A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Dia: lehet, hogy a férje azért köszön ekkorát, mert pontosan tudja milyen zizi az asszony és talán ég a feje ??? nem lehet?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares annak a pasinak otthon a sarokban a helye....

Valaki S.O.S. egy csokitorta receptet nem dobna? Ami nem bonyolult. Kösziiiiii :lol:

királylány

Dia a legeccerűbb csokitorta a klasszikus piskóta és vajas kakaókrém: vaj, cukor, kakaópor... (a dobostorta "dob" nélkül)

Kép
gtunde75

Dia: és ha a brownie-t csinálod meg??? Az nem torta de fullll csoki ugye :) én szoktam még beletenni mákot-diót-mazsolát... tetejére meg csokit melegítek, és ilyen gyümölcstorta formában csinálom...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="csillagfeny1976"]c írta:csillagfeny1976sajok-sokat gondolok rátok!Jó babatalit!!!

kár h.nem jöttök bár sose késő :wink:

Tomi 6360 gr evés után és ugyanúgy 64 cm-re mérte mint decemberben(szerintem kizárt)tehát mivel nem hízik,estére kap krumplit,v.Sinlacot pépként,amit elfogad.
Jó dolog a szoptatás,nem akarom én elválasztani,de azért ne menjen a fejlődés rovására..(nem hízik)

Dia jól döntöttél

Mares hogy öltözzünk? :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi így van. Próbáld meg a krumplit banánnal. Ezt szokták szeretni a gyerekek. És jól laktat is :wink: (Áron most nyomott be belőle 200ml-t)

Jó talit nektek.

Tortaötleteket köszönöm. Valószínű a piskóta lesz vajas krémmel. Oviba viszünk tortát, oda süt az egyik ismerősöm (cukrász), hétvégére süt a sógornőm, de gondoltam meglepem őt itthonra is egy sk-val. :lol:

királylány

Megfőztem a krumplit,kihűl és turmixolom.Szerintem először barackkal próbálom majd,mert a sütőtöktől is 3 napig nem kakált :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi: hideg nincs, de meleg sem :)

Csillagom: tutti h nem tudtok jönni?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

van már gázzzzzz :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"]v írta:kfmaresan már gázzzzzz :)

szuper.
Tomi evett 3 kanál krumplit,szopizott most bealudt de sztem ha kel akkor indulunk is.

evilany

Naná alszik....

evilany

Még mindig... :?

evilany

[quote="kfmares"] írta:kfmaresvi: hideg nincs, de meleg sem :)

Csillagom: tutti h nem tudtok jönni?

...sajna nem...még csak most fogok bemenni Pécsre-ha Laca hazjött a suliból-segítenie kell cipekedni :(
De nektek nagyon jó talit,babázást,dumcsizást!!!
Puszi nektek!

...és Minden fórumosnak

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Én is megnyugodtam. Kicsit kiborultam a hétvégén a sok „jó tanácstól”, már az volt az érzésem én vagyok a világ legrosszabb, leggonoszabb anyája. Mindenki kioktat és hozzászólt Petra viselkedéséhez.

Nagyim unokatestvére, akit mellesleg a második nagyimnak tekintek, kicsit rossz néven vette, hogy Petra sít ha ő ránézett. Mondván rá még egy gyerek sem sírt, még a közlekedési eszközökön is mindig minden gyerek visszamosolygott rá.

Aztán bezzeg az ő fia ebben a korban már késsel kapart szalonnát evet :roll: , adhatok neki már nyugodtan almát keksszel. Mondom ja régen az volt a menü, most már nem divat. Erre jött a szalonna és, hogy igazán semmi baja nem lett a fiának. Meg az már 6 hónaposan 9 kg volt, mégis 10 hónaposan járt...stb

Sógornőm is azzal "dicsekedett", hogy az ő fia 10 hónaposan töltött káposztát evett, meg mindent amit ők ettek és semmi baja...szerinte...túl van a 100 kg 18 évesen és még a levesből is kitúrja a sárgarépát, szinte semmi zöldséget nem eszik meg csak a húst. Minek annyit aprehendálni.

Aztán vasárnap anyám, hogy miért nem viszem ki a lányt levegőzni is...én miattam lesz majd mindig beteg, mert lusta vagyok vele kimenni :x :twisted:
Ja én utálom a hideget és igen nem megyek ki szívesen ha mínusz jó pár fok van odakint. Ha meg kimentem alig kaptam levegőt, mert olyan füstös volt a levegő, a nagy hideg miatt mindenki fával tüzelt és a füst nem szállt el. Tuti csecsemőnek való levegő :roll: Mikor végre -4 lett voltam vele kint, alig kapott levegőt, így csak az ablakot nyitottam ki neki ha jobb idő volt és levegőzőt kicsit felöltőztetve.
Vasárnap is voltunk kint, még ha anyám nem is mondja láttam én is, hogy süt a nap. Persze 5 percig sem voltunk Petra sírt. Tegnap végre már nem volt olyan vizes a járda kivittem a kiskocsit és abban aludt a lelkem 2 órát. +11 fok volt sütött a nap. - Szerintem ha nem is viszem ki gyakran azért ha tudtam mindig kivittem.

Persze, most el kell kezdeni a hozzátáplálást, mert a gyerekorvosnő ezt ajánlotta :twisted: :twisted: :x anyám szerint. Tegnap ezért hívott még mindig ő volt megsértődve és csak ki akart oktatni :x :x :x

Nagyon carul vagyok. Férjem persze mellettem van azt mondja ne törődjek már senkivel, szerinte nagyon jól nevelem Petrát csupán túl aggódó anyuka vagyok. (soha nem tudok dönteni bármikor akartam valamit kész voltam órákig, napokig gondoskodni 2 dolog közül melyiket vegyem meg. Most ezt csinálom a hozzátáplálással is). Mi vasárnap pedig ügy döntöttünk, hogy Petra marad még anyatejen és 2 hét múlva kezdünk kóstoltatni vele mást is. Persze ha a családi békét meg akarom tartani hétvégén meg kell kóstolja a pépet :x vagy hallhatom mennyire makacs vagyok.

Azt hiszem ezentúl senkivel nem vitázok, bólogatok majd az almás+kekszhez, bármilyen más ételhez és nevelési tanácshoz és mosolygok kedvesen bárkire, majd én meg csinálom ahogy jónak látom. Még az sem kizárt, hogy Petra "nem fogja enni a tejpépet" pár hétig, majd újra kóstoljuk és ha én úgy érzem itt az idő adok is neki.
Igaz Petra az éjjel is evett, kell neki is a 2 cici tehát lehet a tejpép volna az igazi megoldás......ahogy Évi is mondja

Na most elpanaszoltam magam.... :oops:

Megyek visszaolvasok

Kép
Kép
melisch

Dia látom még mindig bánkodsz a szomszéd miatt, sajnálom....próbálj nem rá gondolni. Mi az, hogy beteg, nem a te hibád ha mégis....esetleg szülés utáni depresszió? Lépj tovább. Mi
vidéken lakunk itt sincs siri csend, hol a kutyák ugatnak, hol a kakas kukorékol, hol a tehén bőg vagy a legelő miatt hallani a bárányokat, lovakat ha éppen nyáron nyitva az ablak. Nem beszélve a szembe szomszédot is lehet hallani. Tényleg neki egy lakatlan tanya felelne csak meg ha ennyire nagyok az elvárások.

Mares akkor a talin nem kell melegíteni pluszba tuti ismét jó lesz a hangulat, babák meg szocializálódhatnak. Jó traccsolást.

Clarika mutattam a videót+ képeket apának, ki volt akadva, azt mondta ó 8-9 hónaposnak tippelte és nagyon édesnek tartja. Mi is alig várjuk mikor kacag végre fel igy.

Katust is megfilózta, na mondta neki, nyugi ő már 6 hónapos, Nagyon kis ügyi.

r. jenő :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: csak Évi említette feljebb és olyan furcsa neve van, nem akartam visszakeresni vagy rosszul leírni. Én is elolvastam és ismét elő kell vennem, mert fel kell idézni pontosabban a tanácsoakt.

Lányok Petra inkább talpraesett+kis angyal+mimóza. Ő nevetve ébred, sőt képe már a párnáján forogni. Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy mintha nehezebben venné a levegőt is kezd nyafizni. Megyek hát nem hasra akart fordulni annyi helyen és a fejléc nem engedte tovább ő meg olyan oldalra bukott pózban orral a párnáján próbált más pocizót felvenni. Köszi a jó szavakat mindenkitől.

Azért tudom 16 évesen nem én fogok neki kelleni de ezért szeretnék addig is kiegyensúlyozottan élni és nem csak őnagysága óhajait/bogarait kielégíteni. Legyen őnálóbb!!

Kép
Kép
melisch

Csillag nagyon édi Gergő. Kitartást továbbra is, családod nagyon szép!

Barbcsi Bencéje is jó nagy fiú már és milyen édesen alszik a kis bodyjába, nekem az a kedvencem :wink: és a kis könyves képe is cuki, mi is szeretjük az ilyen könyvet, jó lehet nyalni, fogni 8) Azért nem akarom alapjában megváltoztatni Petra természetét, csak a határokat akarom neki kicsit meghúzni.

Szilvás én is fejlődési ugrást gyanítok Eninél. Én is próbálok többet adni neki, de az este sem kellett neki a tejpor, még lenyelni sem volt hajlandó csak tátogott, nehogy le kelljen nyelje. Persze 1 óra után ébredt, szemét sem nyitotta csak sírt, evett és aludt reggel 7-ig.

Tina azt hiszem neked sem gratuláltam a kislányhoz!!!!! Gondolom milyen nagy élmény volt látni őt.

Brik sok sikert a vizsgákhoz!!!! Fiad :shock: :shock: azta, hogy milyen ügyesen üll.

Évilány, Szilvi nyugi jó helyen jártok, majd elindul minden baba meglátjátok. Mi is csak néha forgolódunk, főleg ha estére le tudom húzni már a nadrágját és csak bodyba marad. Talán jobban tudja a seggét mozgatni. Na meg a kiságyba ébredés után, egy másodpercre sem áll meg. Ja és a nyüsszögés, hogy "annaaaa fordííícccs visszaaaa" nálunk is megy és már akarna mászni ,nem sikerül és akkor dühbe gurul és vége minden játéknak :cry:

Kép
Kép
melisch

Barbcsi költözés. Hát én is amellett vagyok, hogy jobb kicsit nagyszülők közelében lenni. Nekem nagyon nehéz itt 300 km-re minden rokontól egyedül a családommal. Ha valahova akarunk menni majd kell Petrát is vigyük (bár kaptam ajánlatot, hogy vigyáznak majd rá kedves rokon :wink: ). Azonban fontos, hogy ti jól érezzétek magatokat, legyen olyan állásotok ami kielégít titeket. Németország ha ti jónak látjátok ne nézetek senkit. Nincs ott sem kolbászból a kerítés de meg lehet élni, lehet nekünk is jobb lenne ott de mi sem mehetünk, mert én anyát már nem hagyom itt. Elég neki ha öcsém ott van.

Kép
Kép
melisch

Köszi Melisch!

Szerintem jól csinálod, kitartást a sok "jó tanácshoz"!

Kép
xtina75

Mares
Gáz :cry:

Csillag
Édes Gergő manó :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajnálom a gondokat! :?

Melisch
Látod, Katus elmúlt már 6 hónapos, mégse kap anyatejen kívül mást... és fejlődik szépen, nem beteges...
Ha egy evésre 2 cici kell, akkor kapjon annyit! (én ezen nem problémázok, általában mindig 2 ciciből etetek...)
Okos tanácsok: két füled van... az egyiken be, a másikon ki... :wink:
Majd lesz Petra önállóbb! Most még csek egy 5 hónapos, magatehetetlen csecsemő!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Melisch! Ne foglalkozz a jó tanácsokkal. Az emlékek idővel mindig megszépülnek :-) Szerintem nem is igazak...
A Ranschburg nevét sem könnyebb leírni, mint a Melisch-t :wink:

Éljen a visszajött gáz!

Éljen a -lélekben- megsemmisített szomszéd!

És éljen minden ami jó és szép e kerek földön és az egész világegyetemben!!!

Vivát! Vivát! Vivát!
szilvi35

A 6 hónapos oltás az jóság-injekció... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Délelőtt magkapta Katus az oltásokat, most így játszik...

Kép
Kép
Kép

Doktorrra is csak vigyorgott :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzátáplálásra azt mondták, hogy próbálkozhatunk pépekkel, krumplival, bébiételekkel... DE... úgyis a gyereken múlik, hogy elfogadja-e vagy sem...
Kevertem kb. 2 kanálnyi banános tejpépet... én ettem meg a végén... Katus nem értékelte... pedig finom :lol: :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tali megvolt :) jó volt bár a házigazda végigaludta :)
Szegény Tomi meg megtisztelte az ülőgarnitúrát,mindent kibukott(mert az okos anyja repülőzött vele :oops: :oops: )
Na ez van...jövő héten újra :) remélem veletek,Csillag.

Melisch szerintem is a saját fejed után menj,mert az a legjobb!Én se örülök a kéretlen tanácsoknak,kapok én is bőven,hogy kell nevelni,etetni,stb...áááh.

Ircsi hát igen a kulcsszavak:szépen fejlődik,nem beteges.
Jóság injekció :)

evilany

Tali vége, Gergő, mint jó házigazda átaludta az egészet....( jó babát játszott), most evett és azóta sírdogál.....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Feltettem a videot a blogba!

evilany

sziasztok!

Zoé kidőlt! :wink: :lol:
Szupi volt a tali, főleg a tóóóóta!!!! :)

Csajok a képeket lécci dobjátok át mailen! :wink: köszike!

Kép
gtunde75

[quote="evilany"]F írta:evilanyeltettem a videot a blogba!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="lombikbaba"]A írta:lombikbaba 6 hónapos oltás az jóság-injekció... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

6 hónapos oltás??? az mi ellen van? nálunk már az 5 hós sem a kötelező lesz, és utána úgy tudom, hogy csak 15 hósan kap legközelebb... :shock:

Kép
gtunde75

[quote="evilany"]F írta:evilanyeltettem a videot a blogba!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majd ha felfedezik egymást, ha együtt játszanak... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="lombikbaba"]A írta:lombikbaba 6 hónapos oltás az jóság-injekció... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

6 hónapos oltás??? az mi ellen van? nálunk már az 5 hós sem a kötelező lesz, és utána úgy tudom, hogy csak 15 hósan kap legközelebb... :shock:

Más az oltási rendszer :wink:
Katus 2-4-6 hónaposan kapta az oltásokat, majd 12 hónaposan kapja a következőket...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hazaértünk,Tomi megébredt,szopizott,de nem nagy sikerrel szerintem,mert elégedetlen volt utána is meg nem láttam nagyokat nyelni se meg ilyenek,amit szokott,megkínáltuk Sinlaccal,benyomott 50-et kanállal szépen,majd fürcsi a lavórban hajókkal húúú :) kis játék és letettem aludni :wink:

Gergőről nem is készült kép :( :( :( de kár..meg a tortáról se,hmmm pedig jól voltunk tartva,túrótortát kaptunk :wink:

Képek a g-n.

Kép

Kép

Kép

Kép

evilany

Tündi: Gergőnek is gyorsan "Sanyi" lett! 5kor evett, aztán már nem aludt ugye, hanem ment az anya most szórakoztassál :) és mivel fel5kor kelt, ezért 7kor ment már a műsor, mert fáradt volt, de uram még nem ért haza, gyors víz készítés a fürcsihez, közben Gergő üvöltött, aztán mivel apjával szokott inkább fürdeni, volt nagy csodálkozás hogy ki teszi a vízbe most, de azért elvoltunk... majd kaja, persze közben is sírt mert inkább volt fáradt mint éhes, de próbáltam neki adni, mert akkor meg arra fog felkelni hogy enne... beletuszkoltam 110et kb, előtte meg evett 210et, éhes talán nem lesz... apának feltettem spagettit.. mert én milyen jó feleség vagyok :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: hát ha mondjuk Gergő nem aludt volna éppen akkor ő is ott lett volna, amikor meg felébredt, csak nézett nagyokat, hogy na ő most ébredt és akkor most elmegy mindenki??? majd félóra múlva rájött, hogy ja ő éhes, akkor ment a visítás :)

bakker, rajta vagyok egy képen.... hmmmm egye fene, háttérnek még jó vagyok :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jó reggelt

Mares ne fárassz már :) persze hogy rajta vagy hisz te voltál a házigazda aki minden jóval ellátott minket :)

Nem panasz,csak helyzetjelentés,
Hű lányok de szar éjszaka volt.Elkeserítő.Lehet hogy valamit valamiért,mert ugye este egyedül elalszik,de éjjel 4,5x kel,és 3 óta már vissza se aludt,csak max 15 percekre.Akkor inkább ringatom este...nem tudom mi lehet a baj!Nincs se meleg,se hideg,kényelmes a hálózsákja,cicit kap,nem búg,zúg semmi,nincs túl világos,nem értem miért nem alszik. Letettem fél 8-kor,kelt enni 10-kor,1-kor,aztán 3-kor és azóta gyakorlatilag fent vagyunk.Próbáltam a nem cici adást is,hátha nem is éhes csak felkelt,cumi -sírás,ringatás 20 percig - karban elalszik,letéve sír, ütögetés,ssss - sírás, kivéve vállra téve - nézeget,cici - eszik,de nem alszik vissza. Pedig este jól is lakott.Gondoltam rá hogy a hozzátáplálás miatt,de az megy már hetek óta,a nem alvás pedig kb 1 hete. Fogzás lenne,de nem hiszem,nem panaszosan sír és egyéb jelei sincsenek.Akárhogy is de szerintem ez nem jó,nekünk se neki se. Miki ma reggel már nagyon odavolt,ingerült és fáradt a nem alvás miatt. Érthető.Mondtam neki h.költözzön ki a nappaliba de azt nem akarja. Ma megpróbáljuk hogy mi kint alszunk a nappaliban ő bent egyedül,hátha...de nem hinném hogy mi "zavarjuk" hiszen meg se mukkanunk,moccanunk sokszor,mi csak aludni szeretnénk,fekszünk mint a bot.

apróbetűs,mert nem azért írom hogy reagálni kelljen rá,tényleg,de ma reggel mikor eszembe jutott a tegnapi beszélgetésből,hogy egyik baba 8-ig alszik a másik van hogy fél 10-ig,stb. akkor bizony még egy könnycseppet is el kellett morzsoljak.Így is nem egyszer éreztem már hogy kicsit kilógunk sorból,ha azt vesszük hogy Tomi nemhogy nem ül,mászik - jó tudom ezeket még nem is kel tudnia,csak utalva az egyik napi témára - de esze ágában sincs forogni se,sőt,ő hasra téve mint azt bizonyította is kb 90 másodpercet van el. Ilyenkor elkenődök,függetlenül attól hogy az én kishercegem és mindennél jobban imádom őt,és nem panaszkodom,csak megosztom veletek a történéseket és érzéseinket.Tudom hogy összehasonlítani se kell és szabad őket,de azért az emberben felmerül ilyenkor ez az

Szívesen várok ötleteket,mert ez így már nagyon rossz,így azért a nappal is egész más hangulatban telik..(persze nem "haragszom rá" de fáradtak vagyunk...)
Ma reggel már azért az is felmerült,hogy ha ez így megy tovább,a kistesó projekt felejtős.

Ja ha este megpróbáljuk kitolni a lefekvését,akkor nemhogy nem alszik el egyedül de annyira túlpörög hogy ringatva is ordít.Tehát az se jó megoldás.

evilany

Jóreggelt!!!

Évi: krisztusi korhoz konvergálva, igazán jó élmény volt számomra , hogy a kisbetűs részt elolvastam simán ! ( na hallod, figyuka, ilyenekre kell gondolni, okker! Minden kis dolog nagy öröm legyen!)

Mindjárt írok még de, csak hogy bizonyítsam, igen, ő egy kis herceg, itt egy kép róla!

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jóreggelt!!!

Évi: krisztusi korhoz konvergálva, igazán jó élmény volt számomra , hogy a kisbetűs részt elolvastam simán ! ( na hallod, figyuka, ilyenekre kell gondolni, okker! Minden kis dolog nagy öröm legyen!)

Mindjárt írok még de, csak hogy bizonyítsam, igen, ő egy kis herceg, itt egy kép róla!

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Köszi :) tudom én azt,gyönyörű és bájos.Jó ez a kép :wink:

evilany

Na , szép, kétszer is betettem... sebaj, legalább mindenki, és főleg Te Évi tudsz gyönyörködni benne!

"Éljen a visszajött gáz!

Éljen a -lélekben- megsemmisített szomszéd!

És éljen minden ami jó és szép e kerek földön és az egész világegyetemben!!!

Vivát! Vivát! Vivát!" -----> látod, Szilvi is (vagyis remélem) így gondolkodik, mert minden apró dolog legyen csak nekünk nagy nagy öröm!

1. példa: anyukám nővérem után ismét terhes lett, 2 évvel, fiú lett. A drága bátyusom ( aki ugye egész terhességem alatt 1szer kérdezte meg hogy hogy vagyok és Gergőt is csak 5 hetesen látta először). Hát ő milyen volt??? Üvöltött reggel-este-délben. Annyira tudott bőgni meg minden, hogy szabályosan szétrázta a kiságyat. Volt hogy apum nem bírta és kitette a gangra ( még mamánál laktak akkor anyuék!), majd 2 évesen meg sem mukkant, már vitték dokihoz is hogy mi van a gyerekkel, persze utána minden okés lett, rendesen tanult, ment főiskolása, igen jól rajzolt és sportolt is, kozép-hosszutáv futó volt, és van két gyönyörű gyereke. Kicsit a csajokkal való kapcsolatokban mimóza, de tökéletes. Persze anyukámat olyan sokkkkkk érte bátyám első pár éve alatt, hogy mikor velem terhes volt , rémálmai voltak, hogy ismét egy fiú, és mivel nagy hasa volt, azt mondták neki, hogy ikrek (akkoriban 33 éve ennyi uh nem volt) és sírógörcse volt annyira kész volt hogy mi lesz, megint ilyen gyerek. De jöttem én, az eszik-alszik baba aki 3 hetesen átaludta az éjszakát!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares :) nem semmi!

evilany

2. példa: ez eszembe szokott jutni, ha bemegyek a gardóbunkba :) Szóval nővérem, amikor el voltam kenődve GErgő miatt mesélte, hogy a Sex és New York-ba a Jessica Parkernek azt hiszem van egy kislánya, aki mindig sír és a csaj kész van és egyik alkalommal a dada amikor megérkezik hozzájuk azt látja, hogy anyuka a kislánnyal bent ül a sötét gardróbban mert ott nem sírt a gyerek.... aztán 3 éves lett és minden nyühi megszűűűűnt :) na én ezt simán elképzelem, és máris mosolygok tőle :)

Tehát, Évi, hiába kér az ember eszik-alszik angyalka gyereket, ez nem mindig jön be. De ők így ahogy vannak mind CSODÁLATOSAK!!! MINDEN FÓRUM-BABA!!!!

na még egy kép :)

Kép

ja , és ma ilyen nyáladzó idő van, amit még Mi felnőttek sem szeretünk, ŐK ugye meg hiperérzékenyek tudnak lenni, hát meg is érzik :) én már fel is készültem, hogy ma cipelem egész nap Gergőt, mint Pók a monyát :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,de vajon miért volt olyan nehéz eset a bátyád?...

evilany

"Egy gyenge hidegfront vonul át hazánk térsége felett."
áááááá

és jaj ne:
"A jövő héten jelentősen átalakulhat Európa időjárása: erősödhet Északnyugat-Európa térségében a magasnyomás, így a blocking hatására 19-20-ától fokozatos lehűlésre lehet esély, lassan visszatérhet a nagybetűs tél..."

evilany

[quote="evilany"]J írta:evilanyó reggelt

Mares ne fárassz már :) persze hogy rajta vagy hisz te voltál a házigazda aki minden jóval ellátott minket :)

Nem panasz,csak helyzetjelentés,
Hű lányok de szar éjszaka volt.Elkeserítő.Lehet hogy valamit valamiért,mert ugye este egyedül elalszik,de éjjel 4,5x kel,és 3 óta már vissza se aludt,csak max 15 percekre.Akkor inkább ringatom este...nem tudom mi lehet a baj!Nincs se meleg,se hideg,kényelmes a hálózsákja,cicit kap,nem búg,zúg semmi,nincs túl világos,nem értem miért nem alszik. Letettem fél 8-kor,kelt enni 10-kor,1-kor,aztán 3-kor és azóta gyakorlatilag fent vagyunk.Próbáltam a nem cici adást is,hátha nem is éhes csak felkelt,cumi -sírás,ringatás 20 percig - karban elalszik,letéve sír, ütögetés,ssss - sírás, kivéve vállra téve - nézeget,cici - eszik,de nem alszik vissza. Pedig este jól is lakott.Gondoltam rá hogy a hozzátáplálás miatt,de az megy már hetek óta,a nem alvás pedig kb 1 hete. Fogzás lenne,de nem hiszem,nem panaszosan sír és egyéb jelei sincsenek.Akárhogy is de szerintem ez nem jó,nekünk se neki se. Miki ma reggel már nagyon odavolt,ingerült és fáradt a nem alvás miatt. Érthető.Mondtam neki h.költözzön ki a nappaliba de azt nem akarja. Ma megpróbáljuk hogy mi kint alszunk a nappaliban ő bent egyedül,hátha...de nem hinném hogy mi "zavarjuk" hiszen meg se mukkanunk,moccanunk sokszor,mi csak aludni szeretnénk,fekszünk mint a bot.

apróbetűs,mert nem azért írom hogy reagálni kelljen rá,tényleg,de ma reggel mikor eszembe jutott a tegnapi beszélgetésből,hogy egyik baba 8-ig alszik a másik van hogy fél 10-ig,stb. akkor bizony még egy könnycseppet is el kellett morzsoljak.Így is nem egyszer éreztem már hogy kicsit kilógunk sorból,ha azt vesszük hogy Tomi nemhogy nem ül,mászik - jó tudom ezeket még nem is kel tudnia,csak utalva az egyik napi témára - de esze ágában sincs forogni se,sőt,ő hasra téve mint azt bizonyította is kb 90 másodpercet van el. Ilyenkor elkenődök,függetlenül attól hogy az én kishercegem és mindennél jobban imádom őt,és nem panaszkodom,csak megosztom veletek a történéseket és érzéseinket.Tudom hogy összehasonlítani se kell és szabad őket,de azért az emberben felmerül ilyenkor ez az

Szívesen várok ötleteket,mert ez így már nagyon rossz,így azért a nappal is egész más hangulatban telik..(persze nem "haragszom rá" de fáradtak vagyunk...)
Ma reggel már azért az is felmerült,hogy ha ez így megy tovább,a kistesó projekt felejtős.

Ja ha este megpróbáljuk kitolni a lefekvését,akkor nemhogy nem alszik el egyedül de annyira túlpörög hogy ringatva is ordít.Tehát az se jó megoldás.

Jó reggelt.

Évi, ugyanígy vagyunk sok mindennel. Néha elkap a depi, és most ne sértődjön meg senki, nem személyeskedés, pusztán egy kialvatlan depizsák vagyok olyankor, szóval előfordult már, hogy ezért nem is jöttem. :-(
Pedig nekem ugye lány, időre érkezett komplikációmentesen, csodás 9 hónap... és tessék... ugyanilyen gáz az éjszaka. ...bízzunk benne, hogy hamar jobb lesz. a jobb lesz az tuti, a másik faktor a necces... :-(
ngem Bende elkényeztetett picinek, most iszom a levét... :-)

...talis képek tök jók... :-D
E

szilvás76

Évi: időjárás... :) sebaj jön a melegfront csütörtökön, majd vasárnap a hideg :) :) :) áááááááááááááá bulis napok elé nézünk :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kép

evilany

Szilvás: "ngem Bende elkényeztetett picinek, most iszom a levét... " -> eztetet nem éééétem :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares:
Hát Bende "mintababa" volt, evett-játszott-aludt. 5-6 hetes korától átaludta az éjszakát (8-6ig) mindent szépen csinált, pedig fiú, óriási baba volt, 7/9 APGAR-ral komplikációval született. Mindenki azt mondta, hogy biztos nem lesz egyszerű a csecsemőkor, de totál az volt. És hiába van most kislányom, minden rendben volt a várandósság alatt is, semmi komplikáció a szülésnél 9/10 APG....

Szar éjszakák, és mozgásban is más (gyanítom ő tök jó tempójú, csak más)

Szóval a kilátások sokkal rózsásabbak voltak Encsinél, de frászt! :-) ez az egész semmit sem jelent. Vagyis nem egyszerűbb az élet, és már krónikus fáradtságban élek, ALAP-egyszerű szavak nem jutnak az eszembe, tegnap pl a gyász szó nem ugrott be... Néha nem tudok mondatokban beszélni szinte, pedig ez erősségem volt. :-D

Elkezdtem már kóruspróbára is járni, mert nem akarok becsavarodni. Hogy valamit aludjak, ahogy Encsi elalszik húzok én is (9 körül), hogy legalább 12-ig valamit aludjak... (szép kis házasélet. haha)

Ez jutott MOST. Egyelőre hallani sem szeretnék hármaskáról, pedig akartam.

Félreértés ne essék, odavagyok a gyerekeimért, csak utálom, hogy néha belemegyek az önsajnálatba és depizek. Egyszerű fáradtság, gondolom...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2011.01.12 09:01-kor.

szilvás76

sziasztok!

Évi sajnálom az éjszakát, most nem tudok reagálni, mert be kell mennünk a céghez egy megbeszélésre, de majd leírom a gondolataimat, amivel remélhetőleg egy kicsit meg tudlak vigasztalni...

Kép
gtunde75

Szilvás:

"Szóval a kilátások sokkal rózsásabbak voltak Encsinél, de frászt! ez az egész semmit sem jelent. Vagyis nem egyszerűbb az élet, és már krónikus fáradtságban élek, ALAP-egyszerű szavak nem jutnak az eszembe, tegnap pl a gyász szó nem ugrott be... Néha nem tudok mondatokban beszélni szinte, pedig ez erősségem volt. " ---> hát bakker, van hogy egy napik is gondolkozok azon, hogy adott napon hol voltam, és frankón nem jut eszembe :) szépen leépülünk? :) dehogy... lesz ez jobb is , tutttttira!!

"Elkezdtem már kóruspróbára is járni, mert nem akarok becsavarodni. Hogy valamit aludjak, ahogy Encsi elalszik húzok én is (9 körül), hogy legalább 12-ig valamit aludjak... (szép kis házasélet. haha) "----> erről meg ne is beszéljünk :) én is durmolok GErgővel azonnal, mert ki tudja este milyen lesz, de uram is, mert ő meg sokat melózik.... még szilveszterkor vannak emlékeim egy összebújós-újévbe-átmenős estéről... de lassan már halovány az is :) :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szilvás :) én se tudom már a szavakat :) ha a fórum se lenne hát lehet tőmondatokban beszélnék :)

Esik az eső,sétának lőttek :evil:

evilany

Évi, nagyon sajnálom az éjszakát. :(
Szegénykém, nagy ölelés neked és persze Tomikénak is…

Én csak azt a megoldást tudom mondani, amit mi csinálunk Lilivel. (nekem nővérem volt a minta, hiszen ő áll hozzám a legközelebb és vele beszéltem meg a dolgokat és nála bevált)
Ja és más tanácsot nem is tudok adni, mivel első gyerek, nem tudom kihez mihez hasonlítani és hülyeséget nem akarok írni!

A lényeg, hogy nálunk az vált be az első perctől, hogy később rakom le aludni. Látom itt mindenki 8 körül lerakja a babákat. Mi kilógunk mivel én csak 9:30-kor fürdetek. Utána öltöztetés, majd meghallgat egy zenét (forgó az ágyon). Én addig elkészülők a szopihoz és persze én sajnos tápszerrel pótolom a többit. Ekkor már kb 10 óra van és akkor kaja sötét szobában, pici éjjeli fénynél. Majd már olyan fáradt, hogy kb. közben kidől, de még azért félig ébren van. Utána be az ágyba, nálam nincs ringatás stb… nyújtózik egyet és alszik reggelig. Tudom baromi szerencsém van, hogy ilyen jó alvó.
Ezt most nem azért írtam le, hogy rossz érzésed legyen, hanem ha akarod megpróbálhatód ezt a megoldást is 1-2 éjjel. Hátha.
Ez azért jó szerintem, mivel a fürdésnél már törölgeti a szemét és jól kifárad benne….

Tudom írtad, hogy ha később teszed le, akkor felpörög, de ezt nem szabad hagyni. Akkor inkább nálunk este, maga játszik a szőnyegén v. nappaliban lévő ágyában. Lehet nálunk kicsit nyűgi már 9 felé, de legalább elfárad.
Annyi van, hogy nekem majd fokozatosan korábbra kell szoktatni, ez kb. 7 hónaposan el is kezdem.

A másik a mozgásra. Nálunk úgy elég durva komplikáció volt a szülésnél (Apgar8/9), de ez nem hiszem hogy igaz, rosszabb állapotban volt Lili. Én ezért vittem el már 2 hónapos korában vizsgálatra a Dévényhez (ja és ott is azt mondták, hogy szerencsésen megúszta ezt a borzalmas szülést). Ott mondták rizikó baba, tehát még nem tudják megállapítani, hogy történt-e kicsi károsodás, ezért járjunk heti 1x ha férjemmel úgy döntünk.
Naná, hiszen a gyerekem további fejlődéséről van szó. Sír, üvölt a kezeléseken, de neki használok, ezért félre rakom érzéseim, pedig szívesem kitépném a csaj kezéből és elrohannék vele.

De ismét a lényeg, pont tegnap beszéltem a csajjal, hogy miket kellene csinálni egy ennyi idős babának és mikor kell szakemberhez fordulni. Én most nem írom le amiket mondott, de én lehet, hogy felkeresnék ott Pécsen egy Dévényest és elvinném Tomit.
Nem azért mert baja van!!! Hanem, hogy ha bármilyen letapadása van (izmaiban) akkor ki tudják masszírozni neki és talán ezért nem szeret hason lenni. Nekem megmutatta a csaj, hogy különböző pózokban milyen izmokat használnak a babák és hogy nálunk mi van letapadva.
És ahogy Ircsi is mondja én is kötelezővé tenném az ilyen vizsgálatokat a babáknál!!!

Nagyon jók a talis képek!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?