A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

gil,
ezt a Kurai nevet nem is hallottam még. Én csak az Ildinél voltam a kötelezőkön, meg amikor Pesten jártunk akkor kétszer a 4dgenesisben. Azt nálam azért figyelembe kell venni, hogy mind a kétszer mellső fali lepényem volt, és valahogy oldalról próbáltak mindig benézni a babához, tehát nem volt egyszerű, a 4dgenesises képeink sem annyira tiszták.
Nekem a péntek délután még mindig ok, akkor itthon tudom hagyni a kisbarikat apára:-) Bár Levi még nem pöttyös.

Addisz,
a 4dgenesisben is adnak egészségpénztári számlát. Vagyis ott ki kell fizetned, de visszakapod utána a pénztártól

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="pusa"]B írta:pusarunhild, Csöppke!
Nektek a 12. cn volt a PÉ, vagy akkor fogant, vagy akkor voltatok együtt? Nekem 28 napos a ciklusom, szerintem okt. 29-én volt a PÉ-m.

Szia:) Nekem a 12. cn-on volt a PÉ-m, előtte 1 ill. 2 nappal voltunk együtt:) És a Hajdú Kriszta által végzett istenhegyis UH-n is pontosan ekkorának mérték a bébit:) És már előtte is a dokim.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Babakocsi téma:
Lócival nem használtunk babakocsit. :D Vettünk egy quinny Buzzt, de aztán hamar el is adtuk, mert nem volt rá szükségünk.
Lóci 4 napos korától hordozókendőben cseperedett, és hármaskával is így tervezzük:) Nekem fantasztikus élményt és szabadságot adott, most már a kórházi táskámba is bekerül egy kendő. :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Hú, de sokat írtatok! :)

Gil, hát a te történeted sem semmi!Tényleg Csodababa!

Babamozi: Én ugye már a 12. héten is voltam, és nagyon jó volt, 16. héten még jobb lesz, már egészen baba formája van. 25. Hét körül azért jó menni, mert már látod az arcát, sokszor már azt is lehet látni, hogy kire hasonlít :) De a 16. hét körül mennek a legtöbben, mert akkor már lehet látni a nemét és már nagyon aktiv. Ha iilyen elutasító volt a szonográfus hozzáállása, lehet nem is veszi a fáradságot, hogy alaposan megnézze a nemét :? Szerintem menjél máshova..Van már a Pólusban is, a Brendonban, vagy ahol én voltam utoljára, a Nagy Lajos kir. útján (és sok más helyen is van persze..)

Babakocsi...nos, ez egy nagyon jó téma, nekem már sokféle volt :oops: ... és a tetszésnél tényleg fontosabb, hogy mire és hol is használod!Ha emeleten laksz (mint én) , és nincs lift, akkor mindenképp legyen könnyű , mert majd cipelned kell, gyerekkel együtt..a gyerek pedig csak az elején 3-4 kg, de aztán ugye eléri a 10 gk-ot vagy többet, és még mindig a babakocsiban ül.. Ha van lift, mérd le, hogy befér-e az ajtón és a liftbe! Ha házban laksz, sokkal egyszerűbb a dolog, akkor tényleg csak azt kell nézned, hogy az autóba beférjen és hogy milyenek az útviszonyok.. Az biztos, hogy a nagyon kicsi kerekek nem jók, azok mindenben elakadnak, legjobb a közepes méretű kerék (ami a legtöbb babakocsinak van). Ha földúton használod, akkor érdemes tényleg a legnagyobb kerekűt venni (ez mondjuk télen is hasznos, hóban).
Továbbá..(nekem is) fontos a nagy bevásárlóháló (vásárlás, homokozófelszerelés, pelenka, váltóruha, kismotor..ezt mind oda kell majd pakolni). Nagyon hasznos az átfordítható tolókar, és nem is a nap miatt, hanem az eső vagy szél(vihar) miatt. Mondjuk első gyereknél az ember nem megy ki, ah rossz idő van, de ha már több van, ezt nem teheti meg, menni kell a nagyokért oviba-suliba, ha esik, ha vihar van :? Ja, és nagyon jó, ha alapból van hozzá lábzsák és esővédő! Különben külön kell megvenned...
Nekem általában volt egy olcsó, gagyi (használtan vett pár ezer forintért), mély kocsim, amit az erkélyen használtam altatásra..és volt egy másik, "rendes" kocsi kinti használatra... Ebből is több volt, volt Graco, Pierre Cardin és egy, aminek nem tudom mi volt a neve. Utolsó gyereknél volt egy Nania kerekes hordozóm (autósülés amit kerekekre lehet csatolni és akkor olyan mint egy mini babakocsi, nagyon hasznos pl. bevásárlásoknál, vagy a lakásban is altattam benne)....

Most még nem tudom, milyen lesz, ami volt, azt ugyebár eladtam...
Legszivesebben olyat vennék, ami Travel system, vagyis van egy váz, amin cserélgetni lehet a felső részt, igny szerint teszem rá a babhordozót, a mózes részt, vagy a sportkocsiülőkét; utóbbi nem is kéne, mert a sportkocsim még megvan. A baj csak az, hogy ezek a tipusú babakocsik 70 000 -nél kezdődnek (egészen 200 000-ig) :( , úgyhogy lehet lemondok róla, elvégre nem vet fel a pénz :( (bár férjem azt mondtam, ha ez kell, megvesszük, csak ne legyen megint az, hogy kéthavonta kell babakocsit cserélni, mert nem vagyok megelégedve vele :oops: )

Összefoglalva ezt a sok zöldséget, amit írtam, én pl ajánlanék egy átfordítható tolókarú (lábzsákos, esővédős), téliesíthető babakocsit, melyhez jár-és rá lehet csatolni (a tetejére) a babahordozót is. Sok ilyen van, ezek a két-vagy három funkciós babakocsik :roll:
20140901114303

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 14:55-kor.
20140901114303

Brunhild
Én is gondolkodtam háromfunkcióson, nézegettem is Hauckokat (valamiért azok bejönnek), de tényleg nagyon húzós az áruk. Ez volt a legolcsóbb, és ez is 70.000
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=-1
Mondjuk nekünk nincs autónk, úgyhogy autósülésből nekünk egy olcsó verzió is elegendő lenne. Meg a mózesben is bizonytalan vagyok, de attól függetlenül ez a kocsi baromi jó és több színben is van 8)

Csöppke
Nekem Lucával anno nem volt hordozókendőm, csak kengurum, azt viszont viszonylag későn, úgy a 7. hónaptól kezdtük használni. Most mindenképpen szeretnék kendőt, mert egyszerűbb lesz úgy elszaladni reggel az iskolába. Van különbség az egyes márkák, típusok között? Tudom, hogy az én testmagasságom számít, de ezen kívül mire figyeljek?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hú, ez még jobb, nagyobb a bevásárlóháló :)
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=-1

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz
Én ilyesmire gondoltam http://www.hauck.de/de/hauck/shopn-drive/manhattan-11-shopn-drive.html Itt ugyanaz, amit te szeretnél, csak olcsóbban :D http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser.aspx?groupid=676&mainid=15

Egy német fórumon olvastam, hogy a a Hauck nem túl megbízható, főleg az egyik típusára panaszkodtak sokan, hogy 1 hónap után kitörik a kereke..csak nem emlékszem, melyik volt :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.20 09:45-kor.
20140901114303

[quote="addisz"]C írta:addiszsöppke
Nekem Lucával anno nem volt hordozókendőm, csak kengurum, azt viszont viszonylag későn, úgy a 7. hónaptól kezdtük használni. Most mindenképpen szeretnék kendőt, mert egyszerűbb lesz úgy elszaladni reggel az iskolába. Van különbség az egyes márkák, típusok között? Tudom, hogy az én testmagasságom számít, de ezen kívül mire figyeljek?

Persze, rengeteg különbség van a kendők között. Most már itthon is kapható a legtöbb féle, külföldi biopamut kendők pl. Nyilván ezek magasabb árfekvésűek mint pl egy magyar Nandu, amit a bababoltokban vehetsz, de hosszú távon sokkal kényelmesebbek...
Első időkben (1-2 hónap) a rugalmas kendő a legjobb szerintem, nagyon puha, körülöleli jól a babát, könnyű vele megtanulni kötni. De sokan eleve a szövött kendővel kezdenek, ezzel is lehet már újszülöttkortól hordozni 2-3 éves korig simán.

Nyilván azt kell eldöntened, hogy mennyit tudsz és akarsz rászánni... ha csak alkalmanként hordoznál, akkor kezdésnek megfelel a Nandu kendő is, ennek jó a szövése (keresztsávoly), bár elég vastag. De én is ezzel kezdtem még Domival és szerettem. Ha napi szinten sokat hordozol, akkor előbb utóbb úgyis rájössz, hogy érdemes beruházni egy minőségibb kendőre, pl Lana, Didymos, Girasol, stb. Ezek mondjuk a Nandu árának 3-4szeresébe is kerülhetnek. De használtan is lehet találni sokat, ha jó helyen keresgél az ember:)

Amúgy a választásnál a Te magasságod számít, a Nanduból érdemes a leghosszabbat venni, mert a mosásnál simán összemegy akár fél métert is...
Én 164 cm vagyok, alapesetben 50 kg körüli, 420-as kendővel mindent meg tudok kötni, egy sima háti közéshez elég egy 310-es is.

A kenguruk egyébként sajnos nagyon nem jók sem a babának, sem az anyukának... :(

Bocsi, kicsit hosszú lettem, szívügyem a téma. :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

sziasztok!

van kiskönyvem! :)
csöppke: minőségi kendőt hol lehet kapni? nem fáj a derekad tőle? mondjuk tömegközlekedéshez határozottan praktikus :)

hopihe79
Budapest

hopihe, attól függ milyet:) elég sok webáruház van ahol lehet pl Didymost, Girasolt, Hoppedizt venni, a Lanát pedig Beli Buba Hordozóiskolás tanfolyamvezetőktől lehet. (pl. tőlem :oops: )

Nem fáj... Lócival nyáron (2 éves elmúlt) 5-6 vár-romhoz is felmásztunk, mármint Ő a hátamon,...pedig nem vagyok egy nagy darab. :) Jól kell megkötni, és nyilván folyamatosan edződött hozzá a hátam... nem egyből a 12 kilójával kezdtem:) Hanem 4 naposan.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Brunhild
Hm, amit Te néztél, az is nagyon szuper, tetszik! De most elbizonytalanítottál a Hauckkal kapcsolatban. Nekünk nem volt, csak ideje feltűnt, hogy mindig ezeket bámulom meg leginkább az utcán. Azt hittem, hogy ez egy megbízható márka. Még szerencse, hogy van időm eldönteni :D

Csöppke
Egyáltalán nem baj, hogy hosszúra nyúltál, sőt!!! Látom, hogy nagyon otthon vagy a témában. Úgy tervezem, hogy napi szinten fogom használni, mert a suli, ahová Luca (elvileg) járni fog, elég szerencsétlen helyen van. Gyalog kb. 20 perc, amit télen vagy késésben nem biztos, hogy mindig bevállalnék. Lehet menni villamossal is, úgy 2 megálló, viszont egy felüljárónál kell leszállni, onnan kb. 40 lépcső vezet le. Ezt nem szeretném minden nap oda-vissza babakocsival megjárni. Ezért gondoltam, hogy tök jó lesz a kendő. Szóval inkább szánok rá többet, minthogy vegyek belőle két kevésé jót.
Tehát rugalmas kendő. Ez később is jó vagy csak az első időkben? Konkrét favoritod van a márkák közül? Én is 164 cm vagyok amúgy, de alapjáraton 67 kg, szülés után pedig tippem sincs, mennyi leszek :)
Köszi a segítséget :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hordozóiskolás tanfolyamvezető?! Ezek szerint a legjobb helyen kérdezősködöm, ez szuper :D!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz:)
Rugalmas kendő csak az első hónapokra való, kifejezetten újszülötteknek, olyan 6-7 kilóig. Utána már nyúlik, és akkor már inkább elkezdünk háton hordozni, amihez a szövött kendő a melgefelő.
Szóval ha nem akarsz két kendőt, akkor nyugodtan kezdhetsz szövöttel is. És akkor nem kell lecserélni.

Nekem az első rugalmas kendőm babaközelbenes volt (www.babakozelben.hu), nem volt vele bajom, szerettem:) Most van egy Lana rugalmas, de ez sem olcsó, mivel biopamut. Még nem is kötöttem vele igazi babát, csak próbababát. :lol: Csodabógyóval ezzel fogunk kezdeni.

Ezeket eleve hosszúra gyártják, így nem is szokott belőle méret lennei.

Ha szövöttel kezdessz akkor azt kéne eldöntened, hogy mennyit szánsz rá. A Nandu asszem' most 6900 újonnan. Ebből mindenképp a leghosszabbat érdemes (LL-es).
Drágább kendőket vehetsz használtan is, van egy klassz hordozós forum (mamami.hu) ezekből olyan 440 cm körülit vennék.

Igaz már rég frissítettem, de itt olvashatsz a hordozásról:
www.hordozokendo.freeblog.hu

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke
Ez az oldal csudijó! Mennyi infó és ötlet, azt hiszem elleszek vele egy darabig :) Nagyon köszi! És lesz majd még tanfolyam valamikor? Látom, hogy az utolsó tavaly nyári. Most még olyan megtanulhatatlannak tűnik a sokféle variáció, de kíváncsi vagyok :)
Azok alapján, amit írtál, úgy gondolom, hogy egy kendőt szeretnék, egy szövöttet. Meg is nézem, mennyi újonnan és használtan.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz, én már rég frissítettem az oldalt:) de Pesten is van több Belibubás tanfolyamvezető, itt megtalálod Őket:
www.hordozokendo.hu

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Mennyi olvasnivaló, de jó :)

Most csak ennyi, három gyerek van nálunk, majd jövök :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

sziasztok!

visszatérve a ciklusnapra, PÉ-re.
Azért kérdeztelek Titeket ennyire részletesen (bocs), mert én hiszek abban, hogy a baba neme a holdállástól függ. Nem pedig attól, hogy hány nappal a PÉ előtt volt együtt a 2 fél.
Utólag megnéztem, a Hold okt 28-29én volt lányos jegyben, talán már 27-én este átfordult. nem emlékszem pontosan.
Azért voltam kiváncsi, mert Brunhildnak valszeg lánya lesz.

egyébként korábban küldtél egy linket a nemi eltérésre vonatkozóan, hogy a nemi szervek a 12. héten még egyformák. Nálad akkor hogyhogy nem láttak kukit? vagy nem minden babánál van ez így?

babakocsi:
nekünk Chicco travel system van mózessel, én imádtam, mert az autóban kényelmesebben feküdtek, mint a hordozóban, és csak 2 klikk és már le is lehetett emelni a vázról. Most majd bajban leszek, mert a 2 gyerekülés mellé nem fog beférni a mózes, úgyogy lehet el kell adnom. és asportkocsi részt is teljesen vjzszintesig le lehetett dönteni. Egyedül télen tűnt kicsit keskenynek a sportkocsi rész, amikor a gyereken vastag ruha volt és úgy aludt benne.

Panddi!
te szülsz az AEK-ben? te oda mész 19 hetes Uh-ra? ott adnak DVD-t?
én a középsővel az Istenhegyin voltam a Hajdú Krisztinánál a 19. héten, na de ez keményen fizetős. Most gondolkodom, mert a Hajdú Krisztina (egyik legjobb szonográfus) UH-zik az AEK-ben is, és ez ingyen lenne, de nem adnak DVD-t, azt mondta, sokkal pörgősebb, nincs sok idő stb.

Csöppke!

nekem az istenhegyis UH-n 12+3 helyett 12+6-nak mérte a H.K., szerintem ez nem jelenti azt, hogy mikor fogant, mert nekem tutti nem előbb volt a PÉ-m.

egyébként engem is elgondolkoztatott a kendő, bár akkor is ki lehet használni, ha autóval viszem a gyerekeket oviba?

KépKép
pusa

Hello!

Megint mennyit írtatok, majd mindjárt visszaolvasok csak elsőbb elmesélem álmomat. Fiam született és Zsigmondnak kereszteltük el :cry:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Hú, de le vagyok maradva, rengeteget írtatok!!! :)

Köszönöm mindenkinek, picit mintha ma már kezdenék jobban lenni, bár az éjszaka ismét köhögési rohamokkal telt.

Addisz,
Nekem is potyogtak a könnyeim, mikor megtudtam, hogy Panna útban van. :) Egészen pontosan nem is akkor, hanem az első uh-n. Még hülyén is éreztem magam, pedig biztos nem én voltam az egyedüli, akit így láttak. :wink:

Panndi,
Én is imádok tanulni. :) Ha ezt befejezem, szerintem unni fogom magam (persze munka és a 2 gyerek, no meg a pocak mellett :lol:), úgy hogy lehet, hogy kitalálok még valamit magamnak én is. :) Te mit tanulnál még?

Hogy-hogy visszajött nálad a hányás?! Ilyenről még nem is hallottam, hogy visszajön, ha egyszer már elmúlt. Mondjuk így tényleg nehéz hízni. :wink:

Csöppke,
A múltkor rájöttem, miért látjuk nagynak a hasunkat. Mert mi teljesen más nézetből nézzük, mint mások. :lol: Ha lenézek, én is óriásinak látom, közben meg sokan még mindig nem veszik észre, hogy babát várok, mármint előlről meg oldalról nézve.

A képek nagyon jók! A gyerkekről is, meg a pocikról is. Imádom nézegetni őket!!!

Üdv az újaknak!

Gil,
Azért a 8 év számomra annyira felfoghatatlan! Nem csodálom, hogy szinte még most sem hiszed el, hogy végre sikerült. :) Nekem is fura, hogy a recepciós miért ilyen negatívan állt hozzá a bejelentkezésedhez, nekem egyáltalán nem tetszene egy ilyen hozzáállás. Most direkt megnéztem, Panna nálunk is kicsit ufó volt még a 16. héten, Lilláról meg csak a 20. héten készült kép, akkorra viszont már az arcát is láttuk!

Ica,
Én meg mostanában szoktam rá erre a parázós bugyicsekkolásra, amióta köhögő rohamaim vannak. Tudom, nevetséges, de majd leszokom róla, ha elmúlt. :)

Babakocsi: pffff... Ebbe nekünk is bele kell majd ásnunk magunkat megint.

anabique
Budapest

Lina és Gil nekem hatalmas szerencsém van, mert ahol magánban csinálja Ildikó az uh-t ott rendel a dokim tehát ugyanazzal a géppel látom 4 hetente a babót. Nekem a kedvencem 16 hetesen készült majd felteszem. ja és az alábbi időpontokban leszek az iszákiban ha esetleg arra jártok:
Jan 27
Feb 14
feb 17
feb 22
Tegnap egy nagyon szimpi doki volt a genetikán gyorsan megnéztem a nevét Pétervári.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Csöppke,
Miért írod, hogy a kenguru nem jó sem az anyukának, sem a babának? Azt ugye eleve csak később használja az ember, amikor már meg tudja magát tartani a gyerkőc, de abból is vannak nagyon jó típusok, amik védik a gerincet, és a baba hátát és fejét is jól megtámasztják. Egy bizonyos súly felett nekünk már nem működött a kendő, főleg Lillánál tapasztaltuk, hogy izeg-mozog, mintha sehogy nem lenne neki kényelmes, pedig többféle módon is próbáltuk. A kengurut viszont imádta.

Pusa,
És okt 15-én milyen jegyben volt a Hold?? :)

Klarissza,
Ez jó álom! :) Pár nappal ezelőtt én is azt álmodtam, hogy megszületett, és babáztam, és irtóra élveztem. :lol: De azt nem tudom, hogy kislány volt-e vagy kisfiú!!!!!!!

anabique
Budapest

Klarissza,
egy másik fórumon ugyanezt álmodta az egyik lány kb. 3 éve... fia született, és Zsigmondnak hívják :lol:

csöppke,
én próbáltam kendőt is meg kengurút is, nekem a kendő valahogy nem jött be. A kengurú jobban, de azt sem sűrűn használtuk. Nekünk olyan van, ami kimondottan akár újszülött kortól is használható, az aktuális magasságának megfelelően állítható, van újszülöttkorra lábszűkítője, hogy megfelelően álljon, úgy, mint a kendőben, meg a fejét is külön rész tartja. Na szóval tényleg szuper, anno Lili előtt még megtehettük, hogy minőségi cuccokba ruházzunk be, még szerencse, ma már nem nagyon tudnánk.

Ja, és amit írt pusa a holdfázisokról...nekünk eddig bejött, megnéztem én is mindig. Ha érdekel valakit, a neten van Jónás naptár, elég nehéz beparaméterezni, meg megtalálni egyáltalán, de ha érdekel valakit szívesen megnézem. Születési hely, idő kell hozzá (a fogantatás idejét meg kb. kinézem a táblázatból :oops: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mivel nálunk is becsúszott baba fogalmam sincs mikor találtak egymásra az ivarsejtek :lol: A mi védekezési módszerünk az volt, hogy a 9. napon utoljára és a 16. napon először (újból). Pé-m állítólag 11-12. napon van ezért remélem, hogy kislány, mert Czeizel szerint az x kromoszómák akár 2-3 napig is életképesek míg az y-nok (fiúk) csak 24 órát.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza,
én úgy sejtem, nem megyek többet az Izsákira..., vagyis majd NST-re, na nekem az a mumusom.
UH-kra megyek magánban az Ildihez, vérvétel meg van itt Lajosmizsén, nekem már itt csinálják a továbbiakat.
Amúgy február 22. 11:40-re van egy UH időpontom, de ha elmegyek 16-án magánban, nem tudom elmenjek-e egy hét múlva is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska megnéznéd nekem.
Születési idő:1984.10.05
Fogantatás szerintem november 1.
Köszi szépen!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vivcsen 2011.01.21 08:36-kor.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Üdv az újaknak.
Én 4D vivvel a 28.héten voltam.Nem volt jó annyira belém volt bujva hogy semmit nem lehetett belőle látni.Egy képet nem tudot a doki csinálni.Csengével a 32.héten voltunk az szupi volt.Nagyon élveztem.Ha tudok este teszek fel róla képet.
Babakocsi nekünk merad ami a két lánynál is volt.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

pusa, igen, az ÁEK-be megyek genetikai UH-ra, Hajdú Krisztinához. DVD-t nem adnak, és tényleg pörgősebb, de így is nagyon alaposak. Illetve bár pörgös, de nekünk Réka baba betegségét ő találta meg tavasszal, és kb egy órát benn voltunk nála, nem érdekelte, hányan várnak kinn, mindne kérdésünkre türelmesen és alaposan válaszolt, rögtön megadta a mobilját, hogy ha bármi eszembe jut napközben, hívjam fel nyugodtan, szóval itt is teljes ellátásban részesültünk. Talán arra értette, hogy pörgősebb, hogy nincs plusz mozizás, arra nincs idő.

Anabique: én közgaszdász vagyok, és a jogi szakokleveles közgazdász képzést néztem ki magamnak :) Na majd meglátjuk. Te hol tanulsZ?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

jaj, kellene még a születési óra perc is, azt az előbb kifelejtettem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Reggel 6 óra 30perc

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Linacska
Nekem is megnéznéd?
A fogantatás szerintem (de nem biztos) október 31. vagy november 1.
Köszönöm :)

Én is egyre jobban ki vagyok éhezve a tanulásra, régen volt már az egyetem. Anno pocakosan csináltam 3 szakot párhuzamosan, de csak egyet sikerült kisbabával befejezni :oops:
Most viszont újult erővel vágnék neki! Lehet, hogy gyed alatt megpróbálom :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára addisz 2011.01.21 14:44-kor.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

[quote="pusa"]C írta:pusasöppke!

nekem az istenhegyis UH-n 12+3 helyett 12+6-nak mérte a H.K., szerintem ez nem jelenti azt, hogy mikor fogant, mert nekem tutti nem előbb volt a PÉ-m.

egyébként engem is elgondolkoztatott a kendő, bár akkor is ki lehet használni, ha autóval viszem a gyerekeket oviba?

Az első 12 hétben elvileg a baba CRL-re (és egyéb méretei) határozza meg a korát. Ezt a HK is mondta nekem akkor, és ezalapján számolták a down kockázatot is. Az utolsó mensit csak tájékoztatásul kérik el, de az számít hogy mekkora a baba. Én 11+5-nél voltam, és az összes méretét egybevéve 12+1 napos babának számított, vagyis pont ahogy mi számoltuk:)

Ha autóval mentek (mi is) akkor előre magadrakötöd a kendőt, aztán kiszálltok, beleteszed a babát, 1 perc, és mentek be:) Amikor meg nagyobb akkor van pl karikás kendő, amivel csípőn tudod vinni,, egy fél mozdulattal beleteszed:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Linacska
13 óra 25 perc

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

vivcsen,
így, hogy ismeretlenre írtam a születés óráját, percét így elvileg november 1-én nem foganhatott a gyerek holdfázis szerint, de a november 1 már a fiús ciklusban van. Szóval inkább fiú.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, Panndi, ment privi.

anabique
Budapest

Linácska
Reggel 6 óra 30perc

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Linácska
Csak november 1-én voltunk úgy együtt hogy nem védekeztünk

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

anabique,
a naptár szerint korábban fogant, nem a peteéréskor és fiú.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lehet, hogy igaza lesz a szonográfusnak? :) És eddig mindig picit nagyobbnak is mérték a koránál... Hm.

Köszönöm!!!

anabique
Budapest

[quote="anabique"]C írta:anabiquesöppke,
Miért írod, hogy a kenguru nem jó sem az anyukának, sem a babának? Azt ugye eleve csak később használja az ember, amikor már meg tudja magát tartani a gyerkőc, de abból is vannak nagyon jó típusok, amik védik a gerincet, és a baba hátát és fejét is jól megtámasztják. Egy bizonyos súly felett nekünk már nem működött a kendő, főleg Lillánál tapasztaltuk, hogy izeg-mozog, mintha sehogy nem lenne neki kényelmes, pedig többféle módon is próbáltuk. A kengurut viszont imádta.

Ana,
azért mert a kenguruban a baba lába nincs békatartásban, hanem csak úgy lóg. Ami a csípő fejlődése szempontjából rossz. Ha meg nagyobb a baba (6-7 kiló fölötti) akkor mindenképp háti hordozást szoktunk javasolni, egyrészt mert ennél nagyobb súly megterheli az anya gerincét és medencealapját, másrészt, egy pár hónapos csecsemő már nemcsak az anyához bújva szeret lenni, hanem nézelőde is. Ilyenkor sokan fogják és kifelé fordítják a babát, amitől szintén nincs terpeszben a lába, és a gerince is sem a természetes C alakban hajlik meg.
Nem tudom Lilla mekkora volt amikor izgett mozgott, de egy izgő-mozgó baba már mindenképp hátra való:) A háton hordozás hatalmas szabadságot ad az anyukának és, és a baba is imádja hogy mindent lát, mégis ha elfárad, vagy túl sok számára az inger, akkor Hozzád tud bújni.
Igen, a kengurukból is vannak rosszak és kevésbé rosszak (mint pl a baby björn), de jónak sajnos egyik sem mondható.

Itt egy kép hogy hogyan kéne a hordozott baba lábainak lenni, egy kenguruban ez sehogy sem valósul meg.

Kép

Lócit már 6 hete kora utántól hordozhatom háton. Igaz, hogy akkor még többet volt elöl, de voltak bizonyos helyzetek, pl főzés, amikor jobb ha hátra került:) Imádtuk mindketten...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

vivcsen,
akárhogy is nézem, nagyon a kettő között van, de továbbra is a fiús ciklusban. Próbáld meg a linket, hátha be tudod hozni.

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?la ... 1288810627

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csöppke,
Köszi a kimerítő választ! Nekünk baby björn volt, és az említett időszakban már háton hordtam. De hogy lehet kendőben hátra rakni??

anabique
Budapest

Elvileg működik. A fiú lány jel néhol lemaradt, de váltakoznak, szóval ki lehet számolni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, ha szépen megkérlek, megnéznéd nekem is? :oops:
84.01.22. 2 óra 10 perc
fogantatás: pé-m október 26-án volt

Visszamenőleg is lehet ellenőrizni? pl hogy a fiaimnál bejönne-e?:)

Köszönöm!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöppke 2011.01.21 08:37-kor.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="anabique"]C írta:anabiquesöppke,
Köszi a kimerítő választ! Nekünk baby björn volt, és az említett időszakban már háton hordtam. De hogy lehet kendőben hátra rakni??

Ana, hát egy kis gyakorlással könnyen:)

Itt 2 hónapos volt Lóci:
http://www.youtube.com/watch?v=mIrXaBBS ... r_embedded

Itt 1 éves:
http://www.youtube.com/watch?v=uXGAhY00 ... r_embedded

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Anabique,

a fogantatás számít és nem a peteérés. október 15-én vízöntő jegyben állt, ami fiús jegy, de a hold gyorsan forog, 2-2,5 naponta változik a jegyekben, nem lehet kiszámolni, hogy pontosan mikor fogant meg, hiszen még a PÉ-t is nehéz meghatározni.
Utólag meg iszonyat nehéz meghatározni, hiszen nem tudjuk pontosan, mennyi idő telik el a PÉ és a fogantatás között.
Úgyhogy minden a sors és a hold kezében van. :)

KépKép
pusa

Linacska küldtem privit

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Linacska
Én is :)
Bírod még? :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hátulról haladok visszafele..mármint a válaszokkal..
Klarissza, ne idegesíts, akkor nekem fiam lesz?! Vicces az álmod, de én nem hiszek az ilyesmiben ..nekem a barátnőim sorra álmodnak velem, vagyis hogy kislányom lesz.. :) Gondolom azért, mert tudják, hogy azt szeretnénk :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 14:56-kor.
20140901114303

sziasztok!

én úgy tudom, hogy a Jónás naptár nem a biológiai peteérést adja meg, hanem abból indul ki, hogy valaki akkor legjobban fogamzóképes, amikor a hold olyan fokban áll, mint a születési percében. a legfogamzóképesebb nap a jónás nap, és ha ezen a napon fiús jegyben van a hold, akkor fiú, ha lányos, akkor lány lesz. Ha a táblázatban nincsen jelölve egyik jel sem, akkor lehet mindkettő nem.
De a holdállás és nem függőség vonatkozik a biológiai peteérésre is.

elég sokat olvastam utána ennek, amikor a 2. fiunk megszületett.
rengeteg cikk fent van a neten ebben a témában.

KépKép
pusa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?