A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Traktoros videókat néz a youtube-on. Mellett kell ülnöm :? :evil: :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

ISten éltesse az első 2 éves tesót!!!!!

Panndi boldog szülinapot, Fruzsinak pedig boldog névnapot utólag is:-)

Vindo , MAggie rólatok sem feledkeztem meg, csak elfelejtetetm kiirni
:oops: :oops: :oops:

Vindo szép ajándék a gyűrű:-) én nem hordhatom, mert Áron rögtön kéri és hurcolja , elhagyja, inkább leszedtem, pedig nagy ékszeres voltam, most csak fülbevalóm van :roll:

Traktoros videók 8) az enyémek is imádnak ilyesmiket, a múltkor ÁRon tátott szájjal leste a vonatokat :roll:

Kaqk elvitted orvoshoz?

Irina, hát nálunk most az megy, hogy csak ő öltözhet egyedül, na ez se egy leányálom :roll: de egyre ügyesebb, hagyom. Oviban is hagyják őket úgy veszem észre, aztán ha rosszul volt valami megcserélik.

Heni
KépKép
heni81

Visszajöttem, ebédszünetet tartok (természetesen a gép előtt ülve ;-)).

Panndi, Isten éltessen sokáig!!!

A napokban brahiból megszámoltam, hány foga van Ádinak, talán emlékeztek, azon borongtam egyszer, hogy csak 16 jött ki neki a 20-ból, jelentem, már 19 ül a szájában és észre sem vettük. :shock:
irina

Köszi, lányok, akkor ezek szerint nem vagyunk az öltözködésben nagyon lemaradva. Frusztráló ez az oviscsoport, ahová Ádi jár, mert ugye már a beszoktatásnál mindenki olyan frankó volt 3 kisfiút (köztük Ádit) leszámítva.
De tényleg haláli látvány, ahogy megy mondjuk a nagypapa X gyerekért, áll mellette, az meg pár perc alatt pikk-pakk felöltözik... és én szinte csak ilyeneket látok, páran lógunk ki úgymond a sorból.
irina

Irina, ereszd össze Rugóval Ádit, és helyreáll a megtépázott lelked :wink:

Heni, igazából nem kaptam, magamnak vettem :lol:
Köszi utólag is.

Ékszereket én is inkább kintre hordok (bár én nem vagyok nagy ékszer-fan). Kivéve a fülbevalót, de az kicsi, abból nagyot nem használnék. Nyakláncokban csak a nagyon szoros apró köves bizsukat kedvelem, aranyat-ezüstöt nem, pár éve már a nyakam is bírja ezeket, régen kiütéses voltam tőlük. Ami lóg, olyat nem hordok - de R. már tépett le teljesen szorosakat is. A gyűrűk Rugót nem idegesítik, de most az új darabon fellelkesült, le is kellett vennem mindet :roll:

Megnézem, mennyit evett.

Kép
vindolanda

Fél óra lego-ember autóztatás után ráült a bilire. Készítek egy kávét magamnak :arrow:

Kép
vindolanda

Panndi: Isten éltessen!!! Hogy vagy?
Csajok?

Heni: persze, vagyis én voltam, barátunknál, ő írt fel mindent. már ismeri Emmát én meg elmondtam a tüneteket.
na nincs alvás, nem tud a köhögéstől
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

KépKép
kaqk
Debrecen

Éljen a 19 foggal rendelkező Ádi.
Ide hallom, ahogy nyög a bilin :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Életjel :shock:
A karácsony nagyon jól sikerült, jó sokat jöttünk - mentünk ettünk -ittunk. Persze Robesz a végére ismét beteg lett, pedig ugye a Csanát már ki is hagytuk, ma voltunk vizsgálaton, kicsit sípol a tüdeje, fül-orr-gégészetileg ok, pénteken vissza, ha minden ok, hétfőn veszik ki a manduláját. Így nagyon rossz, hogy mindent benyal, és folyamatosan beteg, remélem rendbejön hamar, és a műtétet is jól fogja viselni, már készítem fel, de jó ötleteket kapok.
Kristóf foga igen, én is azt hittem, hogy elhalt az ütéstől, már bele is törődtem mikor is a szilvakéksége felszívódott, most nagyon halvány, és inkább nem annyira fehér mint a másik, a fogorvos mondta, hogy a fogak kiszámíthatatlanok, de ne számítsak arra, hogy eltűnik, mert nincs benne keringés, a szerencse, hogy nem tört le, ki, stb., ezek után felszívódott, tehát mégiscsak van benne keringés.

Így két gyerköccel mindig van mit tenni:)

Na hát egyenlőre ennyi, tényleg készülök jönni, olvasni, írni.

Kép
Kép
nektarin

Vindo!
Igen, tegnap elaludtak. Lehet ma is, mert Gergő az éjjel szinte folyamatosan köhögött és elég korán ébredt. Most néztem meg, Gergő már alszik, Zsuzsu még lapozgat...
Bilibe került valami??

Irina!
Mi sem öltözködünk. Pedig a óvónénik szerint egész jól megy nekik, csak éppen ha én kérem, akkor nem történik semmi... Az oviban szerencsére nálunk szinte minden kicsit (mi ugye vegyescsopisok vagyunk) öltöztetnek a szülei. A nagyobbak mellett van ácsorgás...

Mesi!
Geginek sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!

Kaqk!
Milyen gyógyszert szed Emmácska? Homeopátiást?

Heni!
Péterke hogy van? Jobban?

Ha mindeketten elalszanak délután lemegyünk a doktornénihez. Annyira zavar ez a köhögés. Nem tudom mit fog felírni...

Kép
gica1

Nektarin!
Örülök, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy Robesz nincs a legjobban, de hátha ez a mandulaműtét véget vet a sok betegeskedésnek! Két gyerek mellett elhiszem, hogy mindig van mit csinálni! :wink:

Irina!
Gratula a sok foghoz!

Kép
gica1

Gica még nem teljesen gyógyult :roll: még itt ott köhög is, de most az orra folyik :roll: szerencsére szivatja és fujja is, igy remélem gyorsan végzünk, most bioparoxozom, ha hét végéig nem javul elviszem megint orvoshoz.

NEktarin, pikk pakk túl lesztek a műtéten! keresztfiamat is a nyáron műtötték ( 4éves) fel sem fogta. De pont úgy megbetegszik mint előtte:-( annyi, hogy nem horkol már éjszaka.

KAqk jól szellőztesd ki a szobát, tök hidegre, nekem úgy tudott csak aludni Péterke, jól betakartam nyakig és rányitottam az ablakot éjszaka is, mert majd megfulladt úgy köhögött. Nálunk ez vált be.

Heni
KépKép
heni81

Leült végre...

Nektarin, egy kalappal a műtéthez :!:
Akkor alakul a foga is :P

Gica, igen, telepakolta annak rendje-módja szerint.
Na, majd írd le, mi volt az orvosnál :!:

Hát, Rugó tuti nem bírná ki, ha azt mondanám, hogy az ágyban maradsz betakarva :lol: Csak akkor tudom betakarni, ha már elaludt. Rúgja le magáról a jótét lélek.

Gyűrűt hajtogatott a hüvelykujjára egy fekete műanyag bevonatos drótból :shock: Aztán jött megmutatni nekem :lol:

Kép
vindolanda

Mire lefotóztam, áttette a mutató ujjára.
Kép

A kezén is látszik amúgy, hogy ki van most kerekedve. Ma sikerült megmérnem, 12,7 kg. Hízott fél kilót két hónap alatt.

Kép
vindolanda

Gondolkodni hosszan :arrow:

Kép
vindolanda

Heni: az ötlet jó, csak abban a szobában van a termosztár és akkor egész este menne a fűtés. Most kértem kölcsön egy hidegpársítót, + kruppra kúpot. 12-3 ig próbált elaludni..nem ment. most 4 kor aludt el.:-( de meddig hagyjam hogy eset is aludjon?????

Nektarin: de jó hogy jöttél! Műtét..azért hátha jobb lesz utána.

Rugó: gyűr ..:-) kikerekedés.:-) Emma is kb 12,5 ..de most hogy beteg nem eszik..gyanítom hogy épp csak 12 megint.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, ha beteg lenne, én nem kelteném fel, azt hiszem :roll:
Majd visszakerekedik, ne aggódj.

Kép
vindolanda

Bea semmiképp ne keltsd fel, ilyenkor több alvásra van szükségük egyébként is, egy órácskával lehet később megy este, de álmos lesz.
Nekem volt , hogy Áron elaludt 5kor, én is aggódtam, hogy majd éjszakázhatunk, de 10 kor már aludt. HA alszik akkor gyógyul, azt mondják.

Hidegpárásitó is jó, sőt tökéletes, csak nekünk nincsen. :-(eddig nem is kellett még.

JAJ krupp, tegnap volt a fókuszban, hogy Marsi Anikóék gyerek kruppos és Ausztráliába kellett költözni, mert itthon nem tudtak vele már mit kezdeni, semmi gyógyszer nem hatott:-( még szerencse, hogy olyan jó módúak és megtehetik.

Heni
KépKép
heni81

Gegi, Panndi, Isten éltessen benneteket!

És Fruzsinak pedig boldog névnapot!

Most ismét rohanok, de azért igyekszem jövögetni. Már hányingerem van a sok monitornézéstől - a mostanra szükséges 1000 oldal interneten olvasandó... Kinyomtatni meg 1000 oldalt csak nincs pénzem... De teljesen zombi lettem...

Pussz.

Kép
Kép
Kép
zdori

Na itt vagyok. Hát én felkeltettem, de nem ment nehezen, jó a kedve.:-)
a hideg párásító és szerintem a gyógyszerek is segítenek már..picit jobban van a köhögése..bár fáj neki mikor köhög.
párásítót kölcsön kértem barátnőmtől..de lehet be kellene szerezni egyet..lehet megnézem újonnan meg teszveszen.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ismét itt.

Gica, mit mondott az orvosotok a köhögésre?
Gyógyuljatok meg mielőbb!

Nektarin, ++++++++++++++++ Robi műtétjéhez!!!

Kaqk, Emmácskának a legjobbakat! A hidegpárásító nagyon jó, ha már kicsit krákog vagy szuszmákol Ádi, bekapcsolom éjjelre, tényleg nagyon jó. Meg kamillalé a radiátorra.

Vindo, Gica, Heni, nagyon köszi, most kicsit megnyugodtam öltözésügyileg.

Izgi hajmosásom volt ma. Egyszercsak leállt a hajszárító. Átdugtam a másik konnektorba (azt gyanítva, az előző lett rossz), hát mikor bekapcsoltam, kisebb tűzijáték csapott fel, égett szag, majd a szárító vezetéke egy ponton kettévált és szétszakadt, kis- és nagyrelé levágott. Én persze már a fényeffekteknél azonnal eldobtam a hajszárítót, tök ideg lettem, 10 percbe telt, mire visszaállt a pulzusom. (Szerintem a vezetékben volt törés, ez okozta az egészet.) Vehettem újat. Közben eszembe jutott, milyen banális, ha az embert agyonvágja az áram hajszárítás közben. :?
irina

Vindo, nagyon szép gyűrű. Eszem Rugó kis kezét! :-)

Dóri, szegénykém, megértelek a szemeddel. Nagyon drukkolunk Neked Hogy vagy amúgy?

Ez a kruppdolog nekem fura. Meg az álkrupp. Meg a mire is jó a hideg levegő. Egy bnőm (orvoscsalád) pl. nem ment ki a hidegre a fiával, mert az "krupposan köhög" és arra nagyon rossz a hideg levegő. Szóval én ezt nem értem...Akkor most mire jó és mire nem jó a hideg levegő?
irina

Ha Rugó beteg, ez a zizzent gyerek nem hajlandó orrcseppet használni, orrot szívni, gyógyszert bevenni (ezért adok neki kúpot, ha nagyon szükséges), bármilyen üléssel-fekvéssel járó terápiák nála kizárva... Teljesen hülye vagyok így ebben a témában, és általában, ha nincsen láza, meggyógyul magától. Remélem, ha nagyobb lesz, konstruktívabb lesz majd :? :!:

Kép
vindolanda

Köszi, Irina :wink:

Dóri, tényleg kíváncsiak vagyunk rátok alaposabban !!!

Kép
vindolanda

Irina te jó ég :shock: szerencse, hogy nem lett bajod!

Párás levegő jó a kruppra én úgy tudom, a fűtési levegő nagyon száraz, azért szokták gyorsan kivinni a hideg levegőre a gyereket roham közben.

Heni
KépKép
heni81

Heni, eddig én is úgy tudtam, de ezek szerint a helyzet bonyolult (már a párás - nem párás opció is bejött).

Vindo, Ádi se vette be nagyon sokáig semmit, mikor végül sikerült, azt óriási kiabálások árán sikerült elérni (mert mondjuk a kúp nem hatott neki, és valami máshoz kellett nyúlni).

Hát nem tudom, mi van, ma Ádi annyira fárasztó :cry: azt hinném, hogy egy óvodai nap után kifárad, de mióta hazaértünk, 3 órája ordibál (!), egy pillanatig nincs nyugton, hisztizik, minden. Nem kellene kifáradnia? Nem kapott édességet sem, az sem pörgetheti. :roll: Mondjuk nyugton sosincs, és azzal nincs is bajom, de 2 percre nem lehet leülni tőle, egyetlen tevékenységet sem csinál tovább, evés közben wc-znie kell, aztán újra, ezerszer rászólok dolgokért, továbbra is letojja. Elegem van.
irina

Halihó!

Csak gyorsan lejelentkezem, aztán irány az ágy. Jól elfáradtam, pedig még csak két napot dolgoztam.

Panndinak nagy fülhuzi! :lol:
Gegit is Isten éltesse! Ó, de szééééép! :lol: :lol:

Én is úgy tudom, hogy a hideg pára jó a kruppra. Nem is értettem a Marsi-féle mizériát, hogy a hegyekben, a tiszta hidegben miért is kruppos a gyerek??? A kórházban is azt mondta a drnő, hogy szinte semmit sem tudnak csinálni a gyerekekkel, jól felöltöztetik őket, majd a nyitott ablak mellé fektetik le őket. Így alszanak.

Nagyon sajnálom Emmát. Kaqk, ha gondolod, szívesen adok abból a jó kis köhögéscsillapító kúpból, van bőven, ha jó, akkor meg fel is íratom szívesen. Bercó meg szokta úszni a Rectodeltet is, ha ezt adom neki. Csörögj rám nyugodtan, aztán megoldjuk. Most olvastam, már nem hívnálak.

Irina, Bercó sem hajlandó öltözködni, főleg, ha én a láthatáron vagyok. De még csak a bilizéshez sem hajlandó letolni a nadrágját, a felhúzásról már nem is bezsélek. Olyan jó olvasni, hogy ennyire lelkesedsz a munkádért. Nekem a mostani tanulmányim során kijutott egy nyelvész. Képzeld a szakdolgozatok bírálata nála a helyesírási hibák felsorolásában merült ki. Szerencsére engem nem ő bírált. :wink: Mondjuk rengeteg kutatásba is részt vett, azokat is propagálta rendesen.
dmaggie

Na egész du-án ölbe volt, rajtam feküdt. Evett 1 lekváros kenyeret. a bekapcsolt párásító segített kevesebbet köhögött. bevett minden gyógyszert..de fürcsizni nem akart csak aludni..de szegénykém csak küzd, elalszik 1 perc alat majd 5 perc múlva sírva köhögve ébred..mi lesz itt este??? még várunk picit..ha nem javul jön a kúp..amit utál!!!!

eleinte párát javasoltak, de rájöttek hogy a meleg pára nem jó.sőttt..aztán a hideg pára a jó..na én itt leragadtam...de a dokink nekünk mindig a hideg párát mondja..sose a száradó ruhákat...pl.

KépKép
kaqk
Debrecen

Dóri, hajrá, hajrá!!!!
dmaggie

Na, most olvastam vissza a hajszárítót... Bazé.

Nekünk egyszer volt ilyen élményünk, Románia közepén mentünk éjjel fél négy körül egy hegyi úton, és egyszer csak látjuk, hogy egy kamion hirtelen áttér a mi sávunkba és jön velünk szemben nagy sebességgel. Az utolsó pillanatban ébredhetett fel a sofőr, és a mi sávunk melletti kb. 3-4 méteres, az út melletti részre ment le. Három kocsival ment szemben, mi a másodikok voltunk, de az egész társaság leállt (nem ismertük egymást) a következő pihenőnél olyan 50 méterrel később, nyomtunk egy kávét, nagy levegőket vettünk, és átgondoltuk életünk folyását.

Egy hajszárítós kalandom nekem is volt, a nagyobbik bátyám kapta ki a kezemből. Elolvadt hajszárítás közben, és csöppent volna a hátam közepére a műanyag, mikor félreütötte.

Remélem amúgy, kezelhető lesz majd Rugó is.

Ádi lenyugodott már????

Kép
vindolanda

Mennyi ember jött hirtelen:)

Emmának jobbulást!

Maggie, ezen a gatyás dolgon olyan jót röhögtem, még Gáborral is megosztottam :lol:

Kép
vindolanda

Hááát ez van. :lol:
dmaggie

Tegnap meg altatás közben: "Anya, emlékszel, amikor itt az ágyon feküdtünk és ciciztem. Most is akarok."
dmaggie

Irina, Vindo: micsoda kaland! :-(

Maggie: a kúpok úgy ahogy vannak nem jönnek be, pedig olyan óvatosan tuti nem is érzi hogy megkapja..de mégis utálja..ha csak egy mód van rá nem adunk neki
de nagyon kösssziiii puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Bercó cicizni akar..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

A kúpot Bercó is utálja, de mivel jobban lesz, engedi. Nagyon együttműködő. Már csak számolunk, hogy egy, két, há, nagy levegő és már be is csusszant. Egyébként nagyon érdekes, mert olyan jó mentolos illata van a kúpnak. Aztán napokig mentolos illata van a gyereknek is.

Ha mégis kipróbálnátok, akkor van.
dmaggie

Tényleg nagyon durvák ezek a kalandok. :roll:
dmaggie

Rugó szántszándékkal visszaöklendezi a gyógyszereket, semmi nem marad benne. A kúphoz viszont le tudom fogni, közben persze üvölt, de más megoldás nincsen.

Mentolos kúp 8)

Ja, nekem szülés után adtak glicerineset :lol: A régi szép idők :lol:

Bercó :idea:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Jöttem volna olvasni kávézás közben :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt, lányok!

Maggie, cicizés 8) néha Ádi is emlegeti, pozitíve. ;-)
Jaj, "a" nyelvészeket ne is mondd, elég érdekesen megosztott szakma ez... van egy rétege, a nyelvművelők, akiket a nem nyelvészek általában jobban ismernek -- na ezek a "nyelvészek" azok, akiket a tudományosság viszont nem fogad el (persze vannak skizofrén módon a jó tudóst és az ostoba nyelvművelőt egy személyben egyesítő emberek is -- nyelvművelő alatt most az értékelő szemléletű, szubjektív ízlésüket "nyelvi törvénnyé" általánosítókat értem). Nekem az, aki főleg a helyesírásra ugrik rá egy munkában, rögtön megkérdőjelezhető szakmailag (tudom, tudom, helyesírási minimum felsőfokon, de honnan tudja pl., hogy nem diszlexiás-e az illető? gyatra helyesírású munkát egyébként nem is kötelező értékelni, vissza lehet dobni szakdogaként is, tehát nem a helyesírás alapján kell értékelni, hanem az alapján eldönteni, h egyáltalán értékelendő-e).

Kaqk, szegény drágáim, ez a köhögés :cry:
Gyógyuljon meg Emma mielőbb!!! (Én is csak ilyeneket tudok mondani, mint Spiropent hörgőtágító - ha nem hurutos a köhögése, hanem száraz; Baby luuf balzsam a hátra.)

Vindo, kamionos eset :shock: :shock: :shock:
Kész szerencse, hogy felébredt a sofőr............................
Ezek a halálközeli dolgok (mert szerintem ezek is azok) nagyon kiborítják az embert, évek múlva is tisztán emlékszik rá az ember.
Náluk egyszer S ment majdnem bele egy autóba előttünk (előzött, visszatért, az előtte lévő meg erősen fékezett, S a visszapillantókat figyelte, én kiabáltam rá), pedig még nem is ütköztünk...
Hajszárító: ügyes volt a bátyád nagyon.
Hát ezentúl figyelni fogom az elektromos berendezések vezetékeit is, nincs mese.
irina

Vindo, jó kv-zást! :-)
irina

Ja, Ádi ma reggel jókedvűen ébredt, de este fél 11-kor még volt egy köre, vergődött, olyan volt, mintha félálomban hisztizne. :shock: Nagy nehezen aludt csak vissza.

Ma tempósan kell dolgoznom, nemsokára határidő.
irina

No, most én olvashatom magamat a reggeli kv-mhoz. :D
irina

Na, végre valaki :P
De jó valakinek, egyedül van otthon :roll:
Én is várom már, hogy Rugó óvodába járjon, sokkal több időm lesz majd :P
Itt elég hideg van, kinn is mínusz hét alatt (kinti-benti hőmérő) 8)
A lakásban nagy a kupi, nagy takarítást csapok ma.
Holnap munkanap, költözök az új tanszékemre.

Engem már egy autó is elütött 17 évesen, nagyon laza vagyok :lol:

Elkezdek pakolgatni, amíg R. a vaníliás karikákkal bíbelődik és bobot néz :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, milyen autós baleseted volt, te jó ég?!
Kinti-benti hőmérő :lol: nálunk csak -1 van (kint ;-)), de elég hűvös a szoba is.
Várj, a jót nagyon könnyű megszokni. Amúgy szeretek egyedül itthon ellenni, bár az 99%-ban a munkáról szól.
Okvetlenül írj majd az új tanszékről. És sok jót kívánok hozzá, akkor is, ha most még nem látszik túl derűsnek a dolog. :D

Megyek ágybevetni, szellőztetni.
irina

Szembe jött egy autó, elütött, én meg berepültem az árokba :wink:
Ja, én is nagyon szeretek egyedül lenni, de egyelőre csak ritkán van rá alkalmam :roll:
Rugó még mindig mesét néz, takarítok is bőszen
:roll:
Az óvodának sem örülök amúgy osztatlanul, kicsit féltem Rugót, ha bekerül. Olyan picike, meg a beszéddel is bajok vannak...

Nálunk jó meleg van, G. mindig megrakja a kályhát, mikor elmegy reggel. Mire felkelünk, jó az idő. Mondjuk a gáz is megy olyan 20 fokon
:roll:

Kép
vindolanda

Vindo, ez a baleset rettenetes lehetett :cry:

Mikor kezdenétek majd az ovit Rugóval?
Szerintem a beszéd nem lesz gond, a mi csoportunkban is vannak szűkszavúbb gyerekek, nem is egy.

Meleg: hát itt isteni a helyzet a régi lakáshoz képest, mert ugye a kazán kialudt mindig reggelre, gáz nem volt bevezetve, ergo 26 (!) fokban feküdtünk, 21-ben keltünk, Ádi bajainak egy részét erre vezettem vissza. Itt temperálhatunk, de Ádi szobáját jobban fűtöm, mert mindig kitakarózik (újabban ismét hálózsákozunk, de tegnap este is a tekergés miatt levettem róla). Szóval reggel átrohan a meleg szobájából a hidegebb nagyba, féltem, h megfázik. De azért ez egy orvosolható probléma.
irina

Nem volt az rettenetes, így ismerkedtünk meg Gáborral, ő szaladt oda segíteni, mivel egy fesztiválon történt. Innen datálható a kapcsolatunk :D
Nem lett amúgy komoly bajom, vérzett a hátam, meg egy hónapig sántítottam :wink:

Hát, remélem, nem lesz vele gond. Én nagyon kis szociális gyereknek látom amúgy minden hülyeségtől eltekintve, bár nem értem, kitől örökölte... Nem tőlem, az biztos.

Biztos nem lesz baja Ádinak, én is félteni szoktam R.t, mikor a saját szobájába megy reggel a játékokhoz, de még nem lett baja. Ott az ajtót becsukjuk éjszaka, és a kandalló melege már nem ér el odáig.

Ja, a kitakarózás nálunk is gond
:?

Összeszedem a száradt ruhát :arrow:

Heni, Móni és a reggeli brigád???

Kép
vindolanda

Ja, szeptembertől megy :roll:

Kép
vindolanda

Boldogan bilizik :roll:

Kép
vindolanda