A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lois!

Köszi 8) . Mi a habtapit a Kenguru Goldban vettük. Milyet rendeltél végül?
Én Botondot még tuti nem veszem ki a kiságyból egy darabig. Elképzelem, hányszor rohangászna ki az ágyból, és verné az ajtót "annyaaaaaa"-t kiabálva egy-egy carabb napján :roll: . Én meg nem vagyok kilóméterhiányos, hogy 72* visszategyem. Sztem én előbb adnám fel, mint ő :oops: :lol: .
Neki most az a legújabb, hogy ébredés után, vagy ha fáradt, akkor kihúzza a rácson a szőrit, meg a takaróját, és végighúzva a folyóson megágyaz magának a kanapén, és szépen lefekszik tévézni :shock: :lol: . (Mi nem szoktunk itt aludni sose)
De pár nap után ma ezt is letiltottam (pedig megzabálom, annyira édes, tipikus filmesjelenet :lol: ). A szőrinek, és a takarónak kizárólag az ágyban van a helye, egyedül a "mobil szőri" lehet nála (egy darabka a nagyból, pont arra a célra hogy hurcibálja).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

közhely, de igaz: neme tökmindegy, csak egészséges legyen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anno elsőnek Apa kislányt szeretett volna, ezt dumálta belém is, így szokni kellett a gondolatot, mikor 17 hetesen kiderült hogy kukis...
De amilyen Mintababa, meg Csodafiú, még egy ilyennel rettentő boldog lennék/lennénk.
Jelenleg még nem tudom elképzelni hogy ha tényleg kiscsaj, milyen lesz az iránta érzett érzelem, mert tuti nem az a szerelem, amiről nemrég írtunk. De akkor meg mi???

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti nem gyerekágyat vettetek, hanem gyerekágyat csináltatok a komplett szobából :lol: . (bocsi :oops: :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Örülj,hogy a kanapéra hurcolkodott, Hédi a konyhaajtó elé szokott magának ágyazni :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Pocok!
GRATULÁLOK!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
De jó nektek!!!

Pont ma kérdeztem Apát, hogy mit szólt volna, ha terhes lettem volna, és azt mondta, hogy ő is örült volna. :roll: :wink: Azért mi még várunk, illetve a sorsra bízzuk magunkat. Külön nem gyártunk gyereket, de "becsúszik", akkor nagyon fogunk örülni. :D

Kint alvás a bölcsiben Petráéknál is működik. Szinte egész ősszel kint aludtak. Náluk is -5 fok a max., de ha párás, ködös, szmogos, esős az idő, akkor nem viszik ki őket. Ezért mostanság nem alszanak kint. :roll:

Ma történt először, hogy nem én mentem Petráért. Eddig mindig én mentem érte és reggel is mindig én viszem. Ma anyukám ment érte, mert én elmentem kicsit vásárolgatni.
Petra picit meglepődött állítólag, de nagyon örült Anyunak. :wink:

Én rájöttem, hogy már nem vagyok alkalmas az egész délután tartó shoppingoláshoz. Olyan fejfájásom lett, hogy hányingerem volt tőle. Azért vettem ezt-azt, elsz@artam az Árkádban 3 órát.

Kép
katy76

Pláne ha látnád,hogy a szőnyeg másik felén van egy felnőtt fenyőágy, amin én aludtam anno :lol: :lol: :lol: :lol:
Tavasszal festünk és költözik a nagyszobába :twisted: :lol:

tike

Pocok!

Apának is kell, hogy legyen szerelmese :wink: .
Apa barátja mondta múltkor, hogy nagyon szereti a kisfiát, baromi büszke rá, meg minden. De amit a kislánya iránt érez, az egészen más, mert ő igazi nőci, és elolvad tőle.
Na, mi meg így vagyunk a fiúkkal, szóval ez így igazságos :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike,

hát igen, lezongoráztam pár lehetőséget... ráadásul bennt mindenféle átalakítások is vannak, szóval nem egyszerű a dolog.
Multinál vagyok marketinges, kategória manager.
Főnököm rezzenéstelen arccal fogadta a dolgot, mosolygott és gratulált. Igazából nem akkora kitolás velük, mert az átalakításokat júliustól tervezik, akkor amúgy is új helyre kerültem volna, így legalább ezzel nem kell törődniük. A munkát, amire meg most visszavettek, ugyanúgy megcsinálom, ha majd bírom júniusig tervezek maradni.

tényleg, olyan mag párnát a DMben lehet venni, én mikor be volt csomósodva a mellem szoptatás alatt, arra használtam.

Helyes, ne tervezgess, ugorj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hédi alvása nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lois,

van egy ovis csoport is (kicsik, 2 év körüliek és az ovisok 3-4 év), de délután az alvás után már együtt vannak mind :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi,

megágyazós Botond 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nimród ilyenkor lerángatja a kanapéról a párnát, és szimplán ráfekszik aludni :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Katy!

Ergo, nem védekeztek? :roll: :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

pocok!
hidd el az is szerelem,de lehet hogy tényleg kicsit másabb...

hát én most utána olvastam és múltkor anyum is mondta,h szerinte
ugyanazt a tgyást és gyedet kapom,mint kiarával...
vagy akkor rosszul tudom???

tike!
Hédi nem semmi...én már most rettegek az ágyra szoktatástól,m szerintem
én is vihetem vissza majd milliószor...
amúgy mi februárba vesszük meg az új ágyat és utána a rácsos ideiglenesen ki
is kerül.szerintem azért 4hónap elég lesz,h megszokja a saját ágyát...

Kép
Kép
csibe83

Dodi,

tudom, tudom, Apaigaziszerelme egy kiscsaj lesz... bár a fiáért is rém odavan, szóval nem tudom, ezt hogy tudja majd fokozni.

Katy,

köszi :lol:

Amúgy mi is úgy voltunk, hogy "naakkormostantóljöhetakistesó" és jött is... nem számolgattam, vagy bármi...

shoppingot már én sem bírom - hogy kerültél te az Árkádba????

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!
Leesésgátlón nem gondolkodtál?? Én anélkül meg sem próbálnám. Unokahúgomnak most szerelték le, 8 éves :roll:
Hernyó nekünk is az ágyban figyel :wink:

Dodi!

Számosat rendeltem, nincsenek apró részei, ezzel kiegyeztem. Tudom hogy Kengurus, de a fehérváriban nem találtam, mikor egyszer arra vetődtem, más meg nekem nem elérhető. A honlapjuk meg nincs egy ideje :?
Ágyhelyzet nálunk is ugyanez, jönne utánam, vagy kibekkelném hogy elalszik (ami eleve fura lenne neki, mert én mindig ébren rakom le, és egyedül alvás van) és mikor valamiért felébredne tuti kiszállna és verné az ajtaját. Vagyis mivel már eléri a kilincset átjönne hozzánk, és arra nyitnám ki a szemem hogy átsétált hálózsákban, és lengeti ellőttem az üres tejesüvegét méltatlankodva, pont úgy ahogy az ágyában szokott fogadni :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Én eddig azt mondtam tesónak is lányt tudnék elképzelni, de már megfordult a fejemben, hogy akkora itt a szerelem apa-lánya között, hogy mégiscsak kéne egy fiú :roll: :roll:
Az a nézés, az a bújás, a hangsúly amivel mondja: apija...én meg továbbra is vagyok a jó hosszan nyújtott aaaaaaaa. De ma kiderült,hogy tudja a saját nevét is. eddig babának hívta magát minden szituban,ha megkérdezték hogy hívnak közölte baba. MA beszélgettünk,kérdeztem,hogy hogy hívnak:somolygott, úgy csinált,mint aki erősen gondolkodik és közölte,hogy Hééé. Este apának már lazán adta elő :lol:

tike

CSibe,

lehet hogy a fizud alapján számolt Tgyás kb annyi mint a minimálbér kétszerese után számolt?
Azért ne vegyél arra mérget, amit én mondok, inkább hívd fel az OEP-et - de ha jól emlékszem, Ronmay beszélt velük és azt mondták, amit én.
Nekem a TB tanácsadó az én esetemre ezt javasolta, hogy menjek vissza ha tudok, hogy meglegyen a 180 napom, mert így jobban járunk.

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois:de, nem akartam neten rendelni,mert látni akarom, a kisvárosi bababoltban közölték,hogy nincs és nem is rendelnek jövő hónap végéig,mert itt nem nagyon szoktak januárban vásárolni :twisted: :twisted: jövő héten megyünk megyeszékhelyünkre,majd ott nézek

tike

Héééééééééééééééééé...

meg kell zabálni!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
tgyásnál a maximumot katam...sztem annyi lehetett...
de hétfőn akkor tuti megkérdezek egy oepest

Kép
Kép
csibe83

Tike!
Brendonban van sokféle, ha eljutsz oda is :)

Nálunk bezár a Brendon, tök le vagyok törve miatta :? Szerettem.

Héééé :arrow: Ez nagyon cuki :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe,

a Tgyás nincs maximalizálva, a fizud 70%-a, akármennyi is az, tehát akkor itt valami nem stimmel... sztem beszélj valami hozzáértővel, ne csak fórumos szakbarbárokkal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Cumisüveglóbálás :lol: :lol: :lol: :lol:

Tike!

Ó, a hangsúlykülönbség azért nálunk is megvan, de azt hallani kéne: Én vagyok "anya" a végén felemelt hangsúllyal, mintha kérdezné, magas hangon, és nagyon röviden pattogósan mondja.
Apa meg "apuccikaa" mélyebb hangon, elnyújtva, kedvesen. :twisted: :lol: :lol: :lol:
Mondjuk én ezt nem az irántunk érzett szeretetnek tulajdonítom, hanem annak, hogy azért mégiscsak én vagyok vele többet, és az apucikát én is szépen mondom, szeretettel. Magamat viszont csak akkor emlegetem, ha kioktatok (tessék szótfogadni anyának :twisted: ), meg Ricsi is így szólít, ha a gyerek kapcsán emleget :lol: . Szóval mostantól magamat édesanyukám-nak fogom hívni :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, Botondnak esze ágában sincs felelni a hogy hívan, mi a neved kérdésekre. Viszont ha vmit ő akar csinálni, akkor nagyon tudja mondani, hogy Babuka :twisted: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote]M írta:ondjuk én ezt nem az irántunk érzett szeretetnek tulajdonítom, hanem annak, hogy azért mégiscsak én vagyok vele többet, és az apucikát én is szépen mondom, szeretettel. Magamat viszont csak akkor emlegetem, ha kioktatok (tessék szótfogadni anyának ), meg Ricsi is így szólít, ha a gyerek kapcsán emleget . Szóval mostantól magamat édesanyukám-nak fogom hívni .
tééééééééényleg :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

pocok!
hát akkor fogalmam sincs és tuti megkérdezek egy oepest,viszont
én megelégszem azzal bőven amit a kiara után kaptam/kapok

Kép
Kép
csibe83

bár mondjuk nekem már mondhatni mind1,hisz ahogy nézem a vonalzóm
nincs 180 napom...

Kép
Kép
csibe83

Ja, lóbálja, meg rázza mint egy rumbatököt és halandzsázik méltatlankodva. De a hangsúlyaiból meg arc arckifejezéséből simán le lehet venni, hogy "pattanjá anyám 'oszt csinájjá tejet" helyzet van :D

Zétény ha álmos akkor az ölembe hajtja a fejét állva, szintén pacigyerek, mint Miron :roll:

Én beszámolok a szar éjszakáról (a'szem) csak lehet lehet túl kómás vagyok másnap hogy eléggé hangsúlyozzam a dolgot :roll:
Nálunk ez nagyon nem jellemző, szóval carul is esett :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nálunk nagyon szépen mondott Anya, meg Apa van, de mindketten egyformán sokat vagyunk vele, gondolom ezért :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ez nem ér....

én még mindíg "Ajjjja" vagyok...mondjuk Apa is "Paaaaaaaa"... , néha "Apa".

Méltatlankodó Zé :arrow: annyira előttem van a kis komoly ábrázatával :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,

főnököm remélem titokban nem töri a fejét semmiféle furmányosságon :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ma mondtam el a csapatomnak, hát mindenki csodálkozott, a csajok örültek és irígykedtek... tegnap meg az Exemnek (munkatárs) - már tudta a főnökömtől...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Hálózsák helyett mégis mit?? :shock: Szkafandert?

Pocok!
Eeegen, Apa megy Anya szépen megy, más meg semmi se. Biztos azért mert ezekbe túl sokat fektetett :roll:
Mert a főnököd tudna valamit tenni ami neked gáz?? Most védve vagy duplán is :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois :arrow: Szundi

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

remélem, nem tud semmit :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Nálunk is vannak car éjszakák, és nem azért "sumákolom" el, mert nem fér bele az imidzsembe :lol: . Tudjátok, beszoktam számolni a negatívumokról is. De ahogy Lois is mondja, másnap olyan vagyok, mint a mosott kaki, és még máshoz se nagyon szoktam hozzászolni,inkább csak olvasok. Utána meg már túllépek rajta, nem hánytorgatom dedem kisiklásait :lol: :lol: :lol: .

Azt viszont nem is tudom, hogy hogy bírtuk, mikor újszülöttek voltak? :roll: Botond 1-2* kelt általában enni, és azonnal aludt is. De volt olyan időszak, mikor növekedési ugrása volt, hogy 6* kelt egy éjszaka :shock: :? . MEg mikor két hétig hasfájós volt, és volt olyan éjszaka, amikor 4 órán át(!!!) járkáltam vele fel-alá a lakásban!

Amúgy ma éjszaka is felsírt a bébim, elveszett a cumija (meséltem már, hogy megint cumizik? Akkor majd elmesélem, ha vkit érdekel :lol: . Nekem kell a cumi :oops: :lol: !)
Elővadásztam neki a matrac mellől, aztán simiztem kicsit, de mikor kijöttem felpattant és nekiállt ordítani. Visszamentem, lefektettem, mondtam neki, hogy éjszaka van, mindenki szundizik...blabla, és kijöttem. Persze ordított, de 2 perc után abbahagyta, és reggelig aludt :wink: .
Reggel betettem a járókába, ahogy mindig. Két percig elvolt, aztán felpattant és megint ordítani kezdett, mint a fába szorult féreg. Rohantam oda, hogy történt-e vmi, mert a járókában sose sír, de semmi, csak megint a hiszti :twisted: . Megint magyaráztam neki pár mondtaot, és otthagytam. Ismét kemény 2 percig ordított, aztán csend. Odanézek: síri csndben ült a székén és kekszet majszolgatott kisimult fejjel :twisted: :lol: . Akkora színész, hogy iszonyat!!! De most már nem ver át a kis szaros :twisted: . Még szerencse, hogy nem kitartó, mert én azért félórákat nem bírnám ezt hallgatni :? .
Ja, azt meséltem már, hogy egyszer megütött, amiért óriásbünti jár, úgyhogy jól lehordtam, és betettem a gardróbba "gondolkodni" :lol: ? Kukucskálok be a kulcslyukon: őfelsége állt a tükör előtt és azt nézte ahogy roppant teátrálisan sír :twisted: :lol: . (És egyből beugrott a gyerekkorom, hogy én rendszeresen csináltam ezt :oops: ,és esküszöm eszembe jutottak a gondolatok, amik akkor jártak a fejemben. Egyfajta dejavu-érzés volt. :shock: Én fiam :lol: )

FOlyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Engem érdekel a cumi történet! :wink:
Gardróbba??
Ha mi gondolkodunk akkor bemegyünk a szobájába és ott együtt...
Én még sose zártam be hiszti közben sehova egyedül :roll:
Mindig meglepődök, hogy nálatok még mindig megy ez a járóka feeling! Hogy a péróba tud ellenni egy akkora helyen. Roló fel le körbe körbe rohangál sokszor akár céltalanul is és közben óriásiakat sikkant :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Még egy "nevelési" fejlemény:
Azzal, hogy nem engedem Botondot kicuccolni, megint szívesen megy aludni :D . És ez tök logikus is, mivel pár napig hagytam hogy idekucorodjon akanapéra, és utána persze nem akart egyedüla szobájában elaludni. De most, hogy csak ott van szőri, meg takaró, alig várja, hogy bemehessen. És ezt két nap alatt elértük :D . Juhuuuu :lol: .

Boo!

Botond a hálózsákot már 3 hónaposan sem viselte el :? ! Így ő sose aludt abban. Tavaly még nem rúgta le télen a takarót, tavasszal, nyáron nem izgatott, mert volt rajta ruci is, és meleg van a szobájában, idén télen meg már azt csinálom, hogy nem pizsit adok rá, hanem melegítőt :lol: . Body, melegítőnaci, egy hosszúujjú póló, zonki, és erre jön a takaró. Így ha lerúgja sem fázik meg.De amúgy én mártöbbször láttam, hogy betakarózik :wink: .
(Kizipzárazható aljú hálózsák nincs?)

Lois!

Bnőm kisfia egy hónappal idősebb a mieinknél, és már baromi sok szót tud, de csak az első szótagját mondja mindennek. Botond kb.afeléttudja, viszont ő meg a legtöbb szót végigmondja (persze hibásan :lol: ). Csak arra akarok kilyukadni, hogy minden gyereknek más a "módszere". Zétény majd egyszercsak bővített mondatokba kezd kristálytisztán :lol: .

Botondnak amúgy a legújabbak:
haza (ha jönni akar már)
Doa (Dora, a felfedező rajzfilmból)
kuka
inni (eddig icc volt :lol: )
csicsi (alvás, ha már álmos)
hami (ha éhes)
duci (cumi :lol: )
nen (nem. eddig ő nem tiltakozott :lol: )

Most ezek ugrottak be. Azt azért hozzátenném, hogy szótárat mellékelnem kéne még a dadusnak :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Hédi is úgy beszél mint a barátnőd fia, mindent mond,de csak m indennek az elejét :lol:

Milyen már egy másfél éves gyerek mellett mellgyulladást kapni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Már egy ideje vacakol a bal cickó, ma reggelre viszont baromira fáj és csomót is találtam benne,szóval nosztalgiáztam és zuhany alatt masszázs-fejéssel kezdtem a napot :twisted: :twisted: Hédi szokik le az esti ciciről, a testem meg ellenkezik :roll: :roll: Most épp hideggel borogatom :roll: :roll:

tike

Ronmay!

Háát, az úgy volt... :roll: :lol: .
Attól, hogy leszokott, még a szokásai/viselkedése nem változott. Gondolok arra, hogy ha álmos volt, ugyanúgy nyüszizett, ha éhes volt, egy percet se volt hajlandó várni....stb. Ezzel nincs is gond, ez így normális. Csakhogy ilyenkor mégis kellett neki vmi, ami megnyugtatja. egy darabig elég volt neki a szőri, de aztán nagyon anyás lett, nálam keresett vígaszt. Én meg persze hagytam, hiszen ezért vagyok az anyja, ki másnál vígasztalódjon. Aztán jött a vizsgaidőszak és egyre kevésbé jutott ezekre a körökre időm. Egyszer talált valahol egy cumit,és csak játszott vele. Hagytam. Aztán jött az államvizsga, én örültem, hogy lyuk van a fenekemen, és hiába volt itt anyu, meg Ricsi, nyüginél vagy én kellettem, vagy a cumi. Így egyre többször kapta meg a cumit az utolsó napokban. Emiatt nem is magyarázkodom, nekem többet ért a nyugalma, én meg nem tudtam vele eleget foglalkozni :( .
Aztán meg bevallom, belekényelmesedtem a helyzetbe, hogy ha nyűgös, akkor nem kell "szenvedni" vele, na meg apával, mert ő meg nem bírja a nyügit, hanem kap egy cumit, és megnyugszik.
Ő kiegyensúlyozottabb tőle, és mi is :roll: :lol: :lol: .
Ciki, nem ciki, nekem így kényelmesebb, vállalom :twisted: :lol: .
Aztán persze gyorsan ideológiát is gyártottam, mert én alapból nem voltam cumikedvelő: én is cumiztam 2,5 éves koromig, és tök normális fogaim vannak, 2 évesen gyönyörűen beszéltem, és elég magabiztos is vagyok :lol: . Valójában hiába kérdezgettem az embereket, nem tudott senki okot mondani rá, hogy miért ne cumizzon, csak azt, hogy car hozzá felkelni éjszaka, ha kiesik a cumi, de ez nálunk sose volt gond, épp ma volt először,hogy nem találta meg.

Szóval most még egy pár hónapig marad, aztán nappalra majd elveszem, majd éjszakára is. De nem hiszem, hogy nagyon ki lesz akadva miatta, mert elsőre se izgatta nagyon, meg ha reggel elteszem a cumit, addig eszébe se jut, amíg nem talál egyet :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, járóka:
Tudom, örömködök is miatta :lol: . Csak reggel vetem be amúgy, amíg összekapom magam, vagy pl. tegnap jött a postás, addig betettem.
Botond is ilyen rohangászós (is), de reggel nyugisabb, simán eljátszik. Ilyen a habitusa, én meg ezt meglovagoltam :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Egyszer egy könyvben azt olvastam, hogy ha a gyerek hisztizik, vagy erőszakoskodik, azonnal különítsem el, valahová (egyedül). Azt nem akartam, hogy ez a szobájához kötődjön, így a gardróbszobába csuktam. De ez csak kétszer fordult elő, mert nem szimpi :roll: . Ráadásul azóta meg azt olvastam, hogy sose hagyjam magára ilyenkor (köszi, így legyél következetes :twisted: ), szóval azóta ha erőszakos, vagy rosszat csinál, nem konkrét helyre viszem, csak leszídom,és elküldöm a közelemből. Ha jönne, megint elküldöm. Aztán pár perc múlva utána megyek, megnyugtatom és megbeszéljük a dolgot,és visszajöhet.

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Én is ezt az elküldést csinálom :roll: Zétényt nem tudnám büntetni bezárással, lévén ő saját maga be szokott vonulni a kukasötét spájzba és magára csukja az ajtót. Ha meg benézek hozzá akkor röhög :shock: HA 15 másodperce megvonom tőle magamat az viszont nagyon kiborítja, kicsit mondogatom neki, hogy most hagyjál békén, és nem hagyom hogy rám másszon, utána megbeszéljük az esetet ő meg össze-vissza puszilgat :oops:
Cumi-dolog :arrow: nekem elméletben nincs bajom vele, sokszor nem bántam volna ha kicserélhetem magam egy cumira, lévén én ősanyába, Z. meg ősemberkébe nyomta, én voltam a cumija :?
Szókincs miatt nem aggódom, igazából ezzel a három szóval (meg kifejező gesztusrendszerével) tökéletesen megérteti magát. Érteni meg nagyon is megért mindent, sokszor ámulok rajta, hogy mennyire értelmes már. Akkor is figyel ha nem neki beszélek, és simán lereagálja, jelzi, hogy totál képben van.

Tike!
Mellgyuszi :shock: :shock: :shock: Bakker, gáz :? Meleg a jó nem??

Boo!
Na csak hogy örüljél elmesélem a mai éjszakánkat :arrow: Elalvás fél 10-kor (délután negyed 5-ig aludt), hajnali négykor felébredt, áthoztam, randalírozás, távirányítókkal bűvészkedés, még egy üveg tej elfogyasztása, Apa-Anya módszeres megrugdosása, aztán éjszakai portyázásra indulás :arrow: Anya összes villanyt leoltotta :arrow: Zétényt ez sem zavarta, innentől kezdve mandinerben közlekedett vaksötétben, nekiment szekrénynek, átesett ruháskosáron :? :arrow: fél 7-kor Apa feladta, elpályázott, ajtót ránk csukta :arrow: Innentől volt alvás 3/4 10-ig. Fél 1-től megint alszik.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:35-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:35-kor.
Vendég

Tike!
Én pénteken voltam Bodzival oltáson (szegény kettőt is kapott, mondtam is neki, h még jó, h csak két lába van) és rákérdeztem az influ oltásra: a kombináltat 2 éves kor alatt nem adják, a H1N1-esre meg azt mondta, h szte nem kell és különben sincs olyan hisztéria körülötte mint tavaly volt. Így mi még várunk.
Hédi alvós képe nagyon cuki.
Bodzinak is van olyanja, h kimarad a szopi. Olyankor én is megérzem, de borogatni eddig még nem kellett.

Hiszti: az nálunk is van, főleg, ha nem az van amit kitalálnak (Marci és Bodzi az élharcos a témában)

Lois!
Az egyes számú habtapi nekünk is volt: katasztrófa. Én végül elkezdtem összeragasztgatni, h az erkélyre kitegyem.
Irígylem az alvókátokat.
Bodzi rendszeresen bugyikat hú a fejére. Mindegy kijé. Van, h egyszerre többet is :)

Egykeség: félreértettetek. Én a gyerekekről beszéltem, nem a felnőtt egykékről.

Boo!
Jó árban van ez a játszócsoportosdi, főleg, h kaja is van benne. Majd mesélj, h milyen volt, ha már voltatok!
Miron már milyen kispasis. Édes.
Barinődnek gratula. Azért a 12 óra nem egy extrém kiugró eset. Inkább a gyorsabb babáknak kell örülni, h "húúdemilyen gyors szülés volt"

Czigka!
Ha dobog a szíve, akkor biztos minden ok.
Az A-B oldalon nagyon kiakadtam. Feljelenteném az egész bagázst.

Nyuszi!
-5 fokban kintalvás? Nekem nem szimpi, de az én véleményem úgysem mérvadó, miután az egész bölcsi témát úgy passzolom, ahogy van.

Pagika!
Albérlet árakat nem tudok, de a 2milliós vmi újépítésű, hiperszuper, portaszolgálatos vmi lehet. Nyilván függ a mérettől, de sztem 100körül már vannak.
Dodi ötletével csak az a baj, h a környező kerületek sem olcsóbbak.

Dodi!
De röhögtem a félidő előtt színtvallatós dumádon :)
Van elég terhes..ja, még a végén irígy leszek rájuk.
Újra cumi nekem nem rémlik, de lehet, h csak felszínesen olvastam.
Tükör előtt síró Botondon nem röhögted el magad?
Bodzi is szinte mindent mond az első szótag stílusban. Viszont a "ne" és a "de" az nagyon megy :) az alvásra ő a tente kifejezést használja. De nem tudom honnan szedte, mert nem rémlik, h mondtuk volna neki.

Pocok!
Nagynagy gratula. Én tuti nem bírtam volna így sunyítani :)
Multinál marketinges állásra de vágytam egy időben.

Ronmay!
Te már nem sokáig erősíted a kismamik táborát, úh csitt!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:36-kor.
Vendég

Sziasztok!

Pocok!! Szívből gratulálok a kis pocaklakóhoz!!!

Boo!! Lili is rendszeresen cumizik,legfőképpen akkor mondja,hogy mimi(nála ez a cumi),amikor fáradt vagy mondjuk beveri valamilyét vagy elesik :D Sőt! Éjszaka két cumival alszik,az egyik a szájában,a másik a kezében :D Én nem bánom,remélem,ha itt lesz az ideje,akkor leszokik majd magától.

Nevelés: én kétszer már bezártam 1-2 percre a szobájába,amikor már nem bírtam idegekkel a hisztit,azóta ha elkezdi és mondom neki,hogy bezárlak a szobába,rögtön abbahagyja.

Dodi! Igen,azt hiszem ezen van a hangsúly,hogy Botond nem kitartó a hisztiben :lol: Lilivel próbálkozhatnál :wink:

Beszéd.Lili nagyon szépen beszél,rengeteg szót mond,nem is tudom mindet leírni,mert tényleg nagyon dumál,de egy pár közülük:séta,fincsi,eszem/iszom,ásít,csicsíjja babája(amikor fáradt már),nyagyi...sőt ő már két szót is össze kapcsol: amikor kérdezem tőle,hogy hol van mondjuk a Zsebi(kutya anyáméknál),azt mondja,hogy nincs itt. Bocsánat,ha ennyit dicsekedtem,de nagyon büszke vagyok rá,hogy így beszél :oops:

Lili sem viseli el a hálózsákot,ő egy hosszú ujjú rugiban alszik,alatta egy rövid ujjúval és egy zoknival+plusz betakarom,így ha kitakarózik,akkor sem fázik.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo! Tike! Nagoyn szépen köszönöm, tényleg , el is felejtettem, van is itthon cseresznyemagpárna, csak már eltettem, mert azt a hasfájós időszakra vettük még. Szerintem nem kell az állatka, mivel alváskor becsempészem majd a feje alá (csak úgy maradna... :D )
Nálunk egy ideig működött, hogy ha hisztiztek, akkor beküldtem őket a szobájukba (nyitott ajtó) , hogy maradjanak ott, és csak akkor jöjjenek ki, ha már lenyugodtak. Szépen sírva be is szaladtak, nyugiba kijöttek, aztán volt mikor csak annyit kellett mondani, hogy be is lehet ám menni a szobába. Most meg már az van, hogy hiszti van, mondom, nyomás be a szobába, akkor abbahagyja egy percre, aztán újra kezdi. Szóval most újra be kell kísérgetni őket.
Ők nem mondanak még igazából semmit, csak a nem- nem nem-et. Ebből is látszik igazi kis dackorszakot élő csajok! Ja, és a memmeme még mindig megy. (az kb mindent jelent)
Na, most megyek, majd később még jövök. Csak még takarítanom kell (ene... ) :evil:

Kép
pagika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Rapid!

Boo!

Sztem a vajúdás eléggé szubjektív dolog. Mert én a magzatvíz elfolyásától 4 órát vajdútam a méhszáj eltűnéséig, ami gyorsnak mondható, csak a méret miatt volt császár. Ugynakkor én valójában 15-16 órát vajúdtam, mert mikor a szülés előtti napon este 7-kor CTG-n voltam, mondta a csaj, hogy elég szép fájásaim vannak, nem érzem? Mondtam, hogy érzem, de mivel másfél hete minden este ez van, már megszoktam. Így én teljes nyugalomban hazamentem, éjszaka carul ugyan, de 5 órát aludtam, 5-kor felkeltem, mert már nem bírtam tovább vergődni, elmenetm lezuhanyozni, aztán keltettem apát, hogy indulás. 7-kor meg elfolyt a vizem. De én odáig csak rendszeres (8-10 percenkénti) vehemens keményedésnek mondanám. Burokrepedéstől volt fasza, szóval én onnan számolom :wink: .
Ezt csak azért írom, hogy ha én tudtam volna, na ezek már azok a fájások, tuti nem tudok aludni, és végigvirrasztom az éjszakát, és reggel mosott carként ájulok be szülni... :lol: . Szegénynek szívás, hogy pont napközben volt :? .

Hogy hívják a kiscsajt? Szép?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?