A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Betegeknek jobbulást!

Már minden baba eszik anyatejen, tápszeren kívül mást is? :roll:
Mi még csak a szopinál tartunk...

Katus viszont nagyon eleven... forog hasról hátra és vissza, kúszik, időnként mászik is... felül...

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus nagyon édes!Ügyes baba(nagylány)
Gergő nem igen forog :(
Ülni akar-de ennyi!
De minden baba más...nem esek kétségbe :)
Ő később érő típus :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mi a desszerteket szeretjük-főzelék nem igen ízlik :(
Se az én főztöm-se a bolti :(
Ez van...
Sinlac-tápszer-desszert...ezeken élünk :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi: édes lehet a pörgő-forgó Katus :) ... párom kislánya majdnem egy éves koráig csak szopizott!!! Én örültem volna neki, ha minimum addig tudok szoptatni mint Te Katust!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mennem kell-Gergőm felkelt!!!
Puszi mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

valamelyik reggel a következő gondolattal ébredtem (és önző módon ismét a pécsiekhez szólok):
mi lenne, ha amolyan hagyományteremtő jelleggel a augusztusban kijelölnénk egy hétvégét, amikor is egy közös családi piknikkel együtt megünnepelnénk a szülinapokat? mondjuk Malomvölgyben... ott az apukák tudnak focizni is akár, lehetne szalonnát sütni, lenne közös nagy torta, stb... :lol: :lol: :lol:
mit szóltok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gtunde75 2011.01.04 12:36-kor.

Kép
gtunde75

Ircsi ha lenne tejem, én is csak szoptatnék 6 hós korig... de nincs... örülj neki, hogy Nálatok így alakult! :lol:

Kép
gtunde75

Mares nem kell főzni, tényleg! eredetileg is úgy indult a tali, hogy batyus-bál... Csillag ha jól emlékszem azért főzött, mert így akarta meghálálni, hogy kiautózunk hozzájuk... egyébként is kimentünk volna! de azért nagyon rendes volt Tőle... de ez nem elvárás, vagy ilyesmi!!!

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]v írta:gtunde75alamelyik reggel a következő gondolattal ébredtem (és önző módon ismét a pécsiekhez szólok):
mi lenne, ha amolyan hagyományteremtő jelleggel a augusztusban kijelölnénk egy hétvégét, amikor is egy közös családi piknikkel együtt megünnepelnénk a szülinapokat? mondjuk Malomvölgyben... ott az apukák tudnak focizni is akár, lehetne szalonnát sütni, lenne közös nagy torta, stb... :lol: :lol: :lol:
mit szóltok?

Nekem tetszik :wink:
jól hangzik :) :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Gerit büfiztetem...idepofátlankodtam még :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tünde:
:)
Így igaz

:oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Gergőm...napi 4szer eszik csak :(
plussz néha egy kis nasi (desszert)
reggel 7
délelőtt 11-12
délután 3-4
és este 7-8 között :(
aztán este max fél 10-től reggel 7-fél 8ig aluszka...
Napközben nem igen alszik...max 2-3szer negyed órát...attól függ milyen az időjárás :?
Szilveszter óta nagyon jó baba!-(melegben van) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

ÁGI:
pssssssszt :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

senki?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

akkor leléptem :)
sziasztok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Én nem tudom mi van Tomival,most ébredt álmából de fuldokolva...lehet hogy félrenyelt,vagy nemtom mi volt,sírni kezdett aztán fuldokolni,kikaptam,ütögettem a hátát meg gyorsan kitártam az ablakot neki,elmúlt...a spray lett volna a következő..lehet csak véletlen is de tök olyan volt mintha nem tudná kifújni a levegőt az meg asztmára jellemző :?: :?: :?: Ircsi?

Csillag,ha Pécsen vagy,fussunk már össze... :? :!: :!: :!:

Tünde,az ötlet szuper!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tündi: 5let tetszik :) jó akkor majd csak kicsit készülök...

Évi: dokit nem hívtad?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares elfelejtettem írni, hogy utólag is boldog 3. hónapot!!! :wink: :lol: :lol: :lol: nagyon kíváncsi vagyok Gergőre, hogy mekkorát nőtt!

Kép
gtunde75

Évi nem hangzik valami jól! :shock: :? :(

Kép
gtunde75

Ircsi mi is még csak kóstolgatunk,szopi mellett

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Csillag, nagyon durva, amiket írsz. Fanninak és Gergőnek továbbra is jobbulást!

Évi, jó, hogy írod a gyedet, teljesen elfeledkeztem volna róla!
Szegény Tomi... Ma Bálint is elkezdett köhögni a sírásban háton fekve, és ahogy kivettem, elnémult és mint egy bábu, annyira tartotta magát... Azt hittem, nem vett levegőt és megfullad, ütögettem a hátát. Csak pár pillanat volt talán, de akkor sok minden lejátszódott az agyamban... Eszembe jutottál te is, Tomi is.

Ircsi, Bálint is csak anyatejes, végül nem kapott ma rizspépet. A tegnapi meg egy fél kávéskanálnyi alma volt.

Na, megint nem alszik...

bekri

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!!

Évi, szegény Tomi! :cry:

Ircsi, Peti is kizárólag anyatejet kap még!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Tünde szuper, hogy Zoé alszik éjjel.

Mares kép Gergőről?

Évi sajnálom, hogy így rádijesztett Tomi. Remélhetőleg nagyon hamar rendbe jön.

Csillag én nem értem a gondjaidat. Sajnálom, de nem tudom mi a baj, így igazából csak ennyit tudok írni.

Bekri Kristófnak is van ám dumája :lol:

Hamar végeztünk az ortopédián. Semmi baja nincs a gyerkenek, a fejlődés velejárója, ki fogja nőni. Tornázni, sportolni kell és a legjobb az úszás lenne. Vinném szívesen de itt nincs uszoda és semmilyen más lehetőség, max az Ipoly...Utána kell járnom a dolgoknak.

Tegnap este vihogtam lefekvéskor (Bence és Gábor hozta a formáját), a szomszéd meg lekopogott. :twisted: Nem értem, hogy nem vette észre, hogy nem reagálok a szarjaira....

Áron ma megevett 1db almát, 3/4 banánnal, kb 20ml anyatejjel és 15gr Sinlac-al összeturmixolva. KB 170 ml-t tett ki. Elején maszatolt, de azután nagyon szépn evett. :D Ugyan nem sokat aludt, de miután felébredt és bementem hanyat fekve találtam. hason tettem le. :lol:

királylány

Sziasztok,

Csillag,
sajnálom, hogy ennyi rossz történik veletek! Kívánom, hogy most már tényleg rendeződjenek a dolgaitok! Gyerekeknek jobbulást, na meg neked is!

Ircsi,
Olivér is csak szopizik még és nem is tervezek 6 hós koránál korábban hozzátápizni, persze ha fogy a tejem, akkor nem kérdés, hogy kiegészítjük a kosztját.

Tünde,
nagyon ügyes Zoé! 2 hete Oliver is átalussza az éjszakát, 10-reggel 6-7-ig alszik, majd szopik és alszik még 10-11-ig. De ezt csak csenben írom, el ne kiabáljam.

mennem kell ébren a legény, és gépezni nem megy mellette...

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bekri, húúúúú én nagyon megijedtem volna! :oops:
Bálintnak is jobbulást!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Évi,
sajnálom Tomit, na meg téged is... jobbulást a picúrnak!

Dia,
azta nem semmi mennyiséget megeszik Áron... nálunk a változatosság abban merül ki, hogy jobb vagy bal cicit kéred fiam? :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bea,
jó, hogy nem lett semmi komoly baja Bálintodnak! Valszeg én is frászt kaptam volna....

Dia,
miért kellett Bencét ortopédiára vinni? Bocs, de lemaradtam...

Na megyek, magától nem mászik be a kacsa a sütőbe....

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Dia, Áron nagyon kitett magáért kaja téren :lol: Férfias adagot termelt be :D

Évi, nektek milyen orrszívótok van? Nekünk a csövecske végén a műanyag rátét kiöblösödik, abban benne egy pici (kémcsőhöz hasonlító) cső van, oldalán nyílással. A műanyag rátétre kell még egy hosszúkás műanyag cuccot rakni, aminek a végén van a kis lyuk.
Nem konkrétan a torkába nyomtam a csövet, hanem csak a szájába, a nyelvéhez, meg oldalt az ínyéhez. Kipróbáltam magamnak is, hogy tudjam, milyen lehet Bálintnak, és elég erősen és messziről is tudott így szívni :oops:

Tettem fel g-re egy, azaz egy darab fotót a gyerekekről. :oops:

bekri

Tündi: hát ilyen Gergő mostanság
Kép

Kép

Dia: tipikus szomszédok...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares gyönyörűűű!!!!!

Dia,szomszéd :roll: :evil:

evilany

Legyetek rosszak, mentem apához kicsit....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

SZiasztok

Évi

Krupp (pszeudo krupp) belégzési nehézség (nyakánál-torkánál látod a "behorpadást", ahogy küszködik)
asthma esetén kilégzési nehézség

"préseli a levegőt kifelé" (rekeszizomnál)

Sajna, volt már mindkettőben részünk nekünk is, nem is egyszer...

pszeudo krupp: Tipikusan felső légúti hurutot követ, a pszeudokrupp ennek megfelelően a késő őszi és téli hónapok betegsége.

Jó általános állapotban, mérsékelt láz kíséretében, hirtelen, gyakran éjszaka jelentkezik. Jellemző tünet a száraz, „ugató” köhögés és a nehezített belégzés, amit jellegzetes légzési hang (stridor) kísér. A belégzést a duzzadt légcső nyálkahártya okozta szűkület különböző mértékben nehezíti. Általában a gyermek hangja is rekedt, bár a légcső duzzanata ezt nem indokolná, de legtöbbször a gégeképletek, így a hangszalagok is részt vesznek a gyulladásos folyamatban, és ez magyarázza a sírási hang rekedtségét. A nehézlégzés miatt a gyermek oxigénhiányossá válik, és ez nyugtalansághoz vezet. A nyugtalanság tovább rontja a gyermek állapotát. A tünetek éjszaka rosszabbak.

Ez az a betegség, amivel nem szabad reggelig várni. A rosszul lévő gyermekek azonnali kórházi kezelést igényelnek.

Az orvos megérkeztéig a gyermeket hűvösben kell tartani, hideg párás környezetet kell biztosítani: pl. kinyitni az ablakot vagy kivinni a gyermeket a hűvös éjszakai levegőre, esetleg a hideg, párás fürdőszobába, kinyitott hűtőszekrény elé stb. Vannak hideg párát biztosító készülékek is (olyan családban, ahol pszeudokruppra hajlamos gyermek van, érdemes ilyen eszközt beszerezni). A gyógyszeres ellátást az orvos biztosítja. A gyógyszeres kezelés célja az oxigénellátás javítása, a gyulladás kezelése, és ezzel a légúti szűkület csökkentése. A terápia alapja a szteroid (mellékvesehormon, melynek erős gyulladáscsökkentő hatása van). Kiegészítő terápia lehet az inhalációs formában alkalmazott epinephrin, mely érösszehúzó hatással és ennek révén nyálkahártyalohasztó hatással bír. A pszeudokruppra hajlamos gyermekek esetében, a körülmények ismeretében, a családorvos (gyermekorvos) a gyógyszeres terápia elkezdésére lehetőséget adhat a szülőnek.
Súlyos légzés nehezítettség esetén intenzív osztályos ellátás szükséges, ahol a gyors és hatékony gyógyszeres kezelés, oxigénbelélegeztetés mellett, szükség esetén a légutak biztosítására, gépi lélegeztetésre is lehetőség van.
A betegség megfelelő kezelés mellett 3-7 nap alatt gyógyul.

Asthma

Az asztma a légutak krónikus állapota, amikor a légutak állandóan be vannak gyulladva és hajlamosak az összehúzódásra. Az allergénekkel való gyakori találkozás és a vírusos betegségek, növelik a légutak gyulladását.

Mik az asztma tünetei?
Az asztma tünetei azért keletkeznek, mert a légutak izmai összehúzódnak, és a légutak be vannak gyulladva. Enyhe tünetek előfordulhatnak minden nap. Gyakran rosszabbak éjjel, tornázással és felső léguti fertőzéseknél. A tünetek: köhögés, szorosság érzete a melkasban, sípolás és légszomj.

Mi történik amikor az asztma rosszabb?
- A légutak felülete megdagad és több váladékot termel.
- A légutak körüli izmok összeszorulnak, és így csökkentik a levegő áramlását.
- Az asztma tünetei (köhögés, sípolás és légszomj) rosszabbodnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2011.01.04 21:10-kor.

szilvás76

Nem tudok mindenkinek írni, ne haragudjatok.
Amúgy már alakulunk, de egy hónapon át betegeskedtünk. Hol ez-hol az, én gyakorlatilag összefüggően, gyerekek felváltva.

...látom, sokunknál megy a betegeskedés... :-(

Képeket végigfutottam, olyan szépek a babák...

Kanál pedig a Tescoban van, lila-zöld és szilikonos, hőre színváltó. 3 db-os 555 Ft.

Remélem, gyakrabban is tudok jönni, de soxor annyira futja, hogy bedőljek az ágyamba aludni.

puszi...

szilvás76

Ircsi!
Nálunk is csak anyatej a menü :lol: egyelőre szépen fejlődnek, bár a súlxykülönbség egyre nagyobb köztük, Joni 7,43 nonó 5.60 kg :D .
Tegnap oltást kaptak, növesztik a fogukat, most Noémi nyugiban van, de JOni nbagyon nrm, most is az ülemben van, félálomban szopikál.Jó lenne még aéudni egyet, de lassan kelnek a nagyobbak :(
Csillag :cry:

Sziasztok, szép mapot mindenkinek
claire

Jó reggelt,

Mares,
nagyon szép Gergőd és milyen nagy már Ő is!

Szilvás,
jobbulást nektek. Együtt érzek veled, mi is küzdünk már pár hete a megfázással, takonnyal, ma reggelre megintt taknyosabb lett Oliver, Ilang meg újra köhög :( :(. Elvileg holnap oltás, de erre én nem vennék mérget...

Évi,
hogy van Tomi? Milyen volt az éjszakátok?

Megyek vasalok, mert a fejemre nőtt a kupac.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Claire,
szépen nőnek az ikrek! Oliver is Jonival egy súlycsoport :) :). Ti mikor keltek reggel? Mert láttam 7 körül írtál, és akkor kelnek a sulisok is? Nálunk legkésőbb fél 7-kor föl kell kelni, mert máskülönben nem érünk be a suliba fél 8-ra.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

7kor kell kelniük_bár azután hogy írtam elszundítottam és jól elaludtunk, mivel ma az apluk nem ment korán :oops: -. szóval a suli, ovi közel van, és csak 8 20kor kezdődik az első óra, 8 10 re kell legkésőbb bent lenni. Azt hiszem az a fél óra különbség reggel sokat számít, délután sokkal kevésbé, szóval nem tartom rossz megoldásnak.
Kicsit nyüglődtek éjszaka, remélem csak az oltástól. és remélem ennyivel megússzuk.

Évi! A sógornőm vett hidegpárásítót, napközben meg lent altatja a hűvös pincében a kislányt. Éjjelente párásít neki, főként ha köhög. Biztos van a városban vhol ilyen sószoba, az is nagyon jó. Meg ha jól emlékszem az abaligeti barlangban van terápia, meg kéne kérdeznek a dokidat, hogy lehet-e oda beutalót kérbed. azt hiszem hozzátok az van legközelebb. Itt nálunk a Szemlőhegyi bg ilyen, és oda lehet kérni beutalót a körzetitől. ezek a csíramentes levegők nagyon jól kipucolják a tüdőt, a só meg nem hagyja begyulladni, tehát nem alakul ki az asztmatikus jelleg, azaz a folyamatos gyulladás!
bocs, majd jövök, most beszélnem kell a nagyfiam ofőjével. :roll:

claire
claire

Claire,
de jó nektek, nálunk 3/4 8-kor már becsöngetnek az első órára, így az elsősöknek fél 8-ra legkésőbb be kell érniük.... senki se szereti így, de az iskola nem változtat ezen. Elalvás :roll: :roll: :roll:
Kiváncsi leszek az első féléves értékelésre. Tényleg az milyen?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Sucer a mellkasa miatt. Nem egyformán fejlődik neki és a bal oldalon picit kiáll. De nincs vész, tornázni kell neki meg úszni lenne jó.

Mares ez a gyerek nagyon szép! :D

Szilvás hívi akartalak....foglak is majd :wink:

Évi tovább is van mondjam még?

Leves fől, Áron alszik (ma is kukorékolt hat előtt), felsöpörtem, felmostam, porszívóztam,.....van még dolgom. El kellene vinnem a gyereket védőnőhöz egy kukucsra. :roll:

királylány

Sziasztok!

Krupp, ne is mondjátok. Én az voltam, 6 éves koromig, nem is járhattam bölcsibe, mivel akkor volt a legdurvább. Volt, hogy mentő vitt el, szüleim teljesen kivoltak akkor. A műtőben dőlt el, hogy nem kell gégemetszés, mivel valamilyen gyógyszerre jobban reagáltam. De azt mondták a szüleimnek, hogy ez az éjjel most kritikus lesz! Szerencsére minden jól alakult, hiszen most itt vagyok. :lol:
Remélem nem örökletes a dolog…
És nekünk is van Lili szobájában hidegpárásító, mindig figyelem a szoba páratartalmát is..

Dia, örülök, hogy Bencével minden ok. Az úszás az tuti jó, én is viszem majd Lilit.
Én vagy 10 évig úsztam…

Tünde, Zoénak jó kis alvókája van!
Nekem sem jött még meg, de hó végén úgy is megyek dokihoz, azért rákérdezek nála.

Mares, Gergő nagyon édes. Jó sokat nőtt ő is!

Csillag, sajnálom a dolgokat. Remélem hamarosan rendeződik minden és jobb kedved is lesz!

Tomikának, jobbulást!!!

És persze minden beteg babának sok-sok gyógypuszi!
Most megyek szoptatok és irány nővéremék, mivel a tegnapi nap kimaradt a masszázs miatt.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Dia: na én is lemaradtam hogy miért voltatok ortopédián , de most már legalább képben vagyok :) milyen ügyi vagy hogy ennyi mindent csináltál már :) nálam most vendégek voltak, most kezdek valamit keverni apinak estére :)

Sucer: hát igen,növögetünk... pfffff vasalás.... na azt nem cejetem... de van egy titkom, nálunk uram kényes az ingeire, és azokat Ő vasalja :)

Woody: növögetünk :) tegnap már 5080gramm volt és 57 cm :) masszázsra te jársz? Lehet? mondjuk én már sajna nem szoptatok csak eddig nem mertem , de jó lenne, néha a derekam majd leszakad :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tivadar is szopizik. Eddig 3-szor evett almát, pontosabban kóstolta. Most már 2 ciciből eszik, eddig csak egyből kapta. Lehet apad a kaja.
A súlya nemigen változik.
Tényleg!
A Ti babáitoknak is megálltak a súlygyarapodásban, vagy csak lassan növekszik a súlyuk? Gondolom ez normális lehet. Mondjuk kicsit megijedtem, de mivel úgy tűnik jól érzi magát és nem éhezik, nem "ijedtem túl" a dolgot.

Sajnálom, hogy sok a beteg! Mindenkinek gyógyulást kívánok sebtiben!

Meg hát ez az alvás.... Ne is kérdezzétek :wink: :wink:
szilvi35

Dia: most hogy mondtad, én is feltettem levest, mert kari-szilveszter alatt nem nagyon főztem, vándoroltunk mindenhova... de most már kis light-os cukorborsóleves jól fog esni :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Állítólag szoptató anyukáknak is van speciális masszázs, szóval,csak a hozzá értő szakembert kell megtalálni. Anyósom nekem is javasolt egyet, ha szeretnétek, utánaérdeklődöm.

bekri

Vinném én úszni csak épp a környéken (értsd a városban) nincs rá lehetőseg ha a természetes vizeket leszámítjuk. Legközelebb vagy Vác, vagy Salgótarján esetleg Bánk. Még utána kell kérdeznem.

Összeszedem a gyereket és ellátogatunk a védőnőhöz....

királylány

Dia: Bánk? Mármint ami ott van fent Nógrád környékén??? Mert ott voltam urammal egyszer , szülinapjára oda vittem, és ott a Bánki Tó partján kérte meg a kezemet :) .....wáoooooooooo mindjárt sírok :) de visszatérve, semmi úszási lehetőség??

Babaúszás: valaki pöttömöket viszi?? Kérdeztem tegnap doktornénit, és nem ajánlotta, egy éves korig minimum hogy uszodába vigyem..... most akkor mi a jó a gyereknek??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Betegeknek jobbulást!

Évi
Létezik bronchitis spastica...
http://www.babaszoba.hu/articles/Horghu ... 1120184320

Szilvi
Persze, hogy lelassul a fejlődésük! Mi lenne, ha mindig havi 1 kg körüli lenne a gyarapodásuk :roll:
Alvás... olyan jó lenne néha 4 órát egyben aludni! :oops:

Mares
Mi simán járunk Katussal uszodába. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2011.01.05 12:51-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

oltás megvolt némi sírással... 7,5kg, 69 cm... :shock: nagy baba, de a doki szerint egyáltalán nem kövér, teljesen átlagos súlyban van a méreteihez képest... hát az biztos, hogy nem az utolsó lesz majd a tornasorban!!! :shock:

szilvi35 Zoé még mindig heti 200 grammokat gyarapodik... de remélem most már belassít majd, nem tudom mi lesz a következő időben, amíg nem tud járni... cipelni egy ekkora babát... háááát, nem kis meló!!! de ha Tiva nem sír, akkor biztos nem éhes! mondjuk én a szopi - tápszer váltásnál az első kedvező jel, amit észrevettem az éjszakák javulása... a tejcsi nem volt elég, a tápszer mellett sokkal hosszabbakat alszik...

woody nem semmi, ami Veled történt kiskorodban! még jó, hogy nem lett nagyobb baj! :shock:

Kép
gtunde75

Mares szerintem az uszi attól is függ, hogy adott gyerek mennyire erős, milyen az immunrendszere... mi is voltunk már, és semmi gáz nem volt... mondjuk a dokinéninek meg se említettem, így nem tudom ő mit mondana!

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Ircsi! Segíts nekem, légyszi! Szoptatás alatt én kaphatok nem-szteroid gyulladáscsökkentőt vagy szteroid tartalmú gyógyszert? Sajnos pár napja visszajött a rheumatid arthitis-em, amiben már 10 éve szenvedek, de az utóbbi 5 évben teljesen tünetmentes voltam, sőt visszahúzódóban volt, most meg újra bedagadt a bal térdem, megtelt folyadékkal, és annyira szenvedek, hogy nem bírom behajlítani, de most már kinyújtani sem teljesen, ráállnom is nehéz. Megyek az ORFI-ba, egyenlőre febr. 10-re kaptam időpontot, addig nem tudom, mi lesz velem :(, holnap megpróbálok beszélni a dokimmal, hogy előbbre lehetne-e... Befeküdni nem akarok, mert akkor Bencét is vinnem kéne, feleslegesen nem teszem ki a kórházi létnek, ezért ambulánsan kérem, hogy leszívják, így majd 24 órát kell itthon feküdnöm. Ilyenkor mindig adnak a térdembe injekciót is, most kaphatok egyáltalán valamilyet? A szopi miatt kérdem...

Amúgy Bence is csak szopizik, és ez így is marad 6 hónapos koráig, semmit se kóstolt még sosem.

Mares, babaúszás: 3-4 hónapos kortól ajánlott, én szeretném vinni Bencét, ha neten utánakeresel, láthatod, hogy nem uszodában tartják, hanem pl. hotelek medencéiben. A víz tisztasága és klórtartalma, hőfoka miatt is van ez így. Nagyon édes, ahogy Bence most fürdik: úszik minden, én így gyereket még nem láttam fröcskölni, pancsolni. Belement a szemébe a víz, és csinálta tovább, hasra fordult a vízben, belemerítette a fejét, prüszkölt egyet, azt hittem megijed, de nem, úgy élvezte, még egyszer csinálta! :) Van videó is, ha valaki elmondja, hogyan kell feltölteni, megmutatom!

Bence karácsonyi ajándéka: először hasról hátra, majd hátról hasra fordult, utóbbit rendszeresen csinálja, még fürdés közben is :shock: és a pelenkázón is, aztán mászni akar, de még nem megy neki, ezért begurul. Annyit mocorog, nem lehet egyedül hagyni, egy fél pillanatra elfordulok és már máshogy találom! Olyan, mint a duracell nyuszi! :D :lol:

Mint írtam, voltunk Győrben otthon 1 hétig, odafelé és visszafelé is végig aludta az utat, Győrben semmi gond nem volt, simán elaludt, játszott, evett, bírta a társaságot, pedig volt, hogy 10nél több ember is volt ott, hazajöttünk, és már 3 napja szenvedünk az alvással este, egyszerűen nem megy neki. :( Okát nem tudjuk, így elég mosott carok vagyunk, ráadásul Tomi közben államvizsgára is tanul... És jön a foga, érezni, látni a helyét, bal oldalt lent. Itthon először kicsit nyűgös volt, mára már jobb, de az éjszakák :( :(. Pedig Győrben még a petárdát-tűzijátékot is átaludta! :roll:

Betegeknek jobbulást, nagyon sajnálom!!! Nálunk szerencsére nem volt semmi betegsége Bencének a majdnem 5 hónap alatt. Le is kopogom gyorsan.

Tomika remélem jobban van, én is megijedtem volna!

Bocsi, most mennem kell, Bence sír, még jövök és reagálok, visszaolvasok ígérem, most is csak nagyban átfutottam.

Babák gyönyörűek! :wink:

Még egy képet teszek gyorsan, hogy élvezi a fürdést :wink:

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?