A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi

Kényelem :arrow: dehogy ciki, menj már! A cumi azért valljuk be azért van mert könnyebb a babának meg az anyukának....
Rolónak egy krokodilja (krokko) van, és azt hurcibálja sokszor napközben. Nekem csak egyszerűen nem fér bele hogy minek a szájába egy vmi, főleg játék közben....de ez én vagyok, ettől még tudom hogy vannak nagyon cumis gyerekek. nincs is baj ezzel, csak az enyém ne legyen :lol: de viccen kívül, anno én fél évesen "vettem" el tőle. És azóta ha találkozott egyel, ami nagyon ritka, nem csinált vele semmit se.
Natinál is így tervezem, hogy fél éves korig megkapja alváshoz, de miután elalszik kiveszem és fél éves korában meg fokozatosan elvonom tőle. Lehet ő tök más lesz és cumi függő nem tom, de az is lehet hogy az ujját fogja szopni...Sztem csecsemő korban nagyon jól jön a cumi. :wink:
Rolónál a vigasz az bármelyik közeli hozzátartozója. (nem egy tárgy)Nem ragaszkodik feltétlen hozzám. Furi, mert például ma a bátyám tette le este aludni, most először. (és karácsonykor látta utoljára). Ő kérte (mármint Roló), nem én akartam. Imádják egymást.

Hát akkor mi vagyunk igazából a legjobban lemaradva beszéd téren. Mi beszélünk ugyan de egy szót se értek. HAlandzsa nyelven nyomja, de azt nagyon komolyan. Megmagyaráz mindent. Igazából hülyén hangzik de én a hangsúlyból értem mit akar.
Egy értelmes szót se tudnék felsorolni, amit mond.
Az APja is későn kezdett el beszélni, de akkor már mondatokat mondott..Igazából annyira nem érdekel, mert tök jól megért mindent és megérteti magát...Sztem ő egy év múlva kezd majd el érthetően beszélni, akkorra itt meg már mindenkinek a gyermeke folyékonyan fog beszélni :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Az egész napos cumiztatástól én is kivagyok :roll: ! Az gáz, ha egy gyereke nem tud komfortosan létezni nélküle. Nem véletlenül nyugtató cumi a neve, a célja, hogy nyugtasson, ha szükséges. Nálunk is csak akkor van, ha már álmos, és nyűgös. Én cumival akkor se nyugtatom, ha pl. elesik, vagy megsértődik, nem azért mert gáznak tartom, csak akkor nem érzem szükségesnek. Szóval nálunl nyüginél van, meg elalváshoz.
átéknál kifejezetten "tilos", ahogy felébred, és kiveszem az ágyból, mondom neki, hogy dobd be a cumit a tálba, behajítja (van erre egy kis tál a szobájában, a feslő polcon), és úgy megyünk a nappaliba :lol: . Ha napközben talál egyet, akkor szépen visszasétálunk, és vissza kell dobnia. Csak én adhatom, vagy apa, ő nem szolgálhatja ki magát, mert visszaélne vele, és egész nap cumizna :twisted: .

Roló is a tettek embere, mint Zétény :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Hédi is cumifüggő lett :oops: :twisted: kiskorában tényleg csak alváshoz kellett, azóta kell neki napközben is,mióta a hátsó fogai jönnek :roll: :twisted:

Szopizás: nem érezni,hogy van foga, legalábbis én nem vettem észre különbséget. Egyébként tegnap este már nem is akart cicizni,hozta a dr.szettjét és inkább vizsgálgatott :arrow: egész éjszaka meleg vizes masszázs-fejés-hideg borogatás. A vörösség lement reggelre, fájdalom maradt úgyhogy ma is folytatom a terápiát kiegészítve káposztaleveles borogatással :roll: :roll: Ha nem javul jövő héten doki,hogy adjon valamit mert baromira fáj. Szóval nálunk nem működik az abbahagyom és kész verzió. VAgyis de: Hédi abbahagyta én meg kész vagyok tőle :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Boo!

Nálunk az add oda az "ado", és akkor is ezt mondja, ha ő ad nekem valamit :lol: . A kérem, és köszönöm persze sehol :? . Gondolom tudják, hogy az végülis nem létszükség :twisted: :lol: . Pedig én mindig megköszönök neki mindent...

Botond is kínálgat minket a cumival, és a kutyákat is, ha valmelyik bent van épp, mikor cumizik :twisted: :lol: .

Botond is kelt egy időben,ésnekünk az volt ráa megoldás, hogy átállítottam az egyszeri alvásra. Miron most 1*, vagy 2* alszik?

Szegény teapa :( ( :lol: ).
Én alig merem leírni, de a gyerekem 6:50-kor kelt, mi meg fél10-kor :twisted: :lol: . Felkelt, megreggelizett, betettem a járókába, kapcsoltam neki mesét ( :oops: ), és visszafeküdtem nyitott ajtónál. Egyszer anyázott, akkor meglestem, mit csinál: derékig túrkált a játékos kosarában, és sztem nem tudott felegyenesedni, de megoldotta, aztán leült a szerzeményével játszani, én meg visszafeküdtem 8) . 9:20-kor kiabált, hogy "annya hami, hammmiii", szóval akkor is csak megéhezett a lelkem :lol: .

Tike!

Urtica Urens 30ch, az adagolására már nem emlékszem, de kb. 3 nap alatt elapasztja :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Czigka!
A fizetős kismamik szempontjából persze tök ok, h külön vannak szeparálva, de aki pl. nem "c" csak nincs pénze, annak sztem nagyon szar. Én tuti saját felelősségre hazahúznék.

Boo!
Szonji anno annyira cumis volt, h sokszor egyszerre kettő volt a szájában. Tök cuki volt. És mégis leszokott róla, nem volt semmi extrém hisztéria miatta. Szal jól teszed, h nem foglalkozol vele, majd leszokik róla, ha igénye lesz rá (vis nem lesz rá igénye)

Nem lehet, h Miron megzavarodott, h már csak egyszer alszik napközben? Ha foga nem jön, akkor hirtelen erre tudok gondolni. Elég ideje laktok már az új lakásba ahhoz, h amiatt már nem lehet (sztem).
vagy az esti fekvésének az időpontja, rituáléja uazok?

Szopi: Bodzinak még cask 4 foga van, ill. két napja már 5, szal ez nálunk nem zavar be a szopiba. Azért gondolod furinak, mert Miron már nem cicizik, de mivel Bodzi születése óta igen, én ezt szoktam meg, így nem fura. Amúgy azt veszem észre, h már kezdi magát leszoktatni, mert eddig 3szor szopizott egy nap, de mostanában már csak a reggeli szopi, amit igazán igényel. A többi az már csak nyugi cici, amit viszont elég nehezen tolerálok.

Tike!
Van egy homeós bogyó, amit tejserkentésre szoktak használni és abból, ha más higításút használsz, akkor apaszt. Ha érdekel megnézem a kisokos homeós füzetemben.
Ja, látom Dodi fejből nyomja.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tike!
Én olyat találtam, h Ricinus Communis 30CH, napi 1-2szer 5 golyócska.
De én is az Urtica-ra gondoltam, azt viszont csak a tejserkentő dózist találom. Arra viszont napi 2-3szor 5 golyót ír. Akkor gondolom a 30CH-ból is ez a mennyiség kellhet apasztásra.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:36-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:37-kor.
Vendég

Dodi!

Járókán én is mindig lesek, hogy Botondot még be lehet tenni! :lol: :lol: :lol: Petráé már nincs is meg (kölcsön járóka volt), hónapok óta kisasztal +kisszékek vannak a helyén. Azt viszont szereti nagyon, sokszor le szokott ülni rajzolgatni, könyvet lapozgatni.

Őt reggel még az ágyában sem lehet sokáig egyedül hagyni, mert body-ig levetkőzik, és ha van kaka, akkor ki akarja maga alól szedni, aminek nem részletezem, hogy milyen katasztrofális vége szokott lenni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beszéd téren Petra nagyon gyorsan fejlődik, nem tudom, hogy a bölcsi miatt-e, bár ott a beszélni tanuló babák között nem biztos, hogy jobban fejlődik a beszélőkéje.

Ő is tudja a nevét, de csak annyit mond, hogy Pe és mutat magára. Sok szót tud már és szépen is mondja (anya, apa, mama, dédi, alma, csücs, inni, kaka, hinta, baba, kitty, kuka, tik-tak, toll). Ezek jutottak most eszembe.
De sok szónak az első szótagját monda, mint pl. cip-zippzár, ka-kanál, tá-táska, ma-mamusz stb.)

És amire az apja nagyon ráment, azok az állathangok. Utánozza a kígyót, a halat, a kakast, a tyúkot, a bocit, a macit, a pacit, a csacsit, a kacsát, a kutyát, a malacot, a kecskét, a bárányt, a libát, a csirkét, a baglyot. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, Petrának szerintem kötőhártya gyulladása van. Ma délelőtt, mikor feljöttek az apjával a játszótérről, akkor vettem észre, hogy tök piros mindkét szeme. Aztán kis váladék is jött. Holnap nem megy bölcsibe, szerencsére Apa holnap itthon van, úgyhogy majd együtt lesznek. Dokival majd beszélek telefonon, mert ebben a náthás-influenzás időben nem szívesen ülök be vele a váróba.

Pocok!
Ugyanott fogsz szülni?
Genetikaira is a Hajdú Krisztinához mentek?
Amnio lesz megint?

Tike!
Hédi alvós képe nagyon cuki! :D

Hálózsák:
Petrának az egyik hálózsákja olyan, amit nyitva lehet a lábánál hagyni. Igazából már kinőtte szegénykém, de a délutáni alvásokhoz még azt használjuk, éjszakára már nem adnám rá kinyitva.

Kép
katy76

Csak annyit, hogy nekünk van vagy 50 cumink......

Kép
pagika

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:38-kor.
Vendég

Czigka!

Petra is kifejezetten azért 1 éves kor után kapta a meningitec-et, mert akkor csak egy kell. Ő 13 hónaposan kapta meg. A tesóm kislányai egy éves kor alatt kapták, ők 2 oltást kaptak (és ők a menjugate-et kapták). :roll:

Pagika!
Úristen, 50 cumi?!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Petrának még mindig az az egy van, amit újszülött korában kibontottam, és mivel nem kellett félretettem. Most a bébitaxi ülése alatt tartja, néha a szájába veszi viccből, mert ő ugye ujjszopós.

Kép
katy76

sziasztok!

nálunk is kiarának vettem kb 4-5 cumit,de egyik sem kellett neki...
kis tesónak is ugyanúgy fogok venni párat aztán majd meglátjuk,h
fog-e kelleni neki??!!

mi ma délelőtt voltunk az omszki tónál a játszóházban és nagyon jó volt...
apával is jól elfáradtünk,főleg én a végén már nehezen bírtam a hasammal
ott görnyedve menni,néhol meg kúszni mászni...
2éves korig a gyerekeknek ingyenes és a szülőknek 400/óra asszem...
meg mondta a csaj,h hétközben nagyon sok Kiarával egy idős gyerek
van és érdemes akkor jönni...

délután meg apa elvitt moziba...zimány lindával és a dzsudzsákkal
moziztunk együtt...
apa totál ledöbbent,h ez a dszudzsák milyen kis piszka...

Kiara sem beszél nagyon,de az anyát már nem mindig csak végszükség esetén
használja...
viszont ő is nagyon haladzsázik,mint Roló de azért mindig megérteti magát...

Kép
Kép
csibe83

Kiara már megkapta a menjugatet és 2 volt...
mi kedden megyünk a 18 hós oltásra...

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba!

Én 8,5 hónapig szoptattam, de már nekem is iszonyú fura lenne, hogy a gyerekem két csip-csip csóka között iszik egy-két kortyot a cickómból :oops: :lol: :lol: :lol: .
De ma délelőtt kiváncsiságból előkaptam az egyik kis plasztikvárományost, erre Botond huncutul reherészve közölte, hogy cici :wink: . Aztán apa odajött, és mondta neki hogy "húzd meg anya mellbimóját", és ezt illusztrálta is :twisted: :lol: . Erre Botond tök félve hozzányúlt, és mondogatta, hogy cici, cici. Aztán eltettem, erre egyból mondta, hogy "kukcs, cici, kukcs" :lol: :lol: .

Czigka!

Éneklés: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo!

Nekem egyből ez jutott eszembe, hogy nem fárad el :wink: .

Katy!

Bizony, járóka nagy királyság 8) . Bár bazi nagy helyet foglal(ráadásul nagyobb, mint az átlag 120*120-as), de megéri :wink: . Én is vettem Botondnak széket+asztalt az Ikeában,ő is odaül olvastagni, tök édes :D . És mivel a közösolvasásokkor sokszol megkérem, hogy most ő is meséljen (persze halandzsázik, de zabálnivaló), sokszor csak azt hallom, hogy duruzsol a szobájában: ül és hangosan "olvas", közben meg a feje jár jobbra-balra, és van hogy a kezével is hadonászik közben :lol: :lol: :lol: .

Állathangok: :shock: :lol: :lol: . Némelyiket én se tudom :lol: .

Szegény szemecskéi :( .

Pagika!

50 cumi :lol: :lol: :lol: . Na, nálatok tuti mindenhol ráakadnak egyre :lol: . Én sem véletlenül írom, hogy "ha talál egyet". Gyerekkoromból tökre bennem maradt a fejvesztett cumikeresés az unokatesóimnak egy-egy családi összeröffenésen, úgyhogy én megfogadtam, hogy ha cumis lesz a gyerekem, lesz elég cumi. Hát van :twisted: :lol: . Sztem úgy 10-12 van neki, ezek közül egy-egy a gyakran használt táskáimban, éspluszban mindig beteszek egyet, ha indulunk. a többi meg az említett tálkában, amiből lefekvéskor ő választhat :wink: .

Arcmelegítés megoldódott?

Czigka!

Mondtam, hogy 5 cumink van :roll: ? Hazudtam :oops: :lol: . Sztem a duplája van :lol: .

Mindig akarom neked írni, csak elfelejtem: Botond is mondja, hogy papagáj (papagá) :D . Úgy emlékszem te írtad korábban. egyébként ennek kapcsán feltűnt, hogy azok a szavak, amiket most tanítok neki, sokkal szebben mennk, mint amiket régóta tanulunk :shock: . A maci pl. továbbra is baci (pedig eleinte jól mondta :twisted: ) a tigris meg tiiss, viszont a papagáj csak egyszer mondtam neki valamelyik reggel, ő meg egyből mondta papagá, és azóta is tök szépen mondja. Biztos rossz beidegződések. egyszer olvastam erről, hogy ezért nem szabad a gyerekekkel túl hamar korának nem megfelelő feladatokat, játékokat (olvasás, számolás...9, mert a rossz beidegződéseket sokkal nehezebb kiírtani, mint vmi újat a nulláról megtanítani neki, főleg mikor már arra szellemileg érett.

Csibe!

Szegény Dzsudzsák sztem annyira visszataszító, hogy bottal se piszkálnám meg :roll: :lol: . (a Bottal szót először naggyal írtam, a szokás hatalma :lol: ). Tuti biztos vagyok benne, hogy ezeka modellcsajszik a pozíciójára mennek: menő, tehetséges focista, sok lóvéval. De könyörgöm, iszonyú csúf! Ő nem a magyar Beckham, hanem a magyar Ronaldinho :twisted: :lol: .
Oké, hogy Dukai Regina is egy focistával jár, de Feczesin legalább jól (legalábbis sokkal jobban) néz ki....

Pocakfotó :roll: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
zimány linda nekem kellemes csalódás volt.alig volt rajta smink,hétköznapi
ruci és tök szolíd visszafogott volt...
csak az a furi,h pont pár napja láttam,h összejönnek v sem és azt mondta,
h ők nem egy pár...
de akkor minek mentek édes kettesben moziba??? :roll: :roll: :roll: :roll:

pocakfotón pont ma gondolkoztam,m már nagyon nagynak érzem és
tényleg csúcsos inkább.Kiarával elterült és nem volt ekkora,főleg
félidősen nem...
szóval,ha tudok holnap csinálok,de ha nem sikerül,akkor megkérem apát,h
csináljon inkább ő...

pocok!
neked látszik már valami???

Kép
Kép
csibe83

na megint ideértem...

Atyaúristen , hogyitt mik vannak :roll: :shock: :shock: :shock:

Kispocok : ÓRIÁSI GRATULA !!!! Hihetetlen vagy, hogy ezt így el tudtad titkolni. Nimródról olyan jó ezeket olvasni , amiket írsz. Nagyon örvendek, hogy ilyen ügyesen sikerült neki beilleszkedni és ilyen nagyfiúsan viselkedik. Párocskád várja már, hogy kibújjon a kis Pocaklakó ?

Boo : húha micsoda éjszakák. Nálunk ez időnként előaink jön és tart egy ideig. Most le voltunk betegedve rendesen. Leginkább engem ütött ki, most kopp-kopp tegnap óta már jobban vagyok. Életemben először fájt a fejem is és életemben először elmentem dokihoz megfázásos tünetekkel. Eddig itthon 4-5 nap alatt kikúráltam magam, most viszont nem akart jobb lenni a helyzet. Jól vagy? Belaktátok már a lakást? Pénteken elmentünk a Sugár-ba játszóházba. Hiperszuperfantasztikus volt. Köszi az ötletet. :wink:

Zsombi még mindig egy Duracellnyuszi, de már nem agresszív. Tök aranyos volt tegnap . Átjöttek a barátaink , 2 kislánnyal és Zsombi egyfolytában szeretgette őket. Sok mindent mond , de a kedvencem a CSIMPCSA , ami a pancsi/fürdést jelenti. Este ha megkérdezzük tőle, hogy mehetünk pancsizni, akkor odarohan a fürdőszobához, kinyitja az ajtaját és kiabálja , hogy csimpcsaaa.
ésért
Szonibaba : olyan szépek és édesek a gyerekeid és tök jó, hogy ilyen sokat tudsz jönni mostanában.

Ronmay : nagyon szép a pocakod!!! Kicsit irigykedek az érzésért, aztán gyorsan elhessegetem ezeket a gondolatokat. :roll: :wink:

Dodi : "kukcs cici " , annnnyira édesek ezek a kis Manók. Szerintem sem gáz ha cumizik egy ekkora gyerek , engem az zavar ha 5 évest látok cumizni. Zsombit sosem hozta lázba a cumi. Most is van egy a pancsis játékai között, amit néha bekap fürdés közben és olyan édesen vigyorog közben.

Lois : azok a havas képek nagyon jók. Zétény alvókájáért irigyirigy. Zsombi változatlanul reggel 5-kor kel, megissza a joghurtját és alszik 7-ig max. Este 9-fél10-ig is elhúzza . Na király most anyázott egyet: 6:46 van. Talán még lustizik egy kicsit . :roll:

Kép
ikoka7

Megy a forgolódás ezerrel.

Nekem fáj a hátam, de leginkább a vállam. Kaptam beutalót reumatológiára. Hiába ... ez van ... öregszem. :? :cry: :D Zsombinak múlt hét hétfőre volt időpontja oltásra. Hüleanya benézte az időpontot, úgyhogy ma telefonálhatok másikért.
Évinél , aki vigyáz rá hisztirohamot kapott, mert gyurmáztak és gyurmás lett a keze. Ilyenkor rémült arccal mondja, hogy : keze, keze.

Kép
ikoka7

Jó reggelt!

Mi is rengeteget sétálunk, másképp le se tudnám lőni. Most már egyre jobban "szót is fogad". Sokáig ment a másik irányba rohanok és kapj el dolog az út közepén :twisted: De x "szidás" után, lassan kezdi kapizsgálni, hogy autó veszélyes. Most ha mondom hogy jön autó gyorsan menjünk a járdára, szó nélkül megy, vagy megfogja kezem. A mi utcánkban az autók a járdán parkolnak, ezért nem tudunk csak ott közlekedni.
Persze sokszor szóval kell tartani hogy haladjunk, de már kezdem megszokni..

Állathangok:
Egyedül a káár (varjú) van.

Viszont kuka mániás. Kukásautót mindig meg kell nézni, és minden kukát megcsodálni :lol:

Hálózsák:

Este az ő szobájában (ami télen a leghidegebb nyáron a legmelegebb :twisted: ) volt már 19 fok is. Nálunk ha tetszik ha nem este hálózsák van ezért. DE nem tiltakozik. Gondolom megszokta. DE pluszba mi be is takarjuk mikor már elaludt.
Délután, csak egy "body" és egy paplan. És sokszor így is megizzad. Mondjuk Roló extrán bírja a hideget, én van hogy kint már megfagyok, ő még mindig pörög ezerrel... :roll: :lol:

Pagika
50 cumi? Aztaa, mondjuk osszuk hárommal :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:39-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo!! Enyémapa Gucci sportot használ most,de szereti a Clinique happy-t is :wink: Mindkettőnek nagyon fini illata van.
Én is még arra tudnék gondolni,hogy Miron nem elég fáradt. Én ma is másfél órát voltam kint Lilivel,ő is hisztizik néha,hogy vegyem fe,de nem engedek neki. Viszem a motorját is,vagy az,vagy sétál. A pocsolyát imádja,persze bele is gázol,de úgy vagyok vele,hogy hadd csinálja,legalább addig sem nyűglődik :D

Én lekopogom,nekünk mostanában Lili este 9-től alszik 8ig :D Loisnak és Boo.nak már mondtam,hogy mekkora hülyék voltak a gyerek szülei:csupán csak annyi baja volt,hogy éhes volt a szentem,azért is ivott annyit éjszaka :oops: Úgyhogy most 6-kor vacsi és 8 körül még kap valami enni. Azóta nem is iszik éjjel,csak nagyon keveset.

Ikoka! Üdv újra itt!! örülök,hogy Zsombi "megjavult".

Katy! Hogy van Petra szeme?

Most akkor csütörtökön lesz mamatali vagy pénteken?Vagy lesz egyáltalán?

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok!

most csak gyorsan annyi,h ma pár perccel ezelőtt majdnem felrobbantam...
elmentünk Kiarával az sztkba vérvétel eredményért.hamarabb odaértünk,
ezért leültünk a labor elé,erre jött egy csaj és az anyja és beálltak
a laborhoz,mondom de jó,akkor én is felálltam és kiarával beálltunk a sorba,de
addigra mégegy nő beállt már elénk,pedig tökre mi voltunk amúgy az elsők,
aztán az előttem lévővel beszéltünk és az első csaj megszólalt,h nem
tudta,h mi is ide várunk,aztán meg hogy azt hitte vérvételre,ami reggel 9ig van amúgy.
mondtam,h ennyit a neveltetésről...végül sorra került elment és én is.
felöltöztettem a Kiarát majd amikor elindultunk még ott voltak kicsit arrébb
és beszólt,h diétázhatnék...mondom nem zavar,h terhes vagyok??!!!
de akkkor is...
aztán az anyja mondta,h az ő lánya milyen jól nevelt és az előbb is egy
kismamát előre engedett,mire én na persze...
de szívem szerint még egy átkot szórtam volna rá,h remélem vele is
ennyire kedvesek lesznek,ha terhes lesz és ha neki is estleg valami problémája lesz,
akkor szóljanak rá,h diétázzon,de végül úrilány voltam és eljöttünk Kiarával...
ja gyorsan csináltam pár képet,h memutassam miről nem vette észre a csaj,h terhes vagyok...
de azt majd később,m megyek teregetni...

kicsit hülyén írtam le így gyorsan de totál feldühített...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
nálunk apa valami lamborghini aftert használ...
na,voltatok játszin??

Kép
Kép
csibe83

na, végre idejutottam hozzátok :lol: :lol: :lol:

de nem ám, mert nincs dolgom, csak itthon vagyok, NImród meg alszik... ugyanis sikerült az első munkanapomom összeszedni egy jó kis influenzát, ami a héten lappangott, aztán a hétvégén kitört, de úgy, hogy alig tudtam magamról, éjszaka sem tudtam aludni, úgyhogy a fiúk szórakoztatták egymást, míg én dögrováson voltam.

Ma meg még nem mertem bemenni, nehogy visszaessek, úgyhogy itthonról dolgozom.

Cumi témához nem tudok hozzászólni, mert max az első pár hétben volt cumija, aztán három hónaposan megtalálta a saját ujját, azt szopizza (de már mindkét hüvelykujján kicsit meg is van vastagodva a bőr, ahol a fogával hozzáér)

Hálózsák szerencsére nálunk volt és van is, még nincs vele gondja.

Boo,

Miron lefárasztására szívesen adok kölcsön ikeas mászóalagutat :lol: :lol:
vagy nálunk most a sláger, hogy eldobja a labdát, és Apával kézenfogva rohannak utána... meg hát a játszó, ha nincs retek idő.

Alvás - deszarul hangzik... tippem nincs, mert úgy látszik, még nem is az a gond hogy nem elég laktató a vacsi... lassan olyanokat eszik Miron is, mint Zétény :-)

szkanderozó vagánycsákóról kérünkszépen videót!!!!!!

Katy,

nem ugyanott szülök, mert az most már nem férne bele anyagilag :cry: :cry: főleg, hogy a doki leszerződött egy még drágább magánklinikával, így hét ötven lenne a vége, plusz még az őssejt. (tényleg, aki beleásta magát: tesónál érdemes újra levetetni?)
Egy barátnőm dokijához megyek majd, ill már voltam nála egyszer, már oda fogok járni és az ÁEKban szülök nála. Remélem minden oké lesz.

Amniot asszem nem csináltatok, mert nagyon jó lett a kombinált eredménye, és a 12 heti uh-on is mindent rendben talált a Hajdu Kriszta. Azért még 18 heti-re visszamegyek hozzá, de ha ott is minden hiperszuper, akkor azt hiszem nem vállalom be a vetélési kockázatot.

Ikoka,

képzeld, Párom szinte jobban be van sózva a Picuri miatt, mint én. Én inkább parázok, hogy minden rendben legyen vele (Nimródnál ilyen nem volt, nem aggódtam) és a hátam miatt végig tudjam csinálni, meg kicsit betojtam a kétgyermekes léttől, ő meg totál happy...

gyógyulj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ronmay,

jó olvasni, akkor van remény, hogy egyszer Nimród is arra akar sétálni, amerre én, és nem az úttest közepét találja a legérdekesebbnek...

Nálunk a legújabb, hogy ilyenkor letérdel vagy leül az út közepén tiltakozását kifejezendő...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

Apa nem használ after shave-et, mondjuk kb hetente borotválkozik... illat a parfümtől van, Hugo Boss.
Hivatalból az Old Spice-t kellene ajánlanom (ezen is dolgoztam jó sokáig, és imádtam), de kicsit erős illatú. A Nivea-t én szeretem, az az én ízlésemnek eléggé semleges...

Nyuszi,

nemár hogy Lili éhes volt!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ez olyan banális, miközben az volt a gond, hogy nem eszik és hízik eleget... de jó, hogy rájöttetek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Csibe,

nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, hülyékkel nem érdemes foglalkozni.

Kérdezted, hogy látszik-e a pocakom - jelentem, igen. Sokkal hamarabb elkezdett nőni mint anno (mondjuk van még rajtam plusz 5 kg ahhoz képest ahonnan Nimróddal indultam és tespedt is vagyok) de már kb másfél hónapja kismamanacit hordok :oops: :oops: :oops:
A nagy bánatom viszont hogy a köldököm készen van teljesen - anno és még Nimród után is tök szép, mély csini kicsi lyukacska volt, és pár hónapja elkezdett laposodni, most meg már kifelé dudorodik... mi lesz ebből a 9. hónapra, és utána?????
Ezt vajon milyen dokinak lehetne megmutatni?

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
nem lehet,h köldöksérv?
de ez csak tipp..
sose volt nekem és azt se tudom milyen...
szerencsére enkem se jött ki Kiarával és remélem most sem fog...
talán sebésznek mutatnám meg...
megnyugodtam,csak akkor totál kiakasztott.
Kiarával a pocakomba tök rendik voltak,most meg nagy hassal és egy
kicsivel a karomon meg már nem...eléggé fura...

Kép
Kép
csibe83

séta:
szerencsére szépen ügyesen fogja a kezem Kiara,bár néha önállósítaná magát,de mondom neki,h nem szabad és akkor újra
ráfog az ujjamra.

Kép
Kép
csibe83

Rapid!

Pocok!

Nyugi, sztem nincs semmi gond a köldököddel. Egyszerűen csak nem olyan feszeseka szövetek, mint az első terhességednél. Elsőnél nekem se jött ki, lehet a másodiknál kifog....
De emlékszem, Gabinak Nórival már a 4. hónapban ki volt fordulva a köldöke, szóval sztem ez nem baj, csak kellemetlen :? . Ragaszd le szigszalaggal :lol: :lol: :lol: . (bocsi :oops: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Én tuti nem azt mondtam volna, hogy terhes vagyok (mert az önmagában szerintem sem "mentség" a túlsúlyra :roll: ), hanem odaböktem volna, szinte bocsánatkérően, hogy sajnos gond van a pajzsmirigyemmel, de köszönöm a jótanácsot. Nem mintha közük lenne, hozzá, de úgysem látod őket többet, így meg mardoshatná a parasztot a bűntüdat :twisted: :lol: . Én ilyenekkel sosevitázom, mert csak vérszemet kapnak, ha viszont kedves vagy, vagy megértő, azzal nem tud mit kezdeni, és te "nyertél" :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Pajzsmirigy eredményeddel mizu?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Attól még utána szép lehet a hasa, az nem attól függ :wink: . A köldöke ugysem marad kint :lol: .
Nekem nem fordult, mégis csúnya lett a hasam a majd' 4,5 kilós gyerekemtől. :( .
Múltkor vizslattam magam a tükör előtt, és apa észrevette, hogy a hasamat fogdosom. Kedvesen megjegyezte, hogy "ha téged nagyon zavar megplasztikáztathatod". Megnéztem az árát, 5 kiló :? . Erre apa: Tök szép a hasad, sztem felesleges hozzányúlni, úgyis nagyon fájdalmas műtét...
:twisted: :lol: :lol:

Este folyt.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok: Nekem Hédivel kifordult a köldököm és kint is maradt :twisted: :twisted: :arrow: na ezt hívják úgy hogy köldöksérv, elvileg egyenlőre nincs vele teendő, következő terhességnél oda kell rá figyelni :roll: :roll:
Nekem a háziorvosom mondta, sebész egyébként rögtön vágna, bár ez nálatok mindenképp szülés után jöhet csak szóba, ha így marad,de közel sem biztos.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

csak gyorsban a köldök témához

Tike : ezt mintha én írtam volna. Viszont én megnézetem hamarosan , mert engem marhára zavar, hogy a hasam sem lapos és még van rajta egy kinövés is.

Kép
ikoka7

Pocok!
Én is az ÁEK-ban szültem, sőt a nővérem is. Szerintem rendben van teljesen, az egyetlen rossz, hogy nincs privát szoba.

Én az őssejtet a másodiknál is le fogom vetetni, azon biztos nem fogok spórolni. Egyáltalán nem biztos, hogy az egyik gyerek őssejtje jó a másiknak. Nagy rá az esély, de nem 100%.

Petra szemei csúnyácskák, reggelre elkezdett hurutosan köhögni és be is lázasodott.
Még jó, hogy hazaugrottam délben, mert Apa azt mondta, hogy nem igazán meleg, erre 38,1 volt a láza. :evil: Most este 38,5 volt.

Voltam szemcsepp receptért, de egyelőre nem cseppentettem be, mert megpróbálom homeós bogyókkal lenyomni a gyulladást. Váladék nem jön a szemeiből, csak nagyon pirosak és duzzadtak.

Holnap szerintem én is csak bemegyek melóért, aztán hazajövök, mert így tök ideg voltam ma is, hogy a gyerek lázas, Apa meg hát férfiből van....
Majd még meglátom, hogy reggel hogy lesz. :roll: :roll:

Kép
katy76

Dodi,Boo!
utólag én is ezt tettem volna,de akkor abban a pillanatban valahogy
úgy eldurrantotta az agyam,h képtelen voltam higgadt maradni...

Boo!
merre játsziztatok??

katy!
szegény Petra szeme...remélem nem kell a csepp és elég a homeós cucc...

Kép
Kép
csibe83

Katy!

Nyugi, a láztól nem lesz baja, a gyerekek hamarabb lázasodnak :wink: . Viszont én a szemét tuti azonnal kezelném :roll: . Nincs bajom a homeoval, tudod,én is alkalmaztam már többször, de akut esetben én nem várnék, hogy vagy hat, vagy nem... Ez nem a szitu. Persz, ahogy jónak látod, csak én így gondolom.

Boo!

Apa nem használ after shave-et. Nem igényli a bőre, mindig tök szép. Meg amúgy is utál minden kenceficét. Stiftet használ csak, meg parfűmöt (meg tüsfürdőt, meg fogkrémet :lol: :lol: :lol: )

Ikoka!

Juhuu neked:D!

KépKép

KépKép
kicsidodi

has:
én tök büszke voltam,h nem lett a terhesség alatt csíkos a hasam,
erre a szülés után lett pár halványka csík a hasamon...
amúgy ezt nem is értem hogy lehet,de hát sajna ez van...
azért most is kenem a hasam,h legalább több ne legyen...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
képeket megcsináltam,csak utána letettem kiarát aludni és apa is megjött,
így a gépre már nem sikerült feltennem,de ígérem holnap már felteszem...

nekem Kiara másfél órát alszik,szinte ercre pontosan...
9körül,de inkább 9.15kor megy aludni és régen 9ig aludt,mnostanság
meg változó 8-9 között valahogy...

képzeljétek,lehet kapok egy kocsit :lol: :lol: :lol: :lol:
apa kolegájának apuja el akarja adni a kocsiját és azt kapnám...
mondtam apának,h nincsenek nagy igényeim csak ne 3ajtós legyen és
legyen benne fűtés és ne essen össze...
elég öreg autó,de nekem lótni futni pont jó lesz...

Kép
Kép
csibe83

Lányok,
néztem az időjárás-előrejelzést, esőt-havat-fagyot meg mindenféle finomságot mondanak csütörtökre, szóval én ezennel passzolom az aznapra tervezett mamatalit :(

NA mi mindenre nem írtam az elmúlt napokban :oops: :oops: :oops: :

Czigka!

Az apasztásra értem a hideget, de ha gyulladás van, előbb azt kell kezelni, arra meg meleg a javallt. Így értettem :)
Vezetékhúzkodás :arrow: Valahogy nem izgatta sosem.... gombmániás :?
Enyém Menjugate-t kapott kettőt egy éves kor előtt.

Szonibaba!
Z. már a 15 hós két oltását is a karjába kapta :shock: :shock:
Tényleg Bodzi bugyit a nyakába akasztására emlékszem
:D :D
Itt nálunk is van szegregáció (anyagiaktól függetlenül) itt szemre megy az osztályozás, és kedvesen boxi-szobáknak hívják a kisebbségi szobákat :shock: Először nem értettem, azt hittem valami fitnesz szobák is vannak a terhespatológián a tespedt kismamáknak :oops:

Boo!
Ááá, nem mérges az éjszakai hoppárénál C. miért lenne az?? Ritkán van ilyen, ettől ő még alapvetően kipihent Apuka :)
Gárdony???? :shock: Öööö, nekem az spec. messzebb van mint neked :wink:
Szkanderozás :arrow: Ma erről virítsál valami képanyagot iziben :lol: :lol:
Aftersév :arrow: C. nem használ. Igazából alig borotválkozik. Nemrég vettem neki egy bekemeset parfümmel együtt, de az is csak porosodik.

Ikoka!
Elveszett báránykám, hát most kell jönni???
Alvóka :arrow: A 7 óra is oké, ha ez a rendszer. Mondjuk ez esetben biztos nem kuvikolnék éjjel 1-ig, ahogy szoktam :roll:

Hálózsák nélkül én nem is tudom mit csinálnék :shock: :shock: :shock: Tök paráztam már nyár vége felé, hogy mi lesz ha nem tudom ráadni vissza a nyár után, de szerintem rögtön jobban aludt ahogy ráadtam, lehet neki biztonságérzetet adott. Mindketten nagyon szeretjük. Nálunk hűvösek a hálók, úgy 20 fok, nem szívesen fűtöttem volna fel jobban.

Nem tudom ki írta a nyugtatócumi dolgot, de nem játszócuminak hívják??? :shock: :shock: :oops: :oops: Én egyet vettem összvissz, mármint az is az Aventes szettben volt, meg a barátnőm hozott ide két olyan furi tömör gumicumit, de mivel nem volt pálya Zémnek, nem ástam bele mélyen a cumitémába.

Nyuszi!

Szerintem tegyél Lilinek sütit meg tejet az ágya mellé éjjel , mint a Télapónak és akkor majd nem éhezik mikor jön egy fejlődési ugrás kajailag :lol: :lol: :lol:

Csibe!
Na muti azokat a terhes képeket, 'oszt majd jól eldöntöm kinek volt igaza :lol: :lol: :lol:
Én sem tudom hogy reagáltam volna hirtelen, jó nagy sültparasztok voltak :shock:

Pocok!

Szegénykém, és hogy bírod?? :? Némi tünetcsillapítást azért végezhettél?? Vagy csak a lázat csillapíthattad?
Én nem vetettem le az őssejtet, és kövi gyereknél sem fogok. Viszont tök elhűltem, barátainknak most született babája egy hónapja, és simán lemodellezte nekem (ő nem értette mi történik) hogy levették a kzsv-t és és elvitték. Tuti bizniszelnek vele.

Úgy érted hogy még nemterhesen elkezdett változni a köldököd?? Azt biztos nem csinálja csak úgy magától :shock:
Nekem sem fordult ki Zéténnyel :) Ellenben a tesómnak igen mindkettővel, és mégis kockább a hasa az enyémnél. Picsa :? :twisted:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe!
Verdához gratula, két gyerekkel muszáj is :)

Boo!
Sok sikert a kísérleti változtatásokhoz :)

Déli alvás :arrow: 2-3 óra, de inkább a kettő felé hajaz, körülményektől függ. Tegnap természetet jártunk déltől, úgy terveztem babakocsiban fog aludni, perszehogy nem, háromra értünk haza, aludt hatig, és még ettől sem borult fel az este :shock:

Ma megvolt a 18 hós státusz, gyerekem 13 kiló és 85 cm :oops: Azt mondták kövileg már az álló mérlegen lesz a mérés :roll: Mert a nagyfiúknak ott szokták :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

pocakképek:
Kép
Kép
szülés utáni repedések
Kép

na mentünk oltásra

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Csibe! Nagyon édes pocakod van :lol: És az a tirpák ezen nem látta,hogy terhes vagy?? :shock: Az ilyen menjen a p...ba.

Lois! Én is arra gondoltam,hogy halasszuk a mamatalit,időjárás szempontjából is,meg Pocok is beteg. Új időpont?

Boo! Ha megnyugtat,ma nekünk is szar éjszakánk volt,hajnali 3-kor felkelt Lili és nem akart vissza aludni,átvittem magunkhoz,egy darabig,ott is vergődött meg mondta a magáét,aztán olyan 5 körül aludt vissza,reggel 7-ig :roll:,pedig ő 8-fél 9 felé kel mostanában. De nincs baja,délelőtt se volt nyűgi,most aludt csak el. Viszont,hogy ne legyek teljesen boldog,megint nem eszik :oops: Komolyan mondom,amikor végre kezdte összeszedni magát,a pofija kikerekedett,ÁTLÉPTÜK A 9 KILÓT(tudjátok nálunk ez nagy szám :D ),akkor jön ez. Mondjuk most biztos megint a foga a lúdas,de akkor is. :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?