A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Brik: én is úgy hallottam, de ugye én süti vagyok hozzá, hogy pajzsmirigy csinálhat ilyet, mármint hogy a kg nem megy le! De azért nézesd meg!!! És ne aggódj, mert ott a TE kis csodabogarad! :) aki úgy imád ahogy vagy! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares igazad van, nem fogok aggódni:-)) Le fog menni :-)A gyerekeket úgy se érdekli hogy nézek ki:-) Igaz csak engem zavar:-((

Hiheti azt hogy azért van, mert alvás van, az én Bencém imád aludni, én is hason altatom első perctől kezdve.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Mares én is ilyen vagyok, ha sír felkapom, de szerencsémre nem sűrűn sír, inkább most a hiszti van jelen azt megtanulta, mármint azt is:-))) Mint a lecsónál:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Megyek törpikéim felkeltek! Puszi mindenkinek!

Vizsga után jövök:-))

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok!

gyors életjel! még nem tudtam visszaolvasni... :oops:

Évi mégse utazunk, apósom benyelt valami fertőző légúti sz_rságot...

Kép
gtunde75

azt már nem ma írtam, h átfordult...
előző oldalra írtam ugye azt elmentem tettem a dolgom, aztán visszajöttem, lapoztam, s ez volt az első... :shock: :shock: :shock: :shock: HMMMM......................

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Tündi :? sajnálom...akkor talizzunk?...

Brik,úgy is lehet hogy hétfőn megkérdem a patikában van e épp,és Tomi receptjét mindjárt ki is váltom,és akkor elküldöd a recepted postafordultával.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="evilany"]P írta:evilanyécsi eladó
http://www.teszvesz.hu/sinlac_650_gramm_1438608593.html

Bocsi, hogy beleszólok, de ennyiért nagyon drága. Mi 296 Ft-ért váltottunk ki 1 dobozzal a gyógyszertárban és abszolút nincs készlethiány belőle.
lotion

Sziasztok!
nem érek rá hosszan írni, elég nyügki, mert néhány napja hörghurutozunk, most kivételesen Nonő kezdte. Swzörcsög, köhög, ja, és hasmenése is van, doki szerint 2 vírus, ami most együttz jár, és 10 éve nem volt ebből ilyen ronda járvány.
gyors kérdés.hengert hol vettétek? Ádám fiamnak is volt, nagyon szerette. C
claire

[quote="lotion"] írta:lotion

Bocsi, hogy beleszólok, de ennyiért nagyon drága. Mi 296 Ft-ért váltottunk ki 1 dobozzal a gyógyszertárban és abszolút nincs készlethiány belőle.

Én a recepttel Pécsett drágábban váltottam ki....
Te hol, melyik patikában váltottad ki, vagy hogy írta fel a doki?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="lotion"] írta:lotion

hát az igen érdekes mivel a Sinlac ára receptre 1300 ft hacsak nem90% ra írják fel neked vmiért.

http://www.pirulapatika.hu/230049947/adatlap

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Claire,jobbulást a miniknek,el vagy látva rendesen :(
Henger:tesz veszes eladótól
http://jatek.teszvesz.hu/babajatek/jara ... 45067.html

tudok adni email címet akkor vmivel lehet olcsóbb.

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Claire
Jobbulást nektek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Claure jobbulást!

Brik sajnálom a gondokat :(
Beutaló: szerintem nem jár le. Nekünk még októberben írta a drnő, decemberre kaptunk először időpontot, de lemondták és ugye most mentünk volna csütörtökön csak Bence beteg lett. Szerdán bevittem a beutalót és a drnő lepecsételte meg aláírta.
Hívd fel a drnődet és megmondja, hogy mit tegyél.
A recept érvényességi ideje egy hónap. :wink:

Mares a pogi olyannyira jól sikerült, hogy alig maradt, pedig 1kg lisztből sütöttem, lett vagy 190 db és sütöttem még barackos piskótát is, na ebből sem kell kidobnom :lol:
Ráadásul az egyik srác nem is szereti a pogit, de most úgy ette, mintha az élete múlna rajta.

Vendégek jól érezték magukat (babanéző) utána csatlakoztak a többiek és pókereztünk (én most először). Nagyon jól sikerült az este. Volt ám hangzavar. Bence anyukáméknál aludt, Áron viszont itthon volt. És érdekes, de az én gyereke tudott aludni.

Gondolom a szomszédok szidták az összes le és felmenőnket, de mondjuk pont nem érdekel :twisted: :lol: :P 8) Hehehe.....így járt 8)

Mares attól, hogy még Gergő kicsi bánthatja a fogzás, fájhat neki. DE. Mikor Bence volt kicsi és volt 2-3 nap amikor nyűgösebb volt vagy éjjel nem aludt én adtam neki egy kúpot vagy panadol szirupot.
Lehet már annyira fáradt Gergő (ha több napja nyűgi és nem tudja kialudni magát) hogy az a baja.

Itt süt a nap :D

királylány

sziasztok!

Évi részemről mehet a tali! pü-re válaszoltam...

Clarika gratulálok a forgáshoz, tök mindegy mikor történt, a lényeg, hogy megtörtént! :wink: :lol: hogy van a kicsilány?

Dia azt a pogireceptet megoszthatnád velünk, ha már ennyire fini! :wink: :lol:

claire jobbulást! szegénykéim! gyógypuszik mennek!

Lotion sima támogatással tényleg 1300, és én még decemberben vettem, akkor azt mondták, hogy januártól nem lesz gond az ellátással, de ez biztos nem minden településen van így!

Kép
gtunde75

[quote="clárika"] írta:clárika
[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976vi baba :D
nekem ez jön be :) :wink:

http://www.teszvesz.hu/blossom_farm_kep ... 12248.html

Sziasztok

Én is ilyet akartam, de smucig vagyok.... :oops:

még csak 2401-en ál...várd ki a végét :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

majd öcsiéktől jelentkezek...most pakolok a holnapi idnduláshoz...már csak fuvart kell találjak a főpályaudvariag...tibi melózik és egyébként eűsem férünk be :(
majd igyekszem megoldani...3 hátitáska 2 utazó...gergő táskája,babakocsi,hordózó :D (mint a batyus c....) :D
puszika mindenkinek

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Talira nekem jelenleg az összes nap jó még,Clari,Anti hogy dolgozik?

evilany

Csillag és a gyerekek sulija?
Jó utat!

evilany

Nekem ikreim vannak, lehetséges, hogy emiatt. Mást nem tudok elképzelni, majd megkérdezem. A doktornőnk azt mondta, hogy 1 éves korukig így tudják felírni. Egyébként nekem van itthon 1 dobozzal és van még egy receptem is. Mi nem használunk Sinlac-ot, hanem Milupa HA-pépet.
lotion

Újraolvastam,van benne igazság bőven :)

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- qrva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért b*szogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben. - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

evilany

Évi :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]T írta:evilanyalira nekem jelenleg az összes nap jó még,Clari,Anti hogy dolgozik?

nekem is, kivéve péntek! :wink:

apa úgy döntött, hogy elviszi magával! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
gtunde75

Cicc, nekem sem Bálint szopizza az ujját, és nem is az ő szobatisztaságát piszkálják... :wink:
Bocs, szaladok, majd még jövök, ma is volt történés...

bekri

CUKIIIII!!! C
claire

Én se hagynám otthon a helyében (Zoé apa) :lol:

bekri

Sziasztok!

Évi
Olvastam a privit, majd hnap megnézem.

Talihoz a csütörtök lenne jó.

Hulla vok hosszú volt a nap, majd hnap mesélek.

Jóéjt

Clárika
Kép
clárika

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Böröndnyi Zoé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Bekukk,megyünk a Fejlesztőbe.

Oké,akkor csütörtök,írok Limonak. Clari,nálatok? Gondolom h.hosszú nap volt,vendégek,sütés,főzés,ünneplés,jól sikerült?

Zoé :lol: Katus elmélyülten játszik :)

evilany

Megjöttünk.Tomi nem annyira élvezte..kedves volt pedig nagyon a konduktor,de hát piszkálta ugye :) meg el is fáradt...azt találta hogy Tominak kicsit lazábbak az izületei,pl.teljesen oda tudja fordítani a lábujjait a bokájához,ill.az ujjait a csukló felé,ezért nehéz lehet támaszkodnia,és "tésztásabbak"az izmai,fejleszteni kell,mutatott tornákat,és 1 hó múlva kontroll.

Limonak jó a csütörtök,így tudunk talizni.
Mares?
Csillag gondolom addig nem ér haza?

Tündi a gyedhez kell kérnem az adójóváírást?És úgy lesz 84?(vagy mennyi is a max)

evilany

sziasztok!

Évi GYED maximum 2011-ben bruttó 109.200.-
Ebből nyugdíjjárulékot vonnak (asszem 10% idén)
továbbá adót...
a max GYED adója: 22.189.- ebből igényelhetsz alkalmazotti adójóváírást havi 12.100.-, illetve a családi adókedvezményt...

de a GYED naptári napra jár, így 30 napos hónapban kicsit kevesebb, 31 napos hónapban kicsit több az összeg, amit kapni fogsz!

ha igénybe veszed az alkalmazotti adójóváírást és a családi adókedvezményt, akkor akár ~98.000.- Ft-ot is kézhez kaphatsz....

Kép
gtunde75

Köszi.A családit Miki veszi igénybe,a másikat pedig akkor kérni fogom.

evilany

Évi
Akkor hasznos volt, hogy elmentetek!
Biztosan jó lesz a torna Tominak!

Tényleg kötelezővé kellene tenni a gyerekek ilyen irányú szűrését is!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok

Évi
Igen, akkor dolgozik az Anti!
(A táblázatba az adatok:
2010.10.08. hasról hátra
2010.12.29. Tolat
2011.01.05. 4kézlábra állva hintázik
2011.01.21. hátról hasra)

Tegnap egyszerűen katasztrófa volt....
Anyukám pasija hozta a formáját...... :?

Ő mindig eldöglik a kanapén, meg elvonul.
Gondoltam, mivel most itt lesz az összejövetel nálunk, így csak kibírja azt a pár órát.
De nem.
A mi hálószobánkba lett felállítva a Csengének az utazóágy, így mindkét gyereket le lehetett tenni aludni.
Egyszercsak eltűnt az ember.... befeküdt az ágyunkra aludni.... :evil:
Nem sok kellett, hogy elkattanjak tőle, de nem szítottam tüzet, kussoltam.
Felébredt, kijött a nappaliba, evett süteményt, ott is eldőlt a kanapén (jegyzem gyerekek nélkül 6an voltunk, de ő elfeküdt a kanapén....), majd visszafeküdt az ágyunkra, bekapcsolta a tv-t s elkezdett focit nézni..... majd kiszólt, hogy : "állítsál rajta hangot, mert nem hallom."
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.................

Nem bírom elviselni ezt a bunkót.....
Sajnos a "családját" nem válogathatja meg az ember.

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!
Évilány! De jó, h elvitted, látod az anyai ösztön! Tornáztasd lelkesen, ez szépen helyre jön, Joni a betegségtől volt ilyen hypoton!
Egyetértek Ircsivel, szűrni és tornáztatni kéne korán, annyi minden megelőzhető, orvosolható lenne!

Clárika!
Állati ügyes a kislányod :D
Pasi :evil: no comment.

Ircsi! Magától ilyen szépen ül? Megül, vagy egyedül ül fel is? Nagyon ügyi.

Lotion! Ikresbe nem jössz? 1000 éve nem jártál arra!

Nálunk: Joni füle jobb, de most ugye megint antibigyóval. nonó tegnap újra lázas volt, kezd tüdőgyulába fordulni a hörghurutja, így ő is kapott antibiót! Állítom ketten feleszik az egész családra "járó" gyógyszer adagot!
Ez a vírus ami nekünk van, most "divat", komolyan, és namcsak itthon, fFroban éppúgy mint Amerikában. fura nekem, h ennyit betegek,mert a többi gyerekem keveset volt beteg, bár ez a megszépítő emlékezet is, mert azért kisebb dolgok előadódtak, az egyik kruppra volt hajlamos, a másik tüdőgyuszit kapott könnyen. eszter lányom akkor kapott el minden francot, amikor ovis lett. Mostanra jó stramm mindegyik, a legköhögősebb vizilabdázik, télen is nyitott medencében! Persze a két picúrbak nehezebb a dolga, mivel 4 gyerek hordja haza a fertő minden óvodai-iskolai változatát :(
Amikor a második fiam született, az első még otthon volt, amkikor az ikrek születtek, még csak a nagy volt ovis! Meg hát Joninak a nemlétező immunrendszerét hátravetette a korai betegség, és az oltásokkal is le vagyunk maradva mindkettőnél. Mindezzel együtt nem panaszkodom, dr néni most is megcsodálta őket, mondta, h joniról a kutya meg nem mondaná, h milyen beteg volt. Nonó meg végigcsinált 77 eü intézményt és nem kapott el semmit, most ezt benyalta, remélem hamar túl leszünk rajta. Különben is ahhoz képest, amiből joni kikecmergett, ezek "piskóta" dolgok! Drnéni szerint hála az anyatejnek , sokkal jobban néznek ki, mint amit aez a betegség indokol. Nonó többet alszik, mint máskkor, vasárnap bágyadt is volt, de mostmár nyüzsi, amikor ébren van, és mosolygós. joni meg alapból mosolyog a világra :) . Nagyokat dumálnak egymásnak, nagyon cukik. Néha azt gondolom, h szeretném megállítani az időt most.....
Tegnapi jelenet: hajnalban visszaaltattam a két kicsit, addig itt aludtunk együtt, meg szopiztak, meg összebújtunk, letettem őket, bemásztam az ágyamba, ott feküdt Ádám fiam. ahogy odébb toltam, első dolga volt a naykamba csimpaszkodni félálomban :) lehet, h fárasztó, de ez olyan jó.

Claire
claire

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika
Réka nagyon ügyes! :lol:
Pasi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Claire
Jobbulást!
Most már a betegség-ördögöt el kellene űzni tőletek!
Az angyon jó, mikor az ember a nyakán, az arcán érzi a csemete karocskáját, a szuszogását!

Nagy a pangás :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Hát igen erre (is) jók a talik,hogy láttam a többi baba mennyit,hogyan mozog, persze nem Rékával vetem össze Tomit de azért láttam hogy jóval kevésbé mozgékony mint a többiek.

Clarika,pasi :evil: :evil:
Akkor csütörtökön megyünk!

Dia,hogy van Bence? Pogirecept?

Claire,jaj de sajnálom kicsi Nonót (is) :( :( gyorsan gyógyuljanak meg a minik!!

Én is imádom ölelgetni,simizni Tomit. Azt írta a könyv hogy 6 hónapos korra ez(kézben tartogatás)már inkább rossz szokássá válik,.na de azt nem írta hogy az ANYA szokásává :lol: :lol: :lol: mert nálunk ez van :)
(nem mintha ő annyira le akarna menni :) )

Ma megyünk a védőnőhöz,mérlegelésre.
Tegnap főztem Tominak brokkolit,kiváncsi vagyok mit szól hozzá :)

Szilvás?Hogy vagytok?

Szilvi35? Cicc? Barbcsi?

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,tényleg jó. :wink:

ma 24 hetes a babám :)
Ez azt is jelenti hogy mától gyeden vagyok(huss 20-25 ezer ft... :roll: )

evilany

Megjöttünk,jól sejtettem Tomi szépen gyarapszik,2 hét alatt 6360-ról 6790. Nyilván a hozzátápitól(is) bár még 80%ban tejcit kap(délben adok szopi előtt vmit,1/2 üvegnyivel,és estefelé kap Sinlacot,70-100 gr-ot,amennyit kíván)
Glutén bevezetést mondta a védőnő,heti 1xadjak az alma mellé 1 kekszet darálva. És adhatok husit,rizst,gyümölccsel,főzelékkel.

evilany

Sziasztok!

brrrr, nyügi, Gergő, nemtudott elaludni, és persze mikor jön a védőnéni... hát persze hogymost.... hála ég Gergő kidőlt a kezembe, de az egész beszégelgetést átsírta.....ááááá írni se tudok...lezuhizok aztán jövök

tali jÓ!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

- fürcsi kész
- gyerek aluszik
- én végre megittam a reggeli kv-mat :)
- Évi: köszike hogy leírtad első 6 hónap eseményeit :) jót mulattam rajta :) Más: hengert Claire elvitte? ( teszveszeset? ) mert mondtad, hogy e-mail címed is van az eladóhoz..

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,van,megadjam?Ez kereskedő,sztem több db is van neki

evilany

Évi: de most akkor minden okés lesz , mert gyarapszik és tornatanácsok is vannak, majd csak figyeld meg, ő lesz a legmozgékonyabb a nyári talin :)

Claire: remélem kis beteg már jobban van!

Dia: hát igen, a jó recept gyorsan elfogy :) .... Gergő tud mindentől nyügi lenni, csak tudod, ő nem nyafog, ha baj van, hanem egyből a 3as fokozatra kapcsol és úgy kiabál! És totál ciki, főleg egy babatalin, ha ő rázendít! Amilyen törpegyerek, akkora a hangja! :) Pedig én eszik-alszik-mosolyog baba voltam :) hát sebaj, most is reggel óta sírt így vagy úgy kicsit vagy nagyon, már mindent csináltam, láttam, tudtam hogy fáradt... aztán jött a védőnő, ismét nem tudott pihenni, majd amikor védőnővel beszéltem a kezemben elaludt, még a cumi is kiesett a szájából... anya kis érzékeny törpéje! :) igaz a lakás szalad, mikor bejött a védőnő, és én még a lebukott pólóban voltam... de most tegyem le , hogy megint üvöltsön? Inkább elvoltam a koszos ruhában és konyha is mintha a bombatámadás érte volna :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: nagyon megköszönném...uram meg elhozán, úgyis jár Pestre ... vagy a környékre :) most Veszprémben van... :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,pü.ment
Amúgy hidd el minket nem zavar ha Gergő sír,max.sajnáljuk ugye.Ne frusztrálódj ezen a kérdésen.Max ha így megviselik a babatalik akkor eleinte kicsit kevesebbet maradtok,fokozatosan adagolva neki :)

Tinánk merre jár???
Kép

táblánk

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?