Sziasztok!
Lois!
Abszolút megértem az érveidet, én sem erőltetem. Mi nem is vagyunk nagy tejivók, csak az a szutyi tartós tej van itthon főzéshez, vagy kévéhoz, azt meg nem is szívesen adnék neki.
Ronmay!
A legjobb bnőm épp egyidős terhes veled, és a keresztfiunkat várja

. olyan izgi, hogy már ilyen kevés van hátra

.
Boo!
Natúrjoghurt+idénygyümölcs?
Czigka!
Én viszont 3 különböző könyvben is azt olvastam, hogy 1 éves kor után mehet a tej, és anyu szerint is máig ez a hivatalos protokoll, de ő sem szorgalmazza még ilyenkor, sőt anyu mindig a HA-s cuccokat erőltette mindenben, mert szte nagyon fontos, hogy azt kapjanak a gyerekek, ne sima tápszert, vagy tejpépet.
De amúgy egyet értek, de ebben sem leszek szélsőséges, Botond tejet is fog kapni majd, annyit, amennyit mi is eszünk...
Ronmay!
Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy írtad, hogy Roló nem néz sose tévét. Ez baromi dícséretes, tényleg, de ti sem nézitek igaz? Mert én már írtam korábban, nálunk szinte egész nap megy, háttérzajként. Tudom ciki, lehet megkövezni, de így van. Mondjuk mi sokat megyünk, de ha itthon vagyunk akkor megy vmi. Így álságosnak tartanám, ha Botond szeme elé meg odatartanám a kezem, ha ránéz

. Viszont elég tudatos médiafogyasztónak tartom magam,és ez a gyereknél különösen igaz: megválogatom, hogy mit néz, nem csak a csatornát, az adott mesét is! És az is szabályozva van, hogy mikor mehet ez, vagy az.
Szóval én a magunk szokásaihoz képest sztem kordában tarom ezt
Esték:
Nálunk vacsi

fürdés+fogmosás

tápi. Tudom,nem az igazi, demég igényli az esti búját a tápival. Mese viszont nincs lefekvéskor, csak leteszem,és alvás. Mesét napközben olvasunk, ha ahhoz van kedve, vagy nekem

. De naponta többször.
Volt, hogy be akartam vezetni, de nálunk nem így alakultak ki a szokások. Ha odaülök egy könyvvel, akkor kipattan a szeme, és felállva figyel

. Szóval én majd nagyobb korában vezetem be. Gyerekkoromban nálunk ismindig volt mese, de már csak nagybb koromból emlékszem rá (5-6).