A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Na mi is megjártuk a státuszt!Minden oké,jó sokat híztunk:))Majdnem beadták eki a 2 hós oltást,mert olyan idősnek nézték.A védőnő már a matricát ragasztotta a kiskönyvbe :lol:

Az uram készenlétben,holnap már jön.Jól elfáradtam az elmúlt 2 napban.Iza mellett nem csoda.

Babakocsit imádom!Áldom az eget h vettem egyet!

Ja Niki 4180g,és 2880gal hoztuk haza..jesszu :shock:

Én a fürdetőt a vízbe teszem,összedörzsölöm a kezemben és kész.

Namegyek,alszom.Jelenleg alszanak a csajok :wink:

Ja Niki is van h egész sokat kibír éjjel.1 etetést már sokszor kihagyott,de még nem állandósult.Van h 3 óránként eszik éjjel is.

Cicóka?
Hogy vagy?

Kriszta,Titokbaba,Moncsi,Zsani,Cicus???És még sorolhatnám!

Pancsika!
Nagyon szépek vagytok!!!!

annus11

sziasztok.
vagyok én is csak ritkán.
tegnap voltunk ortopédián.
megírnátok az értékeket akinek csináltak csípö uh-t.nagyon érdekele,hogy milyen.
nekünk tegnap csináltak és az ultrahangos doki azt mondta teljesen rendbe jött a csípője.már vissza se adjam rá a kengyelt.
lementünk az ortoőédiára és ott meg azt mondta a doki,hhogyez már tökéletes és szerinte nem lesz jobb se meg rosszabb se.na én meg örültem hogy végre levehetjük végleg.aztán jött a DE!
ő azért még szeretné ha 4 hétig használnánk 24 órában.
-na de ku....va jó.gondoltam -ezek megint jól összebeszéltek.
fölhívtam a védőnőt és elmeséltem neki.hát csak figyelt.hogy miért kell hordanunk ha már változni semerre sem fog.
na mindegy.arra jutottunk hogy éjjel még rajta lesz de nappal már nem kínzom vele.
sokszor csak azért sírt mert zavarta a kengyel.
12 órát így is rajta lesz.
szerintetek?

hadedit82

Sziasztok!

Szoktalak olvasgatni titeket csak amire ideérnék mindig van valami :wink:

Itt voltak a szüleim 2hétig jó volt legalább valamennyit tudtam pihenni :wink:
Most meg itt maradtam egyedül 2 gyerekkel apa is elment dolgozni :cry: most nagyon ki vagyok annyi intézni való lenne de hogy :roll: most is esik ki sem tudunk mozdulni :evil:

Székrekedésre tudtok valamit :?: nagyon szenvedek :cry:

Szerencsére Kincsővel nincs sok gond persze van kis hasfájás de nem olyan durva :wink:

Cicóka ne borulj ki :wink:

Ha tápszert kell kapnia akkor mi van sok gyerek felnőtt már igy :wink: Barninak egy vidám mosolygós anyukára van szüksége.te megtettél mindent :wink:

Annus gratula Nikihez szépen fejlődik.Biztos neked sem könnyű amikor egyedül vagy 2 gyerkőccel :wink:

Edit hááát nem is tudom :roll:

Most ennyi Kincsőt kell szopiztassam mert kéri :wink:

t katinka

Sziasztok Anyukák!!! :)

Ma megvolt a fülbevaló belövése. Nálunk kozmetikus csinálja csak meg. Most kapott ideiglenesen egy szép köves fülcsit, amit 6 hét múlva kicserélhetünk a véglegesre. De ez is nagyon szép :) Majd csinálok képet. Most alszik a drágám. Este 10 kor evett és reggel 5-ig húzta a lóbőrt. szerintem tovább is aludt volna, de csúny voltam és felébresztettem ,amikor tisztába tettem. Már nagyon pisi szaga volt. :shock:

Pancsi
! Olyan Édes Anna baba, hogy meg kell zabálni!!! :) És milyen nagy haja van!! :D

Cicóka mi van veled? Jobban vagy? Van valami változás?

Katinka! A Laevolac szirup nekem bevált. Akkor ittam,amikor kijött az aranyerem.... A dokinő mondta, hogy ezt ihatom szoptatás alatt. Ha éhgyomorra iszod vízbe felhígítva gyorsan hat, ha csak töményen kisebb mennyiségben ,akkor kicsit várni kell,mire hat, de én ezt választottam, mert nem volt olcsó és nincs benne túl sok, de az biztos, hogy jó. És édes az íze, úgyhogy meg lehet inni. :)

Kép
bei

Ja a fürdető krémet mi is először feloldottuk vízbe, de aztán doki néni mondta, hogy azért jobb rákenni, mert úgy hidratálja a kis bőrét. egyébként nem csúszik, mert csak elől kenem be a kis pociját, lábát. Megfogom ahogy kell és a háta ugye,mivel nem kenem be nem csúszik. Lemosom előröl és mikor megfordítom veszek a tégelyből egy kicsit a kezembe és lemosom vele a hátát is, meg a kis karjait is. Végül is lehet úgy is használni,mint ahogy mi a tusfürdőt. De szerintem tök mindegy , hogy a vízbe tesszük-e vagy rá kenjük.
Most elkezdtem masszírozni fürdés előtt így megvan a beolajozás is. :) Tegnap volt az első. Igazából ficánkolt össze - vissza, csak a láb masszírozás tetszett neki. Persze ez nem lesz mindig fürdés elött, mert van amikor annyira éhes, hogy alig bírja kivárni a fürdetést. Olyankor ha éhes akkor meg nem lehet masszírozni.

Kép
bei

halihó!
megjártuk a tanácsadót.

kicsikém széltében nő, hosszában nem :shock: :lol:
51-ről lett 52 cm, és 3200-ról 3990 gramm :D nagyon büszke is vagyok rá.

ja, tegnap egy slukkal 3 perc alatt 100at kiszívott a ciciből. azt hittem, rosszul látok, amikor rátettem a mérlegre.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Julcsi: Irigyellek! 3 perc alatt 100 gramm, az szép teljesítmény. Réka min. 20-30 percig szopizik.

Általában egy szoptatás mindenestől (büfi, mérés, tisztába tevés) min. 1 óra!

Tegnap délutántól óránként szeretne cicizni, egy kissé már nagyon kivagyok.

Normális ez??? Most 3620 gramm, 3000-el jöttünk haza, ez megfelelő?

Kezdek én is bedilizni ettől a szoptatástól :cry:

Kép
eper74

Annus: itt vagyok, néha olvaslak benneteket, de írni nem tudok egyelőre. Nálunk még nem alakult ki napirend. Nagyon küzdök, Petra a játszócumit nem fogadja el és állandóan cicin lógna. Ez éjszaka nehéz, mert hajnal 2-ig ébren van, ha nem rakom cicire üvölt. Tudom nehéz elhinni, ha nem a saját bőrömön tapasztalnám el sem hinném, de ő nem fárad el a sírásban, nincs olyan,hogy majd elalszik... addig ébren KELL lennem, amíg ő nem alszik, mindezt úgy kell csinálnom,hogy a fiúk tudjanak aludni, hiszen apa dolgozik , Bálintnak iskola, Lukinak ovi, reggel kelni kell.... mire elaludnék, addigra kelnem kell a fiúk miatt és mire ők elindulnak Petra fölkel.....és ez így megy napok óta....
Totál kiborultam, a fiúknál nem volt ilyen gond. Hihetetlen,hogy egy egy hónapos baba, hogy lehet ilyen öntudatos!!!!!! ?????
cicus78-os csodálkozom, ő vajon hogy csinálja??? Minden elismerésem a sokgyerekes mamáké!!!!
Szóval jönni fogok, amint javul a helyzet, egyelőre nincs időm. :-(
Julcsi: szüléstörténetedet olvastam!!! :-( Remélem idővel meggondolod magad és vállaltok még babát!!! Hála Istennek,hogy mindketten jól vagytok!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

annus
igen gondoltam hogy be akarja hozni a lemaradást és már kb ott vagyunk ahol talán születéskor kellett volna járni...mert gondolom ha végigvittem volna akkor olyan 3700-3800körüli lett volna vagy több mert Laci 3750 én meg 4000g-al születtem és azt mondják az a mérvadó hogy a szülők milyen súlyal születtek...szóval ha azt veszem akkor a valószínűsíthető születési súlyát elérte...
fogyni nem fogy és eszik is rendesen bár mostanában már többet bukik (eddig szinte sose)

eper
hűűű neked házhoz megy a fodrász nem semmi :D

pancsi
ez a pihenőszék mit tud?látom van rajta pár gomb így gondolom tud pár dolgot....szeretnék venni én is de nagyon drágák :( szereti a te babád?megérné megvenni? ha elvan benne fél-egy órát akkor már nekem megérné mert kezdek kicsit "rövid pórázon lenni"...
ma is lementem hogy egyek valamit de mire kiszedtem a kaját a hűtőből és ettem egy falatot már rázendített...igaz mire felcígeltem mindent az emeletre addigra meg bealudt :P
na de lényeg hogy valamit keresek ami kicsit lefoglalja foglalkoztatja mert most is egy pillanatra a laptopot kezdtem ringatni a mellette lévő hordozó helyett amibe a gyerek volt :shock: :oops:

cedis
hát remélem én is hogy majd kicsit több időd lesz nekem azért ennyire nem gázos a helyzetem de azért már kapok ízelítőt milyen az ha többet van fent és igényli a foglalkozást...épp ezért keresek valami alternatívát hogy ne szokjon rám teljesen a gyerek mert akkor még ennyire se jutok a házimunkával...

béen
szólj a védőnődnek hátha van olyan kismamája aki örülne neki és így a gyüjtőt ki tudjátok hagyni..ez azért jó mert a gyüjtőbe először kérnek egy sor vizsgálatot és úgy tudom pl a vérvételt csak az álltaluk megadott helyen levéve fogadják el a többi meg ha meg van:tüdő rtg hepatitis és AIDS szűrés bőrgondozó széklet lelet azokat be kell mutatni...olvastam olyat aki mire végigjárta ezeket addigra elapadt :( szóval neked is könnyebbség lenne ha találnál közvetlen "vevőt"rá de a babának is jobb lenne aki kapja mert a gyüjtő pasztőrizálja a tejcsit!
ők segítenek biztos:Eszter-lánc anyatejmisszió(lehet hogy ez nem a friss elérhetőség akkor keress rá a googlin)
+36 20 9677999 vagy info@anyatejmisszio.hu
én a védőnénin keresztül kaptam ezt a segítséget és nagyon boldog vagyok hogy anyatejet kap a babám!mi minden nap megyünk a tejért...

fürdetőkrém:
annushoz hasonlóan úgy látom a egegyszerűbb megoldással csinálom..én csak szétkenem a kezemmel kis vízzel mintha kezetmosnék és szépen eloszlik így pont 3 másodperc az egész

hadedit
én is ezt tenném!ha már ezt mondták én nem kinoznám!

bei
én is próbáltam a masszírozást de nem akarta :( nyüglődött ficánkolt nem tetszett neki.,,majd még próbálkozom de addig nem veszek olajat se míg ilyen...

julcsi
gratula a szép eredményhez! és a szopihoz is :D

eper
tegnap mi is délután óránként ettünk bár adagra nem többet...ma meg úgy néz ki elaludni nem megy :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára menion 2011.01.12 15:51-kor.

Kép
menion
Budapest

mkriszta
csatlakozom!minden elismerésem a többgyerekeseknek!!!
képtelenségnek tartom hogy meg lehet valósítani segítség nélkül!!!
legalábbis jelenleg így hiszem :roll:
persze lehet hogy ha majd nem törekszem mértani pontosságú négyzetekre vasalni a pelust vagy kiiktatódik a reflex hogy nyakamat törve szaladok mikor sír és gyilkolni tudnék amikor nem hozzák gyorsan a tejet...na akkor lehet hogy majd másra is fog jutni az időmből de most még nem tudom elképzelni :oops:

Kép
menion
Budapest

Eper!

Nyugi gumi!Biztos csak szaporít a kiscsaj!Holnapra vissza is áll a régi rend!Teljesen jó az eddigi gyarapodása!Nem kell 1 kilót hízni!!!Az a sok,nem a ti hízásotok a kevés :wink: Hívj nyugodtan mielőtt belebolondulsz a szoptatásba!!

Kriszta!
Jaj nem semmi amit írsz!Sajnálom h ilyen kis öntudatos Petra :( Nem tudok ötletet adni,nekem egyik lány se ilyen...

Julcsi!
Legyél is büszke rá :wink: Jó kis vasgyúró gyerkőc lesz Áronból!

Bei!
És végül honnan tanultad a maszírozást?Én nem merek "neki esni" :oops:

Edit!
Jaj remélem h végre levehetitek azt a sz*t :evil: A lényeg h helyre jött,nem?

Katinka!
É meglepően jól bírom a 2 gyerekkel!Ezt le is kopogom gyorsan.Várom h mikor üt be vmi...Niki eszik,alszik.Iza meg eddig nagy rosszaságot nem művelt!Na nem mondom h nem tudnék néha állva elaludni.....most 2 napig egyedül voltam,dema már itthon van az uram!

Gyorsan ki is használtam az időt és kiszaladtam a corvinba,vettem egy nadrágot is!Annyira boldog vagyok ettől!Végre nem kismama gatyó!És csak 1 nadrágom van/volt ami jó volt rám...az is ugye 2 éves.

És képzeljétek én meg fogyok tovább....pedig azt hittem h híztam,de megint lement 1 kiló. :shock: Pedig semmit nem csinálok,időm se lenne rá.Meg még a 6 hét se telt le.Tök furi,mert Iza után nem ez volt.A végén még a bikini szezon előtt elérem a kívánt súlyt! :wink: 8)

annus11

Menion :lol: :lol: :lol:
Na hát én se tudok elképzelni 4-5 gyereket :oops: A 3 a ma,de a 3.is csak akkor ha a jelenlegi 2 csajszi már nagy :wink:
Hát én már nem vasalgatok mértani pontossággal!

Niki is bukik mostanában jó sokat.Ezért öltözködünk folyton...én is ő is.Szerencsére pelusból kifolyó dolog nincs,még az hiányozna :lol: Szóval mosok folyton továbbra is,mert a büfi szagtól már néha kivagyok.Azért ennyire nem voltam érzékeny a szagokra Izusnál.....

annus11

Ja Szilvi!
Nézz teszveszen ilyen pihiszéketHátha találsz olcsón!
Nekünk nincs,szóval nem tudok véleményt mondani.

annus11

Sziasztok!

A biztonságos fürdetéshez ajánlom a fürdetős szivacsot, ez egy olyan szivacs(maci vagy egég alaku) amit a baba alá teszel a vízbe.Így arra rá is fektetheted mert nem ér a füle se a vízbe(feltéve ha nem rakod csurig a kiskádat :wink: )Nem kell az egyik kezeddet tartani, mind két kazed szabad, tök jó.S, a babát megnyugtatja.Bazsi sose sír ha ez alatta van! :D
A kádunk fürdető állványon a pelenkázó mellett van, így mikor bekrémezem a fürdetővel csak oda átt kell tennem, sose csúszott még meg a kezemben. :)

-J-...hűű a Te Áronod akkor egy "turbó szívó"!3 perc alatt jól lakik???De jó neked.
Az én Bazsim 1 óráig cicizik olyan lusta! :(

Pancsi....annyi segítségem van, hogy anyu főz és onnan kapunk főtt ételt, de néha -néha már én is főztem akkor én küldök nekik. :) De amúgy egész nap egyedül vagyok a két gyerekkel!Néha nagyon fárasztó.Hisz Norbi is még pelenkás és nagyon Dac korszakban van! :?

Húú mennem kell, Bazsi sír!........

Mindenkinek gratulálok a szép súlyhoz és méretekhez!

Kép
Kép
lovaszkata

Menion nálunk a pihszék nagyon bejött karácsonyra kapta. Játszik magzati vízcsubogást az haláli meg anyai szívhangot és vagy 8 féle dallamot amit lehet állítani hogy mennyire legyen hangos. Nekem van hogy elalszik benne. Ahigy mozgatja a lábát hintázik is egyben. Az árkádban néztem a brendonban 22000 volt. Felmentem a tesz veszre ott 9000 vettem használtam. És gyönyörű állapotban volt dobozában. Tényleg ahogy Annus írja ott érdemes venni ilyen dolgot. Nekünk van még kengurunk is és abban is szoktam hordani ha már nem bírok vele és pl. főzni kell nincs mese.

Eper ez a súly szerintem tökéletes. Nem az a lényeg hogy mennyi csak hogy mindig emelkedő legyen.

Kriszta hát most nem irigyellek, bár magamat sem. Este biztos valami front volt mert Pami is olyan nyugtalan volt. Másfél két óránként kellt. Már teljesen kivoltam. Mire elaludt addigra kellhettem Laurához mert neki suli van. De ma sem tudtam egy percet sem aludni, na de tuljutunk rajta.

Lányok eddig Pami magától aludt el rendesen, esetleg egy kicsit aja-ajázott most meg ha berakom az ágyában visít. Persze ha elringatom elalszik de ahogy a feje az ágyat éri felébred, és sír. Ti hogy csináljátok? Nagyon kiváncsi lennék rá.

Annus de jó hogy potyognak a kílóid. Hát akkor ha minden hónapban egy kiló minusz nyárra milyen jól fogsz kinézni :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Kata ez egy szivacs féleség? És nem jön föl a víz felszinére? Én egy pelenkát rakok a kád aljára, de a gyerek mindig a lábával kihalássza.
Hát az is valami segítség, nálam sem tolonganak a nagymamák :roll:

Ma front van?? Olyan nyugtalan Pami még egy órát nem aludt egyhuzamban. Mindig valami megzavarja. Próbálom vissz altatni eddig sikerrel.

Kép
Kép
pancsi76

csajok!
nem olyan jó ám, hogy összesen max 10 perc alatt végzünk a cicivel! valószínű ettől fáj a pocakja olyan sokat :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

sziasztok
fürdető szivacsot énn is meleg szívvel ajánlom nekem Csani is szerette és most Szabina is nyugis rajta, teszek fel képet a gmailre róla hogy lássátok milyen aki nem tudja.

mi is megvettük a testvér kocsit azóta nyugodt a lelkem :)
Eddig csak ezen tdtam agyalni, őleg mióta a legközelebbi játszóra az út oda vissza 45 perc volt ami egyábként max 10 perc de akkor túlzok, és nagyon ladsan mész!

mi csak 18-án megynk csipőszűrédsre rmélem a terpeszpelust elhagyhatjuk majd, és csak 20-án a az 1 hósra, mert elbénáztam és nem tudunk holnap menni :(

Nekem még itt a párom de az este nélküle nem tudom hogy fog menni 2 gyerkő fürdetés szooptatás altatás ajaajaja

na mennem kell nincs nyugi :(
Na

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

http://tajekozodjon.com/nyugdijkalkulator/ ha valakit érdekel,hogy maradjon-e MNYP tag vagy legyen állami :)

Kép
menion
Budapest

Bogi!
Jaj de jó!Milye kocsit vettetek?Csani szereti?Felavattátok már?Képet róla de gyorsan :lol: :lol:

Julcsi!
Igen,nem olyan jó a másik véglet se.Éna tejjel vagyok így,van elég,néha több is.
Éjjel ha kimarad a szopi akkor a köv kajánál ömlik.Nem tudja nyelni,szinte fuldoklik benne,sok levegővel.Utána meg nem tudja rendesen felbüfögni...ma hajnalba is ezen szenvedett 1 órán át :( Nem sír,csak erölködik,reszeli a torkát,csuklik,cumizik ezerrel stb.Ide oda forgatom,büfiztetetm.Nagy nehezen hason fekve kijött a büfi és el is aludt :roll:

Most meg megint folyik a tejem...4kor evett,nem tudom h meddig alszik még..

annus11

Sziasztok Lányok!

Köszi a sok vígaszt, már jobban vagyunk. Majd jövök és mesélek, csak napközben nincs gépem, mert a kell a férjemnek a notebook.

A csípőszűrésre küldenek vagy magunktól kell menni? Mi még nem voltunk, és a dokinő sem mondott semmit, pedig már volt 3szor nálunk és megnézte mindig.

cicóka

Pancsi: úgy látom,hogy egy cipőben járunk!! Az alvás nálunk is így megy, pedig nem szeretném,ha hozzászokna, hogy mellettem vagy ölben alszik el, azt meg pláne nem,hogy a cicin. Szerintem egyébként ez babafüggő. Mindent ugyanúgy csinálok, mint a fiúknál és mégsem megy :-(

Lányok! Ti milyen oltást adattok be a kötelezőn kívül???????

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

cicóka időpontot kell kérni és a gíerekovos adja a beutalót. Általában jó messzi (2-3) időpontt adnak érdemes időben bejelentkezni

kriszta én Csaninak se adattam be csak a prevenart meg az agyhártya elenit, szerintem most se lesz másképp. Igaz sokan nm értenek evvel egyet de én... így gondolom

Annus graco stadium duo majd teszek képet. (Nekünk a normál kocsin k is graco és majdnem ilyen csak egyesben és még színben is sikerült pont olyat vennem így a textilmózes is hasznélható bele :) )

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mi is most kaptunk beutalót csípőszűrésre ide az sztkba.Időpontot nem kell kérni szerencsére.

Bogi!
Aha,az is tök szupi!Néztem én is,de olyan fiús színekben volt csak...azért csak 2 lányom van :lol: Izát így is mindig fiúnak nézték:))

annus11

Pancsi...igen szivacs, akkora mint maga a gyerek, nagyon szupi,Tescoban kapni.

Nekem is nyugtalan a kicsi :( Itt nagy a szél, az zavarhatja az idegrendszerüket.

Rota ellenit beadatjátok?????

Kép
Kép
lovaszkata

Köszi Kata megnézem majd ha felrakja Bogibíró a gmailra. Én is tanácstalan vagyok a rota cseppel kapcs. Most mennyibe kerül? Valaki azt mondja hogy túl felfujják ezt az ügyet. De aki meg elkapta azt mondja hülye az aki nem adatja be. és az influenza elleni beadatjátok?? Ma tök nyugis Pami de tegnap. Lehet tényleg a front okozza.

Kriszta reméljük elhagyja a gyerekeink ezt a szokását, és nappal fent van este alszik akkor müködnek jól :shock:

Cicóka nekünk fokozottan kell nézni mert nagymami csipőficammal született, és én kértem a saját megnyugtatásomért. Egyébként mi a Karolina útra megyünk az ortopédiai intézetben.

Kép
Kép
pancsi76

Ja lányok tegnap este egyedül voltam lefürdettem Laut, és lefeküdt 8-kor. Aztán megfürdettem Pamit is hát egyszer úgy mosolygott a vízben majd el olvadtam tőle. Imád fürdeni az már tuti. Mondjuk én végig beszélem neki a fürdetést lehet az tetszett neki, nem tudom de olyan aranyos volt. :lol: :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Én nagyon kiakadtam. A szülés után készült kórházi csípő Uh-on szóltak, hogy 6.héten meg kell ismételni. Hívtam a gyerekorvost, ő meg kért nekem időpontot, majd hív vissza, hogy a körzetünkben a következő szabad időpont tavasszal van! :shock: :twisted:
Erre megkérdeztem, mi lesz akkor a 6.hetessel, amit javasoltak? Erre ő: hívjam fel az Uh-os orvost, mert fizetősre nála előbb is lesz időpont. 10.000 Ft-ért igen, kaptam a 6.hétre időpontot :roll: :twisted: hol a francban van az ingyenes ellátás, amire én vagy 15 évig a TB-t fizettem??? Normál úton nincs időpont, ugyanott a rendelőintézetben meg fizetősre azonnal akad??? Legális ez így? Nagyon felháborodtam!!! Nagy üzlet a baba, mert azonnal igent mondtam, mert tudom, a szűrés a 6.héten a fontos, nem amikor 3-4 hónapos lesz!!! :x

Ma borult, esős idő van, iszonyatosan lehangoló, és nyűgös is a picim.Sötét van, nem tudunk megint kimozdulni... :?

Rotán én is gondolkodom, egy 2 éves kislány ismerősöm anyukája mesélte, hogy asztmaroham miatt mentek kórházba és rotával jöttek haza, ő már bánja, hogy nem adatta be. Anyuka is elkapra, eléggé legyengíti gyereket-felnőttet egyaránt :roll:

Szebb időjárást és nyugis napokat mindenkinek!!!

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtatást! Tegnap estére helyre állt a rendszerünk, visszatértünk a 3-4 óránkénti szopizásra.

Annus köszi, azonnal hívlak mielőtt begolyóznék. Irigyellek a kilók miatt, nekem nem mozdult eddig, tartom a 10 kilót. Mondjuk nem merem megcsinálni, hogy nem eszem mert félek, hogy akkor nem lesz tejem.

Kriszta: Borzalmas amit leírtál, hogy bírod fizikailag? Nekem nagyon szerencsém van, mert Réka éjszaka két szopizás között alszik. Tanácsot nem tudok adni, egyszerűen elalszik és leteszem.

Fürdetőkrém: Nálunk a férjem készíti a fürdővizet és ha kész csak beszól nekünk, hogy Csajok jöhettek, és együtt fürdetünk :D
A nap egyik legjobb része!

Szerintem is le a kalappal mindenki előtt akinek több gyereke van! Nem lehet egyszerű!

Cicóka: Örülök, hogy jobban vagytok. Várom, hogy mi történt veletek!

Kép
eper74

Pancsi....jaj ezek a mosolyok olyan meghatóak :D Rám is már mosolyog néha Balázs, imádom a kis fogatlan ínyét! :lol:

Brumika..ez felhábortó... :evil: mi az hogy nincs időpont??Ha Tb fizető állampolgár vagy és a kicsit meg kell nézetni 6 hetesen akkor igenis kapjál most ellátást!
Szemetek, lenyúlják csak pénzzel az aggódó anyákat. :(

Rota..úgy tudom 2x 17 ezer !Brutális ára van! :evil: Mocsok állam-bácsi ezt miértnem támogatja ha olyan veszélyes? :( (már bocsi, de erre haragszom) Nyomatják a szívszorító reklámot, hogy jól beijesszenek.
Norbi nem kaptam meg annó, nem volt rá pénz, most sincs...de nagyon spórolok.Jó lenne Bazsinak beadatni, mert norbika is hazahozhatja a zenebölcsiből, játszótérről...bárhonnan.Mér Norbira is veszélyes de őt már nem tudom megvédeni. :( A kisbabák meg olyan könnyen kiszáradnak.
Babalátogatóba anyóstól és az egyik barátnőmtől pénzt kértem hogy az oltásba száljon be....így már ennyivel is kevesebbet kell hozzá rakni.

H1N1: Mondják hoghy most már kombinált az oltás.Így 2-öt kapnánk egyszerre, hát nem tudom! :(
Őszintén nem tudom mit tegyek??? Ha én beadatom , az anyatejen keresztül meg tudom védeni Bazsit, de ott van még Norbika is....
A férjem be van oltva..a cégnél ahol dolgozik ingyenes volt, de attól még hordozó lehet és átadhatja nekünk. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Mi a prevenárt kapjuk majd meg.A védőnő azt mondta hogy a rotát ugy is elkaphatják ha be vannak oltva erre példa a lányom Kinga pont mikor szültem akkor volt kórházba ezzel :cry: háát eléggé legyengült de 2 napra rá jobban lett :wink:
H1N1-én felvettem terhesen Kingának is be fogom adatni :wink:

Brumika az borzasztó :x nem lehet igaz hogy ilyen szemetség folyik ennyire kihasználják az anyukákat :evil: teljesen megértlek hogy kiakadtál :evil:

Nálunk Kincső ordit fürdés közbe fogalmam sincs hogy miért :cry: lehet hogy megijedt a kórházba :roll:

Kriszta ez nem jó :cry: mondjuk Kincső is ölbe alszik el vagy cicin :wink:

Eper be ne golyózz habár én már ott tartok ilyen időbe esélyünk sincs kimozdulni és egyedül is vagyok a 2 kicsivel :cry:

t katinka

Sziasztok!

Ha már az oltás a téma: Balázs pont ma kapta meg a Di-per-te I-t és az első Prevenart. Nagyon ügyes volt - ici-pici sírással.

Az influenza elleni oltást a doki Balázsnak természetesen nem, s nekem sem javasolta, azt mondta, a férjem oltassa be magát.

A rotát mi beadatjuk. Elég volt nekem a rettegés, amikor visszakerültünk a korára, ahol a szomszéd kórteremben egy rotás baba volt... Hát igen, nem valami olcsó...

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Én is vagyok, mindennap olvasok, csak írni ritkábban tudok.
Kedden voltam 6 hetes kontrollon, minden ok, innentől hivtalosan is minden szabad, mint régen! :wink: Irattam gyógyszert is, ennél csak az első héten kell kiegészítő védekezés, amíg ki nem alakul a védettség.
Nálunk ma aránylag szép idő volt, még a nap is sütött kicsit, kint is voltunk 1 órát, Bogi elaludt a kocsiban, azóta is alszik. Most már csepereg az eső, de a teraszunk nem ázik be szerencsére. :)
Cicóka: örülök, hogy jobban vagy, gyere majd mesélni!
Brumika: ez nem semmi! Kiváncsi lennék hány helyet tartanak fent a fizetősre... Szerintem mindet! Kapásból azt mondják, hogy csak hónapok múlva lesz időpont, persze hogy ki fogja fizetni akinek fontos. UNDORÍTÓ! (csupa nagybetűvel!)
Pancsi: nagyon szép kis család vagytok! És ez a hajkorona...!!! Nagyon cuki!
Menion: nekünk is van pihenőszékünk, tesóméktól kaptuk. Arra jó, hogy kicsit ellegyen bent a babó, amíg teszek-veszek, de pl a védőnő azt mondta, hogy órákat ne legyen benne, mert nem jó a gerincének. Mi most egy állítható magasságú járókát veszünk, ha abban elalszik napközben, akkor sincs gáz.
Oltás: mi az influenzát nem adatjuk be sztem, a rotán nagyon gondolkozom. Holnap jön a védőnő, kikérem a véleményét.
Na, eddig szunyált békésen a lelkem, megyek etetni!
Puszi

Kép
orsolymors

Orsolymos!
Az emelhető szintű járóka nagyon jó - nálunk nagyon bejött. Én épp ortopédiai szempontból nem akartam pihenőszéket, ebben viszont vízszintesen fekszik a baba. Beletettük a játszószőnyegét és nagyon jól elvan benne. Ráadásul gurulós, így - mivel újépítésű , amerikai konyhás lakásunk van - szabadon húzgálhatom a nappaliban. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

csajok!
nekem a védőnő azt mondta a rotára, hogy ugyan be lehet adatni... de calicis ugyanúgy -vagy még könnyebben- lehet a gyerek... ráadásul azt a felnőttek is összeszedik könnyen, hazaviszik... még a párhetesnek is...
az egyetlen, hogy figyelni kell rá, ha beteg... hiszen a rota is csak akkor veszélyes, ha anya otthon malmoz, várja, hogy vajon kiszáradunk-e...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Annus! A masszást kis füzetből nézem ki,ami kimondottan babáknak szól. Képekkel és leírással.

Rota ellen a Párom azt mondta beoltatjuk,aztán meggondoltuk magunkat. Mi se voltunk beoltva ellene és a 6 éves unokaöcsém se, se a párom 3 éves unokaöcse se. Szóval szerintem mi se fogjuk. Csak akkor kerülhet kórházba , ha kiszárad, de egyébként nem veszélyes annyira,mint ahogy a reklámba leírják. Ott kicsit feltúrbózzák, hiszen azért 2x 18 ezer forint nem kis pénz. A dokinő azt mondta,ennyi pénzt szerinte nem ér meg, nem lét fontosságú beadatni neki.

H1N1 ellen párom beoltatja magát,de lehet én is,de még nem tudom. :?

Altatást én úgy csinálom és egy könyvben olvastam, hogy a legjobb ha ehez szokik hozzá, hogy ha nem akar elaludni ott állunk az ágya mellett, megfogom a kis kezét vagy a tenyerembe teszema kis arcát a homlokát simizem az ujjammal lassan és hát a cumi. Réka eléggé rákapott a cumira, és az is megnyugtatja, na de ha kiesik a szájából és még nem alszik elég mélyen,azért is sír, hogy tegyem neki vissza.:)
NA de majd ha itt az ideje szépen odaadjuk a cumi tündérnek,aki cserébe ad neki valami ajándékot.:)

Párom úgy nyugtatja, hogy az oldalát, vagy a combját simogatja. Mindenesetre nem szabad minden szíre-szóra felvenni. És tényleg nem szabad hagyni, hoyg cicin alugyon el, mert akkor arra szokik és máshogy majd nem tud elaludni. Egy ismerős csajnak 15 hónapos a gyereke és még mindig szopizik, De azt mondja megbánta, hogy nem választotta le már rég, mert annyira kötödik hozzá, hogy pisilni nem tud úgy elmenni, hogy ne menjen még a WC-re is utána és nem tudja a nagyszülőkre hagyni, ha mondjuk el akarna menni szórakozni, mert ugye cicin alszik el, vagyis nagyon harcolni kell hogy amúgy alugyon. NA nálunk ez a veszély nem fog fenn állni..... :shock:

Kép
bei

szisztok!

Na már írni sem tudok.
Ma voltam a 6 hetesen.minden oké.kaptam gyógyszert is.

orsi!neked mit irtak föl?és tuti biztos vagy végig kell mellette védekezni?nekem azt mondta hogy tuti biztos.szoptatás alatt is.

Bogi:nekünk azt mondta az ortopédus,hogy minél előbb jó rárakni a kengyelt mert hamarabb rendbe jön.három hónapos gyerekre már nem adják rá.minket már a hazamenetelkor elvezényeltek hozzá.
milyen lett az ekredményetek,hogy kell a terpeszpelus?

Brumi:hát sajnos ez egy ilyen anyagias világ.gusztustalan.de tudják,hogy úgyis kifizeti az ember mert a gyerekéről van szó.

mi is kaptunk pihiszéket.Teszteltük de nem nagyon van el benne.Majd megszokja!

Altatás:én büfi után beteszem vagy a kiságyba vagy a pihiszékbe..kicsit sirdogál de meg szokott nyugodni.
a másodiknál már nem dajkál annyit az ember.
Este fürdés után már egy hangja sincs mikor leteszem.fordigatja a kis fejét egy darabig és elalszik.

oltás:hát tanácstalan vagyok ezzel a rotával kapcsolatban.Pénzünk az még lenne rá.De a Domi sem volt beoltva.Meg még annyi hasmenéses vírus van.minden ellen nem lehet beoltatni.Ha nagyobb lesz a kullancs ellenit biztosan megkapja,nálunk nagyobb az esély erre.A Domiban is minden nyáron van.Hát hirtelen ennyi.
Megyek lefekszem mert már alig látok.
Szép álmokat mindenkinek!

hadedit82

Feltettem a fürdős képet ait érdekel!

hadedit milyen értékünk??? Nekünk azt mondták laza a csipője ezért kell a terpeszplus, mert ha elég korán ráadjuk akkor mire kell menni a csipőszűrésre már jó eséllyel rendbe is lesz! Remélem így lesz kedden kiderül!

Én se a H1N1-et, sem a rotát nem adatom be. Egyszer mert egyet értek hoyg csak bizonyos típusok ellen véd. De tudom csanival ezen a rotán mennyit szenvedtem, most eszembe se jut.
Másodszor meg én nagyon védőoltás ellenes vagyok, lehet azért mert én nem kaphattam anno, mert allergiás vagyok a védőoltás vivőanyagra. (Szóval én amúgy se kapok semmit) De elkaptam minden szart és legalább túl vagyok rajta.
Mindenki hülyének néz hogy pici baba mellett nem adatom be Csaninak a bárányhimlő ellenit se, de én így érzem jónak. Nyilván nem könnyű egyik betegség sem mikor elkapjuk, de otimista vagyok!

Na puszi neketek többre nincs erőm

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok lányok,

a H1N1-et én sem adatom be. Tavaly is volt ebből vitánk, mert a férjem ragaszkodott volna hozzá. Én sem vagyok oltás párti. A fiúk is a kullancs ellenit és a bárányhimlő ellenit kaptánk meg. Az utóbbit meg is bántam. Amit tuti beadatok az a kullancs, sajnos nálunk nagyon sok van :-(. Rota víruson mi is átestünk és kibírtuk. Bálintnak fecskendővel adagoltam a vizet,hogy ne száradjon ki :-( de kibírtuk.

Az alvással küzdünk. Tegnap 8tól hajnal fél 1-ig sírt, közben kétszer evett. Büfi közben elalszik és ahogy leteszem már sír. Tuti csak hiszti, mert ha nyílik az ajtó már abbahagyja a sírást és figyel. Akkor kezd újra sírni,ha rájön,hogy nem veszem föl. Egyébként amióta nem hagyom cicin lógni, a tejem is visszajött!!! :-)))))))

Várom a hat hetes kontrollt. Azt hiszem intim tornára lenne szükségem!!!!! Úgy érzem, soha többet nem akarok szexszelni :oops: , mert gáz ahogy kinézek alulról!! .... hát igen , három óriásbébi azért hagy maga után nyomot :-((((((

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Én beadattam a Laurának a bárányhimlő ellenit, de mégis elkapta. Igaz össz vissz ha 4-5 pöttyi volt rajta. És nem viselte meg annyira. Rotát én nem tudom megengedni magamnak, bár nagyon sajnálom :( Az influenza ellenin meg még gondolkodom. Múlt évben beadattam.

Kép
Kép
pancsi76

Rotát is el lehet kapni oltás ide vagy oda, csak nem olyan súlyos mint védettség nélkül. Mivel 7 faja van a Rotának és ez csak egy ellen véd, így könnyen megbetegszik a gyerek így is de 2 nap alatt rendbejön. :) Ezért érdemes, mi is erre spórolunk.

Bárányhímlő ellenit én is beadattam Norbinak, majd Bazsinak is be fogom. fiúknál veszélyes lehet.

Influenza ellenit, nem tudom eldönteni én se.A védőnő szerint nekem be kéne adni hogy Balázsba átmenjen az ellenanyag. :roll: De már olvastam hogy egy 5 hetes csecsemőnek még olyan éretlen az immunrendszere hogy még így se tesz jó ez az oltóanyag...valaki ezt mondja valami azt. :roll:
Ja, és tök szemétség hogy a szoptatósoknek is fizetni kell érte, nem?
Norbi is kapoot 1 éve H1N1 ellen mert felénk sok volt a beteg gyerek, de most nem tudom hogy megint kérjem e neki?
Nem tudom hogy ez a reklám csak azért van mert sok oltóanyag megmaradt, vagy mert tényleg nagy járvány lesz? Nem hiszek én már senkinek! :evil:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok! Tettem fel én is új képeket g.mailre.

Kép

Kép
bei

Bei nagyon szépek vagytok Rékával. Látom ti is cumiztok. Pami is szereti nagyon.

Kép
Kép
pancsi76

Köszi Pancsi! :) Na így nézek ki 20 kiló felesleggel.:( De nyárra ledolgozom valahogy, akarat erőm ehez van. Meg már hozzá szoktam az állandó fogyókúrához, bár most ugye nehéz lesz visszaállni rá..... :shock:
Igen Réka is nagyon szereti a cumit.:) Megnyugtatja, főleg, hogy nem szoptatok így meg pláne kell neki valami.

Cicus, Cicóka!!!! Merre jártok?

Kép
bei

Sziasztok!

Bei ne foglalkozz a kilókkal :wink: főleg ha van akaraterőd akkor tuti le fogod dolgozni nyárra :wink: én meg se merem mérni magam 73 voltam mikor kijöttünk a koriból most fogalmam sincs.
Nálunk is van cumi de nem mindig kell neki :wink: inkább cicin nyugszik meg :wink:

Kriszta nálunk is este 6-tól 10 óráig hiszti van és eközbe 2-szer cicil
:cry: és nincs kinek lepasszoljam és még Kinga is hisztizik :cry:

Minden babánk gyönyörűséges :D :D :D

t katinka

Bei..szépek vagytok, és sugárzol a boldogságtól..ez a lényeg! :D
Majd együtt fogyózunk én is ilyesmi forma vagyok. :oops:

Hoztam képet a fürdőszivacsról amit használunk!!!!Rajta az én kis húsis fiammal!
Meg akkor már hoztam mégegyet, a tesókról is. :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Lovaszkata aranyosak a srácaid :lol: :lol:

Bei te is csak ugy sugárzol szépek vagytok :lol:

t katinka

Sziasztok!

Bei: Nagyon szép Anyuka vagy a szép kislányával.

Lovaszkata: Nagyon helyesek a fiúk.

Ez a fürdőszivacs nagyon jó ötlet. Nekünk maga a kád van kialakítva úgy, hogy ne csúszhasson bele a baba a vízbe, de az nem olyan jó puha mint egy szivacs. Hol lehet ilyet kapni?

Oltásokról még nem gondolkoztam, megvárom, hogy a gyerekorvos miket javasol.

Lányok! Nagyon fájdalmas a mellbimbóm, minden szoptatás kezdetén csillagokat látok a fájdalomtól.
Viszont, rájöttem, hogy fekve sokkal jobban és hatékonyabban tudok szoptatni mint ülve.

Kép
eper74

Kata a fiaid gyönyörűek, de Bazsi nem Norbira hasonlít. Olyan szép formás mind a kettő. Balázsnak olyan szép kreolos bőre van.
Ez a fürdető szivagy nagyon klasz én is veszek ilyet az tuti, ez még később is jó.

Bei nem tudom hogy hol van rajtad a 20kg mert így is csinos vagy az tuti. De biztos te éreznéd magad jobban -20 al. Én most vagyok a terhesség elötti állapotban, csak a hasam ahogy Laurám fogalmazta olyan mint a tenger. Nem tudom ez a megnyúlt bőr visszamegy- e valaha?

Tkatinka hát akkor neked sem könnyű a helyzeted. Pocifájósak vagytok? Én olvastam hogy ez álltalában este kezdődik. Nálunk is egész nap jól működik, de estére mintha kicserélték volna. Van hogy nem kap levegőt úgy sír. Vigasztalhatatlanúl. És akkor én is teljesen kiborulok. :cry: :oops: :oops: :cry:

Eper én nekem is jobb a fekve, de én csak este szoptatok úgy hogy a Pami is tudja most este van, és az más. Nappal lent vagyunk és van szopi párnám ami nagyon bevállt. Meghallja a csörgését és már nyujtja a nyelvét és cuppog, olyan édes. A sebes mellbímbót sajnálom, valószínüleg nem jól raktad egyszer mellre. Vagy nem jó kapta be. Próbáld meg sürűn bekenni szerintem. Küldöm a gyógyhullámokat :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Velünk ma kimentünk sétálni az itteni állatkertbe. Jó idő volt csak a szél fújt nagyon. Úgyhogy idő elött befejeztük a sétánkat. Már alig várom a tavaszt, mert némiképp be vagyok fordulva. Ritkán találkozom emberekkel. És a mindennapi embertársem egy 8 éves gyerek. Na meg a pirinyó. Jövőhéten megyek vissza az orvoshoz, remélem minden ok lesz. Bár tegnap rémálmom volt: Az orvos azt mondta nem úgy alakultak a dolgok ahogy várta volna, és nagy a baj. Kérdeztem mennyire? Erre ő hogy meg fogok halni :cry: Jaj az egész napomra rányomta a bélyeget. Ilyen hülyeséget hogy álmodhat egy ember????

Kép
Kép
pancsi76

Eper...A szivacsot a TESCO-ban vettem, olyan 1700 ft körül volt.
Pancsi..sajnos nem kreolos hanem még kicsit sárga! :(
Igen, Balázs rám hasonlít, Norbika meg az apjára.most mééég..de úgy változnak. :D

Kép
Kép
lovaszkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?