A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Pihe! Erre az oltásosdira az idén biztosan nem kapunk egyértelmű választ. Ha nem oltatsz és elkapod az influenzát, de egészséges az immunrendszered, nem szenvedsz súlyos alapbetegségekől akkor valószínűleg kigyógyulsz belőle pár nap alatt, mint az emberek túlnyomó többsége és a kismamák túlnyomó többsége és a babának se lesz semmi baja. Persze benne van a pakliban, hogy a több ezerből Te leszel az az egy, aki lélegeztető gépre kerül. Ez kb. olyan mint a kombinált teszt. Lehetsz Te az az X-ből egy, aki megszívja az egyébként negatív eredményével.
Ugyanez az oltásnál. Szinte 100%, hogy a babának semmi baja nem lesz, de ott van a rizikó, hogy belázasodsz, vagy kialakul valami ritka mellékhatás.Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a betegség vagy az oltás rizikóját vállalja.

Én pl. nem oltatok, de a férjemet oltottam (IDFlu-val), a gyerekeket nem oltjuk. A gyerekek a kötelező oltások mellett csak az agyhártyagyull. elleni oltást kapták meg + Ádám a kullancs encephalitis ellenit (mert kérte,mert a játszótéren megbeszélték a többi gyerekkel, hogy ez jó + kertes házban lakunk, erdő mellett és rengeteg a kullancs) :D ). Nem kaptak varicella ellen, rota ellen, pneumococcus ellen és még sorolhatnám.
Influ ellen azért nem oltatom őket, mert akkor- ha következetes akarok lenni- minden évben be kellene nekik adni akár100 éves korukig. Inkább nem.

Az agyhártyagyulladás ellenit beadattam, mert attól félek. Hirtelen alakul ki, szinte a teljes jólét alatt és gyakran halálos kimenetelű, pár nap alatt megöl még felnőttet is. Az agyhártyagyulladás szinte mindig súlyos, életveszélyes állapot. A varicella nem, a rota nem, az influenza nem, abból a többség maradványtünetek nélkül gyógyul és ritka amikor súlyossá válik. Én eszerint a logika szerint oltatok ill. nem oltatok.

Mégis azt mondom, akit megrémítenek a hírek és fél a súlyos szövődménytől oltassa be magát, szinte 100%, hogy semmi probléma nem lesz.
jjucuss
Eger

Az idei oltásokban 3 influenza törzs van benne. Influenza A (H3N2), Influenza B és a H1N1. Idén a B és H1N1 okozza a járványt.

A kövér emberek általában más betegségekben is szenvednek pl.magas vérnyomás, cukorbetegség, tüdőbetegségek és egyéb krónikus betegségek így az ő immunrendszerük gyengébb. A terhesség is gyengíti az immunrendszert. Minden olyan állapot ami a szervezetet legyengíti fogékonyabbá teszi az egyént a fertőzésekre,gyakrabban lesz beteg és a betegségek súlyosabb lefolyásúak(lehetnek). Minden esetleges, csak általánosságban lehet beszélni az eddigi tapasztalatok alapján. Egyenes következtetéseket az orvostudományban nem lehet levonni. Van aki belehal a rákba, van aki a teljesen reménytelen rákos betegségből is kigyógyul. Nem lehet megmondani, hogy pontosan mi fog történni, csak azt, hogy az esetek X százalékában ez az adott betegség kimenetele, aztán az adott egyénnél vagy az lesz, vagy nem.
jjucuss
Eger

Mi azért az IDFlut választottuk, mert nem izomba megy, ezáltal nem kerül be nagy mennyiségben a keringésbe, inkább helyileg, a bőr immunsejtejeire támaszkodva alakítja ki az immunválaszt. Ezen túl tisztított vakcina, ami azt jelenti, hogy csak az immunválasz kiváltásáért felelős részeket tartalmazza (antigének) és nem a teljes vírust. Így kevesebb a bejuttatott idegen anyag, amire allergia vagy kóros válasz alakulhat ki. Viszont drágább, 3200 ft körül van és az orvos ugyanennyit elkérhet a törvény szerint a beadásáért, bár a legtöbb helyen 1000 ft-ba kerül az oltás beadása. Állítólag egy kicsit jobban fáj, mert feszíti a bőrt 1-2 percig (szülésre készülünk, úgyhogy ezt csak úgy leírtam, nem hiszem, hogy bárkit meghatna) és pár napig piros folt látható az oltás helyén, olyan mint egy szúnyogcsípés, de nem viszket és nem fáj.

A Fluval AB ugyanezt a 3 törzset tartalmazza, de teljes vírus formájában (természetesen ezek"hatástalanítva" vannak, azaz nem fertőznek) és izomba megy. Mellékhatásai lényegében ugyanazok lehetnek, mint az IDFlu-nak.
jjucuss
Eger

ana: tőlem is többször megkérdezték, hogy terhes vagyok-e, amikor még nem voltam. Sajna mindent hasra hízok. Mióta terhes vagyok bezzeg nem kérdezte senki :)

jjucus: köszi a leírást, ha véletlen mégis rászánom magam szerintem én is az IDFlut választom. :) Az asztma miatt gondolkodom csak, azt mondják, az veszélyeztető körülmény, bár nem tudom, mennyire van így.

hopihe79
Budapest

Egyébként ma lesz a nem tudtam, hogy terhes vagyok 21.50-től.

Gydavid! Szintén a discovery travel & living-en lesz ma 15.10-től A nevelőnő. Mi innen tanultuk meg fegyelmezni a gyerekeket. Ők is nézik és amit Emma dadus mond az szent! Ajánlom neked is, szerintem a lényegre nagyon jól rávilágít.
jjucuss
Eger

Igen, az aszthma krónikus tüdőbetegségnek számít + itt van a terhesség is. Ha rendelésen kérnél tőlem tanácsot, neked a szakma szabályai szerint javasolnám az oltást.
jjucuss
Eger

Jjucuss,
Most már megnézem! :) 21.50-től hol?

anabique
Budapest

Jucus! köszi szépen, de nálunk nincs ilyen adó. Anya szokta mondani, hogy jó. Egyébként nagyon rendes vagy, hogy így mindenki számára érthető módon van türelmed nekünk segíteni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként ma még felsem keltem. De nem tudom mibajom. HIdegrázás, étvágytalanság, hányinger, egyszer a hasam fáj /fent gyomorszájnál/ egyszer hátul a derekam. Lehet, hogy az epekövem? de nem görcsöl.????????????

Kép
Kép
Kép
gydavid

Ja, hogy ott. Ilyen adó szerintem nálunk sincs.

anabique
Budapest

Itt unatkozom anyóséknál...már mobilról netezek. Ebéd még sehol...ennyit a diétáról. De most kaptam meggylevet, úgyhogy nem panaszkodom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oltás
Influenza ellen nem oltatok...
Viszont a gyerekemet a pneumococcus-ellenivel mindenképpen beoltatom. (egy ismerős 2 éves kisfia pneumococcus okozta agyhártyagyulladás miatt halt meg :cry: :cry: :cry: )

TV
Nekem csak a teljesen alapcsatornák vannak... :oops:

Kép
mrsleo
Debrecen

hú, nagyon sokat írtatok, nem is bírok reagálni.
Szép pocakok!
Jjucuss, neked gyönyörű lehet a tetkód. Nekem is nagyon tetszenek, de magamon nem bírom elképzelni.
Bocsánat, én nemrég kapcsolódtam be és nem derült ki számomra, hogy te gyerek vagy felnőtt háziorvos vagy. :roll:

Nálunk hétvégén vendéglátás volt, vacsi főzés, barátok gyerekei meg a mieink szétpakolták a gyerekszobákat meg a nappalit, tegnap este 10-ig pakoltunk meg takartottunk a férjemmel, aztán ma délelőtt meg újra széppakoltak (most mások jöttek), úgyhogy most ültem le a takarításból.
Csak az a szar, hogy amikor ennyit vagyok talpon meg hajolgatok, akkor el kezd húzódni a hasam, meg fáj a derekam és csak a fekvést kívánom. mi lesz még később, bele sem merek gondolni.
:cry:

én még nem érzem a picit, pedig már kellene nem, mert 3. gyerek?

KépKép
pusa

Oltás téma:
mi tavaly oltattunk, magunkat, gyerekeket, nagyszülők is. Senkinek nem lett semmi baja.
Idén is be lettek oltva a gyerekek, meg mi is, de amikor én kaptam, akkor fogant a baba. Remélem nem lesz baja ettől, orvos szerint nem.

a 2. harmadban már lehet oltani, én biztos bevállalnám, ha már nem kaptam volna meg. Nem szeretek rettegni, hogy mi lesz ha....

KépKép
pusa

Csutortok este nem voltam neten es az egesz delutanom azzal telt hogy olvasgatlak benneteket :)
Jo sokat irtatok!!!

Szuperek a pocakos fotok is! Ugy erzem en levagyok egy kicsit maradva toletek, de majd megkerem a paromat hogy este fotozzon, akkor ugy nezek ki mint egy pok :D

A Jonasos naptaron jokat nevettem.
A mi babank Majusban fogant egy kemcsoben ugyhogy nekunk nem biztos hogy jol mukodne a joslas.
A parom fiut szeretne, en pedig kislanyt. De mivelhogy az elso baba, a neme nem szamit igazan, csak egeszseges legyen.

A babakocsis linkeket mar megnyitogattam, de meg nem neztem meg oket alaposan.
Nekunk valami olyasmi kell majd ami homokos talajon is elgurul. Hernyotalpas babakocsit nem gyartanak? :o Tavasszal epitkezni szeretnenk es a falutol kieso telkunk van, ott nincs aszfalt, csak homok...

Oltas ugyben nem tudok hozzaszolni. En sohasem oltattam be magam influenza ellen es most sem fogom.
Londonba tavaly eleg durva H1N1 jarvany volt es az akkor terhes kolleganomnek azt javasoltak hogy inkabb kockaztasson.....nagyon vegyesek a velemenyek.

Holnap be kell jelentkeznem a nogyogyasznal idopontra. Ilyenkor vizsgalni is szokott vagy csak ver/vizelet/beszelgetes?
Legutoljara 10 hetesen voltam nalla es akkor vegzett egy rakszurest, azota nem lattuk egymast.

Betegeskedoknek mielobbi gyogyulast!!!

Kép

Kép
ica79

Linacska,
Koszi hogy beraktal a tablicskuba....
kiegeszito adatok:
Varos (inkabb falu) : Inarcs
32 eves vagyok
elso baba
vagy: legyen fiu hogy a parom kedvebe jarjak, ugyis az lesz ami :lol:

Kép

Kép
ica79

Linacska! Ugye nem azt akarod mondani, hogy egyáltalán nem volt ebéd. Bár ahogy leírtad anyósod főzési tudományát, lehet, hogy egy szendvics is megtette volna.

Ma mondta el Tesóm Anyámnak, hogy terhes vagyok, úgy dél körül. Még nem hívott. Szerintem emészt.

A Pneumococcus oltást lehet, hogy kötelezővé fogják tenni, mert elég súlyos betegségeket okoz az is, főleg tüdő-és középfülgyulladást (és sajnos agyhártyagyulladást is). Mostanában a lelkiismeretes védőnők még a gyerek születése előtt megbeszélik az anyukákkal, hogy kérik-e vagy sem. 2 éves kor alatt ingyenes és javasolják beépíteni az oltási sorba( a 2, a 4 és a 15 vagy 18 hónapos oltással adják egy időben). Nem szokott problémát okozni a babáknak a dupla oltás. Én minden kismamának javaslom. A baba is meg fogja kapni ( + a meningococcus ellenit).
(A fiaimnál nem volt ennyire a köztudatban, nem volt ennyire elterjedt, úgyhogy nem jártam utána és nem adattam be és már nem is fogom).

Más országokban szinte alig oltanak. Emlékszem, amikor Olaszországban voltam minden olasz azt kérdezgette, hogy mik azok a hegek a karomon és csak meresztették a szemüket és értetlenkedtek, hogy náluk ilyen nincs.

Itt meg egyre bővül. Az a jó, hogy ha a gyerekek többsége kap oltást, azzal védik azokat is akik nem kaptak, mert a kórokozók nem találnak könnyen megfertőzhető egyént és szinte eltűnnek.
jjucuss
Eger

Jjucuss,
Mármint a kismamáknak javaslod, vagy a születendő gyermekeknek? A Prevenar az az, ugye? Elég 1x oltani, nincs ebből ismétlő?

anabique
Budapest

Jucus köszi a választ. Úgy gondolom, ha már nem hat a tavalyi oltás akkor sem oltatok idén. Egyébként soha nem vettem fel az influenza elleni oltást, csak tavaly a H1N1-et a gyerekek miatt.
Egyébként meddig tarthat ez a nyavalyás járvány március-április?

Ica az orvos függő, hogy mit csinál. Méhszájat szoktak nézni + UH ha van gépe az orvosnak. A vérvételt nálunk laborban veszik le.
Pusa te vagy a szerencsés, hogy terhesség előtt felvetted az oltást. Ha terveztük volna a bébit lehet én is felvettem volna az ősszel.
Linacska ez már enyhén csúszás az ebéddel, lehet uzsi lesz belőle.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Pusa! Vegyes körzetben vagyok. Most készülök szakvizsgára, mert eddig csak gyerekeket szültem. :P

Ica! Jót nevettem...lehet, hogy Jónásnak van táblázata a lombikbabákra is.
jjucuss
Eger

Ja-ja a Prevenar. A kismamáknak javaslom, hogy adassák be a kisbabáknak (bocsi, ha félreérthető volt). Babáknak 2 év alatt 3 oltást kell adni.

Felnőtteknek Pneumovax néven van oltóanyag, de igazából csak az idős vagy súlyos krónikus betegeket javasolt oltani.
jjucuss
Eger

Anyám örült, lelkes volt és megparancsolta, hogy azonnal menjek táppénzre!!! Vállalta, hogy elmondja a 90 éves nagyanyámnak, aki a két gyereket is sokallta és ezt minden lehető alkalommal hangoztatta is. Nagyanyám csúcs. Agyilag teljesen tiszta, politizál, vad Fideszes, ismeri az összes celebet és felismeri a Celine Dion számot a rádióban.
jjucuss
Eger

Jucus akkor anyukádra számíthatsz, ez jó.
Nagymamád meg majd csak belenyugszik a következő dédunoka érkezésébe.

lucababa75
Szeged

Már hallom ahogy mondja:-Na júliusig megint nem halhatok meg. :D
jjucuss
Eger

Jucus bírom az aggódó rokonokat, mintha nekik kellene felnevelni. Nálunk is van olyan, aki nem osztja az örömünket, de én rájuk oda sem figyelek. Irigyek.

lucababa75
Szeged

Kép

A méh elhelyezkedése a terhességi hetekben

Most nincs időm olvasni, majd később jövök, de mivel sokat kerestem egy ilyen ábrázolást, gondoltam mást is érdekelhet és felteszem.
20140901114303

jjucuss,
du. 3-kor volt ebéd, és kimondottan finom ebéd volt :lol: Pulykahusi leves, kolbásszal töltött pulykamell, rizs, párolt káposzta, tiramisu és meggyes süti. Az egész ebéd már délben kész volt, de anyósomék 11-kor reggeliztek. Mi is ettünk pár falatot, de a jó kis szénhidrát diétámnak meg a 3 óránkénti kajának annyi volt mára.

Oltások: tavaly apa, Lili és én is kaptunk H1N1 oltást, mert Levit akartuk megvédeni, aki még nem volt oltható és pici baba volt.
De akkor is kivártuk, még itt a megyében gáz lesz a helyzet, a háziorvosunk ismerős, és mondta, hogy ő majd szól, ha már tutira oltassunk. Lili kapott mindent szinte amit lehetett, rotát nem, mert arról nem tudtam akkor még. Elmúlt öt éves, de ő valószínűleg abba az 5%-ba tartozik, aki 5 éves koráig nem fertőződött meg :lol: Levinél meg a Menjugate maradt ki, de azt szeretném pótolni nála. Ja, és várhatóan a bárányhimlő is már lényegét veszti, mire megkapná.

Ica,
beírtam az adataidat. Akkor mi sem lakunk nagyon messze egymástól.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jjucuss
Le a kalappal a nagymamád előtt, Celin Diont én sem ismerem fel hibapont nélkül...hát még a celebeket ;) Az én nagyim 87 éves, fent van iwiw-en, nyugdíjas klubbot vezet, bált rendez és sosem ér rá :) Ja, és ő nevelt fel.

Brunhild
Tök jó az ábra, köszi! Milyen nagy ugrás van a 12. és 16. hét között!

Hát, macerás ez az oltás ügy, de azt hiszem, mi idén is kihagyjuk.

A cirkusz tök jó volt, Luca nagyon élvezte, ki is fáradt rendesen. Nagyon hideg lett odakint, tombol a szél is. Én meg tök éhes vagyok... mostanában mindig este tör rám, és nem kívánósság, hanem konkrét éhség. Tegnap ellenálltam, remélem ma is sikerül.

Ma többször fájt a derekam, olyan "leszakadó" érzés, mint amilyen mensi alatt szokott jelentkezni. Ez vajon normális ilyenkor?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Huu ... tenyleg sokat irtatok. En meg hajnal elmentem itthonrol es most ertem haza!

Ma delelött probaltunk a zenecsoportunkkal a delutani ökumenkikus istentiszteletre es kaptam közben egy sms-t a legjobb baratnömtöl! Nekik is babajuk lesz :) :) :) :)
Utana azt sem tudtam, hogy mit fuvolazok es vigyorogtam, mint a vadalma. A többiek teljesen hülyenek neztek ;) Igy terveztük mar reg a baratnömmel, de nem gondoltuk, hogy tenyleg igy lesz! 2 honap lesz a kicsik közt :) Egy het mulva megyek haza Pestre es 2 hetig le sem leht majd minket vakarni egymasrol es a babas üzletekröl ;)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Na, vagyok..jó sokat írtatok tényleg, aminek csak örülni lehet :)

Én nem vagyok jól délután óta, émelygek, gyomrom háborog..valami kaja nem esett jól :? És fáradt is vagyok...Ma ünnepeltük Nimród szülinapját, de csak mi, nem volt buli.De sütöttem tortát, majd teszek fel képet a végén. Nagyon örült neki :lol:

Az ábrát a méh elhelyezkedéséről sokat kerestem, mert ma éreztem valami lüktetéseket, de szerintem túl magasan voltak..beleim is lehettek :roll: Ezért kezdtem el keresgélni, de nem találtam, végül németül kerestem. Találtam is, de emlékeim szerint nem egészen így van...itt a 12. hetet szerintem túl magasan ábrázolja :roll: Szóval nem lettem okosabb ...

A nagyijaitok tényleg jó fejek :wink:

Pusa: pihenjél!

Addisz: azt hittem ilyenkor szünet van a cirkuszban....ezek szerint nem :)
20140901114303

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:11-kor.
20140901114303

Húúú, milyen guszta torta :) Brunhild, nagyon ügyes vagy! A fiúk pedig annyira vagányak és olyan jókedvűek minden képen, tele vannak élettel!
A cirkuszban olyannyira nincs szünet, hogy teltház volt a horror jegyárak ellenére...
Remélem már jobb a gyomrod!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brunhild, nekem van itthon egy könyvem es abban a 24. hetet jelöli a köldök magassagaban. (Bar az meg kicsit tul soknak tünik, nem? )

A torta tenyleg nagyon szep :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Ezt irja ...
12 heten a szemeremcsont fölött mar erzekelhetöen kiemelkedik, 20. 2 ujjal a meh alatt, 24. köldök magassaga, 28. 2 ujjal fölötte, 32. 4 ujal a szegycsont alatt, 36. het eleri a bodakat es a szegycsontot ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Brunhild! Gratulálok! Én egyszer sütöttem tortát, amit végül mártogattunk a krémbe, mert darabokra esett!
Tényleg elférne nálatok egy kislány...

A kép nekem is furcsa. Mintha a köldök túlságosan lent lenne nem?

rókakoma! Gratulálok a barátnődnek...váltsatok olyan mobil lelőfizetésre, amivel ingyen beszélhettek. :D
jjucuss
Eger

Na asszongya... A szülészet könyv szerint a méh:

10. hét : női ököl
12. ffi ököl
16. csecsemőfejnyi
20. gyermekfejnyi,fundusa(teteje) köldök alatt 2 harántujjal
24. köldök magasságában
28. fundus 2 h.ujjal a köldök felett
32. 4 h.ujjal a köldök felett
38. héten a legmagasabban

Ennyit tudok a témához hozzátenni.
Leo biztosan konkrétabbat tud, én csak kimásoltam.

Jó éjt mindenkinek!
jjucuss
Eger

Sziasztok!

Nagyon kedvesek vagytok, hogy így örültetek a hírnek!!! Köszönöm a fiús gratulációkat! Sajnos nem tudtam azóta jönni, mert munkaügyben egész hétvégén volt valami program, és sok idegeskedés is, kamaszok témájában lenne nekem is bőven mit mondani a rossz tapasztalatok kapcsán...

Sajnos rohanok most is, csak két képet szeretnék felvarázsolni a 4D-ből.

Lina
Nagyon örülök, hogy találkoztunk!!! Mikor lesz a legközelebbi randi??

Csöppke
Boldog szülinapot!!!!!

Kép

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

gil,
bármikor randizhatunk, max. viszem Levit is. Remélem szerdától helyreáll a rend, Lili megy oviba, és akkor gyakorlatilag fél 4-ig bármikor ráérünk.
Egész jó minőségű képet csináltak, de végül csak 1-et varázsoltál fel :lol: Holnap remélem nálam is mindent rendben találnak. Összes ujjacskát, és társait. És tényleg kaptál 5 képet is?

Ma kicsit nyugi lesz, Lili megy a szomszédba játszani (ott már 2 hete van otthon a kisfiú a bárányhimlővel), ma már mehetett volna oviba, de ma meg ovi nincs. Anyuka meg mondta, hogy menjen már Lili, mert akkor eljátszanak, és sokkal könnyebb dolga van. Én meg megint elmegyek fogorvoshoz. Kb. 2,5 hónapja van nyitva egy fogam, és nem akar alakulni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! Tegnap egésznap feküdtem. Este 8-kor tudtam hányni, addíg kinzott. Attól azért megkönnyebbültem. Biztos valami étel fertőzés. Ma reggel már ment a hasam is , meg hánytam is. Szerencsére nem volt mit, mivel tegnap semmit nemtudtam enni.
Brunhild! nagyon ügyes vagy!Tüneményesek a fiaid!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Juccuss mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk a tévéműsorokkal, de még megszoktam nézni (ha apa nem kapcsol el mert bent van) a fem3 műsorán amikor a vőlegénynek kell megszervezni az esküvőt és megvennie a mennyasszonyi ruhát. A címét nem tudom szita az agyam :roll: A nem tudom, hogy terhes vagyok nekem túl későn van ha lehet én már nyolckor fekszem fél kilenckor alszom.

Na akkor most egy kicsi belőlünk:
Ákos és Mátyás
Kép

Zsoltika és Mátyás sajna most nem találtam a fiúkról közös képet.
Kép

Mátyás frissen mosott hajjal remélem a lányomnak is ilyen lesz!!!
Kép

Anya nagy pocakja!
Kép

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza,
szépek a gyerekek, és a pocak is :lol: Már neked is igazi babás.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild ha én lefekszem nekem tökéletesen ki lehet tapogatni a méhem helyzetét és hát már nem a papírforma mivel mégiscsak a 4. és nemrég szültem nekem kb. két ujjnyival van a köldök alatt. A babócát pedig hol lent, hol fent, hol jobbra, hol balra érzem :lol:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Sziasztok! Köszönöm a dícséreteket :)
Gyomrom is jobban van már.

A méhhez annyit, hogy nekem is úgy rémlik, kb 20 . hét körül éri el a köldök vonalát. nekem is megvolt egy könyvben, de azt kölcsön adtam valakinek... Köszönöm, hogy ennyien utánanéztetek :D Próbáltam én is kitapintani, de nem sikerült :roll:

Gydavid :( Jobbulást!

Klarissza, köszi a képeket, nagyon jók! Kisfiad haját még én is irigylem :wink: Egy ilyen hajú kislány pedig már egy igazi tündér lehet :lol: (férjemnek szőke göndör haja volt/van, ha lányunk lesz, remélem örökölni fogja..az enyém barna sima :? )

Csöppke, kicsit megkésve, boldog szülinapot! :)
20140901114303

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:13-kor.
20140901114303

Brunhild! a bepisilésen kívül más gond is van?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Brunhild ez nagyon nehéz dolog. A hugom és én köztem 4,5 év van. Állítólag én nagyon féltékeny voltam rá. Persze, ha idegenek jöttek akkor ő volt a kicsi, a szép (aranyszőke hajú, én meg barna), a talpraesett cserfes szájú (én visszahúzódó).
Nekem sokat számított az, hogy elkezdtem iskolába járni és tudtam folyamatosan bizonyítani. Én kitűnő tanuló voltam, a húgom nem. Szóval a lelkem helyreállt, hogy én is lehetek valamiben jobb nála.
Én azt javaslom próbálj valamit kitalálni amiben a középső fiad a legjobb és a lelkét kicsit ápolgatni.

lucababa75
Szeged

Brunhild
Megnéztem újra a képeket, miután leírtad a történetet. Annyi tűnik csak fel rajta, hogy Bendegúz nem ölelgeti az öccsét, míg Etele igen. Amúgy meg olyan kis mosolygós... Nagyon nehéz lehet neki és nektek is kezelni valahogy ezt a helyzetet. Sajnos nekem nincs tapasztalatom hasonlóban, én már amiatt is aggódom, hogy két gyereknél hogy lesz majd a figyelemmegosztás stb. :oops:
Abban egyetértek, hogy nem minden gyereknek jó a pszichológus, hiszen sokan nagyon bezárkóznak idegenek előtt.
Több helyről hallottam, hogy a középső gyerekek gyakran érzik feleslegesnek magukat, semmisnek gondolják a saját "szerepüket" a családban. Nem ő volt az első, a legnagyobb és nem ő a kicsi.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy mégis pozitív irányba változzon a dolog, ha megszületik a kistesó.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, Lucababa: igen, ez tényleg középső-gyerek szindróma, másoknál is hallottam ugyanílyen gondokról :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:14-kor.
20140901114303

Brunhild! van a dr Ranschburg Jenőnek egy oldala, ahol ilyen esetekre válaszol. veszteni valód nincs, szerintem egy próbát megér! Én már kérdeztem tőle, és jókat írt.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Köszi, majd megnézem!
20140901114303

Brunhild nagyon sok minden igaz volt rám is amit gyermekedről írsz.
Én sem voltam hajlandó az óvodában beszélni a felnőttekkel, csak a gyerekekkel. Az orvos azt mondta nem tudok beszélni és iskolába sem fog engedni. Otthon nekem is nagy szám volt. Gyönyörűen verseltem.
A megoldás nálam az volt, hogy elköltöztünk apukám munkahelye miatt, és én új óvodába, környezetbe kerültem. Szüleim kérdezték az óvónénit, hogy van-e probléma velem, beszélek-e stb. Ő értetlenül állt, mert nem értette, hiszen az egyik legjobb képességű gyerek voltam.
Az iskolában is egy jó tanítót kaptam, aki odafigyelt rám és rájött, hogy tudok én, csak kérdezgetni kell.

lucababa75
Szeged

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?