A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

1000 éve nem volt laptetűm!!! :)
MINDENKINEK küldök belőle, mert mindenkinek szüksége van rá.
Magamnak is, hogy végre megjöjjön, mert jövő kedd már a műtét napja és ma vagyok 31. napon és nem jött még meg. HA maholnap megjön akkor még beleférek a keddi műtétbe, különben nem tudom mi lenne, lehet-e vajon tologatni. Úgyhogy kezdek emiatt kissé ideges lenni.
ann74

Ann, én a 32. napon vagyok. Minden előjele megvan már, de várat még magára.
Drukkolok hogy megjöjjöj.
franci

Ann,
de jó hogy ezeket leírtad, én is nagyon törtem a fejem, hogy melyikbe lépjek be! Nálam csak egyéni befizetés lenne, valahogy úgy, ahogy Kispatak is írta, hogy ide tennék pénzecskéket, aztán úgyis elköltöm nődokira, később meg a babára, de legalább év végén visszaigényelhetek belőle, amit aztán újra magunkra költök.

Csucsu,
nálunk is laminált padló lesz a gyereknél, úgyis kerül rá először valami játszószőnyeg, aztán meg olyan összerakhatós szivacsszőnyegre gondoltam, amiből ki lehet szedni meg visszarakni mindenféle figurát. Azt imádják a kölykök, nagy helyet betakar és elég jól szigetel.

Andikám,
bizony, csudiszép lesz a végén a kéró, csak ki kell bírnom addig a kupit :roll:
Képzeld, épp a minap cseszegetteleg ezzel az ágyra tehető pörgős küttyel, erre (többek között) mit örököltem a hétvégén a sógornőtől? Egy ilyen zenélős, forgós micsodát...hát én olyat röhögtem :lol: de persze elfogadtuk. Ahogy a játszószőnyeget, az éjjeli fényt, meg a 3 zsák ruhát is! Ez utóbbit majd jól át kell válogatnom, mert bizony van benne olyan amit már ők is örököltek, bolyhos, foltos...de mondjuk a kertbe koszolni még jó lesz, csak ezeket majd külön akarom pakolni, nehogy apának eszébe jusson ebben vinni mondjuk orvoshoz 8)

Estrella,
fene essen az ilyen értelmes kollégába :twisted:
Tiszta öröm ilyenekkel az élet! Próbáld azért kerülni őt a mai napon!
Ébresztő nálunk fél 6, úúútálom, de szerencsére már egyre hamarabb világosodik :idea:
Gratula a 18. héthez!!! Én pedig ma léptem be az 5. hónapomba :)
Felújítást úgy terveztük, hogy a burkolások kb. febr második felére lesznek készen az ajtócserékkel együtt, aztán márc. elején elkészül a babaszoba tapétázva, festve, laminált padlózva, és mire betegácsiba megyek, készen lesz a bútor is, kezdhetek berendezkedni :)
De közben valamikor még egy mosogatógépet is be kell építenie a páromnak, és ehhez az egyik alsó szekrényt át kell alakítania a konyhában.
Szóval nem unatkozik mellettem, de mi anno így egyeztünk meg, hogy én biztosítom az anyagi hátteret a családnak, ő pedig szívesen vállal minden ház körüli munkát, amivel rengeteget spórolunk.

Kép
judit0713

Judit, a habtapit anyum kidobatta velem, mert hogy rákkeltő valami van benne. Én nem nézek híradót ezért kicsit le vagyok mindennel maradva, infók meg csak tőle jönnek.
Gergő egyszer 2 foggal kiharapott egy darabot belőle, akkor becsomagoltam és eldugtam.

Én külön polcom tartom a foltos, leevett rucikat. De apa így olyanba vitte oviba a gyereket.
franci

Ann!!

Köszi a leírást,aranyos vagy.Na akkor ma még kutakodom ez ügyben.Az OTP-t nem nézted??Ott milyenek a levonások stb????

Judit!!
Én is egyéni befizető lennék,gondolván a babára.

Andi!!
Én is lamináltat szeretnék,Apát ugyis meggyőzöm. :lol: :lol:

Franci!!
Jó régen voltál!!Mi újság?? :D
csucsu99
Budapest

OTP-s:
https://www.otppenztarak.hu/hu/E01020300.html
belépés 2000 ft
Itt is szar a működési amit levonnak. 100e ig 7,9% felette, 6,9%.
Nem veszi külön úgy látom az egyéni és munktáltatói befizetést, hanem egységes.
ann74

Sziasztok!
Rengeteget írtatatok!
Úgy látom mindenki jól van,üdv az újaknak!
voltam Fülöp dokinál,áprilisban mehet a lombik,de addig még sok vizsgálat vár ránk.
Egy csomót ismételni kell,és az I.Számú adatlaphoz/IVIG hez /is kell még néhány új.
kaptam időpontot Petrányi profhoz,ő vizsgálja az ellenanyag termelést.
febr 21.én pedig TŰŰ dr hoz megyek megbeszélésre,értékelésre.
Apa sem marad ki,neki teljes sp.kép és baci vizsg.kell.

A lombikot Fülöp csak úgy engedi,ha előtte genetikai vizsgálatot végeznek az embriókon.A 3 vetélés és a kromószóma rendellenesség miatt.
Tudtok segíteni,hogy végeznek ilyet a bmc ben?Préembrió vizsg azt hiszem a neve.ÁLLÍTÓLAG FIZETŐS.
Hallottatok már erről v.mit?
ritabmc

Szia Rita!!

De jó hallani Felőled! :wink: Hú, jó sok vizsgálatotok lesz, de tényleg, így érdemes belevágni. Szóval áprilisban izgulhatunk érted!!!!
Amit kérdeztél én nem ismerem ezt az embriós vizsgálatot, de kérdezz rá szerintem telefonban a bmc-ben. :wink:
Lelked hogyvan???

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Estrella: Nézdcsak milyen báránykás szobadekort találtam Neked??? :wink:

http://baba-mama.vatera.hu/babaszoba_de ... 83263.html

andrea-1

Szegény Andi!Komolyan mondom már engem visel meg,hogy még mindig nálatok van Vuk!..mostmáraztán tényleg elhúzhatna!!!...csodálkozom,hogy nálam eddig semmi nem volt(bár még ki tudja?!)
12:30-ra megyek az első(alap)vv eredményeimért.Kíváncsi vagyok a toxopl.ra!Rem.minden rendben lesz!
Judit!Együtt érzek veled lakásfelújítás ügyben!Nálunk kb.:márciusban fognak elkezdődni a munkálatok és kb.:3 hónap lesz!Falrombolástól kezdve minden lesz!Bár látnám már a végét!!!

Kép
Kép
missancsi

No,vagyok... :D

Estrella: nagyon köszi,ha sikerül a receptet megszerezni :)
Persze nekem speciális eszközeim nincsenek,hiába jártam a vendéglátóira,mezei szakács-cukrász maradtam :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

de amúgy én is általában az a tipus vagyok,aki nagyon hűen ragaszkodik a recepthez :)
Nekünk a főiskolán nagyon jó receptek voltak (kár hogy nekem nincsenek már meg...),ott a sót is grammban kellett megadni a recepthez...

Köszi az ep.-s infót! Még megnézem,melyik banknál lenne jó,aztán sietve megkötöm :D

A 91. napos igazolást csak a szülészorvos adhatja,vagy mondjuk az is,aki a kórházban épp aznap a genetikai vizsgálatot csinálja?
Mert akkor nem kéne emiatt előbb zaklatnom a dokit,viszont párom egyből elvihetné a papíromat magával :D

Andi: hááát,nyáron még csak azért sem gondoltam erre,mert nem ismertem a lehetőséget,de nagyon örülök neki,így még könnyebb lesz gyűjteni a szülésre :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csucsu: no akkor egyszerre készülünk erre (ep) :)
döntöttél azóta a leírtak alapján,hol kötsz?

a havi fizetendő nem érdekel,mert annál úgyis többet éri meg befizetni akár a gyógyszerek,akár a babás dolgok miatt :D
Vendég

Sziasztok!

Köszi, a tippeket mindenkinek! Gyógyszertárban nincs. Sehol sincs!
Csak az van meg, amit külföldről kell behozatni.

Tuti valamivel összefogtam és kidobtam...

Péntek - szombat azért paráztam, mert nem jött meg.. :shock: Vasárnapra immel-ámmal megjött és úgyan ilyen immel - ámmal van meg most is.

Telefonáltam BMC-be, Irénke azt mondta, hogy ne idegeskedjek, jelzi és felvesznek valami jegyzőkönyv féleséget és szerdán amikor megyünk kapok másikat...

Azt hiszem valahogy nyugiba kell magam vágni, mert ez nem lesz így jó! :roll:

Kép
avarka

Csucsu, köszi megvagyunk. Gergő bacija is jól vannak a gyerekemben.
Várom hogy megjöjjön végre. És izgulok a konzi miatt. Pedig soká lesz.
Veletek mi van? Levagyok maradva mint a borra való….

Rita, jó sok vizsgálat vár rátok. De mindent a baba érdekében.

Ancsi, rendben lesz minden.

Beku, szerintem egy sima nődoki által kiállított papír kell. Ki nézi hogy nála szülsz e.
franci

Avarkám: Hát akkor felveszik azt a jegyzőkönyvet, azt slussz-passz...csak ne tessen mostmár izgulni!!:) Amúgy az ilyen kacifántos előzmények után szoktak a jó dolgok jönni!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Na csajok, én meg újfent szerelmes lettem: :wink:
http://baba-mama.vatera.hu/babaszoba_de ... 80382.html

andrea-1

Szia Avarka,
igen tényleg valahogy próbálj lenyugodni és összekapni magad. Tudom könnyen dumál az ember. De nálam akkor szoktak rendszerességgel ilyen hülységek történni (elhagyom, nem találom, leejtem, ottfelejtem, összekeverem..) ha idegileg nem vagyok a topon és össze vagyok zavarodva. Ilyenkor a történések rávilágítanak arra, hogy ahogy te is írod "nyugiba kell magam vágni", rendezni kell magamban a dolgokat. De ez tök jó, hogy erre Te is rájöttél. A lényeg, hogy ilyenkor ne legyél még jobban elkeseredett és összetört, hanem örülj inkább, hogy rájöttél hogy kicsit össze kell vakarnod magad. És akkor utána jobban is fog menni minden, hidd el. Szurkolok neked nagyon.
ann74

Andi: mindkét cucc édes,amit találtál!!! :D :D :D

Szerintem ez utóbbira csapj is le gyorsan! :)

Franci: nekem mindegy,ki állítja ki,de nem lesz kínos attól a dokitól kérni igazolást,aki amúgy sose látott,és talán nem is fog még pár évig (következő babáig)? :D
Vendég

Köszi a lelkem már jól van.Csak előre nézek és reménykedek. :wink:
ritabmc

Lányok,eljött az utolsó progeszteronos napom :D
holnaptól pápá progeszteron :D

Sz úgyis azt mondta,a 11. hétig kellene mindenképp,az 5 napja volt,úgyhogy még rá is húztam pár napot,de a 12. hétig még lenne egy nap,arra már épp nincs,de gondolom nem ezen múlik :)
Vendég

Andi: most jöttem rá,melyik az a film,amit említettél...
Az olyan szomorú...mármint az eleje :?

Nekem most semmi szomorú nem való,hisz még egy sima reklámtól is meghatódok,pl. a kinder tojásoson... :D
Vendég

Köszi Csajok!

Nagyon aranyosak vagytok!

Kép
avarka

Csak átfutottam amit írtatok.

Hát igen, olyan furcsa kisebb babákat látni a rendelőben. Valamikor ő volt az egyik legkisebb a 2,5 kilójával.

andi: Ezek a betűk nagyon jók, kéne venni nekem is belőle.

Gyerekem ma megkapta az agyhártya gyulladás elleni oltás. Elég rosszul viselte, de szerencsére hamar megnyugodott. Egyébként 7990 gr és 74 cm.
vicky79
Budapest III. kerület

Avarka: kuldtem privat uzenetet:)

Kép
oroszlán

Andikám!!

Ezeke a fa betűk,hát mit is mondjak,kell Nekem is.!!!!!!!!!!!!Olyan édesek!!!!!!!!!!!!!!Hová gondoltad??Mondjuk a szoba ajtóra??? :lol: :D

Nem is meséltem,szombaton voltunk moziba,és a VIP terembe voltunk,nagy bőr fotelek,lábratóval,hátra hajtható támlával.Beülünk,nekiállunk enni a nacsoszt,kukuricát,besötétítttek,tök jól elhelyezkedtem,erre jön egy pár,hogy az Ő helyükön ülünk,Apa mondja dehogy,tuti mi jó helyen ülünk,meg nézi,és tényleg oké a hely,csak egy bibi volt,nem jó terembe ültünk be. :D :D :D

Hát Csajok,gyorsan össze kaptuk Magunkat,és uzsgyi át a másikba,épp kezdődött a film.Nem tudom mi lett volna,ha nem jönnek a helyünkre,lehet simán bent maradtunk volna,mondjuk a film közben csak le esett volan mit is nézünk. :D :lol: :lol: :lol:

Szóval ezek vagyunk Mi,szórakozott bagázs. :D :D
csucsu99
Budapest

Béku!!

Még nem tudom,nem döntöttem,de halgatok azt hiszem Ann-ra,mert nem nagyon értek hozzé,és ahogy olvastam Ő pont most nézett utána mi-hol mennyi.

Lombik után mindenki utrót kap??Mert Nekem van 1 doboz itthon.Gondolom az semmire nem lesz elég.

Ja és átvettem Macsektól a szerencse szurit.(vagyis a Tesójától)Köszönöm itt is. :D

Avarka!!
Örülök,hogy megoldódik a recept kérdés.
csucsu99
Budapest

Csucsu: vicces lehetett!! :lol: :lol: :lol: :lol: Én még nem voltam VIP teremben,vagy olyan helyen,de biztos kényelmes :)

Szeretek amúgy moziba járni :)

jujj,és imádom a nachos-t,bármilyen egészségtelen is!! :D
Vendég

Csucsu,
édes ez a mozis story, minthamagunkat látnám néha :lol:

Andikám,
betűs cucc nekem is tecc, de apa megtiltotta, hogy nem kell ilyenekkel nyomni a gyerek fejét előre, semmi olvastatás, stb...szóval majd csak akkor lehet ha suliba megy és ő kéri :?

Avarka,
de jó, megvan a megoldás, lazíts, engedd el most már az aggódást!

Rita,
örülök hogy újra itt vagy, és annak még jobban, hogy nyitottan az újabb lehetőség felé :)

Breki,
dokiknak szerintem tök mindegy, egy sima kis papírra írta pl. S. az enyémet. Nektek viszont számít, hogy mielőbb leadhassátok. Szóval ne hezitálj, kérd csak szépen az uhunál azt a papírost!

Ancsi,
vv-vel minden okés lesz, meglátod!!!
Lakásfelújítás tényleg macera, de milyen jó lesz már a kis jövevényt csili-vili rendbetett lakásba várni :wink:

Kép
judit0713

Csucsu: egy doboz utro 3 napra lesz elég :)
napi 9 db-ot kell tolni,úgyhogy a 11-12. hétig jó sok fogy...

Én is hallgatok másokra ep.-ügyben,azért is kérdeztem rá,és amint elmúlik a hányingeres időszak,intézkedek is :)
Bár még nem teljesen értem,hogy az év végén visszaigényelhető összegen kívül ez évközben mire jó?
Úgy értem,nem értem... :lol: :lol: :lol:

Nem úgy működik évközben,mint egy sima bankkártya,amire raktál összeget,és bizonyos helyeken lehet használni?
(máshol meg számlát kell kérni,és azt ennek az összegéből vonják le,nem?)

Ha valaki nagyon ráér,és megszánna,írja meg nekem légyszi érthetően,hogy ez így alapjáraton hogy műxik! Köszi! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csucsu,
lombik után utro vagy Crinone jár. Mivel 3*3 db utrot kell nyomatni, az egy doboz pipafüst!
Ráadásul a Crinone sokkal kényelmesebb (napi 1, és nem folyik vissza szinte semmi) és nem sokkal drágább. Szóval én azt kérnék a helyedben, és közben elhasználgatnám az egy doboz utrot ahogy Breki csinálta.

Kép
judit0713

Judit: jelentem,értettem! :D
Akkor majd ráugrok a pasira,hogy adjon nekem igazolást a babácskáról,mert ez már elseje lesz,úgyhogy gondolom hamar le kell adnom,hogy a következő hónapnál már érvényesüljön :D

vicces lesz többet kapni így,mint sima fizuval... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

megjött a gáz számla,ami a PLUSZ ráfizetés az átalányra: 69.000 Ft...... :?
Vendég

Breki,
ont így műxik, ahog írtad. Rakosgatod rá a pénzt, és rögtön el is költheted a kijelölt helyeken. Vagy úgy hogy kártyával fizetsz, vagy úgy hogy számlát kérsz és beküldöd és akkor visszautalják a sima folyószámládra a zsét.
És mindegy hogy akár az összeset el is költötted év közben, az éves befizetett összeg után jár az adókedvezmény, 20%, amit szintén rögtön az ep. számládra utalnak. Tehát igazából ez az üzelet benne, hogy ekkora kamatot sehol nem kapsz, és itt még a pénzedet sem kell érte benttartanod!
És extra bónuszként egy csomó helyen kedvezményt kapsz ha ep kártyával fizetsz 8ez akár 15% is lehet!) :wink:

Kép
judit0713

Breki,
nálatok nem apa veszi igénybe a kedvezményt a baba után?
Csak azért, mert amikor majd TGYÁS-on leszel, az nem adózó jövedelem, tehát ott elesnétek a kedvezménytől!
Apuka viszont egész évben dolgozik, tehát végig jár neki a havi 10ezer pénz!

Kép
judit0713

Judit: nem tudom...

Apa is igénybe vehetné mondjuk,csak az a para,hogy ő szakképzett minimált kap (papíron),és mikor én gyesen leszek,akkor teljesítménybérben,ahol alapbére sincs ilyenkor,annyit kap,amennyit megkeres.....

szóval így nem tudom,megoldható-e...

de ha nem teljesítménybérben van,akkor is úgy néz ki,hogy mostantól utalják a minimált,és kiegészítik kp.-ban 120-ra,amennyit most eladóként kap.

De ha kérnénk ezt a családi adókedvezményt,akkor is ugyanennyit kapna szerintem.... :?
Vendég

no várjunk csak,TGYÁS?
az melyik időszakban van?
Vendég

Mindig ez az izgulás....
Felhívtam L tanár úr asszisztensét, hogy rendben volt-e a vérkép, vizelet, a műtét miatt kellett levenni/leadni, és szerencsére minden okés, úgyhogy nincs akadálya a műtétnek. Mondtam hogy még nem jött meg, de megnyugtatott hogy akkor hívjam és el fogjuk tolni, emiatt ne izguljak. Úgy örülök neki, hogy ez megoldható és nem kell esetleg újabb hónapot kivárni. Mindettől függetlenül azért én rendületlenül várom maryt, hogy mihamarabb túllegyek ezen a fránya műtéten.

Békus, 69ezres gázszámla..ez kemény!!!
ann74

Ann: igen,kemény,főleg,hogy ennyit kell a havi díjakon FELÜL még befizetnünk,ez az átalány elszámolása utáni számla...

tehát jó sokat fizetünk havonta,és még ennyi kijött az előző évről,hogy ennyivel többet fogyasztottunk állítólag...

mindezt úgy,hogy nővérem alig van itthon,mi meg még nem egész 3 hónapja laktunk itt a leolvasáskor....

nem lehetséges,hogy lopják valahogy a gázt??

nem hiszem,hogy ennyi lenne az eltérés...
Vendég

szóval most még emelni kell a havi díjat,és minden hónapra még ennek a 69-nek is egy részét be kell iktatni,mert a táppénzem ennyire azért nem jó,hogy ki tudjam fizetni :(
Vendég

Breki,
TGYÁS közvetlenül a szülés utén 168 napig kapod, a fizud 70 (75???) %-a. utána jön a GYED.
Ha a párod legalább bruttó 62500 Ft-ot keres, akkor már tudja érvényesíteni az egy gyerekre járó max. adókedvezményt.
Ehhez a munkáltatójának semmi köze, abból az adóelőlegből jön le, amit tőle vonnának.
Tehát ha 62500 a bruttója, akkor 10000 pénzt adózna havonta, de ha a gyerek után igénybe veszi a kedvezményt, akkor nem vonnak tőle adót. Ennyi!

Kép
judit0713

Judit: én azt mondom,hogy hiába lesz több a bejelentett nettója,ha azt is csak 120.000-re egészíti ki a munkahelye...

Érted,mire gondolok?

sz*rrágó cég,írtam Nektek,hogy épp tőle,a legrégibb alkalmazottól vontak le havonta 20.000 -ret csak úgy spórolásként...

És mivel nincs bejelentve a nettó 120.000,nem szólhat egy szót sem...
most mivel épp nem szerelőként helyettesít,ezért 120.000 ft-ot kap...
a bejelentett minimált utalják kártyára,és az utalt összeg és a 120 közti különbözetet kapja kp-ban...
Vendég

Béku!!

És nem lehet,hogy Ti havonta fizessetek gáz számlát???Én amúgy sosem értettem ezek az általányokat.Nekünk avillany van általány,8000 ft-ot fizetünk,de Én azzaé is főzök,szóval sztem nem sok,és most jött ki az elszámolás 12.000 ft,de ebbe benne van a 8E is,szóval csak 4E-ret kell ráfizetni.

Kérhettek mérést,Én már hallottam ilyet,de nem tudom a gázt lehet-e loni,azért az nem olyan mint egy villany.

Barátnőmék 40 nm-es lakásba laknak,1,5 stoba,és majdnem 40E a gázszámlájuk.Durva nagyon,és hideg a lakás.
csucsu99
Budapest

Hát Béku, megmondom őszintén az egészségpénztárnak azokban az esetekben van igazán értelme, ha
1.) van jelentősebb gyógyszerkiadás (pl. lombik, vagy akinek a dokija terhesgondozáson ad számlát, illetve a szülés olyan helyen van, ami magánintézmény és van számla..... vagy van tartós beteg a családban, akinek úgyis minden hónapban meg kell venni sokpénzért a gyogyóját)
2.) mhely adja az eptári befizetést nem választható opcióként.... ill. kiegészíti az egyéni befizetést.

Az, hogy befizess x összeget, hogy majd jövő tavasszal adóvisszatérítést kaphass, ami mostmár csak 20%, ill. maximált összeg lehet csak, szeirntem csak úgy éri meg, ha jelentős összeget rápumpálsz a számlára mondjuk év végén (feltéve ha ugye nincs nagyobb évközbeni patikárius kiadásod). És akkor csak 3-4 hónapot áll a pénz a számlán. DE ehhez ugye nem havi 2 ezer ft-os tételekben kell gondolkodni :) Gyerekre meg havi szinten elmehet sok pénz akár pelenkára is...... de oké pelenka, de az meg patikában nem ócsóbb, mint mondjuk egy akciós szupermarket, vagy főleg a Kubu féle bevált olcsó beszerzési forrás. Tehát összességében drágábban veszi meg az ember. És akkor ott a kérdés, megérte-e az eptári hercehurca?

Ha meg nem eptáras fizetőhelyen veszed belőle a pelenkát mondjuk, akkor ott a macera, hogy számlát beküldeni és akkor is bő két hétig a pénzed áll a dologban.... Szerintem így azért meggondolandó.

Én kifejezetten a beavatkozások miatt lettem eptár tag, illetve most ugye ki tudom szippantani a cafetéria maradék pénzt a 4d-s vizsgálatokra, meg a kombinált teszt is végülis abból volt.

De eztuán nem számítunk nagyobb horderejű kiadásokra (és reméljük nem is lesz rá szükség) úgyhogy amig nem látjuk át a helyzet végét, marad a minima befizetés, illetve majd a szüneteltetés v. megszűntetés, ha tényleg nem kell már...

andrea-1

Csucsu: eleve sokat fizetünk mi is,és itt ülök állig felöltözve,plusz még egy köntös is van rajtam,és a kezem jéghideg,miközben megy a fűtés...

Most hidegebb van kint,ezt itt bent is nagyon érezni :?

Nővérem azért nem szeretné a havi fizetést (és ezt megértem),mert akkor télen 60 körül kéne fizetni havonta...

Áhh,erre nincs megoldás :?
várom az eladást,mint a messiást!

azért lenyugodtam azóta,de jött újab idegeskednivaló..
Nővérem hajnalban jött haza,erre megint erre járt a postás,aki múltkor is csak külön kérésre volt hajlandó becsöngetni átadni a csomagot,amit hozott,ma 11:30-kor itt járt,mikor mindketten itthpn voltunk,és csak bedobta az értesítőt,miszerint megpróbálta átadni....

nővérem nagyon felhúzta magát,és most már nem hagyja magát lebeszélni a főnöksége által,úgyhogy panaszt tesz.

Eddig gondolhatta,hogy én lustaságból nem megyek ki,ha becsenget,de ez nem igaz,egyszerűen motoron ülve lelassított a postaláda előtt,és bedobta az értesítést.
Végignéztem az ablakból,de messze a postaláda,nem láttam,mit dob be...

és mire kiérek,az nem 2 mp....
Vendég

Andi: akkor lényegében tényleg úgy műxik,mint egy bankkártya,amit ha feltöltesz egy összeggel,akkor tudsz azzal (is) vásárolni.

De mindenképp a Te pénzed megy,max évvégén kapsz vissza valamennyit (gondolom ha vissza tudod igényelni).
Vendég

Béku: eza gáz dolog, tényleg gáz, a múltkor még jóval kisebb összegről volt szó nem??? Ez brutál, szeirntem lopják valahol a gázotokat, vagy a bemenő cső valahol szivároghat, ezt csak meg kéne nézetni.... :shock:

Vicky, Csucsu: örülök, hogy teccik a betű. Ha lecsapunk rá, meglesz az árusító elérhetősége és onnantól kezdve bármikor lehet mélen keresztül felvenni vele a kapcsolatot és megvenni.... :) Remélem Rajó nem akad ki hogy már megint minden szart kinézek..... végülis az Izabella csak 8 betű + a postaköltség :)
CSucsukám: igen az ajtójára szeretném.... Olyan cuki, hát a mai tré napkezdetem feledteti az biztos :)

Juditkám: Hát én erre a részére nem is gonoltam, bár mi szeretnénk ha már iskola előtt ismerné a gyerekünk a betűket meg a számokat... A mai világ már nem olyan mint nekünk annó... ha lesz rá igénye én már kicsinek megtanítom a betűkre-számokra :) Ha meg nem, akkor nekünk lesz esztétikai élmény a kis név kiírása.
Eptár: Hát mi ugyan csak gyógyszerekre meg az említett vizsgálatokra vettük eddig igénybe, de soha nem kaptunk az eptáras fizetésre kedvezményt. Sőt amin kiakadtam, patikában a femibont se lehetett vele fizetni. Szóval abszolút nem teljeskörű a felhasználhatósága... :shock: :shock: :shock:

Ann: Nagyon örülök, hogy ilyen rugalmasak, tudom hogy izgulsz már a jövő hét miatt!!!!!! Küldök egy kis pozitív energiát... illetve Iza küldi, most jelenleg épp nagyon hancúrozik :wink: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

andrea-1

60E ft???Az nagyon durva... :roll: :roll: :roll: De az hogy lehet????

Anyuéknél hatalmas 2 szintes házba nincs annyi a fűtés. :shock:

Postás nem semmi??De miért nem csenget be??Lusta???Tegyetek is panaszt,ne hagyjátok annyiba.
csucsu99
Budapest

Gyógyszeren és dokin kívül még azért egy csomó másra is lehet költeni az ep-t, elfogadják pl. masszázsra, sportboltban, kismama tornára, bioboltban, stb.
Én csak a váci elfogadóhelyeket néztem, van vagy 30-40 hely, pedig igazán kisváros.

Kép
judit0713

Ann!!
Örülök,hgy sikerűlt beszélni az aszisztensel.Jövőhéten már túl leszel rajta. :D

Andikám!!
Ilyen betűnk Nekünk is lesz a szoba ajtón az tuti!!! :D :D Femibiont szedhetem nyugodtan ugye??Mert Sz mondta szedjem mikor volt inszem,és nem hagytam abba,azóta is szedem.
csucsu99
Budapest

Béku: Hát nem év végén kapsz vissza, hanem a következő évben, amikor az adóbevallásod csinálod. Leghamarabb asszem márciusban fizet az apeh, de lényeg, hogy az adóbevallás beérkezésétől számított 30. napnál nem előbb.
Nekük megbonyolítja a dolgot, hogy a lakásra van még adóvisszatérítésünk, amit a bank tavaly óta nem január végén ad ki, hanem február 15-ig, az mire megérkezik kb. február 20. vagy még több, na akkor még megcsinálni az adóbevallást, feladni, beérkezik apehhez és onnan ketyeg a 30. nap... Szóval közel március vége... ami ugye nem előző év vége, hanem + majd 4 hónap.... Nem mindegy...

Postásotok egy gané!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Eptár: igen feltöltöd és azt költheted, de mondom nem korlátlanul és ugye a ptár még le is von belőle..... szóval szerintem annyira nem jó bolt, hacsak nincs nagy kiadásod ezen a téren, mert akkor úgyis kiadsz és még kapsz az adó miatt vissza is belőle.

andrea-1

Toxoplasma eredményem:
IgG:negatív
IgM:negatív
Ez most azt jelenti,hogy még nem estem át rajta és most nem vagyok fertőzött???
Nem értem miért van 2 csillag minkettő mellett?
Kutymorgónkat ugye nem kell száműzni?
Meg egyébként is milyen falusi gyerek voltam ha még ezt sem tudtam elkapni??! :?
Milyen gyakran fogják a továbbiakban ezt ellenőrízni?

Kép
Kép
missancsi

Andi: igen,múltkor a leolvasáskor nővérem úgy számolta,hogy 47.000 lesz a ráfizetés az elszámolás miatt,amit le kell bontanunk havi részletfizetéssel,ma megjött a csekk,69.000 Ft-ról....

Nem tudom,mit kéne csinálni...
Ugyebár ikerház,a másik oldalon 2 lakás is lett kialakítva (pincében is laknak a másik oldalon)....
szóval akár megoldhatták a gáz lopását... ennyit tuti nem fűtöttem erre az egy szobára 3 hónap alatt...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?