A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Judit: köszi,én csippentek egy kis darabot a következő vizsgálatomhoz :)
Vendég

Csucsu!
köszi jól vagyok próbálok sokat inni,most több mint 3 liternél tartok,meg a Dr.Chen ginseng royal jelly-ét iszom,tele van fehérjével,meg méhpempővel,uramnak is adtam,ugye nem gáz?

Ancsi!
köszi,de béna vagyok ehhez a számitógéphez.... :?
vikus82

Csucsu!
Te hogy vagy?mikor mész Sz-hez?én pénteken
vikus82

Evolet:
Én is hasonló korosztály vagyok, mint Te. 39 leszek márciusban. Közel 4,5 év telt el az első pozitív tesztünkig! Nagyon hosszú idő!!! :cry: :cry: :?
Sokáig bíztam a spontán terhességben, nem akartam orvos segítségét igénybevenni a gyermekáldáshoz. De be kellett látnom, hogy máshogy nem fog menni, így felkerestem egy nőgyógyászt. Volt pár Clostilbegyt-es, cikluskövetéses hónapunk, majd viszonylag hamar (bő fél év próbálkozás volt ezzel a dokival) meddőségi intézménybe irányított, mikor azok sikertelennek bizonyultak.

2009. áprilisában mentünk először a bmc-be első inszem 2009. októberében volt, utána egy terminált novemberben, majd decemberben a következő, a 2. inszem.

Utána egy véletlen folytán kiderült, hogy az addig "önöknek olyan jók az eredményeik, hogy akár spontán lehetnek gyerekeik" állítás megdőlni látszott, és gyakorlatilag fél évünk ment pocsékba, 3 felesleges próbálkozással, ugyanis kiderült, hogy pco-m van (amit addig egy szóval nem említett az orvos!!) , majd a saját forszírozásomra elmentem IR vizsgálatra, ami szintén olyan erdményt hozott, hogy endokrinológushoz kellett mennem és kaptam az IR-re Metet.

Ekkor a bmc-n belül kezelőorvost váltottam. Szűcs doktorral megállapodtunk, hogy szedjem a Metet legalább 2 hónapig, utána legyen még egy inszem, de ha sikertelen lenne, akkor nem kísérletezne tovább újabb inszemekkel, hanem térjünk át a lombikra. Ez így is történt (bár az előző kezelőorvos ragaszkodott volna a 6 inszemhez szükség esetén).
Tavaly nyáron az inszemek után volt még 2 lombik, egy stimus és egy fagyasztott, közvetlen egymás utáni hónapokban, sajnos sikertelenül. Az azutáni hónapban, 2009. augusztusának legvégén sütött ránk le a szerencse sugara, és akkor fogant meg a mi kis Izabellánk, szeptember 14-én teszteltem pozitívat. Abban az időszakban 1 dolog tartotta bennem a lelket, hogy mihamarabb kezdhessük az újabb lombikot!

Az IR kiderülése óta szedtem a Metet, meggyőződésem, hogy a 4,5 éves kín-pokol után ennek a gyógyszernek köszönhetem, hogy a babánk meg tudott foganni!!! Ráadásul nagy csodaként, spontán!

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy akár magán úton, fizetve is, de aminek lehet járjon utána, hogy ne járhasson úgy mint én!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Ja Evolet, a lelki részét kérdezted: Hát, nagyon nem volt egyszerű. Én rengeteget sírtam emiatt, a gyerekes barátnőim gyerekeit se voltam képes egy idő után már elmenni megnézni. Hisz lassan mindenkinek lett babája körülöttünk, csak nekünk nem... :cry: :cry: :cry:
Mikor már javában benne voltunk a próbálkozásban, minden egyes menstruáció megjövetelkor majdhogynem összeomlottam...
Mint utólag ugye kiderült egy szaros havi 800 ft-ba kerülő gyógyszer kellett volna csak a sikerhez, de ha tavaly decemberben, amikor az inszemet kezdtük, nem Szűcs doktorhoz megyek, egy helyettesítés kapcsán, és nem hallom meg azt, amit az asszisztensnek mond: hogy pco-c, akkor ki tudja mikor tudtam volna meg, hogy mi ez, milyen vizsgálatra kell még elmenni... szóval érted... A lelki részéhez ez is hozzátartozik nálam, hogy felesleges köröket kellett futnom emiatt..... ezt se volt túl könnyű megélni... :roll: :roll: :roll: :roll:

andrea-1

Andi: hát igen,az ember egy idő után már nem szívesen látogatja azokat,akiknek egymás után spontán sikerednek a babácskák...

De azt hiszem Izabellácska inkább 2010-ben fogant... ;)
Vendég

Oroszlán, ha még egyben leszünk, mehet a szerda :D )) a 2 hét múlvai :D

Evolet, a többiek biztos tuti jól leírják, sokan végigjárták ezeket az utakat. Én csak a szubjektív dolgokat tudom mondani: mindenképp inzulinszint és pajzsmirigy nézése. Én egy endokrinológushoz jelentkeztem be a Mensmentisbe. Ott néztek vérképben jó sok mindent (mert ez kell a teljes diagnózishoz). PCO-t kizártuk, az jó, mert elég gyakori hátráltató tényező. Pajzsmirigy miatt néztek tsh-t és volt pajzsmirigy ultrahang is, ez is sok mindennek lehet az elrontója. Aztán IR-hez is néztek sok-sok mindent, és kiderült, hogy enyhe inzulin rezisztenciám van, arra szedtem gyógyszert. Az endometrózisomat ügynök javaslatára kioperáltattam és jártam természetgyógyászhoz is, mert bennem is volt sok minden, amit helyre kellett rakni. Emellett jó sok vitamint ettem és a párom spermihadseregét is nem gyengén felturbóztuk… (ez is bmc-n kívüli dolog volt).
Ha nem sikerült volna a második lombik (de sikerült :D )), akkor mentem volna tovább a tromóbzisos vizsgálatra, összeférhetetlenségire… de eddig nem jutottam el, ezért erről nem tudom beszélni.
A táblánkba meg tudod nézni, hogy ki hány éves, hol jár, kihez jár. Sajti szokta feltenni, mert ő lesz az egyik következő anyuka. A tábla szerencsét hoz.
Hogy bírtuk? Nem lehet jól bírni, nincs olyan, hogy valakinek ne lennének holtpontjai. De ezért van itt ez a csapat. Én nélkülük nem bírtam volna....Még mindig vannak rémálmaim vele, hogy lombikra járunk és valami miatt leállítják…
De menni kell a cél érdekében :D
Egy jó tanács: bármi kételyed van az ügynököddel, vagy a döntéseivel kapcsolatban, kérdezni-kérdezni-kérdezni. Iszonyú sokan vagyunk és nekik is jó, ha figyeled. Jelezd, hogy te magasnak találod…stb.

Béka, már nem tudom. De mindenben egyet értek :D ))

Kép
mieza

Mieza: elsejére küldök Neked szülésmegindítót! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

írtuk Sajtinak a tippeket (barátnője számára),aki szintén szerette volna,ha megindul a szülés...
és ezek a tippek legalább nem olyan durvák,mint az oxitocin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

úgyhogy ha gondolod,nézz ki ezek közül egy szimpatikusat,ha készen állsz ;) :D
Vendég

Szia Viky!

Nagyon boldog születésnapot kivánok a gyönyörű kislányotoknak!!!

Remélem emlékszel még rám!:) puszi, Babu

Mindenkitől elnézést, hogy beszemtelenkedtem, de a kis Barbusnak
nem tudtam ellenállni:)

Egyébként néha olvasgatlak titeket, örülök h. ilyen sok kismami van köztetek, a várakozóknak pedig mielőbbi babásodást kivánok!!

Babu
babu69

Vikus!!

csütörtök környékén megyek,mert azt mondta Sz,hogy ha elmúlik,akkor mennjek,és bizony,ma még nagyon vérzek. :roll: :oops: De ha péntek lenne belőle,akkor szólok.
csucsu99
Budapest

Csucsu: csütörtökig még van idő,Mary biztos odébbáll addig :D
Vendég

Csucsu!
ha nagyon vézel az lehet,h eltünt a cisztád!!!! :D :D
vikus82

Béku
MKB-s EP kártyám van, Kristonnál nem lehet vele fizetni, csak számlát ad és a pénztár 10 napon belül visszautalja a pénzt.
Tesóm felesége tudja, hogy a BMC-be jártunk, direkt nem tabuként kezeltem, szóval nem tudom…

Kubu
Csak kezdetben nem kell ez a cumisüveg melegítő??? :(
Azt hittem, végig felesleges…
Migréneddel voltál már kivizsgáláson?

Avarka
Minden tiszteletem a tesódé…
Neki is lombikbabája van?

Evolet
A cumisüveg termoszra gondolsz?
Tesóm nem lehet féltékeny, vagyis tudják a meddőségit, nem hiszem, hogy ezt irigyli tőlem bárki is :)

IR megnézetést én is nagyon ajánlom, igaz, az én kálváriám sokkal kisebb volt, mint a többieknek, a fórumnak köszönhetően.
Az első beavatkozás előtt ragaszkodtam az IR vizságlathoz, amire nem kaptam TB beutalót, így magánban csináltattam, utána spontán baba…
Így csak másfél évet vártam, de ha nincsenek a lányok, ki tudja hány sikertelen beavatkozásnál tartanék…

Ancsi
Mikrogyöngyös szopipárnát vegyél!

Apukám nyerte hétvégén a „főzőversenyt”, ököruszály-leves, vaddisznósült barnamártással és erdeigombás lepénnyel, és desszertnek créme brullee, hát valami isteni volt mindegyik!!!

Kép Kép
estrella22

Estrella: apudnak óriási gratula!!!! :D :D :D

istenien hangzik a "menü"... :roll: :roll: :D :D :D :D

nem lehetne egy kipróbált créme brullee receptet kérni? :roll: :roll:
anyum imádja,de itthon nemigen lehet kapni... :D

Tudom,hogy számlát kell kérni az ep.kártyához,de azt nem is gondoltam,hogy olyan gyorsan visszajön a pénz... :D

Csak hiába nézem az oldalakat,nem jön le minden infó,ezért még 1 kérdés.
Van akkor egy havi befizetendő díj csomagtól függően,és ezen kívül lehet még befizetni,ugye?
Vendég

Persze Béku, kezdés 2009. áprilisa.... Iza fogantatása meg 2010. augusztusa :)

andrea-1

Andi: igen,én is így gondolom :D

9 nap múlva betöltöm a 90. napot :D :D :D
Vendég

Sziasztok!
elöször is NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM mindenkinek aki segített !
Azzal amit leirtatok föl emeltetek a tocsából ahol a béka hátsóját kerestem! Drágák vagytok!

Judit: Megrikkatál! köszönöm igen egyidősek vagyunk és hasonló cipőbe járunk, jártunk!mi az a laptető??? terminált együttlét?

estrella : igen arra gondoltam, passzolom tesodat ! Érthetetlen!
Csucsu : idén ? ugye tavaly! mi az az endó?
Mindenki más megyek sürgősen megcsináltatom az AMH, és a INhibin B-t kitől kérjek beutalót háziorvostól? IR az is vérvételes téma?
Andi: gratula spontán! képek? Igen vannak csodák én is ilyesmibe bizok!! Sok erőt adtál! köszi
Kisbeeka : mi vasutas egp. tartozunk érdekelne a belépés?

Vicky:
Csucs a videód szerintem a csajszid nem soká dumál!
Más
p3 lett az eredményem 2 x is. ezért kellett a mütét. Nekem is ott volt már régóta lányként is de aztán eltünt , majd vissza vissza jövögetet de panaszt nem jelentett,majd rossz rákszürés után nem volt haladék. :(
bent fekvős de nem altatak nem fájt igaz helyi érzéstelenités volt és elötte a bátorság szúri. Nem tartott soká és igen elöbb lecsiptek 1 darabot aminek 1 hónapra rá megjött a neg. eredménye. Szövettanra küldték. lelett égetve lézerrel .
Utána rosszabb volt mert több hétig feküdni kell mert annyira véreztem ha mégsem mert nem éreztem betegnek magam 3 napig böjtöltem (akkor ömlött belölem és görcsöltem) ha feküdtem nem volt gáz. Cipekedni az idő alatt még 0.5 kg sem lehetett. ha jó dereng 6hét vagy 3 hónap -ig tart addig semmi szex ,cipelés, kb 3-4 hét pihi. nem tisztán emlékszem mindenre rég volt. Azóta 6-7 ünnep nap havonta 2-3 ra csökkent . :) :D
evolet
Szolnok

Szia Babu!

Persze hogy emlékszem rád, pont valamelyik nap volt eszembe, hogy megnézem be vagy-e még regisztrálva. Mi újság veletek?Priviben is írhatsz, ha úgy jobb. A spontán babó óta nem történt ilyen téren semmi veletek? Nagyon sajnáltam hogy nem sikerült, annyira megérdemeltétek volna. Köszönöm Barbus nevében a köszöntést. Mintha tegnap lett volna hogy ott beszélgettünk a bmc-ben.

estrella: Nyami-nyami. Nekünk van termoszunk, ilyen hidegben a tea nem lesz jég hideg. Bár most vennem kéne másikat, mert az ivós pohara nem fér bele a termoszba.
vicky79
Budapest III. kerület

evolet: Lehet hogy engem sem altatnának, csak ez a bódítás lenne. Azért ez a fekvés meg pihengetés nekem nagyon durva lenne, lévén hogy vidéken laknak a nagyszülők, szóval Barbus mellett nincs segítségem csak az apja. És Barbus már 8 kiló. Szóval még sétálni sem tudnám levinni. Remélem nem kell hozzá nyúlni. Nekem sosem volt és tünetem sem volt, csak mikor terhes lettem akkor mondta a dokim, hogy van. Meg is lepődtem. Barbus egyébként most is olyan aranyosan magyaráz, csak még nem értjük.
vicky79
Budapest III. kerület

Evolet,
laptető (vagy laptetű), az aktuális oldal első hozzászólása: szerencsét hoz, mi legalábbis bízunk benne, ezért aztán gyorsan meg is osztjuk egymással :D
Terminált együttlét: inszemináció helyett szokták javasolni, stimuval vagy spontán ciklusban peteérés figyelése és megfelelő időpontban (tüszőrepedéskor+ 2 nap utána) normál sexuális együttlét dokis beavatkozás nélkül. Általában olyankor ajánlják, ha hétvégére esne az inszem, vagy két inszemes hónap között stimu nélkül, ez nem megy tb-re.

Mieza,
szerintem sanszos hogy nem leszel te már túinvan mire Oroszlán menne veled nézelődni :wink:

Estrella,
ezt a fullos menűt, ez igen!!!
Nekünk a két naggyal csak sima habszivacs bélésű cumisüvegtároló volt. Jól tartotta a hőt, kis helyen elfért.
Amúgy meg a Kubu által leírt módon melegítettük nekik a teát ha kellett. Bár nekünk a cumisüveg is csak tároló volt utazáshoz, mert mindketten pohárból ittak kezdettől fogva (kb. 4. hónaptól mert addig csak szopi volt).

Ancsi,
szerintem is gyöngyös szopipárna!

Vicky,
klassz lett a torta, és látom az ünneplés is :D Emlékszem Barbus még csak pár hónapos volt mikor idetaláltam hozzátok...repül az idő :shock:

Andikám,
festék megvan indulhat a móka?
Nálunk ma volt a burkoló, felmérte a melót, fürdő a tetőtérben+lépcsőház...előre élvezem, hogy minden csupa kosz lesz, meg a párom is megint felfüggeszti a babaszobát addig :roll:
De nem sírok, ezt is én akartam hogy rendben legyen mire jön a babó (eddig csak sima beton lépcső vitt fel a tetőtérbe, most meg csúszásgátlós járólapot kap az egész)

Na én elköszönöm mára, mer még emberi formát kell varázsolni magamra (hajmosás, stb) hajnalban meg csörög a köcsög vekker :?

Kép
judit0713

köszönöm!
gyors voltatok megint szerintem az ir-t és pcos kizárhatjuk meg néztem arra már csináltak itt vérvételt . még 2009-ben.
Amh és inhibin b-t nem hiszem hogy csináltak de nem találom ki utalhat azzal.köszi az infot az együttlétről már régóta erre koncentrálunk. Nehéz belátnom ,hogy segítség kell ebben.
sajt@ nekem kell rá raknom így a táblára magam??
ha nem létszi vedd le .és javítsd!
Vicky : nem tudom mindenkinél ilyen-e kérdezz rá?
Judit : igyekszem betartani a laptető szabályt de még nem igazán érzem mikor hová kerül irásom.
estrella gratula apudnak!
1295807547.9304.xls
evolet
Szolnok

Köszönöm a párna tippeket,ki is néztem egyet neten,páromnak már beajánlottam párszor,direkt nyitva is hagytam az oldalt,remélem veszi a lapot?! :lol: ...most kicsit összekaptam vele,osztottam rendesen az autóban,mert általában "elfelejti"becsatolni az övet,én meg marhára allergiás vagyok erre az egyre!!!Nagyon fel tud vele húzni!A múltkor megállított minket a rendőr(célpontunk előtt kb.:20m-re),párom előtte kb.:4 másodperccel kapcsolta ki!Rendőr persze rákérdezett....na akkor is ki dumálta ki neki:...ÉN!!!
Mondtam neki,hogy csak egyszer jöjjön haza ez miatt csekkel!!!...akkoo megy hétvégente is dolgozni!

Méhszájseb:kb.:4 éve nekem is volt,amit a magándokim a rendelőjében elfagyasztott!Akkor nem fájt,de kb.:10-15 perc múlva el kezdett görcsölgetni a pocim,tisztára azt éreztem,hogy el fog önteni a vér!..de amúgy nem volt vészes!

Kép
Kép
missancsi

evolet: Minden képen beszélek majd a dokimmal. A laptetőt mi sem tudjuk, ezért is hoz szerencsét.
vicky79
Budapest III. kerület

Evolet: igen,szeretnék belépni én is,már kinéztem az MKB-t,az szimpi.
Persze mivel párom szem. bankár is,tudna még pár helyre beléptetni,de ezekkel eddig nemigen kellett foglalkoznia,ezért nem értünk hozzá annyira :)

Mivel elég sok kiadás lesz baba terén,ill. nekem is vele kapcsolatban,úgy hiszem jól fog jönni :)
Vendég

este/éjszaka jövök, most csak egy kép erejéig :-) :-) :-)

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Judit: Tőled is kérünk majd pocis fotót,mert Karácsony óta már eltelt egy hónap,úgyhogy biztos szépen gömbölyödsz :D

Én ma elég rosszul voltam,ill. vagyok,totál semmi étvágy,és visszatért az émelygés :?

Annyira jólesett a tegnapi leves,de mivel utána elég rosszul voltam,feltételezem,hogy nem volt jó ötlet,így ma már nem is ettem belőle. :(

Viszont mást se nagyon,mert anélkül is émelygek,hogy ennék...
A zacskót is visszahelyezte mellém párom :?
Vendég

Kubu: azta,micsoda kép!!! :D
azok a kis fokhagymagerezdek!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

kubu: Nekünk is ilyen a kis kádunk, csak fehérben. Gyönyörűek a gerezdek.
vicky79
Budapest III. kerület

Kedves Jelenlévők, sziasztok

én még soha semmilyen fórum közösségéhez nem tartoztam, és nem is nagyon olvasgattam. Egyikőtökkel megismerkedtem előző héten a Jánosban és mivel pozitív dolgokat mesélt ma rászántam magam és beleolvastam a korábbi írásaitokba. Jó lehet ide tartozni és úgy látom mindig számíthattok egymásra ha más miatt nem is de egy jó szó egy biztató gondolat sokat számíthat.

Én sok sok mélyponton vagyok túl, 7 év próbálkozás (ebből az utolsó 3 a BMC-ben) sok lélektépő, szívszaggató eseményt tartogatott Ti ezt tudjátok nem kell részletezni.
Most ott tartok, hogy elvesztettem a hitemet mindenben. csinálom nem adom fel de nem tudok már hinni, úgy érzem ha még egyszer beleélem magam abba, hogy sikerül és kiderül hogy nem azt már nem élem túl. 2 long protokol, 5 beültetés (3 fagyasztott) sajnos egy ik sem sikerült, egy petevezetékek elátvolítása műtét és egy méhtükrözés áll mögöttem. természetesen úton soha nem lehet babám, ezt nagyon nehéz megemészteni. előfordul, hogy rémálomból ébredek és azt álmodom, ahogy az orvos közli egyik petevezetéket sem lehetett megmenteni el kell távolítani így mostantól 1 sterilitás áll fenn. majd felébredek és rájövök ez sajnos nem rémálom ez a valóság, ebből nem lehet felébredni többé soha. nem tudom, hogyan kellene ebből a gödörből kimászni, már annyi mindent próbáltam, kineziológós, természet gyógyász, pszichológus, deksha, meditáció, csakramasszázs, ingázás stb, stb, stb. de úgy érzem ezt a műtét okozta traumát nem sikerült felszámolni, bár egy kicsit jobban lettem és a beültetésekre mindig össze szedem magam, de a sikertelenség után mélyebbre süllyedek mint előtte. nem tudom vannak-e még mélységek amiket nem jártam meg de már nem is szeretnék több sikertelenséget.

feburár 7-én kezdjük a köv. long-ot. csodálok mindenkit aki soha nem veszíti el a hitét bármi is történjen, nekem lelkiismeret furdalásom van emiatt de nem tudok változtatni az érzésen, talán azért mert én olyan ember vagyok aki a cél érdekében mindent megtesz amit csak lehet, de ebben a helyzetben úgy érzem már nem tudok mit tenni, a korábbi alkalmak előtt mindent amit csak a legjobb tudásunk alapján lehetett, úgy érzem megtettem és nem volt elég, mit tehetek még??? tehetetlen vagyok és ez elszomorít. ha van köztetek olyan aki érzett ilyet, vagy küzdött ezzel az állapottal írjatok, örülnék neki. főleg ha azt leírnátok, hogyan sikerült ezen változtatni.
köszönöm ha valaki időt szán rá és válaszol
szép estét
sziasztok
pannik
Budapest

Sziasztok

Mieza, lassan itt az idő... :D eszembejutott, hogy egyszer együtt vártunk Sz-re, ott volt Sajti és Zsuzsó is, akkor még a stimu közepén jártál... hogy megy az idő..

Vicky és Kubu Babák tündériek! Olyan jó őket látni! :)

Evolet, tényleg jó minden vizsgálatot előre megcsináltattni, és akkor annyival előrébb vagytok.Sajnos sokat kell várni ilyen-olyan vizsgálatok miatt.

Én egyre jobban parázok, közeleg a méhtükrözés időpontja, tudom, h nem olyan nagy dolog, de azért mégis tele a gatya. Nagyon remélem, h minden rendben lesz.
Vendég

Pannik, szia, jó sok mindenen vagy túl Te is. Voltatok genetikai és immunológiai vizsgálatokon? Én most ezeket jártam végig, most készülök egy méhtükrözésre is.
Vendég

Voltunk, az 5-ik beültetés után volt genetika, diagnosztikus méhtükrözés immunológia, voltam endokrinológusnál is, volt terheléses kortizol vizsgálat, terheléses vércukor meg még 4-5 vizsgálat amiket nem is jegyeztem meg. minden tökéletes lett Koncz szerint az eredményeinkért mások ölni tudninának de hát mire mentünk vele, eddig semmire.
a méhtükrözés egyáltalán nem fájt, semmit sem éreztem sem közben sem utána, borzasztóan féltem előtte de a dokim csudajó fej volt és az osztályon mindenki nagyon rendes volt, így pozitív elmény maradt, pláne, hogy az eredménye is jó lett. Hol csinálják a méhtükrözést Neked?
pannik
Budapest

Pannik, akkor tényleg végigjártatok mindent! Nagyon drukkolok, hogy a következő sikerüljön.
A méhtükrözés a Rókusban lesz. Ott műt az a doki, akit S ajánlott.
Remélem nekem is ilyen lesz a méhtükrözés, mint neked! :)
Vendég

pannik: Üdv a csapatban. Nem semmi amin már túl vagytok. Nehéz lehet ezt megélni és túlélni. Nem mondtak arra semmit, hogy mi lehet a sikertelenség oka? Örökbefogadáson is gondolkoztok, vagy azt a lehetőséget kizártátok? Drukkolok a következő lombikhoz. Nekem akkor sikerült, amikor már egyáltalán nem bíztam a sikerben. Már nem is érdekelt, csak menjünk-csináljuk-haladjunk. Szerintem azért lehet valami lelki gát is, ha ilyen rémálmaid vannak. Valahogy túl kéne ezen a szörnyű emléken tenned magad és akkor talán jobban tudnál koncentrálni az előttetek álló beavatkozásra. Tudom hogy dumálni könnyű, megtenni már nehezebb, ezt biztos te is tudod. Én azt utáltam, mikor azt mondták nekem hogy ne akarjam a gyereket annyira és sikerülni fog. Öööööö hát persze. A végén tényleg akkor sikerült mikor nem érdekelt a végkifejlet. Kibeszélni ezek szerint nem sikerült? Nem segített valamennyit? Hogy érzed?
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Vicky, Nem tudják mi lehet az oka, nincs válasz. Örökbe fogadáson egyelőre nem gondolkodunk még csak 31 vagyok néhány évig még tuti reménykedünk a sajátban bár lehet, hogy közben eljön az a pillanat, hogy utána járunk az örökbefogadás feltételeinek. nem tudom. Köszönöm a biztató szavakat. Én is azt hittem az utolsónál, most biztos sikerülni fog mert már nem érdekel az egész, de a beültetés után persze megint magával ragadott az őrület és dehogy nem érdekelt már szinte éreztem hogy igen, aztán kiderült hogy nem.
pont ezért nem ismerkedek (hacsak nem elkerülhetetlen) senkivel, hogy ezektől a nagy okosságoktól (ne akard görcsösen, engedd el őt, hogy egy alkalmas pillanatban megérkezzen stb) megkíméljem magam.
sajnos ott tartok, hogy nem bírok már gyerekek közelébe menni mert megszakad szívem, se hallani a környezetben élő anyukák gyerekes sztorijait egyszerűen rosszul esik, fizikai fájdalmat jelent. a piszhológus azt mondta ez normális, azóta ezzel vígasztalom magam, hogy ez az én helyzetemben normális.
sajnos nem sikerült kibeszélni mert nehezen küzdök meg azzal, hogy nem tudok magamon segíteni, nehezen élem meg, hogy szakemberre van szükségem és egy-egy sikertelen beültetés után jó ideig nem megyek senkihez vissza, hiszen eddig még egyik sem segített. most azon agyalok, hogy az eddigi legszimpibb szakemberhez visszamegyek, hogy egy kis lelket verjen belém még mielőtt elkezdődik az injekció kúra hátha számít valamit ez is. de annyira nehéz ez.

zsuzsi, tuti rendben lesz minden a méhtükrözéssel, elalszol és semmi fájdalom nem lesz. ezt a legfélősebb ember mondja neked, aki az első műtétje előtt majdnem szívinfarktust kapott az izgalomtól, ezzel ébresztett fel a doki, hogy ő még ilyen félős beteggel nem találkozott
pannik
Budapest

Lányok!

Én teljesen begolyózok! NINCSENEK MEG A RECEPTJEIM!!! :shock:
Most mi lesz? Szerdára kellett volna kiváltanom és huss sehol sincsenek! Lehet, hogy amikor a gonapeptylt kiváltottam, ránézett a patikus, de későbbre halasztottam a kiváltást és nála maradt? De nem szólt, amikor másnap mentem a gonapeptyl-t!
Felírják mégegyszer???

estrella22
Húgomnak 3 sikertelen lombikja volt a Kaáliban, a 4. Konc tanár úrnál és azonnal 3 taggal bővűlt a család :D

Kubu: nagyon édes!!!

Kép
avarka

Avarka: lehet,hogy tényleg ott hagytad,de ahogy én sem emlékszem a vevőimre már fél óra után sem,valószínűleg ők sem emlékeztek az arcodra másnap... Túl sok ember fordul meg náluk... :roll:

Oda kéne menned,és rákérdezni,hogy ilyen meg olyan gyógyszer vényét nem felejtetted-e ott...

Nem tudom,hogy felírják-e újra,először próbálkozz a gyógyszertárral, akár telefonon hívd fel őket,akkor nem mész oda "hiába"....
Vendég

Sziasztok Lánykák!

Hát ma reggel 1 hét után megint tiszteletét tette a Vukkkkk, egy kiadós csandával indítottam a napot a reggeli tea után, majd nappali-előszoba-wc takarítással a haladási nyomvonalon.... :shock: :shock: :shock: Ja meg minden ruhám mosni is kell, mert be is csurrant.. :shock: :shock: Nembaj, ezt akartuk, de azért Akit elkerül a dög, az örüljék..... :wink: :wink:

Kubu: Olyan szép ez a gyerek!!! :) és milyen ügyesen tartja magát a kádban!! El voltunk olvadva Tőle!!! :wink:

Pannik: Üdvözöllek a csapatban, remélem picit legalább tudunk enyhíteni a lelked fájdalmán!!! Nagyjából tudom mit érzel, a kilátástalanság engem is mindig elkapott a sikertelen próbálkozások után, illetve a nem bírok a gyerekek közelébe menni érzés... Útálatos dolog ez, magam is útáltam érte, és pontosan tudom, kik azok akik meg is sértődtek ezért rám, de aki igazán szeretett az megértette, vagy legalábbis tudomásul vette, hogy min megyünk át, és pl. most hogy babát várunk, el is jöttek ezek az emberek a rég nem, vagy még egyáltalán nem látott gyerekeikkel hozzánk, és olyan volt a találkozás mint régen, amikor még nem éltük meg ezt a kálváriát mi.... És olyan szinten nincs tüske bennük, hogy még fogunk is kapni gyerek-dolgokat mire jön a mi kicsikénk! :)
Nos ahogy olvastam a soraid, az jutott eszembe, hogy meg kéne próbálnod a Mieza-Sajti-Eszter triumvirátus által ezen a fórumon csak Tündérkeresztanyának hívott és elismert doktornő segítségét igénybevenni!!??? Én részleteket nem nagyon tudok a hölgyről, de majd jönnek a lányok és részletesen beszámolnak Róla, de én a helyedben, hogy ennyi mindenen túl vagy már, és ilyen mélyponton vagy jelenleg, mindenképpen megpróbálnám azt a fajta terápiát, amit ez a doktornő alkalmaz!!!
A másik pedig, hogy mivel írod, hogy nagy eséllyel lelki gát van Nálatok - ha nem idegenkedtek az örökbefogadás témakörtől - akkor elindítanám a helyetekben az eljárást. Félre ne értsd, az istenért nem szeretnék beleszólni a dolgaitokba, csak talán ezt a kilátástalanság érzést lehet enyhítené ha azon az úton is "történések" lennének, ha felkerül az ember a listára, és mint esetleges B variáns, ez a lehetőség is erőt adhat. Már mi is már ott tartottunk, hogy belevágunk.....

Avarkám: Nem volt NÁlad másik szatyor, vagy bármi amibe beletehetted a táskán belül??? Én úgy el tudok rakni dolgokat, hogy ott van előttem, de már idegbeteg vagyok, hogy nem találom!!! Remélem sikerül megtalálnod, talán tényleg a patikában maradt..... ha nem akkor a bmc-ben szerintem felírják, kicsit kellemetlen szitu, de biztos meg fogják érteni! Csak ne idegeskedj még emiatt is, BÁRKIVEL előfordulhat!!!!!
Amúgy olyan jó érzéseket ébreszt így ismeretlenül is a testvéred bennem!! Olyan nemes dolog, amit Értek bevállal!!! Elhiszem, hogy szereted!!! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy sikerrel járjatok!!!!!

andrea-1

Pannik,
minden tiszteletem azért, hogy ezt eddig végigcsináltad!
Azt hioszem, itt mindannyian tudjuk, érezzük miről beszélsz, hiszen mind átastünk/esünk ezeken az érzéseken. nekem pl. a férjem családjában 5 kisgyermek van, 1,5 hónapostól 4 éves korig...gondolhatod milyen gyötrelem volt minde családi összejövetel amíg nem lett nekünk is pocaklakónk...illetve, amíg nem találtam meg a megoldást!
Talán először nem fogsz hinni benne, vagy kicsit túl amerikás stílusúnak tartod, DE itt nagyon sokunknak segített a szemléletváltásban (és talán ezáltal közvetve a babásodásban is) a Titok c. könyv ill. film. (én a könyvet ajánlanám, abból ha egyszer végigolvastad minden nap tudsz olvasgatni egy-egy részt ami újra és újra megerősít).
A film netről letölthető, a könyvet ha kéred nyomtatható formában e-mail címre elküldöm.
ÉS ezen kívül ami még rengeteget segít (és ezt előtte sosem gondoltam, mert én se voltam soha fórumozós típus, most is csak ide írok) tartozni egy közösséghez, akár virtuálisan is, akik ugyanabban a cipőben járnak, azonosak az élmények, a fájdalmak, és aztán a sikerek is!
Tehát gyere közénk minél többet, itt mindig találsz valakit aki összeszed ha mélyponton vagy!!!

Kép
judit0713

Vicky: megnéztem a vidijót... Barbus tüneményes ahogy nézi a tüzijátékot, és hát... ahogy apa és anya odaguggol mellé, na az a rész már könnyeket is csalt a szemembe!!! Emlékszem, hát most született ez a kis pici lányka, és ott a torta az egygyertyával... CSodás!!! :)

Juditkám: Azért Ti jóval nagyobb munkálatok előtt-közben vagytok!!! Remélem nem hajtod Te sem Magad túl ezügyben!!!!!
Igen a festékek megvannak, innentől már ez az akadály is elhárult legalább... Tegnap este Rajó beírta az okostelefonjába az összes bútor tételt a vásárlólistába amit megálmodtam ikejjából, úgyhogy valami lépesek azért vannak... így a múltheti lelki mélypont már a sutban.... A hasam viszont eléggé keményedik-fájdogál, így teljes önmegtartóztatásra ítélt a család, meg hát én is magam... úgyhogy én itt ténylegesen most nem tehetek-vehetek szoba kialakítás ügyben... :shock:
Mit mondott amúgy a burkoló, mikor lesz a munkálat???

Béku: Na akkor februártól Ti is igénybevehetitek a családi adókedvezményt már!! :wink: :wink: :wink: Gondoltad volna nyáron, hogy ilyenekről kell majd intézkedni??? :wink: :wink:

andrea-1

Sziasztok!!

Judit!
Nagy kérés,ha kérném a könyvet mélbe???? :wink: Már dolgozól??

Andikám!!
Jajjjjj,Te szegény.Küld azt a rókát erre,nyitom az ablakot. :D Jól telt a hétvége??

Sajti!!
Örülök,hogy találkoztunk!!!KÖszi az alsóházba átrakást,de nem nagyon szeretném hosszú időre kibérelni a helyemet. :D :D

Pannik!!
Üdv itt!!Hát nem semmi a történeted.Többiek mindent szépen leírtak előttem,fel a fejjel.

Evo!!
Ja,igen,tavaly január 25-én. :D

Kubu!!
Eszem Liza fokhagyma gerezdjeit. :D :D Marci jobban van???

Avarka!!
Remélem meglesz a recept,sztem tuti felírják még 1X,max kicsit kellemetlen.

Zsu!!
Köszi még 1X a segítő üzenetet!!!Drukkolok nagyon a műtéthez!!

Zsuzsó!!
Merre vagy????Tessék jelentkezni!!

Mieza!!
Nagyon várom az üzidet Albert érkezéséről!!!!!!!!!!!!!! :D

Béku!!
Én is most akarok EP.kártyát váltani.ÉN az OTp-t néztem,ott 2000 ft a belépés,tahát azt az összeget minden hónapba rákell rakni,de többet is lehet.Ma el is akarom intézni.Te melyiknél maradsz???Az a baj,hogy nem nagyon értek hozzá,és nem tudom miket is kéne nézni az összehaonlításoknál???Vagy szinte nincs is különbség köztük???
csucsu99
Budapest

Andikám,
Vuk most már elhúzhatna a búsba!!! Vagy legalább odébb költözhetne azokhoz akik már nagyon várják az ilyen jeleket :wink:
Hát akkor csak pihizz és dirigálj :lol: Az a lényeg, hogy rajó is szépen belátta, itt most bizony neki kell haladnia, mert anyának más dolga van!
Burkolónk már jövő héten tud jönni, jippííí!!! Így most apa ismét kicsit félreteszi a gyerekszobát, és előkészíti azokat a dolgokat amiket megbeszéltek (régi burkolat leszedése, ajtócsere a sogorral, stb...ezeket ő is meg tudja csinálni, minek fizetnénk érte?). Nagyon rendes srácnak tűnik, persze kolléga, tűzoltó ő is. Szerencsére pont abban a szakban mint énapa, így a pihenőnapjaikon dolgozik majd. Mire haza apa már össze is pakol maguk után, legalábbis ezt igérte! Így rám majd csak a végső takarítás vár :roll:

Avarka,
szerintem is legjobb ha először a gyógyszertárat hívd, nem hiszem hogy rajtunk kívül bárki is utazik ilyen gyogyókra!

Zsuzsi,
no para, hamarosan túl leszel ezen a mumuson is, és végre nyílik az új lehetőség a baba számára!!!

Kép
judit0713

Tényleg,a lombiknál mikor kell Apának mintát adni??Leszívásom alatt??? :roll:

Ma azt hiszem megnézem a Sejtjeinknket!! :D :D

Én a héten szabin,vagyis pénteken megyek először dolgozni,vasárnapig.
csucsu99
Budapest

Judit!!
Jó kis melóba vágtok bele!!Nálunk is lesz majd festés még tavasszal,konyha,fürdő+wc,meg a háló+ott padlószőnyeg cserét is akarunk vagy parkettát,de azt mire Manócska érkezik.

Andi!!
Nálatok parketta van a gyerekszobába???Én is azt akarok,de Apa azt mondja az hideg,stb...de sztem azt könnyebb is lenne takarítani,mert a nappaliba is az van.
csucsu99
Budapest

Béku
Elkérem majd aputól a receptet, ő egy ideig Brüsszelben élt és híres arról, hogy mindent kínosan betart a receptben, úgyhogy minden olyan, amilyen lenni kell…
A crème brulleben a karamellizálás a legeszközigényesebb a végén, kapott tőlünk egy karamelizálót, azt nem tudom, mivel lehet kiváltani.
Ő az egyetlen szerintem, aki a somlóival is 1 napot dolgozik, úgyhogy azóta tudom, hogy amit a cukrászdákban adnak, az nem somlói, csak csokis piskóta kb :)
EP:
“A tagdíj - minden pénztártagra kötelező - legkisebb mértékét a Pénztár alapszabálya határozza meg. Az MKB Egészségpénztárban a havi minimális tagdíj 1.000 Ft, melyből minimum 929 Ft az egyéni számlára kerül, s szabadon felhasználható egészségpénztári kiadásokra. A tagdíj a tárgyév során bármikor - havonta és egyösszegben is - befizethető. “
Ezen kívül lehet még fizetni, persze!
Hogy röpül az idő, mindjárt 90. nap!!! Ne felejts majd el a dokitól igazolást kérni az adókedvezményhez.

Judit
Mennyi idő lesz kb a felújítás?
Az ébresztőt ne is írd, 5:50-kor ébreszt a telefonom, akkor még picit visszabújok férj mellé… Erre valami vadbarom 5:51-kor hívott, automatikusan kinyomtam, nem ismertem a számot, erre férj beparáztatott, hogy mi van, ha valami rokonommal történt valami baj… Gyorsan visszahívom, valami munkás volt, és a Posta Janit keresi… Hát azt hittem elküldöm a…

Kubu
Nagyon cuki :)

Pannik
Jó helyen jársz, itt nem fogsz olyan baromságokat hallani, hogy azért nem jön össze, mert túl sokat görcsölsz rajta!
Sajnálom a kálváriádat!
Normális, hogy nem tudsz gyerekek közé menni, szerintem ezen a legtöbben átesnek itt…

avarka
menj vissza a gyógyszertárba, hátha ott hagytad!
Ha nem, akkor hívd fel a BMC-t, biztos előfordult ilyen már mással is!

Hármasikrei lettek a húgodnak??? Az nem lehet könnyű :)

Andi
Nem hiszem el, hogy Vuk még mindig nem hagy békén, szegény!!!

Kolléganőm, aki velem szemben ül, lebetegedett, de ma azért bejött még megfertőzni, mindjárt megy haza… /Akivel jóban van, azon pénteken jött ki, rajta szombaton, így tuti fertőző…/
Mondjuk nem tudom, miért jött be, másrészről meg megkapom a munkáját is… Ennyit a nyugalomról :(
Ráadásul ő bekészítéseket is szokott csinálni, hát én tuti nem fogok most cipekedni!

Tegnap összetörtem a pendrive-omat, tudom, én vagyok a hülye, de mindenemet azon tartottam!!!
Az összes építkezős cuccot, sajűt doksikat, cégtől pár dolgot, mert már nekiálltam gépet takarítani és az összes babás infot, vígasztalhatatlan voltam este :(
Pár fénykép is eltűnt, ami sehol máshol nem volt meg és már nem is lesz…

Kép Kép
estrella22

18. hét! :)

Kép Kép
estrella22

Estrella!!

Garatula a 18.héthez.Megy az idő!! Akkor Apud egy igazi főző guru!!
Azért a somlóival kicsit vitatkoznék,Én cukiba dolgozom,és bizony nem csokis piskótából áll. :D Legalábbis Nálunk. :wink: De tudom vannak pancs sütik sok helyen,Én sajnos kritikus szemmel nézem az ilyet,de hát ez a szakmai ártalom. :D

Béku!!
Ha kell recept,intézem Neked. :D :D
csucsu99
Budapest

Hát Lányok, ez van, küldeném én, de ragaszkodó kis jószág ez.... :)

Képzeljétek írt a védőnőm (emailben tartjuk a kapcsolatot abban maradunk), hogy szeretne látni a héten. Válaszoltam Neki, hogy oké, a hét második felében ráérek, úgyhogy csütörtökre jelentkezett be. Ő jön megint. Én ennek még örülök is, főleg hogy ilyen influenzás időszakban nem kell legalább orvosi rendelő közelébe menni.... :wink:

Csucsukám: igen, laminált parketta. Én rühellem a szőnyegpadlót, azt én mindig valahogy koszosnak érzem.. (bocsi, nem megbántásból mondom). Amúgy van valami elektromos padlófűtés, ami parketta alá építhető ki. Ha hideg a lakásotok érdemes lenne megnézni, mi-merre-mennyi, és a gyerekszoba alá betenni egy ilyet... CSak egy ötlet, rágjátok át....
Köszi kérdésed, jól telt a hétvége, tegnap bevackoltunk a nappaliba és filmeket néztünk... (Narnia 3, Ilyen az élet (http://katherineheigl.fan-site.hu/film-ilyen_az_elet), hát ez a második film még meg is pityeregtetett... babás film persze).
Remélem az erős mensi azt a fránya cisztát jelenti, hogy elhúzott!!!! :wink:
Lombiknál a punkció napján van a cuccos leadás. Reggel becsekkoltok és mire mész a műtőbe (legalábbis nekünk így volt) a párod már túl is van rajta... :wink:

Juditkám: Na ez jó gyors!!!!!!!! Figyu, olyan klassz lesz, hogy minden szép lesz, mire jön a legkisebb a családba!! :wink: Mázlitok van, hogy van az ismeretségben ilyen szakember, és főleg, hogy a párod is sokmindent meg tud csinálni!!! A végső takarításban meg szeirntem Esztered úgyse hagy magadra!! :)

Estrella: Gratulálok a 18. héthez!! :wink: Remélem a beteg kolleganőtől nem kapsz el semmit... :evil: :evil: :evil: Francnak megy be.. nem is értem :evil: :evil:
Pendrive: nézesd meg, mielőtt kidobnád, hátha az adatokat le lehet valahogy szedni róla!!!! Majd rákérdezek én is Rajónál, hogy van-e valami ötlete ezügyben!!

andrea-1

Csucsu, csak gyorsan az EP-vel kapcsolatban.
Én eddig az AXÁnál voltam, már kb. 6-8 éve, akkori cégem velük kötött szerződést. Viszotn most jobban megnéztük az EP-ket a főnökömmel, és a K&H-t találtuk. Az a baj, hogy Axa 8%-ot levon minden befizetésből akár egyén akár céges, mint működési költség. Év végén ennek örömére a saját befizetésből buktam kb. 15ezer Ft-ot ami már nagyon durva. Szóval nem mindegy hogy 2500-at von le egy 125.000 ezres befizetésből vagy 10ezret. Most nagyon berágtam rájuk, na persze megszüntetésért még 4000 Ft-ot kell fizetni. De nem fogom megszüntetni, hanem vhogy kiszedem a pénzem. Nem akarok 1 fillért sem náluk hagyni. MOndjuk KH-nál a belépés 2000 és a kártyának is van éves díja, 1200 ha jól emlékszem.
Viszont minden egyes egyéni befizetésből csak 1,9%-ot von le.
Most néztem, MKB-nál is 2000 Ft a költség, és ott is elég magas a működési ktg. hacsak nem 500.000 Ft-ot fizetsz be egy évben, ott ebben az esetben 2% csak, különben pl. évi 100e ig 7%, 200e-ig 5%, 300e-ig 4%...és sávosan térítik vissza a pénzt, ami szerintem elég követhetetlen lehet.
http://www.mkbep.hu/uj_belepoknek/fobb_ ... index.html
http://www.khmedicina.hu/penztarunkrol
Egyszóval én összességében KHB EP-t találtam a legjobbnak.
ann74

Sziasztok!
Ma már újra a melóhelyen.
Megpróbálom felvenni újra a tempótokat...
franci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?