A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Linácska, gratulálok! Bár tudom, hogy inkább kislányt szerettél volna.. de a lényeg,hogy mindene megvan 8) A "vakargatáson" pedig jót nevettem, igazi kis pasi :lol: Akkor kezdődhet a szenvedés a névválasztással...
Nekünk többieknek reményt adtál, hogy a Jónás talált Kép

Anabique, Gratulálok! Nekem már nem volna türelmem, és energiám sem tanulni és vizsgázni :oops:

Addisz ;)

Netty, Boldog szülinapot! Kép
20140901114303

16 mosolyjel, azért ennyire nem volt jó a napom :)

hopihe79
Budapest

Netty: Boldog szülinapot! :)

hopihe79
Budapest

brunhild,
érdekes érzéseim voltak, igen, lányt szerettem volna, de ha rágondoltam a pocaklakóra, akkor valahogy mindig fiú volt előttem.
Azt hiszem a név marad a Botond Borisz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Pihe
Tényleg smájli invázió van a hozzászólásodban :D
A vásárlást melegen ajánlom, léleksimogató tevékenységnek bizonyult ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Beszkenneltem a képeket, de egyenlőre még egy csíkban vannak, apa majd szétszedi őket rendes képpé, hogy látszódjon is valami, ha felteszem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:56-kor.
20140901114303

Linácska, köszi a képeket! Jó a nyíl :wink:
20140901114303

Az ott tényleg egy fütyi :) És nagyon szép nevet választottatok!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
akárhányszor nézem, az tényleg egy fütyi. Az UH 10. másodpercében egyértelműen láttam, még nem is mondta a pasi. Reménykedtem, hogy valamit félrenéztem, de most már örülök. Lesz két 180 centis pasim...el nem tudom egyenlőre képzelni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, megértelek... :)
Én ugye most kislányt szeretnék, de mindenekelőtt tudni szeretném végre, hogy micsoda (azt természetesnek veszem már, hogy egészséges baba..) ha fiú, ha lány, csak tudjam már :D és akkor NEKI örülök, tudom, hogy ki lakik odabenn, tudom, hogy kit várjak...

Férjem szokta mondani, hogy ennyi fütyije mint nekem senkinek sincs :wink: (Klarissza, te tudod, miről beszélek :D)..úgyhogy ha úgy alakul, még egy pluszban már nem számít Kép..Ha meg lány, hát akkor nagy kihívás lesz számunkra és persze nagy öröm....
Szóval bármi is lesz, legyen már szombat dél!!!! :oops:
20140901114303

Először is köszönöm a köszöntéseket, aranyosak vagytok.

Anabique: Gratulálok, ügyes vagy, le a kalappal

Gil: Egy kukacos trónörökös! Szuper!!!!

Linácska: Én annyira éreztem. , h fiad lesz :oops: Jobb vagyok mint a Jónás :lol: 8) :lol: Hidd el, Gábor nagyszerű 180 cm félisten lesz :wink:

Noémi: Kiscsaj! De jó! Gratulálok!Kép nincs?

Brunhild: Ez a gyerek csak lány lehet! Érzem!!!!!!!!!

Megjöttünk Pestről, nagyon jó volt, irigyellek benneteket a sok lehetőségért.

Kicsibabánk tegnap óta kívülről is érezhetően mocorog :-) Annyira vártam már ezt az érzést!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty: Gábor nem a Linácskáé, hanem a Panndi babája lesz :wink: Linácskáé Botond :lol:

Szombaton minden kiderül..remélem. Ma olvastam német fórumon, hogy a 12 hetes uh-ra egyik kismamának kétszer kellett elmennie...Tegnap volt időpontja, de a baba annyira aktiv volt, hogy a dokija nem tudta elkapni..behívott másik dokit, az is próbálkozott hasi és hüvelyi ultrahanggal is :shock: , és neki sem sikerült, úgyhogy ma visszarendelték..ma fél óra kínlódás után, újból 2 hasi és 2 hüvelyi próbálkozás után, egy harmadik dokinak sikerült lemérnie a babát :shock: Hát nem irigylem...
20140901114303

Sziasztok!

Gratulákok Panndi és Linácska a fiúkhoz. Látom tegnap nagyon pasis napunk volt.
Ana gratulálok a diplomához, nagyon ügyes vagy. Én még gyerekek nélkül államvizsgáztam, de úgy is kemény volt. Szóval minden elismerésem a tiéd. Most csak egy 1 éves tanfolyamot kezdtem arra kéne tanulni, de könyv undorom van. Nem baj májusig van még időm, hátha egyszer rám jön a tanulhatnék.

Tegnap egész nap ment a hasam és eléggé fájt is. Már azt nézegettem, hogy a görcsök hány percesek, szóval be voltam parázva rendesen. Ma már nem fáj a hasam, csak gyenge vagyok. Remélem a babának nem lesz semmi baja.
Február 1-én megyek UH-ra addig izgulok.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Lucababa, ez nem hangzik túl jól... bár nekem személyesen jól jönne egy hasmenés :oops:
Babának nem hiszem, hogy ártott volna, ő jó védett helyen van és megkapja amire szüksége van. Csak te nyiffansz ki...próbálj pihenni, sokat inni és erőre kapni!

Úgy szeretném már én is érezni a tökmagot...Néha érzek különböző lüktetéseket, különböző helyeken, amelyek babásnak is elmennének, de mégsem hiszem, hogy az lenne...Karácsonykor, amikor kétszer éreztem a buborékokat, az biztos, hogy ő volt, az félreérthetetlen érzés :lol: De azóta ilyen nem volt..szóval jó lenne végre érezni a kicsit :roll:
20140901114303

Brunhild ne kívánj magadnak ilyet, tegnap egész nap az ágyat nyomtam, még jó hogy apukám nyugdíjas és bevállalta az unokát. Rég voltam ilyen beteg. úgy érzem a nehezén túl vagyok, ma már tényleg csak az erő hiányzik.
Szerintem simán érezheted a babát 15 hetesen már én is éreztem néha, persze nem minden nap. Most már naponta legalább egyszer bejelentkezik, de még mindig olyan lent érzem. Szóval csak figyeld, ő lesz az.
De jó Netty már te is érzed a kicsit.
Addisz de jó te már vásároltál. Jövő héten az UH-t követően én is veszek valamit.

lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Lucababa
Jobbulást! Nekem is vacakol a gyomrom tegnap óta...szintén volt hasmenés, de nem olyan durván, mint neked. Oviban kering valami, remélem nem azt szedtem össze...

Netty
Végül melyik szállodában voltatok? Hát igen, az egyetlen dolog, ami miatt szeretem Pestet, az a sok lehetőség, program. Különben sokkal szívesebben élnék vidéken.

Megjártam a kórházat, végre kezemben a kombinált lelet.

Down-kór előfordulása: 1:14 000
Edwards-kór: kevesebb mint 1:50 000

Ez most nagyon megnyugtatott :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

sziasztok!
lucababa: biztos Te is elkaptad a most keringő vírust. hányni nem hánytál? jobbulást!
linácska: A Botond név nálunk is esélyes :)
brunhild: már csak 3 nap! :) bár el nem tudom képzelni, hogy ne kislány legyen! :)

hopihe79
Budapest

addisz: de jó! :) nagyon jók az eredmények!

hopihe79
Budapest

Pihe igen vírus lesz. A gyerekek hánytak, de csak egyszer a hasuk nem ment, azóta kutya bajuk. Én meg nem hánytam, csak a hasam ment egész nap.
Hajrá csajos anyukák a fiúk most beelőztek!

lucababa75
Szeged

Addisz ezek tényleg jó eredmények. Most már nyugodj meg, előfordul, hogy az eredmények elkeverednek.

lucababa75
Szeged

Babamozgás tekintetében én már nem csodálkozom. Tegnap láttam az UH-n, hogy kitámasztott a kis talpaival, és teljesen hátradobta magát. És én semmit nem éreztem belőle. Szóval megnyugodtam, hogy mozog ő, de én még valamiért nem érzem. Mondta a pasi, hogy sokat tompít rajta a méhlepény, hogy így elől van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Anabique, gratulálok a védéshez :)

Linacska: gratula a ksifiúhoz :)

Brunhild, engem nem bántottál meg :)

Pusa: egy monitor van, de felém volt fordítva, mindent láttunk. És H.K. is mindent látott, még az ujjperceit is tökéletesen :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

SOS!!!!!!
Mit lehet csinálni, ha a Dávidka még a teát is sugárba kihányja? akkor is adjam neki? Tegnap este állott teát ivott egy üveg aljából.
köszi!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Lucababa, tudom milyen, minket nyáron kapott el egy ilyen vírus, gyerekek több napon át hánytak és hasmenésük volt, én szerencsére megúsztam egy nap hasmenéssel, de nem kívánom senkinek az élményt...... Csak mivel most már nagyon szenvedek a székrekedéssel, néha jól jönne egy kis hasmenés :oops:

Addisz, szuper eredmények!

Panndi: köszi :)

Mozgással az a bajom, hogy túl fent érzem, ezért nem hiszem, hogy a baba lenne, olyan köldök tájt... még nem lehet annyira magasan...
20140901114303

Gydavid: kicsit hagyd megnyugodni a gyomrát....ha van otthon, adjál neki B6 vitamint, a legjobb ampullában, azt vizben adhatod neki (ezt csak vénye adják), ha nem, létezik tablettában is, azt is kis vízben kell feloldani (recept nélkül). Létezik kúp is hányása, Daedalonetta a neve.
Teát ha adsz, hideg legyen, meleg folyadék nem jó hányásra, viszont jó a Cocacola! Orvos mondta. De lehetőleg ne szénsavasan, hanem töltsd ki egy pohárba és hagyd hogy menjen ki az ereje, de ne egyből igya meg, hanem egy -egy kortyot, ez is jó a gyomornak.
20140901114303

Gydavid
Pici kortyokkal próbálkozzatok és lehetőleg vízzel! Ne igyon nagy mennyiségeket, hanem 5-10 percenként néhány kortyot.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Linácska, gratulálok a kisfiadhoz! Nagyon szép nevet választottatok!

Gydavid, a doki fel tud írni ilyen sóoldatot a kiszáradás végett.
Jobbulást neki!

Linácska, Emma is nagyon mocorgott, de én sem érzek még semmit. Nekem is elöl van a lepény, ezért a felvétel sem olyan szép, mint Áronnál a hátsó méhlepény mellett.
Nála a 17. héten már kívülről is érezhető volt a mozgás. Szerintem most tovább kell majd várni. Néha-néha van egy érzés, de lehet csak beképzelem.

Nekem két napja nagyon fáj a cicim. Főleg reggel. Ráadásul tök kemény, mint amikor beáll a tej. Nekem ilyen Áronnal nem volt.Ez akkor már marad a végéig?

Kéne valami kényelmes melltartó is, de még 2 méret között vagyok :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

gydavid,
a lényeg, hogy nagyon hideg vizet/teát próbáljatok inni, és tényleg pár kortyot. A Heim Pálban nekünk is mondták a kikevert Coca Colát, csak a piros, cukros verziót, más meg nagy baromságnak tartotta, szóval élesben mi még nem próbáltuk.
Ha nagyon hány Lili, mi mindig kihívtuk az orvost, vagy elvittük, ő szokott valami koktél szurit adni neki, amiben van no-spa, B6, meg valami láz és fájdalomcsillapító, és utána általában elmúlik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Noémi,
nekem mind a háromszor mellső fali lepény jutott, kétszer mélyebben tapadó. Kérdeztem, hogy van ebben valami hajlam, vagy ilyesmi, de azt mondták, nincs, így sikerült. Majd gyönyörködök, ha megszületik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, ez egyértelmű!
Amennyit láttunk belőle, az tiszta Áron volt.
De hiába a 4D, igazából olyan más lesz szerintem.

Én annak drukkolok, hogy legyen haja. (a férjemnek és apukájának brutál mennyiségű haja van. Úgyhogy alkut kötöttem az ördöggel, a fiamnak örökölheti az én hajamat - nálunk a férfiak kopaszodnak, ill. ritkul a hajuk, de a lányom a férjem szép enyhén hullámos haját örökölje)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi
Nálunk hasonló a helyzet, a páromnak iszonyú dús és vastagszálú haja van, bíztam benne, hogy Luca örökli és úgy is lett! Meséltem erről a fodrásznak, aki megnyugtatott, hogy (állítólag) a hajtípust mindig az ellentétes nemű szülői ágról örököljük, tehát elvileg nyert ügyed van ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, nekem a 3 fiamnak, 3 féle haja van...a középső tuti az én semmi hajamat örökölte, bár én nem voltam soha szőke....nagy fiam férjemdús, hullámos haját, a kicsi még rejtély, olyan a haja mint a drót, ha levágom, még most is égnek áll az összes hajszála, mintha be volna zselézve.... :lol: (és itt nem tüsi hajra kell gondolni a rövidnél, hanem az 5 centis haj is égnek mered...)
20140901114303

Nekem a lányom hatalmas fekete hajjal született (hogy honnan szedte???), maradt is neki elég sötét, a fiamnak is volt haja, már az UH-n látszottak a hajszálak, ő meg teljesen szőke lett. Állítólag a férjem volt kiskorában szőke göndör. Levié is göndörödik, ha meghagyjuk. Most kíváncsi leszek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép

anabique
Budapest

anabique,
és hol a kuki???????? tuti, hogy fiú????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Van kuki, állítólag nem is kicsi. :shock: Azt mondta az uh-s nő, hogy TUTI, hogy kisfiú. :) És persze ő is vakargatta. :D

anabique
Budapest

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

anabique,
akkor biztos csak nagyon begyűrte a lábai közé. Igazából a golyókat kerestem, az ki szokott látszódni a combjai közül.
Írtad, hogy lehet, hogy lesz változás...nem lett?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Várj csak, próbálok "kilógós" képet menteni. :) Változik nekem a kórház, nem Szt Imre, hanem SOTE I. Köszi!

anabique
Budapest

Ó, majdnem elfelejtettem

MrsLeo
Isten éltessen sokáig :D! (remélem jól emlékszem!)

Ana
Nagyon szuper kép, szépen kivehető minden.

Brunhild
Én is fenntartásokkal fogadtam a fodrász kijelentését, elvégre nem genetikus, csak nekem kedvezett a válasz, ezért elhittem ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kép

Az uh szerint egyébként minden a legnagyobb rendben van, és lenyűgöző volt, hogy milyen alapossággal nézett mindent végig a szonográfus. Viszont a méretei alapján épp 1 héttel tűnik nagyobbnak a "kelleténél", 17+4-nek mérték. Nem tudjátok, ez okozhat gondot az AFP-nél...?

anabique
Budapest

Netty, Leo, boldog szülinapot! :)

anabique
Budapest

Én is boldog szülinapot kívánok az ünneplőknek:)

Fú, Ana, ez a ff kép, amin az egész teste látszik... állatijó:):) Én ezeket szereten, ahol látszik, hogy hogyan lapul a pocakban. :lol:
Nekünk még pont 1 hét. :)

A méreteket én úgy tudom hogy ilyenkor már nem mérvadó, mert a 12 hét után már más ütemben fejlődnek, így simán arról lehet szó hogy nagyobb az átlagnál, de a kora ettől még nem változik. Azt a 12 hetes UH-n szokák "belőni" pontosan.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszi csajok! adtamneki b6 ampullát meg dedalon kupot, amitől persze mindjárt kakilt is. A kólás ötletnek nagyon örült, mert az az egy a tiltott neki. Sajnos ízlett neki.
Apa most elvitte péntekig anyumhoz gyógyulni. Nemtudom jól tettem-e, de mindíg arra gondolok, hogy ott sokkal nagyobb nyugalomban tud gyógyulni /a kocsma miatt/, meg nagyon szeret ott lenni. Szar lesz így, hogy anyuval nem tudok beszélni, de majd a Barbika beszél vele.

Szülinaposoknak sok boldogságot! :lol:
kedden megyek az új nőgyógyászhoz. Fura, hogy ilyen hamar tud is fogadni!?

Kép
Kép
Kép
gydavid

linacska,
légyszíves írd be a táblázatba, hogy Rácalmáson lakunk és Dunaújvárosban fogok szülni. Köszönöm :D :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na jól megígértem a szülinapi köszöntéseket, aztán én nem figyelek oda :oops:

Netty, Mrsleo,
sok boldog szülinapot kívánok!!!

anabique,
na így már tényleg kisfiú :lol: Amúgy tényleg idősebb a baba (fogantatást gondolom tudod?) vagy csak nagyobbnak mérik? Amúgy ezt annyira nem értem... a legtöbb nő azért ha megtudja, hogy babát vár, 5-6-7 hetesen csak elmegy UH-ra, nem? Ott még annyira számít 1 hét is, hogy ott pontosan be lehet lőni, hogy mikor foganhatott, nem? Mostanra szerintem már elég eltérő méretekkel rendelkeznek. Levinek is pl. csak össze kellett valamikor szedni azt a 4,5 kilót, végig nagyobbnak mérték, pedig inszemes volt, tutira tudtuk mikor fogant.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na végre visszaolvasni is volt időm.

Hopihe, annyira édes a posztod azzal a rengeteg smiley-val. :)

Lina,
Nálatok is nagyon szépen látszik minden már! Én is úgy vagyok vele, mint te, először fura volt, hogy fiú, de most már nagyon örülök neki! Az engem is meglepett, ahogy néztem az uh-n, hogy mekkorárat rúg, én meg semmit nem éreztem belőle. Nekem is elől van a lepény, lehet, hogy ezért is?

Lucababa, jobbulást!!!

Addisz, gratula a jó eredményekhez! Nem csodálom, hogy megnyugodtál. :) A fodrászodnak én sem igazán hinnék, legalábbis nálunk az egyik lány az én hajamat örökölte, ami nehezen fér meg az ő elméletével. :wink:

Köszönöm mindenkinek a diplomával kapcsolatos hozzászólásokat!

Csöppke, a 12 hetesnél 2 nappal mérték nagyobbnak. Lehet, hogy tényleg csak nagy baba, ami Lilla 59 centije után simán benne van a pakliban.

anabique
Budapest

anabique,
és tényleg, mi lettél "diplomaügyileg"?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?