A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Lányok,én is szívesen segítek torta-ügyben :)
Vendég

Képzeljétek,kapok szerencsehozó szurit!!!!!! repesztőt,és Kitőőőőllllll????????????????????

Hát a Mi Drága Macsunktól!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm még 1x!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csucsu99
Budapest

Csucsukám!! Tényleg???????? :) Jajj ez a Macsi olyan tündér!!! :)
Írok privit!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Csucsu: de klassz!!! Nekem is szerencsét hoztak a lányoktól kapott gyogyók! :)
alig várom,hogy jobban legyek,és végre randizhassak velük is :D

Macsi tündér,hogy gondolt Rád! :)
Vendég

A szerencsehozó szuriról jut eszembe :D Avarka írtam pü.
carla1227

Akinek még nem ajánlottam,és Deca-t írnak fel,küldjön p.ü.-t! :)
(akinek ajánlottam,és meggondolja magát,szintén keressen meg! :) )
Vendég

Hali!

Most számolgattam, talán 28-án már leszívás lesz és aztán nemsokára beültetés! :)

Pá Drágáim!
sajt@

Húúú,Sajti,az már mindjárt itt van!!! :D
Vendég

Lányok, csak egy gyors tanácskérésre ugrok be...
cafeteriát kell reggel leadnom és van még 125e Ft, amit nem tudom, hogy osszak el...
menjen mind EP-re (lehet belőle pelenkát, tápszert, törlőkendőt, mellszívót venni), vagy inkább egy része kajajegyre, mert úgyis elköltöm bevásárláskor és jól fog jönni?
Gőzöm sincs, mennyi pénz megy el pelenkára...
Lehet vegyesen kéne... hatalmas problémáim vannak :)

Kép Kép
estrella22

Estrella, én azért nem tettem a maximumra EP-re, mert ott van működési ktg amit levonnak, ergó nem fogod megkapni 100%, hanem mínusz kb. 8%.
Így ha kajajegyet kérsz belőle akkor annak a 100%át megkapod.
ann74

Ráadásul a cég által EP-re történő befizetés után nem tudod visszaigényelni a 20% szja-t. Csak ha magad fizetsz be.
ann74

Estrella: én vagy felezném, vagy csak kajajegy... közértben talán ócsóbb a pelus, ha meg nem patikában veszed, akkor várni kell rá, míg a számla beér és utalják a zsét.. szóval macerásabb úgy... :shock: De fene tudja kinek mi a jobb... :wink:

andrea-1

Ráadásul már nincs külön hideg-meleg kajajegy hanem egyben van, így pl. Tescoban ha veszel kaját is , mindent fizethetsz vele. sparban csak kaját lehet vele venni, úgyhogy ezt minden helyen külön meg kell tudakolni. De csak simán kajára is el tud menni manapság ennyi..
ann74

Igazad van Ann, tényleg jobban jár összegszerűen ha mindet kajajegyben kéri, mert akkor 100%-ra le tudják vásárolni, a közértben nem vonnak le x%-ot kezelési ktg-ként.. Szóval Estrella, asszem a kérdés megválaszolva!!!! :)

andrea-1

Ann: ezzel vitatkoznék,én melegétkezésit kaptam,és a Tesco-ban igenis megszabták,mire lehet költeni a kártyára utalt cafeteria összeget... így: konzerv,péksütemény,mirelt...

tehát bármit nem lehetett vennem belőle... :(

A kajajegy pedig szintén adózik,nem tudom erre gondoltál-e,nekem havi 10.000-et lehetett megválasztani,hogy miben kérem,az étk. utalvány (kártyán) már csak 8.000 Ft-ot ér adózás után...

a munkahelyemen levő CBA-ban már ismertek évek óta,így akár DVD-t is vehettem belőle,de sajnos máshol (Árkád-Interspar) igenis megszabják...
Vendég

De jó nektek csajok, nekem tp-re nem jár cafeteria...
Épp most telóztam össze-vissza, h mit tegyek. Ha nyilatkozok, és felosztom, mégis tp-en leszek, akkor vissza kell fizetnem. (Barátnőm ezért kapott most januárban 5.000(!!!).- Ft fizetést, mert tavaly nyilatkozott, és aug.-ban terhes lett, tp-en volt...)
Ha nem nyilatkozok, akkor ugrik...Na de én nem adtam fel, gondoltam csak van valami megoldás, mert azért igenis mindenre gondolni kell. Szóval elég, ha akkor nyilatkozok, ha visszamegyek dolgozni, és akkor osztom fel a keretet. (Igen, de nyilván csak egy darabig megyek vissza, ott meg az egész éveset kell felosztani, ergó, megint lesz egy csomó, amit majd vissza kell fizetnem, mert visszamegyek tp-re...áááá.
:evil: :evil:
carla1227

A kolléganőm volt a tecsóban a minap és vett egy csomó mindent és mindent kifizethetett vele, ezért mertem ezt írni. CBA-ban pedig mintha nálunk is mindent lehetne.

Ha mondjuk van pl. 216 ezer ft kereted cafeterián belül, akkor ez azt jelenti hogy annyiért kérhetsz pl. kajajegyet, de akkor azt a 216e (12hó*18e) meg is kapod kajajegyben 100%. A cégnek persze meg kell utána fizetni az adót, de ez a cég dolga, nyilván ezt nem a te étkezési jegyedből fizeti.
EP-nél ez más, mert EP-hez utalja a cég a teljes általad kért összeget, majd az EP vonja le saját magának a pénztár működési költséget. A cég persze ezután is megfizeti az adót, de attól még nem kaphatsz kevesebbet, csak mínusz műk.költsg.
Évek óta én intézem a cégnél az egész cafeteriát, úgyhogy megmondom őszintén amit mondassz én nem is értem. Nekünk amennyi a keret, mi annyit meg is kapunk.
ann74

Béku: Kajajegy adózik????? Ezt meg ki mondta Neked?? Főleg ebben az összegben???? Soha nem kellett kajajegy után adóznunk!!! Tavalyi évben a munkáltató adómentesen adhatott a dolgozóknak hideg jegyet 12 ezer értékben, meleget pedig 18 ezer értékben/hó.. asszem az ehot vagy mit kellett megfizetnie utána, de azt nem a munkavállaló rovására!!! ... Most változott, asszem egységesen 18/hó lett az adómentesen kapható kajajegy???
Ott valamit kummantottak a lóvékkal nálatok...!!!!!! :shock: :shock: :shock:

andrea-1

Carla, én májusban szülök, és csak időarányosan is lehetett nyilatkoznom!!!!!!!!! Kiszámoltuk mennyit leszek tp-en, mennyi a szabi.. nekünk a szabi után még 30 napig jár a cafetéria, és csak annyi összegnek megfelelő időről nyilatkoztam!!!

andrea-1

Tényleg adómentes a kajajegy, 18000-ig.
carla1227

Sziasztok

Olvasom, hogy a kajajegyről van szó....a tescoban vettük a mikrónkat, a mixert, a kávéfőzőt, és mellé vagy mirelitet, vagy konzervet kellett venni legalább 1 db-ot, sőt még piákat is vettünk, mind kajajegyből.A sparban tök mindegy, hogy mit veszek, bármit lehet.A cba-ban pia és cigi kivételével bármit, a cora-auchan-ban pedig akkor fogadják el, ha legalább a vásárolt termékek 80%-a kaja. Mi végigjártuk mindegyik üzletet, mert sok kajajegyünk volt.
De a legjobb, ha vásárlás előtt odamész az egyik kasszáshoz és megkérdezed, mi így tettünk.
Vendég

Már minden élelmiszer fizethető kajajeggyel, állítólag az idén már nem is lesz külön. Nekem már tavaly is elfogadták bármilyen élelmiszerre a meleg étel utalványomat.

Képek a hátterekről (sikerült bekapcsolnom a gépet anélkül, hogy Barbus megette volna):

Kép

Kép

Tettem fel új videót is az oldalunkra.
vicky79
Budapest III. kerület

Nekem a sparban még a wc-papírt is kivetették tavaly. Kíváncsi leszek idén úgy megy-e majd mint nektek.
vicky79
Budapest III. kerület

Ez jó Andi, sztem a szabi után nálunk is jár, és nyilván én is kiveszem majd az ezévit. De én úgy tudom, hogy nálunk, tört összegről nem lehet nyilatkozni, mert nem fogadja el a "rendszer". :shock:
carla1227

Hát csajok,nem tudom...

Nekünk mikor bejött ez a hülye OTP Cafeteria kártyás dolog tavaly,mondták,hogy havi 10.000 Ft,éves szinten 100.000 Ft-ról dönthetünk,és kaptunk róla nyomtatott példányt is,hogy mi hogyan adózik,és nem csak ennél,hanem más tételnél is így jött ki.

Meg tudom mutatni bármikor bárkinek,hogy valóban csak 8.000 Ft-ot utal a cég a 10.000 helyett.....
most is kaptam-szerintem véletlenül utaltak megint,mert nekem múltkori tp.-nél is elmondták,hogy akkorra nem járt volna...

Szóval nem értem,mi van....

Csak nálunk adták ezt így elő?????

Vagy az is lehet,hogy nálatok a cég adózza le?
Vendég

Béka, a férjem és az anyu is megkapja az egészet adómentesen.
Szerintem nézz utána...
Vendég

No,rákerestem neten,mert ott is láttam erről irományokat,mikor megkaptuk a 2010-es évre vonatkozókat:

http://adozona.hu/beren_kivuli_juttatasok/20090708_ado_adomentes_adokoteles_cafeteria.aspx

tehát azért nem a légből vették...,csak nem értem,ha mégsem lett így,miért nem kapom meg a teljes összeget??
Ehhez tényleg a nyamvadt Internet előfizetést kellett volna kérnem? :?
Vendég

Zsu: nekem is úgy utalják,hogy le van adózva,tehát utána már nem kell adóznom,mert így kapom 25 %-osan megadóztatva a 8.000-et...

2009-ig nekünk sem adóztatták,de 2010.jan. 1-től igen...
Vendég

Béku: szerintem egész egyszerűen a Ti csodás cégeteknél áttolták a dolgozókra az adót és Veletek fizettették meg??... szerintem ez lehetett.... :shock: :shock: :shock:

andrea-1

Az idén már nincs egyszeres szorzóval csak valami meccs belépő! A kajajegy is 1,19-es azt hiszem. Ez nem cégtől függ.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi: én is erre gondolok!

Szerintem ennyi a megoldás :?
Ezt totál kinézem a sz*ros cégünkből... Meséltem nektek asszem,hogy rákérdezett leendő dokim asszisztense,hogy mennyit keresek,merthogy beadta hozzánk az önéletrajzát....,és hogy a kp. így meg úgy áradozott a juttatási rendszerről...

Felhomályosítottam,hogy 2,5 éves munka,1 emelés után,vasárnapi pótlékkal (havi 2 7vége),délutános pótlékkal,bónuszrendszerrel együtt kapok havi 82.000 Ft-ot!!!!!!

Ja,plusz 8.000 Ft Cafeteria....

nagyon kiakadt... azt mondja: és a juttatások?? Mondom én: ebben már benne van mind...
Vendég

ÍBéku, megkérdeztem anyumat, a munkáltatódnak kell adózni a kajajegyek után, de ezek szerint amit adózik, azt Tőled vonja le.
Vendég

Azt már el se olvasom,hogy idéntől mi változik,mert úgyse kapok többet a tp. miatt :lol: :lol: :lol: :lol:

tényleg,és mi lesz innentől a szabijaimmal? vagy ne akarjam kivenni,mert azalatt kirúghatnak?
Vendég

Amúgy lányok,az a vicces,hogy 4 évvel ezelőtt az utalvány formátumú étkezési jegyét elhozta anyum a Tesco-ba,és TELJES EGÉSZÉBEN abból vett nekünk egy hűtőt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi: igen,erre gondoltam én is....,köszi!
csak addig kaphattunk max.-ot,míg adómentes volt 2009-ben...
Vendég

Andi,
írtam privit.

Zsu,
bocsi, nem felejtelek, csak még nem volt időm válaszolni. :-(

Breki,
valszeg nem akarta benyelni a cég az adót, így áthárította... :-( te már nem adózol, de ő kevesebbet ad.
kismamát nem rúghatnak ki akkor sem, ha dolgozik vagy ha szabin van.

gyorsban ennyi, este még próbálok jönni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzsi.bmc 2011.01.19 17:16-kor.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Nekünk úgy jött a körlevél mh-en, hogy már semmi sem 0%-os, az internet sem, tehát minden caf.juttatás 16%-os adóköt. Nekünk br. 200rugec, de ezt úgy kell felosztanom, hogy leveszen a 16%-ot belőle és még vmi 1,19-el is meg kell szorozni... Még nem ástam bele magam, mert nem lehetett még nyilatkoznunk, de a körlevélen jan. 15-e volt a határidő, a körlevelet 17-én kapták meg a főnökök. Tiszta káosz ( :lol: ez is egy paradoxon).

Pá Drágáim!
sajt@

Sajti: köszi,ezek szerint akkor mostantól ez a módi...

kérdés,hogy nekem kell-e bármiről nyilatkozni...(meg persze a többi tartósan tp.-en levőknek...)
Vendég

Csajok, megint sorry, hogy így csak beesek. Remélem mindenki happy. Sajti, hamarabb tudod majd a jóhírt, mint mi látjuk Albit??? :)))

Amit ígértem:
barátnőm aki fotós demója...
Kérdeztem árat is, de azt mondta, hogy megbeszélés kérdése: van olyan anyag, amin heteket is tud dolgozni, mert a képeket szépen igazítgatja, de van, hogy fotó, alap photoshop (ez is pár nap munka), az olcsóbb... (én kb. úgy értettem, hogy kb. 30-35 körül, de nem tudom, hogy mik a tarifák).
Ő 50-60 fotót ad át.
Basszuskulcs, eltüntettem a linket.
Na, majd jelentkezem és küldöm újra :)

Velem: megint szeretek terhesnek lenni, csak az a 3 nap volt annyira szörnyű, de aztán mondták a tv-ben hogy a meleg front miatt... na, akkor azért voltam én is nyűgösebb :)))
Pl: nem jellemző rám hogy hajnalban fel kell kelnem, meg kell fürödnöm és torkomszakadtából bömbölnöm kell a fürdőkádban, hogy milyen szomorú is az élet :)))

Ja, akkor már ezt is feldobom, ma készült el :)
Mindenki nagyon cuki volt, csak Balázs és az idősebb Vastag nem annyira. De tényleg aranyosak voltak a többiek:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=sissypiki

És az echo tv-s spot... kb. főszereplő lettem akaratom ellenére... majd meglátjátok...

Na, futok, mert Zsuzsóval van randim a János ctg-jén és még meg kell fürödnöm és hajat is mosnom és iszonyú késésben vagyok ....
áááá, hogy sosem vagyok időben amióta semmi dolgom nincs :)))

Kép
mieza

Sajti: Na Te is közszférás... cafetéria lett bruttó 200... nettó 165 körüllel számolhatsz.. ezt elosztod a 12 hóval, kijön 13.700 körüli összeg.. nem nagy kunszt beosztani 1 hóra... főleg ha ahogy mondtad, hogy a max. eptári keretet kérnéd, akkor néhány hó alatt ki is merítheted az egész éves keretet.

Jó tudom, máshol (pl. Béku) még ennyi sincs... :? :? :? :?

Béku, várandósként vonatkozik Rád a kirúgási tilalom!!!! Úgyhogy ha ki is veszed a szabid, nem rúghatnak ki!!!! Ja és a szabit az ez évit az egészet ki lehet venni, nem csak időarányosan!!! Persze javaslom, hogy mindezet ha van rá mód és szeretnéd, a központban intézd, hogy az a gyökér ne zaklasson fel megint!!!!!!!!!! :shock:

andrea-1

Mieza: de jó Téged erre látni!!! :D

Jujj,de izgi,nemsokára láthatjuk fotókon is a kis Albertet :D
Remélem valaki majd dob erre is egy sms-t,ha.....,ha eljön az idő! :)
Vendég

Mieza: De jó, hogy Zsuzsó el tud menni... legközelebb már remélem nálam se lesz gáz, úgy készültem a mai napra volna :shock:

Mi volt a baj az idősebb Vastaggal... az én "férjemmel"???? Megneveljem?????????????? :wink:

andrea-1

Andi: drága vagy,eszemben sincs azzal a gyökérrel kommunikálni,úgy látszik nélküle is mennek a dolgok :D

Akkor ha veszek ki szabit,akkor lehet,hogy utána megint kapnék Caf.-t? :D

Jól látod Andi,nekünk bruttó 120.000 az éves Caf. keret....
(ebből eddig a nettó 96.000)...és persze örüljek,hogy van...
most mondjuk örültem,mert azt hittem nem kapok :D
Vendég

Jujj,Andi,nem is meséltem...

Ment be párom pár napja a kp.-ba a tp. papírommal,bejelentkezett a portánál,fent meghallották a nevét,és hogy miért jött,és képzeld,már elémentek,és hogy meséljen már,hogy mi van,és hogy vagyunk..... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :D :D :D :D

párom teljesen odáig volt,hogy mennyien érdeklődtek,persze most nem vitt UH-os képet,elfelejtette...
De állítólag annyira aranyosak voltak (sose találkoztam velük évközben,max. 1X láttak karácsonyi bulin a tömegben....),hogy legközelebb,ha már jól leszek,és lesz pocakom,akkor megmutatkozom,mert úgy látszik van rá igény :D

lányok,ez olyan hihetetlen érzés,így ismeretlenül is.... :D :D :D
annyira elérzékenyültem,mikor elmesélte....
Vendég

Carla:
Hatalmas gratuládé!!! :lol: Kép
Már be is írtam a tábliba, ha nem baj. :oops: :) Jó lenne ha megírnád a problemát, a születési évedet - köszi! :)

Evolet:
Kép
Mielőbbi pocakosodást kívánok, holnapra mega drukkok! :)
Téged is bebiggyesztenélek a táblázatunkba, ha szeretnéd.

Andrea:
Micsoda álom!!! Szerintem frusztrál, hogy tehetetlen vagy mostanában, mert akadályozva érzed magad az állapotod miatt.
Tlán kell ez a nyugi, hogy direkt nem csinálhatsz annyi mindent, hidd el, megoldódnak a dolgok nélküled is, csak max. nem pont úgy, ahogy te elképzelted. Na bumm... Fogadd el ezt a szitut és hagyd, hogy segítsenek, nem baj, ha nem lesz tökély egyből, legalább a többiek is megérzik, hogy kemény meló várt rád, ha nem segítenek be. Párod is vette a lapot, nem véletlenül kért bocseszt, ha amúgy nem szokása. Szerintem a hasad fájása is egy fékező mechanizmus az agyadnak, hogy heló! álljá már le egy kicsit! :) No para, rendbejön a lelkecskéd nemsokára, hasfájdogálás meg húzzon messzire! :)

Vicky:
Ismerősömnmek Citromja van, de nagyon drága a szervíze, nincs vele megelégedve (pedig új autó volt). Kinézetre nagyon szépek, az biztos...
Cukik a fotós hátterek! :D

Ann:
Teálmod sem mindennapi! 2in1!!! :lol: Szerintem azért nem értél a születéses végkifejlethez, mert most sok "akadály", hülye szó, inkább állomás van még a következő alkalom előtt és ezt próbálta meg a tudatalattid vhogy feldolgozni.

Csajok, csapjatok le, ha túl sokat okostojóztam!!! :oops: :lol:

Ancsi:
Álmodtál kakival, akkor legyen szerencséd!!! :)
Ácsi, neked már most az van! :) Apósoddal is, mindenképpen.

Estrella:
Jujjuj, a betörös mindenségit! Ilyenkor lenne jó vagy 2 b..ott nagy véreb! Elhiszem, hogy betojtatok, azért ez nem játék... Külső lakatolás jó ötlet.
Az a bárányos cucc nagyon éééédes!!! :)

Kispatak:
Kíváncsi vagyok a virágra, csak nyíljon már!
Báránykád alakulgat.

Vnbeni:
Köszi!
A táblit szívesen átpasszolom, ha itt az idő. Legyen meg az örömöd nemsokára!!! :)

Lujzici:
Annyira ég a pofám, mert szerintem láttalak titeket, de nem voltam biztos benne... :oops: :oops: Talán a hajad miatt? Mintha sötétebb lenne (már, ha téged láttalak). :roll: A székeken ültetek és nem a fotelosban, ugye?
Már nagyon bánom, hogy nem szólítottalak meg.
Drukk februárra, tök jó, hogy már nuku baci!
Jó utat, ez direkt klaszz lesz inszem előtt! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sajt@ 2011.07.31 16:16-kor.

Pá Drágáim!
sajt@

Andra:
Ja!!! Drága Vastagné! Hát ettől kifeküdtem!!! :lol: :lol: :lol:
Mindjárt itt van tiszteletbeli Vastag B. Izabella, röviden VB Iza > tehát világbajnok!!! :) ajjaj, megártott a fél üveg káposztalé, amit magamba döntöttem nemrég...

Mieza:
Elképzeltelek a kádban, folyik a könnyed... Te lehettél a depisek kabalafigurája! :lol: Örülök, hogy jobban vagy! :)

Béku:
Ismeretlen kollégáktól ez tényleg rendes. :)

Pá Drágáim!
sajt@

ESZTEEEEEER HOL VAAAAAGY?????????????????

Pá Drágáim!
sajt@

Kahlan:
Viszont titeket nem láttalak kedden, se nagyméretű Asimovot...

Pá Drágáim!
sajt@

Hát Sajtikám, azért kíváncsi leszek ha hazaér a gyerekem apja, mit fog szólni ehhez az álomhoz :lol: :lol: :lol: :lol:
Asszem, hogy a "namá megint az a kisköcsög" lesz a legenyhébb megjegyzése... :shock: :shock: ..... de borítékolom, a "vegyünk majd neki is egy festőhengert és jöhet jövő hét szombaton festeni, legalább zene is fog szólni" címűt is... :)

Álom: szerintem is a lassíts c. felszólítás lehet a tudatalattimban...de azok a randa fekete cipők, meg a klumpa honnan jött??? :shock: :shock:

Béku: aranyosak lehettek a központban!!! Elhiszem, hogy meghatódtál!!!! Na majd ha mész be és a hasadat fogják majszterolni... nálam is ez volt most legutóbb... nyúlnak hozzá, aztán mikor már fogják, akkor kérdezik meg, hogy ugye szabad?? Hát mit lehet erre mondani? Még a vesztőhelyen is jópofák, meg kedveskednek (a szemembe) mondjuk annak nem dőlők be, mert közben megint visszajutott hozzám, hogy mennyire gyökér megjegyzést tett velem kapcsolatban a főnök.... Na de azt végképp leszarom!!! :shock: :wink:

andrea-1

Sajti írtam pü!
carla1227

Latetűűűűű :D :D :D
Macsnak egy darabot, a többi osszuk el igazságosan, mindenki csippentsen, amennyit kér:)

Sajti, 1. lombik volt :D
carla1227

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?