A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi!
Mi is forgattuk Tivadart. A Dévényes csajszi mutatott "fogásokat".
szilvi35

Sziasztok!

Két napig nem voltam gépnél, a grafomán társaság megint termelt!

Babák gyönyörűségesek!

Peti kedden kapta meg a 4 hós oltásokat. (Rota-t mi nem adattunk.) Az első 1. szurinál meg sem nyikkant, a másodiknál kb. 2 mp. nyekergés aztán fülig ért a szája. Nem lázasodott be (korábbiaknál sem), de éjjel 2:10-től 4:30-ig alvás helyett játszott.

Tegnap voltunk ismét tornán. már nincs semmiféle letapadás, forog a ded, de még nem elég gyakori a hátról hasra fordulás. Jövő héten még biztosan megyünk, aztán majd eldől.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSSSS! Van egy fogacskánk! Jobb alsó már áttörte az ínyt, jó éles. Szopizásnál anya is érzi...

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Jó reggelt
Bols gratula a fogacskához.Friss képek? :wink:

Most már hozom ám a táblát a bébik fejlődéséhez,fogakhoz,Vanilla már átküldte csak még nem írtam meg... :? addig is mindenki jegyezze meg a saját dátumait :lol: :lol:

Bekri,a ti éjszakátok se semmi :shock:

Csillag,most hol vagytok? A régi lakásban? (hogy fértek el?)

Éjszakánk ugyanaz,most 9-kor aludt el,addig kukorékolt meg minket lesett :lol: :lol: nem ment most egyedül,cicin aludt be,aztán kelt enni 1.30-kor és 5-kor. Azóta fent van,most álmosodik.

8 fok van ma lehet sétálni :wink:

Mares,felteszed g-re a képeket?

Aki ért hozzá:
Miki kapott a magánnyg.pénztártól levelet,amiben írják h. össz pénz 1 390 000,reálhozama 131000, akkor ezt fogjuk megkapni márciusban?
Ilyeneket találtam hozzá,de én pontosan nem értem ezeket a szavakat
:? 8) :
pozitív reálhozam, azaz az infláció feletti hozam készpénzben való felvétele azok esetében, akik átlépnek az állami nyugdíjrendszerbe. "

"Reálhozam: A hozamgarantált tőke összege feletti rész, érthetőbben a kötelező és kiegészítő tagdíjbefizetések hozamának infláció feletti része."

Levélben: Az Ön reálhozama okt.31-én 131 000 ft( mely a kifizetés időpontjáig változhat a pénztári hozamok és az infláció függvényében)

Help...
:roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na amíg ezt megírtam Tomi elaludt a pihenőszékben :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Kép

Kép

evilany

sziasztok!

Évi sztem tök felesleges azon filózni, hogy mennyit fizetnek ki, mert mire kifizetésre kerül (kb május), addigra megváltozik az összeg... én így hallottam...

epres óriásrudim fürdés után, kipirult arcocskával...(imádom!!!):
Kép

Bols gratulálunk a fogacskához!!!! :lol: nagyon nyügi volt?

Csillag gondokat sajnálom! olvastam... :(

Kép
gtunde75

Szisztok!

Évi: fent vannak a képek, a MARES Képek -ben!

Tündi: " epres óriásrudim fürdés után, kipirult arcocskával...(imádom!!!): " ----> totálisan édes... :)

Bekri: hmmmm, jó kis éjszaka!

Ircsi: 100 ml tápszerben 0,38 mg vas van.... az nem kevés??? ( de mégegyszer mondom, nem értem, de a vasa az jó a vérképen)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szisztok.

Évi, sztem Tomi ügyes, ne izgulj. Néztem a blogban a videót, fordulni fog,csak sztemhamar visszatette Miki oldalról a hengert a feje fölé, ezért nem "fejezte be" a fordulást.

Eni a pelenkázó végénél kiszúrta a falon a bordűrt, két tekeredéssel odatolat. Tök gyorsan... amúgy nem nagyon igyekszik :-)

Ja, megint betegek vagyunk, Anya és a Gyerekek. Ehhez képest jól aludtunk... phhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

Bekri,Ti a Szt Mihálynál laktok????? Azt hittem, Gyártelepen... :-) Kedden beugorhattam volna, a Dédinél voltunk du (Martinovics-Táncsics u sarok)... :-)

szilvás76

Tünde, ...Óriásrudi... Jót vidultam...
Bekri,éjjel... :shock: pfff....
Csillag, olvastalak gén. ez tök gáz... :?

szilvás76

Tünde nagyon édes!!

Szilvás jobbulást :(

evilany

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, ne haragudjatok, csak ezt az oldalt futottam át.

Tegnap voltunk Pesten, negyed 5kor keltünk, Bence szerencsére magától felébredt, mosolygósan, majd az autóban elaludt és mire felértünk, akkor ébredt. Szopizott, aztán míg bent voltam, csendben nézegetett Tomi öléből. :) :wink: Hazafelé az autópályáról jöttünk le, mikor felébredt, kicsit sírdogált, de elszórakoztattam.

És akkor, hogy mi volt: bal térdem megtelt folyadékkal, amit le kellett szívni (30 ml volt benne), szteroid injekciót a szoptatás miatt nem kaphattam. Doki megkérdezte: abbahagyom a szoptatást vagy nem kérek injekciót? :shock: Hát az utóbbit választottam... Így még tovább kell kímélnem, ha elmúlt a seb (ahol leszívta), akkor hideg vízzel borogathatom. Ha ne adj' Isten újra bedagad, el kell gondolkodnom, hogy a szoptatást szüneteltetnem/ abbahagynom kell -mivel akkor szteroid injekciót kell kapnom-, vagy pedig azt "játsszuk", hogy bedagad, leszívják, bedagad, leszívják... :( :( :cry: :cry: Most reménykedünk, hogy másfél évig nem fog újra előjönni, vagy legalább 1 évig. És persze pihenek ezerrel, még Bencét sem viszem a kezemben, hiányzik, hogy nem vehetem fel. :( :cry:

Évi! Magánny. pénztár :arrow: én úgy tudom, hogy nyilatkozni kell, hogy szeretnéd-e megkapni a reálhozamot vagy az államiba kerüljön át. De majd megkérdezem apósom, ő mondta tegnap.
Tomi nagyon aranyos a képeken! Azok a naaagy kerek szemek! :)
Ircsivel egyet értek! (blog videó, mozgatás)

Bols! Fogacskához gratulálok! Hogyan érzed szopinál? :roll: Elvileg a kis nyelve az ínye fölött van, mikor szopizik. :roll: Vagy most hülyeséget mondtam? :oops:

Csillag! Gondokat sajnálom! :( :( De szerintem is inkább vissza kéne költözni, akármilyen kicsi is a lakás, az lenne a legjobb megoldás! A hideg, a penész egyikőtök egészségének sem tesz jót hosszú távon, főleg nem Gergőének!!!

Tündi! Zoé nagyon édes! :wink:

Szilvás! Jobbulást kívánok Nektek! :(

Ígérem, visszaolvasok, csak most megyek pihenni Bencével, épp alszik, legalább összebújni szeretnék vele, ha már nem foghatom most. :(

Láttam, írtatok nekem sok kedves tanácsot, mindenkinek nagyon köszönöm, elolvasom alaposabban is, még tegnap este átfutottam csak, aztán írok.

BÉVI :?: :?: :?:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés Ircsihez és majd jövök olvasni, reagálni......

Ircsi sógoroméknak "A"-típusos tüdőgyulladása van a kisgyereknek, hétvégén jönnek haza szülinapozni összereszthetem a gyerekeimet, főleg Áront vele?
Köszi a választ előre is.

Majd jövök ha dolgom végére értem....

királylány

Barbcsi, remélem,megnyugszik a térded...
fogacska?hát amikor nem szopik, pl pihen/nézelődik és visszahúzza a nyelvecskéjét... Még fog nélkül is megéreztem, ha az ínyét rázárta a cicire, és bizony volt, hogy Bende megharapott, jáááááááááááááááááááááááj,ez annyira nem volt kellemes :-D

szilvás76

A legfontosabbat, elfelejtettem:

1 nappal megkésve bár, de:

Dia Bencéje: Nagyon boldog 6. születésnapot!!!

Kép

Finom lett a torta? Blogban láttam, nagyon szép lett! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Köszönöm a hiányolást "meg vagyok" nagyon fáradt és kicsit úgy ki vagyok inkább ezt mondanám,egész új évben ügyintézős napok vannak fizu még most sincs immár 2 hónapja pfff Lilinek hőemelkedése van elég rég óta nem tudjuk mitől ma vettek tőle vért,velem fáj e fejem a lábam vissza gyulladt alig bírok járni,és vérzek menstruáció vagy minek nevezem,ha így halad ebből egészség ügyikaparás lesz,mivel 3 hétig meg van 2 nap pihi kezdődik megint,és most elég nagy már a mennyiség.

Mindenki babája gyönyörű csodálatos és szép :lol: Puszi majd ha jobban leszünk jövök van itt mindenkinek gondja ahogy olvaslak titeket,mert olvasni szoktam csak erőm nincs már sokszor írni,etetés altatás főzés mosás takarítás magam intézni mindent viszem Lilit magamal a hordozóba már nagyon nehéz vinni plussz járni nem bírok a lábam miatt,nah de majd lesz jobb is remélem puszi nektek,nagyon önző voltam de most is ragad lefelé a szemem,de megyek főzni...

Kép
bévi

Bols! Gratu a foghoz!!! Nehéz volt?

Tiva üzeni: vn kkk g g
szilvi35

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]
Sziasztok!

Egy gyors kérdés Ircsihez és majd jövök olvasni, reagálni......

Ircsi sógoroméknak "A"-típusos tüdőgyulladása van a kisgyereknek, hétvégén jönnek haza szülinapozni összereszthetem a gyerekeimet, főleg Áront vele?
Köszi a választ előre is.

Majd jövök ha dolgom végére értem....[/color]

Gondolom, influenza-A okozta tüdőgyulladása van a kisgyereknek...
Vírusfertőzés, simán elkaphatja tőle bárki...
Az meg egy más, hogy én a tüdőgyulladásos gyerekemet nem vinném szülinapozni... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="kfmares"]
írta:
kfmaresIrcsi: 100 ml tápszerben 0,38 mg vas van.... az nem kevés??? ( de mégegyszer mondom, nem értem, de a vasa az jó a vérképen)

Nem csak a vashiánytól lehet vérszegény....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia,Bencének itt is nagyon boldog szülinapot!!

Bévi jó h.írtál.Lili,hőemelkedés :arrow: remélem semmi komoly :? szopizik szépen?Egyébként gyönyörű!(iwiw)

Szilvi35 erre Tomi annyit reagál,
gggggggggggigi (alsó ajkat beszívva) vvvvvvvvvvvvv águuuuuu és a nyomatékkedvéért egy kis nyálbubit mellékelt :lol:

Barbcsi térded :( :( gyors gyógyulást!

evilany

Babákok gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Most futásban vagyok... megyek kicsit dolgozni...
Az egyik ismerős anyuka újszülött babáját operálják... 2 napos baba... nyelőcsőhiánnyal született... :cry: :cry: :cry: :cry:
Drukkoljatok!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi :( :( :( :( drukkolok!!!
(mit tudnak tenni vele?)

evilany

Ircsi, drukkkk, szegény Babácska... :cry:

szilvás76

Ircsi: szegény babóca!!! Nagyon remélem, hogy sikeres lesz a dolog!!!!

Évi: jaj, látod, Tomika inkább kommunikál! :) én szoktam mondani azuramnak, hogy ez a gyerek előbb fog beszélni, mint járni! Mert anyukájának be nem áll a szája! :)

Barbcsi: szegény lábad, térded! De mitől van??? ( lemardtam, lehet hogy valahol írtad már! bocsika) CSak nővéremnek is caaaaaaar a térde, mindkettő, ezért érdekel....de ővét sokszor műtötték meg minden.... :(

bévi: "így halad ebből egészség ügyikaparás lesz,mivel 3 hétig meg van 2 nap pihi kezdődik megint,és most elég nagy már a mennyiség. "----> sajnálom, de doki mit mondott rá??? Remélem Lilivel sem lesz semmi komoly baj!

CSillagom (virágom) : :( sírok én is veled, de csak jobb lesz, jobbnak kell lennie! Szerdai talin leszel???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Megcsináltam a táblát amiről Ciccel beszéltünk.G-n van,dokumentumokban.Írjátok be az adatokat,vagy írjátok meg nekem,beírom,az utolsó rovatot én illesztettem be kiváncsiságból mit hozott az augusztusi gólya :) természetesen minden megkülönböztetés v.hátsó szándék nélkül,itt minden baba csodás.

mindenkiről nem volt meg minden adat,a neveknél pedig nincs rendszer csak ahogy sorra eszembe jutottatok :S
Mares egy külön sorba beillesztenélek titeket is,megírod az adatokat?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.01.14 14:47-kor.

evilany

Kép
g-n fényképek közt a babanet albumban van

meg itt is látható:
1295012794.4145.xls
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2011.01.14 14:46-kor.

evilany

Na ebből semmit se látok így de esküszöm g-n olvasható :)

evilany

sziasztok!

Évi szupi a táblázat, én nem szeretnék belekontárkodni, ezért írom az adatokat:
forgás jobbra-balra november közepe
fordulás hátról hasra egész pontosan december 1-én
fordulás hasról hátra december vége
Suttogó teszt alapján: Kisangyal/mintababa

Köszi! :lol:

Kép
gtunde75

Évinek:

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110113-mit-lehet-kezdeni-a-nyugdijpenztari-realhozammal.html

Szilvás! Köszi! Igazad van, akkor tényleg meg tud harapni. :D Bence is szokott szórakozni szopi közben.

Mares! Ízületi gyulladásom van 10 éve, (JRA: juvenilis rheumatid arthitis :arrow: fiatalkori ízületi gyulladás), ami az utóbbi 5 évben tünetmentes volt, most dagadt be újra, megtelt folyadékkal, amitől nem tudtam mozgatni, ráállni, behajlítani. Ezt szívták le, és szteroid injekciót szoktam kapni, de most szopi miatt nem kaphattam. Anyutól örököltem, elviekben Bencének nagyon kicsi az esélye, hogy örökölje (nagyobb, mintha egészséges lennék), tegnap direkt rákérdeztem.

Ircsi! Műtéthez nagyon drukkolok!!! Szegény baba! :( :cry: :cry: Lehet tudni, miért született így?

Majd még jövök, most viszik ki Bencét sétálni, (én ugye nem mozoghatok :( ) kicsit kettesben maradunk Tomival. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Ircsi, szegény babóca, drukkolok!

Évi, de jó, hogy írsz. Az viszont nem jó, hogy egészségi gond is van megint... Drukkolok neked is!

Szilvás, eladtuk a lakást, májusban, július vége óta itt vagyunk! Jöhettetek volna :-)

Dia, Bencének boldog szülinapot! Én se vinném sehová, se a tüdőgyuszis gyereket, se a sajátomat a közelébe. Ez nagyon durva...

Barbcsi, remélem, rendben lesz a térded és megúszod a szurit. Tudod, hogy érezheted szoptatás alatt a fogát? Hát nagyon, én elárulom neked :lol: A legváratlanabb pillanatban, amikor fáj, viszket stb. az ínye és azt gondolja, hogy na, akkor most egy kis masszírozás jól esne az ínyének. Nem akarlak előre paráztatni, csak azért írom, hogy ne lepődj majd meg nagyon :wink: :lol: :lol:

Évi, Tomika nagyon édes, águuuuu az én nagy kedvencem volt Kristófnál :) Bálint máshogy beszélget :)

Bocs, nálunk kaki-percek vannak, megyek pelenkázgatni 8)

bekri

Na, itt vagyok: a hiper-szuper táblázathoz kérhetek egy kis javítást? Bálint szüleétsi súlyához még egy fél kilót dobjatok oda, a hosszát pedig röpke 8 centivel kéretik megtoldani :D
Suttogó: én most nem nyilatkozom, mert nem tudom... Kristófnál megcsináltam, most inkább nem címkézem a gyerkőcöt :D
Forgás jobbra-balra: november - ezt nem jegyeztem, megmondom őszintén :oops:
Hasról hátra forgás: december 26.
Hátról hasra forgás: január 1.

Ti maradtok MNYP-tagok?

bekri

Ja, és a tegnapi nap rossz híre: Kristófnak két lyukas foga is van...

Igyekeztem nem mutatni, de teljesen kivagyok ettől. Éreztem, hogy ez lesz, ezért is igyekeztem visszafogni a főétkezés helyett gesztenyepüré, rizskók, stb. kezdetű történeteket, meg a nisi-nasikat (piskóta, keksz = a szeretet jele), egy ideje kértem, hogy fogmosás is legyen, ha már ennyi édes lecsúszik és nem hallgatnak rám, hogy talán nem kellene... :? :? :? :? :? :? :? Meg hogy "a tejfogaknak nem számít, ha szuvasodnak, kilyukadnak, lesz helyettük maradandó, miért izgulok annyira" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nyilván genetika is, az én felmenőim közt is, de akkor is!!!!! Mi a szöszért kell minden kajálás után valami desszert? Puding, joghurt, fogbaragadós keksz, piskóta?????????????????????????????????? Miért kell nekem mindig kommandóznom, hogy előbb egyen a gyermek valami rendeset és aztán az édeset????????????????????????? Ha meg magától nem mondja, hogy kér édeset, akkor miért kell adni neki????????????? És egyáltalán, ha van gyümölcs, miért a sütit kell adni a gyereknek???????????????????????????????????????
Tudja mindenki, hogy milyen édesszájú Kristóf, minek kell még adni alá a lovat???????

Nekem iskolás koromban volt egy darab lyukas fogam, ami hamarosan kiesett és nőtt helyette a maradandó fog. Utána meg 20 évesen kellett két fogamat betömni és ennyi a fog-történetem... Most érzem megint, hogy meg kellene nézetni.

Tudtok jó gyerekfogászt Pest-Vác tengelyében?

Hát, megint kaki van, megőrülök. Jön a foga? :roll:

bekri

Sziasztok .

Évi a táblázat szuper lett olyan jó látni mennyien vagyunk :) és milyen ügyesek a babáink :)

Lányok én ezzel a spirállal nem vagyok szerencsés :( nov. 22.-én elmentem hogy felrakatom azt mondja a doki minden rendben van felteszik de kell 1 éven belüli friss rákszűréses eredmény mondom nekem szeptemberben csináltak keresi az asszisztens csaj nincs sehol jó semmi gond mondja a doki levesszük újra dec. 22.-én jöjjön vissza addigra meglesz az eredmény is oké mondom , vissza megyek dec. 22 -én kivárom a sorom a párommal nem sokat csak kb. 2 órát mire bejutok erre mondja a doki nem jött meg az eredmény menjek vissza a 2 ünnep között pffffffffff , vissza megyek a 2 ünnep között sehol senki képzeljétek szabin volt a doki :x :x :x na akkor nagyon pipa lettem .Erre most hétfőn erőt vettem magamon hogy na akkor majd most végleg megcsinálják doki van papír van spirál van semmi gond nem lehet behívnak kérdezi a doktor van e menzeszem mondom nincs szoptatok erre azt mondja akkor jöjjön vissza ha meglesz mert így az nélkül nagyon fájdalmas mivel méh tágítást kell csinálni :shock: képzelhetitek még a hideg is kirázott .

Nem vagyok szerencsés típus ez nekem nem akar össze jönni :( .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc, most olvasom, hogy nem egy egyszerű menet ez... egyébként szoptatás alatt rákszűrésnek sincs sok értelme... :oops:
Párod talált munkát?

Kicsit lenyugodtam... (Megint pelenkáztam egyet a változatosság kedvéért...)
Tudom, hogy a gyümölcsben is van cukor, meg a szénhidrát a lényeg... és a fogmosás fontos... de ez a cukorbevitel akkor sem egészséges. Egyébként a cukorbetegség sokkal jobban riaszt, mint egy-két szuvas fog... :(

Bols, gratula a fogacskához! Nekünk még mindig nincs.

bekri

Cicc a dokid nem mondta előre, hogy a spirál fel- és levétele menzesz közben történik?! :shock:

nyugdíj ügy: én megyek államiba, ha valaki meg nem győz a maradásról... kicsit félek, hogy összeomlik az mnyp, és akkor fuccs a pénznek... persze azt se garantálja senki, hogy az állami nyugdíj még létező dolog lesz addigra... :shock:
mondjuk az is tény, hogy nincsenek az mnyp-számlámom milliók, hogy érdemes lenne vacilálni...

Kép
gtunde75

lányok sajna ezt elfelejtette mondani a doki nagyon elfoglalt iwiwezik munka közben :? hát remélem előbb utóbb fenn lesz addig meg megpróbálok nem tehetbe esni :wink: :D

Bencike alig hízik mostanában 30 dekát 3 hét alatt szerintem épp elég ez de a doktor néni szerint csináljunk egy cukor vizsgálatot apa miatt mert mondtam sokat sűrűen .Kellet pisit vennünk Bencétől fuuu nem semmi meló volt egy gyógyszertári steril vizelet zacskót kel a kis kukiára feltenni na de igen ám akkora volt az a luk szegénykémnek bele fért az egész mindene :lol: 3 napig kínlódtunk mire sikerült levenni de hála égen minden rendben negatív volt az eredmény :) erre a doktor néni felír neki rizs pépet hát lányok bence ugy köpi ki :? :shock: minden olyan de bezzeg ha almapürét adok neki csirkehússal, vagy banánt almával azt nem köpi ki a kis piszok már most tudja mi a jó :wink: .

Tünde : Párom még nem talált munkát egész nap azt keres a neten (ezért nem tudok sürűebben jönni :( ) remélem mielőbb lesz valami mert már nem birommmmmm na jó ez csak egy vicc volt

ha épp nem munka után kajtat engem csikál halálra :) vagy sétálunk nagyokat esetleg dvd-t nézünk vagy gyönyörködünk Bencikében .:)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok ismét.

Nem mintha most több időm lenne.... :roll:

Köszönöm szépen a köszöntéseket a 6 éves gyermekem nevében. Méltóképpen megünnepeltük e jeles eseményt :lol:

Köszönöm a válaszokat is a tüdőgyulladás ügyében. A helyzet az, hogy sógoromnak is most volt a szülinapja s miután ők nem itt laknak össze szoktuk egyeztetni mikor jöjjenek haza. Folyamatos telefonos kapcsolatban vagyok a sógornőmmel, gyermeke már kapja az antibiotikumot, enyémek szedik az "okszilokokszinumot" majd meglátjuk mi lesz.

Évi mire odajutnak, hogy kifizetik a pénzt addigra jelentősen lecsökken az összeg - bár most ne legyen igazam. Én azt hallottam, hogy olyan másfél milla körüli megtakarításnál a kifizetendő összeg 20-30 ezer ft körül van....
Tomi nagyon nagy on pasi, úgy szeretem a képeit! Egyébként nagyon ügyes is, fog ő fordulni hamarosan hidd el, de addig jó míg egyhelyben van :lol:

Tünde az Óriásrudi nagyon ennivaló :lol:
Családi adókedvezménybe már belehülyültem :? Nálunk a fő kérdés, hogy ezzel a kedvezménnyel együtt az eddig visszaigényelhető pénzek is beleférnek-e a visszatérítésbe. Csak épp az nem tudjuk, hogy mekkora az az összeg ami a max visszaigényelhető. Mert G. kapja a 15000ft/hó adójóváírást is vagy mi a szöszt. És visszaigényelhetünk a hitelből, a biztosításokból, EP befizetésekből is.....

Cicc nekem azt mondta a dokim, hogy rákszűrést majd a gyerek 1 éves korában fog végezni...

Ircsi remélem sikerült a műtét. Szegény baba és anyuka. Kétnyelvűség: :lol:

Barbcsi remélem jobban vagy. Sajnálom a térdedet. Bazom benne, hogy most egy jó ideig nem jön vissza, hogy ne kelljen választani a szoptatás és a szteroid között.

Csillagom jól veszem ki az írásodból, hogy azért mész haza Pécsre, hogy Tibi észrevegye magát és csináljon valamit? Olvastam a gét, hát nem is tudom mit mondjak. Én nem bánom, ha G. elmegy hétvégente sörözni a haverjaival, de a szilveszter az más kategória nekem. Ha kéretzkedik ha nem...Egyébként meg egyértelműen inkább kisebb lakás de penészmentes.

Nekünk is nagyon oda kell figyelni, mert hiába kezeltük le a falakat, az ablakok alatt visszamászik a penész, ezért minden nap ellenőrzés van.

Bekri nem semmi éjszakád volt :shock: Mostanában Áron is sűrűn kakil és milyen büdit! :shock: :lol:

Áron taknyi ismét. Alul kint van a két fogacskája, bár nem látni annál inkább érezni és szerintem jobbra is és balra is jön neki szintén alul, mert ott dörzsölgeti az ujját. Határozottan állítom, hogy forog a gyermekem. :D
Éééés tegnap négykézlábra állt és hintázott pár másodpercig :lol:

Bévi Lili nagyon aranyos, néztem iwiw-en a képket :lol: Remélem rendeződtök....

királylány

A szomszédban nem tudom mi a franccal zörögnek, de akkor most zörögjek fel én is vagy küldjek egy sms-t????

királylány

Táblát írom.

Cicc huhh spirálfelhelyezés,nem lehet kellemes...
Remélem hamar lesz állása a párodnak!!
Tomi hízása megállt ugye.a Sinlacot nem próbáltad?Gyümölcsbe,zöldségbe keverve,de magában is eszi Tomi,eléggé hasonlít az anyatejre az íze(szerintem,legalábbis az enyémhez :) )

Dia,bakker,de hogy lesz a mostani 131-ből kifizetésig 31?...azért azt remélem elmagyarázzak az iszonyat korrekt mg.nyugdíjpénztárak :evil: :evil: mert a levél szerint annyit kéne kifizetni...
Büdi kaki:ne is mondd,a sütőtökös ááááá iszonyat :)

Mi megyünk vissza az államiba,egyrészt nyilván összeomlanak a pénztárak ettől,másik,hogy családos emberként(főleg)nem tehetjük meg hogy nem megyünk vissza és pár év múlva neadjisten lerokkanunk,nem lesz rokkantnyugdíjunk..ebből ami felgyűlt a számlán,amúgy se kéne sokig élni :? Jó tudom az államtól se lesz,de valami csak lesz...

Engem 3 hó múlva hívott vissza a doki rákszűrésre,de ha szoptatás alatt nem jó...?

Bekri,hogy beszélget Bálint?
Fogak: :? gondolom csak a kegyeiben szeretnének járni,csak valóban nem helyesen...

evilany

Bekri,bocsi,nem tudom miért rossz adatokat írtam Bálintnak,pedig ahogy írtam megint rá is csodálkoztam a babák méretére,érdekes volt újra látni ezeket :)

Sorba tettem,

táblázatunk

evilany

Jó reggelt!

Rákszűrés
Én nem hiszem, hogy szoptatás befolyásolná... nekem is levették...
Azoknák mi van, akik évekig folyamatosan kismamák, szoptatnak? :roll:

Bekri
Lyukas fog :cry:
Nem csak a nasi lehet benne a bűnös...
Tökéletesen tudja Kristóf mosni a fogait minden főétkezés után?
Viszont kezeltetni kell a lyukas fogat. Azért mert tejfog, azért nem jó, ha tönkremegy, ha kiesik! (az állcsontok fejlődése szempontjából fontos, hogy meglegyenek a fogak)

Cicc
A kezdeti gyors gyarapodás után lelassul a fejlődés normálisan!
Cukorbetegség hajlamnál az étkezésre kell majd figyelni!
Nálunk az én IR-em lényegében a diabetes első fokozata... Chloe örökölheti... :cry:
Bence már húst is eszik???? :roll:

Dia
Drukkolok, hogy ne kapjátok el a fertőzést!
És hogy a beteg kisgyereknél ne legyen semmi gond!

A megoperált babácska a helyzethez képest jól van :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

SZisztok.

Ircsi, de jó, hogy a Picike "jól" van... Istenem, 9 hónapig várja az ember a kisbabáját, és így kell kezdenie ezt a kinti életet Neki... No és a szülők... Huh..

rákszűrés... nekem is azt mondta doki, hogy ha már nem szoptatok és megjött piri, utána menjek. Biztos lehet előbb is, de csak van vmi oka, hogy ezt mondta. Mondjuk a 6 hetes kontrollon minden oksa volt, lehet, ezért nem kell addig mennem. Lassan aktuális is lesz, mert kedves Piroska hozzám is ellátogatott... Végülis 5 hónppal szülés után...

Bekri, tudom, hogy nyáron költöztetek, még emlékszem:-) , csak én a másik plébániára gondoltam, nemtom miért. Lukas fog... genetika is lehet, nem alapos fogmosás-"szorosan" álló fogacskák, kalcium??

szilvás76

sziasztok!

Dia párod alkalmazott? mert akkor az a bizonyos 15ezer az alkalmazotti jóváírás, ami idén 12ezerre csökkent.

mi visszatértünk az éjszakai kajáláshoz... amikor áttértünk a tápira, egy ideig este 9 után reggel 6 körül evett újra, de egy hete kb kell adjak neki 3 körül is... :? próbálkoztam teával, nem kellett... próbálom minden éjjel először a cumit visszatenni, és egyéb módszerekkel visszaaltatni... most is ébredt fél 2-kor, majd sikerült visszaaludni, aztán fél 3-kor... fél órát próbálkoztam az altatással, de nem sikerült... kaja után rögtön elaludt... mitől lehet ez? pedig uzsira megeszik egy almát egy egész banánnal... igazi kalóriabomba! :D :shock:

Kép
gtunde75

Sziasztok
Bocs nem reagálok mindenre!
Nekem múlt hónapban kellett volna mennem rákszűrésre, pedig még szoptatok és nincs mensim!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok csajok

nekem 2 is lett csinálva rák szűrés csinálva 1 6 hetes kontrol elött egy meg rá 2 hónappal. Képzeljétek megjötttttttttttt :oops: igaz nagyon kevés de akkor is végre lesz spirálom :D remélem :wink: .

Ircsi nekem azt mondta a doktor néni / bácsi ( házi orvos ,diabétesz szakorvos ) Bence apától nem örökölheti a diabéteszt mert 1 -es típusú . De a nagymamámtól viszont igen aki 2-es típusú . Végül is mindegy az esély megvan rá minimálisan ,és egyetértek veled abban az étkezésre kell oda figyelni megelőzni amit meg lehet de a jelenlegi vizsgálatok alapján makk egészséges . Ezért is kap csak olyan bébi kajcsit ami cukor mentes és csak a természetes cukor található meg benne. Bébi kajában esszük a csirkést és a pulyka husist ami 5 hónapos kortól van . Kecskeméti azt hiszem. És teában is édesítőt teszünk cukor helyett mert simán nem kell neki :( gaz 1 hete teázik és pohárból a kis huncutkám :)

Évi sinlancot nem próbáltuk de kaptunk a doktor nénitől receptre rizs pépet vaníliást és simát öklendezik tőle nem kell neki kiköpi csak kidobtam rá majd 3000ft-ot de sebaj nem bánom a kicsiért mindent :) akkor megpróbáltam a milupa vaníliás tejbedara pépet az sem kell akkor vettem neki hipp banán őszibarackos tejpépet azzal is ugyan ezt csinálta mint a többivel .Tehát maradunk a zöldség gyümölcs pépeknél és az anyatejnél mondjuk nem értem miért kellenek ezek neki nem sovány hízik nem elég 30 deka 3 hét alatt rengeteget mozog .

Vissza néztem a fiaim kis könyvét és éppen így voltak ez a 4-5-6 hónap alatti átállásos időszak alatt kevesebbet híztak aztán mikor átálltak újra elkezdték a 2 hét alatti fél kilókat egész 1-1,5 éves korukig. Tehát nekem ez nem újdonság én mondtam . A másik dolog a tejem is nagyon jó mert a kislány aki hordja az hizza a fél kilókat kilókat 2 hét alatt meg is dicsértek minket :) épp tegnap néztem 16 liter tejet vittek el a múlt hónapban bakker :shock: :shock: :shock: nagyfiam mondja is jobb vagy anya mint a mici :) :lol: :D :shock:

na most megyek mert főzni kéne sziasztok puszi :) jah és egy pár kép a kis sovány babámról :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

KIS VIGYORIM Kép

MEGLEPŐDÖTTKép

MEGINT VIGYOROG Kép

A PAPI KEDVENCEKép

OLVAS A KÖLYÖKKép

AZ UJJA MINDIG A SZÁJÁBAN Kép

MEGINT MOSOLYOGKép

ANYÁVAL :) KOMOLYANKép

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Sziasztok!

Abban maradtunk a sógornőmmel (miután a kisfia sincs a helyzet magaslatán), hogy elnapoljuk a "bulit". Majd ha mindenki meggyógyult, pótoljuk.

Ircsi örülök, hogy a picike jól van, remélem hamarosan teljesen felépül.

Tünde igen, alkalmazott. Holnap jön a barátosnőm aki könyvel is, és megnézi a papírjait. Közben szóltam anyukámnak, hogy kérdezze meg a könyvelőjét (ő csinálja az én adóbevallásomat is), hogy mekkora összeget tudok igényelni a két gyerek után a 20.000ft-ból.
Azért mekkora szemétség, hogy 2 gyerekig 10-10 eft jár, 3-nál meg 33eft :twisted: Mitől ér többet egy 3 gyerekes szülő első 2 gyereke, mint az enyém vagy bárki másé (nem a csóró emberekre gondolok, mert ugye azoknak hiába van 3 gyerek, ha nincs akkora jövedelmük, hogy érvényesíteni is tudják)? Mert ismét azok járnak jól akik jól is keresnek.....

Jól ki van ez találva, még véletlenül se értse az egyszerű ember.....

Évi hát nem tudom, én csak hallottam, ezt mondták a tv-ben, rádióban. Gondolom a mnyp-ak úgy számolnak, hogy ők ne jöjjenek ki rosszul ebből a balhéból. Ilyen kezelési költség, olyan számlavezetési díj, vagy mittudomén....
Gábor is megy az államiba (én eleve ott vagyok), sok választása nincs, mert ő hiába maradna, ha egy csomóan áthurcolkodnak, összedől a mnyp. Bizonyos létszám alatt pedig meg is szüntetik.....
Egyébként meg mire mi odakerülünk addigra úgy megemelik a nyugdíjkorhatárt, hogy meg sem érjük....

Cicc aranyos ez a gyerek.....

királylány

Sziasztok!

Évi: oksika, töltöm a táblit, bár én beírni nem sokat tudok még :) Gergő csak néz és "beszélget" :)

Dia: "Egyébként meg mire mi odakerülünk addigra úgy megemelik a nyugdíjkorhatárt, hogy meg sem érjük.... "----> hát igen, tegnap is amit mondott a NAGYFŐNÖK! Hogy a munka elől nem lehet elbújni M.O.-on! Addig kell melózni amíg az ember még menni tud, utána meg már hol élvezzük a "boldog nyugdíjas éveket"? Max a szocotthonban :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi:

anya/baba: mares/Gergő
születési adatok: Pécs, 2010.10.03.
szülés: sima, 2840 gr, 49 cm
etetési mód: szopi majd tápi

Kép Kép

KépKép