az ikeás vált be, ami teljesen körbe éri a kiságyat. Most is használjuk, mert Barbus imád a rácsoknál aludni és a cumiját kidobni minden felé.
vicky79
Budapest III. kerület

Egyébként még valami a húslevesről: olyan galambokat eregetnek tőle a gyerekek, hogy csak na. A sok zöldség miatt kicsit felfújja őket. Hú gyerekek, molyen kakikat fogtok még takarítani. A tökfőzelékből a kapor, a paradicsomos krumpli hallal, banán! Kifelé elég érdekesen néznek ki. A banán utáni kali plyan, mintha szőröket evett volna a gyerek, vagy hajat. A nevelés szépségei. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Kispatak, azaz dunántúl.... Fejér megyei... és hát anyai ágon sváb vonal... :wink:
Mi főleg a gombócokat szeressük a t.káposztából... Rajó konkrétan kifikázza a káposztát belőle és otthagyja..de az íze miatt kell..... én majd keveset de eszek azért belőle :)

De ezt a káposztalevet .. ha lehet csak lét....lehet be fogom újítani piacról nénitől pár decit, mert csodát tett velem... :wink:

A babakocsi diszkontos oldalt néztük, de egyelőre nem láttam ott olyat, ami úgy, annyira tetszett volna mint az amibe beleszerettünk ..... amúgy nézelődés szinten vagyunk, minél több dolgot nézek ki, annál többhöz lesz viszonyítási alap, hogy máshol milyen van abban a kategóriában... és mennyiért... :)
Egy biztos, amíg nincs kész a szobája, és nincs meg a bútorai, addig nem lesznek vásárolgatások, csak nézelődés, mert nem akarok kupi jelleget, hogy nem tudjuk hova elpakolni.. már a zsákos cuccok is idegesítenek a sarokban, hogy csak úgy ott állnak...... :shock:

andrea-1

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá Vicky.... én most még inkább ennek az egésznek csak a szép részére gondolok.... :) :) :) :)
Magába a szülésbe se akarok belegondolni, amíg nagyon közel nem lesz.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ikeás rácsvédőt is néztük már, csak az olyan.... hm.. kevésbé szép.... :shock:

andrea-1

Kispatak: nem én tettem fel azt az oldalt,asszem Judit volt :)
Vendég

andi: Ez tény, de amíg nem feltétlenül a funkciója miatt használtuk, addig kettő volt, rátettünk egy másikat, ami szebb volt. A szülést az idő szépíti majd meg. A gyerekből kijött dolgok meg csak addig tünnek undorítónak, amíg nem a sajátunkból jön ki. Én sem hittem el, de tényleg nem zavar annyira.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.12.29 22:21-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Kétszer ment el.

Küldök egy képet mára. Gyerekem, egy wii-s játék amit elcsórt és a káosz:

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Lehet akkor nálunk is kettől lesz.. egy szép.. meg egy praktikus együtt :)

Hát, hogy őszinte legyek, én nem tudom elképzelni, hogy ne undorodjak madj a végterméktől... :).... lehet jól fog jönni még az a gázmaszk, amit Rajó rendelt a netről.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Unokatesóm férje jut amúgy az undorodós sztorikról mindig eszembe... csávó rohadtul nem bírja a büdös szagokat... uncsitesóm elment valahova, gyerek az apjával maradt otthon...és ahogy lenni kell.. a gyerek akkor szart be de valami brutálul... nem volt mit tenni apuka tisztába tette persze... de a szagok kifogtak rajta....pedig a pulcsija az orráig fel volt húzva.. mármint az apukának.... de kevés volt ... és hát apuka belenyomott egy nagy csandát a pulcsijába belülre... :lol: :lol: :lol: :lol:
Család persze azóta ezzel cinkeli.... :lol: :lol:

andrea-1

Sziasztok!

Köszi Lányok az aggódást! :oops:
Természetesen már a 2. vetélés után elkezdtem a kivizsgálásokat, a 3. után pedig elmentem dr. Fülöp Vilmoshoz, ő direkt habituális vetélőkre van specializálódva. Végül is két dolgot állapított meg nálunk, 1.: MTHFR Homozigóta vagyok, erre kell a terhesség kezdete óta heparint szúrnom hasba (ez már ment is a 4. terhességemnél) 2. Immunológiai probléma, alacsony fcr blokkoló szint, erre kaptam még a 4. terhesség előtt trombocita kezelést (Férjem véréből), majd a terhesség elején IVIG-et. Sajna a 4. terhesség mindezek (+csomó vitamin, hormon, pihi, no meló, stb.) ellenére sem maradt meg, mint kiderült (volt szövettani vizsgálat), genetikai gond volt. Úgyhogy ezt a „véletlen’ számlájára írták az orvosok (nincs örökletes betegségünk, ezt is kivizsgáltattuk), remélem több ilyen nem lesz! Ha újra terhes lennék (végre), valószínű megint kapnék IVIG-et, az előzőt már 1 éve kaptam! Szóval alaposan ki vagyok vizsgálva (Fülöp ebbe elég jó, IR is)!
Az inszeminációt megbeszéltem Zekével, hogy telefonon egyeztettünk, az elsőnél is úgy volt (igaz elég pokróc volt a stílusa, de kibírom).
Természetesen most is max. napi 1 (75N) Merionált gondoltam vasárnaptól elkezdeni (az lesz a 4. nap), aztán hétfőn egyből hívom Zekét és egyeztettek vele, és persze 2 naponta UH, az itteni UH-okkal nagyon jóban vagyok, mehetek bármikor!
Biztos sokaknak hasonló a problémája, de a munkám mellett tényleg nem tudok minden hónapban, havonta 4-5 alkalommal Pestre menni, tuti kirúgnának (a 4. vetélésem után, amikor visszamentem dolgozni, 1. nap megkaptam a felmondó levelem, nagyon „kedvesek és megértőek” voltak. :twisted: ) Most titkolom a témát és szabikat veszek ki (1-2 napot havonta még meg tudok oldani)! A felmondási tilalom úgy tudom, „csak” a lombikra vonatkozik!
Szóval van orvosi felügyelet, „csak” telefonos, az UH-ok pedig nagyon jók a megyei kórházban is (inszemet sajna nem csinálnak)! Zeke mondta, hogy akkor hívjam, ha 20 mm-es a tüsző, egyeztetünk időpontot, hogy mikor adjam be a tüszőrepesztő szurit és mehetek inszemre!

Tényleg nem az a cél, hogy magamtól találjam ki a gyógyszereket, a Merionált még Zeke mondta az első inszem előtt, csak én csökönyösen (és lehet hülyén) ragaszkodtam a Clostyhoz, mert előző terhességeimnél bevált, mindig volt elegendő mennyiségű és minőségű tüszőm tőle. Így nem beszéltük meg a Merionál adagolását, de az biztos, hogy azt adja majd nekem!
Max. 1 adagot adatok be vasárnap, csak nem akarom hogy 1 nap csúszás miatt lecsússzak újabb 1 hónapról!

Köszi szépen Nektek a sok segítséget! Boldog Új Évet Mindenkinek! :D
A Kismamiknak és Anyukáknak+Csemetéknek gratulálok és jó egészséget kívánok!
A Próbálkozóknak pedig kitartás és végre valahára Babucit a pocakba kívánok!

Puszi:

Mandy
mandy05
Gyöngyös

Még egy kérdés Lányok!

Ha hétvégére esne a tüszőrepedés, akkor ugrott az a hónap? :oops:
Nekem jövő hétvége a 11-12. nap lenne, a 10. nap péntek azt még (ha szúrok akkor is) korainak találnám (28. napos ciklusnál), a 13. nap (hétfő) meg már lehet késő lenne? Vagy a Merionál „felgyorsítja” a dolgokat és lehet már hamarabb „jó” lesz a tüsző? Ha valakinek „rendesen” a normál ciklusa 28 nap lenne, akkor az inszemet kb. hányadik nap szokták megcsinálni? Nekem az első a 11. napra esett. Tudom erre sincs sablon, csak kíváncsi lennék, hogy kinél hogy volt! Illetve, hogy akinek sikerült az inszem, hányadik sikerült?

Köszi előre is:

Mandy
mandy05
Gyöngyös

Szép jó reggelt!

Érdekes dolog történt velem. Múlthét szerda óta szedem a Merckformin R 750 mg-ot, az elején este 1-et vasárnap óta este 2-őt. Az elején volt egy kis hasmenés, de elhanyagolható, most éjszaka iszonyatosan ment a hasam és hánytam is, merjem tovább szedni a gyogyót????? Volt valakinek ilyen tünete?

Mindenkinek szép napot!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Lányok!

...szörnyű dolog történt...
Drága kis Kittike Angyalka lett ma hajnalban...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

eszter82
Budapest

Őszinte részvétem Macs. Ez felfoghatatlan.
vicky79
Budapest III. kerület

Laptetőm Macsé.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?