A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Kedves sajt@, köszönöm amit írtál, jól esik, igen érdekel az elérhetősége kipróbálom szívesen, ha nem horror áron dolgozik.

még nem boldogulok itt könnyen, nem tudtam beállítani az email címet mindjárt megnézem ismét, vagy tudod nekem küldeni? Te látod az email címem?

köszíííí
pannik
Budapest

Pannik: itt a babaneten belül tud Neked Sajti privát üzenetet küldeni,vagy Te is akárkinek,ha a hozzászólása alján lévő pü-re kattintasz! ;) :)
Vendég

Ja Sajti, most esik le, Tündi ezen a héten alkot Sz-szel.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Kedves kubuspace,

köszi, hogy írtál nekem, igazad van ezt gondolom én is, hogy valami még mindig nem ok a lelkemben, valami gát van bennem vagy blokk ki hogy nevezi, a testem képes rá az agyam a szívem is erre vágyik a legjobban de a udatalattimban valami még rejtőzködik és eddig nem sikerült megtalálni a nyavalyást. nem adom fel, megyek csinálom amig csak 1% esély is van addig megyek és közben keresem a lehetőségeket, hogyan tudok segíteni a lelkemen.

7-el kezdődik a számod? az igen. bár ha kettő babám lenne az sem érdekelne már ha 1-el kezdődne, csak sikerüljön, a többi ami előtte van nem számít, onnantól lesz normális az életünk ha várandós leszek.

a párommal köztünk minden rendben van, ő legédesebb férfi a világon és nagyon szeretjük egymást, Tőle szeretnék gyermeket és Ő azt sem bánja ha nem lesz csak együtt legyünk. köszi még egyszer
pannik
Budapest

:oops: :)
öö, ok, kisbeeka köszi, akkor várom az elérhetőséget sajt@-tól
pannik
Budapest

Lányok,próbálta valaki a Stevia-t?
nem olcsó,de gondoltam egy próbát megérne anyumnak :)
Vendég

Igen én próbáltam, 3 hónapig egy gram cukrot nem ettem csak stevia-t használtam abba a kevés dologba ami engedélyezve volt.

nem olcsó, de ízre az egyik legjobb édesítő és ráadásul természetes
pannik
Budapest

kisbeeka, és én hol látom azt a pü-t amit kapok? hol keressem?
pannik
Budapest

Pannik: köszi a választ!
és melyik fajtáját használtad?
levelet,port,cseppet,vagy tablettát? :)
Vendég

mennem kell, majd holnap visszaolvasok, jó volt veletek, sziasztok
pannik
Budapest

Pannik: felmész az oldal tetejére,és ott,ahol azt látod,hogy:
kilépés [pannik]
rögtön alatta balra írja,hogy nincs privát üzeneted,vagy ha van,akkor pl. 1 privát üzeneted van :)

arra kattints :)
Vendég

tablettát a teához, cseppet minden másra (pl. sütibe)
pannik
Budapest

megvan, köszi, nincs privát üzenetem :( még :)
pannik
Budapest

Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon. Ha tudnátok nekem segíteni, vagy iránymutatást adni megköszönném!
Február 14-re kaptunk időpontot a meddőség klinikára az első konzultációra, és nem igazán tudom, hogy működik majd ez a dolog... Azt már láttam, hogy lehet orvost választani. Ti kit ajánlanátok?
Köszi előre is.
nyulacs82
Szolnok

Jaj csajok!
Annyira jól esik hogy gondoltatok rám,pedig nem írtam nektek .
Már jövök és dumcsizunk.
beszéltem Az Istenhegyin Biológussal,nem javasolják az elővizsgálatot az embriókon,mert szerinte nem indokolt.Megnézte a mi kromoszóma vizsgálatunkat,és az jó ugye,ezért nem tenné ki az embriókat feleslegesen rizikónak.Egyébként kb .100000 lenne,öt petesejt esetén.+lehet egyik sem élné túl. :oops:

Úgyhogy megyünk a jól megszokott úton tovább a Mi Szűcsünkkel.

A gyömbér tuti,én reszeltem,forráztam megittam.Azonnal elmúlt a hányingerem.Andi!Neked nem vált be?

Hajrá Sajti!Nagyon drukkolok! :wink:
ritabmc

Hali Lányok!

Megjöttem, nagyon jó volt, csak rövid. Sopron és a Lővérek meseszép, szálloda szintén. Teljes teltház márc. végéig (hétvégén mindenképp)
Az éjjel akkora hó esett, nagyon szép volt. Látom Kapuvár után semmi Pestig.

Olvaslak majd titeket, de szerintem tuti nagy a lemaradásom.

Holnap már meló sajna!

majd jövök

üdv

kispatak
Vendég

Sajtikám!!

Gyógyulgass Drága!!!!Péntekre drukkolok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Andi!!
Én egy kicsit csippentettem magamnak,hogy jó híreket kapjak Sz-től. :D

Nyulacs!!
Szia!!Üdv a csapatban.Első konzin mkg csak adat felvétel,vizsgálatok megbeszélése esz.Vigyétek minden leleteteket ha van.vvétel Neked és Apának+sperma vizsgálat 2X,ha van máshonnan lelet,akkor 1X elég.HSg+nőgyógyi vizsgálat.Ha minden megvan,lehet a dokival konzultálni a hogyan továbbról.Mi Szűcs dokihoz járunk,de ugye kinek ki jön be.

Mesélsz kicsit Magadról?? :D

Kubukám!!
Ölellek Drága!!!Ugy elmész dokihoz????Ne hagyd,hogy baj legyen,inkább előzzétek meg. :wink: Ha bármiben tudok segíteni,csak szólj. :D

Estrella!!
Írok pü.
csucsu99
Budapest

Nyulacs: üdv itt! :)

Bemásolom az 1020-as oldalról Mieza által szépen összefoglalt tudnivalókat a BMC-vel és orvosaival kapcsolatos tudnivalókat:

[quote]K írta:-K2 (Konc és Kanyó) párban dolgoznak. K a bmc lelke, neki ez az élete. Nagyon elfoglalt, sokszor van külföldi konferencián, ő vezeti az intézményt. Egy tündér!
Zeke: meg van a maga stílusa neki is, de nagyon aranyos, én is voltam nála helyettesítések alkalmával. Én nem szeretem, hogy a folyosón kell a rendelésre várni és a tömeges öltöző sem volt a kedvencem, de nagyon jó szakember!
Szűcs: nekem ő csinált babát, tehát elfogult vagyok, de mondjuk még sosem hallottam, hogy valaki rosszat mondott volna rá. Profi, nagyon lelkiismeretes és alapos. Ülős a várója és tv is van.
Skriba: Érzékeny lelkűek ne válasszák, mert ha rossz kedve van, akkor egy zizilelkű lombikosnak nem úgy esnek a szavai. (és tud kiabálni is). De ő is nagyon profi és ha bejön a stílusa, ragaszkodni fogsz hozzá a szüléshez is. Ő egyébként többször javasol kevesebb beavatkozással és hormonkezeléssel járó terminált. Gondolom megadja az esélyt a természetnek is…
Sok sikert nektek és minél előbbi bebabásodást!

Van egy szép kis reménytáblánk, Álmaink, jelenleg Sajti vezeti. Ha szeretnétek bekerül, írjátok meg Sajtinak az adatokat. Az ő hsz-iban megtaláljátok.

BMC: államilag finanszírozott, így elég sokan járnak oda. Az állam egyik intézményben sem emelte az évente elvégezhető támogatott lombikok számát, de az oda forduló párok száma nő… Szóval, igen, gyakran várni kell, főleg évvégére el-elfogynak a helyek. Aki arra gondol, hogy odamegy és babája lesz, azt ki kell ábrándítani. Iszonyú sok türelem szükséges hozzá. És igen, nagyon sokat kell várni, de a legprofibb kezek közé kerülhetsz! Olyan eljárásokat végeznek a bmc-ben, amik Európában is újdonságok, vezetők. Nem mindig jókedvűek a dokik (spec. megértem), de mindig profik. De ugye nem is barátkozni és nem is lelketápolgatni járunk oda, ha arra van szükséged, gyere ide, ezért vagyunk :D )) Ha a doki nem mondja ami érdekel, kérdezz-kérdezz-kérdezz, mert szükséges egy bizalmi kapcsolat, hogy sikerüljön. Én mindig egy listát írtam és sorban olvastam fel a kérdéseimet és jegyzeteltem mellé. Többektől hallottam, hogy így csinálják. (főleg az első körben). Ha mégsem tetszik a választott dokid, válts, a saját érdekedben. H-sz-p sokan vannak, ha lehet választanod, érdemes k-cs menni. Vagy reggel f8-ra nyitásra legyél ott, vagy egy picit később 9 után érdemes befutni, akkor talán egy picit kevesebben vannak. Mindenért a recire kell menni, tehát sorbanállós.

Rákszűrést érdemes vinni, házassági papírokat és egy vérképet. Ha van spermavizsgálat, akkor azt is, de szerintem azt újra megcsináltatják, nekünk is így volt. (mert hónapok alatt is sokat változhat az eredmény).

A bmc azért jó, mert dolgozik fagyasztott anyaggal, tehát ha a párodnak lesz jó eredménye, akkor azt fagyasztják és akár az inszem előtt is tudják olvasztani…
A pasik sp.katonaereményein nagyon jól lehet javítani több módon is. Mi úgy indultunk neki, hogy csak donorsperma lehet, aztán még inszemre is elegendő lett volna. Életmódváltás: mobil ki a zsebből, szorosgatyók tabuk, csak katonakímélő sport, sok gyümi-zöldség, FER14 kúra (!!!!), Macaveb-et is lehet szedni, fürjtojást. Nekünk csodát művelt 3 hónap alatt…
Vendég

Üdv.Nyulacs!Mivel Mi Sz-hez(Szücs doktorhoz) jártunk és immáron már 12hete itt van a pocakomban a babónk ezért én mindenképpen őt ajánlom,persze a többi orvos is nagyon rendes és azért vannak ott,hogy kisbabát "varázsoljanak"minél előbb a pocódba! :lol:
Első alkalommal semmi extra nem lesz,felveszik az adataitokat,vigyétek az összes eddigi vizsgálatok,műtétek papírjait,házassági anyakönyvi kivonatot!
Mióta próbálkoztok?Miken vagytok túl?Tudjátok a meddőség okát?

Kép
Kép
missancsi

Köszi Kisbeeka!

Ezt kerestem, de nem voltam elég kitartó... :) És eddig már nem jutottam el.

Hát nagyjából azt olvastam, amit sejtettem. A lelkizéssel már nincs baj. Ezalatt a 3 év alatt megtanultam, hogy a dokik nem fognak az én kis lelkivilágomra figyelni, nem fognak kedveskedni. Sajnos találkoztam már párral. A várakozás a helyzettel jár. Vártam már sokat, egész jól kezdek hozzászokni.

Te kihez jársz/ jártál?
nyulacs82
Szolnok

Szia Missancsi!
Gratula Nektek! :)

2007 decembere óta próbálkozunk. 2009 áprilisában kerültem végre jó kézbe. Addig csak a sötétben tapogatóztunk.( A dokik nem tudták mi bajom. Abbahagytam a fog.gátlót és nem jött meg.)
2009 októberében látta meg a dokim a 2. stimulációmnál, hogy policisztás a petefészkem... Túl vagyok egy HSG-n, 7 stimuláción (amiből 3 injekciós volt, és egyszer sem sikerült olyan tüszőt "alkotni", hogy az igazán megfelelő legyen), és egy 10 hónapos metformin kúrán... Hát itt szinte mindent kipróbáltunk, amit lehetett, de sikertelenül.
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs, szia, üdv itt! Kisbeeka bemásolta az összefoglalót, úgyhogy láthatod melyik doki milyen. (ÉN Skribánál keztem, majd átkértem magam Szűcs doktorhoz... és bár spontán babánk lett, de a terhesgondozást is Nála csináljuk, annyira meg voltam Vele elégedve!). Őt mindenféleképpen csak ajánlani tudom. :)

Rita: Persze, hogy gondolunk Rád!! Ez nem is kérdés, és nagyon örülök, hogy jobbnak látom a lelkecskédet!!!! :)

Na én meg átmentem idegbetegbe... valaki elvitte az angyalkás betűket az orrom elől...... Ez előbb próbálok belépni erre a tetves g.... mocsok vaterára, de nem sikerül, már egy plusz regisztrációt is csináltam.....de ez az oldal nekem túl komplikált úgylátszik... Pedig nem szokott ilyen téren gond lenni.. :evil: :evil: :evil: Már bőgtem is azon hogy létezik, hogy ennyire béna legyek?? Úgyhogy mos alíg várom már, hogy Rajó hazaérjen, mondta majd ő megcsinálja..... lecsapjuk a kalózost jobb híján aztán majd levélben leboltolom az eladóval hogy angyalos kellene :shock: :shock:

andrea-1

Nyulacs!Itt a fórumon folyamatosan lebabázódik vki!!! :lol: ... lehet hogy hamarosan Te következel!..Mielőbbi babásodást Neked is!!!

Kép
Kép
missancsi

Nyulacs: bocsi,közben estebédeltem :D

én Szűcs dokihoz jártam,és elég gyorsan sikerült a baba,április 21-én mentem először,július 21-én volt az első lombikom,nov. közepén a 2.,és az sikerült is!! :)

már a 12. héten vagyok :D

Szűcs doki nagyon kedves,és alapos,én nagyon kedvelem :)
nincs idejük a lelkizésre,nála is rengetegen vannak,de bármit szeretnél,rendelkezésre áll,és készséggel válaszol minden kérdésre :D
Vendég

nyulacs: Üdv itt! Nekem is pcos-em van és már egy éves Barbus. Kitartás. A metet szeded még? Én a terhességem elején is szedtem, aztán sajnos leállítottak róla.
vicky79
Budapest III. kerület

csak bekukk, hulla vagyok, fejem fál, lehet migrén. + nálunk is min. 5 kolléga folyamatosan köhög, tüsszög. :-(

megfázás ellen oscillococcinumot babásan is lehet szedni. én is megpróbálom most.

Sajti,
drukk hogy péntekre meggyógyulj.

Estrella,
pendrive mentésre vannak szoftvere ha fizikailag nem sérült.

Breki,
igazolást nem kell leadni az adó miatt, erről nektek kell nyilatkozni, az alapján már jár. az adóbevalláshoz kellhet majd az orvosi igazolás. lehet érdemes meggondolni, hogy megosztjátok, talán akkor többet tudtok igényelni + be kell kalkulálnotok az adójóváírást is. a tgyásból valami járulékot nem vonnak asszem, ezért kicsit magasabb mint a fizud.

Barbi, Liza még mindig csoda édesek. :-)

bocs, ma ennyire tellett. :-(

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Missancsi remélem Isten szól belőled! :)

Szia Vicky! Kitartok, már nem adom fel! Csak elég homályos az út... Nem szedem már a metet. Az endokrinológusom (aki nőgyogyi is) azt mondta, hogy ne szedjem, mert ha ez kellett volna nekem, akkor már lett volna hatása. (Nem volt magas a cukrom, bár csak 60 perceset csináltak, 120-t nem. És ráadásul súly problémám sincs, 165cm/50kg vagyok...)

Köszi Neked is Andrea!

Aranyosak vagytok! :D
Szimpatikusnak tűnik ez a Szűcs doki... Biztos jó lehet, ha ennyien jártatok hozzá!
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs: Hát ez nagyon érdekes............. :shock: Nekem az endokrinológusom azt mondta, hogy addig kell szedni a metet, míg teherbe nem esek... Az más kérdés, hogy én még (belgyogyász és Sz. tudtával csökkentett adagban most is szedem..)

andrea-1

Hát nem tudom... Ha teherbe estem volna, akkor kellene szednem még. De így, hogy semmit nem változtatott (van akinek a havija rendbe jön, nekem az sem mozdult meg) így szerinte nem kell. Azt még hozzá tette, hogy az lehet, hogy a BMC-ben fogják mondani, hogy szedjem tovább. Hát majd kiderül...

Most lehet hülyeséget kérdezek, de mennyire tartják még be a dokik, hogy lombik előtt inszeminációt csinálnak? Mert régebben úgy volt, hogy volt egy kötelező inszem szám, és csak utána mehettek lombikra...Mert csak így támogatta a TB. Ez meg van most is?
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs: betegsége határozza meg,hogy inszem,vagy lombik...

Nekem pl. súlyos endometriózisom van,hiába átjárhatóak a petevezetékeim,automatikusan CSAK lombikkal mehettünk,de én örülök is neki :)
Vendég

nyulacs: Ha nincs szervi gond, ami alapból kizárja az inszem sikerességét, akkor a 6 inszemet meg kell csinálni. És ráadásul ha jól tudom a lányoktól most már csak minden második hónapban lehet menni. A metet én is furcsálom, szerintem a 60 perces vv-ből nem derül ki semmi. Én több mint 2 évig szedtem a metet és nem csinált ciklust. Az a lényeg, hogy a hormonok jók legyenek. Az fsh/lh milyen arányú volt? Én egyébként újra szedni akarom babán kívül. Nekem jót tett, de nekem van azért túlsúlyom is rendesen.
vicky79
Budapest III. kerület

Kisbeeka: Köszi!
Igazából én sem szeretném az inszeminációt. Tartok tőle, hogy ha a Puregon injekcióval nem úgy sikeredtek a stimulációk, ahogy kellett volna, az inszeminációnál sem lesz másként. A PCO miatt annyira rosszul reagáltak a petefészkeim. Hol nem volt benne egy tüsző sem, hol meg tele volt (3 kicsi és 4 nagy volt 1 petefészekben). Emiatt nem kaptam tüszőrepit...
nyulacs82
Szolnok

nyulacs: Nekem a puregon szart sem ért. Vissza kellett térni a merionálra. Egyébként a kis ciszták nem befolyásolják a stimulációt, csak annyiban, hogy vigyázni kell, nehogy túlterheljék a petefészkedet. Szerintem jó kezekben leszel itt.
vicky79
Budapest III. kerület

Az Fsh 7,7, az Lh 21,9 volt, 3 hét múlva Fsh 7,7 Lh 17,5.
ÉS!!! Ez 2009-es eredmény. Azóta nem néztek hormonszintet... Ez csak szerintem nem normális, vagy szerintetek sem??
nyulacs82
Szolnok

Csak azt akartam a cisztákkal kapcsolatban írni, hogy attól a nagyokat simán meg lehetett volna repeszteni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nyulacs: nekem már a felvételkor megmondták,hogy mindenképp lombik lesz,akkor doki ott még nem is látott,tehát lehet,hogy Neked is mondják,de ez nem biztos.

Vannak itt többen,akik inszemmel kezdtek,de nem csináltak 6-ot,és utána lombikkal mentek tovább,és azzal sikerült is,de ez egyéni...

vannak sikeres inszemek is,úgyhogy az se megvetendő :)
Vendég

Nem merte a doki, nehogy hiperstimuláljak.
nyulacs82
Szolnok

Béku
Na én meg pont a felszolgálás vizsgát utáltam a legjobban :)

Íme a recept…
Itt a végén nem karamellizálót írnak, azzal sokkal könnyebb, de ezt is ki lehet próbálni:

6 személyre
előkészítés 15 perc, hűtés 3 óra, sütés 40 perc

Hozzávalók:
1 vaníliarúd
750 ml sűrű tejszín
6 tojás sárgája
100 g kristálycukor

1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vágjuk ketté hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét, amit félreteszünk. Lassú tűzön melegítsük föl a tejszínt a vaníliarúddal, de ne hagyjuk felforrni.
2. Egy tűzálló edényben habverővel keverjük össze a tojások sárgáját 60 g cukorral és a kikapart vaníliapürével, majd keverjük hozzá a felmelegített tejszínt. Tegyük az edényt egy forró vizes fazék fölé, és 10 percig állandó kevergetés mellett főzzük a gőz felett a krémet. Amikor besűrűsödik, vegyük le az edényt, és dobjuk ki a vaníliarudat.
3. 6 tűzálló tálkában simítsuk el a krémet. Tegyük a tálkákat egy tepsibe, amelybe forró vizet öntünk a tálkák feléig. 20 percig süssük, amíg pudingszerűvé nem válik. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd tegyük legalább három órára a hűtőszekrénybe.
4. Tálalás előtt felső lángon (grillező állásban) melegítsük elő a sütőt a legnagyobb hőmérsékletre. Tegyük a tálkákat egy jégkockával teli nagy tálra. Egyenletesen szórjuk a krémre a maradék cukrot, és addig grillezzük, amíg karamellé nem olvad.

kubu
Hát, kevés, de utána az a 26e még kevesebb :(
Majd megoldjátok, hogy ne maradj ki Liza életéből!
Ugye Te is tudod, hogy orvoshoz kell menned???
Lehet, hogy csak pánik a túlterheltség miatt, de ki kell zárni a többit…

Andi
Lehet marad rózsaszínen a kisbárány :)
Én csippentek egy kicsit a szerdai genetikaihoz!
Látom lecsaptál a kalózosra, tuti tudsz rendelni kislánybetűket is!

Nyulacs
Én is Sz.-höz jártam, a többiek már mindent leírtak…

Zsuzsó
Hogy haladsz a betanítással?
Az oscillicoccinum is jó ötlet!
Én kipróbáltam ma az Eszter féle receptet, remélem segít. Rosszabbra számítottam, bár a fokhagyma fura benne és utána annak az íze marad meg.
A pendrive fizikailag is sérült, mivel arra esett nagyjából a laptop :(

Kép Kép
estrella22

nyulacs: Ez abszolút nem normális. Ha ezek 3. napi értékek, akkor ennek 1:1-nek kéne lennie. És a pcos-nél a tesztoszteron szokott magas lenni. A stimulációk mondjuk haza tudják vágni a hormonokat.
vicky79
Budapest III. kerület

Estrella: köszi! :)

Nekem nagyon tetszett a felszolgálásos (inkább a terítős és italkínálós) része :D
Vendég

nyulacs: 4 tüszőre még simán csinálnak inszemet. Mondjuk láttam belőle hármasikreket, de ez ritka. Nekem 4 volt és ikrek lettek volna. Nekem is volt leállított stimulációm....8 tüszőnél.
vicky79
Budapest III. kerület

Mi lesz mindjárt? Nézzétek az echotv-t :)

Kép
mieza

Mieza: nézem!!! :)
Vendég

Én is.
vicky79
Budapest III. kerület

Mit kéne látni?
vicky79
Budapest III. kerület

hihi,ott volt nagypocakos Mieza a kutyukkal!!! :D :D :D

mikor lesz ennek hosszabb változata is?
Vendég

Én csak egy jobbikos macát láttam beszélgetni. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Holnap is lesz :) A közszolgálati blokkban, 5 perccel fél 9 előtt :)
Ott van Albert a tv-ben :)))

Nem egy wow, de ennyi tellett most. Egy Klapka reklámnál azért jobb :)
Azt néztem, hogy 2 koraszülött 1%-os reklám közé beraktak egy terhes csajt :)

Kép
mieza

Vicky,a jobbikos maca után :)

Kép
mieza

Bocsi!
Esélyem se volt ma visszaolvasni. Alig jöttem meg, de meg kellett csinálnom a repjegyfoglalást, mert állandóan nő és nagyon.
Jun-22-én repülök Londonba.
Holnap olvaslak titeket.
Vicky: sokat gondoltam Barbusra pénteken

üdv kispatak
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?