A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi, olvaslak titeket, mindennap... Nagyon cukkerek a babák, néztem a tali képeit is, meg drukkolok Tomikának, hogy erősödjön...

Nálam semmi jelentős, tettem fel pociképet a blogba, betöltöttem a 18. hetet... AFP eredmény még nincs, illetve be kellene kirándulni Pestre, holnap jár le a 2 hét, meg hétfőn megyek genetikai UH-ra. Ennyi...

Kép
xtina75

[quote="xtina75"] írta:xtina75vi, olvaslak titeket, mindennap...

tessék írni is
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni ha lehet. Az én kislányom augusztus 11.-én született, és van már két nagyobb csemeténk is.
Vendég

Sziasztok!

Tina
Lehet, kicsit előrelépek a kérdéssel, de hol fogsz szülni? :)

Mares
Újabban nálunk is sokszor előfordul ez a "nyűgi-nap"... Kezd uncsi lenni :lol: Nekem Kristóf fiam volt olyan, hogy ő nem panaszkodott, egyből harsányan jelezte a nemtetszését. Ez az akaratos határozottság a mai napig megvan benne. És megjegyzem halkan, nem tőlem származnak ezek a gének :wink: :D

Clarika
A "pasiról" eszembe jutott Bévi párjának a nagyfia... :? Körülbelül ilyen "felnőtt" fog válni belőle :( Borzasztó, hogy a fikarcnyi szociális érzék hiánya mellé ekkora tenni-nem-akarás és ego társul... :shock:

Claire
Tényleg, az a csoda, hogy ilyen ügyes Nonó és Joni. 4 gyerek a közintézményekből tömérdek betegség hazahurcolására képes, inkább bele se merek gondolni :roll:
Ölelés :)

Évilány
Tomi jól belehúzott, ez igen! A mozgásbéli problémák meg egész biztos hamar megoldódnak! Ezek a foglalkozások csodákra képesek! Páromnak pl. kiskorában le voltak tapadva az izmai. Doki mondta, hogy ebből tolószék lesz. :shock: :shock: :shock: Na, anyósom nem hagyta ennyiben a dolgot, hála Istennek. Nagyon szeret azóta is mindenféle sportot, és ő az a típus, akinek szinte fáj, ha egy helyben kell pihennie :lol: Elsőszülöttem is ilyen 8)

Ircsi
Már korábban is akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem. A külföldi rokonok miatt tudatosan beszélsz angolul Katushoz?

Vasárnap partin voltunk, megint kiakadtam, de hát ez van, már megszokhatnám... :? Nem is tudom, leírjam-e hogy mi volt, mert kezd egyre gázabb lenni a helyzet. :oops:

Röviden a lényeg: szemtől szemben a nagy egyetértés /Kristóf minél kevesebb édeset egyen, a hangsúly normális kajáláson legyen/, de amint hátat fordítok (ami gyakran megesik, mert én nem szeretek nyilvánosan ill. nagy társaságban szoptatni, ráadásul Bálint is akkor tud normálisan enni, ha nyugi van), megválotznak az erőviszonyok és a gyereket kérés nélkül dobják rá a sütire... Ha nem kér magától, addig mutogatják neki, hogy kérni fog. Persze, nem kell nagy rábeszélés. És most már elhangzott az is, hogy "gyorsan edd meg, mert mindjárt jön anya". Hát én mindig arra tanítom a gyereket, hogy legyünk őszinték egymáshoz, ha valamit el is rontottunk, azt lássuk be - én mint felnőtt nem szégyenlek bocsánatot kérni a gyerektől SEM.
Erre jön valaki, és most már nem csak az a problémám, hogy eltérnek az étkezési szokásaink, de úgy látom, valahol az alapértékrendünk is eltér...

És ez már nem az első ilyen felismerésem. Pl. meg lettem gyanúsítva, hogy én direkt és szántszándékkal mindig akkor viszem el Bálintot szoptatni, amikor XY kézbe akarja venni és babázni akar. :shock: Tessék :?:
Az persze nem számít, hogy már 15-20 perce folyamatosan panaszkodik a gyermek, hogy éhes...

Már előre látom, mi lesz a következő beszólás, ami abból fakad, hogy előbb-utóbb mindenki számára egyértelművé válik, hogy Kristóf és Bálint egyénisége mennyire eltérő... És ezért is én leszek a hibás, a nyakamat teszem rá. Mert hogy elkényeztetem a gyereket, és nem viszem sehová. Évilány, megint eszembe jutottál... :oops:

bekri

sziasztok!

Zoé ma oldalfekvésből félülő pózba nyomta magát és produkált egy majdnem négykézlábat is...
:lol:

babakeksz üdvözlünk köreinkben! írj egy kicsit Magadról!

Évi majd babatalin mutasd ám meg a fejlesztő gyakikat! már mehet a husi is?!?! hm... mi lassan haladunk a kajával, még csak gyümiből: alma, banán, körte, barack, szilva... zöldségből: sütőtök, krumpli volt eddig... az univeres bébiétel nagyon bejön a gyereknek, most azt keverem a saját készítésűhöz, így eszi szépen... tízóraira és uzsira már nem is kap tápot...

Tina hahó! gyere sűrűbben! és nem elégszünk ám meg ilyen kis nyúlfarknyi hozzászólással!!! :wink: :lol:

Mares fel a fejjel! ha kicsit önállóbb lesz :arrow: felfedezi a játékokat, akkor már sokkal kevesebbet fog sírni! ja, és miért lenne égés?!?! ne legyél már gyagyi!!!

Ircsi tényleg jó a cikk! be is teszem kedvencekbe, az ilyeneket többször is át szoktam olvasni!

Kép
gtunde75

[quote="bekri"] írta:bekriÉs most már elhangzott az is, hogy "gyorsan edd meg, mert mindjárt jön anya".

húúúú, ez már tényleg dúúúúrva! én biztos elbeszélgetnék négyszemközt az illetővel, és már bocsánat, de lesz_rnám, hogy kicsodám az illető!!! ilyent egy gyereknek nem lehet mondani... jó, hogy nem uszítja az anyja ellen azt a gyereket!

Kép
gtunde75

Szisztok!
Életjel öcsiéktől :)
DÉLITŐL 15 perces út nekem 38 percembe telt :(
Nem 2 hét múlva lett volna a tali?
mindegy...törött lábujjal úgy sem tudnék elmenni :(
Itt esik a hó-hideg van.
Gergő 3 napja nyűgös...görcsösen sír,ökölbe szorítja a kezét...most schüssler sót aok neki-doki tanácsára.
Kimozdulni nem igen tudok a törött ujjam miatt..és tiszta depi vagyok :S
...majd elmúlik.
30-án megyek haza,de ezt írtam is :(
de semmi gond!...
jó mulatást..

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Köszi, hogy befogadtok!:) A kislányom Lili mint írtam, augusztus 11.-én született, egy örökmozgó, és van már két fogacskája is.. Tápszeres 6 hetes korától, mert kevés volt a tejcsi. Én már adok neki mindenféle gyümölcsöt, zöldséget, és a húsokat is elkezdtük. A két nagyobb fiam, Gergő 14, Márkó 10 évesek. Élvezem a kamaszkor gyötrelmeit, és próbálom túl élni a megpróbáltatásokat..)
ti mit használtok fogzásra? úgy értem a fájdalom csillapításra. Nekünk van Dentinox, de szerintem semmit sem ér, mert Lili 3 perc alatt lenyalja.:)
Vendég

Csillag elutaztunk volna mi is ezen a héten, de apósom lebetegedett, ezért nem mentünk... így lesz tali most is... hogy törted el az ujjad? :( jesszus... hááát nem nagyon szép!

babakeksz bár Zoénak még nincs foga, és nem is látom, hogy jönne, de előfordul, hogy dörzsöli az ínyét a rágókához és közben nyügizik, néha "ordít" (nem sír)... ilyenkor homeos kúpot adok éjszakára, és úgy veszem észre, hogy beválik....

Kép
gtunde75

Csillag egyébként ha tudunk, most már hetente talizunk, mert kezd mindenki egy kicsit befordulni... kell a társaság! erre biztatunk Téged is mindig! tudom, hogy nem eccerű most Neked, de mindig szeretettel látunk, ha úgy adódik!

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Köszönjük, gyógyulnak :D !
ÉvilánY! én Eszuter lányomat anno hordtam Dévényes gyógytornászhoz, mert felülés után leállt a mozgásfejlődése, üldögélt és nem csinált mást, kúszás, mászás, stb. Később a fenekén csúszva indult el, 4kézláb helyett :shock:
Most 6,5 éves, úszni jár, ügyes, jó mozgású. Őssszel elkezdett az oviban "lánytorna" c gyerek aerobik félére járni, most januárban áttette a tanárnéni a sulis csoprtba, mert ügyi. Úgyhoyg foglalkozz Tomival, nagyon időben ráugrottál a dolgora, minden rendben lesz vele!!!

Táplálás: van már foga? Nekem mindig azt modták, h amíg nincs, addig glutén mentesen!
(Enyémek egyelőre csak szopiznak, aztán majd februárban elkezdünk vmiket lassacskán. Alma, őszi, banán, sütőtök, répa, krumpli.... A többinél működött, remélem velük sem lesz gond! :) )
Babakeksz! kamasz és kiskamasz kor....az én legnagyobbjaim 12 és 10 évesek...
Tieid milyen suliba járnak? Ált? 6 v 8 osztályos? hogy fogadták a kicsit?

claire
claire

Babakeksz, üdv a fedélzeten :wink:
Kiskamaszkor... nem lehet egyszerű :roll:

Tünde, pont ez a baj. Ha négyszemközt vagyunk, és mondom, hogy mit hogy kéne, bólogat, helyesel mindenki. Külső tanácsot megfogadva, korábban volt olyan is, hogy leírtam a dolgokat, hogy mit hogyan szeretnék, és hogyan ne (gyereknevelés, még anno Kristóf idejében /ne szóljanak bele, hogy milyen színű ruhát adok a gyerekre, hogy tápszert adok neki és nem almát 3 hónapos korában stb). Ebből meg oltári sértődés lett, mondván, én nem tisztelem őket...

Csillag, aztaaa... a pöttyös háttértől alig üt el a lábikód színe... :oops: Szegénykém! :( :( :( Valamelyik pécsi lányzó biztos át tud dobni téged kocsival a találka helyszínére, ne utasítsd vissza az ajánlatokat :wink:

bekri

Babakeksz üdv köztünk :wink:

Csillag uúúúú vazze az ujjad :shock: :shock: hogy sikerült?
Talit leírta Tündi,hetente összehozzuk ha megy,köv.febr 3 csütörtök!Az lett volna a következő,de lesz is,és várunk Titeket!(vagy menjünk mi?Még egyeztetjük!)
Miért nyűgi Gergő és mire kapja azt a sót?

Claire,nincs fog,de a legújabb h 6 hós korig be kell vezetni a glutént,a későbbi lisztérzékenység elkerülésére,vagyis nem is,hanem ebben a korban a legkönnyebb megállapítani vagy ilyesmi,írnak ezt is azt is.

Tündi én is meglepődtem a husin,még várok vele pár hetet.Eddig:barack,alma,répa,sütőtök,krumpli,brokkoli(nyelte szépen) jövő héten cékla,aztán banán a terv.

Bekri de dúúúúúúrva :shock: edd meg gyorsan mert jön a gonosz anya :evil: :evil: :evil: és hogy akkor viszed el szoptatni...komolyan mondom az emberek hogy lehetnek ennyire hülyék???
(kik ezek?)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Látod, Tomi szuper kispasi :lol: :lol: :lol:

Mares
Engem apróságok nem érdekelnek! Egy fontos van, kicsi lányomnak legyen jó!
Nem háztartási alkalmazottnak vagyok itthon, hanem Chloe miatt... :wink:

Tina
Szépen alakul a pocid! Aranyosak a ruhácskák, amiket vettél :lol: :lol: :lol:

Babakeksz
Üdv itt!
Ha nagyon nyűgös Chloe, akkor fájdalomcsillapítót szoktam neki adni...

Bekri
Katus/Chloe USA-állampolgár. Kb. 1 év múlva az USA-ban fogunk lakni... a közvetlen környezet angol nyelvű most is... beszélünk magyarul is, de az inkább másodlagos nyelv...
Rokonok :evil: :evil: :evil:

Csillag
Mi történt a lábaddal?
Borogasd ecetes-vizes ruhával! kenegetheted Venorutonnal...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Pogi receptet beírom majd a blogba (honap remélem lesz rá időm). :wink:

Csillag bakker! Hogy sikerült elintézni a lábujjadat? Gyors gyógyulást!

Babakeksz üdv! 3 gyerek.......nem egyszerű. Hogyan fogadták a hugit? Kép esdetleg?

Évi köszi, Bence már jól van, holnap megy is oviba. Farsang lesz, így nem lesz gond (amúgy sincs csak így könnyebb lesz) Tomi ügyes, jó lesz ez a kis torna neki.

Bekri nem is tudom mit mondjak ezekre a rokonokra......én lehet nem is vinném a gyerekeket egy ideig. Nem értem, hogy felnőtt emberek hogyan gondolkodhatnak így, hogyan mondhatnak ilyeneket.....

Mares fel a fejjel, Gergőre is hat ez az időjárás. Lesz ez még jobb is.

Clarika pasi :twisted: megtanulhatott volna viselkedni. Anyukádnak nem lehet szólni, hogy beszéljen vele?

A PécsiCsajok klubbon felbuzdulva összeszedtem az itteni kismama ismerőseimet (egykorúak a gyerekek, pár nap-hét eltérés van köztük) és közvéleményt kutattam nyitottak lennének-e egy ilyen találkozóra, mint a tiétek (mindegyik egyedül szokott sétáltatni) és igent mondtak. Úgyhogy nincs más dolgom, mint időpontot egyeztetni :lol:
Kinek fizessem a jogdíjat? :lol:

És a szomszédban megszületett a kisbaba. Ma reggel, Zalán. Úgy volt, hogy indítják a szülést 7.30-kor, de a gyerek beelőzött és 6.45-kor világot látott. :lol: Alig várom, hogy láthassam :lol:

királylány

Babakeksz bár nem nagyon kínozza Áront a fogzás egyelőre, de kúpot szoktam neki adni ha van valami baja. Van itthon homeós kúp, Nurofen, Germicid....én a nagyobbnál tapasztaltam, hogy a dentinox csak pillanatnyilag segít, hosszú távon nem.

királylány

Dia hát a jogdíjat egyértelműen nekem :lol: :lol: :lol:

evilany

Jelenésem volt,van...Tomi kismajom..
Dia,örülök h.meggyógyult,és minek öltözik?
Szomszédnak gratula
Kismamák:ügyi vagy és hol lesz a tali?Fórumról senki?

evilany

Évi majd utalom csak add meg a számlaszámot :lol:

Bence idén is bohóc lesz. Van tuti jelmez, majd teszek képet :wink:

Tali először itt lesz nálunk. Itteni anyukák, fórumról senki.

királylány

Dia biztos szupi lesz a farsang is a tali is..
Pénz meg mindig jól jön höhö 8)

evilany

Csillag!
Nincs aloegéld? ("zöldkrém") vagy fekete nadálytő. Bármelyik jó borogatásnak! Hogy tudsz cipőt venni?

Ircsi! Glutén témáról vélemény???
Én eddig úgy tudtam, minél fejlettebb, érettebb az emésztórendszer, annál kisebb az esély az allergia kibontakozására! Rosszul tudom?

Claire
claire

Claire
Én bő 6 hónapig csak anyatejet adtam... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bea, SOTE II-n fogok szülni, nem korai a kérdés, hiszen fogadott orvosom van a 13. héttől (előtte meg a meddőségi spec orvos vizsgált, kéthetente, hogy tutira megmaradjon a baba). Ilyen előzmények után muszáj... Szóval a mostani dokim meg ott dolgozik, és nekünk is könnyű megközelíteni... Relatív persze, itt nincs kórház helyben, de ahová tartozunk (dél-pesti, becenevén dél-tepsi... :evil: ) az is 24 km, meg ez is...

Más témában (fogzás, babák fejlődése, nyűgösség, stb) nemigen tudok hozzászólni... Ami velem van, arról meg írok a blogban. Meg hát dolgozom, eddig is, eztán is, amíg csak bírom - irodai munka, ülök a fenekemen, sőt még enni is adnak :lol: - otthon meg kitalálnám, hogy akkor mosni, takarítani, főzni, mosogatni... nem ülnék meg egyhelyben, szerintem jobban megerőltetném magam.

Szóval melóhely, babás dolgok foglalkoztatnak, hétvégén házimunka és pihi - kábé ebből áll most az életem. Ircsi egy boszorkány, azt kívánta, legyen unalmas terhességem, és eddig - lekopogom - bejött :lol: :lol: :lol: Közben meg szépen növekszik bennem egy kis tündér - még nem biztos a neme, szakvélemény, ha mindenképpen akarok hallani valamit: "úgy tűnik, lány, de még ne fessék rózsaszínre a babaszobát" (nem is akartuk, de babakékre sem, bézs/mogyoró a választott szín) De jövő héten megyek genetikai UH-ra, ott talán jobban megmutatja magát a kis Prüntyőke. (Ez a gyerek munkacíme :lol: :lol: :lol: ) Nevet már akkor választottunk, amikor idecsöppentem közétek: Gergő vagy Tamara, maradtunk ezeknél.

Jó látni a babáitokat, mindennap kíváncsian várom, kivel mi történt, hol tartotok, hogyan nyílik ki a kis csöppségek értelme, stb. Meg azt, hogyan mutatkozik meg bennetek az ANYA - nap mint nap. Sokat tanultam tőletek! A vélemények különböznek, de ezt is jó látni, hogy egyikőtök így, másikótok másképpen csinálja - és boldogul. A gondokat (anyagi, lelki, betegségek, stb) sajnálom, ilyenkor bőszen drukkolok, veletek vagyok, csak legtöbbször nincs időm leírni...

Kép
xtina75

Köszönjük Tina! További jó unatkozást, már tehességi szempontból. Azért a genetikai UH eredményét írd majd meg!!!

Ircsi!
Te milyen nyelven beszélsz a kicsihez? És helyből amerikai állampolgár lett? Kettősű? Mert akinek magyar az anyja, azt csak be kell jegyeztetni itthon, és akkor magyar állampolgi is.

claire
claire

Claire,ti mekkora házban,lakásban éltek? Hogy vannak a gyerekek elosztva?

Tina, :wink: örülök!! Blogot olvasom.

evilany

Ircsi, lehet, hogy én vagyok földhözragadt, de attól, hogy usa-állampolgár Katus, még te és a az apukája magyarok vagytok, ergo az "anyanyelv" amin a legjobban beszéltek, gondolkoztok, éreztek, álmodtok, az a magyar. Vagy már nem? Én sosem voltam huzamosabb ideig külföldön, ezért kérdezem. Meg nem tudnám elképzelni, hogy a gyermekemnek ne az anyanyelvünk legyen az első - pedig angoltanár volnék, vagy mi :lol: Persze, értem, hogy külföldön a magyarral nem sokra megy majd...

bekri

Na itt vagyok. Nem önszántamból bagolykodok, csak Liló még mindíg nem alszik.... 8) Nagyon nyűgös, ma este már adtam neki Nurofent, és holnap beszerzek valami homeos cuccot is, mert nagyon sajnálom.

Na megpróbálok válaszolni a kérdésekre.
Szóval a fiúk sima Általános iskolába járnak, 6 osztályoshoz nem elég eredményesek. Nálunk előszőr nem nagyon hozta lázba a nagyokat a kis hugi érkezése, de mára már nagyon szeretik. Mellé fekszenek, és játszanak vele, Gergő meg is meri fogni.
A kamaszkor tényleg brutál, és kezdek kifogyni az ötletekből, hogy hogyan is kezeljem. :roll:

Most megyek, és megnézem a babáitokat, meg én is teszek fel képet magunkról, ne legyek már ennyire anonimus. :D

Ja, és mégegy kérdés. Hogy tudok vonalzót beilleszteni a hozzászólásaim alá?
Vendég

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina
Éppen elég izgalomban volt eddig részed! Legyen a várva-várt várandósságod, a szülésed nagyon unalmas! :wink:
(Nem rossz kívánság ez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Claire
Angolul beszélünk Katushoz. Magyarul csak a "titkos dolgokat" beszéljük meg Ádámmal. Katus amerikai állampolgár lett, mert USA-területen született.
Kettős állampolgársága nem lett. Mi jelentősége lenne annak, hogy román állampolgársága is megvan? (egy csomó ügyintézés kellene...)

Bekri
A magyar a kisgyerekkorom nyelve, kamaszként románul kellett boldogulnom, az egyetemet meg angol nyelven végeztem el...
Nekünk Mo. is már külföld volt :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="babakeksz"]M írta:babakekszost megyek, és megnézem a babáitokat, meg én is teszek fel képet magunkról, ne legyek már ennyire anonimus. :D

Ja, és mégegy kérdés. Hogy tudok vonalzót beilleszteni a hozzászólásaim alá?

Szeretjük a sok-sok babaképet! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vonalzó
Sok oldalon tudsz csinálni.
www.lilypie.com
www.tickerfactory.com
www.csaladinet.hu
www.mamanet.hu
www.picibaba.hu
www.nagyonbaba.hu
Értelemszerűen megcsinálod... a végén a BBCode sort kell kijelölni...másolni....

Itt belépsz az oldalra... a lap tetején PROFIL... ott kb. középtájon van egy fehér téglalap... oda kell beilleszteni az aláírás linkjét... profilban is, hozzászólás írásánál is engedélyezni kell az aláírás hozzáadását...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaina
Éppen elég izgalomban volt eddig részed! Legyen a várva-várt várandósságod, a szülésed nagyon unalmas! :wink:
(Nem rossz kívánság ez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Naná, hogy nem!!!!!!!!!!!! :lol: 8) :lol: Fel voltam készülve, hogy az elején barnázás vagy haematóma, feküdni kell végig, satöbbi.... és hál istennek (meg a jókívánságoknak :wink: ) semmi nem volt, még hányinger se.., csak hasonló folytatást kívánok magamnak... Kopp, kopp, kopp

Babakeksz, üdv itt!

Kép
xtina75

Jó reggelt
Készül a bababirodalom bár lassan,esténként. Igaz míg eszik 1kor is 4kor is 5kor pedig felkel,balgaság lenne külön költöztetni,így is mosott sz@r szoktam lenni... :?

Ircsi ti egy szobában vagytok?

evilany

Évi
Egy szobában vagyunk... anyukának egyszerűbb... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!
Fél kettőkor szenderült álomba a királylány, mosott kaki vagyok. Apájával még mindig szunyálnak, csak én kuruttyolok fent... :lol:

Köszönöm a segítséget a vonalzóval kapcsolatban, mindjárt kiderül jól csináltam-e meg.

Hát lányok, megnéztem a babáitokat, már akinek van blogja. Mondhatom, hogy minden gyerkőc szépséges. :)

Evilány! Mi meg ismerjük egymást egy másik fórumról. Remélem nem baj, hogy itt vagyok. Ott nem nagyon beszélgettünk, remélem itt többet fogunk. :wink:

Én is tettem fel képeket rólunk, Lilicsalád címmel. Kukkoljatok meg. :D
Vendég

[quote="babakeksz"]
írta:
babakeksz
Evilány! Mi meg ismerjük egymást egy másik fórumról. Remélem nem baj, hogy itt vagyok. Ott nem nagyon beszélgettünk, remélem itt többet fogunk. :wink:

hova tettél képet?

Honnan ismerjük egymást...?(hoxa..?mert oda nem nagyon írogattam,elég gáz az a hely)

evilany

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="babakeksz"]
írta:
babakeksz

hova tettél képet?

Honnan ismerjük egymást...?(hoxa..?mert oda nem nagyon írogattam,elég gáz az a hely)

Igen, onnan...ÁÁÁ, iszonyatosan megy a balhé, már rég nem a kisbabákról szól semmi... Van itt valami nyilvános album, csak oda tudtam tenni. Kicsit bonyolult nekem ez a menü rendszer. Elkezdtem egy blogot is, igaz még csak három bejegyzés van benne, viszont vannak cuki videók. :D
Vendég

sziasztok
harmadszor írom le,mert mire elküldeném szétbont öcsémk mobil nete...így ost jegyzettömb-és innen bemásolom :(

lában:
fát akartam hasítani ami első 3 sikerült is...a 4.nél nem vettem ésre h egy göcs van benne...fejsze bele...nemtörtént semmi-kiszedtem majd ismét bele vágtam...de beszorúlt...ütöttem baltával-hátha hasad a fa...reménytelen volt.Izomból felemeltem a fát amibe a fejsze beleszorúlt és teljes "mellbedobással" a földhöz b...tam...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
a lábam persze elől maradt :(

lila-kék-fekete-hólyagos lett másnapra (htfő)

tegnap voltam a Péterfy Kórházban(balesetiostály)...vizsgálat -rtg
dg.:
Contusio et fractura digit I. pedis l.d.
kontroll: 01.27 délelőtt

Nesze nekem orvosilatin-törés :(
kiszúrták a vérhólyagot -gondolták szomjas az ujjam-adtak neki egy alagravaló jódot...nesze ujjacska igyáááááááá :(
be...tam
Mindegy
Aranyosak voltak

Gergő:
nem igen iszik-eszik..nyűgős sokat hisztizik VISÍT..görcsösen tartja magát...stb
Védőnő ezt tanácsolta...DE

vele is voltam pesten tegnap dokinál...azt mondta sok fojadák,ez aschüsler só D/ mehet..-tengervizes orrspray-szívni nózit és napi fél normaflore...
ha nem eszik-iszik továbbra sem...kórház-----infúzió (nehogy kiszáradjon)
De azt mondta nem lesz ebből semmi...kemény kiscsávó és pasi lévén el volt ájulva a szemeitől :D
-na ő küldött korházba az ujjammal :D

feljöttem pestre dokikhoz-kórházakba...szuper!!!!

baromira élvezem csak nem tudok járni :(
mAJD CSAK VASÁRNAP MEGYÜNK HAZA...
bocs a billentyűért....kicsit hülye :d

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

utálom ezt a billentyűzetet....remélem kiveszitek mit akartam írni :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

pécsiek!ha tudok olcsó sarokülőgarnitúrát-kihúzhatósat (nekem) szóljatok....max 15-20 :(
költözöm...és nincs ágy a volt lakásban :S

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag sajnálom! reméljük Gergő és Te is gyorsan meggyógyultok! gondolom a favágásnál nyomdafestéket nem tűrő kifejezések hagyták el a szádat!!! :wink:

Kép
gtunde75

Babakeksz megkukkoltam Lili babát! hát nagggyon ééééédes! a enyém gyerek biztos nem maradna el így a kádban... simán lefordulna arról az izéről... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Tünde így van :D
Nyomdafestéket...hahahha egy kocsismegirigyelt volna :(
Naggggyon durva és keményérzés volt!

..és köszi...igyekszünk

Babakeksz üv a csapatban

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag mikor költözöl?És kivel...? :oops: :?:
Remélem Gergő helyrejön...
3-n jössz?(vagy menjünk..?)

Babakeksz bizony,és nagyon csini vagy te is!

evilany

Sziasztok!

Csillag!
Tényleg nem valami bizalomgerjesztő a lábad.... :?
Jobbulást neki!!!!!
És pihengessél te most ott fenn, kapcsolj ki!!!!!!

Évi
Majd csütörtökön (hű, az már holnap van :) ) kérdezek ezzel a fejlesztővel kapcsolatban, lehet én is elviszem Rékát, hogy nézzenek rá. Veszíteni nem veszítek vele.

Babakeksz
Üdv itt köztünk.
Belenéztem a blogodba, s írtad, hogy nem alszik el a gyerek nagyon sokáig.
A blogodban láttam egy "altatás" című videót.
Ha így altatsz, akkor nem is fog elaludni, épp ellenkezőleg, felkelted csak a figyelmét. A pici álmot is "kivered" a szeméből.
Esetleg ha félhomályt csinálsz, s nem szólsz hozzá, lehet előbb elaludna.....
Persze ez csak egy tanács.

Dia
Jó, hogy kedvet kaptál, meglátod milyen jó lesz nektek.
Pont most olvastam az egyik oldalon, hogy ennyi idősen a babák, nagyon jól érzik magukat hasonló korú társaik között :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi
Igaz, hogy kényelmesebb éjjelente ha melletted van Tomi, csak ha külön szeretnéd tenni, most hamarabb átszokik.

Hű, front van? Nagyon betompultnak érzem magam.... :? :? :?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Gtunde75! én is megnéztem a Te csemetéd, és csodaszép. :)

Hol lehet ilyen tigrises hintát venni? És vajon mennyibe fáj? Nagyon tetszik, szerintem Lili imádná. Ma egyébként megint nagyon nyűgi.

Evilány! Hát most elpirultam. :oops: :lol: Azért a csinitől még messze állok, de dolgozom az ügyön. Igaz kicsit melós a 3 gyerek meg a diéta egyszerre, de már csak 6 kg van hátra.

Csillagnak jobbulást, minnél hamarabb.
Vendég

Csillag! Szegény :( szedjétek össze magatokat!
Mormaflore nekünk mit sem használt, most probionak bonolact prokid-et kapnak.

Ircsi!
A nővérem Fr.o.ban él, és amúgy is fr tanárként végzett, tehát nem voltak nyelvi nehézségei. Ezzel együtt azt mondta, h a gyerekeihez csak magyarul, h 1.megtanulják, 2. azt mondta, neki a "babanyelv" "gyereknyelv" az magyar, egyszerűen úgy jön ki a száján, megszületett az első gyereke, és magyarul szólt hozzá.
így aztán a gyerekek előbb szólaltak meg magyarul, mint franciául, illetve kicsit zutyulták a kettőt. (ja, apuka francia). De nagyon hamar szétválasztották, és mindenkivel a megfelelő nyelven kommunikáltak-nak. Persze ahogy oviba-isibe kerültek túlsúlyba került a francia, de jól beszélnek magyarul. Kicsit később kezdték, de mostmár olvasnak is rendesen magyarul, írni nehéz nekik, de azért tudnak. Ők most 17 és 14 évesek, és azt kell mondjam, h sok előnye volt már a 2nyelvűségnek, és nem csak az, h itthon jól elvannak nyaraláskor :lol: :lol:
Pl. nyitott előttük a magyar irodalom. Amikor nyelvet kezdtek tanulni a suliban, egyáltalán nem volt fura nekik, h máshogy is lehet beszélni, mások máshogy mondják.
Most, h tovább tanulnak már, úhy tűnik még több előnyük lesz ebből, eu-s osztály, stb. Meg ha akar jöhet ide tanulni, szóval én tuti nem hagynám ki. Sajnos én nem tudtam eléggé ahhoz, h itthon kétnyelvúre neveljem a gyereket, erőltetett is lett volna, de nagyon irigylem, akiknek megadatik.
És talén egy külföldön élő magyar család gyerekeként sem rossz, ha ő is része a "titoknak". :D
Az állampolgárság adminisztratív kérdés, biztos meg tudod ítélni, h fölös papírmunka, vagy előnyt is jelent. Tesóm is, gyerekei is kettős állampolgárok, de nem minden országgal lehet, ilyen simán pláne nem. Nekik csak be kellett itthon jelenteni, mivel anya magyar, bejegyezték és kész.
bocs, h ilyen hosszú voltam!

Enyéim gyógyulnak, igyekszem elkerülni az újabb adagokat, de sajna a nagyok állandó beszállítók :( .

Claire
claire

Babakeksz,szoptatsz?

Clarika,fejlesztő:vissza akarod fejlesztetni Rékát? :lol: :lol: :lol:

evilany

Babakeksz
Üdv itt köztünk.
Belenéztem a blogodba, s írtad, hogy nem alszik el a gyerek nagyon sokáig.
A blogodban láttam egy "altatás" című videót.
Ha így altatsz, akkor nem is fog elaludni, épp ellenkezőleg, felkelted csak a figyelmét. A pici álmot is "kivered" a szeméből.
Esetleg ha félhomályt csinálsz, s nem szólsz hozzá, lehet előbb elaludna.....
Persze ez csak egy tanács.

Szia!
Csak viccből ez a címe, tudtam, hogy ha beszélek hozzá akkor kacag. Tudod, Ő nemrég óta tud kacagni, és még ez nagy szám nekünk. :)

Egyébként altatásnál félhomály van, csak a tv megy halkan, mivel egy szobába van velünk hely hiány miatt...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?