A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hazaértünk.
Rugót négy órán keresztül rángattam a tanszékeken, gazdaságin, TO-n, meg vigyáztak rá mások, amíg értekezletem volt. Nagyon jól viselte, de a kocsiban kidőlt. Mikor hazaértünk, felkelt, és sírt szegény.
Nagyon fáradt, mert hatkor kelt. Pisilnie kellett, és már nem tudott visszaaaludni. Mi is keltünk vele :? Éjszaka meg sokáig fenn voltam :roll:

Sense, kérünk beszámolókat... minden tekintetben :P

Niki, ha Rania óvodás lesz, majd meghódítjátok a boltokat Alexszel 8)
Egy kalappal az óvodakereséshez.

Heni, hajrá fogyókúra :wink:

Kaqk, jó munkát.

Kerestek közben az egyetemről is, egy nemzetközi kutatásba kellene beszállni a BTK-n, román partnerekkel. Júniusban kezdődik, szóval el kell kezdenem angol tanárt keresnem :shock: Valamint szóltak, hogy ebből írhatom is a habilitációmat :shock:

Rugóra olyan büszke vagyok, annyira jól viselkedett. Olyan is volt, hogy vizsgáztattak mellette, meg idegen is vigyázott rá.

Iszok egy kávét, teljesen ramatyul vagyok :roll: :arrow:

Éjjel meg fel kell készülnöm a holnapi meetingre a rektoriban :? Összecsaptak a fejem felett a dolgok.

Kép
vindolanda

Nesze neked szutyok idő és depis hangulat!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=URxzu8EF ... HQ&index=2

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó, gyorsan bejelentkezem én is.

Izgulok, mi lehet Jubával és Zinával...

Móni, hogy vagytok?

Sense, de jó, hogy jöttél, a kis gyönyörűségeidet már rég láttam, nagyot nőttek! :-)
Neked a legjobbakat az új munkához, ahogy ismerlek, pikkpakk belejössz.

Heni, hajrá mínusz 5 kg!!!
A porokat nekem is ajánlották... lehet, h ki is próbálom, mert itthon dolgozva vagy ha beteg, itthon Ádira vigyázva nemigen tudok lefogyni. Kell némi segédlet meg az, h végre el tudjak menni mozogni.

Dóri, AZ ANATÓMIÁHOZ EGY NAGY KALAPPAL!!!

Niki, szorítok, h "sikerült legyen" a vizsgád, no meg hogy végre tudják pihenni, és az ovihoz is Raniának!!!

Vindo, ez aztán a pörgés! ;-)
Kitartás, holnapután már pihenhetsz (remélem!)!!!
Jónak hangzik, amiket írtál, remélem, összejön a románokkal való munka. Nálatok is nyomják a "habilitálj már" szöveget? (Pf, engem zavar, mert míg régen az emberek ugye 40 év felett kandidáltak, egy részük nagydoktorált, addig ma iszony gyorsan kellene -- az elvárások szerint -- ledoktorálni, aztán pár év múlva gyorsan habilitálni -- vannak egyetemek, ahol hab. nélkül nincs docensi kinevezés, pl. elte --, aztán máris nyomakodni tovább a nagydoktorság felé, na ja... az ehhez kellő dolgok azonban nem jönnek maguktól, igényelnek némi elmélyülést, de lehet, hogy csak én érzem hajszának?).
Jó kávézást és remélem, Rugó drága jól fogja abszolválni a nap további részét.

Ádi jobban lett, aludt egy nagyot tegnap délután, a hőemelkedése megszűnt. Ma itthon maradtam vele, mert aggódtam, mi lesz a kakilással (mi jön, mennyi), az is megvolt, egyelőre rendben van, viszont hascsikarásról panaszkodik (na nem vészesről) meg alig eszik valamit. :shock: Egyelőre betudom annak, hogy bélfertőzés v. gyomorrontás után nem jön hamar vissza az étvágy, de lehet, hogy csak hitegetem magamat.

Hm, ez a Gamer c. film izgalmasnak tűnik, de dolgoznom kell, ha Ádi alszik.
irina

Bocs, Mónikám, nem szándékos, hogy már másodszorra nem emeltem ki a nevedet. Vhová eltűnt...
irina

jól egyedül maradtam itt. :?
irina

Sziasztok!

Sense gyere mesélj!
Gyerekek gyönyörűek :D
Bölcsi, csana vagy mami lesz Lottival?
Sokat szopizik még?

Irina semmi sem lesz Ádival :D
az étvágya is vissza fog jönni.
Köszi a kérdésed, jól vagyunk. Grétike ma már volt oviba.

Heni állás téren mi hír?

Vindo jól besűrűsödtek a napok neked.

Kicsi Zina talán jobban. Láza még mindig van, de már kevésbé köhög és a széklete se véres. Juba nagyon kivan. Folyamatosan ott van Zina mellett és rettenetesen hiányzik neki Bertus.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

Móni még folyik az elbirálás, 18 ig, kiváncsi vagyok én is:-)

Zina ++++++++++ biztosan rendbe jön!

Irina én tornázok kb fél órácskát este, főleg hasra és combra gyúrok
8)

Vindo az is tök jó hogy egyáltalán be tudod vinni a munkahelyedre Rugót , az meg csúcs, hogy ilyen jól is viselkedik 8)

KAqk és neked sikerült vele fogynod?

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Heni hajrá -5 kiló
én is ezt a 7 és 17 izét néztem ki szopi utánra a fogyás elindításához.
Kíváncsi leszek mennyire lesz nálad hatásos.
18-a mindjárt itt van :D

és végre nem köhögtem az éjszaka, olvastam, hogy ha alvás előtt elszopogatok egy kis kocka magas kakaótartalmú étcsokit, az lenyugtatja a torkot és nem jön a folytonos inger a köhögésre. És tényleg :shock: :lol: tehát ajánlom mindenkinek aki köhécsel és zavarja 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Móni már most oda figyelhetsz a szopi alatt a helyesebb táplálkozásra és könnyebben mennek le a kilók, Péterke szoptatása alatt én fogytam , Áronnál pedig naiv voltam és úgy gondoltam, majd ha abba marad a szopi , bla bla...és 6 hós kora után mikor már mást is evett és nem szopizott annyit az étkezési szokásaimat meghagytam és meghiztam 5 kg - t :evil: én marha :evil:
Sajnos hajlamos vagyok a hizásra és a fogyás nehezen megy :(

Péterke boldogan ment ma is oviba:-) egyedül ébredt:-)

Heni
KépKép
heni81

Gergő a pihiszékébe kapaszkodva felállt :shock: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

A kis ügyes! egyébként fel is tud ülni már?

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Jaj de ugyes Poti :D Nemsokar szaladni fog!

Jaj, kepzeljetek el, tegnap a bankban voltam, es szolitottak az ablakhoz, meg egyszerre megszolalt a mobilom, es gyorsan le akartam nemitani, szoval par masodpercre nem figyeltem, erre Alex kifutott az utcara (automata ajto volt, amit nem vettem eszre...) hat egy pasi szolt, hogy az az en kisfiam-e, aki epp kiszaladt az utcara.... en meg rohantam ki, kepzeljetek, pont egy tok forgalmas ut van ott, es a jarda tok keskeny.... az volt a szerencse, hogy nem egyenesen futott tovabb ra az uttestre, hanem elfordult jobbra es folytatta a futast a jardan.... hat en kesz voltam, igazabol este jott ki rajtam, amikor volt idom gondolkodni, hogy mi tortenhetett volna... :( alig tudtam elaludni. Ez is megerositett, hogy most mar tenyleg mennie kell Ranianak oviba, mert ez nagyon sok, mindent a 2 kicsi gyerekkel intezni, raadasul mindketto iszonyuan aktiv...

Jaj, remelem, Zinacska meggyogyul mar!++++++++++

Lanyok, sok sikert a fogyokurahoz! Nekem is le kene adni kb 5 kilot, de most abszolut nincs idom es energiam ezzel foglalkozni... van, hogy egesz nap nincs idom belenezni a tukorbe :lol: Jobb is! :lol:

Heni, drukk az allashoz, bar ha sikerul, hianyozni fogsz innen! :D

Vindo, sok sikert az uj helyedhez! En is utaltam az andragogiat, eloszor azt sem tudtam, mit jelent :lol:
Alex-szel nem egyszeru a boltokat meghoditani, tipikus pasi, utal vasarolni... inkabb a boltosnoket hoditja, barhova bemegyunk, rogton mondja, hogy helllllooooo! :lol:

Tegnap suliban voltam, jo volt lelepni itthonrol, kikeszitettek a gyerekek.. Alex is extra nyugos volt tegnap, raadasul rengeteg inteznivalonk volt, varosban voltunk, posta, bank, bolt, megneztunk egy ovodat, suliba is be kellett mennem... legalabb 10-szer raktam ki-be oket az autosulesbe...

Dori, ugyes leszel, meglatod! :wink: ++++++++

Irina, de jo, hogy Adi jobban van! Olvastam a multkor, hogy enekel, jot nevettem :lol:

Most kis reggeli rutin, aztan probalok meg jonni.
Vendég

NIki azért le a kalappal előtted, hogy ennyi mindent megtudsz csinálni a gyerekek mellett, nekem csak a házimunka van.
Mindent elintéz LALi munka után, sőt Péterkét és viszi hozza 8) hetente egyszer járunk nagyobb bevásárlásra, Tesco/ LIdlbe. Arany életem van :roll:

Szegény te jól megilyedhettél :( a lényeg, hogy nem lett baj!

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Móni, ez igen, gratulálok Gergőkének a felálláshoz!

Niki, hát elhiszem, hogy nagyon megijedtél.... :-( (sajnos ismerős a dolog, csak nem úttesttel, hanem lépcsővel (anno leírtam Nektek). Még jó, h fentről figyeltek épp ránk.

Hát elég vacak éjszakánk volt, délután Ádi szuperül volt, gondoltam, ma aztán ovi. Na persze. Éjféltől elkezdett ugatva köhögni, aztán rohama is lett tőle (gégehurut), kihívtuk az ügyeletet, Rectodelt kúp, na attól nyugi volt 3 órát, de aztán újrakezdte a köhögést, pedig már fagyosra hűtöttem a szobáját. Úgyhogy fel is keltünk azóta pörög, bár összesen 4-5 órát aludt, szerintem dél körül alvás lesz.
Az a baj, hogy fogalmam sincs, menni fog-e így az alvása napközben és éjjel és egyáltalán, nem kötünk-e ki kórházban (az ügyeletes orvos szerint újabb rohamnál az jön). Én most ittam 1 liter kávét, de nagyon álmos vagyok.
Közben ezer ügyintéznivaló, az egyetemre is be kell holnap és holnapután is mennem (mondjuk kórház esetén ezt lexarom), közben határidőm jár le hétvégén egy munkával. Aszittem, 2011 jobb lesz, nem úgy fest. 1 hét ovi után rögtön 1 hétig itthon dekkolunk. Néha annyira elegem van az egészből, hogy kiszaladnék a világból.
irina

Móni gratulálok Gerőcinek!

Örülök,hogy jobban van Zina!

Niki én is kiborultam volna,de ügyes csaj vagy!!

Irina nem lesz baj!!!
varga tünde

Köszönöm a gratulációkat Gergőci nevében :lol: :lol:

Heni egyszer-kétszer már sikerült neki az is

Niki még jó, hogy az angyalkák vigyátak rá.
én már kaptam el boltból kiszaladó gyermeket, automatikusan mert tudtam, hogy akár az enyém is szaladhatna :roll:

Irina extra drukk megy, hogy ne legyen gond++++++++++++
Most hogy van Ádó? Sikerült elaludnia? Esetleg neked is?
Ha túl sok kávét iszol álmosabb leszel mint előtte. Váltogasd jó erős fekete teával. Úgy hatásosabb , ha meg teszel bele egy pici kamillát még nyugtatóbb is.[/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, jaj, szegenyek....Remelem, nem kell korhazba menni!!!++++++++++

Moni, itt olyan sok beteges ember van, hogy nem nyulnak a gyerekekhez.... ha egy gyerek elesik, akkor sem nyulnak hozza.... meg peldaul nem lehet az iskolaban, ovodaban semmilyen eloadason fotozni, uszodaban sem, sot, 2 hete elmentunk egy zart koripalyara (Alex is korcsolyazott :lol: ) es ott sem lehetett fotot kesziteni :evil: Mikor a baratnom idekoltozott, setalt a kisebbik lanyaval es meg akarta lesni a nagyobbikat az iskolaudvaron ahogy jatszik... erre raszoltak es elzavartak, hogy ne lesse a gyerekeket... :shock: Summa summarum, tegnap mindenki csak nezte Alexet, de senki nem allitotta meg :evil:

Kesz az ebed, osszepakolok mindjart, mert amig foztem Rania hajot epitett a kanape parnaibol, aztan megyunk a varosba, ha Alex felebredt. Szepen sut a nap, ki kell hasznalni :D

Merges vagyok, rossz anyagot kuldott a nagyker, nem azt, amit rendeltem, es mar igy is el vagyunk maradva, annyi a megrendeles... kuldhetem vissza, es varhatom, mire megjon megint.. :evil: mindig van valami :evil: :lol:
Vendég

Moni, te is nagy szakerto vagy ebben a kavezasban :lol: Ki is probalom a modszeredet :D A liter kave mar megvolt, most johet a fekete tea :D
Vendég

Niki évekig keltem hajnal 4-kor és valahogy bírnom kellett a napot. Diplomázhatnék belőle 8)
A pékségbe tudták, hogy köszönésen kívül ne is szóljanak hozzám mert úgyse reagálok az első kávémig (minidig a munkahelyemen ittam meg) utána mát kommunikáltam :D :D
Napsütést küldhetnél erre is, itt undok ködös idő van már 3. napja :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok
munkából..de lassan mehetek a kis hercegnőnkért! :-)

fáj a gyomrom...:-(

Niki: még levegőt sem vettem...jajaj de jó hogy minden ok és elkaptad a kis csellengőt. rossz szállítás.:-(
ezek az a angolok betegek..:-(

Móni: gratula a nagyfiúnak!!! ügyes!!

Irina: oh szegény Ádó! Remélem hamar jobban lesz!

Emma nagyon jól érezte magát az oviban. egész du-án pörgött ezerrel..segített a lángos sütésben is..édes..és olyan kis okosakat tud mondani..megzabálom.

Este 9-7 ig aludt egyhuzamban minden mukk nélkül..hát ilyen is régen volt.

elalvás: kinél hogy megy? nálunk most kissé félős, mese, fény le, ének, pisi simi..és azt szeretné hogy míg el nem alszik üljek ott mellette és fogjam a kezét..:-(
vagy az ajtóban álljak....áááá

na most tegnap mondta hogy szeretne új annapeti könyvet....mondtam ok ha ha ügyesen "egyedül" elalszik, mese és ének után, akkor fog kapni egy új lila...(nem tudom miért meg hogy van e) annapeti könyvet. ..hát csajok olyan büszke voltam rá....egymás mellett van a mi meg az ő szobája..és egyedül aludt el...párszor átszólt hogy szeretlek anya, szeretlek apa....de utána szépen elaludt és reggel 7 kor ébredt. :-). MA apás altatás van.remélem meg tudják ők is csinálni, mint tegnap..:-)

uh miért fáj a gyomorszájam?????

KépKép
kaqk
Debrecen

ide is jöhet a napocska!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nektarin hogy viselte tegnap Robesz a műtétet?
Otthon vagytok már?
Minden rendben?
Tegnap reggel még az eszembe voltatok, sokat gondoltam a kis drágádra :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szisztok,

Rólunk, Robeszt, jövő hét szerdán műtik, füll-orr-gégészetileg rendben, de kicsit sípolt a tüdeje, néha köhög egyet, így biztos, ami biztos, egy hetet csúszik, hétfőn vizsgálat, vérvétel, elivleg, és szerdán műtét.
Amúgy jól van, csak iszonyat energia van benne, de képzeljétek tegnap fél órát játoszottak az öcsivel:)
Kristóf kicsit náthás volt, nem aludt 4 éjszaka, illetve sokat kelt, most jobb volt.
Nekünk szopi befejezve, 1 hete, kicsit bánt, de hát én mindent beleadtam, és végül is 11 hónapos, most már eszi a tápszert, de hát ez a fejés bruál rossz volt, jó sokat csappant is a tejem, így két hónapig azért még ment, de viszont múlt hét hétfő óta elkezdtem a fogyit:), remélem most összejön, nagyon szeretném.

Móni, hát még Kristóf sem állt fel :shock: , jó, jó gyönyörűen mászik, és feltérdel, illetve az egyik lábával már feláll, de még mindkettővel nem.

Juba, nagyon, nagyon sokat gondolok rátok.

Niki, én szívrohamot kaptam vona, Robesz múlt héten lezúgott a lépcsőnkről, hát aki látta már a mi lépcsőnket, de egy karcolással megúszta.

Sense, de kíváncsi vagyok.

Heni, fiúk nagyon helyesek, Panndi a lányok is, úristen nagyon megy az idő.

Kaqk, napot az én is nagyon szeretnék

Úh még annyi mindent szeretnék írni

Vindo, Irina, Felur, Maggie és a többiek, de nem tudok, megyek spinningre:

.

Kép
Kép
nektarin

Na, sikerült idejutnom.

Már túl vagyok a tanácskozáson a rektoriban :shock: Hát, nem sokat tettem a dologhoz, még abszolút nem értek a témához, de majd csak belejövök :roll: Bólogattam és mosolyogtam, igen csinosan fel voltam öltözve, szóval panasz nem lehet rám :lol:

MInden betegnek jobbulást!

Móni, Te profi vagy a kávé témában :shock:
Ügyes Gergő:)

Nektarin, gondolunk rátok jövő héten!

Mi újság Zinával :?: :?:

Rugó nyűgi és fáradt. G-vel a bevásárlóközpontokat járták, amíg én értekeztem. Nagyon elfáradt, enni sincs kedve, csak inna :roll:
Remélem, hamar elalszik, és a munka mellett még filmet is tudnánk nézni.

G. citerázni van.

Irina, a mi karunkon nincs nagy hajtás ebben a tekintetben, de az egyetemről a doktori iskola irányából nagyon szorgalmazzák. Amúgy én is szeretném hamar kipipálni, még a második gyerek előtt :wink: Bár nekem két évet még biztos várni kell, mert talán a PhD után négy évet kell pihenni, ha jól tudom.

Jön rángatni.

Kép
vindolanda

Móni és többiek, köszi! :-)

Hát délután csak 1 órát aludt Ádi (az éjjeli 4-5 után), ez elég jellemző :shock: Majd 1,5 órát hisztizett, amiért sok trutyi gyűlt fel a torkában és kiköhögte-fújta. Azóta randalírozik, nyaktörő mutatványokat mutat be. Elvittem a dokihoz is, a héten itthon kell lennünk. Próbálom apuval összeszervezni, hogy pár órára ügyeljen Ádira (S ugye külföldön lesz), de amibe anyám is beleszól, az eleve nehéz ügy.

Vindo, asszem 5 évet kell várni PhD után a habilitációig, de kérvénnyel lehet az kevesebb is, láttam már rá példát. Én 3 éven belül nem akarom megcsinálni, mert nem is tudom. A 2. gyerek téma meg egyre távolabb kerül tőlem, azt hiszem.
irina

"igen csinosan fel voltam öltözve, szóval panasz nem lehet rám :lol: "

ez nagyon tetszett Vindo!

NA akkor jövő hétre +++++++++++ Robesznek. lépcsőről leesés. :shock:

Irina: +++++ hogy meg tudjátok oldani Ádi felügyeletét meg hogy este legyen alvás és meggyógyuljon!!

én sík ideg! munka....:-( :arrow: leírom

KépKép
kaqk
Debrecen

ja, a 3 éven belül = mostantól 3 év (vagy több), nem a Phd-tól számítva, az már letelt rég :D
irina

I és Emma épp fekvőtámaszokat nyomnak.:-) Emma a kis fenekét nyomja fel, le..:-) édes. én is megpróbáltam, hát kb 2-3 db-ot tudtam hát félig sem kb 1/3.-ig behajlítani a karom...:-( oh

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Én is szokás szerint hulla. Már így a hét elején. :cry:

Jaj, Irina! Teljesen megértelek. Borzasztó tud lenni egy ilyen roham. Asszem nekünk azt javasolta a doki, hogy ilyenkor még elalvás előtt adjak be nyugodtan egy rectodeltet. + ugye calcium, fenistil, köh.csillapító. De ahogyan már Emmánál is írtam, a dokibá javasolta azt a gyógyszertárban kikutyult kúpot, ami sokat szokott Bercónak segíteni. Jobbulást Ádinak!!!!! Neked meg türelmet, erőt. Szinte mindig így van, ha a legjobban kellene az, hogy legalább a kicsi ne legyen beteg...

Niki, csoda, hogy nem kaptál szívinfarktust. Azért nagyon magáért beszél ez a mentalitás. Furcsa.

Nektarin, ne szomorkodj, ez is nagyon szép idő. Akkor izgulunk értetek a jövő héten.

Móni, micsoda táltosod van! :lol: :lol: Csúcsszuper! Nagy gratula neki. Nálunk Dávid volt ilyen. Hat hónapos és 3 napos volt, amikor felállt. Ez pont szept. elseje volt. :wink: Karácsonykor már szaladt. A csokinak más jótékony hatása is van ám. :lol: Jobbulást Neked is!

Vindo, :lol: :lol: majd jól kiműveled magad, nem féltelek. Áruljátok már el, hogy mi az a habilitáció. Mondjuk én is használom, habilitációs terveket írok havonta, de szerintem nem ugyanarra vonatkozik. :wink:

Na, megyek Bercót altatni. Ha nem alszom be mellette, akkor még talán jövök.
dmaggie

Jaj, még egy. Bercó Dáviddal szokott gyúrni. Csak ő nem a nehéz súlyokat, hanem akármit emelget. De azért a biztonság kedvéért ő is félmeztelenre vetkőzik hozzá. :lol:
dmaggie

Bercó és a gyúrás :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, köszi!

Maggie, köszi az együttérzést!
A gy. orvos most csak a párát és a hideget javasolta (elég gyógyszerellenesnek tűnik, tudod, új orvosunk, úgyhogy még nem nagyon ismerjük, mert általában szakrendeléseken kötünk ki Ádival), így Ádi semmit nem kapott éjszakára. Tegnap a baby loof, amivel a hátát lekentem, mit sem ért. :-(

Habilitáció: lehet, h nem minden tudok róla jól, de voltam már ilyen védésen. Szóval ez nem önálló tudományos fokozat, de kiírják a dr. után, ha vki megcsinálja (dr. habil), arról kell a felsőoktatásbeli tanárnak számot adnia, hogy milyen előadó (magyarul és egy idegen nyelven is meg kell tartania - szabad beszédben -- az előadását, kérdéseket kaphat stb.). A téma a phd-témától eltérő kell legyen (nem teljesen, csak nem azzal azonos). Sok helyen ezt kérik bizonyos szintű tanári kinevezésekhez.
irina

Maggie, de itt van sok okosság:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Habilit%C3%A1ci%C3%B3
Bár itt mondjuk az egyetemi tanári (azaz professzori) kinevezéshez kötik, hát ahhoz tényleg elvárás. De másutt az eggyel alatta lévő szinthez (a docensséghez) is.

Gyúró gyerekek :-)

Megyek, S pakolászik össze, készülődik, éjszaka közepén kel és megy a gépéhez, nekem meg kéne majd kicsit aludnom.
Jó éjt!
irina

Hát, igen nagy sportember ő is. Mindenben utánozza a bátyjait. Vasárnap meg azt kérdezte, hogy le van-e nekünk töltve a legoponthu?
Ma megbeszéltük az óvodában a óvónénije azt mondta, látszik, hogy teljesen el van kényeztetve. Nem roszallóan, csak megjegyezte. Az óvodában is csak áll és várja, hogy valaki le-, illetve feladja rá a ruháját. :oops: :lol: Nem csinálnak nagy problémát még belőle. De azért egy kicsit bele kellene húznunk. Főleg neki, én már egészen önállóan öltözködöm.

Egyébként meg tök pipa vagyok. Még vasárnap küldtem egy levelet a fősulira, mert érdekelne néhány dolog. Eddig még nem válaszoltak. :twisted: Ha holnap sem kapok semmit, akkor újabb levelet küldök nekik.
dmaggie

Jó magyarosra sikeredett. Tehát beszélgettünk az ó.nénijével és közben ő megjegyezte...

Irina, köszi. Nálunk azért másként értelmezzük. :wink:
dmaggie

Jó reggelt!
Maggie, és Nálatok mit jelent a habilitációs terv? Most már nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság! :-)

Rémes éjszakán vagyunk túl, jéghideg, párás szobában aludtunk, de Ádi így is sokat köhögött (nem krupposan már szerencsére), 2-3 órákat is fent volt, amíg kiköhögte magából az összes trutyit. Valahogy elvergődtünk a reggelig, közben persze sokat sírt. Az is gond, hogy állandóan hasfájásra panaszkodik, de se láza, se nem hány, sem nincs hasmenése, nem kemény a hasa, nincs az a dudor, mint a bélvisszatüremkedésnél volt, széklete rendben. Szóval vagy felnagyítja, vagy nem tudom.
irina

Jo reggelt!

Jaj, draga Irina, Adinak jobbulast, nektek pedig kitartast kivanok!! :(

Hat, Moni, amit ajanlottal, az valami csoda! Megittam a fekete-teat a ket bogre extra eros kavem utan, es este ugy ereztem magam, mint aki extasy-tablettat vett be (eskuszom, sosem probaltam, de valahogy igy kepzelem el :lol: ) iszonyuan friss voltam, pedig reggel 5 kor keltem 5 ora alvas utan, sot azt vettem eszre, hogy mosolyogtam szakdoli iras kozben :lol: Koszi, ma is bevetem, es Irina, neked is javaslom :D (van itthon nepali fekete tea, nem filteres, azt aztattam a vizbe, igy gondolom, meg hatasosabb volt.)

Ma fel 10-kor baratnoimmel talalkozunk a jatszohazban, mindketto otthon volt az unnepek alatt, most jottunk vissza. Remelem, a gyerekek jol ellesznek, mi meg tudunk kicsit dumcsizni. Aztan 11-kor S. mamajat viszem bevasarlokorutra a varosba. Rania imadja ezt a programot, mert a dedi mindent megvesz neki, amit akar, sot azt is, amit nem akar :lol: (pedig skot szarmazasu :lol: )

Nagyon fitti gyerekek vannak itt kerem szepen :lol:

Mennem kell megszaritani a hajamat, meg keszulodni.

Ja, kepzeljetek, vegulis jol vegzodott a sztori a meterarus ma expresszben kuldi a jo anyagot, es vissza se keri a rosszat (amit szinten hasznalunk, ugyhogy fel tudom hasznalni) elnezest ker, es azt kapom karpotlasnak, mivel visszatero, megbecsult vasarlo vagyok :D
Vendég

Na, ideértem, próbálok is írni valamit.

Irina, szegény Ádi és szegény Te :(
Remélem, nem komoly a baj.
Bébiszitterelést sikerült megszervezned?
Hát, ezek nálam csak tervek, de meglátjuk :wink:
Láttam már több béna habilitálót, szóval nem esélytelen a dolog :lol:

Niki, tea-kávé :shock:
Anyag 8)
Kirohanó Alex :shock:
Egyszer Rugó két boltos mellett rohant ki az utcára, azok meg csak álltak és nézték :shock:

Kaqk, kitartást minden területen, szorítunk nagyon!

Maggie, Bercó gyúr :lol:

Ideért.

Kép
vindolanda

Mint Banderas a Desperado-ban: a vízipisztolyt citeratokban hordja.

Kép

Rugó első monológja: Apa alszik. Anya alszik. Villany. Alszik. (lefekvéskor)
Új szavak: kávé, kakaó (apapó).

Kép
vindolanda

Gondolkodni :arrow:

Maggie, köszi, én is ebben reménykedem, hogy belerázódom.

Be kellene menni Db-be Rugóval az egyetemre, aláírni egy pályázatot. Gondolkodom rajta, Rugó tegnap nagyon akart villamosozni :roll:

Kép
vindolanda

Irina: Ádó :? nehéz ilyenkor hogy tényleg fáj, vagy csak a figyelem kell, vagy csak kicsit...hm..dillema.

Niki: hu de rendes akkor a nagykeres.
dédi és a skót lévén vásárlás.:-)

Maggie: neked már jól megy az öltözködés? :-) majd megy Bercónak is.

Vindo: Rugó-Antónió :-)

Emma ügyes volt tegnap este is az elalvással..és reggel olyan büszke..:-) hiába nőnek ezek a gyerekek és okosodnak....de ahogy utánoznak?? :shock: :shock:
Rendkívül ideges voltam tegnap du-án a munka miatt ( talán megoldódik és mégis megkapom a pénzt :-) kipp-kopp ) és a számítógép előtt emailt küldtem volna, de Emma csak mondta a magáét, kérdezett..stb, mondtam neki hogy most ideges vagyok a munkám miatt és most hagyjon egy kicsit....
erre vacsinál, Kankalinnal az asztalon, közben kezét fogva akarta a meggylevesét enni. Mondtuk neki nem lesz jó tegye arrébb nehogy olyan legyen Kanki.....erre Emma: hagyjatok egy kicsit fogni akarom Kanki kezét" ...hát most erre??? hagytuk, ügyesen szépen óvatosan evett...minden ok. ű
Annyira nehéz még így 3 év után is hogy ne akarjam mindenre a nem-et mondani, hadd próbálja, csinálja a dolgokat.......igyekszem....:-)

na most már Dologra!

Irina: sikerült megoldani az Ádám felügyeletet???

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina
Remélem azért ennél komolyabb már nem lesz :( és hát nem lehet egyszerű így dolgozni sem. Hogy sikerül
a határidős melód?
Ja és Snek jó utat. Neked meg kitartás így egyedül.

Vindo
Gratula az új ruhákhoz
Hát lehetsz is büszke rugóra. Nagyon ügyes volt.
Banderas Rugó :lol:

Remélem Zina már jól van.

Dóri
Nagy nagy drukk a vizsgához.

Sense
És mesélj!! Hova mi?? Meglepett, hogy máshová mész. Lottit hova teszed? Anyud vigyáz rá?

Niki
Olyan furcsa, hogy azt írod már iskolába megy :?
Jajj ez a két aktív gyerekkel intézkedni és jönni menni dologgal úgy együtt tudok érezni most. Nekem is nagyon aktívak a gyerekek.
Kettővel komoly ügyeket intézni lehetetlen lenne.
És hát én is kész lettem volna, ha így elszalad valamelyik. Nekünk amúgy a lépcső a mumus. Megy neke mint az őrült.
Nem számít, hogy nem tud lemenni. Egyszer le is gurult egy teljes emeletet. Kész csoda, de semmi baja nem lett.
És nem tanult belőle...
Anyagbolt nagyon rendesek voltak, örülök, hogy jól alakult.

Móni
Kötheted a gatyát :lol: ügyes kis pasi

Kaqk
Elalvás
Eddig nem volt semmi gond és most 1-2 hete nem bír elaludni este. Akkor sem, ha nem aludt oviban. Tegnap csak 15 percet sikerült neki aludni, délután direkt elvittük szaladgálni meg lovas körhintázni és így sem ment neki. Szegényre másfél óra után jó rákiabáltam mert megállás nélkül fészkelődött.
Végül az apja feküdt mellé és fél 11 kor sikerült elaludni. Én is tanácstalan vagyok :(
Tegnap azt mondta, hogy azért nem tud elaludni mert fél, hogy rosszat fog álmodni. :(
Előtte meg azt mondta, hogy varrjunk egy anya és egy apa babát mint az AnnaPetiben hogy majd ők őrizzék az álmát. Hát lehet bevetem.
Mert így semmire nincs időm. Napközben Dani ölbe cica, délután Lilla és Dani is szeretne velem játszani, este altatás és mire végzünk már nekem sincs semmihez kedvem.
Na remélem nálatok és nálunk is hamarosan megoldódik.
Munka+++++++++++

Nektarin
Robesznek ++++++++++++

Gyerekek utánzás: hát igen hallom ma reggel Lili pöröl a Danival. Dani légy szíves ne gyere ide, éppen öltözöm.
Dani!!! Lilla azt mondta ne gyere ide! (ezt jó lassan és tagoltan)
Nagyon osztja néha az észt az öcsinek.
Most rám is rám van szólva, ha valamit nem szépen kérek, mert ugye mi is ezt várjuk el tőle :lol:
Nehéz dolog ez a gyereknevelés, ha az ember jól akarja csinálni.....

Dani szegényem fogzik azt hiszem és olyan de olyan anyás tud lenni :? pont most. Eddig tök jól elvolt magának is.
A héten mégsem kezdjük a CSANA-t mert van egy sírós kisfiú aki nem jött sokat betegség miatt és nem akarják, hogy Danira rossz benyomást tegyen.
És képzeljétek jövő héten ha sikerül megoldani lesz egy tanítványom :D már gondolkoztam rajta, hogy lehet Skype-on el kellene kezdeni tanítani angolt, mert én is tanultam így és nekem bejött. Meg tök jó, hogy nincs annyira helyhez kötve.

KépKép
KépKép
fleur

Vindo bocsi :oops:
Rugó kis betűs lett :?

KépKép
KépKép
fleur

Kaqk, Emma nagyon ügyes :D
Ja, jól megnőttek :shock:
Jó munkát.

Amikor jó dolgom van. Önálló játék a Rugó-szobában a játszó ágyon.
Kép

Kép
vindolanda

Fleur: ez tök jó ötlet!!!!az angol tanítás skype-on...a földrajzi határok megszünnek!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

itt esik :evil:

Fleur szuper a skypeos angol tanulás!

KAqk éjszakai fény mellett alszik , vagy tök sötétben? Nálunk Péterke most ragaszkodik a kis éjszakai fényéhez, próbáltuk, hogy nem húztam le a redőnyt és az utca fénye bevilágit, de nem jó neki a kislámpa kell :roll: ám legyen! Szerintem alakitsatok ki egy kis rituálét este és nem lesz gond. én énekelni szoktam a vukkot, micimackót és imádkozunk, aztán kijövök, hogy jó éjt és mind a 2 egyedül alszik el.

Rugó képek szuper!
Villamosozás 8) ezek is akartak vasárnap, Áron volt az első aki meglátta és felkiálltott, hogy villamos, pedig már rég látta :shock:

Ma reggel nem ittam mega löttyöt, de egy piritóst ettem, mert már majdnem kilyukadt a gyomrom :evil: majd vacsira megiszom, este jobban kibirom kaja nélkül, mint d.e
Kell az energia :roll:

Irina kitartás, tudom nem könnyű, de csak túl lesztek már rajta és kinövi Ádi ezt a sok betegeskedést!

Heni
KépKép
heni81

Mesi Klippet most tudtam megnézni :lol:

Ez meg az én kedvencem :lol: annyira jók szerintem
http://www.youtube.com/watch?v=cTFh8LCBZeQ

KépKép
KépKép
fleur

Heni: A redőny teljesen - nem lyukasra - le van húzva. Van egy olyan konnektorba dugható pici fény. + a baby őr szúrós zöld pici fénye ( azért működik hogy lássunk ha bemegyünk.)
a rituálé már születése óta megvan. 2 Annapeti mese, villany lekapcs., 3 énekek, ima, jó éjt puszi, ölelés és alvás....persze még 5 percig beszél hozzánk míg mi is fekszünk a másik szobába..:anya szeretlek..stb. szóval jól megy ez. :-)
de köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Topikunk 4. évének fennállása alkalmából szeretettel meghívok mindenkit - aki tud jönni - január 22-e szombatra hozzánk! :)

Aki jön, az jelezze nekem, azt is, hogy hány fővel érkezik.
Tudom, S és Ádó evés és helyfoglalás tekintetében egy embert jelent. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Most csak Zina hírek!
Sajnos nincs jól. Most már fülgyulladása is van. Valószínű holnap felszúrják neki. Ráadásul kaptak egy rotás szobatársat :shock: a legyengült, lázas kicsi lány mellé képesek voltak berakni :twisted: Juba teljesen ki van bukva én meg semmi lelkesítőt nem tudok neki írni :cry:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?